Legfontosabb > Tervezés

Acélkád súlya 170 cm

A megfelelő vízvezeték kiválasztásakor általában figyelünk az előnyeire. Ne felejtsük el, hogy figyelembe kell vennie az acélkád 170 cm-es súlyát, mivel ez a paraméter meghatározza ennek a kialakításnak a szállítási és telepítési lehetőségét.

Néhány árnyalat

Egyesek úgy vélik, hogy a termék súlya egyáltalán nem befolyásolja a minőséget. A túl világos modellek kis falvastagságúak. Ez a jelző azt jelzi, hogy a szerkezet deformációnak és a zománc nemkívánatos károsodásának van kitéve. Szükséges, hogy az oldalak legalább 2,5 cm vastagságúak legyenek, és lehetőleg nagyobbak legyenek.

Ezt a mutatót figyelembe kell venni, mint a stabilitást: például a 170 cm-es verzióban jobb, mint a 150 cm-es modell, a nehéz termékek beszerzése ebben az esetben teljesen indokolt, mivel üzem közben nem okoz problémát a tál ingerlésével.

Professzionális acél lehetőségek

A fém fürdőknek olyan előnyei vannak, amelyek megkülönböztetik őket a más anyagokból származó termékektől.

A fő előny az alacsony ár. Ez a döntő tényező határozza meg a vevők választását.

A fémmodellek gyorsan felmelegedhetnek, ami kényelmes, ha kisgyerek van a családban.

Ha összehasonlítjuk a vas- és acéltermékek tömegét, akkor a különbség érzékelhető. Az első verzió négyszer annyi, ami azt jelenti, hogy az acélrendszerek ideálisak bármilyen padlóra történő felszereléshez. Ugyanakkor az emelés és a telepítés jelentősen leegyszerűsödött.

A zománc a legjobb higiéniai bevonat az egészségügyi berendezések számára. A baktériumok, gombák és penész tökéletesen lapos felületen garantáltak. Csak megfelelő gondosságot igényel.

Ha a gyártási folyamat a legmagasabb minőségű anyagokat, a zománcozás technológiáját követte, hihetetlenül könnyű gondozni a termékre. Ennek eredményeképpen a tálat jóval hosszabb ideig lehet használni.

Az acél kovácsolható és kényelmes, így lehetővé teszi, hogy hatékonyan kísérletezzen a megjelenésével és formájával. Gyakran a fém változatokat több ülésre tervezték, nem szabványos hosszúságú, szélességűek és a falak dőlésszöge változó. Javasoljuk, hogy olyan szabványos rendszereket vásároljon, melyek kb. 50 cm mélyek.

Ha kiváló otthoni vízvezetéket keres, javasoljuk, hogy alaposan átnézze katalógusunkat. Ön garantálja, hogy olyan megoldást talál, amely megfelel a követelményeknek. Rendeljen online rendelést vagy hívja a megadott telefonszámokat.

Mennyire súlyozza az acélfürdő?

Mennyibe kerül egy acélkád 170x70-es?

Mennyibe kerül egy acélkád súlya 150x70?

Mennyibe kerül egy acélkád súlya 160x70?

A fürdők két fő jellemzője, amelyek hatással lesznek a súlyukra, a méret (hosszúság, szélesség) és a falvastagság.

Acél, vasfürdők esetén a fürdő deformációjának valószínűsége, és bizonyos mértékig a csaptelep lecsapódó vízétől való zaj is függ a falvastagságtól. Kívánatos, hogy a vastagság legalább 3 mm legyen, ez a falvastagság a legmagasabb minőségű és legdrágább acél fürdők.

Ennek megfelelően minden paraméteren, és nem csak méreten, az acél fürdők súlya 20 és 55 kilogramm között változhat.

Mennyire súlyozza az acélfürdő?

Jó napot!
Mondja meg, mennyi súlya van a 170x75-es acélfürdőnek? Lehet-e merülni egy autóba, és felemelni a padlóra, vagy együtt kell csinálni?

minden együtt kényelmesebb. nincs a legsúlyosabb súly, hány dimenzió.

A fő sarkok nem kárpitozottak.

2 tonna 90-120 kg. Az egyik nem valódi, és még két feszültség is. Optimális lift négy.

2Roman> 90-120 kg. Az egyik nem valódi, és még két feszültség is. Optimális lift négy.

És nem kevered semmit. 120 kg az öntöttvas A tömege, és a szokásos acél a lemez vastagságától függően 20-40 kg. Egy acél felvonó, mozog, ténylegesen mozog a távolság, de kényelmetlen (méretek). Még két praktikus.

Acél fürdõ - egy hordozható - tényleg. A WC-tálakat is eldobhatja távol.. és törpék.. De miért merült fel ilyen igény? Nem a remete? Egyedül egy nagyvárosban? Kettő (2) kicsi ember, aki fürdik a fürdőben, ezzel a gazdasággal nem szabad megváltoztatnia a fürdőt - pénzt takarít meg - elrontani a dolgokat és maradni a törött mélyedésben., lánya, fiú, unokája, Bug. És boldog leszel!

Az acélfürdő súlya: mi befolyásolja?

