Legfontosabb > Bútor

A falak elhelyezése előtt a burkolólapok elhelyezése nagyon fontos feladat.

Mielőtt folytatná a falak összehangolásának kérdéseit, mielőtt a csempeburkolást meg kellene beszélnie arról, hogy egyáltalán szükséges-e megtenni és mi befolyásolja. És ez elsősorban a cserép lefektetésének összetettségét és minőségét érinti.

tartalom

Miért kell a falakat felállítani, mielőtt a csempeburkolást behelyezné?

A csempe ragasztóval ragasztva van a falhoz. Annak érdekében, hogy a csempe zökkenőmentesen legyen elhelyezve, a ragasztót egyenletesen kell alkalmazni. Ha a fal lapos, akkor ez nem jelent problémát. Ehhez speciális spatulák vannak, amellyel egyenletes réteget alkalmazhat a fal teljes felületén.

Ha a fal nem szint, akkor az említett speciális spatulák nem segítenek. Ezért a ragasztót a szemre kell vinni. A burkolólapok elhelyezése ebben az esetben sok tapasztalatot és készséget igényel. Mert minden csempe nagyon óvatosan kell kiegyenlíteni. Természetesen ez sok időt és energiát igényel.

Ennek eredményeképpen többször kell mérlegelni, mielőtt a kerámia burkolólapokat csempéznénk, ami kevesebbet jelent a falak falához képest, és nem egyenetlen falon. mert A csempe elhelyezésére egy egyenetlen falon nagy a kockázata annak, hogy elrontsa az összes munkát, mert néhány hiba csak a fugázás után jön ki, és ennek megfelelően nincs korrekció.

A falak elhelyezése előtt a csempék elhelyezése

A csempék kialakításához három lehetőség van a falhoz: a gipsz, a gipszkarton vagy a gipszkarton közvetlen rögzítése a falhoz.

vakolat

A vakolat a legszélesebb, de a leginkább időigényes megoldás a falak kiegyenlítésére. Természetesen a jó minőségű gipsz készítése, a csempe lefektetése nem sok időt és energiát igényel. Ezenkívül a minõség nagyon jó lesz, még egy újonc számára is.

Azonban a fő probléma, amely miatt sokan nem értenek egyet a vakolaton, a munka összetettsége, sok por, szennyeződés és a helyiség hosszú szárítási ideje. Továbbá, hogy kiváló minőségű vakolatot készítsen, el kell távolítania a meglévőt, ami csak komplexitást eredményez.

Gipszkarton a kereten

A falat gipszkartonnal egy fémkerettel elég gyorsan és nem drága. Ehhez a fal felszínén egy fémkeret készült a profilokból, amelyre a gipszkarton lapok rögzítve vannak.

Ez a módszer jó mindenki számára, de van egy hátránya. Az a tény, hogy a keretnek vastagsága 5-7 cm, ezért a szoba mérete e centiméterrel csökken. Természetesen ez nem probléma egy nagy helyiségben, de például egy kis fürdőszobában ez jelentős hátrány.

Kerítés nélküli gipszkarton összehangolása

Az a módszer, hogy a falat egy gipszkarton alatt egy gipszkarton alá helyezzük, egy kerítés nélkül, a gipszkartonhoz közvetlenül a falhoz rögzítjük önzáró csavarokkal vagy egy szögcsomóval. Ennek a módszernek nincs hátránya az előzőnek, mivel csak a gipszkarton vastagságával csökkenti a helyiséget, azaz 12 mm-rel. A szintezés után azonnal elhelyezheti a lapkát a gipszkartonon.

Azonban lehetetlen a gipszkarton közvetlenül egy egyenetlen falhoz rögzíteni, mivel a gipszkarton formájú lehet fal, és ennek megfelelően egyenetlenül is válik. Ezért először el kell távolítania a legsúlyosabb hibákat.

Ezek a hibák eltávolíthatók gipszel, de ez nem jelenti azt, hogy be kell vakolni az egész falat, csak a kemény durva szabálytalanságokra van szükség.

Véleményem szerint az arcfelújítással az utolsó lehetőség a legsikeresebb, mivel kompromisszum az ár és a bonyolultság szempontjából.

Hogyan és mi kell a falakhoz igazítani a fürdőszobában a csempe alatt

A kerámia burkolólapok nem egyenlőek a szilárdsággal és a higiéniával. Ha nem akarja használni a drága szakembereket, vagy a befejezést a kézműveseknek kívánja bízni, hanem ellenőrizni őket, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy mit kell tenni. Tapasztalataink és gondjaid segítségével megismerheti, hogyan és hogyan lehet a falak falának szintjét megmérni, hogyan kell kezelni a felületeket, hogyan lehet a drága javítások minőségi eredményét biztosítani.

Az előkészítő munka spektrumában - az alap mérése, a bélés előkészítése, a rendszer kiválasztása és a lefektetési terv kidolgozása. Előzetesen számolni kell a csempék számát. Meg kell mérni a fal görbületét, és figyelembe kell venni, hogy a felületek beállításával a csempék száma jelentősen csökkenhet. A vágási munkák minimálisra csökkentése, az idő és a pénz megtakarítása egyszerű az egyes falakon elhelyezett csempék számának köszönhetően. Gyönyörű belső terek létrehozásához figyelembe kell venni a felhasznált anyagokat, a furnérozott falak előkészítésének módját, ismerni kell a szerelési technikákat, a varratok kitöltésének módszereit.

Tippek a csempe kiválasztásához

A fő minősége azoknak a területeknek, ahol mossa és mossa - magas szintű higiéniát. A javítások során a szobák felkészült területeit sorakoztatják. A megfelelően kiválasztott anyagokkal a fürdőszoba nem csak vonzó, hanem "közömbös" is lehet a samponokhoz és a mosószerekhez.

Kerámiatermék kiválasztásakor figyelembe kell venni a nedvesség felszívódását, kopásállóságát (például a PEI skála esetén a csiszoló tisztítószerek - I a nemzetközi ISO rendszer szerint) vagy az agresszív háztartási vegyi anyagokkal szembeni ellenállás (az "AA" jelölés a legnagyobb ellenállás, "D" a legalacsonyabb). A vízszigetelés és a kopásállóság hozzájárul a máz jelenlétéhez.

A falburkolatokhoz gyakran használják a nem szabványos méretű lapokat. Nem könnyű dolgozni velük. Ezek nehézek és gondosan előkészített felületeket igényelnek. Elvégre még egy kis szabálytalanság is kiborulhat, ami nagy formátumú blokkokon is feltűnő. A fürdőszoba csempeit mozaiknak nevezik. Könnyű számára nemcsak a falak koptatása, hanem a medencék vagy a fürdőkád tálak elrendezése is. Érdekes belső terek segítenek a steklomozaika létrehozásában. A fürdőszobák terét friezekkel hangsúlyozzák.

Előkészítő munka és tisztítás

A falak előkészítése a fürdőszobában kezdődik a régi bevonatok eltávolítása (csempe, festék, lakk, fa, tapéta). A domborműveket levágják, és a gödröket és üregeket egy oldat borítja. A falak mérik és vizsgálják a szabálytalanságok jelenlétét. Szükség esetén igazítsa azokat. Kötelező előkészítő szakasz - mérlegelés.

