Legfontosabb > Csapok

A csatornacsövek következtetései a fürdőszobai berendezések csatlakoztatásához

A korábbi cikkekben megvizsgáltuk azokat a szabályokat, amelyeket a vízvezeték-szerelés során követni kell. Most kitaláljuk, hogy meg kell felelnie a szennyvízcsövek következtetéseinek méretére.

A fürdők és zuhanyozók felszerelésének méretei

A zuhanykabin és kád a csatornahálózathoz csatlakozik speciálisan kialakított hullámossággal és 50 mm átmérőjű csövekkel vagy csövekkel (lásd az alábbi fotót). Az 50 mm átmérőjű cső faláról való kivonás szintje 60 mm legyen (a padlólap szintjétől a cső tengelyétől):

Ha ez a távolság magasabb, akkor a fürdőnek dobogóra kell gondoskodnia.

Egyébként az összes javítási tevékenység sorrendje a fürdő típusától függ. Ha a fürdő rendes, akkor először önmagában telepíti (részletek öntöttvas, akril vagy acél fürdőkádakról), majd a szoba csempézett. Ha a fürdő egy hidromasszázs eszközzel, akkor mindent megteszünk a másik oldalon: a fürdő utolsó telepítése.

Méretek mosogatók és mosdók beépítésére

A mosdó (vagy konyhai mosogató) felszereléséhez a szennyvízelvezető rendszer magasságának (csőcsatlakozás a falról) 530... 550 mm legyen a tiszta padló szintjétől a cső tengelyétől:

A konyhai mosogató nélküli csévélővel 300... 450 mm.

A konyhai mosogatóval csiszolóval - 300... 400 mm.

Még egyszer figyelmet fordítok: a felett és alatt minden távolság a kész padló szintjétől a cső tengelyig terjed.

Méretek WC-tálak felszereléséhez

A WC-tál esetében a távolság a kész padlószinttől a 180... 190 mm-es cső tengelyig terjed (a modelltől függően):

WC-csésze függesztett - 220... 240 mm.

A mosógép és a mosogatógép csatlakozás méretei

A szennyvíz mosáshoz és mosogatógéphez való csatlakoztatáshoz - 600... 700 mm. Ezeknek a gépeknek a méretével kapcsolatos részletek továbbra is megtalálhatók a "mosógép" és a "mosogatógép" telepítéséről szóló cikkben.

A szabványos vízvezeték-berendezések csatlakoztatásának méretei

Megmagyarázom: a fenti értékek gyakoriak, standardok, de a gyártók és a modellek jelenlegi sokféleségére tekintettel minden egyes esetben külön-külön kell megközelíteni.

Ha valamilyen új, exkluzív vízvezeték-felszerelést kíván telepíteni, először nézze meg a berendezés műszaki térképét és a méretek csatlakoztatását a berendezéshez. Ezt meg kell tenni a víz és a szennyvízcsatornák vízellátása előtt, hogy ne kelljen újratölteni, ezért jobb, ha megvásárolja a kívánt vízvezetékberendezést (ha van raktárhely).

Hány fürdőszoba van?

Hány fürdőszobára van szüksége? Ha egy szabad elrendezésű lakásról beszélünk, akkor először objektív módon értékelnünk kell a tér dimenzióit, valamint azokat a felszállók elhelyezkedését, amelyekhez az összes egészségügyi berendezés kötődik. Ideális esetben két különálló fürdőszobát - a vendéget és a mestert - kell felszerelni (újra, ha a hely engedélyezi). A vendég csak WC és mosdó lesz.

Természetesen a tipikus elrendezésű házakban lakók nem rendelkeznek több egészségügyi felszereléssel, ezért csak a következő kérdést kell eldöntenie: szükséges-e a fürdő átépítésével foglalkozni, vagy elegendő-e korlátozni az egészségügyi berendezések és kozmetikai javítások cseréjét?

Az egészségügyi berendezések telepítéséről szóló cikkekben sokkal több információ található a telepítési dimenziókról, a fenti szövegben pedig "vázolt" linkeket találtam a releváns témákhoz. A következő cikkben egy kicsit többet a saját vízvezeték beszereléséről a vízellátás és a szennyvízelvezetés kialakításának fényében. Különösen a fürdőszobában található elektromos csatlakozókon.

Következtetések közlemények alatt a vízvezeték!

Érdeklődik a vízellátás és a szennyvízcsatorna helyének (magasság és távolság) tekintetében:

Mosogató - azaz a csatorna és a vízellátás magassága és a köztük lévő vízszintes távolság egy standard éjjeliszekrényhez, a mosdókagylóval és a konyhai mosogatóval.

A WC - az alsó szemceruza tartály vízellátásának magassága.

Zuhanytálca - a sarkon milyen távolságban húzza ki a szennyvízelvezetőt (ha még nincs zuhanykabin) és milyen magasságban levonja a következtetéseket a zuhanycsaptelepre.

Következtetések a mosógéphez.

Minden következtetést és kérdést a szaniter szerelvények figyelembe vételével készítenek el, általában a mosogatóvíz-60 cm-t 0-tól a 8-10 cm-es csatorna 50 cm-es középpontjától a 0-tól a WC-ig, a 40 cm-es mélységből 0 és 20 cm-re a központtól, zuhanyozás 90-90 csatorna esetén. 20 cm-re a víz sarkától 120 cm-re 0-tól, mosógépből és s. Gépi szennyvíz 70 cm 0-től vízig 60 cm-re 0

orinbasar írta:
8-10 cm között

És nem egy kicsit, akkor kényelmes a szelepek és a bélések rögzítése?

Első lépések a jövőbeli kényelem érdekében
(az egészségügyi berendezések elhelyezésére vonatkozó előírások)

Azok az emberek, akik a víz és a meleg otthonukban töltöttek.

Tehnik-san írta:
Olvassa el, Pash, szerintem hasznos:

A tálcával és fürdővel ellátott zuhanykabin esetében az 50 mm-es csatorna kimeneti szintje a falról 60 mm-re (a padlólap szintjétől a cső tengelyéhez viszonyítva) meghaladja ezt az értéket, mindezt meghaladja a dobogó magasságát
Mosdókagyló esetén = 530-550mm
WC-tálhoz hozzáadva = 180-190mm (modelltől függően)
WC-csésze felfüggesztve = 220-240mm
A konyhai mosogató nélküli szecskázó = 300-450mm
A konyhai mosogatóval a darálóval = 300-400mm
Alátét és P / M gép = 600-700mm
Ezek közös szabványos értékek, de a jelenlegi sokféleséggel mind a gyártóknak, mind a modelleknek meg kell felelniük, mielőtt az autópályákat az értékesítési méretekkel rendelkező műszaki kártyát megkövetelnénk, és csak azután folytatnánk az útvonalakat, a vízellátást és a csatornázást. adott méret.

Azok az emberek, akik a víz és a meleg otthonukban töltöttek.

A mosdó beépítésének magassága a fürdőszobában - a standard, a GOST és a szerelési ajánlások

A saját lakása vagy házának fürdőszobájának felszerelése, mi gyakran érdekli a probléma esztétikai oldala, miközben nem felejtjük el a kényelmet. Ennek a fontos helyiségnek a tervezését bonyolítja kis méretének és megnövekedett funkcionális terhelésének.

Egyszerűsítése érdekében az elhelyezése a szükséges vízvezeték és berendezések különböző időpontokban a Szovjetunió Állami szabványok és építési szabályzatok kerültek kifejlesztésre, hogy egyértelműen szabályozza, hogy milyen magasságban kell akasztani a mosogató a fürdőszobában, ahová telepíteni szeretné a WC vagy mosdó.

