Legfontosabb > Csapok

Higiénikus lélek keverője: becslést készítünk, azt választjuk, 2 fokozatban állunk

Elég egyszerű választani egy csaptelepet higiénikus rejtett zuhany vagy falmodell számára. Ehhez elegendő megismerkedni az ilyen zuhanyzók kialakításának legfontosabb jellemzőivel és értékelni előnyeit és hátrányait. De már nehezebb higiénikus zuhanyt létesíteni önmagában - de itt, a cikkben adott tanács által vezérelve, kezelheti.

Egy ilyen eszköz nem lesz felesleges minden fürdőszobában

A higiénikus zuhanyzók előnyei

Kényelmes higiéniai szerelvény

A higiénikus zuhanyt tartalmazó csaptelepeket fokozatosan fel kell venni a berendezések listájába, amelyek - ha nem feltétlenül szükségesek - a fürdőszobába való beépítésre igen kívánatosak. És ha tágas WC-vel rendelkező magánházakban elég hely van a teljes bidé telepítésére, akkor a középületekben és a kis lakásokban nincs alternatíva egy ilyen lélekhez.

Egy nem feltűnő részlet, de nagyon hasznos!

Az ilyen eszközöknek számos előnye van:

 1. Meleg vízsugár használatával a test intim területei a WC után sokkal hatékonyabban tisztíthatók, mint a toalettpapír használatakor.
 2. A bőr, és ami a legfontosabb, a nyálkahártyák nem sérültek, mivel a súrlódás a tisztítás alatt minimális.

A tisztán tartása kényelmesebb.

 1. A vízsugár hatása a zuhanytól egyfajta masszőrnek tekinthető, amely hozzájárul a vérkeringés aktiválásához a medencében.

A statisztikák szerint azok, akik rendszeresen WC-papír helyett higiénikus zuhanyt használnak, sokszor kisebb valószínűséggel találják meg az olyan betegségeket, mint az aranyér, a prosztatagyulladás, a rektális erózió stb.

 1. A plusz a mosdó egészségügyi állapotának hatékony karbantartása. Egy vízsugár a zuhanyból azonnal leöblíti a szennyvizet a WC-ben, így az "illatos" használt papír vödörét eldobhatják.

A hosszú tömlő könnyebb a vízvezeték mosásához.

 1. Végül, a keverővel ellátott higiénikus zuhanyzók kényelmesen használhatók haszonelvű szempontból. A kellően hosszú rugalmas tömlő lehetővé teszi a vízvezeték hatékony mosását. Ezen kívül ez a design kiválóan alkalmas a gyermek edények, macskatálcák, padlóvödör stb. Mosására.

Ideális a háztartási igényekhez is

Nos, a fő plusz, hogy a fal, és különösen a beépített higiéniai zuhany nagyon kompakt méretű. Emiatt a legkompaktabb fürdőszobába is illeszkedik, ahol csak a WC található. Ezek a termékek kedvezően hasonlíthatók össze a klasszikus bidével.

A higiénikus zuhanyt tartalmazó bidetkeverő kompakt és kényelmes.

Tervezési jellemzők

A higiéniai eszközök típusai

A test intim részének kezelésére a természetes igények elhagyása után különböző típusú eszközöket használnak. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága, mert ebben a részben csak a főcsoportok rövid leírását adom meg:

Bidé WC

Ennek a megoldásnak a hátránya a magas ár, valamint az a tény, hogy nem lehet fedelet találni a WC-tálak minden modelljéhez.

Igaz, ez a döntés sok szempontból kompromisszum, mivel egy ilyen rendszer folyamatos használata nem olyan kényelmes. De kiegészítő lehetőségként - fennáll a joga.

Modell mosdó csaptelep és tömlővel zuhanyzóval

A "higiénikus zuhany" klasszikus változata

Ez az utóbbi lehetőség, amelyet a táblázatban ismertetünk, a leggyakoribb. Így a jövőben szétszerzem.

Fő elemek

Négy fő elem - a keverőszerkezet külső része, tömlő, öntöződoboz, tartó, kombinálva egy zuhanycsővel

A WC-vel felszerelt higiénikus zuhanyzó több alapelemből áll:

 1. A tervezés központi eleme a vízellátás beállítására szolgáló keverő és a hőmérséklet kiválasztása. A teljes rendszer megbízhatósága közvetlenül függ a keverő választásától, így egy külön alfejezetet adunk ennek a résznek a leírására.

Beépített rész a fej és a hőmérséklet beállításához

 1. A zuhanycső egy rugalmas cső, amely összeköti a keverőt a zuhanyfejjel. A higiénikus zuhany optimális tömlőhossza 1,2-2 m. Ez a rész műanyagból vagy gumiból állhat, díszes fonatként. A polimer modellek tartósabbak, de kevésbé ellenállnak a törésnek, mivel ezeket a tömlőket óvatosan kell használni.

1,5 m hosszú tömlő

 1. Tartozékok a zuhany felszereléséhez - a horgok és klipek sokasága, amelyeket a fal mellett a WC mellett helyeznek el. Bronzból, sárgarézből vagy acélból készült, díszítő bevonattal, amely védelmet nyújt a korrózió ellen. A silumin szorítók általában a gazdaság szegmensével ellátott zuhanyozókkal vannak ellátva, de az alacsony élettartam miatt korlátozott az élettartamuk.

Néha a konzol egy tömlőcsatlakozással van kombinálva. Ebben az esetben a vízellátó rendszerrel egyidejűleg van felszerelve, és a keverőhöz csatlakozik.

A öntözés vezérlõfogantyú önmagában a legkényelmesebb lehetõség.

 1. A zuhanyfej a tömlő végén található, vízpermetet biztosít. Ezek nemcsak a tervezésben, hanem a funkcionalitásban is különböznek egymástól. A leghasznosabb funkciók az áramláskapcsolás (a sugárról a kis cseppekre) és a nyomás beállítása közvetlenül a fúvókán. Nagyon kívánatos olyan modelleket felvenni, amelyek ugyanazzal a kézzel kapcsolhatók be, amellyel tartja az öntöző kannát - ez nagyon kényelmes!

Vintage öntöző dobozok különböző színekben: króm, bronz, arany

A modell bármely stílusban választható.

Keverő típusok

A keverőgép, amint azt korábban említettem, a vízellátó rendszerből érkező víz nyomásának és hőmérsékletének beállítására szolgál a higiénikus zuhanyzó öntöző dobozára.

A mai napig ezeket a keverő típusokat használják:

 1. Dvuhventilnye - a legolcsóbb, jellemzi a könnyű telepítés és karbantartás. Valójában egy pár forgó dobozú daru, amelyet hideg és meleg vízzel ellátott csővezetékekhez csatlakoztatnak. Az optimális vízhőmérséklet kiválasztása a lendkerék alternatív forgatásával történik a darukon, de a rendszer nyomásesése esetén a hőmérséklet kiszámíthatatlanul megváltozhat.

