Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan válasszuk ki a zuhanykabinot: a választás szabályai és a legjobb modellek értékelése

A kényelem és a sokoldalúság miatt a zuhanyfülkék egyre inkább otthoni fürdőszobákba kerülnek. Ezek különböznek az anyagkészítésben, a konfigurációban és a méretben. A gyártók örömmel töltik el a modellt és a különféle funkcionalitást.

De hogyan válasszuk ki a zuhanykabinot, hogy ne csak a kezelések során a lehető legkényelmesebb legyen, hanem harmonikusan illeszkedjen a fürdőszobába?

Hogyan válasszuk ki a zuhanyzót

Egyrészt a zuhanykabin higiéniai eljárásokat tervez, másrészt a fürdőszobában lévő bútor. A modell kiválasztásánál figyelembe kell venni mind a tisztán funkcionális képességeket, mind az általános megjelenést.

Először is el kell döntenie a vízvezeték beszerzésének elvárásairól, vagyis annak meghatározásáról, hogy miért vásárolta meg. Ellenkezõ esetben a felmosó berendezés, amelynél felesleges funkciók tartoznak, vagy egy nem ábrázolt és szükségtelen "szekrény" egy zuhanyfejjel jelenik meg a fürdőszobában. Ennek eredményeképpen ez a hulk egy ilyen értékes helyet fog elfoglalni a fürdőszobában, és ennek semmi értelme.

A legfőbb korlátozás a zuhanykabin kiválasztásánál a fürdőszoba méretei. A vágy, hogy a rendelkezésére áll egy pezsgőfürdő vagy egy török ​​gőzkabin, érthető, de nem mindig megvalósítható. A fürdőszoba mérete korlátozott, néhány további funkciót gyakran el kell hagyni a kis méret és a szükséges minimális készlet mellett.

Nézzük meg, hogyan válasszuk ki a modern zuhanykabin megfelelő módon, hogy megfeleljen az alábbi kritériumoknak.

1. kritérium: raklap anyaga és alakja

Néhány zuhanykabinban egyáltalán nincs rakéta. Azonban ez az opció megköveteli egy speciális padló elrendezését a zuhanytálca belsejében, kiváló minőségű vízszigeteléssel. Ha a zuhanyozófülke önellátására vonatkozó tervek önmagukban is jobbak, akkor azonnal válasszon egy terméket egy mini-fürdővel. Egy ilyen modell könnyebb összeszerelni, bárki, aki elolvashatja az utasításokat, és csavarkulcsot és csavarhúzót használ, fel tudja szerelni.

A zuhanytálcák a következőkből készülnek:

 • öntöttvas - klasszikus és tartós, de hosszútávú anyag;
 • acél - tartós, de zajos lehetőség;
 • akril (műanyag) - olcsó, könnyen telepíthető és stílusos modellek;
 • fajansz - szilárd és elegáns változat;
 • mesterséges márvány - tartós, csendes és a legdrágább lehetőség.

A fémtálcák nem félnek a nehéz tárgyak esésétől. Akril, kerámia és márvány társaik ilyen helyzetben azonnal megrepednek vagy repedeznek. És ha még egy kis akrilfoltot még meg lehet javítani, akkor a fajanszot és a márványt ki kell dobni, új raklapot vásárolni.

Másrészt az acél és az öntöttvas zománc sötétedhet az idő múlásával. A műanyag, a kerámia és a márvány hasonló támadást kizárt.

Maga a zuhanykabin alakja közvetlenül függ a kiválasztott fürdő formájától. Kerítésszerkezete a szerelés során közvetlenül a raklapra szerelhető. A legtöbb banális lehetőség - négyzet vagy téglalap. De a fali zuhanykabinok kör alakúak vagy annak felére is kiterjednek, és a sarokmodellek egy negyed kör vagy egy ellipszis alakúak.

A lekerekített tálak elegánsabbak és kevesebb helyet foglalnak el a fürdőszobában. A kiálló szögtől még mindig kevés értelme van. De ha a fürdőszoba nagy, akkor inkább egy klasszikus téglalap alakú fürdőkád vagy jacuzzi záró ajtókkal a zuhanyozáshoz ilyen belsőben lenne jobb.

A méretű raklapok a legkülönbözőbbek. Mindegyik oldal 0,6 és 2 méter közötti lehet. A sekély modellek lapos fenékkel készülnek, alátétek nélkül. Meg kell választani, ha csak zuhanyra van szüksége. A mély, 30 cm-es vagy annál magasabb oldalú mély változatok már "fekvő" és "ülő". A második esetben kis kinyúlással vannak ellátva a sarokban vagy a kabin egyik oldalán, amelyen ülhet.

2. kritérium: Az ajtók kinyitásának módja

A nyitott ajtók a zuhany alatt egy vagy két. Ha a zuhanycsomag kicsi, akkor egy ajtó elegendő. A választás itt csak a fürdőszoba kialakításától függ. Az egyik belsejében egy kompakt tágas zuhanykabin ideális nyílászáróval, míg a másik számára a legjobb megoldás egy tágas modell egy pár klasszikus szárnyas ajtóval.

A zuhanykabinban lévő ajtók:

 • lengő vagy csuklós;
 • csúszó;
 • összecsukható "könyvek" formájában.

A lengőajtók zsanéroit csak az összes fémből kell kiválasztani. A préselt fémpor vagy szilícium olcsó analógjai rövid életűek. A tolóajtóknál a legfontosabb a görgőkre vonatkozó útmutatók anyaga. Ne mentse itt. Az olcsó műanyag vezetőkkel való modellezés nem bölcs. Nem tartanak sokáig. A legjobb megoldás az acél vagy alumínium "sínek".

Az ajtók gyártására szolgáló anyag lehet:

 1. Plexi.
 2. Üveg (temperált vagy triplex).
 3. Polisztirol.

A Triplex a legbiztonságosabb és legtartósabb. Azonban gyakran túl drága az otthoni zuhanyzásnál. Az ár legnagyobb költségvetése a polisztirol ajtók. De rövid életük és olcsó megjelenésük van. A klasszikus egy üveg, amely megreked. Noha nehéz, sokkal előnyösebbnek tűnik, mint a műanyag.

A jellemzők készletén található plexiüveg az utolsó két lehetőség közepén helyezkedik el. Azonban, amikor kiválasztja, érdemes megemlíteni az anyag súlyos mínuszát: könnyen karcolódhat. És akkor lehetetlen megcsiszolni vagy más módon megszüntetni a karcolást.

3. kritérium: nyitott és zárt dobozok

Az építés típusa és a feszesség függvényében minden zuhanytálcának két típusa van: zárt és nyitott. A kritériumnak megfelelő választást a vevő pénzügyi lehetőségei és a doboz funkcionalitása határozza meg. Például egy gőzfürdő jelenléte csak zárt típusú modellben lehetséges. És itt az utóbbi ára mindig magasabb lesz, mint egy nyitott kabin, amelynek rendszeres zuhanyzója és szórófejje van.

