Legfontosabb > Dekoráció

Milyen magasságban telepíteni egy mosdót a fürdőszobában - keresünk egy lehetőséget az egész családnak

A fürdőszobák rendezésénél a legtöbb időt a bútorok és a színes megoldások kiválasztásával végezzük, miközben a szoba ergonómiáját nagyon ritkán tartják számon. Hogyan helyezzük el helyesen a vízvezetékberendezést, mi a padlóról a mosogató ideális magassága? Megpróbáljuk megtalálni a választ ezekre a kérdésekre.

Ha a hatósági dokumentumokat követi, és a fõt az oroszországi szaniter felszerelések telepítésekor az SNiP 3.05.01-85, a mosogató beépítési magassága 80-85 cm, mindkét irányban eltérés 2 cm-rel. több mint 30 évvel ezelőtt fogadták el, és egyébként ebben az időben egy személy átlagos magassága nagy változásokon ment keresztül. Azonban a szervezetek, amelyek felelősek a szabványokért az építőipar területén, nem akarnak változtatni, mert az összes norma átlag.

A hivatalos dokumentumok szerint a mosogató beépítési magassága 80-85 cm, de ez a szabvány már elavult.

De ez a mosdókagyló magassága a fürdőszobában továbbra is folytatódik, ami a vízvezeték-felszerelés új épületekben való beszerelésekor látható. Igen, hogy őszinte legyek, a legtöbb ember, aki ezt a dokumentumot vizsgálja, feltétlenül telepítse a mosogatót a padlóról a szükséges 80 cm-re, anélkül, hogy megnézné, hogy hány ember van a családban, milyen magas a magassága és hogy vannak-e kisgyerekek. Tehát reggel kell mosogatni, a mosogató fölött, csak azért, mert a hivatalos dokumentum így szól.

Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, a gyermek mosogatójának standard magassága. Nem veszítette el jelentőségét, ezért biztonságosan követheti az építési szabályzatokban és rendeletekben szereplő számadatokat. Ha engedélyezi a fürdőszoba területét, vagy egy óvodai intézményben fürdőszobát szerel be, akkor vegye figyelembe az alábbi számokat, és teljesen elutasította őket:

A gyermekek mosogatói számára jobb, ha kisebb méretűre választják, hogy a gyerek kényelmesen mossa le, és ne kelljen elérnie a csapot.

Így a természet, hogy a legtöbb ember magasabb, mint a nők, ezért logikus lenne, ha különböző méretű kagylókat telepíthetnének nekik. A kényelmes mosáshoz a kéz és a könyök helyzete közötti távolságnak 5-8 cm-nek kell lennie, ha elkezdi ezt a paramétert, akkor a túlnyomó többségben a mosogató helyzete a standard magasságban egyáltalán nem illik. Ha csak nőket veszi figyelembe, ez még mindig összeegyeztethető, hiszen az átlagos statisztikai számítások szerint az optimális távolság a padlóról 85-90 cm-re van.

A nagyméretű fürdőszobák tulajdonosai kétszintű mosogatót helyezhetnek el.

De a férfiak itt nem olyan tökéletesek. Számukra jó lenne elhelyezni a mosdót 95-105 cm-rel a padlófelület felett, és ebben az esetben az emberi test megfelelő helyzetben van a vízkezelés során. Természetesen egyikünk sem fér hozzá két mosdókagylóhoz különböző magasságoknál, de minden felnőtt családtag magasságának tudatában kiszámíthatja a mosogató helyének ideális magasságát a javítási szakaszban. Alternatívaként kétszintes fürdőszobát is vásárolhat két lépcső formájában, amely nem olyan régen megjelent a piacon. Ez azonban csak azok számára alkalmas, akiknek megfelelő méretű fürdőszobája van. Ha kettős mosdót választasz, akkor figyeljen arra, hogy a mosogatók középpontjai közötti távolság legalább 90 cm legyen.

Ha megnézed a boltokban bemutatott tartományt, akkor világos, hogy az összes mosdókészlet a telepítés módjától függően több csoportra osztható. Attól függ, hogy nem csak a mosogató helye, hanem a mosdó magassága a padlószint felett. A legkritikusabb, de eléggé optimális telepítési mód a mosdó rögzítése magasságállító mechanizmussal. Ez egy nagyon érdekes lehetőség, amelynek rögzítésénél a csavart tornyokat használják. Bármelyik családtagnak lehetősége van arra, hogy a mosogatót olyan magasra helyezze, amelyet optimálisnak tart.

A legmegfelelőbb megoldás a mosdókagyló egy magasságállító mechanizmussal történő felszerelése.

Ha a fürdőszoba nem szabványos belseje van, akkor a kötélen a mosogatót le lehet ragasztani, amely szintén speciális szerszámokkal és karokkal könnyű beállítani. Még egy gyermek is képes megbirkózni egy ilyen feladattal.

Mivel a fenti opciókat nehéz megvalósítani, érdemes figyelembe venni a hagyományos rögzítési eszközöket. A mosogató közvetlenül a falra történő felszerelése az egyik leggyakrabban használt lehetőség. Mivel a mosogató nem könnyű tárgy, az ötlet megvalósításához szükséges a zárójelek rögzítése a falhoz. Az első szakaszban gondosan mérik a helyes távolságot, amelynél a mosdókagyló rögzítése megtörténik, és lyukakat fúrni fognak egy perforátorral vagy egy fúróval. Be kell dugni a tüskéket és rögzíteni kell a falra a konzolokat. Ezután ellenőrizze a tartóelemeket az erősség érdekében, és telepítheti a mosogatót. Töltse fel a fal és a mosdó közötti szakaszt egy speciális egészségügyi tömítőanyaggal, hogy elkerülje a víz behatolását és a penész elterjedését.

Egy másik közös típus nevezhető beágyazott és felületi modelleknek. Megosztották nem sokkal ezelőtt, de ők erősen beültettek a piacon, mert lehetővé teszik egy teljes együttes létrehozását a fürdőszobában. Általában asztalra vagy szekrénybe épülnek, utóbbit a padlóra lehet szerelni, vagy falra szerelhető. Érdemes megjegyezni, hogy sok gyártó olyan készleteket állít elő, amelyek hüvelykujjból állnak mosdóval. Ebben az esetben nincs szükség a méret és stílus elemeinek kiválasztására. Ha a mosogató a pultra van beépítve, helyesen meg kell jelölnie a helyet, és vágnia kell egy lyukat a mosogató méretében. A rögzítés előtt a mosogató belső szélei egy tömítőanyaggal vannak bevonva, hogy megakadályozzák a víz alatti elfolyását. Néhány telepít az alapra (dobogóra), de ez a lehetőség rendkívül ritka.

