Legfontosabb > Csapok

A mosdó beépített magassága a fürdőszobában

A szovjet időkben sok GOST és SNiP-t fejlesztettek ki a lakó- és köztereken lévő fürdőszobák különböző berendezéseinek (fürdőkádak, mosogatók, WC-tálak, törülközők stb.) Felszerelésére vonatkozó szabályokkal. Nemcsak a mosogató beépítési magasságát szabályozzák, hanem a vízvezeték szerelvényektől való távolságot is, valamint általában az ilyen készülékek felszerelésének szabályait.

A mosogató magassága a padlóról - SNiP

Az SNiP 3.05.01-85 szerint a lakó- és középületek és intézmények mosogatójának padlótól a felső széléig való távolsága 80-85 cm, magassági tűréshatár 20 mm.

Az SNiP (Építési Szabályok és Szabályok) követelményeit az ezen a területen dolgozó szakemberek sokéves kutatásának alapján fogadják el. A teljes intézmény arra törekedett, hogy kényelmes és kényelmes legyen az ember számára egészségügyi felszerelés használatához - mosogató, fürdőkád, WC.

De nem semmi a végén a múlt század, sok szó esett a gyorsulás, férfi átlagos magasságú nőtt jelentősen, több mint harminc éve, néhány követelményeinek építési szabályzatok nem fér bele a modern szabványoknak.

Ha eljött az ideje, hogy a felnőttek új kutatásokat hajtsanak végre, akkor a régi gyűjteményekben hosszú időn keresztül meg lehet tenni a gyerekek mosogatóinak telepítését.

Az óvodai intézményekben lévő mosdókagyló felállításához kifejlesztett szabványokat a II-64-80 SNiP-ben definiálják:

 • óvoda - 40 cm-re a padlótól a csúcsig;
 • előkészítő csoport - 50 cm.

Az SNiP 3.05.01-85-es iskolák esetében két szabvány szerepel:

 • elsődleges osztályok - 55-60 cm;
 • közepes és magas osztályok - 65-85 cm.

Eddig az SNiP ezen követelményei ideálisak a gyermekek számára, és ha úgy dönt, hogy egy rendszeres lakásban külön mosdót telepít a gyermeke számára, kövesse az ebben a gyűjteményben szereplő irányelveket.

Hogy lehet, amikor a fürdőszoba nagyon kicsi, és be kell helyeznie benne egy fürdõt, egy mosdót, egy fürdőszobát és egy mosógépet, és nincs elég hely erre. Nézd meg a kis fürdőszobák formatervezési képeit - vannak megoldások.

Hogyan lehet egy régi fürdőt egy akril bélés segítségével kijavítani? Van értelme és mennyibe kerül? Részletek a mi cikkünkben.

A kombinált kis fürdőszoba szép és funkcionális kialakítása nagyon nehéz. Kiválasztottuk Önnek a fotókat és tippeket.

Shell átutalás - megsértése vagy sem

A standard (standard) - az angol nyelvről lefordítva normát, mintát jelent. Ez valami, ami sablonként, sablonként szolgál, és nem tartalmaz semmi szokatlan vagy eredeti.

. Ebben az esetben a szabványos beépítési magasság süllyed a fürdőszobában, mint már említettük, 80-85 cm Ez az, amit lesz telepítve elsüllyed egy csapat vízvezeték-szerelők az új épület - az épület kódokat.

De a saját fürdőszobájában és a saját kezével végzett javításokat szeretné, és néha el kell térni a szabálytól, hogy valami érdekeset, szokatlanul, nem szabványos dolgot csináljon.

Lehetséges? És mi minősül az SNiP megsértésének és mi nem? Mely munkákhoz szükséges a hatóságok jóváhagyása, és amelyekhez nem? Lássuk.

permutáció

Bármely oknál fogva úgy döntött, hogy kicseréli a mosdót és a fürdőt. Ha minden munkát a fürdőszobában végzünk, akkor nem sérti a szabályokat, semmit sem kell összehangolni. Elegendő felkérni egy meghatalmazott képviselőt, és átadni a munkát.

A mosogató magasságának megváltoztatása

Ez a fajta munka nem igényel engedélyt, a padlótól a felső élig terjedő mosdómagasság nem feltétlenül felel meg az előírásoknak, és saját belátása szerint választja ki.

Második mosdó beépítése

Egy másik készülék beszerelése a fürdőszobába nem igényel koordinációt, de ha úgy döntesz, hogy a mosdót a fürdőszobán kívülre helyezi, akkor már új tervezést végez. Az illetékes hatóságok engedélye nélkül az átadás az SNiP megsértésének minősül. A legjobb esetben a meghatalmazott képviselő megtiltja a munkát, legfeljebb a bírság összegét írhatja ki.

Szükségem van a szabvány követésére

Általában a héj szabványos telepítése nem okoz semmilyen panaszt, az SNiP által beállított átlagos magasság sok ember számára alkalmas. Semmi sem, azok a készletek, amelyekbe a beépített mosdóval felszerelt talapzattal vagy "moidydry" emelvényekkel ellátott mosdókagyló 80-85 cm magas.

De ha a szabványos vízvezeték bármilyen okból nem felelne meg, akkor senki sem tiltja meg, hogy kicsit megváltoztassa a távolságot a padlóról a mosogató tetejére a könnyű használat érdekében.

Ha kisgyerek van a családban, nyilvánvaló, hogy egy kis méretű fürdőszobában nem lehet különálló, standard mosodát elhelyezni. Ebben az esetben a fürdőszobai bútorgyártók szekrényeket kínálnak a mosdókagyló alatt, visszahúzható lépcsővel felszerelve.

A legjobb megoldás a lábtartó megvásárlása, amellyel a gyerekek kényelmesen moshatók.

Meg kell mondani, hogy mindezek a normák és szabályok szigorúan csak többlakásos lakóépületekre vonatkoznak, ahol maga az építési projekt különböző építési előírások és állami előírások alá tartozik. A magánházakban, kúriákban, nyaralókban a felújításhoz, a vízvezeték szereléséhez nincs szükség jóváhagyásra vagy engedéllyel, valamint a szabvány követésére vagy sem - attól függ, hogy a tulajdonosok vágyakoznak-e.

Már eldöntötte a magasságot, de nem tudja kiválasztani a mosogatót?
Cikkünk segít Önnek abban, hogy választani tudjon - nézze meg, hogyan néz ki a felső szintek a fürdőszobai pulton.

Arany átlag

A mosdó beépítési magassága a saját fürdőszobájában komoly gondot jelent, és felelősségteljesen kell megközelíteni.

A szakemberek úgy döntöttek, hogy a nők számára az optimális távolság a padlóról az oldalra 80-92 cm, míg a férfiaknál sokkal kényelmesebb a mosogató 85-102 cm magasságban való mosása.

És ha vannak gyerekek a házban, akkor sem az egyik, sem a második magasság nem felel meg nekik. Jó, ha lehetséges egy második mosogató telepítése, de gyakrabban minden háztartásnak egy eszközt kell használnia.

Ebben az esetben ajánlatos valami átlagot választani, pl. Egy mosdót 80-95 cm-es magasságban felakasztani, a gyerekek számára pedig különleges standot vásárolhat.

A mosogató felszerelése más készülékekhez képest

A SNiP 3.05.01-85 nem csak a mosdó magasságát határozza meg, hanem a fürdőszobából származó egyéb tárgyaktól való távolságot is, amelynek minimális értékei:

 • a WC-hez - 25 cm;
 • bidéhez - 25 cm;
 • a fürdőhöz - 30 cm;
 • a zuhanyhoz - 30 cm;
 • a tükör alsó széléhez - 20 cm;
 • a fűtött törölközőtartóra - 60 cm;
 • a kimenethez - 60 cm;
 • az oldalfalhoz - 20 cm.

Ezenkívül a normáknak megfelelően a mosdó előtt a szabad zóna legalább 70 cm, ha a mosogató résen van, akkor ez a távolság 90 cm-re nő.

Most sokan telepítenek mosogatógépet a mosogató alá, amelyet kifejezetten ehhez a helyhez igazítottak. A legalacsonyabb magasság 70 cm, a vízvezeték is sekély. Például a "vízililiom" mosogató oldalának 8 cm-es oldala van, de a készülék és a készülék között 15-20 cm-es szabad helynek kell lennie, hogy megvédje a kapcsolatokat a vibrációtól. Ebben az esetben a padlóról a mosdó felső széléig tartó magasság 93-98 cm, ami szintén nem illeszkedik a szabványokhoz.

Az ilyen telepítést azonban a kis méretű fürdőszobai méretek igazolják, és mivel a fentiekben már említettük, a telepítés egy helyiség térfogatában történt, ezért a mosogató ezen elrendezéséhez nincs engedély.

Végeredményben azt mondhatjuk, hogy a gyakorlat azt mutatja, hogy az 1980-as években és a még soha nem változott 30 évig elfogadott normák és szabályok gyakran nem felelnek meg a modern követelményeknek. Ezért a szabványok a szabványok, de a kényelem sokkal fontosabb: telepítse a mosogatóját a magasságra, amely a leginkább elfogadhatónak és kényelmesnek tűnik.

Tányérok és mosdókagyló méretei

A mosogatók kiválasztásakor az ügyfelek figyelembe veszik megjelenésüket, a termék alakját és rögzítési módját, valamint a mosogató anyagát. Fontos kiválasztási kritérium a megfelelő modell mérete. Milyen méretű mosogatókat kell figyelembe venni, és milyen méretű minták jellemzik?

Fontos méretek

Mind a mosdó, mind az alatta lévő fiók vagy más elemek számára először olyan alapvető paramétereket vizsgálnak, mint a szélesség, a mélység és a magasság. A mutatók rövidített formában vannak feltüntetve. Például megfelelhet a "550x480x150 mm-es mosdókagyló" megnevezésnek. Ez azt jelenti, hogy ezek a mosogatók szélessége 550 mm, a mélység (a fal távolságától) 480 mm, és a magasság (a mélység a tál) a 150 mm.

Ha például egy mosdótartó állványt keres, akkor nemcsak a mosdó méreteit, hanem az állvány méretét is meg kell adnia. Ebben az esetben a paraméterek magasságszélességként íródnak. Például egy gyártó vagy bolt kínál állványokat 640x215x200 porcelán mosdókagylókhoz. Ez azt jelenti, hogy a talapzat magassága 640 mm, hosszúsága és szélessége 215, illetve 200 mm.

szélesség

Ez a mosogatók fő paramétere, amely alapján az árucikkben egy megfelelő terméket választanak ki. A kagyló szélességét meglehetősen kiterjedt tartomány képviseli - 35 és 100 cm között. Ha egy sarokmosdót vásárol, ez a paraméter a termék oldalának egyik oldalát jelzi a fal mentén. Az optimális szélesség 55-65 cm.

Egy kis szobában sokan adják a mosogató szélességét, de a termékek, amelyeknél ez a paraméter 50 cm-nél kisebb, nem használhatók. Az ilyen mosdókagylóból nagyon gyakran kifröccsenek a mosogató alá. A 65 cm-nél szélesebb modelleket többnyire egy tágas fürdőszobába vásárolják.

A mosdó magassága a fürdőszobában a padlóról: szabványok

A GOST és az SNiP szabályai szerint az egészségügyi berendezések nyilvános helyiségekbe történő beépítésének szabályai. Egy bizonyos magasságban és távolságban vannak felszerelve.

Egy lakóházban és egy vidéki házban a mosdó magasságának a padlóról meg kell felelnie a felnőtt családtagok átlagos magasságának, és a gyermekek számára állványt rendelhet a lábad alatt.

Fontos tényező a mosdókagyló magassága a padlón a fürdőszobában, a mosogató használatának kényelme a helyesen kiszámított távolságtól függ. Tekintse meg a különböző korosztályokra vonatkozó állami szabványoknak megfelelő szabványokat, mely esetekben a vízvezeték-szerelvények áttervezésekor megengedő dokumentumok szükségesek.

