Legfontosabb > Fürdő

Higiénikus zuhany: a választás és a telepítés jellemzői

Ha a WC helyisége nem teszi lehetővé a bidé felszerelését, akkor az alternatívája higiénikus zuhany. Más módon úgy is nevezik, hogy "zuhanyzó bidét". Ez egy praktikus és kényelmes megoldás a személyes higiéniára, amely nem szükséges a fürdő területének kiosztására. Az ilyen zuhanyozó WC-vel történő felszerelésével megteremti az intim higiénia fenntartásának feltételeit.

Jellemzők és cél

A zuhany tömítettségének köszönhetően a bidét akár egy nagyon szerény helyen lévő fürdőszobában is elhelyezhető. Ezért van gyakori választás a tiszta emberek lakó lakások nagyméretű toalett, amikor a telepítése egy bidé nem működik. A higiéniai zuhanytömítés tartalmaz egy öntöző kanna tömlővel, tartóval és keverővel. Van egy gomb az öntöző dobozon, hogy megakadályozza a víz kiszivárgását (annak érdekében, hogy a víz áramoljon, a gombot nyomni kell).

A higiénikus zuhany fő célja a személyi higiénia. A telepítés a bidé helyett történik, hiszen a zuhanyzó nyereségesebb, kis mérete és olcsóbb eszköz. A higiénikus zuhany egyszerűsíti a gyermekek vagy a súlyosan beteg emberek gondozását. A kolorektális megbetegedések vagy nőgyógyászati ​​problémák esetén mosható. Csatlakozhat egy ilyen zuhanyt a fürdõhöz, a WC-hez, a mosdóhoz és a felemelõhöz.

Ennek a készüléknek a hátránya, hogy kikapcsolás után csöpög a víz az öntöződobozból. Bizonyos esetekben a telepítést is meg kell javítani, és a használatban megjelenő permetezők további tisztítást okoznak. Miután abbahagyta a zuhany használatát, várnia kell egy kicsit, hogy a megmaradt vizet lehúzzák a WC-be.

Általában a víz a zuhany bekapcsolása után manuálisan állítható be, a kívánt hőmérsékletre várva, de olyan modelleket is kínálnak, amelyekben a kívánt vízhőmérsékletet az integrált termosztát jelenléte miatt tartják fenn. Egy ilyen keverő gazdaságosabb (nem kell megvárnia, amíg a víz szivárog a kívánt fűtési fokozatba) és biztonságosabb (nincs bekapcsolt égési kockázat).

nyalánkság

A higiénikus zuhany használatának számos előnye van, a legfontosabbak:

 1. Egyszerű telepítés. Higiénikus zuhanyt csatlakoztathat úgy, hogy az sokkal kényelmesebb az Ön számára, és a készülék öntöződobozát bármilyen felületen rögzítheti.
 2. Használat sokoldalúsága. Ennek a technikának köszönhetően képes lesz arra, hogy gondoskodjon magáról, betegségre és gyermekre. Az öntöződoboz rugalmas tömlővel való ellátása akkor is hasznos, ha a fürdőszobában tisztítják, mosogatják a WC-t, a babakertet, a macska tálcát és hasonló tevékenységeket.
 3. Viszonylag alacsony ár. A bidé beszerelése drágább, és a higiénikus zuhany felszerelése falra szerelhető kivitelben olcsóbb, mivel csak egy speciális keverőt, valamint egy tartót és egy öntözőcsövet tartalmazó tömlőt igényel.
 4. Kompakt méret és az összes eljárás végrehajtásának lehetősége egy helyen. Ha összehasonlít egy bidettel, akkor ezek az árnyalatok jelentõs elõnyt jelentenek. Mivel a bidé telepítési normái biztosítják az egészségügyi berendezés helyét a WC-től való távolsággal, célszerűbb egy zuhanyzó használata, amely a lehető legközelebb van, mivel egy helyen maradhat.

Telepítési lehetőségek

Több higiéniai zuhany lehetőség van.

Ha a mosdókagyló melletti fürdőszobában van mosdó, akkor a legmegfelelőbb a csaptelep behelyezése, és a mosdó közelében lévő falra kell tenni egy öntöződobozt. Emellett az öntöződoboz közvetlenül rögzíthető a mosogatón - ez kényelmes, mivel a cseppek kikapcsolása után egyenesen a mosogatóba jut.

A zuhanyfülke modellje teljesen fel van szerelve a falra. A keverő a csőre van szerelve, és az öntözőpohár egy speciális tartóval van rögzítve a mellette lévő falhoz.

Van egy beépített modell, amely elrejti a higiénikus zuhanytervet, a felületen maradt speciális panel mellett. Esztétikus módon ez az opció előnyösebb, de javításra szorul. Ha a javítás már megtörtént, és a higiénikus zuhany beépített modelljére gondolsz, újra meg kell végezned néhány javítási munkát.

Telepítés előtt ellenőrizze, hogy az összes alkatrész raktáron van-e.

Emlékezzünk vissza, hogy a készletnek tartalmaznia kell:

A fal modell felszerelése magában foglalja:

 1. Miután megállította a víz áramlását (ami megakadályozta a felszállónyílást), a csavarokra csavarják a csavarokat, majd a keverőt csavarják hozzá.
 2. Ezután egy tömlő csatlakozik hozzá, és az öntöződoboz a falra szerelt tartóba kerül.

A falmodell felszerelése meglehetősen egyszerű, mivel különleges csövek bevezetése nem szükséges. De ha nem vagy magabiztos a képességeidben, akkor fizethetsz a telepítésért annak a személynek, aki elvégzi az Ön számára.

Kevésbé nehezebb rejtett higiéniai zuhanyt telepíteni, de az eredmény kellemes helyet és egy szép kilátást nyújt a fürdőszobára.

A rejtett higiéniai zuhany felszerelése:

 1. Miután a falon belül egy rést vágtak és kaput helyeztünk, a keverőt egy résbe helyeztük, majd a falba rejtett csöveket összekötjük.
 2. Ezután szerelje fel a joystick-karot, valamint egy öntöződobozt és tömlőt.

Higiénikus zuhany is felszerelhető a WC-re, de ez a lehetőség nem tekinthető a legkényelmesebbnek és olcsóbbnak. Ehhez új vécé és újratöltő huzalozás szükséges.

Zuhanyszerkezet mosdóval

Ha a fürdőszobában mosdó van, könnyen elhelyezhető egy bidé. Ehhez meg kell változtatnia a keverőt.

Meg kell vásárolnia egy csaptelepet higiénikus zuhanyt is - egy visszahúzható tömlővel és egy öntöződobozzal, amelynek van egy gombja. Egy ilyen keverőt nagy megbízhatóság és kényelem jellemez. A készülék bekapcsolásakor a víz először a mosogatóba jut, így beállíthatja a hőmérsékletet. Ezután az öntöződobozon lévő nyomógomb megnyomásával a vizet a zuhany alá küldjük.

A zuhany-bidé csatlakoztatása lehetséges, és a keverőhöz, amelyet egy rendes zuhany beépítésénél használnak. Ez a lehetőség a kombinált fürdőszobában alkalmazható. Ebben az esetben nincs szükség külön mosdó beépítésére a WC-ben.

Biztosítani kell, hogy amikor a zuhany nincs használatban, a csaptelep zárva van, különben az öntöződoboz és a tömlő a víznyomás miatt megsérülhet.

Termosztátos csatlakozás

A termosztáttal ellátott higiéniai zuhanyzás nagyon kényelmes, mivel nem teszi lehetővé a hőmérsékletet minden használatnál, hanem egyszeri beállítását, majd csak a zuhany használatát.

Ne feledje, hogy egy termosztátos zuhany különösen kényelmes a kisgyermekes családok számára. A higiénikus lélek ilyen modellje drágább, de a vízfogyasztás csökken, mert nem kell kihagyni a vizet, hogy megvárja az optimális hőmérsékletet.

Egy meglehetősen kényelmes megoldás a beépített termosztát telepítése, és integrált keverőt is felszerelhet.