Ha a nyilvános mosdókban a helyzet egyszerű - az építők betartják az SNiP-k és a GOST által meghatározott normákat, akkor visszavonulhatnak tőlük a saját lakásaikban és házainkban, és ez nem tekinthető áttervezésnek. Meg kell találnod egy középső földet. Először is, határozza meg, mennyire magas a háztartás, majd ezt követően kiszámolja az optimálisan optimális paramétert. A tulajdonosok kísérleti adatainak és áttekintéseinek megfelelően a mosdó megfelelő magassága a fürdőszobában 80 és 95 cm között van, feltéve, hogy több ember él a házban. Ha egy személy egyedül él, önállóan meghatározhatja a mosogató elhelyezésének magasságát.

Ha lehetséges, a gyermekek számára ajánlatos egy kisebb méretű és magasságú mosdót elhelyezni, a magasság szerint

Ha lehetséges, a gyermekek számára kívánatos, hogy a magasságuk szerint egy kisebb méretű és magasságú mosdót takarjon. De ez az opció nem mindig racionális, így könnyebb egy magas szék megvásárlása. Ha a fürdőszoba nagyon kicsi, és szükség van egy mosógép elhelyezésére, megvásárolhatják a mosófelületre szerelhető mosdókagylók speciális modelleket. Ha ez nem várható, a mosógép működése során fellépő rezgések hátrányosan befolyásolhatják a mosogató stabilitását.

Nem mindenki büszkélkedhet a nagyméretű fürdőszobákban, ezért egy fürdőszobában kell figyelembe venni azokat a szempontokat is, amelyek nem csak kényelmesek, hanem biztonságosak is. Ha a fürdőszobában lévő mosdó magassága határozza meg, fontolja meg más tárgyak és kommunikációs eszközök távolságát a mosdóból. A tükör a szem szintjén van felfüggesztve, alsó élének pedig 20 cm-rel kell lennie a mosdó felett, ellenkező esetben az üveg nem fröccsenő vízzel szennyezett.

Ha a fürdőszobát kombinálják, akkor a mosdónak legalább 25 cm-re kell lennie a mosdótól, de ha van lehetőség, jobb ezt a távolságot növelni. Ugyanez a szabály vonatkozik a bidével is. A foglalatok és a kapcsolók fontosak a vízforrásnál 60 vagy több centiméterrel. Ha a mosogató résen van, akkor az egyik éltől a másikig terjedő tartomány ne legyen 90 cm-nél kisebb, különben kényelmetlen lesz a mosás. Ha a mosogatót a peremre tervezték, a falhoz való távolság legalább 20 cm legyen.

A kis szobák esetében kiváló lehetőség lenne egy sarokmosó megvásárlására. Rendszerint kis méretűek és tökéletesen illeszkednek a belső térbe. Minden kommunikáció elrejthető a szekrény mögött vagy különleges dekoratív fülkékben, és több helyet a mosogató alá lehet venni egy lapos szifont. Ezeket a kis szabályokat betartva intelligensen kialakíthatja a fürdőszobát, és egy olyan mosdót mosíthat fel, amely minden családtagnak megfelel.

A mosdó beépítésének magassága a fürdőszobában - a standard, a GOST és a szerelési ajánlások

A saját lakása vagy házának fürdőszobájának felszerelése, mi gyakran érdekli a probléma esztétikai oldala, miközben nem felejtjük el a kényelmet. Ennek a fontos helyiségnek a tervezését bonyolítja kis méretének és megnövekedett funkcionális terhelésének.

Egyszerűsítése érdekében az elhelyezése a szükséges vízvezeték és berendezések különböző időpontokban a Szovjetunió Állami szabványok és építési szabályzatok kerültek kifejlesztésre, hogy egyértelműen szabályozza, hogy milyen magasságban kell akasztani a mosogató a fürdőszobában, ahová telepíteni szeretné a WC vagy mosdó.

Most ezek a normák inkább tanácsadó jellegűek, mert senki sem ellenőrzi a mosás szintjét. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, hogy lehetséges-e a mosdó beépítésének szabványos magasságát megváltoztatni, és ez hogyan befolyásolja annak használatát.

Mi okozta a szokásos távolságot a padlóról a mosogatóba?

Mosogató - egészségügyi eszköz egy tálban, amelyet a fürdőszobában használnak az ember egészségügyi szükségleteinek kielégítésére. A falra rögzíthető a konzolok segítségével, összezúzva, egy éjjeliszekrényre szerelve vagy egy lábtartóra helyezve.

A mosogató telepítésének módjától függetlenül a beépítéskor figyelembe kell venni a mosogató alapszintjét a padlóról. Ez az érték határozza meg a készülék legmegfelelőbb helyét, amely alkalmas az emberi használatra.

A szovjet korszak alatt az egész intézetek a standardizáció területén dolgoztak annak érdekében, hogy közös szabványokat dolgozzanak ki a szaniterek beszerelésére a fürdőszobában.

A részletekre és a kutatás évekre való figyelése lehetővé tette számunkra, hogy meghatározzuk, milyen optimális a mosogató magassága a fürdőszobában. Ezt az értéket az átlagos személy növekedésének megfelelően határozták meg:

 • Egy orosz nő átlagos magassága szerint empirikusan megállapítást nyert, hogy a leginkább megfelelő mosdó magassága 80-92 cm.
 • Az orosz férfi átlagos magassága miatt elmondható, hogy az ország hímivarú lakossága számára előnyösebb a mosogató használata, ha a padlótól 85-102 cm-re helyezik el.

Fontos! A mosogató beépítési magassága olyan szabvány, amelyet egy egyszerű személy átlaga határoz meg. Ez az érték jelzi a padlóról a mosogató legmagasabb szintjére eső távolságot. Ennek a paraméternek a megválasztása határozza meg, milyen kényelmes az egészségügyi berendezés használata.

Telepítési arányok

Szerint a nyissz 3.05.01 kifejlesztett ideje alatt a távoli 1985 a standard magassága a mosogató a fürdőszobában 85 cm, míg a telepítés során, a tolerancia tűréssel 20 mm felfelé vagy lefelé.

Ez az érték kompromisszum a mosogató szintje, a férfiak számára előnyös, és a hagyományosan valamivel rövidebb nők között. Ezért az orosz és külföldi gyártók többsége kagylóhéjat állít elő egy oszlopra és talapzaton, beépített mosdókkal, 83-87 centiméter magassággal.

A padlóról a mosogató tetejére eső távolság megválasztásának helyessége jelentős hatással van az egészségügyi berendezés használatának kényelmére:

 1. Attól függ, hogy milyen kényelmesen telepítik az egészségügyi eszközöket a személynek. Ha a mosogató túl alacsony, akkor a mosásnak meg kell hajlani, ami csigolya fájdalmat okozhat. Ha a mosogató túl nagy, akkor a gyerekek nem tudják használni.
 2. A padló és a mosogató közötti távolság befolyásolja a vízellátáshoz és a szennyvízhez való csatlakozásukat. Rendszerint a mosdó alá van egy vízmérő is, néha szűrők tisztításához és egyéb berendezésekhez, amelyek telepítése sok helyet foglal el. A mosogató szintjének kiválasztásakor figyelembe kell venni a kiegészítő berendezések felszerelésének szükségességét is.

