Legfontosabb > Fürdő

A mosdó beépített magassága a fürdőszobában

A szovjet időkben sok GOST és SNiP-t fejlesztettek ki a lakó- és köztereken lévő fürdőszobák különböző berendezéseinek (fürdőkádak, mosogatók, WC-tálak, törülközők stb.) Felszerelésére vonatkozó szabályokkal. Nemcsak a mosogató beépítési magasságát szabályozzák, hanem a vízvezeték szerelvényektől való távolságot is, valamint általában az ilyen készülékek felszerelésének szabályait.

A mosogató magassága a padlóról - SNiP

Az SNiP 3.05.01-85 szerint a lakó- és középületek és intézmények mosogatójának padlótól a felső széléig való távolsága 80-85 cm, magassági tűréshatár 20 mm.

Az SNiP (Építési Szabályok és Szabályok) követelményeit az ezen a területen dolgozó szakemberek sokéves kutatásának alapján fogadják el. A teljes intézmény arra törekedett, hogy kényelmes és kényelmes legyen az ember számára egészségügyi felszerelés használatához - mosogató, fürdőkád, WC.

De nem semmi a végén a múlt század, sok szó esett a gyorsulás, férfi átlagos magasságú nőtt jelentősen, több mint harminc éve, néhány követelményeinek építési szabályzatok nem fér bele a modern szabványoknak.

Ha eljött az ideje, hogy a felnőttek új kutatásokat hajtsanak végre, akkor a régi gyűjteményekben hosszú időn keresztül meg lehet tenni a gyerekek mosogatóinak telepítését.

Az óvodai intézményekben lévő mosdókagyló felállításához kifejlesztett szabványokat a II-64-80 SNiP-ben definiálják:

 • óvoda - 40 cm-re a padlótól a csúcsig;
 • előkészítő csoport - 50 cm.

Az SNiP 3.05.01-85-es iskolák esetében két szabvány szerepel:

 • elsődleges osztályok - 55-60 cm;
 • közepes és magas osztályok - 65-85 cm.

Eddig az SNiP ezen követelményei ideálisak a gyermekek számára, és ha úgy dönt, hogy egy rendszeres lakásban külön mosdót telepít a gyermeke számára, kövesse az ebben a gyűjteményben szereplő irányelveket.

Hogy lehet, amikor a fürdőszoba nagyon kicsi, és be kell helyeznie benne egy fürdõt, egy mosdót, egy fürdőszobát és egy mosógépet, és nincs elég hely erre. Nézd meg a kis fürdőszobák formatervezési képeit - vannak megoldások.

Hogyan lehet egy régi fürdőt egy akril bélés segítségével kijavítani? Van értelme és mennyibe kerül? Részletek a mi cikkünkben.

A kombinált kis fürdőszoba szép és funkcionális kialakítása nagyon nehéz. Kiválasztottuk Önnek a fotókat és tippeket.

Shell átutalás - megsértése vagy sem

A standard (standard) - az angol nyelvről lefordítva normát, mintát jelent. Ez valami, ami sablonként, sablonként szolgál, és nem tartalmaz semmi szokatlan vagy eredeti.

. Ebben az esetben a szabványos beépítési magasság süllyed a fürdőszobában, mint már említettük, 80-85 cm Ez az, amit lesz telepítve elsüllyed egy csapat vízvezeték-szerelők az új épület - az épület kódokat.

De a saját fürdőszobájában és a saját kezével végzett javításokat szeretné, és néha el kell térni a szabálytól, hogy valami érdekeset, szokatlanul, nem szabványos dolgot csináljon.

Lehetséges? És mi minősül az SNiP megsértésének és mi nem? Mely munkákhoz szükséges a hatóságok jóváhagyása, és amelyekhez nem? Lássuk.

permutáció

Bármely oknál fogva úgy döntött, hogy kicseréli a mosdót és a fürdőt. Ha minden munkát a fürdőszobában végzünk, akkor nem sérti a szabályokat, semmit sem kell összehangolni. Elegendő felkérni egy meghatalmazott képviselőt, és átadni a munkát.

A mosogató magasságának megváltoztatása

Ez a fajta munka nem igényel engedélyt, a padlótól a felső élig terjedő mosdómagasság nem feltétlenül felel meg az előírásoknak, és saját belátása szerint választja ki.

Második mosdó beépítése

Egy másik készülék beszerelése a fürdőszobába nem igényel koordinációt, de ha úgy döntesz, hogy a mosdót a fürdőszobán kívülre helyezi, akkor már új tervezést végez. Az illetékes hatóságok engedélye nélkül az átadás az SNiP megsértésének minősül. A legjobb esetben a meghatalmazott képviselő megtiltja a munkát, legfeljebb a bírság összegét írhatja ki.

Szükségem van a szabvány követésére

Általában a héj szabványos telepítése nem okoz semmilyen panaszt, az SNiP által beállított átlagos magasság sok ember számára alkalmas. Semmi sem, azok a készletek, amelyekbe a beépített mosdóval felszerelt talapzattal vagy "moidydry" emelvényekkel ellátott mosdókagyló 80-85 cm magas.

De ha a szabványos vízvezeték bármilyen okból nem felelne meg, akkor senki sem tiltja meg, hogy kicsit megváltoztassa a távolságot a padlóról a mosogató tetejére a könnyű használat érdekében.

Ha kisgyerek van a családban, nyilvánvaló, hogy egy kis méretű fürdőszobában nem lehet különálló, standard mosodát elhelyezni. Ebben az esetben a fürdőszobai bútorgyártók szekrényeket kínálnak a mosdókagyló alatt, visszahúzható lépcsővel felszerelve.

A legjobb megoldás a lábtartó megvásárlása, amellyel a gyerekek kényelmesen moshatók.

Meg kell mondani, hogy mindezek a normák és szabályok szigorúan csak többlakásos lakóépületekre vonatkoznak, ahol maga az építési projekt különböző építési előírások és állami előírások alá tartozik. A magánházakban, kúriákban, nyaralókban a felújításhoz, a vízvezeték szereléséhez nincs szükség jóváhagyásra vagy engedéllyel, valamint a szabvány követésére vagy sem - attól függ, hogy a tulajdonosok vágyakoznak-e.

Már eldöntötte a magasságot, de nem tudja kiválasztani a mosogatót?
Cikkünk segít Önnek abban, hogy választani tudjon - nézze meg, hogyan néz ki a felső szintek a fürdőszobai pulton.

Arany átlag

A mosdó beépítési magassága a saját fürdőszobájában komoly gondot jelent, és felelősségteljesen kell megközelíteni.

A szakemberek úgy döntöttek, hogy a nők számára az optimális távolság a padlóról az oldalra 80-92 cm, míg a férfiaknál sokkal kényelmesebb a mosogató 85-102 cm magasságban való mosása.

És ha vannak gyerekek a házban, akkor sem az egyik, sem a második magasság nem felel meg nekik. Jó, ha lehetséges egy második mosogató telepítése, de gyakrabban minden háztartásnak egy eszközt kell használnia.

Ebben az esetben ajánlatos valami átlagot választani, pl. Egy mosdót 80-95 cm-es magasságban felakasztani, a gyerekek számára pedig különleges standot vásárolhat.

A mosogató felszerelése más készülékekhez képest

A SNiP 3.05.01-85 nem csak a mosdó magasságát határozza meg, hanem a fürdőszobából származó egyéb tárgyaktól való távolságot is, amelynek minimális értékei:

 • a WC-hez - 25 cm;
 • bidéhez - 25 cm;
 • a fürdőhöz - 30 cm;
 • a zuhanyhoz - 30 cm;
 • a tükör alsó széléhez - 20 cm;
 • a fűtött törölközőtartóra - 60 cm;
 • a kimenethez - 60 cm;
 • az oldalfalhoz - 20 cm.

