Legfontosabb > Fürdő

Tömeges padló: mindent az A-tól Z-ig

Az önterülő eszköz egyszerűségét a nevében adják meg: elegendő kombinálni több komponenst, és a kapott felületet önteni a padló felületével, mivel tökéletesen sima, gyönyörű bevonat keletkezik. Azonban a keverékek összetétele, valamint az előállításuk sorrendje befolyásolja a kapott eredmények technikai jellemzőit és dekoratív tulajdonságait.

Próbáljuk megérteni a technológiai árnyalatokat és meghatározni, hogy lehetséges-e egy önterülő fürdőszoba padlója a szakemberek bevonása nélkül?

Mi magyarázza az önterülő padló népszerűségét a fürdőszobában?

A fürdőszobában végzett javítás, vagy új lakás felszerelése hagyományosan kerámiát használ, de az elmúlt években az innováció, mint az önterülő padló népszerűsége.

Univerzális minden lakóterületen, a folyosótól a hálószobáig, azonban a fürdőszobák számára a következő jellemzők miatt ideális:

 • kivételes vízállóság;
 • az összes réteg szilárdsága, kopásállósága, a varratok hiánya;
 • magas hő- és zajszigetelő tulajdonságok;
 • a higiénia és az egyszerű gondozás.

A sima, vizuálisan törékeny bevonat nem igazán szörnyű, sem éles tárgyakat, sem meleg vizet, sem a levegő állandó páratartalmát, amely a fürdőszobában jellemző.

A keveréket alkotó kémiai összetevők nem károsítják a lakás tulajdonosát, mert biztonságosak és nem kellemetlen szagot bocsátanak ki (egyes készítményekben egy adott "kémiai" aroma megjelenik attól a pillanattól kezdve, hogy a keverék elkészül, amíg teljesen száraz marad)

A mínuszt tekintették az anyag magas költségeinek, de most már lehetőség van alacsony költségű keverékek és alapozók vásárlására, amelyek sokkal olcsóbbak, mint a gyűjthető kerámiák.

A rétegek alkalmazása nehézségekbe ütközik, de az anyag gondos tanulmányozásával világossá válik, hogy saját kezűleg nem szükséges egy önterülő padlót kialakítani a WC-ben vagy a fürdőszobában, fontos, hogy az utasításoknak megfelelően járjon el, és figyeljen a szárítási időre.

A gyártási technológia ömlesztett felületének típusai

A különféle polimer anyagok különböző bevonata ellenére a folyékony padlók öntésének technológiája megegyezik. A fő különbségek a készítmény összetételére, a folyékony keverék elkészítésére és a szárítási időre vonatkoznak.

Tekintsük az önterülő padlók fő típusát (mindegyiknek van egy változata).

poliuretán

A poliuretán alapú vegyületeket mindenhol használják: termelési műhelyekben, gyermekek közintézményeiben és magánlakásokban. Kiváló "egymás mellett" cementbeton-esztrichekkel és adaptált befejező lakkokkal.

A bevonat előnye, hogy a lefedettségtől függetlenül nincs varrása és egyetlen szilárd monolit. Logikus, hogy a poliuretán alkalmas fürdőszobára is, de nem mindenféle. Az a tény, hogy kétféle anyag létezik:

A vékony réteg bevonatok vastagsága legfeljebb 0,4 mm, és könnyen ellenállnak az átlagos intenzitású terhelésnek. Fénysugarakat szenvednek, és ha szükséges, gyorsan visszaállítják, de nem alkalmasak a fürdőszobának.

A magas páratartalom az anyag szétválasztását eredményezi, és a helyiség folyamatos javítása, amely rendszeresen működik, kellemetlen.

A szakemberek nagyon töltött folyadékot javasolnak, amelyek legalább két komponensből állnak. Az alapréteg vastagsága eléri a 25 mm-t, vagyis erősebb, mint a vékonyréteg-analógoké.

Fent és tulajdonságok, mint a kopásállóság és a szélsőséges hőmérsékleti ellenállás.

A fürdőszobában az első helyen - a vízállóság, aminek köszönhetően a fürdőszobában egy gyönyörű díszítő bevonat 10 vagy akár 15 évig is javulhat

Ha követi az öntési utasításokat, figyeli a szárítási időintervallumokat, és ne kezdje el a padlót az idő előtt használni, akkor az erősség olyan szintet ér el, ahol a csiszolóporok, az éles tárgyak és az agresszív kémiai közegek nem szörnyűek.

Ez azt jelenti, hogy a véletlenül kifolyt fehérítő nem károsítja a díszítő bevonatot, és az elesett olló nem hagy karcolást.

Metil-metakrilát

A polimetil-metakrilát, amelyet Plexiglas néven ismerünk, javult, és sikeresen alkalmazták folyékony padlóként. Első pillantásra a fürdőszoba legjobb anyaga nem található - akár 40 évig is szolgál - a leginkább kopásálló önterülő bevonatoknak számít.

Erőssége olyan, hogy ez az anyag a garázsok, a műhelyek és a raktárhelyiségek építésére lett kiválasztva. A túlterhelés könnyen átvihető, és nem fél a hatásoktól: kémiai, termikus, ultraibolya.

Az a tulajdonság, amelyet a gyorsjavítás szerelmesei szeretnek: az előzetes fagyás folyamata csak 2 órát tart - az anyag gyorsan szárad (az öntés feltételei között)

Úgy tűnik, hogy a megoldás tökéletes! Azonban nem minden olyan egyszerű. Számos technikai finomság van, anélkül, hogy tudnánk, melyik javítás nem kezdődhet meg:

 • Az önszabályozó eszköz készségeinek ismerete szükséges, mivel az öntést gyorsan és hibamentesen kell elvégezni (a gyors száradás miatt);
 • jó szellőzés szükséges a fürdőszobában - a kémiai szag nemcsak kellemetlen, hanem egészségre káros (ugyanilyen okból is - a munkaruhák és a légzőkészülék kötelező használata);
 • Körülbelül 30 primer szín létezik, valamint a színsémák és zsetonok színezése, de ugyanakkor a palack sokszínűségével és, ha lehetséges, díszítéssel szemben a metil-metakrilát padlója alacsonyabb.

Kiderül, hogy ipari célokra jobb megoldást találni, és az életkörülmények között csak a szakemberek foglalkozhatnak a metil-metakriláttal.

Azok számára, akik úgy döntöttek, hogy kísérletet tesznek, egy kis tanácsot az anyag megválasztásáról: háztartási gyártók alkatrészeinek megvásárlásáról 3-4-szer kevesebb pénzt költenek. Az Oroszországban gyártott összetett és száraz keverékek esetében a komponenseket külföldön vásárolják, így a minőséget nem érik el a külföldi analógok.

epoxi

Az epoxi padlózat technológiája nem különbözik az előzőtől, a különbség csak az összetevőkben van. A gyanta megkötődik a keményítő hatása alatt és nagyon tartós varrat nélküli réteget képez. Az oldatot általában apró részletekben készítik el, mert egy órán belül a kész keveréket el kell osztani a tervezett területen.

A szárítási idő a hőmérséklet, a páratartalom, az alkotóelemek és a bázis szerkezetétől függ.

A mintát vagy mintát az alábbi módon állítjuk elő: a kész képet az alap alsó rétegére helyezzük, majd áttetsző vagy áttetsző, gyorsan beállító oldattal

Az epoxi bevonatok szilárdsága és tartóssága nem rosszabb, mint a poliuretán, azonban a kristályosított epoxigyantában a krémek jellemzőek. Emiatt az ebbe a kategóriába tartozó padlók nem használatosak például olyan területeken, ahol nehéz gép működik.

A fürdőszobai opció alkalmas, mivel az epoxi réteg felülete nem reagál a vegyszerek hatásaira, és ellenáll a nedvességnek.