Kérjük, vegye figyelembe! A közelmúltban a tudósok észlelték a személy átlagos magasságának növekedését, amelyhez az általánosan elfogadott telepítési szabványok és a GOSTok elavultak, és elveszítik jelentőségüket. Továbbá, ha minden háztartás magas, akkor ajánlatos az egészségügyi berendezések magasságának növelése 95-100 cm-re, majd használatuk nem kell sokat hajlani. Ezért a probléma megoldásához tisztán egyedi megközelítésre van szükség.

Különleges szabályok

Természetesen a telepítés standard szintje nem mindig megfelelő, különösen azon intézményeknél, ahol a gyermekek találhatók. A gyermek jóval rövidebb, mint egy felnőtt, ezért nem tud egy 85 cm-es magasságú mosdót használni speciális lépés vagy állvány nélkül.

Mivel a mosdókagylóhoz való hozzáférés nem mindig biztonságos, az egészségügyi berendezések telepítésére vonatkozó egyéb szabványok érvényesek a gyermekintézményekben:

 • Óvodai óvodai csoportok területén a mosdókagyló a padlófelülettől 400 mm távolságra helyezkedik el.
 • Az óvodai óvodai csoportok területén a mosdókagyló a padlófelülettől 500 mm távolságra helyezkedik el.
 • Az elsődleges besorolásoknál ajánlott a mosogatók felszerelése 550-600 mm-es szinttől a padlófelületről.
 • A közép- és középiskolák számára javasolt a padlófelület 650-850 mm-es magasságban történő felszerelése.

Figyelj! A standard lakásokban lévő fürdőszobaterület nem biztosítja a gyermekek számára külön mosdó beépítését, ezért a mosdó beépítési magasságának kiválasztásakor kompromisszumosnak kell lennie. Annak érdekében, hogy a gyermek önállóan használhassa a mosdót, különböző csúszó lépések és támaszok használhatók. A leesés elkerülése érdekében a csúszásmentes padlón és a felnőttek felügyeleténél kell használni.

Kell követnem a szabványt?

A legtöbb építtető, díszítő és vízvezető szakember tisztában van azzal, hogy a fürdőszobában a standard, optimális mosogató magasság 85 cm.

Ezeket a szabványokat a szovjet időkben fejlesztették és tesztelték, de még mindig megfigyelhetők, különösen az igazgatási és kereskedelmi épületek fürdőszobájának rendezése során. Saját lakás javításakor szükség esetén visszavonulhat az általánosan elfogadott telepítési szabványból.

 1. A mosdó magasságának növelése vagy csökkentése nem tekinthető áttervezésnek, ezért ez az eljárás további jóváhagyások nélkül is elvégezhető. A legfontosabb dolog helyesen meghatározni a legkényelmesebb szintet, és biztonságosan rögzíteni a mosogatót.
 2. A lakóházban lakóépületben lévő fürdőszobában átrendeződés és a vízvezeték-szerelvények cseréje megengedett. Ehhez nincs szükség további engedélyre. A munka befejezése után azonban szakembert kell felkérni a szolgáltató cégtől, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az elvégzett változtatások nem befolyásolják az általános csatornarendszer és a vízellátás működését.
 3. További vízvezeték felszerelés, például egy második mosogató vagy bidé szintén nem igényel koordinációt, feltéve, hogy az összes vízvezetékberendezés a fürdő területén belül marad. A mosdó eltávolítása a fürdőszobán kívülre újratervezésnek tekintendő, és a szabályozó hatóságok beleegyezését kéri. Az illetéktelen felújítás nagy pénzzel fenyeget.

Végezetül azt szeretném mondani, hogy a lakásban, és még inkább egy magánházban, mosogatót helyezhet el a fürdőszobában bármilyen kényelmes magasságban, bizonyos körülmények között.

A telepítés szabványainak követése vagy nem tartása Öntől függ. Mindazonáltal a gyakorlatok és a kutatás évek megerősítik, hogy a 85 cm-es magasság után a legjobb választás az összes családtag számára az évek során bizonyítottan.

Melyik magasságban a padlóról telepíteni egy mosdót a fürdőszobában?

A mosdó egyszerű, de meglehetősen szükséges felszerelés. A kiválasztást és a telepítést kellő figyelmet kell fordítani.

Alapvetően, amikor úgy döntenek, hogy felújítanak egy fürdőszobát, az emberek elkezdenek különböző anyagokat és színeket választani a befejezéshez, nem figyelnek arra, hogy mi lesz a mosogató magassága. Ennek eredményeképpen a dolgozók ugyanazon a helyen telepítik a mosogatót, bár gyakran a mosogató helyének szabványa elavult, különösen a régi lakóházakban.

Kevés ember úgy gondolja, hogy a mosogató beépítési magassága messze nem fontos szerepet játszik. Ha a mosogatót minden családtag élettani jellemzőinek figyelembe vétele nélkül telepíti, akkor a ház lakói kényelmetlenül érezhetik magukat minden alkalommal, amikor mosogatót vagy mosdót használnak. Az eredmény - irritáció és elkényeztetett hangulat.

Tekintsük a fürdőszoba mosogató magasságát, amely tökéletesen illik otthonába.

Korábban hazánkban a szabványok építéséhez a mosdó beépítési magassága 75 cm volt, figyelembe véve azt a tényt, hogy az emberiség átlagos magassága magasabb volt, a mosdó magasságának standarda a fürdőszobában 80 és 90 cm között van, figyelembe véve családtagjainak magasságát.

A mosdók és mosdók típusai a fürdőszobában és a beépítés magasságának kiszámítása.

A mosdók többféle típusból állnak:

 • az állványon vagy az úgynevezett "tulipánon", akkor kényelmesek, mert elrejti a szifont, de van egy bizonyos magassága, ezért a legkönnyebb számukra felvenni a szifont;
 • szekrénnyel;
 • állítható magasságú, jó a gyermekes családok számára, de drága és gondos kezelést igényel, csak szakértők lóghatnak.

A paraméterek is különböznek:

 • tál mélység;
 • mosdókagyló átmérője;
 • a mosogató magassága.

Ezeket az árnyalatokat figyelembe kell venni, amikor a mosogatók egy bizonyos szintre állnak.
Az elfogadható magasság kiszámításához jobb, ha a ház mindegyikének átlagos magassága a könyökmagasságig tart, 6-12 cm-rel ez az érték, és a kapott adatokat ennek megfelelően kell beállítani. Ezzel az elrendezéssel a mosogató a leginkább kényelmesen elhelyezett.

