Legfontosabb > Fürdő

Hangszigetelés a falak a fürdőszobában, hogyan?

Hogyan csináld magad? Milyen árnyalatok vannak?

A fürdőszoba zajszigetelése természetesen nem feltétlenül fontos a családi életben a lakásban. Azonban ez a lépés lehetővé teszi, hogy a legnagyobb kényelemben legyen a nappaliban, feltéve, hogy az egyik háztartástag fürdik.

A fürdőszoba hangszigetelésének kialakításának mechanizmusa meglehetősen egyszerű.

Fontos, hogy alaposan átgondolja azokat az anyagokat, amelyekkel a fürdőszobában hangszigetelést fog elérni - a páratartalom miatt ezeknek az anyagoknak szigorúbb követelményeknek kell lenniük, mint a lakás többi szobájában.

Az első szakasz a falak tanulmányozása repedések és lyukak jelenlétére, ami hozzájárulna a szomszédos apartmanokból származó külső zaj behatolásához. Ez a manőver 10-15% -kal csökkenti a zajszintet a fürdőszobában.

Ezenkívül a fürdő falai felhúzása speciális hang- és hangszigetelő panelekkel történik. De, mint te megérted, nedvességállónak és környezetvédelmileg biztonságosnak kell lenni az emberi légzéshez.

Például egy tökéletes illeszkedés a fürdőszobában használható lehet: vékony PhoneStar hangszigetelő panel vagy Teksound hangszigetelő anyag. Mind ez, mind más anyagok tökéletesen megbirkóznak a magas páratartalmú helyiségben végzett feladatokkal.

Ha ilyen paneleket használ a magas páratartalmú helyiségekben, akkor szükség van egy vízzáró oldatra további görgővel vagy ecsettel történő kezelésre.

Miután a fürdő falai "zavarják" a zajokat és nedvességálló anyagokat, ugyanaz a díszítő csempe alkalmazható a belső szépség tetején.

Hangszigetelő fürdőszoba

Anyagok a hangszigeteléshez egy szoba partícióval egy fürdőszobával a szállodában - RW = 56-60 dB. A SoundGuard hangszigetelő anyagának mérnökei kiválasztják a legjobb anyagokat a hotel és a hálószoba közötti hangszigetelésre, és kiszámítják a szükséges mennyiségű anyag mennyiségét.

Ennek a partíciónak az az előnye, hogy lehetővé teszi, hogy a szerkezetben belül csöveket és elektromos vezetékeket helyezzen el, ami helyet takarít meg, megoldja a műszaki kommunikáció telepítésének fontos kérdéseit, és a hangtovábbítást a szobai helyiségtől a műszaki kommunikációig kizárja!

A fürdőszoba és a hálószoba közötti válaszfal hangszigetelése egy szállodában vagy szállodai szobában

Kész készlet minden szükséges anyagból a hangszigeteléshez. A válaszfal vastagsága 110 mm, a hangszigetelési index 56 és 60 dB között van.

Hangszigetelés a falak a fürdőszobában - a fontos pontokat a készülék és az anyagok kiválasztása

A fürdőszoba nehéz üzemi helyiségekhez tartozik. A megnövekedett páratartalom mellett bizonyos kellemetlenségeket mások számára erős visszhangot és különös zajt hoznak létre, amelyet vizet öntöznek a zuhanyzás vagy a háziasszony mosás közben történő vétele során. A falak hangszigetelése a fürdőszobában segít megoldani a problémát. De nem minden olyan egyszerű, amilyennek első pillantásra tűnik. Az a tény, hogy a fürdőszobában levő szigetelő eszközzel figyelembe kell venni a szoba mikroklímájának jellemzőivel kapcsolatos árnyalatokat.

Fontos pontok

A szigetelőanyagokat nagy nedvességállóságuk miatt kell kiválasztani, ezért a szokásos gipszkarton lapok nincsenek felszerelve a fürdőszobában. A szennyvízcsatornában és a vízvezetékekben keletkező zajok megakadályozására hangszigetelő lapokat kell felhúzni egy előszerelt fém vagy fa kereten. Ugyanakkor el kell hagynia a szellőzőcsatornákat, és technikai ajtókat kell építeni a területen:

  • számlálók;
  • ellenőrzéseket;
  • A csővezetékek elágazása.

Meg kell értened, hogy a falak hangszigetelése a fürdőszobában megoldja a problémát csak a saját lakásában. Annak érdekében, hogy megvédje a fürdőszobát szomszédok élő padló felett vagy alatt, csak akkor lehetséges, ha a szigetelés a mennyezet és a padló. De egy másik cikkre hagyjuk ezt a kérdést.

