Legfontosabb > Dekoráció

Tükör mennyezet a fürdőszobában - típusok és jellemzők

A mennyezet a zuhanyzóban gyakran arra ösztönöz, hogy nagyon szokatlan lehetőségeket keres. Ugyanakkor a tervezést meg kell különböztetni a jobb teljesítmény, valamint a vonzó megjelenés.

Tükör mennyezet a fürdőszobában - csak egy ilyen megoldás! Vizuálisan kiterjeszti a szobát, ami eredetibbé teszi. Az űrtervezés ezen módszere stabil keresletet mutat a befejező anyagok hazai piacán.

Ezenkívül érdemes megemlíteni a tükrök átfedéseinek saját kezűkkel való felszerelésének lehetőségét. A széles választék lehetővé teszi, hogy a különböző árkategóriákból a mennyezetet a gazdaságosságtól a legdrágább tervekig válasszák. A magas páratartalomnak, szélsőséges hőmérsékleteknek, gőzöknek és kondenzátumoknak köszönhetően a termék jelentős előnyei. Ez azonban nem minden! A tükörmodellek pozitív oldala:

 1. Szokatlan design. A fürdőszoba tükrös mennyezete kiemelkedő megjelenést mutat. Olyan látványosnak tűnik, amely bemutatja a zuhanyzó tulajdonosának jó ízlését, anélkül, hogy közömbös lenne a vendégek iránt.
 2. Vizuálisan bővíti a helyet. Ez a lehetőség tökéletes egy kis szobában. A tükrök átfedése vizuálisan növeli a mennyezetet, így jelentősen magasabbra emelkedik.
 3. Rengeteg lehetőség. Ha úgy dönt, hogy a fürdőszobát díszíti, akkor számíthat több lehetőségre a termék telepítéséhez. Az öntelepítés a leginkább megfizethető, mások számára pedig ki kell húzni.
 4. További világítás. A fő fény mellett a tükrök segítenek növelni a terület megvilágítását. A tér sokkal fényesebb és kényelmesebb lesz a reflexió segítségével.

A pozitív oldalakon kívül az anyag negatív tulajdonságokkal is rendelkezik. Ezek a szubjektív tényezőknek tulajdoníthatók, azonban még mindig figyelembe kell venni. A tükör mennyezeti bevonata igen igényes. A gőz vagy a kondenzátum kiömlése elkerülése érdekében a felületet speciális eszközökkel alaposan meg kell tisztítani. Meg kell jegyeznünk a termék magas árát is, ami egy bizonyos probléma.

faj

A méltányosság kedvéért meg kell mondani, hogy a fürdőszoba tükrözött mennyezete több formában is megjeleníthető. Főleg az átfedés fajtái különböznek a telepítési elvektől. Ezenkívül érdemes egy másik árkategóriát felvenni, a mennyezeti felület hibáit elrejteni, és valójában a megjelenést. Így a tükör bevonat a következő típusokra oszlik:

 1. Panelek műanyagból. Ezek a termékek gazdaságos választás. A külsõ fényesség szempontjából a természetes üveghez képest gyengébbek, de saját elõnyeik vannak. A műanyag modelleket nehéz megszakítani, az ára lényegesen alacsonyabb, mint más anyagokból származó analógok, és a rugalmasság magas szinten van. Ezenkívül lehetőség van arra, hogy olyan modelleket válasszon, amelyek semmiképpen sem érik el a természetes üvegt.

méltóság

A zuhanyzó tükör mennyezetje nemcsak eredetinek tűnik, kiváló teljesítményjellemzőkkel rendelkezik, hanem számos más előnye is van. Az anyag erősségei:

 • Jó nedvességállóság. Az üveg sikeresen ellenáll a nedvességnek, a kondenzátumnak és a gőznek. A mennyezet megfelelő felszerelése segít elkerülni a különböző típusú penész- vagy penészesedést. A tömített varrások megbízhatóan védik a felületet a nedvességtől.
 • Vizuális növekedés a térben. A fény jó visszaverőképessége miatt a tükrök vizuálisan kibővítik a fürdőszobát. Ez a technika nagyon hasznos kis méretek elhelyezésére, ami elég tágnak tűnik. Ezt a lehetőséget a tervezők a világ minden táján aktívan használják.
 • Csináld magad telepítéssel. A tükrözött mennyezet behelyezése kézzel is elvégezhető, ha kis képzettséget és türelmet mutat. Ezenkívül a különféle szerelési lehetőségek lehetővé teszik, hogy kiválasszon olyan opciót, amely bizonyos feltételeknek megfelelő.
 • Vizuális megjelenését. A bevonat megjeleníthető megjelenése, ha nem öröm, akkor biztosan jóváhagy. A mai napig alig van anyagi hasonló esztétikai tulajdonságaiban a tükörben.

gyengeségek

A tükör mennyezetének hátrányai szubjektívek. Például a magas költségeket az elegáns megjelenés, valamint az anyag teljesítményjellemzői egyenlítik ki. Ráadásul a megfelelő telepítéssel, feldolgozással és vágó tükörkomponensekkel több mint egy évtizede fog tartani. A saját kezű telepítés jelentősen megóvja a zuhanyzó elrendezését. Elég, ha kis kitartást mutatnak, és a mennyezet a tükörből készen áll.

Ezenkívül csökkentheti a költségeket a műanyag elemek miatt, amelyek sokkal olcsóbbak. Figyelnie kell az üveg megfelelő gondosságára is. A foltok elkerülése érdekében folyamatosan speciális tisztítószereket kell használni, gyakran elég gyakran. Ebben az esetben a matt tükrök jó alternatívát jelentenek, mivel a foltok nem nagyon láthatóak rájuk.

Tükör mennyezet a fürdőszobában (36 fotó): önbeálló utasítások

A fürdőszoba tükrözött mennyezete elegáns megoldás a mennyezet lefedettségéhez. Különböző okokból telepíthető. Valaki látni szeretné a szobát, és valaki ilyen mennyezetet választ, mert rendkívül szokatlan és extravagánsnak tűnik.

Sokan hiszik, hogy a tükrözött mennyezet szilárd üvegdarabokból áll, de valójában nem az. A fürdőszobában egy tükrözött mennyezet bármely mennyezeti burkolat, amelynek fényes felülete fényvisszaverő hatással bír.

Tükör mennyezet meleg színekben

Olyan anyagokként, amelyek képesek minőségi szempontból tükrözni az objektumokat, létezhetnek olyan alumínium panelek, amelyek speciális kezelésen vagy különleges polimer filmen keresztül hasonló hatásokat eredményeznek.

Nagyon kívánatos a szilárd üvegből készült függesztett tükör mennyezet felszerelése. Ez rendkívül veszélyes, mert ez az anyag törékeny és meglehetősen nehéz.

A tükrözött mennyezetre leggyakrabban a szabványos méretek - 30x60, bár vannak kivételek.

A tükrözött mennyezet előnyei

A tükrözött mennyezetek sok előnye közül a legfontosabbak:

 1. A mennyezeten található szabálytalanságok elrejtése.
 2. Könnyű gondozás.
 3. Vizuális növekedés a kis fürdő területén.
 4. A tér megvilágításának növelése.
 5. Esztétikus megjelenésű fürdőszoba.
 6. Környezetbarát termék, amely nem károsítja az emberi testet és a környező természetét.

