Legfontosabb > Dekoráció

A mosdó beépített magassága a fürdőszobában

A szovjet időkben sok GOST és SNiP-t fejlesztettek ki a lakó- és köztereken lévő fürdőszobák különböző berendezéseinek (fürdőkádak, mosogatók, WC-tálak, törülközők stb.) Felszerelésére vonatkozó szabályokkal. Nemcsak a mosogató beépítési magasságát szabályozzák, hanem a vízvezeték szerelvényektől való távolságot is, valamint általában az ilyen készülékek felszerelésének szabályait.

A mosogató magassága a padlóról - SNiP

Az SNiP 3.05.01-85 szerint a lakó- és középületek és intézmények mosogatójának padlótól a felső széléig való távolsága 80-85 cm, magassági tűréshatár 20 mm.

Az SNiP (Építési Szabályok és Szabályok) követelményeit az ezen a területen dolgozó szakemberek sokéves kutatásának alapján fogadják el. A teljes intézmény arra törekedett, hogy kényelmes és kényelmes legyen az ember számára egészségügyi felszerelés használatához - mosogató, fürdőkád, WC.

De nem semmi a végén a múlt század, sok szó esett a gyorsulás, férfi átlagos magasságú nőtt jelentősen, több mint harminc éve, néhány követelményeinek építési szabályzatok nem fér bele a modern szabványoknak.

Ha eljött az ideje, hogy a felnőttek új kutatásokat hajtsanak végre, akkor a régi gyűjteményekben hosszú időn keresztül meg lehet tenni a gyerekek mosogatóinak telepítését.

Az óvodai intézményekben lévő mosdókagyló felállításához kifejlesztett szabványokat a II-64-80 SNiP-ben definiálják:

 • óvoda - 40 cm-re a padlótól a csúcsig;
 • előkészítő csoport - 50 cm.

Az SNiP 3.05.01-85-es iskolák esetében két szabvány szerepel:

 • elsődleges osztályok - 55-60 cm;
 • közepes és magas osztályok - 65-85 cm.

Eddig az SNiP ezen követelményei ideálisak a gyermekek számára, és ha úgy dönt, hogy egy rendszeres lakásban külön mosdót telepít a gyermeke számára, kövesse az ebben a gyűjteményben szereplő irányelveket.

Hogy lehet, amikor a fürdőszoba nagyon kicsi, és be kell helyeznie benne egy fürdõt, egy mosdót, egy fürdőszobát és egy mosógépet, és nincs elég hely erre. Nézd meg a kis fürdőszobák formatervezési képeit - vannak megoldások.

Hogyan lehet egy régi fürdőt egy akril bélés segítségével kijavítani? Van értelme és mennyibe kerül? Részletek a mi cikkünkben.

A kombinált kis fürdőszoba szép és funkcionális kialakítása nagyon nehéz. Kiválasztottuk Önnek a fotókat és tippeket.

Shell átutalás - megsértése vagy sem

A standard (standard) - az angol nyelvről lefordítva normát, mintát jelent. Ez valami, ami sablonként, sablonként szolgál, és nem tartalmaz semmi szokatlan vagy eredeti.

. Ebben az esetben a szabványos beépítési magasság süllyed a fürdőszobában, mint már említettük, 80-85 cm Ez az, amit lesz telepítve elsüllyed egy csapat vízvezeték-szerelők az új épület - az épület kódokat.

De a saját fürdőszobájában és a saját kezével végzett javításokat szeretné, és néha el kell térni a szabálytól, hogy valami érdekeset, szokatlanul, nem szabványos dolgot csináljon.

Lehetséges? És mi minősül az SNiP megsértésének és mi nem? Mely munkákhoz szükséges a hatóságok jóváhagyása, és amelyekhez nem? Lássuk.

permutáció

Bármely oknál fogva úgy döntött, hogy kicseréli a mosdót és a fürdőt. Ha minden munkát a fürdőszobában végzünk, akkor nem sérti a szabályokat, semmit sem kell összehangolni. Elegendő felkérni egy meghatalmazott képviselőt, és átadni a munkát.

A mosogató magasságának megváltoztatása

Ez a fajta munka nem igényel engedélyt, a padlótól a felső élig terjedő mosdómagasság nem feltétlenül felel meg az előírásoknak, és saját belátása szerint választja ki.

Második mosdó beépítése

Egy másik készülék beszerelése a fürdőszobába nem igényel koordinációt, de ha úgy döntesz, hogy a mosdót a fürdőszobán kívülre helyezi, akkor már új tervezést végez. Az illetékes hatóságok engedélye nélkül az átadás az SNiP megsértésének minősül. A legjobb esetben a meghatalmazott képviselő megtiltja a munkát, legfeljebb a bírság összegét írhatja ki.

Szükségem van a szabvány követésére

Általában a héj szabványos telepítése nem okoz semmilyen panaszt, az SNiP által beállított átlagos magasság sok ember számára alkalmas. Semmi sem, azok a készletek, amelyekbe a beépített mosdóval felszerelt talapzattal vagy "moidydry" emelvényekkel ellátott mosdókagyló 80-85 cm magas.

De ha a szabványos vízvezeték bármilyen okból nem felelne meg, akkor senki sem tiltja meg, hogy kicsit megváltoztassa a távolságot a padlóról a mosogató tetejére a könnyű használat érdekében.

Ha kisgyerek van a családban, nyilvánvaló, hogy egy kis méretű fürdőszobában nem lehet különálló, standard mosodát elhelyezni. Ebben az esetben a fürdőszobai bútorgyártók szekrényeket kínálnak a mosdókagyló alatt, visszahúzható lépcsővel felszerelve.

A legjobb megoldás a lábtartó megvásárlása, amellyel a gyerekek kényelmesen moshatók.

Meg kell mondani, hogy mindezek a normák és szabályok szigorúan csak többlakásos lakóépületekre vonatkoznak, ahol maga az építési projekt különböző építési előírások és állami előírások alá tartozik. A magánházakban, kúriákban, nyaralókban a felújításhoz, a vízvezeték szereléséhez nincs szükség jóváhagyásra vagy engedéllyel, valamint a szabvány követésére vagy sem - attól függ, hogy a tulajdonosok vágyakoznak-e.

Már eldöntötte a magasságot, de nem tudja kiválasztani a mosogatót?
Cikkünk segít Önnek abban, hogy választani tudjon - nézze meg, hogyan néz ki a felső szintek a fürdőszobai pulton.

Arany átlag

A mosdó beépítési magassága a saját fürdőszobájában komoly gondot jelent, és felelősségteljesen kell megközelíteni.

A szakemberek úgy döntöttek, hogy a nők számára az optimális távolság a padlóról az oldalra 80-92 cm, míg a férfiaknál sokkal kényelmesebb a mosogató 85-102 cm magasságban való mosása.

És ha vannak gyerekek a házban, akkor sem az egyik, sem a második magasság nem felel meg nekik. Jó, ha lehetséges egy második mosogató telepítése, de gyakrabban minden háztartásnak egy eszközt kell használnia.

Ebben az esetben ajánlatos valami átlagot választani, pl. Egy mosdót 80-95 cm-es magasságban felakasztani, a gyerekek számára pedig különleges standot vásárolhat.

A mosogató felszerelése más készülékekhez képest

A SNiP 3.05.01-85 nem csak a mosdó magasságát határozza meg, hanem a fürdőszobából származó egyéb tárgyaktól való távolságot is, amelynek minimális értékei:

 • a WC-hez - 25 cm;
 • bidéhez - 25 cm;
 • a fürdőhöz - 30 cm;
 • a zuhanyhoz - 30 cm;
 • a tükör alsó széléhez - 20 cm;
 • a fűtött törölközőtartóra - 60 cm;
 • a kimenethez - 60 cm;
 • az oldalfalhoz - 20 cm.

Ezenkívül a normáknak megfelelően a mosdó előtt a szabad zóna legalább 70 cm, ha a mosogató résen van, akkor ez a távolság 90 cm-re nő.

Most sokan telepítenek mosogatógépet a mosogató alá, amelyet kifejezetten ehhez a helyhez igazítottak. A legalacsonyabb magasság 70 cm, a vízvezeték is sekély. Például a "vízililiom" mosogató oldalának 8 cm-es oldala van, de a készülék és a készülék között 15-20 cm-es szabad helynek kell lennie, hogy megvédje a kapcsolatokat a vibrációtól. Ebben az esetben a padlóról a mosdó felső széléig tartó magasság 93-98 cm, ami szintén nem illeszkedik a szabványokhoz.

Az ilyen telepítést azonban a kis méretű fürdőszobai méretek igazolják, és mivel a fentiekben már említettük, a telepítés egy helyiség térfogatában történt, ezért a mosogató ezen elrendezéséhez nincs engedély.