A fürdőszobában jellemző nehéz emeletes épületek nehézsége miatt a helyiségben szűkös feltételek vannak. Ebben az esetben az ásványgyapotnak a fal és a láda közötti fektetése hagyományos technológiája tovább csökkenti a felhasználható területet. Referenciaként - a hangvédő torta vastagsága a bőrrel kb. 10 cm. Egy kis méretű fürdőszobában jobb, ha alternatív módszereket és korszerűbb anyagokat használnak, amelyek megkülönböztető jellemzője a kicsi vastagság és a hangelnyelés magas szintje. Igaz, az ilyen új termékek költsége gyakran rejtélyes.

Népszerű fürdőszoba hangszigetelő anyagok

Az ásványi vagy bazaltgyapot hangszigetelésre használják tágas fürdőszobákban. ő:

  • rendelkezésre áll;
  • elfogadható ár;
  • nem bomlik és nem öntődik;
  • tűzálló.

Az ásványgyapot hátránya a magas higroszkóposság, de a szárítás után képes visszaállítani a tulajdonságait. Meg kell jegyeznünk, hogy a nedves anyag lényegében elveszíti hőszigetelését, de megbízható barrier marad a hanghullámok behatolásának útjában. Az egyetlen dolog, ami miatt aggódnunk kell, a burkolat keretének vagy a ládáknak a vízszigetelése. De csak akkor, ha fából készült elemekből készül.

A hangszigetelés javítása segíti a speciális tömítések és rezonátorok használatát, amikor a burkolatot a szigetelt falra rögzíti.

Figyelembe véve a korszerű hangszigetelő anyagokat, nagy sűrűségű polimer membránokat lehet megfigyelni. Tökéletesen felszívják a hangot a fürdőszobában, és nem engedik a külső zajokat. A hengerelt anyag vastagsága 1,5-4 mm, ami valóban megtalálja a kis szobákat. A membránt egyszerűen egyszerűen a falra helyezzük, mivel egyik oldala ragasztóréteg van. A hátrány itt a dekoratív burkolás szükségessége, bár más anyagokra is szükség van.

Az ásványi töltőanyaggal ellátott hangszigetelő vagy hangelnyelő paneleket különféle technológiákkal állítják elő, amelyek többrétegű cellulóz kereten alapulnak. Ezek:

  • nedvességálló;
  • gőz áteresztő, ami a fürdőszobában fontos tényező;
  • könnyen telepíthető.

A hangszigetelés hatásfokának növelése érdekében a panelek közötti csatlakozást le kell zárni. A csend, ebben az esetben a maximálisra kerül.

Egy másik módja a zajtól való védelemnek a fürdőszobában a hangszigetelő vakolat alkalmazásával kapcsolatos. Tartalmaz egy porózus töltőanyagot, amely elhalkítja a hanghullámokat, mindkét irányba, mind a külső, mind a fürdőszobában.

Végezetül meg kell jegyezni, hogy nedvességálló gipszkarton, műanyag lamellák és kerámia burkolatok használhatók a hangszigetelő réteg lefedésére. A változat elsősorban a helyiség területén és a tulajdonos anyagi lehetőségein múlik.

A fal zajszigetelése a fürdőszobában

Van egy lakásom egy panel házban. A szovjet ház építészeti és formatervezési megoldásainak sajátosságairól - a fürdőszobám a szomszédos hálószobából a fal fölé van határolva.

Javítás közben feltörtem az acetát dobozt a fürdőszobában.
De felismerte, hogy nem így van, 2,5 cm-es fagerendákat lőtt a falhoz, és egymás között két rétegben helyezte el a Max Forte Standard tekercset (1,2 cm).
Csatlakoztattam az SML-t a rácsokra, felhelyeztem a lapkát az SML-re.
Ezenkívül a fürdőszoba oldalirányban nyugszik ezen az MSS-en.

Két év nem lakott a lakásban, nemrég költözött..
A szomszédok panaszkodnak, hogy a víz hangja nem engedi aludni.

Ez vagy egy lehetőség, hogy amíg nem laktam ott, a szomszédok megszokták a tökéletes csendet.
Vagy valami a zajszigeteléssel kapcsolatban rossz.

A SNIP szerint 23-tól 07 óráig a szobában megengedett legnagyobb zajszint 30 DBA.
Megpróbálom mérni a szomszédokkal, de mégis elővigyázatos kérdés - hol tudnám megszabadulni a zajszigeteléstől? Ó, MaxForte és két rétegben nyilvánvalóan jobb, mint az acetaic box. És ha a fa elnyomja a hangot?

A falak hangszigetelése a fürdőszobában

Mondja meg, hogyan lehet a fal hangszigetelését a fürdőszobában, mivel a szomszédok hangja hallható, vékony fal. Tervezzük, hogy a fürdőszoba falai kerámia burkolattal készüljenek.

A fal további vastagságát könnyebb elhelyezni egy 10 cm vastag gázblokkból, gipszkarton alatt az ásványgyapot nem túl jó. A gyapjú helyett a penoplex. De ha a gázblokk és a nedvességálló gipszkarton között választok, akkor az első lehetőséget választom.

