Legfontosabb > Bútor

Milyen ragasztó alkalmas a csempe a fürdőszobában: válassza ki a legjobb lehetőséget

A fürdőszobába való bekötéshez egyéni megközelítésre van szükség a ragasztó kiválasztásához. Ez egy nedves helyiség, ahol nincs nagyobb terhelés. A csemperagasztónak a fürdőszobában jól tapadnia kell a betonhoz és a rugalmassághoz, mivel a padló alatt gyakran fűtött padlót használnak. A keverék konkrét választéka a kerámia burkolat formájától, a szubsztrátum típusától (gipsz, gipszkarton stb.) Függ. Néhány keverék könnyen használható: hosszas megoldási élettartamot és beállításokat biztosít, míg mások 4 óra elteltével eltávolítják az ízületeket. Ami attól függ, hogy milyen jó keverék és konkrét példák találhatók ebben a cikkben.

Gyors cikk navigáció

A ragasztó típusai

Az építési raktárak polcain a következő alkotások vannak:

 • cement alapú;
 • epoxi (reaktív);
 • diszperziós.

Az EN 12004 szerinti csemperagasztási besorolás. Az osztály a csomagoláson van feltüntetve (egy keverék több osztályba is tartozhat, például a C2 TE).

cement

Alapja a cement, amelyet papírzsákokban értékesítenek, 25-30 kg-os csomagolásban. Az adalékanyagok bizonyos százaléka határozza meg, milyen tulajdonságokkal rendelkezik a kerámia vagy porcelán kőlap burkolólapok tulajdonságai. Vannak univerzális keverékek, könnyűek, erősek, speciálisak.

Ceresit CM 11 Plus.

epoxi

Két összetevőből áll, és három kategóriába sorolható:

 • ásványi töltőanyaggal;
 • vékony töltőanyaggal;
 • folyós;

A ragasztó Litoelastic egy R2T osztályú (javított, reaktív ragasztó, amelyen nincs függőleges kúszás). Alkalmas bármilyen okból.

Diszperziós ragasztó LITOACRIL PLUS.

diszperziós

Nem alkalmas betonalapra, de a gipszkartonhoz ez a leginkább. Mindez nagy tapadásról szól, anélkül, hogy mélyen behatol az alapba.
Kész kivitelben, ami növeli a munka sebességét és tisztaságát, de nem csökkenti a költségeket. A készítmény akrilsav, gyanta és kötőanyag-összetevő keveréke.

Mi határozza meg a választást

A szoba

A fürdőszoba jellemzője - magas páratartalom. A csempe ragasztásához nedvességállóságot kell választani. Még akkor is, ha a lemezek vízfelvétele és az ízületek fugázása nullához vezet, a víz még gőz formájában is behatolhat az alapra és a kötőelegyre. Ezért jobb tévedni. Ha a szokásos kerámia burkolattal rendelkezik, és még dörzsöli a cementágyat is, akkor a folyadék folyamatosan befolyásolja a ragasztóréteget. Nem, a cserép nem esik le egy év után, de a tartósság garantálása a helyzet összefüggésében a kompozíció nedvességállósága.

Nedves foltok az új csempe a fürdőszobában.

kerámia

A méret nem számít. Vagy inkább a csempe méreteivel kapcsolatos súly. A ragasztónak ellenállnia kell a tömeg nyomásának, ami azt jelenti, hogy a tapadási követelmények a lemezek növekvő formátumával nőnek. A gravitáció elleni küzdelem intenzívebb lesz, ha a csempe porcelán kőből készült. Az anyag alacsony porozitása nem teszi lehetővé a kötőanyag-keverék behatolását a kerámiába, arra kényszerítve a ragasztót, hogy ragaszkodjon a csempe síkjához. Az univerzális keverékek nem alkalmasak nagy méretű kerámia gránit felállítására, magas tapadású ragasztóanyagot kell használni: 1,3-1,5 MPa.

Az alap

Milyen ragasztót választani, ha a felületet cement-homok habarccsal vakolják? És ha leborította a gipszkarton? A bázis típus befolyásolja a kiválasztást. Ez egy dolog, huszoncentiméteres kerámia csempe, amelyet egy cementhabarcsra helyezett, a másik - gipszkarton 60x60-as granit.

Mindezek a tényezők egymással kombinálódnak, ami a ragasztó nagyobb vagy kisebb szilárdságát igényli. Érinti az adhéziós és tapadóréteget. Nos, amikor a "folyadék", csak az alkalmazott forma, egyenlő a vastagsága a cserép. A réteg növekedésével a képességei elvesztek, nemcsak a kerámiát kell megőriznie, hanem magát is.
Hogyan lehet csempe a mozaik munkalap rétegelt lemez és extrudált polisztirol hab.

Példák ragasztókra

Video utasítás a ragasztás kiválasztásához példákkal:

Ceresit

A Ceresite bármely hardverraktárban megtalálható. Ez az egyik legnépszerűbb száraz keverék gyártó Oroszországban, így könnyű betörni egy hamisítványba.

 • A Ceresit vonal legnépszerűbb összetétele a CM 11. A sokoldalúság és szkepticizmus ellenére a ragasztó bizonyult porózus csempékkel és tipikus bázissal.
 • A mozaik jobb ragasztani a CM 115-t - fehér keverék, jobb teljesítményt nyújtva.
 • A CM 16-ra legfeljebb 40x40-es csempe helyezhető.
 • A CM 119 kültéri porcelán kandallóhoz használható.
 • Az SM 117 mindent megtesz, de a fürdőköltség nem indokolt.

A Ceresite ragasztó minden jellemzője, fogyasztása és összehasonlítása, lásd egy külön cikket.

 • A tökéletes zuhanyzó megoldás az Eunice Pool. Nedvességálló és hőálló, ha egy padlófűtőtestet tervez, akkor mind a folyadék, mind az emelt hőmérséklet esetén megbirkózik.
 • Az Eunice Plus ajánlott, különösen a fürdőszobák számára. Nem annyira specializálódott rájuk, de a ragasztó nedvesség és hőálló, nagy tapadású.


Tudjon meg többet a Eunice ragasztóról.

Litokol

A gyártó sorában sok alkalmas készítmény. A nedvesség ellenállása mindegyikük.

 • LITOSTONE K98 / K99. A ragasztó nagy tapadású, "porcelán kőből és természetes kőből" működik - a szokásos kerámia burkolólapok elegendőek lesznek. A csempe a csempe, a fűtött padlón.
 • LITOPLUS K55. Fehér ragasztó üvegmozaikhoz.
 • LITOKOL X11. A keverék egyik felhasználási területe - úszómedence.

Knauf

 • Flizen Plus. Magas csatlakozási tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Flizen Flex. Szabvány a jó mix készlethez: porcelán, cserép a csempe.

tájfun

 • Suite Plus. Nem jobb, és nem rosszabb, mint a többiek, használják a kerámia csempe a magas páratartalmú szobákban.

Milyen összetételű Vetonit a fürdőszobában való elhelyezésre, az alap típusától függően.

Vetonit

 • Ultra fix - alkalmas fürdőszobákra és medencékre, bármilyen jellegzetes alapon. Megtartja a méretű porcelánt.

Milyen csempe ragasztót választani? Hogyan különböznek egymástól? Más dolgok egyenlőek - költségek. Ár csatlakozó a leírt keverék: 230-1000 rubel. Más esetekben a különbségek a különböző helyzetekben releváns egyedi jellemzőkben találhatók. A standard fürdőszoba és a tipikus csempe elegendő közös univerzális keverékkel rendelkezik, 0,8-1,2 MPa tapadással.

Pontosan megmondani, hogy melyik csempe ragasztó jobb, csak a kísérletező, aki az évek során empirikusan tanulmányozta a modern kompozíciókat. Ne zavarjon túl sok választást, de ne gyengének keveredjen. Alapjában véve tekintse meg a lemezek hőmérsékletét, a lemezek formáját és szerkezetét, valamint az atipikus alaplaphoz kapcsolódó szempontokat. A nedvesség ellenállása fontos, de a listából származó ragasztók kielégítik a nedves helyiség megbízható összetételének szükségességét.

Top 10 csemperagasztó

A csemperagasztók sorozata tucatnyi, és talán még több száz tétel is létezik. A boltokban külön kategóriákat különítenek el a külső és belső kompozíciókhoz; van egy árbevétel a költség; Gyakran vannak száraz keverékek szétválasztása fal- és padlóburkolatokhoz. Minden gyártó siet, hogy kínálja a termékcsaládot, és a fogyasztók zavarják: milyen csempe ragasztó jobb, és mit kell vásárolni, hogy a csempe ne tűnjön el egy hét múlva.

