Legfontosabb > Tervezés

Csináld magad - Hogyan csináld magad?

Alvó állapotban, mikroszkopikus (2-8 mikronos) spórák penészgombák vannak jelen mindenütt és folyamatosan. És egyelőre teljesen ártalmatlanok. De két fő "klimatikus" komponenssel együtt kell fejleszteni: 80% feletti páratartalom és 20 ° C feletti hőmérséklet. hogyan keletkeznek a gombák ".

A spórák a legszebb hifákkal ("lábakkal") csíráznak, amelyek összefonódnak és mikéliumot (micélium) alkotnak, amely képes mélyen behatolni a szerkezetekbe. By the way, elindítani a folyamatot elég, ha az "éghajlat" változik nem az egész teremben, hanem a kis területen. Ha a páratartalom ugyanolyan magas szinten marad, a penész nagyon gyorsan nő - a gyarmat után kolóniát épít és egyre több új területet ragad.

A helyiség nem kielégítő szellőzése és a falak és a padló gondatlanul vízszigetelése hozzájárul a gomba elterjedéséhez. Ami az "élelmiszer", a penész nem szenved a hiánya - papír, fa, szövetek és gipszkarton "a fogak". ragasztó, festék, vakolat, gitt, szilikon tömítőanyag. beton és egyenletes fém.

A fürdő a penész kedvelt helye

A fürdőszoba egyike azoknak a szobáknak, amelyek "éghajlati" feltételei a penészgombák kolonizációját kedvelik. A levegő páratartalma, ahogy azt mondják, magasságban van, hőmérséklete gyakran meghaladja a szokásos helyiséghőmérsékletet. De a fürdőszoba ablakai, éppen ellenkezőleg, nagyon ritkák, ezért nincs mit gondolni a teljes szellőzésről. Ami a természetes szellőztető rendszert illeti, még befejezése után sem lehet kizárni a zárt övezetek stagnáló levegőjét.

A fürdőszobában a penészgomba jelei homályos gipszek, hámló kerámia burkolatok és festékek, jellegzetes nyálkás illat és természetesen nem vonzó "növekedés" a falakon és a mennyezeten. Ugyanakkor a penészgomba destruktív aktivitásának belsejének megsemmisítése nem korlátozott.

A volatilitása miatt a viták hamarosan nem csak a fürdőszobában, hanem az összes többi szobában is megmutatkoznak. (Forrás: belélegzés a légzőrendszerbe, allergiás megbetegedések kialakulását okozhatják - rhinitis, bronchiális asztma stb.) Ezért, ha a gomba még mindig megjelenik, azonnal lépjen üzletbe. Különleges eszközökkel (biocid készítmények) nem szabad megszabadulni.

Csak a kefék és kaparók manipulálásával csak a gombatáblák látható részét eltávolítja, és a "gyökérrendszer" - az elágazó micélium - érintetlenül marad. Tehát a szerszám újra megjelenik.

Mold a fürdőszobában - hogyan kell harcolni

A műveletek sorrendje megközelítőleg a következő. Először is, a lakás minden lakója áttelepül a probléma megoldásához szükséges időre. Ezután értékelje a tevékenység területét. Néhány szennyezett anyagot, pl. Gipsz, háttérkép, festék, gipszkarton, eldobják. Nem lehet őket helyreállítani. Ezenkívül jobb, ha nem csak a sérült területről, hanem a szomszédos, esetleg a szomszédos területről is biztosítja és eltávolítja a célt

és minden más falról (ha a pénzügyek lehetővé teszik). Az a tény, hogy a penész az anyag vagy a szerkezet belsejében növekszik. Ezután a falakat vagy mennyezetet tisztítják a csapágyalapokra. A fennmaradó látható penészfoltokat mechanikusan eltávolítják ecsettel vagy kaparóval.

Az eredmény jobb lesz, ha a kezelendő felületeket természetesen alaposan megszárítják, vagy egy épületszárító segítségével. Ezután a "kezelt" falakat, mennyezetet és egyéb szerkezeteket a kiválasztott biocid kompozícióval kezelik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy nagyon óvatosan kell eljárnia, számos védelmi intézkedést megtéve: viseljen védőruházatot, gumikesztyűt és légzőkészüléket.

Most értékesítés alatt számos gyógyszer van a penész megsemmisítésére. De azt javasoljuk, hogy használja azokat a termékeket, amelyeknél a víz vékonyabb. Ezek a legkevésbé mérgezőek.

Az ilyen vegyületek közül megemlítjük a "Mentő a penész ellen" (Institute of Ecological and Technological Problems), a "Neomid 600 Mold Shredder" ("Expert Ecology-Neohim"), a "Dali Universal Antiseptic" ("Horn-Neda"), a Dulux Weathershield Multi- gombaölő mosás (AkzoNobel), "Comet Cure" (Pufas). A penész elleni mentőautomata egy nem illékony kémiai vegyületen alapul, melynek összetett neve polihexametilén-guanidin-hidroklorid, amely biocid hatások széles körét tartalmazza. De a "Neomid 600 penésztörő" és a "Comet penészgondozás" magában foglalja az aktív klórtartalmú vegyületeket.

Az érintett felület kezelési technológiája a kiválasztott hatóanyagtól függően változik. Néhányan közülük, például a mentők ambulancia és a Neomid 600 ellen, koncentrátumként és kész megoldásként is kaphatók.

A koncentrátumot általában 1-20 liter térfogatú dobozokba csomagolják, néha 200 literes hordókban is. Előre hígított vízzel a gyártó által ajánlott arányban, majd széles vagy lengő ecsettel, sima görgővel vagy szórópisztollyal.

A kész formanyomtatvány azonnal felhasználásra kerül. A folyamat egyszerűsítése érdekében a gyártó általában a tartályt készre készíti egy szórófejjel. Az ilyen csomagolás (gyakran 0,45-0,6 l) nagyon kényelmes, ha a kezelendő terület kicsi.

Ezután a munka rövid ideig felfüggesztésre kerül, és ezért van. Időbe telik a kábítószerek működtetése. Tehát a Dulux Weathershield Multi-Surface fungicid mosó és a "Dali Univerzális Antiszeptikum" mindössze egy napra van szüksége, és agresszívebbé válik a "Comet from mold" és a "Neomid 600 Mold" hatóanyag 15 perc és 2 óra között.

Mold védelme Fürdőszoba

A következő lépés a szárított készítmény és a lehetséges penészmaradványok eltávolítása nagy mennyiségű vízzel. Mosás után a tisztított felületeket újra felszívja bármely rendelkezésre álló módszerrel. És mindent - folytathatja a befejezést.

Mindazonáltal a szakemberek azt javasolják, hogy a megelőző vegyületek, például a Dulux Stain block plus (AkzoNobel) speciális megerősítő alapozói alkalmazásával ne rohanjon és előre lehessen készíteni a befejező munkákat. Megakadályozza a régi foltok megjelenését és megerősíti a felületet. És a koncentrált talaj "Dali Hydrostop" ("Rogneda") szintén növeli a vízszigetelő tulajdonságait a szerkezetek. Egy másik tipp a befejező anyagokat érinti. Előnyben kell részesíteni a magas gőzáteresztő képességű bevonatokat.

Ezért a beillesztés a falak könnyen mosható, de gyakran rosszul lélegezve vinyl tapéta kell tartózkodnia. Ami a festéket illeti, fungicid adalékokat kell tartalmaznia.

Végül az utolsó pillanatban. A fenti intézkedések mindegyike értelmetlen lesz, ha nem oldja meg a penész okát. Végtére is, valami felébresztette a vitát az alvásból? Lehetséges, hogy a csövek szivárognak, vagy nem nedvességálló gipszkarton anyagként használják a padló alatti mennyezet gyártásához.

Vagy talán a kipufogó csonk eltömődött, vagy nincs levegőmozgás a fürdőszobában, amikor az ajtó becsukódik... Próbálja meg azonosítani és kijavítani a problémát. És meg fogod érteni - a szerszám másodlagos.

A MOLD MEGFELVÉTELE: A SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNYE

Íme néhány kulcsfontosságú pont, amire időben figyelni kell. javítás. Ezután előfordulhat, hogy a penészgombák előfordulása megelőzhető.

