Legfontosabb > Fürdő

Kérjen tanácsot a zuhanytálca tálca szerelési magasságától

Kedves, tanácsot kell kérnem ehhez a kérdéshez:

Van egy nyitott zuhanyzó (sarok), amelyben a víz nagyon rossz. Sok éven át szenvedtem, most tervezem (különböző okokból) megváltoztatni őket, ugyanakkor szeretném megoldani a lefolyás problémáját. A raklap padlójának magassága valahol 17 cm-re van a padlótól; a serpenyő már 6 cm, a csepp legalább 1 cm, így van: egy elválasztó, egy mosogató, egy zuhany, majd a cső a konyhába kerül. A mosogatóhoz képest a meredekség mérsékelt, a mosogatótól a falig a konyhában észrevehetően magasabb. Hozzáteszem a fotót, hogy mi folyik a tálcán.
A kapitány, akivel beszéltem a kabin cseréjéről, úgy véli, hogy a raklap padlóját 10 cm-rel kell emelni! Véleményem szerint nincs ilyen raklap. Ugyanakkor más apartmanokban kabinokkal foglalkoztam, ahol a 17-18 cm-es raklapmagasság és a kissé csekélyebb csatorna miatt a víz tökéletesen leáll.

Úgy tűnik számomra egy kicsit furcsa konfiguráció a tálca alatt (lásd a fotót). Normális?
Szükségem van a csatornarendszer ilyen jelentős lejtésére? Ha a konyha felé vezető lyuk magassága miatt lehetséges, hogy térdre kelnek, és kisebb csővel vezetnek a fürdőszobában?
Lehetséges-e megoldani a vízáramlás problémáját egy dobozos doboz építése nélkül, 17-18 cm-es padlómagassággal?

A zuhanykabin magassága: szabványos és optimális méretek

Az emberi természet arra törekszik, hogy javítsa az élet feltételeit. Sokan kedvelik a zuhanyzást, amikor javításokat végeznek a fürdőszobában. De nem mindenki tudja, hogy milyen méretűnek kell lennie ahhoz, hogy a lehető legnagyobb kényelmet biztosítsa.

Optimális méret és forma

A vízvezetékanyagok modern piaca meglehetősen kiterjedt. A zuhanykabinok túlnyomó része műanyagból készül, amelynek ereje és minősége arányos a termék költségével. Az erre a célra használt műanyag lehet átlátszó vagy színezett.

Az ajtók edzett üvegből készülhetnek, ami meghosszabbítja a doboz élettartamát és növeli annak költségeit.

A zuhanyzók mérete és alakja a felhasználók növekedésétől függ. Nem szabad elfelejtenünk, hogy egyenesen kell állniuk, mozgatni, megfordítani, lehajolni vagy leülni. Mindezeket a lépéseket elegendő komforttal kell elvégezni, anélkül, hogy az építkezési oldalon beavatkoznának. Ma már számos szabványméret is kapható. Még olyan zuhanyzókat is találhat, amelyek mérete kisebb, mint a standard vagy jelentős nagyobb.

Mivel a fürdőszoba területe eltérő lehet, a gyártók különböző méretű zuhanykabinokat kínálnak.

Érdemes figyelni a szabványos megoldásokra.

 • A raklap magassága általában 30-40 cm, ha "fürdőt" használnak, akkor a magasság a kialakításnak megfelelően növekszik.
 • A főszerkezet magassága szabványos formában körülbelül 210-230 cm, a legkisebb 190 cm magas zuhanykabin, a padlóról a mennyezetig terjedő magasság 200 cm vagy 210 cm lehet.
 • Az optimális mélység kb. 80 cm, 70 cm mélységű változatok vannak, de nem szabványos modellek. A legkisebb mélység akár 60 cm is lehet.
 • A szélesség bármely méretben elérhető. Normál formában azonban 90-100 cm között változik.

A tetővel ellátott zuhanytálca kiválasztásakor meg kell érteni, hogy méretének jelentősen nagyobbnak kell lennie, mint a jövőbeli felhasználók mérete. A legfontosabb az üzemeltetés kényelme.

A zuhanytálca dimenziói elsősorban a helyiség méretétől függenek, amelyben a zuhanytálca kialakítását tervezik. Nagyméretű modellt helyezhet el egy kis fürdőszobában. Senki sem tiltja ezt a személyes preferenciák szerint. Például egy kis fürdőszobát használhat egy nagy fürdőszobában, ha mindkét mosdót és mosógépet fel kell vennie.

Univerzális opció

Az univerzális zuhanykabinok ideálisak tágas fürdőszobákhoz. Ma számos modell kombinál egy kádat és zuhanyozót számos hasznos tartozék hozzáadásával. Minden ügyfél önállóan választja ki az adott fürdőszobához ideális megoldást. Lehetőség van bármilyen méretű zuhanyzókabin használatára, de ajánlott legalább 2,5 m magasságra ragaszkodni, mivel ez normál.

Az elavult verziók a "fürdő" használatával a raklap használata nélkül megvásárolhatók gyárilag. Sokat költenek, de ez a lehetőség önállóan hozható létre.

Ez a módosítás a következő funkcionális jellemzőkkel rendelkezik:

 • a tálca szintjét a fürdőszoba magassága alakítja;
 • a mélység a fürdőszoba szélességétől függ;
 • a zuhanyzópálya eltérő szélességű, de nem haladhatja meg a fürdőszoba szélességét;
 • az ajtók képesek az egész fürdőt vagy egy részét lezárni.

Egyéni modellek

Általában négyszögletes verziókat használnak, mert a legalkalmasabbak. De néha a fürdőszoba mérete különbözik a nem szabványos formákban, és el kell gondolkodnia, hogyan helyezzük el a zuhanyt.

Ebből a célból a modellek félkör alakú háromszög alakúak.

A szögletes zuhanykabinok nagyon kényelmesek. Nagyszerűen néz ki mind a kis, mind a tágas szobákban. A sarokkád méreteit azonban a fürdőszoba méretének megfelelően választják ki. Általában erre a célra a szöget használják, a belső tér egyéb elemei nem töltik be. A legtöbb esetben ez egy kis méretű hidrobox háromszög alakú, tolóajtóval és egy hosszúkás alakú tálcával.

Vannak más típusú sarokmodellek is:

 • félkör alakú változat egyenlő oldallal;
 • félkör alakú, nem szabványos méretű;
 • téglalap alakú kabin, egyenlő oldallal;
 • négyszögletes modell, különböző oldalakkal;
 • trapéz alakú kabin.

Általában egy trapéz és nem szabványos modell nem található a boltokban vagy más értékesítési pontokban, ezért egyéni megrendelést kell rendelni a gyártásukhoz. Egyéb verziók mindig ingyen megvásárolhatók.

A fülke méretei hátfal nélkül

Ebben az esetben a fürdőszoba falai kicserélik a fülke hátulját. Ez az opció megfelelőnek tekinthető, ha nincs elegendő hely a teljes körű modell telepítéséhez. Ehhez a típushoz a raklap vékony verzióját használják, a szerkezet teljes mérete 70x70 cm vagy 100x100 cm tartományban változik, ezért a szögletes alak optimálisnak tekinthető, mivel biztosítja a stabilitást és a csúszó vagy csuklós ajtók használatát. Az ilyen termékek magasságát általában 200 cm-es területen kínálják, úgy vélik, hogy ezek a fülkék csak álló zuhanyzókra alkalmasak.

Zárt zuhanytartó

Az ilyen opciók nagyon megbízhatóak, mert minden oldalról zárt és szoros. Működésük alatt lehetetlen vízszivárgás. Számukra a hasznos funkciók maximumát kínálják. A méretük megegyezik a megnövekedett területen, mivel szükség van egy kiegészítő kiegészítőkészletre. Számukra javasolt: gőzkabin, hidromasszázs, rádió, "trópusi eső" technológia, magas színvonalú egyéni világítás és egyéb funkciók.