Ez a cikk az acélkád súlya, valamint az anyag fürdõinek különféle elõnyei és hátrányai, valamint az acélfürdő által kibocsátott zaj elleni küzdelem.

A vízvezeték-kereskedelemmel való kapcsolatfelvételt illetően a vevőnek csak az acélkád előnyeiről van szó - milyen súlya van, mennyibe kerül, stb. Ugyanakkor a vásárlók gyakran úgy vélik, hogy az acél fürdők teljesen hiányoznak a hibáktól, ami távol áll az igazságtól, ezért az acél fürdők fő előnyeit és hátrányait részletesebben meg kell fontolni.

A fürdő súlyának megválasztása

Részletesen meg kell fontolni ezt a tulajdonságot, mint a tömeg: az acélfürdő nem feltétlenül jobb minőségű az alacsonyabb tömeg esetén.

Például gyakran az acélkád alacsony súlya a falak elégtelen vastagságáról szól, amelyeken - amint már említettük - a deformáció valószínűsége és a zománcburkolat károsodása függ.

Általában az acélfürdő tömegétől függetlenül a falak vastagságának legalább 2,5-3 mm-nek kell lennie. A drágább modellek esetében a falvastagság akár 3,5 mm-es, akár még több is lehet.

Ezen kívül a fal vastagsága a kád súlya közvetlenül befolyásolja a mérete: a legtöbb miniatűr modellek jellemzően súlya körülbelül 20 kg-os, és a súlya a legkényelmesebb teljes méretű modellek akár 40 kg-os méretei 2 méter hosszú és 80 cm széles.

Ezenkívül figyelembe kell venni azt is, hogy egy nehezebb acélfürdő vásárlása részben segít megoldani egy másik problémát - az acélkád stabilitásának hiányát, amely csak egy kis tömeghez kapcsolódik.

Az acél fürdők pozitív tulajdonságai

Az acélkád fő előnye a meglehetősen alacsony költség, ami - figyelembe véve a vasfürdő súlyát - rendkívül népszerűvé teszi.

Az acél fürdők további előnyei a következők:

 1. Nagy hővezető képesség, amely lehetővé teszi a fürdőkád melegítését meglehetősen gyors, ami különösen kényelmes a fürdés gyermekek esetében;
 2. Fontos előnye, hogy az acélfürdőnek súlya van: egy acélkád négyszer kevesebb, mint egy öntöttvas, ami a leghasznosabb, ha fel kell szerelnie a felső szinten lévő lakásba;
 3. Az acélfürdő zománcburkolása nagyon higiénikus, mivel a zománcban nincsenek pórusok, amelyekben különböző gombák és baktériumok előfordulhatnak.
  Ezenkívül az ilyen felületek viszonylag könnyen tisztíthatók és nagy tartósságot mutatnak a zománcozásra alkalmazott technológiák szigorú betartása és a gyártók saját fejlesztéseinek felhasználása miatt;
 4. Az acél egy meglehetősen kényelmes anyag a nem szabványos formájú fürdők gyártásához, amelyek közül sokan eddig kifejlesztésre kerültek.
  Az ilyen fürdők különböző szögben hajlanak a falakhoz, egy vagy két ülőhellyel, különböző szélességgel vagy hosszúsággal. A standard acélkád mélysége körülbelül 50 cm;
 5. Az említett előny, amely szerint egy ilyen fürdőnek súlya van, egy acélfürdő nemcsak könnyebb szállítani, hanem sokkal könnyebb telepíteni. Az ilyen fürdőkészülék felszerelése meglehetősen képes egyedül kezelni.

Az acél fürdők hátrányai

Vegye figyelembe az acél fürdők számos hátrányát is:

 1. A fürdők falainak elégtelen vastagságával idővel kialakulhatnak deformálódásuk, ami a zománc forgácsozásához és repedéséhez vezet.
  Ebben az esetben az acél fürdők vékony falú leggyakrabban megtalálható a boltokban, és olcsóbbak, és a fürdő acél súlya több miatt vastagabb falak, érdemes sokkal drágább, de a falak nem deformálódik a művelet során;

Fontos: Az acélkád ajánlott minimális falvastagsága 3 milliméter, ami lehetővé teszi a fürdő hosszabb ideig tartó fenntartását, miközben megőrzi a zománc épségét és az eredeti megjelenést.

 1. Az acél fent említett hővezető képességét bizonyos esetekben nem erényként, hanem hátrányként tekinthetjük, mivel a víz sokkal gyorsabban hűt, mint más anyagfürdőben. Ennek megfelelően kényelmes hőmérsékleti feltételeket kell fenntartani forró víz hozzáadásával;
 2. A töltés folyamán, függetlenül attól, hogy mekkora az acélkád súlya, a vízbe eső víz áramlása leginkább meglehetősen hangos zajt eredményez.
  Egyes gyártók speciális hangszigetelő párnákkal látják el fürdőszobájukat, de ezek csak részleges megoldást jelentenek a problémára;
 3. Az acélfürdő tisztítása során nem használhatók olyan abrazív tisztítószerek, amelyek károsíthatják a zománcot. Ezenkívül előfeltétel az acélfürdő földelése.