Ha szeretne kísérletezni a dekorációval, akkor az epoxi alapú bevonatok valósághű találatot jelentenek. Segítségükkel a legkülönfélébb változatot lehet megvalósítani:

 • monokróm kontrasztminták;
 • 3D-s fedél a tengeri állatok képével, virágkaszkádokkal;
 • szikla utánzása, vízesés, felhős ég;
 • ékszerek makró dekoráció;
 • színes betöltés zsetonnal;
 • semleges fényes és matt bevonatok.

A különböző színárnyalatok tükröződnek a színes térképek és táblázatok a RAL, amely formájában mappák és rajongók csatlakozik a termékek egy vagy másik gyártó.

Kb. 15-30 színt szokásosan deklarálnak, de a bázis és a színséma kombinálásával pontosan elérheti a kívánt árnyalatot.

Önterülő padló: rövid utasítások

Nincs értelme megadni általános utasításokat a folyékony padlók kialakításáról, mert az összetevők függvényében az öntés sorrendje és feltételei eltérhetnek. A minta esetében egy olyan gazdaságos önterülő bevonat létrehozásának folyamatát írjuk le, amely gyorsan meggyógyul és univerzális.

Az önterülő padlózat egyik változata itt található:

Az anyagok és eszközök kiválasztása

A mosdó önterülő padlójának fő anyagaként a "Volma" cég egykomponensű "Nivelir Express" száraz keverékét alkalmazzuk, amely a betonpadló kiegyenlítésére szolgál, és kiváló alapja a kerámia csempe vagy dekoratív polimer bevonat készítéséhez.

Kiválaszthat egy cement vagy gipsz változatot, mindkét esetben a keverék magában foglalja a szintetikus módosító töltőanyagokat és kötőanyagokat, amelyek lehetővé teszik a megoldás "önálló" megoldását.

Egy zsák ára 4,5-5 dollár, ami olcsóbb, mint a külföldi gyártók analógjai (Ceresit vagy Knauf). A tipikus városi házakhoz tartozó fürdőszobák esetében 3-4 táska száraz keverékre van szükség, vagyis az alapanyag legfeljebb 20 dollárba kerül

 • munkaréteg szélessége - 8-10 mm;
 • tapadáserősség - 2 MPa;
 • terhelés - 16 MPa;
 • az elsődleges beállítás időtartama 5-6 óra;
 • teljes érési idő - 7-10 nap;
 • Csomagolás - 20 kg-os zsákok.

A száraz keverék mellett alapozóra (a padlóra, mély behatolásra) van szükség, és ha ez a réteg csak az egyik - befejező rögzítő bevonat.

 • porszívó;
 • megoldási kapacitás:
 • fúró keverőfúvókával;
 • ecset vagy henger a láncindító eloszláshoz;
 • széles megoldást nyújtó spatula;
 • tűhenger teleszkópos markolattal.

Hogyan lehet kiszámítani az anyagfogyasztást? A 10 mm-es rétegvastagság 1 m²-enként 12,5 kg száraz keverékre van szükség. Tegyük fel, hogy a fürdő területe 4 m², azaz 12,5 x 4 = 50 kg. Ezért 3 db "Level Express" zsákot kell vásárolni.

Felület előkészítés

Gyakran az új és a régi házak betonburkolatai egyenetlenek, repedezettek, így a padlófelületet alaposan meg kell tisztítani.

Ehhez eltávolítjuk az építési törmeléket, kiterjesztjük a repedéseket (ha van ilyen), a nagy üregeket és lyukakat maszkoljuk cementhabarccal, majd viszonylag lapos felületet csiszolunk, majd végül vákuumban. Önterülő padlók, mint egy tökéletesen tiszta és sima alap: minél egyenletesebb, annál kisebb a réteg a habarcs és annál jobb a bevonat.

Ezután alkalmazzon egy primer görgőt vagy egy közönséges maklovitsy-széles kefét, amely alkalmas nagy felületeken való munkavégzésre.

A primer kiválasztásakor fókuszáljon a gyártóra: az azonos márkájú anyagok jobban érintkeznek egymással, ami befolyásolja a bevonat szilárdságát

A többrétegű bevonat készüléke technológiai folyamatának egyik árnyalata a szárítási időszak. A primer, valamint az alapanyag időt vesz igénybe, hogy teljesen megszáradjon (a csomagban található magyarázatban feltüntetett).

Az oldat elkészítése

A keverék hígításához jobb szobahőmérsékletű vizet venni, a meleg felhasználás nem ajánlott, mivel a beállítási idő drasztikusan csökken. A víz mennyisége a keverék térfogatától függ, kb. 6 liter víz szükséges 20 kg-ig. Ha az oldatot részekre, majd a vízre készítik, kevesebbre lesz szüksége (10 kg - 3 liter stb.).

A nagyméretű fürdőszobát jobban fel kell osztani technológiai zónákra, mivel valószínűtlen, hogy elegendő idő lesz a teljes felület kitöltésére.

Öntsön vizet egy edénybe (kád, medence, tartály), majd fokozatosan, nem egy adagban öntse a szükséges térfogatú keveréket. A technológia kettős keverést eredményez. Az első alkalommal 5 perccel azután, hogy a száraz por teljesen felszívja a vizet, a második alkalommal - az első keverés után 5 perccel.

Minden összetevőt fel kell oldani, beleértve a finom töltőanyagokat és lágyítószereket.

A keveréshez alkalmas építőipari keverő vagy fúró egy speciális fúvókával. A homogenizációt csak az összetevők alapos keverése biztosítja, így a "pálca", amelyet szerelmesek szeretnek használni, nem jó.

Van egy gyakorlati módszer az optimális sűrűség ellenőrzésére. Az oldat egy literjét öntjük a padlóra - ha 0,5-0,6 m átmérőjű kör alakul ki, akkor az elegyet helyesen állítottuk elő.

Töltse ki a rendelést

Annak ellenére, hogy a keverék önszintező, nagy "spatulával" segíti, és a készítmény hosszú és szélességű. Ez a módszer segít a réteg vastagságának szabályozásában, így optimalizálva (akár 10 mm-rel).

Ha a helyiség nagy, szüksége lesz egy asszisztensre, amelynek köszönhetően az öntés időtartama felére csökken: az egyik felkészíti a megoldást, a másikat a felszínre osztja.

Ha a felület nem lesz azonnal sima, ne próbálja meg a spatulát tökéletes állapotba helyezni - néhány óra múlva, amikor az egész helyiség megtelt, a megoldás szintre emelkedik

A megoldást négyzetekre vagy csíkokra kell vinni egy hosszú fal mentén, ennek eredményeként az egyes töredékek egyesülnek és egy monolit bevonatot képeznek. Ugyanakkor a lehető leggyorsabban kell dolgozni, mivel a tömeg homogenitása a vonzó megjelenés kulcsa (amelyre szükség lesz, ha a padló kerámia nélkül marad).

A levegőbuborék kiürítéséhez az oldatból hosszú fogantyúval rendelkező tűgörgőt használunk.

Minél nagyobb a fürdőszoba területe, annál szélesebb a görgő, egy tipikus fürdőszobához elegendő 20-30 cm-es eszköz van. A tüskék hossza függ a munkaréteg vastagságától.

A kész megoldás kiegyenlítése és öntése egy óráig terjedhet, amíg a kristályosodás meg nem történik. Ha nincsenek különleges készségek, akkor jobb, ha kis mennyiségben készítik el a keveréket. Győződjön meg róla, hogy az ablakok és a szellőzőnyílások az egész lakásban zárva vannak, ellenkező esetben a padló felületét apró repedések borítják.

