Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan lehet a fürdőt folyékony akrilfóliával lefedni: öntés és helyreállítás

Meglepő, hogy a hagyományosan kifogástalan tisztasággal és frissességgel társult fürdőszoba a lakások vagy lakóházak legpompásabb helye. Mivel az egészségügyi eszközöket naponta többször használják, nagyobb kopásnak és nagy szennyeződésnek van kitéve.

Ez a sors nem menekül el a fürdőtől, amely már 2-3 év múlva elveszíti fényes ragyogását, tisztaságát és simaságát, repedéssé válik, sárga színűvé válik. A termék helyreállítása eredeti megjelenéséig, helyettesítése nélkül, a fürdők folyadék akrilnal helyreállítva. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi az "ömlesztett fürdő", valamint hogy ez hogyan különbözik az újra-enamelingektől.

A folyékony akril összetétele és tulajdonságai

A fürdő folyadék akril bevitelét akkor hajtják végre, amikor a szaniterek felülete durva, sárga, unalmas, apró repedésű hálóval van bevonva, de nincs lyukakon át. Az eljárás során a gyári zománc bevonatot tartósabb és rezisztens akrillel helyettesítjük. A folyékony fürdő akril egy fehér színű polimer, amelynek folyékony, viszkózus konzisztenciája sima és fényes lesz a kikeményedés után. A fürdők visszaállításához kétféle kompozíció létezik:

 • Egykomponensű. Az egykomponensű akril egy olyan használatra kész festék, amely nagy, nem illékony összetevőt tartalmaz.

Fontos! A fürdőt folyékony akril vagy üveg segítségével állíthatja vissza, amely epoxigyanta, "Epoxin", "Plastall" akrilból áll. A kompozíció színét sötétebb pasztával préselheti, ami a keverék harmadik összetevője, hogy a saját kezű akril akril helyreállítsa az egészségügyi termékeket.

előnyök

Korábban a vasból vagy acélból készült régi vízvezeték-termékek javítását a termék otthoni újraimilezésével végezték el. Az ily módon alkalmazott zománc azonban instabil és törékeny. A fürdő akril bevonatát minőségi és tartósság jellemzi. A tál megjelenésének helyreállítására szolgáló eljárás előnyei:

 1. Tartósság. Az akril bevonat helyes alkalmazása esetén több mint 15 éve megőrzi fehérségét, fényes fényét és simaságát, ami 3-4 alkalommal hosszabb a tartósabb zománc élettartamánál.

Figyelj! A folyékony akril töltőfürdő rendkívül higiénikus, hiszen a polimer sima, nem porózus felülete nem szennyezi a szennyeződéseket, hanem el is tolja, és így megkönnyíti a termék gondozását. Az akril bevonat e tulajdonságát "öntisztító hatásnak" nevezik.

Előkészítő munka

Nemrégiben sok tapasztalt kézműves azt javasolta, hogy ne vásároljon új vízvezetékberendezést, hanem használjon önfenntartó fürdőt folyékony akrilnal, mert helyreállíthatja az öntöttvas és acéltermékeket, amelyek károsodása felületi, de nem folyamatos. Annak érdekében, hogy a helyreállítási eredmények tartósak és fenntarthatóak legyenek, a helyreállított fürdőt gondosan fel kell készíteni a munkára a következő technológiával:

 • Mindenekelőtt a fürdő felületét erős lúgos mosószerrel tisztítják, majd alaposan öblítik le meleg vízzel.

Megjegyezzük, hogy a folyékony akrilgyanta egészségügyi eszközzel való festése végeredményének minősége közvetlenül függ az elkészítési technika betartásának alaposságától. A fürdőkúra helyreállítására fordított idő több mint 80% -a a munka előkészítő szakaszára esik.

Alkalmazási technológia

A fürdő helyreállításához szükséges előkészítő fázis befejezése után kezdheti a folyékony akril alkalmazását. Ezt a polimert ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal lehet felhordani, de a legjobb eredményt öntéskor használják. A fürdõk egy vegyületkel való töltésére szolgáló technológia a következõ:

 1. Mielőtt a fürdőt akrilokkal fedné, akkor megfelelően fel kell készítenie a keveréket. Ehhez a vegyület komponensei 1-2 órán keresztül szobahőmérsékleten állnak.

Fontos megfigyelni a folyékony akril szárításának technológiáját, hogy az eredmény hosszabb legyen. A töltőfürdő 36-48 órán keresztül keményedik, ezért az első nap az öntés után jobb, ha nem nyitja ki a fürdőszobai ajtót sem úgy, hogy a por még mindig a lágy akrilra telepedjen. Második napján beléphet a szobába, de a tálban lévő vizet két nap után is használhatja.

Hogyan kell visszaállítani a fürdőt folyékony akril használatával?

A legbiztosabb és legelterjedtebb módja annak, hogy visszaállítsák a fürdőszobát korábbi fehérségének és szépségének, az, hogy helyreállítsa a fürdőket folyékony akrilnal. Ez a módszer magában foglalja a tartály felszínére öntött anyagot, amely fényt, simaságot, könnyű tisztítást és sok éven át szolgál. Ez a legjobb megoldás a régi acél-, műanyag- vagy öntöttvas- és zuhanytálcák helyreállítására.

Miért kell visszaállítani a fürdőt?

Ha a mosdó miatt a fürdőszoba nem adja be a tisztítást, de a tulajdonos nem akarja megváltoztatni, a legjobb, ha frissíteni szeretné a felső réteget. Ezt egy új zománcozással lehet elvégezni, festeni vagy helyreállítani a fürdőt akril bevonattal. Ennek az eljárásnak több előnye van, mint a fürdetés egy újabb helyettesítésével:

 1. Költségmegtakarítás. Sokkal olcsóbb a régi tartály javítása, mint egy új telepítése.
 2. Nem szükséges megsemmisíteni a fürdőszobát, és megtörni a csempe vagy más falburkolat.
 3. Az eljárást két-három órán belül végezzük, és két nap alatt szárítjuk.
 4. Élettartam A kiváló minõségû akril bevonat 15-17 évig válogathat és repedezhet.
 5. A javítás nem igényel vízfelülettel és a kommunikáció cseréjét.

Így nyilvánvaló, hogy a régi akrilfürdő helyreállítása sokkal egyszerűbb, gyorsabb és megbízhatóbb, mint egy új szerelvény beszerelése.

A folyékony akril összetétele, előnyei és hátrányai

A piacon sokféle akril áll rendelkezésre a különböző gyártók helyreállításához. A bevonatok leggyakoribb változatai a hazai gyártók "Ekovannaya" és "Alfanna". A "Stakril" vagy "Epoxin" készítmény által termelt öntöttvas fürdő helyreállítása. Az ilyen termékek fő összetevője az akril-polimer-termoplasztikus.

Az epoxigyanta hozzájárul a bevonat kikeményítéséhez. Rendszerint a régi fürdők javítására szolgáló készletek két komponensből állnak: egy keményítőből és egy akril félkész termékből. Alkalmazás előtt keverjük össze, és a kész anyagot a fürdő felületére öntjük.