Egyetértek Stanislavral. A vakolatblokkok optimálisak lesznek. A nyelv és a horony egység használatát akkor használják, amikor nem hordozó válaszfalakat építenek a normál páratartalmú lakó- és ipari épületekben. A hidrofóbizált nyelv és horony blokkok munka magas páratartalmú helyeken. A nedvességálló blokkok összetétele szilikon és hidrofób adalékok, így az anyag nagy porozitással és alacsony vízfelszívódással rendelkezik. A nyelv- és horonyblokkról azt is elmondhatjuk, hogy képes szabályozni a helyiségben a páratartalmat, ami jellemző a gipsztermékekre. A blokkok kiváló hangszigetelő tulajdonságainak köszönhetően csend van a szobában. Amikor a hőmérséklet ingadozik, a tömbök nincsenek deformálva. A nyelv és a horony egységgel való egyszerű munkavégzés megkönnyíti a fal építésének folyamatát, de még tovább is. Miután befejeződött a fal, a felületre egy dekoratív felületet lehet alkalmazni. Sok szerencsét.

Jobb annál a gyapotnál, és a nedvességálló gipszkartonon (zölden), ami csodálatosan csempézeti őket

A csempe alatt a hangszigetelés sikeresen megkezdte a 20 mm-es gipszrostkeret szerelését.

Szükség van egy hamis falra egy polisztirolhab réteggel. A gipszkarton helyett a legjobb megoldás a gipszből készült fal. Sok szerencsét!

Helló Tegyen 2-3 cm vastag hangszigetelő lemezeket, rögzítse a HLVP, GFVLV vagy DSP lemezeket a fő falra. A gázblokkok és a habpolisztirol esetében az ütésállóság és a levegőben lévő zaj kicsi, a vastagsága pedig más, egyenlő, nagy.

Arra engedek, hogy a porózus gumi alapú hangszigetelő stúdiószobák speciális anyagai szokás szerint nem segítenek. Tehát úgy döntesz magadnak.

hab, majd gipszkarton, majd csempe, de a fürdőszoba szélessége körülbelül 8 cm

Tudom ajánlani a hangszigetelő anyag INDEX, drága anyagot, de lehetővé teszi, hogy 15-20 mm vastag membránt készítsen kiváló tulajdonságokkal.

Ha a terület 5-6 centiméteres vesztesége nem kritikus, akkor el kell zárnia ezt a falat habblokkokkal, elegendő öt centiméter.

8 igazán jó ötlet fürdőszobai hangszigetelésre

A zajtól a fürdőszobában védett szakaszban. És itt fontos, hogy ne felejtsünk semmit: a padlót, a falakat és a fürdőt el kell különíteni a felesleges hangoktól. Egy kis csalólapot készítettünk erre a témára Elena Bulagina építész számára.

Elena Bulagina, építész

Elena a Samara Építészmérnöki és Építőmérnöki Egyetem, az Építészmérnöki Kar kitüntetéssel diplomázott. A válla mögött sok elkészült projekt Moszkva, Samara, Kaliningrad, Vladivostok és más városok Oroszország és a közelben külföldön lakó és középületek. Főépítészként működik a "Kapitel" építészeti irodában. A munkát az elv - a maximális hatékonyság és ésszerű finanszírozás - vezérli.

1. A víz és a szennyvízcsövek hangszigetelése

A csövekben lévő víz zajától megszabadulhat polietilén hab felhasználásával. Ehhez teljesen be kell csavarni a csövet, majd rögzíteni kell a polietilént a csőre pl. Műanyag bilincsekkel. Az építőiparban értékesített polietilént, amelyet egy adott csőátmérőhöz terveztek. Ezután a szennyvízcsatorna vízszintes gipszkartonba varrható és csempével csiszolható.

2. A fal hangszigetelése

Emlékszünk arra, hogy a fürdőszoba egy magas páratartalmú szoba. Ezért az anyagoknak ellenállniuk kell a nedvességnek és a környezetbarátnak. Ezek közül választhat például ZIPP panelek vagy zajszigetelő anyagok.

3. Hangszigetelő padló

A padló hangszigetelésénél fontos megjegyezni a vízszigetelésről és annak végrehajtásáról, például bitumen alapú masztix és polimer anyagokkal. A Mastic teljesen megvédi a fürdőszobai padlókat a szivárgástól, és már a tetején helyezhető el hangszigetelő anyag. Az egyes lapok egyesítéséhez ezt az anyagot át kell fedni és ragasztóval rögzíteni.

4. Hangszigetelő mennyezet

Ha a mennyezet magassága megengedi, akkor jobb, ha a fémkeretet a profilokból összeszereli, míg a magasságot elveszíti, de a hangszigetelés magasabb minőségű lesz. A keret és a falak egymás mellett ne legyenek szomszédosak, köztük külön hangszigetelő anyagot kell felszerelni.

És maga a fémkeret felépítését a vibráló függesztőkre kell felszerelni. Különleges csillapítóbetétük van, amely a különböző zajszintű anyagok kombinálásával csillapítja a zajhatásokat. A fém keretben lévő tér hangszigetelő anyaggal, például ásványgyapotokkal van feltöltve, majd nedvességálló gipszkarton burkolattal van ellátva.