Mit tisztítunk? Por, szennyeződés, korom, zsír, régi maszk nyomai. Mindez ronthatja az új ragasztó tapadási tulajdonságait és a burkolólapok rögzítésének megbízhatóságát. A zsírfoltok elleni küzdelemben a tisztítószerek hatástalanok lehetnek. Ebben az esetben 3% -os sósavoldatot vagy 5% -os nátrium-hidroxid oldatot fordítunk. A velük való munkavégzés óvatosságot igényel. Ha a megoldások érintkezésbe kerülnek a bőrrel vagy a nyálkahártyákkal, akkor öblítsük le vízzel.

Milyen eszközöket használunk?

 • koptató;
 • csiszolás;
 • valamint a kaparók, a légy kefék vagy a kefék merev sörtékkel.

A falak falra helyezéséhez túlságosan durva helyeket gittal kezelnek.

Mi a teendő a régi csempékkel?

Két módon lehet megszabadulni a régiektől:

 • egy használt réteg eltávolítása (a felső sorból kiindulva, a vízvezeték védelme után);
 • új réteget helyeznek a meglévő tetejére.

A második módszer a "pormentes" javítás egyik változata. Ezenkívül rendkívül gyors feldolgozásra is használják. Ha az egykori lapkát egyenletesen és helyesen rakta le, ezt a réteget alapként lehet használni. Fontos a kerámia felületek megfelelő ragasztásának kiválasztása és a kerámia egyenletességének alapos vizsgálata.

Ideális egyenletesség - nagy ritkaság. Még 2-3 év működési idő sem halad át nyom nélkül, és kicsi és nagy hibákat, pl. Repedéseket tár fel. A tengely mentén történő eltérések esetén a burkolólapot eldobni kell, ami önmagában nehézkes és szinte mindig károsítja a csempézett alapot. Az utóbbit cementtel kell lezárni és kiegyenlíteni.

Milyen eszközökre van szükség?

 • perforátor, amely jelentősen felgyorsítja a folyamatot;
 • kalapács;
 • véső (mindkét csempe szélét összekapcsoljuk, és egyenként elválasztjuk a falról).

A csempe alatt cement, rétegelt festék, roncsoló vakolat található. További terhelés esetén ezek a megbízhatatlan rétegek leesnek. Az ilyen kockázati zónákat az előzetes megütés határozza meg. Ha a "falak áhították", vagyis a hang süket, egy lyukasztó a kezében és folytatódik. Az így kialakult kupolák közelednek.

Pontosan a festékrétegre

Nem tudom eltávolítani a festéket? Igen, de az egyetlen festék, amely jó tapadást biztosít a csempe számára, vízalapú. De tetején meg kell húzni a rácsot, majd használjon speciális ragasztó keveréket.

Minden más régi festékbevonatot eltávolítunk:

 • (pl. AFT-1). Ezeket ecsettel kell felhordani és a festéket buborékolás után eltávolítani;
 • az épület fen, a felmelegedés után a festéket eltávolítják egy spatulával vagy kaparóval;
 • perforátorok speciális fúvóka-spatulával;
 • vágógépek (beillesztett kártyaolvasóval);
 • néha szaggatott, spatula vagy ciklus, csiszolópapír.

A dombok lecsapása

Általában a falak összehangolása a fürdőszobában kezdődik a halmok vágása. Puha felületeknél (gipsz, gipszkarton) használjon spatulát vagy kalapácsot vésővel. Mások számára - lyukasztó fúvókával vagy darálóval. Annak érdekében, hogy ne szakadjon meg, a lemeznek illeszkednie kell a felület típusához, a vasbeton azonban éppen ellenkezőleg, a sima falak problémáját okozza. Nincs semmi elkapni! Szúrni vagy vésővel van szüksége. Ha a szobák sarkán, a mennyezet alatt vagy az elektromos csatlakozóaljzatok közelében dolgozik, ügyelni kell.

A vakolati falak vakolati megoldásai csak kisebb érdességűek. Javasolt a gipsz vagy cement alapú keverék. Ha a csepp több mint 6 cm, akkor speciális víztaszító impregnálóval gipszkarton lapokat kell alkalmazni. Az anyagot könnyedén meg lehet vágni, dokkolni, tele tölteni. Sem a láncindító, sem a dombtető vágása nem szükséges. Az ideális falfalak lehetővé teszik a közbenső rétegek elválasztását a partíciók és a gipszkarton között. Támogatja a hang- és hőszigetelést.

Extra staking

A tűzés célja, hogy azonosítsa a fal legkiugratóbb részét. Ezt a kábel és a fal közötti minimális távolság határozza meg. Tehát amikor a falak beigazítása a fürdőszobában van itt a legvékonyabb gipszréteg helye.

 • hosszú uralkodó;
 • szinten;
 • kötél vagy speciális súly (kötél és rögzített terhelés);
 • körmök körül, amelyek márkák gipsz vagy megoldás lesz rendezve.

Staking algoritmus

 • a mennyezetről és a 30-40 cm-es szöget bezárva, az 1. köröm meghajtása;
 • a kupak és a fal alapja közötti távolság megegyezik a gipszréteg méretével;
 • csökkenti a súlyt a körömből, és nem érte el a padlót;
 • 30 cm-es magasságban a padlóról egy 2-es körmön vezetünk;
 • a kupakja megérinti a vezetéket;
 • függőlegesen az 1. és a 2. köröm közé, a harmadikba vezetünk úgy, hogy a sapka megérintse a vezetéket is;
 • az ugyanazon fal 2. sarkában az eljárás megismétlődik;
 • Negyedik, ötödik és hatodik körmök kalapálnak;
 • hogy ellenőrizzék a fal alapját, az első és a hatodik, a második és a negyedik körmök átlósan vannak kötve egy zsinórral;
 • ha a vezeték megérintette az alapot, akkor a fal egyenetlen;
 • ha a kidudorodásokat nem vágják le, a körmöket ugyanabból a sorból távolítják el, és újból hajtják úgy, hogy a golyó a kidudorodásokon 20 cm - 25 cm;
 • gipszen, 100 mm-120 mm-rel a falról visszavonulnak, köztes jelzőt helyeznek el (majd rögzített vastagságú ragasztóréteggel rendelkeznek);
 • a vízszintes 7-es és 8-as szögek között 1 és 4 között;
 • a 9 és 10 szögek 3 és 5 között vannak;
 • 11 és 12 között 2 és 6 között;
 • a körömtől a körömtől való távolság kevesebb, mint 2 m, és erős szabálytalanságokkal kevesebb;
 • az eljárást hasonló első egyenletességi ellenőrzéssel, konvexitás érzékeléssel és illesztéssel végezzük.

A minőségek gyártásához 2 réteg habarcsot kell alkalmazni, amelynek átmérője kb. 50 mm és vastagsága 5 mm a körömfej felett. Miután az oldat be van állítva, a védjegy teteje a kupak aljára van vágva, és a jel síkja szigorúan párhuzamos a falhoz. A jelek oldalainak vágása után 30-40 mm-es négyzetek maradnak, amelyekhez a szabály rögzítve van (habarccsal, körmökkel) és a vakolás megkezdődik. Így, a fal rögzítésének befejezése után, a világítótorony burkolólapok és minőségek telepítése az oldatból, a falak készen vannak a bélésre.