Ezenkívül a normáknak megfelelően a mosdó előtt a szabad zóna legalább 70 cm, ha a mosogató résen van, akkor ez a távolság 90 cm-re nő.

Most sokan telepítenek mosogatógépet a mosogató alá, amelyet kifejezetten ehhez a helyhez igazítottak. A legalacsonyabb magasság 70 cm, a vízvezeték is sekély. Például a "vízililiom" mosogató oldalának 8 cm-es oldala van, de a készülék és a készülék között 15-20 cm-es szabad helynek kell lennie, hogy megvédje a kapcsolatokat a vibrációtól. Ebben az esetben a padlóról a mosdó felső széléig tartó magasság 93-98 cm, ami szintén nem illeszkedik a szabványokhoz.

Az ilyen telepítést azonban a kis méretű fürdőszobai méretek igazolják, és mivel a fentiekben már említettük, a telepítés egy helyiség térfogatában történt, ezért a mosogató ezen elrendezéséhez nincs engedély.

Végeredményben azt mondhatjuk, hogy a gyakorlat azt mutatja, hogy az 1980-as években és a még soha nem változott 30 évig elfogadott normák és szabályok gyakran nem felelnek meg a modern követelményeknek. Ezért a szabványok a szabványok, de a kényelem sokkal fontosabb: telepítse a mosogatóját a magasságra, amely a leginkább elfogadhatónak és kényelmesnek tűnik.

A mosdó beépítésének magassága a fürdőszobában - a standard, a GOST és a szerelési ajánlások

A saját lakása vagy házának fürdőszobájának felszerelése, mi gyakran érdekli a probléma esztétikai oldala, miközben nem felejtjük el a kényelmet. Ennek a fontos helyiségnek a tervezését bonyolítja kis méretének és megnövekedett funkcionális terhelésének.

Egyszerűsítése érdekében az elhelyezése a szükséges vízvezeték és berendezések különböző időpontokban a Szovjetunió Állami szabványok és építési szabályzatok kerültek kifejlesztésre, hogy egyértelműen szabályozza, hogy milyen magasságban kell akasztani a mosogató a fürdőszobában, ahová telepíteni szeretné a WC vagy mosdó.

Most ezek a normák inkább tanácsadó jellegűek, mert senki sem ellenőrzi a mosás szintjét. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, hogy lehetséges-e a mosdó beépítésének szabványos magasságát megváltoztatni, és ez hogyan befolyásolja annak használatát.

Mi okozta a szokásos távolságot a padlóról a mosogatóba?

Mosogató - egészségügyi eszköz egy tálban, amelyet a fürdőszobában használnak az ember egészségügyi szükségleteinek kielégítésére. A falra rögzíthető a konzolok segítségével, összezúzva, egy éjjeliszekrényre szerelve vagy egy lábtartóra helyezve.

A mosogató telepítésének módjától függetlenül a beépítéskor figyelembe kell venni a mosogató alapszintjét a padlóról. Ez az érték határozza meg a készülék legmegfelelőbb helyét, amely alkalmas az emberi használatra.

A szovjet korszak alatt az egész intézetek a standardizáció területén dolgoztak annak érdekében, hogy közös szabványokat dolgozzanak ki a szaniterek beszerelésére a fürdőszobában.

A részletekre és a kutatás évekre való figyelése lehetővé tette számunkra, hogy meghatározzuk, milyen optimális a mosogató magassága a fürdőszobában. Ezt az értéket az átlagos személy növekedésének megfelelően határozták meg:

 • Egy orosz nő átlagos magassága szerint empirikusan megállapítást nyert, hogy a leginkább megfelelő mosdó magassága 80-92 cm.
 • Az orosz férfi átlagos magassága miatt elmondható, hogy az ország hímivarú lakossága számára előnyösebb a mosogató használata, ha a padlótól 85-102 cm-re helyezik el.

Fontos! A mosogató beépítési magassága olyan szabvány, amelyet egy egyszerű személy átlaga határoz meg. Ez az érték jelzi a padlóról a mosogató legmagasabb szintjére eső távolságot. Ennek a paraméternek a megválasztása határozza meg, milyen kényelmes az egészségügyi berendezés használata.

Telepítési arányok

Szerint a nyissz 3.05.01 kifejlesztett ideje alatt a távoli 1985 a standard magassága a mosogató a fürdőszobában 85 cm, míg a telepítés során, a tolerancia tűréssel 20 mm felfelé vagy lefelé.

Ez az érték kompromisszum a mosogató szintje, a férfiak számára előnyös, és a hagyományosan valamivel rövidebb nők között. Ezért az orosz és külföldi gyártók többsége kagylóhéjat állít elő egy oszlopra és talapzaton, beépített mosdókkal, 83-87 centiméter magassággal.

A padlóról a mosogató tetejére eső távolság megválasztásának helyessége jelentős hatással van az egészségügyi berendezés használatának kényelmére:

 1. Attól függ, hogy milyen kényelmesen telepítik az egészségügyi eszközöket a személynek. Ha a mosogató túl alacsony, akkor a mosásnak meg kell hajlani, ami csigolya fájdalmat okozhat. Ha a mosogató túl nagy, akkor a gyerekek nem tudják használni.
 2. A padló és a mosogató közötti távolság befolyásolja a vízellátáshoz és a szennyvízhez való csatlakozásukat. Rendszerint a mosdó alá van egy vízmérő is, néha szűrők tisztításához és egyéb berendezésekhez, amelyek telepítése sok helyet foglal el. A mosogató szintjének kiválasztásakor figyelembe kell venni a kiegészítő berendezések felszerelésének szükségességét is.

Kérjük, vegye figyelembe! A közelmúltban a tudósok észlelték a személy átlagos magasságának növekedését, amelyhez az általánosan elfogadott telepítési szabványok és a GOSTok elavultak, és elveszítik jelentőségüket. Továbbá, ha minden háztartás magas, akkor ajánlatos az egészségügyi berendezések magasságának növelése 95-100 cm-re, majd használatuk nem kell sokat hajlani. Ezért a probléma megoldásához tisztán egyedi megközelítésre van szükség.

Különleges szabályok

Természetesen a telepítés standard szintje nem mindig megfelelő, különösen azon intézményeknél, ahol a gyermekek találhatók. A gyermek jóval rövidebb, mint egy felnőtt, ezért nem tud egy 85 cm-es magasságú mosdót használni speciális lépés vagy állvány nélkül.

Mivel a mosdókagylóhoz való hozzáférés nem mindig biztonságos, az egészségügyi berendezések telepítésére vonatkozó egyéb szabványok érvényesek a gyermekintézményekben:

 • Óvodai óvodai csoportok területén a mosdókagyló a padlófelülettől 400 mm távolságra helyezkedik el.
 • Az óvodai óvodai csoportok területén a mosdókagyló a padlófelülettől 500 mm távolságra helyezkedik el.
 • Az elsődleges besorolásoknál ajánlott a mosogatók felszerelése 550-600 mm-es szinttől a padlófelületről.
 • A közép- és középiskolák számára javasolt a padlófelület 650-850 mm-es magasságban történő felszerelése.

Figyelj! A standard lakásokban lévő fürdőszobaterület nem biztosítja a gyermekek számára külön mosdó beépítését, ezért a mosdó beépítési magasságának kiválasztásakor kompromisszumosnak kell lennie. Annak érdekében, hogy a gyermek önállóan használhassa a mosdót, különböző csúszó lépések és támaszok használhatók. A leesés elkerülése érdekében a csúszásmentes padlón és a felnőttek felügyeleténél kell használni.