A zárt formájú zuhanytálcák általában a raklap alacsony vagy magas változatát használják. Jelentős hosszuk, magasságuk és szélességük van. A telepítés előtt javasoljuk, hogy vizsgálja meg a szükséges hely rendelkezésre állását. Fontos figyelembe venni a lefolyóhoz való távolságot, a csatornarendszerbe való bejutást és a vízellátáshoz való hozzáférést. A legtöbb esetben az ilyen modellek nem kisebbek, mint a 90x90 cm méretűek, ennek alapján azonnal számítsuk ki az összes méretet, győződjünk meg róla, hogy megfelelően van beépítve, így nem kell megváltoztatnunk a zuhanycsomagot.

Hasznos tippek az optimális kiválasztáshoz

Először is, a szabad terület kiszámítása a zuhanycsatorna telepítéséhez, majd az optimális alak kiválasztása.

Az optimális zuhanycsatorna modell kiválasztásakor néhány árnyalatot kell követni.

 • A zuhanytálca pontos méreteit az összeszerelt szerkezet alapján ismerni kell. A telepítés után ne okozzon nehézséget a fürdőszoba más elemeinek mozgatásához és működtetéséhez.
 • A stand minősége fontos szerepet játszik. Nem ajánlott túl olcsó választást használni, mert nem tart sokáig. Először figyelmet kell fordítani a különféle elemek tömörségére és megbízhatóságára, mivel egyes modellek súlyos sérüléseket okozhatnak a szerkezet megsemmisítése következtében.

A zuhanyzók alapszintű méretei

A zuhanykabinok szabványméretei sokak számára érdekesek: a fürdőszobai felújítás vagy a zuhanyozás megváltoztatásakor ez a probléma különösen akut. Különböző modellekben könnyen elveszhet: nagy és kicsi, szabályos és eredeti, alacsony és magas. És gyakran megjelenésében nem lehet pontosan megmondani, hogy ez a modell mennyire illeszkedik a belső térbe, és hogy méretük megfelel-e.

Leggyakrabban a zuhanyt vásárolják, hogy megmentsenek egy kis helyet, amelyet a lakóházak tervezői a fürdőszoba alatt osztottak ki. E célból kis modellek vannak.

A zuhanykabin minimális mérete 70 × 70 cm az alapon és 185 cm magas. Egy ilyen zuhany nagyon kompakt, de a mínusz korlátozott funkcionalitású, de vannak nagyméretű zuhanykabinok.

A zuhanyzók típusai és paraméterei

A zuhanyzókabinok számos különböző modellje létezik, és leggyakrabban az alap alakja szerint osztályozhatók. Vannak négyzet alakú, téglalap alakú, lekerekített és nem szabványos modellek.

A négyzet alakú és a lekerekített méreteket leggyakrabban falak határozzák meg. Az ilyen fülkék leggyakoribb méretei:

Ezek a legmegfelelőbbek.

Azonban van egy kompakt 70 × 70 cm-es és 120 × 120 cm-es méretarány, amelyeket nehéz elhelyezni egy szabványos fürdőszobában, nem is beszélve a 140 × 140 cm-es mérettábláról, ilyen méretű zuhanyzó 150 × 150-es méretű, rendelni.

Négyszögletű zuhany is nagyon népszerű. A méretei 70-110 cm szélesek és 90-170 cm hosszúak. Leggyakrabban méretű modelleket talál:

Ezen kívül számos nem szabványos méretű és formájú modell létezik. Egyéni zuhanyozás megrendelésre, egy adott fürdőszoba paraméterei szerint.

A zuhany is rendkívül szögletes lehet. Ez azt jelenti, hogy az utastérben nincs hátsó fal, és a fürdőszoba falának kell lennie. Egy ilyen modell olcsóbb lesz, de a telepítés több nehézséget jelent.

A zuhanyzótípus típusa és mérete attól függ, hogy milyen célra van kiválasztva a modell és milyen helyre kell illeszkednie.

A zuhany magassága

A zuhany magassága 185 és 245 cm között változhat, ebben az esetben összességében a leggyakrabban dimenziós modellek. A kabinok alacsonynak tekinthetők 200 cm-ig, magasak - 210 cm-re.

A leginkább keresett modellek 200-210 cm magasak, mivel azok az átlagos magasságú emberek számára alkalmasak, és nem okoznak problémát a rendszeres lakásban, 280 cm magas mennyezetekkel.

A zuhanyfal falai lehetnek átlátszóak, áttetszőek vagy átlátszatlanok, de az utóbbi meglehetősen ritka. Továbbá a falak nem teljes méretűek, de ez a lehetőség ritka és nem igényel.

A legfeljebb 2 méter magas zuhanyfülkék általában klasszikus négyzet vagy kerek modellek, sekély tálcával vagy anélkül. A 2 m-nél nagyobb modellek nagyobbak és többfunkciósak.

A zuhany kiválasztásakor tisztázni kell az eladóval a termék magasságát összeszerelt állapotban: sok gyártó nem jelöli meg a borítás méretét a jellemzőkben, és ez kb. 20-30 cm magas, ami nagyon fontos lehet, ha maga a zuhanyzó jelentős méretekkel bír. Értelemszerűen figyelembe kell venni a zuhany és a fürdő falai közötti technikai szakadékot is, amely 1-3 cm.

Ajtók és raklapok

A struktúrák 4 fő típusa létezik:

 1. Csúszott. Ez a típus a funkcionalitás és az ergonómia miatt a legnépszerűbb: a panel egyszerűen oldalirányba tolódik a vezetők mentén csúszó görgős mechanizmusok segítségével. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg a fürdőszobában, és ne hagyja véletlenül az ajtót. Sokkal esztétikusabbnak tűnik, mint a szélesen nyitott szárny.

A kabin másik fontos része a raklap. A lélek magassága attól függ. A raklap mély lehet - 30-60 cm, átlagos mélysége - 10-30 cm vagy alacsony - kevesebb, mint 10 cm.

Ha egy magas raklap kicserélheti a kompakt vagy akár teljes méretű fürdőt, akkor szükség esetén egy sekély fürdőkád lehetetlenné teszi a viselő meleg vízben való fekvését. A raklapok sokféle formában és méretben vannak, ami lehetővé teszi, hogy hatékonyan belépjen a kabinba minden belsejébe.

Ráadásul vannak zuhanyzók és egyáltalán nem. A padlóra vagy a beton alapra vagy a kabin tulajdonosának tulajdonában lévő kádra szerelhető. Az utóbbi azonban csak akkor lehetséges, ha a zuhany nem rendelkezik további funkcióval, és annak méretei megegyeznek a mennyezet magasságával.

Négyszemélyes kabinok

Egy egyenlő oldali zuhanyzó a leginkább klasszikus lehetőség. Előnyei:

 1. Tömörsége. Ha a zuhany közepes vagy kicsi, ez különösen észrevehető.
 2. Egy egyszerű telepítés, amelyet még egy tapasztalatlan személy is képes kezelni.
 3. Viszonylag alacsony ár.

A legkedveltebb ilyen zuhanyzók mérete 80 × 80 cm és 90 × 90 cm. Ezek a kabinok a leggyakrabban megvásárolhatók, hogy helyet takarítsanak meg a fürdőszobában. A standard fürdők mérete 80 × 170 cm.

A zuhanás helyettesítése kétszer kevesebb helyet igényel. Ez a megoldás lehetővé teszi majdnem minden modern személyhez szükséges mosógép viszonylag kis helyigényét. És ha a zuhany magas rakodóval rendelkezik, akkor a fürdés hiánya nem fog problémává válni.

Négyszögletes modellek

Gyakran a szoba mérete vagy a zuhanyzási követelmények nem kompatibilisek a klasszikus modellekkel, akkor figyelhet a négyszögletesre.

