Legfontosabb > Csapok

Nedvességálló és vízálló laminált fürdőszoba, konyha és fürdőszoba

A vízálló laminált speciális laminált padló, amelyet magas páratartalmú helyiségekben való használatra terveztek. A közös használatú magánházakban és apartmanokban fürdőszoba, fürdőszoba, konyha, mosókonyha és egy helyiség, ahol a vízellátó kazán található.

Az anyag a kerámia burkolólapok közvetlen alternatívája, de nem helyes ezeket az anyagokat összevetni, mivel mindkét bevonat technológiai felépítésében és a felszínen történő elhelyezkedésükben különbözik egymástól.

A bevonat típusai és jellemzői

Speciális impregnálószereket használnak az anyag előállításához.

Ebben a cikkben kétféle laminátot vizsgálunk: nedvességálló és vízálló. Ezek a bevonatok nem teljesen azonosak, bár részlegesen azonos tulajdonságokkal rendelkeznek, de a nedvesség és a víz teljesen más hatást gyakorol a padlóburkolat szerkezetére.

A víz folyékony alakú és gyorsan terjed a vízszintes felületen. A folyékony fluiditás sok problémát okoz, mivel a víz gyorsan behatol a lamellák közötti ízületekbe. Tele van penész formálással, kellemetlen szagokkal, a padlóburkolat duzzanataival és a kastélycsukló károsodásával.

A nedvesség egy kicsit kevésbé pusztító a laminátum esetében, de a jövőben hasonló következményekhez vezethet, különösen akkor, ha nem szedesz meg megelőző intézkedéseket annak megszüntetésére.

A laminált bevonat legfontosabb jellemzői a nedvesség és a víz fokozott ellenállásával:

 • A nedvességálló laminátum olyan bevonat, amely alapját egy speciális víztaszító anyaggal, melamin gyantával és gerinctelen impregnálással impregnált HDF lapot használja. Ez védi a laminált bélést 2-3 órán keresztül nedvesség és víz hatásának kitéve. A lemezek közötti zárócsatlakozást viasz és szilikon keverékével kezelik, ami megakadályozza a folyadék bejutását az alapba.
 • Vízálló laminált burkolat nagy sűrűségű HDF lapon. Rétegelt anyag előállításával hasonló víztaszító és antibakteriális impregnálásokat használnak, valamint nedvességálló lemez esetén. A panel elülső oldalát speciális víztaszító polimerrel kezeljük. A lamellás vegyületeket forró viasz és szilikon alapú vegyületek megbízhatóan lezárják.

A vízálló panel 5-6 órán keresztül képes ellenállni a víznek való kitettségnek. A nedvességnek és kis mennyiségű víznek való kitettség teljesen biztonságos a bevonat számára.

A laminátum szerkezetének általános szerkezete, amely fokozott ellenállást mutat a nedvességgel szemben

Ezen felül a laminált is tulajdonítható vízálló fedélzeten. Valójában ez az anyag jobban összefügg a padlóburkolat vagy terasz osztályával, de a belsőépítészethez is.

A vízálló laminált PVC lemez. Ez egy polivinil-klorid alap, amely olyan rekeszekből áll, amelyek javítják az anyag hangszigetelését és hőszigetelését. A vízálló háló vízben nem forog, kellemes tapintási tulajdonságokkal rendelkezik.

A fő hátrányok közé tartozik a rövid élettartam, az elülső bevonat díszítőelemeinek kis választéka, az anyag általános mesterségessége és a vízálló rétegelt lemez klasszikus változatához képest magasabb költségek.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő anyagot?

Visszajelzés a német Tarkett cégről

A konyhai vagy fürdőszobai vízálló laminátumok kiválasztására vonatkozó alapvető javaslatok számos olyan elemet tartalmaznak, amelyek magukban foglalják a padló műszaki és működési tulajdonságait.

Először is figyeljen a következőkre:

 1. A címkézés - a béléssel ellátott csomagolásnak külön jelzéssel kell rendelkeznie egy jelvény vagy egy kis logó formájában. Alapvetően - "csap és csepp", "esernyő", a fürdőszoba képe. A bevonat neve tartalmazhatja a következőket: aqua, aqua resist, aqua protection. Ez közvetlenül azt jelzi, hogy az anyag víztaszító és vízálló tulajdonságokkal rendelkezik.
 2. Gyártó cég - a márkás gyártók termékei minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek, és a megadott műszaki követelmények betartásával tesztelik. Ha a rétegelt anyag nem rendelkezik tanúsítvánnyal vagy más származási igazolvánnyal, akkor ne vásároljon.
 3. Kopásállóság - szinte minden nedvességálló laminátum 32 kopásállósági osztályban van. Ez a bevonat közepes forgalomra alkalmas lakóépületekre vagy 2 bérlővel rendelkező lakásokra alkalmas. A kopásállóság növelésével ajánlott választani a 33 osztályt.
 4. Sűrűség és duzzadási arány - a sűrűségjelző a laminált hordozóalap erejének mértékét jelzi. Sűrűbb alapja rosszabb, vagy gyakorlatilag nem veszi fel a nedvességet. A duzzadás koefficiensét százalékban jelölik, és a víz hosszabb ideig tartó expozíciója után a fedélzet kiterjedését mutatja. Minél kisebb, annál nedvességállóbb a bevonat.
 5. A csatlakozópanelek minősége - a legtöbb gyártó a záró típusú csatlakozókat gyártja. A szükséges technikai felszereléshez a szabotázskapcs és a cecil. A dokkolás során nem szabad rés vagy kiugrás a szomszédos panelek között. Ilyen problémák esetén a burkolat élettartama csökken, ami szintén megakadályozhatja a zárszerkezet megszakadását.

A laminált anyagok átlagos költsége a nedvesség megnövekedett ellenállásával változik, és a gyártótól függ. A legolcsóbb és legvékonyabb panelek 32 osztálya ára 850-900 rubel egy csomag 8-9 darab.

A 12 mm vastagságú minőségi panelek költsége 1200 rubelből indul 7-8 darabos csomagoláshoz. Fontos megérteni, hogy a drágább anyagnak nagy a csiszolási ellenállása, ami nem mindig szükséges a belföldi helyiségekben.

Vélemények és ajánlások a gyártókról

Visszajelzés az anyagról a Floorwood márkanév alatt

A fürdőszoba és a konyha nedvességálló laminátum gyártói széles választékot kínálnak különböző árkategóriákban. Egy átlagos fogyasztó számára a laminált anyag három nagy kategóriába vagy osztályba sorolható: gazdaságosság, közép szegmens, prémium.

Az egyes kategóriák anyagai nem csak az ár, hanem a tartósság, a teljesítmény, a további tulajdonságok és tulajdonságok elérhetőségében is különböznek.

Gyakran a középső szegmens padlóburkolata nem rosszabb, mint a drágább társaik, mivel az anyag tényleges vastagsága és a víztaszító tulajdonságok elegendőek a problémamentes használathoz 10-12 évig.

Az alábbi táblázat mutatja a gyártókat, osztályozva a termékeik osztályának és költségeinek megfelelően. A táblázat csak ellenőrzött és jó hírű védjegyeket tartalmaz. Értékelésként az ügyfelek véleményét nyújtjuk, amelyeket különböző online áruházak oldalain találtunk meg.