A szerény funkcionális elemek (gyakran csak zuhanyfej) és a minimalista kialakítás miatt a nyitott kabinok olcsóbbak, mint a zárt hidroboxok. Az utóbbiak felső fedele és zárt. A készülék zajtalanítja a gőzfürdőt a fürdőszobában. De az ilyen modellek költsége 2-4-szer magasabb, mint a nyitott alternatívák.

A nyitott vagy zárt zuhanykabin kiválasztásakor meg kell érteni, hogy az első típusú modellhez tartozó fürdőszobának magas színvonalú vízszigeteléssel kell rendelkeznie. A forró vízből származó gőz a működés közben sokat fogy, a fürdőben lévő páratartalom magas lesz. A belsőépítészet költsége és a vízhatlanabb bútorok gyakran meghaladják az olcsó nyitott zuhanytálcát választó megtakarításokat.

4. kritérium: További funkciók

A csatorna öntözési lehetősége minimális, amely nélkül a zuhany nem képes. Azonban a modellek túlnyomó részében van egy oldallap, amelyen szórófejek állíthatók be a szórófejet és a szórófejet felül, valamint háttérvilágítással és ventilátorral.

További funkcióként a zuhanyzó jelen lehet:

 • Rádió és telefon - azok számára, akik szívesen énekelnek és fontos hívást várnak.
 • Hidromasszázs a lábakhoz - olyan vízsugarak, amelyek nyomásra állíthatók, amelyek tonizálják a bőrt és lazítják az izmokat.
 • Fény - zárt zuhanytálcához szükséges.
 • Szellőztetés - a fülkében lévő levegő keringtetésének biztosítása és a felesleges gőz eltávolítása.
 • A trópusi zuhany egy speciális vízeloszlási rendszer, amely megteremti az eső hatását a trópusokon belül.
 • Török gőzfürdő - egy gőzfejlesztő jelenlétét jelenti.
 • Kontrasztos zuhany - automatikus vízszabályozó fúvókák, amelyek a beállított időintervallumnak megfelelően változnak a rendkívül forró és nagyon hideg víz között.
 • Az aromaterápiás rendszer a gőzgenerátor kiegészítése, amely lehetővé teszi, hogy aromás olajokat adjon az előállított gőzbe.
 • Hőmérők - olyan eszközök, amelyek a víz hőmérsékletét fenntartják az adott paraméterekben, függetlenül a vízellátó rendszer nyomásesésétől.

Mindegyik elem kiválasztása, amennyire ez szükséges, csak a vevő preferenciáitól függ. De minél többet a kiválasztott zuhanykabin modellben, annál szélesebb a zuhanykabin funkcionalitása és minél magasabb az ára. És minden további funkció az elkerülhetetlen növekedés a bódéban.

Tippek a zuhanykabin kiválasztásához

Ha egy lakásban vagy magánházban lévő csövekből származó víz áramlik keményen, akkor jobb, ha megtagadja a "trópusi zuhany" elkülönítését, ellenkező esetben a kis lyukakkal ellátott sprinklerek gyorsan elzáródnak az üledékekkel, és egyszerűen nem működik megfelelően.

A kívánt modell kiválasztásakor feltétlenül ellenőrizni kell az ajtók működését: hogyan nyitják és zárják be. A leveleknek simán, csendesen és könnyedén és zárt állapotban kell mozogniuk / lengeniük - szorosnak kell lenniük. Ezek akadályt képeznek a víz fröccsenésében, ezért egy teljes mágneses mágnesszalaggal kell rendelkezniük az érintkezési ponttól fentről lefelé.

Ha a kabinra csak reggeli és este zuhanyozásra van szükség, akkor a modellt mindenfajta hidromasszázs, gőzfejlesztő és rádióvevő nélkül választani kell. Egy egyszerű doboz alacsony raklap és egy öntözés elég lehet, és ez a lehetőség olcsó. Nincs értelme drága vízvezeték beszerzésében, amelynek funkcionalitását nem fogják teljes mértékben használni.

Mielőtt elmész az üzletbe, hogy kiválaszthasson egy zuhanykabinot, helyesen és objektíven kell értékelnie a fürdőszobában rendelkezésre álló helyet. Túl nagy doboz egy kis fürdőszobában foglalja el az egész padlót, és nem hagy helyet egyéb vízvezetékhez. Sőt, az egészségügyi berendezések elrendezésére vonatkozó terv kidolgozásakor nem szabad megfeledkeznünk a csővezetékek és a villamos energia összekapcsolásáról.

Az elektromos vezetékekkel minden nagyon egyszerű, a fürdőszoba bármely pontján eldobhatja őket. A szennyvízzel minden kicsit bonyolultabb. A főzőedényben általában az egyik sarkában található. Ezzel a szöggel egy zuhanycsövet kell elhelyezni a falhoz egy csatornacsővel. Minél rövidebb a lefolyó a zuhanykabinból a felszállóba, annál kevésbé valószínű, hogy eldugul.

Ha gyermekek vannak a családban, akkor jobb, ha egy mély tálcával ellátott zuhanykabinot választ. Az ilyen nyitott ajtókkal ellátott doboz könnyedén bejuthat a zuhanyzóból egy fürdős fürdőbe. A fürdőben ezenkívül kézzel is meg lehet mosni a ruhákat, vagy áztatni a mosás előtt.

A legnagyobb gyártók értékelése

A hazai piacon a vízvezeték-zuhanyozók bemutatásra kerülnek orosz és külföldi egységek. Ráadásul a költségek nagymértékben függenek a gyártótól. Ugyanezen funkciók esetén kétszer-háromszor többet fizethet. Valójában ez a díj a márka számára.

A híres "Jacuzzi" cégnek, amely háztartásgá vált, sokat keres a boltokban. De a minőség a vízvezeték ez a gyártó Olaszország, természetesen magas.

A hazai gyártók közül kiemelkedik a Radomir és a BAS. Ezek a piacon a legrégebbi és legnagyobb vállalatok. Az akril tálcával nagyon jó tusoló kabinokat kínálnak az Aquanet és az Watercolor. Kompakt doboz keresésekor figyelmet kell fordítani az Aqua Joy társaságra, amely csak a kis fürdőszobába épített vízvezeték szerelésére szakosodott. És ha egy tervezőmodellre van szüksége, jobb, ha megállítja a választását a "Laniver" zuhanyfülkékről.

A behozatal költségvetési szegmensét világszerte működő gyár - Kína képviseli. Ugyanakkor ellentmondásos minõségû tisztán kínai termék létezik, és a közép-királyságban az európaiak által felügyelt gyárakban tûzolt kabinok vannak. Az utóbbiak nagyon megérdemlik a végrehajtást, házasság és minőségi anyagok nélkül. Itt választhat az "Appolo", "Aqualux", "AquaStream", "Goldman" és "Optima" márkanevek közül.