Most ezek a normák inkább tanácsadó jellegűek, mert senki sem ellenőrzi a mosás szintjét. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, hogy lehetséges-e a mosdó beépítésének szabványos magasságát megváltoztatni, és ez hogyan befolyásolja annak használatát.

Mi okozta a szokásos távolságot a padlóról a mosogatóba?

Mosogató - egészségügyi eszköz egy tálban, amelyet a fürdőszobában használnak az ember egészségügyi szükségleteinek kielégítésére. A falra rögzíthető a konzolok segítségével, összezúzva, egy éjjeliszekrényre szerelve vagy egy lábtartóra helyezve.

A mosogató telepítésének módjától függetlenül a beépítéskor figyelembe kell venni a mosogató alapszintjét a padlóról. Ez az érték határozza meg a készülék legmegfelelőbb helyét, amely alkalmas az emberi használatra.

A szovjet korszak alatt az egész intézetek a standardizáció területén dolgoztak annak érdekében, hogy közös szabványokat dolgozzanak ki a szaniterek beszerelésére a fürdőszobában.

A részletekre és a kutatás évekre való figyelése lehetővé tette számunkra, hogy meghatározzuk, milyen optimális a mosogató magassága a fürdőszobában. Ezt az értéket az átlagos személy növekedésének megfelelően határozták meg:

 • Egy orosz nő átlagos magassága szerint empirikusan megállapítást nyert, hogy a leginkább megfelelő mosdó magassága 80-92 cm.
 • Az orosz férfi átlagos magassága miatt elmondható, hogy az ország hímivarú lakossága számára előnyösebb a mosogató használata, ha a padlótól 85-102 cm-re helyezik el.

Fontos! A mosogató beépítési magassága olyan szabvány, amelyet egy egyszerű személy átlaga határoz meg. Ez az érték jelzi a padlóról a mosogató legmagasabb szintjére eső távolságot. Ennek a paraméternek a megválasztása határozza meg, milyen kényelmes az egészségügyi berendezés használata.

Telepítési arányok

Szerint a nyissz 3.05.01 kifejlesztett ideje alatt a távoli 1985 a standard magassága a mosogató a fürdőszobában 85 cm, míg a telepítés során, a tolerancia tűréssel 20 mm felfelé vagy lefelé.

Ez az érték kompromisszum a mosogató szintje, a férfiak számára előnyös, és a hagyományosan valamivel rövidebb nők között. Ezért az orosz és külföldi gyártók többsége kagylóhéjat állít elő egy oszlopra és talapzaton, beépített mosdókkal, 83-87 centiméter magassággal.

A padlóról a mosogató tetejére eső távolság megválasztásának helyessége jelentős hatással van az egészségügyi berendezés használatának kényelmére:

 1. Attól függ, hogy milyen kényelmesen telepítik az egészségügyi eszközöket a személynek. Ha a mosogató túl alacsony, akkor a mosásnak meg kell hajlani, ami csigolya fájdalmat okozhat. Ha a mosogató túl nagy, akkor a gyerekek nem tudják használni.
 2. A padló és a mosogató közötti távolság befolyásolja a vízellátáshoz és a szennyvízhez való csatlakozásukat. Rendszerint a mosdó alá van egy vízmérő is, néha szűrők tisztításához és egyéb berendezésekhez, amelyek telepítése sok helyet foglal el. A mosogató szintjének kiválasztásakor figyelembe kell venni a kiegészítő berendezések felszerelésének szükségességét is.

Kérjük, vegye figyelembe! A közelmúltban a tudósok észlelték a személy átlagos magasságának növekedését, amelyhez az általánosan elfogadott telepítési szabványok és a GOSTok elavultak, és elveszítik jelentőségüket. Továbbá, ha minden háztartás magas, akkor ajánlatos az egészségügyi berendezések magasságának növelése 95-100 cm-re, majd használatuk nem kell sokat hajlani. Ezért a probléma megoldásához tisztán egyedi megközelítésre van szükség.

Különleges szabályok

Természetesen a telepítés standard szintje nem mindig megfelelő, különösen azon intézményeknél, ahol a gyermekek találhatók. A gyermek jóval rövidebb, mint egy felnőtt, ezért nem tud egy 85 cm-es magasságú mosdót használni speciális lépés vagy állvány nélkül.

Mivel a mosdókagylóhoz való hozzáférés nem mindig biztonságos, az egészségügyi berendezések telepítésére vonatkozó egyéb szabványok érvényesek a gyermekintézményekben:

 • Óvodai óvodai csoportok területén a mosdókagyló a padlófelülettől 400 mm távolságra helyezkedik el.
 • Az óvodai óvodai csoportok területén a mosdókagyló a padlófelülettől 500 mm távolságra helyezkedik el.
 • Az elsődleges besorolásoknál ajánlott a mosogatók felszerelése 550-600 mm-es szinttől a padlófelületről.
 • A közép- és középiskolák számára javasolt a padlófelület 650-850 mm-es magasságban történő felszerelése.

Figyelj! A standard lakásokban lévő fürdőszobaterület nem biztosítja a gyermekek számára külön mosdó beépítését, ezért a mosdó beépítési magasságának kiválasztásakor kompromisszumosnak kell lennie. Annak érdekében, hogy a gyermek önállóan használhassa a mosdót, különböző csúszó lépések és támaszok használhatók. A leesés elkerülése érdekében a csúszásmentes padlón és a felnőttek felügyeleténél kell használni.

Kell követnem a szabványt?

A legtöbb építtető, díszítő és vízvezető szakember tisztában van azzal, hogy a fürdőszobában a standard, optimális mosogató magasság 85 cm.

Ezeket a szabványokat a szovjet időkben fejlesztették és tesztelték, de még mindig megfigyelhetők, különösen az igazgatási és kereskedelmi épületek fürdőszobájának rendezése során. Saját lakás javításakor szükség esetén visszavonulhat az általánosan elfogadott telepítési szabványból.

 1. A mosdó magasságának növelése vagy csökkentése nem tekinthető áttervezésnek, ezért ez az eljárás további jóváhagyások nélkül is elvégezhető. A legfontosabb dolog helyesen meghatározni a legkényelmesebb szintet, és biztonságosan rögzíteni a mosogatót.
 2. A lakóházban lakóépületben lévő fürdőszobában átrendeződés és a vízvezeték-szerelvények cseréje megengedett. Ehhez nincs szükség további engedélyre. A munka befejezése után azonban szakembert kell felkérni a szolgáltató cégtől, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az elvégzett változtatások nem befolyásolják az általános csatornarendszer és a vízellátás működését.
 3. További vízvezeték felszerelés, például egy második mosogató vagy bidé szintén nem igényel koordinációt, feltéve, hogy az összes vízvezetékberendezés a fürdő területén belül marad. A mosdó eltávolítása a fürdőszobán kívülre újratervezésnek tekintendő, és a szabályozó hatóságok beleegyezését kéri. Az illetéktelen felújítás nagy pénzzel fenyeget.

Végezetül azt szeretném mondani, hogy a lakásban, és még inkább egy magánházban, mosogatót helyezhet el a fürdőszobában bármilyen kényelmes magasságban, bizonyos körülmények között.

A telepítés szabványainak követése vagy nem tartása Öntől függ. Mindazonáltal a gyakorlatok és a kutatás évek megerősítik, hogy a 85 cm-es magasság után a legjobb választás az összes családtag számára az évek során bizonyítottan.

A csatorna magassága a mosogató alatt

A csatornacsövek következtetései a fürdőszobai berendezések csatlakoztatásához

A korábbi cikkekben megvizsgáltuk azokat a szabályokat, amelyeket a vízvezeték-szerelés során követni kell. Most kitaláljuk, hogy meg kell felelnie a szennyvízcsövek következtetéseinek méretére.