Fürdőszoba laminált - nézetek és jellemzők

A modern technológia nem áll meg, így ma elhagyni a csempe a szobában a zuhany - ez valóság! Laminált a fürdőszobában már ugrásszerűen egyre népszerűbb. Nem olyan hideg, mint a kerámia, miközben eredeti és természetes mintázata van a természettől, és nagy teljesítményű tulajdonságokkal is rendelkezik.

Klasszikus opció

A fürdőszobai padlók feltételezik, hogy az alkalmazott termékeknek különleges laminált bevonata van. A klasszikus laminátum azonban nem alkalmas ezekre a követelményekre, így használata nem ajánlott a zuhanyzóban. Ez az anyag nem tolerálja a magas páratartalmat, valamint a vízzel való közvetlen érintkezést. Ennek eredményeképpen működését a lakótér vagy a konyha korlátozza. Ellenkező esetben jelentős mennyiségű veszteséget kockáztat, mivel a laminált anyag deformációja rövid időn belül megtörténik.

Vízálló termékek

Kezdetben meg kell tanulnod, hogy a fürdőszobába vízálló laminátumot különítsünk el a nedvességállóságtól. A fő különbség az anyagok között az alapja. Az első verziót a modern összetett nyersanyagokból hozták létre. A műanyag lemez nem szívja fel a nedvességet, ennek megfelelően a laminátum még a vízzel való közvetlen és tartós érintkezés esetén sem duzzad. Magas teljesítménye, valamint a polimer bevonaton alapuló vízszigetelés.

Az ilyen típusú felületnek a polimer lemezen alapuló szerkezete miatt megfelelő tulajdonságai vannak. Ezenkívül a poli (vinil-klorid) speciális csatornákkal van felszerelve, amelyek jól megtakaríthatók hőszigeteléssel és hangszigeteléssel. Így nincs szükség fűtésre és vízálló laminátum használata a fürdőszobában komoly korlátozások nélkül. Ezért az ilyen termékek a legmegbízhatóbbak, tartósabbak és tartósabbak. A termék előnyei:

 • abszolút vízállóság;
 • mechanikai igénybevételnek és ütközésnek ellenálló;
 • minimális kopás;
 • nagy szilárdság;
 • a csatlakozások vízzárása;
 • jó hőmérséklet-tolerancia.

Meg kell jegyeznünk, hogy ez nem minden előnye ennek az anyagnak, például egy műanyag laminátum egy fürdőszobához kettős fóliával rendelkezik, amely védi a termék díszítő réteget. Ez egy különleges kopásálló filmből és egy olyan mintából áll, amely a fa természetes mintázatát utánozza. Ennek a kialakításnak az a fő feladata, hogy a laminátot az első réteg kopása ellenére a tulajdonságok elvesztése nélkül is működtesse.

Minden védelmi szint egy speciális ragasztóval van összekapcsolva, amely biztonságosan tartja az összes elemet. Az oldalakat egy viaszos anyaggal lezárják, amelyet folyékony állapotba melegítenek, és alkalmazás után megkötődik és új védőréteget képez. A felső bevonat koptató hatású, így elkerülve a felesleges karcolásokat vagy forgácsokat. Vannak azonban bizonyos hátrányai:

 • természetellenes anyag;
 • gombaérzékenység;
 • magas ár.

Nedvességálló termékek

Ennek az anyagnak az alapja egy farostlemez, amelyet víztaszító anyagokkal kezeltek. A szigetelőrétegeket a megbízhatóság és a tartósság jellemzi. A reteszelőmechanizmust speciális szilikon és viaszalapú vegyületekkel impregnálják. Ez a technológia jó védelmet nyújt a csempe padlóburkoló ízületek nedvességből, gőzből és mikroorganizmusokból. erősségek:

 • nagy kopásállóság;
 • vonzó megjelenés;
 • hosszú élettartam;
 • könnyű karbantartás;
 • széles tartományban;
 • elfogadható áron.

Nedvességálló anyag alkalmas arra a helyiségben történő üzemeltetésre, ahol a szellőzőrendszert állították be, stabil hőmérsékleti szint van, azaz a mikroklímia extrém túlterhelések nélkül működik. Ráadásul a különböző elemek cseppjeinek tesztelésének hiánya pozitív hatással van a termék életciklusára is. Hiányosságok:

 • félnek a vízzel való közvetlen érintkezésben;
 • jobb a nagy terhelések elkerülése;
 • Nem tolerálja a hőmérséklet és a páratartalom kritikus változását.

Egy ilyen laminált a fürdőszobában, hogy lehetővé tegye a padló használatát magas szintű kényelem mellett a rendeltetésszerű célokra. Ezenkívül a nedvességálló anyag meglehetősen széles termékválasztékkal rendelkezik, amelyek különböznek egymástól a gyakorlati tulajdonságok, külső jelek, valamint az ár tekintetében.

Annak érdekében, hogy meghatározza a megfelelő típusú bevonat, meg kell teremteni a saját követelményeket, és alapján ezek már elvégzi a kiválasztása laminált.

Styling részletek

Mint minden más laminált anyag, különleges feltételeket is igényel a szereléshez. Ezért előzetesen fel kell készíteni a padlót, pontosabban a régi bevonást. Ezután alaposan tisztítsa meg a törmelék felületét, és ellenőrizze a különböző szabálytalanságok jelenlétét. Ilyen hiányában megalapozhatja az alapot, ha észrevehető kanyarok vannak, akkor jobb, ha megszünteti őket, nem érheti el a kis gödröcskéket, így nem játszanak szerepet.

A hordozót nem szőtt alapon kell használni, a szokásos módon, rövid időn át áztassa a folyadékot, majd meghibásodik és még nedvességálló is. A Flizelin legjobban tekercs formájában vásárolható meg, mivel sokkal kényelmesebb a felszínre helyezés. Azonban a bevonat költsége nem mindenki számára hozzáférhető, ezért néha habosított polimert használhatunk.

Annak ellenére, hogy a laminátumokon speciális zárak vannak, az ízületek nem tekinthetők megbízhatóan szigeteltnek. Így a padlóburkolat elemei között jelentős a vízbehatolás valószínűsége. Ez folyadék felhalmozódásához vezet, ami idővel a padló deformálódását okozhatja, valamint kedvező környezetet biztosít a gomba vagy penész megjelenéséhez. Ennek eredményeképpen ajánlott speciális ragasztót használni, tömítetni és megerősíteni az ízületeket, így a víz számára nem hozzáférhetőek.

A gyártó szemszögéből általában a padlóburkolat feleslegessé válik. Bár a gyakorlatra támaszkodva, éppen ellenkezőleg állítja be, mert a hőmérsékletváltozás során a termékeket felmelegítik. Ez vezet a bõvítéshez, végül a szerkezeti elemek részleges vagy teljes duzzanatához. Ennek elkerülése érdekében jobb kompromisszumot találni, például a varratok elhagyására, de kis méretekre. A fentiek kivételével a laminált fólia a fürdőszobában a klasszikus termékekhez hasonlóan történik.