Dimenzióik általában lehetővé teszik a kabin kényelmesebbé tételét a felhasználó számára. Ez a faj a design, az építőipar és a funkcionalitás legnagyobb változatossága.

Ez szinte egy klasszikus 70 × 90 cm-es vagy 80 × 100 cm-es kabin, amely gyakorlatilag nem különbözik a hasonló négyzetből, és gyakorlatilag egy fürdőkád beépített zuhanyzóval és 80 × 150 cm vagy 90 × 170 cm méretekkel. széklet és a mosás közben képes mosni, lehetőség van két rekeszre, stb.

Az ilyen modellek funkciói általában többek, mint a klasszikusok, de az ár is magasabb. De a helyiség takarékoskodása a fürdőszobában nem valószínű.

Kerekített sarokmodellek

Ezeket a modelleket a helytakarékosság érdekében szerezte meg. A lekerekített forma miatt nagyobb szabadságot engednek a fürdőszobában való mozgáshoz, anélkül, hogy jelentősen elveszítenék a lakótér helyét.

Ugyanaz a zuhanyfajta a legnépszerűbb, hiszen a maximális ergonómián és a meglehetősen kedvező áron kívül számos funkcióval rendelkezik minden ízléshez.

A legnépszerűbb méretek, mint a négyzet alakú zuhanyzók, 80 × 80 cm és 90 × 90 cm, de ha a 80 × 80 cm-es modelleket elsősorban a turistaosztályra tervezték, akkor a 90 × 90 cm-es modellek már többet igényelnek. És ennek megfelelően sokkal több funkciójuk van. De a raklap magassága ritkán haladja meg a 15 cm-t.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a sarokmodelleknek gyakran nincsenek oldalfalak, ezért a falak falát használják. Egy ilyen zuhany gondoskodni fog egy jó víztaszító bevonatról.

Nem szabványos opciók

Napjainkban a zuhanyzók széles választékát kínálják: trapezoid, sokszögű és aszimmetrikus bázisú kabinok, résszel, szokatlan formatervezéssel és méretekkel, összecsukásával stb.

Az ilyen kabinokat leggyakrabban megrendelésre vásárolják, mivel sokkal nehezebben férnek hozzá a rendelkezésre álló helyhez. Ha a fürdőszoba mérete lehetővé teszi, hogy kísérletet végezzen, akkor érdekes lehet. Lehetőség van nemcsak a kabin hosszának, szélességének és kialakításának, hanem magasságának beállítására is.

Zuhanytálcák - formák és méretek

A raklap minden modern, teljes körű és funkcionális zuhanykabin szerves részét képezi. A vizsgált vízvezetéktermékeket széles körben használják lakóépületekben és apartmanokban, szállodákban, szállodákban és természetesen fürdőkben. A zuhanyozófülke vagy legalább egy külön rakodó felszerelése a fürdőház mosóhelyiségében óriási előnyhöz juttatja a tulajdonost: minimálisan elszállásolt helyiség esetén kényelmesen mosható a gőzfürdőben. Ugyanakkor a zuhanyzó tálcák formájának és méretének legszélesebb választékát bemutatják a modern piacon, ami lehetővé teszi egy olyan lehetőség kiválasztását, amely tökéletesen illeszkedik egy adott helyiséghez.

Zuhanytálcák - formák és méretek

A következő formában, méretekben, gyártási anyagokban és egyéb zuhanytálcák paramétereinek elérhető információkkal rendelkezik.

Csempe zuhanytálca

A zuhanytálcák formája és mérete

A következő táblázatban találhat információkat a zuhanytálcák jelenlegi formáiról és azok legáltalánosabb méreteiről.

Táblázat. A zuhanytálcák formája és mérete

A mosdó méreteinek ismeretében kiválaszthatja a legoptimálisabb méretű zuhanytálcát.

Jó tanács! Ha lehetséges, válassza ki a legtágasabb raklapot, különösen akkor, ha egy zárt zuhanykabin felszerelését tervezik, figyelembe véve a helyiség és a terület jellemzőit. Győződjön meg róla, hogy szabadon mozgathatja a karjait, térdre hajolhat, és általában kényelmesen élvezheti a zuhanyozást egy választható kabinban.

Ha lehetséges, válassza ki a legtágabb raklapot

A zuhanytálca mélysége és mélysége

Gyakran előfordul, hogy a saját fürdőszobák tulajdonosai vagy a mosogatógépeket a legalacsonyabb, olcsó, minimalista zuhanytálcával töltik be, vagy megtagadják a szaniteráruk felszerelését, egyszerűen a padló emelésével a vízleeresztő nyílás irányában. Ezzel együtt egy racionálisabb és hatékonyabb választás a vonzerő és a könnyű használat szempontjából a hagyományos zuhanyzó rendszeres vagy mély zuhanytálcával.

A zuhanytálcák gyártói körének tanulmányozásával a termékek három fő kategóriába sorolhatók. A meglévő opciókra vonatkozó információkat a következő táblázat tartalmazza.

Táblázat. A zuhanytálcák lehetséges magassága / mélysége

Keskeny zuhanytálca

Maximális zuhanytálca

A nagyon lapos és lapos raklapok a legjobbak a fürdők számára, amelyeket a gyermekek, az idős korúak és a fogyatékos emberek látogatnak. A mély raklapok részletesebb megfontolásra érdemesek.

Beépített lapos serpenyő

Az ebbe a kategóriába tartozó termékek egyedülállóak saját módjuk szerint, mivel szervesen ötvözik a teljes körű zuhanykabin és a kompakt fürdő funkcióit. A mély zuhanytálca használata nagyon praktikus a fürdőkben, amelyeket olyan emberek látnak el, akik nem csak értékelik a gyógyító gőzt, hanem szeretik a különféle vízkezelési eljárásokat is.

Jó tanács! Ahhoz, hogy a mély raklapot a lehető legkényelmesebbé tegye, előnyben részesítse a 900x900 mm-nél kisebb méretű termékeket. A 1000x1000 mm vagy annál nagyobb méretű modellek optimálisnak tekinthetők, ha elegendő szabad hely áll rendelkezésre a mosdóban, hogy ilyen terméket telepítsen.

Gyakran a mély zuhanytálcák félköríves / szögletes alakúak. Az ilyen szaniterek szerves módon megfelelő mosási szögbe kerülhetnek, és a rendelkezésre álló maximális helyet elnyerő minimális szabad helyet kapják. A legorganikusabb mély raklapok polisztirol vagy üvegajtókkal kombinálva.

Ha pontosan négyszög alakúak, akkor fontolja meg a funkcionális hidraulikus doboz megvásárlását. Az ilyen szerkezetek előnyösen kombinálják a szokásos álló zuhanyzót és egy kis négyszögletes mélyfürdőt. Sok ilyen modell kényelmes üléssel van ellátva, amelynek jelenléte, különféle kiegészítő funkciókkal kombinálva, a mosást a lehető legkényelmesebbé teszi.

Mély zuhanytálca

Általánosságban elmondható, hogy a zuhanytálca egy adott alakjának, méretének és mélységének megválasztása a tulajdonos belátása szerint történik: előnyben részesítik azt a lehetőséget, amely egy adott esetben a legmegfelelőbb, és a felhasználó számára a legkényelmesebb.

A zuhanykabinok műszaki dokumentációja. Letöltés PDF formátumban
Útlevél zuhanyozáshoz

A zuhanytálcák további fontos jellemzői

A zuhanyzó tálca kiválasztásánál a termék méretén és méreténél figyelni kell számos további tulajdonságra is. Először is figyeljen a szerkezet működésének biztonságára. Előnyös, ha a raklapnak különleges csúszásgátló bevonata van a zuhany általában egy álló helyzetben van, és alig van bárki örömmel, hogy csúszik a szappanos vízre és elesik.

