Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan és mi kell a falakhoz igazítani a fürdőszobában a csempe alatt

A kerámia burkolólapok nem egyenlőek a szilárdsággal és a higiéniával. Ha nem akarja használni a drága szakembereket, vagy a befejezést a kézműveseknek kívánja bízni, hanem ellenőrizni őket, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy mit kell tenni. Tapasztalataink és gondjaid segítségével megismerheti, hogyan és hogyan lehet a falak falának szintjét megmérni, hogyan kell kezelni a felületeket, hogyan lehet a drága javítások minőségi eredményét biztosítani.

Az előkészítő munka spektrumában - az alap mérése, a bélés előkészítése, a rendszer kiválasztása és a lefektetési terv kidolgozása. Előzetesen számolni kell a csempék számát. Meg kell mérni a fal görbületét, és figyelembe kell venni, hogy a felületek beállításával a csempék száma jelentősen csökkenhet. A vágási munkák minimálisra csökkentése, az idő és a pénz megtakarítása egyszerű az egyes falakon elhelyezett csempék számának köszönhetően. Gyönyörű belső terek létrehozásához figyelembe kell venni a felhasznált anyagokat, a furnérozott falak előkészítésének módját, ismerni kell a szerelési technikákat, a varratok kitöltésének módszereit.

Tippek a csempe kiválasztásához

A fő minősége azoknak a területeknek, ahol mossa és mossa - magas szintű higiéniát. A javítások során a szobák felkészült területeit sorakoztatják. A megfelelően kiválasztott anyagokkal a fürdőszoba nem csak vonzó, hanem "közömbös" is lehet a samponokhoz és a mosószerekhez.

Kerámiatermék kiválasztásakor figyelembe kell venni a nedvesség felszívódását, kopásállóságát (például a PEI skála esetén a csiszoló tisztítószerek - I a nemzetközi ISO rendszer szerint) vagy az agresszív háztartási vegyi anyagokkal szembeni ellenállás (az "AA" jelölés a legnagyobb ellenállás, "D" a legalacsonyabb). A vízszigetelés és a kopásállóság hozzájárul a máz jelenlétéhez.

A falburkolatokhoz gyakran használják a nem szabványos méretű lapokat. Nem könnyű dolgozni velük. Ezek nehézek és gondosan előkészített felületeket igényelnek. Elvégre még egy kis szabálytalanság is kiborulhat, ami nagy formátumú blokkokon is feltűnő. A fürdőszoba csempeit mozaiknak nevezik. Könnyű számára nemcsak a falak koptatása, hanem a medencék vagy a fürdőkád tálak elrendezése is. Érdekes belső terek segítenek a steklomozaika létrehozásában. A fürdőszobák terét friezekkel hangsúlyozzák.

Előkészítő munka és tisztítás

A falak előkészítése a fürdőszobában kezdődik a régi bevonatok eltávolítása (csempe, festék, lakk, fa, tapéta). A domborműveket levágják, és a gödröket és üregeket egy oldat borítja. A falak mérik és vizsgálják a szabálytalanságok jelenlétét. Szükség esetén igazítsa azokat. Kötelező előkészítő szakasz - mérlegelés.

Mit tisztítunk? Por, szennyeződés, korom, zsír, régi maszk nyomai. Mindez ronthatja az új ragasztó tapadási tulajdonságait és a burkolólapok rögzítésének megbízhatóságát. A zsírfoltok elleni küzdelemben a tisztítószerek hatástalanok lehetnek. Ebben az esetben 3% -os sósavoldatot vagy 5% -os nátrium-hidroxid oldatot fordítunk. A velük való munkavégzés óvatosságot igényel. Ha a megoldások érintkezésbe kerülnek a bőrrel vagy a nyálkahártyákkal, akkor öblítsük le vízzel.

Milyen eszközöket használunk?

 • koptató;
 • csiszolás;
 • valamint a kaparók, a légy kefék vagy a kefék merev sörtékkel.

A falak falra helyezéséhez túlságosan durva helyeket gittal kezelnek.

Mi a teendő a régi csempékkel?

Két módon lehet megszabadulni a régiektől:

 • egy használt réteg eltávolítása (a felső sorból kiindulva, a vízvezeték védelme után);
 • új réteget helyeznek a meglévő tetejére.

A második módszer a "pormentes" javítás egyik változata. Ezenkívül rendkívül gyors feldolgozásra is használják. Ha az egykori lapkát egyenletesen és helyesen rakta le, ezt a réteget alapként lehet használni. Fontos a kerámia felületek megfelelő ragasztásának kiválasztása és a kerámia egyenletességének alapos vizsgálata.

Ideális egyenletesség - nagy ritkaság. Még 2-3 év működési idő sem halad át nyom nélkül, és kicsi és nagy hibákat, pl. Repedéseket tár fel. A tengely mentén történő eltérések esetén a burkolólapot eldobni kell, ami önmagában nehézkes és szinte mindig károsítja a csempézett alapot. Az utóbbit cementtel kell lezárni és kiegyenlíteni.

Milyen eszközökre van szükség?

 • perforátor, amely jelentősen felgyorsítja a folyamatot;
 • kalapács;
 • véső (mindkét csempe szélét összekapcsoljuk, és egyenként elválasztjuk a falról).

A csempe alatt cement, rétegelt festék, roncsoló vakolat található. További terhelés esetén ezek a megbízhatatlan rétegek leesnek. Az ilyen kockázati zónákat az előzetes megütés határozza meg. Ha a "falak áhították", vagyis a hang süket, egy lyukasztó a kezében és folytatódik. Az így kialakult kupolák közelednek.

Pontosan a festékrétegre

Nem tudom eltávolítani a festéket? Igen, de az egyetlen festék, amely jó tapadást biztosít a csempe számára, vízalapú. De tetején meg kell húzni a rácsot, majd használjon speciális ragasztó keveréket.

Minden más régi festékbevonatot eltávolítunk:

 • (pl. AFT-1). Ezeket ecsettel kell felhordani és a festéket buborékolás után eltávolítani;
 • az épület fen, a felmelegedés után a festéket eltávolítják egy spatulával vagy kaparóval;
 • perforátorok speciális fúvóka-spatulával;
 • vágógépek (beillesztett kártyaolvasóval);
 • néha szaggatott, spatula vagy ciklus, csiszolópapír.

A dombok lecsapása

Általában a falak összehangolása a fürdőszobában kezdődik a halmok vágása. Puha felületeknél (gipsz, gipszkarton) használjon spatulát vagy kalapácsot vésővel. Mások számára - lyukasztó fúvókával vagy darálóval. Annak érdekében, hogy ne szakadjon meg, a lemeznek illeszkednie kell a felület típusához, a vasbeton azonban éppen ellenkezőleg, a sima falak problémáját okozza. Nincs semmi elkapni! Szúrni vagy vésővel van szüksége. Ha a szobák sarkán, a mennyezet alatt vagy az elektromos csatlakozóaljzatok közelében dolgozik, ügyelni kell.

A vakolati falak vakolati megoldásai csak kisebb érdességűek. Javasolt a gipsz vagy cement alapú keverék. Ha a csepp több mint 6 cm, akkor speciális víztaszító impregnálóval gipszkarton lapokat kell alkalmazni. Az anyagot könnyedén meg lehet vágni, dokkolni, tele tölteni. Sem a láncindító, sem a dombtető vágása nem szükséges. Az ideális falfalak lehetővé teszik a közbenső rétegek elválasztását a partíciók és a gipszkarton között. Támogatja a hang- és hőszigetelést.