Kell követnem a szabványt?

A legtöbb építtető, díszítő és vízvezető szakember tisztában van azzal, hogy a fürdőszobában a standard, optimális mosogató magasság 85 cm.

Ezeket a szabványokat a szovjet időkben fejlesztették és tesztelték, de még mindig megfigyelhetők, különösen az igazgatási és kereskedelmi épületek fürdőszobájának rendezése során. Saját lakás javításakor szükség esetén visszavonulhat az általánosan elfogadott telepítési szabványból.

 1. A mosdó magasságának növelése vagy csökkentése nem tekinthető áttervezésnek, ezért ez az eljárás további jóváhagyások nélkül is elvégezhető. A legfontosabb dolog helyesen meghatározni a legkényelmesebb szintet, és biztonságosan rögzíteni a mosogatót.
 2. A lakóházban lakóépületben lévő fürdőszobában átrendeződés és a vízvezeték-szerelvények cseréje megengedett. Ehhez nincs szükség további engedélyre. A munka befejezése után azonban szakembert kell felkérni a szolgáltató cégtől, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az elvégzett változtatások nem befolyásolják az általános csatornarendszer és a vízellátás működését.
 3. További vízvezeték felszerelés, például egy második mosogató vagy bidé szintén nem igényel koordinációt, feltéve, hogy az összes vízvezetékberendezés a fürdő területén belül marad. A mosdó eltávolítása a fürdőszobán kívülre újratervezésnek tekintendő, és a szabályozó hatóságok beleegyezését kéri. Az illetéktelen felújítás nagy pénzzel fenyeget.

Végezetül azt szeretném mondani, hogy a lakásban, és még inkább egy magánházban, mosogatót helyezhet el a fürdőszobában bármilyen kényelmes magasságban, bizonyos körülmények között.

A telepítés szabványainak követése vagy nem tartása Öntől függ. Mindazonáltal a gyakorlatok és a kutatás évek megerősítik, hogy a 85 cm-es magasság után a legjobb választás az összes családtag számára az évek során bizonyítottan.

A mosdó beépítési magassága a fürdőszobában

A fürdőszoba kialakítása szórakoztató dolog. Fontos azonban megismerni az elrendezéséhez kapcsolódó szabályokat. Sok kérdés van, mint például melyik lámpát választani a fürdőszobának, hol helyezze el a kádat vagy a zuhanyzót, és milyen magasságban akarja a mosdót a fürdőszobában. Végtére is tisztasági és higiéniai eljárásaink garantálják a test egészségét. Ha túl alacsony a mosdó, akkor kényelmetlen lesz mossani a kezét, mivel ezt naponta többször kell elvégezni. Ugyanez vonatkozik a nagyobb méretre is. Ezután a gyerekek nem tudják elérni a víz forrását.

Hogyan lehet megérteni, hogy milyen szinten kell a mosdót a fürdőszobába akasztani? Vannak olyan szabványok, amelyek egyszerűsítik a feladatot. Nézzük meg ezeket a rendelkezéseket, hogy megértsük, mi legyen a mosdó magassága a fürdőszobában.

Szabványos normák

A mosogató magasságának meghatározásához előzetesen meg kell adni, még mielőtt megvásárolná. A mosási eljárások kényelme nem annyira függ a termék minőségétől, mint a fürdőszobában való elhelyezésnél. Meg kell értened, hogy minden családtag a mosogatót használja, és konfigurációjuk eltér. Végül is mindenkinek megvan a maga növekedése: a felnőttek nagyok, a gyerekek kicsiek.

A mosdóképességre vonatkozó szabványos szabványokat csak iskolák, óvodák és állami intézmények részére nyújtják. A mosogató magassága a fürdőszobában szabványos:

 • az állami intézmények számára, a standard magasságú felnőttek felszerelik a terméket a padlóról 80 cm távolságra;
 • középfokú magasságú serdülők számára elegendő a 70 cm-es távolság a padlóról;
 • az óvodák számára a 60 cm-es távolság a padlóról tekinthető normának.

Ezekben az intézményekben észlelhetők ilyen dimenziók. De a magánház esetében itt nincs szabvány. Mindenki maga dönti el, hogy a mosogató és a padló közötti távolság optimális lesz az ő esetében. Legfőbb fontosságú a személy paraméterei, a gyermekek jelenléte a családban és az ő ötlete, hogy milyen méretűek lennének számára ideálisak. Végtére is, nem csak telepíteni egy mosogató a felnőttek, a másik a gyermekek számára, a szabványoknak megfelelően. Így kiderül, hogy középen kell keresned ebben a kérdésben.

Ha professzionális mosdókagyló rendszerről beszélünk, akkor fontos figyelembe venni más árnyalatokat is. Például figyelembe kell venni a szifon elhelyezésének magasságát, csapokat és a vízvezeték méreteit. Vannak más tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a mosogató megvásárlásakor. Nézd meg ezt az ábrát.

Megmutatja a mosdó optimális magasságát és hosszát a fürdőszobában. Az okok miatt veszik őket. Oroszországban vannak olyan szabványok vagy ajánlások, amelyek az SNiP rendelkezéseiből származnak. Ezeket a szabályokat figyelembe véve a terméket a padlóról 85 cm távolságra kell lógni.

Shell design funkciók

A mosogató más kialakítású lehet. Ezt figyelembe kell venni a mosogató magasságának kiszámításakor is. Nézzük meg ezeket a tervezési jellemzőket:

 1. Mosogatók és mosdókagylók, amelyek egy talapzaton (tulipán) vannak elhelyezve. Ez egy olyan közös formatervezés, amelyet kész formában adnak el, pódiummal párosítva. Ez azt jelenti, hogy a mosogatónak már van egy kész mérete és méretei, amelyeket nem lehet megváltoztatni. Ha a mérete 90 cm, akkor azt kell használnia, ami rendelkezésre áll. A telepítés során telepíteni kell az alapot (talapzat) a padlóra, és rögzíteni kell a tálat a falhoz tartókkal, és támaszkodni az alapra. A modellek előnye, hogy lehetővé teszik a szifon elrejtését a szemekből, mivel az a talapzaton belül van (tulipán). Így a termék megjelenése vonzó és nem zavarja a fürdőszobát. Általában az ilyen termékek magassága 85-90 cm, ami a szabvány.
 2. A falra felfüggesztett mosdókagylók (felfüggesztve). Ergonomikusabbak és funkcionálisabbak, mivel a fürdőszobában helyet takarítanak meg. Ezenkívül az ilyen termékeket a padlótól bármilyen távolságra lehet lógni, nem korlátozva a talapzat magasságára. Ha a család kicsi, akkor a terméket a padlóról 75-80 cm távolságra helyezheti el. Azonban a megjelenés csak a szifont lehet elrontani, bár ez a fajta felfogása meglehetősen egyszerű. És ha vannak olyan gyermekek a családban, akkor ne tegye túl alacsonyan a mosdót. Először is kényelmetlen lesz számodra, másrészt hamarosan felnőnek, és a problémát önmagában megoldják. Ezért elegendő egy olyan talapzat vagy lépcsőház megvásárlása, amely segíteni fogja a gyermek elcsúszását.
 3. Mosogatók, amelyek be vannak ágyazva a padlófelületbe. Ez hasonlít a Moidodyr-hez, ami híres a rajzfilmről. A bútoripar paramétere is előírja azt. Maga a munkafelület, a tál, nagy lehet, és felveszi a padlót az egész felületen. És vannak olyan tálak, amelyek kisebbek a táblánál, így a szabad helyet különböző célokra, például fürdőszobai kiegészítők tárolására használhatják. Tipikusan az ilyen szerkezetek a SNIP szerint készülnek és szabványos magassági méretekkel rendelkeznek. Ezért nem változtathatók meg. Opcióként - annak érdekében, hogy a megrendelés alatt megadja az opciókat. Ezután az asztal mérete optimális lesz.