A zuhanykabin és kád a csatornahálózathoz csatlakozik speciálisan kialakított hullámossággal és 50 mm átmérőjű csövekkel vagy csövekkel (lásd az alábbi fotót). Az 50 mm átmérőjű cső faláról való kivonás szintje 60 mm legyen (a padlólap szintjétől a cső tengelyétől):

Ha ez a távolság magasabb, akkor a fürdőnek dobogóra kell gondoskodnia.

Mosdókagyló (mosogató) esetén a padlóról a lefolyó magassága (a falon levő cső) legyen 530... 550 mm a tiszta padlószinttől a cső tengelyétől:

WC-tálhoz hozzáadva - 180... 190 mm (modelltől függően):

WC-csésze függesztett - 220... 240 mm.

A konyhai mosogató nélküli csévélővel 300... 450 mm.

A konyhai mosogatóval csiszolóval - 300... 400 mm.

Mosógép és mosogatógép esetén 600... 700 mm.

(minden távolság a tiszta padlószinttől a cső tengelyétől származik)

Megmagyarázom: a fenti értékek gyakoriak, standardok, de a gyártók és a modellek jelenlegi sokféleségére tekintettel minden egyes esetben külön-külön kell megközelíteni.

Ha valamilyen új, exkluzív vízvezeték-felszerelést kíván telepíteni, először nézze meg a berendezés műszaki térképét és a méretek csatlakoztatását a berendezéshez. Ezt meg kell tenni a víz és a szennyvízcsatornák vízellátása előtt, hogy ne kelljen újratölteni, ezért jobb, ha megvásárolja a kívánt vízvezetékberendezést (ha van raktárhely).

Egyébként az összes javítási tevékenység sorrendje a fürdő típusától függ. Ha a fürdő rendes, akkor először telepíti önmagát, majd a helyiség csempével van burkolva. Ha a fürdő egy hidromasszázs eszközzel, akkor mindent megteszünk a másik oldalon: a fürdő utolsó telepítése.

Hány fürdőszobára van szüksége? Ha egy szabad elrendezésű lakásról beszélünk, akkor először objektív módon értékelnünk kell a tér dimenzióit, valamint azokat a felszállók elhelyezkedését, amelyekhez az összes egészségügyi berendezés kötődik. Ideális esetben két különálló fürdőszobát - a vendéget és a mestert - kell felszerelni (újra, ha a hely engedélyezi). A vendég csak WC és mosdó lesz.

Természetesen a tipikus elrendezésű házakban lakók nem rendelkeznek több egészségügyi felszereléssel, ezért csak a következő kérdést kell eldöntenie: szükséges-e a fürdő átépítésével foglalkozni, vagy elegendő-e korlátozni az egészségügyi berendezések és kozmetikai javítások cseréjét?

A következő cikkben egy kicsit többet a saját vízvezeték beszereléséről a vízellátás és a szennyvízelvezetés kialakításának fényében. Különösen a fürdőszobában található elektromos csatlakozókon.

2013-2017 Copyright © anyagok felhasználása a webhelyről engedélyezett hivatkozással a vodoprovod-doma.ru

Csatlakoztassa a mosogatót a szennyvízhez, helyesen csinálja

Mivel a mosdókagylónak a szennyvízcsatornához történő csatlakoztatása személyesen elvégezhető, nincs szükség szakértők bevonására ebben a munkában. De a vízvezeték-szerelés készségeinek és a képességeik bizonytalanságának hiányában a szakemberek szolgáltatásait használhatja. Szerelje fel a mosogatót a javítás végén. Hasonló a mosogató mosogató és mosdó beépítési technológiája a fürdőszobában.

Felkészülés a mosogató csatlakoztatására

Az egészségügyi berendezés beépítési magasságának meghatározása. A héjat, amely nincs felszerelve kiegészítő tartozékokkal, 850 mm magasságban helyezkedik el. Ezen a szinten tartsa lenyomva a vízszintes vonalat - ez lesz a mosogató telepítésének útmutatója. Az egészségügyi berendezés felső felületének meg kell felelnie.

A támasztó láb vagy a mosdó elhelyezése az éjjeliszekrény jelenlétében nem szükséges meghatározni a rögzítő vízvezeték magasságát. Ez a paraméter a lábak vagy szekrények méretétől függ.
A rögzítési pontok jelölése a falon. A rögzítő rendszer felszerelése előtt a megfelelő jelölést a falon kell végrehajtani. A mosogató táljának a mosogatóhoz való csatlakozásához rögzítő lyukak vannak.

A vízvezeték szerelvényt a falhoz kell felhúzni, ahogyan a képen is, a felső szélét és a húzott vonalat egyesítik, és jelölik azokat a helyeket, ahol a rögzítőnyílások találhatók. Ez a munka a legegyszerűbb együttmûködni. Az egyik személynek a kijelölt vonal közelében kell tartania a mosdót, és a második ebben az időben képes lesz alátámasztani a rögzítőelemek helyét. Ha van egy láb vagy egy tartószekrény, a szerelési munkálatok egyszerűbbek - a vízvezetékeket egy tartóra helyezzük és a rögzítési pontokat a falon jelöljük.

Mosogató szerelvények szerelése

Végezze el ezt a munkát a következő sorrendben:

 • furatokat fúrnak a falon a jelöléseknek megfelelően;
 • dübelek merülnek beléjük;
 • majd csavarja be a speciális rögzítő csapokat.

A fürdőszobában vagy a konyhában lévő mosdó csatlakoztatásának módját a csavarok, a csavarok, a rögzítőcsapok és a műanyag betétek használatával kapcsolatos utasítások tartalmazzák.

A csavarok csavarozásakor ügyelni kell a beépítés mélységére, mivel lehetővé kell tennie a mosogató táljának felakasztását és a rögzítőanya rögzítését. Ez azt jelenti, hogy a falról kinyúló csapnak olyan hosszúságúnak kell lennie, amely kissé nagyobb, mint a héja, és további másfél centiméter az anyacsavar meghúzásához.

Mosdócsatlakozó a vízellátáshoz

A keverő felszerelése. Ha a mosogatót a fürdőszobába vagy a konyhába történő szennyvízcsatornához csatlakoztatja, a szerelvényt a vízvezeték szerelvényhez való rögzítése után telepítheti, de a szakértők ezt javasolják a mosogatógép rögzítése előtt. Az a tény, hogy az összes csatlakozás és a rögzítés folyamata alulról történik.

A keverő üzembe helyezésére a következő sorrendben kerül sor:

 • a keverő típusától függően egy vagy két csavart ragasztanak be;
 • szerelje be a hideg és meleg vizet szállító tömlőket, és húzza meg őket nyitott csavarkulccsal. A meghúzást mérsékelt erővel végezzük, nagyon alaposan, figyelembe véve, hogy miután a keverőt a mosogatóra szerelték, nem tudják szorosan meghúzni;
 • a mosdócsatlakozó rendszernek megfelelően a vízellátó tömlőket a mosogató nyílásokon keresztül kell vezetni;
 • A szegecsek hátoldalán kopásgátló gumiszalagokat, nyomólemezt és rögzítőanyákat hordanak fel, amelyek csavarkulattal vannak meghúzva.

Figyelnie kell arra, hogy a keverőcső helyesen legyen elhelyezve - a terméket a rögzítő falhoz vagy a mellette lévő mosogató oldalához képest megfelelő szögben kell felszerelni.

Fali mosdó

A mosogató a vízellátással való kapcsolat befejezése után rögzül:

 • a beépített keverővel ellátott mosdót rögzítő csapokra helyezzük, amelyeket a falba csavartunk;
 • helyezze be a műanyag béléseket;
 • Végül húzza meg az anyákat.

