Legfontosabb > Tartozékok

A padlófülke magassága - standard és a telepítés tűrése

A fürdő minden fürdőszobának központi eleme, amely nélkül lehetetlen elképzelni, hogy modern, kényelmes házban él. Szerencsére az építőipari üzletek széles skáláját kínálják szaniterek minden ízét vagy gazdagságát a vas, acél és akril.

Annak érdekében, hogy a tartály könnyű legyen a mosáshoz, fontos, hogy ne csak minőségi tartályt válasszunk, hanem helyesen telepítsük. Ebben a cikkben megemlítjük, hogy mi legyen a fürdő magassága a padlóról az általánosan elfogadott építési szabályoknak megfelelően.

Szabványok, normák

A fürdőszobából a padlóról kialakított magassága fontos tényező, amely felelős ennek az egészségügyi berendezésnek a biztonságáért és könnyű használatáért, amelyet a mérete és alakja nem befolyásol. Ez a jelző a tál mélységéből áll, amely különböző modellekben 50-65 cm és a beépítéshez használt támaszok magassága. A tartály beépítési magasságát szigorúan az építési kódok szabályozzák:

 • A padló alatti, a jelenlegi szabvány szerint ajánlott magassága 60 cm, a tálak felszerelése ezen a szinten optimálisnak tekinthető, mivel biztonságos a fürdéshez vagy kilépéskor.

Figyelj! Javasoljuk, hogy az építési kódhoz tartozó mosószer tartály szabványos beépítési magassága tanácsos legyen. Gyermek- vagy szabadidős létesítményekben ez a szám 50 cm-re csökken a higiéniai eljárások kényelmének növelése érdekében.

tűrések

A fürdő ajánlott beépítési magassága, 60 cm-rel egyenlő, a személy átlagos magasságának és a normál tál mélységének figyelembe vételével számítják ki. Azonban a vízvezeték-berendezések telepítésekor a mutatókat egyenként kell megközelíteni, figyelembe véve a lakástulajdonosok kívánságait, valamint a termék méretét. A megengedett magassági tartomány, amely a padló fölé emeli a fürdőt, 50-70 cm.

A tálca szélétől a padlóig tartó optimális távolság a következő tényezők függvénye:

 1. Egy személy átlagos magassága. Minél kisebb az a személy, aki a fürdőszobát használja, annál alacsonyabbra kell felszerelni. Magától értetődik, hogy 150 cm magasságban problémát jelent a 70 cm feletti láb emelése, ráadásul nem biztonságos. Könnyebb a magas személy számára, hogy egy 65-70 cm-es szinten lévő fürdőszobát használjon, mivel nem kell kanyarodni.
 2. Szállás gyermekek és idősebb családtagok apartmanaiban. Ha a fürdőszobát gyermekek, idős rokonok vagy mozgáskorlátozott személyek használják, akkor ajánlatos legfeljebb 50 cm-es fürdőt telepíteni a higiéniai eljárások egyszerűsítése és biztosítása érdekében.
 3. Az egészségügyi berendezések mélysége. Ha a tál mélysége 50 cm, akkor a fürdő minimális szintje 65 cm, mivel a szifon csatlakoztatásához 15 cm szükséges.
 4. A tál mérete és súlya. A szerelvények mérete és súlya befolyásolja a beépítési magasságot. Az öntöttvas modellek jelentős súlya 100-150 kg, így nincsenek közelebb a padlóhoz.

Fontos! Annak meghatározásához, milyen magasra emeli a tartályt mosás közben a telepítés során, fel kell tenned a lábakat, és próbálj meg mászni rajta. Jobb figyelembe venni a legalacsonyabb családtag növekedését, vagy kiszámítani az átlagot.

Telepítési módszerek

A kád maximális magasságának megállapításánál figyelembe kell venni, hogy a szifon felszerelésének minimális távolsága 15 cm. Az egészségügyi berendezés használata nem volt traumás és kényelmetlen, ezért ezt a számot a beszereléskor állíthatja be. Az egészségügyi berendezések telepítését a következő módszerek végzik:

 • A keret segítségével. Egy fém tartószerkezet segítségével gyakran beszúrják az acél és akril modelleket, amelyek vékony falakkal rendelkeznek és deformálódhatnak. Bármi legyen is a tál alakja és mérete, ezzel a kialakítással bármilyen magasságra emelhető, biztonságosan rögzíthető.

A tapasztalt mesterek azt mondják, hogy a legalkalmasabb az, hogy meghatározzák az optimális távolságot a padlóról a kád aljához a csavarok csúszó lábával. Ezek a tartók a fürdő alján vannak rögzítve, majd magasságban állíthatók úgy, hogy a fürdő bejárata és kijutása ne okozzon nehézségeket. A fürdő magasságának pontos meghatározása csökkenti a sérülések kockázatát a higiéniai eljárások elvégzése, valamint a maximális kényelem biztosítása érdekében.

A fürdő telepítési magassága a padlóról

A fürdőkád telepítése meglehetősen igényes üzlet, amely a telepítési folyamat és a lehetséges árnyalatok világos megértését igényli. A fürdő padlóról történő felszerelésének magasságát műszaki sablonok és követelmények határozzák meg. Nem pihentető és irreleváns sztereotípiákról van szó, hanem az egészségügyi magasság kényelmes működésének optimális magasságának meghatározására.

A legfontosabb kritérium, amellyel különös figyelmet kell fordítani a bármilyen eszköz beszerelésekor, a kád standard beépítési magassága. Ez a mutató nagyon fontos, mert nem csak a termék funkcionalitásával, hanem az Ön azonnali biztonságával is összefügg.

A fürdő telepítésére vonatkozó szabályok és előírások

Tehát mi a fürdő magassága?

Hivatkozás: Az optimális standard magasság a szaniterek szélétől a padlóig szigorúan 0,6 m. Ebben az esetben maga a berendezés mérete nem játszik szerepet. A szoba ízlése és műszaki jellemzői alapján telepítheti mind a hazai termékeket, mind az importált termékeket.

A fürdőkád felszerelésének magassága nem függ a berendezés felszerelésének helyétől. Tipikus apartmanokban, általában a fürdőszobák nagyon kis méretei. Egyes esetekben a fürdőszoba kombinálható. Ezután a telepítési lehetőségek meglehetősen kicsiek maradnak, a berendezést egyszerűen a falra szerelik fel, így nem sok helyet foglal el. De nagyméretű fürdőszobák esetén a helyiség közepére telepíthető. Azonban a mozgás megkönnyítése érdekében a fürdõtõl a környezõ helyig való minimális távolság legalább egy méter.

A padló felett elhelyezkedő fürdőszobai magasság és helyzete nem az egyetlen olyan jelző, amelyet a telepítés során figyelembe kell venni.

Univerzális szerelési szabályok

A különböző gyártók által gyártott egészségügyi termékek széles skálája nagyon változatos. Mindenki esztétikai preferenciákon és pénzügyi lehetőségeken alapulhat. A legáltalánosabb technika öntöttvasból, acélból vagy akrilból készül.

Mindegyiknek megvan a maga sajátossága, befolyásolja a berendezés felszerelését.