Működésének köszönhetően a tükörlemezek más anyagok elemeivel is kombinálhatók, így gyönyörű díszítő betéteket kaphatnak.

A tükrözött mennyezet a fürdőszobában lehetővé teszi, hogy a legbátrabb fantáziákat készíts, és egy megfelelően kifejezett stílusban egyedi kényelmet és szépséget nyújt.

A tükrözött mennyezet hátrányai

Sajnos minden profik ellenére ez a fajta plafon hátrányai vannak.

A tükrök mennyisége minden fürdőszobához illő lehet, de csak figyelembe véve azt, hogy minden összeegyeztethető lesz a szobában.

Például a fürdőszoba tükörfala nagyon jól illeszkedik a tükör mennyezetébe, de nevetséges lesz a régi csempékkel vagy kopott mosdókkal.

Tükörfal a fürdőszobában

A gyártók és az árak

Az álmennyezetek árai a fürdőszobában a gyártótól függően változnak.

A következő vállalatok tekinthetők világvezetőknek ezen a területen:

 1. Armstrong (Egyesült Királyság)
 2. Donn (Németország)
 3. Geipel (Németország)

Ha hazai gyártókról beszélünk, megkülönböztethetjük az "Albes" céget. Kétségtelen, hogy áraik jóval alacsonyabbak lesznek, mint a nyugati versenytársak árai, ami azonban nem utal arra, hogy az általuk termelt termék alacsonyabb minőségű.

A tükrök mennyisége önmagában luxus, és elég magas ahhoz, hogy mielőtt választást tehet és tartózkodik a fenti vállalatok egyikében, tanulmányoznia kell, hogy az általuk nyújtott termékek minden előnyét és hátrányait.

Tükrös mennyezeti szerelés

Tükrös mennyezeti szerelés

Az ilyen típusú mennyezetek felszerelését többféle módon végzik el:

 1. Rögzítés csavarokkal.
 2. Ragasztólemezek a mennyezetre.
 3. Rögzítés Armstrong rendszerrel.

Az első esetben a mennyezet behelyezése csavarok segítségével történik, és az eredmény egy olyan szerkezet, amelyen minden elemet bármikor lecserélhet a teljes mennyezet lebontása nélkül.

A második módszer, nevezetesen a mennyezetre ragasztott lemezek csak azok számára lehetnek alkalmasak, akik tökéletesen lapos mennyezeten tudnak lenni, vagy nem lustálkodnak ahhoz, hogy összehangolják.

Do-it-yourself tükrözött mennyezetek - telepítési utasítások

Az első lépés a mennyezeten lévő tükörlemez megteremtése egy pontos anyagszámlálás.

 1. Készítse elő a mennyezet felületét a telepítéshez. Szükség esetén rétegelt vagy nedvességálló gipszkartonra szerelje őket.
 2. A szintezés után folytathatja a ragasztási eljárást, nevezetesen a ragasztót az egész csempe kerületén.
 3. Ezután erősen és határozottan nyomja be az anyagot a mennyezetre. Adj neki időt, hogy ragadjon, ne hagyja el azonnal a cserépet.
 4. Miután megbizonyosodott arról, hogy a csempe biztonságosan rögzítve van, menjen a következőhöz.

Csavaros rögzítés

A mennyezet csavarokkal való felszereléséhez a következő eszközökre van szükség:

 1. Csavarokat.
 2. Puncher.
 3. Csavarhúzóval.
 4. Létrára.
 1. Készítse elő a mennyezetet a szereléshez, nevezetesen, csatlakoztassa a gipszkartonot a mennyezethez.

  A mennyezetet gipszkartonhoz igazítsa

  Armstrong mennyezeti tartó

  1. Mérje meg a mennyezet felületét, és tegye meg a szükséges jeleket.
  2. Határozza meg azokat a helyeket, ahol a mennyezetvilágító lámpákat szerelik fel, ha vannak ilyenek.
  3. Rögzítse a feltételes profilt az oszlopokon vagy a falakon speciális tüskék segítségével.
  4. Csatlakoztassa a függesztőket a mennyezethez.
  5. Telepítse a fő profilokat 24x38 méretben, és óvatosan illessze azokat.
  6. Állítsa be a 24x32 keresztmetszet méretét a fő profil perforálásában.
  7. Helyezzen el egy 24x28 hosszúsági profilt a fő keresztirányú profil eredményezett perforációjában.
  8. Indítsa el a lemezeket szigorúan a hátoldalon feltüntetett irányban.
  9. A lemezeket szorosan a falakhoz kell rögzíteni, gondosan meg kell vágni.

  Figyelj! Lámpatestek és szellőzőrácsok beszerelése és beszerelése a mennyezet behelyezése során történik, lyukakkal, amelyeket perforátorral készítenek.

  Ez az, a mennyezeted készen áll! Kisebb erőfeszítéssel és idővel, és a saját kezeddel létrehozhatsz egy igazi műalkotást!

  Mindent a telepítésről és a javításról
  mennyezet a saját kezével

  A könnyebb és vizuálisan szűkebb és sötétedő helyiség kialakításának eldöntésénél ügyelni kell az olyan befejező anyagokra, mint a tükrözött mennyezeti burkolólapok. Különlegessége és sokoldalúsága abban a tényben rejlik, hogy szinte minden belső térben alkalmazható.

  A tükörfelület nemcsak vizuálisan növeli a helyiség térfogatát, hanem a javítási munkák során felmerült hiányosságokat is elrejti.

  Pozitív tulajdonságok

  A mennyezethez tartozó tükörlapok bármely helyiségben használhatók - a nappaliban és a folyosón, a fürdőszobában és a konyhában.

  A tükörfelület pozitív tulajdonságairól a következőket lehet megjegyezni:

  1. A helyiség vizuálisan megnövekedett a termék felületének 100% -os visszaverő képessége miatt;
  2. Ez a felület biztonságosan alkalmazható a konyhában és a fürdőszobában, köszönhetően a tartósságnak a nedvesség, a kémiai mosószerek és a mechanikai igénybevétel előtt;
  3. A gyönyörű megjelenésnek köszönhetően az eredeti színű, színezett termékek használatának lehetősége a szoba egyedülálló megjelenését hozhatja létre;
  4. A termékek széles választékát és változatosságát lehetővé teszi, hogy kiválaszthasson darabokat a belső tervezési döntésekhez.

  A lakótér felső határának ilyen befejezése lehetővé teszi a következő feladatok megoldását:

  1. Végezze el az expresszív, világos, emlékezetes helyiségek díszítését;
  2. Vizuálisan tágasabbá tegye a szobát;
  3. Jelentősen emeli a plafont;
  4. A hasonló felületű szoba vizuálisan könnyebb;
  5. Ez a felület lehetővé teszi, hogy erős, tartós bevonatot kapj.

  Fontos! Egészen a közelmúltig, a mennyezet tükrözött csempe volt megtalálható, amikor befejezi a fürdőszobákat, de most végtelenül használják minden szobában. Különösen gyakori termékek farcettel. A gyártási folyamat során lecsavarodnak, hogy finom, vékony anyagot nyerjenek az elegáns belső megoldásokhoz.

  faj

  Alacsony helyiségben a mennyezeten lévő tükörlemez nagymértékben lehetővé teszi a magasságának vizuális beállítását. A tükörcsempék egyik pozitív tulajdonsága, hogy a tervezési ötletektől függően kiválaszthatja a szükséges opciót.