A fizika, a kémia és a minőségi bélés speciális követelményeinek ismeretében meg lehet vitatni, hogy jó ragasztó kell:

 • műanyag - ne rétegezze, és ne terjedjen a ragasztási folyamat során;
 • rugalmas - a deformálódási terheléseknek a már edzett állapotban való elviseléséhez;
 • alacsony szárítási sebességgel - a lehetséges kiigazításokhoz és kiegészítő kezeléshez;
 • nagy tapadási sebességgel - biztonságosan tartsa a méreteket.

Annak érdekében, hogy pontosan megértsük, melyik csemperagasztó gyártója érdemel maximális bizalmat, megpróbáljuk értékelni a legnépszerűbb márkákat. Mint "képviselők", száraz keveréket választunk az egyetemeshez közeli mutatókkal.

1. KNAUF Fliesen
a legjobb csempe ragasztó a aprólékos munka és a nehéz felületek

Értékelés: 10 pont 10-ből

Becsült ár: 250 rubel / 25 kg.

Szakmai fórumok áttekintése szerint ez a csempe ragasztó a száraz keverékekre vonatkozó számos javaslat közül az egyik legjobbnak számít. A pragmatikus németek gondoskodtak az alapos és kiváló minőségű munkákról. A ragasztó egyenlően sikeresen alkalmazható padló- és falazólapok lefektetésénél, és a felületek típusa és szerkezete nem jelentős. A szárítási sebesség lassú, így folyamatosan elvégezheti a munkálatokat a fektetés, a tisztítás és a fugázás során. A KNAUF Flisen gazdaságos megoldásnak számít, mivel egy vékony réteggel (0,7 cm) alkalmazható anélkül, hogy feláldozná a tapadás minőségét. Alkalmas a "fésű alatt" végzett munkához, nagy rugalmassággal rendelkezik, amely lehetővé teszi a kompozíció használatát összetett konfigurációk szekcióival szemben.

2. UNIS 2000
jó csemperagasztó erős fogással

Értékelés: 10 pont 10-ből

Becsült ár: 250 rubel / 25 kg.

Ragasztott ragasztó Eunis aktív küzdelmet folytat a Knauf ellen az első helyen, és gyakran nyer, különösen a tapadás és a szárítási sebesség tekintetében. A 3 órás élettartamú megoldásnál figyelembe kell venni, hogy a cserepek lefektetéséhez és beállításához szükséges idő 10 perc, és naponta egy lépéssel járhat a helyhez kötött anyag. A ragasztó tökéletesen viselkedik a fagyok és a magas páratartalom mellett, és nagy rugalmassága miatt elviseli az anyagok deformálódását a hőmérséklet csökkenésével. Ha az UNIS 2000 ragasztót szeretne használni, be kell állítanod a magas munkamennyiséget, hiszen maguk a mesterek azt mondják, 24 óra múlva nem fogják "varrni" a varratokat. Ami a fogyasztást illeti, itt a számok közel vannak az ideálishoz - 3,75-től 5 kg-ig négyzetméterenként.

3. OSNOVIT Muspliks T-12
a legjobb csemperagasztó a durva felületekhez

Értékelés: 9.9 pont a 10-ből

Becsült ár: 250 rubel / 25 kg.

Méltó versenyző a harmadik helyre, amely ellenezheti a szintező tulajdonságait a versenytársak számára. Még a jelentős felületi különbségek mellett is a Mustplast T-12 csemperagasztó a munkájával együtt kezeli. És ez nem egy gyártó reklámmozgása, az építőipari szervezetek véleménye megerősíti ezt a tényt. A ragasztót kerámia burkolólapok, valamint kerámia gránit és természetes kő burkolására szabad használni. A nagy tapadási tulajdonságok miatt könnyű a felületi anyagot felülről lefelé elhelyezni.

4. Ceresit CM-11
jó általános célú csempe ragasztó

Értékelés: 9.8 pont a 10-ből

Becsült ár: 265 rubel / 25 kg.

A ragasztóról sokáig beszélhetünk - előnyeit mind a szakemberek, mind az amatőrök értékelik, de a túlzott egyetemesség miatt nem jött az első helyre (a kompozíció nem alkalmas bizonyos típusú csempékre). A Ceresit SM-11 ragasztót érdemes megvenni, ha a fektetés nem túl sima felületen történik, amikor egy újszülött elé néz, és nincs külön kívánsága a keveréknek a kerámia burkolólapok paraméterei alapján. A ragasztó tapadása több mint 1,0 MPa, a ragasztó tökéletesen tapad és gyakorlatilag kiküszöböli a falnak a burkolat anyagának csúszását. Ajánlott otthoni használatra belső használatra beltéri használatra.

Kiválasztása megbízható csempe ragasztó elhelyezése csempe a fürdőszobában

Kerámia csempe a fürdőszoba - a leggyakoribb befejező anyag. Beszélje előnyeit végtelen lehet. A csempe kiválasztásához minden tulajdonos nagyon kedves. Természetesen, mert a javítás nem egy vagy két évig, de sokáig tart.

Eközben sokan hiányoznak ilyen pillanatok, mint a ragasztó kiválasztásának fontossága. Nem elég eljutni a boltba vagy a piacon, és megvásárolni az első ragasztó összetételt. Természetesen felmerül a kérdés, hogy milyen csempe ragasztót kell választani a csempe csempézéshez a fürdőszobában. Egyértelmű válasz azonnali nehézségre. Számos tényezőre van szükséged, és figyelembe kell venni a javítás bizonyos finomságait.

A ragasztó kiválasztásának fő kritériumai

A cserépragasztók kiválasztásánál fontos az alábbi kritériumok alapján támaszkodni.

 1. A felület alapja, vagyis milyen anyagot kell a csempe felhelyezni. Ez lehet gipsz, gipszkarton stb.
 2. A kiválasztott csempe típusa. Sok függ attól. Például mennyi ragasztóanyag-keveréket szív meg.
 3. A csempe mérete. Minél nagyobb ez, annál vastagabb a ragasztóréteg.
 4. Bélés terület. Átlagosan 1 négyzet. m kb. 5-6 kg ragasztót töltött.

Agyag: faj és cél

A fenti paraméterek értékelése után folytathatja a fürdőszoba cseréjére szolgáló ragasztó választékát. Valamennyi ragasztókompozíció 5 különböző típusú.

 1. Vékony rétegű ragasztó Sima felületek esetén használják, amelyek különbsége nem több, mint 10 mm. A ragasztó különlegessége a nedvesség és a fagyállóság.
 2. Vastag ragasztó. Alkalmas durva felületű falakhoz. A vékonyrétegű ragasztóval ellentétben a felületi különbségek több mint 1 cm-esek lehetnek, bizonyos értelemben ez a ragasztó primerként működik, a felületek kiegyenlítése és a falak hibáinak eltakarása.

Tanács. Csempe ragasztó a fürdőszobában kell vizsgálni, és jó minőségű. Annak érdekében, hogy elkerülje az olyan problémákat, mint a gomba és a nedvesség, akkor válasszon egy keveréket egy fertőtlenítő.

Mindenféle ragasztó: előnyei és hátrányai

Ezt a ragasztót mindenhol használják, ami miatt ilyen nevet kapott. Alkalmas csempék ragasztására a felületre. A kompozíciót olyan típusú felületeken alkalmazzák, ahol nincsenek szakmai követelmények a helyiség kialakításához. Az univerzális ragasztó számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

 • környezetbarát;
 • széles körű használat;
 • alkalmas a legtöbb burkolóanyaghoz;
 • porcelán kőzetgyártáshoz;
 • jó plaszticitást mutat;
 • Mindenféle felületre használható.

Eközben sok szakértő nem kedveli ezt a ragasztó keveréket. Ennek oka a nedvességnek való állandó kitettség ellen. A fürdőszobában ez a ragasztóhiány jelentős.

Vízálló ragasztó

A vízszigetelő ragasztó a legjobb választás a fürdőszobában. Felületi kikészítésre szolgál a magas páratartalmú helyiségekben. Ideális zuhanyzók, fürdők és medencék számára.

A ragasztó tartalmaz cementet, homokot és különleges alkatrészeket, ami miatt a nedvességgátló tulajdonság megnyilvánul.
A ragasztó ellenáll számos mosószernek. Tartós és kiváló minőségű. Vele biztos lehet benne, hogy a csempe nem esik le.

A száraz ragasztó előnyei

Minden ragasztókeverék száraz és kész készítményre bontható. Az utóbbi egyértelmű előnye, hogy azonnal felhasználhatók. A száraz keverékek előkészítést igényelnek. Mindazonáltal a száraz keverékek jelentősen befolyásolják a minőséget és az ügyfél visszajelzést.

 1. A csempék burkolatának lehetősége torzított felületen.
 2. Költség. A száraz keverékek sokkal olcsóbbak, mint a kész analógok. És a különbség jelentős.
 3. A régi csempe és ragasztóbázis bontásának egyszerűsítése. Szükséged lesz egy kalapács és véső eltávolítására. Például az ilyen szerszámok poliuretán ragasztása nem távolítható el. A felszínen örökre fekszik, és élettartama több mint 45 év. Valaki úgy tűnhet, hogy a poliuretán ragasztók ilyen tulajdonságai csak előnyökkel járnak. Tény, hogy alig várom, hogy ilyen sokáig ugyanazt a csempe látja.

