Legfontosabb > Dekoráció

Kipufogó ventilátor a konyhaszekrénnyel

A helyiség szellőztetésének fő feladata a füst eltávolítása, kellemetlen szagok, gőz az utcán és légcsere. Korábban mindenütt alkalmazták a természetes levegőáramlást, de a modern lakások felújítása nem teszi lehetővé az ilyen lehetőségek hatékony működését. A visszacsapó szelep kipufogóventilátorja megoldja ezt a problémát. Kényszerített levegőztetés nélkül a sarok sarkában megjelenik a penész, és a falak mindig nyomás alatt lesznek a főzés során.

A visszacsapó szelep elve

Vannak kipufogó-, légcsatorna- és szívóventilátorok, amelyek kialakítása visszacsapó szelepet biztosít. A levegő fokozatos cseréjére használják. A kipufogó ventilátor előnye egy szeleppel a légkondicionálóhoz képest, hogy az előbbi friss levegő áramot hoz létre, és nem működik a meglévővel.

Ezeket a padokat gyakran nemcsak lakóházak lakói, hanem magánszemélyek is használják. Használják:

 • konyha;
 • mosási lehetőség;
 • fürdőszobák és WC-k;
 • egészségügyi részegységek;
 • dohányzó irodák, stb.

A motorháztető meglehetősen egyszerű kialakítású. A szelepek három típusba vannak sorolva:

 1. Spring. Ezt önzárónak is nevezik.
 2. Irányított (kézzel vagy villany).
 3. Passzív. A fedél zárása vagy felnyitása a légáramlás hatása alatt történik.

A tavasz általában a konyhában vagy a fürdőszobában helyezkedik el. A motor működése közben a fedél mindig nyitva van. A ventilátor kikapcsolásakor a visszacsapó szelep fedele a rugó hatására záródik. Nem biztosít teljes tömítést, de jól védi az idegen szagtól.

Szabályozott elektromos szelepekkel ellátott kapcsok állnak rendelkezésre, amikor automatizált szellőztető rendszert kell létrehozni. Ipari helyiségekben használják: raktárak, néhány műhelyben, gyárakban, valamint értékesítési területeken és nagyméretű irodákban. Az ilyen szellőzés megakadályozza a penészedést, a penészedést és a kondenzációt.

A passzív szellőztetés a legkevésbé gyakori. Néha szokásos konyhai kapucnivalhoz használják.

Ellenőrizze a szelepeket fűtéssel vagy anélkül. Ennek a funkciónak köszönhetően megelőzhető a jég képződése télen. Ez akkor szükséges, ha a készülék kiesik. A fűtés nélküli fűtőtest csak beltérben használható.

Ventilátor kiválasztása

A pincékhez, fürdőszobákhoz és konyhákhoz való huzatok különböző változatokban és méretekben, valamint különböző formájú pengékkel készülnek. Néhány modellen inerciális rács van. A vakok elve alapján működik. A motor befejezése után a rács bezáródik. Vannak olyan gazdaságos modellek is, amelyekben egy időzítő be van építve. Ezzel beállíthatja a készülék működési idejét.

Eszköz vásárlásakor vegye fontolóra egy áramszabályozó jelenlétét, valamint a ventilátor kézi leállítását. A magas páratartalmú helyiségben (kád, zuhanyzó, gőzkabin, stb.) Érdemes olyan modelleket választani, ahol a megfelelő vezérlő biztosított. A kiválasztás során fontos figyelembe venni néhány tényezőt is:

 1. A szellőzés helyiségének térfogata.
 2. Az objektum típusa.
 3. A bérlők száma.

Az eszköz elegendő teljesítménye jó szellőzést biztosít, és nem okoz penészgombát és gombát. Ez nagymértékben növeli az életminőséget.

Konyhai felszerelés

A konyhában minden nap főzés. Ez idő alatt nagy mennyiségű zsír, füst és gőz telepszik a falakon, függönyökön és felemelkedik a mennyezet felé. A természetes szellőztetés gyakran hibás. Annak elkerülése érdekében, hogy a korom felboruljon a felületen, el kell távolítani egy elszívó ventilátort egy visszacsapó szeleppel.

A legegyszerűbb szerelési lehetőség a tűzhely fölé telepítése, és a következtetés közvetlenül a szellőző tengelyre húzható. Ha a lakás régi ablakokkal rendelkezik, akkor a ventilátort az ablakon elhelyezheti. Magántulajdonban a falon egy lyukat kell készíteni, hogy eltávolítsa a száraz levegőt.

A termelékenység (a szivattyúzott levegő mennyisége óránként) nagyon fontos paraméter. A megfelelő csukó kiválasztásához ismernie kell a konyha térfogatát: szorítsa meg a magasságot hosszával és szélességével. Az egészségügyi szabványok előírják, hogy bizonyos számú komplett légcsere ciklust kell kialakítani a helyiségben. A mutató a 8-12-es konyhára vonatkozik. Van egy biztonsági tényező is, vagyis veszteségek, amelyek a szellőzés meghibásodása miatt fordulhatnak elő. Általában 1,3 értéket alkalmaznak. A szükséges teljesítmény kiszámításához meg kell szorozni a hangerőt, a sokaságot és ezt az együtthatót.