Egykaros rejtett modell

A dizájner egykaros modell megjelenése

 1. Egykaros emelő - a szaniterberendezések ezen kategóriájába tartozó keverők nagy részét képezik. Itt egy külső higiéniai zuhany is található egy keverővel, valamint egy flush-szerelt modell, amelyben csak a fogantyú látható a falon a nyomás és a hőmérséklet beállításához.
  A vízbeömlőkhöz csatlakoztatott patron vagy kerámia boksz egy ilyen keverő központi elemeként szolgál. Az egykaros modellek drágábbak és nehezebbek telepíteni, de sokkal kényelmesebbek a használatukhoz.

Fali kar modell

Néha a könyvtárak nem határozzák meg a záróelem típusát. Ebben az esetben figyeljük a termékkódot, majd a gyártó honlapján keressük az adott modell jellemzőit. A kapott információk hasznosak a termék kiválasztásakor és a cseréreküszöbölt alkatrészek keresésekor.

Modell termosztáttal Ideal Standard Ceratherm

 1. Keverő termosztátok - a legmodernebb termékek. A készülék belsejében termosztatikus elem van, melynek köszönhetően a kilépő víz hőmérséklete mindig azonos szinten tartható. Ez hozzájárul a maximális kényelemhez a használatban, de ez a mixer sajnos nagyon drága.
  Sajnos a minőségi rejtett termosztát megtalálása nem könnyű, ezért be kell szednie a falon lévő keverőházat.

A termosztát működési elve

Ha az optimális ár / funkció arányt választja, akkor számomra úgy tűnik számomra, hogy a legjobb választás a beépített vagy fal típusú egykarú modell telepítése. Egyrészt megtalálhatóak modellek elfogadható áron és telepíthetik őket. Másrészt a beállító rendszer jelenléte megkönnyíti az optimális hőmérséklet és víznyomás beállítását.

Független telepítés

1. szakasz Előkészítő munka

A higiénikus zuhanyzók egyik előnye meglehetősen egyszerű telepítési technológia. A terméket saját maga, szakemberek bevonása nélkül telepítheti. Természetesen bizonyos pontosságra van szükség, az utasításoknak megfelelően.

Általános csatlakozási diagram

A telepítési folyamat maga attól függ, hogy melyik modell telepítésre kerül, valamint magát a helyiség állapotát is. Falra szerelt és beágyazott csaptelepek szereléséhez tömlővel kell fektetni a falakat. A higiénikus zuhanás azonban a befejező munkálatok befejezése után a mosogatóra helyezett.

A Strobleniya-t el lehet hagyni plasztikus falak, giprokom vagy más anyagok nedvességállósága miatt. Így a telepítési folyamat kevésbé időigényes, de a csöveket még mindig a falra kell rögzíteni.

A rendszer elemeinek elhelyezkedése

Az előkészítő szakasz a következő műveleteket tartalmazza:

 1. Először válassza ki a keverő telepítésének helyét. Kívánatos, hogy egy személy elérje a karot vagy a szelepeket anélkül, hogy a WC-ből felállna.
 2. Most a csövek fektetéséhez a falakra jelöltük a jelöléseket. Rendszerint a meleg és hideg vízzel ellátott csövek függőlegesen emelkednek a keverőhöz, de itt minden a vízellátó rendszer kezdeti konfigurációjától függ.

A csővezeték elrendezése a higiénikus zuhanyhoz

 1. Most folytatjuk a falak törését. Először válassza ki a 85-100 mm-es lyuk mélységet a keverőház felszereléséhez. Ezután vezesse ezt a lyuk csővezetéket. Tisztítjuk a perforált betonból / téglatöredékekről és porokról vágott vagy perforált hornyokat.

Csővezeték falcsíkok

 1. A keverő alatt lévő lyukba helyezze be a szerelődobozt. Rögzítse a dobozt vagy távtartót, vagy használjon cementhabarcsot.

Előfordulhat, hogy a telepítő doboz nem szerepel a keverő készletben - akkor külön kell megvásárolnia. A doboz telepítése nélkül megengedett rejtett telepítés is: ebben az esetben a keverő közvetlenül a fali résszel van rögzítve.

A szerelődobozok és fúvókák vízszintes szintre állítása

 1. A csöveket helyezzük el, és a falon lévő lyukba vezetjük, ahol a keverőt telepítjük.

Amikor lefedik a cső falát, kapuk nélkül össze lehet foglalni, mint ezt a fotót

 1. Ha egy fali modellt vagy egy termosztátos készüléket szeretne telepíteni, akkor nem kell a lyukkal hegeszteni, és telepítenie kell a dobozt. Ehelyett a fúvókák a felületre kerülnek, úgy vannak rögzítve, hogy pontosan a burkolatok összekötésére szolgáló lyukakkal vannak szemben.

Következtetések a külső modell szerint

2. lépés. A keverő és a zuhany egyéb elemeinek felszerelése

A higiénikus zuhany felszerelésére vonatkozó utasítások is eltérőek lesznek.

Így a beépített modell használatakor így járunk el:

 1. A dobozba vagy falikába telepítse a keverőművet.

A telepített rejtett rész képe

 1. Csatlakoztatjuk a hozzá csatlakozó tömlőket vízcsövekkel (meleg és hideg víz).
 2. Szükséges lehet az elülső lemez felszerelése, amelyhez a külső rész egy karral vagy lendkerékkel lesz felszerelve a jövőben.
 3. Miután a telepítés befejeződött, lezárjuk a kaput és elvégezzük a befejező munkát.

Belső és külső részek

 1. A befejezőfal tetején egy dekoratív burkolatot építünk be, majd rögzítjük a lendkerék / víznyomás és a hőmérsékletszabályozó karot a tengelykazetta vagy patron karjára.

Telepítési ábra a telepítő dobozban

A fal modell telepítése sokkal könnyebb lesz:

Eccentrics a fal mixer alatt

 1. A falra szerelt vízellátó rendszer következtetéseihez a fúvókákat csatlakoztatjuk a keverőpulton.
 2. Rögzítse a terméket tömítő tömítésekkel ellátott anyák segítségével, szorosan húzva, de deformálódás nélkül.
 3. Ha a modellt termosztáttal használja, ellenőrizzük a termosztatikus elem működését.

A mosogató modelljével minden nagyon egyszerű: elegendő a csaptelep testét a mosogatóra rögzíteni, és alulról felfelé csatlakoztatni a forró és hideg vízellátó tömlőket.

Mosogató a visszahúzott tartóval az öntözéshez

Most végre kell hajtanunk a végső műveletet:

 1. A kiválasztott helyen, egy vagy két horgonycsavarral rögzítse a zuhanyfej tartóját. Ha a tartószerkezetet a falra kell szerelni, csempeburkolattal kell ellátni, használjon speciális fúrót a cserépen.
 2. Csatlakoztassa a zuhanycsövet a keverőre szerelt menetes szerelvényhez. Ellenőrizze a csatlakozás tömítettségét.
 3. Ellenőriztük a nyomást és szabályoztuk a szivárgás hiányát. Ezen a ponton érdemes ellenőrizni, hogy a nyomás és a hőmérséklet milyen jól szabályozott, valamint azt is, hogy a zuhanyfej víz be / ki kapcsolója megbízhatóan működik-e.
 4. Ezután felhevítünk egy öntöződobozt a beépített tartóra. Higiénikus zuhany használható!

következtetés

A fentebb leírt higiéniai zuhany felszerelési technológia szinte az ilyen készülékek bármely típusára használható. Az árnyalatok megértéséhez tanulmányozza a gyártó utasításait, és tekintse meg a cikkben ismertetett tájékoztató videót.