Hogyan illessze össze a falat a csempe alatt: 3 fontos lépés


A szakemberek javasolják, hogy a falak elhelyezése előtt csempéket készítsenek A javítás minősége számos tényezőtől függ. Nagyon fontos, hogy minőségi anyagokat és eszközöket használjunk, ismerjük a technológia használatát, figyelembe vesszük a felület minőségét és a helyiségek körülményeit. A felhasználók gyakran kérdezik, hogyan kell a falat a csempe alá igazítani. A csempe az egyik leggyakoribb fal- és padlóburkoló anyag a fürdőszobában és a konyhában. Annak érdekében, hogy a csempe biztonságosan rögzíthető legyen, a felhelyezés előtt alaposan fel kell készíteni a felületet.

Tippek a csempefal elkészítéséhez

Azok, akik nem javítanak először, tudják, mennyire fontos a felület előkészítése a befejezés előtt. Ahhoz, hogy előkészítse a falat a fektetéshez, el kell távolítania a régi réteg bevonatot. A cél az alaphoz jutni, amely alkalmas további feldolgozásra.

Ha az előző bevonatot is csempékből készítették, akkor azt el kell távolítani, nem szabad megfeledkezni a ragasztó oldatról.

A lemezek eltávolításának megkönnyítése érdekében szükséges az ízületek tisztítását, az egész falat vízzel alaposan meg kell nedvesíteni, és néhány órára áztatni kell. A vésővel meg kell ragadnia a szélsőséges lapkát, majd egy kalapáccsal üsd le a vésőt úgy, hogy a csempe elmaradjon a fal mögött. A csempe vésővel is eltávolítható, de a csempe biztonsága nem garantált.


A falakat elő kell készíteni, tisztítani őket a porból és a régi bevonatokból.

Hogyan távolítsuk el a festéket, a mészetet és a dekoratív vakolatot:

 • Az öreg festéket csiszolólemezzel távolítják el. A réteget teljesen el kell távolítani, hogy elérje az alapot. Szükséges eltávolítani és vakolni. Ha valamilyen okból a felületet nem lehet eltávolítani. Nagy mélyedést hoz - javítja a fogást új bevonattal.
 • A meszelés nem célja a megoldás alkalmazása - egyszerűen nem ragaszkodik hozzá. Ezért alaposan meg kell mosni. A réteg lágyításához használhatja a szórópisztolyokat és a lehúzót. Fontos, hogy távolítsunk el minden válást. Ehhez használjon rongyot vagy szivacsot.
 • A csempe csempe a dekoratív vakolaton nem működik. Ezt le kell dobni a falról. Ehhez a legjobb az elektromos szerszámok használata.

  Ma a konyha és a fürdőszoba ritkán takaróval borított. De ha a szoba rendelkezik ilyen típusú dekorációval, akkor teljesen eltávolítani és a falat tisztítani a ragasztó. Fontos megjegyezni, hogy a régi anyagok legkisebb maradékai le tudják csökkenteni a tapadási erőt.

  Hogyan készítsük el a falaknak a csempe alatt elhelyezkedését

  A felület szintjének többféle módja van. Az első a gitt. Ehhez a falat teljesen tisztítani kell a porral, zsírtalanítva és alapozva. Ezt követően telepítenie kell a jelzőfényeket, és ki kell számolni a szükséges anyagok számát.

  A gitt, vagy a gitt egyetlen réteg nélkül is használható, ha a cseppek mérésekor kiderül, hogy kevesebb mint 1 centiméter.

  A gipsz falak jobban elvégzik a cement-homok habarcsot. Ha a gitt a fürdőszobában történik, figyeljen a magas páratartalomra. Ezért válasszon olyan gittet, amelynek csökkent vízfelszívódása van. A gittet egy spatulával szintetizálhatjuk. Nem szükséges, hogy a felület teljesen sima legyen.


  A felület szintjének többféle módja van, amelyet Ön saját belátása szerint választhat.

  Hogyan igazítható egy erős görbületű fal:

  • Vásárlás lapok gipszkarton, ellenáll a nedvességet.
  • Rögzítse a lemezeket a falhoz fémprofilokkal.
  • Zapenit vagy gipszcsuklók mézes lemezek.

  Ez az igazítási módszer meglehetősen egyszerű, gyors és legkevésbé költséges. A lemezeket az előkészített felületre kell helyezni, és megfelelően kell feldolgozni. Ezt komolyan kell venni, mivel a rossz minőségű felületi előkészítés szükségszerűen ahhoz vezet, hogy a cserép előbb-utóbb leesik vagy megdagad.

  Ajánlások: Hogyan készítsünk falakat a csempeburkoláshoz

  A felület, amelyen a csempe van elhelyezve, függetlenül attól, hogy: a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben legyen erős és tartós. Nem számít, milyen csempe lesz fektetve: könnyű kerámia vagy gránit. De a fal előkészítése más lesz, ha a csempe behelyezése kívül, nem pedig beltéren történik.

  Az első dolog, amit figyelmet kell fordítanunk a felület típusára - attól függ, hogy milyen szakaszban dolgozunk és mennyi időt töltünk végre.

  Ha egy fa felületet készítenek a csempe behelyezésére, egy fémrácsot rögzítenek rajta, majd vakolják. Lehetséges gipszbeton és téglafal. Lehetséges, hogy megtagadja a vakolat, ha az alap gipszkarton vagy kerámia tégla.


  Ezenkívül a falak elhelyezése előtt beállíthatja a lapokat

  Felület előkészítési tippek:

 • Távolítsa el a régi csempeit a falról az egészre. A töredékek csak lassítanak és akadályozzák az előkészítő folyamatot.
 • Ha a burkolólapot perforátorral eltávolítják, védőszemüveget kell használni a szem védelmére. A csempedarabok különböző irányban repülnek, ezért nagyon óvatosnak kell lenned.
 • A régi festéket egy spatulával távolítják el. A ragasztó festék jobban előmelegít - ez nagyban megkönnyíti a folyamatot.
 • A régi bevonat eltávolítása során jobb légzőkészüléket kell használni, és védeni kell a padló perforált kartonpapírral.

  Ha a vakolat eltávolítása után repedések és duzzanatok vannak a falon, javíttatni kell őket. A régi bevonóanyagok eltávolítása után elvégezheti a fal összehangolását. Sokan kíváncsiak, vajon szükséges-e tökéletesen szintetizálni a falakat, vagy könnyedén vakolhatja a felületet. A válasz a következő részben található.

  Szükségem van a gipsz falak előtt csempék

  A nagy és kiváló minőségű felületi javítások elvégzéséhez minden helyiségben gipszfalakat kell készíteni. Ez a munkafolyamat további anyagi és átmeneti kiadásokat biztosít, de jelentősen növeli a csempe élettartamát is.

  A tartós, megbízható és kiváló minőségű javításhoz a falat cementhabarcsokkal kell bevonni.

  A falburkolat nem ajánlott a gipszkeverékek kivitelezéséhez, mivel gyorsan nedvességtől törik össze, erőt veszítenek és töröttek. A gipszkarton kiválóan alkalmas a tapéta beillesztésére, de abszolút nem elfogadható a csempeburkoláshoz. Szükség van a gitt gondos elvégzésére, a szoba méretének kiszámítása után, figyelembe véve a szinttől való eltéréseket. A világítótornyok használata ajánlott.