 • A zománcozott acéltermékek rendkívül esztétikusnak tűnnek, de kissé súlyuk miatt a falhoz, és lehetőleg a falhoz közel helyezkednek el. Csak ebben az esetben a berendezés működése biztonságos lehet.
 • Öntöttvas vasalatálló. Többnyire az öntött lábakra van felszerelve, mert nagyon nagy súly.
 • Az akril fürdők egy elegáns és praktikus lehetőség. Ugyanúgy vannak felszerelve, mint a fém, csak a lábak közvetlenül az aljára vannak felszerelve.

De a telepítési lehetőségek közötti különbségek ellenére a fürdő magassága a fő és meghatározó tényező a használat biztonságában.

A beépített fürdő magassága és a szabványoktól való esetleges eltérések

Mindenesetre a szabványok nem feltétlenek, ezért lehetnek bizonyos kivételek. Például az orvosi intézményekben a padlóról kialakított fürdő optimális magassága 50 cm.

Tehát milyen magasságban kell elhelyezni a fürdőszobát otthon? Ebben a kérdésben a legjobb kényelmet élvezni, hiszen a 0,6 m-es szabvány egyszerűen egy olyan mutató, amelyet a szakemberek a legkedvezőbbnek ítéltek. Az a tény, hogy egy átlagember számára könnyű felemelni egy lábát ilyen magasságra. De végül is a fürdőszobát pontosan az Ön, és nem az átlagember használja, milyen magasságban telepíti a fürdőt, próbáljon meg nem haladni a 0,5-0,7 métert.

Ne feledje, hogy nem csak a bejárat, hanem a fürdő kijárata kényelmes. Ahhoz, hogy megértsd, mennyire fürödhetsz, próbáld ki, majd többször megy és bejusson belőle.

Hogyan lehet felemelni a fürdőt?

Vannak alapvető módszerek arra, hogy elmagyarázzuk, miként lehet magasabbra emelni a fürdőt:

 1. Hogyan növelhető a fürdő magassága, ha kevesebb, mint 0,5 m? Ha akril vagy fém vízvezetékeket vásárolt, a magasságát speciális csavarokkal állíthatja be a tartóba. Hosszuk széles tartományban változik, így a beépített fürdő magassága könnyen beállítható;
 2. Hogyan emelje fel a padlót a padló felett, ha öntöttvas? Ez az opció nem könnyű, de azok, akik gázhegesztéssel dolgozhatnak, tetszenek neki. Az öntöttvas súlyos anyag. Ezért termékeit öntött, szabályozatlan hordozókra szerelik fel, amelyek előállításához szükség lesz:
  • acél sarkok;
  • Bolgár fémlemezzel;
  • gázhegesztő gép.

Fotók a fém keretek alatt a fürdő látható alább. A kapott szerkezetnek tartósnak és stabilnak kell lennie. Mielőtt elkezdené, állapítsa meg, hogy a fürdőszoba mennyire magas. És csak akkor kezd el hegeszteni az acél sarkokat vágni a kívánt méretre.

 1. Hogyan lehet fürdőzni, ha gyönyörű tervezői lábai vannak? Semmilyen esetben sem szabad gyönyörű tervező betűt elrejteni a téglából vagy a fémkeretekből. Az ideális megoldás a talapzat építése lesz. Az is kérdéses, hogy mi a teendő, ha a fürdő magas. A dobozos betűkészlet kis lépcsőkkel való felszerelése újszerűséget és kreativitást eredményez minden helyiség belsejében.
A fürdőszoba felemelése a tartószerkezet beépítésével

A keretalapzat építéséhez szükség lesz:

 • szúrófűrészhez;
 • építési fúró;
 • kalapács;
 • szint (mind a lézert, mind a vízszintet használhatja);
 • lemez;
 • önmetsző csavarok;
 • rögzítési fém sarkok;
 • fa.

Először is, hogy válaszoljon a fő kérdésre, hogy miként növelheti a fürdőszoba magasságát, használja a szintet a dobogó felső szélénél. Miután a rétegelt lemezt a padlóra kell helyezni, és rögzíteni kell a padlóhoz, körmös dűbelekkel.

A rajz szerint a rudakat a kívánt méretnek megfelelően kell elkészíteni. Ezután egy fa keret össze van szerelve csavarokkal rögzítve. A keret összes ízületét fém sarkokkal kell rögzíteni. Ezután szerelje be a termék lábainak tartóit. Ehhez a blokkok alkalmasak cementhabarcsokkal vagy azonos fadarabokkal.

A formatervezett rétegelt lemez vagy vízálló gipszkarton burkolattal van ellátva, amely szintén öncsavart csavarokkal van felszerelve. A dobogó felületének végén a korábban kiválasztott projekt szerint díszíteni kell.

A padlófülke magassága - szabványok és normák, amennyire le lehet őket utasítani, szerelési utasítások

A fürdőszoba kialakításának tervezésekor minden tulajdonosnak figyelembe kell vennie a lehető legtöbb tényezőt az egészségügyi berendezések színének, alakjának és méretének tekintetében. A paraméterek kombinációjakor különös figyelmet fordítunk a padlóra jutó fürdő standard magasságára.

A fürdőszoba teljes választékának megválasztásánál figyelembe kell venni saját méreteit, és azt, hogy a használatra tervezett berendezések miként illeszthetők bele a benne elhelyezhető háztartási készülékekbe.

A fürdőszobába helyezett fő egészségügyi eszköz maga a betűtípus. Biztonságosnak és kényelmesen használhatónak kell lennie.

A padlószinttől függően a padlószinthez viszonyított standard fürdőmagasság a padlószinttől 70 cm, de bizonyos tűréshatárok vannak. Tehát, ha kisgyerekek élnek a házban, akkor a fürdőkád megengedett 60 centiméter magasságban. Ugyanez a szabály vonatkozik az idősebbekre is.

Ennek a paraméternek a fő kritériuma a biztonságos felhasználási környezet biztosítása.

A cikk összefoglalása

Normák és szabványméretek

A legfontosabb dimenzió a fürdő magassága. Függetlenül attól, hogy milyen alakúak és más méretűek, de az előfeltétel a helyiség alja és padlója közötti rés.

A padlófülke magasságának optimális 12-15 cm-es rést kell biztosítania a szifon felszereléséhez és további karbantartásához. És ha a házban élők egyedi adatai szerint a felső szélnek legalább 60 cm-es magasságnak kell lennie, a problémát csökkentett mélységű font megvásárlásával oldják meg.

Néhány helybeállítási lehetőség:

 • a betűtípustól a falig terjedő távolságnak, ha nem tapad, legalább 70 cm szélességűnek kell lennie a személy szabad mozgásának biztosítása érdekében;
 • a szabványos fürdő alja közötti távolság kb. 15 cm legyen a kimeneti szifon befogadására;
 • A betűtípust szigorúan a horizonton kell beállítani a felső élhez képest, mivel a lejtés a fürdőszerkezet által biztosított.

Meg kell jegyezni, hogy ezek a szabványos szabályok ajánlás jellegűek. Bizonyos esetekben eltérések vannak például a gyermekek és az orvosi intézményekben, a padló alatti fürdő standard magassága biztonsági okokból fél méterre csökkenthető.

A fürdő magasságára vonatkozó ajánlásokat, amikor elhelyezik, a SNiP 3.05.01.85.