Minta zuhanytálca

Jó tanács! Ha a fürdőt több ember fogja használni, például egy családot, amikor egy raklapot választanak, a mosdó legnagyobb látogatójának méretét kell vezérelnie.

Ha az idős emberek megyek a fürdőkádba, jó megoldás lenne, ha egy zuhanytálcát vásárolna, amelyen egy ülés is van - ez a kategória állampolgárai számára nehéz a zuhanyozás közben állni.

Zuhanytálca székkel

További külön megfontolást érdemel a zuhany tálca gyártásához szükséges optimális anyag kiválasztása. Részleteket az alábbi táblázat tartalmazza.

Táblázat. Tusoló tálca gyártásához szükséges anyagok

A zuhanycsarnok és a padlótálca magassága

A baj az, hogy a kereskedők általában nem jelzik a padlótól a zuhanytálca szintjét. Ülj le és csoda - hogyan kell beállítani. Nem csak a raklap anyaga gyakran ismeretlen, nincs rajz. Ennek eredményeképpen a telepítési probléma megoldásának folyamata túl sok ismeretlen, hogy befejezze a telepítési rajzot.

Sok esetben (háztartási készülékekkel) a kereskedők ravaszok, és nem adnak útmutatást a telepítéshez. Vagy írható egy érthetetlen nyelven és kevés segítséget nyújt. Ezért a zuhany teljes magasságát a telepítés során kell beállítani.

Fürdőszoba zuhanyzóval

Építők problémái

A baj az, hogy a kereskedők nem jeleznek telepítési méretet. Ezért nehéz egy olyan személynek, akinek a témája ismeretlen, pontosan megérteni, hogy mit kínálnak neki a vásárláshoz. Nincsenek szekcionált rajzok, oldalsó vagy alsó fényképek. A kereskedők csak a megjelenést hirdetik. De csak a telepítők tudják, hogy hány problémája van a zuhanykabinnak, amikor telepítve van.

Igen, van néhány tipikus projekt, de mindenben gyengeségeket talál. Aztán kiderül, hogy a zuhanyfülke szerencsétlen vásárlói kezdik felmelegíteni a szomszédokat. Ez a tervezés gyenge pontja - nincs szivárgásszabályozás.

Raklap típusok

Egyes raklapokat úgy terveztek, hogy közvetlenül a padlóra legyenek felszerelve. Ez azt jelenti, hogy a leeresztő nyílás a megadott helyen van, a felületen síkban. Csak a zuhanykabin felhelyezése, a vízellátáshoz való csatlakozás és a használat megkezdése. Ideális esetben mindennek olyannak kell lennie, mint a stroyshopper.ru oldalon, ahol gyakran van rajz. Ennek eredményeképpen a vevő azonnal megérti, hogyan kell a raklapot felhelyezni. De itt nem minden olyan sima. Tegyük fel, hogy nem világos, hogy egy Kolpa-san flamenco 90 × 90 raklap van benne, hogy tartalmaz-e egy tartókeretet.

Mély raklapok

Beszéljük meg, mi a tét. Megnevezett raklap Kolpa-san Flamenco 90 × 90 mély. Ezért nem helyezhető közvetlenül a padlóra. Ez egy általános helyzet. A mély raklapok fürdésre hasonlítanak, de lábak nélkül. Ezért a szükséges keret a telepítéshez. Nem világos, hogy a kereskedő megadja-e a rajzban rajzoltat. Azonban könnyen tudsz erről telefonon.

Zuhanytálca

A következő mélytálca esetén a termék a zuhanykabinban található. Ebben az esetben a gyártónak a következő trükkre kell mennie. Egy mély fürdő tálca úgy néz ki, mint egy rendszeres fürdõ - csúnya. A termék vonzóbbá tétele az alagsorban dekoratív kerítés. Fizikailag ez vagy a raklap része, és ugyanabból az anyagból készült, vagy egy teljesen különálló kivehető keret. De mindenképpen mély raklap jelenlétében ágy és lábak vannak. Ez nagyon ritkán tette az alapot.

És bár egy mély serpenyő nagyon nehéz lehet, a telepítés még mindig nagyon gyors. A horizonton a telepítés az építési szintre történik úgy, hogy minden egyes láb magasságát külön-külön állítja be. De ha van egy alagsor, problémák vannak a szennyvízelvezetéssel. Ha a saját mestere vagy, és tervezhetsz egy csatornarendszert, ahogy tetszik, akkor nincs különösebb probléma. De vannak olyan helyzetek, amikor a tervet már egy új épületben rendezik, és csak a megvalósítása marad.

Sőt, gyakran fordul elő, hogy a csatorna a fal mentén halad, és semmi sem változtat. A talapzat valóban akadályozza a kommunikációt, lehetetlen szifont kapni. A jótállási szolgáltatás feltételei mellett semmit sem lehet levágni. Tehát az építők kezdik gondolkodni az alapítvány. A második lehetőség az, hogy kissé elmozdítsa a zuhanyt a falról. A modern csatornarendszerek nem nagyon vastagok, 32 mm-es változatok vannak. A zuhanykabin beépítésének magassága csak az építő fantáziájától függ. Mivel az alapítvány különböző anyagokból készülhet.

Tipp A hálózatban megjelölt használati útmutatóban és az Arcus zuhanyzóban pdf formátumban. Javasoljuk, hogy ezt az anyagot kiváló dokumentáció példájaként olvassa el. A mélytáblát a telepítés minden szabálya tartalmazza. A vízszintes illesztést a négy lábnak a kerület mentén történő beállításával végezzük.

Alacsony (kis) raklap

Időnként apró raklapokat helyeznek a padlóra, mint a magasak, némelyek lábaik is vannak, de a legtöbb esetben alapra van szükség. Az alacsony raklapok problémája a következő. Az alsó alakja közel van a síkhoz, ezért könnyen deformálódik. Itt van egy minta listája azokról az anyagokról, amelyekből a zuhanytálcák készültek:

 • Akril.
 • ABS műanyag.
 • Steel.
 • Mesterséges kő.
 • Üvegszálas.
 • Fazekas.

Mindegyik anyagnak saját tulajdonságai vannak, de a telepítés szempontjából két csoportra oszthatók:

 1. Tömör (kerámia, műkő).
 2. Vékonyfalú (minden más).

A verziótól függően telepítésre kerül sor.

Tömör zuhanytálca

Tömör alacsony raklap

A szilárd, alacsony raklapok laposak (teljesen laposak), egy lefolyó lyukkal és egy keskeny mélyedéssel a középső részen, egy kerületi határral. Az ilyen termékek telepítéséhez ideális egyéni kúria, ahol a szennyvízrendszer be van ágyazva a padlóba. Ezután a kályha egyszerűen a padlóra van helyezve, és a zuhanytálca feltelepítésének ez a beépítése teljesnek tekinthető. Ebben az esetben a teljes termék magassága nem változik, és megfelel a weboldalon feltüntetetteknek.

Az ideális eset fent van leírva, de mit kell tenni azok számára, akik élvezni kívánják a márvány tálcát a hangulatos lakásukban? A szennyvíz már hígított, mi a teendő? Szinte minden esetben meg kell építeni egy alapot, legalábbis habos betonból. Itt minden mester cselekszik, aki ennyi. A zuhanykabin magassága tégla. Az alagsor méretei úgy vannak kialakítva, hogy a csatorna és a vízvezetékek belsejében. Általában elég magas a padló felett, körülbelül 4 cm, de a téglák általában nagy méretűek.

Sokan megkérdezték, hogy a vízcsövek hogyan jelennek meg a padlón. Megmagyarázzuk. A fülke általában egy sarokban van elhelyezve, és ha a kommunikáció kívül esik, akkor az egyetlen elfogadható megoldás, hogy a fülkét távolítsa el a falról.