Ebben az esetben a higiénikus zuhany felszerelése speciális vízelvezetőt biztosít, amelyet egy olyan fémelem képvisel, amelybe a víz belép. Egy tömlő csatlakozik ehhez az elemhez. Bizonyos gyártók számára egy ilyen típusú speciális csapszerkezet is alkalmas az öntöződoboz tartására, amely nagyon kényelmes a minimális fürdőszobai méretű helyzetben.

A termosztáttal ellátott zuhany felszerelése esetén, mint a mosogatóval felszerelt zuhanyzónál, fontos, hogy az öntöződoboz és a tömlő ne maradjon nyomás alatt (a keverőn lévő víz és a termosztát ki kell kapcsolni). Ha ez a feltétel nem teljesül, az öntöződoboz hamarosan üzemen kívül lesz.

Mixer telepítés

Amint már említettük, az ilyen higiénés zuhanyt tartalmazó csaptelep falra szerelhető vagy süllyeszthető. Melyik választási lehetőség a keverő telepítéséhez a választás, úgy dönt, hogy a lakás tulajdonosa, figyelembe véve kívánságait.

A fali változat közvetlenül a fürdőszobában lévő csövekre van felszerelve. Ebből a célból szinte bármilyen keverőt használhat, amelynek van egy kimenete a zuhanycsőhöz. Miután beépített egy ilyen keverőt, rögzítse a tömlőt, majd csatlakoztassa a higiénikus öntöződobozhoz. A tartó, amelyen az öntöződoboz leakasztható, közvetlenül a WC-re vagy a mellette lévő falra helyezik.

A beépített verzióval a keverő a falhoz rögzített panel mögött helyezkedik el. Ez segít elrejteni a szemhéjjelzőt a fal belsejében, így nem fogja elkapni a felhasználók figyelmét. Egy ilyen keverő ugyanazt az elvet alkalmazza, mint a többiek, csak a víz a fal mögött érkezik az egyik oldalon lévő öntöződobozhoz és a keverőhöz.

Egyéb típusú zuhanyzó bidé

A személyi higiénia érdekében a mosdó speciális modelljét egy bidével kombinálhatja. Ebben a WC-ben a zuhany beépített.

A mosdóba beépített speciális bidétakarók is láthatók, amelyek szintén higiénikus zuhanás funkcióval is rendelkeznek. Az ilyen fedél választásával a zuhanyzót közvetlenül a WC-ülésbe építheti.

Bővebben bővebben a wc-vel ellátott borítóval kapcsolatos cikkben.

A bidétakaró meglehetősen univerzális lehetőség, mivel kiegészíthető számos funkcióval, például egy hajszárító telepíthető az ülésen. Az ilyen eszköz vezérlésére elektromos távirányító áll rendelkezésre. Mind a WC-bidé, mind a fedél-bidé meglehetősen drága, de kényelmesebb és praktikusabb, mint a szokásos higiénikus zuhany.

Higiénikus lélek keverője: becslést készítünk, azt választjuk, 2 fokozatban állunk

Elég egyszerű választani egy csaptelepet higiénikus rejtett zuhany vagy falmodell számára. Ehhez elegendő megismerkedni az ilyen zuhanyzók kialakításának legfontosabb jellemzőivel és értékelni előnyeit és hátrányait. De már nehezebb higiénikus zuhanyt létesíteni önmagában - de itt, a cikkben adott tanács által vezérelve, kezelheti.

Egy ilyen eszköz nem lesz felesleges minden fürdőszobában

A higiénikus zuhanyzók előnyei

Kényelmes higiéniai szerelvény

A higiénikus zuhanyt tartalmazó csaptelepeket fokozatosan fel kell venni a berendezések listájába, amelyek - ha nem feltétlenül szükségesek - a fürdőszobába való beépítésre igen kívánatosak. És ha tágas WC-vel rendelkező magánházakban elég hely van a teljes bidé telepítésére, akkor a középületekben és a kis lakásokban nincs alternatíva egy ilyen lélekhez.

Egy nem feltűnő részlet, de nagyon hasznos!

Az ilyen eszközöknek számos előnye van:

 1. Meleg vízsugár használatával a test intim területei a WC után sokkal hatékonyabban tisztíthatók, mint a toalettpapír használatakor.
 2. A bőr, és ami a legfontosabb, a nyálkahártyák nem sérültek, mivel a súrlódás a tisztítás alatt minimális.

A tisztán tartása kényelmesebb.

 1. A vízsugár hatása a zuhanytól egyfajta masszőrnek tekinthető, amely hozzájárul a vérkeringés aktiválásához a medencében.

A statisztikák szerint azok, akik rendszeresen WC-papír helyett higiénikus zuhanyt használnak, sokszor kisebb valószínűséggel találják meg az olyan betegségeket, mint az aranyér, a prosztatagyulladás, a rektális erózió stb.

 1. A plusz a mosdó egészségügyi állapotának hatékony karbantartása. Egy vízsugár a zuhanyból azonnal leöblíti a szennyvizet a WC-ben, így az "illatos" használt papír vödörét eldobhatják.

A hosszú tömlő könnyebb a vízvezeték mosásához.

 1. Végül, a keverővel ellátott higiénikus zuhanyzók kényelmesen használhatók haszonelvű szempontból. A kellően hosszú rugalmas tömlő lehetővé teszi a vízvezeték hatékony mosását. Ezen kívül ez a design kiválóan alkalmas a gyermek edények, macskatálcák, padlóvödör stb. Mosására.

Ideális a háztartási igényekhez is

Nos, a fő plusz, hogy a fal, és különösen a beépített higiéniai zuhany nagyon kompakt méretű. Emiatt a legkompaktabb fürdőszobába is illeszkedik, ahol csak a WC található. Ezek a termékek kedvezően hasonlíthatók össze a klasszikus bidével.

A higiénikus zuhanyt tartalmazó bidetkeverő kompakt és kényelmes.

Tervezési jellemzők

A higiéniai eszközök típusai

A test intim részének kezelésére a természetes igények elhagyása után különböző típusú eszközöket használnak. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága, mert ebben a részben csak a főcsoportok rövid leírását adom meg:

Bidé WC

Ennek a megoldásnak a hátránya a magas ár, valamint az a tény, hogy nem lehet fedelet találni a WC-tálak minden modelljéhez.

Igaz, ez a döntés sok szempontból kompromisszum, mivel egy ilyen rendszer folyamatos használata nem olyan kényelmes. De kiegészítő lehetőségként - fennáll a joga.

Modell mosdó csaptelep és tömlővel zuhanyzóval

A "higiénikus zuhany" klasszikus változata

Ez az utóbbi lehetőség, amelyet a táblázatban ismertetünk, a leggyakoribb. Így a jövőben szétszerzem.

Fő elemek

Négy fő elem - a keverőszerkezet külső része, tömlő, öntöződoboz, tartó, kombinálva egy zuhanycsővel

A WC-vel felszerelt higiénikus zuhanyzó több alapelemből áll:

 1. A tervezés központi eleme a vízellátás beállítására szolgáló keverő és a hőmérséklet kiválasztása. A teljes rendszer megbízhatósága közvetlenül függ a keverő választásától, így egy külön alfejezetet adunk ennek a résznek a leírására.

Beépített rész a fej és a hőmérséklet beállításához

 1. A zuhanycső egy rugalmas cső, amely összeköti a keverőt a zuhanyfejjel. A higiénikus zuhany optimális tömlőhossza 1,2-2 m. Ez a rész műanyagból vagy gumiból állhat, díszes fonatként. A polimer modellek tartósabbak, de kevésbé ellenállnak a törésnek, mivel ezeket a tömlőket óvatosan kell használni.

1,5 m hosszú tömlő

 1. Tartozékok a zuhany felszereléséhez - a horgok és klipek sokasága, amelyeket a fal mellett a WC mellett helyeznek el. Bronzból, sárgarézből vagy acélból készült, díszítő bevonattal, amely védelmet nyújt a korrózió ellen. A silumin szorítók általában a gazdaság szegmensével ellátott zuhanyozókkal vannak ellátva, de az alacsony élettartam miatt korlátozott az élettartamuk.