A font kiválasztásakor figyelembe veszik a különböző mutatókat. A házban élő emberek dimenziói befolyásolják a belső dimenziók meghatározását.

Ugyanakkor a modern körülmények között a telepítés helyének nagysága gyakrabban befolyásolja a betűk méretét. Sajnos a modern szabványok nem teszik lehetővé a nagyméretű városi lakások használatát.

Az átfogó méretek mellett figyelembe kell venni a lábak magasságát is, amelyek meghatározzák a padló és az alj közötti rés méretét. A mutató fontos, mert szifont tartalmaz.

A fürdő lábai mindig magasság-beállító eszközzel vannak felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy minőségi szempontból magasságban állítsa szigorúan vízszintes helyzetben.

A jelenlegi szabványoknak megfelelően a fürdőméretek a következők lehetnek:

 1. Szabvány - 170 (1700 cm - 700 cm - 560 cm).
 2. A szabvány 160 (1600 cm - 700 cm - 560 cm).
 3. Szabvány - 150 (1500 cm - 700 cm - 560 cm).
 4. Standard - 130 (1300 cm - 700 cm - 575 cm).
 5. A szabvány 120 (1200 cm-700 cm - 610 cm).

Tekintettel arra, hogy a padló alján lévő lábak teljes magasságának legfeljebb 70 centiméteresnek kell lennie, ezt a szabályt ajánlott használni a használat biztonsága érdekében.

Néha a méret választása annyira korlátozott, hogy be kell szerezni egy sitz fürdőt, ebben az esetben a betűk mélysége elérheti a 70 cm-t, a magasság a felső élhez növekszik. Ebben az esetben egy fogantyút szerelnek a falra a biztonság érdekében.

Telepítés, telepítés és csatlakoztatás - utasítás

A fürdőszobában végzett javítás a vízvezetékcsere helyett mindig választ kell adnia a kérdésre - hogy mit, hol és hogyan csatolhat. Először is, meg kell oldani a racionális vízellátás és szennyvízelvezetés problémáit.

Ezenkívül szükséges a függőleges és vízszintes felületek szintre állítása az ezt követő kikészítéshez. Ebben az esetben nem szabad elfelejtenünk, hogy a lejtőket a lefolyóháló irányába rendezzük.

A legegyszerűbb módja egy öntöttvas fürdő felszerelése. Ez nagy tömegének köszönhetően a legtöbb hőálló és csendes vízzel töltött. Ezt a padlóval párhuzamosan kell felszerelni, a fent leírt szerelési magassági követelményeknek megfelelően.

Jelentős súlya kétségtelen előnyt jelenthet, mivel biztosítja, hogy a fürdőkád használat közben stabil maradjon, és nem igényel további intézkedéseket a terület megerősítésére.

A legelterjedtebb az árminőség szempontjából az acél fürdők zománcozott belső felülettel. Sokkal könnyebb öntöttvas, ezért könnyebb telepíteni.

A zajszigetelés és a zománcozott belső felület hőtermelésének csökkentése

De a jelentős hiányosságok két jellemző. Az első a vízzel töltött zaj, a második pedig az anyag nagy hővezetőképessége miatt gyors hűtés. Az ilyen problémák elkerülése érdekében az alábbiak szerint járjon el:

 1. Fürdő közvetlenül a helyén a helyét dőlve alulról felfelé.
 2. Az alsó és az oldalfelületet alaposan megtisztítják a szennyeződésekből, acetonnal zsírtalanítják.
 3. Az oldalak és a fenék felületén felhordó habot helyezünk és gondosan kiegyenlítjük.
 4. Az alkalmazott réteg polimerizációja 24 órán belül megtörténik.

Továbbá, ha szükséges, az erősen kiemelkedő töredékek éles késsel kiegyenlíthetők.

A betűtípustól származó külső felület ilyen kezelése jelentősen megnöveli hőállóságát, és csökkenti a zajszintet a töltés során.

Az ilyen hajó testének gyengesége a deformálás során a töltés és a használat során szintén figyelmet és további finomítást igényel. Az ilyen tartályokat egy további téglaalapra szerelik fel, amely kompenzálja az alsó terhelést.

Ebben az esetben a 170 x 70-es fürdő magassága a padlóról normál és 70 centiméter.

Telepítési utasítások

A fürdő telepítése olyan felelős művelet, amely a szakemberek számára leginkább megfelelő, vagy felügyelete alatt függetlenül végezhető. A következő szabályokat kell betartani:

 1. Az SNiP követelményeinek megfelelően a fürdőt tökéletesen sík, vízszintes felületre kell felszerelni. A padló felületének simító tulajdonságainak meg kell felelniük a betűk tömegének és az öntözött víz tömegének. Különösen az öntöttvas edények esetében jobb használni a porcelán kőlap burkolólapokat.
 2. A fürdő telepítéskor történő megőrzéséhez utolsó telepítésre kerül sor, amikor a fő befejező munkálatok befejeződtek.
 3. Előzetesen meg kell határozni a helyét, beleértve a tartóeszköz kialakítását. Vegye figyelembe a telepítés módját - az alapra, a fém keretre vagy közvetlenül a rendszeres lábakra.
 4. Bizonyos esetekben, ha fémfürdőt használnak, a szabványos lábak nem nyújtanak működési jellemzőket. Idővel a zománc feltörhet és lehúzhatja az alján lévő lábtartó alját. Ezért a vékony fémlemez héjait speciális bölcsőre kell felszerelni, ami növeli a tartófelületet.
 5. A padló alatti kád normál magasságát feltétel nélkül fenntartják.

A szerelési akril termékek jellemzői

Az akrilfürdő használata saját tulajdonságokkal bír. Ennek az anyagnak a teste jelentősen deformálódhat, amikor vízzel tölti és az eljárások elfogadása.

Ezért az ilyen termékeket egy speciálisan elkészített fémkerettel rendelkező hordozóval szerelik fel. A terhelések észlelési pontjai oly módon vannak elrendezve, hogy a betűt nem csak az alján, hanem a felső karimán is megőrzik.

A fürdő telepítésének legnépszerűbb módja azonban egy téglaalapra telepítése. A fektetés oly módon történik, hogy az akril fürdő magassága a padlóról megfeleljen a szabványnak, és legfeljebb 70 centiméter. Az eltérés elfogadható, de csak a mutató csökkenésének irányában.

Az akrilfürdő alatt lévő tartóalapot a dekoratív bevonatok utólagos megfontolásával alakítják ki.

Beszéljünk egy kicsit a készülékről és a jakuzzi működési elvéről

Az idők nem olyan távoliak, hogy a tulajdonos vagyonának jele a házban lévő jakuzzi. Ma egy ilyen pezsgőfürdő számos otthonban kapható, és szükségszerűen szolgál, lehetővé téve, hogy pihenjen és megfiatalodjon egy kemény napi munka után.

Nézze meg a videót

De egy ilyen eszköz beszerzése csak az első és nem a legnehezebb lépés. A legfontosabb az, hogy helyesen telepítsük. Természetesen meghívhat egy tapasztalt szakembert, de részletesen tanulmányozta az eljárást, magad is megbirkózhat ezzel a feladattal.