Hangszigetelő WC-k és fürdőszobák - az intim terek csendje

A WC és a fürdőszoba különleges szobák, nem csak az ott zajló folyamatok miatt, hanem a magas páratartalom miatt is. A WC és a fürdőszoba hangszigetelése nem zavarja a jó szellőzést. Ez a komplexitás - az egyik kizárja a másikat. De határozottan kitaláljuk, mi az!

Hangszigetelő WC a lakásban - problémás kérdések

A világon senki sem merik megfosztani egy olyan embertől, aki egyetlen pihentetést szed, amit bármikor és szinte minden helyzetben elhagyhat. Néha a WC lett az egyetlen, bár rövid távú üdvösség a bosszantó főnöktől, a zajos gyerekektől és az ideges rokonoktól. Igaz, a megváltás lehet, hogy nem teljes, ha a WC hangszigetelése sok kívánnivalót hagy maga után.

Kezdetnek vesszük azt az esetet, amikor a WC külön a fürdőszobából van elhelyezve. Ennek ellenére az ilyen helyiségben lévő páratartalom nagyságrendje alacsonyabb lesz, ami azt jelenti, hogy a vízszigetelés kérdésére nem fordítanak annyira figyelmet, elegendő megoldás erre a problémára, a burkolat fedése. De szenvednie kell a szellőztetés kérdésében.

Ha a természetes szellőztetést elhagyják, 1-3 cm-es rést kell hagyni az ajtó alatt, hogy a levegő szabadon áramolhasson a WC-ben, és egy mennyezetet is biztosítson a mennyezet alatt. A hangok áthaladnak a kapucni és az ajtó alatti résen is, de az utasítások követése nélkül jelentéktelenek lesznek. Természetesen tehet valami mást - kényelmes szellőzést hozhat létre egy erős ventilátorral, és a friss levegő bejáratát, lehetőleg a WC-tál szintje alatt. Ebben az esetben az ajtók bármilyen rés nélkül felszerelhetők.

Hangszigetelő fürdőszoba - lépésről lépésre a hallgatáshoz

Most közeljünk a fürdő hangszigeteléséhez - úgy, hogy az idegen hangok ne zavarják az élet titkairól való összpontosítását, és hogy a serenádok hangja (mi van, ha énekelni akarsz?) Nem jut el a WC-n túl. De komolyan, gyakran a kényelmetlen helyeken, például a nappalival vagy a konyha mellett, a WC-k találhatók. Nem valószínű, hogy a víz elvezetésének hangja díszíti a vendégeket vagy a családi vacsorát. Ugyanakkor a fürdőszoba és a fürdőszoba szigetelése sok különbség van a hangszigetelés a szoba.

Kezdje el, gondoskodjon az ajtók jó zajszigeteléssel. A szokásos faajtó itt nem alkalmas, mivel a fa nem a legjobb hangelnyelési együttható. Ezenkívül a fa nem nagyon ellenáll a nedvességnek - habár nincs olyan sok itt, mint a fürdőszobában, mégis jobb, ha biztonságot nyújt. Tehát a műanyag nyílások vagy a fém tökéletesen illeszkednek. Megvásárolhatja ezeket az ajtókat, és óvatosan szétszerelheti őket a belső üregek ásványgyapotokkal való kitöltésével, vagy kérdezze meg azokat a kézműveseket, akik az ajtót felszerelik. Az ásványgyapoton kívül nem fáj a fényvisszaverő rétegek előállításához - nagyon vékonyak és ugyanakkor fokozzák a hangszigetelés hatását más anyagokkal együtt.

A program kötelező tartalma - hangszigetelés. Először is, tisztázz magadnak, hogy a dolgok hogyan mennek - talán az építőknek volt értelme hangszigetelést végezni a csövek telepítésekor. Ebben az esetben egy cső szegmens (hüvelyt) kell elhelyezni a mennyezeten, amelynek átmérője néhány centiméterrel nagyobb, mint a felszálló átmérője. A bélés és az emelő közötti üreget hangszigetelő anyaggal vagy akusztikus tömítőanyaggal kell feltölteni, és lehetőleg mindkettővel. Szerencsésnek tartja magát, ha ilyen egyszerű felépítés zajlik - általában a felszálló cső a mennyezeten van cementelve. A csövek sokkja és a szerkezeti zaj csak finom, és a levegő is, ha a hangforrás elég közel van.

Ha a leginkább negatív előrejelzések valósulnak meg, akkor hanghatást fejtsen ki magának. Ehhez a cső körül legalább annyi cementet kell eltávolítani, legalább 10 centiméter mélyre és olyan szélesre, amennyi elegendő a hang- és rezgésszigetelő anyagok kényelmes feltekeréséhez. Ebben a minőségben a Teksound membrán alkalmas. Ha a pénzügyi lehetőségek lehetővé teszik, a membrán egészét vagy a legrosszabb esetben csak a padló alatt járó részt beboríthatja. Miután becsomagolta a csövet, töltse fel a cső körül lévő területet cementtel.

