Legfontosabb > Tartozékok

Padlóburkolat, csempe lefektetés

A csempe gyönyörű és praktikus padló és falburkolat, de csak akkor, ha betartják a fektetés és fugázás szabályait. A laza munka tönkreteheti mind a fürdőszoba, mind a konyha megjelenését.

Úgy gondolják, hogy a varratok tömítése meglehetősen egyszerű feladat, és nem igényel különleges képességeket. Azonban a kezdőnek meg kell tanulnia néhány szabályt, hogy képes legyen minőségi munkát végezni.

Az ékkeverékek fajta sokszínűsége

Annak érdekében, hogy a csempézett padló vonzónak és hosszú ideig tartson, a csempe ízületek feldolgozásához a megfelelő simító keveréket kell kiválasztani. Az epoxi-, cement- vagy polimer habarcs előnyei, hátrányai és természetesen jellemző tulajdonságai vannak.

epoxi

Az epoxi habarcs használatának pozitív oldala, hogy a sav és az alkálifém nincs hatással rá. Ennek a keveréknek a védő tulajdonságai meglehetősen magasak, ezért használatuk nagyon elfogadható olyan helyeken, ahol magas követelményeket támasztanak az egészségügyi és higiéniai előírásoknak való megfeleléshez.

Az ilyen típusú habarcs elkészítéséhez keverje össze az epoxigyantát egy keményítővel. A homok jól alkalmazható, mint szükséges keményítő. Előre festett színben, amely leginkább alkalmas a tervezési ötletek megvalósítására.

Szükség esetén az ilyen típusú gitt eltávolítását a kerámia felületről az első napokon, a munka befejezése után kell végrehajtani. Egyébként rendkívül nehéz lesz lemenni. A csempék tisztításához használjon speciális készítményeket.

Az epoxi habarcs használatának pozitív oldala, hogy a sav és az alkálifém nincs hatással rá.

cement

A cementhabarcs a leggyakoribb. Ennek a módszernek a fő előnye a könnyű előkészítés. Elég, ha a száraz keveréket egy tartályba öntjük vízzel és folyamatosan keverjük. Amikor a tömeg egyenletességét elérjük, hagyjuk 5 percig keverni, majd jól keverjük össze.

A felületet kb. 20-30 percig száradja meg. Ha már megjelent a fehér virág, akkor nedves gumival gereblye tisztít. A tisztítási folyamatot átlós irányban kell elvégezni. 3-4 óra múlva nedves ruhával járjon a felületen.

A cementhabarcsot zománc bevonattal bevont vagy nem bevont csempe közötti kötésekkel lehet bevonni. És érzékeny márvány vagy üvegezett csempe esetében ez a tömítési módszer nem ajánlott.

A cementhabarcsot zománc bevonattal bevont vagy nem bevont csempe közötti kötésekkel lehet bevonni

A cementhabarcs színe szürke vagy fehér lehet, és cement-homokhabarcsokkal kombinálható.

polimer

Az ilyen típusú gitt fő előnyei:

 • a varratok zsugorodásának csökkentése;
 • egyszerű öblítés;
 • szennyeződésmentes felület;
 • nedvességgátló tulajdonságok;
 • fagyállóság;
 • a térhálósodás teljesen független a környezeti hőmérséklettől;
 • műanyag megoldás;
 • nincs repedés, miután a keverék teljes mértékben megszáradt az interglaciális térben.

Az epoxi-gitthez képest a polimer kevésbé tartós. Ezért annak érdekében, hogy legalább egy kissé növeljék a fugázási ellenállást egy polimer bázissal, az oldathoz folyékony formában polimert adnak. Az ilyen típusú gitt színes oldata változatos lehet.

Az epoxi-gitthez képest a polimer kevésbé tartós

Dörzsölő ceruza

A Kardash markert néha lehet használni a csempe közötti kötések tömítésére. A jelző összetételében lévő oldat elpusztítja a gombát és megakadályozza annak megjelenését.

A Kardash markert néha lehet használni a csempe közötti kötések tömítésére

Előkészítő folyamat

Annak érdekében, hogy eltakarja a csempe közötti varratokat, előbb fel kell készíteni az anyagokat és a szerszámokat:

 • csempe ízületek gittje;
 • fogó vagy fogó;
 • egy kés;
 • spatulák (gumi és fém);
 • rongyok és szivacs.

Előkészítő munka:

 1. Először gondosan el kell távolítani a ragasztó maradványait a cserépről egy spatulával.
 2. Abban az esetben, ha műanyag kereszteződést hagytak a lapok között a pontosság érdekében, azokat el kell távolítani. Lassú, gyengéd mozgások, hogy ne károsítsák a csempe zománcburkolatát, kést kell húzni és fogóval vagy fogóval húzni.
 3. A víz alaposan megmossa a csempézett felületet, és törölje rongyokkal. Hagyja addig, amíg minden teljesen száraz. A szárítási folyamat körülbelül fél óra és egy óra között tart.
 4. Ezután előkészítse a habarcsot. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a habarcs konzisztenciájának nem lehet sűrűnek, sem folyékonynak - közepesnek lennie. Ha vastag gittet készítesz, akkor még a munkafolyamat befejezése előtt is megszáradhat, és ha a készítmény folyadékká válik, akkor nagyon hosszú ideig lesz szárazon, miközben a hasznos élettartam jelentősen csökken.

Ön is érdekelhet egy cikket a zökkenőmentes padlólapokról.

Annak érdekében, hogy eltakarja a csempe közötti varratokat, előzetesen elő kell készíteni az anyagokat és a szerszámokat.

Hogyan válasszunk egy habarcsot a csempe számára (videó)

Fugázási folyamat és változatai

Lehetőség van az illesztési pontok tömítésére az alábbiak segítségével:

A tintapaszta leggyakrabban használatos. Míg a habarcsot a csempék és a gumiheveder között nyomja meg, egy kis erőt kell alkalmazni. Így a varrás minősége közvetlenül függ a megoldás alkalmazásának erősségétől és sűrűségétől.

A félelem, hogy a csempe elkenődik, el kell dobni, mert a munka után minden csempe átmegy a mosási folyamaton. A varratok lezárásakor azonnal távolítsuk el a megmaradt oldatot spatulával és alkalmazzuk egy kezeletlen csempézett mintára.

A gittkészítés időtartama nem haladhatja meg a 10-20 percet. Ajánlatos a keveréket 30 fokos szögben és átlósan alkalmazni. Miután sikerült lefednie az összes varratot, meg kell törölni egy habszivacs szivacsot, amelyet óvatosan és gyakran öblítenek ki és szorítanak jól.

A habarcsot a csempék közé szorítva szoros erőre szorul

A fugázó táska fel lehet használni a felületen, amelyet nehezen lehet megtisztítani munka után. A vége a varrás szélességének mérete.