Shell magasság

Normál magasság a mosogató szereléséhez - 80 - 85 cm a padlóról

Az SNiP 3.05.01-85 azt mondja, hogy a mosogató szerelési magassága a padlóról a felső élre 800-850 mm, legfeljebb 20 mm tűréshatárral. Ez a tétel a lakó- és középületekre vonatkozik. A lakóépületek építése során ezeknek a szabványoknak megfelelnek, így új épületben történő elhelyezés esetén ezen a magasságon egy mosdó található.

A távolságot olyan vizsgálatok alapján határozták meg, amelyeket azért készítettek, hogy kényelmes és kényelmes legyen az ember számára az egészségügyi berendezések használatához.

Az óvodák és más óvodai intézmények esetében olyan szabványokat dolgoztak ki, amelyek a mosdókagyló helyét a korosztálytól függően jelzik.

Az óvodákba beépített mosdókészlet (SNiP II-64-80):

Mosdómagassági szabvány az iskolák számára (SNiP 3.05.01-85)

A gyermekek számára ezek a normák a legalkalmasabbak, de a felnőttek számára kényelmetlen egy bizonyos magasságú mosdótálcát használni.

Lehetőség van a mosdóállvány magasságának megváltoztatására a lakásban

A mosogató újbóli telepítésénél jogában áll bármilyen kényelmes magasságban elhelyezni.

Vizsgálja meg, hogy lehetséges-e megváltoztatni a mosdó magasságát a padlóról és milyen esetekben szükséges az egészségügyi berendezések átrendeződésének engedélyezése.

Leggyakrabban a vízvezeték szabványos felszerelése mindenkinek megfelel, mosdókagyló van a lábon, és a Moidodyr típusú talapzat, amely a szabványnak megfelelő magasságban készül. De nem minden embernek van ugyanolyan magassága, néha az egyszerű használat érdekében telepíteni szeretné a készüléket a normálérték felett vagy alatt.

Ha az átépítést a fürdőszobában végzik, akkor nincs szükség a munka elvégzésére. Meghatározhatja az optimális méretét és telepítheti a vízvezetéket kényelmes távolságra.

Engedélyek csak akkor szükségesek, ha a fürdőszobából ki kell venni az egészségügyi eszközöket.

Leggyakrabban a lakásokban a szoba méretei nem teszik lehetővé a gyermekek számára kiegészítő mosdótálakat, a felnőttek számára pedig a készülék túl magas.

A probléma megoldásához egy standot vásárolhat, amely gyermekvé válhat, vagy visszahúzható lépéssel egy szekrényt vásárolhat.

Válassza ki a megfelelő magasságot

Megállapítottam, hogy a nők esetében a mosdókagyló optimális magassága a fürdőszobában 80-90 cm, a férfiak esetében pedig 90-102 cm. Ezen információk alapján megállapítható, hogy a szabvány szerinti szerelés nem mindenki számára alkalmas, ezért a készülékek felszerelésénél az átlagos paraméterek élő családtagok.

Néha a fürdőszoba mérete lehetővé teszi, hogy több készüléket telepítsen. Ebben az esetben léteznek szabványok a távolságok között:

A szabvány szerint a mosdóhoz hozzáférést biztosító szabad zóna 70-90 cm.

A nyilvános helyiségekben ezeknek a szabványoknak hibátlanul eleget kell tenniük, és a lakóhelyiségekben az eszközöket egymástól magasságban és távolságban kell elhelyezni, a tulajdonosok preferenciájától függően.

Tányérok típusai

Tekintse meg a meglévő kagyló típusokat, hogy kiválassza a család számára a legjobb lehetőséget.

A tulipán

A tervezés jól elrejti a kommunikációt

Tervezése szerint egy olyan virághoz hasonlít, amely egy alaprészből áll, amelyen 85-90 cm magasságú edény van rögzítve. Ez a design nemcsak gyönyörűnek tűnik, hanem lehetővé teszi az eszköz alján belüli kommunikáció elrejtését is. A design leggyakrabban kerámiából készül, de néha üveg- és fémmodellek is készülnek.

Szükség esetén kétféleképpen módosíthatja az alap méretét:

 • Emelje fel a talapzatot, állványt állítson alá;
 • A méret csökkentése érdekében le kell rövidíteni az alapot szerszámokkal és levágni a leeresztő cső egy részét. Ha a szár struktúrája egyszerű, akkor az alsó rész levágásakor nem veszíti el a megjelenését.

A lefolyónak mindig alacsonyabbnak kell lennie, mint a szifon szintje.

Szekrény mosdóval

A design fel van szerelve, vagy összeomlik az éjjeliszekrény asztalára. Az állványok kialakítása különböző: polcok, ajtók, fiókok, bizonyos magassági modellek vagy állítható lábak állnak elő.

A vásárláskor figyelembe kell venni, hogy a méret megfelel a terem méretének és a családtagok növekedésének.

Felfüggesztett szerkezet

A záróelemek hasznos helyet takarítanak meg

A zárójelben lógó mosogató helyet takarít meg. Az ilyen konstrukció a padlóról megfelelő távolságban rögzíthető, szinte minden szifon beleillik.

Alatta egy mosodai kosár és egy készülék, például mosogatógép vagy mosógép is felszerelhető. A mosogató kiválasztásáról bővebben lásd ezt a videót:

Állítható magasságú modellek

Ezek a struktúrák meglehetősen drágák, ezért ritkán használják lakásokban és magánházakban. A kar segítségével szabályozzák, valamint minden mechanizmust igényelnek a gondos kapcsolat. Leggyakrabban fodrászatban használják.

Nagyon fontos a mosdó megfelelő magasságának kiválasztása, mivel a higiéniai eljárások során kényelmet biztosít. Ha a magasság alacsonyabb, mint amilyennek lennie kell, akkor le kell hajlani, ami hátfájáshoz vezet. Ha az egészségügyi eszközök fent vannak felszerelve, húzza fel a kezét, ami duzzanatot eredményez.

A mosdó beépítésének magassága a fürdőszobában - a standard, a GOST és a szerelési ajánlások

A saját lakása vagy házának fürdőszobájának felszerelése, mi gyakran érdekli a probléma esztétikai oldala, miközben nem felejtjük el a kényelmet. Ennek a fontos helyiségnek a tervezését bonyolítja kis méretének és megnövekedett funkcionális terhelésének.

Egyszerűsítése érdekében az elhelyezése a szükséges vízvezeték és berendezések különböző időpontokban a Szovjetunió Állami szabványok és építési szabályzatok kerültek kifejlesztésre, hogy egyértelműen szabályozza, hogy milyen magasságban kell akasztani a mosogató a fürdőszobában, ahová telepíteni szeretné a WC vagy mosdó.

Most ezek a normák inkább tanácsadó jellegűek, mert senki sem ellenőrzi a mosás szintjét. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, hogy lehetséges-e a mosdó beépítésének szabványos magasságát megváltoztatni, és ez hogyan befolyásolja annak használatát.

Mi okozta a szokásos távolságot a padlóról a mosogatóba?

Mosogató - egészségügyi eszköz egy tálban, amelyet a fürdőszobában használnak az ember egészségügyi szükségleteinek kielégítésére. A falra rögzíthető a konzolok segítségével, összezúzva, egy éjjeliszekrényre szerelve vagy egy lábtartóra helyezve.

A mosogató telepítésének módjától függetlenül a beépítéskor figyelembe kell venni a mosogató alapszintjét a padlóról. Ez az érték határozza meg a készülék legmegfelelőbb helyét, amely alkalmas az emberi használatra.

A szovjet korszak alatt az egész intézetek a standardizáció területén dolgoztak annak érdekében, hogy közös szabványokat dolgozzanak ki a szaniterek beszerelésére a fürdőszobában.

A részletekre és a kutatás évekre való figyelése lehetővé tette számunkra, hogy meghatározzuk, milyen optimális a mosogató magassága a fürdőszobában. Ezt az értéket az átlagos személy növekedésének megfelelően határozták meg:

 • Egy orosz nő átlagos magassága szerint empirikusan megállapítást nyert, hogy a leginkább megfelelő mosdó magassága 80-92 cm.
 • Az orosz férfi átlagos magassága miatt elmondható, hogy az ország hímivarú lakossága számára előnyösebb a mosogató használata, ha a padlótól 85-102 cm-re helyezik el.

Fontos! A mosogató beépítési magassága olyan szabvány, amelyet egy egyszerű személy átlaga határoz meg. Ez az érték jelzi a padlóról a mosogató legmagasabb szintjére eső távolságot. Ennek a paraméternek a megválasztása határozza meg, milyen kényelmes az egészségügyi berendezés használata.

Telepítési arányok

Szerint a nyissz 3.05.01 kifejlesztett ideje alatt a távoli 1985 a standard magassága a mosogató a fürdőszobában 85 cm, míg a telepítés során, a tolerancia tűréssel 20 mm felfelé vagy lefelé.

Ez az érték kompromisszum a mosogató szintje, a férfiak számára előnyös, és a hagyományosan valamivel rövidebb nők között. Ezért az orosz és külföldi gyártók többsége kagylóhéjat állít elő egy oszlopra és talapzaton, beépített mosdókkal, 83-87 centiméter magassággal.

A padlóról a mosogató tetejére eső távolság megválasztásának helyessége jelentős hatással van az egészségügyi berendezés használatának kényelmére:

 1. Attól függ, hogy milyen kényelmesen telepítik az egészségügyi eszközöket a személynek. Ha a mosogató túl alacsony, akkor a mosásnak meg kell hajlani, ami csigolya fájdalmat okozhat. Ha a mosogató túl nagy, akkor a gyerekek nem tudják használni.
 2. A padló és a mosogató közötti távolság befolyásolja a vízellátáshoz és a szennyvízhez való csatlakozásukat. Rendszerint a mosdó alá van egy vízmérő is, néha szűrők tisztításához és egyéb berendezésekhez, amelyek telepítése sok helyet foglal el. A mosogató szintjének kiválasztásakor figyelembe kell venni a kiegészítő berendezések felszerelésének szükségességét is.

Kérjük, vegye figyelembe! A közelmúltban a tudósok észlelték a személy átlagos magasságának növekedését, amelyhez az általánosan elfogadott telepítési szabványok és a GOSTok elavultak, és elveszítik jelentőségüket. Továbbá, ha minden háztartás magas, akkor ajánlatos az egészségügyi berendezések magasságának növelése 95-100 cm-re, majd használatuk nem kell sokat hajlani. Ezért a probléma megoldásához tisztán egyedi megközelítésre van szükség.

Különleges szabályok

Természetesen a telepítés standard szintje nem mindig megfelelő, különösen azon intézményeknél, ahol a gyermekek találhatók. A gyermek jóval rövidebb, mint egy felnőtt, ezért nem tud egy 85 cm-es magasságú mosdót használni speciális lépés vagy állvány nélkül.

Mivel a mosdókagylóhoz való hozzáférés nem mindig biztonságos, az egészségügyi berendezések telepítésére vonatkozó egyéb szabványok érvényesek a gyermekintézményekben:

 • Óvodai óvodai csoportok területén a mosdókagyló a padlófelülettől 400 mm távolságra helyezkedik el.
 • Az óvodai óvodai csoportok területén a mosdókagyló a padlófelülettől 500 mm távolságra helyezkedik el.
 • Az elsődleges besorolásoknál ajánlott a mosogatók felszerelése 550-600 mm-es szinttől a padlófelületről.
 • A közép- és középiskolák számára javasolt a padlófelület 650-850 mm-es magasságban történő felszerelése.

Figyelj! A standard lakásokban lévő fürdőszobaterület nem biztosítja a gyermekek számára külön mosdó beépítését, ezért a mosdó beépítési magasságának kiválasztásakor kompromisszumosnak kell lennie. Annak érdekében, hogy a gyermek önállóan használhassa a mosdót, különböző csúszó lépések és támaszok használhatók. A leesés elkerülése érdekében a csúszásmentes padlón és a felnőttek felügyeleténél kell használni.