Először is próbálja meg ellenőrizni az építőanyagok minőségét.

Válasszon a gyártó és az eladó megbízhatósága alapján. Ne feledje, hogy az anyagok tárolási helye nem a "nyitott ég alatt", hanem a felszerelt, jól szellőző raktárakban van. Másodszor, gondold át, vagy éppen újratársa a szellőzőrendszert. Még egy lakóövezetben sem szabad stagnálni a levegő.

Mit mondhatunk a fürdőszobákról, amelyek mikroklíma optimális a penésztelepek kialakulásához? Harmadszor, meg kell tenni a megelőző intézkedéseket. Nem túl fáradságosak és a pénzügyi befektetések minimálisak. A kompozíció alkalmazásának manipulációját, amely meggátolja a penész előfordulását, a bevonatok behelyezése előtt végzi el, és napi többet nem vesz igénybe, és a felét a védőréteg szárítása során töltik fel.

A legmegfelelőbbek a késztermékek, amelyek óvatosan csomagoltak kompakt műanyag palackokban, spray szórófejekkel vannak felszerelve. Egy vagy másik kiválasztott készítményt egyszerűen permeteznek a 10-20 cm közötti végső kikészítésre kész alapokra (falra, padlóra, mennyezetre).

Mi eltávolítjuk a gomba a fürdőszobában: 6 módszerek eltávolítása a gomba és a fő módszerek a megelőzés

A fürdőszobában könnyű, tisztaság és frissesség társul, amíg nincs penész. Sajnos ez a hely ideálisan alkalmas nemcsak a vízkezelésre, hanem az aktív gombafertőzésre is, megfelelő körülmények között.

A gombák megelőzésének módszereinek meghatározásához ki kell deríteni, hogy mi járul hozzá a penész megjelenéséhez a fürdőszobában.

A penészgombák okai

 1. Páratartalom. A fürdőszobában a páratartalom mindig jelen van. Meleg fürdő vagy hosszú tartózkodás a zuhanyzóban, gyermek fürdőzés, mosás után lógó dolgok - mindez hozzájárul a víz fröccsenéséhez és elpárologtatásához, valamint a tartós kötésekhez és hiányosságokhoz.
 2. A szobahőmérséklet kb. 20 ° C. A fürdőszobában nincs fűtés. Leggyakrabban az egyik fal külső vagy kocsifelhajtó, ezért hideg, ami jó ok a melegítésért. Ezen a hőmérsékleten a kondenzátum mindig az öntöttvas csöveken alakul ki. Ezért elektromos fűtött törölközőtartót kell használni.
 3. Hiányzó ablak. Számos apartmanban és magánházakban a fürdőszoba egy szoba ajtóval és kipufogónyílással. Nagyon ritkán van egy kis ablak a konyhában. Ez a mentővonal, amelyen keresztül a páratartalmat szabályozzák. Az ablak azonban nem csak nedvességszabályozó a levegőben, hanem fontos, hogy a fürdő természetes fényt kapjon, mert az UV-sugárzás kedvezőtlenül hat a gombákra, megsemmisítve azt. Látta valaki a gombás fertőzést a napsütötte oldalra néző szobában?
 4. Nem megfelelő szellőzés. Ha a légcsatornák nem kerülnek elszigetelésre új épületekben, 10-30 éves épületekben a légáramlás a szellőztetésen túl sok kívánnivalót hagy maga után. Ez hozzájárul ahhoz, hogy a párás levegő stagnál.
 5. Szivárgás víz, csapok, csövek.
 6. A falak elleni gombaellenes eszközökkel való kezelés hiánya a javítások elvégzése vagy gomba megjelenése előtt.
 7. Az ajtó zárva van.

Ez gyakori jelenség, amely nemcsak a rend megjelenését hozza létre, különösen a felhalmozott mosással, hanem kedvező környezetet biztosít a penész növekedéséhez.

Amint orvos azt mondja: "A megelőzés a legjobb kezelés!"

A fenti tényezők közül több is hozzájárul a penész fejlődéséhez. Ezért minden erőfeszítést meg kell tenni a megelőző intézkedésekre anélkül, hogy várnánk egy fekete vagy zöld plakett megjelenését. Használja ki a következő feltételeket.

 1. Normál hőmérséklet a fürdőszobában.
 2. Aktív kipufogórendszer, amely külön-külön vagy egyidejűleg bekapcsolható a bekapcsolt fénynél, és manuálisan vagy egy beprogramozott idő után kikapcsolható a motorháztető vagy a kipufogóventilátorral kombinált fény kikapcsolása után is.
 3. Fűtött padló, amely kényelmes mikroklímát teremt a fürdőszobában, kiküszöböli a nedves vagy nedves szőnyeg állandó problémáját.
 4. Elektromos fűtött törölközőtartó.
 5. A vízvezeték-szivárgások problémáinak megszüntetése.
 6. Tömítő varratok és ízületek egy fürdőszobával.
 7. Távolítsa el a felesleges nedvességet a felületeken.
 8. Mosoda az erkélyen.
 9. Nyisd ki az ajtót.
 10. Időszakos fertőtlenítő intézkedések.
 11. A penész felületkezelése a festés előtt. A fürdőszobában végzett javítások tervezésekor vegye figyelembe a falak kezelésének szakaszait az öntőformából.
 12. Gyors válasz az első foltok megjelenésére. A legkisebb jelek a penész, ne húzza, sürgősen hangot a riasztás és megoldja a problémát.

A penész jelenléte nemcsak a külső megjelenést károsítja, hanem károsítja az emberi egészséget is. A gomba és anyagcseretermékei nemcsak a felületen, hanem a levegőben is megtalálhatók. Így a bőrön tudnak letelepedni és beléptetni a testet a légutakon keresztül.

A gombák hozzájárulnak a krónikus mérgezéshez, ami gyengeségben, ésszerűtlen fejfájásban, allergiás betegségekben, gombás bőrelváltozásokban, légzőszervi megbetegedésekben, különösen tüdőgyulladásban, asztmában jelentkezik.

Ha a gomba jelen van a fürdőszobában, kellemetlen szag van jelen vele együtt, amely még hosszabb szellőztetés után is visszatér.

Ha a fürdőszobában van egy szekrény, amelyben a törölközőt tárolják, akkor is természetesen el fogják ölni ezt a szagot és gombát.

Kerámia burkolatokra, fugázókra, szilikon tömítésekre, fa- és fémszerkezetekre kellemetlen foltok láthatók, akár betonon vagy téglákon, falakon, padlón, mennyezeten.

Hogyan lehet egy gomba a fürdőszobában?

Kétféle gombaellenes szer van:

Függetlenül attól, hogy milyen eszközöket használtak, a gumi eltávolításánál a biztonsági óvintézkedéseket be kell tartani.

A biztonság megóvása érdekében tartsa be a biztonsági óvintézkedéseket és védőeszközöket használjon:

 • gumikesztyű
 • gázmaszk
 • kefével, ecsettel vagy szivacsjal alkalmazható
 • kezelési tartályt
 • biztonsági üvegek.

A piacon lévő professzionális vegyi anyagok választéka meglehetősen változatos, és mind a hazai, mind a külföldi gyártók termékei képviselik. Ezek antiszeptikumok és fungicid szerek.

A legtöbb esetben ezek a megoldások nemcsak kellemetlen szagúak, hanem mérgezőek is, ami szigorúan ragaszkodik a védelmi technikákhoz.

Először törölni kell a gomba a fürdőszobában minden érintett rétegből, akár betonba vagy tégla, ha szükséges. Ezt követi a fungicid és fertőtlenítő szer feldolgozása. És az utolsó szakasz egy vízszigetelő keverék.

Azok számára, akik félnek a "kémia" és az extra költségek, jobb próbálni eltávolítás népszerű módszerek.