Extra staking

A tűzés célja, hogy azonosítsa a fal legkiugratóbb részét. Ezt a kábel és a fal közötti minimális távolság határozza meg. Tehát amikor a falak beigazítása a fürdőszobában van itt a legvékonyabb gipszréteg helye.

 • hosszú uralkodó;
 • szinten;
 • kötél vagy speciális súly (kötél és rögzített terhelés);
 • körmök körül, amelyek márkák gipsz vagy megoldás lesz rendezve.

Staking algoritmus

 • a mennyezetről és a 30-40 cm-es szöget bezárva, az 1. köröm meghajtása;
 • a kupak és a fal alapja közötti távolság megegyezik a gipszréteg méretével;
 • csökkenti a súlyt a körömből, és nem érte el a padlót;
 • 30 cm-es magasságban a padlóról egy 2-es körmön vezetünk;
 • a kupakja megérinti a vezetéket;
 • függőlegesen az 1. és a 2. köröm közé, a harmadikba vezetünk úgy, hogy a sapka megérintse a vezetéket is;
 • az ugyanazon fal 2. sarkában az eljárás megismétlődik;
 • Negyedik, ötödik és hatodik körmök kalapálnak;
 • hogy ellenőrizzék a fal alapját, az első és a hatodik, a második és a negyedik körmök átlósan vannak kötve egy zsinórral;
 • ha a vezeték megérintette az alapot, akkor a fal egyenetlen;
 • ha a kidudorodásokat nem vágják le, a körmöket ugyanabból a sorból távolítják el, és újból hajtják úgy, hogy a golyó a kidudorodásokon 20 cm - 25 cm;
 • gipszen, 100 mm-120 mm-rel a falról visszavonulnak, köztes jelzőt helyeznek el (majd rögzített vastagságú ragasztóréteggel rendelkeznek);
 • a vízszintes 7-es és 8-as szögek között 1 és 4 között;
 • a 9 és 10 szögek 3 és 5 között vannak;
 • 11 és 12 között 2 és 6 között;
 • a körömtől a körömtől való távolság kevesebb, mint 2 m, és erős szabálytalanságokkal kevesebb;
 • az eljárást hasonló első egyenletességi ellenőrzéssel, konvexitás érzékeléssel és illesztéssel végezzük.

A minőségek gyártásához 2 réteg habarcsot kell alkalmazni, amelynek átmérője kb. 50 mm és vastagsága 5 mm a körömfej felett. Miután az oldat be van állítva, a védjegy teteje a kupak aljára van vágva, és a jel síkja szigorúan párhuzamos a falhoz. A jelek oldalainak vágása után 30-40 mm-es négyzetek maradnak, amelyekhez a szabály rögzítve van (habarccsal, körmökkel) és a vakolás megkezdődik. Így, a fal rögzítésének befejezése után, a világítótorony burkolólapok és minőségek telepítése az oldatból, a falak készen vannak a bélésre.

A falak előkészítése a csempe alatt: megoldások a fürdőszobában

Ha úgy döntenél, hogy a fürdőszobában csempe csempe, akkor nem az utóbbi vásárlásával kell kezdeni, hanem a falak előkészítésével. A falak vagy a padló kezeletlen felületéhez ragasztott cserép nem tart sokáig. Az idő múlásával elkezd csökkenni, vagy apró, szövedékszerű repedésekké válni. Ma egyik ok miatt sokan inkább saját lakáson végeznek javításokat, különösen azért, mert az építési boltok tele vannak különböző anyagokkal, és az internetes video tutoriák segítenek megoldani bármilyen problémát. A javítások indítása, szakemberek igénybe vétele nélkül ne felejtsük el, hogy a fürdőszobában végzett javítások különleges megközelítést igényelnek, mivel itt a nedvesség és nedvesség "él" sehol.

Különlegességek

A modern csemperagasztó lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen felületre ragasszon, még a festéket is. De a sajátossága az, hogy a jó minőségű javítás nem függ a ragasztótól és a cseréptől, hanem a falak előkészítésétől. Hozzá kell tenni, hogy tökéletesen egyenletes állapotba kerüljenek, és ne legyenek "remegő" szakaszok. Csak utána olvashatja a cserép lefektetését.

Így annak ellenére, hogy a cement alapú ragasztók vagy speciális habarcsok akár 5 cm-nél is kisebb eltéréseket képesek szintetizálni, javasoljuk, hogy még mindig spatulát vagy csiszolópapírt vegyen be, és tisztítsa meg a felületet a portól, piszoktól, "lógó" vakolattól vagy festéktől. Ezenkívül, hogy munkája ne legyen hiábavaló, ne felejtsd el elmosódni a jelentéktelen, első pillantásra, hibák (repedések és így tovább).

Ha lényegében egyenetlen faligazítást tervezünk vagy gipszt használva, ami nagy anyagfelhasználást igényel, vagy gipszkarton gipszkarton (gipszkarton) szükséges, ami néha jelentősen csökkenti a helyiséget. Mindez attól függ, hogy milyen módon döntöttél, hogy használd a berendezést: a gipszkarton lapjait ragasztani lehet, és felépíthetsz egy keretszerkezetet.

Előnye és hátránya

Tehát van egy alternatív - gipszkarton vagy gipsz. Ha beszélünk a költségvetés megtakarításáról és a folyamat egyszerűségéről, akkor a legköltségesebb és leggyorsabb mód, amely nem igényel nagy készségeket, biztonságosan hívható a gipszkartonhoz. Azonban figyelembe kell venni, hogy a gipszlapokkal ellátott helyiség lefedése jelentősen csökkentheti a helyet. Ezenkívül itt hő- és vízszigeteléssel kell számolni.

Ha a fürdőszoba területe kicsi, vagy kisebb szabálytalanságok vannak, akkor jobb, ha megáll a gipszelrendezésnél. A gipszkel végzett munka, a gipszkartonnal ellentétben, egy kicsit többet költ (ez mind függ a fogyasztástól). A kezdők számára először nem lesz könnyű, hiszen bizonyos készségekre van szükség. Ezenkívül a vakolt falnak száraz időre van szüksége, amely az alkalmazott rétegtől függően akár 7 napig is tarthat. Nem ritka, hogy amikor pénzt takarítanak meg, a gipszkarton és a gipsz használatának kombinációja megfelelő.

anyagok

Miután felmérte a falak állapotát, és helyesen meghatározta a leginkább megfelelő szintezési módszert, megy a hardverraktárakba, és megismerkedhet a meglévő anyagokkal.

gipszkarton

A gipszkarton vagy gipszlap lapok különböző színváltozatokban kaphatók. Nagyszerűek a gyors és tökéletes összehangoláshoz. Bár a fürdőszobának megvásárolnia kell, magas nedvességállósággal kell rendelkeznie. Nagyon tartósak, így képesek ellenállni a dekoratív burkolólapoknak is. A könnyű használat és vágás telepítésekor, ami hozzájárul az anyag gyors felhasználásához és gazdaságos fogyasztásához. Mielőtt telepítené őket, mivel egy fürdőszobáról beszélünk, jobb lenne, ha a falat gombaölő alapozóval előkészítenék, annak ellenére, hogy már speciális fertőtlenítővel kezeltek.