A fürdő helyreállítása, festése és zománcozása. De velük szemben az akril bevonatnak számos előnye van:

 • az akrilkeverék szagtalan és nem bocsát ki toxikus anyagokat;
 • könnyedén elhelyezhető, anélkül, hogy szomszédos volna az anyaghoz;
 • a gyártótól és a helyiség hőmérsékletétől függően 24-48 óráig szárad;
 • különböző árnyalatok. Az akrilban tetszőleges színt adhat hozzá, és megkaphatja a kívánt árnyalatot, ami a fürdőszobában leginkább hangsúlyt fog nyerni;
 • élettartamát. Míg az új zománc 3-5 évig tart, akril - 15 és több;
 • Könnyen alkalmazható. Nem kell hívnia a mestert, mert a helyreállítás kézzel történhet;
 • elrejti a nagy és a kisebb hibákat és a forgácsokat, mivel erős egyenletes réteget képez;
 • könnyen tisztítható és nem igényel speciális tisztítást az ellátás során;
 • ha a művelet során repedés vagy forgács keletkezik, akkor nem kell újból kitöltenie a kádat, a sérülést megjavíthatja egy speciális javító komplexum, amelyet az összes hardverraktárban értékesítenek;
 • az akril nagy terhelési együtthatóval rendelkezik, ezért erősebb, mint a zománc, amely felforrósodhat a forró víz hatására;
 • amely megfelel a lakosság minden szegmensének. Még a legdrágább akril is olcsóbb lesz, mint a legköltségesebb új fürdő.

Mint minden építési és javítási munka, a fürdő folyadék akril helyreállítása hátrányokkal is rendelkezik:

 • az előtisztítás sok energiát igényel, ha a tartály túlságosan szennyezett;
 • A zsírtalanító, amelyet az akril bevonat előtt alkalmaznak, csípős szaggal rendelkezik. Nem toxikus, de elővigyázatosságként jobb, ha kisgyermekeket távolít el a lakásból a kezelés alatt;
 • nem használhatja a fürdőszobát, amíg a bevonat megszárad, 2-3 nap;
 • Nem ajánlott forró vizet önteni a folyékony akril bevonattal ellátott fürdőbe;
 • nem kívánatos a víz visszatartott tartályban hosszú ideig tartani (egy-két napra önteni);
 • Óvatosan ne használjon súroló tisztítószereket.

A hátrányok annyira feltételesek, hogy nehéz megnevezni őket. Nincs más ellenjavallat vagy óvintézkedés a fürdő akril helyreállításához.

Falikárpitok a fürdőszobában - hogyan válasszuk ki őket, és mit keresünk, olvashatsz a weboldalon található anyagban.

A fürdők méretéről itt olvasható.

A fürdő helyreállítása

A tál felületének helyreállításához saját kezűleg kell eljárnia, és be kell tartania az összes szabályt, és szigorúan kell eljárnia az utasításoknak megfelelően, akkor a kívánt eredmény garantált.

Először több eszközt és anyagot kell megvásárolnia:

 • építő mixer (fúró és fúvóka), tömeges akril keveréséhez;
 • építőszárító, amely a fürdő nedvességtől való szárításához szükséges. Szélsőséges esetekben hagyományos női hajszárítót használhat;
 • csiszolópapír, előnyösen vízálló, nem hasad;
 • csavarhúzó csavarja ki a lefolyót és a kifolyást;
 • autóipari üvegszálas gitt eltávolítása a régi fürdőben;
 • fém-spatula gitthez;
 • gumi spatulák, az ömlesztett akril felülete felett;
 • szódabikarbóna a mosdó előmosására és az összes szennyeződés eltávolítására;
 • gumikesztyű;
 • Kalapács, véső vagy csiszológép szükségessé tehető, ha egy régi öntöttvas fürdőt folyékony akrilnal helyreállítunk a lefolyó eltávolításához.

Felület előkészítés

Az első lépés a fürdő saját kezével történő frissítésével tisztítja meg a régi szennyeződéseket. A legjobb a szóda és a csiszolópapír használata. Szükséges a kupak lezárása és a fürdő teljes felületének nedvesítése, figyelembe véve a sarkokat és az oldalakat. Szükséges a teljes belső tér gondos áthúzása. A szóda alkáli, amely eltávolítja az összes szennyeződést és zsírfoltot. Ha a fürdő korábban összeomlott, használhat egy ecsettel ellátott kemény fúvókával ellátott csiszolót. Az olvasást legalább 15 percig meg kell tenni, hogy a szóda feloldja az összes szennyezőt.

A fürdő elkészítésekor fontos, hogy figyeljen a mennyezetre, nehogy pókháló legyen rajta, és ne mosson le a festék vagy a festék, különben ezek az elemek akrilen megszáradnak.

A mosdó mosásakor és tisztításakor meg kell szüntetni a lefolyót és a szorítót, amely alatt a csiszolópapírt is meg kell kaparni. A szifon eltávolítása után fárasztó, hogy a tartályt a leeresztő lyuk alatt helyettesíti, ahol az akriltöltet maradványai áramlanak.

A következő lépés szárítás. Szükséges eltávolítani a csapot és a zuhanyt, amelyből a víz csöpöghet. Kívánatos, hogy az összes csövet celofánnal lezárjuk, mivel a kondenzátum lecsöpöghet. A fürdőt egy hajszárítóval megszáradni, vagy rendszeresen törölni. A legfontosabb, hogy alaposan kiszáradjon minden sarkot, különösen a csempe érintkezési helyén. Ha még egy csepp nedvesség marad, akkor az akril nem veszi fel, és egy lumen keletkezik. A szárítás körülbelül 20 percet vesz igénybe.

Ha vannak hibák és zsetonok, azokat üvegszálas üvegtárgyakkal kell kitölteni. Minőségi szempontból megerősíti az összes hibát és felkészíti a felületet az akril öntésére saját kezével. Ha ez nem így van, akkor az "univerzális" segít. Jobb gumi spatulát használni, ez segíteni fogja a tartály kanyarjaiban a minőségi gittszalagokat. Az öntöttvas fürdő repedései nem lehetnek megkenve, ha 1 mm-nél kisebbek. Az akrilnek viszkozitása van, és megakadályozza ezt a hibát.

A legfontosabb dolog az, hogy a keményítőt tartalmazó gitt egy kicsit dagasztja, így nem volt ideje kiszáradni. Ha a tapasz száraz (15 perc), akkor csiszolópapírral kell csiszolni. Ezután távolítsa el az összes szemetet és port egy ruhával vagy hajszárítóval.

Akril töltet

Az előkészítés után megkezdheti a fürdő folyadék akril helyreállítását. Annak megakadályozására, hogy az anyag a padlóra csöpögjen, rá kell helyeznie a polietilénre vagy az újságokra (papírra, régi tapéta). Szükség van az akril akril és a keményítő keverésére. 2,7 kg akril, 400 gr keményítő. Az ötvözni kívánt anyagokat és az alacsony fordulatszámú építőipari keverőgépet alaposan össze kell keverni, a tartályt lábbal tartva, hogy véletlenül ne forduljon át. Kb. 10 percig keverni kell, majd hagyja néhány percig állni az anyaghoz, és keverje újra 5 percig.