Ha simító tasakkal dolgozik, a csúcsot a varrat kezdetén kell elhelyezni, és az él mentén kell futni, fokozatosan fel kell töltenie a varratot a teljes hosszában. A zsákkal meg kell töltened minden vízszintesen elhelyezkedő interglaciális hézagot, majd folytassa a függőlegeseket.

Az ízületek előkészítése a fugázáshoz (videó)

Végső szakasz

A folyamat végén szükség van a csatlakozásra. Az elszámolás azt jelenti, hogy a felesleges megoldást eltávolítjuk a teljes tömb szintje felett. Az ilyen eljárást azzal a céllal végezzük, hogy a burkolólap felületét esztétikussá tegyük, valamint előkészítsük az ízületeket a festéshez.

A kötés eljárása egy fogkefe végével, egy hegyes fából készült ékkel, egy gumi résszel vagy egy speciális spatulával történik.

Miután sikerült minden varratot eltakarni, elkezdődik a végső szakasz - a felesleges habarcs eltávolítása. Annak érdekében, hogy a felesleges keveréket a száraz módszerrel el lehessen távolítani, szükség van egy rácsra. Kezdje el a tisztítást, majd szinte derékszögben tartja a műszert, és átlósan mozgatja a varratot.

Az egész folyamat végén szükség van egy összekötésre.

Ha a száraz eltávolítás befejeződött, folytassa a felesleges nedves tisztítást. Mielőtt elkezdi ezt az eljárást, a varratokat 5-20 percig hagyja száradni. És csak akkor, ha a varratok megkeményednek, nedves szivaccsal dolgozik. Ha epoxi habarcsot használtunk, akkor a felesleges anyag eltávolítását speciális eszközökkel végezzük.

Ne felejtsük el, hogy egy megfelelően kiválasztott fugázószerkezet és az alkalmazási szabályoknak való teljes megfelelés nemcsak gyönyörű megjelenés, hanem hosszú élettartam. Bízz magadban a képességeidben, tanuld meg az elméletet, és bátran kezded el a gyakorlatot.

A csempeburkolatok közötti tömítések - az ízületek korszerű módszerei

A fugázás a fürdőszoba kialakításának utolsó lépcsője. Ezzel az egyszerű eljárással az eredmény akkor érhető el, ha a csempe falazása gyönyörű és szép lesz. Vegyük figyelembe a kompozíció megválasztásának és az önfúvás szabályainak a jellemzőit.

A fürdőszobában lévő burkolólapok közötti térelválasztást azért végezzük, hogy megóvjuk a ragasztót, amelyet a falak és más felületek díszítésére használunk a szennyeződéstől, a nedvesség beszivárgásától és a káros baktériumok kialakulásától. Ezenkívül szükség van arra, hogy a szoba szép megjelenést biztosítson. Használatuk nélkül a csempetermékeket hosszú ideig nem tartják a falakon, és a felszínük alatt minden körülmények között létrejön az egészségre veszélyes mikroorganizmusok kialakulása.

A tömítést műanyaggal készítik

A csempék könnyű, gyors és megbízható lezárása érdekében a választásnak az összetételre kell esnie, amely számos fontos tulajdonsággal rendelkezik:

 • egyenletesnek kell lennie ahhoz, hogy teljesen kitöltse a csempe melletti helyet. Semmilyen esetben ne vegyen egy keveréket tömör zárványokkal, ami nemkívánatos dugókat alkot! Nem engedik, hogy a tömítés a mélységbe behatoljon, és szabad területet hagyjon az ízületek belsejében;
 • A nagy rugalmasságú vegyületek segítenek jobban törölni a csíkot a csempe és a fürdőszoba között, valamint a helyiség díszített felületén. Gyorsan eloszlatják az összes meglévő repedést és mélyedést;
 • alaposan olvassa el az erősség jelzőit. Az általad választott termékek nem eshetnek le, ne törődjenek és ne essenek ki a festék mosási folyamatában;
 • A szárítás utáni hidrofobicitás szintén fontos. A szerszámnak nem szabad elnyelni a nedvességet, de gyorsan taszítani;

Ne felejtsd el a szárított eszközök esztétikai tényezőjét. Munkavégzés után az ízületeknek rendes és sima megjelenésűnek kell lenniük, és színüknek összhangban kell lenniük a szoba általános belsejével.

A modern helyőrzők alapján a gyártók a következőket használják:

 • cement;
 • cement és polimerek;
 • homok és cement;
 • poliuretán;
 • furán és epoxigyanták;
 • szilikon.

Néhány módszer kézzel készített keverőhabarcson alapul. E célból a szakértők gipszt, homokot és cementet, agyagot, nátrium-alapú vízüvegt és egyéb anyagokat gyárthatnak.

Mielőtt az anyagot magának készítené, ne feledje, hogy ez a módszer bizonyos kockázatokat hordoz magában. A probléma az, hogy a szükséges receptekkel való esetleges inkonzisztencia következtében a habarcs a hőmérséklet és a páratartalom ingadozása hatására összeomlik. A legújabb technológiákkal gyártott márkás termékek sokkal jobban megmutatkoznak, és a szükséges antiszeptikumok feltétlenül jelen vannak a komponensek között.

A munka egyik legkedveltebb megoldása a nagy mennyiségű cementes megoldás. Ők a legtöbb vezető körében állnak az építőanyag-gyártók körében. Hasonló módon kétféle lehet - egy cementalapon, homokkeverékkel és anélkül.

Ha a fürdőszoba és a fal közötti széles kötés történik, homokos cementanyagokat használnak. Úgy tervezték, hogy nagy sávokkal dolgozzon - szélessége meghaladja a 4 mm-t. A keskenyebb vonalakat finom szemcsés anyaggal kell tölteni, amelynek előállítása polimert használ. Mindenesetre, mielőtt lezárná a burkolat melletti helyet, olvassa el a használati utasításokat. Ebben a gyártónak fel kell tüntetnie, hogy mely termékeket használja.

A cementhabarcs a legnépszerűbb

Portland-cement alkalmazása során a cementgyár homogén szerkezetet kap. A márkakereskedők rugalmasságának javítása érdekében keverjük bele a mész komponenseket.

A fürdőszobai és a csempézett felület közötti varrások tömítése kiváló minőségű, megfelelően keverje össze a megoldást. Ehhez kis mennyiségű vizet kell fokozatosan hozzáadni a palackhoz, amíg a termék homogén lesz.

A cementgyagok eltérő árnyalatúak lehetnek. Leggyakrabban már a kívánt színt kapják, de néha a gyártók a színező pigmentet külön vásárolják meg. A piacon is vannak olyan termékek, amelyekhez keverés közben hozzáadhat különleges ezüst vagy aranyszínű por. Segítenek abban, hogy a fal dekorációját a fürdőszobában sokkal gazdagabbá és elegánsabbá tegyék.

A szilikonfugázás egyetlen komponensen alapul. A gyártás során speciális műanyag kazettákba csomagolják. Amikor a kupak tömítéseit lezárják, az épület pisztolyába kerülnek. Ezek a töltőanyagok szilikonból állnak, amelyhez savas keményítőt adnak.