Ami a mosdókámaszokat támogatja, azok összekapcsolása az állványra vagy éjjeliszekrényre történő felszereléssel kezdődik.

A tömlők csatlakoztatása a vízellátó rendszerhez. A szelep és a csavaranyának között tömítés található. Az anyát azonban nem kell szorosan meghúzni, mivel a gumitömítés általában jól lezár. A vizsgálat után (a vízellátás bekapcsolása után) meg lehet húzni. Ha szivárgás következik be a csuklón, szükség lesz az anyacsavar meghúzására. Lásd még: "Hogyan csatlakoztassuk a zuhanyokat a csatornákhoz a saját kezükben."

A mosogató csatlakoztatása a csatornába

Van egy eljárás, amely meghatározza, hogyan csatlakoztatható a mosogató a csatornába. Ehhez a munkához a szifon telepítésével kezdődik. Itt van egy árnyalat:
a túlfolyó védelemre szolgáló lyuk jelenléte azt sugallja, hogy a terméknek különleges túlfolyócsövesnek kell lennie. A szifonok palackszerűek és S alakúak.

A konyhai mosogatókhoz S-alakú terméket kell használni, mivel az üvegszifon a lehető leghamarabb elzáródni fog, és gyakran meg kell tisztítani.

A mosogató és a konyhai mosogató alatt lévő szennyvízcsatorna magassága különböző:

 • konyhai mosogatók esetében ez a szám 300-400 mm;
 • a mosdó csatorna magassága a fürdőszobában 500-550 mm.

A mosogató így csatlakozik a csatornához:

 • behelyezve és rögzített felszabadulású szifon;
 • egy cső csatlakozik hozzá (hullámos vagy merev szögben);
 • rögzített csövet helyeznek a csatornába. Ha a mosogatóhoz tartozó csatorna átmérője meghaladja ezt a paramétert a szifon csövénél, akkor speciális adaptert kell használni (tömítő gumi mandzsetta);
 • ellenőrizze az összes csatlakozás szivárgását.

Néhány fontos megjegyzés

A mosogató bekötésének megkezdése előtt meg kell fontolnia a munka egyes árnyalatait:

 • hogy a konyhai mosogatót csatlakoztassa a szennyvízcsatornához, nem szükséges erősen húzni az összes csatlakozást, mivel ebben az esetben a gumitömítő tömítések megsérülhetnek;
 • abban az esetben, ha szivárgás van a cső és a mandzsetta közötti ízületek minőségének ellenőrzésénél, akkor szükséges a mandzsetta eltávolítása, a felcserélendő felületek száradása. Ezután megszúrja a mandzsettát egy tömítőanyaggal, és ismét összekapcsolja;
 • A dupla mosdókagyló csatlakoztatásához speciális szifont kell vásárolnia kétcsöves kivezetéssel.

Minden otthoni kézműves, a telepítési szabályoknak megfelelően, saját konyhájához csatlakoztathatja a mosogatót vagy mosogatót a konyhához.

Hogyan csatlakoztassuk a mosogatót a csatornához

Annak érdekében, hogy a mosogatót a szennyvízcsatornához csatlakoztassa, nem szükséges a szakember segítségét kérni, hiszen önálló munkát végezhet egyszerű utasításokkal és ajánlásokkal. Szükség lehet vízellátási segítségre olyan helyzetekben, amikor szinte nincs tapasztalat hasonló munkák elvégzésében.

Általános szabályként az egészségügyi eszközök csatlakoztatását a javítás utolsó szakaszában kell elvégezni. A fürdőszoba vagy konyhai mosogató mosogatójának telepítésére vonatkozó szabályok nem különböznek, ezért figyeljen az általános pontokra.

összekötve a mosdót a csatornába

Milyen magasságban kell a mosdót felhelyezni?

Egy közönséges egészségügyi berendezést a mosdókagyló formájában, a kiegészítő tartozékok jelenléte nélkül, kb. 85 cm magasságban kell rögzíteni, bizonyos szinten egy vízszintes vonalat kell rajzolni, amely megfelel az egészségügyi berendezés legmagasabb határának.

Ha egy tartóelemet biztosítanak, vagy ha a mosogató talapzatra van állítva, akkor nincs szükség a beépítési magasság meghatározására, mivel ez attól függ, hogy a támasztóelem szintje vagy a talapzat magassága függ.

Jellemzőkkel rögzíti a rögzítési pontokat a falon

Mielőtt felszereli a rögzítőelemeket, meg kell jelölnie a falon lévő pontokat egy speciális rendszer szerint. A mosogató üregében lyukak vannak a kötőelemekhez, amelyeknek meg kell egyezniük a jelöléssel. A burkolat a falra kerül, és a felső határát a falon korábban megjelölt sorral egyesíti. Ily módon meghatározzák a falon lévő jövőbeli rögzítő mélyedések elhelyezkedését. A munkafolyamatokat a leginkább együtt kell elvégezni, mivel sokkal kényelmesebb. A jelölés folyamán egy dolgozó megtartja a mosogatót a jel szintjén, és a második rögzíti annak a helynek az alját, ahol azt tervezik.

A telepítés nagymértékben leegyszerűsödik, ha van egy támasztóláb vagy szekrény. Ebben az esetben a mosogatót egy tartóra kell helyezni, majd jelölje meg a rögzítés helyét.

telepítése mérkőzések

A kötőelemek felszerelését a következő módon kell elvégezni:

 • a falon lévő lyukakat világos jelölésen kell elvégezni;
 • a tüskék behatolnak beléjük;
 • Külön rögzítő csavarokat rögzítenek.

A mosdókagyló összekapcsolása a fürdőszobában és a konyhában magában foglalja a tüskék és speciális csapok használatát. A vízvezeték szerelvényhez mellékelt anyák és műanyag betétek is szükségesek.

a mosdócsövön lévő légrés felszerelése

Csavarozócsavarok, meg kell figyelni a belépés mélységét. Megfelelő mélységnek tekinthető, amelyen a mosdót fel lehet húzni, és meg kell húzni az anyát. Más szavakkal, a csapnak a falról a készülék vastagságára kell kiterjednie, plusz egy és fél centiméter az anyára.

A keverő felszerelése és a vízellátáshoz való csatlakozás

Amikor a fürdőszobában vagy a konyhában dolgozik, a csaptelep beszerelése a falhoz csatlakozó mosogatóval is elvégezhető, csak ez a folyamat fontos, hogy bizonyos sorrendben és a mosogató teljesen rögzítve legyen. Ez annak köszönhető, hogy a csatlakozás és rögzítés minden munkája alulról történik.

A keverőt a következő sorrendben kell felszerelni:

 • egy rögzítőcsap van becsavarva, a fajtától függően lehet kettő;
 • hogy meleg és hideg vízcsöveket szereljenek fel, amelyeket nyitott csavarkulattal húztak meg. Fontos, hogy pontosan kiszámítsuk az erőt, úgyhogy a keverő beszerelését követően a vízvezeték szerelvényre ne kelljen meghúzni;
 • a mosogató csatlakozásának függvényében meg kell tartani a vízellátó tömlőket, amelyeket a mosogató lyukakhoz szállítanak;
 • A hátoldalon gumitömítést és nyomás alátétet helyeznek a rögzítő csapokra. Az ilyen elemek segítségével könnyen rögzíthető a csavaranya rögzítése;
 • egy csavarkulccsal húzza meg az anyákat a rögzítéshez.

a mosogató felszerelése és a leeresztő cső csatlakoztatása a csatornába

Nagy figyelmet kell fordítani a keverőfúvóka helyes elhelyezkedésére, miközben a készüléket egyenesen kell elhelyezni a falhoz képest, amelyhez a mosdót csatlakoztatják.