  Számos típusú csempe van:

  1. A polisztirol fényvisszaverő csempe a polisztirol termékek, amelyek fémes zárványokkal vannak ellátva. Ez az anyag a legolcsóbb és legegyszerűbb telepíteni. A hátránya az, hogy egy ilyen felület torz tükröződést eredményez, és ezért nem tűnik nagyon megjeleníthetőnek;
  1. A fényvisszaverő üveg különböző formájú hagyományos tükör formájában készül. Lehetséges, hogy a széleken levágás van. Az ilyen csempe egyetlen hátránya a mennyezethez való rögzítés folyamatának fáradsága, amely tökéletesen sima lehet. Így folyamatos fényvisszaverő felületet kaphatsz, amely nem apró részekre osztható;
  1. A legjobb megoldás, amely magában foglalja a termékek gyönyörű megjelenését és könnyű rögzítését, ajánlott figyelembe venni az öntapadó fényvisszaverő burkolólapokat. Ez egy kétrétegű anyag, az első tükör oldalával és a háttal, amely érintkezésbe kerül az alaptal. Az ilyen termékek vastagsága legfeljebb 0,5 cm lehet, és rögzítésükhöz tökéletesen lapos felület szükséges. Az ilyen csempe szerelésére vonatkozó utasítások egyszerűek - csak vegye le a védőréteget a hátoldalról, és csatlakoztassa a terméket a mennyezethez. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan befejezze a mennyezetet saját kezével. A ragasztórétegnek a mennyezetre való erős tapadása miatt az elemeket elég hosszú ideig tartják. Ennek az anyagnak a hátránya az ár, ami meghaladhatja a tükörüveg formájában lévő termékek költségeit;
  1. A farcet elemek szegélyezett élével megkülönbözteti más, finomabb és bájos termékektől, amelyek fényvisszaverő felületet kapnak. Ez az anyag külön teret kapott a lakóterek, irodák, hálószobák kialakításában, és gyakran megtalálható az éttermek és irodák belső kialakításában is.

  Alkalmazási jellemzők

  Ez a győztes belső elem, amely lehetővé teszi, hogy hatékonyan díszítse és átalakítsa a helyiséget, ellentmondásmentes lehet, ha helytelenül használják.

  Ennek megakadályozása érdekében ismernie kell a belső térben használt tükörlapok használatának néhány árnyalatát:

  1. A tér látványának növelése érdekében tükröt használnak a világos színekben díszített szoba mennyezetén. A hatás javítható úgy, hogy az egyik falat úgy alakítjuk ki, hogy az ablak tükröződjön a bevonatban;
  2. Amikor kereteket használ, a tér "szűkít" annál, mint a keretezés;
  1. Nem szabad túl sok apró dísztárgyat használni ilyen belső térben, mivel mindegyikük a mennyezetről fog megjelenni, és a szoba kis részletekkel túlterheltnek tűnik.
  2. A fényvisszaverő termékeket nem feltétlenül kell elhelyezni a mennyezet minden felületén - akkor használhatja azt a helyet, ahol a csillár az étkező asztal fölé van szerelve, vagy a helyiség adott területére fókuszál.

  A nappaliban

  A nappali belsejében ez az anyag nem csak a mennyezeten, hanem a falakon és a padlón is megtalálható. Ha a mennyezetet többszintű gipsz-felfüggesztett szerkezetnek tervezték, akkor az egyik szint a tükrözésre alkalmas, hogy vizuálisan növelje a helyiség magasságát.

  Fontos! Ha a mennyezet teljesen fényes, akkor fordított helyet kaphat. Egy ilyen szobában kellemetlen lesz sokáig.

  Ahhoz, hogy a "tükör" belseje a nappali hangulatos, gondosan meg kell vizsgálni a világítás. Először is a pihenő helyet oly módon kell megszervezni, hogy a visszavert fény ne érje az embert, mivel ez fáradságosan jár.

  A hálószobában

  A hálószoba pihenőhely, ezért ne használjon túl sok fényvisszaverő felületet, különösen az alvóhely felett. Ha úgy döntenek, hogy ezt az anyagot a hálószoba belsejében alkalmazzák, akkor egy alkalmas hely egy boudoir vagy szekrény terület.

  A konyhában

  Amikor ilyen típusú mennyezeti dekorációt választasz a konyhában, ne feledje, hogy ez egy különleges helyiség, ahol különleges működési feltételek vannak. A munkaterület fölötti tükörfelület végül piszkos lesz, ezért gyakran kell lemosni.

  A konyhában általában nincs nagy területe, ezért ez a megoldás kiváló megoldás, különösen a konyhai készülék fényes frontjaival és a háztartási gépek krómozott felületével kombinálva.

  A folyosón

  A bejárati csarnok ideális hely egy hasonló mennyezetre. Általában ez a szoba kicsi, természetes fénytől mentes, és a világítás forrásaival való megfelelő eloszlással vizuálisan tágas és elegáns helyet kaphat, amely egy ház vagy egy apartman fémjelzése lesz.

  A fürdőszobában

  Hagyományosan fényvisszaverő felületeket használnak a fürdőszobák díszítésére. Abszolút nedvességállóságának köszönhetően a mennyezeten lévő anyag szervesen kombinálható kerámia burkolatokkal a padlón és a falakon. Fontos, hogy csak az arányt tartsuk meg - a falaknak annál fényesebbnek kell lenniük, annál kisebb a helyiség.

  A videó ebben a cikkben megmondja, milyen tükrözött mennyezeti csempe és hogyan kell használni őket.

  Tükör mennyezet a fürdőszobában: fotó példák

  Az egyik legjobb megoldás a fürdőszoba befejezéséhez tükrözött mennyezet. A nem szabványos megoldások rajongói már régóta értékelik ezt a megoldást a fürdőszoba díszítésére. Modern, divatos, szép és kényelmes. A tükrözött mennyezetnek köszönhetően kis helyet lehet bővíteni - ez az egyik legfontosabb előnye, vannak mások is figyelemre méltóak. A modern piacon különböző típusú tükörminták állnak rendelkezésre a fürdőszoba mennyezetén. Segítünk kiválasztani a legjobb, legköltséghatékonyabb és legkényelmesebb telepítést.

  A tükrözött mennyezet előnyeiről és hátrányairól

  A fürdőszobák gyakran kicsiek. A tér vizuális terjeszkedéséhez leggyakrabban világos színeket használnak. Ez a szabály a mennyezetfelületekre is vonatkozik. A tükrözött mennyezet a fürdőszobában könnyű és térfogatú. A világos színű mennyezet növeli a magasságot, és a fényes világítás kedvezően befolyásolja a padló és a falak felületét. A tükörbevonat fényvisszaverő tulajdonságai miatt a megvilágítás sokszor megnő, és a kis térben a tágasság hatását kelti. Ezt a trükköt sokáig használták a design világában. Milyen vonzó és kecses, nézz képeket.

  Tükör mennyezet a fürdőszobában

  A nagy nedvességállóság a tükörszerkezetek egyik előnye. A magas páratartalmú fürdőszobák nagyon fontosak. A megfelelő telepítési problémák a penész és a gomba formációk nem.