  Használhat cementhabarcsot a falak vakolásához.

  Miért van szüksége gipszre?

  • A csemperagasztó réteg egyenletes eloszlására;
  • Megfelelő terheléselosztás, amely kiváló minőségű lemezekhez vezet;
  • Kompenzálja az egyenetlen falakat.

  A vakolat úgy teszi, hogy a ragasztókeverék egyenletesen alkalmazható, elkerülve annak túlfeszülését. A nagy ragasztóréteg jelentősen lelassíthatja a munkafolyamatot és csökkentheti a csempézés minőségét. A vakolat egyszerűsíti a burkolólapokat, gyorsabbá és olcsóbbá teszi.

  A falak alátámasztása a csempe alatt (videó)

  Mielőtt elvégezné a burkolólapok javítását, ismernie kell a szükséges előkészítő munkák jegyzékét. Fontos, hogy előkészítse a felületet a csempék behozatalához, függetlenül attól, hogy konyha, fürdőszoba vagy WC. A csempe szilárdan és biztonságosan tartható, ha előkészítik az előkészítést, különösen beton vagy téglafal készítésénél. Meg kell szintelni a felületet - ez javítani fogja a csempe burkolási megoldás alkalmazásának minőségét, és felgyorsítja a javítási munkát. Gipsz - fontos szakasz, amelynek elkerülése azt eredményezheti, hogy a csempe a közeljövőben egyszerűen el fog távozni.

  falak

  A befejező munkák során gondosan fel kell készülni a felületre, hogy az anyag jó tapadást biztosítson az alaphoz. A falaknak a csempe alá történő igazítása - egy nagyon szükséges munkahely, mint egy egyenetlen felületi csempe, nem fog szorosan tartani. Ha a befejező anyagot előzetes felkészítés nélkül a falra helyezi, nagyon valószínű, hogy a jövőben szükség lesz a csempe áthelyezésére az egész falon vagy külön szakaszain. Ezenkívül a fal szabálytalansága sérti a megjelenés esztétikáját, a csempe minden szabálytalansága jól látható és észrevehető.

  Tartalomjegyzék:

  A felületi érdesség értékelése

  Kezdetben meg kell vizsgálni a javítandó felületek szabálytalanságait. Ehhez használjon egy hosszú, legalább 2 m méretű vagy vízszintes épületet. Egy szöget a helyiség egyik sarkába vezetnek, így 2-3 mm-es szakaszt hagynak a felszínen. Ő végzi el az első jeladó szerepét. Ezután töltsön be bármilyen terhelést, kösse rá a szálat, a szál másik végét körbezárja a körmön, hogy ne érje el a padlót néhány centiméterrel. Terhelésként optimális a közepes méretű anya kiválasztása, a legjobb, ha egy nylon szálat veszünk, mivel kevésbé érzékeny a deformációra. Ha a felfüggesztett terhelés leállítja az oszcilláló mozgásokat, a szálat egyenes vonalba húzza. Ezenkívül a terhelés túlsó oldalának alsó részén egy másik szöget vezet be, sapka ugyanazon a vonalon található, mint a menet.

  Az egész eljárást megismételjük a fal másik oldalán. Kiderült, hogy a felületen négy szög van, ami két egyenes vonalat képez. Most még egy szál átlósan van rögzítve - a felső ponttól a másik oldal aljára. A húzás során a szál ne érintse meg a falat. A feszített szálak lehetővé teszik, hogy egyszerűen azonosítsák a fal minden egyenlőtlenségét. Ez az értékelési módszer költségvetés, és nem igényel különleges eszközöket.

  A felületek 10-15 mm-es eltérései esetén a falakat gipsz vagy cementkeverékekkel kell kiegyenlíteni. Jelentősebb szabálytalanságok helyes gipszkarton lapok. Ezt a módszert száraz vakolatnak is nevezik. Mindhárom módszer alkalmas a felületek simítására a csempeburkolat alatt.

  Egy keverék kiválasztása a szintezéshez

  A keverék kiválasztása a falaknak a csempe alá helyezéséhez a saját kezével kell összpontosítania, hogy milyen vastag legyen a réteg a falakon. Figyelembe kell venni a kötőanyag típusát is. Racionálisan alkalmazható gipsz alapú keverékek alkalmazása a nappaliban, ezeken a helyiségekben nem csak a minőség minősége, hanem a mikroklíma is. A gipszkeverék megfelel ezeknek a tényezőknek. Magas páratartalmú szobák - konyha, fürdőszoba, WC, a cement alapú keverék optimális. Ezek a bevonatok megtartják a nedvességet, és nem engedik bele mélyedni a betonpohárba.

  A megoldás önkészítéséhez nincs szükség különleges készségekre és szokásokra. A cementhabarcsot az M400 cementmennyiség 1 részéből 6 rész homokba készítik. A sütési folyamat így néz ki - a homokot egy edénybe öntik, és tetejére egy cementréteget alkalmaznak. Minden komponenst jól összekevertünk, majd lassan hozzáadtunk vizet a tartályhoz. Az egész keveréket összekeverjük a folyékony tejfehérje konzisztenciájával.

  Bizonyos esetekben a kézművesek a keverékben dolgoznak 1 rész cement arányban 2-3 rész homokkal. Az ilyen megoldás több műanyag, könnyebben és gyorsabban működik vele, különösen akkor, ha szükséges egy olyan függőleges felület díszítése, amelyből a megoldás általában lefolyik és leesik. Az elkészített keveréket az utasításoknak megfelelően hígítjuk, a hígított oldatot 1-2 órán belül kell felhasználni, ezért ne dolgozzon azonnal nagy mennyiségű munkadarabot. Azonban a falak illesztése a csempeárnál kissé csökken, ha a keveréket önállóan dolgozik, és nem készen vásárolni.

  A falak illesztése a csempe vakolat alá

  A falak feldolgozásának optimális alkalmazása vakolattal tégla vagy tömb alapján. Ez az anyag a vasbeton alapjaira van fektetve, de ezeknek a munkáknak a kivitelezéséhez külön fémkeretet kell elhelyezni. A munka helyes elvégzéséhez fémkarbantyúprofilot kell felszerelni. Az anyag két módosítása - PM 21x6 és PM 26x10. A jelölésben szereplő számok a profil alapja szélességét és a világítótorony magasságát jelzik, vagyis a réteg vastagságát, amely a felszínen fekszik. A világítótornyok hossza a standard kivitelben három méter, fém ollók pedig a világítótorony lerövidítésére szolgálnak. A világítótornyok függőleges helyzetben vannak a habarcs-modellezésre. Az illesztés során végzett munka a következő algoritmus szerint történik:

  Először is, szerelje fel az egyenes vonalat, amelyen telepítenek beaconokat. Ehhez használja a fonalat, amelyet a fentebb leírt módon feszítettek. Mindegyik sorban 5 habarcsot helyezünk. A szobrokra egy jelzőfény kerül telepítésre, és telepítéskor a szerelési lyukakon keresztül oldódik bele. Ezután a beépített jeladó szintje az épület szintjén áll. A kész címkék között a szálakat nyújtják, és egy síkot képeznek a feldolgozott felület teljes területére.