A németek (Edelform, Wasserfalle, Westerhof, csehek (Luxus és Riho), finnek (Oras, Ido, Nimo, Finn mester ") és az olaszok (" Primo "," Valencia "). Minden terméke kiváló minőségű kivitelezést és számos különféle kiegészítő funkciót kínál. És minél újabb, minél magasabb a berendezések ára.

Valójában a költség átlagos szegmensének minden európai gyártója ugyanazt a minőségi zuhanykabinokat kínálja. Itt, amikor kiválasztja, nagyobb figyelmet kell fordítania a márka, hanem a javasolt funkcionalitás és tervezés.

Hasznos videó a témában

A zuhanyzók kiválasztására, műszaki jellemzőire és működésére vonatkozó fontos ajánlások a következő videókban találhatók.

Minden a zuhanyzók jellemzőiről és töltéséről:

Zuhanykabin kiválasztása - ami jobb az ár és a funkcionalitás szempontjából:

Hogyan kell vásárolni egy zuhanykabin, mit kell figyelni:

Nehéz választani egy megfelelő zuhanykabinot a piactól. De ha megpróbálja, akkor az ideális ár-minőség arány biztosan megtalálható. Csak akkor szükséges azonnal eldönteni, hogy mely funkciók és modulok szükségesek, és melyeket eldobhat.

A zuhanykabinok funkcionalitásának és töltésének megfelelően számos lehetőség kínálkozik, így mindig van lehetőség arra, hogy a jellemzők és a költségek szempontjából optimális modellt keressenek és megtalálják.

13 legjobb zuhanyzó

Az európai és a kínai zuhanykabinok hatalmas választéka nehéz választást jelent a vevő számára. A meglévő modellek sokfélesége zavarhatja bárkit, így annak érdekében, hogy ne költjenek több pénzt, határozza meg egyértelműen a szükséges funkciókat.

Először is - milyen zuhanyt nem érdemes megvenni?

Bár az olcsó csatornák kedvezőek az alacsony árak miatt, jelentős hátrányaik vannak. Ezért, függetlenül attól, hogy a kínai gyártók milyen mértékben dicsérik magukat, függetlenül attól, hogy keményen próbálják kabinjaikat különböző funkciókkal tölteni, függetlenül attól, hogy beszélnek az olasz-finn-amerikai design és termelésről, függetlenül attól, hogy mennyire csábította az ár, a kínai modellek minősége rosszabb, mint a valóban európai. A "kínai" telepítése során gyakran nehéz a rossz minőségű alkatrészek miatt. Működés közben számos modell felborul és repedésbe kerül a terhelés fenntartása nélkül, az üveg egy pillanatra összeomolhat, minden fényes lélek, vágó, toll, öntöződoboz, vízmozgás leáll, a fülke elkezd áramlani, az akrilfényes fehér a boltban kibővül és sárga színűvé válik. Gyakran előfordul, hogy a jótállási szolgáltatás nem teljes.

Az olcsó európai gyártók gyakorlatilag ugyanazt a Kínát fordítják. Például a TIMO zuhanytálcák - amelyekről azt írják, hogy Finnországban készülnek - valójában Kínában készülnek. A TIMO zuhanykabinok minősége egyébként nagyon jó az árért - de ez a fogyasztói csalás szükségessége nem egyértelmű. És nem is kell jó jótállási szolgáltatásról beszélni.

Ugyanakkor, az Appollo, az Aquamarine és sok más kínai gyártó nem rejti el eredetüket, fejleszti az infrastruktúrát és az üzleti tevékenységet, és nagyszerűen érzi magát az orosz piacon.

Ezért, ha a költségvetés korlátozott - elég lehet megfelelő modell kiválasztása a költségvetési kínai zuhanyzók között. Gondosan közelítse meg a vásárlást, tekintse meg az összetevők minőségét és az elkészített anyagokat, kérje az eladók garanciáit, rendelje hozzá a telepítést tapasztalt kézművesekhez - és egy olcsó zuhanykabin jól szolgál majd.

Óvakodj az orosz gyártók zuhanykabinjaitól. Biztonságosabb választani egy közös európai-orosz gyártmányú kabinet.

Figyelmeztettük a nehézségeket és a minősítést - a legjobb zuhanyzókat a kézművesek és az ügyfelek véleménye szerint.

Ido Showerama 8-5 (Finnország)
a legjobb nyílt tető nélküli zuhanyzó

Az Ido Showerama egy híres finn gyártó minőségi zuhanykabinja. Mindent a legkisebb részletgondozásra terveztek, a formatervezés figyelembe vette a funkcionalitás és a kényelem követelményeit. A modell különböző méretekben választható, edzett 6 mm-es átlátszó, matt, mintás vagy színezett üveggel. A paletta márványból készült, ami hatalmas és fenntartható.

Előnyök: kézi öntöződoboz és teljes értékű trópusi zuhany jelenléte, az üveg alumínium profilba van szerelve, kiváló minőségű pecsétek, az eredeti forma leeresztése.

Hátrányok: drága pótalkatrészek

A besorolás: 9.9 a 10

Beszámolók: "Nincs penész és penész, nem kell valami szilikonot zsírozni minden hónapban. Valódi esőzuhany, a régi verzióban csak kézi öntöződoboz volt. De ha valami megtört, az alkatrészeket nehéz megtalálni, és az árak harapnak. De mégis, határozottan ajánlom! "

IFO Solid SKR (Svédország)
a legjobb szabadtéri zuhanyzó hidromasszázs

Becsült ár: 70 000 rubel.

A svéd gyártótól származó IFO Solid SKR zuhanykabinja modern lakonikus dizájnnal rendelkezik. A modell sajátossága a látható varratok hiánya, nevezetesen a víz és a szennyeződés.

Előnyök: 10 év garancia, termosztát jelenléte

Hátrányok: mechanikus felső zuhany

A értékelés: 9.7 a 10

Vélemények: "Nagyon zárt kabinok vannak a piacon. Fehér a bennük. Ezért a választás egy nyitott fülkére esett, de hidromasszázst is akartam. A svédek természetesen nyomon követik a minőséget. "

Albatros T09 A900 MS (Olaszország)
a legjobb hidromasszázs doboz alacsony raklapon

T09 A900 MS - jó hidromasszázs kabin, tetővel a híres olasz Albatros márkától. A falak és a raklapok kiváló minőségű európai akrilfehér színűek. A biztonsági edzett üvegek átlátszó ajtói, a trópusi esőhatású fejtámlák, a hidromasszázs, a függőleges masszázs, az ülés, három polc, melyek közül kettő eredetileg a házban van elrejtve, és az összes alkatrész kiváló minősége teszi a zuhanykabinot a legjobb kategóriába.

Előnyök: az igazi olasz minőség, a törökfürdő korszerűsítésére és felszerelésére való képesség.