A mosogató falra szerelése

Miután csatlakoztatta a mosogatót a vízellátáshoz, a rögzítés folyamatát folytatja, és a munkákat a következő sorrendben hajtja végre:

 • a mosdócsaptelepet a rögzítő csapokra helyezzük, amelyeket korábban a falba csavartak;
 • szükség esetén helyezzen be műanyag bélést;
 • a rögzítő anyákat meghúzzuk.

Ha egy mosogatót egy állvánnyal vagy állvánnyal kíván felszerelni, akkor el kell kezdeni a támogatási elemek telepítésével.

Hogyan csatlakoztassuk a vízcsöveket a vízvezeték-rendszerhez?

Először külön tömítést kell elhelyezni a szelep és a tömítő anya között, csak az anyát nem kell túlságosan szorítani. Gumitömítés használatával jó tömítést biztosítanak, míg az anyát a víz befogadásával tesztelni lehet.

Ha szivárgás következik be, húzza meg szorosabban az anyát a csatlakozási ponton.

Hogyan csatlakoztatható a mosogató a csatornarendszerhez?

A mosogató vízellátó rendszerhez történő csatlakoztatásának befejezése után csatlakoztathatja a mosogatót a szennyvízcsatornához, ugyanúgy, ahogy más egészségügyi berendezések is csatlakoztatva lesznek.

összekapcsolva egy iker héjat egy mosogatóba

Először telepíteni kell egy szifont. Fontos, hogy figyeljünk arra, hogy az egészségügyi berendezésben speciális lyuk van, ami a víz túlcsordulás elleni védelmére szolgál. Ezzel a lyukkal ki kell választani a szifont, amely fel van szerelve egy további vízelvezető rendszerrel.

A leggyakrabban kapható egy palack alakú szifon vagy egy angol S betű formájában. Ha mosogatót szeretne a konyhába telepíteni, akkor jobb, ha a termék második változatát használja, mert először a szifon eltömődésének valószínűsége nő.

A mosogatónak a csatornarendszerhez való helyes csatlakoztatásához bizonyos műveleteket kell végrehajtania:

 • Először be kell vinni a szifont a mosogatóba, amelyet később biztonságosan rögzítenek;
 • akkor a csövet rögzíteni kell a szifonra, jobb egy saroknál vagy hullámcsövön keresztül merev termék kiválasztása;
 • Csavarozott csövet kell a csatornába helyezni. Ha ennek a felszabadulásnak az átmérője nagyobb, mint a szifonból kifolyó csőé, akkor célszerűbb egy adapter használatát, amelyet tömítésnek neveznek. Csak ezek után a csövek köthetők;
 • A munka végén a csatlakozások ellenőrzik a szivárgást.

Hogyan lehet meghatározni a gyenge minőségű szifoncsatlakozást?

Ha a szifoncsatlakozás rossz minőségű, kellemetlen szagot okozhat a mosogatóból. A szifonhoz vezető csőben és a mosdókagyló alatt megjelenő pocsolyák megjelenésével megnövekedhet a páratartalom is.

Amikor a mosogatót a csatornarendszerhez csatlakoztatják, a szakemberek nem javasolják, hogy túlzottan meghúzzák a kapcsolatokat egy kulccsal, mivel ez károsíthatja a gumitömítést.

túlfolyó és leeresztő csatlakozás a mosogatóból

Ha a cső és a gumi mandzsetta közötti sűrűség ellenőrzésének folyamata egy vízsugarat szivárog, akkor a második elemet el kell távolítani és megszáradni. Ezután a szárított mandzsetta szükséges a tömítőanyag feldolgozásához és a helyére.

Ha két mosogatót egyszerre kell csatlakoztatni, akkor két csővel ellátott szifont kell elhelyezni a lefolyókhoz.

Különleges megjegyzések

Mielőtt összekapcsolná a mosogatót a csatornába, figyelembe kell vennie néhány megjegyzést, nevezetesen:

 • amikor a mosogatót a konyhában a szennyvízcsatornához csatlakoztatja, nem szükséges túlzottan húzza meg a csatlakozó elemeket egy kulccsal. Ha nem veszi figyelembe ezeket a tulajdonságokat, a tömítő gumitömítés megsérülhet, akkor azt újra meg kell csavarozni;
 • amikor a cső és a mandzsetta közé eső csatlakozási terület sűrűségét ellenőrzi, egy vízcsepp szivároghat. Ha ez megtörténik, akkor el kell távolítania a mandzsettát és megszáradnia a közös terület felületét. Ezenkívül a száraz mandzsettát egy tömítőanyaggal kenni lehet, és az elemeket újra csatlakoztatják;
 • ha egyszerre két mosogató csatornahálózathoz kíván csatlakozni, akkor ajánlatos egy speciális szifont vásárolni, amely két csatornacsatlakozóval rendelkezik.

A telepítési folyamat egyszerű szabályainak követésével könnyedén és egyszerűen csatlakoztathatja a mosogatót saját szennyvízcsatornájához a vízvezeték segítségével. Ugyancsak előállított és vezető a vízvezeték az egészségügyi eszköz.

A telepítés során fellépő hibák, amelyek csőelzáródást okozhatnak

 • A mosogatókból, mosogatókból és egyéb egészségügyi berendezésekből álló csöveket a csuklóra 90 fokos szögben kell elhelyezni. Ha két eszköz van felszerelve és a vízelvezetés biztosítja egymásnak való megfelelést, előfordulhat, hogy a cső teteje elzáródhat, amely közvetlenül a ventilátorcsőbe kerül. Ebben az esetben értelmetlen a csövek tisztítása a mosdóból vagy a mosdóoldaltól spirál vagy hidrodinamikus módszerrel, tömlő segítségével. Ha egy sorban összekapcsolt két mosogatószerkezetről van szó, nyilvánvaló, hogy az egyik mosogatóból a tömlő a második mosogatóhoz jut, és nem fog tudni a fő csatorna irányába fordulni. Különben is elég nehéz lesz a csatorna tisztítása.
 • Egy másik fontos hiba az, hogy a lefolyócsövet a mosogatóból vagy a mosdóból túl magasra engedje le. Ennek eredményeképpen a szennyvíz elvezetése a szennyvízcsőbe nehezedik. Sokan úgy döntenek, hogy a csöveket és egészségügyi berendezéseket - beleértve a fürdőket, mosdókat és mosdókat - áthelyezik egy másik helyre, amelyet a projekt nem tartalmaz. Ha a csövek megváltoznak, akkor a fő probléma abban rejlik, hogy a készülék kimenete mereven kötődik a felszálló cső kimenetéhez, a helyzet pedig nagyon nehéz megváltozni. A mosdók és mosogatók összekötésekor minden rendben kell lennie, hiszen bizonyos magassági magasság van, figyelembe véve, hogy az egészségügyi szerelvények 90 cm magasságig felfüggesztésre kerülnek, de ennek ellenére sok tapasztalatlan installáló nem veszi figyelembe, és nem gondolja át ilyen részleteket. A kád és a zuhany összekötése esetén könnyebb hibát követni a magassággal. Gyakran a lefolyó a padló felett van. Nehéz nehéz emelni egy nehéz fürdőt, így az egyszerű megoldás a leeresztő cső leengedése a szifon kimenet felett. Így a csövet gyakran lefektetik a szükséges lejtés nélkül, ami szintén eltömődött csatornákat okozhat.
 • Gyakran előfordulhat, hogy olyan probléma merül fel, amelyben a külső falhoz rögzítendő csövek nem megfelelően lettek rögzítve. A termékek lerombolódnak, gyakran ellentétes klónok és más, gyakorlatilag helyrehozhatatlan esetek is kialakulnak. Természetesen ez nem befolyásolja a csatornarendszer megfelelő működését, de ez a funkció zavarokat okozhat, amelyek gyakran tisztítják a csöveket.