  Ezután szerelje fel a köztes jelzőket, amelyek a már felkészült címkék szálak között feszültek. A jelek között olyan távolság van, amely elegendő a szerszám hosszához, és amelyek a szintező munkát. 1,5 m hosszú szabály esetén a világítótornyok közötti optimális távolság 1,2-1,3 m.

  A mesterek felszínének alapozása az egyik kötelező munkafázis. A folyékony alapozók növelik az anyagnak a felülethez való tapadását. Primer van egy nagy szám. A helyes primer kiválasztása függ a csempe alatt lévő falak szintezésének végső költségétől, valamint az elvégzett munka minőségétől. A bevonat minden típusához egy adott anyagminőséget használnak.

  A primereket ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal kell felhordani. Ha egy alapozót alkalmaznak olyan bevonatra, amely nagy abszorpciós sebességgel rendelkezik, akkor több réteg folyadékot kell alkalmazni egymás után, miután az előző réteget felszívja. A téglafalaknál a mesterek azt javasolják, hogy ne költsenek pénzt a láncfelvásárlásra, hanem egyszerűen nedvesítsék a falat vízzel. Ez az intézkedés biztosítja a vakolat megfelelő szilárdságát a szárítás után.

  • Maga a vakolási folyamat.

  Az összes munkát hagyományosan három részre osztják, mindegyik egy gipszréteg. Az első réteget közvetlenül az anyaghoz alkalmazzuk és splash-nek nevezzük. Ezt a réteget vékonyan alkalmazzuk és folyékony oldattal végezzük. Vastagsága legfeljebb 2 mm.

  A második réteg a föld. Az oldat sűrűbben gyúródik, vastagsága 5-6 mm. A harmadik réteg a végső réteg. Vékonyabb, mint az első bevonat. Az anyag a felszín felett el van osztva, amíg teljesen nem illeszkedik. Minden előző rétegnek jó száradást kell hagynia, mielőtt folytatná a következő használatát. Minden réteg között egy réteg alapozó, amely szintén jó száraz. További részletek arról, hogyan lehet a falakhoz illeszteni a burkolat alá a videót a szakasz végén.

  A falak összehangolása a csempeburkolat alatt

  A kendőt a befejező munkák elvégzésére használják, mindenféle felületen kezelik. A gittelés egyszerűbb, mint a vakolat, mert a leggyakrabban a saját kezével történik. Megfelelő vakolat és a falak falazásához és a festéshez, valamint a falburkolat alá igazításához. A legjobb, ha beton és fa felületeken használják. A gipsz-falak kiegyenlítésére szolgáló algoritmus így néz ki:

  • Először is, végezzen kutatásokat a felületi szabálytalanságokról. Ezek különféle hornyok, repedések vagy forgácsok. A legmélyebb hibákat gipsszel borítják, vagy habszivárgást okoznak. Ha lehetséges, emelje fel a lehető legmagasabb szintet, majd kezelje a felületet egy alapozóval, amely lehetővé teszi, hogy jól megszáradjon.
  • Ezután helyezze el az első gittréteget. Ezzel szemben a gipszben az első réteg vastagabb, 2-3 mm, és egyes esetekben mind az 5 mm. Ha vastag gittréteget kell elhelyezni, akkor ezt több lépcsőben kell elvégezni, ellenkező esetben a gitt a saját tömegének nyomása alatt leesik a falról.
  • Az első réteget jól száradni hagyjuk, majd újra bepermetezzük és ismét megszárítjuk. A második réteget közvetlenül az alapozó szárítása után helyezzük el. Vékonyabb az előzőnél, és kb. 1 mm vastag. Ez az utolsó réteg, amely a felületet szintre emeli.
  • Ha a falat a csempeburkoláshoz igazítják, akkor a második réteg alkalmazása után végzett munkát befejezettnek tekintik, mivel maga a csempe elrejtheti a falak kisebb hibáit. Ha a falat festés vagy tapétázás céljára állítják be, akkor a felületet finom csiszolópapírral dörzsöljük, hogy eltávolítsuk a gitt összes finom ráncát.

  Igazítsa a falakat gipszkartonhoz

  A falaknak a csempe alá helyezését gipszkarton vagy rétegelt lemez esetén akkor alkalmazzák, ha a falak határozott hibái vannak, amelyek mélysége vagy magassága meghaladja az 5 cm-t, a szakértők ezt az intézkedést megpróbálják megtenni, és a gipszkarton falakat szintre állítani, mivel a gipszkarton beépítésének egyik fő hátránya. A telepítés során ez az anyag gyakran megköveteli a keret telepítését, a gipszkarton lapja mellett elég vastag. Ennek eredményeképpen a munka befejezése után a padlófelület jelentősen csökken. Ez a csökkenés különösen érzékelhető a kis területű helyiségekben.

  A gipszkarton vastagságának minimálisra csökkentése érdekében nem fémprofilra van felszerelve, hanem egy speciális ragasztóval. Ezen munkák egyik leggyakoribb márkája a Knauf ragasztó "Perlfiks". A gipszkarton ragasztóval történő rögzítésének alapja a lehető legerősebb, törésmentes részek nélkül. Ha vannak, kárpitozottak és gipszekkel fedettek.

  A felületet ne érje kondenzáció és fagyás, térbeli deformáció és kondenzátum felhalmozódása. Mielőtt a lapokat a falra telepítené, alaposan zsírtalanítják és tisztítják a különböző anyagok maradékanyagait, amelyek csökkentik a ragasztó tapadásának a felülethez való ragasztását. A fal megtisztítása és előkészítése érdekében a következőképpen járjon el:

  • Fal óvatosan őrölt. Olyan felületeken, ahol a nedvesség felszívódása nagymértékben mély talajjal történik. Kis mennyiségű pórusú sűrű felületeken, beton alapozó segítségével. Az átlagos vagy normál nedvesség felszívódási sebességgel rendelkező felületekhez univerzális anyagokat használnak.
  • A primer felhordása vagy az ilyen munkák elvégzése előtt a szükséges méretű szakaszok kivágódnak a gipszkartonból. A mérésnél figyelembe kell venni azt a tényezőt, hogy a lemez és a padló között a réteg hiánya a ragasztó száradásakor a rés szélessége 10 mm. A mennyezetről a lapra is hagy egy rést, de kisebb - 5 mm. E hiányosságok biztosításához használjon bármilyen rendelkezésre álló anyag bélését.
  • A lapok telepítése előtt a kommunikációhoz kapcsolódó munkákat biztosan elvégezni kell, mivel ezt a gipszkarton ragasztása után lehetetlen elvégezni. Minden doboznak, aljzatnak és kapcsolónak legalább 20 mm-re ki kell húzódnia az alap felett.
  • Ragassza fel a ragasztót a lemezek vágására. Készítsen bármilyen kényelmes szilárd eszközt, például egy spatulát. A ragasztót csoportokban alkalmazzák, a távolság 30-40 cm között van, a rétegtől a széleig tartó távolság legalább 5 cm.
  • A lapokat a falhoz nyomják és ragasztják. Az anyagon megérintve elérheti a ragasztó keményedését és a lap sűrű csomagolását. A megtervezett kartonot óvatosan kezeljük újra egy nagy behatolási alapozóval. Miután az alapozó megszáradt, a felület további munkára készen áll.