Néha a konzol egy tömlőcsatlakozással van kombinálva. Ebben az esetben a vízellátó rendszerrel egyidejűleg van felszerelve, és a keverőhöz csatlakozik.

A öntözés vezérlõfogantyú önmagában a legkényelmesebb lehetõség.

 1. A zuhanyfej a tömlő végén található, vízpermetet biztosít. Ezek nemcsak a tervezésben, hanem a funkcionalitásban is különböznek egymástól. A leghasznosabb funkciók az áramláskapcsolás (a sugárról a kis cseppekre) és a nyomás beállítása közvetlenül a fúvókán. Nagyon kívánatos olyan modelleket felvenni, amelyek ugyanazzal a kézzel kapcsolhatók be, amellyel tartja az öntöző kannát - ez nagyon kényelmes!

Vintage öntöző dobozok különböző színekben: króm, bronz, arany

A modell bármely stílusban választható.

Keverő típusok

A keverőgép, amint azt korábban említettem, a vízellátó rendszerből érkező víz nyomásának és hőmérsékletének beállítására szolgál a higiénikus zuhanyzó öntöző dobozára.

A mai napig ezeket a keverő típusokat használják:

 1. Dvuhventilnye - a legolcsóbb, jellemzi a könnyű telepítés és karbantartás. Valójában egy pár forgó dobozú daru, amelyet hideg és meleg vízzel ellátott csővezetékekhez csatlakoztatnak. Az optimális vízhőmérséklet kiválasztása a lendkerék alternatív forgatásával történik a darukon, de a rendszer nyomásesése esetén a hőmérséklet kiszámíthatatlanul megváltozhat.

Egykaros rejtett modell

A dizájner egykaros modell megjelenése

 1. Egykaros emelő - a szaniterberendezések ezen kategóriájába tartozó keverők nagy részét képezik. Itt egy külső higiéniai zuhany is található egy keverővel, valamint egy flush-szerelt modell, amelyben csak a fogantyú látható a falon a nyomás és a hőmérséklet beállításához.
  A vízbeömlőkhöz csatlakoztatott patron vagy kerámia boksz egy ilyen keverő központi elemeként szolgál. Az egykaros modellek drágábbak és nehezebbek telepíteni, de sokkal kényelmesebbek a használatukhoz.

Fali kar modell

Néha a könyvtárak nem határozzák meg a záróelem típusát. Ebben az esetben figyeljük a termékkódot, majd a gyártó honlapján keressük az adott modell jellemzőit. A kapott információk hasznosak a termék kiválasztásakor és a cseréreküszöbölt alkatrészek keresésekor.

Modell termosztáttal Ideal Standard Ceratherm

 1. Keverő termosztátok - a legmodernebb termékek. A készülék belsejében termosztatikus elem van, melynek köszönhetően a kilépő víz hőmérséklete mindig azonos szinten tartható. Ez hozzájárul a maximális kényelemhez a használatban, de ez a mixer sajnos nagyon drága.
  Sajnos a minőségi rejtett termosztát megtalálása nem könnyű, ezért be kell szednie a falon lévő keverőházat.

A termosztát működési elve

Ha az optimális ár / funkció arányt választja, akkor számomra úgy tűnik számomra, hogy a legjobb választás a beépített vagy fal típusú egykarú modell telepítése. Egyrészt megtalálhatóak modellek elfogadható áron és telepíthetik őket. Másrészt a beállító rendszer jelenléte megkönnyíti az optimális hőmérséklet és víznyomás beállítását.

Független telepítés

1. szakasz Előkészítő munka

A higiénikus zuhanyzók egyik előnye meglehetősen egyszerű telepítési technológia. A terméket saját maga, szakemberek bevonása nélkül telepítheti. Természetesen bizonyos pontosságra van szükség, az utasításoknak megfelelően.

Általános csatlakozási diagram

A telepítési folyamat maga attól függ, hogy melyik modell telepítésre kerül, valamint magát a helyiség állapotát is. Falra szerelt és beágyazott csaptelepek szereléséhez tömlővel kell fektetni a falakat. A higiénikus zuhanás azonban a befejező munkálatok befejezése után a mosogatóra helyezett.

A Strobleniya-t el lehet hagyni plasztikus falak, giprokom vagy más anyagok nedvességállósága miatt. Így a telepítési folyamat kevésbé időigényes, de a csöveket még mindig a falra kell rögzíteni.

A rendszer elemeinek elhelyezkedése

Az előkészítő szakasz a következő műveleteket tartalmazza:

 1. Először válassza ki a keverő telepítésének helyét. Kívánatos, hogy egy személy elérje a karot vagy a szelepeket anélkül, hogy a WC-ből felállna.
 2. Most a csövek fektetéséhez a falakra jelöltük a jelöléseket. Rendszerint a meleg és hideg vízzel ellátott csövek függőlegesen emelkednek a keverőhöz, de itt minden a vízellátó rendszer kezdeti konfigurációjától függ.

A csővezeték elrendezése a higiénikus zuhanyhoz

 1. Most folytatjuk a falak törését. Először válassza ki a 85-100 mm-es lyuk mélységet a keverőház felszereléséhez. Ezután vezesse ezt a lyuk csővezetéket. Tisztítjuk a perforált betonból / téglatöredékekről és porokról vágott vagy perforált hornyokat.

Csővezeték falcsíkok

 1. A keverő alatt lévő lyukba helyezze be a szerelődobozt. Rögzítse a dobozt vagy távtartót, vagy használjon cementhabarcsot.

Előfordulhat, hogy a telepítő doboz nem szerepel a keverő készletben - akkor külön kell megvásárolnia. A doboz telepítése nélkül megengedett rejtett telepítés is: ebben az esetben a keverő közvetlenül a fali résszel van rögzítve.

A szerelődobozok és fúvókák vízszintes szintre állítása

 1. A csöveket helyezzük el, és a falon lévő lyukba vezetjük, ahol a keverőt telepítjük.

Amikor lefedik a cső falát, kapuk nélkül össze lehet foglalni, mint ezt a fotót

 1. Ha egy fali modellt vagy egy termosztátos készüléket szeretne telepíteni, akkor nem kell a lyukkal hegeszteni, és telepítenie kell a dobozt. Ehelyett a fúvókák a felületre kerülnek, úgy vannak rögzítve, hogy pontosan a burkolatok összekötésére szolgáló lyukakkal vannak szemben.

Következtetések a külső modell szerint

2. lépés. A keverő és a zuhany egyéb elemeinek felszerelése

A higiénikus zuhany felszerelésére vonatkozó utasítások is eltérőek lesznek.

Így a beépített modell használatakor így járunk el:

 1. A dobozba vagy falikába telepítse a keverőművet.

A telepített rejtett rész képe

 1. Csatlakoztatjuk a hozzá csatlakozó tömlőket vízcsövekkel (meleg és hideg víz).
 2. Szükséges lehet az elülső lemez felszerelése, amelyhez a külső rész egy karral vagy lendkerékkel lesz felszerelve a jövőben.
 3. Miután a telepítés befejeződött, lezárjuk a kaput és elvégezzük a befejező munkát.

Belső és külső részek

 1. A befejezőfal tetején egy dekoratív burkolatot építünk be, majd rögzítjük a lendkerék / víznyomás és a hőmérsékletszabályozó karot a tengelykazetta vagy patron karjára.

Telepítési ábra a telepítő dobozban

A fal modell telepítése sokkal könnyebb lesz:

Eccentrics a fal mixer alatt

 1. A falra szerelt vízellátó rendszer következtetéseihez a fúvókákat csatlakoztatjuk a keverőpulton.
 2. Rögzítse a terméket tömítő tömítésekkel ellátott anyák segítségével, szorosan húzva, de deformálódás nélkül.
 3. Ha a modellt termosztáttal használja, ellenőrizzük a termosztatikus elem működését.