A hidraulikus masszázs kádja a következő alapelemekből áll:

 • egy tál alakú edényt, amelyet betűkészletnek is neveznek;
 • lyuk vízbevitelhez;
 • fúvókák a vízsugarak és a levegő kiömléséhez;
 • a pezsgőfürdő és a levegőztető hálózat csővezetéke;
 • szivattyúállomás, amely folyadékot pumpál a hidromasszázs rendszeren keresztül;
 • kompresszor levegőbevitelhez és szivattyúzáshoz a levegőztető rendszerben;
 • vízelvezető nyílások a csatorna víztelenítéséhez;
 • szabályozó és szabályozó egység;
 • támogató rendszer pozícionálóval a telepítés során;
 • keverőberendezés a víz hőmérsékletének a betöltés közben történő beállításához;
 • vezérlőpanel.

A hidromasszázs készülék működési elve egyszerű - a kádat a kívánt hőmérsékletű vízzel tölti keverővel, míg a folyadék egy része a hidromasszázs rendszer csöveibe kerül.

A szivattyú nyomást fejt ki, és a folyadék nagy sebességgel távozik a fúvókákból, és masszírozó hatást fejt ki az emberi testre.

Ezen hatás mellett egy aerátor is bekapcsolható, és a levegő további hatása nyerhető tiszta vízsugár formájában vagy vízzel keverve. Az egész folyamatot pneumatikus vagy elektronikus rendszer vezérli.

A modern hidromasszázs készülékek különféle célokra tervezett funkciói - zenét, rádiót, televíziót, valamint színhatásokat hoznak létre. Lehetséges aromatizáció a levegőben, ozonációban és egyéb lehetőségekben.

A fürdők felszerelésének minden formája

A gyártás anyagától, a betű alakjától és méretétől függetlenül a telepítésnek számos általános szabályt kell betartania:

 1. A lábak a fürdőbe olyan helyzetben vannak elhelyezve, hogy a szifon szabadon, torzulások nélkül belépjen a vízelvezető csőbe. A behelyezés előtt szilikon tömítőanyagot kell alkalmazni a csőre.
 2. A telepítés során ellenőrizni kell, hogy a fenék megfelelő lejtése jelen van-e a lefolyó lyuk felé. Ebben az esetben a felső élnek párhuzamosnak kell lennie a padlóval. Az elhajlást hajótervezés biztosítja.
 3. Ha a betűtípust a fal közelében helyezi el, az ízületek megbízható tömítése szükséges. Ez biztosítja a cementhabarcs repedéseinek beágyazását és a kerámia sarkokból való megfékezést. A külső varratot olyan festékkel kell festeni, amely ellenáll a nedvességnek.
 4. A nagy rések téglával vannak lezárva, vagy bármilyen alkalmas lemezanyaggal vannak bevonva, majd díszítőanyagokkal készültek.
 5. A fürdőt földeléssel kell felszerelni. Vastag rézhuzalból vagy aprítóból készül. Az acélszalag alkalmazása elfogadható.
 6. Ha hidromasszázsos fürdőt használ, további kommunikációt kell létesíteni a villamos energia és a víz rendszeréből. Még egy ilyen eszköz megválasztásakor is meg kell jegyezni, hogy a normál működéshez a víz nyomása szükséges 4,5-6 atmoszférában. Ha ez a feltétel nem teljesül, akkor a szivattyú formájában további berendezések beszerzésére és használatára kell figyelni, ami növeli a nyomást a vízvezeték-rendszerben.

Tippek és trükkök

 1. Még akkor is, ha bizonyos képességei vannak az építőiparban és a vízvezetékben, ne hagyja figyelmen kívül a tapasztalt szakemberek tanácsát.
 2. A fürdő hidromasszázzsal történő felszerelése során feltétlenül szükség van egy szakember részvételére, maga a munka nem minősül minőségi szempontból.
 3. A kombinált fürdőszobában végzett vízvezetékszerelés során biztosítani kell az eszközök mindegyikéhez való ingyenes megközelítést.
 4. A vízvezeték-berendezések kiválasztásánál figyelembe kell venni az Ideal Standard termékcsaládot. Ez egy minőségi európai fürdőszobai berendezés, amely megfelel bármilyen követelménynek. Európában gyártott és az egész világon elosztva. A hamisítványok a piacon szinte soha nem fordulnak elő.

Gondoskodni kell a padló és a csatorna csomópontjainak lezárásáról.

A padlófülke magassága: szabványok, normák és tűrések a beépítés során

Egy ilyen meghatározás szerint, mint a padló alatti fürdő magassága, a szabvány a padlóról a másik oldalra eső távolság értékét jelenti. Ez a paraméter szabályozza az SNiP-t, és ez a kulcs a telepítéshez.

A szabványoknak való megfelelés a biztonság és a kényelem garanciája.

Milyen fürdők léteznek

A piacon a vízvezeték fürdők széles választékban vannak jelen. Ön megvásárolhatja a modell öntöttvas, acél, akril, vagy újdonság, mint a quarian termék. A választás a fürdőszoba méretét és a vásárláskor hajlandó összeget határozza meg.

A leginkább nyereséges, gazdasági szempontból acélfürdő. Ez könnyű, nem okoz problémát a szállítás során, és ára igen demokratikus. Ennek az anyagnak a használata lehetővé teszi, hogy bármilyen geometriát adjon a terméknek.

De az acélfürdő nem tart sokáig, mivel gyengén ellenáll a mechanikai sérülésnek. Ezenkívül rosszul tartja meleg és nagyon zajos.

Az öntöttvas fürdő klasszikus. Ez a megbízható és megbízható termék híres a tartósságáról. A nehéz öntöttvas fürdő sokféle formája nem különbözik, bár vannak eredeti design megoldások. A víz hosszú ideig melegen tartja. Van egy öntöttvas fürdő 2, és akár háromszor drágább, mint az acél.

Ez a két hagyományos típusú egészségügyi termék elindította az akril fürdőket, sokkal később jelent meg a piacon, de nagy népszerűségnek örvendett. Kevesebbek, mint elődeik, de jól melegítenek. Minőségi termékek az anyagból, amely képes 10, 20 éves vagy annál többet kiszolgálni.

Az akril modellek előnye számos színben és formában, de számos bonyolult vonal csökkenti az erő tulajdonságait. Az akril felületén nincsenek pórusok, ezért a kórokozó mikroorganizmusok soha nem szaporodnak a fürdőszobában.

A szaniterek világa újdonsága a véletlen összetett anyagból készült kád, amely akril, kvarc és polimer adalékanyagokat tartalmaz. Ezek a fürdők sokáig szolgálnak, és teljes mértékben igazolják magas árukat.

Ez az anyag UV-álló, higiénikus, kemény felületű. Az akrilnél nehezebb modellek tömege körülbelül 50 kg. A termékek költsége azért magas, mert csak Európában készülnek.

Mi az SNiP ajánlása

A fürdő telepítésének folyamata nehéz és igényes munka, amely előírja a műszaki szabványoknak való megfelelést. Először is meg kell felelni egy ilyen paraméternek, mint magassága a padlófelülettől. Az SNiP minden fürdőméret esetében 0,6 m-t ajánl.