Acél fürdõteljesítmény javítása

Vegye fontolóra többféleképpen az önálló acél fürdők kényelmét és megbízhatóságát:

 • A kád felhelyezése előtt a zaj megszüntetése érdekében 3-4 cm vastagságú összeszerelő habot kell felhordani a külső felületére, ami lehetővé teszi a fürdő számára, hogy jobban megőrizze a hőt;
 • A kellően könnyű acél fürdők stabilitását úgy javítják, hogy tégla vagy hab beton oszlopokat helyeznek el, vagyis a fürdőt a téglákon helyezzük el, miután a fennmaradó réseket habbal kezeljük;

Fontos: a feldolgozás előtt javasoljuk, hogy a fürdőt vízzel töltse meg annak elkerülése érdekében, hogy növelje a hab expozíciójának növelését és növelését, és lehetővé tegye a fürdő rögzítését, amikor az összeszerelő hab kiszárad.

 • Az acélfürdő alját javasoljuk a hab további feldolgozására, növelve annak stabilitását. Ugyanakkor nincs szükség a lefolyó- és túlfolyónyílások feldolgozására, mivel esetleg további megelőző karbantartást igényelhetnek.


Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy most már tudja, hogyan kell választani egy acélömledék - ugyanakkor nem kell választani a legegyszerűbb lehetőség, de abban az esetben a jelen cikkben ismertetett érinti az anyagköltség és a munkák teljes egészében visszafizették a művelet során, mivel a kényelem és komfort az ilyen a fürdőszobában.

Mi az acélfürdő súlya, és miért kell ismernie a tömegét?

Az acél fürdők népszerűek. Ezek viszonylag olcsóak, vonzóak, nagy választékban kaphatók. A tradicionális formájú és szabványos méretű (150 vagy 170 cm) acélból készült modellek bonyolult formájú fürdők, szögletesek, sokoldalúak, aszimmetrikusak, stb. A választásnál fordítsanak figyelmet olyan paraméterekre, mint az acélkád súlya, mivel ez a mutató befolyásolja a minőséget.

A vevõ, aki az acélkád legjobb modelljét választja, rendszerint sok kérdést tesz fel a tanácsadónak. A fogyasztók gyakran érdeklődnek a fürdőtermelési technológiák, zománcminőség és egyéb mutatók iránt. De a súly, amikor acélfürdőt választanak, kevesen veszik figyelembe.

Időközben ez a mutató jellemzi a termék minőségét, és azt jelzi, hogy a megvásárolt vízvezeték évek óta működik, és nem igényel cserét néhány hónapon belül. Tekintsük meg, mekkora súlyú legyen acélfürdő, és melyik működési pontok, ez a mutató hatással van.

Mit csinál az acélfürdő súlya?

Egy ilyen fontos mutató, mint az acélból készült fürdő súlya, a modell minõségét jellemzi. Ha az acélkád túl kicsi, akkor ez rossz minőségű terméket jelez. A vízvezeték-modell alacsony súlya arra utal, hogy az acélfürdő túl vékony falú. Az acélfürdő standard falvastagsága 1,8 mm. Azonban a kiváló minőségű modellek falvastagsága 3 vagy akár 3,5 mm.

Tipp Meg kell mondani, hogy a vékonyabb a fal falai, annál nagyobb a kockázata a deformáció a terhelés. Ugyanakkor a szabványos falvastagságú modellek megválasztása sokkal nagyobb, mivel a megfizethetőség miatt nagy a kereslet.

Mi legyen a fürdő súlya?

A fürdő súlya nem csak a falvastagságtól, hanem a modell méretétől és alakjától is függ. A modern gyártók különböző méretű és formájú acél fürdőket gyártanak. A legkisebbek a 90-60 cm-es méretű fürdőkádak, 1 méteres és 70 vagy 90 cm szélességű modellek vannak, ezek a gyermekek 13-15 kilogramm súlyúak.

A 150 cm-es oldalú formanyomtatványok tömege körülbelül 20 kg. És ha a fürdő hossza 170 cm, akkor súlya 30-40 kilogramm. Ha 170 cm-nél hosszabb modellt választanak, akkor súlya 35-55 kg között mozog.

Tipp A fenti értékek az acélfürdő tömegére vonatkoznak. A gyártástechnológiától függően mindegyik kissé változhat. Például egy 170 cm hosszú importált acélkád valószínűleg kisebb mint a hazai társa. Ez azonban nem a termék gyenge minősége, hanem a külföldön elfogadott eltérő technológia miatt következik be.

Mi befolyásolhatja a fürdő súlyát?

A fürdő súlya nemcsak a falvastagságot jellemzi, hanem a beépítés más jellemzőit és pillanatait is érinti:

 • Minél nagyobb a fürdő súlya, ezért stabilabb. Ha felmászik az üres acélfürdőbe, azonnal érezheti, hogy az alsó "játszik" a test súlya alatt. Különösen erősen ez a "játék" észrevehető, ha 2,5-3 mm-nél kisebb falvastagságú modellt szerzett.
 • Vibráció. Amikor az acélkádba vizet von be, a fal rezgése miatt erős zajt hoz létre. Ennek a kellemetlen pillanatnak a kiküszöbölésére speciális rögzítési technikákat alkalmaznak.
 • Nyomás a padlón. Önmagában az acélkád nem súlyos, de a padlóra gyakorolt ​​nyomás kiszámításánál figyelembe kell venni mind a víz súlyát, mind a fürdőt fogadó személy súlyát. A 170 cm-nél hosszabb fürdőmodellek és különösen a kettős fürdők esetében a padlón lévő nyomás jelentősen megnő. Ezért a nehéz fürdők nem javasoltak olyan régi épületekben, ahol kopott fapadlók vannak, ami nem ellenáll a rájuk gyakorolt ​​nyomásnak.
 • Szállítás és telepítés. Az acél fürdők alacsony súlya sokkal könnyebbé teszi a modellek szállítását és felszerelését. Még akkor is, ha nincs teherlift a házban, 170 cm hosszúságú szabványos modell könnyen fel lehet vinni a padlóra két emberrel. Az acél fürdők felszerelése nem nehéz, általában négy lábbal vannak felszerelve. A könnyű acélkabin modell használata esetén szükség lehet egy kiegészítő keret beszerelésére.

Hogyan javíthatja az acélfürdő teljesítményét?

A könnyű acél fürdők használatának negatív aspektusainak kiküszöbölése érdekében speciális szerelési technikát használjon.

Növelje a fenntarthatóságot

A könnyű acélfürdő stabilitásának növelése érdekében az alábbi beépítési technikákat alkalmazzák:

 • Habos vagy tégla oszlopok behelyezése a fürdő alja alá. Az ilyen kiegészítő tartók nem "játszanak" az alján és növelik a fürdő stabilitását.
 • Javasoljuk, hogy a fürdő alját még egy habréteg borítja, így a leeresztő és a túlfolyó nyílások helyét szabadon hagyja.

Tipp Mielőtt az aljat habjal kezelné, javasoljuk, hogy a fürdőt vízzel töltse. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy a habosított hab könnyű fürdőt eredményez.

Csökkentett hőveszteség és csökkent zaj

Az acél nagyfokú hővezető képességgel rendelkezik, így a fürdő gyorsan felmelegszik, de a víz gyorsabban hűl le, mint az öntöttvas vagy akril. Ennek a hátránynak a kiküszöbölése és ugyanakkor a vízfelvétel során csökkenteni kell a zajszintet, ezért ajánlatos az acélkád teljes külső felületét habosítottan lefedni.

A poliuretán habréteg vastagságának körülbelül 4 cm-nek kell lennie, a kád külső felületét külön képernyővel lehet lezárni. Fontos, hogy a képernyő eltávolítható legyen, vagy olyan ajtókkal rendelkezzen, amelyek hozzáférést biztosítanak a rendszerhez, hogy a fürdőből vizet engedjen ki.

Így az acél fürdők könnyű súlya megkönnyíti a modellek szállítását és kirakodását. Ezenkívül az ilyen könnyű fürdő telepítése nem nehéz. Azonban, ha egy kis súly és a negatív oldalak - alacsony stabilitás, rezgés, túlzott zaj. Ezek a hiányosságok teljesen vagy részben megszűnnek a megfelelően végrehajtott telepítéssel.

Mennyi a 150x70-es acélfürdő?

jelenteni a visszaéléseket

válaszok

Az építési piacokon és a boltokban a fürdőválaszték nagyon nagy. A külföldi és belföldi gyártók fürdőinek gyártására vonatkozó előírások eltérőek. Az európai modellek könnyebbek, mint a homegrownok. Ráadásul az új technológiák miatt az előbbiek minősége egyáltalán nem szenved. Minél kisebb a termék súlya, minél vékonyabb a fal és minél rosszabb a minõség, annál kevésbé lesz ilyen fürdõ. Minél nehezebb a termék, annál stabilabb. A népszerű hazai modellekben a falvastagság 1,8 mm. Az acélfürdő tömege 150 cm * 70 cm, ez a falvastagság 20 kg.

Mennyire súlyozza az acélkád

Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

Igor Armeev
Hogyan könnyebb megmosni egy idős embert: fürdőkád, zuhanyzó? Tegyük a zuhanyzót, semmi jó, hiányzik a fürdőszoba. Tehát hagyja a kádat a granusnak Természetesen az idősek sokkal kényelmesebbek és kényelmesebbek lesznek a zuhany alatt, tudom a saját tapasztalataimból. Nagydarab tusolóval felszereltek, nagyon örültek, mert nincs erejük mászni és kimászni a fürdőből. A helyszínen kiváló zuhanyzók találhatók.

Mennyire súlya van egy öntöttvas fürdőnek?

Az akril fürdők sokfélesége ellenére az öntöttvas modellek nem adják fel pozícióikat és a kereslet továbbra is a vízvezeték-piacon maradnak. Ez a szerkezet megbízhatóságának és tartósságának, vonzó műszaki jellemzőinek köszönhető. Az öntöttvas fürdő megkülönböztető jellemzője a nagy tömeg, az ötvözet nagy sűrűsége miatt. Miért fontos figyelembe venni nemcsak a méretek, hanem a szerkezet súlyát is, hogyan lehet meghatározni egy szabványos vagy általános font közelítő súlytartományát? Értsük meg.