Amikor a gyermekek laknak egy lakásban, nem szükséges mosogató kis vagy két mosdót telepíteni. Egy jó megoldás az lenne, ha oldalhibákat vagy egy speciális padot használnánk.

A projekt kidolgozásakor figyelembe kell venni a mosdó és a tükör méreteinek arányos arányát

Shell telepítési módszerek

A mosogató rögzítése tartókkal - a legáltalánosabb módszer

Az alapvető szerelési szabályok:

 • egy szabványos vagy számított magasságon fel kell számolni (a mosogató vastagságának levonása az értékből, ha a megfelelő alakú, vagy az ábrázolt mosdókagyló esetén az átlagos magasságot számítja ki);
 • fúrjon lyukakat a falba;
 • dugókat és csavarokat kell behelyezni;
 • a medencére szerelt mosdókagyló;
 • szifont csatlakoztat;
 • amikor a mosogató és a fal között hézag keletkezik, a hermetikus anyaggal lezárják, hogy megakadályozzák a víz belépését.

Mosogató szerelvények

Egy kis méretű fürdőszobában a mosdókagyló helyesen megválasztott magassága segíteni fog a probléma megoldásában a mosógép mosogatójának a mosogatógép kompakt felállításával, így a gép vibrációját tekintve résnek számít a centrifugálás során.

A talapzat telepítése

Olyan belső teret hoz létre, amely nem működik semmiféle funkcióval, kivéve a kommunikáció elrejtését.

Szabványos méretben gyártva, ezért használatakor további lépést kell telepíteni.

A mosogató szerelése a szekrénybe

Az eljárás kényelmes, mivel nem nehéz egyénileg megrendelni a szekrényt a számított értékeknek megfelelően, és nem igényel záróelemeket.

Elrejti a szifont, a vízvezetékeket, miközben jó hely a háztartási kellékek tárolására.

Eredeti megjelenésű modellek a mosogató tetejének megfelelő felületi szinttel. A méret előnyösen elegendő ahhoz, hogy a permet nem kerüljön a padlóra.

Mozgatható tartó állítható magasságú mosdókagylókhoz:

 • csavaros szegecsekkel;
 • lógni kötelekkel a mennyezetre.

A mosogatók nem megfelelő telepítésének kellemetlen következményei

Ha a hely túl alacsony:

 • a mosást csökkenteni kell, ami fájdalmat okozhat az ágyéki régióban;
 • amikor egyenesítik, a hagyományos polc gyakran tapad a fejhez, ami fájdalmas és kellemetlen érzeteket is okoz;
 • Mosogatógép, mosodai doboz és hasonlók nem helyezhetők mosdó alá, azaz gazdaságos a terület használata.

Túl magasra szerelt mosogatók szükségessé teszik a tengeralattjárók, padok használatát, ami sérülésekhez is vezet, és egyszerűen kényelmetlenséget okoz.

A telepítés során ügyelni kell arra, hogy a mosogató a lefolyóhoz viszonyítva hogyan helyezkedjen el. Ellenkező esetben, ha szükséges, a javítás számos probléma lehet.

A leeresztő cső és a szifon lyukaknak azonos szinten kell lenniük.

Ezek a problémák többféleképpen megoldhatók:

 • alacsonyabb vagy enyhén felemeli a mosogatót a standard szinthez képest;
 • szerelje vissza a leeresztő csövet, hogy illeszkedjen a szifonhoz;
 • állítsa be (vágja le) a cső hosszát;
 • vegye figyelembe a mosogató aljától a padlóig terjedő távolságot és a szifon és a lefolyó közötti távolságot.

A javítások elvégzése az ilyen egyszerű ajánlások alapján biztosítja a vízvezeték kényelmes használatát.

A mosdó beépítési magassága a fürdőszobában

A fürdőszoba kialakítása szórakoztató dolog. Fontos azonban megismerni az elrendezéséhez kapcsolódó szabályokat. Sok kérdés van, mint például melyik lámpát választani a fürdőszobának, hol helyezze el a kádat vagy a zuhanyzót, és milyen magasságban akarja a mosdót a fürdőszobában. Végtére is tisztasági és higiéniai eljárásaink garantálják a test egészségét. Ha túl alacsony a mosdó, akkor kényelmetlen lesz mossani a kezét, mivel ezt naponta többször kell elvégezni. Ugyanez vonatkozik a nagyobb méretre is. Ezután a gyerekek nem tudják elérni a víz forrását.

Hogyan lehet megérteni, hogy milyen szinten kell a mosdót a fürdőszobába akasztani? Vannak olyan szabványok, amelyek egyszerűsítik a feladatot. Nézzük meg ezeket a rendelkezéseket, hogy megértsük, mi legyen a mosdó magassága a fürdőszobában.

Szabványos normák

A mosogató magasságának meghatározásához előzetesen meg kell adni, még mielőtt megvásárolná. A mosási eljárások kényelme nem annyira függ a termék minőségétől, mint a fürdőszobában való elhelyezésnél. Meg kell értened, hogy minden családtag a mosogatót használja, és konfigurációjuk eltér. Végül is mindenkinek megvan a maga növekedése: a felnőttek nagyok, a gyerekek kicsiek.

A mosdóképességre vonatkozó szabványos szabványokat csak iskolák, óvodák és állami intézmények részére nyújtják. A mosogató magassága a fürdőszobában szabványos:

 • az állami intézmények számára, a standard magasságú felnőttek felszerelik a terméket a padlóról 80 cm távolságra;
 • középfokú magasságú serdülők számára elegendő a 70 cm-es távolság a padlóról;
 • az óvodák számára a 60 cm-es távolság a padlóról tekinthető normának.

Ezekben az intézményekben észlelhetők ilyen dimenziók. De a magánház esetében itt nincs szabvány. Mindenki maga dönti el, hogy a mosogató és a padló közötti távolság optimális lesz az ő esetében. Legfőbb fontosságú a személy paraméterei, a gyermekek jelenléte a családban és az ő ötlete, hogy milyen méretűek lennének számára ideálisak. Végtére is, nem csak telepíteni egy mosogató a felnőttek, a másik a gyermekek számára, a szabványoknak megfelelően. Így kiderül, hogy középen kell keresned ebben a kérdésben.

Ha professzionális mosdókagyló rendszerről beszélünk, akkor fontos figyelembe venni más árnyalatokat is. Például figyelembe kell venni a szifon elhelyezésének magasságát, csapokat és a vízvezeték méreteit. Vannak más tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a mosogató megvásárlásakor. Nézd meg ezt az ábrát.

Megmutatja a mosdó optimális magasságát és hosszát a fürdőszobában. Az okok miatt veszik őket. Oroszországban vannak olyan szabványok vagy ajánlások, amelyek az SNiP rendelkezéseiből származnak. Ezeket a szabályokat figyelembe véve a terméket a padlóról 85 cm távolságra kell lógni.

