Legfontosabb > Tervezés

Nedvességálló MDF panelek: előnyök és hátrányok

A zuhanyzó működtetésekor világossá válik, hogy meglehetősen bonyolult helyiség. Ez szorosan kapcsolódhat ahhoz a tényhez is, hogy a zuhanyzóban lévő páratartalom mindig megnövekszik, a kondenzátum magas szintje és a hőmérsékleti ingadozások nagy amplitúdója.

Mindezeket figyelembe véve arra a következtetésre juthatunk, hogy a továbbfejlesztett tulajdonságokkal rendelkező finisanyagok kiválasztása szükséges. A szóban forgó terméknek nemcsak a negatív tényezők hatását kell megítélnie, hanem könnyen telepíthető is.

Megállíthatja a választását egy kerámia burkolaton, mivel megfelel a fent leírt jellemzőknek. De egy jelentős hátránya is van - túl sok a költség. De a modern technológiáknak köszönhetően van egy másik lehetőség a piacon, amely szintén megfelel az összes követelménynek, ugyanakkor azonban megfizethető áron is eltér. Ez az anyag nedvességálló MDF panelek.

Az új generáció anyagaihoz kötődnek, így a cserép méltó alternatívája lehet. Mind az előnyök, mind a hátrányok.

Megszerzésük előtt érdemes feltárni a pozitív és negatív jellemzőket.

Ennek köszönhetően lehetőség nyílik a megfelelő következtetések levonására, a pénz, az idegek és az idő megtakarításának biztosítására.

Előnye és hátránya

A legfőbb hátránya a kiváló minőségű anyagoknak a zuhanykabinok befejezéséhez a magas költségek. De ahogy korábban már említettük, az MDF panelek létrehozásakor találtak kiutat. A panelek nagyon hatékonyak a fürdőszobák számára: hozzáférhetőek, tartósak, tartósak, praktikusak, kényelmesek és könnyen felszerelhetők.

Az MDF panelek gyártásához szükséges nyersanyagok a fűrészpor és egyéb faanyagok.

Az anyagot elsősorban apró morzsák kialakulásának különös módján dolgozzák fel. Ezután a magas hőmérséklet és nyomás hatására végzett száraz préselés a kívánt alakot veszi fel.

Meg kell jegyezni, hogy a hazai piacon az MDF panelek iránti stabil kereslet jellemzi.

Számos jelentős előnyük van:

 • könnyű és egyszerű telepítés, ami nagyon is lehetséges, hogy végezze el a saját kezét (nem szükséges eltávolítani a régi bevonat és szintező, telepítése is elvégezhető a rendelkezésre álló eszközök nélkül szakmai felszerelések, a működés során gyakorlatilag nincs kosz, por, hulladék);
 • sokoldalúsága (nemcsak a falak, hanem a mennyezetek befejezésére is alkalmas);
 • tartósság (ha megfelelően használják, MDF-ből több mint 10 évig tart);
 • szilárdság;
 • nedvességállóság;
 • antiszeptikus tulajdonságok (olyan panelek, amelyeket olyan anyagokkal kezelnek, amelyek védik a penész és a gombák kialakulását);
 • egyszerű gondozás (a szennyeződés nedves szivacsból tisztítható a felületről);
 • elfogadható ár;
 • könnyű vágás;
 • Különböző szerelési lehetőségek lehetségesek;
 • kiváló hőszigetelők;
 • a panelek nyersanyagai ökológiailag tisztaek;
 • meglehetősen széles skálát mutatott be.

A fentiek mellett a megvizsgált alapanyag bármilyen más finomanyaggal kombinálható. Például sok kő vagy csempe bevonattal ellátott MDF panel kombinációja - ez az egyik legvonzóbb megjelenés. Különböző bevonatok is kombinálhatók.

És mivel a panelek többféle méretben is vannak, használhatók különböző helyiségekben lévő zuhanyzókban.

Az MDF-panelek ellenállása a magas páratartalom hatására nagy területű fürdőszobákban is használható.

A nagyszámú pozitív oldal ellenére negatív szempontok is jellemzőek az MDF panelek számára. Azonban nem szabad félnie ettől: ez minden más befejező anyagra érvényes, mindegyiknek megvannak a mínuszai. A negatív megnyilvánulások elkerülése segít az ilyen panelek telepítéséhez és működtetéséhez.

Az MDF-panelek ellenére általában a következők szerepelnek:

 • alacsony ütésállóság;
 • könnyen károsíthatja a felületet, például a karcolásokat;
 • megbízhatatlanság a tűzbiztonság tekintetében.

Tehát az MDF panelek nagy teljesítményt mutatnak, bizonyos hátrányok ellenére. De komoly magatartást kell fenntartania velük szemben, mert a rossz megközelítéssel valóban problémákat okozhatnak. Ugyanakkor a hátrányok túlzása haszontalan - a helyes megközelítés biztosítja a kiszabadulást tőlük, ráadásul ezek egyáltalán nem jelennek meg.

Továbbá ne fejezze be a munkahelyet ilyen panelekkel: mert a felület sebezhetősége könnyen megsérülhet.

Általánosságban elmondható, hogy az egyedi ajánlások anyagának összes mutatója nem igényel.

A befejező anyag fajtái

Az első fajta, amelyet szeretnék megvizsgálni, a csempe változat. A faj neve formájához kapcsolódik - ez a csempe alakja. Az ilyen csempe azonban különböző méretben készül (30 és 98 cm közötti oldalhosszúsággal). Ennek az opciónak az előnye a szokatlan, eredeti és látványos megjelenés képessége. A kreativitás megmutatása után kombinálhatja a különböző árnyalatokat, vagy különleges hatásokat hozhat létre a textúrák kombinálásával - mindez csak a zuhanyzást díszíti. A csempézett MDF panelek is könnyedén telepíthetők: ragasztóval ragasztható a falhoz.

A következő nézetet a lemezes MDF panelek képviselik. Ahogy a neve is mutatja, egy befejező anyag áll a lécek, amelyek lehetnek különböző hosszúságú (legfeljebb 3,8 m), szélessége (maximum 28 cm-es) és vastagsága (8 és 14 mm-es). E sokszínűségnek köszönhetően minden vágy és igény kielégíthető, beleértve a kis pénzügyi lehetőségeket is.

Ezeket az MDF-paneleket fém vagy fadarabra kell szerelni.

És rögzítheti őket zárójelekkel vagy csavarokkal. A legnépszerűbb tábla sínek formájában, ha egy kis terület telephelyén szeretné kovácsolni.

Van egy fajta, amelyet lemezlapok képviselnek. Ezek meglehetősen nagy elemek formájában készülnek (1,25 * 2,5 m). Ezt a típust általában egy érdekes helyiség létrehozására használják egy nagy területen lévő szobában. A könnyű és gyors telepítés megkülönbözteti - elegendő ragasztóval rögzíteni. A csontozatok az ízületek elrejtésére használhatók. A lemezlapok szerkezete is különböző lehet, így könnyen beilleszthető bármilyen stílus belsejébe. De azt kell mondani, hogy általában egy ilyen finomító anyag egy nagyszerű lehetőség az elülső felület vágására.

Nedvességálló lemez MDF panelek a fürdőszoba falakhoz (típusok és beépítés)

Működési szempontból a zuhanyzó nagyon összetett helyiség. Mindig magas a páratartalom, a kondenzátum és a hőmérséklet ingadozása.

A fürdőszoba befejező anyagai, ellentétben a lakóterület többi részével, fokozott jellemzőkkel kell rendelkezniük. A negatív tényezők sikeres kezelése mellett a nyersanyagoknak maguknak is képesnek kell lenniük.

Gyakran ezek a funkciók a zuhanyzóban kerámia burkolatokat végeznek. Természetesen ilyen öröm nagyon drága! Azonban a modern technológiák újfajta befejező anyagokat képviselnek - nedvességálló MDF panelek a fürdőszobában. Számos előnye van, amelyek révén jelentősen megtakaríthat pénzt, időt és idegeket. Ma ezek a termékek a cserép teljes választékává váltak.

Erősségek és gyengeségek

Érdemes megjegyezni, hogy nem mindenki engedheti meg magának költséges anyagokat, hogy díszítse a falakat a zuhanyzóban. Az MDF fürdőszobai panelek hatékony módja annak, hogy kilépjenek ebből a helyzetből. Ezek különböznek a rendelkezésre állásban, a tartósságban és a tartósságban is. Kényelmesen fel vannak szerelve a falra. A laptermékeket nem csak fahulladékból készítik, hanem speciálisan feldolgozott faanyagokból is.

A falak MDF paneljei folyamatosan keresnek a hazai piacon. Általában cserép helyett a zuhanyzóban használják őket. A falon levő lap termékek nem rosszabbak a kerámiakomponenseknél, miközben jelentősen nyerik az árat. Emellett az MDF vonzó megjelenésű, téglalap alakú, nincs széle a széleknél vagy a végeinél. A nedvességálló falpanelek erősségei:

 1. könnyű telepítés;
 2. hosszú élettartam;
 3. egyszerű feldolgozás;
 4. elfogadható ár;
 5. jó hőszigetelés;
 6. nagy szilárdság;
 7. környezetbarát anyag;
 8. egyszerű használat;
 9. széles választékban.

Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a lapmodellek kombinálhatók más befejező anyagokkal. A falra szerelhetők kővel, a csempe alatt, valamint más típusú felületeken is.

A panelek méretei lehetővé teszik a termékek használatát minden zuhanyzóban, függetlenül a területétől. A nedvességálló MDF egyaránt alkalmas mind a kis helyiségekben, mind pedig egy kiterjedt fürdőszobában.

Azonban érdemes megemlíteni, hogy a fürdőszobai laplemezeknek vannak hátrányai. Ez abszolút normális, mivel manapság nehézséget jelent a gyengeségek nélküli anyag bemutatása. Emellett megfelelő képességgel elkerülheti a kellemetlen helyzeteket. Jelenleg az MDF-termékeknek a következő hátrányai vannak:

 • alacsony ütésállóság;
 • gyenge karcolásállóság;
 • tűzveszély.

Jellemzői szerint a falon lévő nedvességálló lemezek magas működési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ami a hiányosságokat illeti, itt érdemes komolyan venni őket. A kockázat mértékét azonban nem szabad eltúlozni, mert a gyengeségek minimalizálhatók, például a lemezterületet a munkaterület közelében nem építhetik fel. Más mutatók esetében az anyag elvben nincs szükség ajánlásokra.

Telepítési jellemzők

Annak érdekében, hogy rögzítse a modell különböző méretű a falakon a fürdőszoba nem igényel különleges készségeket. Nagyon egyszerűen a fal MDF telepítése nagyon egyszerű, de saját árnyalatai vannak. Számos panel van a dobozra szerelve, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítési folyamatot. Ezen felül, ha a zuhanyzók falai simaak, akkor előkészítés nélkül befejezheti.

Azonban, ha vannak hibák a falfelületen, azokat javítani kell. A falat alapozó, vakolt vagy giposkartonovye tömbökkel kell használni. Az utóbbi lehetőség nemcsak a felület szintjét teszi lehetővé, hanem egy újat hoz létre. Az előkészítés után a helyiség mérése szükséges. Ezenkívül szükséges, hogy a nedvességálló panelek több napig álljanak a fürdőszobában. Ez lehetővé teszi számukra az akklimatizációt és az új körülményekhez való alkalmazkodást.

Ezután kapnak olyan tulajdonságokat, amelyek megfelelnek a zuhanyzó hőmérsékletének és a páratartalomnak. A legjobb, ha különféle méretű laplemezeket rögzít a falon egy speciális keretkerettel. Ez lehetővé teszi a kommunikáció, például a világítás bekötését. Ez a módszer kis hibákra való bevonásra alkalmas, amelyeket el kell rejteni. A fali MDF-et csavarokkal, speciális záróelemekkel, klipszekkel vagy szögekkel szerelik fel.

A telepítés a nedvességálló termék sarkából indul. Érdemes tudni, hogy egy kisebb lyuk jobb lesz a későbbi műveletek szempontjából. Továbbá, ha unatkozik a láda opcióval, akkor egy idő után felesleges problémák nélkül eltávolítható. Alkalmas olyan emberek számára, akik gyakran szeretik a belső tér stílusát a fürdőszobában. Külön figyelemre méltó, hogy a falpanelek felszerelése mind fém alapra, mind pedig más anyagú szerkezettel történhet.

Ragasztó opció

A nedvességálló MDF termékeket a fürdőszobában ragasztással csak sík felületen lehet rögzíteni. A megoldások segítségével különböző méretű modellek elég szilárdan vannak a falra. Azonban a bontáskor nagyban bonyolítja a folyamatot. Ezzel a módszerrel helytakarékos, valamint a helyiség nedvességállóságának javítására. A laplemezeket legfeljebb 5 mm-es ragasztórétegre kell fektetni.

Ezenkívül a ragasztókompozíciót legjobban egy fogazott simítóval lehet bevinni, mivel ez lehetővé teszi a különböző felületek - a panel és a fal közötti hatékonyabb kötődést. Annak érdekében, hogy a berendezést a termék alsó sarkából indíthassuk, Ezután folytassa az MDF oldalra történő felhelyezését, és véget érjen. Így analógiával a következő sorozatokat alkalmazzák.

A kinyúló ragasztó nem kenhető, hanem a felesleges keverék eltávolítása. A nedvességálló termékek közötti távolság nem haladhatja meg az 1,5 mm-t. A hatékonyság növelése érdekében egy tömítőanyagot szilikon komponenssel kell alkalmazni. Ez lehetővé teszi a bevonat nedvességállóságának növelését. Ezen kívül használhatunk díszléceket a panelek közötti rések díszítésére.

Ez a módszer nem csak vizuálisan takarja el az ízületeket, hanem javítja a helyiség működési jellemzőit is. Kiderült, hogy az MDF-panelek nedvességálló és környezetbarát anyagok, amelyek minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek a nagy páratartalmú és hőmérséklet-változó helyiségben való használatra. a fürdőszobában.

MDF panelek a fürdőszobában (44 fotó): hogyan kell kiválasztani és telepíteni

A fürdőszobai MDF falpanelek a közelmúltban jelentek meg a befejező anyagok piacán, és hamar gyorsan megnyerik helyüket a fürdőszobák alternatív tervezési lehetőségei között.

És ez nem véletlen. A cikkben azt fogjuk megtudni, hogy ez összefügg.

Fürdőszoba falburkolat

Számos előnye van annak, hogy a fürdőszobai MDF falpanelek kiváló anyagok.

 • elfogadható ár;
 • különböző textúrák és színek;
 • tartósság;
 • jó hangszigetelés;
 • egyszerű telepítés;
 • szerény gondozás;
 • nedvességállóság.

Ezek az MDF panelek hasonlóságúak a DVP-vel, csak sűrűsége 670 - 850 kg / m3. Az ilyen panelek gyártásának alapja az MDF lemezek.

Termelésük alapja finom száraz zsirok, amelyeket magas hőmérsékleten és nyomáson préselnek. Az ilyen panelek a magas páratartalmú helyiségekben használhatók, azaz konyhákban, fürdőszobákban, pincékben.

Technikai tulajdonságaik lehetővé teszik számukra, hogy a zuhanytálcákba is beépíthetők legyenek. Ezt a csomagoláson a csepp ikon jelzi.

A hangszigetelés és a hőszigetelés, a higiénia és a tartósság miatt a falpanelek nagyon jó minőségű anyagból készülnek, és képesek ellenállni bármilyen terhelésnek, lehetővé téve a szekrények, polcok és egyéb bútorok rögzítését a panelekhez.

A panelek különféle színei vannak. Azonban a különböző árnyalatok mellett vannak olyan panelek, amelyek különböző anyagokat utánzanak, például kerámia csempe, fa, kő és még sok más. Ezt tudatában úgy érzi, minket, mint egy ilyen anyag felhasználását a magas páratartalmú helyiségekben.

Ha úgy dönt, hogy díszíti a fürdőszoba falpanelek, akkor nem szükséges, hogy részt vegyen a speciális képzés, könnyen elvégezheti a telepítést magad, csak szüksége van vágy és egy kis időt.

A panelek beszerelésekor nem kell gondosan előkészíteni a falakat, elrejtik az összes érdességet és szabálytalanságot, továbbá:

 • elrejtheti az elektromos kábelt és a csöveket a burkolat mögött;
 • Belsőleg bármilyen tervezési megoldást hozhat létre.

A díszítőelemek hatalmas változata nagyszerű lehetőségeket kínál az érdekes és divatos megoldások létrehozásához, a különböző árnyalatok és a panelek textúrájának felhasználásával és kombinálásával, kifogástalan eredményeket érhet el.

MDF falpanelek

A panelek típusai

Többféle falpanel létezik:

 • Lapos falpanelek. Méretei miatt a befejező munka kevésbé időigényes, az ízületek számának csökkentésével. Méreteik 1,25 x 2,50 méter, vastagsága pedig 3-7 milliméter.

Lapos falpanelek

 • Táblázatos rácspanelek. Hosszú lemezek formájában készülnek, méreteik a következők: szélesség 130-280 mm, hossza 2500-3800 mm, vastagsága 8-14 mm.

Halmozott állványlemezek

 • Halmozott cseréppanelek. Négyzet alakúak, így egyszerűen bármilyen minta vagy minta elhelyezhető. A leggyakoribb méretek 30 x 30 - 95 x 95 cm.

Halmozott csempe panelek

Alapítvány előkészítése

Tehát, ha úgy döntesz, hogy magad telepíti a paneleket, akkor a fentiek szerint ez a munka nem nagy dolog, de vannak még néhány árnyalat és tulajdonságok is. Az első lépés az, hogy előkészítse a falak alapját a fürdőszobában.

 1. Le kell vágnia a háttérképet, ha van ilyen. Azokban a helyeken, ahol rosszul szedték őket, elhagyhatja őket.
 2. Vigyük fel a felületet egy alapozóval (mivel a fürdőszoba nagyon magas páratartalmú, esetünkben szükséges). Az alapozó megakadályozza a penészedést és elterjedését.

Eszközök és anyagok

 • önoltó hullámosság,
 • csavarhúzó,
 • kalapács,
 • csavarok (bolha),
 • önmetsző csavarok 25 mm hosszú,
 • SD és DD profilok.

Ha a fürdőszobában lévő mennyezet be van burkolva, akkor a reflektorok és a medálok is szükségesek.

Javasoljuk, hogy paneleket telepítsen a mennyezetről:

 • Az egyik sarkon meg kell találni a legalacsonyabb pontot, a vízszintet használva.
 • Menjen el ebből a pontból valahol körülbelül 5 cm-re, és rajzoljon vízszintes vonalat a helyiség peremén.
 • A 6x60 mm-es "gyors rögzítés" segítségével az UD-profilt a jelzett vonal mentén a falhoz rögzítse.

UD profil telepítése

Fontos: Sok fából készült keretet építenek, de nem szabad megmentenie a gyártás során.

Szakemberek azt mondják, hogy a fa idővel változik, és ez az MDF deformációjához és duzzadásához vezet. Ez azt jelenti, hogy meg kell indítani a javítást.

 • Ezután minden 60-70 cm-rel a mennyezeten rögzítse a felfüggesztéseket 4 - 6 cm-es "gyors rögzítés" rögzítőelemekkel. Ehhez 6 mm átmérőjű lyukakat kell fúrni az alapon. A profilok felfüggesztésre vannak rögzítve. Univerzális keret kész.

Az SD-profil telepítése

Ügyeljen a figyelemre: Az ilyen keret (esztergálás) nem csak az MDF szereléséhez, hanem a gipszkarton és a műanyag szereléséhez is ideális.

A panelek telepítése előtt a mennyezeti lámpáknak meg kell húzniuk az összes vezetéket.

 • Az első szalagot a sarokprofilhoz öncsavarró csavarokkal rögzítse, és hátulról rögzítse a keret minden profiljához ragasztószalaggal.
  A panel felhelyezésével gyorsan elkészítheti a mennyezetet. A lámpák alatt lyukakat kell fúrni és felszerelni.

Falra szerelhető

Most menjen közvetlenül a falak telepítéséhez:

 • Kezdje el mérni azokat a falakat, amelyekhez ezek a panelek csatlakoznak. A falfelületnek hibátlannak, egyenletesnek, egyenletesnek és száraznak kell lennie.

MDF panelek falra szerelése

 • A vízálló panelek a helyiség hőmérsékletére és nedvességtartalmára való adaptálásához, 48 órával a munka megkezdése előtt, azokat a falhoz kell helyezni.
  Próbálja meg és vágja le őket a szükséges méretre, vágja ki a helyeket csapok, aljzatok, és így tovább. A csempe alatt lévő paneleket úgy kell megmunkálni, hogy a burkolólapok varrása egybeessen a panelek között.

Ha úgy dönt, hogy a panelet formanyomtatás nélkül telepíti, akkor hagyja a távolságot 3 mm között. Ezt a csatlakozót alaposan le kell fedni szilikon vízálló tömítőanyaggal.

Annak érdekében, hogy a telepítés teljesen vízálló legyen, a panelek felső és alsó széleit tömítőanyaggal kell lezárni. A sarkok és az arcok, valamint az interpanel ajánlott a sima vízálló panelek márvány és gránit telepítésekor.

Ahhoz, hogy teljesen lezárja a hornyokat, szilikon tömítést alkalmazzon.

 • Most vízálló ragasztót kell felhelyezni a panel hátoldalára, ehhez egy korábban védett felületre lefelé kell helyezni.
  Ez segít 4-6 mm-es fogazású spatulával. A panelnek a falhoz való szoros illeszkedése érdekében határozottan nyomja meg a teljes hosszában.
 • Csak puha ruhával vagy szivaccsal kell törölni őket. A statikus feszültség enyhítésére azért, hogy megakadályozzák a por ragasztását, a panelek felületét antisztatikusan kell kezelni.
  A munka elvégzése után a bélés folyamat teljesnek tekinthető.

Tipp: A ragasztó kiválasztásakor ne tárolja, magas minőségűnek és vízállónak kell lennie.

Fontos: Vízálló panelek beszerelése a fürdőszobában nem ajánlott körmök használatát. Megrongálják a panel vízálló szerkezetét, és ez nedvesség behatolásához vezet, és egyszerűen tönkreteszi a panelt.

A fali panelek fő előnye, hogy lehetővé teszik, hogy egyszerűen módosítsák a lakás belsejét felár nélkül. Használhatók falak, mennyezetek díszítésében, boltívek, válaszfalak, oszlopok kialakításában. Ezek viszonylag egyszerűen telepíthetők és könnyen szétszerelhetők, és gondos kezeléssel újra felhasználhatók.

Az eredmény: A szépség, a megbízhatóság, az esztétika, a praktikusság, a higiéniai tanúsítás elérhetősége azt sugallja, hogy a falpanelek a legmagasabb minőségű és kedvező árú alapanyagok.

Fürdőszobai MDF nedvességálló panelek - hogyan válasszon anyagot plating

A költséghatékony anyagok nem mindig a legjobbak, ezért sok tulajdonos inkább eredeti megoldásokat, például nedvességálló MDF-paneleket szeretne javítani. A megbízhatóság érdekében vitatkozhatnak a PVC-vel.

A faalapú anyag alkalmas a fürdőszobának?

Ez egészen természetes kérdés, hiszen a fa meglehetősen lenyűgözőnek tűnik, még akkor is, ha ez egy panel, amelyet préseltek a forgácsokból, de ugyanakkor mindannyian emlékszünk arra, hogy a fa szálak mennyire szívják fel a nedvességet. Azonban figyelembe kell venni a falpanelek szerkezetének sűrűségét, amelyet gyakran nagyon nagy nyomás alatt préselnek. Végül is olyan fürdõ, ahol a páratartalom nagyon magas, a legegyszerûbb a szokásos lemezekhez való átlapozással, például a csapágyazással, ami nagyon jól elnyeli a vizet. Mit kell mondani az olyan anyagokról, mint a nedvességálló panelek, MDF, forgácslap és farostlemez, amelyeket sok gyártó a fürdőszobában tesz, kiemelve a vízállóságukat, mint különálló termékkategóriát.

Fürdőszobai kivitelben

A faforgácslemezek előnye, hogy használatuk során nagyon kicsi a befejező idő az egyes lapok nagy területének köszönhetően. Egyes típusok dekoratív tulajdonságai nagyon magasak. Különösen az MDF dombornyomott és 3D-s textúrájú. Ezenkívül ezek a lemezek tökéletesen illeszkednek a kézzel történő feldolgozáshoz (speciális szerszámokkal) a szálig, mert nagyon apró frakciókból préselik, amelyek finom por formájában vannak elkülönítve. Egyébként az MDF különösen vízálló, de később részletesen leírjuk.

Mennyire hatékonyak a finom diszperziós frakciók lemezei?

Tehát annak érdekében, hogy a víz ne kerüljön be az anyagba, nagyon nagy sűrűségűnek kell lennie, és a nagyon apró faanyagok száraz préselése miatt ez a minőség az MDF panelekben leginkább hangsúlyos. Ebben az esetben a termelést magas hőmérséklet és kötőanyagok alkalmazásával végezzük, amelyek fűtött állapotban impregnálják a fafrakciókat. Különösen a karbamid gyantákat használják, ezek a legbiztonságosabbak a formaldehid kibocsátás szempontjából - olyan illékony anyag, amely nagyon káros a szervezet számára. Ezekben a gyantákban, melaminnal kombinálva, a formaldehid tartalom elhanyagolható.

MDF fürdőszoba

Ami a sűrűséget illeti, lehetséges olyan értékek elérése, mint a 600-800 kg / m 2, aminek következtében a nedvesség egyszerűen nem talál üregeket a frakciók között, amelyek egyébként már kötőanyaggal telítettek. Ne felejtsd el a természetes csatlakozó lignint, amely felmelegszik a fa rostokból. Így megfelelő lemezvastagsággal számolhatunk az anyag nagy szilárdságára és megbízhatóságára. Ezért a fürdőszobában drága klinker cserepek helyett MDF dekorációs panelekkel is meg lehet csinálni, bár nehéz ezeket olcsónak nevezni. De a tartósság és a szinte teljes vízzáróság miatt nyilvánvaló az ilyen bevonat használatának előnye.

Farostlemez, mint költségvetési lehetőség a falburkoláshoz

Ha ennek az anyagnak a sűrűsége és az MDF-re gyengébb, akkor kicsit, és csak azért, mert a farostlemez gyártásában használt frakciók meglehetősen nagyok. A szintetikus gyanták, a paraffin és a gyanta felhasználása nagynyomású forró préseléssel kombinálva azonban nedvességálló és legfontosabb, tartós paneleket biztosít. A tűlevelű fajták néha dominálnak a fából készült szálak keverékében, ami jelentősen megnöveli az anyag ellenállását vízre nagy préselés után, amikor a gyanta részlegesen felszabadul a frakciókból. Különösen tartós osztályú panelek előállításához további impregnálást alkalmaznak a pectol-talamolajjal, ami növeli a nedvességállóságot.

A fürdőszobában különböző osztályú MDF paneleket lehet használni, de a bitumenes a legalkalmasabb, gyakorlatilag nem esik deformálódásra a vízzel való tartós érintkezés során. Javasoljuk, hogy válasszon olyan márkájú anyagokat, mint például a T-B, vagyis a nem finomított szilárd lemezek, amelyek magas vízállósággal rendelkeznek. Ezek valószínűleg a legolcsóbbak az elfogadható lehetőségek közül. A T-SV márkájú falburkolat ára magasabb lesz, ami szilárd faszerkezetként értelmezhető, amelynek finom fafrakciókat tartalmazó dekoratív bevonata réteg, valamint nagy vízállóságú. A második lehetőség előnyös, mivel nem igényel további festést, lakkozást vagy ragasztást.

Mennyire megbízható a faforgácslap fürdőkádaként?

Ez az anyag a legolcsóbb, mint a korábban tárgyalt két másik rostszál. Azonban a legalacsonyabb szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik, bár különálló osztályokra van osztva. Különösen a környezetbiztonság érdekében az E1 szabvány szerint gyártott paneleket kell kiválasztani, formaldehid kibocsátásuk elhanyagolható, ami még a gyermekbútorok gyártásához is megengedett. Európában az ilyen lemezeket jelenleg nagyrészt gyártják.

Megfelel egy fürdőszoba forgácslapnak

Az E2 szabvány azonban messze nem tiltott mindenütt, és nagyon könnyű összetéveszteni a két osztály paneljeit.

Ezért ajánlatos a terméktanúsítványt ellenőrizni a vásárlás előtt, mivel a formaldehidnek a testre gyakorolt ​​hatása a fürdőszobában kis szellőzéssel különösen erős lesz. A vízállóság a második és ugyanolyan fontos követelmény, amikor ilyen paneleket használnak a fürdőszobai trimmeléshez. Ebben a tekintetben a faforgács sokkal rosszabb, mint az MDF és MDF, mert a szerkezet lazabb. A szabványos forgácslemez lapok legjobb mutatója a nedvesség felszívódása 20%, az átlag 30%. De ez az érték csak akkor érhető el, ha teljesen felszívja a forgácslapot a vízben, általában a duzzanat kevésbé kritikus.

A PA osztály egyéni márkái, amelyekben a nedvesség felszívódása nem haladja meg az 5% -ot. Ezek különösen nagy sűrűségű (kb. 750 kg / m 2) anyagok, laminált bevonattal és gyakran lakkozással vannak ellátva, de ezek költsége megfelelhet a szokásos vízálló MDF paneleknek. Figyelem! A legmagasabb vízállóságú fedőlapok általában zölden festettek, ami könnyű felismerni őket vásárláskor.

Falburkolási lehetőségek préselt fafrakciókkal

Először is meg kell jegyeznünk, hogy az MDF, a farostlemez és a forgácslap geometriája különböző lehet. Vannak lemezek, csempe és valójában falfestékek, és ez a fajta mind a hagyományos, mind a vízálló márkákra vonatkozik. Az első lehetőség a leginkább hasonlít egy ragasztott táblahoz, és az ilyen csíkok mind vízszintesen, mind függőlegesen rögzíthetők, az első esetben a tér vizuálisan bővül, a második pedig a mennyezet kissé magasabbnak tűnik. A burkolólapok fából készült csempéknek tűnnek, és hasonló módon használhatják őket, vagyis ragasztóként. És végül, leveles - a leginkább jellemző és ismerős sok változata nagy dimenziók.

A fürdőkád nedvességálló lemezei

Figyelemre méltó, hogy a rack típusnál a legjobb a padlólap használata, ez a lehetőség tökéletes abban az esetben, ha a falak nagyon egyenetlenek. Ebben az esetben a vízszintes rács alatt lévő rudakat függőlegesen kell elhelyezni, és fordítva függőlegesen - vízszintesen. A síneket speciális tartókkal kell összekötni. A csempézési lehetőségeknél, függetlenül méretétől, a ragasztó a fürdőszobában jobban használható vízálló. A fa keretére való felszerelés meglehetősen nehéz, mivel olyan csavarok, sapkák használatát jelenti, amelyek elölről láthatók. A lapos MDF, farostlemez és forgácslap mind a padlón, mind a ragasztón szerelhető fel, de az első esetben a megbízhatóság nagyobb lesz.

A fürdőszobai falak behelyezése előtt ajánlatos az anyagot normális nappali helyiségben tárolni egy napra, mivel a raktározási körülmények általában száraz raktárhelyiséget jelentenek. Ennek eredményeképpen a nagy nedvességtartalmú helyiségbe történő áthelyezés túlságosan éles lehet a lemezek cseppjével, ami a legjobban nem érinti őket. DSP a telepítés előtt jobb, ha alaposan előkezelt, és erre a célra használható, jó víztaszító tulajdonságokkal. A nedvesség kezeléséhez 1: 1 lakk a fa és a fehér szeszesital keverékéhez. Ha az anyag elülső oldala rétegelt vagy más díszítő réteggel van bevonva, az alapozót a hátsó felületre és a végekre kell felhordani, ami szintén felvihető.

Fürdőszoba falpanelek

A belsőépítészeti építőanyagok piacán egyre több fajta van. Nedvességálló falpaneleket kínálunk a fürdőszobában, megfizethető áron. Ezek a panelek csak belsőépítészetre alkalmasak. Katalógusunk több mint 2000 ezer opciót és színes paneleket kínál, és Moszkvában olcsóbban vásárolhat.

A kiváló minőségű fotók részletes tulajdonságokkal is segítik a választást. Most megrendelheti, és mi lesz szállítás Moszkvában és más régiókban.

Nedvességálló MDF.

A fa nem szereti a nedvességet. Nem csak a vízzel való közvetlen érintkezés, hanem a magas páratartalom is veszélyes a fa, valamint a fa alapú panelek és MDF különösen. A 70% -nál nagyobb relatív páratartalmú helyiségek lehetnek otthon, például a fürdőszobában vagy a konyhában.

A fa az építési szakasz alatt is magas páratartalomnak kitéve. Ez történhet mind a kedvezőtlen időjárási körülményektől, mind attól a ténytől, hogy a falak vakolását és a padló feltöltését követően az épületen belüli relatív páratartalom elérheti a 90% -ot vagy annál többet.

A fa nedves környezetben való jelenléte meghibásodásához vezet (duzzanat, sodródás), és lemezes anyagok esetében a nedvességnek nagyon negatív hatása lehet a műszaki jellemzőire (például merevségre, hajlító szilárdságra). Nem kizárt az anyag gátlása a gomba által.

A Rikkone cég olyan MDF lemezeket kínál, amelyeket nedves környezetben lehet használni. Ezek a lemezek valójában nedvességálló ragasztóval készültek. Ez a ragasztó az úgynevezett MUF (melamin ureum formaldehid - melomin karbamid formaldehid) komponensekből áll, amelyek hatásos kikeményítő rendszerrel rendelkeznek.

Ezek a lemezek nedves környezetben (de csak beltérben) használhatók és képesek ellenállni a véletlen vízzel való érintkezésnek. A nedvességálló MDF-t sokkal kevésbé duzzad és lineáris terjeszkedés jellemzi a megnövekedett páratartalom hatására, mint a hagyományos MDF. A vízzel való rövid érintkezés (pl. Az eső a helyszínen) nem befolyásolja jelentősen a mechanikai tulajdonságokat. A nedvességálló MDF lemezek melamin, laminált PVC filmmel bélelve lehetnek, és mindenféle megoldás nélkül bármilyen anyaggal bevonhatók. A szerszámokat szabványos szerszámokkal vághatja és darabolhatja.

Nedvességálló MDF lapok gyártói.

Korosten növényi MDF.

Jelenleg a Korosten MDF üzem által gyártott nedvességálló MDF a legjobb ár-minőség arány. A legmodernebb felszerelés és a kiváló minőségű anyagok lehetővé teszik olyan lapok előállítását, amelyek nem rosszabbak a legjobb európai modelleknél. Az ukrán üzem kedvezőbb területi elhelyezkedése és az egyszerűsített vámeljárás lehetővé teszi számunkra, hogy az MDF-et olyan áron kínáljuk, amely lényegesen alacsonyabb, mint az európai anyagok árai.

Normál formátumok és vastagsága nedvességálló MDF Korosten MDF üzem

MDF vízálló panelek a fürdőszobában, és nem csak

A magas páratartalmú és változó hőmérsékletű helyiségekben használt építőanyagoknak nedvességállóságuk és környezeti tisztaságuk kell legyen. Ezeket a tulajdonságokat nedvességálló MDF panelek jellemzik, amelyek széles szín és textúrák széles választékában állnak rendelkezésre. Ez a körülmény, valamint az alacsony ár és egyszerű telepítés teszi szükségessé őket a fürdőszoba és a konyhák befejezéséhez.

Az MDF bevonat pozitív és negatív oldala

Az ilyen paneleket gyakran használják a fürdőszobában.

A befejező anyag a kiskereskedelmi hálózathoz különböző szélességű, hosszúságú és vastagságú panelek formájában érkezik. A hosszanti oldalak egyik oldalán egy mélyedéssel (hornyokkal) díszítettek, másrészt egy megfelelő gerincvel, amely biztosítja az elemek szoros csatlakoztatását a szerelés során. A lapok széleinek a nedvességálló MDF panelekhez való kialakítása minimálisra csökkenti a burkolat alá eső nedvességet.

A befejező anyag teljesítmény jellemzői:

 1. MDF panelek jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek;
 2. ezek használata lehetővé teszi a falak hiányosságainak elrejtését, ami feleslegessé teszi a felületek előzetes felkészítését;
 3. különböző szerelési lehetőségek lehetségesek;
 4. a panelek könnyen vághatók szakadatlan vagy "kopott" szélek nélkül;
 5. a szoba területe vizuálisan megnövekszik, ha nedvességálló MDF lapokat szerel fel a fényes vagy tükörfelületű falakhoz;
 6. a burkolat tartósságát, valamint időt és pénzt takarít meg a szerkezet felépítésére.

A fürdőszoba nedvességálló MDF panelekkel ellátott kisméretű szobák befejeződésének hátrányai az alumínium profilok alkalmazásával történő beépítés esetén a területük csökkentése.

A panel szerelési módszerei

A finomanyag kiválasztásánál figyelni kell az alkatrész-alkatrészek megvásárlására. Ezek a következő típusok:

 1. indul el;
 2. összekötő, egymásba illesztett panelek és egymás közötti varrások fedésére;
 3. álmennyezetek;
 4. díszítő belső és külső sarok;
 5. egyetemes.

A kereskedelmi hálózatok az ügyfelek számára különböző lehetőségeket kínálnak a panel felületekhez, beleértve a nedvességálló MDF paneleket a csempékhez, valamint a különböző színű és textúrájú sima felületeket, amelyek kiegészítik a megfelelő kiegészítő elemeket.

A telepítéssel szemben

Sima felület jelenléte esetén a bélés speciális ragasztóval is felszerelhető.

A vízálló MDF paneleket vízszintesen vagy függőlegesen ragasztják a falakhoz, attól függően, hogy milyen méretű a szoba és a lakástulajdonosok preferenciái. A függőleges beépítés vizuálisan növeli a mennyezet magasságát, vízszintesen - növeli a fürdőszoba vagy a konyha területét.

Megfelelő mennyiségű befejező anyag és összekötő elem megvásárlása után mérjük a falakat, és a paneleket és a díszléceket méretre szabjuk. Függőlegesen vagy vízszintesen az induló öntőforma fel van szerelve, majd a paneleket felváltva ragasztják a falhoz. A ragasztót az elemek teljes felületén vékony csíkokkal kell felhúzni, egymástól azonos távolságban. A mennyezetre és a helyiség sarkában található panelcsuklók és oszlopok dekoratív díszlécekkel vannak zárva.

Ha a falak felületén jelentős hibák vannak, és a fürdőszoba vagy konyha területe elég nagy, a nedvességálló lemez MDF paneleket alumínium profilokra vagy fagerendákra szerelik fel. A betétet a falon rögzítik a panelek tervezett elrendezésére merőlegesen. A kialakítás egy szélesebb szélességet biztosít, amely biztosítja a szögek vagy csavarok nem észrevehető rögzítését. Lehetőség van továbbá a rögzítőanyag rögzítésére a keretre speciális klipek és lamellák segítségével. A panelek vízállósága jelentősen megnövekedett, ha szilikon tömítőanyagot alkalmaznak a fésűikre.

A nedvességálló MDF falpanelek felszerelése az esztergálás segítségével helyet biztosít szabad térben, különböző típusú kommunikációban és beépített lámpákon.

Példa a fürdőszobai panelek befejezésére

Videó nedvességálló panelekről

Tudjon meg többet a vízálló panelekről és a kerámia cserép helyett.

Nedvességálló lemez MDF panelek a fürdőszoba falakhoz (típusok és beépítés)

Működési szempontból a zuhanyzó nagyon összetett helyiség. Mindig magas a páratartalom, a kondenzátum és a hőmérséklet ingadozása.

A fürdőszoba befejező anyagai, ellentétben a lakóterület többi részével, fokozott jellemzőkkel kell rendelkezniük. A negatív tényezők sikeres kezelése mellett a nyersanyagoknak maguknak is képesnek kell lenniük.

Gyakran ezek a funkciók a zuhanyzóban kerámia burkolatokat végeznek. Természetesen ilyen öröm nagyon drága! Azonban a modern technológiák újfajta befejező anyagokat képviselnek - nedvességálló MDF panelek a fürdőszobában. Számos előnye van, amelyek révén jelentősen megtakaríthat pénzt, időt és idegeket. Ma ezek a termékek a cserép teljes választékává váltak.

Erősségek és gyengeségek

Érdemes megjegyezni, hogy nem mindenki engedheti meg magának költséges anyagokat, hogy díszítse a falakat a zuhanyzóban. Az MDF fürdőszobai panelek hatékony módja annak, hogy kilépjenek ebből a helyzetből. Ezek különböznek a rendelkezésre állásban, a tartósságban és a tartósságban is. Kényelmesen fel vannak szerelve a falra. A laptermékeket nem csak fahulladékból készítik, hanem speciálisan feldolgozott faanyagokból is.

A falak MDF paneljei folyamatosan keresnek a hazai piacon. Általában cserép helyett a zuhanyzóban használják őket. A falon levő lap termékek nem rosszabbak a kerámiakomponenseknél, miközben jelentősen nyerik az árat. Emellett az MDF vonzó megjelenésű, téglalap alakú, nincs széle a széleknél vagy a végeinél. A nedvességálló falpanelek erősségei:

 1. könnyű telepítés;
 2. hosszú élettartam;
 3. egyszerű feldolgozás;
 4. elfogadható ár;
 5. jó hőszigetelés;
 6. nagy szilárdság;
 7. környezetbarát anyag;
 8. egyszerű használat;
 9. széles választékban.

Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a lapmodellek kombinálhatók más befejező anyagokkal. A falra szerelhetők kővel, a csempe alatt, valamint más típusú felületeken is.

A panelek méretei lehetővé teszik a termékek használatát minden zuhanyzóban, függetlenül a területétől. A nedvességálló MDF egyaránt alkalmas mind a kis helyiségekben, mind pedig egy kiterjedt fürdőszobában.

Azonban érdemes megemlíteni, hogy a fürdőszobai laplemezeknek vannak hátrányai. Ez abszolút normális, mivel manapság nehézséget jelent a gyengeségek nélküli anyag bemutatása. Emellett megfelelő képességgel elkerülheti a kellemetlen helyzeteket. Jelenleg az MDF-termékeknek a következő hátrányai vannak:

 • alacsony ütésállóság;
 • gyenge karcolásállóság;
 • tűzveszély.

Jellemzői szerint a falon lévő nedvességálló lemezek magas működési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ami a hiányosságokat illeti, itt érdemes komolyan venni őket. A kockázat mértékét azonban nem szabad eltúlozni, mert a gyengeségek minimalizálhatók, például a lemezterületet a munkaterület közelében nem építhetik fel. Más mutatók esetében az anyag elvben nincs szükség ajánlásokra.

Telepítési jellemzők

Annak érdekében, hogy rögzítse a modell különböző méretű a falakon a fürdőszoba nem igényel különleges készségeket. Nagyon egyszerűen a fal MDF telepítése nagyon egyszerű, de saját árnyalatai vannak. Számos panel van a dobozra szerelve, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítési folyamatot. Ezen felül, ha a zuhanyzók falai simaak, akkor előkészítés nélkül befejezheti.

Telepítés a láncra

Azonban, ha vannak hibák a falfelületen, azokat javítani kell. A falat alapozó, vakolt vagy giposkartonovye tömbökkel kell használni. Az utóbbi lehetőség nemcsak a felület szintjét teszi lehetővé, hanem egy újat hoz létre. Az előkészítés után a helyiség mérése szükséges. Ezenkívül szükséges, hogy a nedvességálló panelek több napig álljanak a fürdőszobában. Ez lehetővé teszi számukra az akklimatizációt és az új körülményekhez való alkalmazkodást.

Állítsa a falat gipszkartonhoz

Ezután kapnak olyan tulajdonságokat, amelyek megfelelnek a zuhanyzó hőmérsékletének és a páratartalomnak. A legjobb, ha különféle méretű laplemezeket rögzít a falon egy speciális keretkerettel. Ez lehetővé teszi a kommunikáció, például a világítás bekötését. Ez a módszer kis hibákra való bevonásra alkalmas, amelyeket el kell rejteni. A fali MDF-et csavarokkal, speciális záróelemekkel, klipszekkel vagy szögekkel szerelik fel.

A telepítés a nedvességálló termék sarkából indul. Érdemes tudni, hogy egy kisebb lyuk jobb lesz a későbbi műveletek szempontjából. Továbbá, ha unatkozik a láda opcióval, akkor egy idő után felesleges problémák nélkül eltávolítható. Alkalmas olyan emberek számára, akik gyakran szeretik a belső tér stílusát a fürdőszobában. Külön figyelemre méltó, hogy a falpanelek felszerelése mind fém alapra, mind pedig más anyagú szerkezettel történhet.

Ragasztó opció

A nedvességálló MDF termékeket a fürdőszobában ragasztással csak sík felületen lehet rögzíteni. A megoldások segítségével különböző méretű modellek elég szilárdan vannak a falra. Azonban a bontáskor nagyban bonyolítja a folyamatot. Ezzel a módszerrel helytakarékos, valamint a helyiség nedvességállóságának javítására. A laplemezeket legfeljebb 5 mm-es ragasztórétegre kell fektetni.

A ragasztót spatulával kell felhordani

Ezenkívül a ragasztókompozíciót legjobban egy fogazott simítóval lehet bevinni, mivel ez lehetővé teszi a különböző felületek - a panel és a fal közötti hatékonyabb kötődést. Annak érdekében, hogy a berendezést a termék alsó sarkából indíthassuk, Ezután folytassa az MDF oldalra történő felhelyezését, és véget érjen. Így analógiával a következő sorozatokat alkalmazzák.

DIY panel telepítés

A kinyúló ragasztó nem kenhető, hanem a felesleges keverék eltávolítása. A nedvességálló termékek közötti távolság nem haladhatja meg az 1,5 mm-t. A hatékonyság növelése érdekében egy tömítőanyagot szilikon komponenssel kell alkalmazni. Ez lehetővé teszi a bevonat nedvességállóságának növelését. Ezen kívül használhatunk díszléceket a panelek közötti rések díszítésére.

Ez a módszer nem csak vizuálisan takarja el az ízületeket, hanem javítja a helyiség működési jellemzőit is. Kiderült, hogy az MDF-panelek nedvességálló és környezetbarát anyagok, amelyek minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek a nagy páratartalmú és hőmérséklet-változó helyiségben való használatra. a fürdőszobában.

Hogyan válasszunk nedvességálló paneleket a fürdőszoba számára: MDF, farostlemez, forgácslap

Milyen anyagot választanak leggyakrabban fürdőszobák befejezéséhez? Természetesen a csempe. Rendszerint kerámiamintákat használnak a falakhoz és kerámia gránitot a padlón. De az utóbbi időben ez a csodálatos anyag új megoldásokkal kezd lassan átvenni álláspontjait. Ezek egyike nedvességálló panelek, amelyek pozitív visszajelzései csak megerősítik az ilyen út helyességét.

Ezek az anyagok olcsóak, kis tömegük van, és a telepítés nagyon gyorsan és viszonylag könnyen elvégezhető, legalábbis "nedves" folyamatokra nincs szükség. És a megjelenés nagyon vonzó. By the way, a panelek vannak kiválasztva és a csempe alatt.

előnyök

 • a panelek költsége nagyon demokratikus;
 • nagy választék;
 • a telepítés egyszerűsége, a felület különleges felkészítése nem szükséges;
 • a paneleken nem keletkezik gomba és penész, a magas páratartalom ellenére;
 • nem igényel különös gondosságot: csak rendszeres tisztítást rongygal vagy szivacsjal.
a tartalomhoz ↑

Részletek a gyártásról és a gyártókról

Ma már sok gyártó van a piacon, de a kanadai és amerikai vállalatok, amelyek több mint ötven éve gyártanak paneleket, régi időmérők. Ugyanakkor kiváló hírnevük van.

Az e vállalatok által gyártott termékek alapja a fa, amelyet speciális technológiával dolgozzanak fel: először rostokra szétszedik, majd magas hőmérsékleten és nyomás alatt préselik. Az eredmény egy sűrű és megbízható anyag.

Ezenkívül a felületre lamináló vagy festékrétegeket alkalmaznak - vonzó védőréteget képeznek. Ennek eredményeként a fogyasztó gyönyörű nedvességálló anyagot kap. Természetesen, hogy ellenálljon egy folyadéknak, csak egy védőfelületréteg nem elegendő, ezért a teljes szerkezet teljesen impregnál speciális vegyületekkel. Ebben az esetben a fa önmagában megfelelően van kiválasztva, például az eukaliptuszfa-tartalmú olaj.

Az ilyen panelek gondozása nagyon egyszerű: használjon szappanos vizet és rongyot.

Az egyik leggyakoribb anyag műanyag. Ez praktikus és jó nedvességállósággal rendelkezik. De egyre népszerűbb a fürdőszobákhoz képest forgácslap, MDF és farostlemez. Különböző színekben, textúrában lehetnek. Vannak olyan modellek, amelyek természetes anyagokkal vagy ugyanazon csempe vagy tapéta utánzását szolgálják.

A kötőanyag a faanyagból felszabaduló lignin. Az ilyen falpanelek nem nyúlnak ki, ha a hőmérséklet változik. A vélemények megerősítik ezt. Ez egy jelentős előnnyel jár, amikor a fürdőszobában használja őket. Ennek ellenére az anyagnak magas ellenállással kell rendelkeznie a magas páratartalomnak való kitettséggel szemben. Sajnos nem minden termék rendelkezik vele. Az összes panel azonban higiénia, jó hő, hangszigetelés és tartósság jellemzi.

Az ilyen anyag nem fél a víztől vagy a nedvességtől. Higiénikus és nem deformálódik. Az ilyen anyagok kiválasztása jobb, mint egy fényes, fényes árnyék, amely vizuálisan kis helyet terem. Jobb választani a finom hangokat, és köszönhetően a termékek széles választékának, van valami, amiről választhat.

A PVC az egyik legpraktikusabb anyag, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek és a piszoknak.

Egy másik anyag a nedvességálló panelekhez. A forgácslapot, ami a rövidítést jelöli, fűrészporos forró préseléssel készítik elő, amely kötőanyaggal van összekötve. A faforgácslap anyaga önmagában nem a legjobb műanyag a fürdőszoba befejezéséhez, hanem sikeresen kifejlesztett nedvességálló lemezeket, amelyeket zöldnek is neveznek. Valójában, különösen az ilyen anyagok összetételében mutatkozó különbségekre zöld színezék van. Ebben az esetben karbamid-melamin gyantákat használnak.

Ennek eredményeképpen nedvességálló forgácslemez panelek működtethetők magas páratartalmú körülmények között. Van egy olyan változat is, amely laminálással rendelkezik, ami mechanikai igénybevételnek is ellenáll.

Az ilyen anyagnak eltérő színe és szerkezete lehet, beleértve az utánzást is. A felület fényes vagy matt lehet. A forgácslemezből készült panelek használata számos előnnyel jár:

 • kopásállóság;
 • megbízhatóság;
 • vonzó megjelenés;
 • a károsodással szembeni ellenállás és egyéb tényezők: a hőmérséklet, a páratartalom, a vegyi anyagok változása.
a tartalomhoz ↑

Ezeket a farostlemezeket forró préseléssel gyártják. A rostok nemcsak fásak, hanem más zöldségek is lehetnek. Ez az anyag ellenáll a magas páratartalomnak, amit a felülvizsgálatok is megerősítenek. Emellett a termékek tökéletesen moshatók, környezetbarátek.

összehasonlítás

A legtöbb nedvességálló anyag MDF. A legkevésbé ellenállóak e tekintetben forgácslemez. Ezenkívül az utóbbi esetben formaldehid gyantákat használnak fel a gyártás során, aminek következtében az anyag jelentéktelen mennyiségű formaldehidet bocsát ki. De ne féljen ettől, mert az adag teljesen ártalmatlan az ember számára.

A legdrágábbak azonban az MDF panelek, és a legvonzóbbak, és javított tulajdonságaik is. A forgácslemez panelek olcsóak, de a farostlemezből készült termékeknél alacsonyabbak.

Összehasonlításképpen lehetetlen egyértelműen kimutatni az egyik ilyen anyagot. Mindegyiknek vannak bizonyos előnyei és hátrányai. A legjobb megoldás kiválasztása érdekében ajánlatos illeszkedni a fürdőszobába való elhelyezés követelményeihez.

telepítés

Az ilyen termékek felszerelése lehetséges a mesterek meghívása nélkül. Ehhez elegendő megismerkedni a fényképekkel és videókkal kapcsolatos utasításokkal, valamint az építési eszközökkel kapcsolatban.

És ennek a befejező eljárásnak a fontos előnye - nincs szükség a falak előkészítésére - a panelek minden hátrányukat elrejtik.

 • csavarhúzók, tüskék és csavarok;
 • ütni;
 • ragasztó;
 • fémfűrész;
 • sarkok és profilok a betonhoz;
 • a panelek maguk.

Először is, az anyagot egy napra a helyiségben kell hagyni, hogy "használják" a feltételeknek. A falaknak keménynek és száraznak kell lenniük. Ha ragasztót használnak, nem esztergálnak, nedvességállónak kell lenniük. Indítsa el a telepítést a sarokból. A felesleges ragasztót azonnal el kell távolítani, hogy nincs ideje megszáradni.

Ha a telepítést a dobozon végezzük, akkor azt a szintre kell állítani. Ez a telepítési lehetőség jó, ha a falak nagyon egyenetlenek, a léptetőelemek beállításával akár falakat is kaphatnak, mint a fényképen.

A megfelelő választás és a befejező anyag felszerelése - vonzó szoba

Valóban, ha a kiválasztást és a telepítést ajánlások és felülvizsgálatok alapján készítették, rengeteg képet nézettek meg, valamint a videókat, akkor személyesen létrehozhat egy eredeti hangulatos fürdőszobai designt, amely évekig tart, ha ez szükséges.