Legfontosabb > Csapok

MDF panelek a fürdőszobában. Anyagkiválasztás és befejezési lépések

Az első kérdés, amely a fürdőszobai javítás megkezdése előtt merül fel, az a legjobb anyag a befejezéshez. A fürdőszobában a hőmérséklet és páratartalom folyamatos változása miatt ellenáll a nedvességnek, a penésznek és a mikroorganizmusoknak. Az egyik lehetséges felület az MDF panelek a fürdőszobában.

A befejező anyag kiválasztása

Az MDF egy befejező anyag, amelyet a következő képen láthat. Számos jelentős előnye van:

 • Egyszerű telepítés. A fürdőszoba MDF-panelekkel történő befejezése nem igényel falak összehangolását vagy a régi bevonatok eltávolítását. A szerelési munkákhoz nem használnak speciális professzionális felszerelést, munkájuk során gyakorlatilag nincs por, piszok és hulladék.
 • Sokoldalúságát. A panelek mind falra, mind mennyezetre alkalmazhatók. A nedvesség ellenállása mellett ez az anyag bizonyos hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Környezetbarát és biztonságos. MDF panelek a fürdőszobában - környezetbarát anyag, jellemzői hasonlítanak a fára. Az MDF sokkal jobb, mint az MDF panelek a fürdőszobában, mivel nem epoxigyanták és fenol készítik őket. MDF a fürdőszobában, még a hatása alatt a magas páratartalom és a hőmérséklet nem bocsát ki mérgező vagy káros anyagokat.
 • Könnyű gondozás. Annak érdekében, hogy a fürdőszobát tiszta legyen, időről időre elegendő ahhoz, hogy nedves szivaccsal távolítsa el a port. Súlyosabb szennyeződések vagy foltok esetén a nedvességálló MDF-et a fürdőszobában egy speciális mosószerrel le kell mosni.

Ezenkívül ez a befejező anyag viszonylag alacsony költséggel jár, és a különböző színek és textúrák lehetővé teszik a panelek bármely belső tér kiválasztását.

Fontos! Az MDF egyetlen gyenge pontja a felső réteg, védő és díszítő funkcióval. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a védőfólia minden sérülése csökkenti az anyag vízállóságát.

Hogyan válasszuk ki az MDF-et a fürdőszobában?

Az MDF egy viszonylag új befejező anyag, amelyet finom fűrészpor száraz préselésével gyártanak a nyomás és a magas hőmérséklet hatása alatt. Annak ellenére, hogy az anyag fából készült, ellenáll a nedvességnek.

MDF vízálló fürdőszoba panelek változhatnak formában, lemez vastagsága és mérete. Az MDF formájában van rack, lemez és lemez. A gereblye panelek szélessége nem haladja meg a 28 cm-t, ezek meglehetősen hosszú sínek (legfeljebb 3,8 m), vastagsága 8-14 mm. Ez a fajta panel könnyen telepíthető. MDF csempézett falpanelek a fürdőszobában 30 és 98 cm közötti oldalhosszúságú négyzetek formájában kaphatók.

A különböző árnyalatok és textúrák burkolólapainak felhasználásával eredeti fürdőszobai designt hozhat létre. A csempe segítségével különböző mintákat és mintákat rendezhet, zónás térben. MDF lapok a fürdőszobához meglehetősen nagy elemek, mérete 1,25 * 2,5 m. Az MDF laplemezek a legalkalmasabbak egy nagy négyzet alakú fürdőszobához. Az MDF lemezek telepítése egy kis időt vesz igénybe, és az ízületek száma minimális.

Nedvességálló bevonattal ellátott fa panelek

Megjegyzés: Minél nagyobb az anyag vastagsága, annál nagyobb a terhelhetősége. A polcok, szekrények és egyéb bútorok biztonságosan rögzíthetők a panelekhez.

A finomítás módjától függően az MDF panelek laminálhatók, festhetők vagy furniturok. Mindenekelőtt a fürdőszoba és a WC számára illik az első két típus panelje. A furnérozott paneleket ritkán használják fel, mivel előzetes költséges feldolgozást igényelnek.

Az MDF panelek kiválasztása a fürdőszobai falakhoz, akkor is meg kell vásárolnia a szükséges kiegészítő elemeket az ízületek és sarokelemek tömítésére és díszítésére. A helyiség elrendezésétől és a felhasznált anyagtól függően különféle díszlécek is szükségesek: csatlakozás, mennyezet, elöl, indítás stb.

Fürdőszoba befejező lépések

A befejező MDF fürdőszobai panelek többféle módon kivitelezhetők. A módszer megválasztása sok tényezőtől függ, elsősorban az anyag formája, a falakon lévő szabálytalanságok jelenléte, a helyiség területe.

Ha a falak felülete viszonylag lapos, és a fürdőszoba területe olyan, hogy nem ajánlott csökkenteni azt egy fakeret felépítésével, érdemes a ragasztóval ragasztani a beszerelési módszert.

Mielőtt a fürdőt MDF lapokkal ragasztanák, szükség van a csekély kis rendellenességek kijavítására. Ezután állítsa be a kiinduló öntést, amelyből a panelek beszerelése megtörténik. Ez a legmegfelelőbb megoldás az MDF lapka vagy laplemezek kiválasztásakor. A panelek rögzítésének megbízhatósága érdekében a ragasztót az egész felületen vékony, cikcakk csíkkal kell felhúzni, egymástól 5-10 cm távolságra. A szoba befejezése után szükséges az ízületek és a sarkok díszítése.

Ha a falak sok szabálytalanságot mutatnak, és a befejezés a fürdőszoba és a WC-vel ellátott MDF rack-panelekből történik, az előkészítő szakaszban gondoskodni kell a lécek elrendezéséről. 10 * 30 mm-es fémburkolatokból vagy fémprofilból készült, és a falhoz rögzítőcsavarokkal van rögzítve. Az MDF további rögzítésére szolgáló csíkok a panelek szerelési irányára merőlegesen vannak elhelyezve, 40-60 cm távolságra egymástól. Kezdetben az induló öntvényt telepítették és rögzítették. MDF nedvességálló fürdőszoba panelek a kerethez rögzíthető csavarokkal vagy szögekkel. Ehhez használhat építőipari tűzőgépet is. A végső lépés az ízületek és a sarkok tömítése.

következtetés

A panelek rögzítésének módját is használhatja klipszel. Ehhez meg kell vásárolnia a szükséges alkatrészeket a burkolat kitöltéséhez. A lezárás folyamata során a kapocs a falhoz rögzített panel hornyába kerül. A következő csík a felszerelés után elrejti a rögzítőt.

Tipp: Az MDF-panelek behelyezése a fürdőszobába, javasoljuk, hogy szilikonokat alkalmazzanak a panelek ízületeire a vízálló anyag javítása érdekében.

Nedvességálló MDF

Egy alternatív anyag az építőiparban a természetes faanyaghoz, a különböző bútorok díszítéséhez és gyártásához csempézett fa anyagokat használnak, amelyek széles körű fogyasztói minőséggel rendelkeznek. A legnépszerűbb MDF-nek nevezhető, amely ligninnel ragasztott száraz szálakra épül.

Az MDF nedvességállósága

Vízálló MDF, szemben a szokásos, sűrűbb. Ennek eredményeként a lemez nem duzzad meg, és a felületét nem pusztítja el a kondenzátum. A nagy nyomáson végzett száraz préseléssel az MDF nem érzékeny a nedvességre, nagy szilárdsággal és keménységgel jellemezhető, ugyanakkor plaszticitással a feldolgozás során. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik falpanelek, konyhai elemek, konyharészek, fürdőszoba bútorok alapját.