Végeredményben azt mondhatjuk, hogy a gyakorlat azt mutatja, hogy az 1980-as években és a még soha nem változott 30 évig elfogadott normák és szabályok gyakran nem felelnek meg a modern követelményeknek. Ezért a szabványok a szabványok, de a kényelem sokkal fontosabb: telepítse a mosogatóját a magasságra, amely a leginkább elfogadhatónak és kényelmesnek tűnik.

Tányérok és mosdókagyló méretei

A mosogatók kiválasztásakor az ügyfelek figyelembe veszik megjelenésüket, a termék alakját és rögzítési módját, valamint a mosogató anyagát. Fontos kiválasztási kritérium a megfelelő modell mérete. Milyen méretű mosogatókat kell figyelembe venni, és milyen méretű minták jellemzik?

Fontos méretek

Mind a mosdó, mind az alatta lévő fiók vagy más elemek számára először olyan alapvető paramétereket vizsgálnak, mint a szélesség, a mélység és a magasság. A mutatók rövidített formában vannak feltüntetve. Például megfelelhet a "550x480x150 mm-es mosdókagyló" megnevezésnek. Ez azt jelenti, hogy ezek a mosogatók szélessége 550 mm, a mélység (a fal távolságától) 480 mm, és a magasság (a mélység a tál) a 150 mm.

Ha például egy mosdótartó állványt keres, akkor nemcsak a mosdó méreteit, hanem az állvány méretét is meg kell adnia. Ebben az esetben a paraméterek magasságszélességként íródnak. Például egy gyártó vagy bolt kínál állványokat 640x215x200 porcelán mosdókagylókhoz. Ez azt jelenti, hogy a talapzat magassága 640 mm, hosszúsága és szélessége 215, illetve 200 mm.

szélesség

Ez a mosogatók fő paramétere, amely alapján az árucikkben egy megfelelő terméket választanak ki. A kagyló szélességét meglehetősen kiterjedt tartomány képviseli - 35 és 100 cm között. Ha egy sarokmosdót vásárol, ez a paraméter a termék oldalának egyik oldalát jelzi a fal mentén. Az optimális szélesség 55-65 cm.

Egy kis szobában sokan adják a mosogató szélességét, de a termékek, amelyeknél ez a paraméter 50 cm-nél kisebb, nem használhatók. Az ilyen mosdókagylóból nagyon gyakran kifröccsenek a mosogató alá. A 65 cm-nél szélesebb modelleket többnyire egy tágas fürdőszobába vásárolják.

A mosdó beépítésének magassága a fürdőszobában - a standard, a GOST és a szerelési ajánlások

A saját lakása vagy házának fürdőszobájának felszerelése, mi gyakran érdekli a probléma esztétikai oldala, miközben nem felejtjük el a kényelmet. Ennek a fontos helyiségnek a tervezését bonyolítja kis méretének és megnövekedett funkcionális terhelésének.

Egyszerűsítése érdekében az elhelyezése a szükséges vízvezeték és berendezések különböző időpontokban a Szovjetunió Állami szabványok és építési szabályzatok kerültek kifejlesztésre, hogy egyértelműen szabályozza, hogy milyen magasságban kell akasztani a mosogató a fürdőszobában, ahová telepíteni szeretné a WC vagy mosdó.

Most ezek a normák inkább tanácsadó jellegűek, mert senki sem ellenőrzi a mosás szintjét. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, hogy lehetséges-e a mosdó beépítésének szabványos magasságát megváltoztatni, és ez hogyan befolyásolja annak használatát.

Mi okozta a szokásos távolságot a padlóról a mosogatóba?

Mosogató - egészségügyi eszköz egy tálban, amelyet a fürdőszobában használnak az ember egészségügyi szükségleteinek kielégítésére. A falra rögzíthető a konzolok segítségével, összezúzva, egy éjjeliszekrényre szerelve vagy egy lábtartóra helyezve.

A mosogató telepítésének módjától függetlenül a beépítéskor figyelembe kell venni a mosogató alapszintjét a padlóról. Ez az érték határozza meg a készülék legmegfelelőbb helyét, amely alkalmas az emberi használatra.

A szovjet korszak alatt az egész intézetek a standardizáció területén dolgoztak annak érdekében, hogy közös szabványokat dolgozzanak ki a szaniterek beszerelésére a fürdőszobában.

A részletekre és a kutatás évekre való figyelése lehetővé tette számunkra, hogy meghatározzuk, milyen optimális a mosogató magassága a fürdőszobában. Ezt az értéket az átlagos személy növekedésének megfelelően határozták meg:

 • Egy orosz nő átlagos magassága szerint empirikusan megállapítást nyert, hogy a leginkább megfelelő mosdó magassága 80-92 cm.
 • Az orosz férfi átlagos magassága miatt elmondható, hogy az ország hímivarú lakossága számára előnyösebb a mosogató használata, ha a padlótól 85-102 cm-re helyezik el.

Fontos! A mosogató beépítési magassága olyan szabvány, amelyet egy egyszerű személy átlaga határoz meg. Ez az érték jelzi a padlóról a mosogató legmagasabb szintjére eső távolságot. Ennek a paraméternek a megválasztása határozza meg, milyen kényelmes az egészségügyi berendezés használata.

Telepítési arányok

Szerint a nyissz 3.05.01 kifejlesztett ideje alatt a távoli 1985 a standard magassága a mosogató a fürdőszobában 85 cm, míg a telepítés során, a tolerancia tűréssel 20 mm felfelé vagy lefelé.

Ez az érték kompromisszum a mosogató szintje, a férfiak számára előnyös, és a hagyományosan valamivel rövidebb nők között. Ezért az orosz és külföldi gyártók többsége kagylóhéjat állít elő egy oszlopra és talapzaton, beépített mosdókkal, 83-87 centiméter magassággal.

A padlóról a mosogató tetejére eső távolság megválasztásának helyessége jelentős hatással van az egészségügyi berendezés használatának kényelmére:

 1. Attól függ, hogy milyen kényelmesen telepítik az egészségügyi eszközöket a személynek. Ha a mosogató túl alacsony, akkor a mosásnak meg kell hajlani, ami csigolya fájdalmat okozhat. Ha a mosogató túl nagy, akkor a gyerekek nem tudják használni.
 2. A padló és a mosogató közötti távolság befolyásolja a vízellátáshoz és a szennyvízhez való csatlakozásukat. Rendszerint a mosdó alá van egy vízmérő is, néha szűrők tisztításához és egyéb berendezésekhez, amelyek telepítése sok helyet foglal el. A mosogató szintjének kiválasztásakor figyelembe kell venni a kiegészítő berendezések felszerelésének szükségességét is.

Kérjük, vegye figyelembe! A közelmúltban a tudósok észlelték a személy átlagos magasságának növekedését, amelyhez az általánosan elfogadott telepítési szabványok és a GOSTok elavultak, és elveszítik jelentőségüket. Továbbá, ha minden háztartás magas, akkor ajánlatos az egészségügyi berendezések magasságának növelése 95-100 cm-re, majd használatuk nem kell sokat hajlani. Ezért a probléma megoldásához tisztán egyedi megközelítésre van szükség.

Különleges szabályok

Természetesen a telepítés standard szintje nem mindig megfelelő, különösen azon intézményeknél, ahol a gyermekek találhatók. A gyermek jóval rövidebb, mint egy felnőtt, ezért nem tud egy 85 cm-es magasságú mosdót használni speciális lépés vagy állvány nélkül.

Mivel a mosdókagylóhoz való hozzáférés nem mindig biztonságos, az egészségügyi berendezések telepítésére vonatkozó egyéb szabványok érvényesek a gyermekintézményekben:

 • Óvodai óvodai csoportok területén a mosdókagyló a padlófelülettől 400 mm távolságra helyezkedik el.
 • Az óvodai óvodai csoportok területén a mosdókagyló a padlófelülettől 500 mm távolságra helyezkedik el.
 • Az elsődleges besorolásoknál ajánlott a mosogatók felszerelése 550-600 mm-es szinttől a padlófelületről.
 • A közép- és középiskolák számára javasolt a padlófelület 650-850 mm-es magasságban történő felszerelése.

Figyelj! A standard lakásokban lévő fürdőszobaterület nem biztosítja a gyermekek számára külön mosdó beépítését, ezért a mosdó beépítési magasságának kiválasztásakor kompromisszumosnak kell lennie. Annak érdekében, hogy a gyermek önállóan használhassa a mosdót, különböző csúszó lépések és támaszok használhatók. A leesés elkerülése érdekében a csúszásmentes padlón és a felnőttek felügyeleténél kell használni.

Kell követnem a szabványt?

A legtöbb építtető, díszítő és vízvezető szakember tisztában van azzal, hogy a fürdőszobában a standard, optimális mosogató magasság 85 cm.

Ezeket a szabványokat a szovjet időkben fejlesztették és tesztelték, de még mindig megfigyelhetők, különösen az igazgatási és kereskedelmi épületek fürdőszobájának rendezése során. Saját lakás javításakor szükség esetén visszavonulhat az általánosan elfogadott telepítési szabványból.