 1. A teafaolaj segít tisztítani a gomba a fürdőszobában. Első alkalommal, amikor észrevette a penészgombákat, megnézhetjük a teafa erejét. Több kanállal 0,5 liter vízhez vezet, majd az elkészített oldatot a felületre permetezze. A fürdőszobát fél napra kell használni, hogy ne növelje a páratartalmat. Az eszköz nem igényel öblítést. Ráadásul a levegő szagtalanítása is.
 2. Réz-szulfát. Készítsünk oldatot: 1 liter vízhez 10 g vitriol. Ecsettel alkalmazva. Kesztyűben kell dolgozni.
 3. Szóda és ecet. Az érintett területek elaludni szódát és öntsük az ecetet. Miután az anyagok reagálnak és "sziszegnek", távolítsa el a szappanos víz maradványait. A szerszám jó, de csak vízszintes felületekre alkalmazható.
 4. Bórsav. Bórsav, ecet, peroxid és víz keveréke az 1: 2: 2: 4 részekben. Keverjük össze az érintett területeket.
 5. Klór-tartalmú tisztítószerek, mint a Domestos, fehérség. Az 1-től 1-ig terjedő mennyiségű vízzel egy ilyen koncentrált oldattal kezeljük a gombák és a közeli felületek által károsított felületeket, majd egy idő után mossuk le nagy mennyiségű vízzel. Szükség van a védelem eszközeire.
 6. Borax. 2,5 liter vízzel vegye be 1 üveg boraxot. Alkalmazza a terméket, és egy ideig letörölje a papírt.

A kellemetlen szagot csak a gomba eltávolításával szabad megszabadulni. Bármilyen sugárzás, bármilyen alaposságú is, erőtlen és átmeneti.

A penész elleni küzdelem nehéz folyamat, de nagyon megvalósítható. Minél előbb minden fegyver fog megakadályozni a gomba megjelenését, elterjedését és eltávolítását a fürdőszobában, annál hamarabb élvezheti a fürdőszobát a biztonság és a tisztaság.

Megoldás a penész és a penész a fürdőszobában - megy a boltba, vagy talál a polcon?

A fürdőben és a gomba nemcsak nem esztétikailag kellemes, hanem egészségre veszélyes is. Ezért a káros mikroflórát a falak felületéről, a vízvezeték és a bútorzatról azonnal fel kell fedezni. És ebben a cikkben megvizsgáljuk a leghatékonyabb eszközöket a veszélyes szerves lerakódások eltávolítására.

A penész és a gombák spórái és micéliumai minden olyan köbméter levegőben találhatók, amely lakossági vagy nem lakóhelyeket tölt be, beleértve a fürdőszobát is. Megszabadulni tőlük szinte lehetetlen, és nem szükséges - felfüggesztett állapotban, nem veszélyesek. Más kérdés, amikor ezek a spórák és micélium lakható felületeken - nedves (több mint 90%) és jól felmelegszik (20 Celsius fok fölött) telepedik le - és káros mikroorganizmusok kolóniájának növekedését eredményezi. Ezután már lehetséges és szükséges kezelni őket, megszüntetve mind a növekedés forrását, mind maga a kolóniát és az érlelés feltételeit.

A fürdőszobában lévő forma vizuálisan kellemetlen és egészségre veszélyes.

A penész és más mikroorganizmusok eltávolítása ma két technológiát alkalmaz:

 • Kémiai eltávolítás - szerves telepek pusztulása hatóanyagokkal.
 • Mechanikus eltávolítás - a sík leszerelése, védett gomba.

Ugyanakkor a kémia csak a micélium külső részét keresi, és a kaparás nem távolítja el a spórák és micélium problémáját, és szükségessé teszi a fürdőszobában való valódi felújítást, ezért a mikroorganizmusok elpusztításának leghatékonyabb módja ezeknek a technológiáknak a kombinálása. Ebben az esetben a harcot az alábbi séma szerint végezzük: a síkot vegyszerekkel kezeljük, amely a mikroorganizmusok szervesanyagait égeti; a felületről megtisztítjuk a beton, fa, vakolat, habarcs vagy egyéb szerkezeti anyag sérült területeit, durva ecsettel vagy kaparóval.

Ezután a telek ugyanolyan különleges összetételű. És a végső soron számos megelőző intézkedést fogunk meghozni, amelyek eredményeképpen csökken a vonzó atmoszféra vonzereje a penésznek. Vagyis a háztartási szinten gyakorlatilag a káros szerves anyagokkal való küzdelem a fürdőszobában csökken attól, hogy kiválasztják a megfelelő impregnálóeszközöket. Ezért az alábbiakban az ilyen készítmények példáit tartjuk szemügyre, amelyek nemcsak a fürdőszobában készült penészgyárakra, hanem a házi készítményekre is vonatkoznak.

A legelterjedtebb eszköz arra, hogy eltávolítsák a penészt a csempe felületéről, vagy a fürdőszoba és a fal közötti varratból, a következő előkészületeket tartalmazzák:

 • Klasszikus fehérítő A fehér megoldás a legolcsóbb és leghatékonyabb módja a mikroorganizmusok megöli a fürdőszobában. Ehhez elegendő a víz és a fehérség oldatát önteni a permetezőbe, 10-1 arányban elkészítve, és többször csempével és varratokkal szórni. Ha gyors eredményre van szüksége - lyukasztsunk egy lyukat a palackzáróban ezzel az eszközzel, majd egy "sprinkler" -et fordítunk, és minden varratot koncentráljuk. Ebben az esetben a penészmaradványokat egy vas kefével kikeverhetjük. Az egyetlen negatív lehetőség - túlságosan maró szag.
 • A nátrium-tetraborát, amely borax néven is ismert, egy olcsó kompozíció, amelyet egy hardverraktárban lehet megvásárolni. Ezt száraz keverék formájában adják el, ezért használat előtt a boraxot két és fél liter üvegből kell hígítani. Alkalmazási mód - nedvesítse meg a varratokat és tisztítsa meg a felületet merev ecsettel. Nos, a legigényesebb tulajdonosok boraxot adnak az alapozóhoz, amely a falak felszínét lefedi, mielőtt a lapokat felhelyezné.
 • Cillit Bang, Veksa, Penész eltávolító és egyéb termékek kémiai aggályok kifejezetten elleni penész. Drágaak, de ismerik üzleti tevékenységüket, tisztítják a mikroorganizmusokat, még a legnehezebb területeket és a nehezen elérhető területeket. Az ilyen termékek további pluszai a toleráns szagok és egy palack spray-vel. Mínusz lehetőség - a magas költségek.

Sok üzlet található a boltokban.

Mint láthatja, a boltban egy elég hatékony eszközt tud vásárolni, amelyet bármilyen pénztárca számára terveztek. És most itt az ideje, hogy ellenőrizzük az otthoni szekrény polcainkat - talán itt is találunk drogot.

A konyhaszekrényben ecetet talál - mind a szokásos 7% -ot, mind a 9% -ot és a lényegét, 60% -os koncentrációval. Itt van alternatíva Belize-re és a viharra. Nos, az alkalmazás módja itt nem különbözik a fentiektől - az ecetet vagy esszenciát öntsük pohárba, mártsuk be a kefét, és menjünk át minden varraton. Ezután a szerszám maradványait meleg vízzel és szódával öblítse le, a konyhai szivacs kemény oldalával. Ennek az opciónak a fő előnye a hozzáférhetőség. Az ecet bármely hostessben van.

Az otthoni elsősegélykészletben 3% -os hidrogén-peroxidot találunk - szagtalan választás és következmények. A klórtartalmú fehérség mérgezi mind a penészt, mind az önmagát. Az ecet legalább egy hétig szaga lesz. A 3 százalékos hidrogén-peroxid, amely még egy falusi gyógyszertárban is megvásárolható, csak ártalmas mikroorganizmusokat öl meg. És ne örököljön szúrós szagot. Csak varrással, ecsettel, majd egy idő után öblítse le ugyanazzal a peroxiddal bevont szivacsot. Ennek a lehetőségnek a hátránya a műanyag felületek tisztázása. A peroxid feloldja mind a formát, mind a festéket.

