Legfontosabb > Fürdő

Hogyan illessze össze a falat a csempe alatt: 3 fontos lépés


A szakemberek javasolják, hogy a falak elhelyezése előtt csempéket készítsenek A javítás minősége számos tényezőtől függ. Nagyon fontos, hogy minőségi anyagokat és eszközöket használjunk, ismerjük a technológia használatát, figyelembe vesszük a felület minőségét és a helyiségek körülményeit. A felhasználók gyakran kérdezik, hogyan kell a falat a csempe alá igazítani. A csempe az egyik leggyakoribb fal- és padlóburkoló anyag a fürdőszobában és a konyhában. Annak érdekében, hogy a csempe biztonságosan rögzíthető legyen, a felhelyezés előtt alaposan fel kell készíteni a felületet.

Tippek a csempefal elkészítéséhez

Azok, akik nem javítanak először, tudják, mennyire fontos a felület előkészítése a befejezés előtt. Ahhoz, hogy előkészítse a falat a fektetéshez, el kell távolítania a régi réteg bevonatot. A cél az alaphoz jutni, amely alkalmas további feldolgozásra.

Ha az előző bevonatot is csempékből készítették, akkor azt el kell távolítani, nem szabad megfeledkezni a ragasztó oldatról.

A lemezek eltávolításának megkönnyítése érdekében szükséges az ízületek tisztítását, az egész falat vízzel alaposan meg kell nedvesíteni, és néhány órára áztatni kell. A vésővel meg kell ragadnia a szélsőséges lapkát, majd egy kalapáccsal üsd le a vésőt úgy, hogy a csempe elmaradjon a fal mögött. A csempe vésővel is eltávolítható, de a csempe biztonsága nem garantált.


A falakat elő kell készíteni, tisztítani őket a porból és a régi bevonatokból.

Hogyan távolítsuk el a festéket, a mészetet és a dekoratív vakolatot:

 • Az öreg festéket csiszolólemezzel távolítják el. A réteget teljesen el kell távolítani, hogy elérje az alapot. Szükséges eltávolítani és vakolni. Ha valamilyen okból a felületet nem lehet eltávolítani. Nagy mélyedést hoz - javítja a fogást új bevonattal.
 • A meszelés nem célja a megoldás alkalmazása - egyszerűen nem ragaszkodik hozzá. Ezért alaposan meg kell mosni. A réteg lágyításához használhatja a szórópisztolyokat és a lehúzót. Fontos, hogy távolítsunk el minden válást. Ehhez használjon rongyot vagy szivacsot.
 • A csempe csempe a dekoratív vakolaton nem működik. Ezt le kell dobni a falról. Ehhez a legjobb az elektromos szerszámok használata.

  Ma a konyha és a fürdőszoba ritkán takaróval borított. De ha a szoba rendelkezik ilyen típusú dekorációval, akkor teljesen eltávolítani és a falat tisztítani a ragasztó. Fontos megjegyezni, hogy a régi anyagok legkisebb maradékai le tudják csökkenteni a tapadási erőt.

  Hogyan készítsük el a falaknak a csempe alatt elhelyezkedését

  A felület szintjének többféle módja van. Az első a gitt. Ehhez a falat teljesen tisztítani kell a porral, zsírtalanítva és alapozva. Ezt követően telepítenie kell a jelzőfényeket, és ki kell számolni a szükséges anyagok számát.

  A gitt, vagy a gitt egyetlen réteg nélkül is használható, ha a cseppek mérésekor kiderül, hogy kevesebb mint 1 centiméter.

  A gipsz falak jobban elvégzik a cement-homok habarcsot. Ha a gitt a fürdőszobában történik, figyeljen a magas páratartalomra. Ezért válasszon olyan gittet, amelynek csökkent vízfelszívódása van. A gittet egy spatulával szintetizálhatjuk. Nem szükséges, hogy a felület teljesen sima legyen.


  A felület szintjének többféle módja van, amelyet Ön saját belátása szerint választhat.

  Hogyan igazítható egy erős görbületű fal:

  • Vásárlás lapok gipszkarton, ellenáll a nedvességet.
  • Rögzítse a lemezeket a falhoz fémprofilokkal.
  • Zapenit vagy gipszcsuklók mézes lemezek.

  Ez az igazítási módszer meglehetősen egyszerű, gyors és legkevésbé költséges. A lemezeket az előkészített felületre kell helyezni, és megfelelően kell feldolgozni. Ezt komolyan kell venni, mivel a rossz minőségű felületi előkészítés szükségszerűen ahhoz vezet, hogy a cserép előbb-utóbb leesik vagy megdagad.

  Ajánlások: Hogyan készítsünk falakat a csempeburkoláshoz

  A felület, amelyen a csempe van elhelyezve, függetlenül attól, hogy: a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben legyen erős és tartós. Nem számít, milyen csempe lesz fektetve: könnyű kerámia vagy gránit. De a fal előkészítése más lesz, ha a csempe behelyezése kívül, nem pedig beltéren történik.

  Az első dolog, amit figyelmet kell fordítanunk a felület típusára - attól függ, hogy milyen szakaszban dolgozunk és mennyi időt töltünk végre.

  Ha egy fa felületet készítenek a csempe behelyezésére, egy fémrácsot rögzítenek rajta, majd vakolják. Lehetséges gipszbeton és téglafal. Lehetséges, hogy megtagadja a vakolat, ha az alap gipszkarton vagy kerámia tégla.


  Ezenkívül a falak elhelyezése előtt beállíthatja a lapokat

  Felület előkészítési tippek:

 • Távolítsa el a régi csempeit a falról az egészre. A töredékek csak lassítanak és akadályozzák az előkészítő folyamatot.
 • Ha a burkolólapot perforátorral eltávolítják, védőszemüveget kell használni a szem védelmére. A csempedarabok különböző irányban repülnek, ezért nagyon óvatosnak kell lenned.
 • A régi festéket egy spatulával távolítják el. A ragasztó festék jobban előmelegít - ez nagyban megkönnyíti a folyamatot.
 • A régi bevonat eltávolítása során jobb légzőkészüléket kell használni, és védeni kell a padló perforált kartonpapírral.

  Ha a vakolat eltávolítása után repedések és duzzanatok vannak a falon, javíttatni kell őket. A régi bevonóanyagok eltávolítása után elvégezheti a fal összehangolását. Sokan kíváncsiak, vajon szükséges-e tökéletesen szintetizálni a falakat, vagy könnyedén vakolhatja a felületet. A válasz a következő részben található.

  Szükségem van a gipsz falak előtt csempék

  A nagy és kiváló minőségű felületi javítások elvégzéséhez minden helyiségben gipszfalakat kell készíteni. Ez a munkafolyamat további anyagi és átmeneti kiadásokat biztosít, de jelentősen növeli a csempe élettartamát is.

  A tartós, megbízható és kiváló minőségű javításhoz a falat cementhabarcsokkal kell bevonni.

  A falburkolat nem ajánlott a gipszkeverékek kivitelezéséhez, mivel gyorsan nedvességtől törik össze, erőt veszítenek és töröttek. A gipszkarton kiválóan alkalmas a tapéta beillesztésére, de abszolút nem elfogadható a csempeburkoláshoz. Szükség van a gitt gondos elvégzésére, a szoba méretének kiszámítása után, figyelembe véve a szinttől való eltéréseket. A világítótornyok használata ajánlott.


  Használhat cementhabarcsot a falak vakolásához.

  Miért van szüksége gipszre?

  • A csemperagasztó réteg egyenletes eloszlására;
  • Megfelelő terheléselosztás, amely kiváló minőségű lemezekhez vezet;
  • Kompenzálja az egyenetlen falakat.