 1. A mosdó magasságának növelése vagy csökkentése nem tekinthető áttervezésnek, ezért ez az eljárás további jóváhagyások nélkül is elvégezhető. A legfontosabb dolog helyesen meghatározni a legkényelmesebb szintet, és biztonságosan rögzíteni a mosogatót.
 2. A lakóházban lakóépületben lévő fürdőszobában átrendeződés és a vízvezeték-szerelvények cseréje megengedett. Ehhez nincs szükség további engedélyre. A munka befejezése után azonban szakembert kell felkérni a szolgáltató cégtől, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az elvégzett változtatások nem befolyásolják az általános csatornarendszer és a vízellátás működését.
 3. További vízvezeték felszerelés, például egy második mosogató vagy bidé szintén nem igényel koordinációt, feltéve, hogy az összes vízvezetékberendezés a fürdő területén belül marad. A mosdó eltávolítása a fürdőszobán kívülre újratervezésnek tekintendő, és a szabályozó hatóságok beleegyezését kéri. Az illetéktelen felújítás nagy pénzzel fenyeget.

Végezetül azt szeretném mondani, hogy a lakásban, és még inkább egy magánházban, mosogatót helyezhet el a fürdőszobában bármilyen kényelmes magasságban, bizonyos körülmények között.

A telepítés szabványainak követése vagy nem tartása Öntől függ. Mindazonáltal a gyakorlatok és a kutatás évek megerősítik, hogy a 85 cm-es magasság után a legjobb választás az összes családtag számára az évek során bizonyítottan.

Hogyan válasszuk ki a szekrényt a mosogató alá?

Nagyon gyakran az emberek először vásárolnak mosogatót, és csak akkor veszek egy szekrényt és a bútorok többi részét. Ezért a kérdés, hogy milyen méretű választani a szekrény alatt mosogató, ez nem ritka. A szabványos vagy egyedi méretű bútorok gyártásánál minden a használat céljától és módjától függ. A fürdőszobai bútorok különös formában és méretben is megkülönböztethetők. Nézzük meg, hogy a standard és az egyéb lehetséges méretű hüvelykujj a fürdőszoba és a konyha.

Szabványos méretek

A szekrény standard méretét a konyhában és a fürdőszobában használt mosogató mérete alapján határozzák meg.

A konyha számára

Hagyományos konyhabútor a mosdó alatt

A konyhai mosogató beépítéséhez használt szekrény kialakítása, alakja és mérete függ a helyétől (egyenes, szögletes), a konyhaszekrény kialakításától és a használt mosdó méreteitől. Mindazonáltal alapvető, standard méretek vannak a konyhában elhelyezett bútorhoz. Ezeket a következő jelentésekben fejezzük ki:

 • Szélesség - 90,0 - 120,0 cm;
 • Magasság - 85,0 - 95,0 cm;
 • Mélység - 50,0 - 65,0 cm.

A közvetlen járda a klasszikus változat az ilyen típusú bútorok. Ez a kialakítás szélességben változhat, a mosás típusától és méreteitől függően.

Az ilyen típusú bútorok előnyei:

 1. A különböző típusú anyagok befejeződésének lehetősége, lehetővé téve a termék vonzó megjelenését.
 2. Funkcionalitás - a belső tér elrendezésével érhető el, különböző polcok és fiókok beszerelésével.
 3. Gyakorlati és könnyű felhasználás - magas színvonalú alapanyagok felhasználásával és a talapzat széles spektrumú megközelítésével.

A sarokágyat széles körben használják a konyhák kialakításában is. A szögletes modellek trapéz és L alakúak. Ez a forma ergonómikusabb, mint a közvetlen tervezés, így gyakran használják kis konyhákban.

A fürdőszobában

Gravírozó padló mosdóval Triton - Juneau 60 cm széles

Ha a szekrényeket a mosdó beépítéséhez használják, akkor a standard méretek:

 • Szélesség - 50,0 - 60,0 cm;
 • Magasság - 86,0 - 93,0 cm;
 • Mélység - 48,0 - 61,0 cm.

Ezeket a dimenziókat a héj könnyű használatával határozza meg egy felnőtt átlagos magasságú és nemtől függetlenül.

Annak meghatározásához, hogy a bútor mélységét milyen módon választották ki, akkor a következő módszert alkalmazhatja: amikor a személy teste a fiók külső falához közel helyezkedik el, az ujja hegyének a másik oldalra kell kerülnie - ez az elrendezés azt jelzi, hogy a méret helyes.

A szélesség kissé eltérhet, mert az iparág különbözõ típusú mosogatómintákat állít elõ, amelyek tányérméretben különböznek, de általában ezek az értékek megfelelnek a fentieknek.

Különleges méretek

Fülke mosdóval Aquaton - Altair 62

Ha a konyhában használt állványokra vonatkozó speciális dimenziókról beszélünk, akkor ezek a sarokmodellek, amelyek fent írták.

Falkövek ablakon Akvaton - Altair 62 (méretek és diagram)

A szögvasak fő méretei azonban a szélességük kivételével a szabványos mutatóknak felelnek meg.

Figyelembe véve a fürdőszobákban használt és a szabványos mérettől eltérő bútorok méretét, ezek szűknek és kicsinek, valamint nagy és szélesnek minősíthetők.

Keskeny és kicsi

Roca modul - a 39 cm széles rés

Az ilyen típusú bútorok kis helyiségekben, valamint fürdőszobákba történő beépítésre készültek.

Az ilyen modellek szélessége általában 30,0 - 40,0 cm, míg a legkisebb a szögszerkezet.

A kisebb méretek méretét az ipar nem gyártja, de összeszerelhető csak egyedi rendelésekkel.

Nagy és széles

Szekrény a mosogató alá Laufen - A tok mérete 150 × 37,5

A nagyméretű ívkövek a bútorpiacon igen nagy kiterjedésűek, az igényeknek köszönhetően, az egyéni projektek elővárosi lakásépítésének köszönhetően.

Hogyan válasszuk ki a szekrényt a mosdó alá?

Függesztett szekrény a mosdókagyló alá.

A mosogató vagy mosogató alatt lévő szekrény kiválasztásához az alábbi kiválasztási kritériumokat kell követnie:

 1. A gyártás során felhasznált anyagnak meg kell felelnie a felhasználási feltételeknek, és összhangban kell lennie azzal a helyiséggel, ahol az állványt beszerelik. Legyen környezetbarát és praktikus.
 2. Az ilyen típusú bútorokra szerelt szerelvényeknek meg kell felelniük a felhasználási feltételeknek is, tartósaknak és korróziónak nem.
 3. A teljes méreteknek lehetővé kell tenniük a kiválasztott helyszínbe való beszerelést és az összes szerkezeti elem (ajtók és szekrények, szaniterek belső tisztítása) további felhasználását.
 4. A termék konfigurációját a teljes méretekkel, helyszínekkel, valamint a beszerelés módjával - felfüggesztett típusával, egy alappal és lábbal kell meghatározni.
 5. A formatervezési stílus - a szoba általános stílusával, színválasztékával összhangban kerül kiválasztásra. A tervezők által kifejlesztett egyedi stílusban történő regisztráláskor hatalmas lehetőségek állnak rendelkezésre a befejezéshez és a dekorációhoz.
 6. A fiókok és polcok jelenléte - meghatározza ennek a bútornak a funkcionalitását.
 7. Költség - a fenti kiválasztási kritériumoktól, valamint a bútorgyártó márkájától függ.

Ha a mosogató szekrényét a beépítésre elhelyezett teljes méretek alapján választja ki, akkor menjen a bútorüzletbe és keres egy megfelelő modellt. Az internethez és a hálózat által biztosított erőforrásokhoz a megadott paraméterek szerint kereshet. De ha egyedi méretű szekrényt szeretne választani, akkor a legmegfelelőbb az, ha kapcsolatba kíván lépni egy speciális szervezetrel, amely egyedi megrendelésekre tervezi és gyárt bútorokat.

Szekrények mérete a fürdőszobában: a legkeskenyebbektől a legszélesebbig

Mindannyian különböző méretű fürdőszobák vannak. Valakinek van egy kis kombinált fürdőszobája a Hruscsovban, és valaki hatalmas fürdőszobával rendelkezik egy hangulatos házban. De mindegyiknek van egy közös vonása - egy beltéri mosogató. A szekrényre gyakran egy mosdót helyeznek, mivel ez egy funkcionális és kényelmes bútor. A szobák különböző méreteihez azonban különböző méretű héjak és talapzatok szükségesek. Minél nagyobb a fürdőszoba, annál szélesebb a mosogató.

Standard méretű lakosztály a fürdőszobában

Általában úgy tekintik, hogy a héj használatának kényelmében a szélessége nem lehet kevesebb ötven centiméter. A kisebb szélességű mosogatók általában a fürdőszobában vannak elhelyezve, és nem használják a fürdőszobában. Nagyméretű tálalók várhatók, de a szélességüket a szoba méretének megfelelően számítják ki. Elfogadom, hogy egy mosdómérő szélesen nevetséges lesz a standard fürdőszobában.