Az öltözőasztalon vagy a szekrény polcán található másik antiszeptikus teafaolaj. A mindennapi életben nem található olyan gyakran, mint ecetet vagy peroxidot, de a takarékos szeretője, aki régen gondoskodik a megjelenéséről és egészségéről, megtalálhatja az ilyen olajat. A gyógyszertárban és parfümüzletekben is értékesítik. De ez nem fontos, de az a tény, hogy ebből az olajból nagyon hatékony és kellemes illatú megoldást lehet előállítani a mikroorganizmusok eltávolítására. Csak egy teáskanálnyi olajat öntsünk fél liter vízre, és kövessük ugyanazt az elvet: áztassuk az ízületeket egy szivaccsal és levesszük a formát.

Miután kezelte a felületet a népi jogorvoslat bármelyikével, törölni kell egy szivaccsal

Ezenkívül a hatás megszilárdítása érdekében azt tanácsoljuk, hogy a kémiai eljárás befejezése után az építőszárítóval varrni lehessen. Fokozva 300 Celsius fokig, a levegő garantálja, hogy elpusztítja a falakon beültetett mikroorganizmusok kolóniájának maradványait. És nem kell semmisíteni semmilyen csempe vagy betonfalat.

A penészgombák elleni küzdelem legjobb módja a megjelenés megakadályozása. Ehhez a fürdő tulajdonosának csak két feltételnek kell megfelelnie - a helyiség hőmérsékletének és páratartalmának csökkentése érdekében. És ez többféleképpen is megvalósítható. Először is növelje a légcsere mértékét. Ez növeli a levegő beáramlását és kiáramlását, aminek következtében csökken a páratartalom és a fürdőszobában lévő hőmérséklet is. Ráadásul a levegőáramlás mértékének növeléséhez csak a ventilátor erejét növelni kell a kipufogó zónában, vagy bővíteni a kipufogócső méreteit.

Másodszor, csökkentse a fűtött törülközőtartó területét. Ennek köszönhetően a fürdő hűvösebb lesz, és a penész nem lesz kényelmes hőmérséklet a telep gyors fejlődéséhez. Azonban ez az intézkedés befolyásolhatja a felhasználók kényelmét is, így a kevésbé méretű fűtött törölközőtartó telepítése helyett a háztulajdonos gondoskodik a hűtőfolyadék áramlás szabályozását szabályozó szabályozóról, amely lehetővé teszi a fürdőszobában a hőmérséklet beállítását.

Harmadszor, megszüntesse az összes szivárgást. A vízgőz forrása nemcsak zuhanyzó vagy teljes fürdő, hanem áramvezető kötés is lehet a vízvezeték szerelvény illesztésében vagy a csővezeték repedésében. A szivárgások megszüntetése pénzt takarít meg a vízben, és viszonylag száraz fürdőszobát kap. Ezenkívül el kell hagynia a mosogató mosdóban a szárítás szokását.

Vegye figyelembe ezeket a tanácsokat, és a penész nem fog sok időt vesz igénybe, miután megtisztította a falakat és a varratokat tisztítószerekkel.

Áttekintés eszközök és technikák feldolgozására fürdőszoba falak

Fürdőszoba - a legveszélyeztetettebb hely a házban a gomba kialakulásához, szinte ideális hely a megjelenés és a reprodukció. Ennek a jelenségnek a fő oka a fürdőszobában jellemző magas páratartalom. Szükség van a gomba elleni küzdelemre, de még jobb megakadályozni annak előfordulását. Ennek megtételére ebben a cikkben kerül sor.

Miért káros a penész?

Sokféle gomba létezik, de a leggyakoribbak közül három:

A kék gomba jellegzetes a fa, de nem a szaniter létesítmények. A barna, fehér és bakteriális fajták főként faanyagra terjednek, és általában lehetetlen megszabadulni.

A fürdőszobát egy penész fenyegeti, amely szinte bármilyen anyagot - konkrét, tégla, kerámia csempe, festék és még sok más közül választhat. És a penész lehet a leginkább megközelíthetetlen helyen, például egy csempe mögött, ezért a bérlők néha nem is tudnak a gomba létezéséről.

A penész a következő negatív hatásokat okozza:

 1. A befejező anyagok megjelenése romlik (a csempe öntése nem vonzó).
 2. A szobában van egy piszkos szag.
 3. Az építőanyagok fokozatosan megsemmisülnek (a repedések betonban vagy téglában jelennek meg).
 4. Veszély az emberi egészségre.

Különös figyelmet érdemel az emberi egészségre gyakorolt ​​negatív hatás. Mint minden más gomba, a formák a spórákat a környezetbe bocsátják ki. Mivel ez egy szoba zárt térben (ebben az esetben egy fürdőszobában) történik, a spórák elkerülhetetlenül belépnek a légzőrendszerbe. A légúti vitarendezés eredménye számos kóros állapot és betegség lesz, többek között:

 • bronchiális asztma;
 • reumás fájdalom szindróma;
 • nátha;
 • köhögés;
 • fejfájás;
 • bőrallergia;
 • hányinger.

Így a gomba eltávolítása összetett probléma, amelynek megoldása tisztességes kilátást biztosít a fürdőszobára, az építőanyagok erejére és az utasok egészségére.

A gomba okai

Amint azt a cikk elején említettük, a gombafejlődés fő feltétele a magas páratartalom, nem csak magas, hanem több mint 70-80%. Az ideális mikroklíma a gomba előfordulása esetén akkor fordul elő, ha a páratartalom 90-95% -os. Jelentős szerepet játszik a penészképződésben és a szellőzés hiánya a fürdőszobában.

A szerszámgyárakhoz vezető következő tényező a helyiség elégtelen vízszigetelése. Ha a fürdőszoba gyakran forró (több mint 20 Celsius fok), a gomba megjelenése csak idő kérdése.

Amikor megfelelő körülmények merülnek fel, a spórák nedves felületekkel kombinálva elkezdenek növekedni, kolóniákat hozva létre. Ha nem történik semmi, a kis fekete, zöld vagy barna penész foltok fokozatosan nőnek és egyre több területet foglalnak el. Ebben az esetben a spórák nem csak a szélességben nőnek, hanem a vékony szálakkal is behatolnak az anyag belsejébe.

A gomba hatással lehet a falakra és a fürdőszoba padlójára. Általában a penész elsősorban a csempe közötti ízületekre van kialakítva.

A gomba elleni küzdelem módjai

Ha a penész megjelenik, meg kell hoznia a szükséges intézkedéseket annak eltávolítására. Ez történhet márkás antiszeptikumok és népi gyógymódok segítségével.

A gombát az alábbiak szerint távolítjuk el:

 1. Először is meghatározzuk a gomba forrását. A micélium nehéz helyzetben van, például egy csempe mögött vagy az egészségügyi berendezésben. Ugyanakkor egy lapka egy plakk csak a látszólag láthatatlan micélium következménye.
 2. Amikor a kandalló észlelhető, elkezdjük lekicsinni a szerszámot. A lefejtett helyet egy kemény ecsettel tisztítjuk. A probléma forrásának megkeresésekor ajánlatos kitölteni a burkolatot az összes üreg kimutatásához. Ha léteznek, el kell távolítania a cserépet, és sweepet kell tennie.
 3. Ha a csempék között megtalálható a gomba, a teljes cefre eltávolításra kerül.
 4. A tisztított helyeket egy épületszárítóval vagy erős fűtéssel tisztítjuk. Erősen nem ajánlott melegvizet használni az érintett területek melegítésére. A felmelegedés csak száraz legyen.
 5. A falakat antiszeptikus és vízszigetelő anyagokkal dolgozzuk fel.
 6. Melegítsük a levegőt a fürdőszobában.

Népi módok

A kátrányból előállított creosotot a nemzeti fegyverzet egyik leghatékonyabb eszköze. Hosszú ideig ezt az anyagot a rothadó építőanyagokkal kezelik. A kreozot egy sárga, olajos, erős szagú folyadék. Az anyagot nehéz feloldani, ezért ahhoz, hogy felhíguljon, alkoholra van szüksége.

Figyelj! A kreozot szekrények veszélyesek az egészségre. Ezért használat után az anyag nyomainak eltávolítása háztartási vegyi anyagokkal történik.

Az ecet szintén népszerű a gombák gyógymódjaként. A szokásos fehér ecetről beszélünk, amelyet a főzés során használnak. Az ecet természetes eredetű termék, és teljesen biztonságos az egészségre. E remedy egyetlen hátránya erős szag, amely azonban hamarosan eltűnik.