A fürdő folyadék akrilnal történő frissítéséhez az anyagot egy 0,5 literes műanyag pohárba kell önteni. A legjobb, ha a távoli sarkon minden oldalról elindul. Az akril meglehetősen sűrű, és leeresztés közben a fürdő felületén helyezkedik el. Ezért szükséges a teljes felület feldolgozása. Az öntés után a hibák javulnak a gumi simítóval. Fontos a végén, hogy távolítsa el az akrilcseppeket, amelyek a perem külső oldalán áramlanak, különben megszáradnak.

Amikor kádat öntött a saját kezére, ne aggódj, hogy az anyag egyenetlenül fekszik. Saját súlya alatt folyik, így minden oldalról egyenletesen folyik le, 4-8 mm-es réteget képezve a fürdő alján.

Nagyon könnyű az akrilnal dolgozni, mivel egyenletesen állítható be, csak kis eloszlásra van szüksége. Nem kell alaposan felszedni a felületre. Az anyagot bátran kell önteni, nem aggódva, hogy ez nem elég.

A régi fürdő saját kézzel történő helyreállítása során a fürdőszobában a hőmérsékletnek 18-24 fokosnak kell lennie.

Ha buborékok keletkeznek - ne aggódjon. Ők maguk is megszűnnek, ha az ömlesztett akril megszárad. Két nap elteltével a fürdőszobát már használhatjuk, miután a lefolyót és a túlfolyó helyére telepítettük. A szárítás során szükséges, hogy a fürdőszoba zárva legyen, és a szennyeződés, a por és a rovarok ne lépjenek be.

Ennek eredményeként azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a fürdő saját kezével történő helyreállítása során nincs semmi bonyolult és ijesztő. A két legfontosabb feltétel a mosogatószer alapos tisztítása és alapos tisztítása, valamint az akril és a keményítő keveréke. A felújított fürdő még több évig tart.

Régi fürdők restaurálása: zománc, akril, bélés

Idővel a fürdő elveszíti vonzó megjelenését. Vannak foltok és a rozsda jelei, a fény fénye eltűnik, és az érintetlen lesz. Minden ami arra utal, hogy itt az ideje megváltoztatni a régi fürdőt. És ezek nem kis kiadások. Ráadásul a fürdőkupak cseréjekor az egész fürdőszoba javítása nélkül lehetetlen, a kisebb költségek pedig közepesek, vagy akár nagyok is. De van egy alternatív - do-it-yourself fürdő helyreállítás. Számos olyan anyag van a piacon, amellyel önállóan frissítheti fürdőjét a megfelelő minőségben.

Fürdő restaurációs módszerek

Most van három módszer a régi fürdőhelyek helyreállítására:

1. A fürdő zománcozott felületének helyreállítása.

2. Helyreállítás folyékony akrilnal.

3. Helyreállítás a bélés telepítésével.

1. módszer: általános zománcozás

Öntöttvas és acél zománcozott fürdők - lakosztályaink leggyakoribb fajtái. Ezeket a GOST 18297-96 szerint gyártják, amely 1997 óta működik. A GOST szerint a fürdőre vonatkozó garancia 2 év. De ahogy azt a gyakorlat mutatja, a zománcot csak 10 évig tartják fenn.

A gyárban található fürdők zománc nagyon egyszerű. Először is, a külső felület vörösen forró, majd a zománc porát a belső felületre szitálják, és egy ideig állni hagyják a por fémmel történő szinterelését. A külső felületet ismét melegítse, amíg a por megolvad. Az eredmény egy sima, fényes zománcozott bevonat. Nyilvánvaló, hogy otthon az öntöttvas fürdő helyreállításának ez a módja nem megfelelő.

Miért általában elhasználódik a zománc?

A zománcozott felület kopása két tényező következménye:

 • A csiszolóporokat vagy klórtartalmú anyagokat tartalmazó tisztítószerek használata.
 • Kémiai reagensek használata vízhálózatok tisztítása során.

E tényezők sokéves expozíciója következtében a fürdő zománcozott felülete vékonyabb lesz, durva lesz, és rozsdásodni kezd.

A zománcozott felület helyreállítása

A do-it-yourself zománc restaurálás meglehetősen egyszerű folyamat. Két lépcsőből áll: felszín előkészítése és új zománcozási réteg alkalmazása.

Mi szükséges a munkához?

Szüksége lesz a következő eszközökre és anyagokra:

 • az elektromos fúró egy fúvókával csiszoló kerék formájában;
 • csiszolópor;
 • csiszolópapírral;
 • rozsda-átalakító (például "Tsinkar");
 • zsírtalanító (például Nefras);
 • szálmentes szalvéta;
 • Ecsetek természetes sörtékből vagy spray-ből;
 • légzőkészülék és kesztyűk;
 • zománc, előnyösen kétkomponensű (zománc és keményítő).

Előzetes szakasz: felületkészítés

Nagyon fontos szakasz. Minél alaposabban tisztítják a fürdő felületét, annál jobb az új zománcréteg.

 1. a régi zománcot csiszolóporral megszórjuk, és csiszolópapírral vagy elektromos fúrógépre szerelt csiszolókoronggal megtisztítjuk;
 2. a korrózióval, rozsdás átalakítóval megtámadott feldolgozási területeket fél óráig tartsa, majd tiszta csiszolópapírral;
 3. mossa le a zománcot és zsiradékot vízzel;
 4. alaposan kezelje a fürdőt zsíroldószerrel, szöszmentes ruhával;
 5. töltse fel a fürdőt forró vízzel és hagyja 10 percig felmelegedni;
 6. ürítse le és törölje szárazra szöszmentes ruhával; győződjön meg róla, hogy a felszínen nincsenek szálak vagy más idegen elemek.

A fő szakasz: a zománcozás

 1. a gyártó utasításai szerint a zománcot és a keményítőt bizonyos arányban összekeverik és alaposan összekeverik;
 2. tegye az első zománcréteget ecsettel vagy szórással;
 3. tartson fenn egy bizonyos időtartamot az utasításoknak megfelelően;
 4. tegyél fel egy második zománcréteget.

Ez a helyreállítási folyamat zománcozott fürdő kezével végződik. Ajánlatos legalább egy héttel a fürdő működése előtt ellenállni. Nagy időbe telik a zománc polimerizációjának befejezése.

Az új zománc élete 6-8 év lesz.

2. módszer: a fürdő folyadék akril helyreállítása

Ez a fürdőkúra helyreállításának módja viszonylag korábban jelent meg, köszönhetően egy különleges anyag üvegszerű megjelenésének.

Mit állítunk vissza?

A Stakril egy kétkomponensű akril anyag, amelyet kifejezetten a fürdő helyreállításához terveztek. Magában képviseli az akrilt és egy külön beszerezhető keményítőt. Az akril és a keményítő kombinációjakor kezdődik a polimerizációs folyamat, és ha felszínre kerül, akkor a készítmény 4-6 mm vastagságú, kiváló minőségű akrilfóliává változik.

