Legfontosabb > Tartozékok

Mozaik "Artens" (GLASS sorozat), 29.7х29.7 cm, üveg, színes ezüst - felülvizsgálat

A modern dizájnot a díszítő bútorok széles választéka mutatja be, köztük a tükör mozaik széles népszerűségnek örvend. Nem csak a belső térben néz ki, hanem az eredeti dekoráció részleteit is.

Ráadásul a tükrök töredékei átalakítják a szoba általános megjelenését, tágasabbá és kényelmesebbé teszik.

Különlegességek

Eddig a formatervezés fő feladata egy olyan stílusos és praktikus kialakítás létrehozása, amely mind a gyakorlati, mind a szem számára kellemes lenne, így a felületek befejezéséhez egy tükör mozaikot használtunk. Ez az anyag jól bevált, mivel a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Nagy tartósság és környezetbarát.
 • Tartósság.
 • Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás. A kis tükrökből álló csempe jól karbantartja a magas hőmérsékletet és páratartalmat.
 • A vizuális effektusok létrehozásának képessége. A helyiségben, ahol egy ilyen mozaik ideálisan van elhelyezve, a felületek minden rendellenességét elrejti, és helyet biztosít a térnek.
 • A tökéletes kombináció más dekoratív bevonatokkal.

A modern mozaik hatalmas tartományban készül, modelljei nagyságuk, formájuk, színpalettájuk és feldolgozásuk szerint különböznek. Ezért különböző mozaik kombinációk segítségével eredeti kompozíciót hozhat létre, díszíti a szoba felületét szokatlan betétekkel. Rendszerint ilyen díszítő díszeket rácsra rögzítenek, vagy rácsra helyezik. A tükrök típusától függően az élek háromszögek, négyzetek vagy sokszögek formájában készülnek. A mozaikot a vastagsága és az oxidok hozzáadásával is megkülönbözteti, amelyek az anyagot "arany" vagy "ezüst" -nek tekinti.

A tükörmozaik más típusú, és mindegyiket külsõ tulajdonságokkal és rögzítési módszerrel különböztetik meg. Rendszerint a befejező anyag egy hatalmas színválasztékban kapható, így nem csak a hagyományos ezüstszínű árnyalat található az értékesítésben, hanem a fekete tükör, bronz és arany alatt díszített termékek is. A mozaik eladó, rendszerint külön csempékkel vagy kész formában. Így egy mozaik díszítéséhez egy helyiség díszítéséhez előnyben részesítheti a paneleket vagy a laza részeket, amelyeket később össze kell ragasztania és ragaszkodnia kell az előkészített felülethez. A tükörfeldolgozás típusának megfelelően az alábbi típusú mozaikokat különböztetjük meg:

A polírozott mozaik és a foltok a legdrágábbak, mivel látványosak és stílusosak. Különleges gyártási technológia teszi őket térfogat alakú. Különösen gyönyörűek a tetején lévő tépőzáras tükrök, és jó megvilágítással kombinálva a súlytalanság csodálatos illúzióját hozza létre. Az egyetlen dolog, amire figyelmet kell fordítanunk egy ilyen mozaik telepítésekor, a szoba jellemzői.

Ha a helyiségben nem lehet levegőztetni, a tükörpanel elsódul, és a belső tér szépsége romlik.

Alkalmazási kör

A tükörmozaik egyedülálló anyag, mivel könnyen telepíthető. Polírozott vagy matt felülete drámai módon megváltoztathatja a nappali, konyha és fürdőszoba kialakítását. Ezenkívül a strasszos tükörrétegek segítségével különleges szokatlan effekteket hozhat létre, amelyek jól néznek ki a hálószobában. Gyakran a szobák belsejében ilyen oszlopok, boltívek, rések és válaszfalak díszítik az ilyen mozaikokat. Érdekes megoldás a csempe vagy arany vagy ezüst modulok hozzáadása. A tükör részei dekorációját leggyakrabban lakóövezetekben használják, mivel az alábbi előnyökkel rendelkezik:

 • Feltölti a helyet fényerővel és fénysugárral.

Mozaik a fürdőszobában: design ötletek és design (100 fotó)

Nagyon nehéz kiválasztani a fürdőszoba befejező anyagait. Az ilyen típusú helyiségekben a belső térnek nemcsak gyönyörűnek kell lennie, hanem praktikusnak is.

A legtöbb esetben nem a legnagyobb területet osztják el a fürdőszobának, így a teljes légkör függ a csempe kialakításától. A tökéletes megoldás egy mozaik a fürdőszobában.

A mozaik dekoráció előnyei közé tartozik a csodálatos megjelenés és az egyszerű gondozás. Így bármilyen méretű szobát rendezhet.

anyagok

Még egy kis lakásban egy mozaik segítségével megtestesítheti a legmerészebb kreatív ötleteket. A fürdőszobák mindenféle díszítéssel, geometrikus mintázattal és festményekkel díszíthetőek.

Az ilyen kialakítás nem függ a divattól, így a szoba mindig modern megjelenést kölcsönöz.

A mozaikos anyagok közé tartoznak a legnépszerűbb kerámiák, természetes kő és üveg. Az első lehetőség a leggyakrabban a fürdőszoba befejezésére szolgál.

A kerámia mozaik jól illeszkedik a sima csempékhez, és az egyes elemek mintaként szolgálhatnak.

A köveket általában márványból, jáspisból, gránitból és más természetes kövekből készítik, amelyek polírozottak és a kívánt formát öltik.

Ha megnézzük egy mosogatós fürdőszoba fürdőszobájának fényképét, győződjünk meg arról, hogy az üvegmozaik a legeredetibb.

A színes megoldásoknak köszönhetően népszerű, fényes, átlátszó és matt. Az üveg hőkezelése nagyon tartós.

Ez a mozaik egy nagy díszítés a falak számára, nem fél a nedvességtől és a hőmérséklet változásoktól.

Annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül kielégítse a lakótársak tulajdonosait, komolyan fontolja meg a vízálló ragasztó választékát.

Nem szabad elfelejteni, hogy egy üvegmozaikban nincsenek apró pórusok, mint a kerámia, ezért nem ragadhatja meg a ragasztót. A falaknál a legjobb, ha olyan viszkózus ragasztót használunk, amely ragaszkodik a felülethez és a padlóhoz - rugalmas.

bélés

A fürdőszobának a befejeződése mozaik béléssel sokkal nehezebb, mint amilyennek tűnhet. A lakás tulajdonosai, akik nem ismerik a csempék technológiáját, jobb, ha kapcsolatba lépnek a szakértőkkel.