Hátrányok: az ilyen funkciókért a költségek még mindig magasak

A értékelés: 9.8 a 10

Vélemények: "Összehasonlítottam a kínai társaim és a zuhanycsarnok között. "A kínaiak" erre az árra természetesen sokkal funkcionálisabbak, de a minőség, srácok, páratlan. Szinte semmi, amiért panaszkodnék. Ebben a fülkében még a szag is kedvezően hasonlítható össze. "

LAGARD LYRA H (Németország)
a legjobb hidromasszázs doboz magas rakodóval

Becsült ár: 87 000 rub.

A LAGARD LYRA H zuhanykabinja 8 mm vastag ütésálló vörös üvegből készül. A nagy erős akril tálca lehetővé teszi, hogy fürödjenek egy kisgyermeket. A trópusi zuhanyzó, a hidromasszázs, a LED-fények, az elektronikus vezérlés, a rádió, a szellőztetés, az ozonáció, a védelem elleni védelem, a víznyomás elleni védelem, a Hansgrohe tartozékai a többfunkciós, kényelmes és stílusos zuhanytartót teszik. A szerelvény abszolút szilikonmentes.

Előnyök: Erős serpenyő, törökfürdő jelenléte.

Hátrányok: Magas ár.

A értékelés: 9.8 a 10

Vélemények: "Egy nagyon jó minőségű hidromasszázs kabin, és egy nagy raklap lehetővé teszi, hogy fürödjenek egy kis baba, már nincs szükségünk baba fürdőre. Az ár csak nagyon nagy, de a német minõség megéri. "

Jacuzzi Amea Twin Premium (Olaszország)
a legjobb hidromasszázs doboz nyitott fürdővel

Becsült ár: 189 000 dörzsölje.

Az elit olasz gyártó Jacuzzi lenyűgöző sorozatú Twin zuhanykabinok, amelyek neve önmagáért beszél. A híres olasz tervező, Carlo Urbinati vett részt a gyűjtemény létrehozásában. A kényelmes és praktikus fürdő harmónikusan kombinálható egy hidromasszázs zuhanytálcával, felső zuhannyal, tükörrel, polccal, üléssel. Ezen túlmenően a fürdõk hatalmas méretei: 180 cm hosszúak és 86 cm szélesek. A kiváló minőségű szerelvények és díszítés teszi ezt a komplexumot.

Plusz: elegáns és exkluzív.

Hátrányok: Magas ár.

A értékelés: 9.5 a 10

Vélemények: "Jacuzzi - a legjobb zuhany! Még csak megy a fürdőszobába, úgy érzem magam, mint egy hölgy egy arisztokratikus családból, és amikor ezt a darabot tervezem, boldog vagyok. "

Novitek Evelyn (Finnország)
a legjobb hidromasszázs doboz zárt fürdővel

A Novitek Evelyn egy híres finn gyártó újdonsága. A mély, 170 cm-es méretű és 240 literes térfogatú fürdő lehetővé teszi, hogy bőven áztassa a habot. Ha hidromasszázs eljárást szeretne, akkor a lábak, a hát és a nyak hidromasszázása az Ön rendelkezésére áll. A legfelső trópusi zuhany felszívja a fáradtságot, és élénk lesz. A keverőnek öt pozíciója van, és termosztáttal van felszerelve. Kiegészíti a pilótafülke rádiót, tükröket, két ülést és két polcot.

Előnyök: Nagy kád, a kabin kétszemélyes elhelyezésére alkalmas, sok hasznos funkcióval rendelkezik.

Hátrányok: Magas ár.

A értékelés: 9.8 a 10

Vélemények: "Kiváló hidromasszázs doboz káddal. Hosszú választotta és kérte az árat. Mivel nem korlátozzuk a méretet, nagy hidromasszázsfürdőt akarunk, hogy fürödni tudhassunk férjünkkel. Nagyon elégedett. Az ár magas, de... Vagy vásároljon kínaiat és változtassa meg 3-4 év alatt, vagy finnül - és élvezze a 15-20 éves minőségét. "

Am.Pm Bourgeois (Németország - Olaszország)
a legjobb hidromasszázs doboz, turkás fürdővel és alacsony tálcával

A kis méretű fürdőszobákhoz tervezett, európai gyártótól származó Bourgeois zuhanykabinok gyűjteménye a tökéletesség és kifinomult stílus magassága.

Az Am.Pm Bourgeois hidromasszázs kabinból és gőzfürdőből áll. A hidromasszázs kabin egy érintőképernyős kijelzővel, nyolc függőleges fúvókával, három hátsó fúvókával, egy felső esőzuhanyral és egy zuhanyfejjel rendelkezik.

A gőzfürdő digitális vezérlőrendszeren működik. Számos egészséges funkciót lát el: megszünteti a méreganyagokat, hidratálja és megfiatalítja a bőrt, javítja az immunrendszert, csökkenti a stresszt. A pilótafülkeben rádió van a kellemes tartózkodásra, rajongó, tükör, polcok a samponra, ülés. Akril raklap 16 mm magas.

Előnyök: európai építési minőség, kényelem, hidromasszázs, gőzfürdő, stabil kialakítás, kiváló minőségű akril.

Hátrányok: Magas ár, rossz minőségű rádióvétel.

A értékelés: 9.5 a 10

Vélemények: "Vannak hátrányai, de általában úgy gondolom, hogy a legjobb zuhanykabinot választottam magamnak. Kompromisszum az olcsó Kína 30-40 ezer rubel és drága európai összeszerelése 180.000 rubel. "

Luxus 532 (Cseh Köztársaság)
a legjobb hidromasszázs doboz, turkás fürdővel és magas tálcával

A Luxus 532 fülke egy négyszög alakú, mély tálcával, melynek egy átlátszó kontúrja félkör alakban is van, ami különleges eleganciát ad. A nagyméretű szélesség és magasság miatt két ember kényelmesen aludhat a kabinban. A design sok hasznos funkciót biztosít, még egy telefon és egy kihangosító is van felszerelve. Az ajtók árnyalatú ablakai enyhítik Önt egyfajta mészkészlet, hidromasszázs, felső trópusi zuhany, világítás, rádió, polcok, ülés, és természetesen egy gőzgenerátor a török ​​fürdő számára, ami sok örömet okoz a vízkezelésben.

Előnyök: Színezett üveg, a fürdő eredeti formája.

Hátrányok: Az európai minőség ellenére a garancia csak 1 év.

A értékelés: 9.6 a 10

Vélemények: "Egy jó tágas zuhany, semmi sem törik, jól működik. Vettem 8 hónapja, de még mindig élvezem. A masszázs gyönyörűen, néha csak a kedvéért, és én megyek. Minden gondosan és hatékonyan történik. A barátnők féltékenyek voltak. Most támogatják a férjüket.