  A vakolat úgy teszi, hogy a ragasztókeverék egyenletesen alkalmazható, elkerülve annak túlfeszülését. A nagy ragasztóréteg jelentősen lelassíthatja a munkafolyamatot és csökkentheti a csempézés minőségét. A vakolat egyszerűsíti a burkolólapokat, gyorsabbá és olcsóbbá teszi.

  A falak alátámasztása a csempe alatt (videó)

  Mielőtt elvégezné a burkolólapok javítását, ismernie kell a szükséges előkészítő munkák jegyzékét. Fontos, hogy előkészítse a felületet a csempék behozatalához, függetlenül attól, hogy konyha, fürdőszoba vagy WC. A csempe szilárdan és biztonságosan tartható, ha előkészítik az előkészítést, különösen beton vagy téglafal készítésénél. Meg kell szintelni a felületet - ez javítani fogja a csempe burkolási megoldás alkalmazásának minőségét, és felgyorsítja a javítási munkát. Gipsz - fontos szakasz, amelynek elkerülése azt eredményezheti, hogy a csempe a közeljövőben egyszerűen el fog távozni.

  Fürdőszobai falak előkészítése cserépbeállításhoz

  A magas páratartalmú helyiségekben és a vízfelületek állandó érintkezésében ideális falburkoló anyag csempével szemben. A csempe hosszú távú működésre lett tervezve, ezért a falaknak a fürdőszobában, a WC-ben, a konyhai minőségben történő kialakítása érdekében a falakat megfelelően fel kell készíteni a csempe behelyezésére.

  A bélés megfelelő alapkészítése - a tartósság és a siker kulcsa

  Vegyük fontolóra azokat az anyagokat, amelyekből a falak a fürdőszobában készülhetnek. Ez egy tégla, különböző típusú cementblokkok vagy falválasztó panelek. Nem foglalkozunk a falfalak lehetőségével ebben a cikkben. A kőfalak felületeinek előkészítése a saját kezű csempék készítéséhez 3 lépésben történik:

  • A régi befejezés megszüntetése.
  • Felületi igazítás.
  • Primer.

  Mielőtt munkába állna, el kell hagynia a szobát. Ha a szobát korábban fürdőszobákként használták, akkor szüntesse meg a meglévő vízvezetékeket és elektromos berendezéseket: mosogató, csaptelepek, elszívó ventilátor, fali lámpák, elektromos fűtés titán, foglalatok, kapcsolók. A szétszerelés előtt ki kell kapcsolni a villamos energiát és le kell vágnia a vízellátást ebbe a szobába vagy apartmanba.

  Ha a fali lámpák bontása után a helyiség megvilágítás nélkül marad, jó fényt kell biztosítani egy hermetikus biztonsági változat hordozható lámpájának segítségével, elegendő lámpával.

  A vízvezeték szerelvények lebontása után ideiglenes dugókat kell telepíteni a vízellátó és szennyvíz rendszerhez való csatlakozásuk helyén, ami könnyen kezelhető a saját kezeivel, így semmilyen szemét vagy cementhabarcs ne kerüljön a rendszerbe.

  Ha a fürdőkád a falhoz közel helyezkedik el, és áthelyezése egy másik helyre vagy helyettesítőre, nem tervezik, de szétszerelésére nincs szükség, de szükség esetén hozzáigazítható. A fürdőt egy ponyvával kell lefedni, hogy a munka során ne zavarja a zománcburkolatot.

  A régi befejezés megszüntetése

  A csempék falainak előkészítése a falak bármely meglévő felületének lebontásával vagy eltávolításával kezdődik, ugyanakkor előzetesen kiegyenlíti a felületet. Ez a munka, akár készségek nélkül is, a saját kezével végezhető el.

  A csempék szétszerelése a fürdőszobában meglehetősen időigényes folyamat.

  Ha a fürdőszobai falakat csempézik, akkor azt egy ragasztó keverékréteggel vagy cement-homokhabarccsal kell lebontani. Könnyen szétszedheti a régi cserépet és előzetesen szintetizálni a felületet egy elektromos perforátorral, véső segítségével.

  Amikor lyukasztással dolgozik, győződjön meg róla, hogy védőszemüveget és ujjatlan kesztyűt használ, mivel a csillogó éles csíkok veszélyesek.

  Ezenkívül figyelembe kell venni a falak falának lehetséges helyét a csempe elektromos bekötése alatt, melynek károsodása, ha a helyiség feszültségmentes, a munkavállaló számára biztonságban van, de a csempék végéig észrevétlen maradhat.

  A régi csempe lebontása után ajánlatos felmérni a csatlakozódobozok, az aljzatok és a kapcsolók bekötődobozainak állapotát, valamint az elektromos vezetékezés állapotát a terem egészében. A jelenlegi helyzetben teljesen lecserélhetővé válik. A csempe és a régi habarcs leszerelése után a falon nem szabad kilyukadni.

  A villamos hálózatnak a fürdőszobában történő beszerelésekor elhelyezett bekötéseit rejtett módon kell elhelyezni

  Ha a fürdőszobában lévő falak festettek, akkor a festéket és a gittet, valamint a vakolatot el kell távolítani azokon a helyeken, ahol a falról lehúznak. A leginkább időigényes folyamat itt a festékkel való eltávolítása. A fúvókás fúvóka hatása nem lesz hatásos, mivel utána lesz egy gitt, a felületen olyan korom lesz, amely további feldolgozást igényel. Ez jobb, ha egy apró csiszológép (csiszológép) 115 mm átmérőjű acéllemezzel vágja meg.

  Az ilyen festékkel nem lehet megkenni. Teljesen el kell távolítani

  Munkavégzéskor a lemezt 5-10 fokos szögben tartja a fal felszínén, és levágja a festéket egy gitttel és egy vékony régi gipszréteggel.

  Amikor ilyen típusú munkát végez a por elleni védelem érdekében, légzőkészüléket, védőszemüveget és kesztyűt kell használni. A lámpa robbanásveszélyes, mivel a por robbanásveszélyes.

  Felületi kiegyenlítés

  A régi falburkolat szétszerelésének befejezése után el kell távolítani a konstrukciós törmeléket a fürdőszobából, és porszívóval tisztítani a port a felületről. Ezután ellenőrizni kell a falak függőleges helyzetét egy épület lövedékével, valamint az egyenességüket egy 1,5 m hosszú rake segítségével.

  Ha a mérések azt mutatják, hogy a falak eltérnek a függőlegesektől és az 1 cm-nél nagyobb mélységű mélyedés, akkor a csempe behelyezése előtt szükséges a felület szintjének meghatározása. A felület szintre vágásához vakolható. A saját kezét a minőségi vakolat a felület és igazítani ezáltal nem mindenki. Ebben az esetben szakembert kell vonzania.

  Különféle módszerek alkalmazhatók a fal síkosságának ellenőrzésére.

  A vakolást vékony réteg cement-homok habarccsal kell elvégezni anélkül, hogy befejező habarcsot állítanánk elő, majd hagynánk hagyni, hogy a vakolat száraz legyen, időről időre megnedvesítve az alkalmazást követő első napokban.

  Ha a megengedett értékektől nem tér el, és nincs szükség a vakolásra, akkor a falfelületet 5 mm-nél nagyobb mélységű repedések és üregek jelenlétére kell vizsgálnia. Az észlelt károsodott kréta. A sérült területeket PVA-ragasztó (polivinil-acetát) vizes oldatával 1: 2 arányban kell alapozni, vagyis a ragasztó egy részéhez két rész vízbe. A latex oldatát 1: 5 arányban is használhatja.