A szilikon töltőanyagok kényelmesek a problémás ízületekhez.

A legtöbb esetben a szilikon töltőoldatokat más típusú töltőanyagokkal kombinálva használják. Keverés nélkül a szilikon anyagot leggyakrabban rövid javításra használják. Például, ha a fürdőszobában probléma van a fürdőszoba és a falra helyezett csempe között, akkor rövid időn belül töltheted szilikonnal. Ha ezt a kompozíciót használja, akkor nagyon fontos, hogy a kazettához csatlakoztatott kupakot megfelelően ragassza be.

Az epoxi oldatok komponensei közül az alap két komponensből áll - epoxi gyanta és keményítő. A keverés tömegét közvetlenül a munka előtt kell elvégezni. Mindkét komponens kombinálásával viszkózus tömeget kap, ami miatt nehézséget okoz a vele végzett tevékenységek javítása. Emiatt a kezdők gyakran megbíznak a tapasztalt kézművesekkel, hogy kitöltsék a varratokat.

Ezt az eszközt nagy szilárdság és külső tényezők - nedvesség és hőmérséklet ingadozások jellemzik. Nagyon hosszú élettartamú - ha helyesen alkalmazzák, akár 30 évig is eltarthat. A szerszám könnyen behatol az összes üregbe, és megkeményedik, majdnem ugyanolyan sűrűséget kap, mint maga a cél.

Amikor az epoxioldathoz fémport adunk, az eredeti varratok elérhetõk.

Annak érdekében, hogy az esztétikai megjelenés beágyazása után a csíkok legyenek, tökéletesen arányos felületet kell választani ugyanolyan sima szélekkel. Ellenkező esetben a megoldás nem csak elrejti, hanem kiemeli hibáit is.

Az epoxid-oldatok bármelyikének összekeverésénél fémport kaphat. Ez a design nagyon eredeti lesz, különösen akkor, ha széles varratokkal dolgozik.

A fürdő és a csempézett fal közti összekötő furángyantaalapú töltőanyaggal is lezárható. Ez magában foglalja a furanolt és az fupfilovy-alkoholt. Teljesen megszáradva nagyon kemény és ellenáll az ultraibolya sugárzásnak, háztartási vegyi anyagoknak, hőmérsékletnek és nedvességnek való kitettségnek. Nincs víz összetételében, ezért nem képes felvenni azt kívülről.

Fontos megjegyezni, hogy nagyon nehéz a törülköző és a burkolólapok összekötése furán tömítéssel. A munkafelület előkészítésekor a fő problémák merülhetnek fel. A munkát szigorúan a gyártó utasításai szerint kell végezni.

A fürdő és csempe csomópontjának törléséhez a legjobb a víz diszperzióból és poliuretán gyantából készült paszta

A víztartalmú és poliuretán gyantákból készült készpózt a legalkalmasabbnak kell tekinteni. Nem igényel különleges előkészítést, teljesen elkészített rugalmas megoldás formájában kerül értékesítésre.

Leggyakrabban a csempe vagy üveg mozaik mellett 2-5 mm szélességű ízületeket alkalmaznak. Ezek a töltőanyagok gyorsan és egyenletesen eloszlanak benne. Teljes száradás után vízzel és háztartási tisztítószerekkel moshatók.

A falakon és a padlón lévő csempe közötti ízületek tömítése megköveteli az összes szükséges eszköz elkészítését. A munkához szüksége lesz:

 • spatula az anyag felhordásához, célszerű szerszámot vásárolni a gumiból;
 • 2 tartályt tiszta vízhez és a keverék összetételéhez;
 • éles kést a varratok tisztítására a töltés előtt;
 • keskeny ecsettel az ízületek tisztításához;
 • keskeny acél simító;
 • puha ruhát és szivacsot a csempék mosásához;
 • gumikesztyű;
 • védő maszk.

Először készítsd el a felületeket, mielőtt feltölted őket. Amint a formázó ragasztó teljesen száraz, vegyen egy kést és tisztítsa meg a csíkokat a ragasztó maradványai között. Miután ez az ecset elkezdi söpörni a ragasztó maradványait, hogy ne akadályozzák a tér kitöltését.

Az elkészítés után meg kell kezdeni a keverést. Öntse a port vagy folyadékot vízbe szobahőmérsékleten történő beágyazás céljából, és keverje addig, amíg homogén összetétel nem jön létre. Ezután szórja be a csíkokat vízzel a spray palackból, és óvatosan alkalmazza az anyagot. Töltse ki a szükséges helyet gyorsan és pontosan.

Az ízületek törlése gumi spatulát igényel. Ezután forgassa el a szerszámot és indítsa el az anyagot az ízületbe. Aztán megint forgassa a spatulát és sétáljon a szalag mentén, felesleges anyagot gyűjtsön.

Anélkül, hogy a vegyes megoldás maradványait időben eltávolítaná, találkozni fog azzal, hogy kiszárad, és nehéz lesz megszabadulni a foltoktól. Emellett a felület pontatlan.

Habarcsot is használnak az aljzatok és a fali lámpák körüli csatlakozásokhoz. Miután befejezte a tevékenységeket csempével a falakon, menjen dolgozni a padlón a fürdőszobában.

Tömítéseket csempék között

A csempék közötti ízületek tömítése fontos lépés az új csempe behelyezésekor. Lehetetlen az ízületek tömítése, anélkül, hogy a csempe közötti ízületeket lezárnák. A színes habarcs segítségével a felület vonzóbbá és stílusosabbá válik.

Színválaszték fugázó ízületek.

Az ízületek tömítése a csempék között végezhető abban az esetben, ha hosszabb ideig elhelyezett, de kiváló állapotban van, és a varrás nem vonzó.

Ha ez nem történik meg időben, akkor a rossz minőségű varrás eredményeképpen meg kell változtatni az egész lapkát.

Tipikus simítólapok

Annak érdekében, hogy lezárják a varratokat, különböző anyagokat használva. Ezeknek az anyagoknak a alapja a cement vagy epoxi gyanta, szilikon tömítőanyag is használható.

Az öreg varratok a következő anyagokból állíthatók vissza:

Fotó 1. A csempék közötti csomók spatulával vannak kitöltve.

 1. Epoxi habarcs. Ennek az anyagnak az alapja az epoxigyanta és a keményítő. Ez a habarcs tökéletesen megvédi a varratokat a kémiai elemek negatív hatásaitól, és jelentősen növeli az ízületek ütésállóságát. Az anyag hátrányaként érdemes megemlíteni a magas költségeket és azt a tényt, hogy magas viszkozitása megnehezíti a vékony ízületek őrlését. Kényelmes vele dolgozni abban az esetben, ha a varrat szélessége legalább 5-6 mm.
 2. A cementhabarcs cement és más komponensek keveréke. Száraz formában lehet, akkor csak vízzel kell hígítani és kész formában. Az anyag összetétele különböző adalékokat tartalmaz, de a keményítő, a portlandcement és a latex és a portland keveréke kötelező. Az ilyen keveréket gondosan meg kell dolgozni zománcozott burkolólapok esetében, mivel a kis homokszemcsék károsíthatják a felületüket.
 3. A tömítőanyag úgy van megtervezve, hogy megvédje a varratot a nedvességtől. Nemcsak a varratok, hanem a nem fényezett csempe felületének védelme érdekében egy vékony réteg tömítőanyaggal van bevonva. Különböző alapokon lehet: lakk, szilikon vagy akril.