Kell követnem a szabványt?

A legtöbb építtető, díszítő és vízvezető szakember tisztában van azzal, hogy a fürdőszobában a standard, optimális mosogató magasság 85 cm.

Ezeket a szabványokat a szovjet időkben fejlesztették és tesztelték, de még mindig megfigyelhetők, különösen az igazgatási és kereskedelmi épületek fürdőszobájának rendezése során. Saját lakás javításakor szükség esetén visszavonulhat az általánosan elfogadott telepítési szabványból.

 1. A mosdó magasságának növelése vagy csökkentése nem tekinthető áttervezésnek, ezért ez az eljárás további jóváhagyások nélkül is elvégezhető. A legfontosabb dolog helyesen meghatározni a legkényelmesebb szintet, és biztonságosan rögzíteni a mosogatót.
 2. A lakóházban lakóépületben lévő fürdőszobában átrendeződés és a vízvezeték-szerelvények cseréje megengedett. Ehhez nincs szükség további engedélyre. A munka befejezése után azonban szakembert kell felkérni a szolgáltató cégtől, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az elvégzett változtatások nem befolyásolják az általános csatornarendszer és a vízellátás működését.
 3. További vízvezeték felszerelés, például egy második mosogató vagy bidé szintén nem igényel koordinációt, feltéve, hogy az összes vízvezetékberendezés a fürdő területén belül marad. A mosdó eltávolítása a fürdőszobán kívülre újratervezésnek tekintendő, és a szabályozó hatóságok beleegyezését kéri. Az illetéktelen felújítás nagy pénzzel fenyeget.

Végezetül azt szeretném mondani, hogy a lakásban, és még inkább egy magánházban, mosogatót helyezhet el a fürdőszobában bármilyen kényelmes magasságban, bizonyos körülmények között.

A telepítés szabványainak követése vagy nem tartása Öntől függ. Mindazonáltal a gyakorlatok és a kutatás évek megerősítik, hogy a 85 cm-es magasság után a legjobb választás az összes családtag számára az évek során bizonyítottan.

Fürdőszoba mosogató magassága: Standard padlóról

A fürdőszobának megfelelő elrendezése a vízvezeték kényelmes használatának előfeltétele, ezért a legfontosabb fürdőszoba nem csak a mosogató, a WC és a fürdő esztétikája, hanem a helyük is. Különös figyelmet kell fordítani egy olyan kérdésre, mint a mosogató magassága. Különösen igaz ez a különféle korú gyermekek nagy otthonaiban, mivel minden háztartás eltérő magasságban van. Nagyon nehéz meghatározni, hogy milyen szinten kell lecsatolni a berendezést úgy, hogy a felnőttek kényelmesen mosogathatnak, és a gyerekek problémamentesen fogják meg a fogat.

Szabványok az SNiP szerint

A Szovjetunió korszakában különféle szabályokat, GOST-kat és SNiP-t fejlesztettek ki, amelyek a vízvezeték-berendezés magasságát szabályozták. A szabvány egyértelműen előírja, ahol szükség van a WC-helyre, ahol a hidrobox, és milyen távolságra a padlóról, hogy rögzítse a mosogató.

A mosogató becsült magassága tükrözi az eszköz helyét, ahol a működés az ember számára a lehető legkényelmesebb lesz.

A Szovjetunióban számos vizsgálatot végeztek el, amelyek a szaniter felszerelések telepítéséhez egységes szabványok kidolgozásához vezettek. A probléma tanulmányozásának hosszú évei és az összes orvosi és antropometriai paraméterek alapos vizsgálata lehetővé tette annak kiszámítását, hogy a mosogató magassága a legkényelmesebb legyen. A paraméter kiszámításának alapja egy személy átlagos növekedése.

Tapasztalt annak megállapítása érdekében, hogy a maximális kényelem érdekében a mosdókagyló a következő helyen áll:

 • nők számára - 80-92 cm;
 • egy férfi számára - 80-102 cm.

E számítás alapján 1985-től előírta az SNiP 3.05.01-et, amely szerint a mosdókagyló optimális magassága 85 cm, míg ± 2 cm eltérés megengedett, ezt a szabványt még ma használják a szaniterek hazai és külföldi gyártói. ezért a legtöbb esetben 83-87 cm-es héjakat állítanak elő.

Fontos! Az elmúlt években egy személy átlagos növekedési üteme egyre nő, ma 30 évvel ezelõtt magasabb, így a megfelelõ standard lassan, de biztosan elveszíti jelentõségét. Ha minden felhasználó magas, akkor jobb, ha a terméket kicsit magasabbra állítja, mint az ajánlott értékek: 95-100 cm, ebben az esetben a higiéniai eljárások során túl sokat nem kell hajlítani.

Érdemes megjegyezni, hogy az SNiP ebben az esetben tanácsadó és nem kötelező. A szerkezet beépítésének magasságában bekövetkezett változás nem tekinthető áttervezésnek, ezért nem kell külön távolsági átvételi engedélyt elfogadni. A munka befejezésekor azonban kapcsolatba kell lépnie az alapkezelő társasággal annak biztosítása érdekében, hogy képviselői megbizonyosodjanak arról, hogy a mosogató magasságának növelése vagy csökkentése nem befolyásolja a lakóépület teljes vízellátó és -kibocsátó rendszerének működését. Magántulajdonú lakások esetén ez nem szükséges. Minden lakástulajdonos szabadon berendezheti a fürdőszobát saját belátása szerint.

Meg kell jegyezni, hogy ha a döntés nem csak a beépítési magasság megváltoztatására, hanem a vécé határainak levételére is vonatkozik - ez már a tervek újratervezésére is vonatkozik, ha jogosulatlanok lesznek, akkor ezeket a tevékenységeket bírsággal fenyegeti.

Optimális: hogyan lehet megtalálni?

Számítsd ki, milyen messze van a shell helyes, elég egyszerű. Ehhez csak:

 • kiszámítja azt a távolságot, amelyen a lakás vagy ház bérlői könyöke található;
 • a kapott értéktől körülbelül 8 cm-re;
 • az így kapott alakból, hogy vegye le maga a héja mélységét.

A különbség, amely a végén megjelenik, majdnem megegyezik a telep legkényelmesebb magasságával.

A mai napig az átlagérték kerül bemutatásra.

Férfiak és nők:

 • férfiak esetében, 94-102 cm;
 • nők számára - 81-93 cm.

gyerekek:

 • serdülők - 65-80 cm;
 • gyermekek - 40-60 cm.

By the way, az óvodai intézményekben szigorúan betartják a szabványok telepítése mosdókagylók, ezek megegyeznek a következő értékek:

 • bölcsődék számára - 40cm;
 • Óvodai óvodai csoportok számára - 50cm;
 • az általános iskolában - 55-60 cm;
 • középiskolában - 65-85 cm.

kompromisszum

Sajnos a többszintes épületekben lévő WC-k nem tartalmazhatnak két vagy több mosogatót a fiatalabb családtagok számára, és nyilvánvaló okokból nincs értelme - a gyermekek növekednek, növekedése nő, ezért a mosdónak folyamatosan mozognia kell.

Az állítható magasságú mosdókagyló ideális megoldás, azonban ez nagy költségekkel és telepítési nehézségekkel jár. A gyakorlatban ritkán használják ilyen vízvezetékeket.

Ezért kell választani egy kompromisszumos megoldást, amely lehetővé teszi minden családtagnak, a gyermekektől a felnőttekig, hogy rendbe kerüljenek. Ha a családban élnek (a mosogató optimális magassága 90-102 cm) és egy nő (82-93 cm magasság), akkor érdemes 86-93 cm-es magasságban mosni a mosdót - ez minden háztartás számára gond nélkül végezhet higiénikus eljárásokat.

A helyzet bonyolultabb, ha gyermekek vannak a házban. Sokan próbálják telepíteni a mosogatókat a felnőtteknek ajánlott szint alatt. Ez a megközelítés alapvetően hibás. A szülők kénytelenek lesznek állandóan hajlítani a hátukat, és ez növeli a gerinc terhelését, és egészségügyi problémákhoz vezet. Ezért a terméket fel kell szerelni a "felnőtt" magasságra, és a gyermeknek különleges támogatást kell vásárolnia, amelynek segítségével magasságra emelkedhet. Az állvány lehetővé teszi, hogy a baba kényelmesen mossa le és fogja meg a fogait.

Tányérok típusai és méretei

A vízvezetékgyártók ma a mosdókagylók modellek széles választékát kínálják, amelyek különböznek a gyártás anyagában, a magasságban, a formában és a kapacitásban.

„Tulipán”

Ez egy mosdó, melynek alakja virágzó virág található egy vékony lábát. Sok esetben az ilyen termékek kerámiából készültek, de az üvegek vagy fémek nem ritkák. A tál szirmai formájában készült, kiegészítve egy talapzattal, amely két fontos funkciót lát el: erősen támogatja a tálat, és maszkolja be a bejáratokat és a kifolyókat a "szár" belsejében, ami a fürdőszobát vonzóbbá és stílusosabbá teszi. Ilyen modellek esetén az alap vagy lehet integrálható a tálhoz, vagy külön megvásárolható a készletben.

Az ilyen mosogató magassága állítható, ezért széles családokban elterjedt. Költsége azonban megfelelő - a "tulipán" ára többszörösen magasabb, mint a hasonló módosításokból származó hasonló termékek ára. Nem minden orosz család engedheti meg magának ilyen drága attribútumot, így a termékeknek nincs sok keresletük, és nem értékesítik minden épület szupermarketben.

A különböző "tulipánok" modellt félpéldányosnak tekintik. A bázis nem elegendő a padlószinthez, és a kívánt magasságban van elhelyezve, ennek köszönhetően a felhasználóknak lehetősége nyílik arra, hogy ergonómiailag jobban használják a tál alatti helyet.

felfüggesztés

A mosdó általában kis méretű fürdőszobában van telepítve, mivel lehetővé teszi a fürdőszoba már kis helyének megtakarítását.

Szekrény mosdóval

Úgy néz ki, mint egy tál, beágyazva a szekrénybe, ahol található. Nem reális, hogy az ilyen modelleket magasságban állítsuk be, ezért jobb, ha a konstrukció mérete a tervezésnél jobban meghatározható.

Hagyományosan kerámia, üveg, kő vagy fém mosogató anyagokként használják. Mindegyiknek hátrányai vannak.

Üveg mosogatók

Ezek stílusos és modern modellek csúcstechnológiás stílusban, amely nagyszerűen megjelenik a krómozott felületeken.

Az anyag előnyei a következő jellemzőkkel bírnak:

 • vonzó design;
 • ellenáll a magas és alacsony hőmérsékleteknek;
 • alacsony súly;
 • üveg nem fél a Zelenka, vörösbor, fukortsin, jód és más színező folyadékok;
 • tisztítható bármely hagyományos mosószerrel.

A hiányosságok közül meg kell jegyezni a következőket:

 • magas költségek;
 • apróság, alacsony mechanikai sérülés ellen.

Emellett az üveg felülete jobb, mint bármely más, látható csepegés és csepp víz.

Fajansz vagy porcelán

Ezek olyan kerámia burkolatok, amelyek szinte megkülönböztethetetlenek egymástól. Azonban a porcelán egy jobb és tartósabb anyag, változatlan megjelenést mutat az évek során, de a fajanszban, idővel a víz és egyéb folyadékok nyomai jelennek meg.

Általánosságban a kerámia mosogatóknak olyan előnyei vannak, mint:

 • esztétikai tervezés;
 • magas hőmérséklet ellenállás;
 • minden típusú tisztítószerrel szembeni ellenállás, beleértve a csiszolóanyagokat is;
 • zajmentes, ha érintkezésbe kerül a vízsugárral.