Mindenesetre a munka elvégzése előtt figyelembe kell venni a fontos pontokat:

 • A mozaik fából, fémből vagy betonból lehet fektetni, ami feltétlenül tökéletesen sima.
 • A habarcs elkészítése előtt egy napnak kell lennie. Jobb az epoxi habarcs választása.

Helyes mozaik telepítés

Amikor a felület teljesen elkészült, folytassa közvetlenül a telepítést. Ebben a szakaszban a mesternek szüksége lesz a ragasztó és a fésű spatula.

További információk itt:

Fontos megfontolni a fürdőszoba mozaikcsempe méretét: a spatula fogainak kétszer akkora legyen.

Kezdje a jelölést. Ezután tegyen egy kis ragasztót egy kis területre.

Amikor a mester meg van győződve arról, hogy a vonalak tökéletesen simaak, és a munkaterület már elegendő mennyiségű ragasztóval van elkenve, finoman benyomhatja a mozaik darabjait a falba.

Biztosítani kell, hogy a csempe elülső részéről ne maradjon ragasztó nyoma.

Mielőtt folytatná a többi lépést, meg kell várnia, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon. Ellenkező esetben az elemek oldalra mozoghatnak, és a kép elkényeztetett.

További információk itt:

Amikor a ragasztó száraz, elkezdheti a csempe ízületek csiszolását. Ezt megelőzően védőfóliát el kell távolítani a mozaikból.

Az előréteg nedves és törölve van. A habarcsot először vízszintesen alkalmazzák. Távolítsa el a felesleges a csempe segít szivacs.

Két hét után szabadon használhatja a fürdőszobát. Ne felejtsd el a jó szellőztetőrendszert és a speciális anyagokkal való varrásokat hat hónaponként. Ez segít megakadályozni a penészesetet és a penészgombást, és hosszú ideig tartja fenn a kiváló megjelenésű mozaikos képet.

tervezés

A mozaikos fürdőszobában kialakított modern kialakítás sok helyet biztosít a kreativitásnak. Például mozaikos az egész szoba vagy fényes ékezeteket.

Az utóbbi lehetőség különösen fontos, ha a belső teret javítás nélkül kívánja frissíteni.

További információk itt:

Egy igazi fénypont egy fényes fal. A színek kiválasztása szükséges, mivel a belső árnyalatok érvényesek. Mozaik lehet kötény a mosogató fölött.

Mozaikszőnyeg

A fürdőszoba kialakítása a legexkluzívabbnak tűnik egy csempézett szőnyeg jelenlétében, amely a dekoráció szerepét végzi.

Készíthet egy mozaikhatárt egy szövetszőnyegen belül. A lábmasszázs esetén kavicsos csempe közül választhat.

tusoló

Sok, helytakarékos hely, kád helyett egy zuhanykabin telepítése. Dekorációként használhatja a mozaik mozaikját a padlón. Még pohár is lehet. Minél szélesebb a mozaik darabjai közötti varrás, annál kevésbé csúszós a padló.

Öltözőasztal

A tágas fürdőszoba tulajdonosai számára kiváló formatervezési megoldás az öltözőasztal mozaikjának díszítése. Ez az opció jó a fényűző félig antik belső térben.

Hogyan válasszunk mozaikot?

Kiválasztásakor figyelembe kell venni a helyiség és a mozaik elemek méretét, mivel a vásárolt anyag mennyisége függ attól.

Azonban még mindig érdemes megvenni egy kicsit több mozaikot raktáron, mint amit kiszámított (kb. 10%).

A színséma kiválasztásakor meg kell jegyezni, hogy az élénk színek vizuálisan növelik a helyet. A fürdőszobában a legnépszerűbb mozaik árnyalatok fehérek és kékek. Az árnyalat gyönyörű.

Ez is fontos minőségű anyag. Az első osztály a legtartósabb. Könnyen meghatározható: a mozaikos csomagoláson pirossal jelöljük. A második osztály kék jelzéssel, a harmadik pedig zöld.

Az árnyékban lévõ háttámlával történõ rajzolás a tartósságot jelenti, és az izzó képe azt jelzi, hogy a burkolat ellenáll az agresszív környezetnek.

Tükör fürdőszobája: 5 belsőépítészeti lehetőség

Napjainkban a lakások tulajdonosai által létrehozott, stílusos és modern tükröződő fürdőszobák nagy népszerűségnek örvendenek. Egyesek üvegfelületeket alkotnak egész területén, néhányan szétszednek mindent, így egy nagy teret hagynak, amelyben a szükséges hasznos funkciókat el kell helyezni, és a területet zónákra osztják. Egyesek tükrözött szobát is készítenek, amelyek tükrökkel tükrözik a falak körül a falakat, megragadva a mennyezetet és a padlót. Beszélni fogunk ezekről a lehetőségekről a lakások díszítésére, és ezúttal csak a fürdőszobában keresünk.

Építőipari tükörszövet: anyagok a falakhoz

Először is, nem könnyű egy tükrös ruhával lemosni egy szobát. A tükör, mint más építőanyag, nem fél a hibáktól és a pontatlanságoktól.

Tükrözött ruhát a fürdőszobában általában nem ajánlott. Gőz és kondenzátum, a falakra telepedve csepegésgé alakulnak, amelyet ki kell küszöbölni.

De egyes lakástulajdonosok nem félnek, és nem térnek vissza a tükrözött fürdőszobát létrehozó ötletükből.

Ha úgy döntesz, hogy magad saját tükörszekrényt szerel be, akkor előzetesen fel kell készíteni minden szükséges anyagot és eszközt, beleértve az épület tükörlapot is.

A helyiségtükrök befejezéséhez használt anyagok:

 • Tépőzár nagy;
 • Tükrözött csempe falburkolathoz;
 • Tükörmozaik;
 • Tükrök csomagjai;
 • Beilleszti a dekorációt a tükörből.

A választott anyag típusa attól függ, hogy milyen a jövő szobája. A modern tervezők még a tükrök apró darabjairól készített panelek elkészítésének technikáját is felhasználják, és teljes képet alkotnak róluk.

Díszítő tükör csempe a fürdőszobában: a szoba kialakítása

Szakértők szempontjából a legkedvezőbb választás a fürdőszobai tükörlap. Könnyen felépíthető, bármilyen kialakításra alkalmas, bármilyen méretű vászon felszerelésére használható.