Leggyakrabban a varrás helyreállítását a fürdőszobában kell végrehajtani. Ez annak köszönhető, hogy ebben a helyiségben magas páratartalom, hőmérsékletváltozás következik be, és mindez károsítja a varratokat.

A munkához szüksége lesz:

 • tömítőanyag;
 • csavarhúzó, kés;
 • hajszárító, porszívó;
 • védőszalag.

A munka teljesítményének sorrendje:

Zatirochny anyag lehet a szín a csempe vagy fordítva, a kontraszt.

 • először el kell távolítania a vízkőzetet, a gombaformákat, a régi habarcsot, és csak ezt követően tömítse be a csempe közötti ízületeket. Ehhez használhat késsel, csavarhúzóval, ha az anyag a csempefelületen marad, majd óvatosan eltávolít egy fadarabot;
 • alaposan mossa le és zsírtalanítsa a varratokat, és hagyja teljesen száradni, hogy felgyorsítsa a folyamatot, hajszárítót használhat;
 • porszívót használva kis törmelék és morzsák eltávolítására;
 • ragasszuk be a védőszalagot a varrat körül;
 • töltse meg a varratot szilikon tömítőanyaggal, és hagyja teljesen megszáradni, majd távolítsa el a szalagot.

A varratok lezárása új csempeburkolat készítése során

Ehhez használjon mind száraz por, mind kész oldatot.

A munka sorrendje:

Fotó 2. Egy tömítőanyaggal ellátott csőre vágja a fúvókát 45 fokos szögben.

 • spatulával töltsük be az ízületeket a burkolólapok között, a spatulát a csempék felett 90 fokos szögben kell mozgatni a csuklóvonalhoz (1. kép). A felesleges oldatot eltávolítjuk;
 • hogy a varrat konkáv legyen, speciális szabályt alkalmaznak rá, vagy olyan tárgyat használnak, amelynek lekerekített vége van, például a fogantyú tűje vagy sapka;
 • az oldat alkalmazása után a lapot tiszta, nedves ruhával vagy szivaccsal kell törölni;
 • tömítőanyaggal ellátott csövön vágja le a fúvókát 45 fokos szögben, és helyezze be a fecskendő adagolóba (2. kép);
 • egyenletesen nyomja be a tömítőanyagot a varratba;
 • a tömítő réteg kitűzése érdekében nedves ruhával vagy nedves ujjával teheti meg (3. kép);
 • Engedje meg, hogy a tömítőanyag megszáradjon és száraz ruhával törölje át az egész felületet.

Fotó 3. Tömítőanyag-simítás elve.

Mielőtt elkezdené alkalmazni a tömítőanyagot, gyakoroljon szilárd és egyenletes rétegben. A tömítőanyag alkalmazásának megkönnyítése érdekében védőszalagot ragasztunk a varrat körül. Csak akkor távolítható el, ha a tömítőanyag megszárad.

Az egyik legkedvezőbb árú mennyezeti felület a polisztirol burkolólapok használata. Gyakran előfordul, hogy a mennyezet befejeződése alatt a csempe között hely marad a hely, ami megdönti a mennyezet megjelenését.

Annak érdekében, hogy megszüntesse ezt a hátrányt, meg kell tölteni a helyet a csempe között. Ehhez szükség van: egy tömítőanyagot, egy pisztolyt vagy egy csipetnyi fecskendőt.

Szükség van a cső hegyére vágására tömítőanyaggal, 45 fokos szögben kell elvégezni, majd helyezze be a csövet a pisztolyba, és óvatosan töltse be a rést tömítőanyaggal.

Ha nincs speciális fegyvere, és nem tervezi megvásárolni, akkor használjon süteményes fecskendőt a tömítőanyag felhordására. Először nyomja össze az alját egy csőben tömítőanyaggal, majd töltse be egy fecskendővel, és töltse ki a rést.

tömítő simítóval.

Mondja meg, hogy milyen módon tömítse le a csempék közötti varrásokat? Figyelembe véve a módszer a tömítés ízületek csempe a fürdőszobában. 1 Tegyen rá cementcementet, majd tetejére egy réteg lakkot vagy tömítőanyagot (talán az interneten azt jelentette, hogy a lakk és a tömítőanyag egy és ugyanazon fő eszköz). De a lehetséges hátrány az, hogy ezt a lefedettséget később frissíteni kell. Talán van elég eszköz egyszerre alkalmazni - szeretnék tudni róluk. 2 Hígítsa a cementhabarcsot nem vízzel, hanem speciális latex alapú folyadékkal. Itt szeretnék tudni a módszer megbízhatóságáról az elsőhöz képest a vízállóság szempontjából. És az utolsó kérdés. Mit gondolsz, fontos, hogy lezárjuk a varratokat a fürdőszobában? Talán még mindig szüksége van egy falra, hogy kicsit lélegezzen?

Vegyél egy jó behozott habarcsot, például a Mapey cégtől, és nincs szükség további tömítésre, mivel gyakorlatilag minden habarcs olyan jól védi a varratokat, ha nem hajlított kézzel készült

A szokásos habarcs elegendő, nem szükséges újra feltalálni a kereket.

Én használom a Dolphin szerszám gyártást Lengyelországban

habarcs szatén és nem rendeltetésszerűen több szennyeződés.

Próbálja meg IDROSTUK-ot egy latex adalékkal kétszer-háromszor felhordani egy nedvesített szivaccsal, ami vízálló bevonatot eredményez.

Miért van rá szüksége? Nincs úszómedence, nem fehér csempe fehér folyosóval a folyosón? A fürdőszobában - a leggyakoribb habarcs és minden.

Igen, elfelejtettem, a padlóburkolatokra szükség van, hogy a varratok ne szennyezzék a szennyeződéseket, és könnyebb volt lemosni őket

nem fog lélegezni és jobb, ha nem vizet, hanem egyszerű alapozót ad a habarcshoz

Általában, ha magas minőségű fugázóanyaggal rendelkezik, amelyet szakember végez, akkor nincs szükség több manipulációra! DE! Ha rág kétséges, hogy 1. kaphat kevert habarcs nem a víz, és a latex lágyító (pl Axton, bár elég sok különböző és tulajdonságaik közel azonos) Ez javítja a műszaki jellemzőit fugázó alapuló cement. Növeli a víz abszorpciója és a habarcs kopásállóságát az ízületekben, növeli a csempeélek tapadását, javítja az izületek rugalmasságát és deformálódási képességét. Ne változtassa meg a habarcs színét. Növeli a fading-ellenállást a fakulással szemben. Van másik mód. A végső megszilárdulás után habarcs (két hét) alaposan átitatott varratok impregnált egy kis ecsettel, a legjobb példa rajz ATLAS Delfin.Eto legjobb impregnáló most den.Effekt tündér. Öt évvel ezelőtt dolgoztam ezen a konyhában és folyosón a csempézett padlón lévő varratokon, még mindig nem tetszik! És az utolsó. Az ízület a csempe vége és a fürdőszoba között egy normál habarcs után mindig jól átlátható vagy fehér színű, a helyzet függvényében, szilikon tömítőanyag. JÓ LUCK!

Itt van egy palacsinta, és semmi sem ad hozzá)))). Teljes mértékben egyetértek. Személy szerint az Ultrakolor habarcsot használom. A kritikus helyeken a Fugolók helyett víz helyett (ha a csempe sima és pórus nélkül van)

Ah ah ah, hogy hiányzott egy ilyen pillanat. A padlón lévő fürdőszobában a varratok enyhén szennyezettek, az ultrakönnyű habarcs elég könnyű, de értem, hogy túl késő van a varratok impregnálással történő festése? fél év telt el a javítás után (((

Ver, szappanos vízzel ecsettel mossa meg a varratokat, hagyja megszáradni. Aztán, amint már fentebb említettük, dolgozzuk fel a varratokat a delfinnel.

Hogyan válasszuk ki és készítsük el a habarcsot az ízületek között?

Azok a személyek, akik a fürdőszobában javításra szorulnak, mindig gondolkozzanak a kérdésben: hogyan takarják el a csempék között a ízületeket a fürdőszobában? A fürdőszoba és a csempe közötti kötés tömítése nagyon fontos pont, amelynek megoldása még a javítási folyamat megkezdése előtt is szükséges.

A többség úgy véli, hogy a varratok lezárása nem igényel speciális készségeket vagy ismereteket, de mélyen tévednek. Néhány alapvető szabály ismerete nélkül lehetetlen magas színvonalú munkát végezni. Az anyagba való beágyazás megfelelő minőségének hiányában a nedvesség szivárog, és ennek következtében a kórokozó mikrobaktériumok kialakulásának esélye és a bevonat gyors deformációja növekedni fog. Ezért fontos, hogy fordítsanak elegendő figyelmet erre a folyamatra, és semmiképpen sem szabad időt és pénzt megtakarítani.

Miért fénylik a burkolólapok közötti csomók a fürdőszobában?

A padlón lévő kerámia csempe a bevonat legjobb és praktikus típusa, ideális a magas páratartalmú helyiségek számára. Azonban egy bevonat nem elég - ahhoz, hogy a csempe tökéletesen kinézhessen, megfelelően törölni kell. De mi az oka ennek az akciónak?

A csempézett ízületek közötti helyet varrásoknak nevezik, és vannak olyan technológiák és szabványok, amelyeket a csempe behelyezésekor követni kell. A szabványok alapján a csempe közötti résnek 2-4 mm-nek kell lennie. Hézagok szükségesek a fal süllyedése esetén, így lehetővé válik egy csempe áthelyezése. Azt is elkészítették, hogy a víz ne szivárogjon, és a levegő nem halad át a hornyolt lyukakon.

 1. Maga a habarcs a felesleges nedvesség megakadályozására szolgál, mert ennek hiányában gombák vagy forma alakulhat ki a varratok között.
 2. A dörzsölés megerõsíti a lemezek közötti tapadást.
 3. A varratok lezárása hatással van a csempe megjelenésére, és a csempe deformált sarkait észrevehetetlen.

Az eljárások minősége a padlóburkolat élettartamától függ.

Hogyan válasszunk ki egy épület keveréket?

Mielőtt vásárolna, meg kell találnia, hogy milyen habarcs megfelelő az Ön számára. A kerámiák ilyen keverékei: cement, szilikon és gyanták. A különbség az ár és a teljesítmény tulajdonságai között.

Opcióként egy különleges habarcsot is figyelembe vehet - ez a legmegfelelőbb a mozaik feldolgozáshoz. Építőüzletük arzenáljukban sok habarcs van, amely nem csak a padlón, hanem a mennyezeten vagy a falon is használható, de ha valaki nem érti ezt a problémát, akkor a választás elég nehéz lesz. Például egy olyan száraz keveréket vásárolhat, amely további hígítást igényel folyadékkal, és azonnal használatra kész megoldást választhat, amelyet általában egy műanyag vödörben értékesítenek. Ehhez a kiválasztáshoz egyértelműen meg kell határozni a munkaköröket, mivel a kész keveréket hosszú ideig nem lehet tárolni. Ha nem alkalmazzák a közeljövőben, a tömeg kiszárad, és nem lesz alkalmas a további munkára.

A vakolat kiválasztásánál figyelembe kell venni:

 1. Nedvességállóság.
 2. A zsugorodás minősége a szárítás után.
 3. Erő.
 4. Ragasztási szint.

Ezenkívül a választásnak figyelembe kell vennie az ízületek méretét is, mivel minden egyes érték esetében a legoptimálisabb fugázó típus létezik. Például egy homokos anyag alkalmas szélesebb kapukhoz - a varratok nem terjednek szárítás után. A sarokcsempékben a szilikont tartalmazó anyagokat összetételükben jobb használni. Így az oldat megbízhatóan védi a felületet és elrejti a megszilárdulást követő szabálytalanságokat.

A csempe közötti kötések feldolgozásának szabályai

A folyamat befejezése előtt előkészítő intézkedésekre van szükség, amelyek minősége meghatározza a végeredményt. Annak érdekében, hogy megfelelően felkészítsük a felületet a lemezek közötti lamináláshoz a lemezek között, szükséges:

 • várjon a csemperagasztó végső száradásáig;
 • a lemezeket a ragasztóanyag maradványaitól tisztítsa meg speciális mosókkal;
 • törölje az összes basting-t, amit a pontos varratméret fenntartására tettek;
 • alaposan mossa le a padlót bármilyen mosószerrel;
 • ragasztja fel a felületet maszkolószalaggal, hogy megkönnyítse a helyes kötési vastagságnak és tisztaságának a betartását az összes területen.

Cementtel

Ez a hagyományos módszer a csempe közötti kötések feldolgozására, ugyanakkor a leginkább időigényes és a legmagasabb anyagfelhasználással. További lépéseket kell végrehajtani a következő sorrendben:

 1. A markolat növelése érdekében a varratokat vízzel kell nedvesíteni.
 2. A keskeny spatulát használva be kell vinni a cementoldatot az ízületekbe. Az oldat konzisztenciájának kissé átlagon felülinek kell lennie.
 3. A kapott bevonat gondosan darál, ezért egy átlagos méretű zománcot viszünk. Ezt a pontot akkor folytathatja, ha egy teljes készlet megtörténik (különböző tényezők függvényében, ha minden rendben történik, ez 18-24 órán belül megtörténik).
 4. Tisztítsa meg a felesleges cement ízületét és fedje le a felületet egy vízálló anyaggal. A legjobb az összes ilyen célra festeni egy nem vízálló alapon közeledik.

Ennek a módszernek az egyik alfaja a cement-homokos komponensekből kialakított különleges anyagok felhasználása a fugázáshoz. Mindegyiküknek saját színük van, és vízálló anyagokat tartalmaznak. Az ilyen habarcs használata kívánatos, ha a rés kis értékű. Mivel ugyanolyan fogyasztást mutatnak, mint a cement, és a költségek magasabbak. Ezen alfaj munkamódja ugyanaz, mint a cementtel való munka.

Epoxi oldat

Az epoxi habarcs egy multifunkcionális keverék az ízületek feldolgozásához, mivel nemcsak a falon és a padlón törölheti a réseket a fürdőszobában, hanem más helyeken is.

Ennek a módszernek több jelentős előnye van.

 • a fő előny az, hogy egy ilyen habarcs teljesen mentes minden kémiai eszközre. Emiatt kiválaszthatja a tisztítószereket, mivel nem károsíthatja a cserépet;
 • az epoxi megoldások is rendkívül erősek. Az ilyen varratok még különböző hatásokkal is érintetlenek maradnak. Ezeknek a varratoknak az élettartama eléri az 50 évet;
 • nagy nedvességállóság is jelentős plusz. A folyamatosan változó páratartalmú körülmények között a habarcs tulajdonságai változatlanok maradnak;
 • a gomba és a penész nem fog megjelenni egy ilyen felületen, ami egy másik oka annak, hogy az epoxi-oldatot a csempék közötti habarcsként választják.

Azonban, az ilyen látszólag jelentős előnyök ellenére, az ilyen típusú megoldásoknak hátrányai vannak. És ezek lehetnek az oka annak, hogy egy másik keveréket választanak a fugázáshoz.

 1. Az első jelentős hátrány az, hogy egy ilyen megoldás önkeveréses. Az eredmény egy nagyon viszkózus keverék. És anélkül, hogy megfelelő képességek lennének, eléggé problémásak lesznek a varratok eltakarására.
 2. Az ilyen habarcs költsége sokkal magasabb, mint a többi. Ezért az epoxi habarcs nem a legnépszerűbb, mivel a legtöbb ember a költségen alapuló keveréket választja.
 3. Az eszköz nagyon mérgező, ezért minden munkát vele együtt kell aggasztania az egyéni védelem jelenlétében. Kívánatos, hogy amíg a megoldás teljesen meg nem gyógyul, a lakók nincsenek a házban.

Szilikon tömítőanyag

Nemrég jelentek meg a szilikonkeverékek az építési piacon, de nagy a kereslet és a javítási munkák iránti kereslet. Tökéletesek a fürdőszobában levő szelepek fényezéséhez is.

A szilikon keverék előnyei:

 • nem magas költségek;
 • kiterjedt színpaletta;
 • jó rugalmasság;
 • nedvességállóság;
 • penész és penész elleni védelem;
 • kevéssé érzékeny a különféle szennyezésekre.

Vannak azonban bizonyos hátrányok, amelyeket figyelembe kell venni a megoldás megvásárlásakor is:

 • a csempe között tömítendő varrat nem használható szilikonkeverékkel - csak a csempe és a fürdőszoba közötti fugázás, vagy a sarokdarabok vagy ízületek kikeményedésére szolgál;
 • nem használható olyan helyeken, ahol vizet fogyasztanak ivásra;
 • alacsony mechanikai szilárdság;
 • miután egy bizonyos idő múlva sárgul el a varratok;
 • a pénzeszközök költsége nagyon nagy.

Tömítési folyamat

Vannak olyan technológiák, amelyek a lemezek közötti varrások lezárására szolgálnak, amelyekből könnyen kiválaszthatja a legmegfelelőbb és megfizethető árat.

Amikor minden előkészítő művelet befejeződik, itt az ideje, hogy közvetlenül a folyamathoz menjen - a varrófuratok kitöltése a fürdőszobában lévő lemezek között. Ennek két hatékony módja van:

 1. Miután kinyitotta a tartályt a munkaoldattal, alaposan keverje össze.
 2. Ha száraz anyagot használ, készítse el a munkagömtövet a csomagon feltüntetett utasításokat követve. De ne felejtsük el, hogy csak annyit kell főznie, amennyit a pillanat alatt használni fog. Egyébként a habarcs megszárad, és újra fel kell készíteni a keveréket. Miután a tömeg kiszáradt, nem hígítható és újra felhasználható - az eredmény minősége csak romlik.
 3. Készüljön fel egy keskeny spatulára.
 4. Tegyen egy anyagot egy spatulával.
 5. A szerszámot 30 fokos szögben kell tartani, a varratnyílásokra és az anyag kinyomtatására.
 6. A csempe teljes felületét 1-2 négyzetméteren kell megmunkálni a függőleges és vízszintes ízületek mentén.
 7. Ezután hajtsa végre ugyanazokat a műveleteket egy másik webhelyen.
 8. Öt-hét perc múlva a simító használata után a felületen kissé nedves ruhával járjon.

Figyelembe kell venni, hogy a kezdeti lépések során, amikor a habarcsot először a vízszintes ízületekre, majd később - függőlegesre kell helyezni, akkor a második keret kialakítása során nehézségek merülnek fel, mivel az első alkalmazott réteg már megszárad.

 1. Vegyen egy injektáló zsákot bármely hardverraktárba.
 2. A munka megkezdése előtt húzza meg a megfelelő átmérő speciális hegyét a zsákra.
 3. Töltse fel a zsákot építőanyaggal.
 4. Fogja meg a varratokat a tetejétől alul, erős bemélyedések nélkül.
 5. A jobb eredmények érdekében ismételje meg a másik irányba a múlt irányát.
 6. Várja meg, amíg az oldat teljesen megszárad.
 7. Adja meg a kívánt varratméretet és távolítsa el a maradék munkadarabot a teljes felületről.

Videó: hogyan takarják el a fürdőszobában lévő burkolólapok közötti varratokat otthon?

Munkafolyamat tippek

A varratok kezelése nemcsak a műszakilag helyes munkát foglalja magában. Ez a habarcs teszi a csempe teljességét, és vonzóbbá és fényesebbé válik, ezért ügyelni kell a bevonat esztétikus megjelenésére.

 • ha a csempézett burkolat sötét, akkor a kontraszt hozzáadásához jobb, ha a tömeg egy tónusú sötétebb lesz;
 • ha a lemezek világos árnyalatúak, akkor az ajánlott súly egy tónusúabb;
 • A csempék vagy csempézett mozaik díszítéséhez színtelen oldatot kell használni;
 • A különböző mintákhoz tartozó összes csempeelem vizuális ötvözéséhez könnyű anyagot kell használni;
 • ha az ellentétes hatásra van szükség, amelyben a kontraszt világosan megjelölve, és az összes részletet elválasztják egymástól - használja a sötét árnyalatok megoldását;
 • a fehér habarcs univerzális és mind a sötét, mind a világos csempékhez alkalmazható, és szintén előnyös lesz a mintákkal ellátott cserépben;
 • Ha a különböző színeket ötvöző kialakítást csempézett felületre helyezzük, akkor a habarcsot úgy kell megválasztani, hogy megfeleljen az árnyék színének, amely nagyobb a teljes fürdőszobában.

Az ízületek tömítése a fürdőszobában: küzdjünk szivárgásokkal és penészgombákkal

A cikk témája a varratok pecsétje és a szivárgásukkal és a gombájukkal kapcsolatos problémák. Meg fogom osztani a saját tapasztalataimat ezen a területen, és elmondom, hogyan zárhatja le a varratot és hogyan tudja eltávolítani a formát a csempe varrataiban. Szóval induljunk el.

Fürdőkád kerámiával.

Betegek

Hol vannak a varrások a fürdőszobában, amelyekre szükségünk van?

 • A mosogató és a fal között. Amikor mossa az arcát, a víz elkerülhetetlenül a csempere esik, és a fal és a mosogató közötti résbe áramlik. Ha a varrat nincs lezárva, a padlón lévő pocsolyák garantáltak;
 • A fal és a fürdőszoba között. A baj ugyanaz, de sokkal nagyobb léptékben: egy határozatlan varrással nagyon valóságos esély van arra, hogy nagyon kellemetlen módon megismerkedjenek az alsó szomszédokkal, és néhány másodpercig irányították a zuhanyt a falra;

Ez a probléma akut abban az esetben, ha a fürdőszobája nem vízálló a padlón. Ha az esztrich és a csempe alatt fekszik a szokásos műanyag burkolat, akkor a pocsolyák csak és kizárólag a fejfájásod lesz.

 • Végül egy másik probléma a csempe közötti varratok között a fürdőszobában kialakított forma. Szivárgás vagy a tömítés durva felülete miatt gyakran a gombát érintik.

A gomba jelenik meg, ahol a varratok gyakran érintkeznek a vízzel.

Most - a problémák megoldására.

mosdótál

Hogyan lehet becsukni a mosogató ízületét csempével?

Szilikon tömítőanyagot kell használnunk. A mosogató telepítésekor két funkció kombinálható:

 • Egy pár tömítőanyag csík zsaluként működik a hátsó és a csempe között. A terhelést elosztja a falon, ha túl sokat esik a mosogatón. A mosdókagyló behelyezése előtt a hátsó falon lévő tömítőanyagnak teljesen száraznak kell lennie, ellenkező esetben ragasztja a mosogatót a falhoz;
 • Ugyanaz a tömítőanyag kitölti a rést a mosogató és a fal között. A csőből mechanikus pisztolyt használnak, és a varrást a maximális mélységig töltik. Annak érdekében, hogy a csempe és a mosogató ne foltoljon, ragaszkodjon rá két szalag maszkoló szalagra. A felesleges tömítőanyag nedves ujjával távolítható el.

A pisztoly egyszerűsíti az ízületek tömítését tömítőanyaggal.

Csak tiszta tömítőanyagot használjon. Fehér, a gombaellenes adalékok ellenére idővel észrevehetően sötétedik. Hogyan fehéríti a sötét szilikon eltávolítása nélkül teljesen, nem tudom: minden fehérítő és tisztító termékek tiszta fekete csak részben.

fürdő

Hogyan takarják el a fürdőszobában levő varratokat, a tényleges fürdőszoba és a falon lévő cserép között?

Számos módszert gyakorolt ​​a probléma megoldására.

cement

Az öntöttvas kád és a fal közötti összekötõt gyakran cementhabarcs tölti. Mivel az oldatnak állandóan vízzel kell érintkeznie, az ízületek tömítése a fürdőszoba és a csempe között egy némileg szokatlan összetételű megoldással történik:

 • 1 rész portlandcement;
 • 2 db homok;
 • Folyékony üveg 1 evőkanálnyi késztermék kilogrammonként. Meggyorsítja a beállítást, és ami a legfontosabb, az oldat vízállóbbá és vízállóbbá teszi.

A folyékony üveg adagolása növeli a varrat vízzáróságát.

A varrás lezárására vonatkozó utasítások nem nehézek:

 1. A fürdőszobában egy habszalag ragad be a falon a teljes varrás mentén, vagy egy sáv csatlakozik. Az egyetlen funkciója az, hogy ne engedje, hogy az oldat lecsapjon a fürdő alatt, amíg meg nem ragadja;
 2. Ezután elvégzik az ízület tényleges tömítését a megoldással;
 3. Miután megfogta, a kötés festhető vagy csempézhető.

Hagyományos, de nem a legjobb módja a pecsétnek.

Hogyan lehet festeni a cementoldatot a fürdőszobában? Erre a célra gumi víz diszperziós festéket használok. Nemcsak a nedvességet és az időszakos tisztítást nemcsak abrazív eszközökkel tolerálja, hanem a varrás további vízszigetelését is biztosítja.

Ha jobban szeretne befejezni a varratlapot - használjon gyémántlemezt a gránit csiszolására. A kőzet hagyományos koptatólemezei nemcsak elhasználódnak, amikor csiszolják a csempeit hihetetlen sebességgel, hanem elégetik a levegőt az égő szaglással.

habarcs

A varrás kis méretével a fal és a fal összekötése vízálló epoxi habarccsal tölthető fel. Hogyan dörzsölje ezt a varratot?

 1. Tisztítjuk a fürdő és a fal szélét a szennyezettségtől;
 2. A szélek szárítása;
 3. Illessze be a varrat festékszalagot. Megment minket a gyötrelem szükségességétől az edzett epoxigyanta tisztításához a zománcból és a cserépből;
 4. Keverjük össze a gyantát a keményítővel és alkalmazzuk a kész készítményt, eltávolítva a felesleges gumi spatulát;

Jobb, ha a habarcsot fölösleges edényben főzni: nem lehet tisztítani.

 1. 10 - 15 perc elteltével levágjuk a maszkoló szalagot.

Az epoxi habarcs jó vízállóságának és az a tény, hogy tökéletesen sima felületet biztosít, amelyen a penész ritkán indul. Azonban az epoxigyanta a kikeményedés után teljesen mentes a rugalmasságtól. Jobb, ha öntöttvas és acél fürdőkádat használnak, de az akril esetében a már ismert szilikont kell használni.

tömítőanyagot

Igen, a régi barátunk segíteni fog ebben az esetben. Nagy átmérőjű sávszélesség esetén áttetsző átlátszó tömítőanyag nyílik meg, ezért szükségszerűen fehér szilikont használunk. A jelentős szélességű varrás több lépésben történik; A fürdő szélén és a falon szilikon csíkokat alkalmaznak.

A kád és a fal összekötése fehér tömítőanyaggal van feltöltve.

A szilikon rugalmassága lehetővé teszi az akrilfürdő kisebb deformációinak tolerálását a tömörség veszélyeztetése nélkül. A tömítőanyag kiválasztásakor vegye figyelembe a gombaellenes adalékanyagok jelenlétét.

Alacsony dagály

A fürdőkád műanyagból vagy kerámiából készült profil. A műanyag burkolatok gyakran gumiélekkel vannak ellátva, amelyek szorosan vannak a kád széléhez.

A reflux javításának számos módja van:

 • A műanyag profil egy sarokból állhat, amely horganyzott önfúró csavarokkal van a falhoz rögzítve, és az a tényleges süllyeszték, amely a sarokba van rögzítve;

A kötőelemek burkolólapján lévő lyukakat csak az üvegen fúróval lehet fúrni, minimális sebességgel és gyakori nedvesítéssel. Ha egy perforátort használ egy hagyományos csigával, akkor valószínűleg feldarabolja a lapkát.

 • A műanyagból vagy kerámiából származó Ebb gyakran ragasztóval szerelt. Sikeresen felváltja a barátunk - szilikon tömítőanyag. Javaslom, hogy a Ceresit vagy a Moment (Henkel) magas minõségû tömítõanyagokat használjon: a kevésbé ismert gyártók olcsó kompozíciói nem tapadnak sima mûanyagra;

Ragadós műanyag sarok.

 • A műanyag felszívás magában foglalhatja a csempék alsó sorában történő felszerelést is. Között és a fürdőszobában, javaslom újra egy tömítőszalagot alkalmazni.

csempe

Most - arról, hogyan kell lezárni a varratokat a fürdőszobában a csempe között.

A sima cement nem a legjobb megoldás: elnyeli a vizet, és összegyűjti a mészet, a szappant és más szennyeződéseket. A habszivacsot meg kell mosni.

A legjobb, véleményem szerint az ízületek anyaga a hírhedt epoxi habarcs. A hozzá csatolt varrás, valamint a csempe maga is mosható bármilyen tisztítószerrel, beleértve a csiszolóanyagokat is.

Hogyan szigeteljük az ízületeket az epoxi habarcs hiányában?

Erre a célra átlátszó szilikon tömítőanyagot használtam. A varrás kis szélességével az alap nem ragyog a szilikonon, és a fal elég tisztességesnek tűnik. A fürdés két év múlva bekövetkezõ varrásainak megjelenése megegyezik a lezáráskor.

A falra vonatkozó általános nézet fugázó varratokkal.

Butt csempe közelről.

Csukja be az ízületeket a kezével, így néz ki:

 1. A ragasztószalag mindkét oldalán ragasztószalagot ragasztunk be;
 2. A cső kifolyócsövét a lehető legmélyebben be kell illeszteni a varratba. A szilikonnak teljesen fel kell töltenie, és nem szabad vékony filmet alkotnia a felületen;
 3. A felesleges tömítőanyagot keskeny gumi spatulával vagy ujjával távolítjuk el.

Színes szilikon tömítőanyag - Ceresit CS25 habarcs. A 280 ml-es cső ára 240 rubel.

javítások

Hogyan lehet frissíteni az ízületeket a csempe között a fürdőszobában, ha észrevehetően sötétebbek vagy eltakarják a rendetlen, fehéres mész betéteket?

Szellőzési problémák

Elsõként elkülönítjük a szeleteket. A mészkövek a helyi víz ásványi összetételének közvetlen következményei. Megjelenésük nem eltérés.

De ha sötét varratok és gombák jelentek meg, ez valószínűleg azt jelzi, hogy a fürdőszobában nincs elegendő szellőztetés. Ennek megfelelően, mielőtt elgondolkodnánk, hogyan lehet eltávolítani a penészt a varratokon, ki kell küszöbölnünk a megjelenés okát.

A varratok a bizonytalan jelek az elégtelen szellőzés miatt.

Nagyon egyszerű a szellőzőcsatorna munkájának ellenőrzése: elegendő egy égő meccs vagy könnyebbé tenni a rácsot. Ha a láng nem fordul el a rács felé, a szellőzőcsatorna eltömődött és meg kell tisztítani. Ezt az otthoni kiszolgáló szervezetnek kell kezelnie.

Ha a szellőztető csatorna működik, de nem nyújt elegendő húzóerőt, a kipufogó ventilátor felszerelése segít. Kapacitását az alapterület négyzetméterenkénti 7-9 köbméterenkénti normája alapján számítják ki. Tehát egy 2x2 méteres méretű fürdőszobában a minimális kapacitás 4 * 7 = 28 m3 / óra.

Csatlakoztassa a ventilátort nem párhuzamos a világítással, ahogy gyakran gyakorolják, de külön kapcsológombon. A fürdőszobában szellőzést egy dimmeren keresztül kapcsoltam, amely lehetővé teszi a járókerék sebességének beállítását, a teljesítmény és a csend közötti egyensúlyt.

A normál szellőztetés jele a mosogatószagok hiánya és a csempe, fürdő és varratok teljes száradása egy órán belül zuhanyozás után.

Varrások helyreállítása

A csempe eredeti megjelenésének helyreállításának első és legfontosabb szakasza - penész kezelés. E célból egy nátrium-hipokloriton alapuló olcsó és hatékony gyógyszert használok - "Fehérség".

A fürdőszobában a csempe burkolatainak mosásához szükséges:

 1. Alkalmazzunk "fehérséget" a problémás területeken szivacs;
 2. Várjon 5-10 percet;
 3. Vízzel le kell mosni a zuhanyfejen;
 4. Szükség esetén ismételje meg a feldolgozást.

A fotó - "Fehér", egy olcsó és nagyon hatékony gyógymód a gomba.

A tisztított és szárított varrásnál vízálló akril lakkot lehet alkalmazni, ami megakadályozza a penészgombásodást.

Víz-diszperziós akril lakk Sevastopol termelés.

Különösen előrehaladott esetekben a gombacsuklók nem teljesen tisztíthatók a feketeségtől. A varratok javítása három szakaszból áll:

 1. Ezeket egy darálóval vágják egy koptató tárcsával. Ebben az esetben ne használjon gyémántlemezt: az oldallal együtt megtörheti a csempe, míg a csiszolóanyag csak apró karcolásokat hagy;

A varrás tisztításához elektromos szerszámokat kell használni.

 1. A varratot kemény acél spatulával vagy széles vésővel megtisztítják a tömítésekről;
 2. A fugázás megismétlődik.

következtetés

Remélem, hogy alázatos tapasztalatom hasznos lesz az olvasó számára a következő fürdőszobai javítással. Mint mindig, további információkat talál a videóban ebben a cikkben. Értékelni fogom a megjegyzéseit és kiegészítéseit. Sikerek, elvtársak!