Ez az érték nem függ a tálca telepítésének helyétől. A falhoz illeszthető, ha a szoba kicsi vagy a közepén van, amikor a kád tágas. A legfontosabb dolog az, hogy szabad tér van - legalább 1 m. Az SNiP szintén korlátozza a küszöb magasságát a fürdőszobában - nem lehet magasabb 3 cm-nél.

A megállapított szabványban vannak kivételek - a kórházak és a gyermekgondozási létesítmények fürdői 10 cm-nél kisebb magasságig emelkednek a szabványok által meghatározott paraméterektől.

A 60 cm-es szabvány nem szigorú és megingathatatlan az otthoni körülmények között. A növekedés nem minden családtag esetében azonos lehet, így 100 mm eltérés megengedett mind a kisebb, mind a nagyobb irányba. Fontos, hogy bejusson a fürdőbe és kijusson a fürdőből.

Különböző anyagokból készült fürdők felszerelése

A tál magasságával előre meg kell határozni. Ehhez olyan információkra kell összpontosítania, mint például a család legkisebb tagjának növekedése.

Általános telepítési szabályok

Ez a paraméter befolyásolja a falburkolat típusát. Ha a csempe van kiválasztva, tanácsos tudni a csempe méretét. Az SNiP által szabályozott magasságban 2-3 sorból 0,6 m-es teleptestet lehet elhelyezni maradék nélkül.

A megfelelő telepítési betű feltételezi:

 1. Szigorúan vízszintes pozíciója. A kád oldalán levő, a falhoz érintkező szint szabályozza.
 2. Az oldal és fal által létrehozott szög 90 °. Ezért egy nagy háromszögre van szükség ahhoz, hogy folyamatosan ellenőrizni lehessen ennek az állapotnak a betartását.

Az oldalak vízszintes elemét könnyebb elérni 100x100x5 mm-es paraméterekkel ellátott fémlemezek formájában.

A tartók alatt való tartózkodásuk kötelező, ha a fürdőt egy olyan alapra szerelik fel, amelynek keménysége alacsonyabb, mint az esztriché. Lehet fapadló vagy parketta, laminált. Ebben az esetben, további merevítő elemek nélkül a kapacitás a működés közben kerül alkalmazásra.

A fürdő magasságának megválasztásakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy az alja alatt egy szifont helyeznek el. Rendes működéséhez kb. 150 mm szabad területet kell biztosítani.

Az árnyalatok az öntöttvas betét felszereléséhez

Különösen fontos, hogy az öntöttvas vasaló telepítése előtt válasszon magasságot a padlóról. Mivel súlya meglehetősen lenyűgöző, nehéz ezt a paramétert beállítani a telepítés után. Az ilyen tálak lábai általában szilárdak, gyakran egy kifinomult kialakítással jellemezhetők.

A klasszikus változat egy öntöttvas kád a díszes formájú lábakkal, metszetekkel vagy díszítésekkel. Állhat az oroszláncsákon vagy a szirmok formájában, szőlőtőként. A tartók mereven rögzítve vannak a testhez. Rögzítse őket fém vagy csavarkötésekkel.

Ha a fürdőszobai készlet nem állítható állványokkal rendelkezik, akkor a magasságot vágáskor állítják be, majd csiszolással.

A termék felületének erősnek és laposnak kell lennie. Ha a padló nem elég kemény, a lábak alatt 5 cm átmérőjű és legalább 5 mm vastag fémlemezeket helyeznek el.

Amikor a tartályt csúszós padlóra helyezi, a tartóit vízálló polimer ragasztóval rögzítik. Ha a lábak kialakítása lehetővé teszi a magasság beállítását, a paramétert beállító csavarokkal lehet beállítani, majd a reteszelőanyákkal meghúzni. A tálat egy kézzel és egy véggel igazítsa helyesen.

Az egyik lábról vagy az alján lévő öntöttvasból készült modern fürdőkád speciális fűzőlyukkal rendelkezik a földelővezeték csatlakoztatásának lehetőségére. Ha ez az elem rendelkezésre áll, akkor el kell távolítani a szigetelést úgy, hogy a csatlakozó ponton lévő kábel jól illeszkedjen. Ezután csak a csavarral kell a karmantyút rögzíteni.

A régimódi modelleket nem lehet ilyen egyszerűsített rendszer szerint földelni - nincs külön fülük. A felszabadítás idején a földelés természetes volt - a kádat egy öntöttvas vasaláshoz kapcsolták a földre.

Mivel sokan megváltoztatták az öntöttvas műanyagot, a természetes földelés megszűnt. Ezért a földeléshez a lyukak egymástól függetlenül történjenek a tartály alsó részéhez való rögzítés területén.

A beépítés során az építési szintet a padlólap oldalainak párhuzamosságának fenntartása érdekében kell használni.

Ha a végleges beállítás után a terméket át kell tolni, akkor finoman megérintheti. Csak olyan mozdulatokkal végezzen manipulációkat, amelyek a mozgáspontokhoz képest sokkal közelebb vannak a többihez képest.

Acélfürdő magasságállítás

Bár az öntöttvas fürdő még a szoba közepén is elhelyezhető, az acéltartálynak feltétlenül hozzá kell járulnia a falakhoz. Beépítés és kiegyenlítés előtt szükséges a falak csempézése.

Az acél fürdők rögzítésének jelenlegi módszereitől az öntapadó bélésű tartók a legbiztonságosabbak és legbiztonságosabbak.

Amikor a lábakat rögzítő csavarokkal rögzíti, a zománc eltávolítása mind a rögzítőelemek alatt, mind a működés közben előfordulhat.

Öntapadó, állítható, a tálca lábának alsó részének kontúrja mindig párosítva. A csatorna formája és a bázisban egy kis eltérés van. Itt van egy rögzítő csavarral ellátott rögzítőcsavar, amely műanyag hegyekkel van felszerelve.

Különösen megbízható lábak egy acéltartályhoz - rövid, de hosszú csavarokkal állítható. Maga a fürdő az egyenesen álló falakra van felszerelve, amelyeken még nincs dekoráció, korábban áztatott nedvességgáttal.

Az új acélkád behelyezése előtt az öntapadós lábak felszerelése a tálhoz való csatlakozás helyével történik. Az elsőt kb. 30 mm távolságra állítja le a leeresztő nyílástól. A második - egy sík felületen az ellenkező oldalon. Ezt megelőzően az érintkezési pontokat egy alkohol vagy aceton tartalmú oldószerrel törölni kell a zsírtalanítás céljából.

Fedje le egy kevés meleg építési szárítót. Ezután távolítsa el a védőfóliát, majd helyezze a tartóelemeket pontosan a jelölőanyagra és szorosan nyomja meg. Tegye a beállító anyákat a karperecek beállítására, és óvatosan hajtsa őket a műanyagból a stop ütközésig. A csavaranyák közel vannak a tippekhez. Az összeszerelt csomópont a tartóhoz csatlakozik.

Miután a fürdőt állandó helyen helyezték el, végezze el a szint és a magasság előzetes beállítását. Ezután folytassa a pontos beállításokat. Ehhez 4 fa ékszer szükséges. A falak és a kád oldalán vannak meghajtva úgy, hogy a szélek kissé kinyúlnak.