Tükör csempe a fürdőszobában van előnyei és hátrányai. Az ilyen dekoráció változatossága megfelelő kialakítást igényel az egész fürdőszobában, ha nem az egész házban. A helyiségbe épített vízvezeték szerelvényeknek is bizonyos stílusban kell lenniük.

Ráadásul azok számára, akik hisznek a szokatlan, azt kell mondani, hogy nem túl jó, ha egy személy tükrözött tükröződését látja. A Feng Shui taoista tanításai szerint ez hátrányosan befolyásolja egy személy egészségét és szellemi állapotát.

A fürdőszobát stílusosan és finomabbá teheti gyönyörű díszítő tükörlapok segítségével

Pozitív pillanatok a tükörlapok a fürdőszobában:

 • Stílusos design;
 • Nincs szükség tükör kiegészítésére a szobában;
 • Ha egy csempe elem meghibásodik, mindig megtalálhat egy új cserét egy törött elemért cserébe.

Ha nem félsz a tükörfelületen lévő vízcseppektől és az ókori taoisták elméletétől, akkor próbáld ki ezt a stílusos és merész dekorációs lehetőséget.

Nagyméretű fürdőszoba tükörbe épített a csempe: az előnye és hátránya

Azok számára, akik még mindig kétségesek, hogy radikálisan megváltoztatja a fürdőszoba belső kialakítását, vagy korlátozza magát a szerény vállalkozásokra, megpróbálhat kicsiet kezdeni.

A csempebe épített fürdőszoba nagy tükörje segíteni fog abban, hogy részlegesen megtestesítse a fogantyú elképzelését és megszabaduljon a helyiség tükörtervezésével kapcsolatos számos probléma miatt.

A jól felszerelt tükör számos előnnyel jár, de az egyik jelentős hátrány az, hogy ha megtörik, akkor sok töredék és egy nagy lyuk van a falburkolatban.

A fürdőszoba belsejében nagyszerűen tükröződik, így a szoba esztétikus és vizuálisan javítja

A nagy fürdőszoba tükör előnyei:

 • A szoba esztétikus megjelenése;
 • Hasznos elem a kialakításban, a csuklós tükör cseréje;
 • Építőanyagok mentése falburkolathoz;
 • Vizuálisan növeli a helyiséget;
 • Illik sok színtartományt csempe vagy egyéb építőanyagok.

A csempebe ágyazott nagy tükör kiváló megoldás a fürdőszoba befejezéséhez. Általában a falra van szerelve, ahol a mosdó vagy a kád.

Tükröző mozaik a fürdőszobában, mint a szoba dekoráció eleme

A tükrökkel rendelkező szobák díszítésének legszebb formája a tükrös mozaik falainak díszítése. Ezt az opciót örömmel használják minden méretű és formatervezett helyiség tulajdonosai.

A tükörmozaik lehetővé teszi, hogy befejezze a fürdőszoba falát egy gyönyörű és elegáns falként. Ez a design a legkifinomultabb, de a legköltségesebb érték az épület tükrös befejezői között.

A nehézség az is, hogy a tükör tökéletesen lapos falat és kiváló minőségű építési munkát igényel. A legkisebb hiba a tervező minden tervét elutasítja. Ráadásul nem minden építőanyag alkalmas tükör mozaik készítésére. Egy másik időigényes művelet a csempe közötti csomópontok tömítése, ami egyszerűen egy szükséges feltétel a fürdőszobában.

Sokan inkább tükör mozaikot választanak, hogy díszítsék a falakat a fürdőszobában, mert nagyon szépnek és eredetinek tűnik.

Hogyan helyezhetek el egy tükörfalat a falhoz:

 • Folyékony szögek;
 • Ragasztószalag;
 • Speciális ragasztó tükörfelületekhez;
 • Csavarokat.

A tükör anyagának elhelyezése előtt a falakat semleges színű szilikon tömítőanyaggal kell kezelni. Ez azért van így, hogy a nedvesség ne szivárogjon a csempe alá.

Fürdőszoba tükör díszítés: módok és megoldások

Maga a tükör a dekoráció csodálatos eleme. De ha még mindig rendesen és szépen díszítik, akkor valóságos mesterművé válik.

Tükrözött felület, mivel a belső tér funkcionális része növeli a sebességét. A modern világban kifejlesztette a tükrök feldolgozásának teljes technológiáját.

Ha megnézzük a belsőépítészeti képeket a helyszíneken, akkor az az érzés, hogy a szobák fantasztikus palotákká vagy fantasztikus, súlytalan tárgyakká válnak.

A tükör befejezéséhez a fürdőszobában teljesen lehetséges a kis világítás

A fürdőszobai tükör befejezésének módja:

 • Lighting. Manapság a tükörvilágítás valóban divatossá válik. Ez a bájos kilátás a díszítéssel díszíti a szobát és elvégzi a világítási funkciót.
 • Homokfúvó gép feldolgozása;
 • A tükör keretezése egy gyönyörű fa keretben.

A megszokott tükrök nem szokványos típusai közé tartozik a gyöngyök, üveg, kavics, gipsz és még az újságok is. Milyen dekoráció alkalmas a szobád belsejébe, úgy döntesz.

Modern tükörterem (videó)

Tükör a fürdőszobában - ez egy érdekes stílusos ötlet. Ha készen állsz a nehézségek kezelésére a tükrök állandó tisztítása és a végtelen pénzhasználat formájában az üvegtisztító termékeken, akkor lehetősége nyílik arra, hogy megragadja a saját jégpalotáját a fürdőszobában. Próbálja meg ne túlzás, túl sok tükrökkel díszíti a szobát. Ez károsan hat az emberi pszichére, agresszióhoz vezet, és még őrületbe is tehet. Jobb, ha csak egy tükörfalat határoznak meg, ahol a szokásos cserép helyett egy nagy, ízlésesen díszített tükör vagy egy elegáns falfestmény lesz.

Tükörmozaik a modern belsőépítészetben

A mozaikot gyakran építészeti struktúrák, külső és belső tér díszítésére használják. Korunk modern technológiájának rovására újfajta mozaik falazatok állnak rendelkezésre, amelyek korábban nem léteztek. Az egyikük egy tükör mozaik.