Elég elegendő lesz a WC falainak és mennyezetének elszigetelése ásványgyapotból (legalább 5 cm vastag), gipszkartonhoz zárva. A padlót leginkább kerámia burkolattal díszítik, puha tapétát helyeznek el - részt vesz az idegen hangok eloszlásának folyamatában is. Tehát egy gondolathelyiségben, mivel a fürdőszobát gyakran tréfásnak nevezik, senki sem képes megállítani gondolataidat.

Hangszigetelő falak és mennyezetek a fürdőszobában - nehéz kombináció

Hagyományosan a fürdőszoba a legalkalmasabb helynek számít a házban, ahol felkészítheti a vokális képességeit. A fürdőszobai hangszigetelés azonban lehetővé teszi, hogy mások idegrendszerének károsítása nélkül tegye meg. Szellőzés és vízszigetelés - ne felejtsük el, hogy figyelembe kell vennünk ezeket a folyamatokat is.

A WC-hez hasonlóan olyan hangszigetelő ajtóra van szüksége, amely nem fél a nedvességtől. A falak és a mennyezetek szigetelésére szolgáló hangszigetelő anyagok közül azok közül is választunk, amelyek képesek ellenállni a gőz hatásainak, és nem penészesek. Az ásványgyapot (üveggyapot, bazaltszál) erre a célra tökéletesen illik.

A legoptimálisabb megoldás az álmennyezetből készült hangszigetelés ásványgyapottal vagy vékony szigetelővel kombinálva - a mennyezetfólia tökéletesen elviseli a meleg gőz hatásait, és megbízhatóan védi a mögött rejtőzött anyagokat a nedvességtől.

A padlót az esztrich felett egy réteg vízszigetelő anyaggal kell lefektetni: egy réteg bitumen masztix, bitumen impregnált lemez, gumi alapú hidro-barrier, valójában sok lehetőség van. Ha kívánja, hangszigetelő membránt helyezhet el, de általában a padló vastagsága elégséges ahhoz, hogy hanghullámokat tartalmazzon. A fürdőszobában nagyon fontos a befejező szakaszban, hogy minden kötést szilikon tömítőanyaggal dolgozzon fel, amely nem enged át nedvességet. Teljesen függetlenül teheti ezt a munkát.

Hangszigetelő anyagok - nedves körülmények között

A reklám nagy hatással van ránk, bármennyire is tagadjuk. A fórumok feltérképezése közben megbotlik az építőiparban ismeretlen emberek megfontolásai, akik az ásványi vagy bazalt gyapjút a hangszigetelés elavult anyagaként kezelik, miközben néhány újszerű, vékony, polimer anyagból készült anyag, amely trükkös ásványi rostokkal rendelkezik, a legjobb megoldás.

Azonban valójában a fő előnye a modern anyagok hangszigetelés - a finomság, amely miatt lehet menteni sok helyet. De a hangszigetelés mértéke és a hang abszorpciós koefficiensének nagyságrendje alacsonyabb, és nem hűvös. Tehát ha a lakás területe lehetővé teszi, hogy megforduljon, akkor ne tévesszen meg hirdetési trükkökkel - vásároljon ásványgyapotot, készítsen egy dobozt, és gondoskodjon a legmagasabb minőségű hő- és hangszigetelésről. Vegyük úgy, hogy két kavicsos madár egyenesen eltalálta a helyszínt! Nagyon fontos, hogy a gipszkarton és az elhelyezett pamut között is van légrés, de ebben az esetben a teljes szerkezet vastagsága körülbelül 10 cm.

Az ásványgyapot jó a fürdőszobában és a WC-ben, mert amikor nedvesedik, nem kezd el rothadni, önteni, és csak kismértékben veszíti el a tulajdonságait, amely a szárítás után visszatér. Azonban ne felejtsd el védeni a dobozt egy vízzáró réteggel - csak az, hogy megformálódik és bomlik.

Fontos, hogy ne rögzítse a zsákot és a gipszkarton vezetőit a falra, amit hangszigetelésre kíván használni, különben rezonátorként szolgálnak. A mennyezetre és a padlóra rögzíteni kell, miközben különleges hang- és rezgésszigetelő tömítéseket használ, hogy megvédje a szerkezetet az ütközéstől és a szerkezeti zajtól. És a folyamat többi része nehezebb, mint egy iskolai puzzle megoldása - sikerül!

A falak hangszigetelése a fürdőszobában

A fürdőszobákban hagyományosan koncentrált mérnöki rendszerek csövek, áthaladva a falakon, padlón. Ezért a fürdőszobának átfogó hangszigetelése szükséges a hangnyomás csökkentéséhez mind a szomszédos apartmanok hangforrásaiból, mind az ellenkező irányból.