A mosdókagyló szekrényének szélességét általában a gyártó határozza meg, és egy szabványos tál mérete vagy egy kicsit szűkebb, mindez a modell kialakításától függ. Ha dupla mosogatót választasz, akkor a tálak középpontjai közötti méret meghatározó. Nem haladhatja meg a kilencven centimétert.

Külön figyelmet kell fordítani a szekrény magasságára. Általában a gyártók ezt a bútorokat szabványos magasságban 800-800 mm-re teszik. Az orvosok úgy vélik, hogy a könnyű használhatóság érdekében a mosdókagyló magassága 94 és 109 cm közötti, a nők esetében pedig 81 és 92 között. Ha kiszámítja az átlagos értéket, kiderül, hogy az alsó rész optimális magassága 86-93 centiméter. Ez az ideális.

Feltéve, hogy gyermek van a házban, egy kis állványra van szükség ahhoz, hogy kényelmesen mossa le magát. Végtére is, a mosogatószekrény magasságát nem változtatja meg évente, mivel a morzsa nő.

Így megjegyezzük, hogy a fürdőszobában a mosdóegység szabványos és legváltozatosabb mérete:

 • szélessége. Legalább 50, de legfeljebb 60 cm;
 • magasságot. 86-93 centiméter;
 • mélységet. Legfeljebb 61, de nem kevesebb, mint 48 cm.

Egyedi mini éjjeliszekrény mosogatóval és papírtartóval

Különleges méretek

Miután foglalkozott a mosogatóval ellátott szekrény standard méreteivel, beszélhetsz speciális dolgokról. Mivel a méretek alacsonyabbak vagy magasabbak, mint a már leírtak, nagyon sok. Természetesen nem fogjuk behozni a hüvelykes kaliberek besorolását, megrendelésre, de részletesebben elemezzük a leggyakoribb termékeket.

Ne feledje, hogy ha nem találja meg a kabinet vagy a mosogató méreteit, valószínűleg csúnya rés keletkezik közöttük. Hogyan lehet elrejteni egy ilyen hibát, mondd el a következő videót:

Keskeny és kicsi

A fürdőszoba és mosdókagylók szűk és kis szekrényei szinte ugyanolyan típusúak. Mivel szinte minden keskeny mosogató szélessége kicsi, nem különböztethetjük meg e két fogalmat.

A mosdókagyló legszűkebb tartóállványai harminc vagy negyven centiméter szélesek. Ezenkívül a harminc centiméterek csak szögletes modellek, amelyeket főként a fürdőszobákban vagy nagyon kis mosási helyiségekben használnak.

A negyven centiméteres szélességű modelleket leggyakrabban a vidéki házak WC-szobáiban helyezik el. Ők egyébként a szekrény sarokformáján is elkészülnek. De vannak téglalap alakúak is, egy mosogatású kerek tálakkal, valamint klasszikus formákkal. A termékek felfüggesztett verziói is vannak.

Néhány olvasónk azt kérdezi, hogy léteznek-e a fürdőszobában lévő mosdókagyló szélesebbek, pl. 20 cm szélesek. Foglaljon helyet, ilyen méretű termékek csak megrendelésre készültek, nem tömeggyártmányok. Ezenkívül elég nehéz beírni a mosogatót, mivel a minimális fajansz termékek tíz centiméterrel meghaladják a megadott szélességet.

Megmondjuk a legnépszerűbb modelleket:

 • "40. megjegyzés". Kompakt téglalap alakú talapzat mosdóval. Ezt az orosz bútor cég Aquanet készítette. A termék teste nedvességálló forgácslapból készül, a homlokzat MDF-ből készül. A héj öntött márványból készül. Az ajtón van egy acél króm fogantyú. A fiók mérete 400x350x440 mm. A modell ára 8390 rubel;
 • "Azov 40". Egy kis padló a mosdó alá a fürdőszobában a Runo bútorgyárból. A csapnyílás a mosdó sarkában történik. A test laminált forgácslapból készül, a homlokzat nedvességálló MDF-ből készül. Az első lábak és szerelvények krómozott acélból készülnek. A járókeréknek két ajtó van. A méret az ilyen szekrények a fürdőszobában egy mosdó 410h293h850 milliméter. Az "Azov 40" költsége 3540 rubel.

Fénykép keskeny és kisméretű talapzatokkal egy mosdókagylóval

Nagy és széles

Majdnem minden gyártó óriási választékot kínál a nagy és széles hüvelykujj modellekhez a fürdőszobában. Mivel kiderült, hogy egy átlagos héj átlagos mérete ötven-hatvan centiméter széles, minden nagyobb méretű termék nagyobbnak tekinthető.

De van egy árnyalat. Úgy ítélik meg, hogy a 100 centiméteres mosogatóval rendelkező talapzatok szélesnek tekintendők. A legnagyobb gyártási modellek szélessége száz és húsz centiméter. Az ilyen modellek hatalmas fürdőszobákba illeszkednek és maximális kényelmet biztosítanak. A polcok és fiókok nagy száma lehetővé teszi, hogy sok hasznos dolgot és tartozékot helyezzen el.

Bemutatjuk a legkelendőbb modelleket:

 • "Emily 100". Nagy mosoda mosdóval. Gyártva a hazai bútorgyárban "Francheska". A test nedvességálló forgácslapból készül, a homlokzat MDF-ből készül. A készlet tartalmaz egy "Marko 1/1000" fajansz mosdót. Az első lábak és a fiókfogantyúk krómozott acélból készülnek. A termék méretei 995x800x440 mm. A modell ára 12730 rubel;
 • "Carmen 120". Széles emeletes éjjeliszekrény mosogatóval a jól ismert orosz gyártó "Vod-ok" -tól. A termék nedvességálló zománcfestésű MDF és forgácslap készült. A mosogató speciális technika által égett szaniterekből készül. Az ajtókat és a pilasztákat aranyozással vagy ezüstözött faragással díszítik, az ügyfél kérésére. Három csuklós ajtóval rendelkezik, amelyeken záróelemek vannak felszerelve a sima nyílás és zárás érdekében. A gyártó termékére vonatkozó garancia két év. A "Carmen 120" ára 44 800 rubel.

Fotó nagy és széles állványok a mosdókagyló alatt fürdéshez

A következő videó a nagyméretű és széles fürdőszoba szekrényeket ábrázolja, talán közülük megfelelő:

Bármilyen méretű a kabinet mintája, amelyet a mosdó alatt kedvelsz a fürdőszobában, először ki kell választanod a fürdőszobához. Annak érdekében, hogy kényelmesen mossa le és használja az elérhető négyzetmétereket előnyökkel.

Milyen magasságban akasztja a mosdót a fürdőszobában

A vízvezeték megfelelő elhelyezésének előfeltétele a fürdőszoba kényelmes használatának előfeltétele, ezért a szoba rendezése során nemcsak a WC-tálat, a kádat és a mosdót kell megtervezni, hanem a helyüket is. A mosogató magasságának kiszámításánál nagy figyelmet kell fordítani, különösen, ha egy nagy családról beszélünk, ahol minden tag különböző magasságban van. Milyen magasságba akasztja a mosdót a fürdőszobában, hogy minden háztartás kényelmesen mosogassa kezét, fogmosásával és más higiéniai eljárások elvégzésével?

Milyen magasságban akasztja a mosdót a fürdőszobában

A mosogatók típusai és jellemzői

A mosdókagyló magassága a padlón számos kritériumtól függ, beleértve annak típusát. A mosogatók több típusát különbözteti meg a szerkezeti jellemzők és a ragasztási módszer.

overhead mosogatók

Fehér mosdó

Kerek mosdó a pulton

A felső modelleket egy munkalapra vagy más lapos felületre szerelik fel. Ez egy praktikus lehetőség, amely lehetővé teszi a mosogatóra szerelt munkalap, valamint az alatta lévő helyiség ergonomikus használatát. A fürdőszobában és bármely magasságban bárhová elhelyezhető (az egyetlen feltétel egy olyan felület jelenléte, ahol a mosdót telepítik). Az ilyen típusú vízvezeték előnyei a beépítés egyszerűségének is tulajdoníthatók - lyukak vannak a táblagépben, amelyeken keresztül a tömlők és a csövek áthaladnak.

Fontos figyelmeztetés: ilyen mosogatóhoz magas keverőgépet kell vásárolnod, és fontos, hogy azonnal próbáld ki, hogy ne legyen tévedés a választással.