A Stakril előnyei

A Stakril három figyelemre méltó tulajdonsággal rendelkezik, amelyek segítik gyorsan és hatékonyan a fürdő helyreállítását:

1. Viszkozitás

Az optimálisan kiválasztott üvegecskék viszkozitási együtthatója 4 mm vastag akril bevonatot hoz létre a fürdő falain és alul 6 mm mélyen.

2. folyadék

A fluiditás hatása lehetővé teszi az üveg számára, hogy egymástól függetlenül borítsa a fürdő felületét és egyenletesen feküdjön.

3. Késleltetett polimerizáció

Ennek a minőségnek köszönhetően biztonságosan és viszonylag kényelmesen végezheti munkáját a fürdő helyreállításán, anélkül, hogy félhet, hogy az akril túl gyorsan keményedik.

A polimerizáció után az akril felülete mechanikai és ütésálló, sokkal jobb, mint egy akril bélés vagy zománcozott réteg.

Teljesítménytechnológia

A folyékony akril fürdõk restaurációs technológiája még egyszerûbb a zománcozásnál, és a következõkbõl áll:

1: Felület előkészítés

Ez a szakasz nem különbözik a zománcozott felület helyreállításától. Ismételje meg ugyanazokat a lépéseket. Ezután húzza ki a szifont és tegyen egy tartályt a mosogató alá, ahol a felesleges akril áramlik.

2: folyékony akril alkalmazása

 • akrilsavas keveréket készítünk a gyártó utasításai szerint;
 • lassan öntsük a kész keveréket a fürdő felső szélére, mihelyt a sugár eléri a közepét, elkezdjük egyenletesen mozgatni az üvegréteg áramát a fürdő peremén;
 • amikor a kör bezáródik, az eljárást megismételjük, középen kezdve.

Az ömlesztett helyreállítás folyamatának folyamatosan kell zajlani, ezért a megfelelő méretű pohár kapacitását meg kell ragadnia. Nem szabad megmenteni - jobb, ha egy kicsit több akrilsal tölti ki, mint amennyire hiányzik, az extra a tartályba kerül a leeresztő lyuk alatt.

Az akril polimerizációja, típusától függően, 1-4 nap. Válasszon a stakril hosszú szárítási idővel, ebben az esetben az akril felülete jobb lesz.

A felújított fürdő élettartama kb. 20 év.

3. módszer: a fürdő helyreállítása a béléssel

A legegyszerűbb, de a legdrágább helyreállítási módszer a bélés telepítése. Ezenkívül a kád tökéletesen helyreállítható a saját kezével, mivel ez a módszer lehetetlen, mivel a bélésgyártást a gyárban gyártják.

Lehetőség van arra, hogy rendeljenek egy bélés gyártását a vállalkozás egy adott fürdőjéhez, és telepítsd magadnak.

Technológiai telepítés bélés:

 1. alaposan tisztítsa meg és zsírtalanítsa a fürdő felületét;
 2. helyezze be a bélést a fürdőbe;
 3. ellenőrizze a dokkoló ürítések helyességét;
 4. a metsző bélés a falburkolat vonala mentén;
 5. helyezzen speciális ragasztót a fürdő belső felületére és a bélés külső oldalára, és rögzítse őket;
 6. az ízületeket szilikonnal zárják.

A bélés telepítése után hideg vizet öntünk a fürdőbe, és egy napig tartjuk. Ezután a felújított fürdő üzemkész.

A bélés 10 évig szolgál.

Mennyibe kerül a fürdő helyreállítása?

Összefoglalva, a fentiekben ismertetett módszerek alapján összehasonlító elemzést készítünk a fürdőkúra helyreállításának költségeiről.

Zománcfürdő

A "Tikkurila" finn társaság által gyártott "Reaflex 50" zománc ára 1 kg-ra 550 rubel. Orosz készlet helyreállítása "Svetlana" költségek 750 rubel. Ennek eredményeképpen 1300 rubelt kell fizetnie.

Tömeges helyreállítás

Ha készletet vásárol a folyadék akril helyreállításához, mint pl. A Plastall, ez körülbelül 2000 rubelt fog fizetni. Ebben az útban mindent megteszünk a független munkához, akár egy video leckével rendelkező CD-lemezt is.

Akril bélés

A bélés és a polimer ragasztó költsége 2800-3000 rubel.

A legjobb megoldás az ömlesztett helyreállítás módja, amelyben egy gyönyörű és tartós bevonat egy kis pénzt kap. Ráadásul bármelyik ilyen módszer sokszor olcsóbb, mint egy új fürdő vásárlása és telepítése.

Catchwave

minden a vízvezetékről

Ömlesztett fürdő - folyékony akril öntés, alkalmazási technológia

A vízvezeték, mint minden dolog, saját életet él. De néha a régi dolog még nem kopott ki, de csak elveszítette az eredeti megjelenését. Ez vonatkozik a jó öntöttvas és acél fürdőkre is, amelyek akár több évig is tarthatnak, ha helyesen helyreállítják és új életet élnek beléjük.

Számos módja van a fürdők visszaállítására, amelyek segítenek kiküszöbölni az idő által okozott hátrányokat. Ez akril beillesztéssel vagy újraeltávolítással történhet. De ma a legnépszerűbb módja a fürdő akril betöltése. Ez a technika számos előnnyel jár az alternatív módszerekhez képest, amelyek segítenek a tökéletes eredmény elérésében, még az otthon kezdő számára is.

Az akril tulajdonságai és kémiai összetétele

Folyékony akril - több kopásálló bevonat, mint zománc. Ez két fő komponens - az alap és a keményítő - polimer vegyülete, amelyet pontosan meg kell keverni az alkalmazás előtt. Van egy egykomponensű bevonat is, amely készen áll az alkalmazásra. A gyártótól függően a készítmény kissé eltérhet különböző adalékok jelenlététől.

A leggyakrabban használt márkák nevezhetők:

 1. A gyártó "Ekovanna" folyékony akril "Lux" elegendő polimer otthoni használatra. Tulajdonságai miatt ezt a készítményt a folyékonyság és a plaszticitás jellemzi, valamint a nagy tapadást és a hófehér bevonatot, így nincsenek hiányok. Nem tartalmaz oldószert, így az ilyen típusú akril halvány szagú. A keményedést 24 órán belül végezzük. 15 évig tartó bevonat tartósságát biztosítja.
 2. A Plastol az orosz-szlovén termelés jó összetétele, amely nagy tapadással rendelkezik az olyan anyagokhoz, mint az acél és az öntöttvas. Az ultraibolya ellenállással, kiváló folyékonysággal rendelkezik buborékok és túlfeszültségek nélkül. Legfeljebb 20 évig tökéletesen fehér fedést biztosít. Teljesen megkötődik 36-38 órán belül.
 3. Stakril (folyékony akril) - volt az első összetétel, amelyet az "ömlesztett fürdő" technikájában alkalmaztak. A kompozíciónak jó elrejtési ereje és a legmagasabb bevonaterősség a meglévő lehetőségek között. Keményedik 48-96 órán belül, ami viszonylag hosszabb, mint a többi kompozíció. Ez a keveréknek számos hátránya van, ami bonyolítja a restaurátor munkáját: az egyenletesség hiánya még a gondos keverés, a buborékok és csepegések képződése, valamint a rossz edzési területek miatt, éles, kellemetlen szag jelenlétében. Ezenkívül az oldat legfeljebb 1 órán át használható, és az oldószer nem adható hozzá ehhez a keverékhez, mivel a készítmény szerkezete zavart okoz - túlságosan folyékony lesz, és a bevonatréteg nagyon vékony lesz.