Más szavakkal, a felszállóknak a Termozvuizizol szalaggal történő kezelésével, a tekercselt anyag hangszigetelésével vagy a Teksaundnal a nyakkendő alatt, megszabadíthatja a folyó víz hangjait, a mosógép vibrációit, a területükről származó hasonló zajokat.

A szoba falainak magas páratartalmú felületén jobb használni a Teksaund membránokat, a rugalmas, moduláris mennyezetekhez a Schumanet, a Shumostop lemezeket helyezni. Ha különböző tulajdonságú (lágy + kemény, porózus + hullámos, membrán) anyagokat használunk, a hallókészülékek zajterhelésének csökkentésére irányuló intézkedések hatékonysága jelentősen megnő.

Praktikusan ingyenes számításokat, tanácsokat kapunk, amelyeket ma kaphat, amikor kapcsolatba lépünk ügyintézőinkkel.

Zajszigetelés fürdőszoba padló

A fürdőszobákban, a külön fürdőszobákban, a WC-kben a legkényelmesebb műveletet kerámia gránit vagy csempeburkolat biztosítja. Ezért a talaj hangszigetelésére szolgáló technológiai megoldások változatai általában szűkültek folyékony / habarcsos esztrichekre. A felújítás a padlóról indul, mivel a tisztességes borítás szintje minden esetben néhány centiméterrel emelkedni fog.

A legjobb megoldások ebben az esetben a következők:

porózus anyagok - hangelnyelő lemezek MaksForte-EKoplita, üvegszálas ronggyal a TZI burkolóanyagban, üvegszálas abszorbciós lemezek, kőzetgyapot Schumanet, Shumostop, sinteponovye szőnyegek Shelter

membránok - Shelter polimer termék öntapadó réteggel, egyszeri, kétoldalas nemez bevonat

szubsztrátok - bitumen módosítások Shumoizol a gyártó Maksforte, Zvukoizol, Shumanet-100

szintetikus talajművelő - StruttoFayber roll anyag a Shelterből

Az esztrich kitöltésének technológiája ugyanaz marad:

hangszigetelő anyag van a lemezre - aljzat Shelter átfedéssel, tekerccsel Hangszigetelő csikk bitumenes kazettával, ásványgyapot MaxForte, TZI közel egymáshoz

a falak formázott - hengerelt anyagok, aljzatok, membránok falakon futtathatók (3-2 cm-re a tiszta padló felett), a csíkok kivágása az ásványlemezekről, amelyek függőlegesen vannak elhelyezve a helyiség peremén

az átfedésen keresztüli kommunikációs csomópontok feldolgozása - a habarcs / beton eltávolítása, tekercselés TZI szalaggal (egy réteg), szomszédos területek gittje

száraz keveréket vagy cement-homok habarcsot öntünk - illesztés a fényjelzőkkel vibráló tömörítéssel kézi eszközzel (az esztrich szerkezete javul, ha a levegőt eltávolítjuk a szuszpenzióból)

A fürdőszobában ritkán használják a száraz esztricheket (IPPC-paneleket, Knauf-technológiát, amelyet kitöltött agyaggal töltöttek). A nedvesség-ellenálló módosítások ellenére a GVL, amely az alrendszer száraz esztrich alapja, a gipsztartalmú termékek maximális hidrofobicitással rendelkeznek, a fejlesztők inkább nem veszélyeztetik a design életét.

A padló hangszigetelésére szolgáló minőségi anyagok használata drámai módon javítja az életminőséget, a javítási költségvetés enyhe növekedésével. Például a Teksaund membránok, a MaxForte-Standard tekercsek a csatlakozó alatt teljesen kioltják a hanghullámokat az alábbi lakásból.

A belső válaszfalak és falak hangszigetelése

A legtöbb tipikus többszintes épületben a belső falak vékonyak, ezért alapértelmezés szerint a lakás belső válaszfalak normális hangszigetelése alapértelmezés szerint nem lehetséges. A felhasználóknak különböző tervezési megoldásokat kell alkalmazniuk a bejárat, a szomszédos helyiségek behatolásának csökkentése érdekében.

A szobák méretei hagyományosan kicsiek, ezért fontos a kisméretű helyiségek munkaterületének megőrzése.

Így a szobák különböző méreteihez és konfigurációihoz a legjobb megoldások a következők:

membránok - a TecsoundSY ragasztva van a saját tapadórétegére a falra, majd a felület tetszőleges módon díszíthető

tekercses anyagok - Maksforte-Standart

Porózus hangszigetelés - A Shumanet, a TZI, a Maksforte-Ekoplita lemezek a keret belsejébe kerülnek, amelyen a panelek fixek, HL

A gipszkarton gondos üzembe helyezésével (a Vibrosil vagy a MaxForte vibroacoustic tömítőanyaggal történő csatlakozások tömítése) elkerülhető a rések, és a hangszigetelés hatékonysága megduplázódik.