A második pont, amelyre érdemes figyelni, amikor egy kupakot vásárol, a zajszint. Ezt egy olyan motor hozta létre, amely forgatja a ventilátorlapátokat.

Ne felejtsd el a hatalom. Minél magasabb ez, annál jobb a kipufogó levegő elhagyja a helyiséget. A visszacsapó szelep nem engedi vissza a konyhába. De egy hatalmas kapucnival sokkal többet költ, mint egy középosztálybeli rajongó.

Csendes fürdőszoba ventilátor ellenőrző szelep

Mindenki olyan felszerelést ismer, mint a rajongók. Újabban, csak velük lehetett kényelmes körülmények között meleg helyiségekben. A modern világban, ahol szisztémás légkondicionálót telepítenek mindenütt, ezek az eszközök nem olyan népszerűek.

Ventilátor csendes típusú fürdőszobákhoz

A készülék tökéletes a szellőzés megszervezéséhez egy magánház vagy egy lakás fürdőszobájában. A jelenlegi termékkínálat nem okoz annyi zajt, ellentétben a korábbi verziókkal.

A jelenlegi fürdőszobai rajongók nagyon csendesek.

A magasépítésű épület szellőzésének elrendezésére, ahol a kipufogó tengelyeket használják, és több lakással együtt dolgoznak, a szakemberek ajánlják az ellenőrző szeleppel rendelkező szanitereket.

A szelep nem engedheti meg, hogy a levegő a szellőző rekesztől a szobába kerüljön. A készülék megbízható védelmet nyújt a por, a nyárfa és más apró szemét ellen az épületbe.

Emellett a csappantyúval ellátott fürdő ventilátorai nem engedik meg a szomszédok külsõ illatát a szellõzõ helyiségben. Lakosok többszintes épületek jól tudják, hogy ha a szomszédok dohányzik a saját fürdőszobákban, akkor a lakások felett a padló szaga a dohányfüst.

Szorosan kötődik a "visszacsapó szelep" és a "fordított tolóerő" fogalmai között. Amikor a kaput visszahelyezik az utcára, a téli időszakban, amikor lecsatlakoztatják, jelentős fordított tolóerő van. Valamit úgy kell alkalmazkodnunk, hogy ne engedjük a fagyos levegőt a helyiségbe. A visszacsapó szelep visszacsapó ventilátor más helyzetekben is nagyszerű. Gyakran az alagsori berendezésekben, a pékségekben, sőt a könyvosztályokban is. A túlzott nedvesség ilyen intézményekben való jelenléte kizárt, bár kialakul.

Ebben a helyzetben a leghatékonyabb és legkedvezőbb megoldás a visszacsapó szelep jelenléte a kipufogóventilátorban. Az egyiknek csak lyuknak kell lennie a szoba mennyezetében, és ki kell hoznia.

A visszacsapó szelep elve

A visszacsapó szelep mechanizmusa annyira egyszerű, hogy az üzemeltetés sajátos elvét nem vázolják fel bárhol. És hiába. A ventilátor-visszacsapó szelep funkciója a következő pontokat tartalmazza. A korlátozó kiemelkedések szinte 90 fokos szögben biztosítják a szárny mozgásának szögét, ami következtében a két meghatározott pozíció között nem mozog másképp. Amikor a ventilátor működik, a rendszer nyitva van, amikor a kések be vannak zárva, az átjárót visszahúzó rugó hatása gátolja.

A 125 mm-es visszacsapó szelep költsége nem kicsi, és néha 250 rubel. Amely természetesen drága a könnyű műanyag konstrukció számára.

A térfogatáram korlátozása egy tengely rovására következik be, amely nem feltétlenül a fúvóka közepén helyezkedik el. Néha az elem telepítése a hátsó oldal.

A visszacsapó szelep opciói és típusa

A boltokban lévő bizonyos tulajdonságok miatt kerek szelepek találhatók. A háztartási típus módosításai főként műanyagból készülnek, és a következő kialakításúak:

 • légcsatorna test kör alakú szegmens formájában;
 • szárnyak, amelyek a tengelyen fordulnak, ami kissé magasabb, mint az átmérő;
 • korlátozó kiálló részek félgyűrűvel alulról és felülről vannak elhelyezve;
 • amikor a ventillátor leáll, a torziós visszatérő rugó aktiválódik, ami biztosítja, hogy a rendszer visszatérjen kiindulási helyzetébe. Ez a tétel opcionális.

Így a kialakításnak megfelelően a levél két pozícióban helyezkedik el:

 1. Zárt formában. Ebben a helyzetben a szárny merőleges a fúvókára és megakadályozza a levegő mozgását.
 2. Nyitott helyzetben. Ebben a helyzetben a szárny párhuzamos a fúvókával, és gyakorlatilag nem zavarja a légáramlást.