Ha további kérdései vannak, kérdezze meg őket a megjegyzésekben.

Higiénikus lélek

A GROHE CoolTouch kiküszöböli a termékek fűtött króm felületeinek égési képességét.

A GROHE TurboStat biztosítja, hogy a kiválasztott vízhőmérséklet egy másodperc törtmennyiség alatt érhető el, és a fürdőzési idő alatt megmaradjon.

A GROHE SilkMove a karosszéria élettartama alatt egyenletes mozgást biztosít.

A GROHE SilkMove ES biztosítja a kar zökkenőmentes mozgását, és segít a víz és a villamos energia hatékony használatában.

GROHE StarLight - speciális technológiával készült tartós kopásálló bevonatok.

A GROHE Whisper - vízellátó technológia biztosítja a termékek csendes működését.

A GROHE SpeedClean megakadályozza a mész betétek képződését a zuhanylemezeken.

GROHE BlueCore - címke rendszerek GROHE Blue technológiával.

GROHE Digital - egy érintéses intuitív vezérlés.

A GROHE DreamSpray minden zuhanyfúvókában optimális vízeloszlást biztosít.

GROHE EcoJoy - a víz és energia gazdaságos használata.

GROHE QuickFix - technológia, amely egyszerűsíti a vízvezeték szerelését.

A GROHE Zero egy innovatív sárgaréz ötvözet, 90% -kal kevesebb ólom és ötször nagyobb a korróziónak.

Hansgrohe higiénikus zuhanyzó beépített keverővel

Hansgrohe sorozat

Modell kiválasztása paraméterek szerint

 • Komplett készlet: mechanizmus, keverő
 • Típus: higiéniai készlet (keverővel)
 • Jet típusok: egy
 • Anyag: fém, ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Komplett készlet: keverő, tömlő, tartó, öntöződoboz
 • Típus: higiéniai készlet (keverővel)
 • Jet típusok: egy
 • Anyag: ABS műanyag, fém
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fém
 • Teljes készlet: keverő
 • Típus: higiéniai készlet (keverővel)
 • Jet típusok: egy
 • Szín: fényes króm
 • Komplett készlet: keverő, tömlő, tartó
 • Típus: higiéniai készlet (keverővel)
 • Jet típusok: egy
 • Anyag: ABS műanyag, fém
 • Szín: fényes króm

Moszkva, a kereszteződés a Yaroslavl autópálya és a Moszkva Ring Road 95 km (külső oldalon), üzlet "Kerámia csempe, vízvezeték".
Helyszín térkép

Higiénikus lélek

A GROHE CoolTouch kiküszöböli a termékek fűtött króm felületeinek égési képességét.

A GROHE TurboStat biztosítja, hogy a kiválasztott vízhőmérséklet egy másodperc törtmennyiség alatt érhető el, és a fürdőzési idő alatt megmaradjon.

A GROHE SilkMove a karosszéria élettartama alatt egyenletes mozgást biztosít.

A GROHE SilkMove ES biztosítja a kar zökkenőmentes mozgását, és segít a víz és a villamos energia hatékony használatában.

GROHE StarLight - speciális technológiával készült tartós kopásálló bevonatok.

A GROHE Whisper - vízellátó technológia biztosítja a termékek csendes működését.

A GROHE SpeedClean megakadályozza a mész betétek képződését a zuhanylemezeken.

GROHE BlueCore - címke rendszerek GROHE Blue technológiával.

GROHE Digital - egy érintéses intuitív vezérlés.

A GROHE DreamSpray minden zuhanyfúvókában optimális vízeloszlást biztosít.

GROHE EcoJoy - a víz és energia gazdaságos használata.

GROHE QuickFix - technológia, amely egyszerűsíti a vízvezeték szerelését.

A GROHE Zero egy innovatív sárgaréz ötvözet, 90% -kal kevesebb ólom és ötször nagyobb a korróziónak.

Egészségügyi zuhany csaptelepek

Mixer GPD Eko MFB80 mosdó higiénikus zuhannyal

A Lemark plus Strike LM1116C keverő higiénikus zuhanyt tartalmazó mosogatóhoz

Csaptelep Bravat Drop F148162C-1 mosdó higiénikus zuhannyal

Csaptelep Bravat Drop F14898C-2 mosdó higiénikus zuhannyal

Lemark Atlantiss LM3219C beépített keverő

Mixer Lemark Omega LM3116C mosdó higiénikus zuhannyal

Csaptelep Bravat Stream F13783C-3 mosdó higiénikus zuhannyal

Csaptelep Bravat Stream-D F137163C-1 mosdó higiénikus zuhannyal

A Grohe Eurosmart 23124002 keverő higiénikus zuhanyt tartalmazó mosogatóhoz

Lemark Luna LM4116C mosdó csaptelep higiénikus zuhannyal

A Grohe Eurosmart Cosmopolitan 23125000 mosogató higiénikus zuhanyzóval

A Hansgrohe Logis 71290000 keverő 70 mm-es mosdóhoz, higiénikus zuhannyal

Mixer Lemark egység LM4516C mosdó higiénikus zuhannyal

Oras Saga 3912F mosdócsaptelep higiénikus zuhannyal

Lemark állapotjelző LM4416C mosdó higiénikus zuhannyal

Az Am.Pm Pride F7P03000 keverő higiénikus zuhanyt tartalmazó mosogatóhoz

Csaptelep Hansgrohe Focus 31927000 mosdókagyló higiénikus zuhannyal

Oras Saga 3908F mosdócsaptelep higiénikus zuhannyal

Oras Safira 1012F mosdócsaptelep higiénikus zuhannyal

Az Am.Pm Sense F7503000 keverő higiénikus zuhanyt tartalmazó mosogatóhoz

A Grohe Eurosmart Cosmopolitan 23433000 keverő higiénikus zuhanyt tartalmazó mosogatóhoz

Oras Vega 1812F mosdócsaptelep higiénikus zuhannyal

Oras Vega 1812 mosdócsaptelep higiénikus zuhannyal

Oras Twista 3812F mosdócsaptelep higiénikus zuhannyal

Higiénikus zuhany: a választás és a telepítés jellemzői

Ha a WC helyisége nem teszi lehetővé a bidé felszerelését, akkor az alternatívája higiénikus zuhany. Más módon úgy is nevezik, hogy "zuhanyzó bidét". Ez egy praktikus és kényelmes megoldás a személyes higiéniára, amely nem szükséges a fürdő területének kiosztására. Az ilyen zuhanyozó WC-vel történő felszerelésével megteremti az intim higiénia fenntartásának feltételeit.

