Legfontosabb > Bútor

Fürdőszoba ventilátor páratartalmú érzékelővel

A fürdőben nagyon magas páratartalom sok esetben a penész és rovarokat okozhat a szobában. Az ilyen probléma megoldása és a drága javítások elkerülése érdekében ventilátorra képes. És a legjobb megoldás egy ilyen eszköz számára, hogy légáramlást biztosítson a fürdőszobában egy ventilátor, amely páratartalom-érzékelővel rendelkezik.

Különlegességek

A fürdőszoba ventilátorát kézzel és automatikusan vezérelheti. Kézi vezérléssel a készülékben kapcsoló található. Ez segít pénzt megtakarítani, de képtelen megváltoztatni a motorháztető intenzitását és ellenőrizni a páratartalmat.

Egy előnyösebb megoldás nevezhető ventilátornak, amelyben van egy időzítő. Ilyen eszközzel nem kell megvárnia a fürdő levegőztetésének végét, de ugyanolyan hátrányai vannak, mint a kézi vezérlés.

A ventilátorban levő mozgásérzékelő jelenléte biztosítja, hogy a készülék be legyen kapcsolva, amikor valaki belép a fürdőszobába. A ventilátor ezen verziója azonban nem tudja megváltoztatni a munkáját, figyelembe véve a helyiségben lévő feltételeket. Tény, hogy a mozgásérzékelő egyszerűen kapcsolóhelyettesítő.

A korábbi ellenőrzési módszerek valamennyi hiányossága mentes a ventilátoroktól, amelyben van egy hidrostat - egy páratartalom-érzékelő, amely elvégzi a levegő telítettség elemzését egy fürdőszobában, vízgőzzel. Ez a készülék csak a növekvő páratartalom mellett jelenik meg.

A ventilátor egyéb jellemzői ezen érzékelővel:

 • A tervezés, amely könnyen felszerelhető mind a falra, mind a mennyezet szellőztető tengelyére.
 • Vízálló ventilátor anyagok, valamint minden elektromos alkatrész alapos szigetelése.
 • Visszacsapó szelep, amely megakadályozza a por és kellemetlen szagok bejutását a csatorna tengelyébe a fürdőszobába, amikor a ventilátor leáll.

nyalánkság

 • A ventilátor működtetése érzékelővel teljesen automatizált.
 • A villamos energia gazdaságosabb lesz, mivel a ventilátor csak akkor kapcsol be, ha az érzékelő be van kapcsolva.

ellenérvek

Sok modell meglehetősen zajos munka.

A működés elve

A belső eszközhöz hasonlóan a ventilátor páratartalom-érzékelővel való működési elve majdnem megegyezik a hagyományos ventilátorok működésével. A motor bekapcsolásakor a pengék elkezdenek forgatni, ami a helyiség levegőjét irányítja.

A fürdőszobai ventilátoros modellek alapvető jellemzője, hogy egy ilyen eszköz nem mozog a levegőben ebben a helyiségben, hanem úgy tervezték, hogy a kipufogó tengelybe jusson. A felfüggesztett nedvességcseppek levegővel kerülnek a csatornába, így a ventilátor megváltoztathatja a nedvességet a fürdőszobában.

A fürdőszoba érzékelővel ellátott ventilátor:

 • Axial. Ez a ventilátor gyakrabban kerül a fürdőszobába.
 • Centrifugális. Ezt a típusú ventilátort általában a szellőzőcsatornák problémáira választják.

További jellemzők

Néhány ventilátor modellnél a páratartalom érzékelő és a visszacsapó szelep mellett van:

 • Timer. A készülék kikapcsolása után 2-30 percig programozhatja a készüléket.
 • Mozgásérzékelő. A személy mozgására válaszul egy ilyen ventilátor automatikusan elindul.
 • Folyamatos szellőztetés funkció. Ez biztosítja a hosszú távú ventilátor működését kis teljesítményű üzemmódban.
 • Háttérvilágítást.
 • Az áramellátó képesség.
 • Beépített óra.

gyártók

A mi piacon a leggyakoribb rajongók egy hidrostat ilyen cégek:

 • Soler Palau. Ez a spanyol márka olyan csendes zajú csendes ventilátoros modelleket kínál, amelyek bármilyen helyzetben felszerelhetők, és egy visszacsapó szeleppel is rendelkeznek. A készülékek rendkívül népszerűek hazánkban a szerénység, a megbízhatóság és az átlagos árkategória miatt.
 • Maico ECA zongora. Az ebből a márkából származó termékek stílusos design, alacsony fogyasztás és számos további lehetőség, de a magas költségek hátrányosan befolyásolják az ilyen rajongók népszerűségét.
 • Elicent Elegance. A márka termékei a költségvetéshez tartoznak. A páratartalom-érzékelő és a visszacsapó szelep mellett egy csapágyazott motor és egy mikroprocesszor is van ilyen ventilátorokban.

Tippek a választáshoz

A hidrosztatikus felépítésű ventilátor kitűnő munkát végez a funkcióival, ha ilyen eszközt választ.

Az ilyen ventilátor kiválasztásánál fontos figyelembe venni:

 1. Mennyi energiát igényel? Ennek meghatározásához ismernie kell a fürdőszoba mennyiségét, amelyet 3-8 szoroz (ez a jelző a helyiség levegőjének változását jelenti). Ebben az esetben a legjobb választás egy erősebb modell lenne.
 2. Hol található a légcsatorna és hogyan ajánlott ventilátort telepíteni? Sok ventilátor működik mind a falra szerelt, mind pedig a plafonon elhelyezve, de a vásárláskor tisztázni kell, hol célszerű egy adott modell telepítése.
 3. Mi a kiválasztott ventilátor teljessége? A benne lévő hidrostat beépíthető (mind a helyiségben, mind a csatornában), vagy külön megvásárolható és csatlakoztatható.

Telepítés és telepítés

A ventilátor szerelésekor figyelembe kell venni a szellőző tengely jellemzőit, és meg kell határoznia, hogy lehetséges-e a ventilátor belsejében rögzíteni a cső belsejében, vagy jobb, ha a furat előtt van. Fontos a szerelés előtt ellenőrizni a csatorna átjárhatóságát is. Ehhez használhatja az égő meccset, amelyet a bánya lyukába vezetnek. A légcsatorna irányába eltolódott fény jó jelzést jelent.

Ha elzáródást észlelt, azt önmagában vagy szakember segítségével el kell távolítani. És csak ezután halad a ventilátor telepítéséhez. Ezenkívül biztosítania kell a levegő áramlását a fürdőszobába, amelyet könnyen elérhet egy kis rés a szoba ajtaja alatt.

Csatlakoztassa a ventilátorházat, hogy segítsen a tüskék vagy speciális ragasztó. Telepítés után a ventilátor egy hagyományos aljzaton, egy kapcsolón, egy csatlakozódobozon vagy egy lámpán keresztül csatlakozik a hálózathoz, majd rá van szerelve egy külső rács.

A ventilátor mennyezetre szerelésének részleteiről a következő videó olvasható.

A ventilátorok modellek áttekintése a fürdőszobai páratartalom érzékelővel

A páratartalom növelésének elkerülése érdekében a szellőztetésnek a helyiségben normálisan kell működnie.

A természetes szellőztetés nem tökéletesen illeszkedik, ezért célszerű a "nedves" helyiségekben elhelyezni a kipufogó ventilátorokat. Annak érdekében, hogy ne kapcsolja be és ki őket önállóan, használhatja a páratartalom-érzékelővel rendelkező modelleket.

Mi a ventilátor a páratartalom érzékelővel: eszköz és működési elv

Kívülről ez a készülék egy közönséges csatorna axiális ventilátorának néz ki. Egy vagy több sebességgel lehet.

A tok kicsi (3 0-70 g, mérete körülbelül 6x4 cm), a fedélzeti páratartalom érzékelő. Két határérték van beállítva - felső és alsó.