A következő probléma az alacsony raklapokkal szemben az, hogy nehéz szivárgást ellenőrizni. Könnyedén kitöltheti a szomszédokat, és ha problémát észlel, megszünteti az egész struktúrát:

 1. Vedd le az ajtót.
 2. Távolítsa el a sarkot.
 3. Emelje fel a raklapot.

Fülke mély tálcával

Mi a teendő a magassággal?

Láttuk, hogy a kabin magasságának tényleges mérete függ a telepítés módjától. Továbbá, kis korlátok között lehet beállítani a lábakat, ha vannak ilyenek. Az alap nem feltétlenül érinti a padlót, de néhány cm-rel a csempe felett is lóghat. Mindez a tervezéstől függ.

Annak érdekében, hogy elkerüljük ezeket a problémákat, az alapítvány acélból vagy műanyag csövekből készül. Azzal a várakozással, hogy képes volt ellenállni a kabin súlyának. Segít megszüntetni a karbantartást szétszerelés nélkül, valamint követni a szárazságot. Ez nem csak megszabadul a szomszédok panaszaitól, hanem megakadályozza a gomba növekedését.

A mély tálca keretben található készlet általában az alapértelmezett. Ezért a legtöbb probléma nyomon követhető az alacsony esetekben. Azon kívül, hogy nincs helye csövek készítéséhez, nyilvánvalóbb probléma is van. A felszálló csatorna kilépése általában a padlótól bizonyos magasságban helyezkedik el. És ha a raklap leeresztőnyílása ezen a szint alatt van, a víz nem hagyja el a zuhanyt.

Mivel a felszálló kifolyónyílásának bizonyos átmérője van, meg kell blokkolni az egész magasságban, és lehetőleg egy margóval. Ezért van az alapítvány gyártása ebben a helyzetben. Van még egy tisztán konkrét pont. Minél nagyobb a raklap beépítési magassága, annál melegebb a mosás. Nem volt semmi, hogy az orosz fürdőben a gőzkabin küszöbértéke a lehető legmagasabb volt.

Hogyan készítsünk alapot egy zuhanykabinhoz?

Általában a gyártás az alapítvány használt tégla bármilyen. Beleértve a habot, előnyösen nedvességállóságot. A legnehezebb dolog egy pódium létrehozása egy lekerekített sarokban. Ezen a helyen a tégla úgy van kialakítva, mint egy rajongó. Az üres szektorokat nem fényességre vitték, hanem szembenézettek. Beleértve nedvességálló gipszkarton (könnyedén kanyarodik nedvesítve). A tetején mozaik csempe vagy más anyag.

De a vékony falú raklapokhoz tartozó kézművesek kifinomultabb megközelítést alkalmaznak. Az a tény, hogy egy tégla megakadályozza a szifonhoz való hozzáférést a sürgősségi pótláshoz. Ezenkívül a szivárgásszabályozás bonyolult. A Masters a következő eredeti megoldást javasolja: keresztkötéses polietilén vagy propilén alapkeret összeállítása. A munkálatok költsége körülbelül 500 rubel körül mozog, ami nagyon hasonlítható a tégla vásárlásához.

A vaskeret nem mindig a legjobb megoldás. Ez akkor igaz, ha a raklap anyaga puha. Ezután az acélprofil szögét óvatosan csiszolóanyaggal kell kezelni. Annak érdekében, hogy ne törje át a serpenyőt. Mi az ABS vagy üvegszál? Valójában a lökhárító autó. Átszúrhatom az acél profil szögével? Igen, ha tisztességes terhet hoz létre. Ez a terhelés mosható.

Ezért a műanyag csövek kerete jövedelmezőbb technikai megoldást keres. Az alábbiak szerint készül:

 • Minden sarok alatt két L alakú szegmenset kell készíteni - a padlón és a raklap alatt.
 • Minden ragasztható vége (4 db) ruhadarabokat tartalmaz.
 • A G-szegmenseket függőleges oszlopokban egyesítjük párban.
 • Még mindig a helyére kell helyezni az útmutatókat, hogy összekapcsolják a négy sarkot.

A zuhany tálca magassága

Hogyan válasszuk ki a zuhany magasságát

Ön már mérlegelte az előnyöket és hátrányokat, és úgy döntött, hogy fürdő helyett egy zuhanykabinot telepít. El kell kezdeni a fürdőszobai képességek értékelésével, nevezetesen annak meghatározásával, hogy melyik kabin illik benne. Ehhez ismernie kell a modellek fő méreteit - szélességüket, hosszukat és magasságukat. Ez segít a helyes döntés meghozatalában.

Kabinmodellek

Először is, definiáljuk a kabin típusát a szerkezet alakjának megfelelően.

A legnépszerűbb sarokkabinok. Kétféleképpen oszlanak meg: egyenlő oldalúak, ha a raklap hossza és szélessége egyenlő egymással, és aszimmetrikusak.

A kabinok négyzet alakúak és téglalap alakúak, ritkábban vannak kerek bázisú kabinok és szokatlan kreatív formájú járókák.

Egy külön kategória, akkor lehet, hogy a kabin, és egy fürdőszoba. Ez a zuhanyzó nem szabványos modell, és kedvelt a meleg vízben ápolt szerelmeseinek.

A zuhanyzókabin méretei

Összesen a zuhanykabinok mérete három kategóriába sorolható: mini, midi, maxi. Ennek köszönhetően bármilyen méretű fürdőszobát választhat.

Az első kategória kompakt termékek kis méretű fürdőszobákhoz. A közepes és nagy méretű modellek, leggyakrabban a házak vagy apartmanok tulajdonosai egy meglehetősen tágas fürdőszobával rendelkeznek.

Ezután háromféle zuhanyzót vizsgálunk:

 • háromszög;
 • Négyszög / négyzet;
 • Zuhanyzó és kád.

Háromszög alakú modellek

Az egyenlő oldalú kis méretű méretek szabványos méretei 70 × 70 és 80 × 80 cm, aszimmetrikus analógja minimális szélessége 70 cm, hosszúsága 80 cm, és a 80 x 90 vagy 80 × 100 cm méretű zuhanytálca is kompakt.

A 90 × 90, 100 × 100, 110 × 80 cm méretű sarokmodellek könnyen beférhetnek az átlagos méretű fürdőszobába.

A nagy méretű termékek esetében a méretek: 110 × 110, 120 × 120, 130 × 130, 80 × 120, 90 × 110 és 90 × 120 cm, fő előnye a tér, de nem mindenki engedheti meg magának a telepítést a korlátozott terület miatt a fürdőszobában.

Négyszög és négyzet alakú

A szögletes, négyszögletes és négyzet alakú termékek is keresettek. A méretükben is kompakt, közepes és nagy méretűek.

A következő méretben készülnek:

 • Négyszögletű - 80 × 100, 80 × 110, 80 × 120, 80 × 170, 90 × 120 cm.
 • Négyzet - 90 × 90, 100 × 100, 110 × 110.

Egy duettben fürdõvel

Az ilyen formájú zuhanykabin alkalmas azoknak, akik nem hajlandók lemondani a bolyhos hab habozásáról. Az ilyen modellek két típusból állnak: nyitott és zárt.

A nyitott zuhanyzónak nincs "tetője", és az ajtók a fürdőszoba falához vannak rögzítve. A modell átlagos szélessége 70-80 cm, hosszúsága 150-170 cm, a szárny magassága az Ön kívánságainak megfelelően választható.

Zárt modellek - lezárt. Átlagos szélessége 80-90 cm, hossza - 100-150 cm, magassága 210-240 cm.

A kombinált termékek előnyei nyilvánvalóak. Opcionálisan zuhanyozhat vagy fürdhet. Igen, és a formatervezés megbízhatósága a fürdőszobával magasabb, mint a kis raklapú modelleknél. A hátrányok közé tartozik a duett magas költsége.

Magasabb vagy alacsonyabb?