Mosdó méretekkel

Mosdó beépítési rajza (példa)

Mortice héjak

A tervezési jellemzők révén ezek a modellek a felső felületre hasonlítanak, mivel a telepítéshez sík felület is szükséges. A különbség abban rejlik, hogy a mosogató a pultra csúszik, és néhány centiméterrel alul helyezkedik el, vagy egy kicsit magasabbra. Nem helyezhető el a felület közepén, hanem kissé elmozdulhat oldalra, de az élnek még mindig elég szélesnek kell lennie, különben megszakadhat a működés során. A hüvelyes modellek felszerelése nem túl bonyolult, de nagy pontosságot és pontosságot igényel, mivel szükséges egy lyuk vágása a mosogatóasztal méretéhez a padló felületén, és a beszerelés után fontos, hogy a szélek tömítetten tömítettek legyenek a vízszivárgás megelőzése érdekében.

Mortise fürdőszoba mosdó

Mortise mosdó a pulton

Bronz mosogató a fürdőszobában

Felszerelési módszerek mortise mosás

Konzol (lógó) mosogatók

A függesztett mosdókagylók közvetlenül a falhoz rögzítve vannak speciális zárócsavarokkal vagy csavarokkal.

Fekete üvegtálca a konzolon

Az ilyen modellek felszereléséhez több típusú záróelem van:

 • a monolitikus konzolokat öntöttvasból öntjük a T betű alakjában, és van egy erősített alapja;
 • A "köpeny" kötőelemek a legstabilabbnak tekinthetők: fémkereteknek tűnnek, ahol a mosogató tálba van behelyezve;
 • a "keret" zárójelei hasonlítanak a korábbiakra, de ezek csomói nem süket, hanem csúszó, ami lehetővé teszi a méretük megváltoztatását;
 • A hegesztett acél kötőelemek T vagy G betűk formájában vannak kialakítva.

Acél mosdókagyló

Mosogató hardver

Speciális rugós keret keret

A felfüggesztett mosogatók fő előnye a helytakarékos és a legkisebb helyiségben lévő vízvezeték szerelésének lehetősége, és a keverő mind a falon, mind a mosogatón helyezhető el. A hiányosságok közé tartozik az a tény, hogy a kommunikáció és a csövek láthatóvá válnak, ezért le kell zárni az éjjeliszekrényt. A mosogató és a vízellátó rendszer összekapcsolása a klasszikus rendszer szerint történik.

A felfüggesztett burkolat méretei

Shell beépítési magasság

Utcai mosdók

Ezeket a modelleket "tulipánnak" is nevezik, mivel megjelenésükben kissé hasonlítanak egy virágra. A tálca mellett a mosogató egy olyan talapzattal is kiegészül, amelyen fel van szerelve. Az állvány két funkciót egyszerre végez: támogatja a mosdót, és elrejti a kommunikációt, ami miatt a fürdőszoba esztétikusabbnak tűnik.

Az alap lehet egy egység a tálban, vagy külön is megy egy készletben. A modell másik változata egy félpótkocsi, azaz egy olyan alap, amely nem ér el a padlón, és kényelmes magasságban van. Előnye, hogy ergonómiailag jobban használja a mosogatótér helyét, és hátránya, hogy a telepítéshez a leeresztő szelepet szigorúan meghatározott magasságban kell eltávolítani.

Sanita "kamilla" mosdó

Hatria Dolcevita talapzati mosogató

A burkolat szélessége és mélysége

Amellett, hogy a típus mosogató, vásárláskor figyelni kell annak szélességét és mélységét. A standard fürdőszobának az optimális szélessége 50-65 cm, szélesebb modellek használata javasolt, nagyméretű helyiségekben, és kicsiben csak akkor, ha nincs más lehetőség (a víz folyamatosan esik a padlóra és a falra, - amelynél a fürdőszoba nedvességtartalma túl magas lesz). A vízvezeték másik fontos szempontja a mélység: a legkényelmesebb modellek 48-61 cm mélyek.

A mosogatók és mosdókagyló méretei

Hogyan lehet kiszámítani az optimális hüvelymagasságot?

Az építési szabályok szerint a lakóépületekben lévő héjakat 80-85 cm magasságban kell elhelyezni, de a vizsgálatok azt mutatják, hogy ez nem a legmegfelelőbb hely. Ebben az esetben a legtöbb embernek erőteljesen meg kell hajlani a kézmosás érdekében, ezért jobb, ha a férfiak és a nők antropometriai paraméterei vezérelnek.

A mosdó optimális beépítési magassága (padlóról oldalra) férfiak, nők és gyermekek számára

Melyik magasságban telepítse a mosdót a fürdőszobába, hogy minden családtag számára kényelmes legyen

A vízvezeték megfelelő elhelyezése a fürdőszobában - a kényelem fontos kritériuma. A fő paramétereket figyelembe veszik a tervezési projektek fejlesztési szakaszában a helyiségek tervezésénél. Az egyik legfontosabb kérdés a mosdó magassága a fürdőszobában. Végtére is, minden családtag általában különböző magasságban van. Megfontoljuk, hogyan tartsuk fenn az érdekek egyensúlyát és biztosítsuk a vízvezeték kényelmes üzemeltetésének feltételeit.

tartalom

A mosogató optimális beépítési magassága a fürdőszobában ↑

A mosdók típusai ↑

A mosdók az alábbi típusokból állnak:

 • egy talapzaton (mint a "tulipán");
 • felfüggesztett;
 • szekrénnyel;
 • állítható magassággal.

Az utóbbi lehetőség nagyon ritka és bizonyos mérnöki megoldásokat igényel. Az ilyen vízvezeték-berendezések meglehetősen drágák és csak gondos kezelést igényelnek.

A mosdókagyló magassága az állványon ↑

Az aljzat burkolatának magassága eredetileg olyan fix paramétereket tartalmaz, amelyeket nehéz megváltoztatni. Az aljzat a padlóra van szerelve, a mosdó maga a falhoz rögzítve van, és a "tulipán" "szárának" felső részéhez is illeszkedik. Ez az opció jó, mert a szifon teljesen el van rejtve. A mosogató terület alapértelmezés szerint esztétikus megjelenést kölcsönöz. Általában az oldal magassága 85 és 90 cm között változik.

Ha önmagát a "tulipán" mosdó magasságának magasságát szeretné megváltoztatni, akkor vannak módok a probléma megoldására:

 • Emelje fel a héjat a gyári méret felett, növelve a talapzatot a "tulipán" bármely konfigurációjában.
 • Vágja le a leeresztő cső egy részét, és rövidítse le a mosogató szárát szerszámokkal. Általában a cső kicsit hosszabb ideig tart, így biztonságosan le lehet vágni és a mosdót elhelyezni a kívánt magasságra. De ezt a technikát rendkívül ritkán használják haszontalanságuk miatt. Csak tudd, hogy lehetséges, ha a "szár" kialakítása elég egyszerű, és nem törik meg a fűrészelt vágással.

Ügyeljen arra, hogy figyeljen a szifon és a lefolyó közötti távolságra. Ha a szifont a lefolyó szintje alá helyezi, akkor a jövőben súlyos problémákat okozhat.

A függesztett héja magasságának kiszámítása ↑

A függesztett mosogatók sokkal ergonomikusabbak. Nem nehéz szifont találni nekik - a fúvóka mindig tartalékhosszú, és a felesleges rész egyszerűen le van vágva megfelelő mérések végrehajtása után.

Hosszú ideig az mosdókagyló optimális magassága 86 cm volt, és azon a magasságon volt, hogy eldöntötték, hogy a mosogatók új lakásokba kerülnek. Az utóbbi években végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a legtöbb ember számára ez a magasság kényelmetlen, és az optimális magasság 94-105 cm.

Ha a mosdót mindkét nemben használják, a számítás a férfiak és a nők fő antropometriai adataiból történik: a nők 81-93 cm-es magasságban, a 94-102 cm-es férfiak, ezek alapján kiszámíthatjuk a mosogató átlagos magasságát - 86-93 cm A gyerekeknek fel kell állniuk a lépcsőn. A mosdóállványra kész műanyag lépcsők különböző színekben és textúrákban kaphatók.

A gyermekek számára a mosogató optimális magassága 60 cm.

Két mosdó beépítése a fürdőszobába, figyelembe kell venni nemcsak a személy antropometriáját, hanem a mosdók közötti távolságot is. Itt tekinthető távolság a két könyök közötti két ember és a mozgás lehetőségét a fürdőszobában szabadon.

Mosogató szekrénnyel бой

A szekrénybe beépített mosdó rögzített magasságú, a bútorok paramétereitől függően. Általában a gyártókat általánosan elfogadott szabványok taszítják. Amikor egy gyári mosdót vásárol egy szekrénnyel, fontolja meg a családtagok növekedését. Még egy nagyon gyönyörű mosdó is csak kellemetlenséget okoz, ha túl magas vagy éppen ellenkezőleg, több mint 75 fokot hajlít meg. Ezt a szöget kritikus fontosságúnak találja egy olyan személy testének megtalálásához, aki hosszú ideig tiltott.

A bútorok egyedi megrendelésére a fürdőszobában a gyártó figyelembe veszi az ügyfelek kívánságait, és a mosdó magasságának magassága megfelel a műszaki feladatnak.