Körülbelül 4-5 óra elteltével a padlón sétálhat, 2-3 nap elteltével kerámiákat helyezhet el, és laminált és linóleum felszereléséhez jobb egy hétig várni. A nehéz bútorok és a vízvezeték szerelése is jobb várni.

A végeredmény - "Volma" önterülő padló - a megjelenés és további feldolgozás nélkül, ezért a fürdőszoba egy kis területe, teljesen elhagyhatja a dekorációt, vagy festeni tudja a megoldást a falak színére

Száradási idő: testreszabhatja a folyamatot

A fürdőszoba önterülő padlójának minősége közvetlenül attól függ, hogy megfelelnek-e az öntés szabályainak, amelyek között szerepel az egyes rétegek szárítási ideje.

Ha figyelembe vesszük a közös tényezőket, akkor a teljes szárítás időtartamát befolyásolja a helyiség hőmérséklete és páratartalma, a piszkozatok és a napfény jelenléte (ha van egy ablak a fürdőszobában), az oldat típusa, egy vagy több réteg, az egyes rétegek vastagsága.

Meg kell különböztetni a frissen csiszolt padlón való mozgáshoz szükséges időt és a teljes száradás időtartamát - köztük egy jelentős rést.

Az elv ugyanaz, mint a cementköszörülés eszköz esetében: 5-6 óra elteltével 10-15 mm vastagságú réteg ellenáll a deformáció nélküli személy súlyának, de a teljes készenléti idő csak 4-5 nap.

A 3D emeleteket csak szakemberek használhatják, így a kezdők számára könnyebb kísérletezni egy könnyebb dekorációval. A bonyolultabb tervekhez javasoljuk szakemberek felvételét.

Nincs értelme felgyorsítani a szárítást, és a lehetőséget nem biztosítják. Metil-metakrilát keverékek, és így nagyon gyorsan kikristályosodik - 1,5-2 órán belül, és más típusú megoldásoknak természetesen "érniük kell" akkor is, ha a folyamat több napig tart.

Ellenkező esetben a bevonat elveszíti a legfontosabb jellemzőit - az erőt és a tartósságot. Ha sürgős javításra van szüksége, gyorsan száradó keveréket ajánlunk.

 • levegő páratartalma - 60-65%;
 • levegő hőmérséklete - 22-24 ° C;
 • nincs vázlat (az ajtókat és ablakokat le kell zárni);
 • UV védelem;
 • a rétegvastagsághoz való ragaszkodás.

Ezek átlagos számok és szabályok, a száraz keverékek és kompozitok utasításai tartalmazzák a pontos paramétereket, és ezeket be kell tartani.

A táblázat a cement alapú és a polimeralapú keverékek hozzávetőleges szárítási idejét mutatja - 2 óra (gyalogló képesség) és 4 hét (teljes készenlét)

Ha megvásárolja a szükséges keveréket, alaposan tanulmányozza az utasításokat és teljesítse az öntésre vonatkozó feltételeket, két héten belül egy szép padló jelenik meg a fürdőszobában a kívánt stílusban.

Hogyan kell kitölteni a padlót

Fürdőszoba - egy nagyon különleges szoba egy lakásban vagy magánházban. A szoba működtetésének különleges feltételei megnövelt követelményeket támasztanak az építés valamennyi elemével szemben. Különösen nagy baj van a padlón - mert nagy valószínűséggel rendszeresen kap jelentős mennyiségű vizet. Mi a teendő, ha az állapota aggodalomra ad okot, ha nincs bizonyosság arra, hogy megbízhatóan megakadályozza a nedvességet, ha a felszín összeomlik és elpirul? Nincs más hátra, csak hogy töltsük fel újra a padlót - ez lehetetlen a fele intézkedésekkel ebben a kérdésben.

Hogyan kell kitölteni a padlót

Nagyon gyakran a padló feltöltését igénylik, és amikor általános javítások készülnek a fürdőszobában, ha van vágy, hogy felújítsák a padlót, akkor kell csinálni egy általános stílusú, a design a szoba. A padló emelése a magasságban nem a leginkább elfogadható megoldás több okból is, ami azt jelenti, hogy az egyetlen módja lehet egy új esztrich vagy egy önterülő polimer padló.

Szóval, milyen követelmények a padló a fürdőszobában, és milyen sorozatot kell követni.

A fürdőszobai padló jellemzői

Tehát mi a különbség a padlóburkolatokban a lakások egyéb területein:

 • Először is, a fürdőszobában soha nem zárják ki a padlón lévő nagy vízmennyiséget. A bevonatnak hatékonyan meg kell tartania a vizet, és nem szabad elszalasztania az anyag vastagságát, és különösen az átfedésekhez.
 • A fürdőszoba szinte mindig magas páratartalmú. Ez azt jelenti, hogy a padló anyagának bizonyos nedvességállósággal kell rendelkeznie, és nem szabad elpusztítani e hatás alatt, még olyan szélsőséges körülmények között is, hogy tartós maradjon.
 • Ebben a helyiségben mindig műszaki kommunikáció található - vízellátás, szennyvízvezetékek, néha fűtési rendszerek. A legtöbb esetben a "fedett" átfedésen keresztül áthaladnak - és ez egy újabb készenléti csatorna a nedvesség behatolására, amelyet megbízhatóan le kell tiltani.
 • A szaniter berendezések jelentős súlyt jelentenek - a fürdőszobákról, a WC-kről stb. Ezért a padlónak jó szilárdsági jellemzőkkel kell rendelkeznie ahhoz, hogy könnyen megbirkózzon egy ilyen statikus terheléssel. A dinamikus terhelés kicsi lehet (több ember ritkán lép be egyszerre a fürdőszobába), de ha figyelembe vesszük, hogy néha egy mosógépet helyeztünk el, a helyiség megbízható szellőzésével a bevonatnak ki kell bírnia a vibráció hatását.
 • A padlón a fürdőszobában valamivel alacsonyabbnak kell lennie, mint a lakások teljes lefedettségi szintje - úgyhogy vízszivárgás esetén a szoba nem terjed.
 • Ha minden helyiségben rendszerint a padlót szigorú vízszintes irányba vezetik, akkor a fürdőszobában jobb, ha kis előítéletet hoz létre a nyitott, nyitott terület felé - ez szükség esetén megkönnyíti a víz tisztítását a felületről.
 • Néha, ha bizonyos körülmények lehetővé teszik (leggyakrabban az egyéni konstrukciót), akkor érdemes gondoskodni arról, hogy a víz leereszkedjen a padlófelületről oly módon, hogy egy bizonyos szöggel rendelkező csővel a lejtőhöz csatlakozó rámpa irányába meredez. Nyilvánvaló, hogy a sokemeletes épületben gyakorlatilag kivitelezhetetlen.
 • És végül, a padlónak a lehető legkényelmesebbnek kell lennie - jó, ha hatékony hőszigetelést vagy padlófűtést rendezhet.

E feltételek teljesítése érdekében a legjobb módja annak, hogy új padlót töltsön be.

A fürdőszoba elsődleges előkészítése

 • Nyilvánvaló, hogy először is a fürdőszoba eltávolítja és eltávolítja az összes vízvezetékberendezést, hogy teljesen felszabadítsa a padlót.
 • A következő lépés a régi bevonat lebontása. Itt jobb, ha nem csak a réteg kerámia csempe vagy más díszítő bevonat eltávolítására korlátozódik. Bármely illetékes szakértő arra a kérdésre, hogy lehet-e elhagyni a régi kötést, kategorikusan "nem" válaszol. Ez egyszerűen magyarázható:

- Először is, az esztrich, amely jelentős ideig szolgál, szinte mindig rejtett vagy nyilvánvaló hibákat tartalmaz.

- Másodszor, senki sem tudja, mennyire jó minőségű anyagot használt a telepítéshez, és mennyi ideig fog tartani.