Jellemzők és cél

A zuhany tömítettségének köszönhetően a bidét akár egy nagyon szerény helyen lévő fürdőszobában is elhelyezhető. Ezért van gyakori választás a tiszta emberek lakó lakások nagyméretű toalett, amikor a telepítése egy bidé nem működik. A higiéniai zuhanytömítés tartalmaz egy öntöző kanna tömlővel, tartóval és keverővel. Van egy gomb az öntöző dobozon, hogy megakadályozza a víz kiszivárgását (annak érdekében, hogy a víz áramoljon, a gombot nyomni kell).

A higiénikus zuhany fő célja a személyi higiénia. A telepítés a bidé helyett történik, hiszen a zuhanyzó nyereségesebb, kis mérete és olcsóbb eszköz. A higiénikus zuhany egyszerűsíti a gyermekek vagy a súlyosan beteg emberek gondozását. A kolorektális megbetegedések vagy nőgyógyászati ​​problémák esetén mosható. Csatlakozhat egy ilyen zuhanyt a fürdõhöz, a WC-hez, a mosdóhoz és a felemelõhöz.

Ennek a készüléknek a hátránya, hogy kikapcsolás után csöpög a víz az öntöződobozból. Bizonyos esetekben a telepítést is meg kell javítani, és a használatban megjelenő permetezők további tisztítást okoznak. Miután abbahagyta a zuhany használatát, várnia kell egy kicsit, hogy a megmaradt vizet lehúzzák a WC-be.

Általában a víz a zuhany bekapcsolása után manuálisan állítható be, a kívánt hőmérsékletre várva, de olyan modelleket is kínálnak, amelyekben a kívánt vízhőmérsékletet az integrált termosztát jelenléte miatt tartják fenn. Egy ilyen keverő gazdaságosabb (nem kell megvárnia, amíg a víz szivárog a kívánt fűtési fokozatba) és biztonságosabb (nincs bekapcsolt égési kockázat).

nyalánkság

A higiénikus zuhany használatának számos előnye van, a legfontosabbak:

 1. Egyszerű telepítés. Higiénikus zuhanyt csatlakoztathat úgy, hogy az sokkal kényelmesebb az Ön számára, és a készülék öntöződobozát bármilyen felületen rögzítheti.
 2. Használat sokoldalúsága. Ennek a technikának köszönhetően képes lesz arra, hogy gondoskodjon magáról, betegségre és gyermekre. Az öntöződoboz rugalmas tömlővel való ellátása akkor is hasznos, ha a fürdőszobában tisztítják, mosogatják a WC-t, a babakertet, a macska tálcát és hasonló tevékenységeket.
 3. Viszonylag alacsony ár. A bidé beszerelése drágább, és a higiénikus zuhany felszerelése falra szerelhető kivitelben olcsóbb, mivel csak egy speciális keverőt, valamint egy tartót és egy öntözőcsövet tartalmazó tömlőt igényel.
 4. Kompakt méret és az összes eljárás végrehajtásának lehetősége egy helyen. Ha összehasonlít egy bidettel, akkor ezek az árnyalatok jelentõs elõnyt jelentenek. Mivel a bidé telepítési normái biztosítják az egészségügyi berendezés helyét a WC-től való távolsággal, célszerűbb egy zuhanyzó használata, amely a lehető legközelebb van, mivel egy helyen maradhat.

Telepítési lehetőségek

Több higiéniai zuhany lehetőség van.

Ha a mosdókagyló melletti fürdőszobában van mosdó, akkor a legmegfelelőbb a csaptelep behelyezése, és a mosdó közelében lévő falra kell tenni egy öntöződobozt. Emellett az öntöződoboz közvetlenül rögzíthető a mosogatón - ez kényelmes, mivel a cseppek kikapcsolása után egyenesen a mosogatóba jut.

A zuhanyfülke modellje teljesen fel van szerelve a falra. A keverő a csőre van szerelve, és az öntözőpohár egy speciális tartóval van rögzítve a mellette lévő falhoz.

Van egy beépített modell, amely elrejti a higiénikus zuhanytervet, a felületen maradt speciális panel mellett. Esztétikus módon ez az opció előnyösebb, de javításra szorul. Ha a javítás már megtörtént, és a higiénikus zuhany beépített modelljére gondolsz, újra meg kell végezned néhány javítási munkát.

Telepítés előtt ellenőrizze, hogy az összes alkatrész raktáron van-e.

Emlékezzünk vissza, hogy a készletnek tartalmaznia kell:

A fal modell felszerelése magában foglalja:

 1. Miután megállította a víz áramlását (ami megakadályozta a felszállónyílást), a csavarokra csavarják a csavarokat, majd a keverőt csavarják hozzá.
 2. Ezután egy tömlő csatlakozik hozzá, és az öntöződoboz a falra szerelt tartóba kerül.

A falmodell felszerelése meglehetősen egyszerű, mivel különleges csövek bevezetése nem szükséges. De ha nem vagy magabiztos a képességeidben, akkor fizethetsz a telepítésért annak a személynek, aki elvégzi az Ön számára.

Kevésbé nehezebb rejtett higiéniai zuhanyt telepíteni, de az eredmény kellemes helyet és egy szép kilátást nyújt a fürdőszobára.

A rejtett higiéniai zuhany felszerelése:

 1. Miután a falon belül egy rést vágtak és kaput helyeztünk, a keverőt egy résbe helyeztük, majd a falba rejtett csöveket összekötjük.
 2. Ezután szerelje fel a joystick-karot, valamint egy öntöződobozt és tömlőt.

Higiénikus zuhany is felszerelhető a WC-re, de ez a lehetőség nem tekinthető a legkényelmesebbnek és olcsóbbnak. Ehhez új vécé és újratöltő huzalozás szükséges.

Zuhanyszerkezet mosdóval

Ha a fürdőszobában mosdó van, könnyen elhelyezhető egy bidé. Ehhez meg kell változtatnia a keverőt.

Meg kell vásárolnia egy csaptelepet higiénikus zuhanyt is - egy visszahúzható tömlővel és egy öntöződobozzal, amelynek van egy gombja. Egy ilyen keverőt nagy megbízhatóság és kényelem jellemez. A készülék bekapcsolásakor a víz először a mosogatóba jut, így beállíthatja a hőmérsékletet. Ezután az öntöződobozon lévő nyomógomb megnyomásával a vizet a zuhany alá küldjük.

A zuhany-bidé csatlakoztatása lehetséges, és a keverőhöz, amelyet egy rendes zuhany beépítésénél használnak. Ez a lehetőség a kombinált fürdőszobában alkalmazható. Ebben az esetben nincs szükség külön mosdó beépítésére a WC-ben.

Biztosítani kell, hogy amikor a zuhany nincs használatban, a csaptelep zárva van, különben az öntöződoboz és a tömlő a víznyomás miatt megsérülhet.

Termosztátos csatlakozás

A termosztáttal ellátott higiéniai zuhanyzás nagyon kényelmes, mivel nem teszi lehetővé a hőmérsékletet minden használatnál, hanem egyszeri beállítását, majd csak a zuhany használatát.

Ne feledje, hogy egy termosztátos zuhany különösen kényelmes a kisgyermekes családok számára. A higiénikus lélek ilyen modellje drágább, de a vízfogyasztás csökken, mert nem kell kihagyni a vizet, hogy megvárja az optimális hőmérsékletet.