A padlóburkolatok ragasztásának megválasztása

Mindenki ismeri azt a tényt, hogy amikor a padlólapra ragasztót választanak a fürdőszobában, a nedvességállóság önmagában nem elegendő.

Mint minden más összetétel esetében, a padlólapok ragasztóanyagának műanyagnak kell lennie. Nem szabad csepegni vagy szárazon szárítani a spatulát. A konzisztencia általában változatlan. A felületi anyag tapadásának minősége a helyesen megválasztott plaszticitástól függ.

A tapadási index fontos szerepet játszik a padlólapok ragasztásának megválasztásában. Minél nagyobb az ábrán, annál nagyobb lesz a finomanyag térfogata és tömege, és képes lesz a ragasztót rögzíteni.

Sok tapasztalatlan építő, vagy azok, akik saját fürdőszobai burkolatukat szeretnék csinálni, inkább egy gyorsan száradó ragasztót preferálnak. Ez hiba! A szakemberek azt ajánlják, hogy rendszeres ragasztót válasszanak, nem gyorsan száradnak. Minél lassabb az összetétel száradása, annál jobb az adhézió.

Hogyan számoljuk ki a csemperagasztó térfogatát?

A falak és a fürdőszoba padlójának magas színvonalú bélése miatt nem elég tudni, hány csempe szükséges, és a ragasztó keveréket kell kiszámítani.

A ragasztó helyes kiszámításához több paramétert is figyelembe kell venni. Ez segít a felesleg vagy a keverék hiányának megszüntetésében. Bár természetesen egy kis anyagkészletnek kell lennie.

 1. Ragasztó típusa. Minden ragasztóanyag epoxi-, diszperziós és cement alapú. Minden készítmény különböző fogyasztási és keverési módszerrel rendelkezik.
 2. Csempe mérete Egy nagy csempe esetében vastagabb réteg ragasztót igényel.
 3. A mintázat vagy minta kiválasztása.
 4. A fal vagy padló felületének állapota a fürdőszobában.
 5. A helyiség nedvessége és a hőmérséklet csökkenése.

Számos lehetőség van a fürdőszoba keverékének kiszámítására.

 1. Szigorúan kövesse a gyártó utasításait. Fontos megjegyezni, hogy a csomagban a becsült térfogatok tökéletesen lapos felületen vannak feltüntetve.
 2. A cement alapú ragasztó használata. A fogyasztása kb. 1,3 kg 1 négyzetméterenként. m sima felületen. Tehát 4 mm vastagságú rétegvastagsággal a fogyasztás változik, és 5,2 kg / 1 négyzetméter. m. Ha egy 10 négyzetméteres helyiséget kell furnéroznia. m, 52 kg ragasztó szükséges.
 3. Az utóbbi módszer a kis területű helyiségek gyors helyreállítására szolgál. Fogyasztás 1 négyzetméterenként. m megtanulja, hogy a ragasztó átlagfogyasztását a csempe vastagságának felére szorozza. Nagyméretű területekkel szemben álló helyek esetében ez a módszer elfogadhatatlan.

Nehézségek esetén mindig kapcsolatba léphet a mesterekkel, akik segítenek kiszámolni a szükséges mennyiségű ragasztót vagy speciális online számológépeket.

Csempe ragasztó alapja a kiváló minőségű telepítés a fürdőszobában. Fontos egy jó összetétel kiválasztása. Csak az eredmény hosszú ideig kerül mentésre. Tehát mi a csempe ragasztó? Összefoglalva. A fürdőszobában - ez egy vízszigetelő vegyület. Csak képes ellenállni a hőmérséklet és a magas páratartalom változásainak. Antiszeptikus jelenlét szükséges a gomba és egyéb organizmusok megjelenésének kizárásához. A gombaölő ragasztó tulajdonságai ellenállnak a penész és a mikroorganizmusok megjelenésében is.

A padlóburkolatokhoz magas tapadási fokú ragasztót kell választani, mivel jobban ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Az epoxi ragasztó szintén jó választás a fürdőszobában lévő cseréphez. Tökéletes a közbenső résekhez és ellenáll a nedvességnek. Érdemes feladni az univerzális ragasztót, nem lesz képes teljesíteni a fürdőszobai burkolólapok minőségi követelményeit.

Melyik csemperagasztót leginkább a fürdőszobában használják?

Nagyon nehéz megtenni a megfelelő választékot az árucikkek széles választékában. Ezt gyakran a kerámia burkolólapok ragasztására utalják. Mindegyik rendelkezésre álló keveréknek saját egyedi összetétele és célja van. Ha nemcsak a falakon, hanem a padlón is meg akarja helyezni a cserépet, akkor e célból kifejlesztette saját speciális kompozícióit, valamint a ragasztáshoz, a ragasztáshoz és a ragasztáshoz való ragasztáshoz, a csempe csempe kiválasztásához, a tanulótól is. cikket.

A falaknál

Milyen ragasztó szükséges a falakhoz? Itt minden vevő hosszú időre tudja kiválasztani a szükséges kompozíciót, mivel számuk valóban hatalmas. A fogyasztók és egy szakértő visszajelzései alapján csak a legmagasabb minőségi ragasztókészítményeket lehet azonosítani.

Knauf fliesen

Ez a német gyártmányú csempe ragasztó a fürdőszobában a vezető pozíciót foglalja el. A falburkoláson kívül a kompozíció a padlón is elvégezhető.

A szárítási sebesség itt lassú, ami lehetővé teszi, hogy az összes munkát gondosan és gyorsulás nélkül elvégezzék. A KNAUF Flisen gazdaságos megoldás, mivel a ragasztót egy vékony réteggel, amelynek vastagsága 0,7 cm-rel, ugyanakkor a vontató minősége nem rosszabb. A ragasztót nagy duktilitás jellemzi, ami azt jelenti, hogy a ragasztó felhasználható komplex konfigurációjú területek befejezésére. A termék ára 250 rubel / zsák. De milyen csemperagasztó lesz a legjobb, itt találhatsz meg a cikkből.

Eunice 2000

Ez a ragasztó nagyon gyakran harcol a Knife-el a vezetésért és nagyon gyakran találja magát nyerő pozícióban. Az előző verzióhoz képest ez a keverék kiváló tapadási és szárítási sebességgel jellemezhető. Ha a padlót a padlóra helyezték (mind falra, mind padlóra fel lehet használni), akkor másnap járhat.

A készítményt nem a magas páratartalom és az alacsony hőmérséklet befolyásolja, és a magas plaszticitás megakadályozza a ragasztó deformálódását hirtelen hõhibák esetén. Az áruk ára 250 rubel / zsák. De fontos tudni, hogy minden csempe valamilyen bevonathoz van kötve, például a gipszkartonhoz. A Perlfiks ragasztó a gipszkartonhoz tökéletes ebben az esetben.

A Muspliks T-12 alapja lesz

Ez a ragasztó a versenytársaival összehasonlítva jobb szintező tulajdonságokkal rendelkezik. Ha kisebb szabálytalanságok vannak, akkor a Mustpliks T-12 tökéletesen kiküszöböli azokat. A burkolólap burkolásán kívül a ragasztó felhasználható természetes kővel történő befejezésnél is. A nagy tapadás miatt az anyagot felülről lefelé lehet elhelyezni. A költség 250 rubel / zsák. Valószínűleg érdekes lehet tudni, hogy a ragasztó nem csak beltéren, hanem kívül is használható, így a megfelelő kültéri munkákhoz a hidegállóság miatt ez a probléma nem lesz.

Ceresit CM-11

Ez a ragasztó nagy keresletet mutat a fogyasztók körében. És ez nem meglepő, mert sok előnye van. De nem emelkedett az első helyre, mert túlzott egyetemessége volt: a ragasztó nem használható bizonyos típusú csempékhez. Csemperagasztó padlófűtéshez A Ceresin jól használható fürdőszobákhoz.

A Ceresit CM-11-es burkolólapokat még hibás felületen is el lehet végezni. A készítmény nagy tapadású, kiváló tapadást biztosít és nem teszi lehetővé az anyagnak a falról való letépését. Használható egy fürdőszoba felé egy ember számára, aki a saját kezével végzi a munkát. Az áruk ára 265 rubel / zsák. Minden egyes alkalmazás előtt meg kell tanulnunk, hogyan használjuk a csempe ragasztót, annak alapját és annak tartalmát.