A penész eltávolításához meg kell áztatni a szivacsot ecetben és dörzsölni a problémás területekre. Szárítás után a felületet merev sörtékkel kell megkenni. A tisztítást úgy végezzük, hogy a felületet meleg tiszta vízzel öblítjük.

Egy másik hatékony eszköz a hidrogén-peroxid. Az oldat baktericid hatású. A peroxid hiánya - elszíneződik a színes bevonatokon. Bár a hidrogén-peroxid nem toxikus, a nagyon koncentrált oldat (több mint 3%) bőrre égési sérülést okozhat.

A fentiek mellett számos más eszköz hatékonynak bizonyult, többek között:

 • mosodai fehérítő;
 • szódabikarbóna;
 • klór alapú tisztítószerek;
 • ammónia;
 • réz-szulfát;
 • bórsav;
 • vas vitriol;
 • teafaolaj.

A leginkább veszélyes termékek a klórtartalmú oldatok. A bőr és a légutak védelme érdekében az ilyen eszközök használatakor védőkesztyűt és légzőkészüléket kell használni.

Professzionális antiszeptikumok

A penész elleni küzdelem legnagyobb eredményét márkanev antiszeptikus készítményekkel lehet elérni. Megvásárolhatja azokat a hardverraktárakban. Az alábbiakban néhány népszerű készítmény a gomba eltávolítására:

 1. Antiszeptikus gyógyszer "Antifungus" az "Areal +" cégtől. Ez a fertőtlenítőszer elővigyázatos anyagként használható, és a penészgomba megtalálása esetén. A gombaölő oldatot ecsettel vagy hengerrel kell felhordani számos különböző felületen, beleértve a betont, a téglát, a fát és a vakolatot. Megelőző intézkedésként az Anti-gomba hozzá van adva a tapéta ragasztóhoz vagy festékanyaghoz. A fertőtlenítőszer koncentrációja nem haladhatja meg a teljes mennyiség 1% -át. A gyógyszer környezetbarát és a toxicitás hiánya. A "gombaellenes" terméket 1 vagy 10 liter összetételű műanyag palackokban értékesítik.
 2. Az Ukrepservice cég fertőtlenítőszert gyárt az Isocide márkanév alatt. A gyógyszer arra szolgál, hogy megakadályozza a penészgombák, fa, beton, vakolat, tégla és kő megjelenését. A penészgomba mellett az Isocide sikeresen küzd a mikroszkopikus algák, a kék és más mikroorganizmusok ellen, amelyek nem biztonságosak az emberi egészség szempontjából. Az "izocid" tökéletesen ötvözi a vízben oldódó festékeket és lakkokat. A gyógyszert a javítási munkák különböző szakaszaiban lehet használni, hozzáadva a festékhez, a cementhabarcshoz és a kréta keverékhez.
 3. A Stenotech egy latexalapú emulziót indított a MILLKILL védjegy alatt. Az emulzió megakadályozza a penészgombák képződését az antimikrobiális hatóanyagnak köszönhetően. Az emulzió legnagyobb hatása a kis pórusú falak feldolgozásakor mutatható ki. A MILLKILL biztonságos az egészségre, ezért bármilyen lakóövezetben használható. A gyógyszer alkalmazása előtt ajánlott eltávolítani a penész nyomait egy ecsettel, kemény cölöpökkel.
 4. Az antiszeptikus "DALI" az egyetemes gyógyszerek osztályára utal, mivel megelőző intézkedésként és meglévő gomba eltávolítására is használható. A gyógyszer egy színtelen megoldás - környezetbarát és nem toxikus. A DALI sokoldalúsága is hatékonynak bizonyult a fás kártevők elleni küzdelemben. 5 literes tartályokban kapható. A hatóanyag négyzetméterenként 250 milliliterre van szükség (profilaktikus célokra 100 milliliter elegendő ugyanazon a területen).

Figyelj! A penész mechanikus eltávolítása nem hozza meg a kívánt eredményt, ha nem támogatja a kémiai felületkezelés.

A fertőtlenítőszer használata előtt ajánlott ellenőrizni, hogy kompatibilis-e a befejező anyagokkal.

Fontos! Antiszeptikus kezelés csak a bőr (gumi kesztyű) és a légzőrendszer (légzőkészülék) védelme alatt végezhető.

megelőzés

A gomba előfordulásának megakadályozása érdekében számos követelménynek meg kell felelni:

 • a normál páratartalom fenntartása (akár 30%) - ez segít a fűtött törülközőtartóban;
 • állítsa be a fürdőszoba szellőzését;
 • Ne zárja be a szoba ajtaját zuhanyozás után;
 • ne szárítsa meg a mosodát a fürdőszobában;
 • ellenőrizze a vízvezeték szivárgását;
 • ne engedjék meg a nedves csöveket (a műanyag csöveken nincs izzadság);
 • a gyakran nedves ízületeket tömítőanyaggal kell kezelni;
 • ne tartsa nyitva tartályokat a fürdőszobában vízzel;
 • végezzen megelőző kezelést a problémás területeken gombaellenes szerekkel;
 • a javítás során először fertőtlenítőszerrel kezelje a felületet, majd csak ragassza a csempeit.

Ezeknek az egyszerű ajánlásoknak való megfelelés valószínűleg elkerülni fogja a penészgombák előfordulását. Mindig könnyebb előre jelezni a problémát, mint megszüntetni következményeit.

Hogyan lehet megsemmisíteni a gomba és a penész a fürdőszobában

Gyakran nem könnyű megvédeni a fürdőszobát a penész és a penész megjelenésétől, mert számukra ideális hely, ahol kényelmes életet élveznek. Mindazonáltal a fürdőszobában lévő öntőforma valószínűleg nem kívánatos az Ön számára, ezért idővel megpróbálják megszabadulni a fürdő káros lakóitól időben. És a mi anyagunk tanácsolja, hogyan kell megsemmisíteni a gomba és a penész a fürdőszobában.

A felület szennyeződésének jelei

Könnyű meghatározni a gomba által károsított felületet - a fertőzés azonnal szemmel láthatóvá teszi a szemet. Főbb jellemzők:

 • A kellemetlen nyálka és a plakk (szürke, fekete, zöldes)
 • A mustár és a nedvesség jellemző illatának megoszlása

Azonban ne várják, hogy a gomba összes baj csak a fürdő díszítő megjelenésének károsodására korlátozódik - a fő probléma még várat magára. A penész által kibocsátott spórák milliói találhatók a környező térben, és belépnek az emberi tüdőbe. Ennek eredményeképpen számos betegség lehetséges, ideértve a bőrelváltozásokat (dermatosis), a légzőszervi és keringési rendellenességeket, az izomrendszeri működés működésének nehézségeit. Általában nem tetszik.

Annak érdekében, hogy a jövőben ne gyógyítsa meg magát és szeretteit, előzetesen "gyógyítsa" a falakat és a mennyezetet a fürdőszobában!

Annak ellenére, hogy a betegség helyes megszüntetéséhez szükséges, meg kell határozni az okokat - egyébként a kezelés csak a tünetek megszüntetésére korlátozódik, és irigylésre méltó szabályszerűséggel kell elvégezni. Mi okozza a penész- és gombafertőzést?

A fürdőszobában megjelenő forma akkor jelenik meg, ha a következő feltételek "sikeresen" vannak kombinálva:

 • gombaspórák jelenlétében
 • magas páratartalom (több mint 70-80%)
 • a felületi hőmérséklet 15-20º

Megtalálható a fürdőszobájában? Ne kétségbe eshet, még mindig megoldhatja. Először is próbálj kicsit csökkenteni a helyiség nedvességtartalmát. Ebből a célból:

 1. Győződjön meg róla, hogy a vízvezeték szerelvényei jó állapotban vannak: a károsodott szigeteléssel (és a csőben lévő megfelelő kondenzátummal) érintkező csap vagy felszálló további oka a nedvességnek a helyiségben.
 2. Becsülje meg a fűtött törülközőtartó teljesítményét - ha elegendő mennyiségű hőmennyiséget biztosít a levegő szárításához, a legjobb megoldás a szerkezet cseréje lenne.
 3. Szellőztesse rendszeresen a helyiséget. Ellenőrizze a motorháztető működését, szerelje fel a ventilátort, ha a levegő túl gyengén van. Annak érdekében, hogy ellenőrizze a vontatást, hozza egy világos mérkőzést vagy egy könnyű darab papírt a motorháztető nyitásához.