Anyag jellemzői és súlya

Az öntöttvas fürdőket a termék jellemzői miatt nagy biztonsági ráta jellemzi. Alapja a grafit vagy cement által képviselt szénhidrogén vegyület. A megbízhatóság és a mechanikai károsodással szembeni ellenállás közvetlen hatással van az öntöttvas termékek élettartamára. A legtöbb gyártó a 30 éves üzemidőt hívja. A gyakorlatban azonban ez az időszak gyakran 2-3-szor hosszabb.

Az öntöttvas edény ellenáll a terheléseknek és rezgéseknek. Ez lehetővé teszi a hidromasszázs berendezésekkel történő kombinálását. Érdemes megemlíteni az anyag magas hőszigetelési tulajdonságait. A víz ebben a fürdőben nagyon lassan lehűl. Az öntöttvas betét zománcozott bevonata sima és pórusokat nem tartalmaz. Ez biztosítja a termék magas antibakteriális tulajdonságait, valamint a felület öntisztító képességét. A fürdő kellemes tapintású, gyorsan felmelegszik.

A készítmény jellemzői nagy mennyiségű öntöttvas fürdőt okoznak, amely ritka esetekben kevesebb, mint 100 kg. Ha a vízzel töltött méretű betűkészletről beszélünk, súlyuk elérheti az 500 kg-ot.

A termék súlyát nemcsak a vásárolt fürdő költségének és jellemzőinek kiszámításánál kell figyelembe venni. Sokkal fontosabb a padlók teherbírásának kiszámítása. A nehéz öntöttvas fürdőt nem lehet olyan épületekbe építeni, ahol rongyos és fapadlós padlók vannak.

A kis fürdő komoly kihívást jelenthet a fapadlók számára. Egy standard kád súlya 110 kg. Ha vízzel tölti fel, akkor a tömeg 160 kg. Hozzáadásához egy felnőtt ember súlyát, aki egy tálat kíván használni, további 80 kg. Kiderül, hogy a padlón lévő terhelés ebben az esetben 240 kg. Az olyan padlóburkolatok, amelyeknek nincs külön padlójuk, képesek 16-240 kg-ot ellenállni. Más szavakkal, a szabványos fürdő megvásárlása és felhasználása kritikus terhelést okozhat a padlón.

Ne tekintsen sok súlyt csak hátrányként. A lenyűgöző tömegű öntöttvas tálak tartósak, tartósak és ellenállóak. Nem fordulnak fel, és nem repednek fel a falakkal való összeköttetésben a rezgések hatása alatt.

Az öntöttvas fürdő nagy tömege az ötvözet magas sűrűsége (7200 kg / m3) következménye. Azonban a szén jelenléte az ötvözetet törékennyé teszi, így az öntöttvas fürdők vastag falak (legfeljebb 8-10 mm).

Szabványos paraméterek

A fürdő súlya a mérettől és a tálatól függ. A méreteknek megfelelően három típusú öntöttvas tálat különböztetünk meg.

Kicsiek

A 120x70 cm-es méret az ilyen termékekre jellemző, ezek a kompakt modellek optimálisak a kis helyiségek számára, különösen akkor, ha saroktálakat használnak. Súlyuk 77-87 kg, tálak térfogata 145-155 liter.

standard

A hossza ilyen fürdő jellemzően 150 cm, vannak olyan termékek, amelyek hossza 160 cm. Standard méretek kell tekinteni indikátorok vagy 150h70 160h70 cm. Az ilyen szerkezetek alkalmasak fürdőszobák standard lakások, teszik fürdés egy sokkal kényelmesebb eljárást. Ha a felhasználó kénytelen ültetni egy kis betűtípussal, a standard fürdőkben egy fekvő helyzetben lehet. Az ilyen készülékek tömege 92-120 kg, 160-182 l-es tálkamérettel.

nagy

Ezeknek a betűknek a mérete általában 170x70 (170x75 cm) és 180x80 cm, hossza 170 cm-től kezdődik, és eléri a 200 cm-t, egy ilyen tál 120 kg súlyú. A csökkentett tömeg a "csupasz" öntöttvas tömege. Szereléskor adja hozzá a vízvezeték súlyát (ha a csaptelep fel van szerelve a fürdőszobában), további felszerelés (pl. Hidromasszázs rendszer), víz és egy személy. A szabvány egy 1,5 literes fürdő, amelynek térfogata 162-169 liter. A súlya 90-97 kg között van.

A betű hosszának és szélességének növelésével, annak mennyiségével és súlyával. Az azonos méretű öntöttvas fürdők általában eltérnek a modelltől. A legkisebb súly a falak téglalap alakú szerkezete. A sarokbetűk, az önálló ovális és kerek betűkészletek nagy tömeggel rendelkeznek.

A régi modellek súlya

Az importméretek többnyire 15-20 kg-nak könnyebbek, mint a hazai társaik. Ez általában nem a fürdők méretének csökkenése miatt következik be. Például, a mélység fürdő európai márkák ritkán éri el a 40 cm-es (általában a hosszát az alsó a túlfolyó 35-38 cm), míg a mélysége az orosz analóg a 45-60 cm-t. A falvastagság import analógok néha 2-szer vékonyabb falvastagságú fürdők Orosz termelés. Átlagosan 6-7 mm. Ha olcsó kínai modellekről beszélünk, akkor 5 mm-t érhet el.