  Az alkalmazott anyagok környezetbarátak, ezért biztonságosak. Nem igényelnek különös gondosságot, látványosak és harmonikusak. Ráadásul a tükör mögötti mennyezetek elrejthetik a régi bevonat minden rendellenességét és hibáját.

  Egy ilyen mennyezet a fürdőszobában nagyszerű esély a szokatlan kísérletek rajongói számára. Használhatja az egyesített felületeket és különböző fényhatásokkal készítheti a kompozíciókat.

  A mennyezet beillesztésének lehetősége - még egy plusz tükör mennyezet a fürdőszobában. Sokak számára, akik pénzt akarnak megtakarítani, ez a pillanat nagyon fontos. A szerelési munkákat gyorsan, zajt, szennyeződéseket, egyéb javítási nehézségeket okozó por miatt végzik el. A tükrös mennyezetek telepítésének jól ismert lehetőségei közül elég választani a legmegfelelőbb és alaposabban tanulmányozni a technológiát. Minden kiderül, ha követi az utasításokat, és legyen óvatos. Videó oldalunkról - a segítségedre.

  Stílusos tükör mennyezet a fürdőszobában

  Tükrözött mennyezet a fürdőszobában - nem olcsó élmény. A jelentős hátrány magas költségek mellett a törékenység, gondos működést igényel.

  A tükrözött mennyezetek típusai

  Ki kell emelni a tükör bevonatok fő típusát. Kevés, mindegyiknek megvan a maga sajátossága és méltósága. A dekorációban nem mindig foglalkozik tükörrel, a fényes felületű fényvisszaverő anyagokat használják és igénylik. Mindenesetre előnyös és szokatlan módon a mennyezet a fürdőszobában úgy néz ki, mint egy tükör, a fénykép csatolt, minden előnye észrevehető.

  Tükrös mennyezettervezés a fürdőszobában

  Drága és költségkeret-lehetőségek állnak rendelkezésre, amikor kiválasztásakor fontos, hogy ne csak az árra, hanem a minőségre is összpontosítsunk, nehogy problémák merüljenek fel a telepítés során, és ne szüntessük meg a hibákat a mennyezet beiktatása után.

  1. Egy darabos tükör. Nagyon hatékony megoldás. Ha a fürdőszoba területe nagy, kipróbálhatja, de egy kis helyiségben ilyen tükör kialakítása nem megfelelő. Az ilyen mennyezet beiktatása szinte lehetetlen. Mestereket kell meghívnunk.
  2. Tükörlemezek. Az egyik legkeresettebb faj. Érdekes és érdekesnek tűnik, de van esély a leeső lemezekre. A lemezek tükrökből készülnek, az anyag nagyon törékeny, így telepítéskor óvatosságra és gondosságra van szükség.
  3. Tükrös panelek műanyagból. A legegyszerűbb és legprofitívabb lehetőség, mivel a gyártás során a természetes üveg nem használják. A panelek nem harcolnak és elég rugalmasak. A mínuszok között - a tűzveszélyesség és a nedvesség átadásának valószínűsége.
  4. Tükrös mennyezet csíptetve. A lécek alumíniumból készültek és fényvisszaverő réteggel vannak bevonva. Ezek könnyen felszerelhetők és moshatók, így a fürdőszobában ilyen mennyezet behelyezése nagyon megfelelő.
  5. Tükrözött stretch mennyezetek. Ezek nem valódi tükrök, tehát nem lehet félni attól, hogy a tükörelemek megtörik vagy összeomlik. Tartós és nedvességálló formatervezés hosszú élettartammal. A gyártás során ilyen mennyezetek segítségével fényes csempe, amely kiváló fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik.

  Tükör mennyezet a fürdőszobában

  A telepítés szakaszai és feltételei

  A fürdőszobában lévő tükrözött mennyezetek élettartama és látványa attól függ, hogy mennyire jól működik a berendezés. Ebben az esetben a lényeg - a pontosság és a pontosság.

  Függetlenül attól, hogy mely típusú tükrözött mennyezet kerül kiválasztásra, a telepítés előtt alapos telepítésre van szükség. Ez egy nagyon fontos folyamat, a kiváló minőségű készítmény megszünteti az érdességet és nedvességet. A szintezés után kezelje a mennyezetet penész- és penészgomba-szerrel, még akkor is, ha korábban nem tapasztaltál ilyen problémát. Az alapfelületnek tökéletes állapotban kell lennie. Kivételt képez a rack-bevonat, az elő-illesztés az ilyen kialakítás előtt nem szükséges.

  Három fő telepítési munkát különböztetünk meg:

  • a tükrök felszerelése az előkészített és a szintetikus mennyezetre;

  Ez az opció magában foglalja a tükrözött lemezek ragasztását a mennyezetre és gondosan vakolva. Kültéri használatra olyan anyagok, amelyek ellenállnak a magas páratartalomnak és a szélsőséges hőmérsékleteknek. Könnyebben és gyorsabban ragasztóval dolgozik, itt a legfontosabb, hogy világos jelzést adjon, és ne engedje, hogy a minta elmozduljon. A ragasztás a saroktól kezdődik, a bejárati ajtóval szemben. A vágott panelek láthatatlanok lesznek, és az utolsó sor közvetlenül a bejárat felett helyezkedik el. A tábla hátlapja kúszik a kerület mentén. A szélektől 3-4 cm-es behúzást készítenek, majd a gipszkartonhoz nyomják és legalább 2 percig tartják.

  A világításhoz használhatja a lámpákat. A spotlámpák használata esetén gipszkartonból készült függesztett mennyezetet kell felszerelni. A mennyezetburkolatot 10-12 cm-rel csökkentettük.

  A vágás elkerülhetetlen a telepítés során. Ezt figyelembe kell venni az anyagok kiszámításánál. Általában tükörlemezeket vásárolnak 5-10% -kal több, mint a teljes mennyezeti terület.

  Tükör mennyezet a fürdőszobában saját kezűleg

  • PVC stretch mennyezet felszerelése;

  A falakon gondosan jelölje meg a jövő felső határát. Ha a tervek közé tartozik a spotlámpák felszerelése, a jelek 10-12 cm-nél kisebbek lesznek.

  Továbbá a harpoon profil a vonal mentén van rögzítve. A fényszórók házainak felszerelése után a vászon, amely hőforrással van fűtve, ellentétes sarkokban van rögzítve. A végső szakaszban készítsük el a lámpákat.

  • tükrözött mennyezet felszerelése az Amstrong mennyezeti rendszer szerint;

  Az Armstrong rendszer magában foglalja a keret telepítésében való részvételt. Ennek alapja egy fémprofil, amelyből egyenletes négyzeteket alkotnak. A keretszerkezet egyszerűen összeszerelhető, a legfontosabb az, hogy figyelembe vesszük, hogy a négyzetek mérete megfelel a lemezek méretének. A keret L-profilból (fal), T-profilból (hosszanti és keresztirányú) és univerzális felfüggesztésből áll. Előkészített elrendezés és jelölés. A lemezek önzáró csavarokkal történő rögzítése maximális gondosságot és kemény munkát igényel, a törékeny anyag könnyen megsérülhet.

  Tükör mennyezet a fürdőszobában

  Sokan félnek attól, hogy tükrözött mennyezet a fürdőszobában sok baj.

  A megnövekedett páratartalommal bizonyos kockázatok vannak, ezért a figyelmeztetés és a szelíd ellátás nem zavarja. Mindenesetre ez a díszítés nem szokványos lépés, és az esélyed, hogy egyedülálló fürdőszobát adjon. Nagyszerű vizuális hatást érhet el, ha pontosan követi a telepítési technológiát, és nem hibázik az anyag kiválasztásával.

  Tükör mennyezet a fürdőszobában

  Tükör mennyezet a fürdőszobában

  Tükör mennyezet a fürdőszobában saját kezűleg

  Tükrös mennyezettervezés a fürdőszobában

  Tükrös mennyezet a fürdőszobában: gyakorlati tanácsok a mestertől

  Annak érdekében, hogy a belső lenyűgöző és stílusos, sok ember igénybe rendkívül szokatlan anyagok és technikák. Az érdekes divatos formatervezési megoldások tömege közül sok tulajdonos vonzza a tükrözött mennyezetet a fürdőszobában. És nem hiába. Ez a design teszi a szobát világosabb, tágasabb, "levegő".

  A tükrözött mennyezet előnyei

  A tükrözött mennyezet mindig érdekes mozdulatot jelent, és minden szobában különleges bájjal rendelkezik. Ami a fürdőszobát illeti, itt nem csak nagyon esztétikus, de nagyon praktikus is.

  A kiváló minőségű tükrözött mennyezeti konstrukciónak az alábbi előnyei vannak:

  • a helyiség belső terének maximális kiterjedése (különösen a kis helyiségek számára fontos);
  • vizuális fellebbezés;
  • nedvességállóság;
  • a helyiség jó egyenletes megvilágításának lehetősége, növelve a lámpák hatékonyságát;
  • kiválóan illeszkedik minden belső térhez a felhasznált anyagok sokfélesége miatt;
  • alkalmassága;
  • kopásállóság;
  • higiénia;
  • az egyszerű gondozás.

  A fürdőszobában tükrözött mennyezetek hátrányai között érdemes megemlíteni a kis szennyeződés kiváló láthatóságát és a piszkálás során fellépő festést.

  De ha nem felejtitek el a felület időben történő tisztítását és kényszer szellőztetést szerveztek a helyiségben, akkor ezeket a "problémákat" még nem lehet figyelembe venni.

  Ami a fürdő tükör mennyezetének költségeit illeti, az öröm biztosan nem olcsó. De kiváló megjelenése biztosan megéri!

  A tükrözött mennyezetek meglehetősen magas költsége ellenére népszerűsége folyamatosan növekszik. Ez a tökéletes megoldás kis fürdőszobákban.

  Tükröző mennyezeti struktúrák típusai

  A tükrök mennyisége különböző formában jön létre. Ezek közé tartozik nemcsak a tükrök bevonata, hanem a fényt tükröző fényes felületű egyéb minták is.

  Különösen a fürdőszobák tükrös mennyezetének elrendezésére használhatók:

  • szilárd tükör ruhák;
  • tükörlapok;
  • polisztirol panelek;
  • alumínium (ritkán acél) lamellák, fényvisszaverő bevonattal;
  • fényes vinilfilm.

  A modern technológiák lehetővé teszik bármilyen színű tükrös mennyezet készítését, különböző visszaverődéssel, mintázattal vagy más díszítőelemekkel. Ennek köszönhetően egyedülálló dizájnokat hozhat létre, amelyek teljes mértékben kielégítik az ügyfél kívánságait.

  Tömör tükör - látványos megoldás

  A tömör tükörszövet beépítése a mennyezetre a fürdőszobában különleges luxust kölcsönöz a szobában. A kapott felület hihetetlenül hatásosnak tűnik. Igaz, az ilyen szépség jelentős "áldozatokat" igényel - mind pénzügyi, mind pedig fizikai.

  A mennyezetszerkezet beépítése és utólagos működése szilárd tükörrel számos nehézséggel jár:

  • az anyag törékenysége és mérete nemcsak szakemberek bevonását igényli, hanem olyan mega-szakemberek is, akik elegendő tapasztalattal rendelkeznek az ilyen munkák elvégzésében;
  • Nagyon problematikus az egész tükör bevezetése, kibontakozása és felemelése; a folyamatban részt vevők maximális pontossága szükséges;
  • még gondos telepítés esetén is mindig fennáll a leválasztás és a web leesésének veszélye. Mondanom sem kell, milyen veszély fenyegeti az ilyen eseményeket?

  Még egy kis "töredék" a tükrözött mennyezet egy fürdőszobában, a megfelelő megvilágítás, átalakítani egy szobát, vizuálisan növeli a hangerőt.

  Ha minden nehézség ellenére tervezi a tükör a mennyezetre való felszerelését a saját kezével, tartsa be ezt a technológiát:

  • Óvatosan emelje fel a mennyezet felületét. Jó eredményt érhetünk el mind a gipsz segítségével, mind a gipszkarton rögzítésével. Ebben az esetben a gipszkarton lapok fémprofiljai jobbak a legkisebb lépésnél (20 cm) történő felszereléshez, hogy kizárják a sagging szerkezetek valószínűségét.
  • Próbálja ki a vakolatot, a primer vakolat nem szükséges.
  • Ragasztás és győződjön meg róla, hogy (!) Csavarja a tükröt a mennyezetre.

  Telepítéskor csak speciális ragasztókat használjon a tükrök számára. Minden más eszköz enni és elrontani a tükörlap amalgámát. A ragasztót a gyártó utasításainak megfelelően kell alkalmazni.

  A tükörszövet felhúzása és felszerelése szükségképpen több kézpárral és megbízható támaszokkal jár - tartsa ezt szem előtt.

  A tükör fúrásához jobb, ha a gyártókra bízzák. Jobb konzultálni velük a lyukak számáról és helyéről.

  A vászont a mennyezetre vagy a gipszkartonra speciális csavarokkal kell rögzíteni műanyag perselyeken keresztül. Javasoljuk, hogy a dekoratív króm kupakok záródjanak az esztétikumra.

  Tükörlemez - stílusos és egyedi

  A tükörlapok segítségével a fürdőszoba belseje valóban lenyűgöző és felülmúlhatatlan. Ezt megkönnyíti a különböző formák (négyzet, hexagonális, gyémánt) és az árnyalatok az anyag.

  A csempe felülete fényes, matt, színezett, bármilyen összetettséggel.

  A tükörlapok legnépszerűbb színváltozata:

  • Bronz. A kifejezett arany színe megnehezíti a reflexió részletezését. Ennek a felületnek azonban egyedülálló hatása van a luxusnak, különösen akkor, ha az anyagot más típusú tükrökkel kombinálja.
  • Silver. Az átlagos részletesség. Jó fényviszonyok és tárgyak, de mélység, fényerő és élesség nélkül.
  • Graphite. Szürke anyag részleges visszaverődéssel. A kapott felületnek nyugodt mélysége, zavaró fényessége van benne.

  Különös vonzereje a szoba, természetesen, létrehoz egy tükrözött mennyezet csempék egy facet - a dekoratív kúp mentén szélén az anyag. A fény visszaverése egy fatset-lel briliáns hatást eredményez.

  A tükrözött csempék szállítása és szerelése ugyanolyan gondossággal és óvatossággal jár, mint a tömör tükörszövet esetében.

  A szerelés hasonló technológiával történik - a fekete mennyezet kiegyenlítése után az anyag "leül" a ragasztóra; ha szükséges, a csempe csavarokkal történő további rögzítése.

  A csempék közötti rések nem szükségesek.

  A szárításkor ragasztót kell biztosítani az elemek ideiglenes rögzítéséhez.

  Tükrözött anyag, példaképpeni nedvességállósággal. Teljesen nem érzékeny a nedvesség és a kondenzátum káros hatásaira. Ez egy igazán okos választás egy fürdőszoba számára. Azonban a csempe vagy panel közötti ízület nagyon sérülékeny lehet. Mindig szilikon alapú tömítőanyaggal kell kezelni. A rögzítőknek rozsdamentesnek kell lenniük.

  Polisztirol lemezek és azok jellemzői

  Polisztirol lemezek, amelyek tetején fényvisszaverő filmet alkalmaznak - az optimális megoldás a tükrözött mennyezet egy fürdőszobában való elrendezésére olyan esetekben, amikor az anyag könnyűsége és egyszerű telepítése fontosabb, mint bármely más előny.

  Ezt a terméket tekercsekben szállítják; a telepítés előtt "szobahőmérsékleten", és szükség esetén a terhelésnél történő kiegyenlítéshez szükséges "akklimatizáció".

  A polisztirol mennyezet könnyű felépítése a "hátoldali" öntapadó felület jelenlétének köszönhető, ami biztosítja az anyag tapadását a durva felületre.

  Fontos gondoskodni az utóbbi ideális egyenletességéről - annak érdekében, hogy ne jöjjön el egy "nevetséges szobában".

  Az anyag beszerelésének eljárása általában a következő:

  • A védőfóliát levesszük a ragasztó oldalról.
  • A lemezeket öntapadó oldalra helyezzük a mennyezetre, és keményen nyomjuk le.
  • A felületet gumi görgőkkel tekercselik a buborékok eltávolítására.

  Néha tükrözött polisztirol lemezeket kínálnak öntapadó réteg nélkül - ilyen esetekben PVA alapú vegyületeket használnak a bevonat felszereléséhez (például Moment Installation from Henkel).

  Amikor vásárolnak ruhákat a fürdőszobában, ügyeljen arra, hogy figyeljen a céljukra.

  Vannak olyan termékek, amelyek nedves helyiségekbe vannak szedve, de vannak olyanok, amelyek korlátozott alkalmazási körrel rendelkeznek - mivel a vízzel való érintkezés tele van.

  A polisztirol tükörpanelek nem kompatibilisek a nagy teljesítményű lámpákkal - tartsa ezt szem előtt a belső kialakításakor.

  A tükör mennyezetén egy nagyon kis fürdőszobában talán jobb lemondani - ilyen körülmények között elkerülhetetlen a "kút hatása". A szoba kellemetlen lesz

  Függesztett tükrök - egyszerű és megbízható

  Elég népszerű alumínium lécek mennyezete, fényvisszaverő bevonattal. Az ilyen kialakítások kis súlyban, jó tartósságban és példaértékű nedvességállóságban különböznek.

  Az alumínium rácsos mennyezet teljesen tűzálló; a hőmérséklet tartomány, amely képes ellenállni -45 és +200 ° C között.

  A bevonat nem sötétedik, nem sárgul el időben és nem rozsdásodik meg: biztonságosan nem a fürdőszobában, hanem a fürdőkádban, a szaunában vagy a medencében is biztonságosan dönthet!

  Ezeknek a mennyezeti struktúráknak az óriási előnye a porelszívás minimális porszáma, valamint a helyiség javításának végső szakaszában történő felszerelése.

  Az építőelemek és az előzetes felületek előkészítése nem szükséges. A süllyesztett tükörszerkezetek hátrányai között érdemes megemlíteni a torzított tükröződést.

  A függesztett mennyezetek fényvisszaverő hatású elrendezésére szolgáló síneken kívül különböző méretű lemezeket is lehet használni. Kívánatos különálló tükörpanelek rögzítése az Armstrong típusú felfüggesztési rendszereken.

  Az útmutatók segítségével létrehozott mennyezeti szerkezet meglehetősen megbízható és praktikus.

  A felfüggesztett tükrök mennyezeteinek és modelleinek széles választéka lehetővé teszi, hogy kísérletezzen a szoba kialakításával.

  A tükrök mennyisége a kötés típusától, alakjától, színétől függően változik. Az anyagok széles választéka lehetővé teszi két vagy több szint kombinált mennyezetének kialakítását. Komplikált szerkezetek ajánlott kizárólag nagy, hosszú és széles álmennyezetű fürdőszobákba szerelni.

  Stretch tükrök mennyezet

  A fürdőszobában egy "tükörhatást" hozhat létre a fején, egy, a fényes textúrájú vinilfilmből készült stretch mennyezet beiktatásával.

  A kapott visszaverődés természetesen homályos lesz, kissé homályos körvonalakkal, de a belsőben nagyon természetes és harmonikus lesz.

  A nyújtható fényes mennyezetek fő előnye, hogy képesek velük egyedi, többszintű struktúrákat létrehozni. A fényvisszaverő felületi árnyalatok széles választéka lehetővé teszi, hogy ez az anyag sikeresen beágyazódjon a belső térbe.

  Stretch ceiling - a fürdőszoba esztétikai és gyakorlati szempontból jó megoldás. Nem csak gyönyörű, hanem tartós, higiénikus, szerény gondozásban is.

  És képes megvédeni az áradástól. A film súlya alatt a folyadék csak nyúlik és sag. Elég, hogy megfelelően kifolyja a vizet - és elfelejtheti a vészhelyzetet.

  A tükör nyújtható mennyezetének független telepítése nem ajánlott. A telepítés folyamata megköveteli, hogy a mester ne csak tudást, készségeket és gazdag gyakorlati tapasztalatot, hanem speciális felszereléseket is tartalmazzon.

  Fényes feszített mennyezet - az egyik legmegfelelőbb megoldás a felület díszítésére, fényvisszaverő hatással. Igaz, a tükrök pompájával természetesen nem hasonlítható össze

  Fontos működési árnyalatok

  Érdemes megtenni a fürdőszobai tükörfödémben? Ha tetszik ez a megoldás, akkor biztosan megéri. A tükörszerkezetek esztétikai tulajdonságai mindig a legjobbak, de nem vesznek igénybe a funkcionalitást és a praktikumot.

  A széles választékú anyagok lehetővé teszik a mennyezetek visszaverőképességét bármilyen pénzügyi lehetőséggel, és harmonikusan "integrálják" őket a belső stílusok bármelyikébe.

  A fürdőszobában lévő tükrös mennyezet behelyezésekor nagyon fontos, hogy elegendő figyelmet fordítsanak a világítás kérdésére - a lámpák típusára, helyére és számára.

  Számos lámpatest a tükrözött mennyezetű fürdőszobában nincs feltétlenül szükséges, mivel a fényvisszaverő felület növelheti a helyiség megvilágítását.

  Spotlámpák telepítésekor figyelembe kell venni a minták és egyéb díszítő elemek jelenlétét a tükörben (ha van ilyen): helytelen helyük reménytelenül elrontja a várható vizuális hatást.

  Ami a tükör mennyezetét illeti, érdemes megjegyezni, hogy nem tolerálja a pontatlan kezelést. Az ujjlenyomatok, a nedves ronggyal, a karcolások és a forgácsok foltjai nagyon jól láthatóak.

  Az ilyen bevonatok tisztítását kizárólag nedves szivaccsal és gyenge szappanoldattal vagy speciális eszközökkel kell elvégezni. Agresszív anyagokat nem tartalmazó oldatok.

  Tisztítás után alaposan törölje át a felületet egy puha ruhával, és körkörös mozgásban megszáradjon. Ez biztosítja a mennyezet tökéletes tisztaságát és az egyenletes fényvisszaverést.

  Az anyagok megfelelő megválasztásával és a tükör mennyezet megfelelő felépítésével - ez egy praktikus és esztétikus élmény.

  Tükör mennyezet a fürdőszobában

  Amikor javításra van szükség, akkor először választania kell a megfelelő anyagot. A fürdőszoba javításához csak nedvességálló anyagok szükségesek. Ebben az esetben semmi kivétel és a mennyezeti lemez. Ezért a tervezők egy hangon azt tanácsolják, hogy a tükör mennyezetét előnyben részesítsék. Ezt azzal magyarázza, hogy az ilyen mennyezetek alapja üveg, amelyhez sem nedvesség, sem hőmérséklet-csökkenés, sem állandó gőz nem veszélyes. Ezen kívül vannak más előnyei tükrözött mennyezet.

  Tükör mennyezet a fürdőszobában

  A fürdőszoba a ház vagy apartman legkisebb helyiségeinek egyike, ezért a mennyezet tükröző hatása vizuálisan növelheti a helyet. Ilyen egyszerű módon megduplázódhat, és úgy tűnik, hogy a szoba legalább kétszer akkora. Ezért leggyakrabban ilyen mennyezet kerül telepítésre, ha nincs szabad hely. Érdemes megjegyezni, hogy a tükör megoldása nagyon modern és eredeti lesz. Különösen fényűző néz ki a fürdőszoba belsejét, ha ez fekete-fehér, ezüst díszítéssel készült.

  Tervező tükör mennyezet

  Tükör mennyezet és fal díszítése fekete-fehérben

  Miért válasszon tükörtervet?

  Ha összehasonlítja az összes mennyezetet, a tükör mennyezet vezető pozícióba kerül, mivel nemcsak a mindennapi életben praktikus, hanem hihetetlenül elegáns. Ennek a kialakításnak az a fő előnye, hogy nagyszerű az egyenetlen vagy durva felületekre, amelyek gipszet igényelnek. Ráadásul ezek a mennyezetek számos más előnyben különböznek.

  1. A választék széles választéka. Sokan tévednek, tekintve, hogy a tükör mennyezetét csak egyetlen stílusban lehet végrehajtani. Napjainkban számos olyan változat létezik, amely minden belső térbe illeszkedik.
  2. Vizuális tökéletesség. Az ilyen mennyezet díszíti a szobát, nemcsak a fürdő legfényesebb elemévé válik, hanem többször is vizuálisan bővíti.

  A tükör mennyezet dekoratív szerepe

  A tükör mennyezete a valódi üvegből

  Tükrözött mennyezet. Árnyalatok, méretek

  Mennyezeti tippek

  Az építési gömb gyorsan fejlődik, és a befejező anyagok javulnak a fénysebességgel. Ezért, ha mennyezettervezést keres, megtalálja a tükrözött felület bármely változatát, amely teljes mértékben megfelel a fogyasztó igényeinek.

  Figyelj! Ha úgy döntenek, hogy tükrözött mennyezetet helyeznek el, akkor a szakemberek nem javasolják, hogy ezt szilárd anyagból készítsék. Ezt azzal magyarázza, hogy az üveg nehéz anyag, amelyet elsősorban a törékenység jellemez, ezért nem szabad kockáztatnia.

  Tükrözött mennyezet megválasztása a fürdőszobában

  Rack tükör mennyezet

  Ez a típusú mennyezet tükörrel bevont alumínium rácsokból készül. Alumínium profilokat választhat bármilyen ízlésre, mivel különböző színváltozatokban léteznek. Ugyanakkor figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy a profil színe nem lehet ellentétes a tükör bevonattal. Természetéből, a tükrözött mennyezetek alfajaként kialakított süllyesztett mennyezet nem tükrözi a szó közvetlen értelmében, de ennek ellenére továbbra is a fürdőszobában egy mennyezeti lemez legnépszerűbb és legkedveltebb kialakítása.

  Tükör mennyezet a fürdőszobában

  Könnyen telepíthető, és nem kell gondosan összehangolni a felületet. Elég, hogy a felfüggesztett gerendákat a mennyezetre szereljék, és nekik, illetve a léceknek. Tükrözõ lemezeket szerelnek fel rájuk. Mi jellemzõ, itt szükség esetén a bevonat egy részét kicserélhetjük anélkül, hogy az egész díszes mennyezetet fel kellene szüntetnünk.

  Rack mennyezeti kialakítás

  A sínek rögzítése a gumiabroncsra

  Polisztirol lemezek

  Ez is egyike a tükör mennyezetének alfajának, amely öntapadó lemez. Minden nagyon gyorsan megtörténik - a lemez hátlapját ragasztós felületre ragasztják a mennyezetre. Ez nem minden olyan egyszerű, amilyennek első pillantásra tűnik. Mielőtt a falaknak igazodniuk kellene ahhoz, hogy a felület teljesen sima legyen. Ez a bevonat olyan helyiségekhez készült, ahol a mennyezetlemez gipszkartonnal van készítve.

  Tükör polisztirol lemezek

  Polisztirén mint tükör műanyag alapja

  Függesztett mennyezetek

  Ez a fajta tükrös mennyezet nagyon sokoldalú. Ennek a designnak köszönhetően nem csak vizuálisan növelheti a helyet, hanem elrejtheti a kommunikációt. Ha a mennyezet egyik része alkalmatlanná válik, akkor a kazettás szerkezet miatt könnyen cserélhető a teljes mennyezet szétszerelése nélkül. A felfüggesztett mennyezet még kifinomultabbá teheti a fürdőszobát.

  Függesztett tükör mennyezet

  Stretch mennyezet

  Furcsa módon a tükrös mennyezetek között van még egy olyan forma, mint a felfüggesztett mennyezet. Ezek egy vékony filmből állnak, amely a teljes mennyezeti lemez méretét tartalmazza. Jellemző, hogy ez a faj nagyon népszerű a fogyasztók körében. A megfelelő világítással együtt nagyon hatásosnak tűnik.

  Tükörfeszítő mennyezet felszerelése

  Természetesen az ilyen mennyezetnek nem lesz olyan fényvisszaverő tulajdonsága, mint egy közönséges tükör, de csak a tükrözést utánozni. Ez a szokásos fényes felület, amely kiváló fényességgel rendelkezik. Az ilyen mennyezet legfőbb előnye, hogy amikor egy fürdőszobába van szerelve, a funkciók megnövekednek, és soha nem keveredik fel. Éppen ellenkezőleg, a normál tükör mennyezetet egy hosszú zuhany után lehet lefedni vízcseppekkel, amelyek sosem fognak megtörténni egy feszített mennyezetkel, ami tökéletesen védi a mennyezet felső födémét a nedvesség behatolásától.

  Tükör feszített mennyezet

  Videó - PVC tükörfeszítő mennyezet felszerelése

  Hogyan telepítsünk tükrözött mennyezetet?

  Az ilyen mennyezeti kialakítás több lépcsőből áll. Rengeteg tükrözött mennyezet és alfajuk van, de nem mindegyikük függetlenül telepíthető. Például a függesztett mennyezetek szakmai segítséget igényelnek. Az ilyen szerkezet felépítéséhez fémkeretek szükségesek, amelyek összeszerelése bizonyos készségek és tudás komplexum jelenlétében történik.

  Rendkívül nehéz a szilárd üveganyagok telepítése. Leggyakrabban a do-it-yourself készlet előre gyártott lemezek készítése. Ezt a folyamatot részletesebben meg kell vizsgálni.

  Fázis száma 1. Előállítás.

  1. lépés Először is olyan előkészítő eljárásokat kell elvégezni, amelyek biztosítják a felület kiegyenlítését. Így a tükrözött mennyezet felszerelése sokkal könnyebb lesz.

  2. lépés Ebben a szakaszban meghatározzuk, hogy hány tükörlemezre van szükség. Ezért szükséges a mennyezetlap teljes területének kiszámítása, és ezt a számot a telepítendő lemez méretével meg kell osztani. Ennek eredményeképpen tetszőleges többletet rajzolhat fel.

  A tükör akril műanyagok maximálisan 3050x2050, 2 vagy 3 mm vastagságú lapokban kaphatók, mind ragasztóval

  Tipp Ha a költségvetés lehetővé teszi, akkor a befejező anyag megvásárlását ajánlott margóval. Mivel a beszerelés szakemberek bevonása nélkül történik, deformációk a telepítés során lehetségesek, ami elkerülhetetlenül a lemez károsodásához vezet.

  Tükör panelek a mennyezeten

  Akril tükör műanyag

  3. lépés Ha az anyag görgős formában van, akkor először ki kell igazítani, hogy a felület a lehető legegyenletesebben legyen a felületen és esztétikailag kellemesnek tűnik. Az ilyen manipulációhoz szükség lesz bármilyen kis súlyra puha talpon (a tükör felületének karcolódásának elkerülése érdekében).

  4. lépés: Felülettisztítás.

  A munkaterületet már előzetesen fel kell készíteni. Ha nem, a régi bevonatot eltávolítják, és a mennyezet felületét csiszolják. A gipsz használatával távolítsa el a hibákat és más hibákat. Ha a szabálytalanságok a mennyezet lemez nagyon komoly, akkor a legjobb, ha a gipszkarton.

  Tömítőcsuklók és repedések a mennyezetben

  Tipp A fürdőszoba javításakor csak nedvességálló gipszkartonra van szükség. Ha figyelmen kívül hagyja ezt a pontot, akkor ha nedvességet fogyaszt, a rendszeres gipszkarton gyorsan deformálódik, és károsíthatja a tükörfelületet.

  A mennyezetet gipszkartonhoz igazítsa

  Fázis 2. Összeszerelés

  A szerelés kétféleképpen választható: ragasztással vagy rögzítéssel csavarokkal.

  A tükör kialakítása

  Ragasztó tükörlapok a mennyezeten

  Ez az egyik legegyszerűbb módja a telepítésnek. Javasoljuk, hogy alkalmazzák a szegélyezett gipszkartonra vagy az ideálisan vakolt felületre.

  1. lépés: A mennyezetre speciális ragasztót alkalmazunk, és egy ideig szárazra hagyjuk. Így lehetséges a csatlakozási felület és az anyag minőségének javítása.

  2. lépés: A ragasztó jobb rögzítése a lemez belsejébe kerül.

  Szilikon semleges tömítőanyag

  3. lépés. Ezután az anyag a mennyezet felületéhez csatlakozik.

  Hogyan ragasszanak fel egy mennyezeti csempe

  Figyelj! Javasoljuk, hogy a befejező anyagot gumi görgővel nyomja meg.

  Csavarokkal

  Itt a munkafolyamat, a figyelem és természetesen a cselekvés végrehajtásának pontossága szükséges.

  1. lépés: Először lyukat kell készíteni a csempe minden sarkában. Ez egy fúróval történik.

  Az öncsapos csavar díszes sapkával

  2. lépés. Ezután gumi alátéteket szerelnek fel a csavarokra. Ez azért van így, hogy megakadályozza a célt.

  3. lépés: Az összes manipuláció után a lemezt a mennyezet felületére helyezzük és csavarjuk.

  Összefoglalva, telepíteni kell a króm kupakokat, amelyek maszkolják a gumi alátéteket.

  A tükör mennyezete megcsinálja önmagát. Szerelés csavarokra

  Tükör mennyezeti rendszer felszerelése "Armstrong"

  Armstrong tükör mennyezet

  Armstrong mennyezeti berendezések

  Rendkívül nehéz a felfüggesztett tükrök mennyezetének telepítése, különösen, ha ez az Armstrong rendszer. A telepítés során számos nehéz műveletre van szükség.

  Egy mennyezeti szerelési terv kidolgozása

  A tükör mennyezetének kiszámítása "Armstrong"

  A felfüggesztett mennyezet alsó szélének megjelölése

  1. lépés: Nyitott keretszerkezet. Szükség van keretek létrehozására T-profilokból (keresztirányú és hosszanti is szükség lesz), L-profilok (nevezetesen közel falak) és univerzális felfüggesztések.

  A felfüggesztett mennyezet felszereléséhez használt T24 és T15 profilok

  Anyagfogyasztás felfüggesztett mennyezet felszerelése esetén 3 standard szerelési módszerrel

  2. lépés. Jelölje meg a mennyezet födémkeretét. Ezután az L-profilt fékezéssel rögzítik a fal körvonala mentén. 600 mm-es szögben felfüggesztések vannak szerelve, amelyeken a hosszanti profil felfüggesztésre kerül.

  Szerelési falprofil

  3. lépés: A keresztirányú profil a hosszirányú speciális hornyok között helyezkedik el. Ennek eredményeképpen olyan négyzeteket kell elhelyeznie, amelyekbe tükörlemezeket szerelnek fel.

  Közbenső vezetékek és felfüggesztések felszerelése

  Szerelje fel a felfüggesztést a mennyezetre

  Közbenső útmutatók beszerelése

  Mennyezeti panelek szerelése

  Armstrong tükör mennyezet

  Így a tükör mennyezet bevezetése otthon nem nehéz.

  Táblázat. A tükrözött mennyezet előnyei és hátrányai.

  Összefoglalva

  A fürdőszobai mennyezet tükörlemezzel történő kialakítása a szoba fénypontja lesz, és látványosan növeli. A tökéletes mennyezeti felület elkészítéséhez kövesse az összes telepítési útmutatót. És akkor nemcsak gyönyörű mennyezetet, hanem környezetbarát szobát is kaphat. Végtére is, a tükör és az üveg mennyezetek többnyire természetes anyagokból készülnek.

  Armstrong álmennyezet: műszaki előírások

  Az Armstrong felfüggesztett mennyezet specifikációit részletesen tárgyalja ebben a cikkben! Azt is ajánljuk, hogy olvasson arról, hogyan kell a mennyezet előlapját a saját kezével felhúzni.