Grande Home ITC 1812
a legjobb hidromasszázs doboz finn szaunával

Becsült ár: 290 000 dörzsölje.

A győztes ebben a jelölésben meghatározta a saját dalunk torkát, és egy kínai gyártó modelljét választotta. Ennek oka az, hogy az európaiak nem termelnek zuhanyzókat a finn szaunával kombinálva. Egyszerűen kínálnak külön szaunát és egy külön hidromasszázs dobozt. Ennek a gyártónak a védelmében azt mondhatjuk, hogy termékei szigorúan az európai piacra koncentrálódnak, ezért nagyon kvalitatívak. A leírt modell elektronikus termosztatikus keverővel, érintőképernyős kezelőpanellel, sárgaréz hidromasszázs fúvókákkal, ozonizátorral, LED-es krómterápiával, gőz szaunával, infravörös szaunával, FM-rádióval, alumínium profilmal és edzett üveggel.

Előnyök: multifunkcionális modell, kiváló minőségű alkatrészek, jó szintű szolgáltatás.

Hátrányok: Kínai gyártó - egyesek riasztanak, de alternatívaként - ismét, csak kínai modellek.

A értékelés: 9.3 a 10

Vélemények: "A hidromasszázs zuhanykabin nagyon magas minőségű és többfunkciós modellje. A finn infravörös szauna jelenlétében eltér. Ugyanabban a komplexumban és török ​​fürdőben és szaunában. A barátok most nem mennek a szaunába, hanem nekem J ".

Luxus 023D (Cseh Köztársaság)
a legjobb olcsó hidromasszázs kabin

Becsült ár: 22000 rubel.

A cseheket mindig megkülönböztették azzal a képességgel, hogy ugyanazokat a németeket kihasználják, és a modelljeikben megtestesüljenek. A Luxus ezt megerősítette. A minőségi anyagok, a jó design és a legújabb technológiák megtestesülnek ebben a zuhanyzóban - a legjobb az olcsóbb. Nagy szilárdságú akril, átlátszó 5 mm-es üveg, stabilan álló alacsony raklap, elegáns betétek az ülésen és a falakon - mindez díszíti a kabinet, és megbízik a megbízhatóságot. Az űrlap (negyed kör) lehetővé teszi, hogy bármilyen fürdőszobába telepítse. A kabin minden szükséges funkcióval rendelkezik: egy trópusi felső, valamint egy multifunkcionális kézi zuhany; hátsó hidromasszázs 6 állítható fúvókával; kényelmes polcok szappan és sampon, tükör, ülés; rádió, többfunkciós távirányító, fényszórók és szellőzés. Itt mindent kényelmesebbé és kellemes időtöltésre gondolnak.

Előnyök: Fenntartható formatervezés, kényelem, akril anyagok, ötféle hidromasszázs berendezés.

Hátrányok: Az önszerelés nehézségekkel küzd.

A értékelés: 9.6 a 10

Vélemények: "A költségvetés zuhanyzója, és a berendezés lenyűgöző. Vannak hidromasszázs, fények, különböző állványok, polcok. Nincs értelme összehasonlítani a drágább modelleket, mert minden megfelel. Remélem, sokáig tart. "

RAVAK BLIX BLCP4
a legjobb zuhanyzó

Becsült ár: 27 000 rubel.

A cseh gyártó nagyon könnyű zuhany kialakítása. Valójában ez csak egy 6 mm vastagságú átlátszó biztonsági üveg, amelyet alumínium profilokba helyeznek. Az ajtók csúsznak, ami helyet takarít meg a fürdőszobában. Az ergonomikus fogantyú megkönnyíti a nyitás lehetőségét. Minden üvegrész védett réteggel van bevonva a piszok és mészlerakódások ellen.

Előnyök: olcsó, kiváló minőségű alkatrészek.

Hátrányok: Az alap konfigurációban nincs raklap, meg kell vásárolnod többet.

A értékelés: 9.7 a 10

Vélemények: "Légmodell. Minden nagyon egyszerű és átgondolt. Mi mást kell még bedobni és zuhanyozni? Nincs szükségem ezekre a hidromasszázsra és más csíkokra. By the way, tényleg nincs folt a vízből a poharakra. "

ECO 200 Comfort
a legjobb nyári zuhany

Becsült ár: 15 300 rub.

Ha nagyszerű vidéki házzal rendelkezik, amely télen nem fagy be, akkor elvileg bármelyik fent említett fülkéből választhat. De leggyakrabban az országban élünk nyáron, és ez a zuhanyzó a legjobb hely rá. A kabin bárhol telepíthető, télen szétszedhető és behozható a házba. A készülék egy 200 literes, 2 kW fűtési teljesítményű tartállyal rendelkezik, amely 50 ° C-os hőmérsékletűre melegíti a vizet. A kabin nedvességálló ponyvával van ellátva, szellőzőrács van, a keret acélprofilból készült, a tálca pedig fa lécekből készül.

Plusz: Olcsó, ideális zuhanyzó nyáron az országban.

Hátrányok: Rövid élettartam, de ha a fülke egy fészer alatt van, akkor több évszakig is eltarthat.

Értékelésünk: 10-ből 10-ből (egyszerűen azért, mert ebben a kategóriában nincs egyenlő)

Vélemények: "Vettem, hoztam, építettem, vízre öntöttem, fűtöttem, zuhanyoztam. Nem kell várni a napsütéses napokra, a kabin fűtése van, és a tartály 200 literes. Nagyszerű választási lehetőség.

AM.PM Admire Suite
a legjobb elit multifunkcionális zuhanykomplexum

Becsült ár: 985 000 rubtól. a konfigurációtól függően

A csodálatos lakosztály nem csak egy jó zuhany, számos funkcióval, egy egész fürdőszoba, amely a ház designját alkotja. Választhat bármilyen felszerelést az Ön kívánságaitól és lehetőségeitől függően. Ez egy kitűnő víz-multifunkcionális fülke gőzfürdővel, aromaterápiával, krómterápiával, vízeséssel, esőzuhannyal, termosztátos csaptelep, 8 mm vastag edzett üveg, Bluetooth, fa dekorációval ellátott ajtók és 4,5 Kw szauna elektronikus vezérléssel, vörösfenyő belső díszítéssel, valamint egy teljes funkcionalitású WC WC-vel és bidével. Ez valójában egy elit komplex.

Előnyök: Egy exkluzív modell, amely a tulajdonos legmagasabb státusát hangsúlyozza.

Hátrányok: Fürdőszoba és WC-szoba az autó árához.

Osztályzat: 9.0 out of 10

Vélemények: "Ez a" Maseratti "zuhanykomplexum. Biztos vagyok benne, hogy kevés embernek van ilyen eszköze. "

Milyen zuhanyt vásárolni jobb?