A hátrányok inkább a fajanszmodellekben rejlenek. Idővel elveszítik a színeket, és repedések finom hálójával borítják, valamint a fém vagy üveg nehezebbek. A porcelán mosdókagylók hátrányai közé tartozik a magas költségek.

fém

Az ilyen héjak gyakoriak voltak az előző években, akkor acélból készültek. A mai napig a modellek megválasztása nem korlátozódik a rozsdamentes acélra. A vízszerelés gyakran sárgaréz, öntöttvas és bronz. Vannak bronz, sőt arany termékek is. A fém mosdók hosszú élettartamúak, évtizedek óta esztétikai megjelenést élveznek. A szennyeződések ellenállnak és könnyen tisztíthatók minden mosószerrel (kivéve a csiszolóanyagokat).

A nagy előny az alacsony ár - ez csak az acélszerkezetekre vonatkozik. A drágább fémek modelljei rendszerint kizárólag, és nagyon magas költséggel vannak megkülönböztetve. A mínuszokból vízzel érintkező zaj figyelhető meg. Ami a dimenziókat illeti, a módosítások választéka meglehetősen széles. A szaniterek vezető gyártóinak választéklistájában 35 és 100 cm közötti szélességű modellek vannak, néha még ennél is többet. A legjobb megoldás 50-70 cm.

Szerelési lehetőségek: összekapcsolás

Az a padlószint, amelyen a mosdó fel van szerelve, nagyon gyakran közvetlenül függ a mosogató modelljétől. Különböző típusú mosogatók különböznek teljesítményük paramétereiben és a felszínhez való csatlakoztatás módjától.

Felfogó mosdókagylók

Az ilyen termékeket bármilyen lapos asztalra szerelik fel. A termékek előnyei a következő jellemzőkkel bírnak:

 • egyetemesség - a mosdó a fürdőszobában és bármely magasságban teljesen elhelyezhető;
 • ergonómia - a tabletta alatti helyet háztartási cikkek tárolására lehet használni;
 • egyszerű telepítés - lyukak fúródnak a táblagépben, amelyen a csövek és a tömlők áthaladnak.

szakállas

Ezek a modellek egy kicsit olyanok, mint a fej fölött, mert a telepítéshez szilárd sík felületre is szükség van. A különbség a csatolás módja. Ha a felső modell a táblagépre van szerelve, akkor a pecsét közvetlenül be van építve, ami lehetővé teszi, hogy vele azonos szinten helyezkedjen el, kissé magasabb vagy kissé alacsonyabb legyen.

A modell előnye a mobilitás, mivel ez a mosogató a felület közepén helyezkedhet el, és egy kicsit oldalra. A telepítés nagyon egyszerű, de számos árnyalattal rendelkezik, pontosabban és maximális pontossággal. Nagyon fontos, hogy vágjon egy lyukat a táblagépben, amely pontosan megegyezik a mosdó méretével, és a beszerelés után az ízületeket tömítőanyaggal kell kezelni, ezáltal elkerülve a további vízelvezetést.

konzol

A konzolos modelleket is felfüggesztettnek hívják. Már a névből nyilvánvalóvá válik, hogy a falra falra kell helyezni a támasztókkal vagy a csavarokkal. Ez utóbbi lehet a következő típusok:

 • monolitikusak - T alakúak, öntöttvasból vannak és az alap megerõsítésével jellemezhetõk;
 • A "körbevágó" konzolok olyan fémvázakhoz hasonlítanak, amelyekbe a csészék közvetlenül be vannak helyezve. Az ilyen módosítások a legstabilabbnak tekintendők;
 • a keret "képkockája" hasonlít a korábbi fajtákhoz, de ez különbözik a csomópontokban. Ebben az esetben a modellek csúsznak, ami lehetővé teszi a méretük megváltoztatását.

A modern iparág számos konfigurációjú héjat készít. Ezért a telepítési módszer kiválasztásánál figyelembe kell venni a berendezés összes műszaki és fizikai paraméterét és a rögzítőelemek terhelésének méreteit. Például a fajansz mosogatók nehézek és erőteljesek. Ezeket a tulajdonságokat figyelembe kell venni a kötőelemek módszerének kiszámításakor.

Tételek mutatói

Vannak olyan előírások, amelyek szabályozzák a mosogató helyét a fürdőszobában lévő más tárgyakhoz képest. Természetesen a mosdó zóna a fürdő leglényegesebb zónája. Ez annak köszönhető, hogy a higiéniai eljárásokhoz általában jellemző magas épületekben általában kicsiek, így először telepítik a mosogatót, majd minden alapelemet terveznek elhelyezni: fürdő vagy hidrobox, szekrény vagy stílusos gép, ha van ilyen.

By the way, néhány mosógép modell lehetővé teszi, hogy illeszkedjen a mosogató alá. Ezekben az esetekben azonban érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy a két eszköz között hézagnak kell lenni, ellenkező esetben az egység rezgései károsíthatják a mosdót, forgácsolást és repedést okozhatnak, valamint megrongálhatják saját vékony műanyag bevonatot. Például a legkisebb mosógép magassága 71 cm, ebben az esetben a mosogató magassága legalább 90 cm.

Szekrények mérete a fürdőszobában: a legkeskenyebbektől a legszélesebbig

Mindannyian különböző méretű fürdőszobák vannak. Valakinek van egy kis kombinált fürdőszobája a Hruscsovban, és valaki hatalmas fürdőszobával rendelkezik egy hangulatos házban. De mindegyiknek van egy közös vonása - egy beltéri mosogató. A szekrényre gyakran egy mosdót helyeznek, mivel ez egy funkcionális és kényelmes bútor. A szobák különböző méreteihez azonban különböző méretű héjak és talapzatok szükségesek. Minél nagyobb a fürdőszoba, annál szélesebb a mosogató.

Standard méretű lakosztály a fürdőszobában

Általában úgy tekintik, hogy a héj használatának kényelmében a szélessége nem lehet kevesebb ötven centiméter. A kisebb szélességű mosogatók általában a fürdőszobában vannak elhelyezve, és nem használják a fürdőszobában. Nagyméretű tálalók várhatók, de a szélességüket a szoba méretének megfelelően számítják ki. Elfogadom, hogy egy mosdómérő szélesen nevetséges lesz a standard fürdőszobában.

A mosdókagyló szekrényének szélességét általában a gyártó határozza meg, és egy szabványos tál mérete vagy egy kicsit szűkebb, mindez a modell kialakításától függ. Ha dupla mosogatót választasz, akkor a tálak középpontjai közötti méret meghatározó. Nem haladhatja meg a kilencven centimétert.

Külön figyelmet kell fordítani a szekrény magasságára. Általában a gyártók ezt a bútorokat szabványos magasságban 800-800 mm-re teszik. Az orvosok úgy vélik, hogy a könnyű használhatóság érdekében a mosdókagyló magassága 94 és 109 cm közötti, a nők esetében pedig 81 és 92 között. Ha kiszámítja az átlagos értéket, kiderül, hogy az alsó rész optimális magassága 86-93 centiméter. Ez az ideális.

Feltéve, hogy gyermek van a házban, egy kis állványra van szükség ahhoz, hogy kényelmesen mossa le magát. Végtére is, a mosogatószekrény magasságát nem változtatja meg évente, mivel a morzsa nő.

Így megjegyezzük, hogy a fürdőszobában a mosdóegység szabványos és legváltozatosabb mérete:

 • szélessége. Legalább 50, de legfeljebb 60 cm;
 • magasságot. 86-93 centiméter;
 • mélységet. Legfeljebb 61, de nem kevesebb, mint 48 cm.

Egyedi mini éjjeliszekrény mosogatóval és papírtartóval

Különleges méretek

Miután foglalkozott a mosogatóval ellátott szekrény standard méreteivel, beszélhetsz speciális dolgokról. Mivel a méretek alacsonyabbak vagy magasabbak, mint a már leírtak, nagyon sok. Természetesen nem fogjuk behozni a hüvelykes kaliberek besorolását, megrendelésre, de részletesebben elemezzük a leggyakoribb termékeket.

Ne feledje, hogy ha nem találja meg a kabinet vagy a mosogató méreteit, valószínűleg csúnya rés keletkezik közöttük. Hogyan lehet elrejteni egy ilyen hibát, mondd el a következő videót:

Keskeny és kicsi

A fürdőszoba és mosdókagylók szűk és kis szekrényei szinte ugyanolyan típusúak. Mivel szinte minden keskeny mosogató szélessége kicsi, nem különböztethetjük meg e két fogalmat.

A mosdókagyló legszűkebb tartóállványai harminc vagy negyven centiméter szélesek. Ezenkívül a harminc centiméterek csak szögletes modellek, amelyeket főként a fürdőszobákban vagy nagyon kis mosási helyiségekben használnak.

A negyven centiméteres szélességű modelleket leggyakrabban a vidéki házak WC-szobáiban helyezik el. Ők egyébként a szekrény sarokformáján is elkészülnek. De vannak téglalap alakúak is, egy mosogatású kerek tálakkal, valamint klasszikus formákkal. A termékek felfüggesztett verziói is vannak.

Néhány olvasónk azt kérdezi, hogy léteznek-e a fürdőszobában lévő mosdókagyló szélesebbek, pl. 20 cm szélesek. Foglaljon helyet, ilyen méretű termékek csak megrendelésre készültek, nem tömeggyártmányok. Ezenkívül elég nehéz beírni a mosogatót, mivel a minimális fajansz termékek tíz centiméterrel meghaladják a megadott szélességet.

Megmondjuk a legnépszerűbb modelleket:

 • "40. megjegyzés". Kompakt téglalap alakú talapzat mosdóval. Ezt az orosz bútor cég Aquanet készítette. A termék teste nedvességálló forgácslapból készül, a homlokzat MDF-ből készül. A héj öntött márványból készül. Az ajtón van egy acél króm fogantyú. A fiók mérete 400x350x440 mm. A modell ára 8390 rubel;
 • "Azov 40". Egy kis padló a mosdó alá a fürdőszobában a Runo bútorgyárból. A csapnyílás a mosdó sarkában történik. A test laminált forgácslapból készül, a homlokzat nedvességálló MDF-ből készül. Az első lábak és szerelvények krómozott acélból készülnek. A járókeréknek két ajtó van. A méret az ilyen szekrények a fürdőszobában egy mosdó 410h293h850 milliméter. Az "Azov 40" költsége 3540 rubel.

Fénykép keskeny és kisméretű talapzatokkal egy mosdókagylóval

Nagy és széles

Majdnem minden gyártó óriási választékot kínál a nagy és széles hüvelykujj modellekhez a fürdőszobában. Mivel kiderült, hogy egy átlagos héj átlagos mérete ötven-hatvan centiméter széles, minden nagyobb méretű termék nagyobbnak tekinthető.

De van egy árnyalat. Úgy ítélik meg, hogy a 100 centiméteres mosogatóval rendelkező talapzatok szélesnek tekintendők. A legnagyobb gyártási modellek szélessége száz és húsz centiméter. Az ilyen modellek hatalmas fürdőszobákba illeszkednek és maximális kényelmet biztosítanak. A polcok és fiókok nagy száma lehetővé teszi, hogy sok hasznos dolgot és tartozékot helyezzen el.

Bemutatjuk a legkelendőbb modelleket:

 • "Emily 100". Nagy mosoda mosdóval. Gyártva a hazai bútorgyárban "Francheska". A test nedvességálló forgácslapból készül, a homlokzat MDF-ből készül. A készlet tartalmaz egy "Marko 1/1000" fajansz mosdót. Az első lábak és a fiókfogantyúk krómozott acélból készülnek. A termék méretei 995x800x440 mm. A modell ára 12730 rubel;
 • "Carmen 120". Széles emeletes éjjeliszekrény mosogatóval a jól ismert orosz gyártó "Vod-ok" -tól. A termék nedvességálló zománcfestésű MDF és forgácslap készült. A mosogató speciális technika által égett szaniterekből készül. Az ajtókat és a pilasztákat aranyozással vagy ezüstözött faragással díszítik, az ügyfél kérésére. Három csuklós ajtóval rendelkezik, amelyeken záróelemek vannak felszerelve a sima nyílás és zárás érdekében. A gyártó termékére vonatkozó garancia két év. A "Carmen 120" ára 44 800 rubel.