Különlegességek

Az ilyen mozaik használatának lényege, hogy kis darabokból hajtogatják. A tükörfelület, amely a fényt és a környező világot tükrözi, sokáig ismert az emberiségnek. A mozaikpanelek létrehozásakor használt tükrök darabjai és korábban. Ehhez egy tükör alkalmas volt. Ha eltört, akkor a töredékeket be lehet illeszteni egy mozaik dekorációba.

A belső tér kialakításakor például a tükörelemek masszív felhasználásával, például a palota egyik termében, kifejezetten megrendelésre készültek. De a tükrök, amelyek a belföldi igények kielégítésére szolgálnak, megkülönböztető jellemzőkkel bírnak: törékenység. Ezért az ilyen üveg mozaikjának anyaga nem volt nagyon alkalmas. Egészen a közelmúltig tükör mozaikot ritkán használtak a belső térben.

A modern technológia lehetővé tette, hogy a tükör üveg sokkal tartósabb legyen, mint korábban. Ez teszi a modern tükör mozaikot. Egyedi darabjai befejezték a széleit. Ezért a fényt tükröző kockák a belső tér bármely helyén, az épület homlokzatán használhatók a bútorok és a háztartási tárgyak díszítésére.

Napjainkban a rózsaszínű mozaik ezüst nagyon népszerű, valamint a különféle betétekkel ellátott változatok.

jellemzői

A modern tükörmozaik rendkívül tartós. Nehezebb karcolásokat hagyni rajta, mint egy csempe. Ezért beépíthető a belső kialakításba. Mint bármely üveg, semleges a nedvesség, kémiai megoldások, a csapadék hatása az épületen kívül. Ez egy minőségi anyag a belsőépítészet számára.

A mozaiknak saját színe van. Ez egy szürke semleges hang, amely szinte bármilyen színsémával kombinálódik a belső térben.

A tükörfelület miatt az elemek tükröződnek. Ezzel megváltoztathatja a helyiséget: bővíteni, vagy szűkíteni, a tükör mozaikkal töltött terület helyétől függően. A tükörfelület megszerzi a környezet árnyalatait, és mindenféle stílust és színkombinációt utánoz, amellyel használják.

Aktívan tükrözi a fényt, így az elegendő világítással rendelkező helyiségek használatának köszönhetően fényesebbé válik. Képes arra, hogy tükrözze a pontszerű fényforrásokat, kitöltve a helyet szikrákkal és kiemelésekkel.

Azonban a csempe lapos felületen tökéletes legyen. Ha a mozaik görbe, akkor a környező világ és a fény megjelenése zavart okozhat. Ezért a javítás során a javítást szakemberek bízzák.

faj

Mint bármely mozaik, a tükör is változatos. A csempe vastagsága legfeljebb 5 mm, vékony és vastag. Hagyományosan négyzetes, téglalap alakú, hosszúkás, hat- és oktaéderes lehet. Van olyan, amely különböző alakú darabokból áll, amelyeket gondosan kiválasztottak egymásnak.

Ma a gyártók különböző árnyalatú tükörlapokat kínálnak. Elérhető arany, bronz és fekete. Ezek a csempe megtartja tükörét és a világ tükrözésének képességét, így érdekesnek tűnik a belső térben.

Mivel a mozaikelemek aktívan refraklik a színt, a széltervezés hatalmas szerepet játszik. Háromféle.

 • Egy olcsó cserépben csiszolt. Az ilyen szélű mozaik kissé unalmas.
 • Jobban látszik, és a fényes polírozott szegélyt is visszahúzza. De a legdrágább és a további térfogatnövelés a facet (a csontozat peremén körvonalazott oldalfelület).
 • Az ilyen élű mozaik drágább, jobban néz ki bármely felületen (lapos és görbe). Ezért a sávok kiválasztásánál figyelni kell a szélére.

A nedves helyiségekben a gyártók kifejlesztettek egy speciális bevonattal ellátott tükrös mozaikot, amely lehetővé teszi a csempe számára, hogy ellenálljon a nedvesség és a mosószerek hatásainak. Ha a konyhában és a fürdőszobában tükörfelületeket kell díszíteni (fürdőszoba fali, zuhanyzó, a mosogató közelében lévő felületek, a konyhában lévő munkasík falai), ilyen cserép kiválasztása szükséges.

Minden létező fajtát kétféleképpen lehet felosztani: a rácson és anélkül. Jelenleg a boltokban kiválaszthat egy tükrös mozaikot, összeszerelve egy vásznon és felcsatolható a rácsra. Az ilyen anyagot könnyebben fel lehet szerelni. A rács jelenléte lehetővé teszi a csempézés időtartamának csökkentését. Nem szükséges módosítani a tükörkészítmény egyes töredékei közötti távolságot.

Felveheti az anyagot ömlesztve, és egyszerre telepítheti egy csempét, vagy megbízhatja ezt az üzletet egy professzionális kezelőnek. A gyártók öntapadós mozaikot gyártanak, amelynek hátoldalán már ragasztókészítményt alkalmaztak. Többet költ, mint laza anyag. De akkor szerelje be könnyebbé. Még bárki is képes kezelni.

Közvetlenül a szerelés előtt a védő réteg eltávolítása a kompozit anyag hátoldaláról. Ezt nem szabad előre megtenni, hogy a ragasztó ne száruljon ki. Ezután nyomja meg erővel a mozaikot az előkészített felületre, és várjon, amíg a töredék biztonságosan rögzül. A ragasztószerkezet tökéletesen kölcsönhatásba lép a fal felületével, és biztonságosan rögzíti a vászont.

Sima, a vászon egyenetlensége lehet görgő, akkor a mozaik tökéletesen esik.

kérelem

A tükörmozaik dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik. Különböző csempékkel és befejező anyagokkal kombinálva. Ritkán teljesen fel van használva minden felületen, így erős a fény és a visszaverődés. Ha a szoba összes felületét tükrözõ mozaikokkal fedezi, akkor negatív benyomás keletkezik. A túlzás felkavarja a figyelmet, megtöri a belső tér és túlterheli.

Rendszerint tükör mozaik kombinálva más típusú bevonatokkal. Az egymással való kölcsönhatás, a matt és a tükrös darabok hangsúlyozzák egymás szépségét. A kisméretű kockák tükrökkel is kombinálhatók más befejező anyagokkal, például csempével. Ebben az esetben a fényt tükröző síkok és töredékrészek nagyszerűek lesznek a belső térben. A belsőépítészet modern ipari stílusához illeszkednek, kiegészítve a klasszikus és nyugodt belső tereket. A ragyogó fényvisszaverő mozaik hangsúlyozza a klasszikusok kifinomultságát.