  Hogyan illessze össze a falat a csempe alatt: 3 fontos lépés

  A szakemberek javasolják, hogy a falak elhelyezése előtt csempéket készítsenek A javítás minősége számos tényezőtől függ. Nagyon fontos, hogy minőségi anyagokat és eszközöket használjunk, ismerjük a technológia használatát, figyelembe vesszük a felület minőségét és a helyiségek körülményeit. A felhasználók gyakran kérdezik, hogyan kell a falat a csempe alá igazítani. A csempe az egyik leggyakoribb fal- és padlóburkoló anyag a fürdőszobában és a konyhában. Annak érdekében, hogy a csempe biztonságosan rögzíthető legyen, a felhelyezés előtt alaposan fel kell készíteni a felületet.

  Tippek a csempefal elkészítéséhez

  Azok, akik nem javítanak először, tudják, mennyire fontos a felület előkészítése a befejezés előtt. Ahhoz, hogy előkészítse a falat a fektetéshez, el kell távolítania a régi réteg bevonatot. A cél az alaphoz jutni, amely alkalmas további feldolgozásra.

  Ha az előző bevonatot is csempékből készítették, akkor azt el kell távolítani, nem szabad megfeledkezni a ragasztó oldatról.

  A lemezek eltávolításának megkönnyítése érdekében szükséges az ízületek tisztítását, az egész falat vízzel alaposan meg kell nedvesíteni, és néhány órára áztatni kell. A vésővel meg kell ragadnia a szélsőséges lapkát, majd egy kalapáccsal üsd le a vésőt úgy, hogy a csempe elmaradjon a fal mögött. A csempe vésővel is eltávolítható, de a csempe biztonsága nem garantált.

  A falakat elő kell készíteni, tisztítani őket a porból és a régi bevonatokból.

  Hogyan távolítsuk el a festéket, a mészetet és a dekoratív vakolatot:

  1. Az öreg festéket csiszolólemezzel távolítják el. A réteget teljesen el kell távolítani, hogy elérje az alapot. Szükséges eltávolítani és vakolni. Ha valamilyen okból a felületet nem lehet eltávolítani. Nagy mélyedést hoz - javítja a fogást új bevonattal.
  2. A meszelés nem célja a megoldás alkalmazása - egyszerűen nem ragaszkodik hozzá. Ezért alaposan meg kell mosni. A réteg lágyításához használhatja a szórópisztolyokat és a lehúzót. Fontos, hogy távolítsunk el minden válást. Ehhez használjon rongyot vagy szivacsot.
  3. A csempe csempe a dekoratív vakolaton nem működik. Ezt le kell dobni a falról. Ehhez a legjobb az elektromos szerszámok használata.

  Ma a konyha és a fürdőszoba ritkán takaróval borított. De ha a szoba rendelkezik ilyen típusú dekorációval, akkor teljesen eltávolítani és a falat tisztítani a ragasztó. Fontos megjegyezni, hogy a régi anyagok legkisebb maradékai le tudják csökkenteni a tapadási erőt.

  Hogyan készítsük el a falaknak a csempe alatt elhelyezkedését

  A felület szintjének többféle módja van. Az első a gitt. Ehhez a falat teljesen tisztítani kell a porral, zsírtalanítva és alapozva. Ezt követően telepítenie kell a jelzőfényeket, és ki kell számolni a szükséges anyagok számát.

  A gitt, vagy a gitt egyetlen réteg nélkül is használható, ha a cseppek mérésekor kiderül, hogy kevesebb mint 1 centiméter.

  A gipsz falak jobban elvégzik a cement-homok habarcsot. Ha a gitt a fürdőszobában történik, figyeljen a magas páratartalomra. Ezért válasszon olyan gittet, amelynek csökkent vízfelszívódása van. A gittet egy spatulával szintetizálhatjuk. Nem szükséges, hogy a felület teljesen sima legyen.

  A felület szintjének többféle módja van, amelyet Ön saját belátása szerint választhat.

  Hogyan igazítható egy erős görbületű fal:

  • Vásárlás lapok gipszkarton, ellenáll a nedvességet.
  • Rögzítse a lemezeket a falhoz fémprofilokkal.
  • Zapenit vagy gipszcsuklók mézes lemezek.

  Ez az igazítási módszer meglehetősen egyszerű, gyors és legkevésbé költséges. A lemezeket az előkészített felületre kell helyezni, és megfelelően kell feldolgozni. Ezt komolyan kell venni, mivel a rossz minőségű felületi előkészítés szükségszerűen ahhoz vezet, hogy a cserép előbb-utóbb leesik vagy megdagad.

  Ajánlások: Hogyan készítsünk falakat a csempeburkoláshoz

  A felület, amelyen a csempe van elhelyezve, függetlenül attól, hogy: a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben legyen erős és tartós. Nem számít, milyen csempe lesz fektetve: könnyű kerámia vagy gránit. De a fal előkészítése más lesz, ha a csempe behelyezése kívül, nem pedig beltéren történik.

  Az első dolog, amit figyelmet kell fordítanunk a felület típusára - attól függ, hogy milyen szakaszban dolgozunk és mennyi időt töltünk végre.

  Ha egy fa felületet készítenek a csempe behelyezésére, egy fémrácsot rögzítenek rajta, majd vakolják. Lehetséges gipszbeton és téglafal. Lehetséges, hogy megtagadja a vakolat, ha az alap gipszkarton vagy kerámia tégla.

  Ezenkívül a falak elhelyezése előtt beállíthatja a lapokat

  Felület előkészítési tippek:

  1. Távolítsa el a régi csempeit a falról az egészre. A töredékek csak lassítanak és akadályozzák az előkészítő folyamatot.
  2. Ha a burkolólapot perforátorral eltávolítják, védőszemüveget kell használni a szem védelmére. A csempedarabok különböző irányban repülnek, ezért nagyon óvatosnak kell lenned.
  3. A régi festéket egy spatulával távolítják el. A ragasztó festék jobban előmelegít - ez nagyban megkönnyíti a folyamatot.
  4. A régi bevonat eltávolítása során jobb légzőkészüléket kell használni, és védeni kell a padló perforált kartonpapírral.

  Ha a vakolat eltávolítása után repedések és duzzanatok vannak a falon, javíttatni kell őket. A régi bevonóanyagok eltávolítása után elvégezheti a fal összehangolását. Sokan kíváncsiak, vajon szükséges-e tökéletesen szintetizálni a falakat, vagy könnyedén vakolhatja a felületet. A válasz a következő részben található.

  Szükségem van a gipsz falak előtt csempék

  A nagy és kiváló minőségű felületi javítások elvégzéséhez minden helyiségben gipszfalakat kell készíteni. Ez a munkafolyamat további anyagi és átmeneti kiadásokat biztosít, de jelentősen növeli a csempe élettartamát is.

  A tartós, megbízható és kiváló minőségű javításhoz a falat cementhabarcsokkal kell bevonni.

  A falburkolat nem ajánlott a gipszkeverékek kivitelezéséhez, mivel gyorsan nedvességtől törik össze, erőt veszítenek és töröttek. A gipszkarton kiválóan alkalmas a tapéta beillesztésére, de abszolút nem elfogadható a csempeburkoláshoz. Szükség van a gitt gondos elvégzésére, a szoba méretének kiszámítása után, figyelembe véve a szinttől való eltéréseket. A világítótornyok használata ajánlott.