Fotó nagy és széles állványok a mosdókagyló alatt fürdéshez

A következő videó a nagyméretű és széles fürdőszoba szekrényeket ábrázolja, talán közülük megfelelő:

Bármilyen méretű a kabinet mintája, amelyet a mosdó alatt kedvelsz a fürdőszobában, először ki kell választanod a fürdőszobához. Annak érdekében, hogy kényelmesen mossa le és használja az elérhető négyzetmétereket előnyökkel.

Hogyan válasszuk ki a szekrényt a mosdó alá a fürdőszobában?

A kádban lévő mosogató aláfutóköve: hogyan kell kiválasztani a hüvelyk típusát, mi a jobb és miért

Hosszú ideig eltűntek azok a napok, amikor a fürdőszobai berendezéseket csak egy szükséges vízvezeték és tükör szabta meg. Ma a piac a funkcionális fürdőszobai bútorok széles választékát kínálja.

A lista egyik legfontosabb pozíciója az éjjeliszekrény a fürdőkád mosogatója alatt, amellyel sikeresen díszítheti a csúnya vízvezetékeket, és ésszerűen elhelyezheti a szükséges dolgokat a háztartásban.

Milyen modellek kínálják a modern gyártókat, és hogyan kell megválasztani a szekrényt a mosogató alá? Tekintsünk többet.

Options remek kivitelezés

A modern fürdőszobában a szekrény szükséges elem. És a választását felelősségteljesen kell megközelíteni. A fürdőszobai mosogatóval ellátott köszörű elsősorban gyakorlati funkciót biztosít.

A polcokon kényelmesen tárolhat háztartási vegyi anyagokat és higiéniai termékeket - mindazokat a csöveket, palackokat és palackokat, amelyek nélkül a tisztítás és a vízkezelés nélkül lehetetlen.

A sikeresen kiválasztott bútorok sikeresen megoldják az esztétikai feladatot, segítve ezzel a fürdőszobai stílus kialakítását, a belső hangulatát és modernségét.

A szekrény kialakítását nagymértékben meghatározza a mosogató verziója, amely háromféle lehet:

 • a táblagépbe építették, és egyetlen szerkezettel alkotják;
 • a megfelelő méretű felület felett helyezkedik el;
 • túlnyúló szerkezet, amelynek élei jelentősen kiállóak a talapzat felett

Mindegyik lehetőség jó a maga módján. De szem előtt kell tartani, hogy nem csak az esztétikai paraméterekre, hanem a telepítési helyre is figyelni kell.

Például egy mosdó, amely a pulton felett emelkedik, célszerűbb egy nagy területű szobát keresni, míg egy kis fürdőszobában kissé nehézkesnek tűnik.

Jó, ha lehetőség van egy szekrényt egy tágas munkalapra felszerelni, de ebben az esetben is érdemes megfontolni, hogy a vízpermet minden bizonnyal nyomot hagy a felszínen.

Ha nem áll készen arra, hogy naponta töltse le a nappali padlót, válasszon egy beépített mosdóval rendelkező szekrényt.

Szekrények kiválasztásának kritériumai a mosogató alá

A privát és a lakóépületben lévő fürdőszobák változatosak az elrendezésben és a méretben. Ebből adódóan a bútorgyártók számosféle emelvényt kínálnak, amelyek minden méretű fürdőszobába illeszkednek.

Gyártási anyagok és kiegészítők

A fürdőszobai bútorok előállításához felhasznált anyagokhoz a gyártók különleges követelményeket támasztanak.

Végül is a szoba belsejében járulnak hozzá, amelyet nagy páratartalom és gyakori hőmérséklet-ingadozások jellemeznek. És a hüvelyk kivétel nélkül. Ezeknek:

 • ellenállnak a gőznek és a víznek;
 • erősség a véletlenszerű mechanikai hatásokhoz;
 • nem hajlamos a penészre és a korrózióra;
 • a deformálódással szembeni ellenállás az élettartamtól függetlenül.

Gyakran használják erre a célra: MDF, polimerek, laminált forgácslap, üveg, fa, fém. A farostlemezek az alacsonyabb árkategóriába tartoznak.

A lemezeket alkotó szintetikus kötő adalékok és víztaszító impregnáló anyagok az anyagot kevésbé kiszolgáltatják, de még mindig nem védik teljes mértékben vízzel érintkezve

A természetes fa bútorok természetesen drágábbak. Nem szilárd tömbből készül, hanem több préselt rétegből. A felületi réteg nedvességálló impregnálással van lefedve.

De még ilyen kezeléssel is, hosszabb ideig tartó nedvesség hatására a fa idővel deformálódhat. Ezért jobb választani a fából készült bútorokat a tágas szobák gondozására, jó szellőzéssel.

A váltakozó monolitikus homlokzatok a "könnyű" ólomüveg alkotórészekkel, amelyek hígítják a háttérben, az állványra valamilyen könnyedséget és súlytalanságot ad.

A termék kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani a felső bevonatra, amely lehet:

 • elülső festék;
 • lamináló film.

Az ütésálló üvegből készült berendezés a legkülönbözőbb kialakítású és színes kivitelű lehet.

Napjainkban a népszerűség minősége csiszolt üveg, melyet krómozott fém elemekkel egészítenek ki. Az üvegből és fémből készült bútorok kevésbé érzékenyek a vízre.

De sokkal drágábbak. És nem minden gyártó, ilyen konfigurációk vannak jelen a tartományban.

Az üvegfelület fő hátránya az ellátás problémája: a kemény víz szó szerint minden egyes vízkezelési eljárás után nyomokat hagy maga után

A felelős gyártók különös figyelmet fordítanak a szerelvények minőségére. A krómozott fémszerelvények megbízhatóbbak és tartósabbak.

Az arany vagy ezüst bevonatú műanyag termékek több hét aktív használat után elvesztik vonzerejüket.

Építési méretek

Gyakran a modern otthonokban lévő fürdőszobákban nincsenek nagy területek. Ezért egyetemes megoldásokat kell keresni, amelyek segítségével sikeresen felhasználhatja a kiosztott tér minden centiméterét.

A legnépszerűbb modellek a méret 50-55 cm és 80-90 cm.

A legjobb megoldás kiválasztásához először telepíteni kell a telepítés helyét. Ehhez előzetesen ki kell számolni a kimeneti csővezeték vízszintjét, és csatlakozni kell a csatornahálózathoz.

A fiókokkal és polcokkal ellátott szekrény megvásárlásakor helyet kell biztosítani, hogy a falból kilépő csövek kívülről ne legyenek nyomások.

Ugyanilyen fontos a padlóburkolat típusa. Tehát a "meleg padlójú" rendszerű fürdőszobák számára jobb, ha lábat állítunk lábakkal.

Egy ilyen konstruktív megoldás megakadályozza a felülete túlmelegedését, ezáltal meghosszabbítva a termék élettartamát.

A sarokasztal is jó megoldás lehet. Úgy néz ki, kompakt és ügyes, de szó szerint egy szembetűnő szöget tesz egy többfunkciós struktúrába.

A szoba sarkában lévő minimális helyet elfoglalva, amely a legtöbb esetben a fürdőszoba elrendezése alatt marad szabadon, nem zavarja a mozgást.

A kihúzható kompakt szekrény kényelmesen használható. A görgők kialakítása, ha szükséges, könnyen mozgatható a helyiségben, megváltoztatva a pozíciót.

Ennek a modellnek egyetlen hátránya a beágyazott mosogató telepítésének képtelensége, hiszen a kommunikációs rendszerek állandóan csak egy helyen telepíthetők.

Modell konfiguráció

Ma a gyártók a mosogató állványainak három változatát kínálják, amelyek a telepítési módtól függően:

A felfüggesztett szerkezetek nem nyújtanak lábszár alakú támasztékokat, amelyek miatt a tér vizuális terjeszkedésének hatása lehetséges.

Felfüggesztett szerkezetek modernizálhatják a belső tér látványát.

A függő típusú szekrények jó, mert nem félnek a túlzott nedvességtől, és kizárják a káros mikrobák reprodukciójának lehetőségét.

A felfüggesztett bútorok padlójával való közvetlen kapcsolat hiánya miatt a padlón lévő pocsolyák kialakulása és az árvizek nem veszélyesek.

Felfüggesztett talapzat - igazi üdvösség abban az esetben, ha a padló mentén elhelyezett szaniter doboz nem teszi lehetővé a hagyományos modellek lábbal történő rögzítését. Lóghatnak bármely kívánt magasságban.

A felfüggesztett szerkezetek egyetlen hátránya a telepítés bonyolultsága. Az ilyen típusú szerkezet felépítése növeli a fal szilárdságát.

Nem minden fal képes elviselni a mosogató szekrény teljes súlyát, beleértve a töltést is.

A lábak talapzatai kényelmesek, mivel könnyen felhelyezhetők a rájuk fenntartott helyre. Könnyű gondoskodni róluk, és tisztítani a felhalmozott szennyeződéseket.

A szekrény és a padló közötti rés kedvező feltételeket teremt a jobb légáramlásra, biztosítva a bútorok szellőztetését.

A lábakkal ellátott éjjeliszekrények tökéletesek, ha a padlófűtést a jövőben tervezik: a fűtött felület érintkezési pontjainak minimális száma miatt a hőmérsékleti ingadozások nem érzékenyek

Kevés árvíz esetén a legmagasabb, ami egy ilyen kialakításban szenved, a lábak. És a forgalomba kerülésük meglehetősen egyszerű, és nem lesz nehéz kicserélni őket.

A mesterek javasolják, hogy javítsák a formatervezés megbízhatóságát és a bútorok használatának általános biztonságát, hogy a falra további rögzítést biztosítsanak.

A sima felületek védelme érdekében az ilyen állványok lábai különleges szilikon bélésekkel vannak ellátva.

Éjjeliszekrények lábazattal - talán a leggyakoribb változat a modellek, amelyek bizonyosan jelen vannak az összes vezető bútorgyártók

A padlóburkolatok fő előnye, hogy képesek ellenállni a súlyos terhelésnek, ami nem a felépített szerkezetek esetében.

A socle korlátok rendkívül egyszerűen telepíthetők. Elég csak összeszerelni a dobozt és biztosítani a szerkezet stabil helyzetét.

De ebben az egyszerűségben és a legfontosabb akadályban. A padlóval érintkező alap vízzel érintkezve, ami egyszerűen elkerülhetetlen a fürdőszobában, végül romlik.

És nem szabad különösebben megtéveszteni az anyag szuper nedvességállóságát, különösen az MDF vagy a forgácslap típusát. Egyikük sem tudja ellenállni a vízvizsgálatnak napról napra. Természetesen ez nem egy pár hét.

Körülbelül két vagy három év - egy olyan időszak, amikor a gyártó garanciái befejeződnek, és magának kell frissítenie a bútorokat.

A padlószerkezetek jelentős hátrányai között említést érdemel, hogy kompaktsága ellenére még mindig nem foglal helyet a fürdőben

A padlóra szerelve a kialakítás akadályozza a vízelvezetés során a mozgathatóságot, és a lengőajtók tolóajtói további helyet igényelnek.

Belsőépítészet

A fürdőkád mosogatójának modern szekrényeinek gyártói nagyon változatosak, ezért nem lesz probléma egy olyan modell kiválasztásával, amely illeszkedne a helyiség méretéhez és harmonizálni fog a stílusával és színterével.

Leggyakrabban ezeket a szekrényeket világos színpalettán végzik: fehér, krémszínű, kék, világoszöld.

Az ügyfelek széles választékának elérésére törekszik, a gyártók javasolják, hogy nem triviális színes megoldásokat tervezzenek: csokoládé, fekete, skarlát, bordó...

A hüvelykujj dekoratív kialakítása lehet matt vagy fényes, kiegészítve rajzokkal, faragásokkal és metszetekkel.

