Legfontosabb > Tervezés

Vízálló gipszkarton fürdőszobai felülvizsgálatokhoz

Megvizsgálták a videót az interneten, ahol a csempe ragasztott nedvességálló gipszkartonhoz, majd a lapok levágódtak, ezért levágták a papírt, vagyis a papírt éppen elhagyták a gipszkarton nedvességétől.

kiderül, hogy a csempe csak a papírra van..

de a gipsz falát nem lehet vakolva a fürdőszobában, mivel elnyeli a nedvességet és a csempe, idővel is el lehet távozni. szintén látta a videót..

és a gipszkarton gipsz és papír.. bár nedvességálló, de nem nagyon hiteles a fürdőszobában, bár mindenki most használja.

Milyen más lapok vannak a gipszkarton helyett?
A TsSP - nem fél a nedvességtől, de valaki csinálta a falakat a fürdőszobában?


általában csak hallani akarom visszajelzést - hogyan viselkednek a falak a gipszkarton és csempék fürdőiben?

Gipszkarton Knauf - Áttekintés

Nedvességálló gipszkarton fürdőszoba és toalett számára

A fürdőszobában és a WC-ben javításra került. Szerettem volna eltávolítani a hosszú, vonzó csöveket a szemekről, a vízmérőkről stb. készítsen kerámia "képernyőt" egy új fürdőre.

Felugrottam az internetet, hogy megkeresse az ilyen munkák lehetőségeit, és kiderült, hogy a gipszkarton dobozában elrejtheti az összes "feleslegeset" a szekrényben és egy gipszkartonon a kerámia burkolatok ragasztására a fürdőszobában. Csak győződjön meg róla, hogy vásárol nedvességálló gipszkarton. Természetesen nem nedves, de mindkét szobában a páratartalom különleges, és a szellőztetés, valamint a csempe önmagában a ragasztóval megbízhatóan "felfogja" a felületet, amelyen ragasztjuk be.

Voltok vásárolni, találtam GIPSOKARTON "Knauf" Flizelin 1,2x2,50 (9,5 mm) NEDVESSÉG-ellenálló.

Megváltoztattuk a csöveket, vezetékeket, a "legnagyobb" csövet a wc-ban hangszigetelő anyaggal, mert a víz nagyon zajos a padlón, "fut".

Vágja ki az "ablakot", hogy elérje a számlálókat. Aztán ragasztott csempe.

A fürdőszobában a kád alatt egy kerámia "képernyőt" is ragasztottak egy gipsz ágyúlapra, amelyhez egy lyuk van kivágva egy san.lyuk számára, hogy hozzáférhessen a csövekhez.

Általánosságban számomra úgy tűnik számomra, hogy a gipszkarton rendkívül kényelmes anyag különböző művek gyártásához.

Vízálló gipszkarton a fürdőszobában

Írta: Dimych, 2010. március 9. A gipszkarton munkálatában

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

Lehetséges a gipszkarton behelyezése a fürdőszobába

Kiemelt állások

Legutóbb megtekintett 0 felhasználó

Nem regisztrált felhasználó látja ezt az oldalt.

A legjobb cikkek az IAB honlapján

 • Minden tevékenység
 • legfontosabb
 • Ötletek otthona számára
 • Anyagok és szerkezetek
 • Lehetséges a gipszkarton behelyezése a fürdőszobába

Maga hivatásos
építész vagy
egy tervező?

BII. Javítás és dekoráció

Maga hivatásos
építész vagy
egy tervező?

Az IVD.ru honlap egy vezető internetes projekt, amely a lakóépületek rekonstrukciójának és belső kialakításának kérdéseivel foglalkozik. A honlap legfontosabb tartalma az "Ideas of Your House" magazin archívuma - exkluzív szerzői cikkek, minőségi illusztrációk, gyakorlati tanácsok és leckék. Szakembercsapat dolgozik a projekten, neves tervezők, építészek és vezető kiadói szakemberek közreműködésével.