A tökéletesen lapos falakon vagy falakon apró repedésekkel és durvasággal ragaszthatók a gipszkarton. Ebben az esetben javasoljuk, hogy előzetesen távolítsa el a tömörítéseket, és zárja le a meglévő lyukakat. Nagyon fontos a ragasztó megfelelő hígítása, az utasításoknak megfelelően. Az a tény, hogy idővel a rosszul ragasztott, csempével súlyozott lapok és a rosszul hígított ragasztóval ragasztott gipszkartonok a nedvesség miatt elmaradnak a fal mögött.

Ha a hely helyet biztosít, jobb, ha vízszintesen és függőlegesen vízszintesen és függőlegesen rögzítik a gipszkartonokat a speciálisan horganyzott fémből készült kerettel. A keret elrendezése - az eljárás egyszerű, a szintet, a fúrót és a jelzőfényeket fel kell raktározni, ami rendes szálból készülhet.

Bármelyik módszer a gipszkarton rögzítéséhez, fontos, hogy lezárja a lapok ízületét. Ebből a célból egy speciális hálót adnak el (van öntapadó is), amelyet be kell ragasztani az így kapott varrásnak, majd egy kis réteg rágót kell rá alkalmazni.

Néha betonfalakkal rendelkező gipszkarton helyett PVC paneleket használnak, amelyek szintén könnyen felszerelhetők, és valamivel olcsóbbak is. De itt emlékeznünk kell arra, hogy ez az anyag gyúlékony és nedvességet képes felhalmozni, majd kellemetlen kémiai szagot bocsát ki.

Gipsz: melyik jobb?

Néhány építő, akik pénzt spórolnak, önállóan készítenek gipszkeveréket, amely a cementet homokkal vagy agyaggal ötvözi. A kezdők számára jobb, ha kész keverékeket vásárolnak, amelyek széles skálája a boltokban meglehetősen széles (az agyagtól a gipszig). Ha öngyártást végeznek, például cement-homok habarccsal, akkor hibát követhet el a kívánt arányban, ami hatással lesz a javítás minőségére, és nagymértékben bonyolítja azt. A vásárlók legnagyobb igénye a cement és a gipsz alapú modern por. A vakolat keveréket szigorúan az utasításoknak megfelelően hígítjuk. Túl folyékony oldat rosszul lesz rögzítve, lefolyik, és túlságosan vastag anyagokat vesz fel, amelyek nagyon nehéz elkenni.

Ezenkívül ne feledje, hogy a hígított keveréket azonnal fel kell hígítani, mivel a hígított keverék kb. 30 percig keményedik, ez az az idő, amely alatt gyorsan fel kell használni a gipszkeveréket, amikor még mindig kijavíthatja az alkalmazást.

A cement alapú vakolat a gipsztől eltérően alkalmas mind belső, mind külső munkákra. A cementhabarcs nagy szilárdsággal és nedvességállósággal rendelkezik, amely alkalmas a fürdőszobában való használatra. Azonban meglehetősen nehéz, ezért nem ajánlott nagy réteget alkalmazni. Vannak olyan esetek, amikor a csempe sűrű cementréteggel esett le. Az ilyen esetek elkerülése érdekében nem ajánlott a falazat vakolatát, hanem vastag réteg cementcementet alkalmazni, hanem előretolni, a duzzanatok eltávolításával. Ezután viszonylag lapos falat állítunk be a kívánt állapotba egy közepes réteg cementgasztával.

Ne vásároljon vakolat alapját a vakolat a fürdőszoba befejeződéséhez, mert elnyomhatja, felszívhatja a túlzott nedvességet idővel. Az ilyen megoldás használata megengedett, ha a vakolatot vízszigetelő alapozóval kezelik, mielőtt a lapkát felhelyeznék. Vakolat vásárlásakor a gyártó (belföldi vagy importált) irányíthatja, de ügyeljen arra, hogy megnézze a falnak megfelelő anyag megfelelőségét, ami minőségi javítást biztosít. A munka megkezdése előtt a fal különféle alapozóval kezelhető bármilyen formában.

Az építők szerint a réz-szulfát por hatékonyan megvédi a gomba megjelenését. Ezenkívül a többi modern eszközhöz képest vonzó áron értékesítik.

Ha még mindig vastag réteget kell alkalmazni, javasoljuk cement-mész habarcs használatát, amely acélvakolat-háló telepítését foglalja magában. Az ilyen összehúzódás körülbelül egy hónap elteltével teljesen megszárad, a csempe behelyezése legkorábban 7 nappal a bélés után megengedett. A keverék megvásárlásakor meg kell vizsgálni a gyártó által bejelentett felületkezelő összetételt: vékony vagy vastag. Ha a keveréket helyesen választják meg, akkor nem szükséges egy vastag réteg felhordására szolgáló rács beszerelése.

A speciális vakolat vastag réteg alkalmazására nagy viszkozitási index van.

A különféle felületekkel való munkavégzés finomságai

Van még egy fontosabb árnyalat, amely befolyásolja a falak burkolásának jó és jó minőségű előkészítését. Arról az anyagról beszélünk, amelyből a falakat, a válaszfalakat és a házat egészben (tégla, fa, beton stb.) Készítik.

tégla

Az öreg téglaházak, például, csak egy csapágyrészből állnak, a fennmaradó rész pedig gipszkartonból készül. Az ilyen szerkezetek leggyakrabban cementes habarccsal vannak bevonva egy fém hálóra, ami észrevehető magasságú gömböket okozhat, legfeljebb 10 cm-t érve. A fal ilyen körülmények között történő feldolgozása a rosszul ragasztott vakolat teljes vagy részleges eltávolítását jelenti.

Ezután a szabálytalanságok elkerülése érdekében a falat alaposan meg kell tisztítani és ugyanilyen megoldással kell kezelni. Annak érdekében, hogy a sarkok ne veszítsék el alakjukat, tanácsos fém sarkokat vásárolni, amelyre a vakolat kerül alkalmazásra. A fal befejezése előtt célszerű olyan bevonóanyaggal (egyfajta szigeteléssel) kezelni, amely védi a téglát a nedvességtől.

faipari

A régi vakolat könnyen eltávolítható a téglából, de nehéz a fa tisztítása. Ilyen esetekben a fal sík felületének elérése érdekében könnyebb használni egy speciális nedvességálló zöld gipszkarton (lásd fent). A felületről eltávolítani mindazt, ami eltávolítható, szinte bármilyen megoldással (mész, agyag, cement) ajánlott vakolni. A fa ebben az esetben egy szerény anyag, de még mindig egy földi habarcs lenne ideális lehetőség, mivel nem igényel nagy kiadásokat. Annak érdekében, hogy megakadályozza a gipsz csúszását, egy fémrácsot vagy az úgynevezett zsindelyt fel kell szerelni egy fa felületre. Miután a fát egy kis réteg agyag vakolat mögé rejtette, elkezdheti a gipszkarton gipszelését, ami tökéletesen sima megjelenést kölcsönöz.

beton

Előregyártott házaknál a házak szerkezeti jellemzői miatt (a ház erõs vasbeton padlóból épülõ) miatt a falak lebontása új építésre nem megoldott, ezért itt a falak viszonylag egyenletesek lesznek. Ha még mindig szükség van a falak szintre, akkor a cement vagy gipszkeverékek használata megfelelő. Mindez az igényeid és a falak görbületétől függ. Könnyebb dolgozni egy gipszalapú megoldással, mivel nem szükséges állandóan nedvesíteni a felületet. A gipsz, a cementhez képest, világosabb és simább felületet ad. A cement durva és sötét. Mivel a csempézésről beszélünk, a kezelt felület színe és az érdesség nem számít. Ilyen esetekben a cement alapú habarcs nedvességállóbb, mint a gipszhabarcs.