  Használhat cementhabarcsot a falak vakolásához.

  Miért van szüksége gipszre?

  • A csemperagasztó réteg egyenletes eloszlására;
  • Megfelelő terheléselosztás, amely kiváló minőségű lemezekhez vezet;
  • Kompenzálja az egyenetlen falakat.

  A vakolat úgy teszi, hogy a ragasztókeverék egyenletesen alkalmazható, elkerülve annak túlfeszülését. A nagy ragasztóréteg jelentősen lelassíthatja a munkafolyamatot és csökkentheti a csempézés minőségét. A vakolat egyszerűsíti a burkolólapokat, gyorsabbá és olcsóbbá teszi.

  A falak alátámasztása a csempe alatt (videó)

  Mielőtt elvégezné a burkolólapok javítását, ismernie kell a szükséges előkészítő munkák jegyzékét. Fontos, hogy előkészítse a felületet a csempék behozatalához, függetlenül attól, hogy konyha, fürdőszoba vagy WC. A csempe szilárdan és biztonságosan tartható, ha előkészítik az előkészítést, különösen beton vagy téglafal készítésénél. Meg kell szintelni a felületet - ez javítani fogja a csempe burkolási megoldás alkalmazásának minőségét, és felgyorsítja a javítási munkát. Gipsz - fontos szakasz, amelynek elkerülése azt eredményezheti, hogy a csempe a közeljövőben egyszerűen el fog távozni.

  Mint a falak falához igazítása a csempe alatt

  A fürdőszoba kerámia burkolatokkal díszítve a legjobb választás minden jelzőhöz. Ez nem csak hagyományos módon, de a modern gyártási technológiáknak köszönhetően nagyon népszerű. A csempék széles választékának köszönhetően a tervezők egyedülálló belső tereket hozhatnak létre, a legdrágább exkluzív és olcsó költségvetésből. Annak ellenére, hogy nagy az anyagköltség különbsége, minden fogyasztónak lehetősége van gyönyörű és minőségi csempe vásárlására, elfogadható áron.

  Mint a falak falához igazítása a csempe alatt

  A csempefelületekre vonatkozó követelmények

  A kerámia burkolólapok számos előnye közül az egyik nagyon fontos az építtetők szemszögéből nézve - alatta nem kell tökéletesen simítani a falat. A centiméteres magasságban levő szóródás a csempeburkolás során megszűnik, nem szükséges időt és pénzt vesztegetni az előkészítő munka számára.

  A csempe alatt lévő aljzat legfeljebb egy centiméteres csepp lehet.

  Kivéve, természetesen, mozaiklapok. Alatta kell gondosan összehangolni a felületet, ez az anyag nem tolerálja a szabálytalanságokat, és a falak problémájának kiküszöbölése a ragasztó vastagságának szabályozásával nagyon nehéz. Az ilyen munkákat csak valódi szakemberek végezhetik, akik gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek.

  A mozaik alapának a lehető legegyszerűbbnek kell lennie.

  Beszélni fogunk a különböző síkfelületek technológiájáról minden típusú kerámialapra vonatkozóan, figyelembe véve a falak tényleges állapotát.

  Csempevonalazási anyagok

  Nem számítunk konkrét gyártóknak, sok van, mind hazai, mind külföldi. Csak az anyagtípusokról fogunk tudni.

  Cement alapú

  Gipsz alapú

  Gipszkarton és OSB lemezek

  Alakező algoritmus a csempefalakhoz

  Minden munkát szándékosan kell megközelíteni, ez vonatkozik a falak falra helyezésére is. Mielőtt kiválasztaná az anyagot az összehangoláshoz, alaposan meg kell vizsgálnia a falakat.

  Fürdőszoba felújítás előtt

  Mit keresel először? Hogyan befolyásolja a felületek tényleges állapotát a technológia megválasztásában?

  1. Ellenőrizze az összes fal függőleges helyzetét. Ez a fő mutató, az optimális technológia választása nagymértékben függ. A kerámia burkolólapok tulajdonságai - csak függőleges felületekre kell helyezni, különben a sarkokban ékeket kell vágni. És ez nem csak csúnya, hanem azt is jelzi, hogy az alacsony minősítésű.

  Eszközök a falak függőlegességének ellenőrzésére

  A falak függőlegességét egy közönséges vonalvezetéssel ellenőrizzük. A szalagot a fal tetején rögzítse, és nézze meg a szál helyzetét. Az eltérések pontosabb megismeréséhez vonalzó vagy mérőszalag használható. Hajtsa le a falnak a mennyezet alatt és a padló közelében, mérje meg a különbségeket. Ha a különbség több, mint egy centiméter, akkor a falat ki kell egyenlíteni. Ezenkívül csak gipsz vagy gipszkarton használható profilokra. A falak közötti szög eltérhet a közvetlenektől, ez nem probléma a csempe számára.

  A fal síkosságának ellenőrzése

  Szint ellenőrzése

  Minden esetben egyéni megközelítésre van szükség. Néha elegendő lesz néhány nagy kiterjedésű kivágás és a kritikus bemélyedések lepecsételése, kissé felhúzható fel a felületen - és a falfelületet kerámia burkolattal szemben lehet előkészíteni. Ezen a munkán az igazítás teljesnek tekinthető. Minden más szabálytalanságot a cserép lefektetése során ragasztóval távolítanak el. Ami a sekély repedéseket illeti, a legtöbb esetben nem tudnak érintkezni, nincs hatásuk a kivitelezés minőségére. Ha a fürdőszobát mozaik csempével kívánja befejezni, a falakat gondosan fel kell készíteni. Ezt cement alapú vakolattal lehet elvégezni (megbízható, de hosszú és drága) vagy lemezek (sokkal gyorsabbak). Melyik választási lehetőség - csak a döntésed.

  Figyelembe vesszük a falak összehangolásának három lehetőségét, mindegyiknek megvan a maga sajátossága, és különleges ismeretet igényel.

  A falak összehangolása a fürdőszobában cement-homok megoldásokkal

  Ez a módszer minden esetben kivétel nélkül alkalmazható, a leginkább hagyományos és a felelős építők által követelt. A száraz keverék megvásárlásához szükséges mennyiségben az összeg a munkamennyiségtől függ. De ne félj, ha valami anyag marad, mindig hasznos a jövőben. A szorosan csomagolt és tárolt száraz keverék megfelelő körülmények között hosszú ideig tartja fenn eredeti tulajdonságait.

  Keverje száraz cementet és homokot

  Készítsen szerszámokat gipszkartonhoz, fém vagy fa lécekhez jelzőtáblákhoz, szint, vízvezeték, kötél, mérőszalag.

  Vakolási eszköz

  Például úgy tekintjük a legnehezebb esetet - a falak nemcsak nagy szabálytalanságokkal rendelkeznek, hanem függőlegesen is eltérnek. Ezenkívül a fürdőben lévő régi tégla kezdett összeomlani, meg kell erősíteni.

  A falak állapota a javításhoz

  Lépés 1. Használjon építési kalapácsot vagy vésőt a laza darabok eltávolításához. Ideális esetben az egészhez kell jutnod.