A ventilátor automatikusan bekapcsol, ha a helyiségben a páratartalom eléri az érzékelő felső értékét. Amikor a nedves levegőt szellőztetéssel távolítják el, és a páratartalom a lehető legkisebbre csökken, a készülék automatikusan kikapcsol.

A különböző modellekre adott válaszküszöb különböző, 40-90% tartományban. Egyes készülékeknél ezek a mutatók nem módosíthatók - a gyárban vannak beállítva. Néhány esetben a páratartalom állítható: önállóan választhatja ki, hogy milyen sebességgel indul el a ventilátor, és amikor leáll. A mérési hiba + -3% lehet.

Az érzékelő többféle, a cselekvés elve szerint különbözik:

 1. Dielektromos: olyan kondenzátort használnak, amelyek között a lemezek dielektromos állandója a nedvesség koncentrációjától függ.
 2. Ellenállóképesség: Olyan anyagból készült érzékelőt használnak, amely megváltoztatja az ellenállást, mivel a nedvesség koncentrációja megváltozik (alumínium-oxid).
 3. Optikai: a páratartalmat a levegő átlátszósága határozza meg.
 4. Mechanikus: olyan anyagot használnak, amely hosszúságban változik a levegő nedvességtartalmának függvényében.
 5. Termisztor: egy összetettebb és pontosabb ellenállási változat.

Amikor elérte a beállított páratartalmat, az érzékelő a relére hat, amely lezárja a motor áramkörét, és a motorháztető be- vagy kikapcsol.

Milyen funkciókat lehet megjeleníteni a páratartalom érzékelő mellett?

Néhány modellnek további jellemzői is lehetnek:

 1. Fényérzékelő. A ventilátor be- és kikapcsolása akkor történik, amikor a fény be van kapcsolva és ki a helyiségben. A gyakorlatban ezt ritkán használják, mivel olcsóbb és könnyebb a készülék bekapcsolása és a fény bekapcsolása (a kapcsoló megnyomásával).
 2. Zárószelep Védi a hátramenet ellen: amikor a ventilátor ki van kapcsolva, a levegő nem tud belépni a helyiségbe a szellőzőkamrából (ez akkor történik, ha a bányát nem megfelelően tervezték, vagy ha a kipufogó túl szomszédos). A szelepeket általában szinte az összes modellre helyezzük, kivéve a legolcsóbbakat.
 3. Timer. Számos módban működik. Leggyakrabban így néz ki: a ventilátor bekapcsolja a helyiségben bekapcsolt fényt, és a fény kikapcsolása után néhány perc múlva kikapcsol. Ez azt jelenti, hogy egy személy elhagyja a szobát, kikapcsolja a fényt, és a ventilátor még 3-5 percig levegőt von be. A nedvességérzékelő ugyanakkor "biztosítja": elindítja a motorháztetőt, ha az eltelt idő után a szoba még mindig nedves.
 4. Mozgásérzékelő. A motorháztető akkor fut, ha mozgásban van a szobában (van egy személy).

A drága burkolatokban ezek az opciók kombinálhatók.

Hol telepíthető a ventilátor egy páratartalom-érzékelővel?

Az ilyen eszközöket ténylegesen olyan területekre helyezzük, ahol a nedvesség gyakran:

 1. Konyha (gőz a főzés, a szárítás dolgokat).
 2. Fürdőszoba.
 3. A pince.
 4. Uszoda.
 5. Bath.
 6. Tetőtér.

Az "otthoni" szobák mellett az ilyen ventilátorok más épületekben - a garázsban, a fészerben, a sertéshúsban / csirkeházban / pajta - telepíthetők.

Szükségem van egy érzékelőre: a használat előnyei

Nem, még "nedves" helyiségek esetén is az érzékelő választható. De ha ez a rajongó - az élet sokkal könnyebbé válik a tulajdonosok számára: nem kell, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fürdőszoba nem túl nedves.

Páratartalom-érzékelő és időzítő beállítása

Ha ezt nem követed, és a fürdőszobában gyakran nedves lesz - idővel (és nagyon gyorsan) lesz penész. Ez káros mind a személy, a befejező anyagok, és az épület, és általában kellemetlennek tűnik. A fürdőszobából sokáig eltávolíthatja a formát, és nem tény, hogy meg tudod csinálni.

Ezért, ha kupakot akar vásárolni a fürdőben - jobb, ha azonnal egy modellt használsz egy érzékelővel.

A ventilátorok áttekintése páratartalom-érzékelővel (funkciók és költségek)

Elvileg ez az eszköz egy egyszerű technika, egy feladattal, ezért nem érdemes meggondolni a választást.

Továbbá ne hajtson végre nagy teljesítményt - a legtöbb apartmanban a fürdőszoba kicsi, körülbelül 20-25 "kockával". Még akkor is, ha egy nagyméretű modellt választ, és többszörös extrakcióval 3-4 alkalommal - elegendő műszer 75-100 m³ / h kapacitással.

Azok számára, akik még mindig szeretnék megérteni a hatótávolságot - fontolóra veszi a kipufogó ventilátorokat több gyártóból.

Cata (+ videó)

A Cata kipufogó ventilátoroknál az E sorozat 3 modellje nedvességérzékelőkkel van felszerelve:

A fürdőszoba nedvességérzékelőjének intelligens ventilátorai: a működési elv, a kiválasztási kritériumok, a legjobb modellek áttekintése és költsége

A jelenlegi egészségügyi szabványok szerint a fürdőszoba természetes szellőzésének rendszeres rendszere a magas páratartalom negatív megnyilvánulásainak leküzdésére szolgál, de teljesítménye gyakran nem elegendő a következmények teljes kiküszöbölésére. Még egy jól megtervezett szellőztetőrendszer idővel csökkenti a teljesítményét, mivel folyamatosan mozgatja a levegőtömeget. A levegőáramokban lévő por, piszok és törmelék fokozatosan a szellőzőcsatornák és tengelyek belsejében helyezkednek el, csökkentve az áramlási területet, ami jelentősen csökkenti a rendszer egészének teljesítményét és hatékonyságát. A légcsatornák tisztítása a gyakorlatban nehéz, hiszen minden kommunikáció a tartószerkezeten belül van, és közvetlen hozzáférésük nagyon korlátozott. Ez különösen igaz a lakóépületekbe épített rendszerek esetében. Ezért a nedves levegő hatékonyabb eltávolítása a helyiségből, a szabványos szellőztető rendszert egy ventilátor egészíti ki.

Mi a rajongók egy fürdőszobai nedvességérzékelővel?

A fürdőszobai ventilátor egy technikailag egyszerű háztartási készülék, amelyet további vontatáshoz terveztek, a vízmolekulákkal telített levegőt a szokásos szellőztető rendszerbe irányítva, és ezáltal hozzájárulva a páratartalom csökkenéséhez. Az ilyen ventilátor olcsó, gazdaságos, könnyen telepíthető és könnyen kezelhető. De egy ilyen háztartási készülék gyakorlati hatékonyságát teljes mértékben befolyásolja működésének módja.

Mivel a fürdőszobát rendeltetésszerűen igen ritkán használják, irracionális, hogy a ventilátort állandóan a legmagasabb teljesítményszinttel hagyja el: az energiafogyasztás, a zaj és az intenzív kopás nyilvánvaló következményei egy ilyen döntésnek. Ideális esetben a ventilátor csak akkor működik, ha a körülmények ezt megkövetelik, azaz a fürdőszobában megnövekedett nedvességtartalommal. A ventilátor ciklikus működésének megszervezéséhez az automatizálással kapcsolatos kapcsolatrendszereket használják, amelyeket figyelembe fogunk venni.

Szüksége van egy nedvességérzékelőre?