Részletesebb információk az új házban és a másodlagos lakásokban lévő lakások hangszigetelésének anyagairól, technológiáiról a honlap üzemeltetője ingyen biztosítja. Hívja a szakembereinket a javítás költségeinek kiszámításához az üzemeltetési feltételeknek megfelelően.

Zajszigetelés a fürdőszobában.

A modern élet az örökkévaló nagy Szovjetunió öröksége. Vele együtt éltünk a négyszögletes városi dzsungel tipikus magas épületekben. Új házakat adtak hozzá a régi házakhoz, a városok tovább nőnek, és az emberek több lehetőséget kapnak arra, hogy saját lakását saját normáikhoz hozzák. És mindezek ellenére az emberek elkezdték felépíteni az életüket, ahogyan azt akarják. Állampolgáraink mindent átgondolnak a legkisebb részletekre - az ember mindenben törekszik a kényelemre.

A fürdőszoba zajszigetelése nem a kényelem legfontosabb összetevője, de nem tagadja a pozitív szempontokat. A zajszigetelés különösen fontos, ha sok ember van a családban. Általában a fürdőszobában gyakori látogatás. És elkerülni a kellemetlenséget mások számára, hangszigetelheti a szobát.

A fürdőben lévő zajszigetelés a fürdőbe, a falakba, a padlóba és a mennyezetre is alkalmazható. Továbbá, ha a házban van csövek a fürdőszobában, akkor is hangszigetelhetõek, mivel õk is lehetnek zajkábelek. Általánosságban elmondható, hogy a hangzást minden olyan zajt tartalmazó hangforrással szemben ellenőrizni lehet. Valószínűleg észrevette, hogy a fürdőszoba egy szoba, bár nem olyan nagy, de a hang nagyon hangos. Mindez annak köszönhető, hogy a fürdőszobában nagyon kevés olyan felület van, amely elnyeli a hangot. Amikor teljesen zaj keletkezik, a hanghullám tükröződik a falakon és átterjed a fürdőszobán. Ha két, egyetlen zajforrásból származó hullám tükröződik a falakon, és újra találkozik, egy olyan jelenség fordul elő, amelyet interferencianak neveznek a fizikában - a két vagy több koherens hullám amplitúdója kölcsönös növekedése vagy csökkenése. Senki sem szüntette meg az energia megőrzésének törvényét, így a keletkező amplitúdó növekedése az ortogonalitás feltételei mellett. Így azt kapjuk, hogy minden olyan hang, amelyet nem lehet elszigetelni, "sétál" a falak között, és létrehozza a "hangos" hanghatást a fürdőszobában. Annak érdekében, hogy ezzel foglalkozhassunk, meg kell akadályozni a visszaverődést a falakról, vagy fel kell számolni a zaj forrását.

Zajtalanító csövek a fürdőszobában.

Zajszigetelő csövek szükségesek abban az esetben, ha bizonyos számú hangot továbbítanak Önnek a szomszédaiból a csöveken keresztül. A fürdőszobában lévő csövekhez vezető hanghullám rezonálta őket. Ezt követõen a hang rezgések szomszédos csöveken át terjednek felül- vagy alulról. Ehhez nagyon egyszerű megoldás van. A nem látható helyeken lévő csöveket feltétellel, szalaggal vagy más anyaggal kell bevonni, amely lehetővé teszi, hogy a csövek áthaladásakor a rezgés elnyomódjon. Vagyis a szomszédok zajt fognak tenni, mint korábban, a csövek is rezonálnak, de a hang megáll, vagy elfojtódik azon a helyen, ahol a tekercs lesz.

Zajszigetelő fürdő.

Szükséges, ha az acélkádja hangot ad, ha vízsugár ér el. Kívánatos, hogy megszüntesse ezt a hangot a forrás elhallgatásával, és nem a visszhang kiküszöbölésével. Így sokkal hatékonyabb lesz. Ebben az esetben engedheti meg magának a habarcsot, a technikai dugót vagy a habosított polietilén használatát. A habarcsot közvetlenül a fürdő alsó felületére helyezzük el, ezáltal egy habréteget képezünk, amely kikeményedés után a felületre rögzül. Műanyag parafából vagy habosított polietilénből áll a fürdő alja, és a fémes polietilén használata csökkenti a fürdő hőveszteségét is. Mindezek a bevonatok ugyanazt az elvet alkalmazzák, elnyelik a fürdő rezgéseit, ezáltal gátolják a hang kialakulását.

A padló, falak és mennyezet zajszigetelése a fürdőszobában.

A hangszigetelő felületek sokkal több készséget, időt és pénzt igényelnek. Például padlószigetelés. Az ilyen munkákhoz szükséges, hogy szétszereljük és eltávolítsuk mindent a fürdőszobából, hogy teljes hozzáférést biztosítsunk a padlóhoz. Több lehetősége lesz. Vagy vegyen részt a padló hangszigetelésében, vagy helyezzen egy parafa padlót a fürdőszobában. A második esetben magas színvonalú padló, hőszigetelő hangszigetelés és abszolút környezetbarát kialakítás érhető el. A zajvédő lemezeket szorosan egymáshoz kell csatlakoztatni, és vegye figyelembe, hogy az esztrich panelek illesztése nem egyezik meg a hangszigetelő lemezek csatlakozásával (a paneleknek át kell fedniük a zajszigetelő anyag ízületeit).