Hogyan válasszunk egy vízálló rétegelt anyagot a fürdőszobában - a bevonat elemzése a mikroszkóp alatt

Laminát a közelmúltban egyre népszerűbbé vált. Az a tény, hogy külső vonzereje, finomítása és lehetőséget ad a belső tér díszítésére. Azonban nem használható mindenütt. Például magas páratartalmú helyiségekben nem ajánlott felhalmozni. Van azonban egy olyan speciális anyag, amely ellenáll a nedvességnek. Például egy fürdõszobában vízálló rétegelt laminátum nagyon szépnek néz ki. Ugyanakkor jó műszaki jellemzőkkel rendelkezik.

Termékjellemzők

A bemutatott anyagnak az alábbi előnyei vannak:

 • A hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás és a nedvesség negatív hatása.
 • Nincs deformáció, még akkor is, ha kölcsönhatásba lép vízzel.
 • Nagy erő.
 • Antisztatikus tulajdonságok jelenléte.
 • Jó forma védelem.
 • Ökológiai biztonság.
 • Semmilyen csúszás még nedves is.
 • Viseljen ellenállást.
 • A hangerő megváltoztatásának képessége.
 • Alacsony hővezetőképesség.
 • Vegyszerállóság.

A fürdőszobában lévő különleges rétegelt lemez nagy terhelésnek ellenáll, bár ennek megfelelően kell kiválasztani és telepíteni.

Termékek fajtái


Többféle anyag létezik:

 1. Nedvességálló. A laminátum alapja egy HDF lemez, amelyet antiszeptikus oldatokkal előzetesen áztatunk. Az ilyen típusú csempe zárai viaszoltak, ami megakadályozza, hogy a folyadék behatoljon a padlóburkolat alá. Alkalmazza ezt az anyagot olyan helyiségben, ahol magas a páratartalom.

A fő különbség a vízálló laminátum nedvességálló zárak és alap (a vízálló, műanyag, nedvességálló - HDF lemez)

 • Vízálló laminált fürdőszoba. Ez a fajta anyag a leginkább ellenáll a nedvességnek. Ezt egy speciális gyártási technológia biztosítja. A csempe összes rétegét nagy nyomáson csatlakoztatják, így minden résük megbízhatóan lezárható. Ezenkívül az anyagot forró viasszal tovább feldolgozzák. A termék felületét védő polimer réteggel borítják.
 • Kiválasztási funkciók

  Annak érdekében, hogy a vízálló laminátum hosszú ideig szolgálhasson Önnek, helyesen kell kiválasztania. Próbálja meg betartani a következő irányelveket:

  • Jobb, ha előnyben részesítjük a laminált anyagot, ami nagyon ellenáll a kopásnak. Ez egy 32-33 fokozatú laminátum.
  • A fürdőszobában nagy fedő, amely megjelenéséig hasonlít a kerámia burkolatokhoz.
  • A termékleírásban a csomagban fel kell tüntetni az "aqua" kifejezést.
  • Jól megvizsgálja a zárakat a léceken - csúszósnak kell lenniük, miközben megpróbálja lecsavarni a viaszt a körme alatt, semmi sem marad. Ez a jó minőségű impregnálás jele.
  • Figyelembe kell venni az anyag duzzadásának együtthatóját is, amikor a víz megérinti (általában nem több, mint 18%), a jótállási időtartam (több mint 20 év).
  • Csak a jól ismert, jó hírnevű gyártókat részesíti előnyben.
  • Legyen óvatos, amikor kiválasztja a textúra vagy a mintázat a padló. Összekapcsolható a szoba általános stílusával.

  Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vásárlási anyag csak olyan tanúsított áruházakban kívánatos, amely minden kísérő dokumentumot megadhat.

  Milyen gyártók vannak a piacon?

  Néhány esetben a gyártó jó hírneve a legfontosabb paraméter. Vannak olyan márkájú anyagok:

  1. Quick Step, Aqua Step. Ezt a bevonatot Belgiumban gyártják. Ezt a változatos formatervezési minták jellemzik.
  2. "Witex", "Tarkett", "Kronoflooring". A német építőanyagok mindig jó minőségűek voltak. Viszont viszonylag olcsóak. Emellett a márkák között megtalálható számos olyan modell, amely megfelel az Ön igényeinek.
  3. Kiváló lehetőségek a "Pergo" (Svájc) és az "Alloc" (Norvégia). A padlófűtések elrendezésére is alkalmasak. Ezenkívül ezeket az anyagokat különleges viaszolási technológia jellemzi.
  Néhány márka az orosz piacon

  Az ilyen márkák termékei a legnépszerűbbek és minőségiek.

  A bevonat felszerelésének jellemzői

  Annak érdekében, hogy a nedvességálló laminátum jól működjön, helyesen kell elhelyezni. Először össze kell gyűjtened az eszközöket. Szükséged lesz:

  1. Homorító vagy csiszoló anyag vágásához.
  2. Rulett és ceruza (marker).
  3. Fúró.
  4. Építési szint.
  5. Korlátmondatok.
  6. Gumi kalapács.
  7. Az aljzat és egy speciális szalag a csatlakozáshoz.

  Most folytathatja a telepítést. A következő lépésekből áll:

  • Távolítsd el a régi bélést;
  • Ellenőrizze az alapítvány integritását és szintjét;
  • Spread vízszigetelő film;
  • A padlót egy szintetikus anyaggal szintelje ki, amely a boltban megvásárolható.
  • Először be kell szerelni az aljzatot, ami hozzájárul az alap maximális beigazításához és biztosítja a csendes bevonatot. Paraffól, PVC-ből és polisztirolból készülhet. Az aljzatrészek egymás között építési szalaggal vannak rögzítve;
  • Az első deszka telepítése a szoba sarkából, természetes vagy mesterséges megvilágítás irányába indul, így az ízületek gyakorlatilag láthatatlanok. A következő elem rögzítése párhuzamos az előzővel vagy egy szögben (ez a rögzítési rendszer típusától függ). Megjegyezzük, hogy kívánatos, hogy az összes csíkot azonos eltolt varratokkal helyezzük el. Ez lehetővé teszi a terhelés egyenletes eloszlását a bevonaton.
  A szubsztrátumot és az első laminált réteg technológiáját

  Alaplapok és küszöbök szerelése

  • Itt nem szabad megfeledkezni arról, hogy a padló és a fal között technológiai szakadék maradjon. A lábazat segítségével bezáródik. Azonban meg kell javítania a dekoratív elemet a falra. Ez azt jelenti, hogy a laminált nem marad meg;
  • A szerelt anyag és a küszöb között az ajtóban egy speciális küszöböt kell felszerelni, amely rögzítőcsavarokkal vagy csavarokkal van rögzítve.

  A beszerelés során figyelembe kell venni, hogy az anyagnak legalább egy napnak kell lennie azon a helyiségben, ahol lefektetik. Ezenkívül az ízületek jobb tömítésére is használhat ragasztót.

  A telepítés után szinte azonnal használhatja a bevonatot. Hogy a lehető leghosszabb ideig szolgáljon, gondoskodnia kell róla. Mosáshoz használjon speciális tisztítószereket vagy sima meleg vizet. Ha véletlenül öntött bevonatot, a vizet azonnal el kell távolítani. Az anyag víztaszító tulajdonságai ellenére nem ajánlatos ellenőrizni az anyag erejét. Hagyja észrevételeit a cikknek, ossza meg véleményét és tapasztalatait!