A mosogató modelljével minden nagyon egyszerű: elegendő a csaptelep testét a mosogatóra rögzíteni, és alulról felfelé csatlakoztatni a forró és hideg vízellátó tömlőket.

Mosogató a visszahúzott tartóval az öntözéshez

Most végre kell hajtanunk a végső műveletet:

 1. A kiválasztott helyen, egy vagy két horgonycsavarral rögzítse a zuhanyfej tartóját. Ha a tartószerkezetet a falra kell szerelni, csempeburkolattal kell ellátni, használjon speciális fúrót a cserépen.
 2. Csatlakoztassa a zuhanycsövet a keverőre szerelt menetes szerelvényhez. Ellenőrizze a csatlakozás tömítettségét.
 3. Ellenőriztük a nyomást és szabályoztuk a szivárgás hiányát. Ezen a ponton érdemes ellenőrizni, hogy a nyomás és a hőmérséklet milyen jól szabályozott, valamint azt is, hogy a zuhanyfej víz be / ki kapcsolója megbízhatóan működik-e.
 4. Ezután felhevítünk egy öntöződobozt a beépített tartóra. Higiénikus zuhany használható!

következtetés

A fentebb leírt higiéniai zuhany felszerelési technológia szinte az ilyen készülékek bármely típusára használható. Az árnyalatok megértéséhez tanulmányozza a gyártó utasításait, és tekintse meg a cikkben ismertetett tájékoztató videót.

Ha további kérdései vannak, kérdezze meg őket a megjegyzésekben.

Higiénikus zuhanyzó keverőszettekkel

Lásd még

Moszkvában és Jekatyerinburgban a Dusheva.Ru üzletben minden vásárlás kellemes lesz. Könnyedén kiválaszthatja a keverőt az érdeklődési paraméterek szerint. Higiénikus zuhanycsaptelepek - ez az értékesítési vezető, amit meg kell engedned magadnak

Kényelmes együttműködést kínálunk:

 • Egyéni kedvezmények tervezőknek
 • Nagy választék a termékek kategóriában: 144 különböző modellek
 • Fizetés különböző formában: bankkártyával, internetes fizetéssel, banki átutalással, kézbesítéskor
 • Higiénikus zuhanyzó keverőszettekkel, kedvező áron 1820 rubeltól 52746 rubelig

Ha meg szeretné tudni az árakat és rendelni egy hűtőszekrényt mixerrel, Tyumenben, Jekatyerinburgban, Szentpéterváron, Cseljabinszkben, Permben válassza ki a kívánt helyet a város jobb oldalán, és lépjen kapcsolatba velünk telefonon.

A higiénikus zuhanytartó süllyesztett keverők jellemzői

Az egészségügyi eszközök és eszközök modern piaca számos különféle találmányt kínál. És minden alkalommal, amikor egyre több új érdekes modell létezik, amelyek szükségesek a higiéniai igényekhez. Az egyik ilyen termék higiénikus zuhany. Ez a találmány kiváló kiegészítésként szolgál a modern mosdóban.

sokféleség

A higiénikus zuhany kialakításának jellegzetes eltérései egy süllyesztett keverővel, számos lehetőség van.

 • Zuhanyzó beépített keverővel, azaz rejtett. Található a falon. Ez a vízvezeték szerelvény hasonló a hagyományos termékhez, és mégis jelentős különbségek vannak. Először is, ha egy öntöződobozról beszélünk, akkor a rejtett keverővel ellátott zuhany sokkal kisebb méretű, mint máskor. Másodszor, egy ilyen modern zuhanymodell speciális elzáró szeleppel van felszerelve. Harmadszor, a zuhanyzó nem csak függőlegesen helyezhető el a falra, hanem maga a WC-re is. Szerelje fel ezt a készüléket egy előre elkészített résbe, amely a fal vastagságában található. Tehát maga a víz beadható, és itt telepítheti a keverőt.
 • Medence keverők.
 • Prefix bidet.

Ezek az eszközök saját erősségeik:

 • tömörség;
 • kényelem;
 • egyszerű telepítés;
 • könnyen használható.

Modern eszközök mosdókkal

Ez a típus a leginkább jövedelmező és viszonylag egyszerű telepítési szempontból. A mosdó mosdójában mosdókagyló modern higiéniás zuhannyal. Általában a mosogatót egy közönséges keverővel szerelik fel, míg az öntöződobozt a falra rögzítik. Természetesen nem kell szigorúan követni ezt az utasítást, a háztulajdonosnak el kell döntenie magának, hogy pontosan hogyan fog megvalósulni a telepítés. A mosogatóval összekapcsolt ilyen zuhanyok hátrányai magukban foglalják a közös fürdőszobákba való beépítés lehetőségét is.

Fal modell

Ez a fajta eszköz vizuálisan nagyon hasonlít a hagyományos zuhanyokhoz. Itt csak egy higiénikus zuhanytartó falmodellje van, melyet a hétköznapi vízvezeték beépített keverőjével számos tényező különböztet meg. Itt az öntözés alkalmazható az építés kisebb méretű, és az egész ilyen öntözés általában egy elzáró szelep. Ezenkívül külön is felszerelheti ezt a higiénikus terméket vagy a WC-hez. Ha az első esetről beszélünk, akkor a falon egy rést hozunk létre, amely szükséges ahhoz, hogy meleg és hideg vizet szállítsunk, amelybe a keverőt telepítjük.

Az új higiéniai zuhanyzóval ellátott WC sokkal könnyebb telepíteni. Az egyetlen hátrány az, hogy ezzel a telepítési móddal csak hideg vizet használhat. A WC-vel felszerelt zuhanyzó felszerelése egyszerű, így mindig ezt a munkát elvégezheti. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy hidegvízellátást csatlakoztasson, vagyis a szükséges tétet a tartályban rögzítse.

Beépített modell

Ezt az opciót gyakran a hirdetési magazinokban és az interneten található fotók láthatják. A beépített higiénikus zuhanásmintát süllyesztett keverővel igen hatékonynak tekintik, ezért nagyon népszerű. Ezen modellek előnyei között szerepelnek: esztétikus megjelenés, működési kényelem, széles választék, alkalmazások széles köre - mindez vonzza a vásárlókat. Ezenkívül ez az eszköz tökéletesen kombinálható egy másik fürdőszobával. Ez csak egy ilyen lélek felépítése egy kicsit bonyolultabb: telepíteni, akkor fel kell szüntetni a kész falburkolat felújítása. És ez nem olcsó és nem könnyű megoldás.

kiválasztás

A higiénikus zuhany kialakításának kiválasztása a WC-vel történő felszereléssel, a tervezési jellemzőkre és az anyaggyártásra kell összpontosítania. Emellett érdemes figyelni a készletben szereplő alkatrészekre is.

A standard higiéniai zuhanykészlet 4 darabból áll.

 • Öntözés vagy drágám. Úgy tervezték, hogy eloszlassa a betáplált vízáramot, vagy összegyűjti az összes betáplált vizet egyetlen áramlásba.

Válassza ki és telepítse a csapot higiénikus zuhannyal (öntöződoboz) a WC-hez

A higiénés kultúra ugrásszerűen fejlődik. A "tisztaság az egészség garanciája" mindig releváns. Az ember mindig tisztán tartja a testét. A WC-vel közvetlen közelében telepített higiénikus zuhanyt tartalmazó csaptelep cserélheti ki a teljes bidét.

A higiénikus zuhany pozitív tulajdonságai

Úgy gondolják, hogy a lélek látogatása túl gyakran okoz annyi kárt, mint elhanyagolni. A bőr folyamatosan szenved a szappantermékek (samponok, zuhanyzselegek, szappanok) folyamatos expozíciójától. Ez kiszárad, és érzékenyebbé válik a különböző ingerekre. Ezért az európaiak a mindennapi élet legfontosabb elemei közé soroltak egy bidé tálat.