- Harmadszor, hogyan kell meghatározni a padlólap állapotát? Talán szükség van némi javításra, szárításra, keményedésre, anti-penészgéppel való kezelésre stb.

- Negyedszer, a vízszigetelést függetlenül kell végrehajtani, hogy teljes mértékben bizakodjék hatékonyságukban.

- És ötödször, hogy egy új burkolatot öntünk egy régi esztrichre - ez szinte mindig azt jelenti, hogy meghaladja a padló megengedett magasságát a fürdőszobában.

Nem a leginkább kellemes, de sajnos az elkerülhetetlen folyamat a régi bevonat bontására

 • Tehát a régi esztrichet el kell távolítani. Ezt egy perforátorral kell végrehajtani, nagyon óvatosan, hogy ne sérüljön a betonlemez integritása. A folyamat nagyon nehézkes, nagy mennyiségű törmelékkel jár, de szükséges.
 • A felület szétszerelése és alapos tisztítása után auditálják. Meg kell javítani egy javítószerkezettel (cement vagy polimer homok, speciális tömítőkötél stb.) Esetleges repedések, rések, különösen - a padló és a falak ízületein. A legnagyobb figyelmet - ha az esetleges lyukakat a csövek ujjaihoz rögzítik. Előfordul, hogy egyszer lyuk van a lemezben - kötelező tömítést igényelnek.
 • A tisztított felületet a primernek tesszük ki, és e célból jobb az aszeptikus hatású impregnáló készítmények használata a mikroorganizmusok (penész, gomba stb.) Kialakulásának megakadályozására,

Előnyösen a primer antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik.

Amikor a primer beilleszkedik és a felület kiszárad, további lépéseket tehet - az alap vízszigetelése.

Működik a beton aljzat vízszigetelésére

Nem feltétlenül lehet hangsúlyozni a fürdőszoba padló elsődleges vízszigetelésének fontosságát. Ez a munka különleges figyelmet igényel - a lefedettség többi részének minősége közvetlenül attól függ.

Milyen módszerekkel alkalmazható a szobában?

1. A roller vízszigetelés a legrégebbi és bizonyított módszer. Használja ezt a tetőfedő anyagot, jobb, ha modern típusú volt - öntapadós talppal vagy különleges réteges réteggel. A lefedettség még jobb, ha a tetőfedő anyag gumírozott réteggel rendelkezik.

Bizonyított, megbízható görgős vízszigetelés

 • Először is, a padlót bőven kell fedezni egy réteg bitumen maszk. Különösen nem szabad sajnálnia őt a sarkokban, a csövek áthaladásának helyén. Nemcsak a padló felületét dolgozza fel, hanem a fal alsó részét is, legalább 200 mm magasságig.
 • A bitumen maszkát semmilyen esetben sem szabad kátrány helyettesíteni. A külső hasonlóság mellett a kátrányos bevonat nem túl tartós - az anyag gyorsan szárad és repedésekbe kerül, különösen akkor, ha betonban vannak.
 • Ha a szárított maszternek lehetőséget ad a padló mozgására, a tetőfedő anyagot lefektetik. Öntapadó anyag esetén a papír alapú anyagot eltávolítják, a lemezeket a tekercselés után hengerrel tekercselik. Ha a tetőfedő anyag egy rétegelt masztix réteggel rendelkezik, akkor gázfáklyal melegítik fel a védőfilm megolvasztására, majd a felületre fektetve, és görgővel is feltekerhető.

A fürdőszobában a tetőfedő vízszigetelése után

 • A szomszédos csíkoknak 100-150 mm-re kell átfedniük - általában ez a szalag jól látható a tetőfedő anyagon. Az anyagnak a falakon kell haladnia, hogy a tervezett padló szintje fölé emelkedjen. Végül, valami nagyméretű, lezárt edényt kell kapnia.

2. A csiszoló vízszigetelés nagyon jól alkalmazható a fürdőszobában.

 • A különféle alapú speciális bevonatkészítmények (bitumen, bitumen, akril, latex, cementpolimer, szilikát stb.) Késztermékként kerülnek értékesítésre, vagy a mellékelt utasításoknak megfelelően közvetlenül a munka megkezdése előtt készülnek.
 • A konzisztenciától függően görgővel vagy ecsettel vagy gipszvágóval lehet ellátni - spatulával.

A bevonó szigetelés esetében a sarkokat különleges szalaggal kell ragasztani.

 • Először is, a sarkok bőségesen megnedvesítettek, a falak közelébe pedig legalább 150 mm. Ezután közvetlenül a nedves bevonószerkezetre a padlón áthaladó sarkokat és ujjakat speciális tapadószalaggal ragasztják be - a szövet részének teljesen el kell fulladnia az oldatban mind függőleges, mind vízszintes síkban. Kinks, szalaghajtások nem megengedettek.
 • A padló teljes felületét bevonják, előnyösen a görgő, a kefék vagy a spatula egyirányú mozgásával.
 • 6 - 8 óra elteltével (az idő a bevonószerkezetre vonatkozó utasításokban feltüntetve) egy második réteget alkalmazunk. Különleges gondossággal a vízszigetelő szalagot a falak mentén megkenik - a terméket teljesen le kell fedni. Amikor a vakolatot a padlóra helyezi, a szerszámmal való mozgás irányát az első rétegre merőlegesen kell változtatni.

A padló teljes felületét ferde vízszigeteléssel kezelik.

 • A további munkát csak úgy végezheti el, ha a bevonatot legalább egy napra zárja.

Más típusú vízszigetelés is létezik, de a vizsgált helyzetben az optimálisak lesznek.

Még fontosabb megjegyzés - ebben a szakaszban semmi esetre sem lehet a rozsdamentes anyagot - a tetőfedő anyagot a szokásos polietilénfóliával helyettesíteni, akkor is, ha nagyon vastag. Nincs garancia arra, hogy idővel nem veszítheti el a vízszigetelő tulajdonságait a cementhabarcsokkal való érintkezésből.

Felkészülés az esztrich kitöltésére

A következő lépés az azonnali előkészítés az esztrich öntéséhez. A felerősítés és a beacon rendszer felszerelése.

Az esztrich kitöltéséhez meg kell erősíteni és beacon rendszerre van szükség.

 • Először is meg kell határozni a jövő esztrich vastagságát. Ezt úgy számítjuk ki, hogy figyelembe vesszük a padlószintet a fürdőszobában a lakás többi szobájához viszonyítva (lásd fent), és a tervezett fedőréteg vastagságát. Ezek az értékek alapértékűek lesznek a "nulla szintű" vonalak vezetésekor. További információ arról, hogyan történik ez, amelyet a webhely vonatkozó cikke ismert.
 • Miután a vízszintes szint le van vágva, javításokat kell végrehajtani annak érdekében, hogy a helyiség nyitott területére enyhe lejtés legyen (2-3 fokos sorrendben). Ez lehetővé teszi a végső referenciavonalat a falakon, amelyek mentén a jelzőfények elhelyezik.
 • Közvetlenül megerősítő habarcsot adhat. Ha vastagsága 30-50 mm, akkor célszerű egy fémszalagot használni erre a célra, 5 mm-es rúd vastagsággal, 80-100 mm-es négyzet alakú cellák méreteivel. Annak érdekében, hogy a vasalódeszka a kötés vastagságához igazodjon, és nem a legalsó aljához, a hálót régi lapkák vagy beton töredékekkel lehet bevonni. Semmi esetre sem használható fa.
 • Ha az esztrich vastagsága kicsi, akkor használható erősítésre és üvegszálas hálóra - serpyanka. Mindazonáltal nem szabad megfeledkezni arról, hogy a 30 mm-nél kisebb vastagságú esztrich nem nagy erejű.
 • A jelzőfények leginkább acél vakolat profilból készülnek. Irányítsa a vezetőt a helyiségben. A jelzőfénytől a legközelebbi párhuzamos falig terjedő távolság nem haladhatja meg a 250-300 mm-t, ellenkező esetben a megoldás "elterjedése" akkor lehetséges, ha helyi szinten csökken a szint ezen a helyen.