Tükörmozaik a fürdőszobában

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Ezüst

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: csiszolt

Ár: 2390 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Ezüst

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: csiszolt

Ár: 2558 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Ezüst

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: csiszolt

Ár: 2558 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Ezüst

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: csiszolt

Ár: 2558 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Ezüst

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: csiszolt

Ár: 2630 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Bronz

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Barna Design: Tükör Felület: Polírozott

Ár: 2638 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Graphite

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Fekete Design: Tükör Felület: Polírozva

Ár: 2638 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Matte

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: matt

Ár: 2745 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Matte

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: csiszolt

Ár: 2745 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Ezüst

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: csiszolt

Ár: 2798 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Ezüst

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: csiszolt

Ár: 2798 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Ezüst

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: csiszolt

Ár: 2798 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Matte

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: csiszolt

Ár: 2870 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Matte

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: matt

Ár: 2912 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Natural Mosaic Collection: Mirror

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: csiszolt

Ár: 2956 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Bronz

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Barna Design: Tükör Felület: Polírozott

Ár: 2958 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Bronz

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Barna Design: Tükör Felület: Polírozott

Ár: 2958 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Bronz

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Barna Design: Tükör Felület: Polírozott

Ár: 2958 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Bronz

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Barna Design: Tükör Felület: Polírozott

Ár: 2958 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Graphite

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Fekete Design: Tükör Felület: Polírozva

Ár: 2958 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Graphite

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Fekete Design: Tükör Felület: Polírozva

Ár: 2958 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Graphite

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Fekete Design: Tükör Felület: Polírozva

Ár: 2958 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Graphite

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Fekete Design: Tükör Felület: Polírozva

Ár: 2958 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Blend

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: csiszolt

Ár: 2995 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Blend

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: csiszolt

Ár: 3036 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Blend

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: arany, ezüst Design: tükör Felület: csiszolt

Ár: 3036 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Matte

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: ezüst Design: Tükör Felület: matt

Ár: 3036 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Bronz

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Barna Design: Tükör Felület: Polírozott

Ár: 3038 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Bronz

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Barna Design: Tükör Felület: Polírozott

Ár: 3038 rubel / m 2

Származási ország: Kína Gyártó: Vivere Gyűjtemény: Bronz

Az elérhetőség ellenõrzése a menedzserrel

Szín: Barna Design: Tükör Felület: Polírozott

Ár: 3038 rubel / m 2

A mozaik önmagában gyönyörű, még akkor is, ha a legegyszerűbb anyagokból készült. A díszítés finom részleteinek használata vizuálisan megváltoztathatja a tér geometriáját, sima színátmeneteket hozhat létre. Lehetőség van egyszerű dísztárgyak és összetett panelek létrehozására a darabok többszínű vagy különböző textúrájából.

A fürdőszoba tükörmozaikja remek módja annak, hogy vizuálisan kinagyítsák a kis szobát, ugyanakkor maximalizálják a világítás hatékonyságát. Végtére is, semmi sem tükrözi a fényt, mint egy tükör. Nem számít, mennyi tükrös mozaikot használnak a fürdőszobában: egy egész fal vagy kis betétek a kerámia falburkolathoz elkerülhetetlenül a fürdő legfényesebb akcentusa lesz. A tükörmozaik ára nem korlátozza a képzelőerőt, lehetővé téve bármilyen komplexitású projekt megvalósítását.

A modern üvegfeldolgozási technológiák lehetővé teszik, hogy bármilyen formájú és méretű tükör mozaikot készítsenek. Webhelyünk különböző formák és árnyalatok tucatjait mutatja be. A Decotrade online áruházunkban kényelmesen vásárolhat egy Moszkvában lévő fürdőszobai tükör mozaikot, otthon nélkül.

Mozaik a fürdőszobában - funkcionális szépség

Bármely lakástulajdonos tudja, hogy a fürdőszobában végzett javítások során nehéz döntéseket kell hoznia. És a legfontosabb közülük - milyen anyagot kell a felületet furnérálni? A fürdőszoba folyamatosan magas páratartalmat és hőmérsékletváltozást tapasztal. A vízkezelő helyiség számos felülete mechanikai igénybevételnek van kitéve. Lakóházmodellekben a fürdőszobák gyakran WC-vel vannak összekötve. Általánosságban a fürdőszobában különösen fontos a tisztaság és a rend fenntartása. Ez azt jelenti, hogy a befejező anyagnak ellenállónak kell lennie a vegyi tisztítószerek hatásaival szemben és könnyen tisztítható. A fürdőszoba befejező anyagára vonatkozó összes szükséges kritérium megfelel a mozaikcserépnek.

Között nyilvánvaló előnyei a következők:

 • szilárdság;
 • megbízhatóság;
 • tartósság;
 • nedvességállóság;
 • nincs reakció a hőmérséklet csökkenésére;
 • különböző színek és árnyalatok;
 • széles anyagválaszték;
 • az egyenetlen felületek, összetett formák, az ívelt és homorú síkok, rések kialakítása;
 • színtartóság elhalványul;
 • a rajzok, dísztárgyak és még művészeti alkotások készítésének képessége;
 • minden olyan felülethez - betonhoz, vakolathoz, fához vagy fémhez - tapad.

Egyszóval a cserépmozaik az arzenáljában az egész listát mutatja a kerámia burkolólapokra jellemző előnyök listájára (ez a kedvenc anyag a hazánk számára), és számos olyan előnye van, amely csak ezekben a díszítésekben rejlik. És csak a kérdés gyakorlati, funkcionális oldaláról beszélünk. Azonban az esztétikai élvezet szempontjából, amelyet a fürdőszobájában egy művészi mozaikpanel szemléltetésével lehet megszerezni, ez a befejező anyag nem egyenlő.

Természetesen nincs előnye hátrányok nélkül. A mozaik segítségével a felületi kikészítés legfőbb hátránya maga az anyag maga a nagy költsége, és a telepítés munkája. De ha sok éven át befogadja a fürdőszoba munkájának költségvetését, amely ez a befejező anyag hűségesen, színváltozás nélkül, fakulás vagy peeling nélkül, akkor gazdasági szempontból egy mozaikjavítás jövedelmező beruházás.