Honlapunkon átfogó tervezési megoldások találhatók; az építési és befejező anyagok, bútorok, gépek és berendezések részletes piaci áttekintése; hasonlítsa össze saját ötleteit a vezető építészek tervezési projektjeivel; Közvetlen beszélgetés a többi olvasóval és szerkesztővel a fórumon.

Ön egy professzionális építész vagy tervező?

A fürdőszoba cserép gipszkarton

Kedves mesterek és tanácsadók!
A következő helyzet jobb lett. Van egy önkormányzati lakás. A fürdőszobában lévő falak alacsony nedvességtartalmú, száraz gipszkarton görbékből készülnek. Plakátokat akarok a falakon. A dandártábornok azt mondta - szemét, mindent megoldunk! És felhúzta a falra egy centiméter és fél métert. Azt mondja - és most a Rotbana tetején leszünk a Unix plus ragasztócsempékkel. Valami mosogat - a gipszkarton feláll? Ez a súlyosság - rothadás, keverék, csempe. Venné vízzel? Nem bolondok? köszönöm előre.

akost írta:
Kedves mesterek és tanácsadók!
A következő helyzet jobb lett. Van egy önkormányzati lakás. A fürdőszobában lévő falak alacsony nedvességtartalmú, száraz gipszkarton görbékből készülnek. Plakátokat akarok a falakon. A dandártábornok azt mondta - szemét, mindent megoldunk! És felhúzta a falra egy centiméter és fél métert. Azt mondja - és most a Rotbana tetején leszünk a Unix plus ragasztócsempékkel. Valami mosogat - a gipszkarton feláll? Ez a súlyosság - rothadás, keverék, csempe. Venné vízzel? Nem bolondok? köszönöm előre.

Ragyogjon a brigádéval valami nehézséggel - és búcsúzzon rájuk ezen a hullámon, a GLC a fürdőszobában egy teljes kivrat.

Ötödik év - csempe a nedvességálló gipszkartonra és a fürdőszobában és a WC-ben. Nincs kérdés. De először: mindenki elszakadt, új nedvességálló gipszkartonba helyeztek. És akkor rajta.

Úgy gondoltam. De hogy új gipszkarton legyen, meg kell szüntetni az összes falat most? és hogyan kell kezelni egy egyfalú fővárosi falat egy fürdős fürdőszobában, amit egy rothadt rózsa vesz körül?

alexeyka írta:
GKL a fürdőszobában egy teljes perverzió.

Hát igen. és mindent megtörni, majd falakat építeni a téglából elég rendes helyzet. A legfontosabb dolog, amikor a csempe behelyezése egy habarcs! A varratokat legalább a csempe vastagságától kell ragasztani, és a varratot be kell nyomni a varratba, és nem szabad felszínre süllyeszteni. Ami a GKLV-t illeti, nagyon gyorsan elkényeztetett is, ha nem védett a nedvességtől.

Mindez leesik a kartonról.
Nem szükséges téglából, habblokkokból és cementburkolatból építeni.

Kritizáltam, amikor habblokkokat hangoztattam. és itt van egy idézet - "Most már vízálló. Először is, az anyag nagyon higroszkópos, ha átszúrja a vizet a padlón, a fal nedves a mennyezetre, ez nem túlzás, azt hiszem, körülbelül 7 m Ezen túlmenően több nedvesítés után a habblokk elveszíti tulajdonságait, legalábbis elveszíti erejét, most a habblokkoláshoz. habarccsal és a burkolólapok elhelyezésekor a falnak a perem mentén történő repedése A falazáshoz és a vakolathoz speciális keverékeket használnak a tapadás és a megerősítés növelése érdekében a falazatban és a gipszrácsban, továbbá a habblokkban semmit sem kell rögzíteni, csak gipsz tartja. a vakolat blokk hidrofób impregnálással. "
Kérem, mondja meg.