  Az oldatok nagyobb koncentrációja a felületen olyan filmet képez, amely zavarja az oldatok közötti tapadást. Ha a primer 2-3 órán belül megszárad, megkezdheti a felület javítását. Az 5 mm-t meghaladó mélységű mosogatókat és a sérülések megmaradását a burkolat eltávolítása után ki kell egyenlíteni és a cement-homok habarccsal vakolni kell 1: 3 arányban. Az oldat megszilárdulása és szárítása után a javított területeket alapozni kell.

  Abban az esetben, ha téglafalat készítenek a fürdőszoba cseréjére, akkor a téglát egy 1 cm vastag, cementmentes homok habarccsal kell bevonni, szükség esetén kiegyenlítéssel, majd a vakolat megkötése és szárítása után a felületet elkezdeni.

  A téglafalak vakolásának két módja van - beaconok felszerelésével vagy anélkül

  Ha a fal egy sima felületű, konkrét monolitikus válaszfal, akkor a felhordás és a vakolás előtt meg kell fogni azokat a bemélyedéseket, amelyek elősegítik a csemperagasztó tapadását a falhoz. A fülbevalókat saját kezével lehet kihúzni, 2-3 cm-es távolságban héjak formájában.

  Csiszolást is készíthet egy kis csiszolóval (csiszolókoronggal) a kő vágására szánt tárggyal, amely 3-5 mm mélyen 4x4 cm-es átmérőjű hálós hálót eredményez, majd felhordás után a felületi függőlegességtől függően felszínezheti a felületet, vakolhatja azt vagy feküdt egy csempe.

  Nincs minőségi primer nélkül.

  Miután a falak kiegyenlítettek és javításra kerültek, előkezelhetők. Az alapozás szükségességét és célszerűségét a következő tényezők okozzák:

  • Az alapozó felület növeli az adhéziót, így erős tapadást biztosít a ragasztónak a felülethez.
  • Az alapozó erősíti a felületet, behatol a pórusokba, és megerősíti az anyagrészecskék összekötését.
  • Az alapozó csökkenti az anyagfelhasználást, csökkentve a felület porozitását.

  A felület nagy részének alapozása lehet görgő, a sarkokban egy ecsettel.

  Hagyományosan a felületeket PVA vagy latex ragasztó vizes oldatával 1: 2 és 1: 5 arányban lehet előkezelni. De vannak olyan speciális készítmények, amelyek felületek kezelésére szolgálnak, amelyekre a ragasztás során speciális ragasztót alkalmaznak.

  Helyénvaló egy univerzális alapozót választani, amely ugyanolyan elnevezése "Universal" a tartályon, és olyan gyártók termelnek, mint a RosDekor, a Tserezit, az Accent. Használatuk és jellemzőik jellemzőit a tartály utasításai tartalmazzák. Ezek a gyártók előkészítik az alapozó más készítményeket, amelyek egy adott esetben előnyösek is lehetnek.

  A falak eltávolítása után a falak kiegyenlítése.

  A kérdés valószínűleg nagyon banális. De nem akarok dolgozókat felvenni, én magam akarok javításokat végrehajtani a fürdőszobában. Réges-rég vásárolták a lakást, de mindenki nem kapta meg a kezét a fürdőszobában. Magának a fürdőszobának a cseréje, valamint a vízvezeték, lecsupaszította az összes csempe (padló és fal). És most, amikor nincs régi csempe, csak szörnyű nézni a falakat. látható erősítés (panel ház), a falak egyenetlenek. Szüksége van valamire, hogy igazodjon és közeledjen. Mindent olvastam az interneten, ebből még több kérdés. Mondja meg, hogy mi és hogyan, ha nem nehéz. Magam számára nagyjából vázolták a cselekvési tervet: cementet kell beszerezni és mindent összehangolnunk (sok tipp van, de több lehetőség van a cementre, miért nem tudom), akkor gipsz vagy még mindig szükség van a gittre? És itt nem világos, hogy mire kell ragasztani a csempe? Néhányan általában kátrányt adtak. (talán igazuk van?).

  • Írta: Sweet
  • Dátum: 12/01/2012
  • Alszakasz: Hasznos tippek
  • Válaszok: 3
  • Ne félj. A falak könnyen átalakulhatnak a jó mesterlakó ideális kezébe. Meg lehet csinálni a világítótorony homok vakolat - cement habarcsot. Ha száraz, elsődleges. És biztonságosan megteremtheti az új csempe.

   Miről beszélsz? Ha a falak annyira ijesztőek, hogy még a megerősítés is látható, akkor a következő javítási munkákat kell elvégezni: az első gipsz egy erősített rácson, majd a gitt, majd a láncindító és utána, még a cserép a ragasztó, még festeni. Csak nem értem, miért hívtál szintre a cementtel, és különböző cselekvésekkel vakolva? És mit vakolsz? Természetesen vannak elkészített vakolatok, de amikor egy ilyen összetett falat kell szintet tenni, a cement-homok keverék lesz a vakolat. Csak csináld a rácsot, és akkor minden leesik.

   :) Köszönöm! Meg kell próbálni. Sajnálom a kísérő kérdést. És mi a primer? És akkor a csempe, hogy mit kell növény?

   A fürdőszobában csempéket helyeztünk: 4 szabály a falak készítésére

   A falak csempe előkészítése a fürdőszobában egy olyan folyamat, amely nem kevésbé felelős, mint maga a berendezés. Annak érdekében, hogy egy csempe ideálisan illeszkedjen a fal felületéhez, gondosan elő kell készíteni ezt a falat. Ezután garantálja a minőségi tapadást, és az esztétika és a burkolat a fürdőszobában tartós és harmonikus lesz.

   A régi bevonat eltávolítása: a falat a csempe alatt készítse el

   Először is, természetesen a falnak teljesen, a mennyezetről a padlóra kell lennie, mentes a régi bevonattól. Ezután a felületet lehűtik. Először is alaposan meg kell vizsgálni a fürdőszoba falát - hol kezdjem, milyen könnyű csinálni. Az öreg csempéket vésővel kell eltávolítani. Ezt az eszközt akasztja, és így eltávolítja a falról, majd el kell távolítania a ragasztót vagy más megoldást, amelyen a csempe tartott.

   Ajánlatos a ragasztót / habarcsot spatulával eltávolítani, de nem mindig segít. Előfordul, hogy a ragasztó szó szerint szorosan belekeveredett a falba, és akkor egy csiszológépet kell kapnia. De miután a daráló, járni egy spatula a falon.

   A fal előkészítése a cserép alatt a régi bevonat eltávolításával kezdődik.

   De mondjuk, a falakon lévő falak csak festettek. Ha ez a festék már lehúzódik, ugyanazt a spatulát vegye, és minden könnyen el fog jönni. De gyakran a festék nem akarja lehúzni magát, majd egy különleges kompozíciót kap, amely eltávolítja a régi festéket. A kefét a felületre kell ráhúzni, és egy idő után a festék elkezd késleltetni. És ha a festékréteg túl vastag, akkor egy épület hajszárítót kell használnia. A forró levegő hatására a régi festéknek lágyulnia kell, majd mindent spatulával tisztítanak.

   Hogyan történik a falak összehangolása a csempe eltávolítása után

   Miután eltávolította a régi bevonatot, győződjön meg róla, hogy a falat homokosodik. Néha nem zavarja meg és fedi a falat egy speciális gépen, ha van ilyen - ügyeljen erre. Ezután egy nedves ruhával járjon a falon, hogy eltávolítsa a port. És ha az egész fal száraz, akkor le kell fedni egy primer - ez védi a felületet a gomba (a fürdőszobában ez különösen igaz).

   A csempe eltávolítása után szükséges a falak kiegyenlítése.