5 mm-t meg nem haladó kisebb szabálytalanságokkal könnyebben rögzítheti a falakat normál építőanyaggal.

monolit

Ha egy monolit házban simítasz, akkor készen áll a vakolásra. Az a tény, hogy az ilyen házak különböző anyagokból készülnek (habbeton és beton, nyelv- és horonyblokkok), ezért csak gipsz segítségével gyorsan, olcsó és hatékonyan rögzítheti a különböző felületek durvaságát. Valószínűleg itt nem lehet lézersugár és jelzőfény nélkül, mert az ilyen házak összezsugorodnak, ami tükröződik a fal különbségeiben. Ilyen esetekben a szintezési módszer a fal görbületétől függ. Ha a cseppek kisebbek, akkor egy gipszhabarcs nagyon alkalmas. Ha vastag réteg vakolatra van szükség, jobb, ha előnyben részesítjük a cement alapú keverékeket.

Önön áll, hogy melyik kiegyenlítési módot választja. A legfontosabb az, hogy figyelembe vegyék a minőségi javítást érintő főbb pontokat.

Tippek és trükkök

Ön úgy dönti el, hogyan kell szintetizálni és előkészíteni a falakat, mielőtt a csempe behelyezése előtt.

Bármely módszer kiválasztása hatékony lesz, ha néhány alapvető szabályt követnek.

 • Meg kell tisztítani a falat a régi rosszul tapadó vakolatból, festékből és így tovább.
 • Az amatőrök számára biztonságosabb lesz egy por alakú keverék megvásárlása a kiegyenlítéshez, ahelyett, hogy felkészítené magát, mivel hibát követhet el, és nem tudja fenntartani a szükséges arányokat.
 • Válassza ki a gipsz alapját az anyag, amely a ház készült.
 • A keverék vásárlásakor vegye figyelembe a gyártó által megadott összetételt, és hasonlítsa össze az Ön igényeivel (vastag vagy vékony réteg alkalmazása esetén).
 • A megoldást szigorúan az utasításoknak megfelelően készítse el. Ne feledje, hogy gyorsan szárad, ezért ne irányítsd túl sokszor egyszerre.
 • Ahhoz, hogy a szintezett fal hosszú ideig szolgáljon, ne felejtse el kezelni egy primert és hagyja megszáradni.
 • Ne feledje, hogy a maximális nedves helyiségben dolgozik, így csak antibakteriális és gombaölő alapozó nélkül teheti meg.
 • A legjobb hatás akkor érhető el, ha egy primert és egy azonos márka keverékét használják.

A következő videóban látni fogja, hogyan kell a falakat tapasztani a saját kezével és hogyan kell megfelelően igazítani a falakat a jelzőfények mentén.

falak

A befejező munkák során gondosan fel kell készülni a felületre, hogy az anyag jó tapadást biztosítson az alaphoz. A falaknak a csempe alá történő igazítása - egy nagyon szükséges munkahely, mint egy egyenetlen felületi csempe, nem fog szorosan tartani. Ha a befejező anyagot előzetes felkészítés nélkül a falra helyezi, nagyon valószínű, hogy a jövőben szükség lesz a csempe áthelyezésére az egész falon vagy külön szakaszain. Ezenkívül a fal szabálytalansága sérti a megjelenés esztétikáját, a csempe minden szabálytalansága jól látható és észrevehető.

Tartalomjegyzék:

A felületi érdesség értékelése

Kezdetben meg kell vizsgálni a javítandó felületek szabálytalanságait. Ehhez használjon egy hosszú, legalább 2 m méretű vagy vízszintes épületet. Egy szöget a helyiség egyik sarkába vezetnek, így 2-3 mm-es szakaszt hagynak a felszínen. Ő végzi el az első jeladó szerepét. Ezután töltsön be bármilyen terhelést, kösse rá a szálat, a szál másik végét körbezárja a körmön, hogy ne érje el a padlót néhány centiméterrel. Terhelésként optimális a közepes méretű anya kiválasztása, a legjobb, ha egy nylon szálat veszünk, mivel kevésbé érzékeny a deformációra. Ha a felfüggesztett terhelés leállítja az oszcilláló mozgásokat, a szálat egyenes vonalba húzza. Ezenkívül a terhelés túlsó oldalának alsó részén egy másik szöget vezet be, sapka ugyanazon a vonalon található, mint a menet.

Az egész eljárást megismételjük a fal másik oldalán. Kiderült, hogy a felületen négy szög van, ami két egyenes vonalat képez. Most még egy szál átlósan van rögzítve - a felső ponttól a másik oldal aljára. A húzás során a szál ne érintse meg a falat. A feszített szálak lehetővé teszik, hogy egyszerűen azonosítsák a fal minden egyenlőtlenségét. Ez az értékelési módszer költségvetés, és nem igényel különleges eszközöket.

A felületek 10-15 mm-es eltérései esetén a falakat gipsz vagy cementkeverékekkel kell kiegyenlíteni. Jelentősebb szabálytalanságok helyes gipszkarton lapok. Ezt a módszert száraz vakolatnak is nevezik. Mindhárom módszer alkalmas a felületek simítására a csempeburkolat alatt.

Egy keverék kiválasztása a szintezéshez

A keverék kiválasztása a falaknak a csempe alá helyezéséhez a saját kezével kell összpontosítania, hogy milyen vastag legyen a réteg a falakon. Figyelembe kell venni a kötőanyag típusát is. Racionálisan alkalmazható gipsz alapú keverékek alkalmazása a nappaliban, ezeken a helyiségekben nem csak a minőség minősége, hanem a mikroklíma is. A gipszkeverék megfelel ezeknek a tényezőknek. Magas páratartalmú szobák - konyha, fürdőszoba, WC, a cement alapú keverék optimális. Ezek a bevonatok megtartják a nedvességet, és nem engedik bele mélyedni a betonpohárba.

A megoldás önkészítéséhez nincs szükség különleges készségekre és szokásokra. A cementhabarcsot az M400 cementmennyiség 1 részéből 6 rész homokba készítik. A sütési folyamat így néz ki - a homokot egy edénybe öntik, és tetejére egy cementréteget alkalmaznak. Minden komponenst jól összekevertünk, majd lassan hozzáadtunk vizet a tartályhoz. Az egész keveréket összekeverjük a folyékony tejfehérje konzisztenciájával.

Bizonyos esetekben a kézművesek a keverékben dolgoznak 1 rész cement arányban 2-3 rész homokkal. Az ilyen megoldás több műanyag, könnyebben és gyorsabban működik vele, különösen akkor, ha szükséges egy olyan függőleges felület díszítése, amelyből a megoldás általában lefolyik és leesik. Az elkészített keveréket az utasításoknak megfelelően hígítjuk, a hígított oldatot 1-2 órán belül kell felhasználni, ezért ne dolgozzon azonnal nagy mennyiségű munkadarabot. Azonban a falak illesztése a csempeárnál kissé csökken, ha a keveréket önállóan dolgozik, és nem készen vásárolni.