A jelzőfények kényelmesen rögzítik a megoldás kis csúszkáján

 • A vezetők közötti távolságnak biztosítania kell a szabály kényelmes működését, így kissé hosszabb - mindkét oldalán 150 ÷ ​​200 mm-el kell kiemelkednie.
 • A jelzőfények feltárása esetén szigorúan tilos egy kényelmes, de fürdőszobai beállítást igénybe venni, ez egyáltalán nem elfogadható módja azoknak az önfúró csavaroknak vagy csavaroknak a felszerelésére, amelyeket a padló felületére csavartak. Lehetetlen a vízszigetelés integritásának megsértése.
 • Lehetetlenné válik drótok vagy lécek vezetőként történő használata, így a nyakkendő belsejében maradnak - a fa idővel elbomlik és üregek alakulnak ki a padlón.
 • A legjobb megoldás az lenne, ha a vezetõket a cementált habarcs csúszkáján feltüntetett vonalak mentén helyeznék el, amelyekhez egy kis gipszet adhat a gyorsabb beállításhoz. Lehetetlenné válik a tiszta alabástrom vagy vakolat kompozíció használata - az esztrich általános ereje súlyosan károsodik.

További munkálatok indulnak, amikor a beacon rendszer megszerzi a szükséges stabilitást.

Esztrichbetöltő

Először is el kell döntenie az esztrich megoldásáért.

 • A klasszikus változat természetesen a szokásos cement-homok keverék aránya 1: 3. A dagasztás során szem előtt kell tartani, hogy nem lehet túl folyékony - különben nehéz lesz fenntartani a kívánt felszíni lejtést.
 • Az összetétel az oldat, akkor adja meg a polisztirol forgács - ez nagyban megkönnyíti az esztrich, és adja meg a hőszigetelő tulajdonságokat. A jó plaszticitás és a gyors keményedés biztosítása érdekében gyakran használnak speciális lágyítószereket.

Az esztrichek öntése során egyre inkább készhabarcsokat használnak.

 • A száraz építési keverékek modern választéka lehetővé teszi, hogy egy kész kompozíciót válasszon ki az esztrichhez, amely csak vízzel fogható és a kívánt konzisztenciához vezet. A legfontosabb az, hogy ennek a kompozíciónak a címkézése feltétlenül azt jelzi, hogy használható kültéri vagy magas páratartalmú helyiségekben. Az ilyen keverékek kényelme az is, hogy teljesen kiegyensúlyozott összetételűek, beleértve a lágyítószereket és olyan anyagokat, amelyek hozzájárulnak az esztrich szilárdságának növeléséhez.

Valójában az esztrich öntése maga után vonja az elkészített és a kissé nedvesített felületen a szükséges, enyhén felesleges mennyiségű oldatot, majd ezt követően a kiálló vezetékek szintjével egyenletesen kiegyenlíti a szabályt.

Szintezéskor ügyeljen arra, hogy mind síkosságot, mind jó esztrich-sűrűséget érjen el.

 • Rendkívül fontos a legégetőbb megoldás elhelyezés, így még a legkisebb üregek vagy légbuborékok teljesen kiküszöbölhetők. Különös figyelmet - a falak mentén elhelyezkedő területek, a "halott" sarkokban, a világítótornyok alatt és a fagyos megoldások szigetén, az útmutatókat tartva.
 • A szabály mozgásának nemcsak progresszívnek kell lennie, hanem az útmutatók mentén, hanem az oldalak kis ingadozásai mellett egyfajta "spirális" pályán, a közös irányba a kilépéshez.
 • A végleges beállítás után a kapcsolót megkeményedik az adott oldat szükséges időtartamára. Először naponta meg kell nedvesíteni a nagyobb felületi szilárdságot és meg kell előzni a repedések előfordulását. Csak a teljes érettség után lehetséges a vízszigetelő réteg töredékének kivágása, a felület előkészítése, további impregnálószerekkel történő vízszigetelés elvégzése és a bevonat bevonása.

Videó: élénk példa a padlóra a fürdőszobában

Már említettük, hogy a "meleg padló" rendszer víz áramköre vagy elektromos vezetékét elrejtheti az öntött esztrich vastagságában. Ez a kérdés meglehetősen specifikus, sok árnyalattal rendelkezik, és jobb, ha külön kiadványokban gondoljuk.

Szintén egy teljesen speciális technológia egy önterülő eszköz, amely cementtartalmú önterülő vegyületekből vagy polimer kompozit anyagokból készül. Nagyon részletes megfontolást igényelnek speciális cikkekben.

Nikolai Strelkovsky főszerkesztő

A kiadvány szerzője 2010.11.27

Mint ez a cikk?
Mentés, hogy ne veszítse el!

Ömlesztett padló a fürdőszobában saját kezével

Az önterülő padlók technológiája a hagyományos esztrichek helyettesítésére vált. Ez lehetővé tette, hogy jelentősen növelje az építési munka sebességét és javítsa a minőségüket. Emellett az egyenletes önterülő padlókhoz olyan exkluzív 3D bevonatokat is létrehozhat, amelyek a legmagasabb tervezési jellemzőkkel bírnak. Az anyagok és a gyártók nagy listája van, hogy megkönnyítse a kiválasztást, amellyel röviden megismerkedhet a funkcióival.

Tömeges fürdőszoba padló

Ömlesztett padló a fürdőszobában, a kép a tengervíz és a hal

Az önterülő padlók keverék típusai

Valamennyi ömlesztett keverék hagyományos módon két fő kategóriába sorolható.

ásványi

Cement és homok alapján készülnek, különböző töltőanyagokat adnak a teljesítmény növelése érdekében. Az adalékanyagok és a főkomponensek aránya a konkrét céltól függően változó. Ásványi keverékek:

 • bázis. A durva padlóburkolatok kiegyenlítésére használják, legfeljebb 7 cm vastagságúak. Az öntés során különleges eszközöket kell használni, beleértve a lézert a vízszintes felület szabályozásához. A költség a legolcsóbb, de egy további vékony rétegre lehet szükség az önterülő padlóburkolat speciális burkolataihoz történő szintezéshez;
 • középső réteg. A keverék vastagsága 3 cm-ig, leggyakrabban a padlóburkolás rekonstrukciójához szükséges munkákhoz. Rétegekként szolgálhat a meleg padlók elrendezése során. Ilyen esetekben alacsony hővezetőképességű speciális készítményeket kell vásárolnia;
 • célvonalat A réteg vastagsága néhány millimétertől centiméterig terjed. Kinevezés - befejező réteg a régi szexuális burkolatok cseréjével kapcsolatos javítási munkák során. A leginkább folyékony, vékony felső réteg konzisztenciája nem igényel további irányítást a vízszintes helyzetben.

Ami az erősséget illeti, minden ásványi keverék alacsonyabb a polimernél, de jobban reagál a nedves helyiségekben való működésre. A márka kiválasztásakor ügyeljen erre az ásványi keverékekre önterülő padlókra, ne használja őket más célokra. Az ásványi keverékek költsége a legtöbb fejlesztő számára a legolcsóbb és meglehetősen megfizethető.