Jelenleg a következő anyagokból készült mozaik széles körben elérhető:

 1. A természetes kőből készült mozaik burkolólapokat leggyakrabban padlóburkolatokhoz használják, elsősorban az erős és tartósságú, a nedvességgel szembeni ellenállás és a mechanikai igénybevétel miatt. A legszélesebb körben használt kövek, mint a márvány, gránit, onyx és jáspis. Természetesen egy ilyen mozaik költsége meglehetősen magas lesz;
 2. a kerámia mozaik az egyik leggyakoribb és legköltséghatékonyabb megoldás, amelynek legfontosabb előnye a színpaletta gazdagságának nevezhető, amely képes bármilyen árnyalatot biztosítani a műalkotások számára;
 3. az üveg, mint a mozaik burkolólapok előállításának anyaga, nedvességgel és vegyszerekkel szemben ellenálló anyagként jelenik meg, amelyből az egyszerű gondozás kategóriájává válik;
 4. A legritkább, de látszólag hihetetlenül vonzó fémmozaik. Ritkán használják a fürdőszobákat, mivel alacsony a nedvesség behatolása. De használható a tágas szobák dekorációjával a legalacsonyabb páratartalmú szektorokban.

Vegye figyelembe a fürdőszobák és a WC-k egyedi tervezési projektjeit, hogyan kell alkalmazni egy mozaikot bizonyos felületek bélésére, hangsúlyozva az ékezeteket, díszíteni kell a vízvezetékeket és a bútorokat, komplex geometriai alakzatokat.

Rajzok, dísztárgyak, festmények

A mozaikok egyik jellegzetes tulajdonsága a szokásos kerámia burkolólapok alkotásának képessége a rajzok, a művészi képek és az eredeti dísztárgyak készítése a színpaletták széles skáláján. Nem sokkal régen a mozaik az egyik legfontosabb művészeti típus volt, ennek az anyagnak a tartóssága miatt sok mestermű maradt a mai napig. Építeni a fürdőszobában a képzőművészetek hasonlósága - nagyon nagy léptékű. Azonban a falak kinyomtatásával előre elkészített tömbök segítségével, vagy olyan szakember felvételére, aki a képet választja az Ön ízlésére, olyan megvalósítható feladat, amely tökéletesen illeszkedik egy modern belső térbe.

A fényes virágos mintázat, amely a legtöbb függőleges felületet foglalja el egy fürdőszobában, az a módja annak, hogy a szoba felismerés nélkül alakuljon át. Ez a belső tér nemcsak egyedi, hanem személyre szabott, tükrözi saját preferenciáit és ízlését.

Virágos motívumok találhatók a fürdőszobák belső terében, amelyek mozaikokkal díszítettek gyakrabban, mint más lehetőségek. Ennek oka a minták vonalának simasága, a természethez való közelség, az energia és a frissesség. Még egy kis rajz, mint akcentus, a fürdőszoba belsejét teljesen más szintre tudja hozni.

Az eredeti, de homályos, nem motley minta, amely egy mozaik segítségével készült, segít a falburkolat egyedi kialakításában, miközben a béke és a nyugalom nyugodt hangulatát megtartja, amelyet a fürdőszobának ennyire szükséges.

A mozaiklapok segítségével egy minta, akkor felhívni a hangsúlyt fal. Ennek eredményeképpen megkapja az eredeti zuhanyzást, anélkül, hogy tönkretenné a javítás költségeit.

Egy másik tervezési lehetőség akcentussal díszített mozaik használatával. A munkaterület megbízhatóan védett a nedvességtől, és ugyanakkor eredetileg keretben van. Az ilyen hátterű háttérvilágítással rendelkező tükör még fényesebbé válik.

Anélkül, hogy nautikus téma lenne a fürdőszobában, mozaikos kivitelben sehol. A kicsi kavicsok ugyanabban a szobában lévő mozaik és kőbevonat kombinációja hihetetlenül drámai felületet eredményez. Az ilyen egyedülálló belső tér felejthetetlen.

Egy másik lehetőség a tengeri téma használata, amikor egy mozaikból álló képet választ a fürdőszobában. A világos bézs háttéren a kis kép különösen előnyös.

Napjainkban késztermékeket gyártanak egy széles mozdulattal, egy mozaik díszítéssel, amely a rejtvények elvén alapul, és díszes mintákkal díszítenek. Egy ilyen diszkrét, de elegáns dísz díszíti a fürdőszobát. A semleges fénypaletták szerelmeseinek egy ilyen mozaik a fürdő falai között ízlése szerint.

Hangsúlyt helyezünk

Ha egy kis fürdőszobát vagy fürdőszobát javítanak, akkor mozaiklapokat szeretnénk használni különböző felületek díszítésében, lehetőség van díszíteni ezzel a drága anyaggal, csak egy fal (vagy annak része) - akcentussal. Ebben az esetben kifejezetten praktikus belső kialakítású, kis javítási költséggel.

A fürdőszobában vagy a fürdőszobában az akcentusfal kialakításának legáltalánosabb lehetősége a mosogató munkaterület feletti felületekre néz. Ez egy praktikus módja annak, hogy megkönnyítse Önt, hogy gondoskodjon a leginkább nedvességre érzékeny felületekre, és ne csak arra.

A fürdőszoba fölötti falra néző, fényes mozaikos, gyöngyházfényű csillámmal díszítheti beltét a legmagasabb szintű színhez. Az eredeti, ellentétes színes megoldás az egész terem tervezési koncepcióját meghatározza, és a figyelem középpontjába kerül.

Az ékezetek elhelyezésének másik gyakori tervezési technikája a mosogatóval szemben lévő fal fényes kialakítása tükörrel és az azonos színű elem ismétlése a munkaterületen.

Az aszimmetrikus, padlós mennyezetű szobákban fekvő fürdőszobák felé nézve a mozaikcsempék nagyon időt és energiát eredményezhetnek. Figyelembe véve, hogy mennyi kerámia csempe kell vágni a ferdeség kialakításához, egy mozaik jelenléte gazdaságilag indokolt.

Ez egy ritka tervezési megoldás, de a padló a fürdőszobából válhat akcentussal felszínre fényes mozaik. A praktikus és funkcionális választás a szoba kialakításának alapja.

Nehéz geometria

A mozaik burkolólapok egyik legjelentősebb előnye, hogy bármilyen formájú és görbületi síkra néznek. Ebben az esetben nemcsak a falak, a padlók, hanem a fürdőhelyek, a mosogatók, a különféle fülkék és mélyedések felületének befejeződéséről beszélhetünk.