Gipszkarton a fürdőszobában

Hello, szakemberek és amatőrök.
Van egy fürdőszoba Stalinka, 3 a 4 falak fa (minden zsindely alatt rétegek gipsz). Mindez fel van csavarva. Úgy gondolták, hogy mindent le kell dobniuk, amennyire csak lehetséges: csempe, ragasztó, gipsz és gipszkarton falakkal, hogy ne igazodjanak. Mert tudjuk a gipszkarton, és szükségünk van egy mesterre, hogy kiegyenlítsük.
Nedves zónák, majd helyezze csempe - a többi festék.
Most megpróbálom megérteni, hogy hogyan és milyen sorrendben, mert az interneten sok különböző elmélet a gipszkarton a fürdőszobában, akár a festés hátsó falát az olajfesték.
Segíts nekem megtalálni az igazságot. Vagy azt tanácsolja, mit lehet tenni egyenetlen falakon egy nedves helyiségben annak érdekében, hogy gyorsan, olcsón és magukon.

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Legjobb válasz

Vegye le mindent, amint leírja. Vegyünk egy profilt 27-28-ra, készítsünk egy keretet 60-27-es rackek segítségével, 40 cm után, nedvességálló gipszkartonhoz, merevséghez, mindent két rétegben (nem feltétlenül kettőben) kell felhúzni, a vízszigetelés NINCS, és tippeket az internetről. Nem építesz medencét. gyakorlat több mint 20 éve - nos, további vízszigetelés a falakon a fürdőszobában felesleges.

Minden. Ezután helyezze el a lapkát. Válasszon ragasztót a kívánt módon - semmi különös nincs szükség.

A helyzet, hogy van egy hasonló, erre - falakkal eltávolított telepítve rájuk műanyag panelek (ők persze könnyebb, mint pliku)), és a falakon „beragadt” a Rotband nedvesség-GK (nem a technológia - vagyunk építők nem) hátrányairól rukotvorchestva - fal " elárasztják „, és észrevette, hogy van, amikor építők hosszú elment, és elkezdtünk befejező és szerelése bútorok ((gipsz vakolt homlokzati vakolat (ez vízálló), majd festett, de ha a cserepeket, a mennyezet - vakolat nem szükséges, elég alaposan, hogy jam öltés

Most csak a régi láda fölé telepítik a dobozt, hogy pontosan így legyen. De van egy nagy fürdőszoba, nincs különösebb igény a tér nyerésére, ezért könnyen levágható 5 cm-rel.

Vegye le mindent, amint leírja. Vegyünk egy profilt 27-28-ra, készítsünk egy keretet 60-27-es rackek segítségével, 40 cm után, nedvességálló gipszkartonhoz, merevséghez, mindent két rétegben (nem feltétlenül kettőben) kell felhúzni, a vízszigetelés NINCS, és tippeket az internetről. Nem építesz medencét. gyakorlat több mint 20 éve - nos, további vízszigetelés a falakon a fürdőszobában felesleges.

Minden. Ezután helyezze el a lapkát. Válasszon ragasztót a kívánt módon - semmi különös nincs szükség.

És hol festeni fogunk, ezen felül nincs szükség semmi másra? csak vízálló festék?

Távolítottam el a zsindelyeket, a fal körül a falat nedvességállósággal és HL nedvességállósággal varrtam. Aztán megragadta a csempe, Két másik fából készült fal - gipszkarton, még akkor is, ha nincsenek igazak. Már kiegyenlített csempe. Annak érdekében, hogy a tökéletességre ne szenvedhessen, olyan lapot vásárolt, amelynek szándékosan egyenetlen felülete, mint egy rusztikus. A Kerama Marazzi az olasz gyűjteményben van. Meglepőnek tűnik, amikor megvilágított, ez az egyenetlen felületi megvilágítás.

Az Aqua panelek Knauf drágák, fertőzőek, és a mi területünkön nem találtam hol lehet megvásárolni. Pontosabban, a jávorszarvas egy jávorszarvas, és a rúd egy kocsi.