Határoló paszta a papírszalagon. Ezután a képződött rést egy keskeny fúvókával ellátott palack segítségével habozzák fel. Miután a rögzítőhab megkötődött, a fából készült ékeket leszorítják fogók segítségével. Továbbra is meg kell szüntetni a habot, és kiküszöbölni a holtjátékot a csapok kicsavarásával.

Folytassa a következő lépcsőhöz - befejező munkát. A tálat védőfóliával borították, a falakra és a padlóra csempézett. Ezután kézzel húzza meg a lábakat úgy, hogy a fürdő nagyon szorosan illeszkedjen a falhoz.

Húzza meg az anyákat, csavarja őket szorosan a tartóelemekhez. A fürdőszoba magasságállításának helyességének ellenőrzéséhez a méréseket négy oldalról a padlóról végezzük. A mérési különbség nem haladhatja meg a 4 mm-t. Ha ez a feltétel megsérti, a beállítás ismételten végrehajtódik.

Az akril modell felépítése

Az akril fürdők gyakran fémvázzal vannak ellátva. Állítható lábak vannak, amellyel könnyen felveheti a polimer tálca magasságát.

A mellékelt készlet tartalmaz raznomernye fémprofilok, amely már rögzítő furatok, 4 láb, 4 állvány formájában csapok, támcsapágy 4, 16 csavarok, önmetsző csavarok.

A telepítés kezdetén az összeszerelt keretet a tálca aljának közepén helyezik el, a padlón fordított állapotban. A lábak a kerethez vannak rögzítve. Két alátámasztás van alul, három - az elülső él mentén, a fal mentén - még kettő. Végezze el a beállító lábakat a kívánt magasságig.

A fürdõ átfordul, ellenõrizze a vízszintes szintet. Ha nincs eltérés, csatlakoztassa a szifont. A következő lépés a fürdő szélének a falhoz való rögzítése. Ehhez speciális kampókat vagy sarkokat kell tenni. Összefoglalva, szerelt díszítő képernyő.

Amikor a fémprofil vázlata hiányzik, a tálat olyan téglákon helyezzük el, amelyekből az építmény pódiumszerű. Néha, annak érdekében, hogy ne túljussanak a mennyezeten, ahelyett, hogy ez a nagy téglaépítés, oszlopok készülnek. Két vagy három lehet - ez a modell hossza függvénye.

Hasznos videó a témában

A fürdés megfelelő beépítése a videóba:

A fürdőben történő telepítés során felmerülő árnyalatokról:

Nem léteznek olyan követelmények, amelyek szigorú betartásra szorulnak, mint a padló alatti fürdő magassága. A meglévő normák természeténél fogva inkább ajánló jellegűek. A megfelelő választás érdekében nemcsak ezekből a paraméterekből kell kiindulni, hanem az egyes körülményektől is.

Melyik magasságban a padló és hogyan kell telepíteni a fürdő?

A kényelem a fürdőszobában fontos összetevője a kényelmes tartózkodás egy adott szobában. Ahhoz, hogy zuhanyozni, mosni vagy más eljárást lehessen tenni a zuhanyzóban vagy a WC-ben, fontos, hogy szabadon hozzáférhessen mindent, amire szüksége van. Ha a zuhanyzó helyisége megfelelő méretű, akkor sokkal kényelmesebb a fürdő telepítése, hogy különböző lehetőségeket kínáljon a vízkezelésre. A termék megvásárlásakor világosan meg kell tudni, hogyan kell felszerelni, és milyen magasságban kell a padlótól a telepítés megkönnyítése, a csatorna tisztítása és természetesen a használat során.

Jellemzők és normák

A fürdőhely javítása vagy a fürdő önmagában történő cseréje során nemcsak a megfelelő vízkezelési tartályt kell kiválasztani, hanem a szabványoknak megfelelően is telepíteni. A fürdőszoba méretétől függ a használat kényelmétől. Ennek elég mélynek kell lennie ahhoz, hogy magában tartsa a vizet, és ne engedje, hogy átjusson a helyiségbe, de ugyanakkor kényelmes egy felnőtt gyermek vagy egy idős ember számára, hogy belépjen rajta.

Nem számít, milyen fürdő lesz a helyiségben, fontos, hogy azt a megfelelő magasságba helyezzük, amelyet a szabályok szabályozzanak:

 • A padlószint magassága 60 cm, így a padlóról a fürdő felső széléig ilyen távolság könnyedén bejuthat és elhagyhatja a fürdőt.
 • A fürdőnek a helyiség falától való távolságának legalább 70 cm-nek kell lennie ahhoz, hogy szabadon megközelíthesse a fürdőt és használhassa bizonyos igények kielégítésére.
 • A padló alján lévő kád minimális magasságának legalább 15 cm-nek kell lennie, ennek a mutatónak a különböző típusú szerkezetek ellenére stabilnak kell lennie.
 • Szükséges a termék telepítése, zökkenőmentesen, elővigyázatosság nélkül, mivel azt a gyártó biztosítja és a mosogatóhoz irányítja.

A fürdő magassága megváltoztatható, ha gyermekgondozó központ, ahol a berendezést eredetileg a felnőtteknél kisebb magasságú gyermekek használják.

A fürdőszoba optimális magasságának kiszámításához olyan mutatókra kell összpontosítania, mint:

 • A szobában élők átlagos magassága. Így a magasság 50 cm lehet, ha a család nem magas, és sok gyermek van, vagy 70 cm-re emelkedik, ha több magas felnőtt él a lakásban.
 • A lakásban élők kategóriájának elszámolása: nyugdíjasok, fogyatékos emberek, gyerekek, amelyek szintén jelentősen befolyásolhatják a telepítési magassági mutatókat.
 • A fürdőszoba kiválasztása mélyen. Ha viszonylag mély, és 50 cm-rel egyenlő, akkor figyelembe véve a szifon felszereléséhez szükséges 15 cm-es emelkedést, a szint 65 cm-re emelkedik.
 • A fürdőszoba mérete és súlya. Ha az anyag öntöttvas, a szerelésnek legalább 15 cm-re kell lennie a padlóról, a könnyebb anyagoknak kis ingadozásaik lehetnek.

Így a családtagok sajátossága és a beépített fürdő sajátossága alapján kiszámíthatja az összes szükséges mutatót a berendezések megfelelő felszereléséhez és kényelmes használatához

Milyen magasságban telepíti a fürdőt a padlóról: szabvány és tűrések

Fürdőszoba az otthonban - talán a legfontosabb. Egyrészt, az időben töltött idő miatt.

Másrészt viszont ez a helyiség otthoni egészségkárosító mikroklímát okozhat otthon a túlzott páratartalom és ennek következtében a kórokozók megjelenése és reprodukálása miatt.

Ezért, javításokat végezzen a szobában, vagy akár fürdőt is telepít, alaposan át kell gondolnia minden lépést.

A fürdő telepítése - nem elég egyszerűnek hangzik? De nem, ez messze az egyszerű munkától, megfelelő számítást és alkalmazási készségeket igényel.

Ebben az esetben egyetlen részletet sem lehet kihagyni, mivel a fürdő telepítése során meglepetés alakulhat ki, ami később kellemetlen szagot eredményez a szobában, szivárog, gomba és sok más "kellemes" meglepetés.