A legegyszerűbb, azt mondhatom, primitív megoldás, hogy a ventilátort a fényforrással párhuzamosan csatlakoztassa. Első pillantásra logikus: az a személy belépett a fürdőszobába, bekapcsolta a fényt, használta azt a rendeltetésükre - a ventilátor jelenleg működik. De amikor az eljárások befejeződnek, és a lámpák kikapcsolnak, a ventilátor leáll, és a fürdőben lévő levegő nedvességgel telítődik.

Számos kifinomult technikai rendszer létezik, például fotocellák vagy mozgásérzékelők használatával, ám ezek tömegessége nagymértékben elhanyagolja a gyakorlati megvalósíthatóságot. Ezért van egy legalkalmasabb megoldás egy fürdőszobában elhelyezett elszívó ventilátor optimális működésének megszervezéséhez, egy speciális higrométer, mint vezérlőelem használata. Ez egy érzékelő, amely közvetlenül mérik a helyiség levegőjének aktuális páratartalmát, és parancsokat ad a ventilátor be- és kikapcsolására.

Hogyan működik: működési elv és eszköz

A páratartalom-érzékelővel rendelkező ventilátor az úgynevezett "intelligens" vagy intelligens eszközök kategóriájába tartozik, amelyek önállóan végzik a munkát, minimális felhasználói részvétellel. Szerkezetileg egy elektromos motor, amelynek járókereke és elektronikus áramköre szabályozza a készülék működését.

A páratartalom érzékelő által átvitt indikátorok fogadása és elemzése, az automatika a jelenlegi körülmények függvényében kapcsolja be és állítja le a ventilátort. A páratartalom küszöbértékeket néha manuálisan lehet beállítani, de gyakran rögzített páratartalom paramétereket építenek be a készülék memóriájába 70-80% -os szinten.

Az intelligens rajongók további funkciói

A már említett technikai töltelék mellett a páratartalom-érzékelővel ellátott ventilátorok számos modellje összetettebb eszközként alakult ki, kiegészítve további opciókkal, amelyek optimalizálják a készülék működését:

 • Időzítő - előre meghatározott időtartamra biztosítja a készülék működését, ha a "beágyazott" nedvességparaméterek gyakorlatilag nem elegendőek. Beépíthető óra is;
 • Védelem a víz ellen - figyelembe véve az eszköz működését a nagy nedvességtartalmú helyiségben, a fürdőszoba ventilátorának meg kell felelnie a szükséges nedvességtartalomnak;
 • Levegő üzemmód - az üzemi körülményektől függően a vezérlő áramkör kézi vagy automatikus be- / kikapcsolást tesz lehetővé a helyiség kisugárzására szolgáló kis teljesítmény mellett;
 • Visszacsapó szelep - megakadályozza a légtömegek mozgását a szellőző tengelyből a helyiségbe;
 • Távirányító

Vélemények az intelligens rajongóknak nedvességérzékelővel és időzítővel: az előnye és hátránya

Miután elemezte azokat a tényleges felhasználók által szolgáltatott információkat, akik a fürdőszobában ventilátorral felszereltek nedvességérzékelővel, meghatározzuk a készülék használatának legfontosabb előnyeit és hátrányait.

 • Magas hatásfok - a helyiségben a páratartalom pár perccel a ventilátor bekapcsolása után normalizálódik;
 • Elegáns megjelenés;
 • Hatékonyság - a készülék be van kapcsolva, amikor a tényleges szükség van, és az idő múlásával nem fogyaszt energiát;
 • A készülék teljesen automatikus működtetése;
 • Egyszerű telepítés - csak szerelje be a készüléket, a szellőzőnyílás vevőjét és áramtalanítsa
 • Nagy költségek az egyszerűbb analógokhoz képest;
 • Az automatizálás nem mindig működik megfelelően, nincs lineáris kapcsolat a beállítások és a tényleges válaszküszöb között;
 • Nem tájékoztató jellegű - a kijelzett kijelző hiánya a digitális páratartalom jelzésével;

Nehéz megmondani, hogy mi az oka az ilyen poláris véleményeknek: az alkatrészek minőségének változása, a termék helytelen összeszerelése vagy a gyártó által megadott zajmutatók közötti eltérés.

A gyártók és a népszerű modellek: a legjobb és az árak minősítése

A fürdőszobák háztartási ventilátorszegmensét számos eszköz jellemzi. Figyelembe kell venni azokat a speciális modelleket, amelyek a fogyasztó számára jól ismertté tették magukat, mivel megismerkedtek műszaki paramétereikkel, funkcionalitásukkal és árukkal:

Soler Palau SILENT-100 CHZ

VENTILÁTÉK 100 kVT TH

Electrolux EAFM-100TN

ERA ERA 4S HT

Blauberg Sileo 100 H

Blauberg okos

Mely gyártó és milyen típus közül választhat: TOP-3

Az eszköz minimálisan szükséges teljesítményének kiszámítása

A háztartási ventilátor kiválasztása a fürdőszobához a készülék kívánt teljesítményének meghatározásával kezdődik. Ez a mutató a technikai paraméterekben szerepel, és köbméter / óra, azaz mennyi levegőt mozog a ventilátor egységnyi idő alatt. A jelenlegi egészségügyi előírások szerint a levegő mennyiségét a fürdőszobában 6-8 alkalommal egy órán belül frissíteni kell. Azonban feltétlenül figyelembe kell venni, hogy a szabályozási dokumentáció szabályozza a minimális elfogadható mutatót. Ezért a szakemberek azt javasolják, hogy a gyakorlatban 1,3-1,5-ös szorzótényezõt alkalmazzanak, és a fürdő intenzív használatakor 1,5-1,75-re kell növelni.

Próbáljuk meg konkrét példával megállapítani a szükséges ventilátor kapacitást a 2 m hosszúságú, 1,6-as szélességű és 2,5 m-es mennyezeti magasságú fürdőszobához. A helyiség térfogatát a következő képlet adja meg:

Az egészségügyi mutató 1,4-es tényezővel való felvétele után:

(6-8) * 8 * 1,4 = (67-90)

Így azt találták, hogy egy 67-90 köbméter / óra kapacitású kipufogóventilátor alkalmas egy hasonló méretű helyiségre.

Mi mást fontolnunk meg, amikor kiválasztunk egy eszközt?

A ventilátor teljesítménye a fürdőszobai páratartalom érzékelővel a legfontosabb, de az egyetlen kritérium. Ezért a megfelelő választáshoz a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 • Ellenőrizze, hogy a készülék rendelkezik-e páratartalom-érzékelővel. Egyes modellek külső forrás használatára vannak tervezve, és csak egy csatlakozóval rendelkeznek az érzékelő csatlakoztatásához;
 • Zajszint. Az ilyen típusú háztartási készülékek esetében az elfogadható zajszintnek 32-36 dB tartományban kell lennie. Amint az információ azt mutatja, beleértve a cikkben ismertetetteket is, nem minden gyártó eléggé óvatos ahhoz, hogy deklarálja ezt a paramétert. Ezért javasoljuk (természetesen, ha a vásárlás nem történik meg az interneten keresztül), hogy felkérje a kihelyezett alkalmazotót, hogy kapcsolja be a készüléket a hálózatban annak érdekében, hogy felmérje az általa okozott zajokat;
 • A golyóscsapágyak tervezésénél alkalmazott alkalmazás befolyásolja az árat, de csökkenti a zajszintet és jelentősen növeli a ventilátor élettartamát;
 • Van-e beállítható a működési küszöbérték a nedvességtartalom és a készülék időzítőjének beállított értékei alapján?
 • Tanúsítványok és biztonsági osztály, amely megfelel az eszköznek;
 • A legtöbb modult univerzális beszerelésre tervezték, de néhányat csak falra vagy mennyezetre szereltek.
 • A ventilátor szerelési helyének (a szellőző tengely helyének) elérhetetlenségétől függően lehet, hogy egy távirányítóval felszerelt modellt kell választania;

 • A beépített visszacsapó szelepnek meg kell akadályoznia, hogy a levegő ellentétes irányban mozogjon a szellőztetőrendszerből a helyiségbe, de a méltányosság érdekében megjegyezzük, hogy a sok eszközben használt szalag típusú szelep nem garantálja a szükséges tömítési szintet, és nagyon formálisan jelen van a kialakításban.
 • 3 legjobb modell

  Az értékesítési vezetők listáján a háztartási elszívó ventilátorok szegmensében, amely nedvességérzékelővel van felszerelve, különös figyelmet fordítunk a legjobb, a mi véleményünk szerint modellekre:

  1. Soler Palau SILENT-100 CHZ

  A spanyol gyártók - az alacsony zajszintű Silent rajongók - értékesítési sikere hírnevet szerzett a megbízhatóság, a szerénység és a megfelelő ár tekintetében.