Ajánlott az olvasáshoz: A bidé csatlakoztatása a csatornába

Van egy huzalozási szabvány a mosogatóhoz?

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

A vízvezetékek magassága és a szennyvíz

A csatorna lejtési szögétől függően:

 • 100 mm átmérőjű csőhöz - legalább 2 cm méterenként
 • 50 mm átmérőjű csőhöz - legalább 3 cm méterenként

Mekkora az egészségügyi berendezések szennyvízcsatorna-magassága?

A legmegfelelőbb megoldás a 160-190 mm-es (a gyártótól és a modelltől függően) helyhez kötött WC-tálca.

Más esetekben:

 • 220-240 mm-es felfüggesztett WC-csésze padlóról
 • 60 mm-es raklapra való zuhanyozással
 • 500-550 mm-es mosdókagylóhoz
 • a 100-150 mm-es fürdőhöz
 • konyhai mosogatóhoz 300-400 mm
 • mosógéphez és mosogatógéphez 600-700 mm

Ha technikai okokból a fürdőszobák (zuhanyzó, WC) a csatornák fölé kerültek, akkor a fürdőszobában (zuhanyzó, WC) a dobogóra a kívánt magasságra állítható. Ez a dobogó díszítő jellegű is lehet.

A hideg és meleg víz a következő magasságban jelenik meg:

 • 400-600 mm-es WC-tálca esetén (a tartály alsó, oldalsó vagy hátul lévő vízbevezetésétől függően) a megfelelő választ ad
 • egy palack 1200 mm-es palettájával ellátott zuhanykabinhoz és zuhanyfejekhez - 2100-2250 mm (az öntöződoboz aljától a raklap aljára)
 • 750-800 mm-es fürdőhöz a padlóról
 • 550-650 mm-es mosdókagylóhoz
 • konyhai mosogatóhoz 500-600 mm
 • mosógéphez és mosogatógéphez 700-750 mm

A víz kimenetei közötti távolság:

 • zuhanyzóval és fürdővel 150 mm-re a központi tengelyektől
 • mosogatóhoz és 100 mm-es konyhai mosogatóhoz (nem annyira szorosan kötve, mert rugalmas tömlőkhöz van csatlakoztatva)

A fürdőkád 600 mm magasságban van felszerelve, 850-900 mm-es mosdókagylóval. Ezek a méretek változhatnak és a családtagok magasságától függenek. Más méretek beállításához (vízkivezetők kimenete).

És ne felejtsük el azt is, hogy a padlószintet a WC-ben és a fürdőszobában 15-20 mm-rel a padló alatti szomszédos szobákban kell elhelyezni, vagy a helyiséget küszöbértékkel kell elválasztani.

Ajánlatos az összes vízvezeték beszerzése a vízvezeték-kommunikáció megkezdése előtt. Ez egyszerűsíti a vízvezeték feladatait, valamint csökkenti a hibák kockázatát.

Vízvezeték-munka. A következtetések lejtése és magassága.

A javítás folyamán sok kérdés merül fel. Ki fogom emelni a leggyakrabban előforduló fürdőszobai javításokat.

Mi a csatorna lejtőszöge?
- 100 mm átmérőjű csőhöz - legalább 2 cm / méter
- 50 mm átmérőjű csőhöz - legalább 3 cm / méter

Mekkora a szennyvízrendszer magassága...
- a 160-190 mm-es (a gyártótól és a modelltől függő) 160-190 mm-es toalettpohárba helyezve a legmegfelelőbb választ
- 220-240 mm-es felfüggesztett WC-csésze padlóról
- 60 mm-es raklapos zuhanyhoz
- 500-550 mm-es mosdókagylóhoz
- 100-150 mm-es fürdőhöz
- 300-400 mm-es konyhai mosogatóhoz
- mosógéphez és mosogatógéphez 500-650 mm

Ha technikai okokból a fürdőszobák (zuhanyzó, WC) a csatornák fölé kerültek, akkor a fürdőszobában (zuhanyzó, WC) a dobogóra a kívánt magasságra állítható. Talán ez a helyzet felborítja valakit, de másrészt a catwalk díszítő jellegű lehet.

Milyen magasságban látja a hideg és meleg vizet...
- a hozzá illő 400-600 mm-es WC-tálhoz (a tartály alsó, oldalsó vagy hátul lévő vízbevezetésétől függően) a helyes választ adják
- egy palack 1200 mm-es palettájával ellátott zuhanykabinhoz és zuhanyfejekhez - 2100-2250 mm (az öntöződoboz aljától a raklap aljára)
- 750-800 mm-es fürdőhöz a padlóról
- 550-650 mm-es mosdókagylóhoz
- 500-600 mm-es konyhai mosogatóhoz
- 500-750 mm mosó- és mosogatógéphez

A víz elvezetései közötti távolság...
- zuhanyzóval és fürdővel 150 mm-re a központi tengelyektől
- mosdó és 100 mm-es konyhai mosogató számára (nem annyira mereven kötve, mert rugalmas tömlőkhöz vannak csatlakoztatva)

A fürdőkád 600 mm magasságban van felszerelve, 850-900 mm-es mosdókagylóval.
Ezek a méretek változhatnak és a családtagok magasságától függenek. És más méretű (vízkivezetők kimeneti teljesítménye)

És ne felejtsük el, hogy a padlószintet a WC-ben és a fürdőszobában 15-20 mm-rel a padló alatti szomszédos helyiségekben kell elhelyezni, vagy a helyiséget küszöbértékkel kell elválasztani. És ne felejtse el a vízszigetelést a fürdőszobában és a WC-ben.

Ajánlatos az összes vízvezeték megvásárlása a fektetés megkezdése előtt. kommunikációt. Ez egyszerűsíti a vízvezeték feladatait és csökkenti a hibák kockázatát.

A vízvezetékek magassága és a szennyvíz

A csatorna lejtési szögétől függően:

 • 100 mm átmérőjű csőhöz - legalább 2 cm méterenként
 • 50 mm átmérőjű csőhöz - legalább 3 cm méterenként

Mekkora az egészségügyi berendezések szennyvízcsatorna-magassága?

A legmegfelelőbb megoldás a 160-190 mm-es (a gyártótól és a modelltől függően) helyhez kötött WC-tálca.

Más esetekben:

 • 220-240 mm-es felfüggesztett WC-csésze padlóról
 • 60 mm-es raklapra való zuhanyozással
 • 500-550 mm-es mosdókagylóhoz
 • a 100-150 mm-es fürdőhöz
 • konyhai mosogatóhoz 300-400 mm
 • mosógéphez és mosogatógéphez 600-700 mm

Ha technikai okokból a fürdőszobák (zuhanyzó, WC) a csatornák fölé kerültek, akkor a fürdőszobában (zuhanyzó, WC) a dobogóra a kívánt magasságra állítható. Ez a dobogó díszítő jellegű is lehet.