Önterülő ömlesztett ásványianyagok a padlóhoz

polimer

Az önterülő padlókra drága választékokat leggyakrabban befejező bevonatokként használnak. Segítségével egyedi tervezési megoldásokat hozhat létre, beleértve a 3D-t is. A kémiai összetételtől függően:

 • epoxi. Kémiailag inert, vízálló, fizikailag tartós vegyületek. A hátrány az, hogy éréskor a káros vegyületeket szabadul fel. A költségek közül néhány a legdrágább;
 • epoxi-uretán. Ezek ellenállnak a kopásnak, hosszú közvetlen érintkezésben lehetnek a vízzel, nem alkotnak mikrotörzseket, képlékenyek, és kiválóan ellenállnak a dinamikus terhelésnek. Széles körben elterjedt a tervező önterülő padlók gyártása során;
 • poliuretán. A drága keverékek a teljesítmény szempontjából vezető szerepet töltenek be. Csak a legdrágább bevonatok elrendezésére használják.

Dekoratív polimer padló

Fürdőszoba ömlesztve

Az önterülő padlóra keverék kiválasztásánál figyeljen a gyártókra, ne használja a gátlástalan társaságok árát. Nézzük meg a számos fogyasztó által ellenőrzött márkák rövid listáját.

Hogyan készítsünk egy önterülő fürdőszobai padlót?

Ha van vágy a belső exkluzív kialakításra, akkor ez segít a padlón, a közelmúltban bevett gyakorlatba, de már rengeteg rave véleménye van. Az önterülő (töltőanyag) padlókról van szó, megbízható anyagról, amely lehetővé teszi, hogy a lábad alatt lévő tér egy feltűnő megjelenésű, háromdimenziós kép legyen. Ez a burkolat tökéletesen megfelel a nedves helyiségeknek, ezért az önterülő fürdőszoba padló a lakások és apartmanok tulajdonosai számára a leginkább igényelt megoldás. Az árvízkamrák berendezéseinek technológiája összetett, és az árnyalatok és a gyakorlati ismeretek ismeretét igényli. Azonban a bírálatok alapján sikeres kísérleteket tettek a dekoratív padlófelület létrehozására saját kezével. Ahhoz, hogy segítséget nyújtsunk az otthoni mestereknek a cikkben, megvizsgáljuk ennek az egyedülálló technológianak a jellemzőit, és megmondjuk, hogyan lehet ezt megvalósítani a gyakorlatban.

Mi az a jellied padló

Ha nem veszi figyelembe az alapot, amely rendszerint egyenesített esztrich (fűthető), az önterülő padlók alap- és befejező rétegekből állnak. Az első olyan dekoratív alap, amely többféleképpen is megvalósítható:

 • minta (minta) rajzolása egy sablonon vagy önkényesen;
 • az elkészített alapon különféle lapos tárgyak (érmék, gombok, csipek, imitáló héjak, kövek stb.) készítése;
 • díszítő vászon ragasztásával, ahol a képet fotónyomtatással alkalmazzák.

Jellemző, hogy a végső kép vagy kompozíció kizárólag a tervező fantáziájától függ, és soha nem ismételhető meg, ennek köszönhetően a padló teljesen kizárólagos megjelenést kölcsönöz.

A legtöbb esetben az elárasztott befejező réteg színtelen (átlátszó), feladata nemcsak tartós bevonat létrehozása, hanem az alá helyezett kompozíció vagy minta vizuális átadása is. A színtelen réteg kulcsfontosságú technológiai elem, akár egy önterülő padló a fürdőszobában, vagy bármely más helyiségben.

A lakóépületekben használt bevonat bevonására szolgáló anyagok a következők:

 • epoxi (kétkomponensű) gyanták;
 • poliuretán polimerek.

Bár ezeknek az anyagoknak a kémiai szerkezete eltérő, a végeredmény általában hasonló - egy vékony (legfeljebb 8 mm) átlátszó bevonat, amely ellenáll a karcolásnak és kopásnak, és amely realisztikusan átadja az alapréteg kialakítását.

A bevonat működési tulajdonságai

Ha az önterülő padló a megfelelő minőségű anyagok előállításához a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • a befejező réteg tartós, jelentős mechanikai terhelést hordoz (15-20 év élettartam);
 • a felület sima, monolitikus (nincs varrat, egyéb szabálytalanság és ízület);
 • a bevonat tulajdonságai miatt a befejező anyag nem érzékeny a gombákra (penész) és a bakteriális károsodásra;
 • A töltő padló rendkívül könnyen tisztítható, ellenáll a háztartási vegyi anyagoknak;
 • a bevonat teljesen nedvességálló, ezért nem igényel védelmet a nedvességtől;
 • a polimer rétegek antisztatikus és dielektromos tulajdonságokkal rendelkeznek;
 • a padlóburkolat hővezető, és képes tolerálni a hőmérséklet-különbségeket -30 ° C és + 60 ° között, ezért teljesen lehetővé teszi a padlófűtés telepítését;
 • A padló egyedülálló dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik.

Ezek a jellemzők világossá teszik, hogy a fürdőszoba és egyéb nedves területek önterülő padlója nem lenne megfelelőbb. És a vizuális felfogás és a padló nem hasonlítható össze a legcsodálatosabb csempe. Könnyű látni ezt, csak nézd meg a fényképet néhány opció egy ilyen padlón.

Ennek a technológiának a hátrányai csak a dekoratív töltés magas költségei. Ha megrendeli a "munka és anyagok" komplexet, akkor a legegyszerűbb monokróm bevonat ára az ügyfélnek legalább 30 dollár / m2 áron. Ha a fürdőszobát fotónyomtatással készített háromdimenziós képen díszítik, akkor a minimális ár $ 70 / m2 vagy annál több. Ezért sok lakástulajdonos vágya, hogy önterülő szintet hozzon létre a fürdőszobában, érthető, a bérelt munkaerő megtakarításával, ami a szolgáltatás teljes költségének legalább 40% -a.

Lehetséges-e, hogy a padlót saját kezével megfelelően kitöltik

A gazdag képzelőerő és néhány építési vagy befejezési készség jelenlétében teljesen lehetséges egy tervezői padló kialakítása a fürdőszobában vagy más helyiségekben. A speciális vinil vászonképre történő átvitel speciális szakmákban történhet. Kis területeken ez kézzel történik nagy teljesítményű számítógépes berendezések, releváns tudás és szoftver jelenlétében.

Az önterülő fürdőszobai padló kialakításához szükség van bizonyos szakaszok sorozatának fenntartására. Az ilyen bevonat feltöltése technikai megszakítást eredményez a munkaműveletek között, így az egész folyamat több nap alatt is megszakad. Lépésről lépésre egy padló elkészítése saját kezekkel néz ki.