A súlyt a falvastagság is befolyásolja. A Szovjetunió idejének régi modelleit a vastagabb falak különböztetik meg. A modern minőségi modellek azonban elegendő 1 cm-es falvastagsággal rendelkeznek, a régi szovjet fürdők súlyát a GOST szabályozta. 150 x 70 cm méretű fürdőhöz 102 kg tömegű anyagot terveztek. A 98 kg súlyú modellek könnyű verziói is voltak.

Így a szovjet és a modern hazai társaik közötti különbség a különböző falvastagságok miatt alakul ki (modern modellek, a falak vékonyabbak) és a zománcozott bevonat (jelenleg kevésbé alkalmazható). Ebben a tekintetben a modern edények súlya 6-8 kg-mal csökkent. Az azonos méretű termék súlya különböző gyártóként változhat. Például a "Laguna - Lux" (Oroszország) cég által gyártott 150 × 70 cm méretű fürdő súlya 104 kg. Ugyanez a termék a "Roca" márkája 73 kg súlyú.

Ma kapható könnyű öntöttvas fürdő eladó. 10-50 kg-os könnyebbek lehetnek a hagyományos öntöttvas tálaknál. Ennek oka a falak és az aljzat vastagságának csökkenése.

Ha ilyen modellt vásárol, meg kell érteni, hogy rövidebb élettartama 10-15 év, és mechanikai károsodásnak van kitéve. A különbség ismerete azonban lehetővé teszi a vevő számára, hogy jobban megközelítse a minőségi termék kiválasztásának kérdését.

Mit válasszon?

Öntöttvas fürdő modell kiválasztásánál ügyelni kell a fürdőszoba területére és a padlóburkolat sajátosságaira otthon. Amikor egy kis fürdőt vásárolsz, nem aggódhatsz. Súlya faházakra érvényes. Fontos figyelni a termék mélységére.

Túl mély lesz kényelmetlen az idősek, a gyermekek és a fogyatékkal élők számára. Az optimális mélysége e személyek tartják, hogy indikátora a termék 35-37 cm. Egy felnőtt kényelmes mélysége 50-60 cm. Úgy véljük, hogy a fürdő nem tart tovább, mint 1/3 a szoba, és nem tagadhatja meg a falakat, vagy más vízvezeték.

Vásárlásakor vegye figyelembe a termék felületét. Sima, sima, egyenletes legyen a fürdő teljes felületén. A leeresztő cső nyílásának összhangban kell lennie a tálca kommunikációival. Ügyeljen a súlyra, a tál méreteire és az ilyen méretű fürdetésre vonatkozó hozzávetőleges követelményekre.

Egyes gyártók megtévesztik a vevőt, jelezve a fürdő teljes súlyát a lábakkal és a tartozékokkal együtt. Ez lehetővé teszi, hogy a tömegarány növekedését elérje, sőt még a szovjet fürdők teljesítményét is meghaladja. Ez azonban nem helyes. A potenciális vevő méretének és súlyának ismeretében hasznos tudni a csésze falainak vastagságát. Ha 5-6 mm-esek, és a gyártó jelzi a 95 kg-os, egy és fél méteres standard fürdő súlyát, ez a termék alaposabb kutatása lehet.

Próbálja megtalálni a kísérő dokumentumokban az alkatrészek és a vízvezeték súlyát (ha van benne). Ha ez az információ nem áll rendelkezésre, akkor a vevőnek tudnia kell, hogy miért nem hallgatott a gyártók ezekről a mutatókról. Ez azt jelenti, hogy már tartalmazta a tartozékok és alkatrészek súlyát a fürdő teljes tömegében.

gyártók

Az alacsony minőségű fürdő vásárlási kockázatának megszüntetése lehetővé teszi egy jól ismert, megbízható fogyasztói márka táljának megszerzését. Ezek közül a gyártók közül néhányat meg lehet jegyezni.

 • Roca (Spanyolország). A gyártó edényei vastag falak, egy zománc bevonat titán hozzáadásával, amely további szilárdságot és csúszást nem eredményez. A standard 150 x 70 medence átlagosan 73 kg súlyú.
 • Jacob Delafon (Franciaország). A márkát különböző modellek képviselik, amelyek többségének ismerős mélysége van az orosz fogyasztók számára, 40 cm vagy annál több. A tál súlya 90-145 kg.

Az acélkád súlya és méretei

Chelyabinskben 70-75 mm magas acél kádak alacsony áron. Kádak acél méretek 100 * 70 - 190 * 75 raktáron.

Vegyél egy acél fürdő nagyon praktikus vásárlás. A ma gyártott termékek széles választéka lehetővé teszi számunkra, hogy a legelterjedtebb helyiségekben is válasszon egy acélfürdőt. Az acélfürdő fő méretei az acélkád hossza, az acélkád szélessége, mélysége és a lábfej magassága. Szintén fontos az acéllemez vastagsága, amelyből az acélfürdő elkészült - ez 1,5 mm és 3,5 mm közötti tartományba esik. A vastag falú acél fürdők 3,5 mm vastagságú termékek. Ez már elég drága fürdő. A standard acél vastagsága 1,6-1,8 mm, a standard acélkád mélysége 40 cm.