Minden ajánlást figyelembe véve helyesen kiszámíthatja a mosogató beépítési magasságát, és kényelmes körülményeket biztosít a család minden tagja számára.

Mit kell tudni a tükör magasságáról a mosogató felett és szekrények felett ↑

Gyakran előfordul, hogy a mosdó zóna a fürdőszobában egy bizonyos "világegyetem központja". Egy kis fürdőszobában, ahol, ahogy mondják, nem fordulnak el, a mosogató alatt és felette lévő tér a lehető leghatékonyabban használatos.

A hagyományos mosdókagyló tükör. Ez különálló elem lehet, vagy egy kis szekrény kombinálható a kozmetikumok és a testápolási termékek tárolására.

A mosogató feletti tükör magasságát a következő ajánlások szerint kell meghatározni:

 • a padlótól mért távolságnak 120-135 cm-nek kell lennie;
 • a mosogató felső szélétől - legalább 20 cm-re;
 • Egy kis tükör a szeme szintjén helyezkedik el (az átlagértéket számításba veszi, figyelembe véve a családtagok növekedését és az optimális méret kiválasztása).

Ezek a követelmények teljes mértékben indokoltak. Kényelmes, ha egy személy látni fogja a tükröződését, és teljes magasságához igazítja. A mosogató felső részének és a tükör alsó tükrös polcának vagy alsó részének a kis helyigénye biztosítja a szárított fröccsenések állandó eltávolítását az üvegfelületről.

Gyakran a mosdót egy szekrénnyel vásárolják meg. Ez egy gyakori módja annak, hogy biztonságosan elrejtse a szifont, a vízvezetékeket, és kényelmes helyen tárolja a háztartási eszközöket. A szekrény magassága a mosdó alatt általában néhány centiméter a kinyúló oldalak alatt.

Stílusos megjelenésű modellek, amelyekben a vízszintes felület szintje megfelel a mosogató tetejének. Kívánatos, hogy a mérete elég nagy legyen, különben nem lehet elkerülni a fröccsenést.

A kövek és a mosogatónak egyetlen összetételűnek kell lennie. Vásárlásakor vegye figyelembe a bútorok, mosdókagyló méreteit, és értékelje a kombináció lehetőségét.

Hogyan helyezzük a mosogatógépet a mosogató alá ↑

Egy kis fürdőszobában nagyon nehéz megtalálni a helyet egy mosógéphez. A szovjet projektek nem biztosítottak a háztartási készülékek elhelyezésének területét, mivel ezek szinte teljesen hiányoztak. Nem mindig lehetséges, hogy egy "mosó" -et a konyhába vagy a folyosóra préseljen. Csak egy lehetőség maradt - egy mosdókagyló, és alatta - egy kompakt egység.

A mosogató alatti mosógép magassága legfeljebb 70 cm lehet, a felső panel és a vízvezeték legalacsonyabb pontja között hézag marad. A gép megnyomása vibrál, és a mosogató aljához támaszkodhat, ami veszélyezteti a fajansz vagy a műanyag "alátét" károsodását.

Ellenkező esetben az ilyen, eredetileg felszerelt háztartási gépek működése nem különbözik a szabványtól. A mosogató pedig az általánosan elfogadott szint felett helyezkedik el. Az oldalak magassága kb. 100 cm, kívánatos, hogy a gép és a vízvezeték szélessége egyezzen - így a kompozíció egészére fog nézni.

Egy ilyen rejtvény önálló megoldása nagyon problémás, valamint meghatározza a mosdószekrény optimális magasságát. Az ilyen fontos tervezési döntéseket leginkább a szaniter felszerelésekkel foglalkozó szakemberek bízzák meg.

A szükséges bútorok és mosdó kiválasztása mellett meg kell határozni az optimális sémát a szifon felszereléséhez és a szennyvízcsatorna csatlakoztatásához. Ugyancsak a szakemberek előjoga, akik figyelembe veszik a vízvezeték helyének minden jellemzőjét. És biztosan a mesterek könnyedén válaszolnak a kérdésre: mennyire magas a függöny akasztására. A munka kompetens és professzionális teljesítménye a mosdókagyló tartós és problémamentes működésének alapja, valamint a higiéniai zóna harmonikus elrendezésének garanciája.

Mosdószekrény a fürdőszobában: a modellek és a kiválasztási kritériumok jellemzői

Fürdőszoba - a lakás szerves része. A szoba sajátossága különös figyelmet igényel a berendezések és a bútorok kiválasztására. A kényelem és a kényelem fontos eleme a mosdó alatt lévő szekrény a fürdőszobában. A modern piac számos modellt és azok módosításait kínálja, és a tulajdonos, aki az ács ápolásának tulajdonosa, saját kezűleg önállóan készítheti el a fürdőszoba mosogatójának szekrényét. Melyik választani, vagy hogyan kell ezt a cikket önállóan megmondani.

A kényelmes mosdóállvány sok funkcionális feladatot megold.

A mosdó előnyei a mosdó alatt a fürdőszobában

Egy jó éjjeliszekrény felszerelése a mosdó alá a fürdőszoba segít a tulajdonosoknak megoldani számos funkcionális és hazai kérdéseket. A dobozok segítenek elrejteni a rosszul látható, de szükséges személyi higiéniai dolgokat, a háztartási vegyi anyagok tárolóhelyévé válnak. A tágas polcokon mindig elérhető a tiszta törölközők és a háztartási részletek tömege.

A Tumba szépen és szépen illeszkedik a belső térbe

A bútorok segítenek a nem esztétikus vízvezeték- és csatornacsövek díszítésében. Ugyanakkor az ellenőrzéshez és javításhoz való hozzáférés mindig nyitva lesz. A szekrény könnyen eltávolítható vagy a hátsó fal eltávolítható.

A megfelelően megválasztott éjjeliszekrény kitűnő kiegészítő a fürdőszobához, elengedhetetlen bútorhoz és a teljes dekoráció szerves részévé. A szoba kialakítása teljes és harmonikus. Ugyanakkor nem sok helyet foglal el, ami nagyon értékes, különösen a régi elrendezésű apartmanokban.

Így egy egyszerű éjjeliszekrény a fürdőszobában több funkciót egyszerre végez:

 • praktikus;
 • maszkolás;
 • esztétikai;
 • ergonomikus.

Fürdőszobai konfigurációk és modellek

Korábban a bútorok modellje csípős volt, és tartalmazott néhány típusú fürdőszobai szekrényt. A fogyasztónak nincs nehéz választása. A modern piac széles skáláját kínálja ennek a belső elemnek.

Különböző és érdekes, hiúsági modellek széles választéka áll rendelkezésre.

A héj kialakítása meghatározza a modellek tervezését, amelyek hallgatólagosan a következő típusokba vannak felosztva:

 • modellek a pulton beépített mosdóval;
 • szekrények a mosdó alatt a fürdőszobában (a mosdó fel van szerelve a felületen);
 • lógó szekrény a mosdó alatt a fürdőszobában kinyúló élek

A mérettől függően különbséget tegyen a hüvelykujjok következő módosításainak:

 • szabvány. Az ilyen emeletek szélessége 50 és 60 cm között változik, és minden fürdőszobában illeszkednek. A legelterjedtebb mosogató modellek;
 • széles. Az ilyen tartóállványok mérete meghaladja a 60 cm-t.
 • keskeny. Ez a sor állványok szélessége kevesebb, mint 45 cm.

A hüvelykujj különböző típusai különböző méretűek lehetnek

A legtöbb modell magassága normál - 72-80 cm, ez a mélységre is vonatkozik, ami általában nem haladja meg a 40-50 cm-t.

Az űrlap meghatározza a fürdőszoba hüvelykujjai közötti különbségeket is:

 • álló helyzetben A legnépszerűbb modellek. Különböző mosogatókhoz alkalmas. Ebben a kialakításban a fürdőszoba szekrények mosogató nélkül készülnek;
 • lógó szekrények a fürdőszobában. Előnyök - stílus és kényelem. A hátrány az, hogy összeegyeztethetetlenek és megbízhatóan kapcsolódnak a falhoz. Ezért a telepítés sokkal kellemetlenebb;
 • sarokban. Engedje meg, hogy racionálisan terjeszti a helyiséget kis helyiségekben, hogy a szabad sarkot a lehető legjobban működőképessé tegye.

A talapzatok különbözõ formákban különböznek egymástól.

Figyelj! Mielőtt vásárolna egy szekrényt a mosogatóhoz a fürdőszobában, figyelembe kell vennie a fajok közötti különbségeket annak érdekében, hogy kiválassza a legjobb megoldást. A fürdőszobai bútoroknak praktikusnak és tartósnak kell lenniük.

Típusú talapzatok a mosdó alatt a fürdőszobában

Nagyon népszerűek az ajtókkal ellátott modellek. A fő funkció a csövek összeesküvése és a háztartási vegyi anyagok megtakarítási helye. Előnyök - kis méret, a tágassággal kombinálva. Az éjjeliszekrény egy vagy két sor polccal vagy egy pár fiókkal van felszerelve. Az ilyen modelleknek alfajuk van: a kagyló alá vagy beágyazott szekrények. Forma - egyenes vagy szögletes.