A nedvességállóságot egy speciális ragasztókompozícióval érik el, amely MUF (melamin ureum formaldehid - melamenovinoformaldehid) komponensekből áll, melyet hatékony polimerizációs rendszer jellemez.

Az így kapott lemezeket nedves helyiségekben használják, kizárólag az épület belsejében, és ellenállnak a véletlen vízzel történő érintkezésnek. Az ilyen lemezeket melamin, laminált PVC fóliával vonják be, és különböző befejező anyagokkal vannak bevonva. Ezt az anyagot hagyományos gépekkel fűrészelni és őrölni.

Nedvességálló MDF lapokat használnak:

 • belsőépítészet
 • mint bútoralkatrészek
 • partíciók létrehozása
 • olyan területeken, ahol nedvességtől védeni kell
 • kiállítási standok, kioszkok készítéséhez
 • mint csomagolóanyag
 • innen lábazat és gerendák, valamint ablakpárkányok.

A nedvességálló MDF előnyei a következők:

 • esztétika
 • ökológiai és higiéniai tökéletesség
 • kemény felület
 • a duzzadás és a hajlítás hiánya
 • a könnyű megmunkálás
 • nagy kopásállóság
 • kis súly, a fahoz képest.

MDF nedvességálló panelek

Ezek a panelek ideálisak a fürdőben és a konyhában való használatra. Más helyiségekben az ilyen anyagokat ritkán használják. A panelek nagyon hasonlítanak a burkolólapokhoz.

A panelek nedvességálló MDF-ből készülnek, amelyet különleges összetételű kezeléssel kezelnek. Az MDF-ből készült nedvességálló paneleket a legmodernebb technológiák felhasználásával modern berendezésekkel fejlesztették ki.

Az ilyen nedvességálló falpanelek előnyei a következők:

 • esztétika
 • Különböző hibákat elrejthet, például egyenlőtlenségeket
 • az egyszerű telepítés és a telepítés különböző módjai. A telepítési módok függenek a helyiség elrendezésétől, a partíciók jelenlététől, valamint a nyersanyagoktól, amelyekből létrehoznak.
 • egyszerű használat. Az ilyen panelek könnyen vághatók, nem kell speciális szerszámokat vásárolni. A nagy méret miatt a telepítés nagyon gyors.
 • környezetbarát, tartós, praktikus
 • fényes panelek használata esetén a szoba vizuálisan bővül
 • elfogadható költség
 • A panelek bármely irányba felszerelhetők - a fal mentén vagy a falon át, akár átlósan is
 • telepítés után egy al-panel hely marad, amely helyet lehet a rejtett kábelezésnek és kiegészítő szigetelésnek.

Az ilyen anyagot fából vagy fémkerettel lehet felszerelni, ami időigényesebb lehet. Lehetőség van telepíteni a "folyékony köröm" használatával is. Ez az opció akkor használható, ha az alap sima és egyenletes. A szinte minden anyagot imitáló színek és textúrák legszélesebb skálája lehetővé teszi, hogy tökéletesen illeszkedjenek a belső térbe.

Ma a boltokban nedvességálló paneleket vásárolhat három típusból:

 • A rackpanelek nagyon hasonlítanak a hagyományos befejező burkolatokhoz. Az anyagot speciális rögzítők (bilincsek) segítségével rögzítik. Az ilyen panelek lehetővé teszik, hogy vizuálisan megoldja az alacsony mennyezetű problémák megoldását függőleges burkolatokkal a falakon.
 • A járólapok négyzetek vagy téglalapok formájában készülnek. Ennek az anyagnak a fő célkitűzései: a mennyezet befejeződése, egyedi dísztárgyak és minták létrehozása, a különböző textúrák és árnyalatok ötvözésével. Ezek a lapok nagyon hasonlítanak a csempékhez, mozaikokhoz, márványokhoz és még sok máshoz.
 • A lap nedvességálló MDF panelje meglehetősen nagy formátumot eredményez, ami befolyásolja a telepítési sebességet. Ez a legkevesebb ízületet eredményezi. A lapok dísze vagy mintája lehet. A fajta nagyon széles.

Meg kell jegyeznünk, hogy a nedvességálló MDF panelek teljesen természetesek és környezetbarátek, mivel különféle karbamidgyantákat használnak gyártásuk során, amelyek nem okoznak ártalmat az emberi egészségre.

Nedvességálló lemez MDF panelek a fürdőszoba falakhoz (típusok és beépítés)

Működési szempontból a zuhanyzó nagyon összetett helyiség. Mindig magas a páratartalom, a kondenzátum és a hőmérséklet ingadozása.

A fürdőszoba befejező anyagai, ellentétben a lakóterület többi részével, fokozott jellemzőkkel kell rendelkezniük. A negatív tényezők sikeres kezelése mellett a nyersanyagoknak maguknak is képesnek kell lenniük.

Gyakran ezek a funkciók a zuhanyzóban kerámia burkolatokat végeznek. Természetesen ilyen öröm nagyon drága! Azonban a modern technológiák újfajta befejező anyagokat képviselnek - nedvességálló MDF panelek a fürdőszobában. Számos előnye van, amelyek révén jelentősen megtakaríthat pénzt, időt és idegeket. Ma ezek a termékek a cserép teljes választékává váltak.

Erősségek és gyengeségek

Érdemes megjegyezni, hogy nem mindenki engedheti meg magának költséges anyagokat, hogy díszítse a falakat a zuhanyzóban. Az MDF fürdőszobai panelek hatékony módja annak, hogy kilépjenek ebből a helyzetből. Ezek különböznek a rendelkezésre állásban, a tartósságban és a tartósságban is. Kényelmesen fel vannak szerelve a falra. A laptermékeket nem csak fahulladékból készítik, hanem speciálisan feldolgozott faanyagokból is.

A falak MDF paneljei folyamatosan keresnek a hazai piacon. Általában cserép helyett a zuhanyzóban használják őket. A falon levő lap termékek nem rosszabbak a kerámiakomponenseknél, miközben jelentősen nyerik az árat. Emellett az MDF vonzó megjelenésű, téglalap alakú, nincs széle a széleknél vagy a végeinél. A nedvességálló falpanelek erősségei:

 1. könnyű telepítés;
 2. hosszú élettartam;
 3. egyszerű feldolgozás;
 4. elfogadható ár;
 5. jó hőszigetelés;
 6. nagy szilárdság;
 7. környezetbarát anyag;
 8. egyszerű használat;
 9. széles választékban.

Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a lapmodellek kombinálhatók más befejező anyagokkal. A falra szerelhetők kővel, a csempe alatt, valamint más típusú felületeken is.

A panelek méretei lehetővé teszik a termékek használatát minden zuhanyzóban, függetlenül a területétől. A nedvességálló MDF egyaránt alkalmas mind a kis helyiségekben, mind pedig egy kiterjedt fürdőszobában.

Azonban érdemes megemlíteni, hogy a fürdőszobai laplemezeknek vannak hátrányai. Ez abszolút normális, mivel manapság nehézséget jelent a gyengeségek nélküli anyag bemutatása. Emellett megfelelő képességgel elkerülheti a kellemetlen helyzeteket. Jelenleg az MDF-termékeknek a következő hátrányai vannak:

 • alacsony ütésállóság;
 • gyenge karcolásállóság;
 • tűzveszély.