Ezért a fürdõt bízni kell egy bevált szakemberrel, vagy magának kell telepítenie. Ne felejtsd el a mester vezérlést, még akkor sem, ha közeli barátai tanácsolták neki. És ha mégis úgy döntött, hogy önállóan jár el, akkor meg kell tanulnunk az anyagot, és meg kell birkóznunk az SNiP-vel.

De anélkül, hogy szakemberrel kellene konzultálnunk, az nem nélkülözhető. Egy szakképzetlen személy számára lehetetlen figyelembe venni a telepítés és a technikai jellemzők teljes feltételt.

Hogyan válasszunk és telepítsünk egy műanyag gátat a fürdőszobába? Olvassa el ezt a cikket.

Válasszon minőségi és olcsó habarcsot a csempeburkolatokhoz a fürdőszobában. Hasznos ajánlások.

Anyaggyártás és alkalmazásuk jellemzője

A mai vízvezeték-piac nagyszerű választékot nyújt a különböző fürdők számára minden formában és méretben. Rendszerint a gyártási anyagok három típusa létezik: acél, öntöttvas, akril.

Minden típushoz saját telepítési funkciók szükségesek:

 • Öntöttvas - régi klasszikus. Sokan még mindig csak az öntöttvas erõs és nehéz puhatestükkel bíznak, figyelembe véve azok tartósságát és monumentalitását. Ezenkívül az anyag tökéletesen megőrzi a meleget és elég egyszerű a tisztításhoz. A fürdõ masszív hatásának köszönhetõen az erõs tartókra kell felszerelni, közvetlenül a termék alapjával kombinálva. Figyelembe véve ezt a tényt, a végső változatban meg kell határozni a fürdő kívánt magasságát.
 • Az acéltermék-termékek sok rajongót is szereztek, köszönhetően a szép megjelenésnek és a rendkívüli költségvetésnek. Az ilyen termékek hátrányai közé tartozik az instabilitás és a minimális hőszigetelés. Azonban nagyon kényelmesek a telepítéshez. Szabályként a magasság-beállító lábakat használják rögzítésként. Mindig lehetséges, hogy pótlólagos anyagokat helyettesítsenek, hogy a fürdést a művelet során magasabbra emelje. A szakértők javasolják egy acélkád felszerelését, amely maximális tapadást biztosít a falakhoz. Az optimális helyszín közvetlenül a három fal mellé állna a maximális stabilitás és biztonság érdekében.
 • Akril - az összes fenti legfiatalabb lehetőség. A kiváló hővisszatartás miatt széles körben ismertek és vásároltak, kellemes tapintású anyagok. Ezenkívül számos forma és szín lehetővé teszi az akril fürdők regisztrálását, még a legdrágább fürdőszobákban is. A szerelés az alján található szereléssel történik, mivel jobb előkészíteni a termék végső magasságát a vásárlás előtt.

Mindhárom típus esetében azonban vannak kötőelemek, amelyek kisebb beállítási lehetőséggel rendelkeznek.
Vásárláskor figyelmet kell fordítani a termék minőségére. Ha az öntöttvas fürdő egyszerűen gyorsan elveszítheti a zománcot, és természetesen a megjelenés, akkor a túl gyakori és nehéz terhelésű akrilfürdő egyszerűen felrobbanhat.

A rossz minőségű fürdők mérgező vegyületeket is képezhetnek, amikor a víz elpárolog, amelynek összetevői gyakran rossz minőségű zománcba esnek.

Miért fontos tudni a padlóról a fürdőszoba magasságát: az elfogadott szabványokat

A fő mutató a fürdő szokásos beépítési magassága a padlóhoz. Általánosságban elmondható, hogy a "standard fürdőmagasság" kifejezés a fürdőszobától a padlóig terjedő távolságot jelenti. Ennek alapja a telepítés során a funkcionalitás és a biztonság biztosítása.

Építési kódok azt javasolják, hogy a készüléket a padlószinttől legalább 60 centiméterre telepítse.

A legtöbb szovjet építésű apartman nagyon kis fürdőszobával rendelkezik, mivel a fürdő legáltalánosabb helyzete - a falak közelében. Tágas fürdőszoba jelenlétében a kádat a szoba közepén is elhelyezheti. Természetesen nem szabad megfeledkezni arról, hogy legalább egy méter szabad helyet kell hagyni az egészségügyi geniusz termékéhez.

tűrések

Annak ellenére, hogy meglehetősen kategorikus kijelentéseket tett a fürdő szükséges magasságáról, a valóság még mindig saját korrekciókat tesz lehetővé, és lehetővé teszi a szabványok lehető legszorosabb hozzáigazítását az egyes konkrét helyzetekhez.

A fürdő magasságától függően a használat kényelmétől függ.

Például az átlagos fürdőmagasság orvosi és gyermekgondozási létesítmények esetében nem ajánlott 50 cm-nél nagyobb.

A szokásos lakások esetében a szabvány még mindig pontosan 60 cm-t ajánl, úgy gondolják, hogy ez a legoptimálisabb magasság, ami nem veszélyezteti az egészséget és az életet.

Elméletileg a fürdőszoba magasságának olyannak kell lennie, hogy ne okozzon kellemetlenséget a legalacsonyabb családtag és a nyugdíjasok számára. Ehhez egyszerűen kérdezze meg a háztartást, hogy próbálja meg felemelni a lábát az oldalán, majd az optimális magasság egyértelműen megjelölve.

Vásárolnék orosz csempékből? Olvassa el az előnyeit és hátrányait.

A kerámia fürdőszoba kanyarog egy nagyszerű módja annak, hogy megvédje az ízületeket a fürdőszoba és a fal között, hogy ott víz érkezzen.
http://vannaja-komnata.com/remont/gidroizolyatsiya/keramicheskij-bordyur.html

A fürdő helyes beállítása?

Az épületkódok által meghatározott magasság két vagy három sorban gazdaságosabb és esztétikusabb elrendezést tesz lehetővé a burkolólap burkolatának, anélkül, hogy az anyag vágása vagy felesleges széttöredezése lenne.

Annak érdekében, hogy ideálisan telepítse a fürdőt, kövesse a szakértők tanácsát:

 • Húzza el vízszintesen, míg a maximális pontosság elérése érdekében jobb az építési szintet használni.
 • Az a szög, amelyen az oldal a falon nyugszik, pontosan 90 fok.
 • Ha nem lehet tökéletesen vízszintes helyzetbe állítani a fürdõt, akkor az aljzatot kell használni. Például beállíthatja a pozíciót fémlemezekkel. Leggyakrabban a kis tömítések körülbelül 5 milliméter vastagságúak és 10 cm-es oldalak. Az alumíniumlemezek használata a fém nagy puhasága miatt elfogadhatatlan.
 • A nehéz, például vastermékek süllyedésének megelőzése érdekében a tömítéseket viszonylag puha talpon kell elhelyezni. Leggyakrabban ilyen esetben erős fából készült fából készült rudakat használnak.

A fürdő kiválasztása és felszerelése mellett ragaszkodnia kell a nem túl nagy ajánlatok listájához a kiváló minőségű telepítéshez. Az üzembe helyezés során az állami szabványoknak való megfelelés védelmet nyújt a termék működésében esetlegesen felmerülő esetleges veszélyekkel szemben. Ezért a szerelőnek szüksége van a gondozásra, a technológia ismeretére és az építési jogszabályok tiszteletben tartására.