E típusok alapján kiválaszthatja a legjobban illeszkedő opciót. Ha szabványméretekre van szüksége, akkor nézd meg az első vagy a harmadik opciót. És abban az esetben, ha ez a magasság nem felel meg Önnek, jobb, ha falra szerelt mosdótálakat vásárolnak, magasságuk beállításával.

Az optimális méret a nők és a férfiak számára

Végül a nemi jellemzőket és az optimális magasságot nemcsak a felnőttek számára, hanem a férfiak és nők számára külön is figyelembe veszik. Általában az erősebb nem sokkal nehezebb és magasabb, így egyforma méretűek lesznek, és a nők egy másikkal.

A férfiak átlagos növekedésének elemzése után arra a következtetésre juthatunk, hogy a kényelmes eljárásokhoz elegendő ahhoz, hogy a mosdót a fürdőszobában 95-105 cm-es magasságban lehessék a padlóról. Általában ilyen magasan szerelt ajtókilincseken. Teljesen normális, még a nők sem tudják használni a mosogatót a fürdőszobában. De mivel a legtöbbjük rövid, kényelmes paraméterek alacsonyabbak számukra.

Figyelembe véve, hogy 10-20 cm-rel alacsonyabbak, akkor a mosogató magassága csökken. Például kényelmes lesz a mosdó használata 80-85 cm-re a padlóról. Ezzel szemben a férfiak számára ez a méret is megfelelő. Így kiderül, hogy középen kell választani, és kérjük, mindenki a családban.

Az elméletektől a gyakorlatig

Tehát megvizsgáltuk az adatokat, amelyek jelzik, hogy a mosdó magassága a fürdőszobában legyen. De hogyan lehet pontosan meghatározni, hogy milyen magasságban kell felhelyezni a mosogatót, az egyes családtagok paraméterei alapján? Vásárlás előtt tegye a következőket:

 1. Kérje meg a legmagasabb és legalacsonyabb családtagot, hogy mérje. A gyerekek nem veszik figyelembe.
 2. A következő mérőszalag mérése vagy mérése meg kell mérnie a távolságot a padlóról a könyök mindegyikre.
 3. Írja le a mutatókat. Például a legmagasabb távolság 100 cm, a legalacsonyabb 80 cm.
 4. A könyökszintet azért veszi, mert ebben a helyzetben az emberek mossák a kezüket.
 5. Néhány matematikai művelet végrehajtása továbbra is fennáll. Mivel mindegyik optimális magassága különbözik, ki kell választania a számtani átlagot. Ehhez 100 + 80/2 = 90 cm, ez az optimális magasság.
 6. Még egy ilyen méretű mosdó megvásárlása, vagy egy ilyen távolságban lógni.

Mint látható, mindent nagyon egyszerű. Ebben az esetben minden szabvány nélkül és minden családtagot megteheti.

következtetés

Ha a mosdót a padlóról kényelmetlen távolságban lógja, kellemetlenséget okoz. Ezért először is figyelembe kell vennie az összes ajánlást és kiválaszthatja a megfelelő terméket, és a kívánt távolságot fogja elhelyezni. Csak a mosogató és a megjelenés konfigurációját kell választani. Most mindent készen áll a telepítésre.

Milyen magasságban akasztja a mosdót a fürdőszobában

A vízvezeték megfelelő elhelyezésének előfeltétele a fürdőszoba kényelmes használatának előfeltétele, ezért a szoba rendezése során nemcsak a WC-tálat, a kádat és a mosdót kell megtervezni, hanem a helyüket is. A mosogató magasságának kiszámításánál nagy figyelmet kell fordítani, különösen, ha egy nagy családról beszélünk, ahol minden tag különböző magasságban van. Milyen magasságba akasztja a mosdót a fürdőszobában, hogy minden háztartás kényelmesen mosogassa kezét, fogmosásával és más higiéniai eljárások elvégzésével?

Milyen magasságban akasztja a mosdót a fürdőszobában

A mosogatók típusai és jellemzői

A mosdókagyló magassága a padlón számos kritériumtól függ, beleértve annak típusát. A mosogatók több típusát különbözteti meg a szerkezeti jellemzők és a ragasztási módszer.

overhead mosogatók

Fehér mosdó

Kerek mosdó a pulton

A felső modelleket egy munkalapra vagy más lapos felületre szerelik fel. Ez egy praktikus lehetőség, amely lehetővé teszi a mosogatóra szerelt munkalap, valamint az alatta lévő helyiség ergonomikus használatát. A fürdőszobában és bármely magasságban bárhová elhelyezhető (az egyetlen feltétel egy olyan felület jelenléte, ahol a mosdót telepítik). Az ilyen típusú vízvezeték előnyei a beépítés egyszerűségének is tulajdoníthatók - lyukak vannak a táblagépben, amelyeken keresztül a tömlők és a csövek áthaladnak.

Fontos figyelmeztetés: ilyen mosogatóhoz magas keverőgépet kell vásárolnod, és fontos, hogy azonnal próbáld ki, hogy ne legyen tévedés a választással.

Mosdó méretekkel

Mosdó beépítési rajza (példa)

Mortice héjak

A tervezési jellemzők révén ezek a modellek a felső felületre hasonlítanak, mivel a telepítéshez sík felület is szükséges. A különbség abban rejlik, hogy a mosogató a pultra csúszik, és néhány centiméterrel alul helyezkedik el, vagy egy kicsit magasabbra. Nem helyezhető el a felület közepén, hanem kissé elmozdulhat oldalra, de az élnek még mindig elég szélesnek kell lennie, különben megszakadhat a működés során. A hüvelyes modellek felszerelése nem túl bonyolult, de nagy pontosságot és pontosságot igényel, mivel szükséges egy lyuk vágása a mosogatóasztal méretéhez a padló felületén, és a beszerelés után fontos, hogy a szélek tömítetten tömítettek legyenek a vízszivárgás megelőzése érdekében.

Mortise fürdőszoba mosdó

Mortise mosdó a pulton

Bronz mosogató a fürdőszobában

Felszerelési módszerek mortise mosás

Konzol (lógó) mosogatók

A függesztett mosdókagylók közvetlenül a falhoz rögzítve vannak speciális zárócsavarokkal vagy csavarokkal.

Fekete üvegtálca a konzolon

Az ilyen modellek felszereléséhez több típusú záróelem van:

 • a monolitikus konzolokat öntöttvasból öntjük a T betű alakjában, és van egy erősített alapja;
 • A "köpeny" kötőelemek a legstabilabbnak tekinthetők: fémkereteknek tűnnek, ahol a mosogató tálba van behelyezve;
 • a "keret" zárójelei hasonlítanak a korábbiakra, de ezek csomói nem süket, hanem csúszó, ami lehetővé teszi a méretük megváltoztatását;
 • A hegesztett acél kötőelemek T vagy G betűk formájában vannak kialakítva.

Acél mosdókagyló

Mosogató hardver

Speciális rugós keret keret

A felfüggesztett mosogatók fő előnye a helytakarékos és a legkisebb helyiségben lévő vízvezeték szerelésének lehetősége, és a keverő mind a falon, mind a mosogatón helyezhető el. A hiányosságok közé tartozik az a tény, hogy a kommunikáció és a csövek láthatóvá válnak, ezért le kell zárni az éjjeliszekrényt. A mosogató és a vízellátó rendszer összekapcsolása a klasszikus rendszer szerint történik.