Az acélfürdő tömege harminc-ötven kilogramm között változik, ami háromszor kisebb, mint egy azonos méretű öntöttvas fürdő súlya.

A boltokban leggyakrabban kettős megjelölés található egy adott fürdő leírásában. Ez a fürdő hossza és szélessége, amelyet például egy 180 x 70-es acélkád jelezhet. A gyártók vagy az eladók által választott kijelölés természetesen nem befolyásolja a termék jellemzőit, és a legtöbb vásárló számára érthető. Az acél fürdők fő méretei a következőképpen ábrázolhatók: acél fürdőkád 100 70, acél fürdőkád 120 x 70, acélkád 130 x 70, acélkád 140 70, acélkád 150 x 70, acélkád 160 70, acélkád 170 70, acélkád 170 75, 180 x 70 acélkád. A 100 és 105 centiméteres fürdők népszerűen "üldöző" fürdők, 120 és 130 centiméterek - "félig ülők". Ezeket a fürdőket kollégiumi helyiségekben, régi házak házaiban és régi épületek magánházaiban telepítik, ahol a fürdőszobákat elvben nem biztosítják, vagy a helytakarékoskodást nagyon kis fürdőszobákban. A 140 és 150 centiméteres fürdőkádak alkalmasak a "Hruscsov" és a "Brezhnevok" típusú házak kis lakásainak, 160 és 170 centiméteresek a standardizált házak számára. Ön külön választhat külön szélességű acél fürdők, leggyakrabban vannak fürdők szélessége 70 és 75 centiméter, de vannak fürdők szélessége 80 vagy több centiméter.

Az acélkád jelölése gyakran tartalmazhat csak a milliméterben megadott hosszúságjelzőt (acélkád 1500, acélkád 1700, acélkád 1400) és centiméterben például acél fürdőkád 105, acélkád 120, acélkád 130, acélkád 150, acélkád 165, acélkád 180, acélkád 190, sőt méterben is, például acélkád 1 7, acélkád 1,7 m.

Acélfürdő súlya: fő vagy kisebb?

Ebben a cikkben a VannaDecor.ru portál olyan témát szeretne megvitatni, mint például az acélfürdő súlya. Beszélni fogunk veled a fürdőszobák sanitárius felszerelésének látható és rejtett előnyeiről és hátrányairól is, amely fémből készült. Megtanuljuk, hogyan kezeljük a fürdő működése során fellépő zajt, és adjunk néhány hasznos tippet.

Miután eljöttek a boltba, hogy vásároljanak egy acél fürdőt, akkor elárasztják az előnyök teljes áramlását, amellyel jellemezhető. A tanácsadók nem vették figyelembe a hiányosságokat. Ezért lehet az a véleménye, hogy acélfürdőjét egyszerűen megfosztják. Ez nem egy teljesen helyes kijelentés. Ezért megengedjük számunkra, hogy részletesebben megvizsgáljuk az acél fürdők minden lehetséges hátrányát, hogy később ne kelljen kiolvasnia ezeket az információkat az eladótól.

Válasszon egy súlyfürdőt

Tehát az acélfürdő. Súlya, amit mondhatnánk, gyakorlatilag nem kapcsolódik a minőséghez. Ha egy acélfürdő nagy tömegű, akkor ez nem jelenti azt, hogy a minőségi mutatója kisebb, mint a könnyű fürdőé, és fordítva.

Lehet, hogy egy kis súly bizonyítja, hogy a terméket az oldalsó falak elégtelen vastagsága jellemzi. És egy ilyen mutató azt sugallja, hogy egy ilyen fürdő érzékenyebb a zománcozás és a deformáció károsodására.

A késztermék falvastagsága - a fürdő súlyától függetlenül - legalább 2,5-3 mm legyen. Ezek általában olyan modellek, amelyek alacsony költséggel járnak.

Minél magasabb az ár, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a fürdő falainak vastagsága meghaladja a 3,5 mm-t, és a kád ennek megfelelően nehezebb lesz.

Amint már megértettük, a fürdő oldalsó falainak vastagságától függően változhat a súly. A késztermék mérete is befolyásolja. Például a legkisebb kád kb. 20 kg súlyú, teljes méretű, 2 méter hosszú és 8 cm - 40 kg szélességű.

Akár egy acélfürdő megvásárlásának megítélése, fontolóra vesznek olyan tényezőket is, mint a fenntarthatóság. Például egy 150 cm-es acélfürdő súlya kissé kevesebb, mint 17 cm, ami azt jelenti, hogy kevésbé lesz stabil. Ebben az esetben a nehezebb acélfürdő vásárlása meglehetősen indokolt, és ha ilyen fürdőt üzemeltet, akkor nem fog problémát okozni a szerkezet bizonytalanságával.