Shell design funkciók

A mosogató más kialakítású lehet. Ezt figyelembe kell venni a mosogató magasságának kiszámításakor is. Nézzük meg ezeket a tervezési jellemzőket:

 1. Mosogatók és mosdókagylók, amelyek egy talapzaton (tulipán) vannak elhelyezve. Ez egy olyan közös formatervezés, amelyet kész formában adnak el, pódiummal párosítva. Ez azt jelenti, hogy a mosogatónak már van egy kész mérete és méretei, amelyeket nem lehet megváltoztatni. Ha a mérete 90 cm, akkor azt kell használnia, ami rendelkezésre áll. A telepítés során telepíteni kell az alapot (talapzat) a padlóra, és rögzíteni kell a tálat a falhoz tartókkal, és támaszkodni az alapra. A modellek előnye, hogy lehetővé teszik a szifon elrejtését a szemekből, mivel az a talapzaton belül van (tulipán). Így a termék megjelenése vonzó és nem zavarja a fürdőszobát. Általában az ilyen termékek magassága 85-90 cm, ami a szabvány.
 2. A falra felfüggesztett mosdókagylók (felfüggesztve). Ergonomikusabbak és funkcionálisabbak, mivel a fürdőszobában helyet takarítanak meg. Ezenkívül az ilyen termékeket a padlótól bármilyen távolságra lehet lógni, nem korlátozva a talapzat magasságára. Ha a család kicsi, akkor a terméket a padlóról 75-80 cm távolságra helyezheti el. Azonban a megjelenés csak a szifont lehet elrontani, bár ez a fajta felfogása meglehetősen egyszerű. És ha vannak olyan gyermekek a családban, akkor ne tegye túl alacsonyan a mosdót. Először is kényelmetlen lesz számodra, másrészt hamarosan felnőnek, és a problémát önmagában megoldják. Ezért elegendő egy olyan talapzat vagy lépcsőház megvásárlása, amely segíteni fogja a gyermek elcsúszását.
 3. Mosogatók, amelyek be vannak ágyazva a padlófelületbe. Ez hasonlít a Moidodyr-hez, ami híres a rajzfilmről. A bútoripar paramétere is előírja azt. Maga a munkafelület, a tál, nagy lehet, és felveszi a padlót az egész felületen. És vannak olyan tálak, amelyek kisebbek a táblánál, így a szabad helyet különböző célokra, például fürdőszobai kiegészítők tárolására használhatják. Tipikusan az ilyen szerkezetek a SNIP szerint készülnek és szabványos magassági méretekkel rendelkeznek. Ezért nem változtathatók meg. Opcióként - annak érdekében, hogy a megrendelés alatt megadja az opciókat. Ezután az asztal mérete optimális lesz.

E típusok alapján kiválaszthatja a legjobban illeszkedő opciót. Ha szabványméretekre van szüksége, akkor nézd meg az első vagy a harmadik opciót. És abban az esetben, ha ez a magasság nem felel meg Önnek, jobb, ha falra szerelt mosdótálakat vásárolnak, magasságuk beállításával.

Az optimális méret a nők és a férfiak számára

Végül a nemi jellemzőket és az optimális magasságot nemcsak a felnőttek számára, hanem a férfiak és nők számára külön is figyelembe veszik. Általában az erősebb nem sokkal nehezebb és magasabb, így egyforma méretűek lesznek, és a nők egy másikkal.

A férfiak átlagos növekedésének elemzése után arra a következtetésre juthatunk, hogy a kényelmes eljárásokhoz elegendő ahhoz, hogy a mosdót a fürdőszobában 95-105 cm-es magasságban lehessék a padlóról. Általában ilyen magasan szerelt ajtókilincseken. Teljesen normális, még a nők sem tudják használni a mosogatót a fürdőszobában. De mivel a legtöbbjük rövid, kényelmes paraméterek alacsonyabbak számukra.

Figyelembe véve, hogy 10-20 cm-rel alacsonyabbak, akkor a mosogató magassága csökken. Például kényelmes lesz a mosdó használata 80-85 cm-re a padlóról. Ezzel szemben a férfiak számára ez a méret is megfelelő. Így kiderül, hogy középen kell választani, és kérjük, mindenki a családban.

Az elméletektől a gyakorlatig

Tehát megvizsgáltuk az adatokat, amelyek jelzik, hogy a mosdó magassága a fürdőszobában legyen. De hogyan lehet pontosan meghatározni, hogy milyen magasságban kell felhelyezni a mosogatót, az egyes családtagok paraméterei alapján? Vásárlás előtt tegye a következőket:

 1. Kérje meg a legmagasabb és legalacsonyabb családtagot, hogy mérje. A gyerekek nem veszik figyelembe.
 2. A következő mérőszalag mérése vagy mérése meg kell mérnie a távolságot a padlóról a könyök mindegyikre.
 3. Írja le a mutatókat. Például a legmagasabb távolság 100 cm, a legalacsonyabb 80 cm.
 4. A könyökszintet azért veszi, mert ebben a helyzetben az emberek mossák a kezüket.
 5. Néhány matematikai művelet végrehajtása továbbra is fennáll. Mivel mindegyik optimális magassága különbözik, ki kell választania a számtani átlagot. Ehhez 100 + 80/2 = 90 cm, ez az optimális magasság.
 6. Még egy ilyen méretű mosdó megvásárlása, vagy egy ilyen távolságban lógni.

Mint látható, mindent nagyon egyszerű. Ebben az esetben minden szabvány nélkül és minden családtagot megteheti.

következtetés

Ha a mosdót a padlóról kényelmetlen távolságban lógja, kellemetlenséget okoz. Ezért először is figyelembe kell vennie az összes ajánlást és kiválaszthatja a megfelelő terméket, és a kívánt távolságot fogja elhelyezni. Csak a mosogató és a megjelenés konfigurációját kell választani. Most mindent készen áll a telepítésre.

Milyen magasságban akasztja a mosdót a fürdőszobában

A vízvezeték megfelelő elhelyezésének előfeltétele a fürdőszoba kényelmes használatának előfeltétele, ezért a szoba rendezése során nemcsak a WC-tálat, a kádat és a mosdót kell megtervezni, hanem a helyüket is. A mosogató magasságának kiszámításánál nagy figyelmet kell fordítani, különösen, ha egy nagy családról beszélünk, ahol minden tag különböző magasságban van. Milyen magasságba akasztja a mosdót a fürdőszobában, hogy minden háztartás kényelmesen mosogassa kezét, fogmosásával és más higiéniai eljárások elvégzésével?