 1. El kell kezdeni az alap készítésével. A fürdőszobában általában egy esztrichjavítással kezdődik, ami messze nem ideális a cserép lebontása után. Az illesztéshez kényelmesen alkalmazható az önszintező folyadékkeverékek alkalmazása, amelyek felhasználása után sík vízszintes felület keletkezik.
 2. Teljesen szárított szintező alapozó láncindító. Erre a célra a Knauf Betonokontakt, Primer 1101, Epolast Soil. Ezek a láncindítók gyorsan megragadják, így alkalmazásukkal nem kell habozni. A munkálatokhoz a hengeret velúr bolyhokkal használják. Ha az alap felülete kvalitatívan igazodik egy önterülő habarccsal, akkor a primer fogyasztása nem haladhatja meg a 0,25 kg / m2-t.
 3. Még a jól szintezett felület a szárítás után a primer, a technológia szerint, le van burkolva egy speciális epoxi gyanta gitt. Ez a művelet szükséges, függetlenül a választott dekorációs módszertől. Az olyan vegyületeket használjuk, mint az Elakor-ED vagy Epolast-Smoker. Az oldatot a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készítjük el, az elkészített felületre öntjük (1,3-2 kg / m2) és egy széles spatulával egyenlőre állítjuk. Ez alatt a munkák során speciális cipőket használnak a magas vékony tüskékre, amit mokopopnak hívnak. Ez lehetővé teszi, hogy az elosztott gittben járjon anélkül, hogy zavarná a réteg vastagságát. Az alkalmazott keverék kb. 24 óráig szárad, így ebben az időszakban szünetet kell tartania.
 4. A következő lépés a leginkább felelős és az előkészített felület díszítéséből áll. Mivel a ragasztó mindenféle apró alkatrészek és fotó web alkalmazni az anyag a befejező kitöltés. Ha a rajzot egy sablonon keresztül kell alkalmazni, nedvességálló festékeket használnak. A fotónyomtatással ellátott vászon ragasztva van, mint a tapéta, a fő feladata a levegő és a ragasztó felhalmozódása. Ezt műanyag spatulával vagy gumihengerrel lehet végezni extrém esetekben, tiszta, nedves ruhával.
 5. A befejező réteg alkalmazása jobb, ha másnap a díszítés után történik, amikor a ragasztóanyag szárad, és minden elem biztonságosan rögzítve van. A végső rétegnek több kompozíciója van, ezek mind kétkomponensűek, de a szakértők gyakran említik a Tapping Floor 205-et. A fent említett anyag átlagos töltési vastagsága (3-4 cm) kb. 3,5 kg / m2. Az utasításoknak megfelelően előkészített kétkomponensű készítményt kiöntik és gyorsan spatulával egyenletessé teszik. A bevonat végső beállítását tűgörgővel kell elvégezni (a tüskék hosszának legalább az öntött réteg vastagságának kétszerese legyen). Ha a terület kicsi, a tűgörgővel ellátott teleszkópos fogantyú hasznos lesz, ha nem, akkor újra be kell helyeznie a papucsot. A polimer készítmény a viszkozitás növekedésének megkezdése előtt kijut.

A vizuális felfogás segít megérteni a technológia árnyalatait. Erre a célra nézze meg a videót a munkafolyamatok elérhető bemutatásával.

Fontos! A végtermék összetevői a polimerizációs reakció során kellemetlenek a szagoknak, és nem kedvezőek az illékony kémiai vegyületek egészségére nézve. Ne hagyja figyelmen kívül az egyéni védőfelszerelést önterülő padló készítésével.

következtetés

Most, hogy tudatában van, hogyan kell kitölteni a fürdőszobai padlót, és egyedülállóvá tenni a saját kezével, megszerezheti a szükséges anyagokat és le lehet kapni. Lassan dolgozik, és betartja az utasításokat, létrehozhat egy egyedi padlófelületet a fürdőszobában, majd menjen más helyiségekbe.

Ömlesztett padló a fürdőszobában - finomítás vagy szükség?

Szükséges eszközök és anyagok

Sokan hozzászoktak ahhoz a tényhez, hogy a padlón lévő fürdőszobában olyan anyagokat építettek be, mint a cserép. De most egyre több lakás tulajdonosok igénybe egy új padló segítségével. Mi minősül egy önterülő fürdőszoba padló - olvasd el.

Ömlesztett padló a fürdőszobában - az előnyei és hátrányai

Jobban, mint egy csempe, csak egy új padlóburkolat lehet polimerekből - így mondják azokat a szakértőket, akik már nagyra értékelték az új termék tulajdonságait. A szakértők szerint az ilyen polimer bevonat tulajdonságai messze meghaladják a korábban használt csempeit. Ha a szokásos (hagyományos) bevonat a padlón fekszik, akkor az ömlesztett - öntsön. Az önterülő padló azonban gyakran használatos "folyékony linóleum". Valóban pontosan úgy néz ki, mint a sima és fényes linóleum, miközben a brandy technológiájának köszönhetően tökéletesen megy.

A padlózat hasonló változata a háztartási és ipari helyiségekben, az utóbbi időkben a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően, valamint az építőipar szakembereinek köszönhetően a polimer padlót egyre inkább az apartmanokban használják. A legkényelmesebb hely ez a fürdőszoba. Egy nagy plusz ezzel a választással az, hogy választhat a különböző díszítő felületek. A legfontosabb előnyök közé tartozik egy olyan lapos felület, amely nem igényel különös gondosságot. Ezenkívül egy ilyen padló nem igényel vízszigetelést, és nem fél a víztől. Mínusz 35 foktól a plusz 65-ig - ez a hőmérséklettartomány, amelyre ez a bevonat ellenáll. A "meleg padló" telepítése szintén nem jelent problémát. Nos, egy másik nagy plusz - a megjelenés meglepetést okozhat. Az ilyen padló új dekoratív minták és töltőanyagok révén képes átalakítani a fürdőszobát elismerés nélkül.

Ami azonban a mínuszokat illeti, ott is vannak - annak érdekében, hogy ilyen bevonatot kapjunk, keményen kell dolgoznod a felszín felkészítéséhez. Ez magában foglalja a por és piszok tisztítását, a felületet speciális keverékekkel feltöltve, valamint az alapburkolat javítását, repedések és üreges lyukak kiküszöbölését. Ellenkező esetben a padlózat szabálytalanságai az öntés után nem kerülhetők el. Minden hiba teljes mértékben megtekinthető. Nem tudja csökkenteni az öntött folyékony keverék magas tűzveszélyességét és toxicitását. Szigorúan be kell tartani a tűzbiztonságra vonatkozó szabályokat, hogy a poliuretán ne gyulladjon meg. Azonban egy ilyen "padlómesteri remek", amikor a tojásnak meglehetősen kellemetlen szaga van és hosszú ideig eltűnik.

Mi lehet egy önterülő fürdőszoba padló?

A polimer padló különböző lehet: cement-akril, epoxi és metil-metakrilát. A nappaliban és a fürdőszobában is jobb, ha felveszi a poliuretánt. Mások gyakran használják az ipari (termelési) helyiségekben. A szakértők hajlamosabbak a poliuretán bevonatokra, mivel egy ilyen réteg vékony és környezetbarát. Ebben az esetben a padló tartós lesz, ragyogó és gyönyörű.

Ami a jellemzőket illeti, a padlóréteg vastagsága 1-7 mm lehet. A fürdőszobában ajánlott vastagsága 1,5 mm.

A színek teljesen különbözőek lehetnek - semleges monokromatikus és világos többszínűek. A szakértők a következő szempontok alapján javasolnak Önmagasságú padlózatot: ilyen bevonat nem lesz repedés, ami azt jelenti, hogy a baktériumok még egy rendkívül meleg és fontos helyiségben sem reprodukálódnak. Nem kell költeni a vízszigetelésre. Ezenkívül ez a padló nagyon könnyen tisztítható és tisztán tartható, a tisztítást pedig akár súroló tisztítószerek segítségével is elvégezheti.

Egy másik előny az, hogy az anyag nem szétesik, és rövid idő alatt nem szakad, mivel nagyon tartós, ami azt jelenti, hogy több mint egy tucat évig használható. Egyébként a keverék alkalmazásakor a gyúlékonyság és a toxikus hatások, valamint a nagyon kellemetlen szagok okozta hátrányok eltűnnek az öntés és a szárítási folyamat befejezése után. A szag eltűnik, a tűzállóság növekszik, és a toxikus anyagok eltűnnek. Ha a padlót a fürdőszobába kívánja önteni, akkor komolyan foglalkoznia kell ezzel a kérdéssel. Az ömlesztett padló a fürdőszobában sok erőfeszítést igényel tőled, és először is, hogy mit fogsz találkozni az alapítvány előkészítése.

Önhordó padló önhordó öntözéssel - a küldetés megvalósítható

Nem szabad túlbecsülni a lehetőségeket, mert egyébként alábecsüljük őket. Ha biztos benne a képességeidben - akkor folytasd.