 • VENTILÁTOK Nagyon TH-100

  Ez a modell a kedvező ár-teljesítmény arány, az ötéves gyártói garancia és a különböző színes megoldások miatt irigylésre méltó részét teszi ki a fogyasztói preferenciáknak a költségvetési szegmensben.

  A versenytársak analógjaival szemben kétszer jobb áron a modell egy olyan eszközként helyezkedik el, amely intelligensen szabályozza a páratartalmat egy szobában. Ezt egy nagy teljesítményű egyenáramú villanymotor biztosítja, amely több mint 50 000 órás erőforrással, három különböző időzítővel, két üzemmóddal rendelkezik, változó ventilátorsebességgel, többfunkciós kezelőpanellel távirányítóval és egy lenyűgöző lehetőséglistával.

 • A

  A kereskedési platformok nyomon követésének eredményei alapján a piacon kínált modelleket a következő csoportokba rendezhetjük:

  1100 - 2000 rubel - alacsony színvonalú modellek alacsony termelékenységgel a kis helyiségek számára, amelyek minimális funkciókészletekkel rendelkeznek;

  2200 - 3500 rubel - a készülékek legszélesebb csoportja kiegyensúlyozott jellemzőkkel, széles funkcionalitással és lenyűgöző erőforrással;

  3600 - 7000 - a világhírű gyártók elitcsoportja, mindenféle funkcióval felszerelt és innovatív műszaki megoldásokkal.

  • Blauberg Smart 5550 r.
  • Soler Palau SILENT-100 CHZ 5350 р.
  • VENTES 100 Kwight TN 2900 p.
  • Electrolux EAFM-100TH 3720 r.
  • ERA ERA 4S HT 1820 р.
  • Blauberg Sileo 100 H 2820 р.

  Hol vásárolhat egy ventilátort egy páratartalom érzékelővel a fürdőszobában

  Moszkvában:

  1. LLC "VseInstrumenty.ru"

  109451, Moszkva, Bratislavskaya utca, 16. épület, 1. épület, Pom 3, +7 (499) 681-23-57, [email protected]

 • LLC Castorama RUS

  115114, Moszkva, Derbenevskaya Embankment, 7, +7 495 777-2555, [email protected]

 • Hypermarket Kolimar.ru

  Moszkva, sz. Termelés, 6, +7 (495) 308-91-21, [email protected]

 • Szentpéterváron:

  1. LLC "MAXIDOM"

  St. Petersburg, Favorsky St., 12, 8 (812) 534-14-33, [email protected]

 • LLC "Engineer-climate"

  196084, St. Petersburg, ul. Smolenskaya, Kr.e. 33 Smolensky Business Center, iroda 204, +7 (812) 337-20-54, [email protected]

 • VENTS North-West LLC

  92019, St. Petersburg, ul. Sedova, 12
  BC T-4, iroda 406, (812) 327-32-47, [email protected]

 • A telepítés és a csatlakozás jellemzői

  A készülék látszólagos egyszerűségénél a ventilátor párhuzamos telepítése és csatlakoztatása páratartalom-érzékelővel a készülék működése és annak közvetlen meghibásodása következtében fokozódhat a zaj és a rezgés. Telepítéskor különös figyelmet kell fordítani a következő szempontokra:

  • A beszerelés előtt határozza meg a készülék beépítési módját (betét vagy a tengely belsejében), és amennyire lehetséges, tisztítsa meg a szellőzőcsatornát az itt felhalmozott törmelékből;
  • Határozza meg a csatorna átjárhatóságát mérkőzés vagy könnyebbé. A lángnyelv eltérítésének intenzitása egyértelműen megmutatja a vontatásnak a rendszerben való jelenlétét;
  • Amikor a készüléket egy elektromos aljzathoz csatlakoztatja, győződjön meg róla, hogy az összes csatlakozás megfelelően védett a nedvességtől.

  A nedvességérzékelővel és időzítővel ellátott ventilátor használata a legjobb megoldás a fürdőszobában a páratartalom normalizálására. Miután egy kis időt töltöttél az eszköz elsődleges beállítására egy adott helyiség nedvességtartalmára, teljesen automatizálhatja a légcsere folyamatát, és elkerülheti, hogy a helyiségben lévő magas páratartalom negatív hatást fejtsen ki. A megfelelő modell kiválasztásához elegendő megnézni néhány egyszerű feltételt ebben a cikkben.

  A legjobb ventilátorok nedvességérzékelővel a fürdőszobában - 2018-as értékelés

  A kipufogó ventilátor modelljének megválasztása páratartalom-érzékelővel meghatározó tényezők a működtetés során keletkező zajszint, a készülék megjelenése, valamint az energiafogyasztás és a költség. Minden kategóriában kiválaszthatja a legnépszerűbb modellt.

  Alacsony zajú rajongók

  A csendes modellek motorjaiban speciális rezgéscsillapító elemek állnak rendelkezésre. Felszívják azokat a rezgéseket, amelyek a fő zajforrás. Szintén fontos a rácsos anyag választása - a levegőellenállás attól függ - és a csapágyak speciális kialakítása. A zajcsillapítás mellett az ilyen csapágyakat nagy megbízhatóság jellemzi, és nem igényel kenést.

  SolerPalau Silent-100 CHZ

  A SolerPalau Silent-100 CHZ modell elektronikus higrosztáttal rendelkezik, amely 60% és 90% közötti relatív páratartalom mellett állítható be, valamint egy időzítőt, melynek késleltetési ideje 1 és 30 perc között állítható.
  A SILENT-100 modellt csak 26,5 dB alacsony zajszint jellemzi. A zaj hiánya mellett a ventilátor gazdaságos az áramfogyasztás szempontjából. A SolerPalau Silent-100 ventillátor teljesítményfelvétele 8 watt.

  A modelltartomány három méretből áll: SILENT-100, SILENT-200 és SILENT-300. Minden modell fel van szerelve egy visszacsapó szeleppel, amely megakadályozza a levegő belépését a helyiségbe, amikor a készülék ki van kapcsolva. A garancia 1 év.

  Fajok és a ventilátor kipufogójának felszerelése a fürdőszobában

  Fürdőszoba magas páratartalmú szobákra vonatkozik. Ezért a tulajdonosok kénytelenek lépéseket tenni a tiszta és friss levegő helyiségében való folyamatos támogatás érdekében.

  Először minden úszást követően nyissa ki az ajtót, és szellőzzön a fürdőszobában, mivel a felmelegedett párás levegő hátrányosan befolyásolja mind az emberi testet, mind a befejező anyagokat. A modern szellőztető technológiák lehetővé teszik, hogy ne használják a rögtönzött módszereket, hanem egyetemes gyógymódot használjanak - egy ventilátort a fürdőszobában.

  Mi a szellőzés a fürdőszobában?

  A fürdőszobában hiányzó vagy rossz szellőztetés komoly következményekkel jár, mivel magas páratartalmat és levegő stagnálást okoz. Ennek eredményeként különböző gombák spórái terjedtek el a helyiség felületén.