Igen, szeretnék egyenetlen fehér csempe is)

2000-ben javítottunk a fürdőszobában. Nedvességálló gyprokot és a csempe tetejére helyezték. Hány év és minden rendben van!

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Jó napot! Kérdésem van neked, vásároltunk egy lakást, és mint egy kisgyermekünk, arra gondoltam, hogy újra kell-e vinnünk, de mivel nem értünk semmit, kérdezze meg ezt a kérdést.

Üdvözlünk! Kérlek, kérlek, milyen gipszet kell venni a fürdőszobába, ahol a csempe 20x20 lesz. Száraz vakolat keverék Rotband számára alkalmas? Köszönöm.

Jó napot! Kedves vopolschiki, kérlek ossza meg, hogyan száraz törölközőt zuhanyozás után? Különösen, ha kisgyermekkel élsz, akinek bolyhos törölközei inkább lapok))))

A fürdőszoba a legkisebb, de a legkedveltebb szoba a lakásban, különösen, ha WC-vel kombinálva van. Szeretnék mindent újracsinálni, de pár éven belül Hruscsovban fogunk élni, ezért nincs sok időnk rá. Fektessen be valamit és semmit. A csempepénzre.

Milyen tömítőanyag zárja le a közös akril fürdőt falra? Hermetic nagyrészt elvált. Egészségügyi szilikon, akril, MC polimer. Kihúzzuk, hogy az akril-polimer az akril fürdőhöz jobban megfelel, igaz? Vagy egyszerűen nem érdekel, hogyan.

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában nagyon rossz?

Volt valaki egy szomorú eset a gipszkarton mennyezetén lévő fürdőszobában?
Vagy van valami módja annak, hogy megvédje őket a szivárgástól?
Vagy a pálcika megszerzéséhez, de a régi lakásban már fáradt vagyok a fürdőszobában és a WC-ben, valami újat akarok.

Törölheti a húzást? De valószínűleg drága? A fürdő 1.9-1.9. És nem tudjuk, mi fog történni velük szivárgás esetén.

: Az építők azt javasolják, hogy a mennyezetet a fürdőszobában nedvességálló gipszkartonhoz készítsék, és vízálló festékkel festsék őket (jó a fürdőszobában, a mennyezet 3 m, le lehet és le kell csökkenteni).
:
: Van valaki szomorú házzal a gipszkarton mennyezetében?
Vagy van valami mód arra, hogy megvédje őket a szivárgástól?
: Vagy a pálcika megtartásához, de a régi lakásban már fáradt vagyok a fürdőszobában és a WC-ben, valami újat akarok.
:
: Lehet törölni? De valószínűleg drága? A fürdő 1.9-1.9. És nem tudjuk, mi fog történni velük szivárgás esetén.
:
: Köszönöm előre!
: Alexander

: Az építők azt javasolják, hogy a mennyezetet a fürdőszobában nedvességálló gipszkartonhoz készítsék, és vízálló festékkel festsék őket (jó a fürdőszobában, a mennyezet 3 m, le lehet és le kell csökkenteni).
:
: Van valaki szomorú házzal a gipszkarton mennyezetében?
Vagy van valami mód arra, hogy megvédje őket a szivárgástól?
: Vagy a pálcika megtartásához, de a régi lakásban már fáradt vagyok a fürdőszobában és a WC-ben, valami újat akarok.
:
: Lehet törölni? De valószínűleg drága? A fürdő 1.9-1.9. És nem tudjuk, mi fog történni velük szivárgás esetén.
:
: Köszönöm előre!
: Alexander

Gipszkarton a fürdőszobában - "a" és "ellen"

Gipszkarton - valódi csoda az építőanyagok között, lehetővé téve a belső tér elválasztását és szokatlan díszítő elemeit. Ez egyszerű és könnyen használható. Végül pedig a fürdőszobában kezdték használni a csempék alapjaként. És ez kétségtelenül nagyon jó hír azoknak az embereknek, akik a közeljövőben meg kívánják kezdeni a fürdőszobájuk javítását.