Egy meglehetősen kényelmes megoldás a beépített termosztát telepítése, és integrált keverőt is felszerelhet.

Ebben az esetben a higiénikus zuhany felszerelése speciális vízelvezetőt biztosít, amelyet egy olyan fémelem képvisel, amelybe a víz belép. Egy tömlő csatlakozik ehhez az elemhez. Bizonyos gyártók számára egy ilyen típusú speciális csapszerkezet is alkalmas az öntöződoboz tartására, amely nagyon kényelmes a minimális fürdőszobai méretű helyzetben.

A termosztáttal ellátott zuhany felszerelése esetén, mint a mosogatóval felszerelt zuhanyzónál, fontos, hogy az öntöződoboz és a tömlő ne maradjon nyomás alatt (a keverőn lévő víz és a termosztát ki kell kapcsolni). Ha ez a feltétel nem teljesül, az öntöződoboz hamarosan üzemen kívül lesz.

Mixer telepítés

Amint már említettük, az ilyen higiénés zuhanyt tartalmazó csaptelep falra szerelhető vagy süllyeszthető. Melyik választási lehetőség a keverő telepítéséhez a választás, úgy dönt, hogy a lakás tulajdonosa, figyelembe véve kívánságait.

A fali változat közvetlenül a fürdőszobában lévő csövekre van felszerelve. Ebből a célból szinte bármilyen keverőt használhat, amelynek van egy kimenete a zuhanycsőhöz. Miután beépített egy ilyen keverőt, rögzítse a tömlőt, majd csatlakoztassa a higiénikus öntöződobozhoz. A tartó, amelyen az öntöződoboz leakasztható, közvetlenül a WC-re vagy a mellette lévő falra helyezik.

A beépített verzióval a keverő a falhoz rögzített panel mögött helyezkedik el. Ez segít elrejteni a szemhéjjelzőt a fal belsejében, így nem fogja elkapni a felhasználók figyelmét. Egy ilyen keverő ugyanazt az elvet alkalmazza, mint a többiek, csak a víz a fal mögött érkezik az egyik oldalon lévő öntöződobozhoz és a keverőhöz.

Egyéb típusú zuhanyzó bidé

A személyi higiénia érdekében a mosdó speciális modelljét egy bidével kombinálhatja. Ebben a WC-ben a zuhany beépített.

A mosdóba beépített speciális bidétakarók is láthatók, amelyek szintén higiénikus zuhanás funkcióval is rendelkeznek. Az ilyen fedél választásával a zuhanyzót közvetlenül a WC-ülésbe építheti.

Bővebben bővebben a wc-vel ellátott borítóval kapcsolatos cikkben.

A bidétakaró meglehetősen univerzális lehetőség, mivel kiegészíthető számos funkcióval, például egy hajszárító telepíthető az ülésen. Az ilyen eszköz vezérlésére elektromos távirányító áll rendelkezésre. Mind a WC-bidé, mind a fedél-bidé meglehetősen drága, de kényelmesebb és praktikusabb, mint a szokásos higiénikus zuhany.

A higiénikus zuhanytartó süllyesztett keverők jellemzői

Az egészségügyi eszközök és eszközök modern piaca számos különféle találmányt kínál. És minden alkalommal, amikor egyre több új érdekes modell létezik, amelyek szükségesek a higiéniai igényekhez. Az egyik ilyen termék higiénikus zuhany. Ez a találmány kiváló kiegészítésként szolgál a modern mosdóban.

sokféleség

A higiénikus zuhany kialakításának jellegzetes eltérései egy süllyesztett keverővel, számos lehetőség van.

 • Zuhanyzó beépített keverővel, azaz rejtett. Található a falon. Ez a vízvezeték szerelvény hasonló a hagyományos termékhez, és mégis jelentős különbségek vannak. Először is, ha egy öntöződobozról beszélünk, akkor a rejtett keverővel ellátott zuhany sokkal kisebb méretű, mint máskor. Másodszor, egy ilyen modern zuhanymodell speciális elzáró szeleppel van felszerelve. Harmadszor, a zuhanyzó nem csak függőlegesen helyezhető el a falra, hanem maga a WC-re is. Szerelje fel ezt a készüléket egy előre elkészített résbe, amely a fal vastagságában található. Tehát maga a víz beadható, és itt telepítheti a keverőt.
 • Medence keverők.
 • Prefix bidet.

Ezek az eszközök saját erősségeik:

 • tömörség;
 • kényelem;
 • egyszerű telepítés;
 • könnyen használható.

Modern eszközök mosdókkal

Ez a típus a leginkább jövedelmező és viszonylag egyszerű telepítési szempontból. A mosdó mosdójában mosdókagyló modern higiéniás zuhannyal. Általában a mosogatót egy közönséges keverővel szerelik fel, míg az öntöződobozt a falra rögzítik. Természetesen nem kell szigorúan követni ezt az utasítást, a háztulajdonosnak el kell döntenie magának, hogy pontosan hogyan fog megvalósulni a telepítés. A mosogatóval összekapcsolt ilyen zuhanyok hátrányai magukban foglalják a közös fürdőszobákba való beépítés lehetőségét is.

Fal modell

Ez a fajta eszköz vizuálisan nagyon hasonlít a hagyományos zuhanyokhoz. Itt csak egy higiénikus zuhanytartó falmodellje van, melyet a hétköznapi vízvezeték beépített keverőjével számos tényező különböztet meg. Itt az öntözés alkalmazható az építés kisebb méretű, és az egész ilyen öntözés általában egy elzáró szelep. Ezenkívül külön is felszerelheti ezt a higiénikus terméket vagy a WC-hez. Ha az első esetről beszélünk, akkor a falon egy rést hozunk létre, amely szükséges ahhoz, hogy meleg és hideg vizet szállítsunk, amelybe a keverőt telepítjük.

Az új higiéniai zuhanyzóval ellátott WC sokkal könnyebb telepíteni. Az egyetlen hátrány az, hogy ezzel a telepítési móddal csak hideg vizet használhat. A WC-vel felszerelt zuhanyzó felszerelése egyszerű, így mindig ezt a munkát elvégezheti. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy hidegvízellátást csatlakoztasson, vagyis a szükséges tétet a tartályban rögzítse.

Beépített modell

Ezt az opciót gyakran a hirdetési magazinokban és az interneten található fotók láthatják. A beépített higiénikus zuhanásmintát süllyesztett keverővel igen hatékonynak tekintik, ezért nagyon népszerű. Ezen modellek előnyei között szerepelnek: esztétikus megjelenés, működési kényelem, széles választék, alkalmazások széles köre - mindez vonzza a vásárlókat. Ezenkívül ez az eszköz tökéletesen kombinálható egy másik fürdőszobával. Ez csak egy ilyen lélek felépítése egy kicsit bonyolultabb: telepíteni, akkor fel kell szüntetni a kész falburkolat felújítása. És ez nem olcsó és nem könnyű megoldás.

kiválasztás

A higiénikus zuhany kialakításának kiválasztása a WC-vel történő felszereléssel, a tervezési jellemzőkre és az anyaggyártásra kell összpontosítania. Emellett érdemes figyelni a készletben szereplő alkatrészekre is.