   A következő lépés a fal összehangolása:

   • Csak akkor kell összehangolni, ha a fal ívelt, és ha csak kis lyukak vannak a helyeken, ne pazarolja a pénzt a teljes igazításra;
   • Teljes illesztés történhet a gipszkarton építési, de ez a módszer természetesen egy hosszú és fáradságos, alternatív - letörnek egy kalapáccsal pick kiálló dudorok és gödröcskék majd javított vakolat;
   • Ha a fal sima, beton, a lyukak és a repedések helyén, azt vakolni kell, és a régi gipszrétegeket (amelyek leeshetnek) el kell távolítani és új bevonattal kell helyettesíteni.

   Egyébként nem olyan nehéz ellenőrizni a problémát - kopogás, ha homályos hang van, ez azt jelenti, hogy a vakolat szilárdan meg van tartva. De ha meghallja a csengő hangot, ezért a vakolat hamarosan elesik.

   Miután a vakolathabarcs megszáradt, az egész felületet primerrel borítják. Mint fent említettük, gombaellenes. Ez egy rétegben történik.

   Vízszigetelés: a falak alatti csempe előkészítése a fürdőszobában

   Ezután további védelmi intézkedésekkel jár. Ez - a vízszigetelés. Általában speciális hidrofilmeket használnak erre a célra, de folyékony készítményeket is készíthetnek. Ez segít a csempe jobb fekvésében. Úgy gondolják, hogy a folyékony vízszigetelés jobban megfelel a falaknak és a padlóburkolatnak.

   A vízszigetelés folyamata, ami segít a csempe jobb fekvésében

   De másképp teheti meg: egyszerűen hozzá egy vízszigetelő vegyületet vagy PVA ragasztót a fő csemperagasztóhoz. Ezekből az intézkedésekből a ragasztó szerkezete nem változik, de mi lesz a hatása. De óvatosan adjuk hozzá, hogy a ragasztó konzisztenciája ugyanaz maradjon.

   Alapozó: a falak kezelése a fürdőszobában, mielőtt csempét készítene

   Különben szeretném elmondani a primer kiválasztását. Ha az alapozóval elérni kívánt fő cél a csempe felületének jó tapadása, akkor a beton-érintkezés megtörténik. Használható még akkor is, ha a festék a falon marad, de a fal erős.

   És ha nem kell megjavítania a legtartósabb felületet, szükség van egy alapozó-impregnálásra. Ebben az esetben 2-3 primer lehet. Nos, a réteg vastagsága attól függ, hogy milyen falak vannak borítva.

   Tehát a számítás a következő lesz:

   • Cementhez, réteg - 5 mm;
   • Mész és vakolat esetében egy réteg - 7 mm;
   • Nos, a talaj végső vastagsága nem haladhatja meg a 17 mm-t.

   A falak kezelése a fürdőszobában alapozó segítségével

   És ne felejtse el a javítás aranyszabályait - csak az előző réteg teljes száradása után lehet a következő. Ellenkező esetben az összes munka leeshet a lefolyóba.

   Előfordul, hogy semmiképpen sem akar ragasztható megoldást találni - és ez a legnehezebb ebben a javításban. Ha nem fogadja el a kardinális intézkedéseket, mint például a darálót, tartósan nedvesítheti a falakat több órányi sztrippelő varrat után. Ezután a megoldás lágyul, és amikor egy véső kalapja alá, akkor a cserép valószínűleg eltávolításra kerül a megoldással együtt.

   A falak gyártásának folyamata a csempe alatt a fürdőszobában (videó)

   Nos, amikor minden készen van, várni kell a szárított felületet, sima és friss, hogy ragaszkodhasson hozzá. Ne rohanjon át az egyik színpadról a másikra. Természetesen ne felejtsd el védeni a fürdő és a padló felületét a javítást követő portól és szennyeződésektől.

   A falak állapota a fürdőszobában a csempe eltávolítása után.

   Jó napot
   Egyszer megfoszthatták a csempe felfedezte

   gipszfal? megerősítéssel. A barlangban minden pocsék. Mélység 40 mm-ig, mérete kb. 30-40 cm.
   Szükséges lesz egy új csempe felépítése, ennek megfelelően a kérdés az, hogy elég lesz-e a szokványos vakolat (Eunice-Teplon, különösen) használatához az üreg tömítésére a fal kiegyenlítésének folyamata során, vagy valamilyen speciális keverék és / vagy speciális műveletekre van szükség. Mennyi idő múlva lehet ragasztani a csempe (feltételezhetően az Eunice Plus)?
   A fürdőszobában a szellőzés a penész és a penész számára működik, annak ellenére, hogy ez a rémület.
   A második kérdés.
   A fürdő másik falán egy halom volt. A csempék leütése után a következőket találták: nyilvánvalóan valamilyen lyuk volt a lemezen, és láthatóan cementtel lezárták. Ennek megfelelően a kérdés az, hogy szükséges-e mindent kiütögetni, vagy egyszerűbb és biztonságosabb (a falra) csak a vakolattal szintet elérni? A zömök kb. 3-5 mm-re fordulnak elő.
   Köszönöm.

   előkészíti a falat a kötény felhelyezésére

   jó délután 1, a csempe eltávolítása után vannak hiányosságok a falon - szükség van a felület szintjének felszínére, vagy a csemperagasztó maga kitölteni fogja ezeket a szabálytalanságokat, és a csempe lapos lesz? 2, csatolnia kell valamit (lécek, alumínium profil) a kötény első alsó rétegei alatt, hogy a csempe ne csússzon addig, amíg a ragasztó meg nem szárad? köszönöm!

   Ha a lyukak mélyek és a cseppek jelentősek, akkor jobb, persze, hogy kiválassza a sarkot. Mély csepp, mindent, ami több mint öt milliméter. A ragasztó természetesen kitölti az üregeket, de kényelmetlen lesz arra, hogy alkalmazza a megoldást (egy fésűvel). Elvben ezeket a lyukakat először ugyanazzal a csemperagasztóval töltjük meg, várjunk, amíg meg nem szárad, majd folytatjuk a csempe lefektetését. (De ne feledje, hogy a csempézett ragasztó drágább, mint a hagyományos gitt.) A kötény elhelyezését megelőzően olyan profilt kell felszerelni, amely a ragasztó száradása után tisztít.

   A fektetés kezdete előtt egy fadobozt kell elhelyezni. A Plitonit a fal érdességét 0,8 mm-rel igazíthatja, ha később a csempe leeshet.

   Jobb először beigazítani a falakat, majd letenni a csempe és a vasalat, vagy bármi legyen is, amire szükséged van.

   A tömítés (fedő, vakolat) lyukak kívánatos. Kívánatos, és néha a falat egy sorban és függőlegesen kell igazítani. Lehetséges, hogy az Ön esetében a szöget 90 * -re kell állítani. A kiegyenlítés folyamán a lyukak el vannak rejtve. A simítás előtt és a csempe behelyezése előtt a falfelületet megfelelő alapozóval kell előkezelni. Láncok nélkül nagyon nehéz lesz az első sort hozni. Biztosan a csempe mindaddig kúszik, amíg a ragasztó meg nem szárad. Szóval telepíteni kell a sínt. A gereblyéknek egyenletesnek kell lennie, és mereven kell rögzíteni.

   A falépület előkészítése a csempebe történő beszereléshez számos tevékenységet igényel, a régi vakolatot feltörve, a beégetést, a beaconokat vakolva, a fal sarkait 90 fokosra állítva, majd maga a csempe behelyezése.A csempe első sorában az őrölt tökéletes szintű vonalzó

   1, a csempe eltávolítása után vannak hiányosságok a falon - szükség van a felület szintjének felszínére, vagy a csemperagasztó maga kitölteni fogja ezeket a szabálytalanságokat, és a csempe lapos lesz? Válasz: Szükséges, hogy a ragasztófolyadék kisebb lesz. a csempe lapos lesz. 2, csatolnia kell valamit (lécek, alumínium profil) a kötény első alsó rétegei alatt, hogy a csempe ne csússzon addig, amíg a ragasztó meg nem szárad? köszönöm! Igen, szüksége van rá. A 60 * 27 profilot célszerű használni a gipszkartonhoz vagy egy szabályhoz.

   a csempe eltávolítása után kívánatos, hogy a felület sima legyen. Annak érdekében, hogy a csempe ne csúszhasson el, hozzá kell rendelnie egy sínt.