A vonalak és alakzatok simasága a fürdőkád belsejét a fluiditás és a könnyedség érzésének köszönheti. A kis szobák esetében ez különösen fontos, és az átlagos apartmanok legtöbb fürdőszobája is ilyen.

A fürdők és a lekerekített felületek felé nézve lehetséges bármilyen más, a magas páratartalomnak ellenálló anyaggal is? A mozaik burkolatnak köszönhetően hasonló bélés végezhető összetettebb síkokon.

Szemben az ovális fürdőszobával és az azonos alakú talapzattal a fürdőhöz? Semmi sem könnyebb, ha mozaikot választ, mint befejező anyagot. Az eredeti és érdekes fürdőszoba design egyedülálló és el nem bírálható.

A geometria és a görbület szempontjából összetett, szokatlan fürdőszobai felületek csak mozaiklapok segítségével lehetségesek. A szoba lenyűgöző méretarányának köszönhetően a mozaik sötét árnyalatai nem korlátozzák a helyet, hanem drámaelemet, a pihenéshez és a pihenéshez való orientális zenét.

Az ilyen különféle színes és texturális megoldások, különböző méretű csempék, amelyek nem minden szobából állnak. A komplex kerek felület díszítésében nem mozaik nélkül, a fürdőszoba harmonikus képe került.

A kis tárgyak elbűvölő hatása

Néha egy egyedi és érdekes fürdőszobai belső tér létrehozásához elegendő egy fényes, ragyogó vagy színes mozaik használata csak a felület egy kis területére - a tükör vagy a süllyedés helyének szegélyezése, a terem körüli kötény kiemelése, vagy a vízvezeték szerelvények és kiegészítők díszítése.

A vécé-területet a vízkezelő szegmensből egy tükörmozaikkal elválasztó kis rack felé nézve nagyon látványosnak tűnik. A függőleges rudak vizuálisan növelik a helyiség magasságát.

A mozaikokkal díszített kis szalag vizuálisan elhomályosítja a tér határait, és bevezeti a színes sokféleséget a fürdőszobába.

Egy másik példa egy hasonló kialakítású zuhanyra, de egy tükör mozaikkal, vertikális zsetonelrendezéssel.

A mosogató munkaterületének feletti, a fényes, fényes mozaikokkal szegélyezett felülete egy kis szegmense nemcsak színes változatot hozott a fürdőszoba semleges palettájába, hanem újjáélesztette a belső teret.

A mozaikcsempék használatával, amelyeknek az egyéni chipjei pontosan azokon a színekben vannak festve, amelyek a szobafelület fő díszítésében vannak jelen, lehetővé tette a fürdőszoba kiegyensúlyozott, kényelmes ábrázolását.

Teljes mozaik burkolólapok

A modern formatervezési projektek közül sok fürdőszoba van, ahol a szoba szinte minden felülete mozaikos. Az ilyen javítások drágák lehetnek, de a megjelenésük tartóssága és invarianciája az Ön számára.

Még egy kis fürdőszoba mozaikos kivitelben is átalakul. Ezt a fajta mintát pixelnek hívják - ez az eredeti módja egy színes megoldás több árnyalatának integrálásához.

A mono-mozaik, amellyel minden felület, rés, polc és horony bélelt, képes létrehozni egy eredeti képet a szobájából a vízzel kapcsolatos eljárásokra. Attól függően, hogy milyen méretűek lesznek a zsetonok (mozaikelemek), függetlenül attól, hogy közöttük lesüllyednek-e és milyen hangon, a fürdőszoba vagy a fürdőszoba megjelenése függ.

A mozaik csempe világos árnyalatai vizuálisan kibővítik a fürdőszoba helyiségét, ami gyakran szükséges. Ezenkívül a nyugodt, semleges paletta a pihenéshez és nyugalomhoz igazodik, amelyet a háztartásoknak kemény nap után kell dolgozniuk fürdés vagy zuhanyozás közben.

A mozaiklapok világító palettája közül különösen szeretném kiemelni a márvány felületet. Még a kis márványmozaik zárványai is belterjeszkednek a luxus tisztasági atmoszférájába, mely tele van a tisztasággal, sőt a haszonelvű terem sterilitásával.

A fekete-fehér mozaik kontrasztos kombinációja ugyanazon a helyiségben hihetetlen hatással jár. Különösen, ha a szokásos elrendezés a világos színek a falak a fürdőszoba, és sötét - a padlón, látjuk az ellenkező színes séma.

A mozaik mozaikjának sötét árnyalata, mint a gyöngyház csillogása, mint teljes felületi burkolat, drámát adhat minden fürdőszobának. A mozaik felület fényessége miatt az ujjlenyomatok és a vízcseppek nyomai nem lesznek láthatóak sötét zsetonokon, és a fürdőszobát nagyon gyakran nem lehet tisztítani.

Különösen népszerűek a világos kék, azúrkék és a kék árnyalatok. Nem meglepő, hogy a vízkezelési helyiségben az óceán kékjét vagy a víz mennyei visszaverődésének fényerejét szeretnénk tükrözni, sikeresen integrálva a szobába.

Nagyméretű, monokróm mozaiklapkák a hófehér habarcs háttérén hihetetlen geometriát és szigorúságot kölcsönöznek a fürdőszobába.

Tükrözött csempe a belső térben: tervezési funkciók, fotó

A tükörlemez a belső térben egy fényvisszaverő anyagból készült, amely lehetővé teszi, hogy vizuálisan kinagyítsa a szobát, hozzon hozzá fényt, és megváltoztassa a tér észlelését, és bonyolítja azt. Ezért a tervezők szeretik használni a tükörlapokat a lakás kialakításában, radikálisan átalakíthatják a helyiségeket.

A fényképen a nappali belseje tetőtéri stílusban van, az egyik fal díszítése tükörlapokkal készült.

A fényvisszaverő felület gyakorlatilag bármely anyag - műanyag, fólia, kerámia, polimer vagy fémlemezek esetén alkalmazható. Ezenkívül a fém olyan módon feldolgozható, hogy további bevonás nélkül tükörhatást fejt ki.

Tükörlapok típusai

A belsõ burkolólapok fényvisszaverõ felületû befeje- zõ munkákhoz általában üveg vagy tartós mûanyagból, például polisztirolból készülnek. Ugyanakkor a gyártási lehetőségek széles skálája:

 • lapos és sima felület, ilyen csempe szinte észrevehetetlen ízületek;
 • csempe horganyzással, kényelmes felszerelés;
 • csempe a fém utánzásának hatásával, például arany, ezüst, króm vagy polírozott bronz;
 • színezett, halvány árnyalattal;
 • díszes csempe (homokfúvással kapott minta);
 • dekoratív, rajzokkal díszítve vagy háromdimenziós képekkel vagy texturált felületekkel díszítve.