A modern apartmanok elrendezése hazánkban lehetővé teszi bármilyen típusú egészségügyi berendezés felszerelését. Az európai típusú lakóépületek fürdőszobái meglehetősen tágasak. De hogyan kell lakói az épületek "szovjet" típusú? A személyes higiéniát kedvelők számára ezenkívül kiút is van: egy keverő felszerelése, higiénikus öntöződoboz, vagy egy integrált bidé funkcióval ellátott WC-tálca.

Leggyakrabban a lakás "Hruscsov" megtalálja, hogy higiénikus zuhany. Az ilyen népszerűség több ponton következik be, amelyek megkülönböztetik azt a helyhez kötött bidétől:

 1. Nem sok hely van. A bidé tálca körülbelül egy méter szabad helyet foglal el, és kis apartmanokban ez egy nagy luxus.

Ezenkívül a keverők gyártóinak széles körű tervezési megoldásai lehetővé teszik, hogy a retro-hi-tech technológiához bármilyen higiénikus zuhanyozást válasszon.

WC-k bidé funkcióval

[Yad2]
A helytakarékosság érdekében a szaniter kerámiák gyártói gyártották a tömörítéseket egy bidé funkcióval. Ezzel elkerülhető a higiénikus tálca felszerelése, de bizonyos jellemzőkkel és telepítési nehézségekkel jár.

Az integrált higiénikus öntözéssel ellátott toalettek sokkal összetettebb mechanizmussal rendelkezhetnek, mint a hagyományos tömítések. Néhány közülük vannak behúzható vízellátó fúvókák és gombok, amelyek aktiválják őket. Egy kicsit könnyebb - a kiosztott cső a fúvókákkal, amelyek az exponálógomb megnyomására működnek.

A beépített bidével felszerelt vízvezeték-szerelvény azt jelenti, hogy hideg és forró vízhez csatlakoznak. Természetesen csak hideg vízzel tehetjük meg, de a maximális kényelem hatását akkor érhetjük el, ha ilyen eszközt használunk?

A haladás nem áll meg. Az egyszerű szivattyúk között nagyon szokatlan tervek találhatók. Ez magában foglalja a WC-fedelet beépített keverővel higiénikus célokra. Ezek az ülések hajszárítóval és vezérlőegységgel is felszereltek. Az ilyen termékek árai önmagukért beszélnek, de elengedhetetlen eszköz lehet a fogyatékkal élők számára.

Tipp A komplex vízvezeték szerelvények kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a bevált márkákat, amelyek garantálják a termék minőségét.

A beépített bidével, hajszárítóval és egyéb előnyökkel járó vízvezetékek fő hátránya a termék nagyon magas költsége. De nem hasonlítható össze az ilyen készülékek kényelmével.

Különféle higiéniai rendszerek a WC-hez

A higiénikus zuhanyzóval ellátott, fürdőszobával ellátott rendszerek közül számos fő típus létezik:

Fali zuhany

A legáltalánosabb berendezés egy mini bidé. A rendszer 4 fő összetevőt tartalmaz:

 • mixer;
 • zuhanycső;
 • öntöződoboz;
 • falra szerelhető.

A keverőt rendszerint a "bidé és zuhanyfülkék" jelzéssel látják el. A kád feltöltésére és az üzembe helyezésre nincsenek kifúvók, a víz közvetlenül a zuhanyrendszerbe kerül. A keverő beépítésének elve szerint az ilyen típusú mini-bidé 2 további alfajra bontható:

 • egy beépített keverővel, ha a fal felszínén csak egy joystick van a vízellátás szabályozásához és egy külön kimenet a bidé tömlőhöz;
 • nyitott típusú keverővel - egy csomó keverő-tömlő-öntöző kanna nyílt térben.

Bidé a WC-vel

Egész ritka rendszer. Ez egy telepítés közvetlenül a WC-tálra szerelve. A szupermarketekben lévő keverők választékában, teljes készletben:

 • platform a keverő felszereléséhez, öntartó szerelvénnyel ellátva;
 • mixer;
 • zuhanycső;
 • zuhanyzó öntözés;
 • ága csövek meleg és hideg víz ellátásához.

A keverő hasonlít a mosdókagylók modelljéhez. A különbség a kifolyó. A terméknek a mosogatóba való belépése helyett egy szálas csatlakozással kell rendelkeznie. A telepítés során higiénikus zuhanás történik.

Kombinált mosdókagyló

Az ilyen rendszer közös a kombinált fürdőszobában. A mosdóba szerelt csaptelep további csapokkal rendelkezik, amely összeköti a mini bidées zuhanytálcával. Az elágazó cső a termék alján található, a vízellátó tömlők közvetlen közelében. Néha a gyártó a keverőt egy speciális adapterrel egészíti ki, egy tee formájában. Csavarja a kifolyócsőre, és egy zuhanycső van a kiegészítő lyukra szerelve.

A higiénikus zuhanyrendszer kiválasztásakor minden részletre kell gondolni. Ha a fürdőszobában végzett javítás már befejeződött, és a felhasználó úgy döntött, hogy beépített keverővel ellátott mini-bidettel rendelkezik, akkor fel kell ismernie, hogy le kell szedni azt a területet, ahol a szerelés elvégzésére kerül sor. Ebben az esetben a legjobb megoldás egy nyitott keverő kiadása.

Bizonyos esetekben a kis fürdőszoba fel van szerelve egy kis mosdóval, melynek szélessége nem haladja meg a 45 cm-t, a legkényelmesebb a WC-tál fölé helyezett sarokmosó. Ez a trükk nem csak egy mini-bidé rendszert tartalmazó keverőt telepít, hanem más higiéniai eljárások elvégzésére is lehetőséget kínál.

Bidé öntöződoboz funkcionális jellemzői

Sokan nem látják a különbséget a zuhanyfejek és a mini bidé között. Ellentétben a zuhany prototípusával, a higiéniai öntözés számos tervezési jellemzővel rendelkezik.

 1. Kisebb méretek. Mert a "mini" láthatatlan és kevésbé nehézkes.
 2. A fúvókák száma. A zuhanyfej kényelmes, mivel számos olyan fúvókával van ellátva, amelyeken keresztül víz jut. Minél nagyobb a munkaterület, annál kényelmesebb zuhanyozni. Higiénikus öntözési kannában ez az összeg elfogadható minimumra csökken. A fúvókák vékonyabbak, ami minimális vízpermetet biztosít a használat során.

Fontos! Szigorúan nem javasolt a higiéniás rendszer nyomás alatt tartása. Ez különösen káros az öntöző kannában. Számos szelep és csatlakozórendszer nem képes ellenállni az állandó nyomásnak, és a termék meghibásodik. Használat után kapcsolja ki a vizet keverővel vagy egyéb zárszerkezettel.

A keverő beépítése higiénikus öntöződobozba a mosogatón

Ez a fajta munka nem különbözik a hagyományos mosdócsap telepítésétől. Különleges nehézségek nem lehetnek, ha követi az algoritmust az akciók végrehajtásához. Saját telepítés lehetséges. Ehhez szükségünk van:

 • keverő, kiegészítve a zuhanycsővel;
 • higiénikus zuhanyrendszer (tömlő, öntöződoboz, tartó);
 • szerelő készlet a keverő felszereléséhez (szerelőcsavar, anya, nyomásgyűrű, tömítések);
 • rugalmas tömlők a vízellátáshoz való csatlakozáshoz;
 • csaptelepek átfedő forró és hideg vízhez;
 • állítható csavarkulcs (lehetőleg kicsi);
 • nyílt végű csavarkulcs készlet.

Kövesse a telepítési algoritmust:

 1. Zárja le a meleg és hideg vízrendszert a legközelebbi ponton.
 2. Telepítse a kifejezetten erre a beviteli pontra tervezett zárócsapokat. Ez lehetővé teszi a jövőben, hogy könnyen javíthatja és cserélje ki a keverőt.
 3. A termékhez kapott utasítások használatával telepítse a keverőt:
  - Csavarozza a flexibilis fúvókákat és a rögzítő csapot a megfelelő aljzatokba;
  - szerelje fel a gumitömítést a keverő alján lévő horonyba;
  - Tolja be a tömlőket a mosogató nyílásába, amelyet a keverőhöz terveztek;
  - szerelje fel az alsó gumi tömítést a rögzítő csapra;
  - húzza meg szorosan a rögzítőgyűrűt vagy a félgyűrűt egy anyával.