   Ügyesen csináld a csempe-igazításhoz a falat, amit írsz 1 sor alatt "valami" alatt.

   Természetesen érdemes igazodni, és feltétlenül szükség van az újrahasznosításra

   Természetesen érdemes igazodni, és feltétlenül szükség van az újrahasznosításra

   potlichny profilt d plugs6h40 szinten és ragassza az oszlopokat

   Előkészítése a falak alatt a csempe a fürdőszobában

   A fürdőszobai burkolatokkal szemben a legnépszerűbb és legelterjedtebb tervezési lehetőség, a modern befejező anyagok hatalmas változatossága ellenére. A javítás utáni kiváló eredmény elérésének kulcsa nem csak az építők és a kiváló minőségű anyagok professzionalizmusa, hanem a felület alapos felkészítése a csempe behelyezése előtt. A sima, egyenletes alap megkönnyíti a későbbi munkát, csökkenti a csemperagasztó használatát, és növeli a kész bevonat élettartamát.

   Felület előkészítése cserép lefektetéshez

   A kerámia, csempe vagy más lapok elhelyezése kötelező előzetes felszíni előkészítést igényel. Ez a folyamat több szakaszra oszlik: a meglévő felület állapotának felmérése, a régi bevonat lefejtése, szintezés, gitt, kikészítés, alapozás, vízszigetelés. A falak állapotától függően egyes szakaszok kihagyhatók, vagy éppen ellenkezőleg, újak is hozzáadhatók.

   A kezdeti diagnózis magában foglalja a falak általános állapotának, a régi bevonat szilárdságának, a szükséges anyag kiszámításának értékelését. A következő lépés a régi csempe, vakolat, tapéta, fehérítő, festék stb. Felületének tisztítása. A harmadik szakasz - a falak összehangolása. Ezután jön a befejező kezelés (gitt + alapozás) és a vízszigetelés.

   A munka megkezdése előtt elő kell készíteni a szükséges eszközöket:

   • kalapács, lyukasztó (a régi bevonat eltávolítása a betonból);
   • szint, vízszintes, jelzőfények (szintező falakhoz);
   • kefék, hengerek, trowelek, spatulák, csiszolópapír, rácsoló, mérőszalag;
   • speciális ruhák (szemüvegek, gumikesztyűk stb.).

   A munka megkezdése előtt be kell zárni a meglévő vízvezetékeket (fürdőkád, zuhanyzó, mosogató), hogy megakadályozzák a régi csempék és egyéb törmelék töredékét.

   A régi bevonat eltávolítása

   Egy régi bevonat eltávolítása különböző módon történik, attól függően, hogy melyik anyagból készül. Például, ha van fa zsindely a vakolat réteg alatt, akkor ez a réteg teljesen eltávolításra kerül.

   Ha az alapzat téglafal, akkor a vakolat nem távolítható el. Elég lesz ellenőrizni erejét és integritását, és megtisztítani a sérült területeket. Szükség esetén a vakolatot új réteggel kell felhordani. Különös figyelmet fordítanak a fal összehangolására.

   Ha a felület csempeburkolatú, akkor a csempe teljesen eltávolítandó, és a ragasztótól a falat meg kell tisztítani. Ehhez jól meg kell tisztítani a varratokat és bőven nedvesíteni kell a felületet. Néhány óra múlva elkezdheti a bontást. A szélsőséges cserépet fel kell venni egy vésővel, egy kalapáccsal nyomja a szerszámot a puha keverékbe, és óvatosan vegye le a cserépet.

   Ha a régi cserépnek nincs értelme teljesen megtartani, akkor használhat egy kis bittel rendelkező elektromos szerszámot.

   A festett bevonatot teljesen tisztítják a vakolat előtt egy őrlőlemezzel. Ha a festéket rosszul távolítja el, speciális eszközzel eltávolíthatja azt. A meszelés eltávolítása spray-palack és kaparó segítségével történik. A dekoratív vakolat elektromos kéziszerszámmal vagy kézzel távolítható el.

   A régi tapétát teljesen eltávolították, és a ragasztó maradványait gondosan megtisztították. A fennmaradó papír csökkenti a kész csempe tartósságát.

   A régi bevonat lebontása után a falat alaposan csiszolni és polírozni kell, ha szükséges. Ezután a felületnek lehetőleg pormentesnek kell lennie (nedves ruhával), és teljes száradás után alkalmazzon primert. A primer alkalmazása csökkenti a ragasztókompozíció fogyasztását, javítja a tapadást a kezelt felületre, és megakadályozza a penész és a penész előfordulását.

   Felületi kiegyenlítés

   A falak a következő típusú szabálytalanságokkal járhatnak:

   • lejtők különböző irányokban;
   • érdesség, forgács a falpanelek kereszteződésében;
   • konvexitás és homorúság.

   A szabálytalanságok kiküszöbölésének módja a természetétől és súlyosságától függ. Például a falak szintézise gipsz segítségével lehetséges, feltéve, hogy a magasságkülönbség nem több, mint 5-6 cm, ha a különbség 6 cm-nél nagyobb, akkor gipszkarton lapokat használnak.

   Ha magas páratartalmú helyiségekre (fürdőszoba) kerül sor, akkor a kiegyenlítéshez a legjobb a cement-homok keverék használata.

   vakolat

   Miután a megtisztított, zsírtalanított és alapozott felület megszáradt, elkezdheti megszüntetni a szabálytalanságokat és az érdességet, a különböző lejtőket stb.

   Ha a fal legfeljebb 1 cm magasságkülönbséggel rendelkezik, akkor nincs szükség ilyen görbület korrigálására - a csempés után hagyja el. Ha a görbület 1-6 cm, akkor az ilyen egyenlőtlenséget el kell távolítani. Ehhez a falak szélére telepítik a jelzőfényeket, a horgászcsíkot húzzák közéjük és a sín fel van szerelve.

   Az utasításoknak megfelelően előkészített vakolathabarcsot a falakon a falakon át kell alkalmazni. A legalkalmasabb a spatulával történő felhordás, a szerszám kiegyenlítésére vonatkozó szabály segítségével. A gipsz teljes száradásáért felelős nagykövetek, a falat antiszeptikus összetétellel kell kezelni, és alapozóval kell bevonni. A talaj egy vékony, sima filmet alkot, amely fokozza a vakolat és a későbbi rétegfelhordás gitt vagy ragasztó közötti tapadást.

   Gipszkarton

   Ez a lehetőség az, hogy a megtisztított és alapozott felületet gipszkarton lapokkal fedjük le. A lapok telepítése a fal alsó szélétől kezdődik. A bázis típusától függően a gipszkarton ragasztott, szegecselt vagy csavarokkal rögzíthető. A szintszabályozás tökéletesen sík felület létrehozásához szükséges.