A fürdőszobában megfelelő nedvességálló gipszkarton. Kívülről eltér a szokásos zöldes színtől. A nedvességállóság elérése érdekében a kartonot egy gombaellenes készítményréteggel, egy hidro-rezisztens készítményréteggel és egy impregnált készítményréteggel kezeljük.

Ezeknek az adalékoknak köszönhetően egy nedvességálló gipszkarton lap több kiló nehezebb a szokásosnál. Az ilyen gipszkarton lap vastagsága és hossza eltérhet, a kívánt méreteket is meg lehet rendelni.

Természetesen a nedvességálló gipszkarton drágább lesz, de egyébként minden tulajdonsága megegyezik a rendszeres gipszkarton lapokkal.

Előnyei és hátrányai a gipszkarton használata a fürdőszobában

A gipszkarton használata a fürdőszobában.

Természetesen a gipszkarton használata a fürdőszobában nagyon sok kétséget okozhat. De az a képesség, hogy csökkentsék a javítási időt és megszabaduljanak a felesleges munkától az építési törmelék tisztításához, pontosan ezt az anyagot adja.

Nem szükséges a falakat speciális keverékekkel szintetizálni, várni kell, hogy megkeményedjenek, majd gyönyörűen helyezze el a cserépet; nem kell elfojtani a porból, amely gyakorlatilag minden tárgyat hosszú időre rendez, ami fontos azoknál a tulajdonosoknál, akiknek nincs helye a javítás ideje alatt. De nem valószínű, hogy ez a munka pénzt takarít meg.

Egy speciális 4 × 4 mm-es simító használata miatt lehetséges és szükséges a teljes szerkezet súlyának csökkentése a csemperagasztó-fogyasztás csökkentése érdekében.

A gipszkartonon levő varratok speciális tömítőanyaggal történő lezárást igényelnek, ami megóvja Önt attól, hogy a gittől begyűjtsön.

A hátrányai a gipszkarton használata a fürdőszobában.

A fürdőszoba és a gipszkarton összeegyeztethetetlennek tűnik. Bármit is mondhatnánk, a gipszkarton még mindig gipszkarton, akár vízálló. A gipszkarton megfelelő mértékű szilárdságának és nedvességállóságának biztosítása érdekében a fürdőszobában vízszigetelő masztixot kell használni, amely őszintén szólva nem olcsó: a padló és a fürdőkád teljesen kezeltek, valamint egy méter fal a fürdő mindkét oldalán.

És végül mindenki ismeri a gipszkarton alacsony zajszigetelési tulajdonságait. Ezért telepítenie kell a hangszigetelő ásványgyapotot. De 100% -ban nem tudják megszabadulni a fürdő zajtól.

Gipszkarton burkolás

A gipszkarton könnyű anyag, amely nem tud ellenállni a nehéz szerkezetek kikészítésének. Ezért, miután meghozta a döntést a csempével rendelkező gipszkarton cseréjére, hagyja abba a választást olyan könnyű cserépben, amely nem vastagabb, mint 6 mm.

A csempézéshez használjon speciális gipszkarton-ragasztót. Gyakorlatilag nem por vízben hígítva, és speciális adalékokat tartalmaz, így az oldat nem veszít erejéből, ha érintkezésbe kerül a gipszkartonnal.

Ragasztáskor ügyeljen arra, hogy durva homokot nem tartalmaz. Ez a ragasztó megköveteli, hogy vastag réteget helyezzen el, amelyet nem akar.

Ha hirtelen szokásos cserépragasztót használsz, akkor először be kell állítanod a gipszkarton lapokat, hogy megvédd a ragasztót a vízveszteségtől. Az alapozónak akril, latex vagy polimerre van szüksége, amennyiben homokot nem tartalmaz.

Különös figyelmet kell fordítani az ízületek és ízületek tömítésére a fürdőszobában. A falak sarkai és ízületei a padlóval egy speciális elasztikus tömítőszalaggal vannak ragasztva.