Különös figyelmet fordítunk egy olyan paraméterre, mint a termék magassága. Többféle mennyiségből áll:

 • Belső vagy hasznos magasság;
 • A tényleges magasság egy raklap és egy kupola;
 • "Podium", amelyikben fekszenek egészségügyi egységek.

A négyszögletes és négyzet alakú zuhanyzó minimális méretei alacsony vízsugárral, hidromasszázzsal 198 cm, maximum - 240 cm és belső - 170 - 205 cm.

A vásárlás során figyelembe kell venni mindezeket a tényezőket.

A modell kiválasztásakor 40-50 cm-t kell hozzáadni a tényleges magassághoz (az egészségügyi kommunikáció telepítéséhez és felszereléséhez), valamint a dobogó magasságához, ha van ilyen. Vannak olyan esetek, amikor hibás számítások miatt a termék beszerelését kupola nélkül végzik el.

Padlóról raklapra

A raklap mélysége fontos tényező, amely a kabin teljes magasságát érinti. Ugyancsak fontos figyelembe venni a padló és a raklap közötti távolságot. Abban az esetben, ha "nulla" kommunikáció jelenik meg a padló alatt. Az ilyen telepítést lakóépületekben könnyebb elvégezni, mint apartmanokban.

Egy szabványos lakásba történő beépítéshez válasszon egy zuhanyozófülkét, amely elegendő távolságban van a padlótól. Ugyanakkor, minél messzebb van a lefolyó a csatornából, annál hosszabb a rés.

A raklap kiválasztásakor figyeljen a 50 cm-es mélységig terjedő modellekre. Először is nagyon kényelmesek és a gyermekek számára mini-fürdőként működhetnek. Másodszor, elegendő elrejteni a kommunikációt a nagy raklap alatt, anélkül, hogy "talapzatot" kellene építeni, vagy szét kellene szedni a padlót.

A belső magasságról való döntéskor csak arról gondoskodjunk, hogy az új, alacsony bázisú sarokcsukó kényelmes legyen a családja legmagasabb tagjának.

Az alacsony vagy magas raklapú zuhany magassága egyedileg van kiválasztva. Egy nyitott modell alkalmas egy kis lakásra, és egy sarokkabin vagy egy standard négyszögletes, hidromasszázs alkalmas egy nagy fürdőszobának.

Hasonló témájú cikkek

A választás titkai: a zuhany magassága

A vízvezeték kiválasztásakor minden kis dolog számít, mert a fürdőkád egyszer és évek óta megvásárolható. Ha a fürdőszobája korlátozott méretű, akkor jobb, ha nem zavarja meg az öntöttvas fürdő helyét, hanem inkább egy kis zuhanyozni. A modern modell stílusos és többfunkciós akvizíciós lesz minden fürdőszobában, természetesen, feltéve, hogy helyesen van kiválasztva. Ez azt jelenti, hogy a boltba történő küldés előtt meg kell tennie a fürdőszobában szükséges összes mérést, és meg kell becsülnie, hogy a zuhanycsarnok mely méretei alkalmasak erre a helyiségre. Sokan tévesen úgy vélik, hogy minden modell szabványos paraméterekkel rendelkezik, amelyek csak megjelenésében különböznek egymástól, de ez nem így van. Számos lehetőség van a különböző magasságú és szélességű zuhanyokra, és jobb lenne előre kiszámolni, hogy melyik lesz az optimális vásárlás a fürdőszobában.

A zuhanykabin egy lenyűgöző rendszer.

Típusok és paraméterek

Miért fontos megismerni a zuhany méretét? Igen, mert a létesítmény minősége és összetettsége, valamint a további feltételek és a zuhanyzás kényelme függ ettől. Ezenkívül vannak szabályok és előírások a fürdőszoba elrendezésére, amelyet szintén figyelembe kell venni.

 1. A mérettől függően a zuhanyzók kis, közepes és nagy méretűek. Az első különböző méretű kerülettel készül, de szélessége nem, és a hossza nem haladja meg az 1 métert. Az átlagos méretek maximális oldalhossza 120 cm. A legnagyobb elemek legfeljebb 170 centiméter hosszúak. Az összes fenti termék magassága normál, mivel a struktúra alakja mindig döntő tényező a választásban. Attól függ, hogyan kell csatlakoztatni és telepíteni a zuhanyt.
 • A legegyszerűbb megoldás az egyenlő oldalú sarokzuhany. A külső rész kerek formájú, műanyag vagy üvegajtók beszerelésére szolgál. Az ilyen zuhanykabin nagyon kényelmes a kis helyiségekben: ez segít az üres sarok aktiválásában. Néha aszimmetrikus oldalak vannak - az aránytól függően. A tető nélküli ilyen kabin magassága 1850 cm. Tetővel ez az érték 2 méter 20 centiméter. Néhány gyártó kettős tetővel ellátott modellek gyártásával is foglalkozik, amely magasságát további 10 centiméterrel növeli.
 • A négyszögletes zuhanykabinok jó megoldást jelenthetnek a megfelelő méretű fürdőszobában. Egyenletesek és sokoldalúak is, de magassága standard - 1,8-2 méter. Az ilyen kabinok egyes típusai egyszerre 2 funkciót kombinálnak - egy zuhanyzóval és egy káddal. Ez utóbbit rendre lehet rendelni, és nem szabványos alakú és méretű, például négyszögletes kabin és fürdőszoba helyett - ovális fürdőkád és kerek ajtók. Az ilyen termékek magassága az ügyfél igényeihez igazodik.
 • Figyelembe kell venni a szerzett struktúra szorosságát is. Valójában egyes zuhanyzókban egyszerűen nincs tető, és a teljes magasságtól 15-20 cm-t vesz igénybe. Ezek a modellek tökéletesek a magasak számára. Ha határozottan egy zárt kabinet szeretne, győződjön meg róla, hogy kényelmes lesz a magasságával.

  A zuhanykabin megfelelő magasságának kiszámításához az univerzális képlet a zuhanykabin teljes magassága + 35-50 centiméter szükséges a kommunikáció telepítési helyéhez és + a dobogó magasságához, ha van ilyen.

  A késztermékek mellett a csapatzuhany is jó megoldás lehet, ami nagyon reális a saját kezével.

  alternatívák

  Ha a fürdőszobádban már van fürdőszoba, de zuhanyozni akarsz, az önök hatalmában állnak e két elem kombinálásához. A saját kezével zsebkendőt készíthet a szokványos műanyag függönyökkel, amelyek a fürdőszoba oldalára és falaira vannak szerelve. Az ilyen típusú termékek többféleképpen oszlanak meg: csúszó, összecsukható, összecsukható és helyhez kötött. Azonban az összes kemény függöny magassága standard és 150 cm. Ne felejtsük el ezt a számot hozzáadni a fürdőszobának a távolságához, és a zuhany magasságát kapjuk.

  A legegyszerűbb kiutazás egy raklap és egy ponyvás szerelése egy egyszerű, puha zuhanyfüggönyhez. Ebben az esetben fontos kiválasztani a megfelelő méretű tartályt.

  A vásárlás előtt el kell döntenie, hogy a zuhanykabin mely funkciói a legfontosabbak az Ön számára - elegendő lesz egyszerű zuhanyozáshoz, vagy valamilyen fürdőszobához szükséges mély tálca? Minden tálca legalább 40 cm-t ad hozzá a zuhany magasságához - ez pontosan a legalacsonyabb tartály falának hossza. A legmegfelelőbb modellek azonban olyan raklapok, amelyek magassága legalább 50 centiméter. Az ilyen zuhanyzók gyerekek számára mini-fürdőként használhatók, és a felnőttek számára sokkal kellemesebb lesz zuhanyozni.