A standard higiéniai zuhanykészlet 4 darabból áll.

 • Öntözés vagy drágám. Úgy tervezték, hogy eloszlassa a betáplált vízáramot, vagy összegyűjti az összes betáplált vizet egyetlen áramlásba.

Higiénikus zuhany: a választás és a telepítés jellemzői

Ha a WC helyisége nem teszi lehetővé a bidé felszerelését, akkor az alternatívája higiénikus zuhany. Más módon úgy is nevezik, hogy "zuhanyzó bidét". Ez egy praktikus és kényelmes megoldás a személyes higiéniára, amely nem szükséges a fürdő területének kiosztására. Az ilyen zuhanyozó WC-vel történő felszerelésével megteremti az intim higiénia fenntartásának feltételeit.

Jellemzők és cél

A zuhany tömítettségének köszönhetően a bidét akár egy nagyon szerény helyen lévő fürdőszobában is elhelyezhető. Ezért van gyakori választás a tiszta emberek lakó lakások nagyméretű toalett, amikor a telepítése egy bidé nem működik. A higiéniai zuhanytömítés tartalmaz egy öntöző kanna tömlővel, tartóval és keverővel. Van egy gomb az öntöző dobozon, hogy megakadályozza a víz kiszivárgását (annak érdekében, hogy a víz áramoljon, a gombot nyomni kell).

A higiénikus zuhany fő célja a személyi higiénia. A telepítés a bidé helyett történik, hiszen a zuhanyzó nyereségesebb, kis mérete és olcsóbb eszköz. A higiénikus zuhany egyszerűsíti a gyermekek vagy a súlyosan beteg emberek gondozását. A kolorektális megbetegedések vagy nőgyógyászati ​​problémák esetén mosható. Csatlakozhat egy ilyen zuhanyt a fürdõhöz, a WC-hez, a mosdóhoz és a felemelõhöz.

Ennek a készüléknek a hátránya, hogy kikapcsolás után csöpög a víz az öntöződobozból. Bizonyos esetekben a telepítést is meg kell javítani, és a használatban megjelenő permetezők további tisztítást okoznak. Miután abbahagyta a zuhany használatát, várnia kell egy kicsit, hogy a megmaradt vizet lehúzzák a WC-be.

Általában a víz a zuhany bekapcsolása után manuálisan állítható be, a kívánt hőmérsékletre várva, de olyan modelleket is kínálnak, amelyekben a kívánt vízhőmérsékletet az integrált termosztát jelenléte miatt tartják fenn. Egy ilyen keverő gazdaságosabb (nem kell megvárnia, amíg a víz szivárog a kívánt fűtési fokozatba) és biztonságosabb (nincs bekapcsolt égési kockázat).

nyalánkság

A higiénikus zuhany használatának számos előnye van, a legfontosabbak:

 1. Egyszerű telepítés. Higiénikus zuhanyt csatlakoztathat úgy, hogy az sokkal kényelmesebb az Ön számára, és a készülék öntöződobozát bármilyen felületen rögzítheti.
 2. Használat sokoldalúsága. Ennek a technikának köszönhetően képes lesz arra, hogy gondoskodjon magáról, betegségre és gyermekre. Az öntöződoboz rugalmas tömlővel való ellátása akkor is hasznos, ha a fürdőszobában tisztítják, mosogatják a WC-t, a babakertet, a macska tálcát és hasonló tevékenységeket.
 3. Viszonylag alacsony ár. A bidé beszerelése drágább, és a higiénikus zuhany felszerelése falra szerelhető kivitelben olcsóbb, mivel csak egy speciális keverőt, valamint egy tartót és egy öntözőcsövet tartalmazó tömlőt igényel.
 4. Kompakt méret és az összes eljárás végrehajtásának lehetősége egy helyen. Ha összehasonlít egy bidettel, akkor ezek az árnyalatok jelentõs elõnyt jelentenek. Mivel a bidé telepítési normái biztosítják az egészségügyi berendezés helyét a WC-től való távolsággal, célszerűbb egy zuhanyzó használata, amely a lehető legközelebb van, mivel egy helyen maradhat.

Telepítési lehetőségek

Több higiéniai zuhany lehetőség van.

Ha a mosdókagyló melletti fürdőszobában van mosdó, akkor a legmegfelelőbb a csaptelep behelyezése, és a mosdó közelében lévő falra kell tenni egy öntöződobozt. Emellett az öntöződoboz közvetlenül rögzíthető a mosogatón - ez kényelmes, mivel a cseppek kikapcsolása után egyenesen a mosogatóba jut.

A zuhanyfülke modellje teljesen fel van szerelve a falra. A keverő a csőre van szerelve, és az öntözőpohár egy speciális tartóval van rögzítve a mellette lévő falhoz.

Van egy beépített modell, amely elrejti a higiénikus zuhanytervet, a felületen maradt speciális panel mellett. Esztétikus módon ez az opció előnyösebb, de javításra szorul. Ha a javítás már megtörtént, és a higiénikus zuhany beépített modelljére gondolsz, újra meg kell végezned néhány javítási munkát.

Telepítés előtt ellenőrizze, hogy az összes alkatrész raktáron van-e.

Emlékezzünk vissza, hogy a készletnek tartalmaznia kell:

A fal modell felszerelése magában foglalja:

 1. Miután megállította a víz áramlását (ami megakadályozta a felszállónyílást), a csavarokra csavarják a csavarokat, majd a keverőt csavarják hozzá.
 2. Ezután egy tömlő csatlakozik hozzá, és az öntöződoboz a falra szerelt tartóba kerül.

A falmodell felszerelése meglehetősen egyszerű, mivel különleges csövek bevezetése nem szükséges. De ha nem vagy magabiztos a képességeidben, akkor fizethetsz a telepítésért annak a személynek, aki elvégzi az Ön számára.

Kevésbé nehezebb rejtett higiéniai zuhanyt telepíteni, de az eredmény kellemes helyet és egy szép kilátást nyújt a fürdőszobára.

A rejtett higiéniai zuhany felszerelése:

 1. Miután a falon belül egy rést vágtak és kaput helyeztünk, a keverőt egy résbe helyeztük, majd a falba rejtett csöveket összekötjük.
 2. Ezután szerelje fel a joystick-karot, valamint egy öntöződobozt és tömlőt.

Higiénikus zuhany is felszerelhető a WC-re, de ez a lehetőség nem tekinthető a legkényelmesebbnek és olcsóbbnak. Ehhez új vécé és újratöltő huzalozás szükséges.

Zuhanyszerkezet mosdóval

Ha a fürdőszobában mosdó van, könnyen elhelyezhető egy bidé. Ehhez meg kell változtatnia a keverőt.

Meg kell vásárolnia egy csaptelepet higiénikus zuhanyt is - egy visszahúzható tömlővel és egy öntöződobozzal, amelynek van egy gombja. Egy ilyen keverőt nagy megbízhatóság és kényelem jellemez. A készülék bekapcsolásakor a víz először a mosogatóba jut, így beállíthatja a hőmérsékletet. Ezután az öntöződobozon lévő nyomógomb megnyomásával a vizet a zuhany alá küldjük.