Folyékony akril kiválasztásakor és vásárlásakor érdemes néhány jellemzőt figyelembe venni:

 1. A keményítő színe nem lehet sötétvörös, barna vagy sárga. Ennek eredményeképpen a fürdő árnyéka nem kívánatos.
 2. A folyékony akril színezése esetén jobb a kompozíció azonnali megvásárlása a kívánt márkájú pépekkel.
 3. Az akril nem esedékes - a tárolási idő közvetlenül befolyásolja a munkafolyamatot és a végeredményt.

A folyékony akril előnyei a zománc felett

A "töltőfürdő" módszer elődje a zománc ismételt alkalmazása volt a fürdők restaurálása során. Ez a módszer nemcsak nehéz volt dolgozni, hanem az új zománc törékennyé válása is jellemezte, amely nem volt ellenálló az új károkkal szemben. Napjainkban számos akciót és előnyöket használtak:

 • Kiváló ellenállóképesség a különböző károsodásoknak - ütés, karcolások, magas hőmérsékletű víz és hasonlók;
 • Könnyű használat. Tekintete folyékony, öntött és nem festett, ami simább és egyenletesebb bevonat;
 • A mérgező szag hiánya, amely lehetővé teszi, hogy töltse ki az otthont;
 • Az akril hőt takarít meg, ami kétségtelenül előnyös a fürdőszobában, valamint csúszásmentes felületet biztosít, ezáltal ez a bevonat biztonságos is;
 • Az akril bevonat baktériumok elleni védőgátja. A szerkezet simasága megakadályozza a szennyeződések elnyelését, és megakadályozza a rozsda és a sárgaság megjelenését. Ezért a bevonat gondozása minimálisra csökken - csak törölje le a mosószert.
 • Az olcsó. A helyreállítás akril töltéssel sokkal kevesebb lesz, mint az új vízvezeték beszerzése.
 • Az élettartam 10 és 15 év közötti, a bevonat és az elszíneződés károsodása nélkül. Ez 3-4 alkalommal hosszabb a zománcozáshoz képest.

Természetesen a legértékesebb módszer bizonyos hátrányokkal is rendelkezik. És bár a folyékony akril előnyeivel páratlanok, még mindig meg kell említeni őket, legalábbis ahhoz, hogy minden kezdő mester tudja, mire fog szembesülni a munkafolyamatban.

 • Először is, a szabványos anyagmennyiség kisebb károkat okozó kádok helyreállítását teszi lehetővé, legfeljebb egy centiméter mélységben. Ha a forrás mélyebb repedéseket, forgácsokat és szabálytalanságokat igényel, több polimerre van szükség, ami tele van a tál belső térfogatának csökkenésével.
 • Másodszor, a rakodási folyamat viszonylagos egyszerűsége ellenére az előkészítő szakasz az idő 80% -át teszi ki, sok türelmet és figyelmességet igényel. Ezen túlmenően, a fürdőszoba a restaurálás alatt átalakul egy mosókonyha, ahol sok a por, piszok és kellemetlen szagok.
 • Harmadszor, az egylépéses helyreállítás után a fürdőszobát két nap múlva lehet használni. Nehéz helyzetekben azonban a javítási folyamat akár 7 napot is elérhet.
 • Többek között meg lehet jegyezni egy erős szag jelenlétét még akkor is, ha a legjobb gyártók anyagait használják. Nem mindenki képes lesz ellenállni ennek a szagnak, így a munka ideje alatt a lakók jobban mozoghatnak, különösen, ha gyermekek vagy állatok vannak a házban. A gőzök elterjedésének megakadályozása érdekében a fürdőszobába vezető ajtót szorosan le kell zárni.

Ezek az árnyalatok természetesen bonyolíthatják a munkát, de a megfelelő előkészítéssel minimálisra csökkenthetik a kellemetlen szempontokat, és kiváló eredményt érhetnek el az összes munka elvégzése után.

Felkészülés a fürdő folyadék akril helyreállítására

Nem számít, mennyire magas a töltőanyag, lehetetlen a kívánt eredmény elérése gondos és megfelelő előkészítés nélkül. Érdemes megjegyezni, hogy a mester ruhái a lehető legnagyobb mértékben megvédik a testet a kezelés mechanikai és kémiai hatásaitól. Az előkészítő munka során szükséges légzésvédő és védőszemüveg jelenléte.

A folyékony akril alkalmazására szolgáló fürdő előállítása több lépésben történik:

 1. A régi bevonattól való tisztítás attól függően történik, hogy a zománcozott fürdő vagy akril bélés jelenléte:
  A zománc tisztításához csiszolópor és csiszolópapír szükséges. Hajtogatni a port a teljes felületen a fürdő és fokozatosan kezd csiszolni. Az őrlést lassan és óvatosan kell elvégezni, hogy a lehető legegyenletesebb felületet érje el. Ha van valamilyen koronás sarka, rozsdás átalakítót használnak felszedés után. Meg kell gyógyítani minden sérült területet, és hagyja el az utasításokban megadott időtartamot. Ezután ismételje meg a sweepet. Abban az esetben, ha a fürdő mély karcolásokkal, forgácsokkal és repedésekkel rendelkezik, használjon fúrógépet csiszoló szerelvénnyel vagy csiszolótárcsával a feldolgozáshoz. Intenzív tisztítás után a fürdő felületét vízzel alaposan leöblítik;
 2. Az akril bélés eltávolításához több helyre kell ügyes vágást végezni egy daráló és egy kis vágólemez segítségével. A fő cél - a fürdőszoba fémfelületének érintetlenül kell maradnia. A bélés eltávolítása után csiszoló fúvókákkal folytassa a tisztítást egy fúróval;
 3. Zsírtalanítást végzünk a fürdő fémalapjának akrilos kötésével. Ehhez használhat különböző anyagokat - szóda, oldószerek, aceton, oxálsav vagy alkohol. Az új szennyeződés elkerülése érdekében jobb, ha szöszmentes ruhát vagy szivacsot használ. Miután a tál felületét meleg vízzel alaposan megmossuk. A zsírtalanító eljárás többször megismételhető. A fennmaradó szabálytalanságokat autópasztával lehet betenni, és várni kell, amíg teljesen megszárad. Ezután folytathatja a következő lépést.