A legjobb zuhanykabin kiválasztásakor döntsön az Ön számára szükséges célról és funkcionalitásról. Nincs értelme túlfizetni azokat a marketing harangokat és sípokat, amelyeket soha nem fog használni. Ezután válasszuk ki a raklap formáját és magasságát, valamint a kabin méretét. Értékelje, hogyan érezheti magát a fülkében a vízkezelések során. Ehhez lépjen be a kabinba, és emelje fel a karokat a könyökökön, mint a fej mosásakor. Ha a könyöke nem ragaszkodik semmihez - ez a méreted.

Ha a csaptelep víz kemény, akkor a kazán üvegrészeire vízkőzet keletkezik. Ezért javasoljuk, hogy nem átlátható kabinokat vásároljon, hanem színezett, matt vagy mintás üveg.

És egy másik fontos ajánlás: ne telepítse a telepítést. Ez első pillantásra a látszólagos megtakarítás komoly gondot jelenthet a további működés során. Használja a szolgáltatásokat, a szolgáltató központokat vagy a szakembereket.

Hogyan válasszuk ki a zuhanyzó a fürdőszobában

A zuhanyzók közel 20 éve már egészséges verseny az ismerős fürdők számára. Természetesen a zuhany alatt nincs lehetőség a víztelenítésre a lejtős állapotban. Azonban a tömörség, a helytakarékosság, a gyors zuhanyzás és számos további funkció - mindezen pozitív tulajdonságok a zuhanyzókabinok mellett szólnak. Hogyan válasszuk ki a zuhanykabinat, melynek fő elemeit a tervezés során különös figyelmet kell fordítani, hogyan kell meghatározni az alakot, a méretét és a gyártót - megpróbálunk mindet feltenni ebben a cikkben.

Meghatározzuk a zuhany típusát

Tervezésük szerint a zuhanykabinok három típusba vannak sorolva:

Nyitott zuhanyzók

A nyitott modellek egy zuhanykabin, amely beépített a fürdőszoba elrendezésébe. Először is, ezek a modellek előre gyártottak, vagyis egy padló tálca az egyik fal alján vagy a fürdőszoba sarkában van elhelyezve. A maradék egy vagy két fal a kerámia burkolattal van szemben.

A nyitott modellek másik jellemző jellemzője a felső bázis, a tető hiánya. Ennek következtében nyílt típusú modellekben egyszerűen nem lehetséges a kaszkád vagy a trópusi zuhany felszerelése. Fürdés közben az egyiket a keverővel összekötő zuhanyfejjel kell ellátni egy rugalmas csővel fémhüvellyel. Vagyis a nyílt típusú modellek csak arra szolgálnak, hogy gyorsan leöblítsék a testét.


Nyitott zuhanyt alacsony tálcával.

Meg kell mondanom, hogy nyitott zuhanytartó telepítésekor gyakran elutasítják az alsó tálcát. A vásárolt raklap helyett a zuhanykabin alsó része lehet monolitikus, magas minőségű beton és bélelt kerámia burkolattal, csúszásmentes felülettel. A falak üvegből vagy plexiüvegből készülnek, alumíniumból, sárgarézből vagy acélból készült fémprofilokkal, korrózióálló bevonattal.


Nyitott zuhanyzó.

+ A nyílt modellek előnyei

 • Nagyon alacsony költség, körülbelül 8-20 ezer rubel;
 • Lehetőség arra, hogy bármilyen szükséges területen zuhanykabinnak készüljön;
 • Egyszerű és szerény kivitelezés.

- A nyílt modellek hátrányai

 • Strukturális elemek tőkeszerelése;
 • Nehéz víz és csatorna csomópontok javítása;
 • Nincs lehetőség az ozonációra vagy a gőzfejlesztésre;
 • A felső közönséges lélek hiánya, például trópusi vagy kaszkád;
 • Növelje a helyiség teljes nedvességtartalmát működés közben.

Zárt zuhanyzók

A zárt modellek teljesen autonóm kialakításúak, raklapból, falakból és álmennyezeti fülkékből állnak. Vagyis ez egy hordozható doboz, amelyben számos különféle kiegészítő funkció van beépítve, és ha szükséges, könnyen mozgatható vagy javítható. Leggyakrabban a zárt modellekben akril vagy acél raklapokat használtak, legalábbis - vas- és szaniteráruk. A szerkezet és a fülke mennyezetének csapágyai korrózióálló bevonatú vagy tartós polimer vegyületekből készültek, a zárt modellek oldalsó falai, valamint nyílt modellek átlátszó vagy áttetsző üvegből vagy plexiüvegből készülnek. Átlagosan egy zárt zuhanyzó ára 30-40 ezer rubel vagy több.


Zárt zuhannyal alacsony tálcával.

+ A zárt típus előnyei

 • A szükséges kommunikáció gyors telepítése és csatlakoztatása;
 • A különféle szolgáltatások széles választéka;
 • A különböző modellek széles választéka;
 • Jó hangszigetelés;
 • Elszigetelés az általános beltéri klímától.

- Zárt zuhanyzók hátrányai

 • Általában véve a zárt kabinok nem jelentik a közös hátrányokat, a magasabb költségek kivételével. Ha konkrét modelleket tekintünk az egyes gyártókra, akkor valahol megint bizonyos hibákat találhatunk, amelyek egy adott modellre jellemzőek.

Kombinált zuhanyzók

A kombinált zuhanyozók olyan dobozok, amelyekben nagyon mély serpenyőt, vagy gyakrabban akril, öntöttvas vagy acélfürdőt használnak. A fürdő peremén a zuhanyfalak vannak, a felső rész nyitott vagy zárt lehet, a modelltől függően. Ez a kombinált kialakítás lehetővé teszi a modern fürdők, például a pezsgőfürdő vagy a hidromasszázs használatának minden előnyét, valamint a zuhanyzókabinok, például a Charcot zuhanyzók, kaszkád vagy trópusi zuhany minden előnyét.

A kombinált zuhanykabinok nagymértékben eltérnek a normál zuhanyoktól. Emiatt az ilyen típusú szaniterek modelljei csak nagy területű fürdőszobák esetén ajánlhatók. Vagyis több mint 7 négyzetméter. m. A kombinált zuhanykabinok átlagos ára 70 000 rubel.

+ A kombinált típus előnyei

 • A fürdő és a zuhany minden előnyének kombinációja egyetlen kivitelben;
 • A legkülönbözőbb modellek;
 • Nyitott vagy zárt típus kiválasztása.

- A kombinált típus hátrányai

Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba egy zuhanykabin méretét, a raklap formáját és a gyártási anyagot

A konstrukció típusától és az adott modelltől függően a zuhanykabinok különböző méretűek lehetnek. A zuhanyzás optimális modelljének kiválasztásánál a funkcionalitás mellett figyelembe kell venni a fürdőszoba méretét és a kommunikáció helyét a fürdőszobában.