  Fürdőszoba laminált

  A modern technológiák az építőanyagok előállításához lehetővé tették a fürdőszobában szokásos padlóburkolatok kitűnő alternatíváját - vízálló és nedvességálló laminátumot. Annak érdekében, hogy tájékozott döntést tudjunk hozni egy adott bevonatról, röviden meg kell ismerkednünk azok jellemzőivel és különbségeivel.

  Laminált a fürdőszobában

  Fürdőszoba laminált

  Melyik laminált elemet választani a fürdőszobában

  Nem fogjuk figyelembe venni a bevonatok tervezési tulajdonságait, itt minden fejlesztő döntése figyelembe véve a fürdőszoba tervezésének általános koncepcióját. Csak a laminált bevonatok fizikai és működési jellemzőire koncentrálunk.

  Nedvességálló laminátum

  Fából készült fűrészporból (MDF lap) készül, különböző típusú epoxigyantákat használnak ragasztóként. A zárak nedvességállóságának növelése érdekében paraffinnal impregnáltak. A polimer film elülső bevonata a kis csiszolószemcsék hatásaival szembeni ellenállóképességet növeli. Az élettartam, a kopásállóság és a maximális ellenállóképesség függ az alaplemez vastagságától és az elülső bevonatok jellemzőitől.

  Fontos. A nedvességálló laminátumot nem hosszú távú, közvetlen vízzel való érintkezésre tervezték. Ezt figyelembe kell venni, amikor anyagot választanak a padlóburkolatok fedésére. A tapasztalt építők nem javasolják, hogy ezeket a célokat használják - nagy a deformáció kockázata, ami a vízzel való tartós közvetlen érintkezés után jelentkezik.

  A nedvességálló laminátum jellemzői

  Vízálló laminált

  A lemezek teljesen műanyagból készültek, mivel ez az anyag érzéketlen a vízre. A lemezek szigetelésének javítása lehet légzáras, de ez a tulajdonság nem vonatkozik minden márkára. Az a tény, hogy a laminált lemezek kicsi vastagságúak, a légzsákok jelenléte jelentősen csökkenti a fizikai erősség mutatóit. A vásárláskor ügyelni kell erre a szolgáltatásra. A lécek zárai és végei szilikon tömítőanyaggal vannak lefedve - a víz behatolása ezeken a helyeken teljesen kizárt. Vágja le a végeket a falra, és a munkálatok befejezését követően lezárják.

  Jellemzők és jobb vízálló laminált teljesítmény

  Vízálló laminált fürdőszoba

  A kétféle laminált anyag különbségeinek és teljesítményének ismerete lehetőséget nyújt az anyagok kiválasztása során, hogy figyelembe vegyék az összes tényezőt, az anyag jellemzőitől a működésének sajátos feltételeiig. Különböző különbözõ különbségek fektetésének technológiája nem rendelkezik, a cikkben lépésenkénti utasításokat adunk a cselekvésre.

  Fontos. Az ajánlásokat a lehető legpontosabban követni kell, a bevonási művelet biztonsága és tartóssága nagymértékben függ. Még a kisebb technológiák megsértése is okozhatja a szomszédok gombájának vagy árvízének megjelenését.

  A padló összehasonlító jellemzői

  Vízálló Aqua-Step Laminát

  Milyen laminált választani

  Előkészítő munka

  Ha először laminálod a laminált anyagot az életedben - ne rohanj a munkához. Tanulja meg a folyamat minden jellemzőjét, kívánatos a szegmenseken való gyakorlati tevékenység. Ne feledje, hogy a lamellás zárakat az első alkalommal kell megfelelően csatlakoztatni. Ha többször behelyezi / eltávolítja őket, a csatlakozás tömörsége megszakad (vízálló laminátumhoz), vagy a tüskehúzás biztonsága csökken (nedvességálló laminátum esetén).

  Tekintsük a laminátum elhelyezését. Minél kevesebb az ízület, annál jobb. A második dolog, amire figyelmet kell fordítani, a befejező lamellák helye. Ezeket kézzel kell vágni, az él egyenetlen lesz. Ez nehézségeket okozhat a tömítés során.

  Készítse elő az anyagokat. Szükséged lesz egy beton alapra, vízálló aljzatokra. Sorolja fel a számukat, figyelembe véve a kötelező veszteségeket. Az építőanyagok legfeljebb 10% -a elvész, a pontos számot nehéz meghatározni, az előadóművész készségétől függ.

  Például a legnehezebb opciós lamellát tekintjük a nem előkészített vasbeton padlólapokra.

  Falszintezés

  Laminált padló: szabályok és követelmények

  1. lépés: Óvatosan ellenőrizze a lemezek felületét és a falak állapotát, mérje meg a szabálytalanságokat. A lábazat rögzítésének helyén levő falnak simának kell lennie, ez biztosítja a feszességet. Az állapot ellenőrzéséhez használjon sík, hosszú sínt.

  Fal görbület elemzés

  Ha eltérések vannak, akkor szintre kell lépnie. Hogyan történik ez?

  Készítsük el a megoldást. A gyakorlók a kész száraz keverékek használatát javasolják, és teljes mértékben megfelelnek a korszerű követelményeknek a költségek és a minőség tekintetében. Készítsük el a megoldást a gyártó utasításai szerint, az összeg a szabálytalanságok készségétől és méretétől függ. A munkához egy spatula és uralkodó szükséges. Ha a falak betonok, az oldat alkalmazása előtt pisztolyt vagy kefét kell nedvesíteni. Az a tény, hogy a száraz beton gyorsan felszívja a nedvességet az oldatból, nedvesség nélkül normális körülmények között nem megy keresztül a keményedési folyamatokon. Ezenkívül a száraz beton esetében a tapadási együttható csökken, és ez tele van a delamináció megjelenésével. A kis mennyiségű oldatot kézzel lehet keverni, elektromos keverővel nagy mennyiségű anyag keverésére használják. A vizet először a tartályba öntjük, majd a száraz keveréket adagokban adagoljuk. Az oldat konzisztenciája egy zsíros tejföllékhez hasonlít.

  Tisztítsa meg a por és a szennyeződés falát, távolítsa el a nagy nyúlványokat. Ne feledje, hogy az oldat vastagsága a márkanevétől függ, de mindenképpen nem haladhatja meg az egy centimétert. Ha a hornyok mérete meghaladja a megengedett határértéket, akkor azokat többször meg kell javítani. A második réteg csak az első keményítése után kerül alkalmazásra. Ennek az ajánlásnak a be nem tartása repedéseket okoz. A falak a padlószinttől körülbelül 5-10 cm-re helyezkednek el.

  A szoba egyik sarkából kiindulva gondosan alkalmazza az oldatot a falra, ellenőrizze a minőséget vonalzóval. Ha nehéz a vasaló sarkaitól friss pontokat találni - nincs probléma. Hagyja őket megfagyni, majd csiszolópapírral szintelje ki. A falat nagyon óvatosan simítsa, ne hagyja, hogy egy milliméternél nagyobb szabálytalanságok keletkezzenek.