Gombaellenes szerek és azok felhasználása

A gombaellenes szer alkalmazása előtt előkezelésre van szükség.

 1. Távolítsa el a régi bevonatot.
 2. Szárítsa le a falat (használjon épület hajszárítót vagy elektromos fűtést). A szárítási folyamat során meg kell akadályozni a fürdést.
 3. Folytassa a gomba eltávolításával. Vigyázzon a védő egyenruhákra - a légzőkészülék és a kesztyűk nem teszik lehetővé a rosszindulatú viták hatását a szervezetére.

Napjainkban számos lehetőség van a gomba megszabadulására. A hagyományos készítmények a következők:

 1. Réz-szulfát (az utasításoknak megfelelően hígítva és az érintett helyen ecsettel kell felhordani);
 2. Fehérítő por (erőteljes megoldást igényel, kifejezett szaggal);
 3. Belföldi eredetű fehérítés klórozott alapon (2-3 rétegű rajzot igényel).

Azonban a legjobb megoldás lenne egy különleges modern eszköz beszerzése a gomba és a penész elleni küzdelemben a fürdőszobában (vegye figyelembe, hogy a szerszámnak kifejezetten ki kell vetnie a "kártevőket", és nem szabad meggátolni őket). A gombaellenes szereket logikusan alkalmazzák a gyártó utasításai szerint a felületen, amelyet általában mechanikusan tisztítanak. Nagyfokú károsodás esetén a bázist legalább 2 alkalommal kell kezelni.

Hogyan lehet megszabadulni a penész a fürdőszobában különböző módon

A penész súlyos probléma. Ha találkozol vele, a lehető leghamarabb el kell távolítani a formát a fürdőszobában.

Ez segít a speciális vegyi anyagoknak és az emberek tapasztalatainak.

Fürdőszoba - a gombák kialakulásának helye. Ez annak köszönhető, hogy a szoba kedvező feltételeket teremtett a különféle formák fejlesztéséhez.

 • magas páratartalom
 • minimális természetes megvilágítás
 • rossz levegőztetés
 • magas levegő hőmérséklet.

A penész megjelenése befolyásolja a szoba megjelenését és hátrányosan befolyásolja az emberek egészségét. Ha az idő nem megszabadul a penésztől, olyan betegségek alakulhatnak ki, mint a bronchiális asztma, allergiás rhinitis és candidiasis.

Hol származik a penész és hogyan veszélyes?

Elpusztítani a gomba a fürdőszobában teljesen lehetséges. Azonban ez előtt meg kell érteni annak okait.

A nagy páratartalom a fürdőszobában több okból következik be:

 • a szoba egyenetlenül melegszik;
 • állandó mosás;
 • a szoba nincs szellőztetve.

A fürdő falai és mennyezetei a gombák megjelenésének és terjedésének forrásai. Ebben az esetben a penész pusztító nemcsak a szobába, hanem az emberek egészségéért. Abban az esetben, ha megsemmisíted a micéliumot, elpusztíthatod az egész gombás testet.

Általánosságban elmondható, hogy a fürdőszoba falain látható egy gombás test, amely néhány méterre található a micéliumtól.

Jelen pillanatban a gomba elleni küzdelemre tervezett gyógyszerek lehetőséget nyújtanak arra, hogy megszabaduljanak a formából a fürdőszobában a csempe és a csempe között. Legjobb az egész szobát teljesen kezelni, még az egészségügyi felszerelés alatt is.

De a legfontosabb feladat az, hogy megtalálja és megszüntesse a penész okait.

A fekete penész egy veszélyes penészgomba. Hosszú ideig a gomba fejlődése észrevétlen maradhat, amíg kényelmes állapotot nem mutat a megnyilvánulásához. A penész előfordulásának kedvező feltételei - egy nem ventillált helyiség, magas páratartalom és hőmérséklet - 20 ° C.

A fürdőszobában lévő fekete penész lazán csatlakozik a felülethez, és könnyen elterjed különböző irányokban. A penész veszélyes, mert amikor belép az emberi légzőrendszerbe, különböző fertőzésekhez vezet.

A legnehezebb a fekete szerszámok elleni harc a fürdőszobában. Ha állandóan megszabadul a fekete penésztől, akkor egynél több gombaellenes szert kell használnia.

A penész penészgomba kiválasztása

Hogyan lehet eltávolítani a formát a fürdőszobában a padlón és a falakon?

A mosószerszám eltávolítása a fürdőszobában rendszerint antifungális szereket használhat.

Azonban, mielőtt megtisztítaná a szerszámot a fürdőszobában, meg kell előzetesen kezelnie a felületet.

Ajánlatos eltávolítani a felső felületi réteget. Ezután a feldolgozott felületet az épület hajszárítója szárítja.

A munka során nincs szükség vízre a helyiségben, a levegőnek száraznak kell lennie. Ezután gombaellenes szerekkel kezeljük.

Ne felejtsd el a légzőkészüléket és a gumikesztyűt, hogy megakadályozzák a vegyi anyagok és a spórák belépését a szervezetbe.

Jelenleg a szivacsból sok eszköz található a fürdőszobában:

 • réz-szulfát oldat,
 • víz és fehérítő oldat,
 • ipari kémiai antifungicidek.

A réz-szulfát tökéletesen eltávolítja a formát a falak falától a fürdőszobában. Könnyen használható, de mérgező, ezért biztonsági intézkedéseket kell hozni: viseljen légzőkészüléket és kesztyűt.

 1. A rézszulfátot az utasításoknak megfelelően fel kell hígítani (100 g vitriol, 10 liter víz).
 2. A kezelt felületi készítményt ecsettel kell bevinni. A gombák által érintett helyeket vastag réteggel kell elkenni.
 3. Várjon néhány órát, majd a kezelt felületeket alaposan meg kell mosni és szárítani. Levegőztetni a fürdőszobát.

Egy másik megoldás a penész eltávolítására a mennyezeten és falakon a fürdőszobában egy fehérítő és víz oldat. Mínusz - szúrós szag. Viseljen kesztyűt és légzőkészüléket.

 1. Készíts egy fehérítőt és vizet - 10: 1.
 2. Az oldatot rongyra, permetre, szivacsra vagy ecsettel kell felhordani.
 3. A felületet nem kell öblíteni, a fehérítő megakadályozza a penész visszatérését.
 4. Alkalmazás után szellőztesse a helyiséget.

A fürdőben a penész és a penész elleni gombaölő szerek két kategóriába sorolhatók:

 • az építők által használt gyógyszerek - a bio-korrózió elleni küzdelem,
 • azt jelenti, hogy eltávolítjuk az otthoni fekete formát.

A legtöbb termék műanyag csomagolásban kerül forgalomba, 1 literes kapacitással. Annak érdekében, hogy oldatot készítsen, egy literes vizet kell bevinni. Az ilyen készítmények hatóanyagai QAS (kvaterner ammóniumvegyületek) és guanid származékok.

Javasoljuk, hogy használja a "Renogal" gyógyszer, amely megöli még a penészt a fürdőszobában lévő csempék varrataiban.

Hogyan küzdjünk a népi gyógymódokkal?

A vegyszerek nem alkalmasak légzőszervi betegségekben és allergiában szenvedőknek. Azonban ebben az esetben vannak népi jogorvoslatok, amelyek lehetővé teszik a szerszám felmosását a fürdőszobában.

Az első módszer: szódabikarbóna, ecet leállítva

Amikor a formát eltávolítja a fürdőszobában, öntsön több szódát az érintett felületre, tegye fel ecettel. A hab feloldása után mossa le a felületet meleg vízzel és szappannal vagy bármilyen mosószerrel.

Második módszer: teafaolaj

 • Két teáskanál teafaolaj feloldódik két pohár meleg vízben.
 • A csempe a csempere permetezővel történik.
 • Az öblítés nem szükséges.

Érdemes elvégezni az eljárást éjszaka, miközben egyik háztartástag sem látogat a fürdőszobába.

Harmadik út

Ez az eszköz segít eltávolítani a feketét a fürdőszobában.

 • Készítsünk 2 rész hidrogén-peroxid oldatot, 4 rész víz, 1 rész bórsav, 2 rész ecetes ecet.
 • Az érintett felületeket dörzsöljük a vegyülettel.

Semlegesítsd a szagot

Hogyan lehet megszabadulni a penészszagtól?

Az a tény, hogy a penész szaga teljesen eltűnik csak a penészen. Ellenőrizze a fürdőszobában minden helyet a gombás károkért. Lezárja a szobát.

Miután megszabadult az öntőformától, javasoljuk, hogy a fürdőszobában egy nyílt szódabikacsot adjon el, és kellemetlen szagot vesz fel. Ne felejtse el, hogy rendszeresen törölje le a szódabikarbóna felületét a fürdőszobában.

Hogyan védekezhet

A helyiségeknek a penésztől való védelme érdekében szükséges a gomba megjelenését elősegítő jelenségek leküzdése:

 • Rendszeresen szellőztesse ki a helyiséget, és jobb legyen a kipufogó ventilátor felszerelése.
 • Minőségi vízszigetelő csövek biztosítása.
 • Figyelje figyelemmel a vízvezeték szolgáltatását.
 • Telepítse a nagy teljesítményű fűtött törölközőt.
 • Ebben az esetben a falak a fürdőszobában ültek érintkezésbe hideg levegővel, például a fürdőszoba fal érintkezik a leszállással, ami rosszul fűtött, sokat költenek a fürdőszoba falán belül.
 • Távolítsa el a repedéseket a falon.
 • Rendszeresen tisztítsa meg a szellőzést.
 • Szereljen fel egy meleg padlót a fürdőszobában.

Így a megjelenése penész a fürdőszobában - egy kellemetlen tény. Ne késleltesse a megszabadulását, különben hátrányosan befolyásolhatja egészségét!

A modern eszközök segítenek eltávolítani a gomba rövid idő alatt. A megelőző módszerek segítenek megakadályozni, hogy a penész újra megjelenjen a fürdőszobában.

Hogyan lehet megszabadulni a gomba a fürdőszobában

Fotók az oldalról: master-off.net

Bármelyik jó háziasszony feltétlenül rájön, hogy a fürdőszobában és a konyhában a tisztaság szükségszerű, és egyáltalán nem csak az idegenek iránti vágy. Valójában a legrosszabb dolog, amelyet a fürdőszobában az idő előtti vagy rossz minőségű takarítás okozhat, valamint számos egyéb tényező, amelyet alább tárgyalunk, szörnyű és veszélyes, mint a buborék pestis, fekete penész. Meg kell értened, hogy a fertőzés megszabadulása valóban sokkal nehezebb, mint megakadályozni annak előfordulását. A fekete formák a fürdőszobában nemcsak az egész megjelenést károsítják, bár ez fontos, hanem valós veszélyt jelent az egészségre, és néha különösen nehéz esetekben az emberi életre is.

A fürdő falán lévő szörnyű foltok megjelenésének fő oka gombás fertőzés.

Mielőtt kitalálnád, hogy hogyan lehet eltávolítani a formát a fürdőszobában, először meg kell értened, mi is az, és miért jelenhet meg a látszólag rendszeresen tisztított és tisztán tiszta fürdőszobában. Anélkül, hogy ezt gyorsan és egyszerűen alig lehet elvégezni, és ezenkívül nem teszi lehetővé a gombák felszíni nyomainak eltávolítását, miközben a "gyökereket" a gipsz, a csempe ízületek mélyén stb. Hagyja el.

Fekete penész, valamint több száz faj különböző "rokonai", valójában egy gomba és reprodukálja a spóra. Ezért nehéz, piszkos szag, mint egy nedves pincében vagy egy pincében - olyan szagot, szétszóródást szétszórva a helyiségben. Ráadásul fekete, szürkés, fehéres jelek a falakon, ez csak a gomba teste, és a micélium akár csak néhány méterre is elfér a látható forrástól.

Először is tudnia kell, hogy a penész a legváratlanabb helyeken, csempézett falakon, műanyag falburkolatokon, vinil és más tapéta alatt, valamint fa, műanyag és még szilikon tömítőanyagokon is jól kelhet, ha a szoba páratartalma állandó. meghaladja a normát. A páratartalom 80% -a nem aggodalomra ad okot, de ha stabilabb, akkor valamit meg kell tennie, de később, de most már meg kell értened a penész fő okait annak érdekében, hogy pontosan tudd meg, hogyan lehet megszabadulni a gombáktól. fürdő.

 • Tehát már beszéltünk a magas páratartalomról, de érdemes különös hangsúlyt fektetni erre, mert a nedvesség gyakran a gombák növekedésének fő oka. Szükség van a kondenzátum megfigyelésére, rendszeresen törölje le a falakat és a padlókat, azonnal szüntesse meg a szivárgásokat, majd a penész egyszerűen nem lesz esélye titokban bejutni a házba.
 • A fürdőszobákban általában nem ablakokat készítenek, legalábbis egy tipikus épületben, mert a nap ultraibolya sugárzású, ami halálos a penészgomba, soha ne nézzen be. Ezért szabadon és szabadon érezheti magát.
 • A rossz minőségű vagy teljesen hiányzó szellőztetés a fürdőszobában is hozzájárul a gomba megjelenéséhez, és ha nem gondoskodik időben, akkor meg kell gondolnia, hogyan lehet megszabadulni a gomba a fürdőben.
 • Javításkor vagy felépítéskor a fürdőszobában lévő összes felületet speciális megoldásokkal kell kezelni. Ha ez még nem történt meg, az eredmény nem lesz lassú, még a megfelelő időben és rendszeres gondozás esetén is.

Figyelmeztetés vagy harc: megelőző intézkedések - a legjobb gyógymód a gomba a fürdőszobában

Fotók az oldalon: kogda-remont.ru

Még egy gyermeknek is meg kell értenie, hogy minden olyan megelőző intézkedés, amely megakadályozza a fürdőkamra kialakulását a fürdőszobában, közvetlenül kapcsolódik az ilyen elváltozások okaihoz. Továbbá érdemes tudni, hogy sokkal könnyebb, gyorsabb és kevésbé költséges a megelőzést végrehajtani, mint gondozni, hogyan kell eltávolítani a gomba a fürdőszobában. Még az is előfordul, hogy egy mélyen megnedvesített penész egyszerűen nem enged semmiféle "kezelésre", és mindennek megmarad az, hogy hatékonyan eltávolítsa a falakról a díszítő javítás összes jelét, valamint a gipszet, és kezdve mindent kezdjen.

Ennek megakadályozása érdekében érdemes rendszeresen megelőző tisztítást végezni, és nem szabad megfeledkezni a fürdőszobákban a gombák megjelenésének okairól. Nem térünk vissza a páratartalomra, minden vele tisztában van, mert a fürdőszoba olyan hely, ahol mindig nedves, definíció szerint. Mindazonáltal feltétlenül meg kell javítania a csepegtető csapokat, törölje le a falakat, a padlókat és a mennyezetet a kondenzációtól.

Fotók az oldalon: recn.ru

 • A magas épületek szellőzése gyakran úgy működik, mintha azt mondanák. Ezért egy ventilátor vagy egy páraelszívó egyáltalán nem zavarja, például be lehet kapcsolni a helyiség fényével. Ez is segít megszabadulni a kellemetlen szagtól, ami nagyon fontos.
 • Nyilvánvaló, hogy a fűtőrendszer szabványos radiátorának egész évben a fürdőszobában kell dolgoznia, és ezenkívül érdemes egy fűtött törölközőt felszerelni, ha azt a projekt nem tartalmazza. Például megvásárolhatja az egyiket, amely a hálózaton működik, így szükség esetén be- és kikapcsolhatja.
 • Ha a fürdőszoba legalább egy fala az épület külső falaként is belőlük vagy kívülről be kell melegedni, mivel ez a hőmérsékletkülönbségnek köszönhető.
 • Nem szabad szárítani a mosodát a fürdőszobában, mivel ez a közvetlen előfeltétele a még nagyobb nedvességnek, így a fekete penészgomba megjelenésének.
 • A fürdőszobák számára speciális ajtókat is be kell szerelni, amelyekben a szellőzőnyílások azonnal elkészülnek. Ha az új ajtókra vonatkozó alapok még nem állnak rendelkezésre, akkor öregek lyukakat fúrhatnak, és ez egy új kreatív és kreatív megoldás lehet a belső térben.

Fotók az oldalon: tavannaya.ru

Nyilvánvaló, hogy ha a csirke már kihajlott, akkor egy palacsintával körbejárva teljesen értelmetlen, tehát ha a penész már otthonában telepedik, akkor egy bizonyos mikroklíma létrehozása nem segít eltávolítani. Aztán itt az ideje gondolkodni, hogyan lehet eltávolítani a gomba a fürdőszobában, és vannak ipari és népi jogorvoslatok, amelyek segítenek abban, hogy a győztes maradjon ebben a csatában a fertőzéssel.

Széles fekete penész a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni az ipari és a hagyományos eszközökkel

Kezdetben szigorúan figyelnie kell, hogy a gomba nem jelenhet meg a fürdőszobájában, de ha a pillanat elveszett, és ha rémisztő fekete foltot találtak a falon vagy a csempék közötti varratokon, itt az ideje, hogy a legradikálisabb módszereket alkalmazzuk a gombák, a modern iparág rendkívül széles körben kínál antiszeptikát, amelynek költsége meglehetősen megfizethető szinte minden fogyasztó számára. Az ilyen reagensek rövid besorolását megelőzően azonban érdemes olyan eszközöket és tartozékokat feltüntetni, amelyek hasznosak lehetnek Ön számára a munkájában.

Fotók az oldalon: recn.ru

 • Gondoskodó gumikesztyű háztartási használatra vagy korrozív vegyi anyagok kezelésére. Az első pedig bármelyik boltban vagy akár egy szupermarketben vásárolható meg, de a másodikra ​​egy speciális szaküzletbe kell mennie.
 • Kapacitás, a legjobb a rezisztens műanyag, a falak felületének tisztítására szolgáló eszköz összetevői hígításához. A szokásos tálat, amelyet szintén könnyű megvásárolni, szinte minden háztartási áruházba illeszkedik. áruk.
 • Szükség lehet légzésvédőre, ha maró ipari termékeket, vagy akár rendes fehérítőt is használ. Az ilyen áruk hardverraktárakban vannak, és költségeik nem magasak.
 • Ecset vagy ecset a gombák foltjainak megoldására.
 • Ha nem biztos a saját pontosságában, szemüveget is viselhet, hogy megakadályozza a háztartási vegyi anyagok bejutását a szemébe.
 • Egy szabványos műanyag palack, amely fel van szerelve szórópisztollyal, hogy megkönnyítse bizonyos eszközök használatát.

Ipari gyógyszerek a gomba a fürdőszobában: vásárolni és nem aggódni

Tehát az ipari szerszámok egyszerre és mindenkorra eltávolítják a formát a fürdőszobából, sok eszköz és megoldás létezik. Nyilvánvaló, hogy mindegyik nem fog működni. Vessünk egy pillantást a leggyakoribb és a leghatékonyabbakra, amelyeket mind az építők, mind az emberek dicsérnek, akik legalább egyszer használják ezeket az anyagokat a gyakorlatban.

Fotók az oldalon: dovolnyidom.ru

 • Az Alpa cég "Phongifluid gombaölő szer" valóban örömmel fogadja, hogy a felületek széles skáláján alkalmazható, fa és beton, gipsz, csempe és más befejező anyagok között. Sőt, hibátlanul működik, és nem félek, hogy a színezés megváltoztatja a színeket vagy elfedi a ragyogást, ez csak nem fog megtörténni.

Fotók az oldalon: caparol-rost.ru

 • Az Eskaro Biotol Spray nagyon hatékony a penész, a gombák, a moha és a legyek ellen is. Használják mind beltéren, mind kívülről. A fürdőszobában a felhordást követően a felületet szappannal és vízzel kell mosni. Ennek az eszköznek az előnye a szag hiánya, valamint olyan készítmény, amely nem tartalmaz nehézfémeket vagy higanyt.

Fotók az oldalon: elmantrade.ru

 • Az univerzális fertőtlenítőszer DALI® nagyon hatékony és gyakorlatilag bármilyen felületre alkalmazható. Nagy palackokban és kis palackokban készül spray-vel. Könnyen felszívódik, nem tartalmaz klórt, és hatékonyan küzd a gombák, a moha, a lichen és így tovább.

A kétezer-nyolc esetben egy kísérletet folytattak, az Expose-E-et, amely a penész vitalitását bizonyította. Különleges nyílt tartályban helyezkedett el az orbitális állomás bélésébe, kozmikus sugárzás, ultraibolya sugárzás és teljes vákuum közvetlen hatása alatt. Mi volt a tudósok igazi meglepetése, amikor a minták már visszatértek a Földre, életre keltek és reprodukálásra is képesek voltak.

Hogyan lehet eltávolítani a penész a fürdőszobában népi jogorvoslatok: egyszerű, megfizethető, olcsó

Ha azonban egy ipari formatervezésű, erős háztartási vegyipari termék valamilyen okból nem áll rendelkezésére, akkor ne adja fel. Először is sok népi jogorvoslat létezik, amelyek nem adhatják meg ezt a hatalmas hatást, de megszabadulnak a penésztől, legalábbis a terjedés kezdetén, azaz minőségi szinten, a teljes növekedés megszüntetésében, ami biztosan megtörténik, ha nem történik semmi..

A jó öreg bluestone tisztaság a házunkba került

Fotók a helyszínről: supersadovnik.ru

A fekete penész által érintett felületek kezelésére egy bluestone kiváló, ami könnyen megvásárolható a boltban. Megvásárlás elég lesz, és száz gramm, amelyet hígítanak tíz liter hagyományos vízzel a csapból. Ezenkívül nem ajánlatos megérinteni a vitriol kezét, valamint a vizes oldatot, és jobb, ha ecsettel vagy ecsettel alkalmazza a sérüléseket. Ezenkívül úgy ítélik meg, hogy egy ilyen eljárás elegendő a gomba teljesen eltávolítására.

Kausztikus fehérítő és minden klórozott termék

Fotók az oldalon: product-test.ru

Segít a harcban a formában lévő összes forma megnyilvánulásával a fürdőszobában, mint szokásos fehérítőt, amelyet gyakran használtak fehérítőként a mosáshoz. "Fehér", "Domestos", "WC-duckling", "Hedgehog", "Sanita" és mások, amelyek alkalmasak a célunkra. Elég, hogy a felületeket óvatosan mossa meg ezeket az eszközökkel többször, és a problémát megoldják, talán nem egyszerre, de mégis.

Háztartási szóda és fehér ecet

Fotók az oldalon: gaika.3dn.ru

Nagymamáink és nagyapáink régen rájöttek, hogyan lehet eltávolítani a formát a nedves helyiségekből, és ez nem feltétlenül semmi transzcendentális követelményt nem igényel. Az egyszerű soda, valamint a fehér, három százalékos ecet az egyes hostessek arzenáljában van. Ez az eszköz azonban csak vízszintes felületekre alkalmazható. Szükség van bőséges mennyiségű szóda öntésére a forgalmazási helyeken, és öntsük az ecetet a tetejére. A bőséges hab feloldása után alaposan meg kell mosni a felületet szappannal és vízzel.

A szokásos fúró megmenteni fog

Fotók az oldalon: chemistry-chemists.com

A nátrium-tetraborát, amely népszerûen az õsi idõk óta barnaként ismeretes, segíthet megszabadulni a bosszantó és veszélyes penésztől. Egy pohár boraxport meleg vízben fel kell hígítani, majd hagyományos kefével vagy ecsettel tisztítsuk meg a már szappannal mosott felületet. Az oldatot nem kell törölni, és ha szükséges, akkor tisztítsa meg tiszta ruhával vagy papírszalvétával.