Ha klasszikus négyzet alakú raklapokat használunk, akkor a statisztikák a következők:

 • A nyitott és zárt modelleket leggyakrabban 80x80 cm, 90x90 cm, 100x100 cm méretben gyártják.
 • Kombinált modellek - a fürdőkád téglalap alakú geometriájával ellátott zuhanykabinok leggyakrabban 80x120 cm, 90x120 cm, 90x160 cm, 125x125 cm és 150x150 cm méretűek.

A raklap legelterjedtebb formái:

A sarokpaletták közös formái:

A fenti méretek a helyes geometriájú raklapokhoz készült vízvezeték-modellekre vonatkoznak. Ha a fürdőszoba területe kicsi, akkor kiléphet a helyzetből úgy, hogy egy raklap semleges körzetében, vagy akár egy sarokmodellben, ahol a tálca alakja egy negyed kör alakú, megvásárolja a raklap szabálytalan geometriájú zuhanykabinját.

Ami a raklap mélységét illeti, a modelltől függően a raklap falai akár a padlószinttel akár 40 cm magasak lehetnek. A raklap mélységének kiválasztásakor figyelembe kell venni a csatorna helyét. Ha alacsony vízszintes rakodót kell vásárolnia, akkor néha megoldható a szennyvízcsatorna csatlakoztatásának problémája az alsó talapzaton, vagy a padlószint emeléséhez a fürdőszobában.

Egy másik megoldás egy piszkos víz szivattyúzására tervezett, kompakt szivattyú csatlakoztatása. Viszont a 30-40 cm mélységű raklapok a telepítés során nem merülnek fel ilyen nehézségekkel, azonban amikor magas tetejű zuhanytálcát látogat, akkor ezeket a táblákat folyamatosan felül kell hagynia. Ennek a problémának a megoldása egy vagy két lépcső gyártása lehet a magas oldalon.

Milyen anyagból jobb választani egy zuhanytálcát?

Anyaggyártó raklapok:

 • Öntöttvas;
 • acélból;
 • akril;
 • cserép;
 • Mesterséges márványból készült;
 • Természetes kőből.

Sárgaréz-raklapok - nagy szilárdsággal és tartóssággal jellemezhetők. Még 10 évvel később, az öntöttvas alap zománcja gyakorlatilag nem csiszolja meg. A hiányosságok közül meg kell jegyezni, hogy túl nehézek.

Az acél raklapok sokkal könnyebbek, mint az öntöttvas, nagy szilárdsággal. Az acéltartó azonban nem képes gyorsan melegedni és hűlni. Egy másik hátránya az, hogy erős zúgást okoz, ami csökkenti a vizet.

Akkumulátoros raklapok - a legnépszerűbbnek számítanak, mivel alacsony ár és a legkülönbözőbb formák és méretek. Tiszta akril tálcák a zuhanyzók számára ritka, főként kettős kompozit raklapok dominálnak. Kivételek a raklapok a kőfejtőből. gyorsan felmelegszik

A szaniteráruk raklapjait megkülönböztetik a masszív, az általános szerkezeti stabilitás és a hosszú élettartam. A földgyártó raklapok hiánya - a törékenység, azaz óvatosan kell használni.

Mesterséges márványból vagy természetes kőből készült paletták - gyorsan felmelegszik és hosszú ideig tartja fenn a hőmérsékletet, nagy tartósságú, könnyen csiszolható, és idővel nem veszíti el a megjelenést. Az öntött márványból vagy természetes kőből készült raklapok hiánya a magas költségek.

Nyitószerkezet és anyag kiválasztása a gyártásukhoz

Ajtónyitó rendszerek

A zuhanyajtókhoz való nyíló ajtók lehetővé teszik a nyílás lehető legszélesebb megnyitását, ami akadálytalan hozzáférést biztosít a zuhanykabinhoz. Mindegyik ajtó több, az ajtólap oldalán rögzített csuklópántokkal van felszerelve, amelyeknek köszönhetően az ajtó kinyílik.

Egy másik lehetőség a zuhanyajtókhoz - a kinyíló, csuklós ajtó - ideális a kabin maximális eléréséhez. Két ajtócsukló található az ajtó felső és alsó végén. Az ilyen ajtók rögzítése megbízhatóbb és biztonságosabb, mint a fentiek.

Ha megfelelő méretű zuhanykabin telepítését tervezi, akkor a helytakarékosság érdekében előnyben kell részesítenie a tolóajtókat. Az ilyen ajtók két vagy több átfedő panelből állnak, amelyek simán "átfedik egymást", és amikor az ajtó teljesen nyitva van, "egyezik" egy panel méretével.

Pivot (nyíló) ajtók

Ha a fürdőszobai hely korlátozott, akkor a forgatható (nyitható) ajtó praktikus választás lehet a zuhanyozáshoz. A rejtett pálya mentén mozgó zsanér köszönhetően simán kinyílik, és a lehető legkevesebb erőfeszítéssel beléphet a zuhanykabinba.

Egy összecsukható ajtó ("könyv" ajtó) ideális, ha nem akarja, hogy az ajtó kinyíljon, vagy a fürdőszoba szabad helyei ne engedjék meg. Ez az ajtó nagyszerű a hosszúkás vagy téglalap alakú zuhanyokhoz. Az ajtó befelé nyílik, a felét összehajtogatják. Összecsukható ajtók külön-külön és csúszó panelekkel kombinálva (nagy zuhanyozók esetén).

Ajtóanyag

Minden típusú ajtószerkezetnek előnyei és hátrányai vannak, de a zuhanyzó falainak és ajtóinak gyártásához használt anyag nem annyira egyszerű.

A zuhanyok ajtói és falai a következő anyagokból készültek:

A polisztirol átlátszó vagy matt műanyag, amely ellenáll a nedves környezetnek, és könnyű. A műanyag nyílások hátránya a rövid élettartam. Tehát, a zuhanyzó kabinok, amelyek építésében polisztirol használják alkalmasabbak telepítéséhez az ország házban vagy vendégházakban. Egy másik probléma a műanyag ajtókkal - az ellátás bonyolultsága. A szappanos vagy piszkos víz látható szivárgása gyakran a felületükön marad, míg a műanyag mosószer kiválasztása meglehetősen nehéz.

Üveg - a zuhany ajtó kialakításakor nem egyszerű, de legalább 4 mm vastagságú. Az üvegajtók a leghigiéniásabbnak számítanak abban az értelemben, hogy minimális karbantartást igényelnek, és a felület önmagában nem jelent forma- vagy gombaalakításnak.

Plexi - ez az anyag, gyakran sokan tévesen összekeverik a polisztirolnal. Az igazi plexi azonban polimetil-metakrilát, de nem polisztirol. Az átlátszó plexiüveg ugyanolyan, mint a hagyományos üveg, ugyanakkor kisebb a súlya és nagyobb a szilárdsága, mint a polisztirol. A plexi hátránya, hogy elegendő csak karcolni, és lehetetlen a világos plexiüveg tisztítása. Lehetőség van a matirovannyi plexiek felületének darálására.