  A sarkok és a falak összehangolása

  Az oldat megszáradása után elkezdheti az alap kiegyenlítését. Itt a munka technológiája nagyban függ attól, hogy milyen típusú padló van kiválasztva. Ha a fürdőszobában lévő fólia alatt fűtési rendszereket tervez, a technológia bonyolultabb. Ha a padló rendes, akkor a munka egyszerűsödik. A második, egyszerűbb verzióra koncentrálunk.

  2. lépés: Az alap kiegyenlítése. A rétegelt rétegnek a lehető legegyszerűbbnek kell lennie. Ennek az eredménynek az elérése két módon: az önterülő önterülő padlótechnika és a félszáraz beton megoldások használata. Mindkét módszernek vannak előnyei és problémás oldala, nézzük részletesebben.

  Önterülő megoldások

  A teljesen új technológia lehetővé teszi a tökéletesen sima felületek elérését anélkül, hogy sok fizikai erőfeszítést és minimális időveszteséget okozna. Folyékony oldatot készítenek speciális száraz keverékekből, hasonlítanak a folyékony tejföllékhez.

  Az önterülő keverék oldatának egyenletes konzisztenciájúnak kell lennie.

  A kitöltés vastagságának a legnagyobb kiálló részeket kell fednie.

  Fontos. A padló feltöltése előtt gondosan be kell tömíteni a padlólapok ízületében lévő széles lyukakat.

  A munkához speciális cipőpárnákra van szükség, tüskékkel ellátott cipőkkel, fésűvel a habarcs kiegyenlítésére. A jelzőfényekhez állványokat használhat vagy rendes cement-homok keveréket készíthet. A második lehetőség az egyéni munka számára előnyösebb. Az öntés után a világítótornyok a bázisnál maradnak. Hogyan kell kitölteni?

  1. Állítsa be a jelzőfényeket a megfelelő szintre. A fő feltétel az, hogy a vasbeton lemez minden vetületét vakolattal kell lezárni. Óvatosan végezze el a munkát, folyamatosan használja a szokásos szintet. Ha van lézeres finom, akkor a világítótornyok gyorsabban és pontosan kerülnek telepítésre. A jelzőfények beállításának felgyorsításához a felületet többször száraz cementtel megszórjuk.
  2. Öntsük az elkészített keveréket a padlón lévő fürdőszobába, azonnal illesszük a speciális fésűhöz. Ha nem, akkor használjon egy hagyományos fémrácsot. Kezdje a munkát a szoba szélső sarkából, és fokozatosan lépjen ki a kijárat felé. Ha a megoldás nem terjed egymástól függetlenül, akkor hozzá kell adnia sok vizet. Csak ne vigyük túlzásba, túl sok folyékony oldat veszít erejéből, hosszú ideig szárad. A szárítás után fennáll a zsugorodás veszélye. Ezeket a helyeket újra össze kell igazítani.

  Önterülő padló önmagát csinálja

  A padló feltöltése önterülő vegyszerrel

  A megszilárduláshoz legalább egy napig várni kell, az alap nemcsak megkeményedik, hanem szárazon is. A fektetés előtt ellenőrizze a vízszintes alapot. Az észlelt problématerületeknek meg kell felelniük a szükséges szabványoknak.

  Félszáraz beton

  Elfogadhatóbb és olcsóbb lehetőség. Ezenkívül a félszáraz beton alapjai jó szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, ami a fürdőszobában fontos. A félszáraz beton tömeg előkészítésének technológiája kisebb mennyiségű vízzel különbözik a szokásostól. Miközben az oldat kezében tartja az ujjait, az nem jelenik meg vízzel, ugyanakkor az űrlapot meg kell őrizni.

  Habarcs előkészítése félszáraz padlózathoz

  1. Szerint az egyik ismert technológiák, telepíteni világítótornyok. Ne feledje, hogy tartósnak kell lenniük, és ellenállniuk kell a szintező rúd erőfeszítéseinek. Ilyen célokra jobb fémfóliák alkalmazása, a munka befejezése után eltávolíthatók vagy a bázisra hagyhatók. A bal beaconok nem befolyásolják negatívan az alap alatti szilárdságot a laminátum alatt.
  2. Öntsünk egy kis száraz cementet betonpadlón, és öntsük vízzel. Ecsettel vagy seprűvel keverje fel a tejet a felületen. Ennek köszönhetően az esztrich tapadási koefficiense jelentős mértékben megnő. Ha használhatja az impregnáló - nagyszerű. De még egy ilyen bizonyított módszer sok éven át hatékonyan kezeli feladatát.
  3. Öntsük a szükséges mennyiségű félszáraz betont és állítsuk be egy lécet (szabály). Folyamatosan figyeljük a szintet. Ha vannak lyukak, adj hozzá egy keveréket. Ha sok megoldás van, először egy lapátot vagy egy simítógépet használhatsz szintre, a szabály többé-kevésbé sík felületen való alkalmazásra. Ne feledje, hogy térdre kell dolgoznia. Készítsen almából az almát. A gyártás fajtája és anyaga nem kritikus, a legfontosabb az, hogy puha és nem engedik meg a térdet. Ezek a almák a szabad területre költöznek, ahogy az esztrichet öntik.
  4. A lécek után az illesztés befejezése betöltése történik. Ne feszítse meg a habarcsot nagy erőfeszítéssel, a szerszám mozgásának körkörösnek kell lennie. A fugázó síknak szigorúan párhuzamosnak kell lennie az esztrich síkjával, különben a felületen mély hornyok jelennek meg, amelyeket újra meg kell javítani.

  Félszáraz esztrich: öntési szakaszok

  Ugyanígy az alap a fürdő egész területére épül. A laminált fektetés további munkája a következő napon folytatódhat. Ha a helyiség nagyon forró és száraz, akkor jobb egy másik napot várni, és nedvesítse meg az esztricitást bőséges vízzel. A nedvesség hiánya a homok cementhabarcs keményítése során csökkenti erejét. A bázis elkészült - elkezdheti vízálló laminált fektetni a fürdőszobában. Ha fűthető padlókat tervez, a technológia megváltozik. A fűtési rendszereket a laminátum alá kell helyezni. Az esztrich és a speciális technológia használatáról szóló döntést figyelembe veszik, figyelembe véve a fűtött padló telepítésére vonatkozó ajánlásokat.

  Vízálló laminált fektetés

  A munkát az SNiP 3. 04. 01 - 87 követelményeinek figyelembe vételével kell elvégezni.

  SNiP 3.04.01-87. Szigetelő és befejező bevonatok. Szöveg letöltése

  A magasságkülönbség nem haladhatja meg a teljes emeleti síkban két millimétert. Túl nagy szabálytalanságok kellemetlen nyögést okoznak a gyaloglás során, és egyes esetekben zárak törését okozhatják.

  A munkához szükség van egy gumi kalapáccsal, ékekkel, hogy a bevonat és a falak közötti távolságot egy centiméteren belül tartsa, az asztalos kést, a négyzetet, a ceruzát. A lemezek vágásához használjon kirakós játékot, darálót vagy fémfűrészt.

  Eszközök laminált fektetéshez

  A lamellák bizonyos fajtái egy oldalon nagyok és kisméretű kiemelkedések (kagyló). Nem szabad elfelejteni, hogy a kicsi mindig a falnak kell lennie. Mások csatlakoznak egy tövisbe / horonyba. Ezeket a tulajdonságokat figyelembe kell venni a bevonatok telepítésekor.