Milyen magasságban akasztja a mosdót a fürdőszobában

A mosogatók típusai és jellemzői

A mosdókagyló magassága a padlón számos kritériumtól függ, beleértve annak típusát. A mosogatók több típusát különbözteti meg a szerkezeti jellemzők és a ragasztási módszer.

overhead mosogatók

Fehér mosdó

Kerek mosdó a pulton

A felső modelleket egy munkalapra vagy más lapos felületre szerelik fel. Ez egy praktikus lehetőség, amely lehetővé teszi a mosogatóra szerelt munkalap, valamint az alatta lévő helyiség ergonomikus használatát. A fürdőszobában és bármely magasságban bárhová elhelyezhető (az egyetlen feltétel egy olyan felület jelenléte, ahol a mosdót telepítik). Az ilyen típusú vízvezeték előnyei a beépítés egyszerűségének is tulajdoníthatók - lyukak vannak a táblagépben, amelyeken keresztül a tömlők és a csövek áthaladnak.

Fontos figyelmeztetés: ilyen mosogatóhoz magas keverőgépet kell vásárolnod, és fontos, hogy azonnal próbáld ki, hogy ne legyen tévedés a választással.

Mosdó méretekkel

Mosdó beépítési rajza (példa)

Mortice héjak

A tervezési jellemzők révén ezek a modellek a felső felületre hasonlítanak, mivel a telepítéshez sík felület is szükséges. A különbség abban rejlik, hogy a mosogató a pultra csúszik, és néhány centiméterrel alul helyezkedik el, vagy egy kicsit magasabbra. Nem helyezhető el a felület közepén, hanem kissé elmozdulhat oldalra, de az élnek még mindig elég szélesnek kell lennie, különben megszakadhat a működés során. A hüvelyes modellek felszerelése nem túl bonyolult, de nagy pontosságot és pontosságot igényel, mivel szükséges egy lyuk vágása a mosogatóasztal méretéhez a padló felületén, és a beszerelés után fontos, hogy a szélek tömítetten tömítettek legyenek a vízszivárgás megelőzése érdekében.

Mortise fürdőszoba mosdó

Mortise mosdó a pulton

Bronz mosogató a fürdőszobában

Felszerelési módszerek mortise mosás

Konzol (lógó) mosogatók

A függesztett mosdókagylók közvetlenül a falhoz rögzítve vannak speciális zárócsavarokkal vagy csavarokkal.

Fekete üvegtálca a konzolon

Az ilyen modellek felszereléséhez több típusú záróelem van:

 • a monolitikus konzolokat öntöttvasból öntjük a T betű alakjában, és van egy erősített alapja;
 • A "köpeny" kötőelemek a legstabilabbnak tekinthetők: fémkereteknek tűnnek, ahol a mosogató tálba van behelyezve;
 • a "keret" zárójelei hasonlítanak a korábbiakra, de ezek csomói nem süket, hanem csúszó, ami lehetővé teszi a méretük megváltoztatását;
 • A hegesztett acél kötőelemek T vagy G betűk formájában vannak kialakítva.

Acél mosdókagyló

Mosogató hardver

Speciális rugós keret keret

A felfüggesztett mosogatók fő előnye a helytakarékos és a legkisebb helyiségben lévő vízvezeték szerelésének lehetősége, és a keverő mind a falon, mind a mosogatón helyezhető el. A hiányosságok közé tartozik az a tény, hogy a kommunikáció és a csövek láthatóvá válnak, ezért le kell zárni az éjjeliszekrényt. A mosogató és a vízellátó rendszer összekapcsolása a klasszikus rendszer szerint történik.

A felfüggesztett burkolat méretei

Shell beépítési magasság

Utcai mosdók

Ezeket a modelleket "tulipánnak" is nevezik, mivel megjelenésükben kissé hasonlítanak egy virágra. A tálca mellett a mosogató egy olyan talapzattal is kiegészül, amelyen fel van szerelve. Az állvány két funkciót egyszerre végez: támogatja a mosdót, és elrejti a kommunikációt, ami miatt a fürdőszoba esztétikusabbnak tűnik.

Az alap lehet egy egység a tálban, vagy külön is megy egy készletben. A modell másik változata egy félpótkocsi, azaz egy olyan alap, amely nem ér el a padlón, és kényelmes magasságban van. Előnye, hogy ergonómiailag jobban használja a mosogatótér helyét, és hátránya, hogy a telepítéshez a leeresztő szelepet szigorúan meghatározott magasságban kell eltávolítani.

Sanita "kamilla" mosdó

Hatria Dolcevita talapzati mosogató

A burkolat szélessége és mélysége

Amellett, hogy a típus mosogató, vásárláskor figyelni kell annak szélességét és mélységét. A standard fürdőszobának az optimális szélessége 50-65 cm, szélesebb modellek használata javasolt, nagyméretű helyiségekben, és kicsiben csak akkor, ha nincs más lehetőség (a víz folyamatosan esik a padlóra és a falra, - amelynél a fürdőszoba nedvességtartalma túl magas lesz). A vízvezeték másik fontos szempontja a mélység: a legkényelmesebb modellek 48-61 cm mélyek.

A mosogatók és mosdókagyló méretei

Hogyan lehet kiszámítani az optimális hüvelymagasságot?

Az építési szabályok szerint a lakóépületekben lévő héjakat 80-85 cm magasságban kell elhelyezni, de a vizsgálatok azt mutatják, hogy ez nem a legmegfelelőbb hely. Ebben az esetben a legtöbb embernek erőteljesen meg kell hajlani a kézmosás érdekében, ezért jobb, ha a férfiak és a nők antropometriai paraméterei vezérelnek.

A mosdó optimális beépítési magassága (padlóról oldalra) férfiak, nők és gyermekek számára

Fürdőszoba mosogató magassága: Standard padlóról

A fürdőszobának megfelelő elrendezése a vízvezeték kényelmes használatának előfeltétele, ezért a legfontosabb fürdőszoba nem csak a mosogató, a WC és a fürdő esztétikája, hanem a helyük is. Különös figyelmet kell fordítani egy olyan kérdésre, mint a mosogató magassága. Különösen igaz ez a különféle korú gyermekek nagy otthonaiban, mivel minden háztartás eltérő magasságban van. Nagyon nehéz meghatározni, hogy milyen szinten kell lecsatolni a berendezést úgy, hogy a felnőttek kényelmesen mosogathatnak, és a gyerekek problémamentesen fogják meg a fogat.

Szabványok az SNiP szerint

A Szovjetunió korszakában különféle szabályokat, GOST-kat és SNiP-t fejlesztettek ki, amelyek a vízvezeték-berendezés magasságát szabályozták. A szabvány egyértelműen előírja, ahol szükség van a WC-helyre, ahol a hidrobox, és milyen távolságra a padlóról, hogy rögzítse a mosogató.

A mosogató becsült magassága tükrözi az eszköz helyét, ahol a működés az ember számára a lehető legkényelmesebb lesz.