Jól megválasztott anyagok és a fürdő maga teszi a szobát kényelmesen és biztonságosan minden családtag számára.

Tekintse meg a videót arról, hogyan kell megfelelően felszerelni a fürdőt lézersugárral:

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

Feliratkozás a frissítésekre E-mailen keresztül:

Mondja meg barátainak!

Valahogy nem gondolkodtunk arra, hogy milyen magasságba helyezzük a fürdőt. A műanyag és egyéb új modellek azonnal elutasításra kerültek. A legerősebb az öntöttvas. Vásárláskor már lábakkal volt összekapcsolva. Az eredmény egy szabványos méret 60 cm.

A szovjet fürdőszobák rendkívül kicsiek. A legalacsonyabb. Ne fordulj meg. Mosógépet szereltek fel, szinte nincs hely.

Mi legyen a fürdő magassága a padlóról?

A fürdőkád lakása nagyon fontos. Van némi árnyalat. Az egyik a padlón található fürdő magassága. A másik a hely ennek a struktúrának a helyén. Ezekből a finomságokból nagymértékben függ a kényelem, ha ezt az egészségügyi berendezést alkalmazzák.

A fürdő felszerelésének szabályai és szabályai

A szaniteráru gyár termékeit a kutatóközpontok követelményeinek megfelelően állítja elő, amelyek a berendezések telepítésének helyességéért és biztonságáért felelősek. Mielőtt vásárolna és telepítené a fürdőt, legalább röviden meg kell ismerkednie az SNiP (építési szabályzatok) néhány paraméterével. Az SNiP a padlóról 60 cm magasságú kádfürdő telepítését teszi szükségessé, amely a lábfej emelésére alkalmas. Ha a fürdő magassága a padlóról nagyobb, mint ez a távolság, ez további kellemetlenséghez vezethet. A fürdő bejutása és elhagyása egyszerűen veszélyes. A gyártók ilyen magasságúak és beépítik termékeikbe.

A hazai modellek mérete 150 × 70 cm, a legtöbb importált modell mérete 180 × 80 cm, de szinte mindegyikük lábakkal van felszerelve. A lábak erőforrással rendelkeznek, lehetővé téve a fürdő padlózatának magasságát 60 cm távolságban az oldal felső széléhez.

Az SNiP ajánlásai azt mutatják, hogy a fürdőszobában a küszöbérték nem lehet 3 cm-nél nagyobb A fürdőkészülék elhelyezése a következő lehet:

 • a szoba közepén;
 • közel a falhoz.

A lakások abszolút többségében a fürdő közel áll a falhoz. Ez a szoba méretének köszönhető. Általában a hangsúly három falon történik. Ez nagyon jó lépés. Még akkor is, ha egy személy elcsúszik, a falra támaszkodhat, és nem eshet le. Egy nagy házban vagy egy nagyméretű lakásban lévő magánházban lehetőség van felszerelés felszerelésére a szoba közepén. Ebben az esetben a fürdő magassága a padlóról az oldal tetejére kb. 60 cm legyen, a legközelebbi falhoz legalább 1 m-es rés legyen, amely lehetővé teszi a fürdőkád kerekét és mindkét oldalról bejutását.

Népszerű modellek

Több száz modell létezik a piacon. Mindegyik különböző anyagból készül, és teljesen más formában van. A legnépszerűbb korunk a következők:

 • zománcozott acél;
 • öntöttvasból;
 • akril.

Ezeknek a struktúráknak saját tulajdonságaik vannak, és telepítésük némileg eltérõ. Az acéltermékek meglehetősen könnyűek, nagyon elegánsak és szinte minden fürdőszobába illeszkednek. Ezek a termékek állítható lábakkal vannak felszerelve. Ebben az esetben a padló alatti alapszín magassága kissé eltérhet egy vagy több irányban. De nem biztosítják a teljes stabilitást, ezért a helyiség közepén történő használata nem ajánlott. A legjobb hely a falak között.

Az öntöttvas fürdő a legsúlyosabb. Megőrzi a hőt néhány óra alatt a vízbe. A termék beszerelése jelentős fizikai erőfeszítést igényel. A felszerelést öntöttvas támasztékok segítségével végzik, amelyek általában mereven csatlakoznak a testhez. Ez a modell nagyon stabil, bárhol elhelyezhető a lakásban. A fürdő magassága nem állítható. Ha fel kell emelni, akkor a támasztó lábak alá kell helyezni a fát vagy más bélést.

A legvonzóbb és fényűző lehetőség - akril modell. Ez az egyedülálló vízvezeték tökéletesen illeszkedik a szobába. Az akril modell helyreállítható speciális keverékkel. A helyreállítás következtében minden dörzsölés, érdeség és karcolás eltűnik a termék felületéről. Az akril kivitel könnyű és instabil, ezért csak a fürdőszobában javasolt. A rendszeres lábak és támaszok nem rendelkeznek szabályozó eszközökkel.

Ha a fürdőt nem otthon, hanem kórházban vagy óvodában helyezik el, akkor milyen magasságban engedélyezik? Az építési szabályzatokban eltérések vannak. A fürdő magasságát az orvosi és egészségügyi létesítményekben, valamint a gyermekintézményekben 50 cm-rel egyenlítik ki, de ettől eltérően mindkét irányban megengedett eltérés. Minden tulajdonos a magasságot állítja magára a kényelem elérése és a fürdőszoba használatának élvezetének maximalizálása érdekében.

A fürdőszoba kényelmesebb használatához sajátos pódiumot építhet neki. Neobhidmo készül:

 • szúrófűrészhez;
 • drill;
 • kalapács;
 • építési szint;
 • lemez;
 • rögzítőcsavarok;
 • fém sarkok;
 • fa a fáról.

A dobogó felépítéséhez használd a szintet a fürdő felső széle és a dobogóra jelölésére. Ezután egy rétegelt lemezt helyezzünk a padlóra, és határozottan hozzáerősítjük hozzácsapokkal vagy körmökkel. A rudak keringő keretből. Csavarokkal és sarkokkal van rögzítve. A tartóelemek fából készült darabból vagy cementhabarcsból álló tömbökből készülhetnek. Az egész szerkezetet vízálló gipszkarton vagy rétegelt lemez készítette. Különböző módon díszítheti.

Ahelyett, hogy következtetésre jutna a témával kapcsolatban

A fürdés a házban vagy a lakásban felelős. Meg kell hoznia a család kényelmét és kényelmét. Ehhez meg kell tartani magassága a padlóról. Ez annak köszönhető, hogy biztonságosan használják. Az ajánlott magasság 60 cm, nem függ a termék alakjától és modelljétől. A hidromasszázs, a szabványos öntöttvas, a könnyű acél vagy akril modellek azonos magassággal rendelkeznek. Csak egy speciális eszközzel állítható be, amely néhány termékmodellel van felszerelve. Amikor a terméket falra vagy a szoba közepére szerelik fel, a magassági követelmények nem változnak. Többször kell bejutnia a fürdőbe, és kijutni abból, hogy meghatározza az optimális magasságot magának. 50 és 70 cm között változhat.