A falak illesztése a csempe vakolat alá

A falak feldolgozásának optimális alkalmazása vakolattal tégla vagy tömb alapján. Ez az anyag a vasbeton alapjaira van fektetve, de ezeknek a munkáknak a kivitelezéséhez külön fémkeretet kell elhelyezni. A munka helyes elvégzéséhez fémkarbantyúprofilot kell felszerelni. Az anyag két módosítása - PM 21x6 és PM 26x10. A jelölésben szereplő számok a profil alapja szélességét és a világítótorony magasságát jelzik, vagyis a réteg vastagságát, amely a felszínen fekszik. A világítótornyok hossza a standard kivitelben három méter, fém ollók pedig a világítótorony lerövidítésére szolgálnak. A világítótornyok függőleges helyzetben vannak a habarcs-modellezésre. Az illesztés során végzett munka a következő algoritmus szerint történik:

Először is, szerelje fel az egyenes vonalat, amelyen telepítenek beaconokat. Ehhez használja a fonalat, amelyet a fentebb leírt módon feszítettek. Mindegyik sorban 5 habarcsot helyezünk. A szobrokra egy jelzőfény kerül telepítésre, és telepítéskor a szerelési lyukakon keresztül oldódik bele. Ezután a beépített jeladó szintje az épület szintjén áll. A kész címkék között a szálakat nyújtják, és egy síkot képeznek a feldolgozott felület teljes területére.

Ezután szerelje fel a köztes jelzőket, amelyek a már felkészült címkék szálak között feszültek. A jelek között olyan távolság van, amely elegendő a szerszám hosszához, és amelyek a szintező munkát. 1,5 m hosszú szabály esetén a világítótornyok közötti optimális távolság 1,2-1,3 m.

A mesterek felszínének alapozása az egyik kötelező munkafázis. A folyékony alapozók növelik az anyagnak a felülethez való tapadását. Primer van egy nagy szám. A helyes primer kiválasztása függ a csempe alatt lévő falak szintezésének végső költségétől, valamint az elvégzett munka minőségétől. A bevonat minden típusához egy adott anyagminőséget használnak.

A primereket ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal kell felhordani. Ha egy alapozót alkalmaznak olyan bevonatra, amely nagy abszorpciós sebességgel rendelkezik, akkor több réteg folyadékot kell alkalmazni egymás után, miután az előző réteget felszívja. A téglafalaknál a mesterek azt javasolják, hogy ne költsenek pénzt a láncfelvásárlásra, hanem egyszerűen nedvesítsék a falat vízzel. Ez az intézkedés biztosítja a vakolat megfelelő szilárdságát a szárítás után.

 • Maga a vakolási folyamat.

Az összes munkát hagyományosan három részre osztják, mindegyik egy gipszréteg. Az első réteget közvetlenül az anyaghoz alkalmazzuk és splash-nek nevezzük. Ezt a réteget vékonyan alkalmazzuk és folyékony oldattal végezzük. Vastagsága legfeljebb 2 mm.

A második réteg a föld. Az oldat sűrűbben gyúródik, vastagsága 5-6 mm. A harmadik réteg a végső réteg. Vékonyabb, mint az első bevonat. Az anyag a felszín felett el van osztva, amíg teljesen nem illeszkedik. Minden előző rétegnek jó száradást kell hagynia, mielőtt folytatná a következő használatát. Minden réteg között egy réteg alapozó, amely szintén jó száraz. További részletek arról, hogyan lehet a falakhoz illeszteni a burkolat alá a videót a szakasz végén.

A falak összehangolása a csempeburkolat alatt

A kendőt a befejező munkák elvégzésére használják, mindenféle felületen kezelik. A gittelés egyszerűbb, mint a vakolat, mert a leggyakrabban a saját kezével történik. Megfelelő vakolat és a falak falazásához és a festéshez, valamint a falburkolat alá igazításához. A legjobb, ha beton és fa felületeken használják. A gipsz-falak kiegyenlítésére szolgáló algoritmus így néz ki:

 • Először is, végezzen kutatásokat a felületi szabálytalanságokról. Ezek különféle hornyok, repedések vagy forgácsok. A legmélyebb hibákat gipsszel borítják, vagy habszivárgást okoznak. Ha lehetséges, emelje fel a lehető legmagasabb szintet, majd kezelje a felületet egy alapozóval, amely lehetővé teszi, hogy jól megszáradjon.
 • Ezután helyezze el az első gittréteget. Ezzel szemben a gipszben az első réteg vastagabb, 2-3 mm, és egyes esetekben mind az 5 mm. Ha vastag gittréteget kell elhelyezni, akkor ezt több lépcsőben kell elvégezni, ellenkező esetben a gitt a saját tömegének nyomása alatt leesik a falról.
 • Az első réteget jól száradni hagyjuk, majd újra bepermetezzük és ismét megszárítjuk. A második réteget közvetlenül az alapozó szárítása után helyezzük el. Vékonyabb az előzőnél, és kb. 1 mm vastag. Ez az utolsó réteg, amely a felületet szintre emeli.
 • Ha a falat a csempeburkoláshoz igazítják, akkor a második réteg alkalmazása után végzett munkát befejezettnek tekintik, mivel maga a csempe elrejtheti a falak kisebb hibáit. Ha a falat festés vagy tapétázás céljára állítják be, akkor a felületet finom csiszolópapírral dörzsöljük, hogy eltávolítsuk a gitt összes finom ráncát.

Igazítsa a falakat gipszkartonhoz

A falaknak a csempe alá helyezését gipszkarton vagy rétegelt lemez esetén akkor alkalmazzák, ha a falak határozott hibái vannak, amelyek mélysége vagy magassága meghaladja az 5 cm-t, a szakértők ezt az intézkedést megpróbálják megtenni, és a gipszkarton falakat szintre állítani, mivel a gipszkarton beépítésének egyik fő hátránya. A telepítés során ez az anyag gyakran megköveteli a keret telepítését, a gipszkarton lapja mellett elég vastag. Ennek eredményeképpen a munka befejezése után a padlófelület jelentősen csökken. Ez a csökkenés különösen érzékelhető a kis területű helyiségekben.

A gipszkarton vastagságának minimálisra csökkentése érdekében nem fémprofilra van felszerelve, hanem egy speciális ragasztóval. Ezen munkák egyik leggyakoribb márkája a Knauf ragasztó "Perlfiks". A gipszkarton ragasztóval történő rögzítésének alapja a lehető legerősebb, törésmentes részek nélkül. Ha vannak, kárpitozottak és gipszekkel fedettek.