A Szovjetunióban számos vizsgálatot végeztek el, amelyek a szaniter felszerelések telepítéséhez egységes szabványok kidolgozásához vezettek. A probléma tanulmányozásának hosszú évei és az összes orvosi és antropometriai paraméterek alapos vizsgálata lehetővé tette annak kiszámítását, hogy a mosogató magassága a legkényelmesebb legyen. A paraméter kiszámításának alapja egy személy átlagos növekedése.

Tapasztalt annak megállapítása érdekében, hogy a maximális kényelem érdekében a mosdókagyló a következő helyen áll:

 • nők számára - 80-92 cm;
 • egy férfi számára - 80-102 cm.

E számítás alapján 1985-től előírta az SNiP 3.05.01-et, amely szerint a mosdókagyló optimális magassága 85 cm, míg ± 2 cm eltérés megengedett, ezt a szabványt még ma használják a szaniterek hazai és külföldi gyártói. ezért a legtöbb esetben 83-87 cm-es héjakat állítanak elő.

Fontos! Az elmúlt években egy személy átlagos növekedési üteme egyre nő, ma 30 évvel ezelõtt magasabb, így a megfelelõ standard lassan, de biztosan elveszíti jelentõségét. Ha minden felhasználó magas, akkor jobb, ha a terméket kicsit magasabbra állítja, mint az ajánlott értékek: 95-100 cm, ebben az esetben a higiéniai eljárások során túl sokat nem kell hajlítani.

Érdemes megjegyezni, hogy az SNiP ebben az esetben tanácsadó és nem kötelező. A szerkezet beépítésének magasságában bekövetkezett változás nem tekinthető áttervezésnek, ezért nem kell külön távolsági átvételi engedélyt elfogadni. A munka befejezésekor azonban kapcsolatba kell lépnie az alapkezelő társasággal annak biztosítása érdekében, hogy képviselői megbizonyosodjanak arról, hogy a mosogató magasságának növelése vagy csökkentése nem befolyásolja a lakóépület teljes vízellátó és -kibocsátó rendszerének működését. Magántulajdonú lakások esetén ez nem szükséges. Minden lakástulajdonos szabadon berendezheti a fürdőszobát saját belátása szerint.

Meg kell jegyezni, hogy ha a döntés nem csak a beépítési magasság megváltoztatására, hanem a vécé határainak levételére is vonatkozik - ez már a tervek újratervezésére is vonatkozik, ha jogosulatlanok lesznek, akkor ezeket a tevékenységeket bírsággal fenyegeti.

Optimális: hogyan lehet megtalálni?

Számítsd ki, milyen messze van a shell helyes, elég egyszerű. Ehhez csak:

 • kiszámítja azt a távolságot, amelyen a lakás vagy ház bérlői könyöke található;
 • a kapott értéktől körülbelül 8 cm-re;
 • az így kapott alakból, hogy vegye le maga a héja mélységét.

A különbség, amely a végén megjelenik, majdnem megegyezik a telep legkényelmesebb magasságával.

A mai napig az átlagérték kerül bemutatásra.

Férfiak és nők:

 • férfiak esetében, 94-102 cm;
 • nők számára - 81-93 cm.

gyerekek:

 • serdülők - 65-80 cm;
 • gyermekek - 40-60 cm.

By the way, az óvodai intézményekben szigorúan betartják a szabványok telepítése mosdókagylók, ezek megegyeznek a következő értékek:

 • bölcsődék számára - 40cm;
 • Óvodai óvodai csoportok számára - 50cm;
 • az általános iskolában - 55-60 cm;
 • középiskolában - 65-85 cm.

kompromisszum

Sajnos a többszintes épületekben lévő WC-k nem tartalmazhatnak két vagy több mosogatót a fiatalabb családtagok számára, és nyilvánvaló okokból nincs értelme - a gyermekek növekednek, növekedése nő, ezért a mosdónak folyamatosan mozognia kell.

Az állítható magasságú mosdókagyló ideális megoldás, azonban ez nagy költségekkel és telepítési nehézségekkel jár. A gyakorlatban ritkán használják ilyen vízvezetékeket.

Ezért kell választani egy kompromisszumos megoldást, amely lehetővé teszi minden családtagnak, a gyermekektől a felnőttekig, hogy rendbe kerüljenek. Ha a családban élnek (a mosogató optimális magassága 90-102 cm) és egy nő (82-93 cm magasság), akkor érdemes 86-93 cm-es magasságban mosni a mosdót - ez minden háztartás számára gond nélkül végezhet higiénikus eljárásokat.

A helyzet bonyolultabb, ha gyermekek vannak a házban. Sokan próbálják telepíteni a mosogatókat a felnőtteknek ajánlott szint alatt. Ez a megközelítés alapvetően hibás. A szülők kénytelenek lesznek állandóan hajlítani a hátukat, és ez növeli a gerinc terhelését, és egészségügyi problémákhoz vezet. Ezért a terméket fel kell szerelni a "felnőtt" magasságra, és a gyermeknek különleges támogatást kell vásárolnia, amelynek segítségével magasságra emelkedhet. Az állvány lehetővé teszi, hogy a baba kényelmesen mossa le és fogja meg a fogait.

Tányérok típusai és méretei

A vízvezetékgyártók ma a mosdókagylók modellek széles választékát kínálják, amelyek különböznek a gyártás anyagában, a magasságban, a formában és a kapacitásban.

„Tulipán”

Ez egy mosdó, melynek alakja virágzó virág található egy vékony lábát. Sok esetben az ilyen termékek kerámiából készültek, de az üvegek vagy fémek nem ritkák. A tál szirmai formájában készült, kiegészítve egy talapzattal, amely két fontos funkciót lát el: erősen támogatja a tálat, és maszkolja be a bejáratokat és a kifolyókat a "szár" belsejében, ami a fürdőszobát vonzóbbá és stílusosabbá teszi. Ilyen modellek esetén az alap vagy lehet integrálható a tálhoz, vagy külön megvásárolható a készletben.

Az ilyen mosogató magassága állítható, ezért széles családokban elterjedt. Költsége azonban megfelelő - a "tulipán" ára többszörösen magasabb, mint a hasonló módosításokból származó hasonló termékek ára. Nem minden orosz család engedheti meg magának ilyen drága attribútumot, így a termékeknek nincs sok keresletük, és nem értékesítik minden épület szupermarketben.

A különböző "tulipánok" modellt félpéldányosnak tekintik. A bázis nem elegendő a padlószinthez, és a kívánt magasságban van elhelyezve, ennek köszönhetően a felhasználóknak lehetősége nyílik arra, hogy ergonómiailag jobban használják a tál alatti helyet.

felfüggesztés

A mosdó általában kis méretű fürdőszobában van telepítve, mivel lehetővé teszi a fürdőszoba már kis helyének megtakarítását.