A mosogató alatti sarokkabin ideális a kis fürdőszobás apartmanokhoz. Az ilyen kompakt modellek telepítése szállodákban és hostelekben. Tökéletesen illeszkednek a belső térbe, és elég tágasak.

A kabinet több ajtóval kényelmesebben tárolható.

A fürdőszobai padlóburkolat - nagyon népszerű és kényelmes modell. Az előnyök közé tartozik a jó stabilitás és az egyszerű telepítés, amely nem igényel további erőfeszítéseket és szakemberek bevonását.

Az éjjeliszekrény a mosdókagyló alatt a fürdőszobában a lábakon elemi telepítést, zökkenőmentes telepítést a kijelölt helyen és könnyű karbantartást. A padló és a talapzat közötti szabad tér levegőáramlást és a tisztítás során elérhetőséget biztosít. A tervezés ellenállhat az árvíznek is. Csak a lábak szenvedhetnek.

A fülke a fürdőszoba mosdója alatt - egy egyszerű és nagyon népszerű lehetőség. Ez a modell fix - a mosogató közvetlenül a tetejére van felszerelve. Az előző modellhez hasonlóan felszerelhetők fiókokkal és polcokkal is.

Padló állvány a fa mosogató alá

A mosogató alatt lógó talapzatnak van egy fontos előnye: könnyű és kényelmes a padló alatti mosása. Ez a funkció a terméknek a padlótól jelentős távolságra történő felszereléséhez kapcsolódik. Ez kiküszöböli a nedvesség és a penész kedvező környezetét. Ez egyfajta garancia a tisztaságra és a frissességre. A hátrány kisebb. Ezenkívül a mosogatót és a szekrényt biztonságosan rögzíteni kell a falhoz.

Fürdőszoba szekrény mosogató nélkül

Az ilyen szekrény egy további bútor lehet egy tágas fürdőszobában, felületét általában egy munkalap fedezi. A dobozok mosodai tárolóként is használhatók.

Egy különálló alcsoport kettős mosdókagylóból áll. A terveket nagy terekbe való beépítésre tervezték, főleg tágas magánlakásokban. A modellt telepíteni kívánóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a szélessége legalább 120 cm - a mosogatók legalább 50 cm távolságra vannak.

A többrétegű forgácslemezből készült szegélykő a két rétegelt mosdó alatt

Jó tanács! Mielőtt vásárolna egy kabinet a mosdó alá a fürdőszobában, meg kell
pontosan mérje meg azt a helyet, ahol telepíteni kívánja. Fontos, hogy legyen ingyen
a helyzet komponensei közötti terek. Tipikus modellek készülnek
70-80 cm magas és 40-50 cm széles.

A fürdőszoba szekrényeinek választéka

A fürdőszoba bútorok választéka számos kritériumon alapul. A fő szempont a dolgok biztonságának és minőségének biztosítása (a törölközőnek száraznak kell lennie, a csövek, palackok és palackok vízszintes helyzetben kell lenniük). A köveknek nedvességálló anyagból kell készülniük, stabil polcokkal, sejtekkel. Az ajtók szorosan becsukódnak.

Kompakt modern palást fényes sárga

A fürdőszobában lévő bútornak maximális funkciókat kell teljesítenie, de minimális helyet kell elfoglalnia. Függő szekrény a mosdó alatt a fürdőszobában - ideális egy kis helyiségben. A helyiség kialakításának összehangolása érdekében fontos, hogy a bútorokat a csempe és szaniteráruk hangja és szerkezete alapján válasszák ki.

A fürdőszobában lévő asztal tetején lévő könyöklő további helyet biztosít. Különös figyelmet kell fordítani az anyagokra. Különleges impregnálással kell kezelni, amely megvédi a nedvességtől, a hőmérséklettől és a gőzből, ellenáll a vegyi anyagoknak, gombáknak és baktériumoknak.

Így a fürdőszobában az éjjeliszekrény kiválasztásának kritériumai a következők:

 • palack anyaga;
 • a szerkezet méretei;
 • modell konfiguráció;
 • megfelel a belső térnek.

Fehér gardrób több polccal belül

Fürdőszoba mosogató szekrény: gyártási anyagok

A fürdőszoba egy olyan helyiség, amelyet a páratartalom, a különleges szagok és a hőmérséklet-csökkenések dominálnak. Ezért az éjjeliszekrény kiválasztásánál nem szabad menteni az anyagot. A bútorok tartóssága és a dolgok biztonsága függ ettől. A korszerű gyártási technikák és a speciális eszközökkel történő feldolgozás megakadályozza a kellemetlen következményeket a megformázott falak és ajtók formájában.

Kapcsolódó cikk:

A konyhai mosogatóra vonatkozó követelmények. A mosogatók méretei. Gyártási anyagok. Egy és dupla mosdók. A konyhai mosogató szerelési módja.

A mosogató szekrényének megválasztásakor figyelembe kell venni az alábbi anyagok tulajdonságait és tartozékait:

 • nedvességgel és gőzzel szembeni ellenállás;
 • megbízható védelem a mechanikai sérülések ellen;
 • Korrózió elleni védelem, gomba;
 • deformáció megelőzés.

Gyakorlati kétajtós talapzat

A gyártók inkább az ilyen típusú anyagokat preferálják:

A fürdőszoba szekrények anyagainak minőségi jellemzői

A finom frakció vagy a közepes sűrűségű farostlemez (MDF) a leggyakoribb anyag. A magas páratartalmú helyiségek bútorainak gyártásához a lemezeket speciális bevonattal látják el, amely ellenáll a nedvességnek és a hőmérséklet változásának. Figyelembe véve az árat, ez az anyag a legvonzóbb a vásárlók számára.

A forgácslap (forgácslap) a legalacsonyabb árkategóriájú anyagok. Speciális megoldásokkal is foglalkoznak, de a minőségi jellemzők tekintetében az MDF modellekhez képest is lényegesen alacsonyabbak. A drótkötél mosdója alatt a drótkötélpálya nem tart sokáig.

Kétajtós talapzat különböző belső részlegekkel

Jó tanács! Nedvesség visszaszorító bevonat, impregnálás és egyéb adalékanyagok
A forgácslap összetétele az anyagot tartósan tartja egy bizonyos ideig. Ezért hüvelyk a
ilyen lemezek rövid életűek.

A fából készült modellek tömörfa anyagból készülnek, ami a fürdőszoba mosdószekrényének magasabb árának feltétele. A felső réteg speciális nedvességálló megoldással van ellátva. De még akkor sem tudja megvédeni a fát a nedvesség negatív hatásaitól hosszú ideig. Az ilyen bútorok jó szellőzésű helyiségbe történő beszerelést biztosítanak.

Az üveg ellenáll a nedvességnek és párnak, magas esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik. Üvegszekrény eleganciát kölcsönöz minden fürdőszobának. Ugyanakkor az anyag nagyon törékeny, és az üvegen, a szappanon és a mészlerakódásokon jól látható csöpögések vannak, amelyek gondos karbantartást igényelnek. Az ütésálló üveg modellek megbízhatóbbak, de drágábbak.

Fekete szekrény fagyos ajtókkal

A fém praktikus anyag, de rozsdamentes acélötvözetek alkalmasak a fürdőszobában. A fémek nedvességálló részei meglehetősen hosszú ideig szolgálnak, miközben jól illeszkednek a belső térbe.

Az üveg és a fém egyesítése - tökéletes megoldás minden fürdőszobában. Az ilyen bútorok ellenállnak a gőz, a víz hatásának, és lehetővé teszik a különböző formatervezést és színteljesítményt. A fagyott üveg legnépszerűbb modellei ma a krómozott fém keretén belül. Mínusz - az ilyen bútorok magas ára.

Stone - a legdrágább és ritka anyag. A kőkemény szekrények szilárdak, ellenállnak a külső hatásoknak. Azonban nem illeszkednek a belső térbe. Természetes vagy mesterséges kő használják a hüvelykujj gyártásához a fürdőszobában egy pulttal.

A szekrények érdekes kialakítása a csempézett fal alatt

A szőlő - meglehetősen egzotikus anyag. Kizárólag mosdókagyló nélküli fürdőszobai szekrények gyártásához használják. A rúdból származó termék további impregnálást és távoli elrendezést igényel a vízforrásból.

Különös figyelmet kell fordítani a tartozékok kiválasztására is. Mivel a bútorok minősége nagymértékben függ az olyan apróságoktól, mint a fogantyúk, lámpák, lábak és előtetők.

Jó tanács! A műanyagból készült tartozékok arany vagy porszórással borítva
ezüst, elveszítik szépségüket és fényüket az első hónapban. részletek
a krómozott fémek jóval tovább tartanak és megtartják tulajdonságaikat.