  Nyilvánvaló okokból ez a helyzet veszélyezteti a ház lakói egészségét. Különböző allergiás reakciók, a bőr gombás megbetegedései, légzőszervek és még sok más.

  A nedves helyiségben lévő szellőzés hiánya és a helyiség tisztításához használt építőanyagok károsak. Ez egy rövid életű kerámia csempe, a műanyag rothadó, tapéta és olajruhát hámoznak le.

  A fürdőszobában található sűrített és nedves levegőből eredő problémák elkerülése érdekében hatékony szellőzés szükséges.

  A szellőztető rendszerről való döntés során a következő működési elvek alapján ismerni kell típusukat:

  1. Levegőtömegek áramlanak be és ki a levegő tengelyéből.
  2. A bejövő friss levegő elhomályosítja a régiet, és elhagyja a motorháztetőt.
  3. Vegyes szellőztetés.
  4. Csatorna elve, amikor a tömegek visszavonulnak a speciális légtelenítőhöz.
  5. Különcsatornás szellőztetési folyamatok.

  Miután eldöntötte a szellőztetőrendszer típusát, válassza ki a fürdőszoba szellőztetésének módját:

  1. A természetes levegőforgalom feltételeinek megteremtése.
  2. Vegyél egy különleges rajongót.
  3. A szellőzőnyílások tisztítása.

  Milyen kritériumoknak kell megfelelnie a kipufogó eszköznek?

  A fürdőszoba ventilátorának kiválasztásakor számos olyan speciális tulajdonságot kell ismernie, amelyek segítségével beállíthatja a minőségi szintet és a megadott követelményeknek való megfelelést.

  A nedves helyiségekben használt speciális kipufogó berendezéseknek a következő kritériumoknak kell megfelelniük:

  1. Biztonság. A ventilátor egy elektromos készülék, ezért hozzá kell igazítani a nedves környezetben való munkavégzéshez. Ezenkívül az eszköz minden alkatrészét el kell különíteni, hogy megvédje az érintkezőket az áramütéstől.
  2. A megállapított minőségi előírásoknak való megfelelés. Minden ventilátorhoz speciális tanúsítványt és jótállási dokumentumot kell mellékelni. Minden eszköz szükségszerűen megjelölve van, ami meghatározza a védelmi osztályát. Értékének legalább IP34-nek kell lennie.
  3. Teljesítmény. Ebből a szempontból közvetlenül befolyásolja a ventilátor hatékonyságát. Mindenekelőtt meghatározza a szellőző levegő mennyiségét. A legjobb a száz köbméter egy órán belül történő eltávolítása.
  4. Kompaktság és teljesítmény összehasonlítása. A legjobb, ha beépített kipufogóeszközöket vásárol.
  5. Zajszint. A ventilátor működési feltételeiben fellépő zaj teljes hiánya irreális, de lehetőség van legalább 25 dB-es zajhatású eszköz kiválasztására.
  6. Minőség és ár. Fontos megjegyezni, hogy a minőségi eszköz nem mindig különösen drága. Az olcsó, de szabványos kompatibilis ventilátor legalább három évig tart.

  faj

  Típusú kipufogó eszközök a fürdőszobában hatalmas mennyiségű.

  Vannak rajongók a következő módokon:

  1. A fő termelési elem helyén:
   • a tengely beömlőnyílásához csatolt számlák;
   • csatorna, a levegőtömeget eltávolító csatornák rendszere, építés alatt;
  2. A ventilátor helyén:
   • mennyezet;
   • falra szerelt;
   • Tetőfedő;
  3. A munka sajátosságai szerint:
   • lapátos, keringtető levegő, pengével;
   • centrifugális, ami a ventilátor belsejében lévő levegőcserét szolgálja;
  4. Felszerelt kiegészítő eszközökkel:
   • higrométerrel;
   • időzítővel;
   • mozgásérzékelővel és másokkal;
  5. A befogadás jellemzői:
   • szabvány;
   • automatikus;

  standard

  A szabványos kipufogóeszközök olyan rajongók, amelyek elve az emberi expozícióra épül. Más szavakkal, az ilyen eszközök csak az ember részvételével fognak működni.

  Az ilyen eszközök kétféle módon kapcsolhatók be:

  1. Nyomógomb megnyomásával.
  2. A fénykapcsoló nyomásával egyidejűleg.

  A normál ventilátorok axiális rendszerek, amelyek rendszerint csavarkötéssel vannak ellátva, és kis területű fürdőszobákhoz tervezték. A visszacsapó szelep a ventilátorra szerelt elzáró szelep a már kimerült légtömegek késleltetése érdekében.

  automatikus

  Az emberi tényezőnek nincs hatása az automatikus rajongókra. Teljes automatizálás mellett működnek, és a multifunkcionalitás jellemzi. Az ilyen eszközök szükségszerűen kiegészítő eszközökkel vannak felszerelve, amelyek be- és kikapcsolják őket.

  Az automatikus ventilátorokat bonyolult és költséges eszközöknek tekintik. De ugyanakkor kényelmesebbek és praktikusabbak a szabványosok előtt.

  Az ilyen szellőztető rendszerek működési elve az automatikus:

  1. Magában foglalja a magas páratartalom kialakulását a szobában.
  2. A megadott megengedett páratartalom elérésekor ki van kapcsolva.

  Fan funkciók

  A modern ventilátorok legtöbb fajtája különféle kiegészítő funkciókkal rendelkezik.

  Először is, ez a készülék teljes készlete beépített kiegészítő eszközökkel:

  1. Higrométer, amely biztosítja a páratartalom szabályozását. A velük felszerelt ventilátorok működési elve a kipufogógáz automatikus bekapcsolását jelenti, amikor a fürdőszobában egy adott nedvességtartalom alakul ki.
  2. Timer, amely lehetővé teszi a ventilátor meghatározott időintervallumának beállítását. Lehetővé teszi az energiaköltség megtakarítását, mivel a ventilátor a megadott időben automatikusan kikapcsol.
  3. Mozgásérzékelő, amely bekapcsolja a ventilátort, amikor valaki belép a szobába, és néhány perc múlva kikapcsol, miután meglátogatta a fürdőszobát automata üzemmódban és más eszközökön.

  megjelenés

  A modern technológiák lehetővé teszik a gyártók számára, hogy a fürdőszobákat rajongók számára készítsék, nem csak a különböző funkcionalitással és a munka rendszerezésével, hanem más megjelenéssel is. A szaküzletek polcain különböző méretű és formájú kipufogóeszközöket, valamint színeket láthatunk.

  A nagy páratartalmú helyiségek rajongóinak nagy választéka lehetővé teszi, hogy olyan eszközöket válasszon, amelyek megfelelnek a fogyasztó belső és esztétikai ízének.

  Ne siessen, és válasszon az első olyan ventilátorról, amely elérhető és alkalmas a műszaki jellemzőire. Tölthet egy kicsit több időt, és megtalálja a kipufogó eszköz, amely nem csak egy praktikus eszköz lesz, hanem díszíti a fürdőszobát.

  Hogyan válasszunk rajongót?

  Olyan ventilátor kiválasztása, amely megfelel a helyiség feltételeinek, és kielégíti a munkáját a lakossággal, fontos, hogy pontosan meghatározza a megfelelő típusú eszközt és végezzen számításokat.

  Az esztétikus megjelenés és az automatizálás szintje mellett fontos, hogy összehasonlítsuk a ventilátor funkcióit és műszaki jellemzőit a helyiség méretével.