  Természetesen vannak modellek, amelyek palettája gyakorlatilag nulla. Az ilyen tartályok a padlóba vannak építve, elég mélyek és nagyon kényelmesek a használatukhoz, azonban néhány beépítési lehetőség abszolút alkalmatlanná teszi őket egy lakás számára, mivel a rendszer megfelelő működéséhez szükséges, hogy a felszedő egy bizonyos magasságban és távolságban legyen a palettához képest, és ez csak lehetséges egy magánházban.

  Sokkal praktikusabbak azok a modellek, amelyeknek nagy magassága van a raklapon, és a padlótól megfelelő távolságra van elhelyezve. Az ilyen tartályok gyakorlatilag nem lépnek be egy teljes körű fürdőszobába, ráadásul nagyon egyszerűen telepíthetők. Minden külső kommunikáció a tartály alján lesz rejtve, ami azt jelenti, hogy nem kell dekorációs képernyőt vásárolnia.

  Külön tanácsok: annak elkerülése érdekében, hogy nehézségek merüljenek fel a magas falakkal ellátott raklapon, jobb, ha egy kis lépcsőt építenek a zuhanykabin előtt.

  A választás finomságai

  Mielőtt elmész az üzletbe, fogadja el ezeket az egyszerű titkokat.

  1. A befejezett szerkezet megvásárlása előtt készítsen méréseket az egész szomszédos területről. Győződjön meg róla, hogy a mennyezet magassága elég, és hogy a zuhany nem érintkezik más vízvezetékberendezéssel. A telepítésnek továbbá megfelelőnek kell lennie a rendszeres ellenőrzésekhez és a szerkezet hibás részei cseréjéhez.
  2. Ellenőrizze a vásárolt modell minőségét. Az anyaggyártás, a rögzítőelemek megbízhatósága, a szorosság - ezek a modell tartósságának meghatározó tényezői.
  3. A funkciókészlet is nagyon fontos. A kész komplexumnak rögzített paraméterei lesznek, de a "csapat" zuhanyzó, amely egy raklapból vagy fürdőszobából, valamint műanyag vagy üvegajtókból áll, testre szabható az Ön igényeinek megfelelően.
  4. Nincs értelme 80 cm-nél kisebb 80 cm-es méretű kabin megvásárlásához - kényelmetlen lesz állni, és alaposan megmossa a standard építésű embert.
  5. A kész zuhany maximális magassága 190 centiméter. A maximális magasság - 2 méter 30 centiméter, és ezeket a paraméterektől meg kell tiltani.

  Stílusos zuhany

  Általánosságban elmondható, hogy a zuhany optimális magasságát csak a mennyezet magasságának megfelelően kell kiszámítani azon a helyiségben, ahol a kabinat telepíteni fogják. Csak az összes paraméter figyelembevételével Ön képes lesz a kiválasztott vízvezeték jó minőségű telepítésére.

  A zuhanykabinok magassága: leírás, méretek és típusok

  A zuhanyzók sokféle modellje létezik, ezért nem könnyű eldönteni magának a megfelelő lehetőséget. A választás során figyelembe kell venni az anyag minőségét és típusát, valamint a zuhanyzókeret formáját és magasságát. Ezenkívül vannak olyan paraméterek is, amelyek befolyásolják e szaniter szerelvény minőségét és költségét.

  Zuhanykabin alakú

  A zuhanyzókabinok formája nagyon különböző lehet:

  Ha a hely otthont ad, akkor ezt a vízvezeték szerelvényt különféle módon végezheti el. Rendkívül szokatlan és eredeti tervezési modellek vannak. Ezenkívül a választás figyelembe veszi a zuhanytálca magasságát, amely magas vagy alacsony lehet. Az alacsony az idősebbek számára nagyon kényelmes, és a magas jól használható, ha gyermekek vagy háziállatok vannak a házban.

  Milyen típusú zuhanyzók?

  A zuhanyzókat számos paraméter különbözteti meg. Az alakban sarokba és falba vannak osztva. Funkcionalitása szerint:

  • zuhanyzóval;
  • zuhanyzóval és hidromasszázs funkcióval;
  • zuhanyzóval és török ​​fürdő hatással;
  • multifunkcionális.

  Az alapfunkciók mellett továbbiak is vannak. Ezenkívül az ilyen vízvezeték szerelvények költséggel térnek el, amely közvetlenül a gyártás anyagától, a gyártótól és a funkciók számától függ.

  Nyitott zuhanyzók

  Nyílt típusú vízvezeték-szerelvényt az jellemzi, hogy a kialakításában nincsenek lapok, és önmagában csak az oldalfalak korlátozzák. A zuhanyzók magassága különböző lehet, minden a modelltől függ. Alapvetően csak megfizethető áron különböznek az alapvető funkciókészletekkel.

  Ez a fajta fülke leggyakrabban egy sarokban vagy résszel van felszerelve, ami különösen fontos a kis lakások körülményei között. Ez a fajta egészségügyi berendezés biztosítja a szoba belsejét egy bizonyos szelídséggel és különleges eleganciával.

  Zárt zuhanyzók

  A zárt típusú kialakítás, amelyet zuhanytálcának is neveznek, elég stílusosnak és eredetinek tűnik. A zuhanycsarnok magassága - 200 cm tetővel. Minden oldalon a szerkezet falakkal van zárva.

  Ezek az eszközök egyszerűek és többfunkciósak. Ha úgy kívánja, bármilyen doboz tetszőleges formát választhat.

  A zárt kabinokat az a tény jellemzi, hogy teljesen el vannak látva egy résszel vagy sarkokkal a vízkezeléshez. Az ilyen vízvezeték szerelvények pecsételve vannak, és gyakran számos további jellemzővel rendelkeznek.

  Zuhanykabin méret

  A vízvezeték szerelvény méretei nagyban eltérhetnek. A legkisebb méret 70x70 cm és 90x90. A zuhany magassága abszolút lehet, minden a modell és a konfiguráció jellemzőitől függ. Tágasabbak négyszögletes modellek.

  Ha a helyiség mérete lehetővé teszi, egy téglalap alakú változatban egy ruhadarabot, törölközőt és tükröt biztosít. A fülkék méretének meghatározása érdekében a polcokra, állványokra, akasztókra helyet kell adni. A kabinnak olyan nagyságúnak kell lennie, hogy bármilyen súlyú személy kényelmesen zuhanyozhasson benne. Ezért a szükséges modell kiválasztásánál figyelembe kell venni a családtagok építését és életkorát.

  Raklap típusok

  Az abszolút zuhanycsapatok alapja a raklap. Különbségük, formájuk és mélységük különbözik. Függetlenül a zuhany magasságától, a tálcák több kategóriába sorolhatók:

  Sokan szeretnek mélyreható lehetőségeket vásárolni, mivel ezek a legmegfelelőbbek. A magas zuhanytálca magassága eléri a 40-50 cm-t, mindegyik a modelltől függ. Ezenkívül ezek a vízvezeték-berendezések különböznek egymástól. Különösen lehetnek ilyen modellek:

  • kerek;
  • félkör alakú;
  • negyedkör;
  • négyzet alakú;
  • sokszög;
  • bármilyen formában.

  Vannak olyan univerzális opciók, amelyek szabványos méretekkel rendelkeznek, így mindenféle zuhanyra használhatók. Ezenkívül a szerkezet hornyos vagy sima lehet. A hullámosított modellek drágábbak, mert nem annyira csúszósak és biztonságosabbak. Azonban alaposabb és mélyebb tisztítást igényelnek, mint a sima változatok.

  Az egészségügyi felszerelés kiválasztásánál fontos, hogy a serpenyő alakja tökéletesen illeszkedjen a fürdőszoba elrendezésébe. A négyzet alakú vagy kerek modelleket kompaktság jellemzi, ezért kis fürdőszobákra is alkalmasak. A négyszögletes vagy szögletes megoldások tökéletesen illeszkednek a nagyobb helyiségekbe.