Az akril bevonat készítése több árnyalatot tartalmaz:

 • a keveréket az utasításoknak megfelelően keverni kell a homogenitás teljessé tétele érdekében, hogy elkerülje a szabálytalanságok megjelenését a száradás után;
 • Ne használjon fúrógépet keverés közben, mivel ez a folyamat a kész anyagot nemkívánatos levegővel telíti be, amely a kész felületen buborékok formájában jön ki - jobb, ha fából készült botot használunk.
 • a helyreállítási folyamatot nem lehet megszakítani, ezért jobb, ha több akrilt állítunk elő, ami jobban keverhető egy tartályban.

Ezután fel kell melegíteni a fürdő falát. Ehhez a fürdőt forró vízzel tetejére öntjük, és kb. 30 percig hagyjuk felmelegedni. Miután leengedte a vizet a kijelölt időn keresztül, a tálak falai gyorsan kiszáradnak egy száraz, szálmentes ruhával.

A fürdőszoba közelében lévő padlólemezeket újságokkal kell lefedni, és a keverőt a munka időtartamára el kell távolítani, vagy egy filmmel kell csomagolni a szennyeződés elkerülése érdekében.

Most közvetlenül az öntés folyamatába léphet, miután lecsomagolta a túlfolyó lyukat és a lefolyót, amely alatt kis tartályt helyeztek el.

A folyékony akril alkalmazása a fürdéskorrekció során

A folyékony akril textúrája nagyon műanyag, ezért ecsettel, szórópisztollyal vagy görgővel lehet felhordani. De mivel a módszert "öntözőfürdőnek" nevezik, a legjobb megoldás az öntés.

Töltse fel az akrilát felülről, a fürdő túlsó oldalával. A folyó masszát egy puha gumi spatulával ki lehet egyenlíteni. Az öntés kezdetén jobb, ha a keveréket egyenletesen elosztják. Az öntés befejezése után a felesleges interferencia károsíthatja a bevonatot. Az akrillát addig öntik, amíg teljesen le nem takarja a kád falát és alját. Ezután egy vékony patakot öntünk a külső oldalra, és eltávolítjuk a foltokat egy spatulával. Még ha a bevonat nem is tökéletesen működik, az akril porlasztásának folyamata egyenletesebben kerül felosztásra a tál felszínén.

Az öntés után a fürdőszobát 48 órán keresztül kell lezárni, hogy a por és a kis törmelék ne szennyezze a friss bevonatot. Két nap múlva telepítheti a túlfolyó lyukat, a lefolyót és a keverőt.

Olyan helyzetben, amikor a bázis erősen megsérült, az akrillát két rétegre öntik. Újra öntés esetén meg kell várni az első réteg teljes száradásának idejét, és legkésőbb két nappal a helyreállítás első szakasza után meg kell kezdeni a munkát. Az akril újratelepítési technológia változatlan marad.

Ha a fürdőszobai tervezés bizonyos színű fürdőt biztosít, akkor ugyanazzal a gyártóval egy kis színezőpasztát adhat hozzá a folyékony akrilhoz. Nem szabad elfelejteni, hogy a kész keverékben a szín mennyisége nem haladhatja meg a 3% -os gátat, ellenkező esetben a kész bevonat műszaki jellemzői sérülnek és kevésbé kopásállóak lesznek.

Bevonati tanácsok

Annak ellenére, hogy az akril bevonat meglehetősen ellenáll a különböző típusú hatásoknak, még mindig óvatosan kell kezelni, figyelembe véve néhány gondozási ajánlást.

Ne használjon súroló, lúgos vagy savas mosószereket, agresszív környezetet, amely hátrányosan befolyásolhatja az akril bevonat megjelenését. A fürdőszobák rutinszerű gondozásához elegendő egy puha szivacs és folyékony szappan. A repedések és a karcolások elkerülése érdekében próbálja meg, nehogy nehéz és éles tárgyakat dobjon a fürdő felületén.

Ezeket az egyszerű ajánlásokat követve hosszú évekig megőrizheti a fürdő tökéletes megjelenését.

DIY fürdő helyreállítása

Bármelyik, még a legmegbízhatóbb és legmagasabb minőségű fürdõ is idõvel repedéssel és durvasággal borulhat, sárga vagy rozsdá válhat. Ennek elkerülése érdekében szinte lehetetlen - még a legpuha detergensek és a háztartási vegyi anyagok is elvékonyodnak és a felületi bevonat kopását okozzák. Ebben az esetben a fürdő tulajdonosának egy újabb edény megvásárlásával és telepítésével kell szembenéznie. Ez azonban meglehetősen drága megoldás, ami egyébként szükségessé teszi a helyiségek javítását. Ezért jobb helyreállítani a fürdőt - nem igényel nagy kiadásokat, és a munkát önállóan lehet elvégezni.

DIY fürdő helyreállítása

Három fő módszer van a régi vízvezeték kinézetének helyreállítására: új zománcburkolat alkalmazása, ömlesztett akril helyreállítása és speciális bélés alkalmazása. Jobb, ha konkrét módszert választunk, figyelembe véve a saját pénzügyi lehetőségeit, az anyagokat, amelyekből a tálat készítik, és annak állapotát is.

A festés helyreállításának folyamata

Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy ennek a megoldásnak számos hátránya van, mivel az új bevonattal ellátott edénynek nem lesz olyan teljesítményjellemzője, mint az ipari körülmények között.

 1. A vízvezeték helyreállításához felhasznált anyagok, kevésbé tartósak és nem tartósak, így a felület pontosabb és puha kezelést igényel.
 2. Amikor fürdetni vagy helyreállítani a folyékony akril anyagot, a következő probléma léphet fel: a tál eredeti színe az új bevonaton át ragyog (különösen, ha a réteg túl vékony), árnyékát megváltoztatva.
 3. A fürdő színének felhasználásakor és tisztításakor vegyi anyagok hatására változhat.
 4. Az éles vagy terjedelmes tárgyak károsíthatják az új bevonatot, még akkor is, ha alacsony magasságból esnek, és a festékek (például a hajfestékek) elhagyhatatlan foltokat hagyhatnak.
 5. A dohányzók a fürdőszobában lemondanak a szokásairól, mivel a cigaretta rongyos égést hagy a felületen.

A felújított vízvezeték azonban karbantartható, és tulajdonságai közvetlenül függenek az anyagok minőségétől és a munka pontosságától.

A fürdő helyreállítása után

Fotó fürdő helyreállt

1. módszer. Új zománcozás alkalmazása

A modern polimer készítmények növekvő népszerűsége ellenére a korszerű házakban és apartmanokban gyakran megtalálható az acél- és öntöttvas-zománc bevonat. A fém erős és megbízható anyag, de a zománcozott bevonat gyorsan elhasználódik. A zománcozott bevonat helyreállítása viszonylag egyszerű folyamat, amely nem igényel speciális ismereteket vagy készségeket.