Ivsil mosaik

Ez a készítmény két fontos tulajdonságot ötvöz, amelyek miatt a ragasztók a kerámia burkolólapok elhelyezése során a legjobb termékek minősítésébe tartoznak. Ezek az előnyök közé tartoznak a fehér szín és a kötélszilárdság erõssége. A keverék nagy tapadású, és mozaikos, üveges vagy áttetsző csempe behelyezésekor használható. Költségenként 480 rubel. Amint korábban említettük, a porcelán burkolólapok ragasztóanyagának használata esetén a specifikációknak tanulmányozniuk kell.

Litoflex K80

Annak ellenére, hogy a bemutatott terméket porcelánozáshoz használják, sikeresen használják a fürdőszoba falburkolásához. A nagy tapadás, nagy rugalmasság miatt a ragasztó minden nagy és nagy ember figyelmét felkeltette. A készítményt nagyon vékony rétegben alkalmazzák, ami megmenti a fogyasztását. Az áruk ára - 530 rubel / zsák. Megtudhatja, hogy melyik csemperagasztó a legjobb a cikkből.

Bergauf mosaik

Alkalmazza ezt a kompozíciót tanácsos mozaiklapok lefektetésekor. De ez nem korlátozza a szokásos cserépre vonatkozó kérelmet. A keverék színe és a kész oldat fehér. Lehetővé válik a készítmény használata fehér csempe, márvány vagy mozaik fektetésén áttetsző vagy monofon alapon. Magas tapadást és rugalmasságot biztosít, amely lehetővé teszi a keverék használatát a fürdőszobában való befejezéshez. Van azonban egy kiváló helyettesítője, amely minőségében nem rosszabb - az Eunis Plus ragasztó, amelynek műszaki jellemzői itt találhatók.

A ragasztó alkalmazásához nincs szükség előkészítő intézkedésekre. Költségenként 630 rubel van.

Mira 3130 Superfix

A bemutatott termék ideális a csempe burkolásához a fürdőszobában. Használható zuhanyzó helyiségek befejezéséhez. Az ilyen szeszes anyagokhoz mozaikos vagy átlátszó cserépként is használható. Ha a bemutatott kompozíciót használja, nem is aggódhat, hogy néhány nap alatt a csempe leesik. A ragasztó magas plaszticitással, tapadással, vízállósággal és fagyállósággal rendelkezik. Költség - 650 rubel / zsák. A csemperagasztó használatával fontos tudni, hogy mennyire szárad, minden információ hangsúlyozható magának a cikkből.

Sopro 450

Ez a keverék megerõsödött, mert professzionális használatra alkalmas cementet tartalmaz. Ha ezt a keveréket használja, akkor biztosíthatja a burkolat anyagának hosszú élettartamát. A fürdőszobai csempe befejezése után nem aggódhat, hogy repedések keletkeznek vagy valamilyen módon károsítják az anyagot a működés során. Száz, ami a ragasztó összetételében erősítő szálak keveréke. A Sopro nagyfokú plaszticitással és tapadással rendelkezik.

A bemutatott keverékekkel összehasonlítva a ragasztót fokozott víztaszító tulajdonság jellemzi. Emiatt befejezheti a medencét vagy a szaunát. Ilyen összetételű mozaik, cserép vagy természetes kő lehet elhelyezni. Költség - 700 rubel / zsák. Bármely anyag felhasználásával fontos tudni, hogy mennyi a fogyasztása 1 m-2, ami megtalálható az összes folyamatot leíró cikkben.

Keraflex maxi

Ha nem akarja a por jelenlétét a ragasztó keverésében, akkor a bemutatott kompozíció ideális az Ön számára. Ezenkívül minden szempontból kiváló teljesítményt nyújt, így a csempe felhelyezése a felület előzetesen kiegyenlítése nélkül történhet. A megoldást egyszerűen gyúrjuk, magas plaszticitással és kényelmes munkavégzés közben. Tökéletesen tartja az anyagot függőleges felületeken, ami lehetővé tette nagyformátumú burkolólapok elhelyezését. A fektetés folyamán nincs az anyag kúszása. Kiváló rugalmasság és praktikusság jellemzi, nincs korlátozás a felhasználás területén, bár magas ára van - 1120 rubel / zsák.

Szilikon tömítő pillanat

Ennek a ragasztónak a része egy fertőtlenítőszer, amelynek köszönhetően elfelejti a penészképződést. Nagyon tapad a kerámia lapkához. Az UV-sugárzás nem érinti, fényspecifikus illatú, és alkalmazás után azonnal eltűnik. Ez a termék 250 rubel értéket ér.

A padlóra

A fürdőszobában lévő padlókkal szemben számos kiváló minőségű kompozíció van.

Eunice Plus

Ezt a kompozíciót nagy nedvességállóság jellemzi, úgy, hogy a padlóburkolatokhoz a fürdőszoba felé néz. Ragasztó is alkalmazható a hőszigetelt padlórendszer elrendezésénél. Az oldatot nagy tapadás, szilárdság, megbízhatóság és plaszticitás jellemzi. A termék ára 250 rubel / zsák.

Ragasztó (FLEX)

Ezt a készítményt aktívan használják a padlóburkolatok nagy nedvességtartalmú helyiségekben történő lefektetéséhez. Nagyon hajlékony, ezért tanácsos a ragasztót olyan felületekre használni, amelyek időnként a nedvesítéssel és a terjeszkedéssel kapcsolatos deformációknak vannak kitéve. Pontosan ez a fürdőszoba. Ez a keverék csomagonként 350 rubel.

Agyag - 10 (teljesítmény)

Nagyon gyakran részt vesz a padlóburkolatnak a fürdőszobában. Ezt a kompozíciót nagy rögzítési képesség jellemzi, vízálló és nagyon könnyen használható. A 10-es ragasztó-10-es burkolólapoknál hosszabb ideig élvezheti a padlót, repedések vagy más hibák nem keletkezhetnek. A termék ára 400 rubel / zsák.

Siltek T-80

Ennek a kompozíciónak a fő jellemzői:

 • ásványi anyag;
 • könnyen használható;
 • nagyon műanyag;
 • fagy;
 • környezetbarát.

Ide tartoznak olyan alkatrészek, mint a cement, frakcionált töltőanyagok, módosító adalékok. Érdemes 150 rubel ragasztó. Itt ismerkedhet meg a Staratel Standard ragasztóval.

A videó megmutatja, hogy melyik csemperagasztó a legjobb a fürdőszobában:

Nagyon fontos a minőségi ragasztó kiválasztása a kerámia burkoláshoz a fürdőszobában. Annyira fontos, hogy olyan összetételt válasszon, amely ideális körülmények között alkalmazható bizonyos működési feltételekhez, nem reped, nem terjedt el, és kellemes volt vele dolgozni. Mindezek a kompozíciók e tulajdonságokkal rendelkeznek, és a legjobb az Ön számára.

Hogyan válasszuk ki a legjobb ragasztót a fürdőszobában, különösen a különböző típusú csempék kompozícióját

Annak érdekében, hogy kiválaszthassa a legjobb csempe ragasztót a fürdőszobához, tudnia kell a keverék típusairól és használatuk jellemzőiről. A gyártók figyelembe vették a befejező munkák árnyalatainak nagy részét, így választani a ragasztót, amelynek tulajdonságai a meglévő feltételekhez optimálisak lesznek.

Mit kell figyelembe venni a ragasztó kiválasztásakor?

A fürdőszobai csempére történő felszereléshez a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható ragasztókeverék alkalmas. A legjobb választás lenne az, amely a legjobb minőségű tapadást biztosítja a falak és a padló felületéhez. A cserép alapja eltérő lehet:

 • tégla;
 • beton;
 • gipszkarton;
 • habblokk vagy gázblokk.

A felületek ragasztására szolgáló felületek nehézkesek lehetnek, nagy magassági és instabil különbségek (fa vagy forgácslap). Ebben az esetben jobb keverékre lesz szükséged. A fürdőszobai cserép ragasztót elsősorban e kritériumok alapján választják meg.

Ezután figyeljen a felhalmozott lapok típusára. Ha porcelán kőből készült, nagy tapadású keverékre lesz szüksége. A fűtött padlóburkolat béléséhez hőálló kompozíció szükséges. Vékony csempe vagy mozaik készítéséhez más tulajdonságokkal kell keverni. Ezért a csempe ragasztó kiválasztása a fürdőszobában több paraméter alapján történik:

 1. alapítvány típusa;
 2. csempe típusa;
 3. csempe mérete;
 4. van-e szükség a falak ragasztására?
 5. a telephely működési feltételei;
 6. további melegítés jelenléte vagy hiánya.

A gyártók ajánlják termékeik használatát. A vásárlás előtt alaposan olvassa el a csomagban található utasításokat.

A csempe ragasztó típusai

Ragasztó a csempék a fürdőszoba háromféle:

 • Cement alapú.
 • Diszperzív (egy komponens).
 • Epoxi (kétkomponensű).