A felfüggesztett burkolat méretei

Shell beépítési magasság

Utcai mosdók

Ezeket a modelleket "tulipánnak" is nevezik, mivel megjelenésükben kissé hasonlítanak egy virágra. A tálca mellett a mosogató egy olyan talapzattal is kiegészül, amelyen fel van szerelve. Az állvány két funkciót egyszerre végez: támogatja a mosdót, és elrejti a kommunikációt, ami miatt a fürdőszoba esztétikusabbnak tűnik.

Az alap lehet egy egység a tálban, vagy külön is megy egy készletben. A modell másik változata egy félpótkocsi, azaz egy olyan alap, amely nem ér el a padlón, és kényelmes magasságban van. Előnye, hogy ergonómiailag jobban használja a mosogatótér helyét, és hátránya, hogy a telepítéshez a leeresztő szelepet szigorúan meghatározott magasságban kell eltávolítani.

Sanita "kamilla" mosdó

Hatria Dolcevita talapzati mosogató

A burkolat szélessége és mélysége

Amellett, hogy a típus mosogató, vásárláskor figyelni kell annak szélességét és mélységét. A standard fürdőszobának az optimális szélessége 50-65 cm, szélesebb modellek használata javasolt, nagyméretű helyiségekben, és kicsiben csak akkor, ha nincs más lehetőség (a víz folyamatosan esik a padlóra és a falra, - amelynél a fürdőszoba nedvességtartalma túl magas lesz). A vízvezeték másik fontos szempontja a mélység: a legkényelmesebb modellek 48-61 cm mélyek.

A mosogatók és mosdókagyló méretei

Hogyan lehet kiszámítani az optimális hüvelymagasságot?

Az építési szabályok szerint a lakóépületekben lévő héjakat 80-85 cm magasságban kell elhelyezni, de a vizsgálatok azt mutatják, hogy ez nem a legmegfelelőbb hely. Ebben az esetben a legtöbb embernek erőteljesen meg kell hajlani a kézmosás érdekében, ezért jobb, ha a férfiak és a nők antropometriai paraméterei vezérelnek.

A mosdó optimális beépítési magassága (padlóról oldalra) férfiak, nők és gyermekek számára

Milyen magas a padlóról, hogy beállítsa a mosdó a fürdőszobában - szabványok

A fürdőszoba olyan helyiség, ahol a helyet, a tervezést és a kényelmet kombinálni kell. Olyan módon van elrendezve, hogy a szükséges elemek egymástól távol vannak. Ezért, hogy milyen magasságban akassza fel a mosdót a fürdőszobában, meg kell fontolnia a mosdó megvásárlását.

GOST és SNiPa szabványok

A mosdókagyló standard magasságát a GOST és az SNiP szabályozási dokumentuma szabályozza. Világosan szabályozzák a szélesség, a mélység és a távolság más vízvezeték szerelvényekre vonatkozó normákat.

Az SNiP szerint a mosdó magassága a padlóról a mosdó felső szélére 80-85 cm a lakó- és középületeknél. 20 mm-es hiba megengedett.

A mosdó szélessége 50-65 cm, mélysége 48-61 cm. A tágas szobákban javasolt a 65 cm-nél szélesebb modellek telepítése.

A magasságon kívül meghatározzák a mosdó és más belső tárgyak távolságát is.

Minimális távolság a mosogatótól a többi belső tételtől

 • WC csésze - 25 cm;
 • bidé - 25 cm;
 • fürdő - 30 cm;
 • zuhanykabin - 30 cm;
 • tükör - 20 cm;
 • törölközőszárító - 60 cm;
 • elektromos csatlakozóaljzat - 60 cm.

Nem szabad elfelejtenünk a mosogató körüli tér paramétereit. A mosogató mérete nem lehet 70 cm-nél kisebb, a mosdótól az oldalfalakig terjedő távolság 20 cm.

De mielőtt a fürdőszobában mosdót mosna, javasoljuk, hogy a családtagok növekedési paraméterei alapján számoljon.

A mosdókagyló magassága a fürdőszobában a következőképpen kerül kiszámításra: a családtagok a padlóról a könyökig tartó távolságot mérik. Minden mérés 6-8 mm-t vesz fel. Az eredmények az átlagot. Például 110-100 cm távolságban a kompromisszum 105 cm magas.

A számítások során a gyermekeket nem veszik figyelembe, mivel növekedése változik. A közös mosogató használatához ajánlatos egy lábtartó beszerzése éjjeliszekrény vagy létra formájában.

Ha további bébi mosdókészlet telepítésére vonatkozó döntést hoztak, használja a következő telepítési lehetőségeket:

A csecsemő magassága a padlóról süllyed, a gyermekek korától függően

 • legfeljebb 3 évig - 40 cm;
 • 3-5 éves - 50 cm;
 • 6-10 év - 55-60 cm;
 • 11-17 éves - 65-85 cm.

Ezek a mutatók kifejezetten óvodáknak és iskoláknak készültek.

Melyik magasságban a mosdó a magánházban lévő fürdőszobában lóg, a tulajdonosok úgy döntenek, mivel a szabványok és előírások csak a fejlesztők számára készültek. Ezért változtatni a magasságát a vízvezeték a lakásban az akarat.

A GOST és az SNiPa szabványok az egyének számára tanácsadói jellegűek. Nem változtatnak meg adminisztratív szankciókat. A jogsértés csak a mosdó vagy a fürdő illetéktelen áthelyezését jelenti egy másik helyiségbe. Ilyen helyzetekben hatósági engedélyt kell szerezni a felújításhoz.

Tányérok típusai

Mielőtt eldönti, hogy milyen magasságban telepíti a mosogatót a fürdőszobába, ismerkedjen meg az egészségügyi tárgy fajtáival. A boltok különböző áron kínálnak választást, de nem lehet gondtalan vásárlást tenni. A helytelenül kiválasztott mosogató megnehezíti a javításokat, és lehetetlenné teszi, hogy kényelmesen használják.

 • talppal rendelkező kagylók;
 • szakállas;
 • felfüggesztett (konzolos);
 • feje fölött.

A mosogató beépítési magassága a kialakítás és a szerelés függvénye.

Utcai mosdók

A mosdók típusai két részből állnak: a tál és az alap, amelyre telepítve van.

Például: "tulipánok". A talapzat megbízható támogatást nyújt, ugyanakkor esztétikai hatást fejt ki. Ha ilyen modellt vásárol, akkor nem kell megtennie a jelöléseket, és eldöntheti a kérdést: milyen magasságban akarja a mosdót a fürdőszobában.

A számítás csak abban az esetben történik, ha egy mosogatót használnak félig tartó talppal, mivel a leeresztést egy bizonyos helyen eltávolítják.

szakállas

A modell telepítéséhez sík felületre van szükség: asztallap vagy állvány. Az ilyen mosogatók szabványának szabványa nem játszik szerepet. A padló távolsága a csapágyszerkezet magasságától függ.

Egy ilyen modell telepítése nem nehéz, de pontosságot igényel. A vízáramlás elkerülése érdekében a mosogató és a fal oldala közötti rés tömítőanyaggal van feltöltve.

hamis

Ez a modell fixen rögzítve van a falon.

A felfüggesztett mosdókagyló felszerelése számos előnyt kínál: felszabadítja a padlót és gyors hozzáférést biztosít a kommunikációhoz, ha javítási munkákra van szükség. A mosdó magassága a padlóról a mosdó felső szélére standard vagy a családtagok magasságában számítható.