  Vágócsiszoló a falerősítéshez

  Alkalmazza a "Betonkontakt" alapozót a falakon

  2. lépés: Készítsen valamilyen oldatot a gyártó utasításai szerint. Állítsa be a jelzőfényeket, az elsőnek kb. 20-30 cm-re kell lennie a saroktól. Az összes jeladó távolsága kissé kisebb, mint a szabály hossza. Mielőtt telepítené a jelzőfényeket, már tudnia kell, hogy milyen vastagságú vakolat kell dobnia.

  A jelzőfény rögzítésére szolgáló keverék előkészítése

  Hogyan telepítsünk beaconokat?

  1. Vázolja le a tömeget egy függőleges szalaggal a szoba magasságában, és beleolvad egy világítótoronyba. Ha egy szintet használ, állítsa pontosan függőleges helyzetbe, ehhez hajtsa le a szerszám síkját a fémprofil ellen, és nyomja meg a megfelelő helyeken.

  Habarcs dobja a falra

  Beacon pozíció ellenőrzése

  Ne felejtsd el nedvesíteni a falak felületét, mielőtt eldobnák a tömeget. Ezt egy szokványos festékkefével kell elvégezni, vízben kell tartani.

  Fontos. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy folyamatosan beszélünk a tömeg dobására, és nem a kenetre. Soha ne tapogassuk meg, ez a vakolat nemcsak nevetségesnek tűnik, hanem jelentősen rontja a habarcs tapadásának szilárdságát a falhoz.

  Gyakoroljuk, hogy a súlyt dobjuk az erőfeszítéssel, a lyukaknak egyenletes sorokba kell mennünk, hézagok nélkül és ugyanolyan magasságban. A kezét lazítani kell, a simítónak egy időben a falhoz kell felfelé vagy lefelé mozognia. Tanuld meg, hogy dobja a megoldást balra és jobbra felfelé és lefelé, vegye le a tömeget a simító oldalával és a végével. A készségek elsajátítása időt vesz igénybe, ha egyáltalán nem kapja meg, azt jelenti, hogy a vakolás nem az Ön számára. Kérjen segítséget szakemberektől. De soha ne feltesszük a megoldást a falon, leesik a kerámia csempe.

  Miközben az egyik falon lévõ világítótornyok befagyasztják, folytassák a telepítésüket a következõre, így jelentősen felgyorsítaná a munkát.

  3. lépés: Telepítse a vakolatvastagság-határolókat a fal külső sarkában, mindig az ajtó és ablak nyílásokhoz szükséges a lejtők kitöltéséhez.

  Hogyan telepítik őket? Ehhez sima vékony lapokat, szögeket vagy tüskéket kell használni (a fal elkészítésétől függően), a távtartókat és a házilag készített fémklipeket. Ha a gipszréteg kicsi, akkor használhat gyári fém sarkokat. De úgy véljük, hogy hatékonyabb, mint egy vékony tábla útmutatóként - lehet használni, hogy állítsa be a vastagságot, és az eszközök telepítése sokkal gyorsabb. Az asztalok bármilyen módon vannak rögzítve a sarokban (szegecseltek, szorítókkal rögzítettek, fémrudakból készült, ragasztóval vagy vakolattal ragasztott házi készletek stb.), A pozíció a már behelyezett jelzőfalakhoz igazodik. A vakolat megkötése után a lemezeket eltávolítják. A javasolt megoldás másik előnye, hogy a sarok egyidejűleg vakolva van a falzal, ami nemcsak felgyorsítja a munkát, hanem növeli a vakolat erejét, nincs varrása.

  4. lépés: Kezdje a vakolást. Dobja fel a masszát felfelé, kb. Egy centiméter vagy két vastagabb, mint a jeladó magassága. Körülbelül 50-70 cm-re távolítsa el a felesleges oldatot a szabály szerint. Emelje fel a jelzőfények mentén, egyidejű mozgással balra / jobbra. Húzza vissza az összegyűjtött felesleget a vödörbe, és azonnal zárja vissza a nagy mélyedéseket.

  Gipszkészlet a spatulán

  5. lépés: Folytassa az egész fal vakolását így. Ne féljen, hogy néhány helyen a gipszréteg nagyon vastag lesz. Ha a vastagsága több mint 2 cm, akkor a szárítás során repedések jelennek meg, de a mi esetünkben ez nem jelent problémát. A kerámia burkolatok repedésének telepítésének minősége nincs negatív hatással.

  A falak és a csempék kiegyenlítése a fürdőszobában. Minden eltűnt. Kérjen tanácsot.

  Remélem, jó napod van.

  Néhány órával ezelőtt találkoztam a következő problémával. A Knauf Unterputz vakolat, amely a falakat falak nélkül állította be (a csövek beavatkozása miatt), leesett a következő párlapos ragasztáskor. És kiderült, hogy ellenőrizni fogja, hogy leesik az egész falon, és az elhelyezett cserépet néhány milliméterrel elhúzza az egész tömbből. Valójában ez szégyen. Nagyon. De a gipsz a falhoz nem tart. Attól félek, hogy további csempéket készítek.

  Mint ahogy én is. Csíkos tapéta a falakon a fürdőszobában. A fúró fém kefe a szőrme maradványait lecsökkenti. Aztán levágta a fennmaradó aljszőrzetet, és fényes festéket látott a falon. Lezárja a falat hornyokkal. Felvette a falat. A gitt helyett a gipsz nélküli falakat fedte le a falakon, hogy megszabaduljon a legrettenetesebb szabálytalanságoktól is. Miért gipsz? Mivel a gipszben nem volt gipsz a nedves helyiségekben, és a tanácsadó (ha felszaggatta a lábát) javasolja homlokzatburkolást ehhez az üzlethez.

  Miközben a falat gipszel még mindig megkenve, azt hittem, hogy csak egy kesztyűvel távolítja el a falról. Ezért rájöttem, hogy nem lehet nyírni. Tegyen egy pár vékony rétegű gipszet. Elmosódott és elkezdett burkolni. Az eredmény nyilvánvaló. Minden leesik.

  Valójában tanácsoljuk, hogyan kell? Úgy gondolom, hogy a falat le kell szakítani az összes hegyi vakolatról, el kell távolítania az összes csempét és újra kell csinálnia. Ezenkívül a csempéket nem szabad a mennyezetre helyezni, hanem 6-7 sorban. Tehát a nagyanyámat akarja, akit a fürdőszobában javítok. De hogyan kell csinálni, nem vagyok biztos.

  Megyek, miután eltávolítottam ezeket az 5 tr. a falakról mossa őket. Betacontact a következő rétegek megtartásához. Szóval tanácsoltam egy barátot. Ezután próbálja meg a falakat valamilyen szintező gittel simítani. Csak most nem tudom, melyik jobb.
  És itt van a fő probléma. Mi a jobb a jelentős szabálytalanságokkal? Próbáljuk meg a csövek közötti gipszet a csövek között, kendőt nélkülük, vagy gipszkartonba tenni? Vagy még azonnal elhelyezheti a csempe és eltávolítani a csempe ragasztó szabálytalanságait? Kérlek, kérlek. Már kiégettem az idegeket ezzel a fürdőszobai javítással.