A Triplex egyfajta temperált üveg, amely szerkezete nagyon hasonlít az autók gyártásához használt üveghez. A triplex szerkezete általában két átlátszó üvegből áll, köztük átlátszó erősítőfóliával. Az anyag fő előnyei nagy szilárdság és biztonság. A hátrány nagyon magas ár.

Zuhanyzók és extrák

A nyílt típus legegyszerűbb modelljei, mint általában, nem rendelkeznek összetett kontroll funkcióval. Például mindent korlátozhat egy keverő, egy háttérvilágítás és egy primitív fm-vevő jelenléte a kabinban.

A legtöbb zárt vagy kombinált típus elektronikus vezérléssel van ellátva, amelynek kezelőfelülete konzol és kis digitális kijelző. A konzol gombjainak megnyomásával szinte minden, a zuhanykabin kialakításánál szereplő funkció vezérelhető.

További jellemzők:

 • Kaszkád zuhany;
 • Trópusi zuhany;
 • Charcot zacskó;
 • Whirlpool;
 • színterápiás;
 • Ózonterápia;
 • aromaterápiás;
 • Gőzfejlesztő;
 • Beépített vevő;
 • Beépített DVD-lejátszó;
 • Rádió telefon.

Itt mindenki maga dönti el, hogy milyen további jellemzői vannak a zuhanynak. De annak érdekében, hogy könnyebb legyen dönteni egy vagy egy másik funkció jelenlétéről, megmondjuk, hogy mi is.

A kaszkád zuhany a fürdés módja, ha egy személy fekvő helyzetben van, és egy erős vízfolyás, 35-36 ° C hőmérsékletű víz áramlik rá egy 100 cm-es magasságból.

A trópusi zuhanás olyan mód, amikor az emberi testet számos nagyon vékony vízfolyással mossák, amelynek iránya szigorúan vertikálisan fentről lefelé.

Charcot zuhanyzása - ebben a módban a testet ugyanabban az idő alatt 6-10 mérsékelt vízsugárral mossák a különböző oldalakon. A vízhőmérséklet egyedileg szabályozható.

Kromoterápia - az emberi bőr felszíni expozíciója ultraibolya sugárzással, amely további antibakteriális hatást fejt ki és stimulálja a vérkeringést.

Ózonterápia - az oxigénbuborékok vízben gőzölgő hatása. Elvileg ez az üzemmód egy jacuzzit tartalmaz.

Az aromaterápia néhány gomb megnyomásával kényelmes aroma módot állíthat be. Meleg zuhanás közben a bőr kissé párolog, és ebben az állapotban illékony étervegyületeket képes felszívni. Vagyis felszívja a kellemes szagot.

A gőzfejlesztés lehetőséget kínál egy zárt zuhanycsarnokban, hogy újjáépítse a finn vagy a török ​​fürdő mikroklímáját. A gőz hatása az emberi bőrre a vérkeringés és a bőr pórusainak megtisztítására ösztönöz.

A zuhanyozók legnagyobb gyártói és importőrei

A zuhanykabinok hazai gyártói közül az orosz gyártók 1 Marka, Alavann, Aqualife, Bach, Bas, Eurolux és Finn. Az orosz szaniterek minősége nem rosszabb az európai termékeknél, de a zuhanyzók ára általában alacsonyabb. Átlagosan vásárolhat egy jó zuhanykabinot 30-40 ezer rubelre.

Németország termékeit az orosz vízvezeték-piacon az Edelform, a Stiebel Eltron, a Sturm, a Wasserfalle, a Westerhof képviseli. A vízvezeték minősége nagyon magas. Érthető módon a németek teszik, akik híresek minden apróságukról. Azonban ezeknek a vállalatoknak a minimumárai 70-80 ezer rubelre indulnak. A minőségért fizetnie kell.

A középáras szegmensben és a jó minőségben Olaszországból: Primo, Valencia, Sturm, Axa; Finnország: Finn mester, Novitek, Oras, Timo; Csehország: Riho, Vagnerplast, Luxus. A gyártók termelési költsége 40 000 rubel lehet, és akár 120 000 rubelt is elérhet. Mindez a modell funkcionalitásától függ.

Különben, meg kell mondani a termékek Kínából. Az itteni helyzet olyan, hogy ha egy ismeretlen kínai gyártótól általában vásárolna egy zuhanyfülkét, akkor nagyon nagy valószínűséggel rossz minőségű hack vagy soros vízvezetékeket vásárolhat. Ha jól ismert gyártóktól veszi a vízvezetéket, akkor sokat megtakaríthat, és ezzel egyidejűleg 10-30 ezer rubelre is kiváló minőségű zuhanyzópultot kaphat. A legismertebb kínai gyártók: Avanta, Ammari, Baraka, Goldman, Fresh, HX, Ika, Optima, Eago, Gllon.

Hogyan válasszuk ki a zuhanykabin - szakmai tanácsadás

Ha a cél az, hogy egy normál zuhanyt és egy basszus trópusi zuhany alatt vagy egy jacuzzi oxigénbuborékai alatt süsse le, nincs időd, akkor a legjobb választás egy egyszerű, olcsó klasszikus modell a zuhanykabinban. Nincs értelme vásárolni drága vízvezetékeket egy nagy számú funkcióval, ha nem fogja használni ezeket a funkciókat.

Ha egészséges életmódot támogat és különböző szabadidős víztisztításokat szeret, akkor a legjobb választás az Ön kombinációja, amely a fürdő és a zuhanykabin összes funkcióját ötvözi.

Ha a fürdőszobája nem mérete nagy, akkor a legoptimálisabb lenne egy kerek kör alakú, négyzet alakú, négyzet alakú zuhanykabin megvásárlása, 80x80 és 100x100 cm méretű oldalméretekben, ugyanakkor a legjobb megoldás a csúszó típusú ajtók a modellben.

Ha a fürdő területe meghaladja a 8 négyzetmétert. m, akkor azt mondhatod, szinte korlátlan lehetőségek vannak a nem szabványos zuhany kiválasztásában. Ilyen helyiségben szinte az összes vagy zárt zuhanykabin telepíthető.

Ha a családnak az óvodás korú gyermekei vannak, akkor a zuhanyzóállomás kiválasztásakor a legjobb lenne egy mély tálca nélküli modell megvásárlása. Ebben az esetben megmentheti magának egy baba fürdő felvásárlását, és funkcióját egy mély tálcával helyettesítheti.

Ha a lakása a 8-9. Emeleten, vagy még magasabb, vagy a vízcsövekben nagyon alacsony nyomást gyakorol, akkor zuhanyzó helyiség vásárlásakor figyelembe kell venni a műszaki dokumentációban meghatározott minimális víznyomás követelményeket. A minimális nyomás, amelynél a vízvezeték teljes működése lehetséges, 1,5 bar.