  1. Először is a kipufogóeszköz teljesítményének megfelelő számítása szükséges:
   • a fürdőszobai lakosok számát duplán méretben;
   • az így kapott értéket megszorozzák a helyiség térfogata;
  2. A második, ugyanolyan fontos mutató, amely megfelelő digitális illesztéseket igényel, a zajok ingadozásainak mérete. Általában egy ventilátor kétfajta zajot produkál: a pengék mozgásától vagy centrifugális erő és a készülék rezgése miatt. Egy kis szobában egy 30-40 dB zaj zavaró tényezővé válik, így a 20-25 dB zajszintű ventilátorok alkalmasak a standard fürdők számára.

  Ventilátor kiválasztása a fürdőszobában, ne felejtse el a biztonságát, ami azt jelenti, hogy a legjobb megoldás olyan eszköz, amely kiegészítő védőfunkciókkal rendelkezik a nedvességtől és a fröccsenő anyagoktól.

  Ezenkívül fontos, hogy ne hagyja figyelmen kívül a készülék feszültségértékét. A nedves helyiségekben lévő takaróknak alacsony feszültségű körülmények között kell működniük, ami megvédi az áramütést áramütés esetén. Ajánlott átlagos 25W.

  Ventilátor behelyezése a motorháztetőbe

  A legalkalmasabb a telepítés, ezért a leggyakoribb a lapátos rajongóké. A szereléshez a készüléket a szellőzőrendszer rács mögé kell helyezni és villamosan csatlakoztatni kell, és minden vezetéket egy szigetelődobozba kell helyezni.

  A kipufogó eszközöknek a fürdőszobába történő beszerelésekor számos ajánlást kell követnie:

  1. Szerelje fel az ventilátorokat az ajtó előtt és nagy magasságban a padlóról.
  2. A készüléket csak a működő szellőztető tengelyen szerelje fel.
  3. Egy magánházban fontos, hogy a levegőt az utcán végezzük, és ne a tető alatt.
  4. A zaj csökkentése érdekében szilikon tömítést alkalmazhat, vagy csendes ventilátort vásárolhat elő.
  5. Kívánatos a készüléket öncsavarozó csavarokkal felszerelni.
  6. A páratartalmú padlószőnyegek számára a legjobb megoldás a ventilátorok, amelyek visszacsapó szeleppel vannak felszerelve.

  A fürdőszobai ventilátor vásárlásának legfontosabb feltétele egy olyan kipufogó eszköz kiválasztása, amely kifejezetten a fürdőszobákhoz készült.

  A megfelelő minőségű szellőztetővel egy nedves helyiségben garantálják az otthon lakóit:

  1. A légtömegcsere normalizálása.
  2. A magas páratartalom megszüntetése.
  3. Megelőzni a kellemetlen szagokat és a káros mikroorganizmusok reprodukcióját.
  4. Távolítsuk el a rövidzárlatok bekötését a magas páratartalom miatt.

  Kihúzó ventilátor a fürdőszobában: páratartalom érzékelő és időzítő

  Az állandó jelenléte kondenzáció a padlón és a falak a fürdőszoba, a magas páratartalom - egyfajta ismerős sokan közülünk. Ha folyamatosan ezt figyeli, itt az ideje, hogy drasztikus intézkedéseket hozzanak. Először is, egy ventilátort kell vásárolnod a fürdőszobába. Hogyan válasszunk ki egy aktív légtisztító rendszert a fürdőszobában részletesebben.

  Miért szellőztetni a fürdőszobát?

  A standard fürdőszobák általában tágasak. Valószínűleg mindannyian észrevettük többször, hogy a gőz egy kis helyiségben halmozódik fel. Ennek eredményeképpen a padlón, a falazatban és a mennyezeten kondenzáció alakul ki. A falakat szerszámmal borítják, a helyiségben lévő anyagokat károsítják. Ezért mindenki normális vágya az optimális hőmérséklet és páratartalom biztosítása a fürdőszobában.

  A problémamegoldás elfogadható módja természetesen a tápegységhez csatlakoztatott ventilátor telepítése lesz. Az oroszországi lakóépületek túlnyomó többségében a szellőzőrendszerek alaposan eldugulnak különböző törmelékkel és porral, ezért a szükséges szellőztetés biztosítása hosszú késés. Ahogy a gyakorlat azt mutatja, a ventilátor egy időzítővel a fürdőszobában képes a leghatékonyabban megoldani a fenti problémákat.

  És mégis, mivel a fürdőszoba olyan helyiség, amelyben a nedvesség folyamatosan felhalmozódik, akkor a benne lévő összes vezetéket és készüléket olyan védőburkolatokban kell rögzíteni, amelyek védelmi szintje nem alacsonyabb, mint az IP44.

  Ventilátor szerelés

  Mielőtt elkezdené felszerelni a ventilátort a fürdőszobába egy időzítővel, a régi blokkot le kell szerelni. Javasoljuk továbbá, hogy tisztítsa meg a szellőztető csatornát. Ezután mérnie kell a szoba térfogatát m2-ben és a szellőzőnyílás paramétereit, ami lehetővé teszi a készülék kívánt teljesítményének meghatározását.

  A kiszámítással kiszámítjuk, hogy a fürdő térfogatát megszorozzuk a légcserék sokaságával. Ha a fürdőszobát három ember használja, akkor a sokaság 3 lesz. Ha a szám nagyobb, akkor a sokaság 4 lesz. Ezen egyszerű matematikai számítások eredményeképpen kaphat egy bizonyos számot. Meg kell jegyezni, hogy a termék ereje nem lehet kevesebb, mint ez a mutató. Még jobb, ha a készülék teljesítménye magasabb, mint a szabvány. A ventilátor a fürdőszobában páratartalom érzékelővel feltétlenül méretben van a szellőzőréshez.

  Hasznos funkciók az eszközön

  Az időzítő mellett jobb a ventilátorok kiválasztása a fürdőszobában egy páratartalom-érzékelővel, amely lehetővé teszi az eszköz automatikus indítását, azaz amikor a mutatók bizonyos értékeket érnek el.

  A páratartalom érzékelő a ventilátorok legfontosabb része. Más módon ez az eszköz higrosztátnak is nevezhető. Előre beépíthető a motorháztető belsejében vagy önálló eszközként. Mindez attól függ, hogy hova kerül a páratartalom mérése.

  A higrosztát működési elve hasonló a termosztát működtetéséhez, de azzal a különbséggel, hogy fő funkciója a levegőben lévő gőz jelenlétének és mennyiségének függvényében történő bezárása és nyitása. Az érzékelők hozzájárulnak ahhoz, hogy a mechanizmus csak egy bizonyos páratartalom elérése után indul el.

  A meglévő higrosztátok egy vagy kettős áramkörre oszthatók. Mindegyik áramkör olyan relé, amely csak egy eszközt vezérel. Természetesen, minél több a kontrasztja a higrosztátnak, annál több eszközt képes kezelni egyszerre. Ez lehetőséget nyújt a szoba mikroklímájának teljes ellenőrzésére.

  Az időzítővel kombinálva a higrosztát a szellőztető egység működését teljesen automatizálja. Ha más típusú eszközökkel hasonlítja össze, akkor a páratartalom érzékelővel ellátott készüléknek jelentős jelentősége van. Használata villamos energiát takarít meg, mivel csak akkor kapcsol be, ha a nedvességszint a megadott értékre emelkedik.

  A legmegfelelőbb választás a beépített ventilátor a fürdőszobában. Az ilyen eszköz kiválasztásával elfelejtheti manuálisan be- és kikapcsolni a motorháztetőt. A rajongó egyedül fogja csinálni. Amint a páratartalom megemelkedik - ez azután működni fog, miután csökkentette ezt a jelzőt a normának - kikapcsol.

  Ha az alapok lehetővé teszik, jobb, ha a motorháztető kialakítását mozgásérzékelővel, önálló állíthatósággal és világítással választja. Ha azonban a legáltalánosabb és a költségvetési változatra támaszkodik, akkor elegendő egy hagyományos kapucnival, a fő, hogy a ventilátor megbirkózhasson azzal, amire szánták.