A szokatlan design megoldások rajongói közül a legnépszerűbb bútorok nem csak hagyományos négyszögletes formák, hanem kerek, ovális és sugaras homlokzatok is.

A finom stílusok rajongói gyakran választanak elegáns modelleket a lábakon, ólomüveg ablakokkal díszítve.

A fa szekrények tökéletesek a vidéki stílusban vagy Provence-ben díszített fürdőszobákhoz.

A szigorú geometriai formájú, fényes hófehér szekrény, amely az egyszerűsített vonalak elemével tökéletesen illeszkedik a lakonikus klasszikus dizájnba

Ha a fürdőszoba kialakítása tradicionális európai stílusban követhető, akkor ideális a házának vagy a régi stílusú szekrénynek.

Elegáns kiegészítők a termék mesterségesen öregített megjelenésének hátterében a belső tér luxusosságát hangsúlyozzák.

A látszólag súlytalan, áttetsző, fém elemekkel ellátott üvegszekrények sikeresen kiegészítik a modern high-tech stílust.

Mit kell figyelembe venni a töltő szekrények kiválasztásakor?

Rácsok, polcok, kompakt mosodai kosarak - mindezt lehetővé teszi, hogy megakadályozza a helyiség zavarását, melyet pihenésre és vízkezelésre terveztek.

Végtére is, annál több lehetőség van a belső töltésre, leszorítóval, annál kevésbé szükséges, de a csalásokra való figyelemfelkeltő figyelem látható lesz.

A kivitelben érintett ajtók száma a szekrény méretétől függ:

 • 30-40 cm méretben - egy ajtó;
 • amikor a méret a szekrények 60-80 cm - két ajtó.

Két ajtós szekrény - a legelterjedtebb lehetőség. Kompakt és tágas.

Nos, ha az éjjeliszekrény lehetővé teszi a polcok magasságának beállítását, úgy, hogy kényelmesen illeszkedjenek a palackok "növekedéséhez" detergensekkel

Az üzemeltetés egyszerűségének javítása érdekében a tervezők különféle "modulokat" szállítanak a tartóállványokkal - polcokkal és kényelmes tetősínekkel, amelyek helyzetét a kommunikációs rendszerek kínálatának meghatározása határozza meg.

A bútorok csúszásgátló elemekkel történő kiválasztásával megmenthetővé válik az ömlesztettáru-dobozba való bejutás a megfelelő üveg kereséséhez.

A beépített mosodai kosárlabdák tökéletesek egy kis méretű fürdőszobához. A kompakt, de tágas kialakítás segít megoldani a piszkos ruhák tárolásának problémáját.

Egyes hostessek a szekrénybe épített mosodai kosarakat is használják, így tiszta törölközőt és fürdő kiegészítőket használnak

Egy jó vásárlás kényelmet biztosít a vízkezelés során, és örömmel megcsodálhatja a szekrény szokatlan designját, harmonikusan illeszkedik a fürdőszoba belsejébe.

Szekrények kiválasztásának kritériumai a mosogató alá

A fürdőszoba megjelenése és a háztartás észlelése függ a bútorok és az egészségügyi berendezések megfelelő megválasztásától.

Nem minden bútor ellenáll a szobahőmérséklet magasabb páratartalmának és a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak.

Nem ajánlott a közönséges anyagok kísérletezésére is - a fürdőszobába nem alkalmas bútorok majdnem azonnal nedvesek lesznek, megduzzadnak, elkezdenek rétegezni és feltörni.

Miért van szükség a mosogató talpra? A készülék dekoratív elemként működik, tökéletesen kiegészítve a helyiség kialakítását. A táblagép a funkcionalitásban is különbözik - mindenféle háztartási szerszámot, szivacsot, ruhát és szappanot elrejthet. A kozmetikai és samponokat gyakran a felső polcokra helyezzük.

A tabletta kialakítása nem olyan egyszerű, amilyennek első pillantásra tűnik. Különböző formákat ölthet, állhat a lábakon vagy a talajon. Mielőtt elindulna a boltba, előzetesen meg kell értenie, hogyan kell a mosogató alá helyezni a szekrényt, figyelembe véve a mosdó és a bútorok elhelyezkedését, valamint a szoba stílusát.

Hogyan ne hibázhatsz a választásban?

Fizikai paraméterek

Nézd meg a fürdőszobát, és nézd meg, mennyit adhatsz a jövőbeli pultnak. Mérje meg a készülék hosszának és szélességének becsült méreteit, határozza meg a termék előnyben részesített magasságát.

Nehézségek merülhetnek fel, amikor a szekrényt a mosogató alá helyezi egy miniatűr helyiségben, ahol néha nincs elegendő hely automatikus automata mosógép telepítéséhez. Ebben a helyzetben egy 40 cm-es oldalú, téglalap alakú mosogató kis méretű modellje lehet kifelé, és így elkerülhetővé válik a bútorok felesleges felborulása.

Ha a fürdőszobában nagy terület van, ajánlott megvásárolni a legkedveltebb kétszáras mosdókagylómintát, amely nagy belső kapacitással rendelkezik a beépített mobil és rögzített részek miatt.

tervezés

Megszoktuk azt a tényt, hogy az asztallap a padlóhoz van rögzítve az alapjával, de vannak lábakkal ellátott minták, amelyek megbízható támogatást nyújtanak. Szintén van szekrények talapzattal és függesztett munkalapokkal.

Ha a padlószint nem elégséges (ez egy épület szintjén ellenőrizhető), akkor alig lehet szilárdan rögzíteni a talapzatot, és oldalról oldalra megdől. Ennek megfelelően minden benne lévő pénz folyamatosan csökken, ezért ez a tabletta nem alkalmas üvegtartályok tárolására.

A felfüggesztő szerelvényhez monolitfalra van szükség, amely ellenáll a tisztességes terhelésnek, nem kezd összeomolódni és szétesni. Alternatív megoldásként megerősítheti a falszerkezetet egy fémkerettel, de a gyertyát megéri a játék?

Szakemberek, akik a pultot a mosdó alá szerelik fel, felhívják a lakástulajdonosok figyelmét arra a tényre, hogy ha a padlót felmelegítették, nem kívánatos egy szekrényt a mosogató alatti lábak nélkül felhelyezni - az alapanyag deformálódása után melegítve.

Anyagkiosztó szekrények a mosogató és tartozékai alatt

Ha a középosztály mosogatójának (elegendő minőségű és nem túl drága) mellett kívánja megválasztani a szekrényt, akkor nézze meg a forgácslap és az MDF termékeket. Ideális esetben víztaszítóval kell kezelni őket. A Chrome szerelvények hosszabbak, mint bármely más.

Annak ellenére, hogy az üvegbetétek a táblagépben szokatlanok, nem praktikusak. Bármilyen fröccsenés, csepp, és az üveg tisztítására tett kísérletek jeleket és foltokat hagynak. Csak egy nedves felülete állandó szárítása lehet enyhíteni egy ilyen szekrényt a foltoktól.

Az anyagszekrények kiválasztásakor vegye figyelembe a működési feltételeket

A fém és fa szerkezetek minimális karbantartási intézkedéseket igényelnek, de drágábbak, ezért nem minden gyártó gyárt ilyen termékeket. Furcsa megoldás egy gördülő asztal, amely könnyen gördülhet a görgőkön, de nem válhat hozzá a mosogatóhoz, amelyhez a kommunikációs vonalak már csatlakoztatva vannak.

Berendezés polcok és design

Kérdezze meg az eladót, hogy mely polcok vannak beépítve a kedvenc pultba a mosogató alatt. Jobb, ha cserélhetőek, nem helyhez kötöttek - ez lehetővé teszi számukra, hogy időről időre eltávolíthatók legyenek, majd a csap alatt lehúzzák, szárítsák és visszaállítsák az eredeti helyükre. A polcok közötti távolság is fontos - a nagy pénzeket valahol el kell rejteni.

Ügyeljen a fürdőszoba teljes összetételére, amelyet végül elérni kíván. A hófehér kövek alatt a mosdó alatt eltelt idő már régóta eltelt, ma már érdekes modellek vannak beépített világítással, bármilyen színben készültek, festett üvegtechnikával és megvilágítással.

Klasszikus stílus íves formákkal vizuálisan bővíti a teret, különösen akkor, ha fehér, kék és kék árnyalatokból áll. A modern stílusra jellemző éles geometriai szögek, a bútor rozsdamentes acélból készült, tükrökkel és vastag műanyaggal.

A mosogató alá helyezett szekrények elhelyezése a csővezeték és a csatorna vezetékeitől függ. Miután eldöntötte a helyszínen, csomagolja ki a készletet, belülről megtalálja a kulcsot és a hozzájuk tartozó csavarokat, az ajtók fogantyúit. A készlethez diagramokat és rajzokat kell mellékelni.

Az egyik elemet egy másik elemével kombinálva szorosan húzza meg a csavarokat; miután a talapzat helyére került, nagyon nehéz lesz a kötőelemek további meghúzását elvégezni.

Tegyük fel, hogy a tabletta készen áll. Most van itt az ideje, hogy a mixert a mosogató tálba rögzítsük. Határozottan helyezze a mosogatót a rögzítőelemekre, hogy megálljon lazítás.

Hozd a keverő fúvókákhoz a vízellátáshoz, végül nyomja be a keverőt.

Ha a fonat fémből készült, jobb, ha a fúvókákat félretesszük - az idő múlásával a részek rozsdásodnak, és ezen a területen a tömlő nagyobb valószínűséggel megreped.

A szakértők ragaszkodnak a fémcsövek felszereléséhez, amelyek hullámos csövekhez vannak szerelve a keverőhöz. Ezután egy szifont vezet be a leeresztő nyílásba, amelyet a "moidyder" -el és a keverővel szereltek fel azon a helyen, ahol a mosdót eredetileg tervezték elhelyezni.

A csavarokat jelölő vonalakat kell alkalmazni. A mosogató alatti jó minőségű alapokon a kötőelemekhez szánt lyukak már fúrták.

Ha nincsenek jelen, akkor kézzel kell őket készíteniük, és hozzájuk kell vásárolni. A tüskék átmérője 10 és 12 mm közötti.

A reteszelő elemek a fal síkján helyezkednek el, a deszkát eltávolítják, a mosogató pedig a falhoz csatlakozik. A vízvezeték és a szennyvíz elvezetése továbbra is fennmarad.

Az ízületek ízületeit Unipak és FUM szalag tömítő pasztával dolgozzák fel.

Amikor a szekrényt a mosogató alá helyezi, mindig hagyjon rést a fal és a termék között, ami megkönnyíti a tisztítást és megvédi a fürdőszobát a penészképződéstől. A szoba tökéletesnek tűnik, ha a vízvezeték szerelvényeket és bútorokat ugyanabban a színpalettában tervezték, alakjuk megfelel bizonyos stílusnak.

Hogyan válasszunk ki egy szekrényt a mosdó alatt

>> / Cikkek / Hogyan válasszunk ki egy szekrényt a mosogató alá

A fürdőszoba javítása során felelősségteljesen figyelembe kell venni minden elem választékát, a fürdőtől és a mosdótól a csapokig, lámpákig és tükrökig. Különös figyelmet kell fordítani arra a kérdésre, hogy hogyan válasszon egy szekrényt a mosdó alatt a fürdőszobában. A jól megválasztott éjjeliszekrény kényelmesebbé és vonzóbbá teszi a szobát, esztétikai csöveket rejt, és lehetővé teszi a háztartási cikkek kompakt módon történő tárolását.

 • képes harmonikusan kiegészíteni a fürdőszoba belsejét, és készen állni rajta;
 • lehetővé teszi a közelben lévő háztartási vegyi anyagok, higiéniai cikkek, kozmetikumok, törölközők és ágyneműk tárolását;
 • segít elkerülni a szem elől, és megvédi a különböző edényeket és palackokat a használt eszközökkel a véletlen esésektől, és felszabadítja a nyitott teret.