  A laminált mennyiség kiszámítása

  1. lépés: Helyezze a vízszigetelést az alapra. Ez lehet szokványos polietilénfólia vagy speciális fólia bevonatú bevonat. Minden varratot ragadós szalaggal le kell zárni. Biztosítsa a maximális feszességet. Vízszigetelésre van szükség a szomszédok kellemetlen helyzetének megakadályozására csőszakadás esetén. Maguk a lemezek vízállóak, nem reagálnak a vízre.

  Vízszigetelés és laminált hordozó

  2. lépés: A vízszigetelő réteget meg kell védeni a mechanikai sérüléstől. E célból a szokásos szintetikus alom 2-3 mm vastagságú. A vízszigetelés károsodása elleni védelem mellett az ágynemű az alapszintet is növeli, a laminált panelek hangsúlyt fektetnek az egész területre.

  Lépés 3. Ragassza fel a vízszigetelés ízületét a falakra ragasztószalaggal. Ezért építettük a falakat a szoba előkészítése során. Használhat speciális fólia szalagot vagy hagyományos. A ragasztószalag magasságának olyannak kell lennie, hogy ezt követően lábazattal lezárja.

  Laminát támogatás

  Sha 4. Kezdje el az első sorot az ajtó másik falához. A padlóburkolat és a fal közötti kompenzációs távolság fenntartása érdekében helyezze be az ékeket a nyílásokba. Másrészről nincs szükség az ékekre, a rés méretét a laminált vágása közben kell beállítani.

  A laminát a csomagolásba csomagolt fogyasztónak szállítandó, amelynek kicsomagolását az elöregedés után kell elvégezni azon a helyiségben, ahol azt lefektetik

  Laminált zár: különböző típusú

  A laminált panelek elrendezése

  Laminált telepítés Lépésről-lépésre

  5. lépés: Csatlakoztassa a lécek végeit. Helyezze a rövid ajkot a hosszú panelbe, és tartsa ferde helyzetben. Óvatosan igazítsa be a síkot, ellenőrizze a csatlakozási pontokat az ujjával - ez a legpontosabb "eszköz". Folytassa a helyiség másik oldalára való helyezést.

  Ékek az első sor elhelyezéséhez

  Laminált fektetés. Első bár

  Helyezze be a második rudat az első oldal szögétől az első rúd zárjáig, és csavarja be a helyére

  6. lépés Mérje meg a vágandó rétegelt anyag hosszát. Forgassa a falt a falra egy rövid kitűzéssel, helyezze el a beépített mellé, tegyen markot a hosszra. A megbízhatóság érdekében néhány millimétert hagyhat a vágás durvaságán. Rajzolj egy vonalat egy négyzetre, és vágd le az extra darabot. Csatlakoztassa azt már telepített panelekkel (lamellák).

  7. lépés: A vágási véget először a padló második sorában kell elhelyezni. Ez biztosítja a szomszédos panelek ízületének elmozdulását.

  A második sor telepítése

  Fontos. A munka megkezdése előtt két sornyi lamellát kell elhelyezni az egész fürdőszobában. Az összekötéseket el kell osztani. Ha ezt nem tartják be, akkor le kell rövidíteni az első panelt, és el kell kezdeni a vágást a vágott darabból. Ne felejtsd el használni az ékeket a kompenzációs rés fenntartásához.

  8. lépés: Folytassa a munkát ugyanabban a sorrendben. Időről időre egy gumi kalapáccsal könnyedén megérintse a lemezek oldalsó arcát, hogy ellenőrizze a csatlakozás sűrűségét a zárakban. Óvatosan kerüljük el az akadályokat. Ha a padlóról túlfolyócsövek vannak, gondosan vágja le őket. A laminátumban a megfelelő átmérőjű lyukak vágására van szükség, a lyukakat további folyadékkal vagy szilikonokkal lezárják. Jobb, ha színtelen anyagot használunk. Lehetőség van a tömítőanyagok kiválasztására, amelyek megfelelnek a laminált homlokfelületének színének.

  Tágulási csatlakozások és opciók a dokkolószalagokhoz

  Az utolsó sor fektetése

  9. lépés Ha az összes lemez helyén van, távolítsa el az ékeket a falakról, és helyezze be a gumiszalagot a nyílásokba, hogy lezárja őket. A tömítettség javítása érdekében ajánlott, hogy a szalag és a laminátum közötti érintkezési hely szilikonnal legyen bevonva. Adj időt arra, hogy megszáradjon.

  Rétegelt lemezek elhelyezése nehezen elérhető helyen

  Lépés 10. Indítsa el az alaplapok telepítését. Ugyanolyan nedvességálló anyagból készültek, mint maga a laminátum. A sarkokban, győződjön meg róla, hogy egy 45 ° -os splash. Soha ne helyezze őket végig-végig derékszögben. A padló megvásárlásakor további elemeket vásároljon külső és belső sarkok díszítésére. Segítségükkel nem csak a bevonat felszerelését segíti elő, hanem javítja a megjelenést. Pontosan vágott ki először gyakorlati ismeretek nélkül, nem fog sikerülni, de nem tehet több kísérletet. A vágási pont minden új beállítása lerövidíti az alaplapot, és ez nem megengedett.

  A lábazat felszerelése a laminált felületre

  Ha a táblákat küszöbbel vagy más típusú padlóburkolattal (kerámia, linóleum, stb.) Összekötni kívánja, akkor a felső szalagokat

  Ez az egész, kevés építési készséggel és vágyakozással, hogy a saját kezűkkel laminált laminált padlót takarja a fürdőszobában, a telepítési folyamat egy nap alatt elvégezhető.

  Vízálló laminált fürdőszoba (42 fotó): a beépítés jellemzői és jellemzői

  Az innovatív padlók fejlesztői logikus alternatívát találtak a kerámia burkolólapok és más dekoratív kemény anyagok - ez egy vízálló laminátum.

  Tulajdonságok vízálló laminált

  Laminált tulajdonságok

  Laminált a fürdőszobában

  A fürdőszobában használható vízálló laminátum fő jellemzői a következők:

  • nedvességálló;
  • nem deformálódik a hőmérséklet csökkenése miatt;
  • nem csúszik;
  • ütésálló;
  • antisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik, a por nem tapad a felületre;
  • penész elleni védelem;
  • ökológiailag biztonságos.

  Laminált padlóburkolat

  Mi a laminált anyag?

  A fürdőszoba laminált lehet:

  Van valami különbség köztük? Van.

  1. A nedvességálló laminátum szerkezete a következő:
   • Ez a laminált anyag egy HDF lapon alapul, amely a vágáson látható, zöld;
   • az ilyen bevonatok zárai és ízületei ezenkívül viaszosak, ez megakadályozza a nedvesség bejutását;
   • a kályhát antibakteriális kompozícióval impregnálják, ami megakadályozza a penész és baktériumok megjelenését a fürdőszobában.

  Tipp: A fürdő nedvességálló laminált fólia különböző helyiségekben alkalmazható magas páratartalmú, nem csak a fürdőszobában, mert ellenáll a nedves levegőnek.