Cementkeverékek

A leggyakrabban használt keverékek cement alapúak. Ezek por alakban kerülnek értékesítésre, és megkövetelik a munkadarab előállítását víz hozzáadásával. Az ilyen készítmények fő összetevője a Portland cement. Részesedése legalább 90%. A fennmaradó 10% kvarc-homokot és különböző adalékokat tartalmaz, amelyek specifikus tulajdonságokat biztosítanak.

A cement alapú ragasztó alkalmas bármely típusú felületre. Sőt, képes kiegyenlíteni kis hibáit. A termék választékában termikus, fagyálló és nedvességálló, különösen erős rögzítésű keverékek vannak. Bármelyiket könnyű előkészíteni egy keverővel és fúróval. Ennek a ragasztónak az előnyei tulajdoníthatók, és alacsony áron.

A fürdőszobában lévő csempe számára alkalmasak a mesterbakolási és szintezési idők optimális összetételei. A keverék kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy a kezdő és a szakember eltérő munkamélységgel rendelkezik. Az első esetben a ragasztó lassú beállításra van szüksége, a második - gyors.

szórás

A diszperziós keverékek összetétele a következők:

Ezeknek a keverékeknek az a fő jellemzője, hogy gyengén behatolnak a felszíni szerkezetbe, amelyre alkalmazzák őket. Ezért jobb, ha ezeket a gipszkarton, műanyag, fa lapok befejezésére használják. A diszperziókészítmények készen állnak a felhasználásra. Az egykomponensű ragasztók előnyei:

 • nagy rugalmasság;
 • a kész megoldás kis fogyasztása;
 • fokozott tapadás különböző, beleértve a sima és csúszós felületeket.

Az előnyök ellenére az akril alapú és a gyantákon alapuló keverék nem javasolható padlóburkolatok lefektetéséhez. A diszperziós ragasztó réteg kevésbé ellenáll a súlynak és más terhelésnek, mint a cement.

rugalmas

A rugalmasak ugyanazok a cementalapú keverékek, de speciális adalékanyagok bevonásával. Ez a legjobb választás a kezdőknek a befejező munkákban. Az ilyen ragasztó könnyedén előkészíthető és alkalmazható, mivel mobilitása hosszú időn keresztül lehetővé teszi a fal- és padlólapok helyzetének bármilyen irányban történő beállítását.

A fürdőszobai rugalmas csemperagasztó a cement minden más előnye. Ajánlott fal- és padlóburkolatokhoz új épületekben, mivel az épület összezsugorodik, jó lesz a csempe megtartása. Optimális a nem higroszkópos felületekhez való alkalmazásra.

epoxi

Az epoxi ragasztó epoxigyanta alapú. Megkülönböztető jellemzője - vízálló. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően széles körben használják azokat a felületeket, amelyek hosszú ideig érintkeznek a vízzel. A medencék, a hamam, a szaunák falai pótolhatatlanok.

Az ilyen típusú keverékeket kétkomponensként sorolják be, amely meghatározza az előállításuk sajátosságait. Háromféle vegyület létezik:

 1. ásványi töltőanyaggal;
 2. ultra vékony;
 3. folyadékot.

De a típusától függetlenül mindegyik ragasztó vízálló.

Különböző típusú csempék választéka

A csomagoláson a gyártók jelzik a termékhez ajánlott cserép típusát. Indokolatlan, hogy ne figyeljen erre az információra, mert a helyes alkalmazás garantálja a bevonatok minőségét és tartósságát. Ezért tudnia kell, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik a ragasztó különböző körülményekhez és helyzetekben.

Többféle tapadású keverékre van szükség több esetben:

 • a porcelán cserép munkája során;
 • összetett függőleges felületek esetén;
 • higroszkópos bázisokon.

A mesterek javasolják, hogy válasszanak nedvességálló és nagy szilárdságú cement alapú keverékeket a padlóburkolatokhoz, és rugalmasak a falburkolatokhoz. A mozaik ajánlott fehér ragasztóra helyezni. Hasonló választás kell, hogy legyen az üveglapok kezelésénél. A fehér ragasztó nagy tapadású és semmiképpen sem rosszabb a szürke cementhez képest, de, ellentétben vele, nem rontja el az áttetsző mozaik megjelenését. A cement diszperziós ragasztó helyett alkalmazható.

Az összetétel megválasztása a kerámia méretétől függ. Minél nagyobb és vastagabb a csempe, annál nagyobb a terhelés a ragasztónak. Nagyméretű csempe esetén a megerősített rögzítés összetételét kell választania. Ő vele járó csempe lefektetése irányába fentről lefelé. A fürdőszobák felé nézzen mindig nedvességálló keveréket.

Bonyolult felületeken való munka esetén olyan ragasztót kell használni, amely kerámia burkolólapokat igényel, ami lassan megszilárdul, és erős szilárdsággal rendelkezik. Ugyanazt a készítményt használják a gipszkarton, fa vagy forgácslemez instabil felületeinek felhelyezésére, valamint a csempe ragasztására a régi csempékre, anélkül, hogy lebontják. Univerzális keverékek ajánlottak a száraz helyiségekben végzett munkák befejezéséhez.

Hogyan kell kiszámítani az áramlást?

A fürdőszobák ragasztási fogyasztása különböző módon számítható ki. A gyártók mindig jelzik az 1 m² felületű béléshez szükséges száraz vagy nedves keverék mennyiségét. De ezek az adatok hozzávetőlegesek. A falak vagy a padlók állapota sokkal nagyobb térfogatot igényel a kész keverékben. Vannak tippek a mesterektől kezdőknek:

 1. Ha a magassági különbségek az alapon nem haladják meg a 3 mm-t, a ragasztófogyasztás számításaiban a gyártó adataira összpontosíthat, és további 15% -kal növelheti az így kapott mennyiséget.
 2. Ha más felületeken összetettebb burkolólapokat készít, az alap kiegyenlítése szükséges. Ehhez az előző lépésben kapott számhoz hozzá kell adni az 1 m²-es fogyasztást, amely a felhasznált csempe vastagságának ½-ével egyenlő.
 3. Minél nagyobb a csempe, annál nagyobb a tapadó réteg. Az optimális réteg a csempe mérete 100x100 mm - 2 mm, 200x300 mm - 3 mm.

Népszerű gyártók

Annak érdekében, hogy megértsük, melyik csemperagasztó jobb, ismernie kell a vezető gyártók kínálatát.

A Ceresit a legnépszerűbb ragasztók és fugázóanyagok beszállítója a csempék helyiségeinek különböző célokra. A márkaválasztékban számos alkalmas hely van a fürdőszoba felé nézve:

 • "Ceresit CM11". A ragasztó leginkább a független javításhoz igényelt univerzális kategóriából. Alkalmas porózus csempékkel való munkához.
 • Ceresit CM 11 PLUS. Az előző termék jobb formula, rugalmas, nedvességálló. A munkadarab 3 órán belül használható. Miután ragasztotta a csempe falához, elvégezheti a korrekciót 10-15 percig.
 • "Ceresit CM12". Javított rögzítéssel. Jó ragasztó a porcelán kőzetek és nagyméretű csempeburkoláshoz.
 • "Ceresit CM16". Ajánlott 400x400 mm-nél nagyobb méretű csempék készítéséhez. Nedvességállósággal és rugalmassággal rendelkezik.
 • "Ceresit CM17". Alkalmas összetett felületű munkákhoz.
 • "Ceresit CM115". A fehér színű ragasztó használata ajánlott kis áttetsző csempékkel végzett munkákhoz.
 • "Ceresit CM117". Magas nedvességállósággal rendelkezik.
 • "Ceresit SM". Kiváló választás nehézsúlyú porcelán kőzetek készítéséhez.

A második legnépszerűbb márka Eunice. Ez egy orosz gyártó, amely legalább olyan építőelemeket kínál, mint a Ceresit. Közülük:

 1. "Eunice Plus". Széles körben használják a befejező munkák belső kialakításában, a fürdőszoba javításában. Alkalmas cserép- és porcelán kőzetgyártáshoz. Hőálló, ezért alkalmas a "meleg padló" bélésére.
 2. Eunice 2000. Megnövelt rögzítéssel ajánlott, 15 mm-es magasságkülönbségű összetett felületek esetén. Ez a ragasztó használható 600x600 mm-es porcelán csempe és csempeburkoláshoz.
 3. "Eunice 21". Alkalmas csempézéshez magas páratartalmú helyiségekben.
 4. "Eunice Granite". Jó, nagy szilárdságú ragasztó megerősített rögzítés. Nagy porcelán beépítésre tervezve. Kiváló választás a nem egyenletes, törékeny és mozgó felületekhez való cseréhez. Hőálló, nedvességálló. Elég rugalmas.
 5. "Eunice HiTech". Az erős rögzítéssel ellentétes, lehetővé teszi a csempe lefektetését felülről lefelé.
 6. Eunice Belfex. Agyagos fehér.