A szelepek fajtái a cselekvés elve alapján

Legalább háromféle szelep van:

 1. Menedzselt típus (elektromos vagy kézi üzemmódban).
 2. Önzáró típus (rugóval).
 3. Passzív típus (pozíciójuk megváltoztatása az előremozdulás vagy a hátrameneti löket függvényében).

A belföldi tervben a leggyakrabban használt kipufogó ventilátor a fürdőszobában önzáró visszacsapó szeleppel.

A mechanizmus megnyitásakor a ventillátor energiát fogyaszt, ennek következtében csökken a rendszer hatékonysága. Mindezek után, amint a pengék ütközője be van kapcsolva, a rugó hatása miatt a visszacsapó szelep bezáródik. Ez a körülmény hibátlan lezárást garantál. A szomszédok kellemetlen szaga azonban nem érkezik be a lakásba.

Meg kell értenie, hogy a mechanizmus növeli a ventilátor zajának mértékét. Az egyes motorok teljesítménye erőteljesebb, növekvő ellenállással.

És néhány információ más típusú szelepekről. A villamos energia által vezérelt szelepek mechanizmusa kiváló megoldás, ha egy nagy épület teljes automatizálása szükséges. Ezzel a mechanizmussal lehetőség van a szelep szögletes állapotának jelzésére és távoli gyár- vagy raktározási területek megfigyelésére. Ez a lehetőség a legmegfelelőbb a nedvesség, a mustiness vagy a penész szintjének ellenőrzésére. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a csapadék behatolását, a helyiség hideg volt, ami szükségképpen hozzájárulna a kondenzátum kialakulásához.

Olyan helyiségekben, ahol a gravitációs terhelés alapjául szolgál, egy harmadik típusú passzív típusú visszacsapó szelepet lehet használni. A gravitációs tulajdonságok hozzájárulnak a szelepek csapódásához. Ezek a konstrukciók konyhai helyiséghez is alkalmasak, de nem olyan népszerűek.

Ezt a készüléket a mindennapi életben használják.

Tehát az RSK ventilátorok ipari átalakítása a Shuft-tól két rugós betéttel van ellátva, amelyek helyzete az átmérő tengelyen van.

Mindegyik levél félkör alakú, közös lapos élével. Egy rugó segítségével a rendszer visszatér a zárt pozícióba, amikor a ventilátor ki van kapcsolva. Nyitott formában mindkét szelep közvetlenül a középen helyezkedik el, ugyanabban a párhuzamban a csatorna tengelyével. A gyártók weboldalain nincsenek méretek, azonban az eszköz meglehetősen nehézkesnek tűnik. A horganyzott vas előállításához használt anyag.

A szelíd csatorna szelepek legszokatlanabb megjelenése, amelyek kapuk az acélcsőbe épülnek. Ipari helyiségekben alkalmazzák a csapadék és a hideg megelőzésére.

Tulip szalag szelep egyébként inerciális rács. Legtöbbjük valami hasonlót talált a konyhában.

A visszacsapó szeleppel rendelkező kipufogóventilátor keresztmetszetű és téglalap alakú. Egy jól ismert faj a pillangó kerek szelep. A megjelenésükben két szirmnak tűnnek, a tengelyeken, amelyeken a szelepszakasz fel van osztva. A szirmok miatt a levegő csak egy irányban mozoghat. A szirmok zárva vannak, amikor a légáramlás az ellenkező irányban mozog.

Ellenőrizze a szelep szerkezetét

Egy téglalap alakú keret, amelyen a pengék vízszintes irányban helyezkednek el. Kihúzódnak a levegőből a ventilátorba, és amikor a levegőellátást megállítják, saját súlyuk hatására lefedik magukat. Ennek eredményeképpen ezek a csapok szelepek gravitációs szelepek. Egy ilyen ventilátor működik a konyhában és a fürdőszobában is, de sok energiával kell rendelkeznie.

A megfelelő modell kiválasztása

A ventilátor modell kiválasztásánál előnyben kell részesíteni a jól ismert gyártókat. Különösen érdemes megmutatni érdeklődését a ventilátoroktól a ventilátoroktól.

Ez a módosítás a következő funkciókat biztosítja:

 1. A csendes fürdőszoba ventilátorokat kisebb helyiségekre tervezték.
 2. A modellek felszerelése szabványos csőmérettel lehetséges.
 3. Kiválaszthat egy eszközt falra vagy mennyezetre történő felszerelésre.
 4. A szerkezet teste ABS műanyagból készült, melyet nagy szilárdság jellemez.
 5. A ventilátorok alacsony zajszinttel rendelkeznek.
 6. Lehetőség van mozgás- és páratartalom-indikátorok, valamint időzítő felszerelésére.

A VENTS védjegy alatt fürdőszoba visszacsapó szelepet gyártanak.

A készülékek kényelmes kapcsolókkal vannak ellátva a kábelen.