A felületet ne érje kondenzáció és fagyás, térbeli deformáció és kondenzátum felhalmozódása. Mielőtt a lapokat a falra telepítené, alaposan zsírtalanítják és tisztítják a különböző anyagok maradékanyagait, amelyek csökkentik a ragasztó tapadásának a felülethez való ragasztását. A fal megtisztítása és előkészítése érdekében a következőképpen járjon el:

 • Fal óvatosan őrölt. Olyan felületeken, ahol a nedvesség felszívódása nagymértékben mély talajjal történik. Kis mennyiségű pórusú sűrű felületeken, beton alapozó segítségével. Az átlagos vagy normál nedvesség felszívódási sebességgel rendelkező felületekhez univerzális anyagokat használnak.
 • A primer felhordása vagy az ilyen munkák elvégzése előtt a szükséges méretű szakaszok kivágódnak a gipszkartonból. A mérésnél figyelembe kell venni azt a tényezőt, hogy a lemez és a padló között a réteg hiánya a ragasztó száradásakor a rés szélessége 10 mm. A mennyezetről a lapra is hagy egy rést, de kisebb - 5 mm. E hiányosságok biztosításához használjon bármilyen rendelkezésre álló anyag bélését.
 • A lapok telepítése előtt a kommunikációhoz kapcsolódó munkákat biztosan elvégezni kell, mivel ezt a gipszkarton ragasztása után lehetetlen elvégezni. Minden doboznak, aljzatnak és kapcsolónak legalább 20 mm-re ki kell húzódnia az alap felett.
 • Ragassza fel a ragasztót a lemezek vágására. Készítsen bármilyen kényelmes szilárd eszközt, például egy spatulát. A ragasztót csoportokban alkalmazzák, a távolság 30-40 cm között van, a rétegtől a széleig tartó távolság legalább 5 cm.
 • A lapokat a falhoz nyomják és ragasztják. Az anyagon megérintve elérheti a ragasztó keményedését és a lap sűrű csomagolását. A megtervezett kartonot óvatosan kezeljük újra egy nagy behatolási alapozóval. Miután az alapozó megszáradt, a felület további munkára készen áll.

Hogyan illessze össze a falat a csempe alatt: 3 fontos lépés


A szakemberek javasolják, hogy a falak elhelyezése előtt csempéket készítsenek A javítás minősége számos tényezőtől függ. Nagyon fontos, hogy minőségi anyagokat és eszközöket használjunk, ismerjük a technológia használatát, figyelembe vesszük a felület minőségét és a helyiségek körülményeit. A felhasználók gyakran kérdezik, hogyan kell a falat a csempe alá igazítani. A csempe az egyik leggyakoribb fal- és padlóburkoló anyag a fürdőszobában és a konyhában. Annak érdekében, hogy a csempe biztonságosan rögzíthető legyen, a felhelyezés előtt alaposan fel kell készíteni a felületet.

Tippek a csempefal elkészítéséhez

Azok, akik nem javítanak először, tudják, mennyire fontos a felület előkészítése a befejezés előtt. Ahhoz, hogy előkészítse a falat a fektetéshez, el kell távolítania a régi réteg bevonatot. A cél az alaphoz jutni, amely alkalmas további feldolgozásra.

Ha az előző bevonatot is csempékből készítették, akkor azt el kell távolítani, nem szabad megfeledkezni a ragasztó oldatról.

A lemezek eltávolításának megkönnyítése érdekében szükséges az ízületek tisztítását, az egész falat vízzel alaposan meg kell nedvesíteni, és néhány órára áztatni kell. A vésővel meg kell ragadnia a szélsőséges lapkát, majd egy kalapáccsal üsd le a vésőt úgy, hogy a csempe elmaradjon a fal mögött. A csempe vésővel is eltávolítható, de a csempe biztonsága nem garantált.


A falakat elő kell készíteni, tisztítani őket a porból és a régi bevonatokból.

Hogyan távolítsuk el a festéket, a mészetet és a dekoratív vakolatot:

 • Az öreg festéket csiszolólemezzel távolítják el. A réteget teljesen el kell távolítani, hogy elérje az alapot. Szükséges eltávolítani és vakolni. Ha valamilyen okból a felületet nem lehet eltávolítani. Nagy mélyedést hoz - javítja a fogást új bevonattal.
 • A meszelés nem célja a megoldás alkalmazása - egyszerűen nem ragaszkodik hozzá. Ezért alaposan meg kell mosni. A réteg lágyításához használhatja a szórópisztolyokat és a lehúzót. Fontos, hogy távolítsunk el minden válást. Ehhez használjon rongyot vagy szivacsot.
 • A csempe csempe a dekoratív vakolaton nem működik. Ezt le kell dobni a falról. Ehhez a legjobb az elektromos szerszámok használata.

  Ma a konyha és a fürdőszoba ritkán takaróval borított. De ha a szoba rendelkezik ilyen típusú dekorációval, akkor teljesen eltávolítani és a falat tisztítani a ragasztó. Fontos megjegyezni, hogy a régi anyagok legkisebb maradékai le tudják csökkenteni a tapadási erőt.

  Hogyan készítsük el a falaknak a csempe alatt elhelyezkedését

  A felület szintjének többféle módja van. Az első a gitt. Ehhez a falat teljesen tisztítani kell a porral, zsírtalanítva és alapozva. Ezt követően telepítenie kell a jelzőfényeket, és ki kell számolni a szükséges anyagok számát.

  A gitt, vagy a gitt egyetlen réteg nélkül is használható, ha a cseppek mérésekor kiderül, hogy kevesebb mint 1 centiméter.

  A gipsz falak jobban elvégzik a cement-homok habarcsot. Ha a gitt a fürdőszobában történik, figyeljen a magas páratartalomra. Ezért válasszon olyan gittet, amelynek csökkent vízfelszívódása van. A gittet egy spatulával szintetizálhatjuk. Nem szükséges, hogy a felület teljesen sima legyen.


  A felület szintjének többféle módja van, amelyet Ön saját belátása szerint választhat.

  Hogyan igazítható egy erős görbületű fal:

  • Vásárlás lapok gipszkarton, ellenáll a nedvességet.
  • Rögzítse a lemezeket a falhoz fémprofilokkal.
  • Zapenit vagy gipszcsuklók mézes lemezek.

  Ez az igazítási módszer meglehetősen egyszerű, gyors és legkevésbé költséges. A lemezeket az előkészített felületre kell helyezni, és megfelelően kell feldolgozni. Ezt komolyan kell venni, mivel a rossz minőségű felületi előkészítés szükségszerűen ahhoz vezet, hogy a cserép előbb-utóbb leesik vagy megdagad.

  Ajánlások: Hogyan készítsünk falakat a csempeburkoláshoz

  A felület, amelyen a csempe van elhelyezve, függetlenül attól, hogy: a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben legyen erős és tartós. Nem számít, milyen csempe lesz fektetve: könnyű kerámia vagy gránit. De a fal előkészítése más lesz, ha a csempe behelyezése kívül, nem pedig beltéren történik.

  Az első dolog, amit figyelmet kell fordítanunk a felület típusára - attól függ, hogy milyen szakaszban dolgozunk és mennyi időt töltünk végre.

  Ha egy fa felületet készítenek a csempe behelyezésére, egy fémrácsot rögzítenek rajta, majd vakolják. Lehetséges gipszbeton és téglafal. Lehetséges, hogy megtagadja a vakolat, ha az alap gipszkarton vagy kerámia tégla.