Acél fürdők a pozitív oldalon

Az acélkádak számos előnnyel rendelkeznek a többi anyagból származó termékekhez képest. Nemcsak a minőséget, hanem a használat kényelmét, valamint a távollétet is érintik. Tekintsük részletesebben:

 • Költség. Az egyik meghatározó tényező, amely a vevőt az acélfürdő kiválasztására kényszeríti. Ha figyelembe vesszük a termék súlyát, ez az optimális kombináció, amely nem veszíti el népszerűségét;
 • Hővezetés. Az acélkádok mutatói ebben a kritériumban nagyon magasak. Egy ilyen fürdõ gyorsan felmelegszik, ami különösen kényelmes, ha a gyermekek egy családban nõnek;
 • Tömeg. Hasonlítsuk össze az 170 cm-es acélkád súlyát, és az öntöttvas, a különbség, úgymond, az arcon. Az utóbbi négyszer nagyobb, mint egy acélfürdő. Ez azt jelenti, hogy a fém kád optimálisan alkalmas padlón lévő lakásba történő beépítésre, és nagyban megkönnyíti az emelést és a beszerelést;
 • Bevonat. A zománcot az egészségügyi berendezések egyik legegészségesebb bevonataként ismerik el. A zománcozott acélfürdő biztosítja, hogy a felületén ne legyen baktériumok, gombák és penész. A megfelelő gondossággal;
 • Érdekel. Ha a gyártó magas minőségű anyagokat használt a termékeihez, követi a zománcozási technológiát, akkor örömmel vigyázni kell az acél fürdőszobaára. A megfelelő ellátás biztosítja a hosszabb fürdő élettartamát;
 • Tartományban. Acél - anyag rugalmas és kényelmes. Ezzel kipróbálhatja a fürdő alakját és megjelenését, amelyet a tervezők és a fejlesztők sikeresen teljesítettek. Ezenkívül az acél fürdők több helyre is tervezhetők, nem szabványos hosszúsággal, szélességgel vagy az oldalfalak dőlésének szögével rendelkeznek. Ez a termék mélységére vonatkozik. A standard fürdők esetében a jellemző mélység körülbelül 50 cm.

Negatív pontok vagy hátrányok acél fürdők

Amint ígértük, többet megtudunk az acél fürdők hiányosságairól:

 • Vékony falak. Most a vízvezeték-berendezések értékesítésére szakosodott üzletekben, leginkább az acél fürdők nem elég vastagok az oldalfalakon. Elismerik ezt a fürdőt alacsony költséggel. Az előzőekben említett 3.5 cm az arany fürdők arany szabványa, de ha a falvastagság nagyobb, akkor még jobb. Ha még mindig olcsóbb megoldást keres, ne feledje, hogy az ilyen fürdők élettartama nem hosszú. Idővel a falak deformálódnak, és zománcok és repedések keletkeznek a zománc felületén. Ugyanakkor rendkívül nehéz lesz kezdeni a fürdést;
 • Hővezetés. Ez a mutató nemcsak plusznak, hanem mínusznak tekinthető. A gyors melegítést gyors hűtés követi. Az acélkád hőmérsékletének megőrzése érdekében forró vizet kell önteni;
 • Zajszigetelés. Az acélfürdő nehéz súlya ellenére a vízzel feltöltött zaj nagyon hangos lesz. Néha a gyártók hangszigetelő párnákat használnak, de végül nem oldják meg a problémát;
 • Tisztítás és földelés. Néhány ilyen tényező hátrány is lehet. Acélfürdő tisztításakor szigorúan tilos a csiszolóanyagok használata. Károsítják a zománcot, ami karcolásokhoz és forgácsokhoz vezet. Az acél fürdõt is földelni kell, mivel áramvezetõként is szolgálhat.

A fürdőzésünk jobbá tétele

A zajszigetelés javítása, valamint a fürdõ hosszabb melegedése érdekében használhat habot. Ha a fürdő külső felületén 4-5 cm-es rétegben ezt az építőanyagot rétegezi, akkor ha nem szabad megszabadulni, akkor jelentősen csökkentheti az olyan kellemetlen pillanatokat, mint a zaj és a hőveszteség.

Kövesse a fürdő stabilitását az alábbiak szerint. Ha a szoba területe lehetőséget ad arra, hogy fürdőkádat építsenek be, akkor ez lenne a legjobb megoldás.

Ha a szoba kicsi, akkor a következők szerint járunk el:

 • Szerelje fel a fürdőt habbetonra vagy téglaoszlopokra;
 • Hogyan kell mérni, és miután meghatározta a magasságot, zárja be a szakadékot. Szükség esetén a habarcsot.

Tipp: Annak megakadályozása érdekében, hogy a fürdő felemelkedjen, ahogy a hab expandálódik, előzetesen fel kell tölteni vízzel. Ez lehetőséget ad arra, hogy biztonságosan rögzítse a fürdőt és nyugodtan szárítsa meg a habarcsot.

Ne felejtsd el a fürdőszoba alját. A habot is feldolgozzuk, ami további stabilitást biztosít. A munkavégzés során csak a lefolyó- és túlfolyó zónát hagyjuk el, mivel törés vagy eltömődés esetén szabad hozzáférést igényelhetnek.

Acél fürdők - a tartósság titkai (videó)

következtetés

Most már tudja, mekkora súlya van az acélfürdőnek, 150 cm vagy 170 cm, nem számít. Ön is "fegyveres", bizonyos előnyökkel és hátrányokkal, amelyek lehetővé teszik, hogy ne veszíts el elveszést, amikor acélfürdőt választasz és veszel. Hát, és magad mindig módosíthatja a terméket, miközben a minimális pénzmennyiséget tölti.