A ventilátorok kisfeszültségű motorokkal (kb. 12 V) vannak felszerelve, amelyeknek köszönhetően biztonságosan használhatók magas páratartalmú épületekben.

Néhány speciális tulajdonság a szereléskor

Minden fürdőszobának szellőzőnyílása van, a ventilátor felszerelése előtt különös figyelmet kell fordítani az állapotára. Ha a szellőzőnyílás le van zárva, akkor a berendezés nem működik megfelelően. Nem szükséges jelentősen csökkenteni a nyílás keresztmetszetének átmérőjét. A kipufogó ventilátorokat a tűzhely fölé is szerelik. A főzés során a párologtatást eltávolítják a helyiségből.

A folyamat során a visszacsapó szelep megakadályozza a levegő visszatérését a szellőzőrendszerbe. Miután kikapcsolta az utcai kipufogó levegőt, nem eshet a szobába.

Különösen télen. A visszacsapó levegő mozgása visszacsapószeleppel lehetetlen, és ezenkívül megbízható védelmet nyújt a por, a pelyhek és a rovarok behatolásával szemben. Gyakran a sokemeletes épületek apartmanaiban szagok vannak a szomszédok alatt. Ezt a tényt könnyen megmagyarázhatja függőlegesen elrendezett közös szellőztetés. Ha nem telepít egy csendes fürdőszoba ventilátort egy visszacsapó szeleppel a fürdőszobában, időről időre szagokat szagolhat a fürdőszobában.

Házi szelepszellőztetővel a kültéri szagok behatolása elkerülhető mind a be-, mind a kikapcsolt állapotban. Az ilyen rajongók megvásárlását az épület részlegében vagy az interneten is megteheti. A legkülönbözőbb fajták közül választhat magának megfelelő ventilátort. A kényszerített levegőcsere-eljárás segítségével a magas páratartalom problémája meglehetősen gyorsan megoldódik. Ha a fürdőszobai ventilátorokkal felszerelt indikátorokkal felszerelteket telepít, ne aggódjon az energiatakarékosság miatt, mivel az eszköz csak akkor működik, ha szükséges.

Csendes fürdőszoba ventilátor ellenőrző szelep

A szellőztetés fontos tényező, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni a fürdőszobában. Sokan tévesen úgy vélik, hogy csak a kellemetlen szagok eltávolítására van szükség. Ezért gyakran előfordul, hogy a szellőzőnyílások a javítás során lezárásra kerülnek, és a levegő-illatosítóktól kellemetlen szagokat küszködnek.

Valójában a szellõzési funkciók sokkal szélesebbek. Biztosítania kell a levegő normál keringését a helyiségben, bizonyos szinten tartva a páratartalmat. Ez megakadályozza a páralecsapódást, a penészedést, a penészedést és a rovarokat a fürdőszobában.

Gyakran az emberek elutasítják a ventilátor a fürdőszobában, mert sok zaj keletkezik. Nem mindenki ismeri az alacsony zajú és csendes modellek létezését, amelyek nem zavarják a háztartás békéjét. Ezekről a hasznos és kényelmes eszközökről mesélünk a mai cikkből.

eszköz

Ebben a cikkben megismerjük a visszacsapó szeleppel felszerelt ventilátorokat. Ez egy kicsi és nagyon egyszerű mechanizmus, amely megakadályozza, hogy a levegő belépjen a szellőzőcsatornából a szobába. A szelepek általában műanyagból vagy rozsdamentes acélból készültek. Ezek három fő elemből állnak - a keret, a két redőny, a korlát és a pólus, amelyekhez a redőnyök kapcsolódnak.

A visszacsapó szelep mellett a következő elemek találhatók a csendes ventilátor kialakításában: a levegő beszívó rács, az aerodinamikus járókerék, a rezgéscsillapító betétek és a motor.

A működés elve

A visszacsapó szelep elve, függetlenül attól, hol van felszerelve - a szellőzőcsatornában vagy a csatornacsőben - ugyanaz lesz. Olyan kialakítású, hogy a levegő (vagy víz) mozgása csak egy irányban történhet. Ha ellenkező irányba mozog, akkor a levegő akadálytalanul lezárja a zárt szárnyakat.

A szárnyakat a levegő mozgása teszi lehetővé, amely viszont a ventilátor bekapcsolásakor történik. Így a levegő be van húzva, amíg a ventilátor kikapcsol. A kikapcsolás után a szárny bezáródik, és visszaszorítja a levegőt.

Mi teszi hallható a rajongó?

A fürdőszoba ventilátorának köszönhetően a design egyes jellemzői, amelyeket röviden ismertetünk.

 • Először is, speciális rezgéscsillapító elemeket biztosítanak a motorberendezésben, amelyek elnyelik a rezgéseket, amelyek a fő zajforrás.
 • Másodszor, a gyártók gondosan mérlegelik a ventilátor megjelenését. A levegőbevezető rács különleges, egyszerűen alakítható. Ráadásul a rácsos anyag kiválasztása fontos szerepet játszik - a légellenállás attól függ.
 • Harmadszor, a zajmentes működést egy másik csapágycsalád rovására érik el. A zajelnyelő tulajdonságok mellett nagy megbízhatóságúak és nem igényelnek további karbantartást (különösen zsírkezelés).

A háztartási szellőzőberendezések gyártói három típusú ventilátort kínálnak, amelyek a fürdőszoba felszerelésére alkalmasak:

 • sugárirányú - nagy méretű, spirál alakú rácsokkal rendelkező modellek, amelyek ma már inkább ipari létesítményekben szeretnének felszerelni;
 • tengelyirányú - mindegyik eszközhöz ismerős, amelyek a forgó pengék segítségével állítják be a levegőt; ilyen ventilátorok képesek levegőellátást és kipufogót;
 • csatorna - a legcsendesebb az összes fajta, mivel nem a falra szerelik, hanem közvetlenül a szellőzőcsatornába; így a működtető ventilátor zaja egyszerűen nem ér el minket, mivel a készülék messze van.

A cselekvés elve

A néma ventilátorok különböző típusú visszacsapó szelepeket használhatnak. A működési elvtől függően háromféle ilyen eszköz létezik:

 • szabályozott típusú visszacsapó szelep - árammal vagy manuálisan bekapcsolt;
 • önzáró típusú visszacsapó szelep - a rugó feszítésével vagy lazításával működtetve;
 • passzív típusú visszacsapó szelep - a gravitáció hatása alatt működik, csak a légáramlás felé nyúlik vissza.

Modell áttekintés és árak

Felhívjuk a figyelmüket a csendes fürdőszoba ventilátorok legjobb modelljeinek felülvizsgálatára, amelyek visszacsapó szeleppel vannak ellátva:

modell

Teljesítmény W

Levegőcsere, m3 / óra

Zajszint, dB

Különlegességek

Átlagos ár, dörzsölje.

VENTS 100 Quay

Soler Palau SILENT-100 CZ DESIGN 3C

- színes cserélhető csíkok a testhez

Soler Palau SILENT-100 CMZ

- karbantartásmentes golyóscsapágyak

Soler Palau SILENT-100 CMZ DESIGN 3C

VENTILÁTÉK 100 kWh

VENTILÁTÉK 100 kVT TH

VENTES 100 KW TR

Soler Palau SILENT-100 CRZ DESIGN-3C

- színes cserélhető csíkok a testhez

VENTS 100 QUITE-STYLE

- szokatlan esettanulmány;

VENTILÁTÁK 100 kWh teljesítményű

- páratartalom érzékelő

Tippek a választáshoz

 • A fürdőszoba ventilátorának kiválasztásánál fontos szempontokat kell figyelembe venni, beleértve a teljesítményt, a levegőáramlást és a zajszintet. Csendes hívott eszközök, amelyek teljesítménye legfeljebb 26 dB.
 • A légcsatorna ventilátor frekvenciáját a helyiség területe határozza meg. További információ a szükséges légcserék számításáról a "Szellőzés egy faházban" c. Szellőzés a fürdőszobában.
 • A magas páratartalmú helyiségekben történő használathoz (amelyhez tartozik egy WC és egy fürdőszoba), akkor a vízálló modelleket kell választania.
 • Figyeljetek továbbá további funkciók elérhetőségére is. Tehát nagyon kényelmesek a ventilátorok, amelyek automatikus bekapcsolási időzítővel, mozgásérzékelővel (jelenlét) és páratartalom-érzékelővel vannak felszerelve.

telepítés

A ventillátor önálló felszerelése meglehetősen kivitelezhető feladat, még azok számára is, akiknek minimális javítási tapasztalatuk van. Csak gondosan olvassa el az utasításokat, tegye fel a szükséges eszközöket és a türelmet.

A legegyszerűbb a hagyományos, axiális típusú ventilátorok beszerelése - ezek a leggyakrabban használt fürdőszobák. A nyílások felett egy rögzítőelem-készlettel vannak felszerelve. Ebben az esetben a légbeszívó rács keresztmetszete megegyezik a szellőzőnyílás méretével.

Annak érdekében, hogy a ventillátort csatlakoztassa a hálózathoz, csatlakoztassa hozzá a kábelt a legközelebbi csatlakozódobozból (ha a ventilátort ebben a helyiségben először telepíti). Ne felejtsük el, hogy a vezetékeknek teljes mértékben védeniük kell a nedvességtől - a vezetékeket a speciális csatornákba rejtett hornyokba lehet fektetni, álmennyezet alatt vagy a gipszkarton falának falán.

A YouTube-csatorna következő videóján láthatja, hogyan kell önállóan telepíteni egy csendes ventilátort a fürdőszobában.

Ha a fürdőszobában egy ablak van, megpróbálhatsz néma rajongót magadhoz vinni. Házi készítésű ventilátor csatlakozik az ablakhoz. Fújhat és fújhat. Működés közben ilyen ventilátor szinte semmilyen hangot nem produkál.

Mi az a csuklya, amelynek egy visszacsapó szelepe van és hol használják

Mi a lényege a szellőzőrendszernek a szobában? Fő feladata a kellemetlen szagok, nedves levegő, füst és gőz kikészítése a főzésből, és tiszta cseréjével. A régi lakásokban a természetes szellőztetés legyőzte, de a műanyag ablakok, a feszített mennyezetek és a gipszkarton falainak divatja csökkentette a hatékonyságát "nem".

A visszacsapó szelep elszívóventilátor teljes légáramlást biztosít.

A visszacsapó szelep elve

Vannak olyan ventilátorok, amelyekben visszacsapó szelep, csatorna, beszívás, kipufogó van. Mindegyikük alkalmas arra, hogy a friss levegőt frissen cserélje. A klímaberendezés szellőzésének domináns különbsége az, hogy az utóbbi a már létező légtömegekkel dolgozik. A takarócsövek garantálják a levegő lecserélését lefelé, baktériumok, hüvelyek és különböző friss allergének, ha a befúvó és kipufogó szelep a ventilátorra van szerelve.

Az ilyen típusú elszívó ventilátor nagyon népszerű lakóépületek és magánlakások lakói körében. Ezt a típusú kaput használják:

 • fürdőszobához és WC-hez;
 • a konyhában;
 • a gőzfürdőben;
 • a dohányzó szobákban;
 • pincékben és pincékben;
 • mosodákban;
 • irodákban és üzletekben;
 • egészségügyi szekrények stb.

A szeleptányérnak meglehetősen egyszerű eszköze van, de a cselekvés elve ritkán szerepel. Ennek ellenére a vevőnek tudnia kell, hogy három típusra oszlik:

 • rugó vagy önzáró;
 • elektromos vagy kézi vezérléssel;
 • passzív - a fedél bezáródik és a légáramlás hatására nyílik (közvetlen és hátra).

Jó példa, vegye fontolóra egy tavaszi vagy gravitációs háztartási ventilátort a fürdőszobában, a konyhában vagy a gőzkamrában. A motor működése közben a fedél nyitott helyzetben van. Ha a szellőztetés szükségtelenné válik, a készülék pengéi megállnak, és a fedelet egy rugó zárja le. Ne várjon abszolút tömítést abból, de megakadályozza a szagok belépését a szellőztető tengelyből (különösen fontos a szemétszállók házak számára).

Kipufogórendszer nagyméretű irodákhoz

A passzív szellőztető rendszerek a legkevésbé népszerűek. Használható konyhai kapucni, de nagyon ritkán.

Érdemes megemlíteni, hogy a kipufogó ellen visszacsapó szelep felmelegíthető (megakadályozza a kondenzátum felhalmozódását és a télen a jég felhalmozódását) és melegítés nélkül. Az első lehetőség megfelelőbb, ha a ventilátor kialszik. A második lehetőség kizárólag beltéri telepítésre alkalmas (lakásépítés).

Otthoni ventilátor kiválasztása

A fürdőszobák és WC-k, a konyhák és a pincék elszívó ventilátorai különböző méretben és módosításban kerülnek forgalomba, különböző formájú késekkel. Néhánynak van egy tehetetlenségi rácsja, amely, mint egy vak, bezárul, amint a motor leáll. Gazdaságos modellek beépített időzítővel is értékesítik. Lehetővé teszi az eszköz idejének beállítását.

A választás során figyelni kell arra, hogy képes legyen beállítani a motorháztető erejét és a kézi kikapcsolást. Gőzkamra, kis zuhanyzó, fürdőszoba jacuzzival - ilyen helyiségekben a szakértők javasolják, hogy válasszanak modelleket a páratartalom szabályzóval. A ventilátor automatikusan bekapcsol, ha a helyiségben lévő gőz szintje eléri a készülékben beállított értéket.

Ha eldöntötte a szellőzés konfigurációját, akkor fontos figyelembe venni három tényezőt közvetlenül vásárláskor:

 • szellőztetett terület;
 • a szoba típusa (a teljesítmény attól függ);
 • a házban élő emberek száma.

A készüléknek elegendő hatalommal kell rendelkeznie ahhoz, hogy megfeleljen a szellőztetett helyiség összes követelményének.

Kipufogó ventilátor a konyhában

Szükségem van egy visszacsapó szelep a konyhaszekrényre? A főzés varázsa naponta történik a főzőlapon: valamit sült, főtt, párolt, sült, dzsemek és savanyúságok feltekerhetőek. A következő kulináris remekmű elkészítésének folyamatában zsír, gőz, korom és füst felemelkedik a mennyezetre. Mindez a falakon, függönyökön, mázoláson és a természetes rácson marad, és nem működik sokáig, a lélegeztetés fokozatosan "mohával" borul. Annak elkerülése érdekében, hogy őszinte károkat okozzon a saját tulajdonában, megszabaduljon a felesleges szagoktól és nedvességtől, a konyhában kell elhelyezni a fedelet a visszacsapó szeleppel.

A legegyszerűbb módja annak, hogy a nyílás felett helyezkedjen el a természetes szellőzés érdekében. Ha az ablakok régiek, egy fa keret, akkor telepítse a ventilátort közvetlenül az ablakba. Ha a munkát egy magánházban végzik, a következtetés kültéri, falon keresztül történik.

Fontos paraméter a konyhaszekrényhez (mint bármelyik másikhoz) a teljesítmény volt. Ez azt jelenti, hogy a levegő mennyisége egy órán belül feldolgozott. A megfelelő eszköz kiválasztásához a konyha kockáztatását kell kiszámítani: a mennyezetek magasságát megszorozzák a terület. Az egészségügyi szabványok szerint minden szobában légkamatlábat állítanak be (a teljes levegő-megújítási ciklusok száma). A konyha esetében ez a szám 8-12. A lakóépületek esetében figyelembe kell venni a minimális haszonrésszel (a bányákkal kapcsolatos problémák miatti károk kompenzálása a légcsatornában). Az átlagos együttható 1,3. Annak érdekében, hogy a ventilátor egy visszacsapó szeleppel, vagy csak egy konyhaszekrényteljesítményt kapjon, szorozza meg a köbméter kapacitását, a levegőáramlást és a fent említett együtthatót.

A visszacsapó szelep megakadályozza a piszkos és hideg levegőt

Fontos! A szellőztetés elleni visszacsapó szelep nem teszi lehetővé hideg vagy piszkos levegő bejutását a helyiségbe, és csak a hulladékot távolítja el. A szellőztetés bekapcsolt állapotában fontos, hogy légáramlást hozzon létre a konyhában.

A második fontos pont a zajszint. Ezt decibelben számolják. A zaj létrehoz egy működő szellőztető motort, amely meghajtja a pengéket. Az eszköz jobb, minél kevesebb zaj keletkezik.

És ne felejtsd el a hatalmat. Minél nagyobb az indikátor, annál jobb lesz a kipufogó levegő bevitele, és a visszacsapó szelep nem teszi lehetővé az "aromák" visszatérését a konyhába. De meg kell érteni, hogy egy erős rajongó nagyságrenddel drágább, néha összehasonlítva az árat a középosztályba.

Szellőztetés szelep segítségével végezze el

A fürdőszobai rajongók ventilátorral vannak ellátva, de az ár túl magas az Ön számára? Ne kétségbe esj, mert az eszköz tervezése nem annyira bonyolult. Ha előre megvizsgálja az üzemeltetés elveit és kis erőfeszítéseket tesz, akkor a saját kezével teljes szellőztető szelepet készíthet.

A ventilátorok gyakoribbá teszik az axiális visszacsapó szelepet. Lehet "lepke" formájú, négyzet alakú fedél vagy kerek tárcsafedél, rácsos redőny. A háztartási burkolatok mérete 100 és 315 mm közötti. De nem mindenki tudja ezt saját kezével csinálni. Egyszerűbb verziót fogunk tartani.

A visszacsapószelepes ventilátor készítéséhez:

 • egy darab NYÁK vagy vastag műanyag vastagsága legfeljebb 4 mm;
 • ideális esetben sima, 0,1 mm vastagságú polietilén;
 • gumi tömítések;
 • öntapadó vékony hab;
 • csavarok és csavarok;
 • irodai kés;
 • Scotch szalag szövet alapján.

A szellőzés szelepes szellőzéséhez szövetalapú ragasztószalagra van szükség.

 1. Vágja ki a műanyag lemezt. A kívánt méret kissé átfedi a természetes kipufogócsatorna kimenetét. A lemez sarkai fúrt lyukak a falra való rögzítéshez.
 2. A lemez közepén jelölje meg a ventilátor átmérőjének megfelelő nyílást. A rácsnak kell lennie (minél nagyobb a cellája, annál sűrűbb a pajzs anyaga). Vágja ki a nyílást a rácskal a levegő beszívásához.
 3. A kész levegőbevezetés körül 4 lyukra van szükség a kötőelemekhez, amelyeken keresztül a munkadarabja csatlakozik a ventilátorhoz.
 4. Annak érdekében, hogy a kis törmelék és rovarok ne lélegezzenek be egy lakásba vagy egy házba, finom hálót vagy kapront kötnek a rácsra. Ez utóbbi könnyen cserélhető, ha szükséges.
 5. Az alapot a ventilátorhoz csavarokkal és lengéscsillapítókkal összekötjük, miután korábban gumi tömítést helyeztek el az elemek között. Ez megakadályozza a levegő "járását".
 6. A hibátlanul sima polietilén ragasztószalaggal ragasztott az alapra, majd csak kivágott. A használatnak éles íróeszközre van szüksége. A film állapotának figyelése. Ha a legcsekélyebb hullámzás vagy hajtás van, cserélje ki. Az egyenetlen felület a szelep nyomáscsökkentését és a szellőző tengely visszatérését eredményezi a helyiségben.
 7. Amikor a levél levágásra kerül, félig lesz vágva. Ezt a végén kell végezni, hogy a film a lehető leghosszabb ideig maradjon szilárd és mozgatható legyen.
 8. Amikor házi készítésű ventillátort helyez a gőzkamrában, a konyhában vagy a fürdőszobában, ellenőrizze, hogy az öntapadó habszivacsot a fal és a műanyag pajzs között telepítse a készülék nagyobb tömítése érdekében.