A fő kritériumok, amikor szekrényeket választanak a mosogató alá

A fürdőszobák különböző méretűek és elrendezésűek, és a belső tér különböző stílusokban és árnyalatokban díszíthető. Ezért a gyártók széles választékát kínálják a fürdőszobai bútorok számára, amellyel széles körű lehetőséget biztosítanak arra, hogy megfelelő lehetőséget találjanak. A mosdó kiválasztásakor a fő tényezők:

 • mérete;
 • telepítési típus és konfiguráció;
 • berendezések;
 • gyártási anyag;

Hogyan válasszunk egy szekrényt a mosdó alatt a fürdőszobában?

A legtöbb fürdőszoba szerény méretű, így amikor elrendezve van, fontos, hogy hatékonyan használja a szabad helyet. Különböző méretű modellek állnak rendelkezésre - a kis méretű éjjeliszekrényből, kb. 20x40 cm méretű (hosszú és szélességű), tágas, 50x120 cm méretű modellek.

Annak érdekében, hogy a kiválasztott modell tökéletesen illeszkedjen a hozzá rendelt térbe, először meg kell mérnie paramétereit, és figyelembe kell vennie, hogy hol helyezkednek el a csövek. Amikor éjjeliszekrényt választunk sok polccal és fiókkal, fontos gondoskodni a belső elrendezésről, hogy a falról érkező csövek ne legyenek külső terhelések.

A telepítés és a konfiguráció jellemzői

A telepítési módtól függően a hüvelykujjak megkülönböztethetők:

 • A lábakon. Az ilyen modellek rendkívül egyszerűen telepíthetők és nem igényelnek gondoskodást - a padló alatt könnyű tisztítani, és a talaj és az aljzat közötti hely szabad levegőáramlást biztosít. A lábakon lévő modellek nagy terhelést mutatnak, és kis árvíz esetében a szekrény alapszerkezete továbbra is védett a vízfelületen. Különböző változatokban érkeznek - fiókokkal, polcokkal, kiegészítő modulokkal, mosodai kosarakkal és egyéb tárgyakkal.
 • Felfüggesztett modulok. A falhoz rögzítik a kívánt magasságot, és nem érintkeznek a padlóval, ami nagymértékben leegyszerűsíti a tisztítást, kiküszöböli a nedvesség felhalmozódásának, a gomba megjelenésének és a kellemetlen szagoknak a veszélyét. A tartóelemek hiánya miatt a lógó asztalok vizuálisan növelik a helyet, és modern helyzetbe hozhatják a helyzetet. Különösen fontos lámpatestek olyan esetekben, amikor az egészségügyi szekrények a padló közelében helyezkednek el, és nem engedélyezik padlómodell felszerelését, és a csövek kijönnek a falról, és nagyon megbízható.
 • Socleval. Az ilyen minták egyszerűen telepíthetők - csak gyűjtsük össze a dobozt és gondoskodjunk annak stabilitásáról. Az alap és a padló közötti szoros érintkezés miatt elkerülhetetlen a nedvességgel való érintkezés, és a bútorok fokozatosan romlanak.

A szögletes szekrények kényelmes konfigurációval rendelkeznek. Kompakt, eredeti megjelenésű, hatékonyan használják a helyet, és a sarokba a belső tér funkcionális elemévé válnak. Az ilyen modellek különösen a kis fürdőszobákban keresnek. Elegánsan kiegészítik a belső teret, sikeresen használják a sarokövezetet, és sok hasznos dolgot kínálnak.

Komplett szekrények a mosogató alá

A mosogató alatti szekrények különböző funkcionális elemekkel egészülnek ki:

 • levehető vagy álló polcok - a levehető polcok praktikusabbak, mivel problémamentesen eltávolíthatók, moshatók és száríthatók;
 • fiókok;
 • mosodai kosarak;
 • különböző nyitási lehetőségekkel rendelkező ajtók - balra, jobbra, lefelé;
 • Beépített fények bármilyen színben.

A megfelelő felszerelés kiválasztásakor figyelembe kell vennie a saját igényeit.

Gyártási anyag

A fürdőszobai bútorok gyártása során különös figyelmet fordítanak az anyagokra. Vonzónak kell lenniük, ellenállniuk kell a mechanikai terhelésnek, hogy ellenálljanak a magas páratartalomnak, szélsőséges hőmérsékleteknek, deformációnak, vízzel, gőzzel, korrózióval és penészgomba.

Ezek a követelmények megfelelnek:

 • polimer anyagok;
 • ütésálló üveg;
 • rozsdamentes fém;
 • egy kő;
 • nedvességálló MDF;
 • laminált forgácslap;
 • az egyedi fafajok különleges feldolgozását.

Minden anyag saját tulajdonságokkal, előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik. Az elit kategóriába tartozik a természetes fából készült szekrények. Szilárd tömörfaból készülnek, és impregnálással dolgoznak fel, amely fa nedvességállóságot biztosít. Mindazonáltal a fából készült bútorok optimálisak a nagyméretű fürdőszobák számára, hatékony szellőzéssel.

Az ütésálló üveg használatával érdekes formatervezésű és színes bútorok jönnek létre, amelyek vizuálisan kibővítik a helyet, és futurisztikus megjelenést kölcsönöznek a belső térnek.

Különösen kedvelt a krómozott acélból készült matt üveg. Az ilyen bútorok nem félnek a vízfelszíntől, de az üvegfelületeket nehezen tisztíthatóak.

Gyakran törölni kell őket, hogy a kemény víz ne hagyjon csíkot.

Sikeresen használt szekrények létrehozására a mosogató nedvességálló üvegszálas MDF. A tervezési elemek teljes körűen le vannak fedve, nem félnek a magas páratartalomtól és a hőmérséklet ingadozásától.

Külső bevonatként leggyakrabban laminálófóliát vagy speciális festéket használnak.

Ami a szerelvényeket illeti, az elemek maximális megbízhatósága és tartóssága krómozott acélból készül, és a leggyorsabb elveszíti a műanyag alkatrészek ezüst vagy arany bevonatának vonzó megjelenését.

A mosdó egységeinek kialakítása a fürdőszobában

A tervezési ötletek végtelenek, és katalógusunkat folyamatosan frissítjük új, érdekes, fürdőszoba szekrényekkel. Melyik modell előnyben részesíti az egyedi ízlés és látás egyéni szépségét, meglévő preferenciáit és igényeit, a fürdőszoba méretét és elrendezését.

A kiválasztott modellnek meg kell egyeznie a belső tér színsémájával és a szoba stilisztikai kialakításával. Érdemes megfontolni, hogy:

 • klasszikus, világos színekből készült, egyszerűen formázott modellek vizuálisan növelik a szobát;
 • egy vidéki fürdőszoba vagy Provence sikeresen kiegészítheti a fából készült bútorokat, és egy európai stílusú fürdőszobához érdemes egy régi stílusú szekrényt kinézni;
 • a modern belső terekhez ajánlott éles sarkok, tükrök, vastag műanyag és rozsdamentes acél elemek;
 • a klasszikus klasszikus belső kialakítás az elegáns "antik" bútorok kiválasztása;
 • az ovális és lekerekített homlokzatokkal ellátott éjjeliszekrények eredetiek;
 • gyönyörű belső terekhez, amelyek hólyagok a lábakon, ólomüveg ablakokkal díszítve.

Hogyan válasszunk ki egy mosogatót a fürdőszobának, olvassa el korábbi anyagunkat.

Lásd még

Vissza a listához

tényleges

Szerencsére azok a napok, amikor a fürdőszobát csak a szükséges vízvezetékek és tükrök segítségével választották ki, régóta eltűntek, és a modern piac sokféle funkcionális bútorot kínál ebben a teremben.

Ebben a folyamatban a kulcspozíciót egy speciális palánk választja ki, amely lehetővé teszi, hogy elrejtse és egyszerre díszítse az emelkedő vízvezetékeket, valamint tárolja a háztartási cikkek maximális számát. Ma már számos változatban készülnek, minden gyártó hozzá valamit.

Ezért fontos, hogy megértsük, hogyan válasszunk egy szekrényt a mosdó alá a fürdőszobában, figyelembe véve a szoba jellemzőit és saját igényeit.

Mik a fürdőszoba szekrények?

Minden modern személy számára ez a fürdőszobai bútor különösen fontos, ezért gondosan választania kell.

Először is, ezek az állványok praktikus funkcióval rendelkeznek - a polcokon belül különféle higiéniai termékek és háztartási vegyi anyagok tárolására alkalmas.

Ez a bútordarab minimális helyet foglal el, ugyanakkor minden olyan felszerelést tartalmaz, amire szüksége van, ami korábban csak a fürdőszobát zúdította.

A tervezésüket a mosogatók változata határozza meg, amelyek három típusra oszthatók:

 • A táblagépbe épített modellek - egyetlen struktúrát alkotnak vele.
 • A felszín felett elhelyezett mosogatók.
 • A túlnyúló típusú szerkezetek, amelyeknek élei hüvelyk felett kiemelkednek.

Minden lehetőség jó a saját módján. Ne feledje azonban, hogy nem csak az esztétikai tulajdonságokra, hanem a termék telepítésének helyére is figyelni kell. Például:

 • Egy mosdó, amely a pulton felett emelkedik, érdekes lehet egy nagy szobában. Ezért, kis méretű fürdőszobával, jobb, ha megtagadnánk egy ilyen terjedelmes lehetőséget.
 • Ha nem szeretné minden nap törölni a munkalapot, akkor jobb, ha egy beépített mosdóval rendelkező szekrényt szeretne használni.

Ezért, ha érdekel, hogy lehetséges-e egy mosogató felvenni a szekrény alatt, a válasz egyértelműen pozitív lesz.

Milyen kritériumokat kell követni a fürdőszoba szekrény kiválasztásakor?

Természetesen a lakóházakban és a magánszektorban lévő fürdőszobák mérete és elrendezése nagyon eltérő.

A gyártók figyelembe veszik ezt a tényt, és hatalmas modelleket kínálnak a fürdőszobai bútorok számára, amelyek kielégítik a legigényesebb követelményeket, bármilyen helyiség méretéhez illőek.

Az alábbiakban figyelembe vesszük azokat a fő kritériumokat, amelyeket ajánlani kell, hogy irányítsák az ideális választást a mosogató alá helyezett szekrényhez.

Tartozékok és kivitelezés

A jelenlegi gyártók különleges igényeket támasztanak az ilyen bútorok előállításához felhasznált anyagokkal kapcsolatban.

Jelenlétük révén kiegészítik a fürdőszoba belsejét, amelyet állandó hőmérsékletkülönbségek és magas páratartalom jellemez.

A fürdőszoba mosogatójának szekrényének megválasztásakor kérjük, vegye figyelembe, hogy ezeknek a termékeknek nemcsak kívülről kell kinézniük, hanem a következő követelményeknek is eleget kell tenniük:

 • Ellenőrizze a víz és a gőz negatív hatásait.
 • Meg kell felelni a véletlen mechanikai sérüléseknek.
 • Ellenálljon a korróziónak és a penésznek.
 • A deformációnak ellenállónak kell lennie, függetlenül az életkorától.

Népszerű megoldások

Kiváló munkát végeznek ezekkel a feladatokkal:

Az alacsonyabb árkategóriába tartozik a farostlemezből készült modellek.

Fontos! A nedvességre keményedő impregnálószerek és szintetikus kötő adalékok, amelyek a forgácslap részét képezik, bizonyos szilárdságot biztosítanak az anyagnak, de mégsem teljesen védettek a nedvességtől.

faipari

Természetesen a természetes fából készült modellek drágábbak, de szilárd tömörfa anyagból készültek, nem pedig alacsony minőségű préselt rétegek. A felső réteg speciális nedvességálló impregnálással van ellátva.

De még ez a kezelés sem védi a fát attól a ténytől, hogy idővel deformálódik a nedvesség hatása alatt. Ezért a fa bútorok csak a tágas, jó szellőzésű szobákhoz alkalmasak.

Fontos! A szekrény kiválasztásánál ügyelni kell a felső bevonására is, amely homlokzatfestékkel vagy laminálófóliával készülhet.