  A raklap gyártásához különböző anyagokat használtunk fel. Az öntöttvas termékek zománcozott felületet tartalmaznak, amely nem különösebben ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Az öntöttvas edény meglehetősen nehéz, képes visszatartani a hőt. Egy jó megoldás olyan kerámiáknak tekinthető, amelyek nem igényelnek különös gondosságot, ugyanakkor elég törékenyek és hidegek.

  Az akril raklapok kedvezően hasonlítanak össze az összes többi modell között, mivel nagyon melegek, könnyűek, tartósak és nem veszítik el vonzerejüket.

  Az ajtók és a falak típusai

  A zuhanyfülkék ajtói - az egészségügyi berendezés egyik legfunkcionálisabb és legjelentősebb része. A működés kényelme a nyílás módjától függ. Ilyen típusú ajtók:

  A tolóajtók egy vagy több levélből állnak, amelyek nyitott állapotban egymás mögött vannak. Minél nagyobb a fül, annál szélesebb a design. Az ajtó mozgása görgőket vagy vezetõket biztosít, amelyek fel- vagy alul vannak szerelve. Az ajtókkal ellátott csuklós modellek jobbra vagy balra mozoghatnak, lapos vagy ívelt alakúak. Nyitottak, mint a szokásos ajtók, amihez szabad tér van a kabin előtt.

  Az inga típusú ajtóknál a forgás tengelye kis mértékben eltolódik a középső részhez. Kihúzhatóak kifelé vagy befelé. A gyártók gyakran gyártanak egyajtós modelleket. Az összecsukható ajtók minimális szabad helyet foglalnak el, és különböző számú szakaszuk lehet.

  A modelltől függően a zuhanyzók magassága és az oldalsó falak anyaga nagyon eltérő lehet. Gyakran a piacon üveg vagy akril falak vannak. Az üvegfalat a legjobbnak tartják, mert higiénikusabbak, ellenállóbbak és nem igényelnek különös gondosságot.

  Zuhany funkciók

  A modern zuhanykabinok számos funkcióval rendelkeznek, amelyek közül kiemelnie kell a következőket:

  A legnépszerűbbek a többfunkciós zuhanyzók. A raklap helyett drága modellekben hidromasszázs kád van.

  Egy másik népszerű funkció a török ​​fürdő hatása, amelyet egy olyan gőzgenerátor jelenlétének köszönhetően valósítanak meg, amely gőzt termel, és ezután egyenletesen eloszlik a kabinban.

  Hogyan válasszunk zuhanyt?

  Fontos paramétereket kell figyelembe venni, amikor kiválasztják a legjobb megoldást. Jó, ha az eszköz a hidromasszázs funkciója, mivel ez segít a pihenésnek és sok kellemes érzésnek a vízkezelésben.

  Ügyeljen arra is, hogy figyelembe vegye a padló magasságát és a pad méretét. A legjobb megoldás egy egészségügyi eszköz, amelynek magassága 2 méter, és a raklap mérete 80x80 vagy 90x90 cm, és ha a serpenyő is mély, akkor a dolgok moshatók benne. Figyelembe kell venni az utastér anyagát.

  Mielőtt megvásárolná ezt az egészségügyi eszközt, kiválasztja a zuhanykabin magasságát is. Alacsony vagy túl magas lehet, hogy nem nagyon kényelmes a használat, ezért feltétlenül figyelembe kell venni a fürdőszoba méreteit, valamint a családtagok magasságát, súlyát és egyedi jellemzőit.

  Anyagok zuhanyozók gyártásához

  A legjobb zuhanyzók kiváló minőségű anyagokból készülnek. A legjobb, ha a serpenyő és a fedél akrilból készül, és az oldalfalak és ajtók üvegszálból készülnek. Az akril nem halmoz fel a szennyezést, nem sötétedik, könnyen karbantartható és vonzó. Ugyanakkor nagyon tartós és rugalmas.

  A falak és ajtók gyártásához főként az erősen temperált üveg vastagsága 5-8 mm. Rendkívül megbízható és biztonságos, ugyanakkor kiváló megjelenésű és könnyedséget biztosít a tervezéshez. Van egy speciális tükörbevonata, amely teljesen eredetinek tűnik.

  Modern, kiváló minőségű zuhanyzók

  Az európai és kínai gyártmányú zuhanykabinok hatalmas választéka vevőket hoz nehéz választás előtt. A legjobb, ha nem vásárolnak olcsó termékeket, mert rossz minőségűek és nagyon kevés időt töltenek. Miután áttekintette az ilyen egészségügyi berendezések legnépszerűbb modelljeinek értékelését, kiválaszthatja magának a legérdekesebb lehetőséget.

  Minőségi zuhanyfülke Finn termelés Ido Showerama 8-5. Minden benne van a legkisebb részletességgel, és a kényelem és a funkcionalitás minden követelményét is figyelembe veszik. Választhat bármilyen modellt az üveg méretétől és típusától függően.

  Ennek a terméknek a fő előnyei sok funkció jelenléte, valamint kiváló minőségű anyagok gyártása.

  Érdekes lehetőségek a 190 cm magas folyókból álló zuhanykabinok. A széles választéknak köszönhetően maguk választhatják ki a sarok- és falmodelleket, amelyek magukban foglalják a rést is. Ezek többfunkciós, kiváló minőségű termékek. Ön is felvehet egy egyszerű zuhanykabin 180 cm magas, tető nélkül.

  A vezető helyet az IFO Solid SKR cég zuhanykabinjai foglalják el, melyeket a modern stílusos design jellemez. Az ilyen modellek jellemzője a varrások hiánya, amelyben szennyeződés és víz felhalmozódhat.

  Az Albatros T09 A009 MS (Olaszországban gyártott) és Lagard LYRA H (Németország) zuhanyzók jó minőségűek, megbízhatóak és funkcionálisak. Az olasz cég modern hidromasszázs kabint kínál alacsony bázissal. Az Albatros termékei lehetővé teszik, hogy élvezze a wellness törökfürdőt, a látványos felső esőzuhany, a függőleges hidromasszázs (hátsó, nyak, ágyéki régió). A német termék optimálisan kiegészíti a belső térséget, és vitathatatlanul kombinálható bármely lehetőségével. Az áramkimaradás elleni védelem, a digitális figyelés, a memória funkció a márka számos termékének számos előnye.

  Őseink nem aludtak, mint mi. Mit csinálunk rosszul? Ezt nehéz elhinni, de a tudósok és a történészek hajlamosak azt hinni, hogy a modern ember egyáltalán nem alszik, mint ősi ősei. Kezdetben.

  Bocsásson el hibákat olyan filmekben, amelyeket valószínűleg soha nem vett észre. Valószínűleg nagyon kevesen vannak olyanok, akik nem szeretnek filmeket nézni. Azonban még a legjobb filmben is vannak olyan hibák, amelyeket a néző észrevehet.

  9 híres nõ, aki beleszeretett a nõkbe Az érdeklõdés nem az ellenkezõ nemben való érdeklõdés nem szokatlan. Alig lehet meglepni vagy rázni valakit, ha bevallja.

  A fiatalabb megjelenés: a legjobbak a 30, 40, 50, 60 felettiek számára. A 20 éves lányok nem aggódnak a haj formájáról és hosszáról. Úgy tűnik, hogy a fiatalokat a megjelenés és a merész fürtök kísérleteihez hozták létre. Azonban az utolsó

  7 testrész, amelyet nem szabad megérinteni Gondoljon a testetekről, mint templomról: használhatja, de vannak olyan szent helyek, amelyeket nem lehet megérinteni. Tanulmányok mutatják.

  Miért kell egy kis zseb a farmerben? Mindenki tudja, hogy van egy kis zseb a farmeren, de kevesen gondolkoztak azon, miért lenne szükség rá. Érdekes módon eredetileg hely volt a xp számára.