Felfüggesztett mosdó bármely magasságban. A megbízható kötőelemekhez használják a "girth", a "frame", a "G", a "T" betűket. Ezek öntöttvasból és acélcsövekből készülnek. Monolitikusak és csúszósak.

felső

Egy ilyen modell telepítésével nem lesz gond.

Sok felsõ mosdókagyló ugyanazt a stílust készíti el.

Felülső mosdókabinok felszerelése:

 1. a munkaasztalon vágjon egy lyukat a csövekhez;
 2. csatlakoztasson egyet a mosogatóhoz.

Minden kommunikáció a táblázat alatt marad. Ha a felületi mosdót a szekrényre szerelik fel, a csövek a szekrény ajtajának mögött lesznek elrejtve.

Bármilyen típusú modellek telepítése minősített megközelítést igényel. Ha a telepítés ismerete felszínes, akkor jobb, ha ezt a vállalkozást szakemberre bízza. A kompetensen felszerelt mosdó kényelmet teremt minden családtag számára, és évekig tart.

Fürdőszoba mosogató magassága: Standard padlóról

A fürdőszobának megfelelő elrendezése a vízvezeték kényelmes használatának előfeltétele, ezért a legfontosabb fürdőszoba nem csak a mosogató, a WC és a fürdő esztétikája, hanem a helyük is. Különös figyelmet kell fordítani egy olyan kérdésre, mint a mosogató magassága. Különösen igaz ez a különféle korú gyermekek nagy otthonaiban, mivel minden háztartás eltérő magasságban van. Nagyon nehéz meghatározni, hogy milyen szinten kell lecsatolni a berendezést úgy, hogy a felnőttek kényelmesen mosogathatnak, és a gyerekek problémamentesen fogják meg a fogat.

Szabványok az SNiP szerint

A Szovjetunió korszakában különféle szabályokat, GOST-kat és SNiP-t fejlesztettek ki, amelyek a vízvezeték-berendezés magasságát szabályozták. A szabvány egyértelműen előírja, ahol szükség van a WC-helyre, ahol a hidrobox, és milyen távolságra a padlóról, hogy rögzítse a mosogató.

A mosogató becsült magassága tükrözi az eszköz helyét, ahol a működés az ember számára a lehető legkényelmesebb lesz.

A Szovjetunióban számos vizsgálatot végeztek el, amelyek a szaniter felszerelések telepítéséhez egységes szabványok kidolgozásához vezettek. A probléma tanulmányozásának hosszú évei és az összes orvosi és antropometriai paraméterek alapos vizsgálata lehetővé tette annak kiszámítását, hogy a mosogató magassága a legkényelmesebb legyen. A paraméter kiszámításának alapja egy személy átlagos növekedése.

Tapasztalt annak megállapítása érdekében, hogy a maximális kényelem érdekében a mosdókagyló a következő helyen áll:

 • nők számára - 80-92 cm;
 • egy férfi számára - 80-102 cm.

E számítás alapján 1985-től előírta az SNiP 3.05.01-et, amely szerint a mosdókagyló optimális magassága 85 cm, míg ± 2 cm eltérés megengedett, ezt a szabványt még ma használják a szaniterek hazai és külföldi gyártói. ezért a legtöbb esetben 83-87 cm-es héjakat állítanak elő.

Fontos! Az elmúlt években egy személy átlagos növekedési üteme egyre nő, ma 30 évvel ezelõtt magasabb, így a megfelelõ standard lassan, de biztosan elveszíti jelentõségét. Ha minden felhasználó magas, akkor jobb, ha a terméket kicsit magasabbra állítja, mint az ajánlott értékek: 95-100 cm, ebben az esetben a higiéniai eljárások során túl sokat nem kell hajlítani.

Érdemes megjegyezni, hogy az SNiP ebben az esetben tanácsadó és nem kötelező. A szerkezet beépítésének magasságában bekövetkezett változás nem tekinthető áttervezésnek, ezért nem kell külön távolsági átvételi engedélyt elfogadni. A munka befejezésekor azonban kapcsolatba kell lépnie az alapkezelő társasággal annak biztosítása érdekében, hogy képviselői megbizonyosodjanak arról, hogy a mosogató magasságának növelése vagy csökkentése nem befolyásolja a lakóépület teljes vízellátó és -kibocsátó rendszerének működését. Magántulajdonú lakások esetén ez nem szükséges. Minden lakástulajdonos szabadon berendezheti a fürdőszobát saját belátása szerint.

Meg kell jegyezni, hogy ha a döntés nem csak a beépítési magasság megváltoztatására, hanem a vécé határainak levételére is vonatkozik - ez már a tervek újratervezésére is vonatkozik, ha jogosulatlanok lesznek, akkor ezeket a tevékenységeket bírsággal fenyegeti.

Optimális: hogyan lehet megtalálni?

Számítsd ki, milyen messze van a shell helyes, elég egyszerű. Ehhez csak:

 • kiszámítja azt a távolságot, amelyen a lakás vagy ház bérlői könyöke található;
 • a kapott értéktől körülbelül 8 cm-re;
 • az így kapott alakból, hogy vegye le maga a héja mélységét.

A különbség, amely a végén megjelenik, majdnem megegyezik a telep legkényelmesebb magasságával.

A mai napig az átlagérték kerül bemutatásra.

Férfiak és nők:

 • férfiak esetében, 94-102 cm;
 • nők számára - 81-93 cm.

gyerekek:

 • serdülők - 65-80 cm;
 • gyermekek - 40-60 cm.

By the way, az óvodai intézményekben szigorúan betartják a szabványok telepítése mosdókagylók, ezek megegyeznek a következő értékek:

 • bölcsődék számára - 40cm;
 • Óvodai óvodai csoportok számára - 50cm;
 • az általános iskolában - 55-60 cm;
 • középiskolában - 65-85 cm.

kompromisszum

Sajnos a többszintes épületekben lévő WC-k nem tartalmazhatnak két vagy több mosogatót a fiatalabb családtagok számára, és nyilvánvaló okokból nincs értelme - a gyermekek növekednek, növekedése nő, ezért a mosdónak folyamatosan mozognia kell.

Az állítható magasságú mosdókagyló ideális megoldás, azonban ez nagy költségekkel és telepítési nehézségekkel jár. A gyakorlatban ritkán használják ilyen vízvezetékeket.

Ezért kell választani egy kompromisszumos megoldást, amely lehetővé teszi minden családtagnak, a gyermekektől a felnőttekig, hogy rendbe kerüljenek. Ha a családban élnek (a mosogató optimális magassága 90-102 cm) és egy nő (82-93 cm magasság), akkor érdemes 86-93 cm-es magasságban mosni a mosdót - ez minden háztartás számára gond nélkül végezhet higiénikus eljárásokat.

A helyzet bonyolultabb, ha gyermekek vannak a házban. Sokan próbálják telepíteni a mosogatókat a felnőtteknek ajánlott szint alatt. Ez a megközelítés alapvetően hibás. A szülők kénytelenek lesznek állandóan hajlítani a hátukat, és ez növeli a gerinc terhelését, és egészségügyi problémákhoz vezet. Ezért a terméket fel kell szerelni a "felnőtt" magasságra, és a gyermeknek különleges támogatást kell vásárolnia, amelynek segítségével magasságra emelkedhet. Az állvány lehetővé teszi, hogy a baba kényelmesen mossa le és fogja meg a fogait.

Tányérok típusai és méretei

A vízvezetékgyártók ma a mosdókagylók modellek széles választékát kínálják, amelyek különböznek a gyártás anyagában, a magasságban, a formában és a kapacitásban.