Palástméretek

A szokásos szekrény a legkényelmesebb. A szélesség a mosdó méretétől függ, melynek legalább 50 cm-nek kell lennie. Kis méretű mosdók kis méretű fürdőszobákban vagy WC-ként kerülnek telepítésre. Nagyméretek, ellenkezőleg, hülyének és nevetségesnek tűnnek. A tál mérete kulcsfontosságú mérföldkő a hüvelykujj gyártásában.

A szekrény méretei a mosdókagyló alatt fiókokkal

A szekrény magassága szintén fontos részlet. Standard - 85-90 cm (a férfiak és a nők átlagos magasságának alapján számítva).

Így az univerzális fürdőszoba szekrénynek méretei vannak:

 • szélesség - 50-60 cm;
 • magasság: 80-95 cm;
 • mélység - 45-60 cm.

Jó tanács! Az oszlop mélysége egyszerűen ellenőrizhető. szorosan
álljon a szekrény falán és nyújtsa ki a kezét. Ideális esetben az ellenkező él
véget ér a tenyér közepén.

A keskeny szekrény szélessége nem haladja meg a 40 cm-t, a szögletes modellek 30 cm-es méretűek, kizárólag kis helyiségekben használhatók. A harminc centiméteres termékek külön WC-kbe vannak szerelve, vidéki házakban. A mosdókagyló alatti, 45 cm-nél kisebb átmérőjű mini szekrény mini méretű.

Az éjjeliszekrény mérete három ajtós sorral

A széles szekrény mérete legalább 100 cm, de a szabvány nem haladja meg a 60 cm-t, egyes modellek 120 cm-es méretűek, az ilyen bútorok beépítése további helyet foglal el a fürdőszobában, és tágasságának köszönhetően maximális kényelmet biztosít.

A szerkezet felépítésének módja szintén fontos a fürdőszobai éjjeliszekrény kiválasztásában. Ezen paraméterek alapján a következő típusú modelleket különböztetjük meg:

 1. Socleval. A telepítés nem sok időt és energiát igényel. A legfontosabb az, hogy biztosítsuk a szerkezet stabilitását. Az alapnak szorosan illeszkednie kell a padlóhoz. Mínusz - az alsó rész a nedvesség negatív hatásának van kitéve.
 2. Felfüggesztés. Ez a modell egy kis helyet vizuálisan bővít. A tartóelemek hiányoznak, ezért a falra és a falra szerelt tartónak megbízhatónak kell lennie. A legjobb, ha speciális szerelőhorogokat helyez a falba.
 3. A lábakon. A legkönnyebb telepíteni szekrényeket. Ellentétben a felfüggesztett, ellenáll a nehéz terhek.

Mosdó a mosogató alá

Éjjeliszekrény a mosdó alatt a fürdőszobában: a tervezés és a belső megfelelőség

A falak, a padló és a fajansz harmonikus kombinációja befolyásolja a szoba tökéletesítésének vizuális felfogását és teljességét.

Különös figyelmet kell fordítani a színsémára, amely ideális esetben nem haladhatja meg a három tónust. Napjainkban az egész paletta népszerű: az agresszív vörösszegtől a finom rózsaszín, semleges bézs és a klasszikus fehérig.

Az anyag felületének és szerkezetének megválasztása során fontos figyelembe venni a gondozás lehetőségét. A fényes bútorokat folyamatosan dörzsölni kell, durva tisztítással. A matt felület minimális figyelmet igényel.

Az éjjeliszekrény szokatlan dizájnjája vintage stílusban

Jó tanács! A bútoroknak meg kell felelniük a szoba általános stílusának.
Az ország vagy a Provence magában foglalja a fadoboz beépítését a mosogató alá
fürdőszobával, csúcstechnológiával - a fémekkel keretezett üvegelemek jelenléte. A finom kiegészítők segítik a szükséges ízeket a klasszikusoknak
stílusban.

A legszélesebb bútormodellek lehetővé teszik a modern fogyasztó számára, hogy az egyéni igényeket figyelembe véve egyszerűen vásároljon egy fürdőkádat. Azok számára, akik szeretik a bütyköst, és rendelkeznek bizonyos eszközök és anyagok rendelkezésre, könnyen és gyorsan készíthetnek fürdőszobai bútorokat.

Először is el kell döntenie a jövőbeli modell tervezését, amely a kiválasztott mosdófüllőtől függ. A beépített mosdókagyló megköveteli a tabletta gyártását, míg a félig süllyesztett mosdóhoz ajtók vagy falak szereléséhez van szükség. Elkerülheti a pult mosdó használatának problémáját.

Az éjjeliszekrényt a mosogató alá lehet tenni a fedélzeten vagy a lemezen, vagyis a semmiből. Régi bútorok jó alapul szolgálhatnak: szekrények, ruhák, asztalok.
Fürdőszoba szekrények padló nélkül mosogató - a legegyszerűbb opció házi bútorok. A gyártás során minden anyagot és pótalkatrészet a régi formatervezési mintákból készítenek. Az egyszerűség titka az, hogy nem kell zavarni a mosogató telepítését.

Szekrény a hüvelyes mosdó alatt

Ilyen szekrény készíthető a régi asztali szekrény vagy fiókos szekrény alapján. A folyamat nem sok időt vesz igénybe, az átalakított bútorokban pedig még sok tárolóhely marad.

Mielőtt elkezdené a munkát, ne felejtse el a hüvelykujj ideális méretét. Különösen a magassága 85-95 cm legyen. Ha a régi bútorok lábakkal rendelkeznek, akkor az ő segítségüknél fogva könnyű beállítani a szükséges magasságot. Vagy fordítva, csatlakoztassa az állványt, ha a szekrény alacsonyabb a szükségesnél.

Kompakt lógószekrény a mosdócsésze alatt

Könnyű találni egy kényelmes szekrényt a mosdó alatt a fürdőszobában a régi asztalterítő segítségével. Két ajtó elrejti az összes csövet, és a közepén rengeteg hely marad az ápolószerek, törölközők és háztartási vegyszerek tárolására.

Szekrény a régi konyhából

A konyhaszekrényből készült szekrény évjáratot és kifinomult megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának. Meg kell jegyezni, hogy a dobozokat le kell rövidíteni.

Az alábbiak a régi bútorok reinkarnációjának lépései:

 1. A mosogató körvonalainak megrajzolása, amelyet a mosdó fedelébe építenek.
 2. A mosogató lyuk kivágása.
 3. Mérés és jelölés a hátoldalon.
 4. A szekrény hátsó részét cső alá vágják.
 5. A fiókok olyan méretekhez való igazítása, amelyek a mosogató és a csövek elhelyezkedését jelentik.
 6. A hátsó fal felszerelése.
 7. A mosogató beágyazása, összekötő vízvezeték és szennyvízcsatorna.

A régi szekrényből készült szekrény

Függönyök a mosdó alatt a fürdőszobában a saját kezével a hajó rétegelt lemez

Miután rendelkezésre állt egy pár rétegelt lemez rétegelt lemez, több fészer és egy pár fogantyú, egyszerűen készíthet egy fürdőszoba kabinet a saját kezével, a lépésenkénti utasításokat.

Jó tanács! Hajó rétegelt lemez ideális a bútorok a fürdőszobában, így
mivel speciális impregnálással rendelkezik. MDF vagy forgácslemezből készült szekrények gyártásához,
Először elő kell készíteni az anyagot.

A gyártási lépések a következők:

 1. A struktúra tervezése például a SketchUp használatával.
 2. A rajz átvétele a lemezekre.
 3. Segítségével kirakós játék, alkatrészek méretre vágják.
 4. Az alkatrészeket folyékony körmök vagy ragasztók ragasztják. mert
  megbízhatóság megerősített sarkok.
 5. A konzolok segítségével a szekrény a falhoz csatlakozik.
 6. A pultonban levő lyuk a mosdó alatt.
 7. A mosdó be van helyezve, a vízellátás és a szennyvíz csatlakoztatva van.

A szekrény lakonikus kialakításánál kiemelkedik a belső tér.

A fogazott házi állványok nem csak tapasztalták az ácsmunkát. Igaz, a gyártás anyagokat, eszközöket és türelmet igényel. A legfontosabb dolog a rajzon feltüntetett dimenziók és sorrend követése. Az eredmény egy egyedülálló és többfunkciós szekrény lesz, és vele együtt - sok méltóság a mesterhez.

Így a szekrény alatt mosogató fontos és kényelmes eleme a bútorok a fürdőszobában. A helyes választás az ízétől, a modell kívánt konfigurációjától, a helyiség területétől, a dekoráció stílusától függ. Különös figyelmet kell fordítani - az anyag szekrények és a méretek mérete. A mosdó alatti éjjeliszekrény önállóan, önállóan, egy régi fiókos szekrény mellett, vagy a lépésenkénti utasításokat követve készíthető el. A modell fő célja annak használata és funkcionalitása.