És végül a csempe ízületek kezelésére vízálló habarcs finom frakció segítségével. Ne használjon csempe ragasztót a fugázás helyett, mivel gyorsan vízzel lemossá, és a varratok sajnálatos állapotban lesznek.

Fafeldolgozás gipszkartonon csináld magad

 1. Alkalmazzon primert a telepített, rögzített gipszkarton felületére ecsettel vagy hengerrel, ha szokásos cserépragasztót használ. Adjunk kb 4 órát száradni.

Ha ragasztót ragaszt a gipszkartonhoz, akkor ne övezze le a felületet.

 1. Ragassza fel az összes sarkot, a falak és a padló csatlakozását tömítőszalaggal. Ne felejtsd el a speciális vízszigetelő mandzsettákat a nyílásokhoz.
 2. A szükséges területek a gipszkarton burkolat két réteg vízszigetelő masztix. A második réteget kb. 3 óra múlva alkalmazzuk az első és ugyanazon idő elteltével.
 3. Ragasszon egyenletesen vékony réteget a gipszkartonra.
 4. Helyezze a csempe a fal középpontjától, kissé nyomja be a ragasztó oldatba.
 5. Dörzsölje a csempe ízületeket egy nappal a csempe lefektetése után.

Tehát, ha az összes munkát helyesen végezték el, csak meg kell csodálnod az eredményt, és anélkül, hogy félni fog az építés lágyulni, csendesen használhatja a fürdőszobát.

Lehetséges a gipszkarton behelyezése a fürdőszobába

Kiemelt állások

Legutóbb megtekintett 0 felhasználó

Nem regisztrált felhasználó látja ezt az oldalt.

A legjobb cikkek az IAB honlapján

 • Minden tevékenység
 • legfontosabb
 • Ötletek otthona számára
 • Anyagok és szerkezetek
 • Lehetséges a gipszkarton behelyezése a fürdőszobába

Maga hivatásos
építész vagy
egy tervező?

BII. Javítás és dekoráció

Maga hivatásos
építész vagy
egy tervező?

Az IVD.ru honlap egy vezető internetes projekt, amely a lakóépületek rekonstrukciójának és belső kialakításának kérdéseivel foglalkozik. A honlap legfontosabb tartalma az "Ideas of Your House" magazin archívuma - exkluzív szerzői cikkek, minőségi illusztrációk, gyakorlati tanácsok és leckék. Szakembercsapat dolgozik a projekten, neves tervezők, építészek és vezető kiadói szakemberek közreműködésével.

Honlapunkon átfogó tervezési megoldások találhatók; az építési és befejező anyagok, bútorok, gépek és berendezések részletes piaci áttekintése; hasonlítsa össze saját ötleteit a vezető építészek tervezési projektjeivel; Közvetlen beszélgetés a többi olvasóval és szerkesztővel a fórumon.

Ön egy professzionális építész vagy tervező?

Vízálló gipszkarton: a modern design a fürdőszobában - könnyű!

Nem minden szakértő javasolja, hogy pl. A gipszkarton lapokat használják a fürdőszobában a magas páratartalom miatt, de ez a vélemény rossz. Nedvességálló gipszkarton használható a fürdőszobában, mert számos előnnyel rendelkezik, és a nedvesség nem érinti. A telepítés gyors és egyszerű, a gipszkarton további kerámia burkolatokkal történő festéshez vagy béléshez is alkalmas.

jellemzői

A nedvességálló gipszkarton (KGLV rövidítés) olyan épületanyag, amelyet a fürdőszobában különféle célokra használnak: a falak vagy a mennyezet kiegyenlítése, további helyiségek, boltívek vagy falak kialakítása a szobákban.

A KGLV lapokat speciális anyaggal impregnálják, amely védi az anyagot a nedvességtől és a víztől. A nedvességálló gipszkarton nagyon népszerű a vásárlók körében, mert kis súlya van, könnyen kezelhető, és az anyag környezetbarát anyag. A gipszkarton szabványos méretű lapokban kerül forgalomba, így az építési vagy javítási munkák elvégzése előtt kiszámíthatja az anyag mennyiségét.