  Ezenkívül a falak elhelyezése előtt beállíthatja a lapokat

  Felület előkészítési tippek:

 • Távolítsa el a régi csempeit a falról az egészre. A töredékek csak lassítanak és akadályozzák az előkészítő folyamatot.
 • Ha a burkolólapot perforátorral eltávolítják, védőszemüveget kell használni a szem védelmére. A csempedarabok különböző irányban repülnek, ezért nagyon óvatosnak kell lenned.
 • A régi festéket egy spatulával távolítják el. A ragasztó festék jobban előmelegít - ez nagyban megkönnyíti a folyamatot.
 • A régi bevonat eltávolítása során jobb légzőkészüléket kell használni, és védeni kell a padló perforált kartonpapírral.

  Ha a vakolat eltávolítása után repedések és duzzanatok vannak a falon, javíttatni kell őket. A régi bevonóanyagok eltávolítása után elvégezheti a fal összehangolását. Sokan kíváncsiak, vajon szükséges-e tökéletesen szintetizálni a falakat, vagy könnyedén vakolhatja a felületet. A válasz a következő részben található.

  Szükségem van a gipsz falak előtt csempék

  A nagy és kiváló minőségű felületi javítások elvégzéséhez minden helyiségben gipszfalakat kell készíteni. Ez a munkafolyamat további anyagi és átmeneti kiadásokat biztosít, de jelentősen növeli a csempe élettartamát is.

  A tartós, megbízható és kiváló minőségű javításhoz a falat cementhabarcsokkal kell bevonni.

  A falburkolat nem ajánlott a gipszkeverékek kivitelezéséhez, mivel gyorsan nedvességtől törik össze, erőt veszítenek és töröttek. A gipszkarton kiválóan alkalmas a tapéta beillesztésére, de abszolút nem elfogadható a csempeburkoláshoz. Szükség van a gitt gondos elvégzésére, a szoba méretének kiszámítása után, figyelembe véve a szinttől való eltéréseket. A világítótornyok használata ajánlott.


  Használhat cementhabarcsot a falak vakolásához.

  Miért van szüksége gipszre?

  • A csemperagasztó réteg egyenletes eloszlására;
  • Megfelelő terheléselosztás, amely kiváló minőségű lemezekhez vezet;
  • Kompenzálja az egyenetlen falakat.

  A vakolat úgy teszi, hogy a ragasztókeverék egyenletesen alkalmazható, elkerülve annak túlfeszülését. A nagy ragasztóréteg jelentősen lelassíthatja a munkafolyamatot és csökkentheti a csempézés minőségét. A vakolat egyszerűsíti a burkolólapokat, gyorsabbá és olcsóbbá teszi.

  A falak alátámasztása a csempe alatt (videó)

  Mielőtt elvégezné a burkolólapok javítását, ismernie kell a szükséges előkészítő munkák jegyzékét. Fontos, hogy előkészítse a felületet a csempék behozatalához, függetlenül attól, hogy konyha, fürdőszoba vagy WC. A csempe szilárdan és biztonságosan tartható, ha előkészítik az előkészítést, különösen beton vagy téglafal készítésénél. Meg kell szintelni a felületet - ez javítani fogja a csempe burkolási megoldás alkalmazásának minőségét, és felgyorsítja a javítási munkát. Gipsz - fontos szakasz, amelynek elkerülése azt eredményezheti, hogy a csempe a közeljövőben egyszerűen el fog távozni.

  Kerámia burkolólapok és padlók készítése

  Helló mindenki számára, aki úgy gondolja, hogy nehéz lakás felújítása. Ebben a cikkben megpróbálunk tanítani egy olyan kézműveset, mint a vakolat és a falak kiegyenlítése. A falain van, vagyis a további javítás minősége és szépsége közvetlenül függ a felület minőségétől.

  A falburkolatok készítése és a kerámia burkolatok készítése több lépcsőből áll: a cementhabarcs-maradványok, a kiálló részek és a túlnyúlások felületének megtisztítása általában általában egyenletesnek kell lennie, különben a csempe-szerelés problémái lesznek. Ha a falakat festékkel és más anyagokkal festik, akkor mindent el kell távolítani, mivel a festék eltávolíthatja a falat, és kellemetlen lesz, amikor a csempe megy vele. Ha a felület sima, akkor kezeljük zománcpapírral, hogy jobban tapadjon a csemperagasztó a felületre.
  A kő vagy a téglafal gyakran sok hibát tartalmaz, amelyeket gipsszel kell tisztítani. A vakolást 4: 1 arányban homok-cement habarccsal kell elvégezni. A gipszkarton és a fa felületeket egy megerősítő hálóval kell bevonni, amelynek cellája körülbelül 30-30 mm. Az oldatot 1: 3 vagy 1: 4 arányban összekeverjük. A rácsot a fából készült felületekről egyrétegű tetőfedő anyaggal kell szigetelni. A teljes felületet, amely kerámia burkolattal való szembenézésre szolgál, lefektetett és rögzített. Mindenképpen ellenőrizze az összes sarkok függőlegességét egy függőleges vonallal. Figyelembe véve a ragasztótárcsa vastagságát, a sarkokban a zsinórt feszítik a korábban bekötött körmökön. Világítótoronyként fog szolgálni. Vesszük a csempe, és elkezdjük megjelölni a falat, így számolva, hogy hány csempe van szükség egy sorban és hány fél van.

  Hogyan szereljünk fel esztrichet a padlóra?

  Ha a padlóra esztrichet kell elhelyezni, ezt a következőképpen kell elvégezni. Az esztrich egy hagyományos homokcement habarcsból áll. Alapvetően úgy tervezték, hogy igazítsa a padlót. A vastagság közvetlenül függ attól, hogy az esztrich milyen átfedésben részesül. Ha a beton padló, akkor elég 15-20 milliméter. Ha a szigetelőanyagot az esztrichre helyezi, akkor először erősítő hálót kell elhelyezni, és csak ezt követően öntsön a habarcsot, amelynek vastagsága legalább 40 milliméter. Természetesen a legegyenletesebb hatás érdekében beaconokat kell telepítenie. Hogyan kell ezt csinálni, nézd meg a fotót. Azt hiszem, minden világos neked, ezért lépjünk át a falak vakolására. Részletesebben a padlócsatlakozóról és a csatlakozó javításáról.

  Vakolás és a falak egyenetlenítése a saját kezével

  A falburkolatok burkolata alá történő vakolásához sand-cementhabarcsot is kell használni, ami a kerámia burkolatokkal szembeni legmegfelelőbb. Ráadásul az ehhez szükséges összetevők a legolcsóbbak, és a homok általában a Föld-anya ajándéka. A munka elvégzéséhez szükségünk van: egy nagy medencében, amelyben a habarcsot, a vödör vakolót, a simítót és a szabályt gyúrjuk - ez a rake, amit távolítsa el a felesleges oldatot. Ön is készíthet úgynevezett billetet, hogy közeledjen azokhoz a helyekhez, ahol csövek vannak. Annak érdekében, hogy ellenőrizze a munka minőségét a befejezés után, vagy egy 2 méteres vagy sík sínre van szüksége. Minden előre elkészített, menjen közvetlenül a munkába.

  Hogyan keverjük össze a megoldást helyesen és jól

  A vakolat esetében ideális 4-1 arányt kell figyelembe venni, nevezetesen négy vödör, és egy vödör cementtel. Fokozatosan keverjük, adjunk hozzá vizet. Ne öntsön azonnal sok vizet, mint a keverék

  túl folyékony, nem tudsz rohanni, mindent megteszünk fokozatosan, azt szeretném hozzáadni, hogy a homok a legalkalmasabb a kőbánya számára, mert tartalmaz agyag részecskéket, ami rugalmas és műanyag megoldást nyújt. Ha nincs agyag, akkor 2 vagy 3 kanál mosogatószert adhat egy vödörbe. A legkényelmesebb a Bol szélén, ahol alacsony falak vannak.

  Habarcs a falra vagy a téglafalra

  Annak érdekében, hogy a vakolat tökéletesen feküdjön a falra, győződjön meg róla, hogy vízzel nedvesítse meg a falazatot. Ez egy fontos eljárás, különösen a vörös téglafalra. Az azonnal felszívja a nedvességet, és a vakolat egyszerűen megszárad a szeme előtt, és nehéz lesz vele dolgozni. A szilikát fehér téglán először vékony megoldást alkalmazhat, mint a tejföl, és csak a száradás után állítsa be a vakolat keveréket. A fehér téglának olyan szerkezete van, hogy az alkalmazott vakolat keveréke kissé csúszik, és a falak előkezelése után ez nem fog megtörténni. utána egy vékony és egy első réteget helyez el, hagyja egy kicsit megszáradni, és menjen másik falra. Körülbelül másfél év elteltével két óra egy második réteget jelent. Ha vastag gipszréteget kell alkalmazni, a legjobb, ha ezt az eljárást 2 vagy 3 napig húzza.

  A vakolat alkalmazásának nagyon elve. Felveszi a megoldást a vödörben, és éles kézmozdulattal dobjuk a falra. Természetesen egy kicsit hozzá kell igazítania a rakodóhoz, és ehhez egy simítót használhat. Elmondom, hogy ez az eljárás kis tapasztalatot igényel. Azok számára, akik először csinálják, van lehetőség arra, hogy gyakoroljon és gyakoroljon, és lassan valódi szakértővé váljon ebben a kérdésben. És itt nem számít, hogy hány hibát csinálsz, először megcsinálod magad, másodszor pedig pénzt takarít meg, harmadszor pedig mindig jó, ha valamit csinálsz a saját kezeddel.

  Ha elérte azt a tényt, hogy az Ön által alkalmazott vakolat réteg elkezd túlnyúlni a korábban telepített világítótesteken túl, vegye fel az alumínium sínt és lassan távolítsa el a felesleges oldatot. A folyót a jelzőfényekhez igazítjuk, és óvatosan megnyomjuk, majd kis szakaszokon elkezdjük felfelé húzni. Így elkezdjük összehangolni a falat a jelzőfényeken. A vasalón összegyűlt összes felesleges vakolat vödörbe került. Így fokozatosan falról falra mozogunk.

  Miután az összes falat széthúzta egy szalaggal, látni lehetett, hogy a gipszrétegben kis mélyedések és lyukak maradtak. Csak dobd el őket egy vödör vagy simító, akkor simító - akkor választja. És újra elkezdjük eltávolítani a felesleges vakolat keveréket a falról a vasútunkkal. Szeretném felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy ezt újra kell tenni alulról felfelé. Annak érdekében, hogy a vakolat megoldása ne nyúljon a sín mögé, de el van vágva, mindezt könnyű mozgásokkal együtt, jobbra - balra.

  Minden olyan kis hiba, amely a lamellák második passzája után marad, vékony megoldással van elkenve, és újra elkezdjük levágni a felesleges mennyiséget. És ezt addig végezzük, amíg a fal tetejére nem jutunk. Ne feledje, hogy a teljes falon való munka egyszerre nem szükséges. Azáltal, hogy a területet egyes világítótornyok között átadjuk, időt hagyunk kiszáradni és megragadni egy másik területet. Minden helyet, amely a mennyezet alatt maradt, jobb, ha másnap csináljuk, mert a felesleges habarcs kiegyenlítésén és levágásánál a sínt szigorúan függőlegesen kell megnyomni a szárított vakolt falhoz.

  Hogyan falazni falakat nehéz helyeken

  Igen, azt gondolom, hogy sokan szembesültek ezzel a problémával, mint a simán és gyönyörűen a csövek alatt és alatt. Mindezeket a helyeket problémásnak és összetettnek nevezik. Mit tegyek és hogyan vakolhatok ezeken a helyeken, most elmondom neked. Először készítsen sablont, anélkül, hogy nem fog sikerülni. Lapos lapból, fémből vagy ónból készülhet. Általában, ami könnyebb lesz az Ön számára.

  A csövek alatt, ha van néhány centiméter távolság, akkor használhatsz egy kis sarokat. Mert nagyon nehéz elérni.

  Vakolat és szintező sarkok

  Itt a következőket szeretném mondani: "Az egyenletes és gyönyörű sarok díszíti az egész szobát, és ha saját kezűleg készült, akkor az önbecsülés is, és a tulajdonos büszkesége a lakásban."

  A sarkokban lévő összes területet legvégre vakolni kell. Ez általában 15 vagy 20 cm-es nem vakolt távolság. Ennek a munkának a végrehajtása nagy gondot követel. A sarok egyik oldala egyidejűleg feldolgozható a fő falmal, a másik oldal pedig az első szárítás után feldolgozható. De ha magabiztosnak érzi magát, egyszerre teheti meg. A munka alapelve, valamint a falakkal való munka során a megoldást dobjuk, a felesleges gipszet letéptetéssel eltávolítjuk, megtartjuk és a nyomógombokra nyomjuk. Annak érdekében, hogy gyönyörű, tiszta és sima szöget hagyjon el, vágjon szögben a lécek egyik szélén. Ez segíteni fog abban, hogy ne ragadjon a szomszédos falhoz.

  Végül a sínt a sarokba helyezzük, és könnyedén dörzsölhetjük felfelé és lefelé. Ez egyértelmű szögvonalat ad, és ami a legfontosabb, teljesen lapos lesz. És ez lesz a végső lépés a sarokban dolgozni. Miután befejeztük a munkát, felhelyeztük a sínt a falra, és láttuk, hogy nincsenek rendellenességek és eltérések, ami azt jelenti, hogy mindent megtettél, és büszke lehetsz magadra.


  Ezt a falat kerámia burkolólapok készítéséhez készítettük, ezért nem találtunk sima felületet a vakolaton, és nem jutottunk el a jelzőfényekhez. Minden apró apróság vagy szabálytalanság nem befolyásolja a fal teljes síkját, és semmilyen módon nem befolyásolja a kerámia burkolólapok minőségét. Ebben a szakaszban a kerámia burkolólapok készítése teljesen elkészült. Csak a primer alkalmazására és a csempék megkezdésére marad. Barátok, a végén csak azt szeretném hozzáadni, hogy semmi nehezen megjavítható. A legfontosabb dolog - meg kell mondjam magamnak, hogy tudok - mindent megteszek. Nos, folyamatosan tanácsot adunk neked, és mindig megpróbálsz segíteni ezzel. Javítás - javítás velünk!
  Ha ez a cikk semmilyen módon nem segít, és egyszerűen nem akarja, hogy piszkos kezeket kapjon, akkor jobb, ha csak hívja a szakértőket, és boldogan mindent meg fog tenni az ideális változatban. Olvassa el második cikkünket a beaconok falainak összehangolásának alapelveiről.

  Ha hibát talál, kérjük, válassza ki a szövegtöredéket, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.