A hideg és meleg víz a következő magasságban jelenik meg:

 • 400-600 mm-es WC-tálca esetén (a tartály alsó, oldalsó vagy hátul lévő vízbevezetésétől függően) a megfelelő választ ad
 • egy palack 1200 mm-es palettájával ellátott zuhanykabinhoz és zuhanyfejekhez - 2100-2250 mm (az öntöződoboz aljától a raklap aljára)
 • 750-800 mm-es fürdőhöz a padlóról
 • 550-650 mm-es mosdókagylóhoz
 • konyhai mosogatóhoz 500-600 mm
 • mosógéphez és mosogatógéphez 700-750 mm

A víz kimenetei közötti távolság:

 • zuhanyzóval és fürdővel 150 mm-re a központi tengelyektől
 • mosogatóhoz és 100 mm-es konyhai mosogatóhoz (nem annyira szorosan kötve, mert rugalmas tömlőkhöz van csatlakoztatva)

A fürdőkád 600 mm magasságban van felszerelve, 850-900 mm-es mosdókagylóval. Ezek a méretek változhatnak és a családtagok magasságától függenek. Más méretek beállításához (vízkivezetők kimenete).

És ne felejtsük el azt is, hogy a padlószintet a WC-ben és a fürdőszobában 15-20 mm-rel a padló alatti szomszédos szobákban kell elhelyezni, vagy a helyiséget küszöbértékkel kell elválasztani.

Ajánlatos az összes vízvezeték beszerzése a vízvezeték-kommunikáció megkezdése előtt. Ez egyszerűsíti a vízvezeték feladatait, valamint csökkenti a hibák kockázatát.

A mosogató beépítési magassága a fürdőszobában: szabványok és bekötési rajzok

A mosdó a fürdőszobában vagy a konyhában háztartási tartozék, amely szorosan kapcsolódik a lakások, házak, nyaralók lakóinak mindennapi életéhez. Úgy tűnik, hogy semmi sem könnyebb, mint a mosogató telepítése és kényelmesen használni.

Időközben, ahogy azt a gyakorlat is mutatja, még a fürdőszoba mosogatójának beépítési magassága is hatással van a felhasználó kényelmére, nem is beszélve a telepítés egyéb összetettségéről.

Normál magasság a mosogató telepítésekor

Ha az egészségügyi berendezések, különösen a fürdőszobai mosogatók felszerelésére vonatkozó előírásokhoz kapcsolódnak, akkor közvetlenül kapcsolódnak egy személy fiziológiai paramétereihez. A specifikus fiziológiai paramétereket viszont az emberek kora (és neme) határozza meg.

Nincs egyetlen egyértelműen megalapozott szám, amely meghatározza a mosdók beépítési magasságát fürdő vagy konyha számára. De vannak ajánlott alapvető távolsági értékek: a padló a héj felső horizontja, három korosztályra összpontosítva:

 • idősebb korosztály, közepes magasság (800 mm);
 • kora, közepes magasság (700 mm);
 • gyermekkor, középmagasság (600 mm).

Ezeket a telepítési paramétereket általában a szociális létesítményekben részt vevő építési szervezetek tartják be. Óvodák, klinikák, iskolai létesítmények stb. - ilyen tárgyak esetében a telepítést szigorúan a szabványnak megfelelően végzik.

A háztartások tulajdonosai (apartmanok, házak, nyaralók) gyakran ujjaikon keresztül néznek át a mosdók beépítésének szokásos magasságában. Itt általában a telepítés a személyes preferenciákon és a kényelemre vonatkozó ötleteken alapul. Mindazonáltal ajánlott távolságot tenni a magasság arany közepétől: a padlótól - a héj szélétől, 750-850 mm tartományban.

A hazai mosogatók telepítéséről

A modern ipari termelés elindította a különféle kialakítású higiéniai mosdók gyártását. Ugyanakkor a fürdők és konyhák különféle berendezései nem csak a tervezési összetevőt érintik. A mosdók beépítése a fürdőszobák és konyhák szobáiba is eltérhet.

Így a szokásos telepítési séma egy egyszerű héj biztosítja a telepítés két zárójel a falon. Ezután a készüléket egyszerűen "lefektetik" a záróelemekre, rögzítik a vízbemeneti / kimeneti vonalat, és kezelik a végét.

Azonban még a legegyszerűbb telepítéshez is ragaszkodni kell ahhoz, hogy betartsák a telepített szabályokat:

 1. Magasság számítása: padló - a tál felső éle.
 2. A horizont építési szintjének kiegyenlítése.
 3. A zárójelek közötti optimális távolság kiszámítása.
 4. Kényelmes a kommunikáció szolgáltatásának ellátására.

A fajansz (porcelán) egészségügyi szerelvények nehéz és meglehetősen nagy méretűek. Ezeket a tényezőket figyelembe kell venni a telepítési folyamatban. Ezért a telepítése mosogatók a helyiségekben egy fürdőszoba, általában sorakoznak figyelembe véve az összes várható terhelést.

Az ábrákon rögzítik a rögzítési módszereket és a rögzítési paramétereket. Például ugyanazokat a tartószerkezeteket kell egy egyszerű burkolathoz rögzíteni, amelyek megfelelő méretű és teherbírású csavarokkal (tüskék, csavarok, csavarok) vannak rögzítve.

A mosogatók felszerelése az állványra

Az egyszerűsített konfiguráció felfüggesztett szerkezetének köszönhetően az ingatlantulajdonosok nagyobb szabadságot kapnak a beépítési magasság manipulálásához. A talapzaton elhelyezett héj modellek tekintetében ez az előny már nem ismert. A mosogatótelepítés magassága itt a talapzat magasságához van kötve.

Az úgynevezett "tulipán" korlátozza a mozgást magasságban, de elrejti a kommunikációt a mosogató alatt, ugyanakkor támogatja a funkciókat. Az utóbbi két tényező magyarázza az ilyen vízvezeték népszerűségét az emberek között. Szerkezeti megoldás a telepítéshez:

 • a telepítési hely kiválasztása;
 • igazítási horizont és függőleges;
 • jelölés a rögzítési pontokon.

Az ilyen típusú mosogatók ajánlott alapmagassága 850 mm a padlótól a tál felső széléig. A padlófelülettől a szerelvényig terjedő távolság a falig 780 mm. A rögzítési pontok között vízszintesen az optimális távolság 280 mm.

A megadott értékek a közepes méretű egészségügyi berendezések szempontjából fontosak. A nagyméretű modellek telepítése módosításokat igényel. Az új eszköz dokumentációja minden esetben tartalmaz minden méretre vonatkozó telepítési kritériumot.

Tipikusan a kötőelemek és szerelvények szerepelnek a műszerben. Ezek hiányában külön vásárolható meg. A szabványos rögzítőszerelő készlet tartalmaz egy pár tömítést és azonos számú csavart dugóval.

Meg kell jegyezni, hogy a fürdőkádban lévő mosogatómodellok dekoratív jellegű talapzatokkal való értékesítése jelen van. Ez a séma kiküszöböli a talapzat funkcióját referenciaként. Csak lezárja a kommunikációt. A vízvezeték szerelése dekoratív talapzattal a következő:

 1. A megjelölt felületen a falon van a mellékelt mosogató.
 2. Szerelt csaptelep keverő.
 3. Rugalmas tömlők a készüléket a forró víz / forró vízvezetékhez csatlakoztatják.
 4. Szerelt szifon rendszer.
 5. A talapzat az előzőleg megjelölt tereptárgyakra van állítva.

A mosogató rögzítése a falhoz nem nehéz folyamat. De itt fontos, hogy ne húzza a kötőelemeket. Fajansz vagy porcelán - törékeny anyag. A fürdőkád standard felszerelése biztosítja a rögzítést két csavarral. A készülék hátulján különleges lyukak vannak. A szuszpenzió lágyságát (a fal felé irányuló ütéscsillapítást) szilikon tömítések biztosítják.

Moydodyr stílusú megoldások

Komplikált bekötési rajzok jelöléssel és felszereléssel nem veszélyeztetik a kültéri típus "moidore" -ját. Ez egyike azoknak a fürdőszobai berendezéseknek, amelyek valójában kulcsrakész alapon készülnek. Éppen ezért a "moidodyr" padlórendszer megnyerte a fogyasztói együttérzést.