A minőség fokától függően a KGLV két fajtája van:

 • A legmagasabb csoport az "A" címke alatt.
 • A legalacsonyabb csoport "B" jelű.

A világon számos cég foglalkozik gipszkarton gyártásával, de a legnépszerűbb számos gyártó, például LafargeGroup (Franciaország), Gyproc (Finnország) és Knauf (Németország). A fenti vállalatok árazási politikája kissé meghaladja az anyag normál árát, de a minőség minden vásárlónak kedveskedni fog.

Tipikusan a nedvességálló gipszkarton lapjai kék vagy zöld színűek, de ez a szín nem kötelező. Minden KGLV gyártó saját címkét használhat.

A főbb típusú gipszkarton, amelyeket használt javítási, építési és befejező munkálatok:

 • fali díszléc. A szakértők nem javasolják, hogy száraz helyiségekben magas levegő hőmérsékleten használják, mivel az anyag elveszíti erejét és törékennyé válik;
 • mennyezeti KGL lehetővé teszi többszintű mennyezet létrehozását, amely tökéletesen kiemeli a belső teret. A felfüggesztett mennyezetek elrejthetik az összes szabálytalanságot, és pénzt takarítanak meg a mennyezet kiegyenlítésére. Függesztett mennyezet alatt a kábelezés tökéletesen álcázott, és kényelmes felszerelni a különböző világítási rendszereket;
 • A tűzálló gipszkarton univerzális anyagokra utal. Gyakran használják mennyezetek vagy falak faházak fürdőszobájában, ahol fokozott tűzveszély áll fenn. A kis területek nagy nedvességtartalmú jobb használni nedvességálló gipszkarton, mert egy tűzálló típusú magába szívja a nedvességet, és kezd sag idővel;
 • A nedvességálló KGL tökéletes a magas páratartalmú helyiségekben való használatra. A kerámia burkolólapok vagy más felületek könnyű felhordása a nedvességállóságú felületen;
 • Az ívelt gipszkarton ívek létrehozására szolgál, mivel nagy szilárdsággal és rugalmassággal jellemezhető. Nagyméretű ívek és falak létrehozásához ez a fajta anyag a legjobb megoldás.

A falak vagy álmennyezetek szintjének felállításához használhatja a vakolatot, a gittet vagy a gipszlemezt. A gipsz és gitt díszítő falak sok időt igényelnek, készségeket és szigorú technológiai alkalmazkodást igényelnek, miután a munka során sok építési hulladék marad. A gipszkarton segítségével könnyen és gyorsan összehangolhatja a falakat vagy a mennyezetet. A GLA felhelyezése után azonnal megkezdheti a befejező munkát, és nem kell sok erőfeszítést megteszni az építési törmelék elvételére.

nyalánkság

A nedvességálló gipszkarton előnyei:

 • gyakorlatiasság,
 • tartósság;
 • nem hajlamos tűzre, ha például a kábelezés világít;
 • környezetbarát anyag, mivel papírból, gipszből és speciális anyagból van impregnált a nedvesség és a víz ellen;
 • jól áterzi a levegőt, ami gátolja a gomba képződését a befejező anyagok alatt;
 • időt takarítva meg a befejező munkában;
 • a gipszkarton lapok képesek bármilyen tervezési döntést megtestesíteni;
 • jó alapja a kerámia lapok festéséhez vagy felhasználásához;
 • az anyag kiváló rugalmassága lehetővé teszi, hogy bármilyen geometriai alakot adjon;
 • alacsony anyagi ár;
 • a gipszkarton beépítése gyors és egyszerű.

ellenérvek

A hátrányok a következők:

 • a befejező anyag eltávolítása után nem használható újra;
 • az anyag nem ellenáll a nehéz ütéseknek;
 • ne ragasszanak nehéz tárgyakat a gipszkarton falán;
 • a hangszigetelés nagyon alacsony, ezért további zajszigetelésre kell gondolni.