A telepítés során csak kiváló minőségű csatlakozó tömlőket és tömítéseket szabad használni. Az egész rendszer folyamatos működésének időtartama attól függ. Jobb, ha azonnal cserélje ki a tömlőket, hogy a keverőhöz olyan vizet juttasson, amellyel a termék elkészült, jobbak. Így védekezhet az árvízből.

Egy beépített keverő beszerelése

A rejtett csaptelep higiéniai rendszerének felszerelése sokkal bonyolultabb, mint a mosogatóba helyezés. Lehetetlen a fal fúrásának megakadályozása nélkül, vagy olyan speciális doboz létrehozása, amelyben a termék belseje rejtve marad.

A legjobb, ha az ilyen komplexitás munkáját szakemberre bízza, de ha megpróbálod, magad telepítheted. Ennek a munkának a végrehajtásához több fő szakasz is van:

 1. Olvassa el az utasításokat. Ezután el fog képzelni az eszközt és annak jellemzőit.
 2. Tekintsük a keverő és alkatrészeinek telepítési helyét.
 3. Töltse el a vízrendszer elrendezését.
 4. Határozza meg a zuhanycső kimeneti pontját.
 5. A csatlakozóvezetéket erre a pontra vezesse.
 6. Készítsen egy rést a falon vagy a dobozban. A rés kialakításához használhatja a vezetéket, amelyet csővezetékekhez használnak. A legmegfelelőbb módja a lyukasztók használata speciális fúvókákkal.

Tipp Süllyesztett keverő beszerelésekor figyeljen a telepítő doboz jelenlétére. Ezzel megkönnyítheti a telepítési folyamatot.

Kézi bidét telepítése minden felhasználó fiziológiáján alapul. Ne szerelje be a keverőt túl alacsonyra vagy nagyon magasra. A rendszer használatának maximális kényelme érdekében ellenőrizze a használhatóságot. Egy személy nem juthat el egy keverőhöz vagy öntöződobozhoz.

A WC-vel ellátott mini bidéta rendszer nagyon fontos elem az egészségügyi berendezésekben. Ez lehetővé teszi higiénikus manipulációk elvégzését anélkül, hogy a kádba vagy a zuhanyozásba lépne. Higiénikus zuhany - nagyon kényelmes és funkcionális alkalmazás a vízvezeték elemeihez.

Higiénikus zuhanyzók - minden a szerelvények előnyeiről és hátrányairól

A WC-vel ellátott higiénikus zuhanyzók olyan egészségügyi berendezésekhez vannak kötve, amelyek vízkezelésre vannak tervezve, különböző víz- vagy gőznyomásnak köszönhetően.

Nem mindenki úgy dönt, hogy ilyen készletet telepít, mert nem ismeri a használatának és telepítésének árnyalatait.

Ezt az egészségügyi eszközt részletesen megismerheti később a cikkben.

A higiénikus zuhany típusai

Az ilyen viszonylag egyszerű egészségügyi eszköz segít teljesíteni a higiéniai intézkedések teljes mennyiségét, de sokkal kevesebb helyet foglal el, mint a helyhez kötött készülékek, ami különösen fontos a kis méretű fürdőszobák rendezése során.

Jelenleg több változat létezik, vagy az úgynevezett higiénikus zuhanyzók.

Beépített WC-rendszer

A modern bidé-rendszerrel ellátott WC-k a fürdőszoba kényelmes, de drága módja. Ezek a modellek nem rendelkeznek nagy méretekkel és nagyon kényelmesek a használathoz.

A fúvókákat, amelyek segítségével víz permetezik, az ilyen egészségügyi eszköz gyártója közvetlenül a WC-be épít. A WC-csésze oldalán rögzített helyzetben vannak rögzítve, vagy nagyon kényelmes csúszó / csúszó elemek. A vízellátáshoz külön tömlőt kell használni, és egy olyan keverőt kell felszerelni, amely nem rendelkezik kifolyóval.

Beépített zuhanyzó

A mosdóba épített rendszer előnyeit a szabad tér maximális megtakarítása és az árvíz elleni védelem biztosítása állja.

Több funkcióval is kiegészíthető, beleértve a meleg levegővel végzett szárítást, a víznyomás szabályozását, a működési módot és a víz hőmérsékletjelzőit, a fűtést a kényelmes WC-ülő helyzetjelzőkre, a fertőtlenítő és tisztító fúvókákat, valamint a levegőfrissítőt és a fedelet automata üzemmódban.

Elektronikus és mechanikus bidétakaró

A higiéniai zuhany ezen változata a beépített bidéta elérhető változataihoz tartozik, amely szükség esetén kiegészíti az egészségügyi berendezést az álló modelltartományban rejlő különféle funkciókkal. Az elektronikus vagy mechanikus típusú bidé fedéllel ellátott vízsugarak közvetlenül az álló WC-tál fedelére vannak felszerelve.

A beépített elektronikus bidétakaró képe a függő WC-n

A bidétakaró legfontosabb előnyei a sokoldalúság, valamint a mobilitás és az önszerelés vagy szétszerelés elérhetősége. Az ilyen modell kiválasztásakor azonban figyelembe kell venni, hogy a fedelet a WC-tál tervezési jellemzői szerint kell kiválasztani, és az elektronikus verziók vásárlása megköveteli az elektromos hálózathoz való csatlakozás lehetőségét.

Higiénikus zuhanycsapos keverő

Ennek az egészségügyi berendezésnek az a tulajdonsága, hogy egy speciális keverőt és egy másik elosztót telepít a mosogatóban. A beépített rendszer a higiénikus zuhanytömlőhöz csatlakozik. Rendszerint maga a készülék felfüggesztésre kerül a mosogató oldalán lévő speciális csatlakozással, közelebb a WC-hez.

Higiénikus zuhany csaptelep

Ennek az opciónak a tagadhatatlan előnyeit a megfizethető költségek, a telepítési és javítási tevékenységek önálló elvégzésének képessége képviseli. Mindazonáltal a keverőbe beépített higiéniai zuhanyzók csak egy olyan közös fürdőszobába telepíthetők, amely nem túl nagy a területen.

Beépített modellek speciális csövekkel

Az egyéni csőcsatlakozású egészségügyi higiéniai eszközök telepítése ajánlott, ha falra szerelt vagy padlóra szerelt WC-t helyez el hamis paneles elrendezéssel. A meleg és hideg vízellátó rendszerhez való csatlakozás befejeződik a nem-esztétikai kialakítás zárásával, amelynek eredményeképpen a keverőeszköz kívül van, és egy öntöződobozt tartalmazó tömlőt.

Süllyesztett higiénikus zuhany

A speciális csővezeték-beépítésű beépített modellek beépítésének pozitív aspektusa vonzó megjelenést és minimalizmust tartalmaz, amely nem zavarja a működtetés kényelmét. A hátrányt a vészhelyzetekkel kapcsolatos kérdések bonyolultsága jellemzi.

A WC-hez csatlakoztatott higiénikus eszköz

Ha egy higiéniai eszköz beszerelését már működő WC-pohár jelenlétében kell végrehajtani, akkor a csatlakozás folyamata erre a szaniter szerelvényre Erre a célra egy speciális pólót kell használni, amelyet a hidegvízvezeték csavarja.

Higiénikus zuhany és csaptelep

A póló második végét fel kell használni a higiénikus zuhanytömítés rögzítésére, a harmadik pedig a WC-tál közvetlen összekapcsolására szolgál. A tömlő zuhanyzófejkel történő felfüggesztése céljából falra szerelhető rögzítőelemeket vagy a WC-fedél alatt található speciális bilincset használnak.

Az eszköz előnyei alacsony költséggel és könnyű telepítéssel járnak, a hátrányok pedig nem túl esztétikusak.