Szekrény mosdóval

Úgy néz ki, mint egy tál, beágyazva a szekrénybe, ahol található. Nem reális, hogy az ilyen modelleket magasságban állítsuk be, ezért jobb, ha a konstrukció mérete a tervezésnél jobban meghatározható.

Hagyományosan kerámia, üveg, kő vagy fém mosogató anyagokként használják. Mindegyiknek hátrányai vannak.

Üveg mosogatók

Ezek stílusos és modern modellek csúcstechnológiás stílusban, amely nagyszerűen megjelenik a krómozott felületeken.

Az anyag előnyei a következő jellemzőkkel bírnak:

 • vonzó design;
 • ellenáll a magas és alacsony hőmérsékleteknek;
 • alacsony súly;
 • üveg nem fél a Zelenka, vörösbor, fukortsin, jód és más színező folyadékok;
 • tisztítható bármely hagyományos mosószerrel.

A hiányosságok közül meg kell jegyezni a következőket:

 • magas költségek;
 • apróság, alacsony mechanikai sérülés ellen.

Emellett az üveg felülete jobb, mint bármely más, látható csepegés és csepp víz.

Fajansz vagy porcelán

Ezek olyan kerámia burkolatok, amelyek szinte megkülönböztethetetlenek egymástól. Azonban a porcelán egy jobb és tartósabb anyag, változatlan megjelenést mutat az évek során, de a fajanszban, idővel a víz és egyéb folyadékok nyomai jelennek meg.

Általánosságban a kerámia mosogatóknak olyan előnyei vannak, mint:

 • esztétikai tervezés;
 • magas hőmérséklet ellenállás;
 • minden típusú tisztítószerrel szembeni ellenállás, beleértve a csiszolóanyagokat is;
 • zajmentes, ha érintkezésbe kerül a vízsugárral.

A hátrányok inkább a fajanszmodellekben rejlenek. Idővel elveszítik a színeket, és repedések finom hálójával borítják, valamint a fém vagy üveg nehezebbek. A porcelán mosdókagylók hátrányai közé tartozik a magas költségek.

fém

Az ilyen héjak gyakoriak voltak az előző években, akkor acélból készültek. A mai napig a modellek megválasztása nem korlátozódik a rozsdamentes acélra. A vízszerelés gyakran sárgaréz, öntöttvas és bronz. Vannak bronz, sőt arany termékek is. A fém mosdók hosszú élettartamúak, évtizedek óta esztétikai megjelenést élveznek. A szennyeződések ellenállnak és könnyen tisztíthatók minden mosószerrel (kivéve a csiszolóanyagokat).

A nagy előny az alacsony ár - ez csak az acélszerkezetekre vonatkozik. A drágább fémek modelljei rendszerint kizárólag, és nagyon magas költséggel vannak megkülönböztetve. A mínuszokból vízzel érintkező zaj figyelhető meg. Ami a dimenziókat illeti, a módosítások választéka meglehetősen széles. A szaniterek vezető gyártóinak választéklistájában 35 és 100 cm közötti szélességű modellek vannak, néha még ennél is többet. A legjobb megoldás 50-70 cm.

Szerelési lehetőségek: összekapcsolás

Az a padlószint, amelyen a mosdó fel van szerelve, nagyon gyakran közvetlenül függ a mosogató modelljétől. Különböző típusú mosogatók különböznek teljesítményük paramétereiben és a felszínhez való csatlakoztatás módjától.

Felfogó mosdókagylók

Az ilyen termékeket bármilyen lapos asztalra szerelik fel. A termékek előnyei a következő jellemzőkkel bírnak:

 • egyetemesség - a mosdó a fürdőszobában és bármely magasságban teljesen elhelyezhető;
 • ergonómia - a tabletta alatti helyet háztartási cikkek tárolására lehet használni;
 • egyszerű telepítés - lyukak fúródnak a táblagépben, amelyen a csövek és a tömlők áthaladnak.

szakállas

Ezek a modellek egy kicsit olyanok, mint a fej fölött, mert a telepítéshez szilárd sík felületre is szükség van. A különbség a csatolás módja. Ha a felső modell a táblagépre van szerelve, akkor a pecsét közvetlenül be van építve, ami lehetővé teszi, hogy vele azonos szinten helyezkedjen el, kissé magasabb vagy kissé alacsonyabb legyen.

A modell előnye a mobilitás, mivel ez a mosogató a felület közepén helyezkedhet el, és egy kicsit oldalra. A telepítés nagyon egyszerű, de számos árnyalattal rendelkezik, pontosabban és maximális pontossággal. Nagyon fontos, hogy vágjon egy lyukat a táblagépben, amely pontosan megegyezik a mosdó méretével, és a beszerelés után az ízületeket tömítőanyaggal kell kezelni, ezáltal elkerülve a további vízelvezetést.

konzol

A konzolos modelleket is felfüggesztettnek hívják. Már a névből nyilvánvalóvá válik, hogy a falra falra kell helyezni a támasztókkal vagy a csavarokkal. Ez utóbbi lehet a következő típusok:

 • monolitikusak - T alakúak, öntöttvasból vannak és az alap megerõsítésével jellemezhetõk;
 • A "körbevágó" konzolok olyan fémvázakhoz hasonlítanak, amelyekbe a csészék közvetlenül be vannak helyezve. Az ilyen módosítások a legstabilabbnak tekintendők;
 • a keret "képkockája" hasonlít a korábbi fajtákhoz, de ez különbözik a csomópontokban. Ebben az esetben a modellek csúsznak, ami lehetővé teszi a méretük megváltoztatását.

A modern iparág számos konfigurációjú héjat készít. Ezért a telepítési módszer kiválasztásánál figyelembe kell venni a berendezés összes műszaki és fizikai paraméterét és a rögzítőelemek terhelésének méreteit. Például a fajansz mosogatók nehézek és erőteljesek. Ezeket a tulajdonságokat figyelembe kell venni a kötőelemek módszerének kiszámításakor.

Tételek mutatói

Vannak olyan előírások, amelyek szabályozzák a mosogató helyét a fürdőszobában lévő más tárgyakhoz képest. Természetesen a mosdó zóna a fürdő leglényegesebb zónája. Ez annak köszönhető, hogy a higiéniai eljárásokhoz általában jellemző magas épületekben általában kicsiek, így először telepítik a mosogatót, majd minden alapelemet terveznek elhelyezni: fürdő vagy hidrobox, szekrény vagy stílusos gép, ha van ilyen.

By the way, néhány mosógép modell lehetővé teszi, hogy illeszkedjen a mosogató alá. Ezekben az esetekben azonban érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy a két eszköz között hézagnak kell lenni, ellenkező esetben az egység rezgései károsíthatják a mosdót, forgácsolást és repedést okozhatnak, valamint megrongálhatják saját vékony műanyag bevonatot. Például a legkisebb mosógép magassága 71 cm, ebben az esetben a mosogató magassága legalább 90 cm.