Jellemzői szerint a falon lévő nedvességálló lemezek magas működési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ami a hiányosságokat illeti, itt érdemes komolyan venni őket. A kockázat mértékét azonban nem szabad eltúlozni, mert a gyengeségek minimalizálhatók, például a lemezterületet a munkaterület közelében nem építhetik fel. Más mutatók esetében az anyag elvben nincs szükség ajánlásokra.

Telepítési jellemzők

Annak érdekében, hogy rögzítse a modell különböző méretű a falakon a fürdőszoba nem igényel különleges készségeket. Nagyon egyszerűen a fal MDF telepítése nagyon egyszerű, de saját árnyalatai vannak. Számos panel van a dobozra szerelve, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítési folyamatot. Ezen felül, ha a zuhanyzók falai simaak, akkor előkészítés nélkül befejezheti.

Azonban, ha vannak hibák a falfelületen, azokat javítani kell. A falat alapozó, vakolt vagy giposkartonovye tömbökkel kell használni. Az utóbbi lehetőség nemcsak a felület szintjét teszi lehetővé, hanem egy újat hoz létre. Az előkészítés után a helyiség mérése szükséges. Ezenkívül szükséges, hogy a nedvességálló panelek több napig álljanak a fürdőszobában. Ez lehetővé teszi számukra az akklimatizációt és az új körülményekhez való alkalmazkodást.

Ezután kapnak olyan tulajdonságokat, amelyek megfelelnek a zuhanyzó hőmérsékletének és a páratartalomnak. A legjobb, ha különféle méretű laplemezeket rögzít a falon egy speciális keretkerettel. Ez lehetővé teszi a kommunikáció, például a világítás bekötését. Ez a módszer kis hibákra való bevonásra alkalmas, amelyeket el kell rejteni. A fali MDF-et csavarokkal, speciális záróelemekkel, klipszekkel vagy szögekkel szerelik fel.

A telepítés a nedvességálló termék sarkából indul. Érdemes tudni, hogy egy kisebb lyuk jobb lesz a későbbi műveletek szempontjából. Továbbá, ha unatkozik a láda opcióval, akkor egy idő után felesleges problémák nélkül eltávolítható. Alkalmas olyan emberek számára, akik gyakran szeretik a belső tér stílusát a fürdőszobában. Külön figyelemre méltó, hogy a falpanelek felszerelése mind fém alapra, mind pedig más anyagú szerkezettel történhet.

Ragasztó opció

A nedvességálló MDF termékeket a fürdőszobában ragasztással csak sík felületen lehet rögzíteni. A megoldások segítségével különböző méretű modellek elég szilárdan vannak a falra. Azonban a bontáskor nagyban bonyolítja a folyamatot. Ezzel a módszerrel helytakarékos, valamint a helyiség nedvességállóságának javítására. A laplemezeket legfeljebb 5 mm-es ragasztórétegre kell fektetni.

Ezenkívül a ragasztókompozíciót legjobban egy fogazott simítóval lehet bevinni, mivel ez lehetővé teszi a különböző felületek - a panel és a fal közötti hatékonyabb kötődést. Annak érdekében, hogy a berendezést a termék alsó sarkából indíthassuk, Ezután folytassa az MDF oldalra történő felhelyezését, és véget érjen. Így analógiával a következő sorozatokat alkalmazzák.

A kinyúló ragasztó nem kenhető, hanem a felesleges keverék eltávolítása. A nedvességálló termékek közötti távolság nem haladhatja meg az 1,5 mm-t. A hatékonyság növelése érdekében egy tömítőanyagot szilikon komponenssel kell alkalmazni. Ez lehetővé teszi a bevonat nedvességállóságának növelését. Ezen kívül használhatunk díszléceket a panelek közötti rések díszítésére.

Ez a módszer nem csak vizuálisan takarja el az ízületeket, hanem javítja a helyiség működési jellemzőit is. Kiderült, hogy az MDF-panelek nedvességálló és környezetbarát anyagok, amelyek minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek a nagy páratartalmú és hőmérséklet-változó helyiségben való használatra. a fürdőszobában.

Nedvességálló MDF panelek: előnyök és hátrányok

A zuhanyzó működtetésekor világossá válik, hogy meglehetősen bonyolult helyiség. Ez szorosan kapcsolódhat ahhoz a tényhez is, hogy a zuhanyzóban lévő páratartalom mindig megnövekszik, a kondenzátum magas szintje és a hőmérsékleti ingadozások nagy amplitúdója.

Mindezeket figyelembe véve arra a következtetésre juthatunk, hogy a továbbfejlesztett tulajdonságokkal rendelkező finisanyagok kiválasztása szükséges. A szóban forgó terméknek nemcsak a negatív tényezők hatását kell megítélnie, hanem könnyen telepíthető is.

Megállíthatja a választását egy kerámia burkolaton, mivel megfelel a fent leírt jellemzőknek. De egy jelentős hátránya is van - túl sok a költség. De a modern technológiáknak köszönhetően van egy másik lehetőség a piacon, amely szintén megfelel az összes követelménynek, ugyanakkor azonban megfizethető áron is eltér. Ez az anyag nedvességálló MDF panelek.

Az új generáció anyagaihoz kötődnek, így a cserép méltó alternatívája lehet. Mind az előnyök, mind a hátrányok.

Megszerzésük előtt érdemes feltárni a pozitív és negatív jellemzőket.

Ennek köszönhetően lehetőség nyílik a megfelelő következtetések levonására, a pénz, az idegek és az idő megtakarításának biztosítására.

Előnye és hátránya

A legfőbb hátránya a kiváló minőségű anyagoknak a zuhanykabinok befejezéséhez a magas költségek. De ahogy korábban már említettük, az MDF panelek létrehozásakor találtak kiutat. A panelek nagyon hatékonyak a fürdőszobák számára: hozzáférhetőek, tartósak, tartósak, praktikusak, kényelmesek és könnyen felszerelhetők.

Az MDF panelek gyártásához szükséges nyersanyagok a fűrészpor és egyéb faanyagok.

Az anyagot elsősorban apró morzsák kialakulásának különös módján dolgozzák fel. Ezután a magas hőmérséklet és nyomás hatására végzett száraz préselés a kívánt alakot veszi fel.

Meg kell jegyezni, hogy a hazai piacon az MDF panelek iránti stabil kereslet jellemzi.

Számos jelentős előnyük van:

 • könnyű és egyszerű telepítés, ami nagyon is lehetséges, hogy végezze el a saját kezét (nem szükséges eltávolítani a régi bevonat és szintező, telepítése is elvégezhető a rendelkezésre álló eszközök nélkül szakmai felszerelések, a működés során gyakorlatilag nincs kosz, por, hulladék);
 • sokoldalúsága (nemcsak a falak, hanem a mennyezetek befejezésére is alkalmas);
 • tartósság (ha megfelelően használják, MDF-ből több mint 10 évig tart);
 • szilárdság;
 • nedvességállóság;
 • antiszeptikus tulajdonságok (olyan panelek, amelyeket olyan anyagokkal kezelnek, amelyek védik a penész és a gombák kialakulását);
 • egyszerű gondozás (a szennyeződés nedves szivacsból tisztítható a felületről);
 • elfogadható ár;
 • könnyű vágás;
 • Különböző szerelési lehetőségek lehetségesek;
 • kiváló hőszigetelők;
 • a panelek nyersanyagai ökológiailag tisztaek;
 • meglehetősen széles skálát mutatott be.

A fentiek mellett a megvizsgált alapanyag bármilyen más finomanyaggal kombinálható. Például sok kő vagy csempe bevonattal ellátott MDF panel kombinációja - ez az egyik legvonzóbb megjelenés. Különböző bevonatok is kombinálhatók.

És mivel a panelek többféle méretben is vannak, használhatók különböző helyiségekben lévő zuhanyzókban.

Az MDF-panelek ellenállása a magas páratartalom hatására nagy területű fürdőszobákban is használható.

A nagyszámú pozitív oldal ellenére negatív szempontok is jellemzőek az MDF panelek számára. Azonban nem szabad félnie ettől: ez minden más befejező anyagra érvényes, mindegyiknek megvannak a mínuszai. A negatív megnyilvánulások elkerülése segít az ilyen panelek telepítéséhez és működtetéséhez.

Az MDF-panelek ellenére általában a következők szerepelnek:

 • alacsony ütésállóság;
 • könnyen károsíthatja a felületet, például a karcolásokat;
 • megbízhatatlanság a tűzbiztonság tekintetében.

Tehát az MDF panelek nagy teljesítményt mutatnak, bizonyos hátrányok ellenére. De komoly magatartást kell fenntartania velük szemben, mert a rossz megközelítéssel valóban problémákat okozhatnak. Ugyanakkor a hátrányok túlzása haszontalan - a helyes megközelítés biztosítja a kiszabadulást tőlük, ráadásul ezek egyáltalán nem jelennek meg.

Továbbá ne fejezze be a munkahelyet ilyen panelekkel: mert a felület sebezhetősége könnyen megsérülhet.

Általánosságban elmondható, hogy az egyedi ajánlások anyagának összes mutatója nem igényel.

A befejező anyag fajtái

Az első fajta, amelyet szeretnék megvizsgálni, a csempe változat. A faj neve formájához kapcsolódik - ez a csempe alakja. Az ilyen csempe azonban különböző méretben készül (30 és 98 cm közötti oldalhosszúsággal). Ennek az opciónak az előnye a szokatlan, eredeti és látványos megjelenés képessége. A kreativitás megmutatása után kombinálhatja a különböző árnyalatokat, vagy különleges hatásokat hozhat létre a textúrák kombinálásával - mindez csak a zuhanyzást díszíti. A csempézett MDF panelek is könnyedén telepíthetők: ragasztóval ragasztható a falhoz.

A következő nézetet a lemezes MDF panelek képviselik. Ahogy a neve is mutatja, egy befejező anyag áll a lécek, amelyek lehetnek különböző hosszúságú (legfeljebb 3,8 m), szélessége (maximum 28 cm-es) és vastagsága (8 és 14 mm-es). E sokszínűségnek köszönhetően minden vágy és igény kielégíthető, beleértve a kis pénzügyi lehetőségeket is.

Ezeket az MDF-paneleket fém vagy fadarabra kell szerelni.

És rögzítheti őket zárójelekkel vagy csavarokkal. A legnépszerűbb tábla sínek formájában, ha egy kis terület telephelyén szeretné kovácsolni.

Van egy fajta, amelyet lemezlapok képviselnek. Ezek meglehetősen nagy elemek formájában készülnek (1,25 * 2,5 m). Ezt a típust általában egy érdekes helyiség létrehozására használják egy nagy területen lévő szobában. A könnyű és gyors telepítés megkülönbözteti - elegendő ragasztóval rögzíteni. A csontozatok az ízületek elrejtésére használhatók. A lemezlapok szerkezete is különböző lehet, így könnyen beilleszthető bármilyen stílus belsejébe. De azt kell mondani, hogy általában egy ilyen finomító anyag egy nagyszerű lehetőség az elülső felület vágására.

Nedvességálló MDF

Nedvességálló MDF árlista

Műszaki követelmények nedvességálló MDF Korosten vastagság 9-12mm

A fizikai-mechanikai tulajdonságok tekintetében az MDF szilárd préselt lemezek megfelelnek a táblázatban szereplő adatoknak:

MDF lapok szabványai

Sűrűség, kg / m3, nem kevesebb

Duzzadt lemez vastagsága,%

Hajlítószilárdság, MPa

MDF rugalmassági modulusa, MPa

Szakítószilárdság, MPa

Kibocsátási osztály, E1 (formaldehid tartalom mg / g)

Műszaki követelmények nedvességálló MDF Korosten vastagság 12-19mm

A fizikai-mechanikai tulajdonságok tekintetében az MDF szilárd préselt lemezek megfelelnek a táblázatban szereplő adatoknak:

MDF lapok szabványai

Sűrűség, kg / m 3, nem kevesebb

Duzzadt lemez vastagsága,%

Hajlítószilárdság, MPa

MDF rugalmassági modulusa, MPa

Szakítószilárdság, MPa

Kibocsátási osztály, E1 (formaldehid tartalom mg / g)

Műszaki követelmények nedvességálló MDF gyártáshoz Belgium

Műszaki specifikáció + szabvány

EN 324-1 vastagsága

Sűrűség EN 323

EN 310 hajlítóerő

Rugalmassági modulus EN 310

Erő EN 319

Duzzanat / 24u EN 317

Szakítószilárdság V313 EN 321

Duzzanat V313 EN 321

Az MDF lemezek kiváló minőségű fából készülnek, és gyártásuk során nagy mennyiségű formaldehidtartalmú és más egészségre veszélyes összetevőket használnak.

Nedvességálló MDF gyártás A Korosten különböző abban, hogy ugyanolyan sűrűsége van a lemez vastagságában. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően ideális a marólapok marására.

Megkülönböztető tulajdonságok

Számos paraméter esetében ez az anyag jelentősen megelőzi a közönséges laminált MDF lapokat. Minden kereskedelmi forgalomban kapható MDF lap és nedvességálló panel:

 • kiváló hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek;
 • esztétikai;
 • tökéletesen környezetbarát és higiénikus módon.
 • kemény felülete van;
 • ne duzzadjon nedves környezetben, és ne lógjon a gőzből;
 • könnyen megmunkálható szabványos szerszámokkal.

A nagynyomású száraz préselés módszerével nyert termékek nedvességre nem hajlamosak, nagy a szilárdságuk, keménységük és egyidejű plaszticitásuk a feldolgozás során. Ez lehetővé teszi számukra mind falimérlegként, mind konyhai elemek, fürdőszobai készletek, stb. Előállítását.

Nedvtartalom-ellenálló MDF-t vásárolunk csak a legjobb hazai és európai gyártók, a nem minőségi termékek minőségét. Mivel minden vállalat ugyanazt a gyártási technológiát alkalmazza, az ár elsősorban a lapok méretétől és vastagságától függ. Az összes termék tanúsítvánnyal rendelkezik, és az orosz körülmények között bebizonyosodott.

Jelölés, szállítás és tárolás

Minden lemezcsomaghoz egy címkét kell elhelyezni, jelezve:

 • a gyártó országának neve;
 • a gyártó címe;
 • a gyártó neve;
 • terméknév;
 • a műszaki feltételek kijelölése;
 • a szállítási, tárolási és felhasználási szabályokat;
 • lemezek márkája;
 • lemezek mérete, mm;
 • kibocsátási osztály;
 • a lemezek darabszámát darabokban és m2-ben;
 • a gyártás dátuma, változás;

MDF lapok szállítása esetén a lemezek védelme mechanikai sérülések, eső és hó ellen.
Szilárd préselésű MDF lemezek szállításához minden szállítmány alkalmas, az áruk szállítására vonatkozó szükséges szabályok betartásával.
A lemezt zárt helyiségekben tárolják, legfeljebb 70% relatív páratartalommal és legfeljebb 25 ° C-os hőmérsékleten.

A gyártó garanciája

A gyártó garantálja, hogy az MDF farostlemez megfelel az összes bejelentett műszaki jellemzőnek, feltéve, hogy a fogyasztó betartja a felhasználási, szállítási és tárolási feltételeket.
Garantált eltarthatósági idő - A lemezek gyártásának dátumától számított 12 hónap.

Fürdőszobai MDF nedvességálló panelek - hogyan válasszon anyagot plating

A költséghatékony anyagok nem mindig a legjobbak, ezért sok tulajdonos inkább eredeti megoldásokat, például nedvességálló MDF-paneleket szeretne javítani. A megbízhatóság érdekében vitatkozhatnak a PVC-vel.

A faalapú anyag alkalmas a fürdőszobának?

Ez egészen természetes kérdés, hiszen a fa meglehetősen lenyűgözőnek tűnik, még akkor is, ha ez egy panel, amelyet préseltek a forgácsokból, de ugyanakkor mindannyian emlékszünk arra, hogy a fa szálak mennyire szívják fel a nedvességet. Azonban figyelembe kell venni a falpanelek szerkezetének sűrűségét, amelyet gyakran nagyon nagy nyomás alatt préselnek. Végül is olyan fürdõ, ahol a páratartalom nagyon magas, a legegyszerûbb a szokásos lemezekhez való átlapozással, például a csapágyazással, ami nagyon jól elnyeli a vizet. Mit kell mondani az olyan anyagokról, mint a nedvességálló panelek, MDF, forgácslap és farostlemez, amelyeket sok gyártó a fürdőszobában tesz, kiemelve a vízállóságukat, mint különálló termékkategóriát.

Fürdőszobai kivitelben

A faforgácslemezek előnye, hogy használatuk során nagyon kicsi a befejező idő az egyes lapok nagy területének köszönhetően. Egyes típusok dekoratív tulajdonságai nagyon magasak. Különösen az MDF dombornyomott és 3D-s textúrájú. Ezenkívül ezek a lemezek tökéletesen illeszkednek a kézzel történő feldolgozáshoz (speciális szerszámokkal) a szálig, mert nagyon apró frakciókból préselik, amelyek finom por formájában vannak elkülönítve. Egyébként az MDF különösen vízálló, de később részletesen leírjuk.

Mennyire hatékonyak a finom diszperziós frakciók lemezei?

Tehát annak érdekében, hogy a víz ne kerüljön be az anyagba, nagyon nagy sűrűségűnek kell lennie, és a nagyon apró faanyagok száraz préselése miatt ez a minőség az MDF panelekben leginkább hangsúlyos. Ebben az esetben a termelést magas hőmérséklet és kötőanyagok alkalmazásával végezzük, amelyek fűtött állapotban impregnálják a fafrakciókat. Különösen a karbamid gyantákat használják, ezek a legbiztonságosabbak a formaldehid kibocsátás szempontjából - olyan illékony anyag, amely nagyon káros a szervezet számára. Ezekben a gyantákban, melaminnal kombinálva, a formaldehid tartalom elhanyagolható.

MDF fürdőszoba

Ami a sűrűséget illeti, lehetséges olyan értékek elérése, mint a 600-800 kg / m 2, aminek következtében a nedvesség egyszerűen nem talál üregeket a frakciók között, amelyek egyébként már kötőanyaggal telítettek. Ne felejtsd el a természetes csatlakozó lignint, amely felmelegszik a fa rostokból. Így megfelelő lemezvastagsággal számolhatunk az anyag nagy szilárdságára és megbízhatóságára. Ezért a fürdőszobában drága klinker cserepek helyett MDF dekorációs panelekkel is meg lehet csinálni, bár nehéz ezeket olcsónak nevezni. De a tartósság és a szinte teljes vízzáróság miatt nyilvánvaló az ilyen bevonat használatának előnye.

Farostlemez, mint költségvetési lehetőség a falburkoláshoz

Ha ennek az anyagnak a sűrűsége és az MDF-re gyengébb, akkor kicsit, és csak azért, mert a farostlemez gyártásában használt frakciók meglehetősen nagyok. A szintetikus gyanták, a paraffin és a gyanta felhasználása nagynyomású forró préseléssel kombinálva azonban nedvességálló és legfontosabb, tartós paneleket biztosít. A tűlevelű fajták néha dominálnak a fából készült szálak keverékében, ami jelentősen megnöveli az anyag ellenállását vízre nagy préselés után, amikor a gyanta részlegesen felszabadul a frakciókból. Különösen tartós osztályú panelek előállításához további impregnálást alkalmaznak a pectol-talamolajjal, ami növeli a nedvességállóságot.

A fürdőszobában különböző osztályú MDF paneleket lehet használni, de a bitumenes a legalkalmasabb, gyakorlatilag nem esik deformálódásra a vízzel való tartós érintkezés során. Javasoljuk, hogy válasszon olyan márkájú anyagokat, mint például a T-B, vagyis a nem finomított szilárd lemezek, amelyek magas vízállósággal rendelkeznek. Ezek valószínűleg a legolcsóbbak az elfogadható lehetőségek közül. A T-SV márkájú falburkolat ára magasabb lesz, ami szilárd faszerkezetként értelmezhető, amelynek finom fafrakciókat tartalmazó dekoratív bevonata réteg, valamint nagy vízállóságú. A második lehetőség előnyös, mivel nem igényel további festést, lakkozást vagy ragasztást.

Mennyire megbízható a faforgácslap fürdőkádaként?

Ez az anyag a legolcsóbb, mint a korábban tárgyalt két másik rostszál. Azonban a legalacsonyabb szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik, bár különálló osztályokra van osztva. Különösen a környezetbiztonság érdekében az E1 szabvány szerint gyártott paneleket kell kiválasztani, formaldehid kibocsátásuk elhanyagolható, ami még a gyermekbútorok gyártásához is megengedett. Európában az ilyen lemezeket jelenleg nagyrészt gyártják.

Megfelel egy fürdőszoba forgácslapnak

Az E2 szabvány azonban messze nem tiltott mindenütt, és nagyon könnyű összetéveszteni a két osztály paneljeit.

Ezért ajánlatos a terméktanúsítványt ellenőrizni a vásárlás előtt, mivel a formaldehidnek a testre gyakorolt ​​hatása a fürdőszobában kis szellőzéssel különösen erős lesz. A vízállóság a második és ugyanolyan fontos követelmény, amikor ilyen paneleket használnak a fürdőszobai trimmeléshez. Ebben a tekintetben a faforgács sokkal rosszabb, mint az MDF és MDF, mert a szerkezet lazabb. A szabványos forgácslemez lapok legjobb mutatója a nedvesség felszívódása 20%, az átlag 30%. De ez az érték csak akkor érhető el, ha teljesen felszívja a forgácslapot a vízben, általában a duzzanat kevésbé kritikus.

A PA osztály egyéni márkái, amelyekben a nedvesség felszívódása nem haladja meg az 5% -ot. Ezek különösen nagy sűrűségű (kb. 750 kg / m 2) anyagok, laminált bevonattal és gyakran lakkozással vannak ellátva, de ezek költsége megfelelhet a szokásos vízálló MDF paneleknek. Figyelem! A legmagasabb vízállóságú fedőlapok általában zölden festettek, ami könnyű felismerni őket vásárláskor.

Falburkolási lehetőségek préselt fafrakciókkal

Először is meg kell jegyeznünk, hogy az MDF, a farostlemez és a forgácslap geometriája különböző lehet. Vannak lemezek, csempe és valójában falfestékek, és ez a fajta mind a hagyományos, mind a vízálló márkákra vonatkozik. Az első lehetőség a leginkább hasonlít egy ragasztott táblahoz, és az ilyen csíkok mind vízszintesen, mind függőlegesen rögzíthetők, az első esetben a tér vizuálisan bővül, a második pedig a mennyezet kissé magasabbnak tűnik. A burkolólapok fából készült csempéknek tűnnek, és hasonló módon használhatják őket, vagyis ragasztóként. És végül, leveles - a leginkább jellemző és ismerős sok változata nagy dimenziók.

A fürdőkád nedvességálló lemezei

Figyelemre méltó, hogy a rack típusnál a legjobb a padlólap használata, ez a lehetőség tökéletes abban az esetben, ha a falak nagyon egyenetlenek. Ebben az esetben a vízszintes rács alatt lévő rudakat függőlegesen kell elhelyezni, és fordítva függőlegesen - vízszintesen. A síneket speciális tartókkal kell összekötni. A csempézési lehetőségeknél, függetlenül méretétől, a ragasztó a fürdőszobában jobban használható vízálló. A fa keretére való felszerelés meglehetősen nehéz, mivel olyan csavarok, sapkák használatát jelenti, amelyek elölről láthatók. A lapos MDF, farostlemez és forgácslap mind a padlón, mind a ragasztón szerelhető fel, de az első esetben a megbízhatóság nagyobb lesz.

A fürdőszobai falak behelyezése előtt ajánlatos az anyagot normális nappali helyiségben tárolni egy napra, mivel a raktározási körülmények általában száraz raktárhelyiséget jelentenek. Ennek eredményeképpen a nagy nedvességtartalmú helyiségbe történő áthelyezés túlságosan éles lehet a lemezek cseppjével, ami a legjobban nem érinti őket. DSP a telepítés előtt jobb, ha alaposan előkezelt, és erre a célra használható, jó víztaszító tulajdonságokkal. A nedvesség kezeléséhez 1: 1 lakk a fa és a fehér szeszesital keverékéhez. Ha az anyag elülső oldala rétegelt vagy más díszítő réteggel van bevonva, az alapozót a hátsó felületre és a végekre kell felhordani, ami szintén felvihető.

Nedvességálló MDF.

A fa nem szereti a nedvességet. Nem csak a vízzel való közvetlen érintkezés, hanem a magas páratartalom is veszélyes a fa, valamint a fa alapú panelek és MDF különösen. A 70% -nál nagyobb relatív páratartalmú helyiségek lehetnek otthon, például a fürdőszobában vagy a konyhában.

A fa az építési szakasz alatt is magas páratartalomnak kitéve. Ez történhet mind a kedvezőtlen időjárási körülményektől, mind attól a ténytől, hogy a falak vakolását és a padló feltöltését követően az épületen belüli relatív páratartalom elérheti a 90% -ot vagy annál többet.

A fa nedves környezetben való jelenléte meghibásodásához vezet (duzzanat, sodródás), és lemezes anyagok esetében a nedvességnek nagyon negatív hatása lehet a műszaki jellemzőire (például merevségre, hajlító szilárdságra). Nem kizárt az anyag gátlása a gomba által.

A Rikkone cég olyan MDF lemezeket kínál, amelyeket nedves környezetben lehet használni. Ezek a lemezek valójában nedvességálló ragasztóval készültek. Ez a ragasztó az úgynevezett MUF (melamin ureum formaldehid - melomin karbamid formaldehid) komponensekből áll, amelyek hatásos kikeményítő rendszerrel rendelkeznek.

Ezek a lemezek nedves környezetben (de csak beltérben) használhatók és képesek ellenállni a véletlen vízzel való érintkezésnek. A nedvességálló MDF-t sokkal kevésbé duzzad és lineáris terjeszkedés jellemzi a megnövekedett páratartalom hatására, mint a hagyományos MDF. A vízzel való rövid érintkezés (pl. Az eső a helyszínen) nem befolyásolja jelentősen a mechanikai tulajdonságokat. A nedvességálló MDF lemezek melamin, laminált PVC filmmel bélelve lehetnek, és mindenféle megoldás nélkül bármilyen anyaggal bevonhatók. A szerszámokat szabványos szerszámokkal vághatja és darabolhatja.

Nedvességálló MDF lapok gyártói.

Korosten növényi MDF.

Jelenleg a Korosten MDF üzem által gyártott nedvességálló MDF a legjobb ár-minőség arány. A legmodernebb felszerelés és a kiváló minőségű anyagok lehetővé teszik olyan lapok előállítását, amelyek nem rosszabbak a legjobb európai modelleknél. Az ukrán üzem kedvezőbb területi elhelyezkedése és az egyszerűsített vámeljárás lehetővé teszi számunkra, hogy az MDF-et olyan áron kínáljuk, amely lényegesen alacsonyabb, mint az európai anyagok árai.

Normál formátumok és vastagsága nedvességálló MDF Korosten MDF üzem

MDF nedvességálló

MDF nedvességálló


Nedvességálló MDF nedves körülmények között. Nagy sűrűségű, szilárd felületű MDF. A lemez minimális terhelésnek és duzzadásnak van kitéve magas páratartalmú körülmények között. Az Umidax 100% puhafából készül, és nincs durva rostja a felületen. A kályha nagyon könnyen kezelhető és alacsony formaldehid-kibocsátással (E1 fokozat) rendelkezik.

* - raktári program

Műszaki adatok

MDF általános specifikációi


Az UMIDAXB ® megfelel az EN 622-5 szabvány 1. opciójának (opció), ciklikus vizsgálatnak, amelyben a tűzhely vízbe merül, fagyasztva és végül megszárítva. Ezt a ciklust háromszor megismételjük, majd a próbadarabokat megvizsgáljuk az elkötelezettség duzzanata és belső ereje szempontjából.

Cím: RUSSIA, Moszkva, sz. Tervezett szakasz d.1, p.1, of.10
Telefonszám: 8-495-646-75-76
Kapcsolattartó személy: Galina, Marina, Tatiana
E-mail: [email protected]

HÍREK

A TAMBURAT LEMEZETETT NÉLKÜL.

ÚJ.

STONE furnér.

ÚJ KEDVEZMÉNY RENDSZER.

A FOOTABLE MATERIAL!

ÚJ FORMÁK.

MDF lapos, 3050 mm hosszú.

Lap nedvességálló falpanelek - a legjobb az összes panel

A cikkből megtudhatja a nedvességálló lemezpanelek a fürdőszobában. A lapos modulok nagyok. A rack és csempe vastagjai sokkal kisebb területen vannak.

Ez a tény különböző telepítési technológiát eredményez. A lapokat fából készült keretre kell helyezni. A csavarok a csarnok falához csatlakoznak. A modulok viszont folyékony körmökkel vannak rögzítve.

Általános információk

Különböző anyagokból készült lapos nedvességálló panelek méltó alternatívát jelentenek a kerámia burkolatokhoz. Kétségtelen előnyük van - olcsó. A nedvességálló falpanelek a fürdőszobába sokkal kevesebb csempe kerülnek (többször is).

Ugyanakkor kiváló teljesítményt nyújtanak.

A modern építőanyagok piaca minden ízlés és minden kérés esetén paneleket kínál. A költség mellett a nedvességálló lapok sokkal könnyebben rögzíthetők.

A burkolólapok elhelyezése bizonyos mértékű élményt igényel. Gyakran szükség van egy mester szolgáltatására, amely tovább növeli a javítási / belsőépítészeti költségvetést.

A fürdőszobai falburkolatok nehézségek nélkül és készséggel állíthatók le. A cseréhez hasonlóan nincs szükség tökéletesen lapos falra. Maguk is elrejtik a görbületet és a szabálytalanságokat.

Lap nedvességálló falpanelek

Ez az építőanyag ellenáll a biológiai hatásoknak. A lapokat nem kell rothadásnak, penésznek és nedvességnek kitenni. A panelek nem igényelnek komplex ellátást - egyszerű vízzel és szappannal moshatók. Az építőanyagot nem lehet törékenynek és törékenynek nevezni.

Általában ellenáll a fizikai stressznek. Az ilyen panelek tökéletesen megfelelnek a folyosónak és a konyhának. A konyhában üvegfalpanelek is használhatók.

És végül, az utolsó plusz kitűnő megjelenés.

A fürdőszoba szép és szép lesz. A nagyméretű választék az építőanyagok piacán lehetővé teszi a kívánt minta és színtartomány kiválasztását. Segítségével a kád tökéletesen illeszkedik az ötlethez.

Ezek az előnyök segítették a nedvességálló paneleket a népszerűség elérése érdekében, és rendkívül gyakori megoldást jelentenek a belsőépítészet számára.

A nedvességálló falpanelekről bővebb információ a videóról:

Részletesebben vegye figyelembe a fajokat. Az anyag szerint általában három fő típusra oszlik.

A lemezfal nedvességálló MDF lemezek fő hátránya a szintetikus filmből készült vékony védőréteg.

A film megkarcolhat, ha véletlenül megüt, és elveszítheti megjelenésszerű megjelenését.

A PVC műanyag lemezek nehézek.

Ennek eredményeképpen a kötőelemek bonyolultabbak, több fogyóeszköz szükséges, és a munkaerőköltségek emelkednek.

Forgácslap, farostlemez

Az asztalos és farostlemez falitábláit a legjobb megoldásnak nevezhetjük. A két korábbi mínusz a chipboard panelek esetében minimális.

A belsőépítészeti laplemezek a legnagyobb méretűek (legfeljebb 2,5 m hosszúak lehetnek), a szalag és csempe modulok sokkal kisebb méretűek. A nagyméretű lap a legalkalmasabb a tágas szobákhoz, beleértve a fürdőszobákat is.

A lapok használatának nyilvánvaló előnye kisebb ízületek és varratok. A felület simább és simább lesz.

A lemezmodulon a gyártó az egész képet is elhelyezheti, például egy kő alatt, vagyis több részből nem kell összeszerelni, ami ismét javítja a megjelenést.

A világ és az orosz építőanyagok piacán a Georgia Pacific (USA), a KANFOR (Kanada) és a PLAY GEM (Brazília) vállalatok megérdemelték a népszerűséget. De a belföldi partnerek szintén jó teljesítményt mutatnak, áron általában, olcsóbbak lesznek.

A termék megválasztásakor a hardverraktárban figyeljen a zsetonokra, zsibbadásokra és bontásokra. A modulokat a teljes hosszúság és szélesség mentén kell ellenőrizni, és nem csak egyéni szakaszokat.

felszerelés

A telepítés előkészítő szakaszban kezdődik. A helyiség méréséből áll, kiszámítva a szükséges anyagok mennyiségét.

Az európai szabványok szerint a vakolat bármilyen vastagságú bevonatnak nevezhető, amely megoldásból készül, és a kondicionálás után eléri a fogyasztói minőségeket. A linkre kattintva megismerkedhetnek a lakberendezés különböző díszítő vakolatával.

A kéregbogár vakolatot egy különleges mintával különböztetjük meg, amely hasonlít a fához, amelyet a bogárlárvák evettek. Itt minden a kézben lévő alkalmazás technológiájáról szól.

A javítás tervezésekor fontos, hogy ne csak mennyi anyag szükséges a munkához, de mennyi időre van szükség ehhez. Itt megtudhatja, hogy a padló esztrich mennyire szárad.

A laplemezeket a falhoz próbálják megnézni, hogyan lehet a legjobban vágni és illeszteni őket a fürdőszoba meglévő méreteihez.

A szerelés folyamán nem szabad megfeledkeznie a villamosenergia-hálózat alatti helyeknek - jelölje meg és vágja el a helyet a jövőbeli nyílásokhoz, fényforrásokhoz stb.

A szerelési modulok - ládák létrehozása.

A ragasztóanyagon a nagy terület és tömeg miatt nagyon rossz lesz. Ehhez a fadarabokat csavarokkal rögzítik a falra. A sávot speciális megoldásnak kell alávetni a gomba és a penész ellen.

Ellenkező esetben rövid idő elteltével az egész szerkezet elromlik és eloszlik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a keret néhány centiméter (3-4 centiméter) helyet foglal a szobában. A munkaterv kiszámításánál és elkészítésénél szem előtt kell tartani.

Közvetlenül a fa lapokhoz vannak csatlakoztatva a folyékony szögekhez. A ragasztókészítményt felvisszük a keret felületére, nyomjuk meg a modult, nyomjuk le és a ragasztó teljesen megszáradjon. A tömítéseket és a réseket tömítőanyaggal kell lezárni.

A szerszámból szabványos mérőeszközökre, fogyóeszközökre, kötőelemekre, fából készült gerendákra, kirakós játékokra, kézifűrészekre lesz szükség.

következtetés

A nedvességálló panelek legelőnyösebb anyaga a forgácslap vagy a farostlemez. Az MDF-modulok hátránya egy vékony védőréteg, rendkívül könnyű karcolás és károsodás.

A PVC-változat más okból is rossz - a panelek sűrűsége és tömege elég nagy. Ez negatív hatással van a telepítési folyamatra, nagyon erős keretet igényel, ami növeli a munkaerőköltségeket és javítja a költségeket.

MDF panelek a fürdőszobában (44 fotó): hogyan kell kiválasztani és telepíteni

A fürdőszobai MDF falpanelek a közelmúltban jelentek meg a befejező anyagok piacán, és hamar gyorsan megnyerik helyüket a fürdőszobák alternatív tervezési lehetőségei között.

És ez nem véletlen. A cikkben azt fogjuk megtudni, hogy ez összefügg.

Fürdőszoba falburkolat

Számos előnye van annak, hogy a fürdőszobai MDF falpanelek kiváló anyagok.

 • elfogadható ár;
 • különböző textúrák és színek;
 • tartósság;
 • jó hangszigetelés;
 • egyszerű telepítés;
 • szerény gondozás;
 • nedvességállóság.

Ezek az MDF panelek hasonlóságúak a DVP-vel, csak sűrűsége 670 - 850 kg / m3. Az ilyen panelek gyártásának alapja az MDF lemezek.

Termelésük alapja finom száraz zsirok, amelyeket magas hőmérsékleten és nyomáson préselnek. Az ilyen panelek a magas páratartalmú helyiségekben használhatók, azaz konyhákban, fürdőszobákban, pincékben.

Technikai tulajdonságaik lehetővé teszik számukra, hogy a zuhanytálcákba is beépíthetők legyenek. Ezt a csomagoláson a csepp ikon jelzi.

A hangszigetelés és a hőszigetelés, a higiénia és a tartósság miatt a falpanelek nagyon jó minőségű anyagból készülnek, és képesek ellenállni bármilyen terhelésnek, lehetővé téve a szekrények, polcok és egyéb bútorok rögzítését a panelekhez.

A panelek különféle színei vannak. Azonban a különböző árnyalatok mellett vannak olyan panelek, amelyek különböző anyagokat utánzanak, például kerámia csempe, fa, kő és még sok más. Ezt tudatában úgy érzi, minket, mint egy ilyen anyag felhasználását a magas páratartalmú helyiségekben.

Ha úgy dönt, hogy díszíti a fürdőszoba falpanelek, akkor nem szükséges, hogy részt vegyen a speciális képzés, könnyen elvégezheti a telepítést magad, csak szüksége van vágy és egy kis időt.

A panelek beszerelésekor nem kell gondosan előkészíteni a falakat, elrejtik az összes érdességet és szabálytalanságot, továbbá:

 • elrejtheti az elektromos kábelt és a csöveket a burkolat mögött;
 • Belsőleg bármilyen tervezési megoldást hozhat létre.

A díszítőelemek hatalmas változata nagyszerű lehetőségeket kínál az érdekes és divatos megoldások létrehozásához, a különböző árnyalatok és a panelek textúrájának felhasználásával és kombinálásával, kifogástalan eredményeket érhet el.

MDF falpanelek

A panelek típusai

Többféle falpanel létezik:

 • Lapos falpanelek. Méretei miatt a befejező munka kevésbé időigényes, az ízületek számának csökkentésével. Méreteik 1,25 x 2,50 méter, vastagsága pedig 3-7 milliméter.

Lapos falpanelek

 • Táblázatos rácspanelek. Hosszú lemezek formájában készülnek, méreteik a következők: szélesség 130-280 mm, hossza 2500-3800 mm, vastagsága 8-14 mm.

Halmozott állványlemezek

 • Halmozott cseréppanelek. Négyzet alakúak, így egyszerűen bármilyen minta vagy minta elhelyezhető. A leggyakoribb méretek 30 x 30 - 95 x 95 cm.

Halmozott csempe panelek

Alapítvány előkészítése

Tehát, ha úgy döntesz, hogy magad telepíti a paneleket, akkor a fentiek szerint ez a munka nem nagy dolog, de vannak még néhány árnyalat és tulajdonságok is. Az első lépés az, hogy előkészítse a falak alapját a fürdőszobában.

 1. Le kell vágnia a háttérképet, ha van ilyen. Azokban a helyeken, ahol rosszul szedték őket, elhagyhatja őket.
 2. Vigyük fel a felületet egy alapozóval (mivel a fürdőszoba nagyon magas páratartalmú, esetünkben szükséges). Az alapozó megakadályozza a penészedést és elterjedését.

Eszközök és anyagok

 • önoltó hullámosság,
 • csavarhúzó,
 • kalapács,
 • csavarok (bolha),
 • önmetsző csavarok 25 mm hosszú,
 • SD és DD profilok.

Ha a fürdőszobában lévő mennyezet be van burkolva, akkor a reflektorok és a medálok is szükségesek.

Javasoljuk, hogy paneleket telepítsen a mennyezetről:

 • Az egyik sarkon meg kell találni a legalacsonyabb pontot, a vízszintet használva.
 • Menjen el ebből a pontból valahol körülbelül 5 cm-re, és rajzoljon vízszintes vonalat a helyiség peremén.
 • A 6x60 mm-es "gyors rögzítés" segítségével az UD-profilt a jelzett vonal mentén a falhoz rögzítse.

UD profil telepítése

Fontos: Sok fából készült keretet építenek, de nem szabad megmentenie a gyártás során.

Szakemberek azt mondják, hogy a fa idővel változik, és ez az MDF deformációjához és duzzadásához vezet. Ez azt jelenti, hogy meg kell indítani a javítást.

 • Ezután minden 60-70 cm-rel a mennyezeten rögzítse a felfüggesztéseket 4 - 6 cm-es "gyors rögzítés" rögzítőelemekkel. Ehhez 6 mm átmérőjű lyukakat kell fúrni az alapon. A profilok felfüggesztésre vannak rögzítve. Univerzális keret kész.

Az SD-profil telepítése

Ügyeljen a figyelemre: Az ilyen keret (esztergálás) nem csak az MDF szereléséhez, hanem a gipszkarton és a műanyag szereléséhez is ideális.

A panelek telepítése előtt a mennyezeti lámpáknak meg kell húzniuk az összes vezetéket.

 • Az első szalagot a sarokprofilhoz öncsavarró csavarokkal rögzítse, és hátulról rögzítse a keret minden profiljához ragasztószalaggal.
  A panel felhelyezésével gyorsan elkészítheti a mennyezetet. A lámpák alatt lyukakat kell fúrni és felszerelni.

Falra szerelhető

Most menjen közvetlenül a falak telepítéséhez:

 • Kezdje el mérni azokat a falakat, amelyekhez ezek a panelek csatlakoznak. A falfelületnek hibátlannak, egyenletesnek, egyenletesnek és száraznak kell lennie.

MDF panelek falra szerelése

 • A vízálló panelek a helyiség hőmérsékletére és nedvességtartalmára való adaptálásához, 48 órával a munka megkezdése előtt, azokat a falhoz kell helyezni.
  Próbálja meg és vágja le őket a szükséges méretre, vágja ki a helyeket csapok, aljzatok, és így tovább. A csempe alatt lévő paneleket úgy kell megmunkálni, hogy a burkolólapok varrása egybeessen a panelek között.

Ha úgy dönt, hogy a panelet formanyomtatás nélkül telepíti, akkor hagyja a távolságot 3 mm között. Ezt a csatlakozót alaposan le kell fedni szilikon vízálló tömítőanyaggal.

Annak érdekében, hogy a telepítés teljesen vízálló legyen, a panelek felső és alsó széleit tömítőanyaggal kell lezárni. A sarkok és az arcok, valamint az interpanel ajánlott a sima vízálló panelek márvány és gránit telepítésekor.

Ahhoz, hogy teljesen lezárja a hornyokat, szilikon tömítést alkalmazzon.

 • Most vízálló ragasztót kell felhelyezni a panel hátoldalára, ehhez egy korábban védett felületre lefelé kell helyezni.
  Ez segít 4-6 mm-es fogazású spatulával. A panelnek a falhoz való szoros illeszkedése érdekében határozottan nyomja meg a teljes hosszában.
 • Csak puha ruhával vagy szivaccsal kell törölni őket. A statikus feszültség enyhítésére azért, hogy megakadályozzák a por ragasztását, a panelek felületét antisztatikusan kell kezelni.
  A munka elvégzése után a bélés folyamat teljesnek tekinthető.

Tipp: A ragasztó kiválasztásakor ne tárolja, magas minőségűnek és vízállónak kell lennie.

Fontos: Vízálló panelek beszerelése a fürdőszobában nem ajánlott körmök használatát. Megrongálják a panel vízálló szerkezetét, és ez nedvesség behatolásához vezet, és egyszerűen tönkreteszi a panelt.

A fali panelek fő előnye, hogy lehetővé teszik, hogy egyszerűen módosítsák a lakás belsejét felár nélkül. Használhatók falak, mennyezetek díszítésében, boltívek, válaszfalak, oszlopok kialakításában. Ezek viszonylag egyszerűen telepíthetők és könnyen szétszerelhetők, és gondos kezeléssel újra felhasználhatók.

Az eredmény: A szépség, a megbízhatóság, az esztétika, a praktikusság, a higiéniai tanúsítás elérhetősége azt sugallja, hogy a falpanelek a legmagasabb minőségű és kedvező árú alapanyagok.