  1. A nedvességálló laminátumtól eltérően a vízálló laminátum a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
   • vízállóbb;
   • a laminált lapot nagynyomású berendezéssel préselik;
   • a rétegek között minden rést lezárnak és forró viaszkészítménnyel kezelik;
   • A laminátum felülete egy különleges polimer réteggel van bevonva, amely víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik és karcolásálló, mivel ezek a tulajdonságok a víz nem pusztítja el a laminált felületet.

  Hogyan válasszunk egy vízálló rétegelt anyagot a fürdőszobában?

  A modern gyártási technológiák lehetővé teszik az európai gyártók számára, hogy különböző színű, díszes és egyenletes textíliákból álló laminált bevonatokat készítsenek.

  Az ilyen bevonatok széles választéka lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy kiválasszák kedvencüket, és saját fürdőszobájukban egyedülálló és egyedülálló belső teret hoznak létre. De hogyan kell kiválasztani a laminált zárakat?

  Vegyünk néhány árnyalatot:

  1. A vízálló rétegelt anyag kiválasztásakor a laminált bevonatot nagy kopásállósággal kell választani.
  2. A fürdőszobához megfelelő laminált, amely szerkezete kerámia burkolatokhoz fog hasonlítani, és a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
   • nem szabványos forma kisméretű lapok formájában, amelyek mérete 400x400 és 1200x400 közötti;
   • Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a fürdőszobát díszítse.
  1. A lakóépületekben való használatra a vízálló laminált 6 osztályba sorolható. A laminátum kiválasztásakor figyelembe kell venni a következő jelzőket, amelyeket a gyári csomagolás címkéjén feltüntetnek:
   • osztály (ebben a szobában);
   • az ilyen típusú rétegelt anyag teherbírása;
   • élettartamát.
  1. A laminátum gyenge pontjai zárak, amelyek mélyen és felületesen impregnálhatók. A mély impregnálás megvédi a felületet a nedvességtől, és a felület csak vízvesztést jelent.
   A vásárlás során meg kell különböztetni a zárak impregnálását:
   • a mély impregnálás során a zárak csúszós és elegendően nedves zárral rendelkeznek, ha a feldolgozás jó minőségű, akkor a vékony viasz eltávolítása a körmével sem vezet semmihez;
   • Ha a viasz a körmökön marad, ez azt jelzi, hogy a felületkezelést a jövőben egy laminált anyag okozza (pl. a padló alakváltozása).
  1. A laminált padlók nedvességtől való deformálódásának elkerülése érdekében olyan jól ismert gyártóknak kell laminálniuk, akik a fürdőszobákban és egyéb magas páratartalmú helyiségekben vízálló laminátumok gyártására szakosodnak.

  Tipp: vásárolni vízálló laminált padló szükséges szaküzletekben vagy zárt pavilonok, ahol a tanúsítványok a termékek minőségét.

  1. Meg kell vásárolnia egy 32-33 osztályú laminált anyagot, amely eredeti formájában legfeljebb huszonöt évig tart. A bevonat minősége nagyon magas, így a gyártók egész életen át tartó garanciát vállalnak, feltéve, hogy csak otthon használják.

  Vízálló laminált fektetés

  A következő eszközökre van szükség:

  • mérőszalag;
  • négyzet alakú;
  • szúrófűrészhez;
  • korlátozók
  • könnyű kalapács;
  • további anyagok: maszkoló szalag, hordozó.

  Tipp: a telepítés megkezdése előtt szükséges, hogy a vízálló laminátum egy nap a szobában.

  Útmutató a toalett a fürdőszobában vízálló laminált:

  • alapként flizelin szubsztrátumot helyezzen a padlóhoz;
  • csatlakoztassa az összekötő elemeket maszkoló szalaggal;
  • indítsa el a laminált lemezt a bal sarokban;

  Fontos: nagyon óvatosan és egyenletesen kell megtervezni az első sort, minden további munka függ attól.

  • a falról a széleken hagyja el a hézagokat mindkét oldalán legalább 8 mm;
  • az előző sorból levágott felesleg a következő sor elejére szolgál;
  • A fürdőszobában a rétegelt anyagot a "tégla" elv szerint kell elhelyezni, azaz oly módon, hogy a keresztirányú kötések nem esnek egybe;

  Tipp: a varratok jobb tapadása érdekében használhat speciális ragasztót, amelyet a laminált anyaggal együtt kell megvásárolni.

  • a szekvenciális fektetés során biztosítják, hogy nincsenek hiányosságok.

  Tipp: a dokk sűrűségéhez használjon egy kicsi, jobb gumi, kalapácsot, amelyet a rétegelt bevonat végére kell csapni egy fafából, amely csillapítóként szolgál.

  Laminált padló szerelése a fürdőszobában

  Vízálló laminált fürdőszoba

  Egy nagyon érdekes és nem triviális megoldás lesz a laminált padló a padlón. Ezt az anyagot gyakorlatilag nem használják a nagy páratartalmú helyiségekben, deformációjának lehetősége miatt. A mai innovatív technológiák azonban lehetővé teszik a speciális laminátumok használatát a fürdőszobákban, kiemelve a magas hidrofób tulajdonságokkal. Ezt a felületek impregnálásával és a lemezek ízületekkel való érintkeztetésével érik el vízzel szemben.

  Az innovatív anyagok műszaki jellemzői és előnyei

  A fürdőszobában lévő vízálló laminált gyakorlatilag semmi köze a szokásos eleméhez. Az ilyen lamellákat nem csak a nedvességgel szembeni ellenálló képességük, hanem a kopásállóságuk is megkülönbözteti. Ezért ezt az anyagot padlóburkolatként a fürdőszobában elég elfogadhatónak tartják. A vízálló panelek jellemzői a következők:

  • vízállóság;
  • a hőmérséklet csökkenése nem befolyásolja a lamellák alakváltozását;
  • a bevonat antisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik;
  • az anyag nagyon tartós és gyakorlatilag nem sérült mechanikai hatással;
  • a felület impregnálása meggátolja a gombák előfordulását;
  • üzembiztonság.

  Ma a nedvességálló laminátumot egyre inkább használják a fürdőszoba padlójának befejezéséhez.

  A fürdőszobák nedvességálló laminátumának pozitív technikai szempontjai mellett számos más előnye is van. Meg kell mondani, hogy a felületének sokféle dekorációja lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusú irányba megtervezze a fürdőszobát. Ezen kívül ez a padló nagyon vonzó és stílusos megjelenés a fürdőszoba belsejében.

  Egy másik kétségtelen előnyt jelent ennek az anyagnak a költsége. Vásárlása sokkal olcsóbb lesz, mint a csempe megvásárlása.

  Ami a telepítést illeti, akkor sokkal több munkát és időt kell költeni a kerámiával szemben, mint a vízálló panelek telepítésénél. Ezen felül, ha szükséges, sokkal könnyebb leszerelni őket. A magas színvonalú, kiváló minőségű, kiváló minőségű laminált laminátum kb. 25 évig tart.

  A vízálló laminált bevonatokat nagy szilárdságú és tartósság jellemzi.

  Ha a bevonat negatív jellemzőiről beszélünk, sokan gyakran említik, hogy az anyag nem teljesen természetes. Bár fűrészporból készült, száraz préseléssel készült. Igaz, egyes gyártási technikák magukban foglalják a polimerek használatát.