„Tulipán”

Ez egy mosdó, melynek alakja virágzó virág található egy vékony lábát. Sok esetben az ilyen termékek kerámiából készültek, de az üvegek vagy fémek nem ritkák. A tál szirmai formájában készült, kiegészítve egy talapzattal, amely két fontos funkciót lát el: erősen támogatja a tálat, és maszkolja be a bejáratokat és a kifolyókat a "szár" belsejében, ami a fürdőszobát vonzóbbá és stílusosabbá teszi. Ilyen modellek esetén az alap vagy lehet integrálható a tálhoz, vagy külön megvásárolható a készletben.

Az ilyen mosogató magassága állítható, ezért széles családokban elterjedt. Költsége azonban megfelelő - a "tulipán" ára többszörösen magasabb, mint a hasonló módosításokból származó hasonló termékek ára. Nem minden orosz család engedheti meg magának ilyen drága attribútumot, így a termékeknek nincs sok keresletük, és nem értékesítik minden épület szupermarketben.

A különböző "tulipánok" modellt félpéldányosnak tekintik. A bázis nem elegendő a padlószinthez, és a kívánt magasságban van elhelyezve, ennek köszönhetően a felhasználóknak lehetősége nyílik arra, hogy ergonómiailag jobban használják a tál alatti helyet.

felfüggesztés

A mosdó általában kis méretű fürdőszobában van telepítve, mivel lehetővé teszi a fürdőszoba már kis helyének megtakarítását.

Szekrény mosdóval

Úgy néz ki, mint egy tál, beágyazva a szekrénybe, ahol található. Nem reális, hogy az ilyen modelleket magasságban állítsuk be, ezért jobb, ha a konstrukció mérete a tervezésnél jobban meghatározható.

Hagyományosan kerámia, üveg, kő vagy fém mosogató anyagokként használják. Mindegyiknek hátrányai vannak.

Üveg mosogatók

Ezek stílusos és modern modellek csúcstechnológiás stílusban, amely nagyszerűen megjelenik a krómozott felületeken.

Az anyag előnyei a következő jellemzőkkel bírnak:

 • vonzó design;
 • ellenáll a magas és alacsony hőmérsékleteknek;
 • alacsony súly;
 • üveg nem fél a Zelenka, vörösbor, fukortsin, jód és más színező folyadékok;
 • tisztítható bármely hagyományos mosószerrel.

A hiányosságok közül meg kell jegyezni a következőket:

 • magas költségek;
 • apróság, alacsony mechanikai sérülés ellen.

Emellett az üveg felülete jobb, mint bármely más, látható csepegés és csepp víz.

Fajansz vagy porcelán

Ezek olyan kerámia burkolatok, amelyek szinte megkülönböztethetetlenek egymástól. Azonban a porcelán egy jobb és tartósabb anyag, változatlan megjelenést mutat az évek során, de a fajanszban, idővel a víz és egyéb folyadékok nyomai jelennek meg.

Általánosságban a kerámia mosogatóknak olyan előnyei vannak, mint:

 • esztétikai tervezés;
 • magas hőmérséklet ellenállás;
 • minden típusú tisztítószerrel szembeni ellenállás, beleértve a csiszolóanyagokat is;
 • zajmentes, ha érintkezésbe kerül a vízsugárral.

A hátrányok inkább a fajanszmodellekben rejlenek. Idővel elveszítik a színeket, és repedések finom hálójával borítják, valamint a fém vagy üveg nehezebbek. A porcelán mosdókagylók hátrányai közé tartozik a magas költségek.

fém

Az ilyen héjak gyakoriak voltak az előző években, akkor acélból készültek. A mai napig a modellek megválasztása nem korlátozódik a rozsdamentes acélra. A vízszerelés gyakran sárgaréz, öntöttvas és bronz. Vannak bronz, sőt arany termékek is. A fém mosdók hosszú élettartamúak, évtizedek óta esztétikai megjelenést élveznek. A szennyeződések ellenállnak és könnyen tisztíthatók minden mosószerrel (kivéve a csiszolóanyagokat).

A nagy előny az alacsony ár - ez csak az acélszerkezetekre vonatkozik. A drágább fémek modelljei rendszerint kizárólag, és nagyon magas költséggel vannak megkülönböztetve. A mínuszokból vízzel érintkező zaj figyelhető meg. Ami a dimenziókat illeti, a módosítások választéka meglehetősen széles. A szaniterek vezető gyártóinak választéklistájában 35 és 100 cm közötti szélességű modellek vannak, néha még ennél is többet. A legjobb megoldás 50-70 cm.

Szerelési lehetőségek: összekapcsolás

Az a padlószint, amelyen a mosdó fel van szerelve, nagyon gyakran közvetlenül függ a mosogató modelljétől. Különböző típusú mosogatók különböznek teljesítményük paramétereiben és a felszínhez való csatlakoztatás módjától.

Felfogó mosdókagylók

Az ilyen termékeket bármilyen lapos asztalra szerelik fel. A termékek előnyei a következő jellemzőkkel bírnak:

 • egyetemesség - a mosdó a fürdőszobában és bármely magasságban teljesen elhelyezhető;
 • ergonómia - a tabletta alatti helyet háztartási cikkek tárolására lehet használni;
 • egyszerű telepítés - lyukak fúródnak a táblagépben, amelyen a csövek és a tömlők áthaladnak.

szakállas

Ezek a modellek egy kicsit olyanok, mint a fej fölött, mert a telepítéshez szilárd sík felületre is szükség van. A különbség a csatolás módja. Ha a felső modell a táblagépre van szerelve, akkor a pecsét közvetlenül be van építve, ami lehetővé teszi, hogy vele azonos szinten helyezkedjen el, kissé magasabb vagy kissé alacsonyabb legyen.

A modell előnye a mobilitás, mivel ez a mosogató a felület közepén helyezkedhet el, és egy kicsit oldalra. A telepítés nagyon egyszerű, de számos árnyalattal rendelkezik, pontosabban és maximális pontossággal. Nagyon fontos, hogy vágjon egy lyukat a táblagépben, amely pontosan megegyezik a mosdó méretével, és a beszerelés után az ízületeket tömítőanyaggal kell kezelni, ezáltal elkerülve a további vízelvezetést.

konzol

A konzolos modelleket is felfüggesztettnek hívják. Már a névből nyilvánvalóvá válik, hogy a falra falra kell helyezni a támasztókkal vagy a csavarokkal. Ez utóbbi lehet a következő típusok:

 • monolitikusak - T alakúak, öntöttvasból vannak és az alap megerõsítésével jellemezhetõk;
 • A "körbevágó" konzolok olyan fémvázakhoz hasonlítanak, amelyekbe a csészék közvetlenül be vannak helyezve. Az ilyen módosítások a legstabilabbnak tekintendők;
 • a keret "képkockája" hasonlít a korábbi fajtákhoz, de ez különbözik a csomópontokban. Ebben az esetben a modellek csúsznak, ami lehetővé teszi a méretük megváltoztatását.

A modern iparág számos konfigurációjú héjat készít. Ezért a telepítési módszer kiválasztásánál figyelembe kell venni a berendezés összes műszaki és fizikai paraméterét és a rögzítőelemek terhelésének méreteit. Például a fajansz mosogatók nehézek és erőteljesek. Ezeket a tulajdonságokat figyelembe kell venni a kötőelemek módszerének kiszámításakor.