A készülék mennyezetének jellemzői

A gipszkarton telepítése meglehetősen egyszerű, még a tapasztalat nélküli kezdők saját telepítési munkájukat is elvégezhetik. A gipszkarton lapok fémkeretének létrehozásakor kövesse a konkrét lépéseket. Először meg kell mérni a szobát, meg kell rajzolnia az összes tervet, és meg kell vásárolnia az összes fogyóeszközt, és fel kell készülnie az eszközökre. Fém keret létrehozásához fúrócsavarhúzóval kell használni.

A telepítéséhez gipszkarton lemezek igényelnek néhány eszközt, nevezetesen:

 • szinten;
 • biztonsági üvegek;
 • fűrészlap, a pengék vastagsága 1,8 cm;
 • oldalvágók;
 • Elektromos olló vagy olló fémmunkához;
 • kalapács;
 • egy kés;
 • fogó;
 • mérőszalag, ceruza és döbbenet.

A mennyezet befejezéséhez szükséges anyagok:

 • Nedvességálló gipszkarton lapok;
 • primer;
 • fém profilok;
 • csavarok és dugós körmök.

Először meg kell várni egy ideig, mielőtt a nedvességálló gipszkartonra telepítené a szobahőmérsékletre való alkalmazkodást. Ez megakadályozza a lapok deformálódásának lehetőségét, amikor a hőmérséklet csökken.

A mennyezet behelyezése a fürdőszobába fémkerettel:

 • A mennyezetre profilprofilokat kell telepíteni, erre a célra a körkörös tüskéket a teljes kerület mentén használják. Annak ellenőrzésére, hogy a kötőelemek mennyire sík jellegűek vagy vízszintesek. Ezután szerelt rack profil, amely a vízszintes jumperhez van rögzítve. A keret telepítésének befejezése után.
 • Minden kommunikációt el kell végezni, és meg kell határoznunk, hogy mely helyeken vannak nyílások az elektromos vezetékek elhelyezése érdekében. A kommunikáció a legjobban rejtve van a hullámosságban, hogy megakadályozzon egy lehetséges tüzet vagy mechanikai sérülést.
 • A keretet nedvességálló gipszkarton lapokkal borítják. A gipszkarton rögzítéséhez használjon csavarokat. Amikor telepíti a lapokat szorosan illeszkednek egymáshoz, és akkor be kell zárnia az izületek az erősítő szalag és a folyamat vlagoottalkivayuschey gitt. Az összes sarkot ugyanazzal a technológiával dolgozzák fel. A tömítőanyag használata megbízható védelmet nyújt a fürdőszoba magas páratartalmával szemben. A szerkezet megerősítéséhez használjon két réteg lapot, míg a második réteg gipszkarton a szokásos ragasztóhoz van kötve. Ha a mennyezet világításra van felszerelve, akkor csak olyan speciális vízálló lámpákat szabad használni, amelyek magas páratartalmú helyiségekben használhatók.

Ha a csavarok nincsenek beágyazva a gipszkarton lapra, akkor nézze meg a következő videót.

A mennyezet behelyezése a fürdőszobába fémkeret használata nélkül:

 • A plafon előkészítése. Először is meg kell megszilárdítani a kátyúk és a repedések, majd feldolgozni és mennyezeti lap gipszkarton primer tartani a magas szintű fertőtlenítés. A lapok közötti összeköttetéseket le kell hagyni a masztix anyaggal, amely vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Különleges ragasztót alkalmaznak a mennyezetre és a lapokra görgővel vagy festékkefével. Csak nedvességálló ragasztót kell használni. Ezután a lapokat ragasztják a mennyezethez és szorosan benyomják a felületre.
 • További védelem érdekében minden varratot és varratot tömítőanyaggal kell kezelni.
 • Amikor a mennyezet teljesen gipszkartonzattal van lezárva, speciális nedvességálló keveréket, burkolatot vagy festést végezhet.