4 gyártó termékei alkalmasak kerámia burkolásra a fürdőszobában:

 • KNAUF FLIESEN. Univerzális nedvességálló csempe ragasztó cement alapú, falazólapok és padlóburkolat készítéséhez. Nagy tapadású bármilyen felületen.
 • KNAUF Flizen Plus. Nedvesség, fagyálló, csúszásmentes. Alkalmas beltéri és kültéri használatra.
 • Knauf Flex. Javított rögzítéssel, rugalmas, nedvességálló. Alkalmas porózus csempékkel történő munkához, ajánlott padlókerámiák felállítására nagy forgalmú helyeken. Ezzel a ragasztóanyaggal lehet ragasztani csempe a régi csempe, a fa felületeken.
 • Knauf Marble. A fehér színű ragasztót mozaikos és áttetsző csempe művekhez tervezték. Hőálló.

A Vetonit gyártó két sor ragasztókeveréket kínál: szabványos és kiváló. A belső térben történő csempék készítéséhez mindkét irányban keveredni fog. A standard vonal közül választhat:

 • Profi Plus. Univerzális ragasztó.
 • Ultra Fix. Nedvességállósággal és fagyállósággal rendelkezik.
 • Mramor. A fehér színű keverék a mozaikozáshoz.
 • Absolut. A legerősebb rögzítés.
 • RF. Ragasztó munka nehéz felületeken.

A meglévő körülményeknek megfelelő ragasztó keverék kiválasztása után nincs kétség a végeredmény minőségével kapcsolatban. A burkolólapok hosszú évekig tartanak.

Hogyan válasszuk ki a csempe ragasztót a fürdőszobában?

A megfelelő csempe kiválasztása a fürdőszobában olyan fontos, mint a csempe kiválasztása. Végül is a javítás nem egy évre tervezhető, hanem azért, mert mindennek magasnak kell lennie. Sőt, a fürdőszoba - egy szoba magas páratartalmú, és ezért vízálló ragasztó.

Agyag - mi vannak ott?

Többféle ragasztó használható a fürdőszobában. Minden típusnak saját tulajdonságai vannak, amelyeket meg kell tudnia tenni a megfelelő választás érdekében.

Az első típus cement alapú ragasztó, amely alkalmas a fürdőszobában történő díszítésre. A keverék összetétele több mint 90% cementhabarcsot tartalmaz. Jellemzője, hogy kiválóan alkalmas beton- és cementfelületek kezelésére, jól illeszkedik a vakolt falakhoz. A cement ragasztó előnyei közé tartozik az egyszerűség és sokoldalúság. A cementhabarcs kerámia burkolólapokkal, expandált agyaggal, gránitlapokkal dolgozik.

A második típus a diszperziós ragasztó. Fő előnye a tapadás magas szintje. Ezenkívül könnyen használható és nagyon tartós. Egy másik előnye, hogy képes dolgozni a cementbázis, festett felületek, gipszkarton, fa. Ha a fürdőszobában betonfal van, akkor ez a kompozíció nem fog működni, mert ebben az esetben a ragasztó tulajdonságai csökkennek.

Meg kell jegyezni, hogy ez a fajta habarcs 60 percen belül lefagy, így képes lesz egyenletesen elhelyezni a csempe. Az oldatot kész formában állítják elő, és a felnyitást követően a következő 2 órában kell használni. A cement alapú ragasztóval ellentétben, melynek köszönhetően kiegyenlítheti a falon lévő szabálytalanságokat, ezt az oldatot fel kell használni az elkészített alapra. Miután kiválasztotta ezt a ragasztót, meg kell fontolnia, hogy nem fogja megtartani a nagy méretű lapkát. Az anyag nem lehet több, mint 30 * 40 cm.

Van egy másik típusú habarcs - epoxi csempe ragasztó, amelyet háromféle változatban forgalmaznak (folyadék, ásványi és finom töltőanyaggal ellátott paszta formájában). Szükséges megoldást választani az alaptól függően, figyelmesen elolvasva az utasításokat. Például, ha repedésekkel és szabálytalanságokkal rendelkező felületekkel foglalkozunk, a legjobb, ha folyékony ragasztót viszünk fel - feltölti a szabálytalanságokat és felszíni szintet.

Vízálló ragasztó kiválasztása a fürdőszobában - mit kell emlékezni?

Mielőtt elkezdené a boltba vásárolni csempe ragasztó a fürdőszoba, akkor meg kell vizsgálni a több pontot:

 • milyen alapon alkalmazza a készítményt (beton, vakolat, régi csempe vagy festék);
 • az alap szabálytalanságok méretei;
 • a csempe típusa, a higroszkóposság szintje (minél magasabb a nedvesség felszívódási szintje, annál nagyobb lesz a csempe ragasztása);
 • csempe méretek.

A készítménynek nedvességállónak kell lennie; olyan adalékokkal, amelyek megakadályozzák a penészedést; rugalmas és életképes (azaz bizonyos ideig nem keményedik); műanyag (ez a ragasztó jobb az alapra).

Emlékeznünk kell arra, hogy ma nincs tökéletes, legjobb csempe ragasztó a fürdőszobában. Végtére is sok a függőleges felületen, a csempeanyagon, a professzionalizmuson, a végén. Bár gyakran szakértők is javasolják a "standard" ragasztási osztály felvételét. Nagyon megfizethető az áron, és magas tapadási és plaszticitás jellemzi.

A ragasztóanyag fogyasztásának és alkalmazási szabályainak kiszámítása

Annak érdekében, hogy a fürdőszobában végzett javítások minden szabályon átmenjenek, meg kell határozni a szükséges mennyiségű ragasztót, és megfelelő alkalmazást kell végezni a felületen. Átlagosan körülbelül 5 kg száraz keveréket töltenek el 1 négyzetméterenként. De a költség számos tényezőtől függ, amelyeket figyelembe kell venni. Először is, a csempe mérete - minél nagyobb a csempe területe, annál több ragasztó kerül felhasználásra.

A fogyasztás a megoldás alkalmazási szögétől függ. Minél nagyobb az elfogultság, annál több ragasztóra van szükségünk. 90-es szögben a keverék fogyasztása lesz a legnagyobb. Pénzt megtakarítani, ne felejtsük el, hogy az alkalmazási szög nem lehet kevesebb, mint 45. Tekintsük a felület egyenletességét, amelyen a csempe kerül. Ha még a felületet is ki szeretné állítani, akkor a ragasztónak sokkal többre lesz szüksége.

És fontos megjegyezni, hogy még a legdrágább nedvességálló csempe ragasztó felvásárlása a fürdőszobában sem ad eredményeket, ha nem követi az alkalmazás technológiáját. Tehát a keverék megfelelő hígítása érdekében minden egyes összetevőnek szobahőmérsékleten kell lennie, jobb, ha az ivóvizet hígítaná, és a tartálynak tisztanak kell lennie. A keverék keveréséhez használjon simítót vagy lapátot a keverék keveréséhez, rögzítve a fúróhoz.

Tipp: mielőtt új adagot hígítana, tisztítsa meg a tartályt a régi kompozícióból, ami a megoldás gyors megszilárdulását eredményezheti.

A ragasztóanyag-keverék hígításának a következőképpen kell történnie:

 • öntsön vizet a medencébe, és alaposan keverje alaposan a ragasztó oldatot;
 • hagyja, hogy a megoldás álljon, majd keverje újra, hogy ne maradjon csomók.

Ha a ragasztót a fúróra szerelt penge segítségével keverik össze, akkor a fordulatszámnak legfeljebb 300 fordulatot kell tennie. Ebben az esetben a szerszámot teljesen fel kell meríteni a keverékbe, különben habosul, ami leggyakrabban a tapadás elvesztéséhez vezet. Egyébként, ha az oldat enyhén megszáradt, ne adjon hozzá vizet - ez csökkenti a tapadás minőségét. A legjobb, ha új tétet készítesz. Amint látja, a ragasztó kiválasztása nem ilyen egyszerű döntés, de a munkájának minősége attól függ.

Csemperagasztó a fürdőszobában: "szennyeződés", ami segít szépség megteremtésében

Különleges gonddal kell kiválasztani a burkolólapok ragasztását a fürdőszobában.

Hosszú idő elteltek azok a napok, amikor a vízvezetékben lévő falak és padlók csempéit házi cementhabarcsokkal helyezték el. Most mindig és minden használtak csempe ragasztót a fürdőszobában. Ez a kompozíció lehetővé teszi, hogy megfelelően megvédje a csempe felületét, és biztonságosan tartsa az egész életciklus alatt.

Ebben az anyagban úgy döntöttem, hogy megmondom, milyen csempe ragasztó választani a fürdőszobában, amikor a falakkal és a padlóval szemben a saját kezével.