Tételek mutatói

Vannak olyan előírások, amelyek szabályozzák a mosogató helyét a fürdőszobában lévő más tárgyakhoz képest. Természetesen a mosdó zóna a fürdő leglényegesebb zónája. Ez annak köszönhető, hogy a higiéniai eljárásokhoz általában jellemző magas épületekben általában kicsiek, így először telepítik a mosogatót, majd minden alapelemet terveznek elhelyezni: fürdő vagy hidrobox, szekrény vagy stílusos gép, ha van ilyen.

By the way, néhány mosógép modell lehetővé teszi, hogy illeszkedjen a mosogató alá. Ezekben az esetekben azonban érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy a két eszköz között hézagnak kell lenni, ellenkező esetben az egység rezgései károsíthatják a mosdót, forgácsolást és repedést okozhatnak, valamint megrongálhatják saját vékony műanyag bevonatot. Például a legkisebb mosógép magassága 71 cm, ebben az esetben a mosogató magassága legalább 90 cm.

A mosdó magassága a fürdőszobában a padlóról: szabványok

A GOST és az SNiP szabályai szerint az egészségügyi berendezések nyilvános helyiségekbe történő beépítésének szabályai. Egy bizonyos magasságban és távolságban vannak felszerelve.

Egy lakóházban és egy vidéki házban a mosdó magasságának a padlóról meg kell felelnie a felnőtt családtagok átlagos magasságának, és a gyermekek számára állványt rendelhet a lábad alatt.

Fontos tényező a mosdókagyló magassága a padlón a fürdőszobában, a mosogató használatának kényelme a helyesen kiszámított távolságtól függ. Tekintse meg a különböző korosztályokra vonatkozó állami szabványoknak megfelelő szabványokat, mely esetekben a vízvezeték-szerelvények áttervezésekor megengedő dokumentumok szükségesek.

Shell magasság

Normál magasság a mosogató szereléséhez - 80 - 85 cm a padlóról

Az SNiP 3.05.01-85 azt mondja, hogy a mosogató szerelési magassága a padlóról a felső élre 800-850 mm, legfeljebb 20 mm tűréshatárral. Ez a tétel a lakó- és középületekre vonatkozik. A lakóépületek építése során ezeknek a szabványoknak megfelelnek, így új épületben történő elhelyezés esetén ezen a magasságon egy mosdó található.

A távolságot olyan vizsgálatok alapján határozták meg, amelyeket azért készítettek, hogy kényelmes és kényelmes legyen az ember számára az egészségügyi berendezések használatához.

Az óvodák és más óvodai intézmények esetében olyan szabványokat dolgoztak ki, amelyek a mosdókagyló helyét a korosztálytól függően jelzik.

Az óvodákba beépített mosdókészlet (SNiP II-64-80):

Mosdómagassági szabvány az iskolák számára (SNiP 3.05.01-85)

A gyermekek számára ezek a normák a legalkalmasabbak, de a felnőttek számára kényelmetlen egy bizonyos magasságú mosdótálcát használni.

Lehetőség van a mosdóállvány magasságának megváltoztatására a lakásban

A mosogató újbóli telepítésénél jogában áll bármilyen kényelmes magasságban elhelyezni.

Vizsgálja meg, hogy lehetséges-e megváltoztatni a mosdó magasságát a padlóról és milyen esetekben szükséges az egészségügyi berendezések átrendeződésének engedélyezése.

Leggyakrabban a vízvezeték szabványos felszerelése mindenkinek megfelel, mosdókagyló van a lábon, és a Moidodyr típusú talapzat, amely a szabványnak megfelelő magasságban készül. De nem minden embernek van ugyanolyan magassága, néha az egyszerű használat érdekében telepíteni szeretné a készüléket a normálérték felett vagy alatt.

Ha az átépítést a fürdőszobában végzik, akkor nincs szükség a munka elvégzésére. Meghatározhatja az optimális méretét és telepítheti a vízvezetéket kényelmes távolságra.

Engedélyek csak akkor szükségesek, ha a fürdőszobából ki kell venni az egészségügyi eszközöket.

Leggyakrabban a lakásokban a szoba méretei nem teszik lehetővé a gyermekek számára kiegészítő mosdótálakat, a felnőttek számára pedig a készülék túl magas.

A probléma megoldásához egy standot vásárolhat, amely gyermekvé válhat, vagy visszahúzható lépéssel egy szekrényt vásárolhat.

Válassza ki a megfelelő magasságot

Megállapítottam, hogy a nők esetében a mosdókagyló optimális magassága a fürdőszobában 80-90 cm, a férfiak esetében pedig 90-102 cm. Ezen információk alapján megállapítható, hogy a szabvány szerinti szerelés nem mindenki számára alkalmas, ezért a készülékek felszerelésénél az átlagos paraméterek élő családtagok.

Néha a fürdőszoba mérete lehetővé teszi, hogy több készüléket telepítsen. Ebben az esetben léteznek szabványok a távolságok között:

A szabvány szerint a mosdóhoz hozzáférést biztosító szabad zóna 70-90 cm.

A nyilvános helyiségekben ezeknek a szabványoknak hibátlanul eleget kell tenniük, és a lakóhelyiségekben az eszközöket egymástól magasságban és távolságban kell elhelyezni, a tulajdonosok preferenciájától függően.

Tányérok típusai

Tekintse meg a meglévő kagyló típusokat, hogy kiválassza a család számára a legjobb lehetőséget.

A tulipán

A tervezés jól elrejti a kommunikációt

Tervezése szerint egy olyan virághoz hasonlít, amely egy alaprészből áll, amelyen 85-90 cm magasságú edény van rögzítve. Ez a design nemcsak gyönyörűnek tűnik, hanem lehetővé teszi az eszköz alján belüli kommunikáció elrejtését is. A design leggyakrabban kerámiából készül, de néha üveg- és fémmodellek is készülnek.

Szükség esetén kétféleképpen módosíthatja az alap méretét:

 • Emelje fel a talapzatot, állványt állítson alá;
 • A méret csökkentése érdekében le kell rövidíteni az alapot szerszámokkal és levágni a leeresztő cső egy részét. Ha a szár struktúrája egyszerű, akkor az alsó rész levágásakor nem veszíti el a megjelenését.

A lefolyónak mindig alacsonyabbnak kell lennie, mint a szifon szintje.

Szekrény mosdóval

A design fel van szerelve, vagy összeomlik az éjjeliszekrény asztalára. Az állványok kialakítása különböző: polcok, ajtók, fiókok, bizonyos magassági modellek vagy állítható lábak állnak elő.

A vásárláskor figyelembe kell venni, hogy a méret megfelel a terem méretének és a családtagok növekedésének.

Felfüggesztett szerkezet

A záróelemek hasznos helyet takarítanak meg

A zárójelben lógó mosogató helyet takarít meg. Az ilyen konstrukció a padlóról megfelelő távolságban rögzíthető, szinte minden szifon beleillik.

Alatta egy mosodai kosár és egy készülék, például mosogatógép vagy mosógép is felszerelhető. A mosogató kiválasztásáról bővebben lásd ezt a videót:

Állítható magasságú modellek

Ezek a struktúrák meglehetősen drágák, ezért ritkán használják lakásokban és magánházakban. A kar segítségével szabályozzák, valamint minden mechanizmust igényelnek a gondos kapcsolat. Leggyakrabban fodrászatban használják.

Nagyon fontos a mosdó megfelelő magasságának kiválasztása, mivel a higiéniai eljárások során kényelmet biztosít. Ha a magasság alacsonyabb, mint amilyennek lennie kell, akkor le kell hajlani, ami hátfájáshoz vezet. Ha az egészségügyi eszközök fent vannak felszerelve, húzza fel a kezét, ami duzzanatot eredményez.