A mennyezet hangszigetelésének lehetősége miatt használnia kell a süllyesztett vagy nyújtós mennyezetek képességeit. Ha hangszigetelést szeretnénk elérni a süllyesztett mennyezetek használata esetén, akkor töltsük be a szalag és az alsó mennyezetek közötti helyet a zajszigetelő anyagokkal. Ugyanígy csiszolt mennyezetek is működhetnek, vagyis rögzített hangszigetelő lemezek vásznon lefedhetők. Az is esztétikailag kellemesnek tűnik, és a szigetelés a legmagasabb szinten lesz.

Falakkal történő munka során a fal és a gipszkarton közötti résen zavarhatják a zajszigetelő anyagot. Ez a rés is hasznos a rejtett vezetékezéshez és huzalozáshoz. Ezért ez a lehetőség nem csak hangszigetelésként hasznos. Ha nem akarsz hagyni egy rést, akkor ragaszkodhat a penofolhoz a falakra, rögzíthetsz egy gipszrostlemezt (GFL) felülről, öncsapoló csavarokkal és vágd fel a felületet a kívánt módon.

Hangszigetelő (hangszigetelő) fürdőszoba

Az egészségügyi helyiségeknek a különleges követelményeknek megfelelő válaszfalaknak jobb hangszigetelési jellemzőkkel kell rendelkezniük.

De ezek a követelmények gyakran nem teljesülnek, és ebben a tekintetben az emberek problémákat szembesülnek.

Hangszigetelő fürdőszoba falak

Lehetőség van zajszigetelésre a fürdőszobában a falra szerelt speciális képernyő használatával. Ez a képernyő több deciliterrel növelheti a zajszigetelést. Egy ilyen képernyő létrehozásához az ásványgyapot, amely nagyfokú zajelnyelést mutat, jól szolgál.

Be kell töltenie a kereteket, majd zárja be a gipszkarton tetejére. Egy ilyen képernyő segít abban, ha a hangátvitel áthalad a falakon, amelyeken telepítve van, de ha a hang a szomszédos falak és mennyezetek mentén terjed, akkor másik módot kell keresnie a fürdőszobai hangszigetelésre.

Zajszigetelő szivattyúberendezés

A hangszigetelés a fürdőszobában is fel kell hívni a vízvezeték-felszerelést. Ha az acélfürdőről beszélünk, akkor az öntöttvas fürdőkhöz képest nagyon sok előny van - ez viszonylag alacsony ára, kényelmes súlya és a bevonat hosszú élettartama. De ezek a fürdők meglehetősen rosszul szívják fel a hangot. Ha az ilyen típusú külföldi fürdőknek van egy speciális gumitömítője az alsó részen, akkor nem állnak rendelkezésre a hazai termelésben.

Nézze meg a fürdőszobai hangszigetelő videót

A fürdő hangszigetelésének biztosítása érdekében a vibroisolból készült tömítés megfelelő, az autóüzletek ablakaiban megtalálható, mivel ezeket a tömítéseket hangszigetelésre használják az autók számára. A vibroizol ragasztása megkönnyíti, hogy az egyik oldala különleges ragasztóval van lefedve.

A tömítés rögzítését olyan helyeken kell elvégezni, ahol a víz rendszerint leesik, és a hangszigetelés javítása érdekében az anyagot az oldalfalakra is fel lehet használni.

Van egy másik módszer a fürdők hangszigetelésére - folyékony körmöket alkalmaznak az alj külső felületére rács formájában. Miután enyhén szárazak, több lépcsőben poliuretán habot adnak rájuk, és tetejére egy polietilén fóliát alkalmaznak, amelyet kicsit meg kell nyomni. Ez a módszer nemcsak a fürdő hangszigetelését képes elvégezni, hanem jelentősen lelassítja a víz hűtési folyamatát is.

A poliuretán hab helyett e célra megengedett a PVA ragasztó használata, és az olajszövet helyett több réteg szövet. A fürdő aljahoz egy gumilapot lehet csatlakoztatni, amelynek vastagsága legfeljebb ötven milliméter lehet.

A rezgéscsökkentés mellett a zajszint csökkentésére is igénybe vehető - ez egy bitumen alapú masztix segítségével történik. Rétegét a fürdetéshez egy centiméter vastagságig kell felhordani. Mielőtt a fürdőt a helyére telepítené, várnia kell, amíg a maszk szilárd marad.

Ezeknek a műveleteknek a végrehajtásához hangszigetelést igényelnek a fürdőszobai anyagok költségei nagyon kicsiek.