A visszacsapó szeleppel rendelkező ventilátort rendszeresen tisztítani kell, és a műanyag hálót meg kell változtatni, különösen akkor, ha a gőzfürdőbe van szerelve. Ebben az esetben sok évig tart, és megmenteni fogja a vásárlást.

Most már tudja, hogyan védheti otthonát a nedvességtől, a koromtól, a kellemetlen szagoktól kívül és belül. Helyezzen egy háztartási elszívó ventilátort a konyhában, a WC-ben, a gőzkabinban, az irodában vagy a boltban, és tiszta levegőt biztosít.

Csendes ventilátorok visszacsapó szeleppel

Legnagyobb értékesítés

információ

A természetes szellőzés minden lakásban és házban található. De annak érdekében, hogy javítsák a légcserét sok szobában, további felszerelésre van szükség. A háztartási ventilátor egy visszacsapó szeleppel a kényelmes szellőzés leggyakoribb változata a fürdőszobában, a konyhában, a fürdőszobában, a WC-ben vagy a kamrában.

A háztartási szurkolóknak más a terve, és sok vállalat termel. Ugyanakkor szinte minden modell beépített visszacsapó szeleppel rendelkezik. Ez az alapberendezés kipufogó ventilátorának része.

A visszacsapó szelep visszacsapó levegő elzáró szelepként működik. Vagyis leállítja a visszatérő vontatást a szellőző tengelyről a lakásba. A bányában lévő levegő szennyezett porral, törmelékkel, gyakran kellemetlen szaggal. A visszacsapó szelep nem hagyja ezt az egész "csokrot" a lakásban.

A visszacsapó szelep elve

A visszacsapó szelep működése a ventilátor légáramához kapcsolódik. A motor bekapcsolásakor létrejön egy fej és a visszacsapó szelep szelep nyitott helyzetben van. A motor leállításakor a szelepen lévő légnyomás megszűnik, és a fedél záródik. A redőny lecsúszhat mind a saját tömegének hatására, mind a visszahúzó rugóval.

A visszacsapó szelepek típusai

A kipufogó ventilátor a konyhával, a WC-vel vagy a fürdőszobával ellátott visszacsapó szelepnek különféle kialakítású elzáró elemekkel rendelkezik.

A szelepeket a vezérlés típusának megfelelően három típusba osztják:

 • passzív (gravitációs);
 • visszahúzó;
 • vezérelt.

A passzív szelepnek nincs kötelező eleme vagy mechanizmusa, és a levegőáramlás hatására megváltoztatja helyzetét. Nyomás hiányában a szárny bezáródik, amikor a ventilátor működik, a szelep nyitva van a sugárnyomás alatt.

Az ön-visszacsapó szelepnek van egy levele, amelynek rugója van, amely a levegőnyomás alatt nyitva van. Ezután visszaállítja a szelepet zárt helyzetbe, amikor a nyomás gyengül és eltűnik.

Az ellenőrzött szelep kinyit és bezárja a fedelet a mechanizmus hatása alatt. A leggyakrabban használt elektromos vezérlés. De az ablakok, falak és más ventilátorok mindkét oldalon hozzáférhetőek, a visszacsapó szelep kézi zárása használható.

Ellenőrizze a szelep kialakítását

A visszacsapó szelep nélküli csendes ventilátor kerek vagy téglalap alakú lehet, és ugyanaz a kimenet a csatorna számára. Ezért a visszacsapó szelep lehet kerek vagy négyzet is.

Tervezés szerint a szelepek a következőkre oszthatók:

 • egyszárnyú (a tengelyen levő 1 levél, 90 fokos fordulat);
 • kéthéjú kagylók (2 redőny, 90 fokkal elforgatva, külön tengelyek, egy vagy mindkettő egyszerre nyitható);
 • szirom (az összekötő lemezek - szirmok formájában lévő szárnyak);
 • inertiális rácsok ("Tulip" szivacs szelep, több passzív típus).

Az online shop 220pro.ru csendes ventilátorokat kínál a konyhai, fürdőszobai és egyéb bentlakásos helyiségek visszacsapó szeleppel.

A katalógus bemutatja a gyártóberendezést

Saját magad választhatja ki a rajongót, vagy tanácsot kérhet a boltvezetőtől. A szakember kiszámítja a teljesítményt, és kiválaszthatja a kívánt modellt, figyelembe véve az ár és a formatervezés kívánságait. A "kulcsrakész" szellőztető berendezések teljes választékát kínáljuk az összes szükséges alkatrész kiválasztásával, a ventilátorral és a tartozékokkal végződve.