A zuhany-bidé csatlakoztatása lehetséges, és a keverőhöz, amelyet egy rendes zuhany beépítésénél használnak. Ez a lehetőség a kombinált fürdőszobában alkalmazható. Ebben az esetben nincs szükség külön mosdó beépítésére a WC-ben.

Biztosítani kell, hogy amikor a zuhany nincs használatban, a csaptelep zárva van, különben az öntöződoboz és a tömlő a víznyomás miatt megsérülhet.

Termosztátos csatlakozás

A termosztáttal ellátott higiéniai zuhanyzás nagyon kényelmes, mivel nem teszi lehetővé a hőmérsékletet minden használatnál, hanem egyszeri beállítását, majd csak a zuhany használatát.

Ne feledje, hogy egy termosztátos zuhany különösen kényelmes a kisgyermekes családok számára. A higiénikus lélek ilyen modellje drágább, de a vízfogyasztás csökken, mert nem kell kihagyni a vizet, hogy megvárja az optimális hőmérsékletet.

Egy meglehetősen kényelmes megoldás a beépített termosztát telepítése, és integrált keverőt is felszerelhet.

Ebben az esetben a higiénikus zuhany felszerelése speciális vízelvezetőt biztosít, amelyet egy olyan fémelem képvisel, amelybe a víz belép. Egy tömlő csatlakozik ehhez az elemhez. Bizonyos gyártók számára egy ilyen típusú speciális csapszerkezet is alkalmas az öntöződoboz tartására, amely nagyon kényelmes a minimális fürdőszobai méretű helyzetben.

A termosztáttal ellátott zuhany felszerelése esetén, mint a mosogatóval felszerelt zuhanyzónál, fontos, hogy az öntöződoboz és a tömlő ne maradjon nyomás alatt (a keverőn lévő víz és a termosztát ki kell kapcsolni). Ha ez a feltétel nem teljesül, az öntöződoboz hamarosan üzemen kívül lesz.

Mixer telepítés

Amint már említettük, az ilyen higiénés zuhanyt tartalmazó csaptelep falra szerelhető vagy süllyeszthető. Melyik választási lehetőség a keverő telepítéséhez a választás, úgy dönt, hogy a lakás tulajdonosa, figyelembe véve kívánságait.

A fali változat közvetlenül a fürdőszobában lévő csövekre van felszerelve. Ebből a célból szinte bármilyen keverőt használhat, amelynek van egy kimenete a zuhanycsőhöz. Miután beépített egy ilyen keverőt, rögzítse a tömlőt, majd csatlakoztassa a higiénikus öntöződobozhoz. A tartó, amelyen az öntöződoboz leakasztható, közvetlenül a WC-re vagy a mellette lévő falra helyezik.

A beépített verzióval a keverő a falhoz rögzített panel mögött helyezkedik el. Ez segít elrejteni a szemhéjjelzőt a fal belsejében, így nem fogja elkapni a felhasználók figyelmét. Egy ilyen keverő ugyanazt az elvet alkalmazza, mint a többiek, csak a víz a fal mögött érkezik az egyik oldalon lévő öntöződobozhoz és a keverőhöz.

Egyéb típusú zuhanyzó bidé

A személyi higiénia érdekében a mosdó speciális modelljét egy bidével kombinálhatja. Ebben a WC-ben a zuhany beépített.

A mosdóba beépített speciális bidétakarók is láthatók, amelyek szintén higiénikus zuhanás funkcióval is rendelkeznek. Az ilyen fedél választásával a zuhanyzót közvetlenül a WC-ülésbe építheti.

Bővebben bővebben a wc-vel ellátott borítóval kapcsolatos cikkben.

A bidétakaró meglehetősen univerzális lehetőség, mivel kiegészíthető számos funkcióval, például egy hajszárító telepíthető az ülésen. Az ilyen eszköz vezérlésére elektromos távirányító áll rendelkezésre. Mind a WC-bidé, mind a fedél-bidé meglehetősen drága, de kényelmesebb és praktikusabb, mint a szokásos higiénikus zuhany.

Higiénikus WC-zuhany, keverővel: a bidét méltó alternatívája

Higiénikus WC-zuhany csaptelep: a tökéletes alternatíva a hírhedt bidéhez. A kis fürdőszobákhoz hasonló tartozék szinte a legjobb módszer a napi vízhigiénés eljárások egyszerű és gyors elvégzésére. A telepítés egyszerű, nem sok helyet foglal el és lehetővé teszi, hogy elutasíthassa a fürdőszobában további egészségügyi felszerelést. Tekintettel arra, hogy az ilyen eszköz telepítése rejtett módon történhet, a fürdő minden stílusához megfelelő.

Higiénikus zuhanyzó keverővel - funkcionális és praktikus eszköz a fürdőszobában

Higiénikus zuhany a WC-vel keverővel: válassza ki az optimális modellt

Ahhoz, hogy kényelmes környezetet alkosson az intim higiéniához, higiénikus zuhanyt is használhat a WC-hez. Nem nehéz beszerelni és telepíteni egy ilyen eszközt, ráadásul az ára meglehetősen demokratikus. Érdemes megismerkedni a higiénikus zuhanyt tartalmazó fali csaptelepekkel és típusokkal.

A gyártók többféle kompakt készüléket kínálnak a személyes intim higiéniához. Ezek eltérnek a tervezéstől és ennek megfelelően a költségtől. Ezek a modellek a WC-tál fedelébe vannak beépítve, vagy közvetlenül a falra vagy mosogatóra szerelt WC-be.

A tömlő hosszának elegendőnek kell lennie a zuhany kényelmes használatához.

Tusoló csaptelep a WC-ben

A WC-keverővel ellátott higiénikus zuhanyzás népszerűsége gyorsan növekszik. A fürdőszobák mérsékelt méretét tekintve lehetővé teszi, hogy szűk helyzetben szerezzen be egy bidét funkcióját. Sok vásárló nagyra értékelte a gyártók gondolatát, hogy higiénikus zuhanyt keverjenek össze.

A higiénikus zuhanyt tartalmazó csaptelep (a fényképeket a gyártók honlapján mutatják be) nem különbözik a hagyományos mosdókagyló csaptelepektől, kivéve, ha egy horganyzuhanyos tömlőt és egy öntözőcsövet tartalmaz. Az öntöződoboz a WC-kád falához vagy ciszternájához van csatlakoztatva, ami lehetővé teszi, hogy kényelmesen higiénikus célra használja. Meg kell jegyezni, hogy a csaptelep különállóan működhet a higiénikus zuhanyzástól, mivel a víz csak akkor kerül be a zuhanyba, amikor a gombot maga az öntöződoboz nyomva tartja.

A fürdőszobában csaptelep és higiénikus zuhany található.

Ha a mosdókagylóval felszerelt mosdókagyló higiénikus zuhannyal rendelkezik. A mosdókagyló vizes zuhanyzójának kialakítása kissé eltér a mosdó zuhanásától. Először is, az öntözés önmagában még kompaktabb, és az áramlásvezérlő egy, az öntöződobozban lévő nyomógombot tartalmaz. Gyakran előfordul, hogy az eljárások végrehajtása után sokan csak a gombot kapcsolják ki anélkül, hogy blokkolnák a keverőcsapot. Ebben az esetben a zuhanycső nyomás alatt marad, ami nem kívánatos következményekkel jár.