   Az összes lap behelyezése után a köztük lévő varrásokat egy befejező gitttel lezárják. A kész bevonatot újra alapozzuk. A nedves területeken a gipszkartonnak nagyon magas nedvességállósággal kell rendelkeznie.

   falak

   A befejező munkák során gondosan fel kell készülni a felületre, hogy az anyag jó tapadást biztosítson az alaphoz. A falaknak a csempe alá történő igazítása - egy nagyon szükséges munkahely, mint egy egyenetlen felületi csempe, nem fog szorosan tartani. Ha a befejező anyagot előzetes felkészítés nélkül a falra helyezi, nagyon valószínű, hogy a jövőben szükség lesz a csempe áthelyezésére az egész falon vagy külön szakaszain. Ezenkívül a fal szabálytalansága sérti a megjelenés esztétikáját, a csempe minden szabálytalansága jól látható és észrevehető.

   Tartalomjegyzék:

   A felületi érdesség értékelése

   Kezdetben meg kell vizsgálni a javítandó felületek szabálytalanságait. Ehhez használjon egy hosszú, legalább 2 m méretű vagy vízszintes épületet. Egy szöget a helyiség egyik sarkába vezetnek, így 2-3 mm-es szakaszt hagynak a felszínen. Ő végzi el az első jeladó szerepét. Ezután töltsön be bármilyen terhelést, kösse rá a szálat, a szál másik végét körbezárja a körmön, hogy ne érje el a padlót néhány centiméterrel. Terhelésként optimális a közepes méretű anya kiválasztása, a legjobb, ha egy nylon szálat veszünk, mivel kevésbé érzékeny a deformációra. Ha a felfüggesztett terhelés leállítja az oszcilláló mozgásokat, a szálat egyenes vonalba húzza. Ezenkívül a terhelés túlsó oldalának alsó részén egy másik szöget vezet be, sapka ugyanazon a vonalon található, mint a menet.

   Az egész eljárást megismételjük a fal másik oldalán. Kiderült, hogy a felületen négy szög van, ami két egyenes vonalat képez. Most még egy szál átlósan van rögzítve - a felső ponttól a másik oldal aljára. A húzás során a szál ne érintse meg a falat. A feszített szálak lehetővé teszik, hogy egyszerűen azonosítsák a fal minden egyenlőtlenségét. Ez az értékelési módszer költségvetés, és nem igényel különleges eszközöket.

   A felületek 10-15 mm-es eltérései esetén a falakat gipsz vagy cementkeverékekkel kell kiegyenlíteni. Jelentősebb szabálytalanságok helyes gipszkarton lapok. Ezt a módszert száraz vakolatnak is nevezik. Mindhárom módszer alkalmas a felületek simítására a csempeburkolat alatt.

   Egy keverék kiválasztása a szintezéshez

   A keverék kiválasztása a falaknak a csempe alá helyezéséhez a saját kezével kell összpontosítania, hogy milyen vastag legyen a réteg a falakon. Figyelembe kell venni a kötőanyag típusát is. Racionálisan alkalmazható gipsz alapú keverékek alkalmazása a nappaliban, ezeken a helyiségekben nem csak a minőség minősége, hanem a mikroklíma is. A gipszkeverék megfelel ezeknek a tényezőknek. Magas páratartalmú szobák - konyha, fürdőszoba, WC, a cement alapú keverék optimális. Ezek a bevonatok megtartják a nedvességet, és nem engedik bele mélyedni a betonpohárba.

   A megoldás önkészítéséhez nincs szükség különleges készségekre és szokásokra. A cementhabarcsot az M400 cementmennyiség 1 részéből 6 rész homokba készítik. A sütési folyamat így néz ki - a homokot egy edénybe öntik, és tetejére egy cementréteget alkalmaznak. Minden komponenst jól összekevertünk, majd lassan hozzáadtunk vizet a tartályhoz. Az egész keveréket összekeverjük a folyékony tejfehérje konzisztenciájával.

   Bizonyos esetekben a kézművesek a keverékben dolgoznak 1 rész cement arányban 2-3 rész homokkal. Az ilyen megoldás több műanyag, könnyebben és gyorsabban működik vele, különösen akkor, ha szükséges egy olyan függőleges felület díszítése, amelyből a megoldás általában lefolyik és leesik. Az elkészített keveréket az utasításoknak megfelelően hígítjuk, a hígított oldatot 1-2 órán belül kell felhasználni, ezért ne dolgozzon azonnal nagy mennyiségű munkadarabot. Azonban a falak illesztése a csempeárnál kissé csökken, ha a keveréket önállóan dolgozik, és nem készen vásárolni.

   A falak illesztése a csempe vakolat alá

   A falak feldolgozásának optimális alkalmazása vakolattal tégla vagy tömb alapján. Ez az anyag a vasbeton alapjaira van fektetve, de ezeknek a munkáknak a kivitelezéséhez külön fémkeretet kell elhelyezni. A munka helyes elvégzéséhez fémkarbantyúprofilot kell felszerelni. Az anyag két módosítása - PM 21x6 és PM 26x10. A jelölésben szereplő számok a profil alapja szélességét és a világítótorony magasságát jelzik, vagyis a réteg vastagságát, amely a felszínen fekszik. A világítótornyok hossza a standard kivitelben három méter, fém ollók pedig a világítótorony lerövidítésére szolgálnak. A világítótornyok függőleges helyzetben vannak a habarcs-modellezésre. Az illesztés során végzett munka a következő algoritmus szerint történik:

   Először is, szerelje fel az egyenes vonalat, amelyen telepítenek beaconokat. Ehhez használja a fonalat, amelyet a fentebb leírt módon feszítettek. Mindegyik sorban 5 habarcsot helyezünk. A szobrokra egy jelzőfény kerül telepítésre, és telepítéskor a szerelési lyukakon keresztül oldódik bele. Ezután a beépített jeladó szintje az épület szintjén áll. A kész címkék között a szálakat nyújtják, és egy síkot képeznek a feldolgozott felület teljes területére.

   Ezután szerelje fel a köztes jelzőket, amelyek a már felkészült címkék szálak között feszültek. A jelek között olyan távolság van, amely elegendő a szerszám hosszához, és amelyek a szintező munkát. 1,5 m hosszú szabály esetén a világítótornyok közötti optimális távolság 1,2-1,3 m.

   A mesterek felszínének alapozása az egyik kötelező munkafázis. A folyékony alapozók növelik az anyagnak a felülethez való tapadását. Primer van egy nagy szám. A helyes primer kiválasztása függ a csempe alatt lévő falak szintezésének végső költségétől, valamint az elvégzett munka minőségétől. A bevonat minden típusához egy adott anyagminőséget használnak.

   A primereket ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal kell felhordani. Ha egy alapozót alkalmaznak olyan bevonatra, amely nagy abszorpciós sebességgel rendelkezik, akkor több réteg folyadékot kell alkalmazni egymás után, miután az előző réteget felszívja. A téglafalaknál a mesterek azt javasolják, hogy ne költsenek pénzt a láncfelvásárlásra, hanem egyszerűen nedvesítsék a falat vízzel. Ez az intézkedés biztosítja a vakolat megfelelő szilárdságát a szárítás után.

   • Maga a vakolási folyamat.

   Az összes munkát hagyományosan három részre osztják, mindegyik egy gipszréteg. Az első réteget közvetlenül az anyaghoz alkalmazzuk és splash-nek nevezzük. Ezt a réteget vékonyan alkalmazzuk és folyékony oldattal végezzük. Vastagsága legfeljebb 2 mm.

   A második réteg a föld. Az oldat sűrűbben gyúródik, vastagsága 5-6 mm. A harmadik réteg a végső réteg. Vékonyabb, mint az első bevonat. Az anyag a felszín felett el van osztva, amíg teljesen nem illeszkedik. Minden előző rétegnek jó száradást kell hagynia, mielőtt folytatná a következő használatát. Minden réteg között egy réteg alapozó, amely szintén jó száraz. További részletek arról, hogyan lehet a falakhoz illeszteni a burkolat alá a videót a szakasz végén.

   A falak összehangolása a csempeburkolat alatt

   A kendőt a befejező munkák elvégzésére használják, mindenféle felületen kezelik. A gittelés egyszerűbb, mint a vakolat, mert a leggyakrabban a saját kezével történik. Megfelelő vakolat és a falak falazásához és a festéshez, valamint a falburkolat alá igazításához. A legjobb, ha beton és fa felületeken használják. A gipsz-falak kiegyenlítésére szolgáló algoritmus így néz ki:

   • Először is, végezzen kutatásokat a felületi szabálytalanságokról. Ezek különféle hornyok, repedések vagy forgácsok. A legmélyebb hibákat gipsszel borítják, vagy habszivárgást okoznak. Ha lehetséges, emelje fel a lehető legmagasabb szintet, majd kezelje a felületet egy alapozóval, amely lehetővé teszi, hogy jól megszáradjon.
   • Ezután helyezze el az első gittréteget. Ezzel szemben a gipszben az első réteg vastagabb, 2-3 mm, és egyes esetekben mind az 5 mm. Ha vastag gittréteget kell elhelyezni, akkor ezt több lépcsőben kell elvégezni, ellenkező esetben a gitt a saját tömegének nyomása alatt leesik a falról.
   • Az első réteget jól száradni hagyjuk, majd újra bepermetezzük és ismét megszárítjuk. A második réteget közvetlenül az alapozó szárítása után helyezzük el. Vékonyabb az előzőnél, és kb. 1 mm vastag. Ez az utolsó réteg, amely a felületet szintre emeli.
   • Ha a falat a csempeburkoláshoz igazítják, akkor a második réteg alkalmazása után végzett munkát befejezettnek tekintik, mivel maga a csempe elrejtheti a falak kisebb hibáit. Ha a falat festés vagy tapétázás céljára állítják be, akkor a felületet finom csiszolópapírral dörzsöljük, hogy eltávolítsuk a gitt összes finom ráncát.

   Igazítsa a falakat gipszkartonhoz

   A falaknak a csempe alá helyezését gipszkarton vagy rétegelt lemez esetén akkor alkalmazzák, ha a falak határozott hibái vannak, amelyek mélysége vagy magassága meghaladja az 5 cm-t, a szakértők ezt az intézkedést megpróbálják megtenni, és a gipszkarton falakat szintre állítani, mivel a gipszkarton beépítésének egyik fő hátránya. A telepítés során ez az anyag gyakran megköveteli a keret telepítését, a gipszkarton lapja mellett elég vastag. Ennek eredményeképpen a munka befejezése után a padlófelület jelentősen csökken. Ez a csökkenés különösen érzékelhető a kis területű helyiségekben.

   A gipszkarton vastagságának minimálisra csökkentése érdekében nem fémprofilra van felszerelve, hanem egy speciális ragasztóval. Ezen munkák egyik leggyakoribb márkája a Knauf ragasztó "Perlfiks". A gipszkarton ragasztóval történő rögzítésének alapja a lehető legerősebb, törésmentes részek nélkül. Ha vannak, kárpitozottak és gipszekkel fedettek.

   A felületet ne érje kondenzáció és fagyás, térbeli deformáció és kondenzátum felhalmozódása. Mielőtt a lapokat a falra telepítené, alaposan zsírtalanítják és tisztítják a különböző anyagok maradékanyagait, amelyek csökkentik a ragasztó tapadásának a felülethez való ragasztását. A fal megtisztítása és előkészítése érdekében a következőképpen járjon el:

   • Fal óvatosan őrölt. Olyan felületeken, ahol a nedvesség felszívódása nagymértékben mély talajjal történik. Kis mennyiségű pórusú sűrű felületeken, beton alapozó segítségével. Az átlagos vagy normál nedvesség felszívódási sebességgel rendelkező felületekhez univerzális anyagokat használnak.
   • A primer felhordása vagy az ilyen munkák elvégzése előtt a szükséges méretű szakaszok kivágódnak a gipszkartonból. A mérésnél figyelembe kell venni azt a tényezőt, hogy a lemez és a padló között a réteg hiánya a ragasztó száradásakor a rés szélessége 10 mm. A mennyezetről a lapra is hagy egy rést, de kisebb - 5 mm. E hiányosságok biztosításához használjon bármilyen rendelkezésre álló anyag bélését.
   • A lapok telepítése előtt a kommunikációhoz kapcsolódó munkákat biztosan elvégezni kell, mivel ezt a gipszkarton ragasztása után lehetetlen elvégezni. Minden doboznak, aljzatnak és kapcsolónak legalább 20 mm-re ki kell húzódnia az alap felett.
   • Ragassza fel a ragasztót a lemezek vágására. Készítsen bármilyen kényelmes szilárd eszközt, például egy spatulát. A ragasztót csoportokban alkalmazzák, a távolság 30-40 cm között van, a rétegtől a széleig tartó távolság legalább 5 cm.
   • A lapokat a falhoz nyomják és ragasztják. Az anyagon megérintve elérheti a ragasztó keményedését és a lap sűrű csomagolását. A megtervezett kartonot óvatosan kezeljük újra egy nagy behatolási alapozóval. Miután az alapozó megszáradt, a felület további munkára készen áll.

   Előkészítése falak alatt a csempe a fürdőszobában: a fő szakaszai

   A javítási vagy építési munkákkal kapcsolatos minden intézkedés előkészítő intézkedéseket igényel. Tehát, a csempe csempézéséhez meg kell készíteni egy munkaterületet. A cikk a falak csempe alatti falak előkészítéséről szól a fürdőszobában, mely különböző anyagok felületén történik.

   A fázisok előkészítése a falak a burkolat

   Függetlenül attól, hogy a csempe a fürdőszoba falak felé néz, a munkaterületet fel kell készíteni. A fal alá helyezéséhez két fő tevékenységet kell elvégezni:

   1. távolítsa el az előző bélésréteget és alaposan tisztítsa meg a felületet;
   2. távolítsa el a dudorokat és hibákat a munkafelületen.

   Amikor a burkolóanyagot egy cementalapra helyezzük, a munkát egyszerűbbé tesszük, így szabálytalanságok formájában kis hibák megengedettek.

   Szabálytalanságok a munkaterületen

   Kiváló minőségű felület előkészítés a csempe, akkor tisztában kell lenniük a különböző típusú hibák, valamint azok megoldását.

   A bélés alatti felületek leggyakoribb hibáit a következő részletek fejezik ki:

   • lejtők (jobbra vagy balra);
   • a falak csomópontjában lévő válaszfalak szabálytalansága;
   • felületi dudorok;
   • homorú részek;
   • hibák a bélés alatt lévő bázis egyidejű dörzsöléseinek és konkávjainak formájában.

   A hiba típusának meghatározása érdekében információra van szükség ahhoz, hogy megszüntesse azokat. A csempeburkoláshoz használt falak előkészítése bizonyos szabályok végrehajtását követeli meg a munkafolyamatban:

   • Különböző módszerek vannak a burkolat alatt a munkaterületen lévő hibák eltávolítására. A választás módja a hiba méretétől és típusától függ;
   • a burkolat alá helyezését az 5-6 cm-nél nem nagyobb magasságkülönbségek esetén kell elvégezni;
   • ha a magasság egyenlőtlensége meghaladja a 6 cm-t, akkor jó szintezés lehetséges a gipszkarton használatával;
   • gipszmunkában gipszalapú vagy homokos cement keverékét használhatja. De mivel a fürdőben lévő páratartalom folyamatosan jelen van, még jobb, ha nem használunk gipszet.

   Ezután beszéljünk többet a falak falatozóinak előkészítésének minden egyes szakaszában a konyhában.