Hogyan töltse ki az önszintező padlót - lépésről lépésre

1. lépés: Készítse elő az alapot

Tisztítjuk a padlót, tisztítsuk, mossuk. Megpróbáljuk biztosítani, hogy a bevonatnak nincsenek foltjai vagy repedései. Ellenkező esetben a repedéseknél egyenetlen padló és folyékony linóleum keletkezik.

2. lépés: Primer

A dobozban levő alapozó lehetővé teszi, hogy megoldja az alap és a padló új rétegének dokkolását. A szilárd és egyenletes padlón keresztül is ezt a folyamatot kell átélnie.

3. lépés: szint definíció

Különleges jelzőfények segítségével és lézersugaras lézeres mérésekkel szabályozhatja mindazt, amit jól csinál.

4. lépés: A készítmény elkészítése

Az oldat elkészítéséhez speciális száraz keveréket veszünk, és hideg vízben tároljuk. Ügyeljen arra, hogy figyeljen az utasításokban feltüntetett arányokra, az eltarthatósági időre és a biztonsági és minőségi tanúsítványra. Az elegyet homogén tömegig keverjük, csomók nélkül.

5. lépés: Töltse fel a padlót

Óvatosan töltsd fel a padlót a parcellákon. Alkalmazza az első réteget (fő). Elkezdünk önteni a távolabbi saroktól, és fokozatosan a szoba kilépési pontjára lépünk.

6. lépés: A réteg simítása

A keverék szintjének felhúzásához egy résszel rendelkező gumibetétet kell használni. Ezután egy tűgörgőt használva tekerje az alapréteget (mintha gördülne).

A padló öntése a fürdőszobában

A padló feltöltése a fürdőszobában az egyik legnehezebb feladat a ház javításában. Ez annak köszönhető, hogy el kell rejteni a vízvezetékeket, miközben speciális anyagokat kell használni. A padló elkészítéséhez bizonyos ajánlásokat kell követnie. Csak ebben az esetben a munkát hatékonyan és megbízhatóan végezzük.

A besüllyesztett padló legalább a következő rétegekből áll:

 • Betonlap
 • vízszigetelés
 • Cement-homok esztrich
 • Padlóburkolat

A padlózat feltöltése a fürdőszobában több lépcsőben történik, amelyek mindegyike különleges tudást igényel.

Felület előkészítés

Mindenekelőtt meg kell szüntetni az összes vízvezetéket a helyiségből, a padlót teljesen ki kell üríteni.
Ezután le kell szedned a régi padlót. Az eljárás a csempe és más burkolat eltávolításából áll, a régi kötést is el kell távolítani.

A munkahely előkészítésének utolsó szakasza a törmelék eltávolítása és a felület tisztítása.

Padló vízszigetelés

Ez a legfontosabb dolog gondoskodni a fürdőszoba padlójának javításakor. A munka különös gondosságot igényel, és a végeredmény attól függ. A polietilén választása nem a legjobb megoldás, a cementköszörülés végül meggátolja.

A fürdőszobában nincs szükség megbízható vízszigetelésre. Emiatt a lerakó anyagoknak a legmegbízhatóbbnak kell lenniük.

- Roll vízszigetelés - a leginkább bizonyított módszer. A tetőfedő anyagot anyagként használják, a legjobb választani öntapadós alapanyaggal vagy réteggel. Szintén kiváló bevonat, hogy az önterülő padló a fürdőszobában gumi bevonatú tetőfedő anyag.

Az előkészített felületre egy bitumenréteget kell felhordani, majd vízszigetelést kell végezni. Előzetesen fel kell melegíteni az anyagot, erre a célra a gázégőt használják, majd a bitumen masztixhoz ragasztani kell az alapot.

Ezenkívül vízszigetelésre van szükség ahhoz, hogy az alsó falat kb. 15-20 cm magasságban lehessen fedni. Ne felejtsük el azokat a területeket is, amelyek átfedik a felszállóhelyeket.

- Csiszolóvízszigetelés - kiváló megoldás a fürdőszobában. Különleges kompozíciókat kész formában lehet megvásárolni. A keverék alkalmazásának módja függ a konzisztenciától, görgőt vagy ecsetet használhat.

Először is, alaposan kenje meg a sarkokat a falakba való belépéskor. Ezután az alkalmazott keverékre minden sarkot be kell ragasztani egy speciális szalaggal. Javasoljuk, hogy a padlófelületet egy irányban gördül, kefével vagy spatulával kenje meg.

7 óra múlva meg kell ismételni az eljárást, alkalmazzon másik réteget.

Ötletek a kombinált fürdőszoba tervezéséhez ebben a cikkben. Itt a zuhanyfülkékről beszélünk.

Előkészítő munka esztrichelés előtt

Ezt a munkát felelősségteljesen kell megtenni. A munka akkor lesz kvalitatív, ha a felület szintetizál.

Az esztrich felhasznált cement-homok habarcs feltöltéséhez. A betonhabarcsot az alábbiak szerint készítjük el: A fürdő falán meg kell jelölni azokat a jeleket, amelyekre a padló betöltődik. A szint használatához beaconokat kell felszerelni 1 méteres távolságra.

A jelzőfények rögzítéséhez ajánlott a cementkeverék halmozódása. Akkor fel kell tenned a jelzőfényeket, és fel kell állítanod.

Esztrichbetöltő

Ahhoz, hogy a fürdőszobában töltőanyagot készítsen, egy esztrich megoldást kell választania. Cement-homok keverék - a legjobb megoldás. A dagasztás során nem lehet folyadék, különben nehezen alkalmazható a felületre. Polisztirol habszalagokat lehet hozzáadni a keverékhez, ez nagymértékben leegyszerűsíti az alkalmazási folyamatot és biztosítja az esztrich hőszigetelő tulajdonságait.

A száraz építési keveréket vízzel hígítani kell, és a kívánt konzisztenciát kell elérni, a keveréket egy fúróval keverni kell. Az ilyen keverékek nagyon kényelmesek és nagyon népszerűek az építőiparban. A legfontosabb az, hogy megtartsuk az arányokat a tenyésztés során.

Az öntés folyamata az oldatnak az előkészített felületen való elhelyezését jelenti az ezt követő kiegyenlítéssel. A keveréket a fényjelzők tetejére kell önteni.

A megoldást a lehető legszorosabban kell elhelyezni, a légbuborékok szigorúan tilosak. Különös figyelmet kell fordítani a falak és a sarkok mentén elhelyezkedő területekre. Az alkalmazás során a mozgásnak összhangban kell lennie a kijárat felé.

Szintezés után az esztrichet le kell fagyasztani. Először naponta kell nedvesíteni. A felületnek teljesen száraznak kell lennie, ügyelve arra, hogy ne legyenek merülési rajzok. Ezután tovább lehet dolgozni.

Az utolsó szakasz - padló

A következő lépés a padlóburkolat felszerelése. Hogyan töltse ki a padlót a fürdőszobában dolgozni jó minőségű volt, sok érdekelt. Az induláshoz tanulmányoznia kell a folyamat technológiáját:

 • Az első lépés az összetétel előkészítése. Ehhez vízzel hígítani és fúróval keverni. A padló feltöltése megfelelő hőmérsékletet igényel, 15-25 Celsius fokosnak kell lennie. A páratartalom nem haladja meg a 80 százalékot.
 • Öntsük a keveréket, a mozgás az ajtó ellentétes sarkából jön.
 • Egy simítóval a réteg szintjének beállításához, miközben vastagságát beállítja.
 • A tűgörgő használatához szükséges a légbuborékok eltávolítása.

Ily módon öntse a keverék többi részét. Az építési munkák elvégzésének legfontosabb feladata, hogy megfeleljenek bizonyos ajánlásoknak, és csak a minőségi anyagokat előnyben részesítsék. Ilyen esetekben a javítás eredménye hosszú távú lesz. Elárasztott fürdőszoba padló különösen népszerű, és a szoba belsejében csodálatos.