A ragasztószerkezet működésének jellemzői a fürdőszobában

Kerámia burkolólapok elhelyezése függőleges és vízszintes felületeken általában kész ragasztós oldatokat használnak, amelyek a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • magas adszorbeáló tulajdonságok;
 • jó ragasztó tulajdonságok;
 • fokozott tapadás a különböző felületekre;
 • optimális keményedési idő (ez a résnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy megfelelően helyezze el és illessze be a dekoratív anyagot).

A csempék működtetése a fürdőszobában saját tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket figyelembe kell venni a ragasztó kiválasztásakor.

De a fürdőszobában egy adott mikroklímájú szoba van, ezért a csempe ragasztónak a fürdőszobában különleges tulajdonságokkal kell rendelkeznie. A legfontosabbak, amelyeket az alábbi táblázatban körvonalaztam:

Ezek a legfontosabb jellemzők. De amikor kiválasztom, melyik csempe ragasztó jobb a fürdőszobában, azt javaslom, hogy vegye figyelembe a többi pontot:

 • milyen anyagot a felületet csempézett;
 • milyen méretű csempe fog használni a munkát;
 • hogy a padlófűtést (víz vagy elektromos) használják-e.

Az egyedi típusú cserép számos további tényezőtől függ.

Nos, most többet a jelenleg meglévő fajták ragasztó kompozíciók cserép.

Ragasztott fajták

Az összes létező csemperagasztó több szempont szerint osztályozható, az alábbi ábrán látható módon.

Típusú csempe ragasztó a fürdőszobában.

És most elmondom, hogyan kell kiválasztani a ragasztót a munkához. Természetesen ez nem egy átfogó oktatás, de pontosan összegyűjti a szükséges információkat.

Ragasztóanyaggal

Kezdjük a ragasztók leírását az alkalmazott ragasztó típusával.

cement

A cement alapú ragasztó az egyik legnépszerűbb falburkoló anyag a fürdőszobában. Általában száraz por formájában, 90% -ban cementkötő anyagból, töltőanyagokkal, lágyítószerekkel, módosító szerekkel és más olyan anyagokkal keveredve, amelyek javítják a teljesítmény jellemzőit.

Cement csempe ragasztó.

A legfontosabb, véleményem szerint a cementragasztó előnyei a következők:

 • az alkalmazás általánossága - felhasználható arra, hogy szinte minden meglévő kerámia lapot lehessen helyezni egy előzetesen elkészített alapra;
 • alacsony ár - ez a lehetőség olcsóbb, mint az alább ismertetett alternatív lehetőségek.

A sütés előtt a ragasztót vízzel kell összekeverni egy alacsony fordulatszámú fúróval és egy hozzácsatolt keverővel. Általában 3 rész vízre és 1 rész száraz porra van szükség, de a gyártók megadják a csomagoláson lévő összetevők pontos számát.

A cementcserép ragasztók kiválóak az aljzat burkolásához kis hibákkal. Ha azonban a falnak vagy a padlónak erős vízszintes vagy függőleges cseppje van, további esztrichek szükségesek az esztrich vagy a vakolaton.

diszperziós

Diszperziós csemperagasztó.

A diszperziós ragasztó fő jellemzője a sima felületek nagyon nagy tapadása. Ezzel általában olyan lapokat raktam ilyen alapokra:

 • festett felületek (nem peeling);
 • gipszkarton;
 • fa.

Korlátozás - betonfalak, amelyekhez a diszperziós ragasztó rosszul tapad.

A vizsgált ragasztókészítmény akrilból áll, kötőanyagokkal és szintetikus gyantákkal hígítva. Általában különbözõ méretû dobozokból vagy vödörbõl származik, és készen áll a használatra anélkül, hogy extra erõfeszítést tenne a maga részérõl.

A diszperziós ragasztó előnyei nyilvánvalóak:

 • a befejező munkák ideje csökken, hiszen a megoldás önálló előkészítése nem szükséges megzavarni;
 • a munkák alatt a por mennyisége a helyiségben csökken (a száraz cementpor porzárás előtt nagyon poros);
 • a ragasztó már a megfelelő konzisztenciában van, ezért nem kell ellenőriznie, hogy a keverék elég folyékony és műanyag. Ez fontos a kezdőknek, akik nem tudják kiválasztani a por és a víz megfelelő arányait.

A kész ragasztókompozíció polimerizációs ideje kb. 40 perc, ami elég ahhoz, hogy a bélés ragasztását és kiegyenlítését eredményezze.

Azonban a kész csemperagasztó a fürdőszobában nagy hátrányt jelent. A nyitott csomagolást szigorúan meghatározott időtartamra kell felhasználni, amely után az anyag felhasználhatatlanná válik.

Vagyis egy nyílt bank nem hagyható el másnap. És cementragasztó esetén kis mennyiségű habarcsot készíthet, amelyet a munkanap végéig használhat.

epoxi

Kétkomponensű epoxi csempe ragasztó.

Epoxi alapú ragasztó, amely rendszerint két komponensből áll - bázis és aktivátor. Az oldat felcserélhetővé válik az összetevők egymással való összekeverése után.

Az epoxi csempézett ragasztót általában kerámiák ragasztására használják az ilyen típusú bázisokon:

 • fa, beleértve a rétegelt lemezeket, az OSB lemezeket és így tovább;
 • beton és vasbeton;
 • fém és hasonlók.

A nagyon folyékony konzisztenciájának köszönhetően az epoxigyanta-alapú ragasztó még a legkisebb repedéseket és hibákat is kitölti, így biztosítva a dekoratív anyag legmegbízhatóbb rögzítését a felszíni felületen.

A kétkomponensű epoxi ragasztók három különböző csoportra oszthatók:

 • folyós;
 • finoman diszpergált töltőanyaggal pépes;
 • pépes ásványi töltőanyaggal.

A használat jellemzői

Válasszon egy adott ragasztó típusát a csempe méretétől és használatának feltételeitől függően.

A konkrét fajta használatára vonatkozó konkrét ajánlásokat az anyag csomagolásán feltüntetik, de ebben a fejezetben megpróbálok általános ajánlásokat adni az alábbiak kiválasztásához:

 1. Az ásványi töltőanyaggal ellátott ragasztó kiválasztásakor válassza azokat a kompozíciókat, amelyek ugyanolyan méretű frakcióval rendelkező kvarchéjat használnak.
 2. A munkához jobb keveréket kell használni folyékony latex adalékokkal. Jelentősen növelik a készítmény tapadását és a bélés szűk tartását biztosítják az anyag teljes élettartama alatt.
 3. A padlóhoz képest nagy rugalmasságú keveréket kell használni. Különösen ha padlófűtést biztosít. A rugalmas ragasztó nem engedi, hogy a csempe lehúzódjon vagy megrepedjen az alap alacsonynak kisebb változásaival (zsugorodás vagy hőtágulás következtében).

A csempeburkolat összetétele bölcsen választható

 1. Nyáron és magas levegő hőmérsékleten történő munkavégzéskor cementragasztót és lágyítószereket kell használni, amelyek növelik a kiszáradás idejét, és ennek megfelelően a beállítást.
 2. Ha nincs sok tapasztalata a ragasztó ragasztásában, vásároljon diszperziós ragasztót. Nem kell főzni, és megnövelt beállítási idővel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy elegendő ideje van a csempe kiváló minőségű felhelyezésére és összehangolására a felületen.
 3. A kétkomponensű ragasztót nehéz felkészíteni és használni, ezért jobb, ha nem vásárolja meg, ha nincs legalább minimális tapasztalat a csempék burkolásában.

Típus szerint

Különböző típusú csempék vannak, amelyekhez speciális ragasztóanyagok alkalmasak. Róluk beszélni akarok ebben a részben.

Porcelán kőagyag

A porcelán burkolólapokat speciális ragasztóra kell helyezni.

Ezt a fajta anyagot ritkán használják a fürdőszobában végzett munkákhoz. A lényeg az, hogy a kerámia granit csempe alacsony vízfelszívódási együtthatóval rendelkezik, és ennek következtében kis mértékű tapadást mutat a beépítési megoldáshoz.

Nem ajánlom többkomponensű ragasztó és közönséges cementhabarcs használatát az adalékanyagok nélkül.

A legjobb, ha cement alapú ragasztót használnak bizonyos szintetikus módosító eszközökkel. A csempe-fektetés megbízhatóságának biztosítása érdekében az összetevők összetétele és mennyisége csak fontos. A lényeg az, hogy az anyaggal ellátott csomagoláson külön említést kell tenni arról, hogy a választott ragasztó alkalmas porcelán kőzetgyártáshoz.

A felhasznált ragasztó mennyisége szintén nagyon fontos. Annak érdekében, hogy a porcelán csempe biztonságosan megfogható legyen, szükséges, hogy a csemperagasztó alatti réteg a vastagsága legyen.

mozaik

A mozaik fehér dekoratív ragasztóval ragasztva van.

A kisméretű kerámia burkolatok ragasztására nemcsak a készítmény fontos, hanem a ragasztókompozíció színének is, mivel jól látható lesz az alkatrészek közötti intervallumokban.