Üveg és fém

Az ütésálló üveg modelljei eltérő kialakításúak és színtelenek lehetnek. A népszerűség tetején napja van a matt üveg, kiegészítve krómozott fémmel. A fémből és üvegből készült bútorok jobban ellenállnak a víz expozíciójának. De az egyetlen hátránya a magas ár, és nem minden gyártó rendelkezik a szükséges konfigurációkkal.

Fontos! Az üvegfelületek óriási hátránya az ellátás nehézsége, mert minden használat után meg kell tisztítani őket, különben a kemény vizek szörnyű fehér jeleket és foltokat hagynak.

megállapítások

Figyelmet kell fordítani a tartozékok minőségére. A krómozott fémből készült tartozékok a legtartósabbak és megbízhatóbbak.

Fontos! Az ezüst vagy aranyozott műanyag modellek a működés megkezdése után egy hónap alatt nem vonzóak.

A szerkezetek méretei

A modern otthonokban a fürdőszobák, sajnos, nem különböznek nagy méretben. Ezért egyetemes megoldásokra van szükségünk, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy minden szabad centimétert használjunk a fürdőszobában.

Hogyan válasszunk ki egy szekrényt a mosdó alatt, ha a szoba túl kicsi vagy nagy méretű? Számos lehetőség van itt, hiszen a piacon megtalálható 50-55 cm-es legkisebb modellek, és meglehetősen nagy 80-90 cm-esek. Annak érdekében, hogy minden tökéletesen illeszkedjen, előre meg kell mérnie azt a helyet, ahol az állványt telepítik. Szintén szükséges számolni, hogy a szennyvízcsövek milyen szinten haladnak át, a fő csövek vezetékesek lesznek.

Fontos! Amikor nagyméretű polcokkal és fiókokkal kívánja megvásárolni a szekrényt, győződjön meg róla, hogy mindent elrendez, úgy, hogy a falon lévő csövek ne érezzenek nyomást kívülről.

Érdekes megoldás a szögletes oszlopok, mivel tiszták és kompaktnak tűnnek, ugyanakkor minimális helyet foglalnak el, és a korábban nem észrevehető szöget egy olyan eredeti struktúra alakítja át, amely sok funkciót lát el.

A modell konfigurációjának jellemzői

Most fontolja meg, hogyan válasszon ki egy szekrényt a mosogató alá, a telepítés módjától függően. E paraméter szerint modellekre vannak felosztva:

 • Socleval. Nem nehéz ilyen kabinet felszerelésére, csak össze kell szerelni a dobozt, és biztosítani kell, hogy a szerkezetek a lehető legstabilabbak legyenek. By the way, ez az egyszerűség okozza a legtöbb problémát, mert az alagsorban szoros kapcsolatban van a padlóval, nem kerülhető el a vízzel való érintkezés, ami azt jelenti, hogy idővel a bútorok romlanak.
 • A lábakon. Ezek a szekrények vonzzák a figyelmet a könnyű telepítés egy dedikált helyre. Gondoskodni róluk könnyű, mert az alatta összegyűlt szennyeződés könnyen törölhető egy rongyal. A padló és a szekrény között kialakított tér ideális feltételeket teremt a normál légáramláshoz. Még kisebb mennyiségű árvíz esetén is csak a szerkezet lába szenvedhet, és könnyen beszerelhető és cserélhető. Nagyon komoly terheket képesek ellenállni, ellentétben a felfüggesztési modellekkel.
 • Felfüggesztett típus. Nem nyújtanak támogató részek jelenlétét, ezért lehetővé teszik a tér vizuális kiterjesztését. Segítségükkel látványosabbá és korszerűbbé teheti a belső térséget. Mivel a felfüggesztett szekrények nem érintkeznek a padlóval, nem képesek pocsolyák és árvizek kialakulását okozni.

Fontos! Ez valódi találatot jelent azokban az esetekben, amikor a padló mentén elhelyezkedő szaniter dobozok nem engedik meg a lábak rendszeres talapzatának telepítését. Továbbá minden magasságban felakasztható.

Design belső

Figyelembe véve az analízis legfontosabb kritériumait, annak érdekében, hogy a mosogató alá helyezett szekrényt válasszanak, nem hagyhatja figyelmen kívül a választott modell megfeleltetését a szoba stilisztikai és színtervezéséhez:

 • A legtöbb opciót krémszínű, fehér, világoszöld és kék palettán végezzük.
 • A hüvelykujj felülete fényes vagy matt lehet, faragványokkal, rajzokkal és gravírozással díszítve.
 • A szokatlan megoldások rajongói minden bizonnyal az ovális, lekerekített és sugaras homlokzatokkal rendelkeznek.
 • A finom stílusok kedvelői elegánsabb hüvelykujjakat választanak a lábakon, ékszeres üvegablakokkal díszítve.
 • A Provence vagy Country stílusban fekvő fürdőszobák ideálisak a faházakhoz.
 • A hagyományos európai stílus kiegészíthető egy szekrénnyel vagy egy régi stílusú házzal.
 • A klasszikus belső tér luxusja mesterségesen elegáns eleganciával hangsúlyozható.
 • A csúcstechnikai stílus kiegészíthető könnyű, áttetsző elemekkel, fémekkel díszítve.

És ez nem minden tervezési ötlet. Mi a preferencia - Ön tisztán egyedileg határozza meg, a fürdőszobájának és a személyes preferenciáknak megfelelően. És mit kell figyelni - mondtuk.

Kényelmes szekrény kiválasztása a mosdó alatt a fürdőszobában: 47 design ötlet

A fürdőszobai bútorok kivizsgálására gyakran szükség van a méret és a funkcionalitás közötti választásra.

Azt akarom, hogy legyen egy szabad hely, de képes legyen elhelyezni az összes szükséges elemet ugyanazon a területen, hogy a szoba általános stílusa létrejönjön.

A cikkünkben arról beszélünk, hogyan válasszunk ki egy szekrényt a mosogató alá, és milyen jellemzőket kell figyelnünk a választáskor.

Előnyök és hátrányok

Leggyakrabban a fürdőszobában lévő szekrénnyel ellátott mosdókabinok helytakarékosak. Ez a megoldás fontos a kisebb helyiségekben, így ebben az esetben az éjjeliszekrény elrejti az egészségügyi kommunikációt és a testápolási termékeket (vagy háztartási vegyi anyagokat).

Egy másik előnyt jelent, hogy a mosdó alá helyezett szekrény ideális kiegészítő lehet a helyiség belsejében. Különböző stílusok kivitelezésének kivitelezése természetes és mesterséges anyagokkal - mindezek miatt ez a bútor ideális bármely területre és belső térre.

Most egy kicsit a hiányosságokról:

 1. A csövekhez való hozzáférés korlátozott lehet - ezért vegye figyelembe ezt a bútorok beszerelésekor.
 2. Az élettartam függ az anyagtól - a polimerek rendkívül instabilak a karcolásokhoz, a márvány foltokkal vagy zsetonnal borítható.

Hol lehet jobb?

Természetesen jobb, ha előkészíti a helyiség elrendezését a javítások megkezdése előtt - hol lesz a vízvezeték, ahol kommunikációra kerülnek és hol helyezik el a bútorokat. Rendszerint az éjjeliszekrény a mosdó alá a fürdőszobában van elhelyezve ugyanabban a helyiségben, ahol az előző volt. Azonban nem mindig a szoba új elrendezése egybeesik a régiel.

Ne aggódjon, ha a szennyvízcsatorna és a vízvezetékek megakadályozzák a tervezett elrendezést. Szélsőséges esetekben, a csatorna csővezetékén vághatsz egy lyukat a szekrény alján, és elrejtheted a vízvezetéket a tokjában.

Néhány tapasztalatlan kézműves, aki kielégíti az ügyfelek kérését, "leplezi" a vízvezetékeket és csatornarendszereket a padlón és a falakon -, hogy saját akaratukkal gondoskodhassanak a vízvezetékről. Még fémcsövek használata nélkül senki sem mentes a vízszivárgástól. Képzeld el, mi fog történni, ha egy cső áttöri a falon vagy a padlón.

De egy ilyen eredmény valószínűtlen, de bárhol elhelyezhet egy mosdót fürdőmedencéhez.

faj

Ezután megmondjuk, hogy a fürdőszoba mosogatója mely szekrények elérhetők ma.

hamis

Az ilyen szekrény a mosogató alá nem rendelkezik támasztólábakkal, hanem speciális falakra (záróelemekre) lóg. Ennek a dizájnnak kétségtelen előnye a vizuális "súlytalanság", valamint a padló alapos tisztítása. Ne feledje azonban, hogy a rögzítéshez szükséges falnak nagyon tartósnak kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a lógó bútorok terhelésének.

sarok

A mosdó alatti mosdókagyló méretei a fürdőszobában, amelyek a mosdóval együtt a sarokban vannak elhelyezve, így a legkisebb helyiségben is helytakarékosak. Lehet ajtókkal vagy ajtók nélkül - ez utóbbi lehetőség növeli a helyet, nem zavarja a sarkot. A beszerelésnek több módja van - a konzolra lehet felakasztani, lábra rakni, a padlón vagy az alapon.

emelet

Ebben az esetben a mosdó alatt lévő szekrény a fürdőszobában teljesen a padlón helyezkedik el. Ezért válasszon egy minőségi anyagot a bútorok számára, különben az alja hamarosan romlik a nedvesség hatása alatt. Beszélünk többet az anyagokról, de egy kicsit később.

A lábakon

Az ilyen asztalok a mosdó alatti fürdőszobában a lábakon vannak elhelyezve, amelyek magasságban állíthatók és különböző anyagokból készülhetnek. A fémlábaknak gumi vagy szilikonbetéteknek kell lenniük, hogy megakadályozzák a padló károsodását.

Bútor a lábakon bárhová telepíthető - ez az egyik legfontosabb előnye. A padlót könnyen le lehet mosni alatta, és a víz nem fog érintkezésbe kerülni a szerkezet aljával.

Az alapon

A mosdó és a szekrény egy fürdőszobát néz ki stílusosabb és drága, ha van egy alapja az építőiparban. Ez egy állvány alapja, amely a termék alatti területet elrejti. Socle alakban külön bútorlemezeket lehet bemutatni, amelyek lefedik a bútorok lábát.

anyagok

Az éjjeliszekrény a mosdókagyló alá a természetes és mesterséges anyagokból készülhet. Mindenesetre figyelembe kell venni, hogy a bútorok folyamatosan ki vannak téve a nedvesség és a hőmérséklet változásainak.

Attól függően, hogy milyen anyagból készült a mosogató, válassza ki a bútorokat.

A leggyakoribb a mosdó, melynek a szekrénye a fürdőszobában látható, melyet az alábbiakban láthatunk: fajansz, kerámia, edzett üveg és porcelán. Maga a szekrény fából, üvegből, műanyagból vagy forgácslapból készülhet. Amikor kiválasztja, fontolja meg az anyagok kombinációját.

Teljes készlet

Ha figyelembe vesszük a bútorok funkcionalitását, akkor választáskor támaszkodjon az Ön igényeire - pontosan mit kell, mert a berendezés eltérő lehet:

 • fiókokkal;
 • polcokkal;
 • mosodai kosárral;
 • ajtókkal vagy anélkül stb.

A mosdó mosogató méretei a fürdőszobában is meghatározzák működésüket.

tervezés

A fő szabály az, hogy bútorok szerint a szoba általános stílusa - kivéve, ha persze, a fürdőszoba nem készült fúziós stílusban.

A sötét bútorok alaposabban fognak kinézni és vizuálisan több helyet foglalnak el. A világos színek segítik a szükséges kontrasztot a belső kialakításban.

A fényes felületek több fényt tükröznek és ideálisak a kisebb helyiségekben.

Fotógaléria

A figyelmébe ajánljuk a 35 fotó-ötlet sikeres kiválasztását a mosdókagyló alatti állványok tervezéséhez.