  És végül szeretném felhívni a figyelmet a motorháztető megjelenésére. Például kiválaszthat egy kipufogó eszközt egy gyönyörű, márkás grillhez vagy akár cserélhető panelekhez tartozó fürdőszobához. Ez lehetővé teszi, hogy keveredjen a fürdőszobába.

  Hogy ne legyen tévedés, amikor ventilátort választasz a fürdőszobában

  Elméletileg a nedvesség mérésére szolgáló érzékelőt önállóan lehet összeállítani, de ehhez nem lehet modern digitális berendezések nélkül: páratartalom, hőmérsékletérzékelők és információfeldolgozó eszközök. Bár az értékesített higrosztaták rendelkezésre állásának és nehéz munkakörülményeinek köszönhetően sokkal könnyebb és könnyebb egy szabályos modellt vásárolni egy beépített páratartalom-érzékelővel:

  • egy mozgásérzékelő elindítja a ventilátort, amikor az ajtót kinyitják;
  • a visszacsapó szelep lehetővé teszi a levegőnek a szellőzőcsatornán keresztüli mozgását az ellenkező irányba;
  • a szellőztetés funkció alacsony fordulatszámon biztosítja a szellőzés szintjét.

  Telepítési követelmények

  A készülék telepítésének megkezdése előtt ellenőrizze, hogy teljesülnek-e a normál működéshez szükséges feltételek. Először is ellenőrizni kell a szellőzőcsatorna állapotát. Ha különféle törmelék van felhalmozva, vagy a csatorna túl hosszúnak bizonyul, akkor nehéz lesz a légáramlás keringése. A szellőztető csatorna állapotának ellenőrzése érdekében egyszerűen illesszen egy mérkőzést, és vigye a nyílásba.

  A fény félreállt - minden rendes. Ha nem, akkor a csatornát tisztítani kell. A ventilátor, kihúzva a nedves levegőt, friss levegővel helyettesíti. Ezért van szükség a szobának további légáramlásra. Ehhez még a szokásos repedés is hasznos lehet az ajtó alatt. Ez elegendő lesz 2-3 cm-es szélességben, ami elegendő az optimális keringés biztosításához.

  Hogyan szereljünk be egy kaput

  A szerkezetet a levegőcsere érdekében az ajtóval szemben lévő falra kell felszerelni. Így megadhatja a szükséges légáramlást. Ugyanebből a célból a lehető legmagasabb magasságban kell felszerelni a padlóról. A telepítési hely megválasztását szintén befolyásolja a biztonság elve. Más szavakkal, minél messzebb van a keverőtől, annál jobb, de nem messze az intenzív párolgás helyétől.

  Miután kiválasztotta a helyet, meg kell csinálnia egy rést a falban vagy a mélyedésben. Ezt megelőzően el kell végezni egy előzetes számítást a csatorna tartózkodási helyének szellőztetésére vonatkozóan. Végtére is, ez kijönni belőle párolgás a fürdőszobából.

  A fürdőszobai burkolat megfelelő felszerelése során különleges tömítéseket és tömítőanyagokat használnak, amelyek jelentősen csökkenthetik a vibrációs zajokat és biztosítják a feszességet.

  A fülke mélységét és méretét szükség szerint kell elkészíteni. Kívül csak egy dekoratív rács legyen.

  Először ki kell venni a külső rácsot az eszközről, majd a hálót. A háztartási ventilátorok rögzítése vagy tüskével vagy különleges ragasztóval történik. Ezután csak az eszköz csatlakozik a hálózathoz. A telepítés után a rácsot és a hálót visszahelyezik.

  A készülék megfelelő tápellátása

  A fürdőszoba beépített ventilátorai különböző módon kapcsolódnak a hálózati csatlakozóhoz. Bármely további funkció nélkül - pl. Egy lámpatestből - egy egyszerű készüléket kapcsolhat be. Ezután egyszerre indul a fény beillesztése a fürdőszobába. Ha ventilátorral rendelkezik a páratartalom érzékelővel és más szabályozókkal ellátott fürdőszobában, akkor egyszerű háztartási kapcsolókat használnak, mivel a készülék teljesítménye kicsi.

  Annak a ténynek köszönhetően, hogy a háztartási szellőzőberendezés kevés energiát fogyaszt, külön vonalat nem kell rajzolni.

  Hogyan csatlakozzon

  A készüléket a bekötődobozból lehet csatlakoztatni, amely közelebb található. Ha ez nem lehetséges, akkor a rendszer a közelben lévő hálózati aljzatból táplálható. A legjobb, ha elrejti a kábelezést a készülék belsejében a falba, vagy speciálisan zárt kábelcsatornákba helyezi.

  A működési módok beállítása

  Alapjában véve a ventilátor célja a páratartalom csökkentése. Természetesen ezt az elvet be kell kapcsolni az automatikus üzemmódban. Ezért a fürdőszobában lévő higrosztát hasznos lesz. De a WC-ben, hogy javítsa a hatékonyságot a készülék jobban illeszkedik mozgásérzékelő. Ez időt hagy a szagok eltávolítására. Az időzítőnél elegendő időt kell beállítani ahhoz, hogy a ventilátor a helyiségben lévő páratartalmat csökkentse. Az utasítások, természetesen, jelzik az optimális paramétereket, de jobb, ha minden egyes helyiségre vonatkozó kísérletekkel meg kell határozni a szükséges időt.

  A legtöbb esetben a fürdőszoba elszívó ventilátorának kiválasztása nem több, mint néhány óra. Természetesen a szellőztetést önmagad nélkül is telepítheti, de segítenie kell az összes szabványt és telepítési követelményt.

  Ventilátor kiválasztása a fürdőszobában: 4 típusú érzékelő

  A fürdőszobában lévő ventilátor kiválasztásakor sok ember szembesül a különféle márkákkal, amelyek mindegyike sok extrával rendelkezik, annak ellenére, hogy országunk nagy része mérsékelt szélességi területen helyezkedik el, a háztartások, a szerviz és a technikai helyiségek megnövekedett páratartalma az emberi élet szerves összetevője. Még akkor is, ha a nedvesség elhanyagolhatónak tűnik, és nem az elsődleges probléma az érintett helyiségek javításában vagy elrendezésében, egyáltalán nem lehet bezárni a szemét. A kellemetlen következmények lehetnek nedves falak és padlók, amelyek kedvező környezetet biztosítanak a különböző mikroflórák (penész, gomba) megjelenéséhez és reprodukálásához, ami viszont javíthatatlan egészségkárosodást okozhat, különösen az allergiás reakciókra hajlamos embereknél.

  Miért van szüksége egy ventilátorra, amely nedvességérzékelővel rendelkezik?

  Ha a túlzott nedvesség elleni küzdelemre vonatkozó döntő intézkedések meghozatala már megérkezett, a szükséges eszközöket kézzel össze lehet állítani, vagy a piacon kapható választék közül választhat. Különböző motorháztetők és rajongók feladataik szerint különböző konfigurációjú, műszaki jellemzőkkel rendelkeznek, nem beszélve a színséma és az árkategóriáról. Ráadásul a választás attól függ, hogy mit tervez a szellőztető rendszerben.

  Számos ventilátor modell létezik a piacon beépített páratartalom-érzékelővel, amely tagadhatatlan előnye és előnye.

  Alapvetően új fejlesztés a potenciálisan nedves helyiségekben, mosókonyhákban, fedett úszómedencékben, fürdőszobai egységekben, zuhanyzókban és fürdőszobákban, inkubátorokban, üvegházakban, amelyek a közelmúltban jelentek meg a piacon.

  A ventilátor egy páratartalom érzékelővel van kiválasztva, a helyiség jellemzőitől és a teljes légáramtól függően.