Azonban ez a módszer a fürdők megjelenésének helyreállítására egyik fő hátránya. A felszínen megjelenő repedések nagyon gyorsan fejlődnek, a zománc elkezd hámozni, a víz felhalmozódik alá, ami kellemetlen szagot, nedvességet és penészt jelent. Ezen túlmenően ez a módszer nem alkalmas olyan fürdőkhöz, amelyeknek számos kisebb hibája van - még a bevonás után is észrevehetőek.

Hogyan válasszunk egy kompozíciót a zománc helyreállításához?

Ahhoz, hogy az új bevonat erős legyen és megbízható legyen, a fürdők visszaállításához egy kompozíciót kell választania. Nincs sok lehetőség, így a megfelelő választáshoz meg kell ismernie a kompozíciók alapvető jellemzőit és tulajdonságait.

Epoxin 51 és 51C

Lépésenkénti útmutatás a fürdős zománc helyreállításához

Első szakasz. A rendelkezésre álló eszközök és anyagok előkészítése

A zománcozáshoz a következő eszközök szükségesek:

 • jó csiszolóanyag;
 • csiszolópapírral;
 • zsírtalanító (fehér szellem, nefrasz);

Csiszoló fúró

A fürdő helyreállításához használt zománcnak minden szükséges komponenssel együtt kell lennie. A bevonat kívánt színárnyalatához speciális festőpasztát (ha nem tilos a gyártó) vásárolhat. Ezenkívül nagyon fontos a száj és az orr védelme légzésvédővel, kesztyűs kézzel, és minden munkát csak jól szellőző vagy szellőző helyiségben szabad elvégezni.

Második szakasz. Felkészülés a zománc bevonat alkalmazására

Mielőtt elkezdené a zacskó zománcozását, alaposan tisztítsa meg a felületet, mivel ez határozza meg a bevonat minőségét és esztétikai megjelenését.

A fürdő előkészítését ebben a sorrendben kell végrehajtani, anélkül, hogy egyetlen lépést eltennénk, ellenkező esetben a zománc gyorsan elalszik. A fürdő maximális tiszta, sima felülete garantálja, hogy az új bevonat tartós és megbízható.

A harmadik szakasz. Zománc bevonat

Kombinálja a zománc összes komponensét az utasítás szerint, jól keverje össze a kompozíciót. Ossza két részre - az alap és a bevonat számára. Az első réteget széles ecsettel kell felhordani - vékonynak kell lennie, de a lehető legegyszerűbbnek, különbségek nélkül. Jobb kezdeni a tányér széleitől, fokozatosan lefelé haladva. A kompozíciónak nagyon jól kenhetőnek kell lennie, hogy kitöltse az anyag összes pórusát. Az első réteg alkalmazása után 10-15 percig hagynia kell, de nem szabad várakoznia a teljes száradásra, különben a zománc porosodhat, és a munkát elrontják. Ezután alkalmazza a második réteget ugyanazzal a kefével, a löketek irányával - a középsőtől a szélekig. Hagyja a fürdőt további 15 percig, és megszüntesse a hibákat (még tapasztalt mesterek is), ugyanolyan módon használja a kefét. Ez a művelet elvégezhető, amíg a zománc túl viszkózus.

Ecsetfürdő zománcozás

Kényelmes egy hengerrel ellátott befejező réteget alkalmazni.

Néha spray-tartályokat használnak a keverék alkalmazására, de a szakemberek azt javasolják, hogy elkerüljék ezt a módszert, mivel buborékok és csepegők jelenhetnek meg a felületen, ami miatt a zománc lehúzódik. Jobb kompresszort használni a permetező helyett - lehetővé teszi, hogy egyenletesen elosztsa a kompozíciót a fürdő falaira, és ugyanolyan vastagságú bevonatot hozzon létre.

Fürdő zománc bevonat spray

Jobb, ha nem használjuk a fürdőt egy hétig - csak annyi szükséges, hogy a zománc teljesen keményedjen. A szobahőmérsékletet 23 fokban kell tartani.

Video - fürdő zománcozás helyreállítása

2. módszer. Tömeges fürdő

Ez a módszer a vízvezeték helyreállítása a következő: folyékony akril öntik a tálba, amely ezután megszilárdul, és új bevonatot képez. A fent leírt felület zománcozásához képest számos előnye van.

 1. Az akril sűrű és viszkózus anyag, melynek köszönhetően vastag, egyenletes rétegben esik fel a felületen, elrejtve a fürdő összes hibáját és szabálytalanságát.
 2. A készítmény nem hagy elakadást, csíkot és buborékot a felületen.
 3. A fürdő helyreállításához nincs szükség a csempe eltávolítására vagy a tálat szétszerelésére.
 4. Az eljárás kevesebb időt vesz igénybe, mint a zománcozás vagy a bélésmentesítés.
 5. Az akril filmeket hoz létre a felületen, amely visszataszítja a szennyeződéseket és a lerakódásokat.
 6. A keverék alkalmazása nem igényel speciális ismereteket és készségeket.
 7. A legtöbb anyag, amelyet a fürdőhelyek helyreállításához használnak, szinte semmilyen szag.

Ezt a módszert az "ömlesztett fürdő" -nek hívták, a speciális alkalmazási mód miatt

Ennek a helyreállítási eljárásnak az eredménye sima, fényes felület, amely tökéletesen megőrzi a hőt és nem veszi fel a szennyeződéseket. Mint a zománcfürdő esetében is, a munka megkezdése előtt meg kell fontolnia az anyagok kiválasztását. Fontos megjegyezni, hogy sem a gazdaság, sem egyéb cél érdekében sem használhatod a szokványos akril helyreállítását a fürdők számára, amelyet hardverraktárakban értékesítenek. Tulajdonságai szerint különbözik az egészségügyi akrilból, amelyet kifejezetten a vízvezeték helyreállításához használnak, így teljesen károsíthatja a fürdőt és károsíthatja az egészségét. A választás ebben az esetben üveg és folyékony ömlesztett akril között történik.

Stakril vagy folyékony akril?

Bath helyreállító készlet

Ma már kétféle anyagot használnak a fürdőhelyek helyreállításához: stack és ömlesztett akril (az ilyen anyagok előállításának piacvezetője a Plastall, ezért a folyékony akril gyakran műanyagnak nevezik). Sok fogyasztó úgy véli, hogy nem különböznek egymástól, de valójában nem.

A Stakril kb. 10 évvel ezelőtt megjelent a boltokban, és már sikerült jó számot adni magáról. Minden felületen jól illeszkedik, és olcsóbb, mint a plasztol, azonban a fürdők felújítása meglehetősen nehéz kezdőknek, mivel a kompozíció gyorsan elkapja. Sokkal könnyebb műanyaggal dolgozni, mert kevésbé szeszélyes a működésben, és nincs erős szaga. Ez az anyag még fagyasztás után is megőrzi tulajdonságait.

A Plastall cég olyan fogyasztókat kínál, akik önállóan kívánják helyreállítani a fürdőt, számos anyagot.

Babaápolás a fürdőben: hogyan kell kezelni a fürdőt folyékony akrilnal otthon

Zománc fürdő fedél - nem csak dekoratív réteg. Megvédi a tál anyagát a károsodástól és meghosszabbítja élettartamát. Ezenkívül a sima bevonat hatékonyan eltávolíthatja a szennyező anyagokat a felületről.