A telepítés alapjait csökkenteni kell egy bútortartó összeállításához, miután a mosogatót a pulton végezték el. A mosogató beépítési magassága ebben az esetben a talapzat magassági paraméterétől függ. De ami figyelemre méltó - a bútorok, mint általában, támasztólábak vannak felszerelve, magasságállító mechanizmussal.

Eközben a "moydodyr" felfüggesztett típusok is vannak. És kétféle ilyen termék - a telepítés a sarkában a szoba egy fürdőszoba és a beépítés egy lapos falon. Egy ilyen projektet egy teljes körű berendezés rendszere szerint kell felszerelni - jelöléssel, fúrással és kötőelemek készítésével. A "moydodyr" telepítésével azonban a szabványméretek továbbra is relevánsak:

 • a padlóról a szennyvízcsatorna kimeneti pontjára (510 - 590 mm);
 • a padlóvonal távolsága a hidegvíz és a melegvíz-ellátó csatlakozók (560 - 650 mm) pontjaiig;
 • a hidegvíz és a melegvíz ellátási pontok közötti távolság (80-150 mm).

Amint az a fenti standard paraméterekből látható, megfelelő magassági magasság áll rendelkezésre a berendezés kezeléséhez. Azonban a "moydodyr" egy adott modelljének minden egyes héját gyakran különálló áramköri megoldások különböztetik meg. A projektek több összetevőt tartalmaznak, és a mosogató csak egyike azoknak. És vannak olyan mosogatómodellek, ahol egy csaptelepkeverő hely van, vagy anélkül.

A keverőcsap telepítése és csatlakoztatása hagyományos módon történik:

 • tegyen egy tömítést a menetes végre;
 • helyezze be a csapot a mosogató nyílásba;
 • alulról felfelé, hogy a kapcsolót a második tömítésre helyezze;
 • húzza meg és húzza meg a záró anyát;
 • Csatlakoztassa a rugalmas tömlőket a hideg és forró vízvezetékekhez.

A szabványos séma szerint egy csatornahálóval ellátott szifon kimenet is csatlakozik. Általában ilyen célra 40-50 mm átmérőjű hullámcsövet alkalmaznak.

A mosogatók, vízililiumok racionális telepítése

Érdekes a telepítési rendszer, amellyel a helyiség racionálisan használható a mosogató alatt. Nyilvánvalóan ez a hely használható a fürdőszobához kapcsolódó minden háztartási felszereléshez. Például helyezzen egy kompakt mosógépet ott. Csak a vízvezeték megfelelő konfigurációját kell kiválasztani.

Ha mosogatógépet szándékoznak mosogató alá helyezni, javasoljuk, hogy olyan modelleket válasszon, ahol a leeresztő cső vízszintes sémáját használja. Az itt ismertetett javaslatokat azonban az a tény indokolja, hogy a vízszintesen elhelyezkedő leeresztőcső lehetővé teszi, hogy a gép szorosabban csúsztatható le a falra. Ez azt jelenti, hogy a szabad területet lehetőleg a lehető legteljesebb mértékben használják fel.

A művelet alapján a horizontális lecsapolási rendszer nem tűnik nagyon sikeresnek. Egy ilyen elrendezés tele van gyakori torlódásokkal.

Mind a tervezés, mind a kényelmes működés szempontjából a liliommosók telepítésének bekötési rajza a két objektum teljes dimenziójának egyértelmű kombinációját igényli. Vagyis a hátsó fal és a mosdó és a mosógép végének szélessége és hossza szinte süllyedni kell.

Egy még kényelmesebb telepítési lehetőség az a projekt, ahol a liliom 50-60 mm-es mosogatójának hossza meghaladja a mosóegység elülső panel vonalát.

Az egészségügyi berendezés telepítését speciális szerelőkonzolokon kell végrehajtani. Mindig van egy kis rés a gép felső fedele és a mosogató alja között, amely lehetővé teszi a gép szabad mozgását, ha szükséges. Az optimális méret a mosó egység magassága 650-700 mm. Ilyen paraméterekkel a mosogató beépítése a 800-850 mm magasságba nem nehéz.

A Lily szifonok kis méretben különböznek (kisebbek), de a telepítési rendszer nem különösebben különbözik a szokásos verziótól.

A pultos mosogató egyetlen projektként

A mosógép mosogatóval való egyeztetése érdekében nemrégiben javasoltak integrált megoldásokat. A két különböző elem kialakítása egy egészet alkot.

Az ilyen struktúrák megválasztása két lehetőségre korlátozódik:

 • asztalra egy darabként a tálat;
 • asztal tetején hüvelyes csésze.

Az ilyen struktúrát ugyanúgy telepítik, mint más típusú eszközökkel. Például, ha egy asztali asztallappal rendelkezik egy fészek mosogatóval, először a tábla rögzítését végezzük, majd a mosogató tálat egymásra helyezzük. Az asztallap fel van szerelve a fém sarkokra. Ezeknek az elemeknek a helyét előzetesen jelöljük, tekintettel az asztallap felső részének jövőbeli helyére, a padlószinttől kb. 850 mm-re.

A kommunikáció ellátása a mosógép és a mosogatógép tápellátása, valamint a csatornarendszer kétszeresével egy időben történő terhelésének figyelembevételével történik. A kommunikáció be- és kilépési pontjai meg kell felelniük a gépen és a vízvezetékben található műszaki dokumentációban megadott paramétereknek. A szerelési méretekre vonatkozó szabványokat általában az alábbiak szerint végzik:

 • magasság a padlótól a tál felső széléig (850 mm);
 • magasság a padlóról a szifon aljáig (700 mm);
 • magasság a padlóról a hidegvízellátás / melegvíz- és szennyvíz-pontok (600 mm);
 • a hideg és forró víz pont közötti távolság (legalább 150 mm)

Javasoljuk, hogy a munkalapokat természetes vagy mesterséges kőből építsék. A fa és különösen a gipszkarton, még akkor is, ha erős védelmet nyújt a nedvesség ellen, egy fürdőszobában nem tart sokáig.

Szifon kapcsolási rajzok

A fürdőmedencék kialakításától és a beépítés módjától függetlenül a szifonok hagyományosan használatosak:

Egy-kettős flip-szifon használata a "liliompárnák" esetében jellemző, amikor a mosogató alatt lévő szabad hely felszabadítása érdekében maximálisan fel kell szabadítani egy mosógépet vagy más háztartási tárgyakat.

Az "egy-két fordulat" nevet azért kapta meg, hogy az áramkörben egy vagy két csőkötés van jelen. A vonalon belüli ilyen kanyarok miatt hidraulikus redőny létrejön.

Egy másik lehetőség - a "palack" a leggyakoribb. Az elsőtől kanyarok hiányában különbözik, amelyek funkcióját egy speciális "palack" hajtja végre, amely a szerkezet felső részétől elvezető cső kimenettel rendelkezik. Ez a rendszer sokkal kényelmesebb, mint az első, amikor karbantartást végez - a vonal takarítása lekvár esetén. A "palack" alján egy műszaki sapka könnyen elfordul.

Hasznos videó a témában

Néhány mosogató telepítési tippje segít a megfelelő magasság beállításában.

A fürdőszobák mosogatóinak beépítése a meglévő szabványoknak és sémáknak megfelelően, a kényelem és a kényelem garanciája. Meglévő paraméterek, magasság, szélesség, hosszúság stb. az üzemeltetési gyakorlatok alapján számítva. Bizonyos mértékig el lehet térni e paraméterektől és értékektől, de nem ajánlott teljesen figyelmen kívül hagyni őket.