  Az ilyen ventilátor egy olyan eleme, mint a higrosztat. A páratartalom érzékelő a ventilátorba vagy a ventilátorba épül, de önállóan működhet. Munkája hasonló a füstérzékelő munkájához.

  Maguk a páratartalom-érzékelők, attól függően, hogy milyen ventilátorok vezérlik őket, és attól függően, hogy a paraméterek milyenek, a következők:

  • Egykörös áramkör;
  • többkörös;
  • terem;
  • Channel.

  A helyiségben lévő gőz mennyiségétől függően a hidrostat automatikusan bezárja és megnyitja a ventilátor érintkezőit, ellenőrzi működését. Egyszerűen fogalmazva, az érzékelőnek köszönhetően a ventilátor akkor kezd működni, ha a szobában lévő páratartalom meghaladja a tulajdonos által beállított paramétereket.

  A gyártók gondoskodtak a készülék tartósságáról úgy, hogy a ventilátorokat nedvességérzékelővel ellátták olyan elemekkel, amelyek védik a készüléket a fröccsenő részektől bármelyik oldalról. Az ilyen elemek jellemzői szerint megfelelnek az IPh4 kódnak. Ráadásul egy ilyen ventilátor nagyon kevés villamos energiát fogyaszt, ami elengedhetetlenül jövedelmező beszerzést tesz lehetővé.

  Helyezzük a levegő páratartalom kapcsolót

  Az ilyen eszköz, mint a nedvességkapcsoló, amely egy elektromágneses kapcsoló, amely egy elektromos áramkör különböző részeit nyit és zár be, szintén a szellőztető áramkör szerves része.

  A relatív páratartalom lehetővé teszi a helyiség magas páratartalmú szellőzését

  A háztartási használatra szánt helyiségeken túlmenően különösen ipari épületekben és komplex, többszintű szellőztető rendszerekben a légnedvesség relé különösen szükséges.

  A készülék specifikus jelfrekvenciát ad a páratartalom érzékelőnek, és elemzi a kapott adatokat. A Hydrostat a levegőben lévő gőzök számától függően bezárja és megnyitja az érintkezőket, ezáltal a relé átkapcsol, ezáltal a ventilátorok vezérlése és elindítása a nedves helyiségekben.

  Az elektromos áramkörök bekötésének és megváltoztatásának módja szerint (bekapcsolás, leválasztás, egyes részek átkapcsolása), a relék piacra kerülnek:

  A levegő páratartalom kapcsolója meglehetősen tartós eszköz, amely folyamatos működést eredményez, az átlagos működtetés kb. 100.000-szer.

  Kényelmes padló nedvességérzékelővel

  A magas páratartalmú helyiségekben a természetes szellőztető rendszer gyakran nem rendelkezik a szükséges kipufogóerővel, és nem képes megbirkózni a felesleges nedvesség eltávolításával a szellőzőcsatornákon keresztül. A beépített kapucni megmentésre kerül.

  Az ilyen eszköz kiválasztásával elfelejtheti manuálisan be- és kikapcsolni a motorháztetőt. A rajongó egyedül fogja csinálni.

  A meglévő szellőzővezetékek kiváló működésének egyik fontos tényezője a kipufogó berendezés megfelelő kiválasztása.

  Az egész helyiségben levegőcserét végző kipufogó szellőzést általános cserenek neveznek, és a közvetlenül a szellőztetett hely fölé telepített helyi helyet (pl. Zuhanyfülke) helyezték el. A legnagyobb hatás elérése érdekében rendszerint egy vegyes típusú intelligens páraelszívó települ, azaz egy kényszerfúvó.

  Ezenkívül a csuklyákat típusokra és módosításokra osztják:

  • automatikus;
  • Nem automatikus;
  • Mennyezeti nézet;
  • Csatorna nézet;
  • Axiális nézet;
  • Radial nézet;
  • Páratartalom-érzékelővel;
  • Mozgásérzékelővel;
  • Időzítővel;
  • Visszacsapószeleppel.

  A páratartalom érzékelővel ellátott kipufogócsomagot általában automatikus kipufogó fedélnek nevezik, amelyben az elektronika vezérli a munkát. Ezt a szenzor jelzi, amely a fürdőben lévő páratartalmat szabályozza. Amint a szenzor a páratartalom növekedését észleli a megadott értéket meghaladó értéknél, a ventilátor lapátja megkezdi munkáját, a fedél leáll, miután a páratartalom visszatért a normál értékre.

  A piacon beépített páratartalom-érzékelők széles választékát kínálják, de ez a lehetőség önállóan is elvégezhető, ha külön megvásárolja a páratartalom-érzékelőt, és módosítja a hagyományos kaput.
  Az időzítővel ellátott ventilátor és a mozgásérzékelővel ellátott ventilátor a modern lakóépületek 2 leggyakoribb módosítása. Alacsony zajszint a működés közben, hosszú élettartamú, nem igényel további típusú szolgáltatást - ez a fő különbség.

  A szerelés és a kapcsolódás egyszerűsége szakemberek bevonása nélkül, a friss levegő garantálása egy kicsi, zárt teremben és megfelelő költséggel alapvető tényezők. Annak érdekében, hogy a lakás tulajdonosának igényeit kielégítő eszköz megvásárlásához és felszereléséhez megfelelő és tájékozott döntést hozzon, a ventilátorok mindkét verzióját figyelembe kell venni.

  A ventilátort egy fürdőszobai időzítővel szereljük fel

  A többszintes épületek szellőzőcsatornái gyakran nem igazolják a rájuk vonatkozó elvárásokat, ráadásul a standard fürdőszobák nem tágasak. Olyan szelíd, mint egy elektromos ventilátor időzítővel, gyakoribb a WC-ben, de a fürdőszobában ez nem kevésbé hatékony.

  Egy tápegység ventilátor felszerelése

  Ami a vezérlést illeti, a ventilátor időzítője nagyon kényelmes, miután a ventillátort lekapcsolja a fő áramforrásról, az eszköz a kiválasztott programnak megfelelően működik egy meghatározott ideig.

  A ventilátor beszerelésekor az áramellátás ugyanabból a dobozból történik, ha a fürdőszobában lévő világításkapcsoló feszültség alatt áll.

  A telepítési módszer szerint ez történik:

  Ha a mennyezet vagy a falak rácsokból vagy lécekből állnak össze, akkor a csatorna előnyös a telepítéshez, ha sima felületek vannak, majd helyezzen el egy szállítmányt.

  Modern fürdőszoba ventilátor nedvességérzékelővel

  A mélyebb megértés érdekében meg kell jegyezni, hogy a levegő nedvességét többnyire hosszabb ideig távolítják el, mint amennyire beleesik.

  Beépített páratartalom érzékelő - ez az alapvető különbség a többi rajongótól.

  A páratartalom érzékelő külön-külön és önállóan (vagy jobb szakember segítségével) is megvásárolható a ventilátor csatlakoztatásához

  Miután ilyen zavaró munkát végeztek, a ventilátor tagadhatatlan előnyökkel jár:

  • A nedves gőzzel telített levegő nem mozog a helyiségben, hanem azonnal kivezetik a szellőzőcsatornába;
  • A beépített ventilátorhoz egy visszacsapó szelep van, amely megakadályozza, hogy por és kellemetlen szagok jussanak be a szellőzőcsatornába, még akkor sem, ha semmilyen mozgást nem hajtanak végre;
  • Csak a páratartalom érzékelő működése után aktiválódik, jelentős energiamegtakarítást biztosítva.

  A ventilátorok típusai a fürdőszobában (videó)

  A felesleges nedvesség károsítja a helyiségek díszítését, hozzájárul a kellemetlen szagok megjelenéséhez és elterjedéséhez, nem beszélve arról, hogy állandóan korrózió és erózió társ. Hideg időben a nedves falak lefagynak, ami az építőanyagok megszüntetéséhez vezet. Ezért egy rajongó is kötelező.