A sérült réteget helyreállíthatja, ha tudja, hogyan kell zománcozni a fürdőt a saját kezével, mit kell tenni a tökéletes eredmény érdekében.

Mi a folyékony akril

Folyékony akrillal egy speciális polimer anyagot értünk, amely felhasználás előtt folyékony állapotban van.

A felszínre való felhordás után az anyag egyenletesen eloszlik a kezelt felületen, és megszilárdul, amikor megszárad. Az eredmény egy egyenletes, sima és tartós bevonat, amely megbízhatóan védi a fürdőt a károsodástól.

Általában a folyékony akril egy kétkomponensű készítmény. Használat előtt szigorúan vegye figyelembe a gyártó utasításait. Egyes gyártók kész kompozíciót szállítanak, amelyet nem kell keverni. A legnagyszerűbb folyékony akril fajták közé tartoznak a következők:

 • A Plastrol - az egyik legkiválóbb minőségű anyag a kádok helyreállításához, nem rendelkezik ilyen anyagok kellemetlen szagával.
 • Stakril - egy kétkomponensű kompozíció, amely lehetővé teszi, hogy minden helyreállítási munkát 3-4 órán belül elvégezzen.
 • Az Ekovanna egy jó formula, amely lehetővé teszi, hogy magas színvonalú bevonatot kapjon, de a munkát jellegzetes kellemetlen szagok kísérik.

Ezek az ömlesztett akril márkák folyamatosan javulnak. Ezenkívül új és új típusú, javított jellemzőkkel rendelkező akril folyékony készítmények jelennek meg a piacon.

A helyreállítási folyamat jellemzői

Habár a folyadék akril használata során a fürdő helyreállítása egyszerűnek tűnik, pontosan meg kell felelnie az összes technológiai követelménynek. A készítmény óvatlan kezelése buborékok képződéséhez vezethet a bevonat felületén. Ebben az esetben a javításnak teljes mértékben újra kell történnie. De el kell kezdeni az alapítvány megfelelő előkészítésével.

Fürdőfelület előkészítés

Nem tudod csak önteni a kompozíciót a fürdő felületére, és arra számíthatsz, hogy az akril réteg alatt minden hibát rejtenek. Az évek során a szennyeződés felhalmozódott a zománc felületén, korróziós területek jelentkezhetnek. Még akkor is, ha az alap szilárd és tiszta állapotban van, még felkészülésre van szüksége. Az alábbiak szerint készül:

 1. Először a fürdő teljes felületét egy olyan tisztítószerrel kell megszórni, amely tartalmaz csiszolószemcséket.
 2. Ezután tisztítsa meg a zománcot ezzel az eszközzel és a csiszolópapírral, vagy csiszolja fel a felületet egy elektromos fúróval (opcióként darálóval), amelyen a csiszolókerék fel van szerelve.
 3. Most használják a rozsdás átalakítót, amelyet olyan területek kezelésére kell felhasználni, amelyek legalább enyhén érintettek az ilyen típusú korróziótól.
 4. A transzducer egy ideig a felületen marad, a készítmény utasításaiban megadott módon, általában az idő körülbelül fél óra.
 5. Ezután a felületet óvatosan csiszolópapírral kezeljük.
 6. Ezt követően a fürdőben felhalmozódott szennyeződéseket vízzel teljesen lemossák.
 7. Most a fürdőfelületet speciális eszközzel és egy szöszmentes ruhával kell zsírtalanítani, ezáltal megvédi az alapot az új szennyezőktől.
 8. A fürdőt forró vízzel töltötték, és ilyen állapotban kb. 10-15 percig maradtak, hogy az alap felülete felmelegedjen.
 9. Ezután a vizet lecsöpögtetik, és a fürdőt újra tiszta, szöszmentes ruhával töröljük le.
 10. Most a felületet újra alaposan meg kell vizsgálni annak biztosítása érdekében, hogy még a legkisebb szennyeződések is legyenek.

Az így elkészített alapzat egyenletes, tiszta és meleg lesz. Ezek a körülmények biztosítják az akril-kompozíció javításakor a felület maximális tapadását.

A csiszolószerkezet használata nem szükséges, mindez a fürdő kezdeti állapotától függ.

Ha a zománcon csak kisebb károsodások vannak, de általában úgy néz ki, hogy csak homokkal borítja a felületet. A darálót olyan esetekben használják, amikor az alap károsodása mély és észrevehető. Ne tegye meg ezt a műveletet, és amikor a fürdetésnek van rozsda által érintett területe. Minél komolyabb a helyzet, annál mélyebben kell tisztítani az alapot.

A csiszoló kerékkel való csiszolás piszkos és poros munka. Ezeket a műveleteket a speciális védőruházatban és légzőkészüléken lehet leginkább elvégezni. Ha a fürdőszoba bútorokkal és vízvezetékkel rendelkezik, az ilyen munka elkezdése előtt jobb, ha egy filmmel vagy ruhával bezárja őket, különben a fürdőszobában lévő összes felületet meg kell mosni. Nagyon fontos, hogy a jövőben az ilyen por nem esik az alap zsírozott és száraz felületére.

Így történik, hogy a fürdő egyes részeiben a régi zománc eltávolítása nem lehetséges. Ebben az esetben savas alapú speciális oldószert használhat. Az oldószer használható a felület zsírtalanítására, de a szokásos szódabikarbóna is alkalmas. A szódát vízzel olyan módon keverik össze, hogy pépes készítményt kapjon.

A nagy forgácsok és repedések nehezen lefedhetők folyékony akrilnal, túl sok ilyen drága anyagot igényelhet. Egyes kézművesek egy trükket használnak: a mély repedések tele vannak autós gitttel. Természetesen egy ilyen javítást követően meg kell várni, hogy a kompozíció kiszáradjon, majd alaposan őrölje meg a felületet.

Ha az anyag felmelegszik, javul a hordozó felületének tapadása. Annak megakadályozására, hogy a felület lehűljön a fürdő folyadék akrilos zománcozásának megkezdése előtt, ezt megteheti: vizet vegyen be a kádba, keverje össze a készítményt és készítse elő a felhasználást, majd öblítse le a vizet és törölje át a felületet egy szalvétával. Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy a kész kompozíció eltarthatósága korlátozott, általában egy óra vagy egy kicsit. Ez elég ahhoz, hogy elvégezze az összes szükséges műveletet.

Továbbra is az utolsó előkészítő lépés - a lefolyó lebontása. Ha ez nem történik meg, akkor a felesleges akril leesik a csatornába, és ott keményedik, ami károsodást okozhat. A lyuk alatt kis hulladékkapacitást helyezzen el a kapott készítmény összegyűjtésére.

Akrill bevonat

A készítmény elkészítésénél figyelembe kell venni két pontot. Először kövesse a gyártó összes ajánlását. A keverés után az anyagnak egységesnek kell lennie, különben buborékok és egyenetlenség jelenik meg a felületen a szárítás után.