Abban az esetben, ha a higiénikus zuhanyt egy mosogatós keverővel kombinálják, ez nem fog megtörténni, mivel a lezárt zuhanás esetén a víz átfolyik a keverőcsonkon. Mindenesetre, hagyja nyitva a csaptelepet, nem fog működni.

A zuhanytálcák mosdókhoz ajánlott ára 4 600 rubel (SMARTsant, Oroszország) és 37 500 rubel között (Grohe, Németország).

A higiénikus zuhanyfej beépítési méretei

Falra szerelhető csapok higiénikus zuhannyal

Gyorsan bekapcsolhatja a WC-t egy bidétben, egy bidé keverővel és egy egészségügyi zuhanyzóval. Az ilyen berendezést rendszerint a WC közelében lévő falon szerelik fel. A falhigiéniás zuhany modellje nem tartalmaz kifolyót, a víz a zuhanyfejen található gomb megnyomásával történik, a zárószelep előretolásával. A keverő felszerelése kényelmes magasságban történik minden családtag számára. Törölközőt és folyékony szappanadagolót helyeznek el az öntözőtartó-tartó mellett.

A higiénikus zuhanyt tartalmazó falra szerelt bidées keverők a kombinált fürdőszoba vagy a WC-helyiségben helyezhetők el. Az utóbbi lehetőség lehetővé teszi, hogy ne menjen a fürdőszobába a higiéniai eljárások elvégzéséhez. Ezenkívül a WC-ben lévő vízellátás jelentősen megkönnyíti a fürdőszoba tisztítását, lehetővé teszi, hogy összegyűjtse a szükséges vízkapacitást, öblítse le a gyerek edényét, vagy mosson le a fő szennyeződésről a cipőben a WC-ben.

Példák falra szerelhető szaniter csapokra a WC-ben

A WC-csésze higiénikus zuhanységét 400 és 10 000 rubel közötti áron lehet megvásárolni. Olcsó, de jó minőségű higiéniai zuhany található az orosz gyártókban, valamint néhány európai vállalatnál. A kedvező árú modellek a cseh Lemark cégnél, a német Grohe cégnél találhatók.

Előnyben részesülnek az ilyen gyártók termékei:

Jó tanács! Ha kedvenc modelljét kedvezőbb áron kívánja megvásárolni, maradjon az online áruházakban érdekelt termékekre és a gyártók hivatalos honlapjaira.

A zuhanycsapok műanyagból vagy sárgarézből készültek, a hajlékony tömlõ fémbõl vagy műanyagból készült. Figyelembe véve az anyag minőségét és a termék árát. A higiénikus zuhanyok modelljei különböző színekben jelennek meg: króm, arany, bronz, réz, idősebb fémek hatása stb. A megfelelő színű higiénikus zuhanyozást az Ön által kiválasztott fürdőszobához és WC-hez igazíthatja.

Keverő higiénikus zuhannyal Focus E2 gyártó HANSGROHE

Higiénikus zuhany termosztáttal

A falra szerelt higiéniai zuhanyzók gyakran termosztáttal vannak felszerelve, amely állandó, előre meghatározott hőmérsékletet biztosít a víz számára, elkerülve a hirtelen változásokat. És a hőmérsékletkülönbségre való reagálás pillanatnyi. A termosztátos higiénikus zuhanyzók nagyon kényelmesek és biztonságosak a hagyományos termékekhez képest.

Függetlenül a nyomáskülönbségtől és a hőmérséklettől, a kifolyó víz kényelmes hőmérsékletet biztosít az eljárások kialakításához. A termosztát határolóval van felszerelve, amely nem teszi lehetővé a túl meleg vizet a zuhanyozáshoz. A termosztátot a fogantyúján lévő gomb vezérli. A termosztátban lévő visszacsapó szelepek jelenléte kiküszöböli a víz összekeverésének lehetőségét.

A termosztáttal felszerelt higiéniai zuhanyzók valóban reménykednek a kisgyermekes családok számára. Nem kell aggódnia, hogy a víz a megfelelő időben túl hideg vagy meleg lesz. Ezenkívül, ha a vízellátásból származó víz nem túl meleg, ami gyakran megfigyelhető a központi melegvízellátással rendelkező apartmanokban, nem kell leengedni, várva a kényelmes hőmérsékletet. Ennek megfelelően a vízfogyasztás számos szempontból csökken.

A termosztáttal felszerelt higiénikus zuhanymodul még kényelmesebb körülményeket biztosít a használat során

A termosztátos modellek költsége jelentősen magasabb, de a kényelem és a személyi higiénia fokát kielégíti.

A kereslet a német Grohe márkaneve.

Egyéb higiénikus zuhanytípusok a WC-ben

A beágyazás módja szerint van egy WC bidé és egy fedelet bidé, mindegyiknek van bizonyos előnye és hátránya.

Kapcsolódó cikk:

A fürdőszoba és a WC feljavítása, érdekes döntések fotója. Fényképek különböző finomítási módszerekkel. A legmegfelelőbbek a modern fürdőszoba és WC kialakításához.

WC bidé

Higiénikus zuhanyt közvetlenül a WC-ben lehet elhelyezni. Az ilyen egészségügyi eszköz meghatározza a WC-bidét. A vécécsésze-bidéhez kialakított vízpermetet vagy behúzható fúvókát (fúvókát) fúvókával és vízellátó csővel ellátva.

Ez a lehetőség, hogy higiénikus zuhanyt telepítsen a WC-ben, meglehetősen drága, mivel meg kell vásárolnia a teljes vízvezetékcsomagot. Az ár mellett nehézségek merülnek fel az egészségügyi berendezések telepítésénél, hiszen külön vízhez kell vezetni, és telepítenie kell a keverőt. Néha a keverő egy vízvezeték szerelékkel van felszerelve.

A mosdóba bidé funkcióval ellátott higiénikus zuhanyt helyeznek el

Jó tanács! A tálba beépített bidéval ellátott WC-k megvásárlásakor olyan modelleket kell választani, ahol rozsdamentes acélt használnak a zuhanyozáshoz. Ezenkívül meg kell figyelni a zuhanytartó minőségét: megbízhatónak kell lennie.

A funkciók széles választékában bidé funkcióval ellátott WC-t vásárolhat. Áruk függ a funkcionalitás mértékétől. Az Elite szivacsos WC-tálak akár 400 000 rubelt is elérhetnek. Azok számára, akik megengedhetik maguknak, hogy vízellátást kapjanak felülmúlhatatlan funkciókkal, teljes mértékben igazolják a költségeket.

Kerámia WC-tál bidé SENSPA PRINCESS PB-707S

Ma, annak érdekében, hogy vevők számára egy elfogadható árú szaniter árut kínáljanak, a gyártók a WC-tálak modelljeit kínálják beépített bidével 5000 rubelre.

A vécécsészék, a bidépadló és a falak rendelkezésre álló modelljei. A legnépszerűbb termékek a következők: