Legfontosabb > Csapok

Nedvességálló MDF panelek: előnyök és hátrányok

A zuhanyzó működtetésekor világossá válik, hogy meglehetősen bonyolult helyiség. Ez szorosan kapcsolódhat ahhoz a tényhez is, hogy a zuhanyzóban lévő páratartalom mindig megnövekszik, a kondenzátum magas szintje és a hőmérsékleti ingadozások nagy amplitúdója.

Mindezeket figyelembe véve arra a következtetésre juthatunk, hogy a továbbfejlesztett tulajdonságokkal rendelkező finisanyagok kiválasztása szükséges. A szóban forgó terméknek nemcsak a negatív tényezők hatását kell megítélnie, hanem könnyen telepíthető is.

Megállíthatja a választását egy kerámia burkolaton, mivel megfelel a fent leírt jellemzőknek. De egy jelentős hátránya is van - túl sok a költség. De a modern technológiáknak köszönhetően van egy másik lehetőség a piacon, amely szintén megfelel az összes követelménynek, ugyanakkor azonban megfizethető áron is eltér. Ez az anyag nedvességálló MDF panelek.

Az új generáció anyagaihoz kötődnek, így a cserép méltó alternatívája lehet. Mind az előnyök, mind a hátrányok.

Megszerzésük előtt érdemes feltárni a pozitív és negatív jellemzőket.

Ennek köszönhetően lehetőség nyílik a megfelelő következtetések levonására, a pénz, az idegek és az idő megtakarításának biztosítására.

Előnye és hátránya

A legfőbb hátránya a kiváló minőségű anyagoknak a zuhanykabinok befejezéséhez a magas költségek. De ahogy korábban már említettük, az MDF panelek létrehozásakor találtak kiutat. A panelek nagyon hatékonyak a fürdőszobák számára: hozzáférhetőek, tartósak, tartósak, praktikusak, kényelmesek és könnyen felszerelhetők.

Az MDF panelek gyártásához szükséges nyersanyagok a fűrészpor és egyéb faanyagok.

Az anyagot elsősorban apró morzsák kialakulásának különös módján dolgozzák fel. Ezután a magas hőmérséklet és nyomás hatására végzett száraz préselés a kívánt alakot veszi fel.

Meg kell jegyezni, hogy a hazai piacon az MDF panelek iránti stabil kereslet jellemzi.

Számos jelentős előnyük van:

 • könnyű és egyszerű telepítés, ami nagyon is lehetséges, hogy végezze el a saját kezét (nem szükséges eltávolítani a régi bevonat és szintező, telepítése is elvégezhető a rendelkezésre álló eszközök nélkül szakmai felszerelések, a működés során gyakorlatilag nincs kosz, por, hulladék);
 • sokoldalúsága (nemcsak a falak, hanem a mennyezetek befejezésére is alkalmas);
 • tartósság (ha megfelelően használják, MDF-ből több mint 10 évig tart);
 • szilárdság;
 • nedvességállóság;
 • antiszeptikus tulajdonságok (olyan panelek, amelyeket olyan anyagokkal kezelnek, amelyek védik a penész és a gombák kialakulását);
 • egyszerű gondozás (a szennyeződés nedves szivacsból tisztítható a felületről);
 • elfogadható ár;
 • könnyű vágás;
 • Különböző szerelési lehetőségek lehetségesek;
 • kiváló hőszigetelők;
 • a panelek nyersanyagai ökológiailag tisztaek;
 • meglehetősen széles skálát mutatott be.

A fentiek mellett a megvizsgált alapanyag bármilyen más finomanyaggal kombinálható. Például sok kő vagy csempe bevonattal ellátott MDF panel kombinációja - ez az egyik legvonzóbb megjelenés. Különböző bevonatok is kombinálhatók.

És mivel a panelek többféle méretben is vannak, használhatók különböző helyiségekben lévő zuhanyzókban.

Az MDF-panelek ellenállása a magas páratartalom hatására nagy területű fürdőszobákban is használható.

A nagyszámú pozitív oldal ellenére negatív szempontok is jellemzőek az MDF panelek számára. Azonban nem szabad félnie ettől: ez minden más befejező anyagra érvényes, mindegyiknek megvannak a mínuszai. A negatív megnyilvánulások elkerülése segít az ilyen panelek telepítéséhez és működtetéséhez.

Az MDF-panelek ellenére általában a következők szerepelnek:

 • alacsony ütésállóság;
 • könnyen károsíthatja a felületet, például a karcolásokat;
 • megbízhatatlanság a tűzbiztonság tekintetében.

Tehát az MDF panelek nagy teljesítményt mutatnak, bizonyos hátrányok ellenére. De komoly magatartást kell fenntartania velük szemben, mert a rossz megközelítéssel valóban problémákat okozhatnak. Ugyanakkor a hátrányok túlzása haszontalan - a helyes megközelítés biztosítja a kiszabadulást tőlük, ráadásul ezek egyáltalán nem jelennek meg.

Továbbá ne fejezze be a munkahelyet ilyen panelekkel: mert a felület sebezhetősége könnyen megsérülhet.

Általánosságban elmondható, hogy az egyedi ajánlások anyagának összes mutatója nem igényel.

A befejező anyag fajtái

Az első fajta, amelyet szeretnék megvizsgálni, a csempe változat. A faj neve formájához kapcsolódik - ez a csempe alakja. Az ilyen csempe azonban különböző méretben készül (30 és 98 cm közötti oldalhosszúsággal). Ennek az opciónak az előnye a szokatlan, eredeti és látványos megjelenés képessége. A kreativitás megmutatása után kombinálhatja a különböző árnyalatokat, vagy különleges hatásokat hozhat létre a textúrák kombinálásával - mindez csak a zuhanyzást díszíti. A csempézett MDF panelek is könnyedén telepíthetők: ragasztóval ragasztható a falhoz.

A következő nézetet a lemezes MDF panelek képviselik. Ahogy a neve is mutatja, egy befejező anyag áll a lécek, amelyek lehetnek különböző hosszúságú (legfeljebb 3,8 m), szélessége (maximum 28 cm-es) és vastagsága (8 és 14 mm-es). E sokszínűségnek köszönhetően minden vágy és igény kielégíthető, beleértve a kis pénzügyi lehetőségeket is.

Ezeket az MDF-paneleket fém vagy fadarabra kell szerelni.

És rögzítheti őket zárójelekkel vagy csavarokkal. A legnépszerűbb tábla sínek formájában, ha egy kis terület telephelyén szeretné kovácsolni.

Van egy fajta, amelyet lemezlapok képviselnek. Ezek meglehetősen nagy elemek formájában készülnek (1,25 * 2,5 m). Ezt a típust általában egy érdekes helyiség létrehozására használják egy nagy területen lévő szobában. A könnyű és gyors telepítés megkülönbözteti - elegendő ragasztóval rögzíteni. A csontozatok az ízületek elrejtésére használhatók. A lemezlapok szerkezete is különböző lehet, így könnyen beilleszthető bármilyen stílus belsejébe. De azt kell mondani, hogy általában egy ilyen finomító anyag egy nagyszerű lehetőség az elülső felület vágására.

Fürdőszobai fali díszítésű nedvességálló falpanelek fajtái: a ragasztás módja, az anyagok kiválasztása és azok kezelésének módja

Lehetőség van a fürdőszoba nedvességálló paneleinek vágására? Méltó helyettesítője a kerámia cserépnek? Milyen jellemzőkkel használhatja a nedves környezetben lévő helyiségeket? Lehet-e megbirkózni a telepítéssel, hogyan lehet a megfelelő választást? Itt van egy cikk a modern alapanyagokról - nedvességálló falpanelekről.

Fürdőszoba csempe nélkül - lehetséges?

Szeretné felújítani a fürdőszobát vagy a konyhát, de kevés pénz és idő is van? Van egy vágy, hogy alternatívát találjunk a csempe számára, mert hagyományosan magas az ár, és a lefektetési folyamat hosszú, képzettséget és tapasztalatot igénylő.

Kínálunk áttekintést az alacsony költségű modern anyagok - nedvességálló falpanelek. Ennek a felületnek a jellemzői nem rosszabbak a kerámia burkolatoknál. A kivétel az élet.

Mi a nedvességálló panel a falakhoz?

Nedvességálló panelek - a nedves környezetnek ellenálló anyag. Különböző méretű és formájú lapos lapok formájában kapható.

A termelés számos olyan anyagot használ, amelyek különböző higroszkóposságúak:

 • polivinil-klorid (PVC);
 • forgalmi dugó;
 • préselt szálak, forgácslapok és por (forgácslap és MDF);
 • egy tükör;
 • üveg vagy akril.

A nedvességálló falpanelek díszítő jellegűek: színes, különböző domborművek és szerkezetek széles választékában szerepelnek. A kép rajzolásának lézeres technikája a drága befejező textúrát utánozza:

 • kerámia csempe;
 • márvány bevonat;
 • természetes fa;
 • vad kő

Polimer anyagokon alkalmazott fotónyomtatási technika. A termékek díszítik a konyha falának kötényét, amelyet fényes akcentussal használnak a fürdőszobában.

faj

A belső falburkolati panelek eltérő alakúak és méretűek.

Három formában készül:

Lemezpanelek

A lapok méretei nagyok: magasság 2,20 m - 3 m, standard szélesség 1,25 m. Ez egyértelmű előnye más típusoknál: gyors összeszerelés. A magasság változtathatósága könnyű megtalálni az optimális paramétereket úgy, hogy a panel a padlótól a mennyezetig terjedjen, egyetlen lapon, ízületek nélkül. Az ízületek szélessége könnyen átalakítható egyedi design megoldássá.

A panelek PVC-ből és laminált forgácslapból készülnek. Természetes fafestést, tégla vagy természetes kő burkolását. Sima színűek: monokróm vagy mintás.

Ha a fal felülete mérsékelten egyenetlen vagy hibás, a fal nedvességálló panelek beszerelésekor előkészítés nélkül is lehetséges: szintező vagy burkolóberendezések.

Panel táblák

A burkolólapok négyzet vagy téglalap alakúak. Népszerű méretek: 1 mx 1 m és 1,20 mx 0,80 m.

A telepítéskor a rézshetka, azonos méretű cellákra van szükség.

Néha az egyes töredékeket dokkolóprofilok kapcsolják össze. A lemezek között vannak, gyakran kontrasztos árnyalatúak. Ennek köszönhetően létrejön a dekoráció mennyisége.

Rack panelek

Ezek hosszú és keskeny termékek. Méreteik:

 • hossz 260 - 300 cm;
 • szélessége 8-50 cm.

A rakodólapok elrendezésének technikája merőleges: ha a fektetés vízszintes, a rekesz függőlegesen van rögzítve, függőleges rögzítéssel, vízszintes sínekkel ellátott keret szükséges.

Anyagok gyártásához: üveg, polivinil-klorid (PVC), laminált MDF és forgácslap. A gyakoribb műanyag.

jellemzői

A nedvességálló panelek minden tulajdonságát nedves környezetben lévő szobák díszítésére használják:

 • gőz és vízsugár ellenállása;
 • hőállóság;
 • univerzalitás (fel lehet használni a mennyezet befejezésére);
 • szilárdság;
 • penész és penész ellenálló;
 • ártalmatlanságát;
 • egyszerű gondozás

alkalmazási körét

Az átlagosnál magasabb páratartalmú helyiségek javítására egy népszerű anyag egy kerámia csempe. A burkolás költséges és időigényes folyamat. Ha javításra van szükség gyorsan, és a költségvetés kicsi, a nedvességálló falpanelek jó alternatívát jelentenek a hagyományos bevonatokhoz képest.

Félelem nélkül vízhatlan panelek használhatók a konyhában, a fürdőszobában és a WC-ben. Az anyag élettartama több mint 10 év. Az egyszerű telepítés és az elfogadható ár mindenki számára kielégít, ha kívánja, gyorsan és költséghatékonyan frissíti a designt. És megkülönbözteti a panelet a lapról.

A legjobb vízálló anyagok a fürdőszobában

A fürdőszobai anyagok befejeződéséhez a következő jellemzők fontosak:

 1. Növelt víz és párazáródás.
 2. Hőálló.
 3. A penészgomba és a penész.
 4. Ellenáll az agresszív háztartási vegyi anyagoknak.
 5. Ezenkívül a dekorációnak el kell rejtenie a kommunikációt, minden nehézség nélkül, hogy biztosítsa a lámpák felszerelését.
 6. A felsorolt ​​tulajdonságok PVC panelek és üveg. Kevésbé - MDF és laminált felületű forgácslemez, parafa bevonat.
 7. A műanyag és az üveg kezdetben nedvességálló az anyag jellemzői miatt. A parafa részlegesen elnyeli a vizet, de nem összeomlik. A laminált fólia víztaszító lemezeket ad a faforgácsok és a kis szálak számára.
 8. A PVC panelek könnyűek és könnyen kezelhetők. A hiányosságok között - alacsony ereje és több "olcsó" megjelenés. Ennek oka az, hogy a "drága" textúrák (cserép, márvány, fa) meglehetősen mérsékelten utánoznak. A sima színű opciók méltóbbnak tűnnek.
 9. Az MDF termékek tartósak, és további hangszigetelést biztosítanak a falak számára. Mínusz - túlzott higroszkóposság a laminálás ellenére.

A Cork természetes anyag, amely ártalmatlan az ember számára. Hatékonyan néz ki, kellemes szerkezetű. hátrányai:

 • közepes erősségű;
 • magas költségek: akár ezer rubel / négyzetméter.

Az üvegtermékek egyre népszerűbbek: egy egyedi és esztétikus anyag, amely ellenáll a stressznek és a higiéniának. Az UV-nyomtatást üvegfoltos vagy fényes felületeken alkalmazzák, széles RAL palettát alkalmaznak. Fényeloszlás-rezisztens film bevonatot használnak a lamináláshoz. A telepítés nem különbözik más anyagok összeszerelésétől. A mínuszok - törékenység, jelentős súly, magas ár és a kár valószínűsége.

Telepítési jellemzők

A fali nedvességálló panelek a bekötési mód szerint a telepítés során három csoportba sorolhatók:

 1. Zökkenőmentes. Ezzel a módszerrel a panelek a tüskehorony elvének megfelelően vannak csatlakoztatva. A telepítés helyes végrehajtása esetén tökéletesen lapos felületet mutat, a nem feltűnő ízületekkel.

Fontos figyelembe venni az anyag minőségét: a lemez legkisebb deformációjától kezdve a kötés észrevehetővé válik.

 1. Csiszolással. Ez egyfajta zökkenőmentes kapcsolat. A különbség abban rejlik, hogy a végeknek vannak bordái - dekoratív hornyok, amelyek a felépítés után megkönnyebbülnek a felületen.
 1. Relief. A díszítés részét képezi a látható varrással ellátott lemezek összekapcsolása. Gyakran a dekoráció stilizált a falburkolat alatt, amely ilyen módon van felszerelve. Kemény és ellenáll a termék mechanikai károsodásának.

A panelek közvetlenül a falra vannak szerelve, ha eléggé simák. A ragasztóra függőleges vagy vízszintes rögzítés található.

Milyen paramétereket kell figyelni

A vízálló falburkolatok telepítése során felmerülő problémák elkerülése érdekében a vásárlási szakaszban a következőket kell figyelembe venni:

 1. A poli (vinil-klorid) bevonat kiválasztásánál fontos, hogy ellenőrizzük a szegélyeket a vágáson: vastag burkolatok - nagy szilárdságúak.
 2. A termékeknek azonos vastagságúaknak kell lenniük, és a minta és a színnek meg kell egyeznie. Ellenőrizze az egész tételt a fizetés előtt.
 3. Forgácslemez panelek kiválasztásakor: a formaldehid kibocsátási paraméterek (az anyag előállításához felhasznált kötőelemek) legyenek E0 és E1.
 4. A laminálófilmnek szorosan illeszkednie kell az alapanyaghoz.
 5. Vásárláskor kérdezze meg, van-e megfelelőségi tanúsítvány, amely garantálja a termékbiztonságot.

Ha egy kis pénzt különítenek el a fürdő átalakításához, gyors javításra van szükség, és a tervezés világos, nedvességálló falpaneleket kíván - kiváló választás.

Nedvességálló falanyagok

A falak befejező anyagai. anyagokat választunk faldíszítéshez

A fentiekből kiindulva a kis és nem magas helyiségekben túlnyomórészt függőleges mintát kell választani, míg a mennyezet színének mindig világosnak vagy kéknek kell lennie. A nagy szobákban a tapéta árnyékának mindig melegnek kell lennie, és a mintázatnak vízszintesnek kell lennie.

Általában a csíkos tapéta nagyon eredeti lehet, hogy díszítse a falakat. Elég gyakran, tapétát egy szalaggal, negyvenöt fokos szögben. Ez különleges hatással van arra, ha a polcon sok polc található, mind vízszintesen, mind függőlegesen. Nem utolsó sorban a "karácsonyfa" elvének a ragasztott csíkos tapéta. Különösen jó ilyen esetekben, ez a kompozíció a mennyezetre néz. Azonban ez a módszer sok időt vesz igénybe, mert előbb le kell vágni, és a háttérképet be kell illeszteni, majd be kell illeszteni. Ugyanakkor a beillesztett design simítása is bonyolult, de a kapott hatás megéri. Nem lenne felesleges emlékeztetni arra, hogy a jövő háttérképek színeinek kiválasztásakor figyelembe kell vennie a szobának az egész belső színét is. A legjobb, ha a helyzet színe ellentétben áll a tapéta háttérével. Az ideális megoldás világos bútorok sötét háttérkép háttérben.

A ragasztott tapétát feltétlenül határon kell határolni. A szoba magassága 2,5 m, szélessége nem lehet több, mint 4 cm. Az egyenletes színű tapéta esetében a szegélynek sötétben vagy valamivel könnyebbnek kell lennie. A népszerűség és a különböző színű tapéta beillesztése vált ismertté. Gyakran előfordul, hogy a nappaliban, ahol a kanapé található, oldalát gazdag minta jellemzi, a másik három fal pedig csíkos mintával díszítve. Ön is kombinálni nem három egy ellen, de kettő két falra. Ebben az esetben a háttérképet színben és mintában is rendezheti.

A nagy mennyiségű bútordarab hiányában, és a helytakarékosság kedvéért a háttérképnek nyugodtnak kell lennie, és általában jobb egy fal természetes díszítéssel díszíteni. Ebben az esetben egy közvetlenül a falra vagy fotó háttérképre készített rajz jól teljesít. Minél nagyobb a táj, annál nagyobb a szabad tér illúziója.

Fali dekoráció természetes kővel

A gránit a legalkalmasabb irodai és nyilvános terek, valamint természetes márvány készítéséhez, tökéletesen hangsúlyozza a stílust, és nagyon eredetinek fog tűnni. Egyes házak, terem, nappali, fürdőszoba, szekrény és csarnok választják ki a kő befejező. Alapvetően a kő díszíti bizonyos területek a falak, rések, ajtók, oszlopok, ívek.

Az ilyen falak díszítésére már nincs szükség. A legfrissebb kő ma természetes palacsinta. A fal nagyon eredetinek fog tűnni, ha palástja van palacsintával díszítve, amelynek felszínén egy egyszer már kihalt halak és hínár fosszíliája van. A mesterséges kő, mint a tégla, a homokkő, a pala, a gránit és a folyami kavics utánzata, semmiképpen sem a természetes analógoktól, hanem a romantika elemeit is hordozza, és közelebb hozza a természethez.

Fa vágás

Lakás- és irodaházakat, koncerttermeket, éttermeket, klubokat, nyaralókat és vidéki házakat díszítenek fával. Ez a kivitel drága és nagyon rangos. A fa díszléceket a magánépületek belsőépítészetére használják. Az ilyen faanyagok kikészítéséhez tölgy, fenyő, dió, alma és egzotikus fajok felhasználásával készülnek. A zebrano, a fehérített tölgy, a wenge, a rózsafa textúrája minden belső térnek megfelel. A különböző fajták alkalmazása során figyelembe kell venni a textúrák összeférhetőségét.

A fa befejezésekor minden részlet fontos: a fajta fajtája, szerkezete, színe, mérete és alakja. A megmunkált fa különböző lehet: mesterségesen megkötött lapok, faragás, monolit furnérozott felület, rajzolás (intarzia). A fa pozitív elemei környezettudatosság, tartósság és szinte semmilyen látható hiba a feldolgozásban, befejeződésben, ami más anyagokról nem mondható el.

tapétázás

A tapétázás a leginkább megfizethető módja a falak kialakításának, amelyek fantáziát képesek megvalósítani. A gyártók széles választékot kínálnak a választéknak. Választhat bármilyen színt, textúrát, amely imitálja az anyagot, a kerámia csempe, a vakolat, a természetes kő és a fa bármilyen ízléséhez. Ma olyan háttérképeket készítenek, amelyek nem fakulnak ki, és néhány mosószerrel mosható. A modern gyártási technológiák és a jó minőségű anyagok lehetővé teszik a beillesztést, kivéve a szobákat, közös területeket, folyosókat és folyosókat.

A gyártók szinte nem kínálnak hagyományos háttérkép formája tekercs papír minta. A nem szőtt, kemény, rugalmas és öntapadós textúrák freskói gyönyörű stílusos megjelenéssel rendelkeznek. A falak tapétázással történő ragasztása esetén az anyagot egyszerűen a ragasztott felületre lehet ragasztani. Ne hagyja el népszerűségét és háttérképét, a képen alapulva bármilyen rajzolt képet vagy makrót (általában fekete-fehér) használhat. Ha hatalmas fényképet vagy képet használsz, akkor szabad helyet kell találnod a fal előtt, ha ez nem lehetséges, akkor jobb, ha korlátozod magad a fotókiállításokra.

Fal dekoráció növényi anyagokkal

A faldíszítés legnépszerűbb anyagai szőtt algából, nádból, nádból, szalmából, juta-rostból és bambuszrügyből készült természetes szövetek. Ez a kivitel a legmodernebb formatervezéshez az etnikai és minimalista stílusban, tartós, környezetbarát és funkcionális. Az ilyen anyagokkal díszített falak jól néznek ki a folyosón, a nappaliban és a hálószobában.

Fal díszítés: valódi bőr

Drága, de luxus és extravagáns a falak díszített bőr. Ily módon nem szükséges befejezni az összes falat, és az egyik fényes akcentus lesz a belső térben. Ez az anyag tartós, környezetbarát, tűzálló és jól elnyeli a zajokat. A bőrlemez felülete sima vagy különböző színű textúrájú lehet. Ma a legdivatosabb, egy krokodil, python és monitor gyík bõre.

A gyártók olyan falpaneleket is gyártanak, amelyek mind a bőrfelületet, mind az olcsóbb anyagot utánozzák háttérképként a bőr alá és textilekkel azonos textúrájúak. Az etnikai és gyarmati stílus hangsúlyozza a bőr és a szőrme díszítését kővel, bronzzal, rézzel és fával együtt.

Fabric fal dekoráció

A szövetek díszítése különleges lendületet és finomságot biztosít a falaknak. Ezzel a porelszívóval por összegyűlhet, és könnyen felhelyezhető a padlóra és mennyezetre erősített fa lécek húzásával. A szövet befejezése előtt a falak nem igényelnek igazítást, és a drapéria könnyen cserélhető, ha szükséges.

Üveg és fém fal dekoráció

A falak díszítése üveggel és fémmel nagyon fontos az európai belső térben. Az üveg választéka változatos, lehetnek miniatűr csempe vagy nagy panelek, amelyek színesek, átlátszóak, vésettek, oxidálhatók, ezüstözhetők vagy rajzolhatók. A falakat arany, réz, bronz színű perforált alumíniumlemezekkel lehet díszíteni, vagy csak természetes színű lehet. Az ilyen anyag nagyon erős és tartós. Ez a kivitel kiválóan alkalmazkodik a minimalista és csúcstechnológiájú stílushoz.

Fal díszítés - falazás

A falazóépület jól néz ki a vidéki ház folyosójában vagy nappalijában. Ne menj ki a divatból és a dekoratív vakolatból. Környezetbarát, nem fakul, nem fél a nedvességtől, könnyen lefedi a falak szabálytalanságait, szokatlan textúrájú és festett bármilyen színben.

A kerámia ma már megtalálható a piacon integrált LED-kkel. Nagyon divatos, hogy különböző formájú csempeit állítson elő mozaik vagy ólomüveg formájában a fürdőszobában vagy a konyhában.

A cikk része a falak díszítéséről szóló cikkek nagy gyűjteményének. Válassza ki az irányt.

Kapcsolódó linkek: "befejező anyagok a falakhoz".

 1. Gipsz falak.
 2. Kőfal dekoráció.
 3. Díszítő kő.
 4. Bázis természetes kőből.
 5. Falkéménydekoráció.
 6. A konyhai csempe falaira néző.
 7. Gipsz falak és mennyezet.

A ház falaira vonatkozó befejező anyagok, befejező anyagok

Úgy tűnik, hogy a befejező anyagok és kiegészítők bőségét és gyakorlatilag korlátlan választékát nagymértékben leegyszerűsítenék az egyéni fejlesztő, lakástulajdonos vagy kezdő dizájner előtt álló feladat megoldása - hogy a lakótér olyan tulajdonságokat és tulajdonságokat biztosítson, amelyek különböznek a többi házaktól vagy lakástól, eredeti, eredeti. Sajnos, nem minden személy képes navigálni a különböző lehetőségek a befejező falak, mennyezet és a padló. Ezért ebben a fejezetben részletesen és részletesen ismertetik a különböző anyagok, bevonatok, felhasználási lehetőségeik különböző tervezési ötletek megvalósításához. Legtöbben valószínűleg érdeklődnek olyan anyagok iránt, amelyek nemcsak kiváló formatervezésűek, modernek, csúcstechnológiásak, gyönyörűek, hanem praktikusak is.

A jó tervezés és a pénz megtakarítása semmiképpen sem kizárt, amikor egy ilyen nagyszabású eseményre kerül sor, mint egy lakás (ház) felújítása, újjáépítése. Ezért véleményünk szerint hasznos megemlíteni a felhasználás racionalitását és az anyagok összehasonlító költségeit.

Mielőtt megkezdené az otthoni hely átszervezését, a lehető legteljesebb információt kapja erről a témáról (az anyagok és szolgáltatások befejeződésének költségeiről, a megbízások különböző csapatainak teljesítéséről a választott borító összetételére, gyártási technológiájára és élettartamára vonatkozóan). választás.

A falakra és a mennyezetekre vonatkozó részekben részletesebben figyelembe veszik az anyagok dekoratív tulajdonságait, mivel nagyrészt meghatározzák a belső tér stílusát és a tér integritását. A padlóburkolatokban a hangsúly az anyag minőségére változik.

Tanácsok az anyagok kiválasztásához.

A ház vagy lakás befejező anyagának kiválasztásakor először is figyelembe kell venni, hogy a bevonat tartóssága és a lakás higiéniája nagyban függ attól, hogy az anyagok működési tulajdonságai milyen mértékben felelnek meg a helyiség funkcionális céljának. Például csak papírtérképeket kell használni a falak és mennyezetek beillesztéséhez. Minden más film és tekercs anyag nem alkalmas erre a célra, mivel nem szívja fel a nedvességet, és ne engedje, hogy a levegő áthaladjon, ami a helyiség levegő páratartalmának megsértéséhez vezethet. Sikeresen alkalmazhatók a folyosó, fürdőszoba, WC és konyha falaira (de nem a mennyezetre).

A folyosó falai a legjobbak a tartós arcréteggel rendelkező nedvességálló filmek befejezéséhez. Ezek öntapadó alapfilmek, izoplen, vinisten, szövetalapú filmek, valamint linkrust.

A fürdőszobák falának beillesztéséhez, amely más helyiségekből áll, magas nedvességtartalmú helyen, nedvességálló anyagokat, például alaptalan filmeket és filmeket kell használni textil alapon, beleértve az olajszövetet is. De a papír alapú filmek nem alkalmasak a fürdőszobában.

A konyha és a WC díszítésére minden film- és tekercsanyag ajánlott, kivéve a kötőelemet. Néha a konyhában lévő falak díszítése a funkcionális területektől függően történik. Például egy olyan helyen, ahol nagy a nedvesség, a zsíros füst, stb., Olyan anyagokat kell használni, amelyek ellenállnak az ismételt hidratálásnak és a mosás meleg vízzel, különböző mosószerekkel. Ilyen anyagok közé tartoznak az alaptalan és szövet alapú filmek. A falak, ahol az étkezőt rendezik, ragasztják az isoflen, nedvességálló tapéta és még a hétköznapi papír tapéta is.

A filmes és tekercses anyagok felhasználhatók a hagyományos olajfestés helyett az ajtók beillesztésére is. A nappali ajtók gyakran falakkal vannak bevonva a falak színében. A latex vagy lakk bevonattal ellátott tapéta erejének növelése. Az ajtólemezek magas díszítő tulajdonságai úgy érhetők el, hogy felületüket öntapadós fóliákkal ragasztják be, amelyek utánozhatják az értékes fákat, bőreket vagy szöveteket.

Csakúgy, mint a festészeti munkákhoz, a film és a tekercsek színét a szoba funkcionális céljának figyelembevételével kell kiválasztani. A pszichológiai kutatások szerint a háttérképek barna tónusai jobban megfelelnek a munkahelyiségeknek, a hideg - kéknek és zöldesnek - a hálószobákban. A gyermekszobákban előnyben kell részesíteni a tapéta zöldes-sárga és rózsaszínű hangokat.

Tapéta kiválasztásakor figyelembe kell vennie az ablakok elhelyezkedését. Ha az ablakok az északi oldalra néznek, meleg tónusok javasoltak: krém, narancssárga, sárga és hasonló színek. Segítenek a visszavert fény növelésében, javítva ezzel a helyiség megvilágítását. Háttérképek hideg színekben: kék, zöld, zöldesen szürke - jó a dél felé néző szobákhoz.

A háttérképek és más filmanyagok ritkán nincsenek mintázatok, ezért a kiválasztásnál meghatározó szerepet játszik. Kis helyiségekben előnyben kell részesíteni a háttérképet egy kis mintával, amely vizuálisan növeli a szobát, míg egy nagy nem méretű minta hozzájárul vizuális csökkenéséhez. Függőlegesen elrendezett vonalak, színek vagy más mintázat, amennyire csak lehetséges, növeli a szoba magasságát, míg a vízszintes vonalak leeresztik a mennyezetet.

Figyelembe véve ezeket az ajánlásokat, egy alacsony helyiségben egy függőleges irányú mintát választanak, a mennyezet könnyűvé válik, és keskeny és magas helyiségben vízszintes mintázatot választanak, a mennyezet pedig meleg árnyalatú tapéta.

A legnagyobb mértékben ez csíkos háttérképre utal, amellyel számos érdekes dekoratív megoldást találhat a helyiségben. Pl. A csíkos tapétát 45 ° -os szögben lehet beilleszteni a vízszintes vonalhoz. Ez a technika különösen hatásosnak tűnik, ha a falakat határozottan elosztják a függőleges és vízszintes polcok. Egy másik módszer a matricák csíkos tapéta - "halszálkás". Ebben az esetben a fal felülete több részre oszlik, és az átlósan elhelyezkedő tapéta darabokat vágják és csatlakoznak a területeket elválasztó függőleges vonal mentén. Természetesen némileg nehezebb a ragasztót szögben ragasztani, a ragasztott panelek simítása is bonyolult. Azonban bizonyos készségek megszerzésével jó minőségű befejezést érhet el.

A tapéta színét és mintáját össze kell egyeztetni a bútorok színével, a függöny színével és mintájával. A könnyű bútoroknál nem szabad túl sötét háttérképet választania, mert sötét, éppen ellenkezőleg, nagyon könnyű. Ha a bútorok szövetekkel vannak kárpitozva, akkor a falak a kárpit hangszínében készülhetnek, de kissé könnyebbek vagy kis absztrakt mintával. Ha beltérben ki kell választani a gyönyörű bútorokat, háttérképet kell választani fénnyel tónusú, inexpressive mintát. Ugyanezt kell figyelembe venni, ha a festményeket a falra helyezik. A bútorok a háttérhez kötődnek, ha a tapétát fényes, fülbemászó mintával használjuk a háttér számára.

A 2,5 m-es magasságú helyiségek szegélyének kialakítására szolgáló szegélynek 2-4 cm szélesnek kell lennie, a hátoldalon pedig a monokromatikus és a rácsos szegélyekhez ugyanazt a hangot kell választania, de fényesebbé kell válnia. Például az aranysárga háttérképek szélezhetőek, keskeny, világosbarna színű szegéllyel.

Lehetséges kombinált falfestés. Például a közös helyiségben az egyik fal (tapéta) beilleszthető mintás tapéta, a másik három - egyszerűen sima. Egy jó kombináció akkor érhető el, ha a sima háttérkép színét egy tapéta hátteréhez hasonlítja. A háttérképet két szomszédos fal mintájával vághatja le, a másik kettő pedig egyszerűen ugyanazt a mintát használhatja, de különböző színeket használhat.

Néha nagyméretű helyiségek befejeződésekor kombinált beillesztést alkalmaznak, amikor különálló szelvények, úgynevezett "tükrök" a fal síkján különböző színű vagy textúrájú tapétával vakolva vannak. Az ilyen kivitel a falak és mennyezetek teljes felületének előzetes gondos megjelölését követeli, majd a mintázatok szerint vágják ki a tapéta tapétát.

Ha van egy kis bútora a szobában - csak a legnehezebb, és nem akarja elveszteni a szabad tér érzését, a tapintat a nyugtató színekben és egy falat általában "nyitott a természetbe" - adjon egy nagy tájat világítással (festői falpanel vagy tapéta). Az egyszobás lakásban jobb, ha a tapétát fénytelen, nyugodt hangzásokkal használják a nappali falainak beillesztéséhez, egy folyosó számára - világosabb tapéta.

Egy kétszobás apartmanban két szomszédos szoba ugyanazzal a színnel és tapétával lehet beilleszteni. A nyitott ajtókkal való ilyen befejezni a két szobát egyesítenék, vizuálisan bővítenék a méreteiket. A szomszédos, szomszédos, szomszédos, azaz hosszúkás hosszúságú helyiségeknél jobb a tapéta ragasztása egyetlen mintával, de más színnel. Például egy helyiségben egy aranyszínű, világosbarna mintázattal rendelkező tapétát kaphat, és egy másik helyiségben - világos barna tapéta, aranysárga mintával. Ez vizuálisan csökkenti a szobák hosszúkás méretét.

Hasonló színek kombinációja is használható három és négy szobás lakásokhoz.

A folyosó és a folyosó ebben az esetben díszíthetõ tapéta vagy színes olajruhával, de a hangzásuk jobb, ha sötétebbet választanak, mint a szobákban, akkor amikor egy világos helyiségbe lépsz, egyre nagyobb teret érzünk. Ezen felül, a sötét háttérkép előtt sokkal praktikusabb.

Az anyagok kiválasztásakor nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a sima felületekhez képest megkönnyebbítő textúrájú film és tekercs anyagok hozzájárulnak a belső tér vizuális csökkentéséhez.

Az összes finomanyag a nappali fényben nagyon eltérő benyomást kelt, mint mesterséges. Ezt a körülményt figyelembe kell venni a tapéta színének ellenőrzésénél mind izzólámpa, mind fluoreszkáló világítás esetén.

A tapéta szükségességének kiszámítása. A szoba beillesztéséhez használt tapéta mennyiségét a beillesztendő falak területe számítja ki. A falak hosszának összegét a szoba magasságával szorozzuk, megtaláljuk a beillesztési területet. A megvásárolt tapéta tekercsének hossza és szélessége ismeretében megállapíthatja a tekercs területét. A beillesztés területét egy tekercs területére osztva megkapjuk a tekercsek számát, amelyeket meg kell vásárolni.

Felületek előkészítése a ragasztáshoz. A filmek és tekercsek felületének tartóssága és minősége nagymértékben függ az alapítvány előkészítésének alaposságától. A ragasztandó felületnek sima, sima és száraznak kell lennie, különösen vékony tapéta vagy alaptalan és öntapadó fóliák ragasztása esetén, mivel a legkisebb héj, sőt a homokszemcsék is benyomódnak. Nem ajánlott ragasztani falfestékeket és filmeket a fal folyamatosan nedves felületén, mivel ez a finomító anyag elcsavarodásához és romlásához vezet.

A filmmel és tekercsekkel történő ragasztásra szánt felületek előkészítése általában több alapvető műveletből áll.

A felszínnek a szennyezéstől való javítása és tisztítása ugyanazokat a műveleteket tartalmazza, mint a festéshez. A felszínen látható repedéseket, lyukakat és más hibákat vágnak le, szilárd helyre tisztítják, és megfelelő habarccsal vannak lezárva. Kisebb repedések, rések, lyukak a körmökből csak gettal zárhatók. Minden javított helyet meg kell szárítani tapétázás előtt. Javítás után a felületet csiszolással kell csiszolni, az érdességet és az egyes homokszemeket eltávolítani.

A ragasztóval (krétával) vagy mész festékkel festett felületeket tisztítják, mosják és jól szárítják. Ha ez nem történik meg, az ilyen felületről érkező háttérkép hamar ki fog kapcsolódni.

A falak felületén, ha képes tapadni a tapétát, vékony bevonattal, nitro zománccal vagy vékony alumínium fóliával kell bevonni.

Ha a falakat egyszerű tapéta borítja, akkor ellenőriznie kell, hogy mennyire tartják szilárdan. Ehhez csak nedvesítse fel a felületet vízzel. Helyeket, ahol duzzanat keletkezik, meg kell tisztítani a háttérképről. Ha a régi tapétát erősen tartja, akkor új rétegeket ragaszthat fel rájuk, miután korábban megtörtént a régi tapétatörés érdességének és helyeinek tisztítása egy csiszolópapírral, valamint a forró beillesztéshez is.

Minden más típusú film és tekercs anyag, amelyet korábban beillesztettek, jobb eltávolítani.

Az olajfestéket nem szabad eltávolítani. Vízzel, szódával vagy szappannal kell mosni és jól száradni. A zománcozott felületet mossa és csiszolópapírral tisztítja. Ha van helyi hámló festék vagy zománc, akkor alaposan meg kell tisztítani őket csiszolópapírral, finom csiszolókővel vagy tégla, ragasztani ezeket a helyeket papírral vagy gitttel, és elkezdeni a ragasztást anélkül, hogy előzetesen ragasztaná a felületet papírral.

Ha a felületet száraz vakolat vagy gipszkarton burkolattal látja el, először az ízületeket gipszhabarccsal készítik el, majd gézzel ragasztják, majd újra megkenik és csiszolják. A körmök 1 mm mélységbe süllyednek, a kupakokat olajfestékkel festették, a hornyok spatulák voltak, és szárítás után földeltek.

A farostlemezek, farostlemezek és rétegelt lemezek hasonlóan készülnek. A lapok ízületeinek és a körmökbe beágyazott körmök varrásait fából készült termékek gittével lezárják. A szárított felületeket földre porítják és tisztítják.

A filmmel és tekercsekkel való tapadásra szánt felületek korábban héjjal vagy kartonpapírral vannak bevonva, a fent leírt műveletek utólagos elvégzésével.

Szintetikus fóliákkal végzett tisztítás után a falak javítása és feltöltése szappannal, egyenetlen helyeken vagy az egész felületen újra spatula és polírozott kővel és csiszolópapírral polírozva. Az így elkészített felületet ragasztva (alapozott) az anyag címkézéséhez használt hígított ragasztóval.

Kivételt jelentenek az AB és BV osztályú izoplenek beillesztésére szolgáló felületek. Ebben az esetben korlátozhatja magát a falak javításával és tisztításával, valamint a későbbi alapozással. Az anyag jelentős vastagsága lehetővé teszi az olyan műveletek kizárását, mint a szilárd gitt és a polírozás.

A felső vonalat minden esetben megverték, kivéve a mennyezetre való áttérést. A szükséges távolságot a mennyezettől a díszítés tetejéig ceruzával vagy krétával jelöltük a fal sarkában. Ezután egy pigmenttel vagy szénnel dörzsölt zsinór segítségével a vonal visszapattan.

Annak a ténynek köszönhető, hogy egyes helyiségekben a mennyezet nem mindig vízszintes a felső vágóvonal jeléig, ezért vízszinttel kell ellenőrizni. Vegyünk egy vékony gumitömlőt és helyezzünk kis üvegcsöveket a vége felé. Töltse fel a csövet vízzel a csövek közepére, és jelölje meg azokat a szinteket, amelyeken a víz található. A hajók kommunikációjának törvénye szerint az e jelek összekötő vonala mindig vízszintes lesz.

A film vagy a primer felületek hígított ragasztókompozíciókat vagy masztixokat készítenek, amelyeket filmek és tekercsanyagok ragasztására terveztek. Ez a művelet szükséges a homok- és porrészecskék legkisebb szemcséinek rögzítésére, amelyek gyengíthetik a ragasztókötés tapadását.

Az egyszerű papír háttérképek beillesztése előtt a felületet paszta bevonattal látja el. Először szeletelje a szalagot 4-6 cm szélesre a felső lyukasztási vonal alatt, valamint a nyílásokon, a sarkokban, az alaplemezeken, majd egy lendítő kefével ragassza fel az egész felületet.

A felhordott papírt tapétázott falak elsődleges beillesztésénél használják a felület szintjének meghatározásához. Ebből a célból általában olyan újságokat használnak, amelyek jobban tapadnak a vakolt felületre. Ezt a műveletet a legegyszerűbben a következőképpen végezzük: az elkészített papírt egy halomba helyezzük, a ragasztót a falra ragasztva egy ívelt ecsettel a felső lapra tesszük, és egy ronggyal simítsuk fel a ráncok és a buborékok megszüntetésére. Vékony papír ragasztott átfedés, sűrűbb - tompa. Miután a lapok megszáradtak, a fennmaradó ráncokat és szabálytalanságokat csiszolópapírral simították.

A papíron vagy szövet alapon történő ragasztásra szánt felületeket át kell vágni és áthatolni. Ha sima, sima felületeket (gipsz, beton) ragasztanak a tapéta mentén, akkor CMC ragasztóval, bustilttal vagy Gumilax maszkírozással alapozzák meg (attól függően, hogy melyik ragasztó kerül felhasználásra a tapéta ragasztásához). Ugyanígy készítse fel a felületet az izoplen ragasztására.

Az alaptalan és öntapadó fóliák ragasztására szolgáló felületeket, valamint a vinistenomot ugyanúgy kell előkészíteni, mint a kiváló minőségű olajfestéshez.

Helyezzen be megfelelő ragasztóanyag-konzisztenciát. A ragasztó legmegfelelőbb konzisztenciájának megállapítása az alábbiak szerint. Spread three small strips of tapéta különböző vastagságú ragasztók (vastag, közepes és gyenge), és ragassza őket a falra. A sávok közül melyik kerül szorosra, ragasztásra és felhasználásra.

Nedvességálló falpanelek a fürdőszobában

A nedvességálló falpanelek megváltoztathatják a legösszetettebb belső térséget, és igazi művészi munkát készíthetnek a fürdőszobából és más, általánosan használt helyekről. A nedvességálló falpanelek kiválóan alkalmasak minden olyan nehéz helyzetben, amely ellenáll a sokknak, az ütéseknek és egyéb hatásoknak, amelyeknél a hagyományos alapanyagok egyszerűen nem versenyképesek, instabil alapok esetén. A nedvességálló panelek nagy pluszja az is, hogy a viszonylag nagy méretű fallemez lehetővé teszi, hogy nagyon rövid idő alatt nagy mennyiségű falat takarjon le a helyiségekben, és megoldja a problémát nagyszámú ízületekkel szemben a hagyományos kerámia burkolatokhoz képest a szélén. Ha fel szeretné kérdezni kérdéseit, és fórumokat szeretne megvitatni fórumunkon, javítással és díszítéssel foglalkozó szakemberekkel, be kell jelentkeznie.

Nedvességálló falpanelek - csináld magad, javítsd meg magad

May 9, 2013 - Falpanel panelek - nedvességálló szalagok, amelyek a. lehetővé teszi, hogy létrehozzon egyfajta alkalmazott csempe a falakon.

Itt kaphat Nedvességálló Master-Panel panelek falakhoz és mennyezetekhez ELESGO bevonat: Színes.

A laplemezeket népszerű falfestéknek tekintik.

A nedvességálló lemezlemezek a gyártás során különböző anyagokat képesek utánozni: természetes kő, fa és gipsz.

Hogyan kell telepíteni nedvességálló falpaneleket, gondoskodni kell róluk, olvasni. Ebben az esetben jobb, ha minden falra tervet készítünk.

A falak alapanyagai: nedvességálló laplemezek. Ha a javítás teljesen lendül.

Dekoratív, nem gyúlékony és nedvességálló panelek. Dekoratív panelek falakhoz fpc.

Ebben a cikkben megpróbáljuk összpontosítani a fürdőszobai vízálló panelek befejezésére. A fürdőszobai felületek anyagainak nedvességállónak kell lenniük. A mai napig több mint harminc lehetőséget kínál a falak díszítésére.

Az anyag segít meghatározni a fürdőszobai nedvességálló panelek kiválasztását. A fürdőszoba falait díszítő anyagok fő típusa:.

Azt javasoljuk, hogy frissítse a helyiséget speciális vízálló panelekkel a falakhoz. vízálló panelek a fürdőszobában. De először csináljuk.

Lapos falpanelek - vékony farostlemez (Farostlemez) vagy farostlemez alapú falfestés anyaga.

A további elemek költsége általában 20-30% -kal növeli a falak felületének homlokzati panelek fedezésével járó költségeket.

Háromrétegű homlokzati szendvicspanelek. nedvességálló rétegelt lemez alapozva.

Itt bármilyen falpanelt találhat: nedvességálló, laminált, dekoratív. Új.

Nedvességálló falpanelek a csempe alatt. Mindenki azt szeretné, hogy a fürdőszobája legszebb legyen.

Természetesen a falon lévő ilyen panelek sokat követelnek: a mosogatónak megfelelőnek kell lennie, és magának a fürdőnek is.

A falak, padlók és mennyezetek befejező anyagai. Falpanelek, Laminát, Mennyezetek. Katalógusok.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÖZVETLENÜL A FALRON. Kezdje el a nedvességálló panelek beszerelését a falak mérésével.

Azt javasoljuk, hogy frissítse a helyiséget speciális vízálló panelekkel a falakhoz. De először nézzük meg, hogy pontosan ezek a panelek és mit eszik?

Nedvességálló panelek. A "Rukus" falak burkolatának magas hőállósága is van.

Az Uniprok cég a piacon bemutatja a különböző falburkoló paneleket.

. lehetőség a. védje meg a falakat. A nedvességálló panelek az Aqua-tól eltérőek.

A termékek nagy mérete lehetővé teszi a falak javításának és díszítésének egyszerűsítését a szobában, amennyire csak lehetséges, csökkentve az ízületek számát.

A nedvességálló panelek hátoldalát víztaszító anyaggal kezeljük.

Nedvességálló falpanelt vásároltunk itt normális és kedvező áron + Kijevben és Ukrajnában.

Név: Eaves 95668; Eaves (Flex) 95668 Funkcionális cél: álmennyezet (fali mennyezet) Külső méretek: 165x125mm Hosszúság.

Itt lehet kapni Nedvességálló Pano Flair ELESGO SUPERGLANS panelek falakhoz és mennyezetekhez ELESGO bevonat.

Nedvességálló panelek. a telepítendő panelek száma. A falak, amelyeken fogsz.

A falak alapanyagai: nedvességálló laplemezek. Ha a javítás teljesen lendül, és a falakkal szemben a közelben kell lennie.

Nedvességálló panelek. A népszerű PVC falakra.

A vízálló LTM Aqua vízszigetelő panelek kiválóak. csempe és díszítő panelek, amelyek biztosítják a falak megbízható védelmét.

Itt megyek át az erkélyen a harmadik évre, megfigyelek: hány nedvességálló panel létezik ilyen szélsőséges körülmények között.

Alkalmazzon folyékony szöget vagy ragasztót a panel hátoldalára az utasításoknak megfelelően, majd nyomja meg a panelet a falhoz.

. nedvességálló laplemezek. a parafa alatt a konyha falainak díszítéséhez tökéletes.

Nedvességálló panelek. A Rukus fali lemezek szintén magas hőállósággal rendelkeznek.

A műanyag panel fali díszítésre és. Panel típusa: zökkenőmentes. Szín: rózsaszín márvány.

A Fire Protect Color (FPC) panelek az SML Premium - Standard alapján készültek. Az FPC egy befejezetlen, nem szükséges anyag.

Nedvességálló panelek. hogy a nedvességálló falpanelek az egyik legkedvezőbbek.

Fali lapok - falburkoló anyag. panelek nedvességállóak.

Dekoratív panelek. Ön környezetbarát, könnyű, tartós anyagot ajánl. Ellenáll az időjárásnak, ami azt jelenti, hogy hő és nedvességálló.

Gyenge falak (régi vakolattal); Rönkházak vagy rönkházak; Öltözőüzletek, kávéházak

Az UNIPROK felületek tízszeres használata csökkenti a falak és a válaszfalak befejezéséhez szükséges időt, és megtartja a panelek megjelenését.

Fal dekoráció vízálló forgácslapkal

A vízszigetelő lemezek alkalmazási köre, előnyei, a falra szerelhető szerelési technika számos kezdeti mestert érinti. A DSP az egyik leggyakoribb anyag a helyiségek javításában és díszítésében. Vízszigetelő lemezek a falak díszítésére hőre keményedő anyaggal és vízálló polimerekkel impregnálva. Ezt a nyersanyagot széles körben használják a bútoriparban és a durva padló aljzataként.

Anyagtípus

Különböző gyártmányú, forgácslap panelek eltérőek lehetnek az erősség, a szín és egyéb jellemzők szempontjából. Általában a fa extrudált anyagok között megkülönböztethetők a következő pozíciók.

MDF - finomszemcsés faforgácsokból, amelyeket ligninnal keverve és magas hőmérséklet és nyomás hatására préseltek. A nedvességálló MDF lapok erőteljesen meghaladják a természetes fát. A nappaliban és a magas páratartalmú helyiségekben, például a fürdőszobában vagy a konyhában lévő falak befejezésére használják őket.

Kevesen ismerik, de a laminált padlóburkolat MDF lapból készül. Ők is a nyersanyag a kiváló minőségű szekrény bútorok és audio lejátszás rendszerek. Az MDF-panelek közötti minőségi különbség a tűzbiztonság, a környezettudatosság, a környezeti hatásokkal szembeni ellenállás, a csavarok jó tapadása, a gazdag színpaletta.

Táblázatok gipszkarton - a leggyakoribb anyag a panelek a falak a ház belülről. Ezzel nemcsak a falakhoz igazíthatja a festést és a tapétázást, hanem bezárhatja a kommunikációt, további kanyarokat, börtöneket és boltozatokat hozhat létre. A gipsz anyagát a részecskék tölteteivel kombinálva készítsük el. A nyersanyag megkülönböztető jellemzője a kémiai inertesség - mint építési termék, teljesen biztonságos.

A gipszkarton lapjai egymás között a következő típusokban különböznek egymástól: rétegelt és vakolat. Az első esetben a paneleket különleges összetételű festékkel festjük, a másodikban egy vinil bevonatot alkalmazunk, amely textúrájú szatén szövethez hasonlít.

A gipszkarton fő előnye könnyűségnek (az anyag súlyának és a vele való munkavégzésnek köszönhetően - a fúrásnak való megfelelésnek) nevezhető.

Gipsz vakolat és gipszrost

A gipszlapok főként gipszből állnak. Tüntesse fel a nedvességálló és a normál lemezeket. Beltéri válaszfalak, felfüggesztett többszintű mennyezetek és más megoldások a belső terek kialakítására szolgálnak. Annak ellenére, hogy a gipszmikrokoxidok pozitív tulajdonságai - mint például a környezetbarát jelleg és a relatív olcsóság - nem használják őket gyakran a háztartási házak építésében, mivel a nedvességálló falburkolatok is nagyon érzékenyek a nedvességre.

A gipszrost gipsz-töltőanyagból és újrahasznosított karton alapanyagból készül. Nedvességálló és gyakori típusokra is fel van osztva. Ez az anyag széles körben alkalmazható padlóburkolatok, falburkolatok és mennyezetek alapjaként. A gipszrost lapokat gyakran használják a lakóépületekben, mert amikor a plafont, a padlót és a falakat burkolják ilyen tervekkel, a helyiség szigetelése tovább fokozódik.

A DSP-k olyan faforgácsokból állnak, amelyeket cementhabarcsba préselnek. Az anyag alkalmas kültéri burkolatra. Főként az ipari konstrukcióban alkalmazzák, amikor a nagyfokú gyújtóforrást jelentő helyiségekre vonatkozik.

A panel szerkezete

A rétegelt lemez egy többlapú vékony furnérból készült falpanel. A nedves környezet ellenállósága szerint a rétegelt lemez magas, közepes és alacsony ellenállású (bakelitizált). A rétegelt bevonattal ellátott rétegelt lemez nem más, mint egy rendszeres rétegelt lemez, mindkét oldalán a vízszigetelő gyantával impregnált papír.

Ezt az anyagot gyakran használják költségvetési konyhai készletek, íróasztalok és egyéb keretes bútorok előállításához. Ritkán használják bélésként magas fokú gyúlékonyság miatt.

OSB - nagydarabokból készült fadarabok (0,7 / 140 mm). Ez egy meglehetősen tartós anyag, amelyet a zsaluzat, a padlóburkolatok, fal- és mennyezeti panelek telepítésekor használnak.

Különböző típusok és színek

Fibrolit - fahulladékból, cement és kötő magnézium-keverékből készül. Fűtőelemként használják, jó tűzálló tulajdonságokkal rendelkezik, de nem alkalmas erős nedvességgel szemben.

A vágás során a faforgácsból készült összes anyag nagy mennyiségű finom port bocsát ki, amely hajlamos a tüdőbe telepedni, ami negatívan hat az emberi egészségre, ezért a szakértők azt javasolják, hogy a forgácslap, MDF és gipszkartonok mindegyikét védőmaszkkal kell végrehajtani.

Nedvességálló forgácslapok használata

A legfontosabb különbség a nedvességálló forgácslapok között olyan hornyolt szerkezet, amely nem szezonális változásoknak van kitéve. Szinte szó szerint befejezhetik a ház bármely területét, és nem félek, hogy idővel a padlók felduzzadnak és a falak deformálódnak.

A nedvességálló panelek szorosan kapcsolódnak a hornyok és a gerincek a tábla peremén. Használhatók a következő esetekben:

 • pódiumok, állványzatok tervezése, a fűtött padló alapja;
 • a falhoz szintező anyagként használható a befejezéshez;
 • a gipszkarton helyett a mennyezet kiegyenlítésére használják;
 • zsaluzat az alapozás megépítése során.

Belső falburkoló forgácslap

Mindenesetre a fa belső díszítése a komfort, a melegség és a kényelem érzését szolgáltatta a háznak. Napjainkban a természetes fa egy nagyon drága anyag a belső munkákhoz, melyet a modern kézművesek találtak megfelelő cserére - falpanelek forgácslapjára.

Ez a nyersanyag körülbelül 10 évvel ezelőtt jelent meg a hazai piacon, és hatalmas népszerűségnek örvendett, mert a készen álló falpanelekkel díszített lakás vagy iroda modernnek tűnik, és sokféle textúrázási és festési lehetőség teszi lehetővé a legmerészebb tervezési ötletek megvalósítását.

Az LDSP fali falpanelek többféle típusúak:

 • állvány és fogaskerék (akár 30 cm széles, akár 37 cm hosszú);
 • négyzet alakú csempézett (30/30 vagy méter méterenként);
 • leveles (1 és 2,4 m széles).

A forgácslemez panelek különböző faanyagok felhasználásával készülhetnek, a gyanták impregnálásával és ragasztásával, azok élettartamával és a tervezett rendeltetési tartomány függvényében.

Ez az anyag számos előnnyel jár, különösen, ha a javítót létrehozó személynek nincs sok tapasztalata az építőipari járművekben:

 • a forgácslapból készült falpanelek könnyen felszerelhetők (ehhez elegendő egy alapvető eszközkészlet és megtekinteni a képzési videót);
 • Választhat olyan színeket, amelyek pontosan megismétlik a természetes faanyag textúráját;
 • a laminált faforgácslemez falpanelei moshatók, ezért gyakran használják konyhák elkészítéséhez;
 • panelek jól adják a fűrészelést;
 • mindenfajta belső stílushoz alkalmas a különböző színek miatt (a bevonat nemcsak a fa mintázatát, hanem a márványt, a téglát, a kavicsot és még sok mást is utánozhatja);
 • panelek megrendelésekor a szereléshez szükséges összes szerkezeti elemet szállítják;
 • mérjen ki egy kicsit - egy ember képes kezelni a telepítést;
 • Nemcsak egyszerűen rögzíthetők, hanem távolíthatók el, miközben a panelek jó állapotban vannak és újra felhasználásra készek.

Hogyan szereljük fel a forgácslapokat a falra

Minden befejező munkának kezdeti jelentése, hogy végre tökéletesen sima felületet kapjon, majd festékkel, tapétával vagy vakolattal segítve megkapja a kívánt színt és textúrát. A farostlemez falai ebben az esetben nem jelentenek kivételt, ezért az anyagot háromféle módon szereljük fel.

Ha a falnak csak kisebb szabálytalanságai vannak, akkor ráadásul gipszkötést alkalmaznak (lehetőleg vízszint vagy menet), és a lemezeket egyszerűen ragasztják a falhoz. Szintén jó minőségű belső díszítéssel a tűzés módszerével. De sajnos a lapos falak ritkák, így a lemezek rögzítéséhez leggyakrabban alumíniumból készülnek.

A fémprofil azonban nem szükséges. A csapágyazott termékekhez használhatja a lapokat vagy a falburkolatot.

A panel szerelése a profilra

A legtöbb ember alumíniumprofilt használ, mert jól hajlik, és könnyű felvenni a megfelelő alkatrészeket (horgonyok, csavarok, öncsapos csavarok). Azonban, ha tervezik, hogy befejezni a mosókonyha, akkor elég lehet, ha nem használt fa lécek és a hagyományos körmök.

A panelek rögzítésére szolgáló dobozt minden kommunikáció figyelembe vételével (el kell rejteni őket), így az összes munkát egy korábban tervezett terv szerint végezzük.

A keret beállítása a következő:

 • előzetesen vázlatot rajzolunk a falra, amely megmutatja, hol haladnak a profilok;
 • A kiválasztott anyagtól függően a profilok függőlegesen (gipszkarton) vagy vízszintesen (MDF, forgácslap) helyezhetők el;
 • a ládák rendezése során először rögzíteni kell a vezetőprofilokat: a falak peremén helyezkednek el, majd a többiet 60 cm-es távolságban kell rögzíteni, hogy egyfajta hálót kapjanak.
Telepítés a láncra

Nagyon könnyű rögzíteni a falpaneleket, mivel biztonságosan rögzítik a hornyokat. A keret anyagát a klyimery segítségével állítjuk be.

A fából készült falpanelek házaiban lévő falak befejezéséhez egy konstrukciós tűzővel és csavarokkal lehet rögzíteni.

Titkok, amelyek növelik a panelek élettartamát

Mint a lakóépületek díszítéséhez használt bármilyen anyag, a falpanelek idővel elveszíthetik megjelenésüket. Ennek elérése érdekében a lehető legrövidebb időn belül be kell tartania a következő szabályokat:

 • a bélés tartósságának alapja a telepítési munka helyességének felel meg, tehát ha nem vagy magabiztos a képességeidben és a helyes műveletekben, hívd meg a mestereket;
 • a törékeny lapok telepítésének és szállításának szakaszában, továbbá, ha gondatlan, akkor károsíthatja a laminált bevonatot;
 • A falpaneleket nem tervezték nagy mennyiségű vízzel mosni (szemben a padlón állóakkal), ezért a tisztítást nedves szivaccsal kell elvégezni;
 • a speciális impregnálás ellenére a festékszerkezet hajlamos elhalványulni, ezért ha sok napfényt vár a szobánál, akkor nem szabad fényes részletes rajzokat választani a dekorációhoz;
 • annak ellenére, hogy valójában ez az anyag tűzálló, nem szükséges a helyüket kinyomni, mellette nyílt tűzforrások. A tűz valószínűleg nem fog bekövetkezni, de a laminált film elolvad, és a panel megjelenése romlik.

A videó a falak felületét mutatja nedvességálló forgácslemezzel:

Az OSP vagy a DSP lemezeket olcsó helyettesítőként használják a fa számára a vázszerkezetek felállításakor és fűtőként. Növelik a helyiség szigetelését, és egyszerűsítik a külső és belső befejező munkákat. Az OSB lapokkal készitett keretház élettartamának növelése érdekében nyithassuk le egy mellékvágóval.