Tulajdonságok belső kialakítás

A legfontosabb dolog, amikor tükörfelületet használunk, az az arányérzet megfigyelése. Túl sok fényvisszaverő elem befolyásolhatja hátrányosan az idegrendszert. Ráadásul a tükrök egymással szemben helyezkednek el, olyan érzést teremtenek a végtelenségig tartó alagútnak, amely nyomasztó hatással van a pszichére.

A csempék két egymással összekapcsolt felületen használhatók, például az egyik falra és a mennyezetre. Azonban ebben a kiviteli alakban jobb, hogy a csempe más volt: például a falon lehet mintázni, és a mennyezeten - sima, de érintéssel.

Tipp: A belsőépítészetben a tervezők javasolják a tükörelemekkel díszített területek kombinálását úgy, hogy azok különböznek a visszaverődés mértékétől, és a megfigyelőhöz képest eltérőek legyenek. Ebben az esetben ne felejtsük el, hogy a tükrökben visszaverődő fényforrások hátrányosan befolyásolhatják a látást és a gumiabroncsot. Jó megoldás a homályos lámpák vagy LED-ek használata a tükörelemek mellett.

A tükrözött csempeburkolatú mennyezet vizuálisan emelkedik, növeli a szoba magasságát. Azonban ugyanakkor létrehozza az "invertált" helyiségek hatását, különösen akkor, ha a mennyezet teljes területe tükrökkel van bélelve. Ezért általában a tükörfelület csak részben veszi át. Fontos szempont az is, hogy mi fog megjelenni a mennyezeten belül - ezért a terem egésze és a padlóburkolat belsejében egyre nagyobb követelményeket támasztanak.

A mennyezet tükrös burkolólapokkal való vizuális megemelése kis helyiségekben értelmezhető, a nagy mennyezetű terem belseje túl hideg és üres marad egy ilyen célra.

Ritkán a belső térben tükrözött padlókat használnak. Nagyon fontos, hogy az, ami tükröződik benne, nem sérti a belső térséget. Ezenkívül a lakásban lévő tükrözött padló jelenlétében más fényvisszaverő anyagok használata nem ajánlott. Ne tévessze össze a tükör padlóját a "tükör" parkettával. Ez utóbbi csak egyszerű parketta, tükröződő lakkal.

A belső tükörlemez a szokásos módon jól kombinálható, míg a köztük lévő ízületek gipsz vagy fa formázással zárhatók.

Előszoba design

A tükrök elhelyezése a bejárati területen kényelem követelménye. És jobb, ha az ember tükröződik benne teljesen. Ezért a csarnok belsejében téglalap alakú csempék használata az egyik falon nagyon megfelelő lenne.

A keleti hagyományok, különösen a Feng Shui tanításai, megtiltják a tükrök helyét a bejárat előtt, úgy gondolják, hogy így a pénzáramlás nem léphet be a házba. Jobb az oldalfal csempézése - a hagyományos tükör helyébe lép. Ha a folyosó hosszúkás és eléggé keskeny, ne tegye ki a távoli falat tükörlapokkal - a szoba még hosszabb és keskenyebb lesz, ami nem növeli a kényelmet.

Fotók a nappaliban

Ha a nappali egy osztott szintû mennyezetre van besorolva, célszerû a darabok tükörlapokkal való kijuttatását elvégezni. Egy másik ötlet a belsőépítészet számára az, hogy teljesen csempézze az egyik falat. Ez kiterjeszti a helyet, és hangsúlyozza annak részleteit.

A tükrök tulajdonságait a közeli tárgyak duplázására is használhatja. Helyezzen el néhány beltéri növényt a fal közelében, tükrözött anyagokkal díszítve - úgy tűnik, hogy sokkal nagyobbak. A tükör falához közeli üveges vitrin gyönyörű ételekkel is megduplázódik.

A fotón a klasszikus stílusú nappali belseje, a tükörfelületek segítik a kis hely kinézetét.

Konyhai dekoráció

A tükrözött csempe vagy mozaik panelje mind a konyha belsejében, mind pedig az étkezőben megfelelő. Mínusz: az olyan helyiségekben, ahol az étel elkészül, minden felület gyorsan zsíros lerakódásokkal borítja, különösen ha nincs kapucni, és ez a betétel különösen észrevehető.

Hálószoba ötletek

A hálószobában belül javasoljuk, hogy ne használja a tükörlapot az ágy és a mennyezet előtt. Vágja le az egyik elülső falat vagy a falat a fejtámla mögött, ha modern és esztétikus belső térre vágyik. Néhány ember számára azonban a nagy reflektív részletek jelenléte a hálószobában kellemetlen érzést kelthet, ezért először tegyen egy nagy tükröt a falhoz és nézze meg, mennyire kényelmes az Ön számára.

Gyermekszoba

A gyereksarok belsejében lévő tükörlemez nem megfelelő - elég könnyű megverni, ami sérülésekhez vezethet. Ehelyett öntapadó fóliát használhat a mennyezeten - ez a lámpa gyenge fényét tükrözi, és lágy, diffúz világítást eredményez azon gyermekek számára, akik nem szeretnek aludni egy sötét szobában.

fürdőszoba

A fürdőszobákban és a fürdőszobákban a tükör elemei nagyon látványosak lehetnek. Ezek a helyiségek, amelyeken a falak szinte teljes felületét le lehet állítani. Az egyetlen kellemetlenség - melegvíz csempe izzadás esetén.

Elfogadható területek

A folyosó, a szobából a szobába vezető lépcső vagy a ház lépcsője nem a legvilágosabb helyek, ezért a tükrözött felület, különösen az illetékes megvilágításnál, nagyon helyénvaló lenne. Az eredeti változat a csempeburkolók díszítése. Ebben az esetben úgy tűnik, hogy a lépcsők lebegnek a levegőben, és maga a lépcső nagyon könnyű.

Fotógaléria

A tükörlapok segítségével kipróbálhatja a szobák tervezését, és eredeti módon dekorálhatja a belső térben. Az alábbiakban fotós példák a különböző funkcionális célú helyiségekben lévő fényvisszaverő felületek használatára.