Manapság még a WC is fejlett funkciókat. Bidé funkcióval ellátott WC-tál - az üzemeltetés és a funkcionalitás elve.

Itt bemutatjuk a bidé funkcióval ellátott pezsgőfürdő opciót.

A wc-vel ellátott szaniter zuhanyozók összekötésére vonatkozó szabályokat részletesen ismertetik ebben a témában.

Higiénikus zuhany: set

A fürdõszobai szaniterek viszonylag új típusai higiénikus zuhanyzóknak tulajdoníthatók. Egyszerű használat és önszerelés, meglehetősen kompakt és nagyon kényelmes egészségügyi eszköz kiváló kiegészítésként használható még egy modern stílusú fürdőszoba számára is. A hagyományos különbözõ zuhanyzók alapvetõ különbségei a következõk:

 • öntözés mérete;
 • egy speciális gomb jelenléte, amely szabályozza a víz áramlását.

Higiéniai zuhanykészlet 78053-CR

A készülék kis méretei lehetővé teszik a higiénikus zuhanyrendszer szinte bárhová történő felszerelését. A leggyakrabban használt modellek a WC-hez vannak beépítve, vagy a modell speciális bélésének segítségével vannak felszerelve, valamint a hagyományos mosogató kiegészítésére szolgáló eszközök. A telepítési hely kiválasztásánál rendszerint a zuhanyművelet kényelmét és az ilyen egészségügyi eszköz célját határozzák meg.

Előnyei és hátrányai a telepítés

A higiénikus zuhanyszerkezeteket először Észak-Európában használták, ahol a lakosság körében hihetetlen népszerűségnek örvendtek. Viszonylag nemrégiben ez a higiéniai innováció Norvégiából és Finnországból származott más országokba, ahol a sok vitathatatlan érdeme miatt nagyon népszerűvé vált:

 • tökéletesen megfelel az összes egészségügyi normának és szabványnak;
 • a működési kényelem;
 • esztétikai megjelenés;
 • compact;
 • elfogadható ár;
 • széles körű alkalmazások;
 • gazdag választék.

A legfontosabb hiányosságok egy ilyen vízvezeték-szerelő berendezés működésében magukban foglalják a rejtett modellek javításakor vagy cseréjében a befejezés részleges megzavarásának szükségességét, valamint a termosztát megvásárlásának többletköltségének valószínűségét.

Higiénikus zuhanykészlet keverővel

Fürdőszoba készülék

Szerelési lehetőségek

A mosdókagyló vagy más egészségügyi felszerelés kiegészítéseként többféle szerelési lehetőség van az egészségügyi zuhanyzók számára:

 • egy speciális hűtőszekrényes hűtőszekrény beépítése, amely pár vízvezetékkel van felszerelve, amely közvetlenül az ivóvizet vagy az öntözőcsésze öntözőcsészét biztosítja; Ezzel a módszerrel a mellékelt víz hőmérsékletének beállítása egyszerűbbé és kényelmesebbé válik;
 • a higiénikus zuhanyszerkezet külső felállítása a javítás befejezése után, külön zuhanykeverővel felszerelve a keverőre;
 • a rejtett, vonzóbb és kényelmesebb installáció megvalósítása a burkolat alatt található vízvezeték-szerelvény falának szinte bármely pontján.

A higiénikus zuhanytelepítés telepítésével végezze el

Nagyon kényelmes egy termosztáttal felszerelt keverő felszerelése, amely lehetővé teszi, hogy a városon kívüli életkörülmények között biztosítsák a víz kényelmesen megfelelő hőmérsékletét, a vízvezeték elégtelen nyomása mellett.

A higiénikus zuhany felszerelése elvégezhető a kozmetikai javítások során a fürdőszobában vagy befejezésük után.

Higiénikus zuhany kiválasztása?

A legfontosabb és legfontosabb paraméterek, amelyeket figyelembe kell venni a kiváló minőségű zuhanyszerkezet kiválasztásakor:

 • nem túl széles zuhanyfej, ami víznyomást biztosít;
 • a víznyomás kényelmes mutatói, amelyek megakadályozzák a sérüléseket a higiéniai eljárások fogadásának folyamatában;
 • műanyag vagy gumi tömlők fémburkolattal. Vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy értékeli e rész integritását;
 • A keverő széles funkcionalitással rendelkezik, beleértve a hőmérsékletszabályozót és egy további csapot, ami nagyon kényelmes működést tesz lehetővé.

Ha úgy dönt, hogy telepíti a WC-t és a bidét, akkor tudnia kell, hogy a WC és a bidé közötti távolság a legjobb.

WC bidé funkcióval - nézetekhez és műszaki adatokhoz lásd ezt a felülvizsgálatot.

A modern higiéniai zuhanyozók piaca széles választékban gazdag, de a német Grohe, Hänsgröhe, Kludi és Kaiser cégek által gyártott termékek, valamint a hongkongi székhelyű Bocini gyártó egészségügyi berendezései bizonyultak legjobban. Az ilyen modellek telepítése lehetővé teszi a kényelem és tartósság elérését egy nagyon kedvező áron.

Higiénikus zuhany: a választás és a telepítés jellemzői

Ha a WC helyisége nem teszi lehetővé a bidé felszerelését, akkor az alternatívája higiénikus zuhany. Más módon úgy is nevezik, hogy "zuhanyzó bidét". Ez egy praktikus és kényelmes megoldás a személyes higiéniára, amely nem szükséges a fürdő területének kiosztására. Az ilyen zuhanyozó WC-vel történő felszerelésével megteremti az intim higiénia fenntartásának feltételeit.

Jellemzők és cél

A zuhany tömítettségének köszönhetően a bidét akár egy nagyon szerény helyen lévő fürdőszobában is elhelyezhető. Ezért van gyakori választás a tiszta emberek lakó lakások nagyméretű toalett, amikor a telepítése egy bidé nem működik. A higiéniai zuhanytömítés tartalmaz egy öntöző kanna tömlővel, tartóval és keverővel. Van egy gomb az öntöző dobozon, hogy megakadályozza a víz kiszivárgását (annak érdekében, hogy a víz áramoljon, a gombot nyomni kell).

A higiénikus zuhany fő célja a személyi higiénia. A telepítés a bidé helyett történik, hiszen a zuhanyzó nyereségesebb, kis mérete és olcsóbb eszköz. A higiénikus zuhany egyszerűsíti a gyermekek vagy a súlyosan beteg emberek gondozását. A kolorektális megbetegedések vagy nőgyógyászati ​​problémák esetén mosható. Csatlakozhat egy ilyen zuhanyt a fürdõhöz, a WC-hez, a mosdóhoz és a felemelõhöz.

Ennek a készüléknek a hátránya, hogy kikapcsolás után csöpög a víz az öntöződobozból. Bizonyos esetekben a telepítést is meg kell javítani, és a használatban megjelenő permetezők további tisztítást okoznak. Miután abbahagyta a zuhany használatát, várnia kell egy kicsit, hogy a megmaradt vizet lehúzzák a WC-be.

Általában a víz a zuhany bekapcsolása után manuálisan állítható be, a kívánt hőmérsékletre várva, de olyan modelleket is kínálnak, amelyekben a kívánt vízhőmérsékletet az integrált termosztát jelenléte miatt tartják fenn. Egy ilyen keverő gazdaságosabb (nem kell megvárnia, amíg a víz szivárog a kívánt fűtési fokozatba) és biztonságosabb (nincs bekapcsolt égési kockázat).

nyalánkság

A higiénikus zuhany használatának számos előnye van, a legfontosabbak:

 1. Egyszerű telepítés. Higiénikus zuhanyt csatlakoztathat úgy, hogy az sokkal kényelmesebb az Ön számára, és a készülék öntöződobozát bármilyen felületen rögzítheti.
 2. Használat sokoldalúsága. Ennek a technikának köszönhetően képes lesz arra, hogy gondoskodjon magáról, betegségre és gyermekre. Az öntöződoboz rugalmas tömlővel való ellátása akkor is hasznos, ha a fürdőszobában tisztítják, mosogatják a WC-t, a babakertet, a macska tálcát és hasonló tevékenységeket.
 3. Viszonylag alacsony ár. A bidé beszerelése drágább, és a higiénikus zuhany felszerelése falra szerelhető kivitelben olcsóbb, mivel csak egy speciális keverőt, valamint egy tartót és egy öntözőcsövet tartalmazó tömlőt igényel.
 4. Kompakt méret és az összes eljárás végrehajtásának lehetősége egy helyen. Ha összehasonlít egy bidettel, akkor ezek az árnyalatok jelentõs elõnyt jelentenek. Mivel a bidé telepítési normái biztosítják az egészségügyi berendezés helyét a WC-től való távolsággal, célszerűbb egy zuhanyzó használata, amely a lehető legközelebb van, mivel egy helyen maradhat.