   Vegye le az előző lefedettséget

   A régi furnér a következő lehet:

   • festék bevonat;
   • mázzal,
   • csempe csempe.

   A régi alap eltávolítása a felszínről, típusától függően, az alábbiak szerint történik:

   1. festéket minden esetben el kell távolítani, mielőtt egy gipszréteget alkalmaznának. A munkákhoz a speciális, köszörülő lemezt használják;
   2. távolítsa el a régi csempéket a felületről a ragasztókompozíció maradékával. Először alaposan meg kell nedvesíteni az ízületeket a csempe között, és ebben a feltételben 2 órán keresztül hagyja;
   3. a cserép eltávolítása extrém elemekkel kezdődik. Ez elegendő egy kis erőfeszítéssel, hogy a csempe egy vésővel megdöntse, hogy az egész sor elkezdjen elfordulni a falról. Ugyanakkor a burkolólapok nem lesznek összeomlanak és sértetlenek lesznek;
   4. akkor nem zavarhatja, ha a régi csempéket már nem használják, és egy speciális fúvókával eltávolítják a csempe egy fúróval;
   5. a ragasztószerkezet könnyen eltávolítható egy darálóval;
   6. a fehérítőszer könnyen eltávolítható. A vízpermet a teljes munkaterületen fogva kezeli. Ezután a lehúzó segítségével eltávolítják a meszelés maradványait. A tisztított alapot tiszta ruhával törölje le.

   Néhány apartmanban a fürdőszoba falai háttérképekkel vannak lefedve. A papírbevonatot el kell távolítani, és a ragasztó maradék nyomatait meg kell tisztítani.

   A felület elrendezése a szemben

   A bélésanyag előkészítő tevékenységeinek következő lépései felszínre emelik a felületet. A munka e része a következőképpen végezhető el:

   • gipsz vagy gittréteg felhasználásával. Ez egy nedves eljárás;
   • használjon gipszkarton lapokat (száraz módszer).

   A nedves szintezési módszert nehezebbnek, ugyanakkor kvalitatívnak tekintjük. Az egyetlen hátránya a nedves lehetőség lesz a következő tisztítása a fürdőszoba. A vakolattal végzett munka után sok szennyeződés és törmelék keletkezik.

   A gipszkarton szerelése kevesebb időt vesz igénybe az első módszerhez képest. De a felület kiegyenlítésének ez a változata jelentősen csökkenti a helyiség területét. És a többszintes épületek fürdőszobái nem nagyok.

   Hogyan kell előkészíteni a falakat a csempe alatt a fürdőszobában, és milyen módszerrel kell használni, attól függ, hogy mi teszi a bázist a fal alatt.

   A csempe alatt a téglafal előkészítéséhez a munkaterület összehangolásával a következő sorrendben kerül sor:

   1. először a falakat por és szennyeződés tisztítja;
   2. Továbbá, csiszolópapírral a felületet megtisztítják. Használhat speciális rést, a csiszolópapír helyett;
   3. az egész bázisra, szembeni kialakításra tervezett hornyok készítéséhez (egy kalapácsos véső használatos);
   4. primert alkalmaznak az egész felületre. Javasoljuk, hogy a porózus szerkezettel mélyen behatoljon a felületre. Ha az alap átlagos porozitással rendelkezik, akkor a belső kezelésre használt szokásos alapozó fog működni. A beton bevonatokat különleges kontaktoldatokkal kezelik. Az alapozó tartósabbá teszi a bélést, és a csempe alatt a gipszréteg nem hámlik le;
   5. szintet a jövőbeli munkaterület meredekségének nagyságával mérjük. A mérések fontosak a gipsz helyes mennyiségének kiszámításához.

   Ezen munkák elvégzése után keveréket kell készíteni egy gipszréteg felállításához. Kövesse a csomagoláson található utasításokat. Ha a megoldás túl folyékony, akkor a teljes szárítás után a réteg zsugorodik.

   A kész keveréket a burkolat alá helyezzük a beültetett jelzőfények közé. Egy gipszréteget egy spatulával kell felhordani, majd egy szabálytal egyenértékűre kell helyezni. Amikor a réteg meggyűrődik, ki kell távolítania a jelzőfényeket, és be kell tömíteni azokat a lyukakat, amelyeken tartózkodtak.

   A fagyott gipszréteget úszóval vagy szivacsgal dörzsöljük.

   Alkalmazás gipszkarton lapok kiegyenlítésére

   Ahhoz, hogy előkészítse a falat csempék, ahol a görbület a felület több mint 5 cm, használja a gipszkarton lapok. Ha még mindig megpróbálja használni a vakolatot, túl sok anyag és idő kell.

   A gipszkarton lapok összehangolása a következőképpen történik:

   1. mint az első kiegyenlítési módszerben, a felületet először tisztítani kell;
   2. a primert tiszta alapon alkalmazzák;
   3. A gipszkarton lapok telepítése alulról indul, a fal szélétől kezdve. A telepítés szintjén és a gumi kalapácson biztosan alkalmazzák;
   4. a gipszkarton lapok telepítése után zárja le a varrásokat egymás között egy gitt-réteggel;
   5. Végül a bélés alatti teljes bázist primerrel kezeljük.

   A fürdőszobát magas páratartalom és hőmérsékleti tüskék jellemzik. Ezért a gipszkarton lapok kiválasztásakor ügyelni kell a nagy nedvességállóságú anyagokra.

   Előkészítő tevékenységek a fürdőszoba felé nézve Hruscsovban

   Hruscsov az úgynevezett költségvetés lakhatási lehetőség, amely népszerű volt a 20. század elején. Ezekben a lakásokban nem voltak különleges feleslegesek, és természetesen a fürdőszobát kifejezetten mosáshoz és fürdéshez tervezték.

   Apartmanok Hruscsovban alacsony költséggel, ezért megváltják, majd javításokat végeznek. Általában a Hruscsovban található egészségügyi helyiség egy fürdőszobát és WC-t kombinál, így nincs sok hely. Fontos, hogy helyesen végezzen javításokat egy kis helyiségben, hogy a helyiséget a lehető leghatékonyabban használhassa.

   Ahhoz, hogy előkészítse a falakat a Hruscsov a csempe a fürdőszobában, meg kell vizsgálni néhány pontot:

   1. a régi panel házak, általában, a kommunikáció nem túl jó. Ezért, mielőtt a falakkal szembenézne, előzetesen gondolkodnia kell a szükséges csatorna-kommunikáció cseréjéről;
   2. hogy előkészítse a falak a cserép a fürdőszobában Hruscsovban, először is meg kell szüntetni a régi vízvezeték berendezések cserélni;
   3. Ezután el kell távolítania a régi falburkolatot. A munkát ecsettel végezzük fém sörtékkel, ha a festékmaradványokat el kell távolítani;
   4. a régi csempeburkolat eltávolításakor egy speciális fúvókával rendelkező vésővel vagy perforátorral felszerelt kalapácsot használnak;
   5. miután eltávolította a régi bevonatot a munkaterületről, nedves tisztítást kell végrehajtania.

   Miután eltávolította a régi bevonatot a Hruscsovban található fürdő faláról, meg kell dolgozni a munkaterület összehangolását. Jó megoldás a Hruscsov műanyag panelek falainak befejezése. Választhat bármilyen árnyalatot, a teljes belsővel együtt. A műanyag panelek előnyei közé tartozik az egyszerű telepítés. A falak a Hruscsovban elég kemény ahhoz, hogy igazodjanak, és a műanyag panelek nem igényelnek tökéletes felületet.

   A fürdőszobai burkolatok nem csak falakhoz, hanem padlóburkolatokhoz is alkalmazhatók. A csempe a magas vízállóság miatt a legjobb anyag a magas páratartalmú helyiségek kezelésére.