Ebben az esetben a munkához ajánlom egy latex alapú fehér ragasztót. Ezenkívül nemcsak a dekoratív anyagot kell feldolgozni, hanem a felszínt is, amelyen lefektetik.

Ugyanaz az anyag használható a varratok összekötésére.

Speciális ragasztók

A speciális adalékok segítségével a gyártók különféle tulajdonságokat adnak a ragasztókészítményeknek. Erről a fejezetről fogunk beszélni.

Gyors száraz

Ragasztás csökkentett fagyási idővel.

Az ilyen ragasztó alkalmazása a fürdőszobában való munkához azt jelenti, hogy a bevonat rendszeres használata (legtöbb esetben padlón) már 4-5 órával a beépítés után.

A gyorsan száradó ragasztó alkalmas klasszikus csempe, porcelán kőzet és természetes kő ragasztására. Jól tapad a felületekre, de fel kell készülnie a falra vagy a padlóra. Különösen azt ajánljuk, hogy a felületet esztrich, vakolat vagy gipszkarton segítségével állítsuk be.

A gyorsan száradó ragasztó másik fontos tulajdonsága a hidrofóbitás. Ezért gyakran használják az egészségügyi létesítményekben. Megtartja tulajdonságait és meglehetősen alacsony hőmérsékleten, így télen csempéket készíthet az országban, amikor a házat nem melegítik.

Vízálló

A fotó - vízálló ragasztó.

Ezeket a ragasztóanyagokat kifejezetten fürdőszobákban és más magas páratartalmú környezetekben történő használatra tervezték. A vízálló ragasztó ásványi adalékanyagból (homok) készült cementből, valamint speciális adalékanyagokból készül.

A legújabb ragasztónak köszönhetően különleges tulajdonságokat szerez:

 • visszaszorítja a nedvességet;
 • elviseli a klór tartalmú detergenseknek való expozíciót;
 • magas tapadási tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a teljes üzemidő alatt maradnak.

A vízálló csemperagasztó adalékokkal módosítható, amelyek további tulajdonságokat biztosítanak:

 • folyékony lágyító a padlófűtésnél - abban az esetben, ha a burkolólapot egy esztrichevel fújják be egy fűtési rendszerrel vagy egy másik felületen, amely megváltoztathatja a méreteket a működés során;
 • latex polimer - nagymértékben növeli a ragasztó tapadását, valamint a hajlítószilárdságot, további vízállóságot biztosít;
 • keményedő adalékanyag - növeli a ragasztókompozíció erősségét és a rögzítőlapok megbízhatóságát a felszíni felületen.

Van még néhány kompozíció, amelyek nagyon különleges körülmények között dolgoznak, ám a fürdőszobát kevéssé foglalkoztatják, ezért egyszerűen felsorolom őket, leírás nélkül:

 • hőálló;
 • fagy;
 • saválló.

Gyártók és márkák

A kiválasztás megkönnyítése érdekében többféle csempe ragasztóanyagot és termékkínálatát ismertetem.

Az egyik népszerű csemperagasztó gyártó az Unis. Ez a gyártó kínálja az alábbi típusú ragasztóanyagokat:

 1. Eunice XXI. 40 kg / m2-ig terjedő kerámia burkolólapok mindenféle fektetésére alkalmas. Alkalmas nedves területek befejezésére, beleértve azokat is, amelyeket nem fűtöttek és fagytak le a hideg évszak alatt (például egy vidéki ház fürdőszobája). Nem használható padlófűtésre. Ezzel a ragasztóval akár 30 cm-es porcelán csempe is ragasztható.
 1. Eunice 2000. A klasszikus és mozaikos csempék fektetésére használt ragasztószer, valamint legalább 0,5% és legfeljebb 60 cm vízabszorpciós együtthatójú porcelán burkolólapokkal szembeni ellenállóképesség. Alkalmas padlófűtési rendszerek nélküli magas páratartalmú szobákhoz.
 1. Eunice Plus. Nagy szilárdságú csempe ragasztó, amelyet minden típusú csempe, természetes kő és porcelán csempe felhordására használnak, legfeljebb 100 kg négyzetméterenként. Használható fűtött padlóburkolatok befejezéséhez, padlólapok felhelyezéséhez, ragasztós burkolatokhoz, régi díszburkolathoz (csempe). Az anyag teljesen biztonságos és gyermekek és egészségügyi intézményekben való használatra engedélyezett.
 1. Eunice Pool. Speciális ragasztókompozíció magas páratartalmú helyiségekben, például fagyasztás esetén a falak és a padlók számára. A fő alkalmazási terület azoknak a felületeknek a díszítése, amelyek folyamatosan közvetlen érintkezésben vannak a vízzel (úszómedencék, stb.). Fenntartja a furnér súlyát, amely akár 60 kg / négyzetméter.
 1. Eunice Granite. Nagy szilárdságú csemperagasztó, amelyet nehéz, nagy formátumú porcelán, márvány, természetes kő ragasztására használnak. Tökéletesen tart fenn jelentős terhelést működés közben. Használható fűtött padlók és ragasztós burkolatok burkolására régi csempékhez.
 1. Belfiks. Fehér ragasztó díszcsempék, mozaikok, üveglapok és tömbök, természetes kőlemezek és így tovább. Fenntartja a csempe súlya 80 kg négyzetméterenként. Használható bonyolult felületek kezelésére, beleértve a régi oldalt is. Kiváló mint habarcs, amikor művészi bevonatokat (paneleket stb.) Készítenek.

Belfix csemperagasztó

 1. Eunice HiTech. A falak és mennyezetburkolatok, valamint a burkolólapok és a ferde felületek burkolására használható. Fenntartja az anyag tömegét, legfeljebb 50 kg négyzetméterenként. Megnövelt tokozási idő és pot élet. Alkalmas a csempe felállításához felülről lefelé és bélés fűtött padlókra.
 1. Eunice FIX. Ragasztó a csempe burkolásához a fürdőszobában és más, magas páratartalmú helyiségekben. Használható falra és padlókra történő fűtésre melegítés nélkül. Fenntartja az anyag tömegét, legfeljebb 30 kg négyzetméterenként. Használható falazó porózus tömbökhöz az épületek belsejében és a levegőztetett beton falakkal.

Ez a gyártó emellett primereket, habarcsokat és egyéb anyagokat is gyárt.

Knauf

Knauf - nagyon népszerű és kiváló minőségű ragasztók csempékhez.

A Knauf termékek nem kevésbé népszerűek hazánkban. Itt kiemelhetem az ilyen vegyületeket:

 1. Knauf Flizen. 30-30 cm-nél nem nagyobb és legalább 3% vízfelvételű falburkolatokkal használható. Használható porcelántábla padlóburkolatának (melegítés nélkül). Azt javaslom Önnek, hogy használja ezt a ragasztót a csempéknek a még nem deformálható alapokra (beton, esztrich, vakolat, gipszkarton).
 2. Knauf Flizen Max. Cement kötőanyag alapú csempe ragasztó, amelyet 60 kg négyzetméterenként súlyos kerámia lapok ragasztására használnak. Nem alkalmas padlófűtésre.
 3. Knauf Flizen Plus. Megerősített ragasztós cementkompozíció. 40 cm-es méretű és 60 kg-ig terjedő súlyú csempék, természetes és mesterséges kő ragasztására használható. Javaslom a ragasztó használatát a fűtött padlók magas nedvességtartalmú helyiségekben.
 4. Knauf Schnell. Ragasztás száraz por formájában, amely csökkentett kikeményedési idővel rendelkezik. Használható fűtött padlók burkolására, valamint a magas páratartalmú helyiségek felületére.
 5. Knauf Marble. Fehér cement alapú ragasztó. A márvány, gránit, üvegmozaik, átlátszó csempe és más, 60 kg / négyzetméter méretű dekorációs anyagok falainak burkolására szolgál. A ragasztó tolerálja a jelentős hőmérsékleti ingadozásokat, és használható fedett medencék és más hasonló hidraulikus szerkezetek rendezésére.
 6. Knauf Flex. Ragasztás nagy rugalmassággal, bármilyen díszítőanyag (csempe, porcelán, természetes kő) ragasztására a súly és a méret korlátozása nélkül. Kiválóan alkalmas padlók elrendezésére, amelyek a művelet során nagyobb terhelést jelentenek. Használható a deformálható szubsztrátumok ragasztására (pl. Cementcement forgácslapok).

A megfelelő csemperagasztó - minőségi eredmények!

Összefoglaló

A fenti információk alapján Ön képes lesz arra, hogy kiválassza, mely ragasztót használja a fürdőszobában lévő felületek bevonására. By the way, annak használata nem szükséges minden esetben. Van öntapadó csempe, amely falra szerelhető, habarcs nélkül. Erről a cikkből megtudhatod a videót.

A megjegyzésekben az anyagban található információk alapján hagyhatja véleményét.