Telepítési lehetőségek

Több higiéniai zuhany lehetőség van.

Ha a mosdókagyló melletti fürdőszobában van mosdó, akkor a legmegfelelőbb a csaptelep behelyezése, és a mosdó közelében lévő falra kell tenni egy öntöződobozt. Emellett az öntöződoboz közvetlenül rögzíthető a mosogatón - ez kényelmes, mivel a cseppek kikapcsolása után egyenesen a mosogatóba jut.

A zuhanyfülke modellje teljesen fel van szerelve a falra. A keverő a csőre van szerelve, és az öntözőpohár egy speciális tartóval van rögzítve a mellette lévő falhoz.

Van egy beépített modell, amely elrejti a higiénikus zuhanytervet, a felületen maradt speciális panel mellett. Esztétikus módon ez az opció előnyösebb, de javításra szorul. Ha a javítás már megtörtént, és a higiénikus zuhany beépített modelljére gondolsz, újra meg kell végezned néhány javítási munkát.

Telepítés előtt ellenőrizze, hogy az összes alkatrész raktáron van-e.

Emlékezzünk vissza, hogy a készletnek tartalmaznia kell:

A fal modell felszerelése magában foglalja:

 1. Miután megállította a víz áramlását (ami megakadályozta a felszállónyílást), a csavarokra csavarják a csavarokat, majd a keverőt csavarják hozzá.
 2. Ezután egy tömlő csatlakozik hozzá, és az öntöződoboz a falra szerelt tartóba kerül.

A falmodell felszerelése meglehetősen egyszerű, mivel különleges csövek bevezetése nem szükséges. De ha nem vagy magabiztos a képességeidben, akkor fizethetsz a telepítésért annak a személynek, aki elvégzi az Ön számára.

Kevésbé nehezebb rejtett higiéniai zuhanyt telepíteni, de az eredmény kellemes helyet és egy szép kilátást nyújt a fürdőszobára.

A rejtett higiéniai zuhany felszerelése:

 1. Miután a falon belül egy rést vágtak és kaput helyeztünk, a keverőt egy résbe helyeztük, majd a falba rejtett csöveket összekötjük.
 2. Ezután szerelje fel a joystick-karot, valamint egy öntöződobozt és tömlőt.

Higiénikus zuhany is felszerelhető a WC-re, de ez a lehetőség nem tekinthető a legkényelmesebbnek és olcsóbbnak. Ehhez új vécé és újratöltő huzalozás szükséges.

Zuhanyszerkezet mosdóval

Ha a fürdőszobában mosdó van, könnyen elhelyezhető egy bidé. Ehhez meg kell változtatnia a keverőt.

Meg kell vásárolnia egy csaptelepet higiénikus zuhanyt is - egy visszahúzható tömlővel és egy öntöződobozzal, amelynek van egy gombja. Egy ilyen keverőt nagy megbízhatóság és kényelem jellemez. A készülék bekapcsolásakor a víz először a mosogatóba jut, így beállíthatja a hőmérsékletet. Ezután az öntöződobozon lévő nyomógomb megnyomásával a vizet a zuhany alá küldjük.

A zuhany-bidé csatlakoztatása lehetséges, és a keverőhöz, amelyet egy rendes zuhany beépítésénél használnak. Ez a lehetőség a kombinált fürdőszobában alkalmazható. Ebben az esetben nincs szükség külön mosdó beépítésére a WC-ben.

Biztosítani kell, hogy amikor a zuhany nincs használatban, a csaptelep zárva van, különben az öntöződoboz és a tömlő a víznyomás miatt megsérülhet.

Termosztátos csatlakozás

A termosztáttal ellátott higiéniai zuhanyzás nagyon kényelmes, mivel nem teszi lehetővé a hőmérsékletet minden használatnál, hanem egyszeri beállítását, majd csak a zuhany használatát.

Ne feledje, hogy egy termosztátos zuhany különösen kényelmes a kisgyermekes családok számára. A higiénikus lélek ilyen modellje drágább, de a vízfogyasztás csökken, mert nem kell kihagyni a vizet, hogy megvárja az optimális hőmérsékletet.

Egy meglehetősen kényelmes megoldás a beépített termosztát telepítése, és integrált keverőt is felszerelhet.

Ebben az esetben a higiénikus zuhany felszerelése speciális vízelvezetőt biztosít, amelyet egy olyan fémelem képvisel, amelybe a víz belép. Egy tömlő csatlakozik ehhez az elemhez. Bizonyos gyártók számára egy ilyen típusú speciális csapszerkezet is alkalmas az öntöződoboz tartására, amely nagyon kényelmes a minimális fürdőszobai méretű helyzetben.

A termosztáttal ellátott zuhany felszerelése esetén, mint a mosogatóval felszerelt zuhanyzónál, fontos, hogy az öntöződoboz és a tömlő ne maradjon nyomás alatt (a keverőn lévő víz és a termosztát ki kell kapcsolni). Ha ez a feltétel nem teljesül, az öntöződoboz hamarosan üzemen kívül lesz.

Mixer telepítés

Amint már említettük, az ilyen higiénés zuhanyt tartalmazó csaptelep falra szerelhető vagy süllyeszthető. Melyik választási lehetőség a keverő telepítéséhez a választás, úgy dönt, hogy a lakás tulajdonosa, figyelembe véve kívánságait.

A fali változat közvetlenül a fürdőszobában lévő csövekre van felszerelve. Ebből a célból szinte bármilyen keverőt használhat, amelynek van egy kimenete a zuhanycsőhöz. Miután beépített egy ilyen keverőt, rögzítse a tömlőt, majd csatlakoztassa a higiénikus öntöződobozhoz. A tartó, amelyen az öntöződoboz leakasztható, közvetlenül a WC-re vagy a mellette lévő falra helyezik.

A beépített verzióval a keverő a falhoz rögzített panel mögött helyezkedik el. Ez segít elrejteni a szemhéjjelzőt a fal belsejében, így nem fogja elkapni a felhasználók figyelmét. Egy ilyen keverő ugyanazt az elvet alkalmazza, mint a többiek, csak a víz a fal mögött érkezik az egyik oldalon lévő öntöződobozhoz és a keverőhöz.

Egyéb típusú zuhanyzó bidé

A személyi higiénia érdekében a mosdó speciális modelljét egy bidével kombinálhatja. Ebben a WC-ben a zuhany beépített.

A mosdóba beépített speciális bidétakarók is láthatók, amelyek szintén higiénikus zuhanás funkcióval is rendelkeznek. Az ilyen fedél választásával a zuhanyzót közvetlenül a WC-ülésbe építheti.

Bővebben bővebben a wc-vel ellátott borítóval kapcsolatos cikkben.

A bidétakaró meglehetősen univerzális lehetőség, mivel kiegészíthető számos funkcióval, például egy hajszárító telepíthető az ülésen. Az ilyen eszköz vezérlésére elektromos távirányító áll rendelkezésre. Mind a WC-bidé, mind a fedél-bidé meglehetősen drága, de kényelmesebb és praktikusabb, mint a szokásos higiénikus zuhany.

Az alternatíva lehet egy WC beépített higiéniai zuhannyal.