  A laminált laminált modellek típusai a fürdőszobákban

  Miután úgy döntött, hogy a fürdőszobában laminált anyagot vásárol, először tisztázni kell, hogy melyik modell áll rendelkezésre a fürdőszobában. Ma megkülönbözteti a magas páratartalmú és teljesen vízálló termékekkel szemben ellenálló anyagokat. Az első esetben nedvességálló lamellákkal foglalkozik, a másodikban pedig vízálló vagy műanyag panelekkel. A választás érdekében részletesebben meg kell vizsgálni az egyes bevonatok jellemzőit és előnyeit.

  Nedvességálló felületek jellemzői

  A panel alapja nedvességálló impregnálással ellátott lemez, a részletben zöldes árnyalatú. Az ilyen modellek zárainak rendszere viaszral van kezelve. Ezenkívül maga a termék további impregnálásnak van kitéve, megakadályozva a gomba és a káros mikroorganizmusok felszíne előfordulását és reprodukcióját.

  A nedvességálló modellek nem teljesen alkalmasak a fürdőszobákra, mivel nem tolerálják a vizet a felületükbe.

  A fenti tulajdonságok ellenére a szakemberek még mindig nem ajánlják ezt az anyagot az egészségügyi berendezések használatához, mivel ezek a lamellák tökéletesen ellenállnak a magas páratartalomnak, és képesek a hőmérsékletváltozások kezelésére, de idővel deformálódhatnak a felületükbe belépő víz miatt.

  Vízálló laminált műszaki adatok

  A vízálló laminált panelek vízálló HDF lapokból készülnek, amelyeket nagy nyomás alatt préselnek. A tetején a termék egy vékony réteg műanyag, amely nem fél a víz. A vegyület összes elemét forró viasszal kezeljük. Ez a technológia meggátolja a lamellák deformálódását, amikor a folyadék belép a padló felületébe.

  A vízálló laminált panel vázlata

  Tudnia kell, hogy a panel felső bevonatát a mechanikai sérülés okozta hibák megjelenésével szemben nagy ellenállás jellemzi. Ez a funkció további védelmet nyújt a termék nedvességének behatolásával szemben.

  Műanyag lécek

  Napjainkban a szokásos vízálló rétegelt lemezek mellett a gyártók egy másik kiváló alternatívát nyújtanak a fürdőszoba cserép - műanyag rétegelt lemezekhez. Vélemények a felhasználókról csak pozitívak maradnak.

  Ezt a padlót különböztetik meg a magas ökológiai tulajdonságokkal és teljes biztonsággal a még nagyon fiatal gyermekek egészségéért. Ezenkívül az ilyen típusú modelleknek nincsenek rothadó folyamatok, és teljesen kizárják a penész és más veszélyes mikroorganizmusok lehetőségét rájuk. Tudnia kell a műanyag lamellák ilyen pozitív tulajdonságairól:

  • különböző felületi textúrák és színek;
  • csúszásgátló hornyolt bevonat;
  • abszolút ellenáll a nedvességnek és a hőmérséklet változásának;
  • higiénia;
  • nagy kopásállóság;
  • tartósság;
  • fokozott zárrendszer, amely megakadályozza a folyadék behatolását.

  A műanyag laminált panelek a fürdőszobák számára a legjobb megoldássá váltak.

  Tudnia kell, hogy a műanyag rétegelt lemezen egyfajta szendvics, ahol a következő rétegek váltakozva vannak elrendezve:

  • átlátszó hullámos felület;
  • díszítő polimer filmréteg;
  • maga a vízálló lemez egy PVC-panelből, amelyet az elektronsugaras módszerrel kezelnek;
  • hidrofób bázis;
  • egy akril-gyanta papír stabilizáló rétege.

  Elmondhatjuk, hogy a műanyag laminált műanyag használata a fürdőszobában talán érdemes lenne.

  Műanyag laminált panelek technikai képességei

  A polimerek laminátumának összetétele és előnyei mellett tisztában kell lenni a bevonat minden lehetőségével. A műanyag lécek meglehetősen ellenállnak a mechanikai és kémiai hatásoknak. Annak érdekében, hogy az ilyen anyag padlóját lehessen elhelyezni, nem szükséges a durva felület további előkészítése és az esztrich öntése, mivel a panelek még viszonylag egyenetlen talpon is elhelyezhetők.

  A műanyag laminált panelek nem csak vízzel szemben ellenállnak, hanem hangszigetelő funkciókat is ellátnak, és megakadályozzák a hőveszteséget. Ezenkívül a bevonat tűzálló, mivel ellenáll a jelentős hőterhelésnek.

  A műanyag lécek nem félnek a víztől, és a nagy szilárdság jellemzi

  A műanyag lamellás kötőelemek gyártói különös figyelmet fordítottak. A fésű és a horony a panelek ízületében teljesen lezárt, és nem hagyja a vizet a bevonat alatt. Ráadásul maguk képesek ellenállni a nedvességnek.

  Az árnyalatok a választott laminált panelek a fürdőszobában

  Ismeretes, hogy a fürdőszobában lévő laminátumot nem szabad deformálódni a helyiség nedves mikroklímája miatt. A szakemberek azonban a termék kiválasztásakor ajánlják, hogy különös figyelmet fordítsanak néhány olyan részletre, amelyek jelentősen megnövelik élettartamukat.

  Az első dolog, amely javíthatja a laminátum minőségét és tartósságát, a termék kopásállósága. Ne mentsd meg ezt. A fürdőszobában a legjobb választás a lamellák, amelyek mutatója nem alacsonyabb, mint harminc másodperc. Tudnia kell, hogy műanyag paneleket gyártanak a 34 márkanév alatt, és ez nagyon erősen erősíti ezt az anyagot.

  Szokatlan alakú és méretű rétegelt laminálás

  Ezután ellenőriznie kell a feldolgozás csomópont-kapcsolatok minőségét. Az impregnálás speciális technológiája miatt némi árnyalatú sötétebb képet mutatnak a panel teljes felületén, és fényes ragyogást mutatnak. A könnyű hangtestek az anyag felületi impregnálását jelzik, a fürdőszobában ilyen modellek nem működnek. Annak érdekében, hogy megtudja, mennyire szilárd a termék, akkor ujját átsimogathatja a zárra. Ha viasz marad a körömön, akkor jobb, ha megtagadja a laminált modell megvásárlását.

  A ragyogó felületű táblák rendkívül szokatlannak tűnnek, ilyen rétegelt lemez különösen előnyös lesz a csempével együtt. Ebben az esetben célszerű a négyzet alakú lécek vagy az oldalak egyik oldalán keresni azokat a padlókerámiákat, amelyeket a laminált padlózattal terveztek.

  A gyártók tipikusan jelzik a csomagolás jelzőit a szilárdság, a tartósság és a maximális terhelés ezeknek a padlóburkolatoknak. A különböző modellek egymás közötti összehasonlítása ilyen tulajdonságok alapján segít a megfelelő választásnak a fürdőszobában. Minél magasabbak ezek a mutatók, annál több ilyen termék fog tartani.

  Általában a csomagoláson lévő gyártók jelzik a laminált bevonatok összes jellemzőjét.

  A fentiek mellett a fürdőszobai laminált anyag megvásárlása csak szaküzletekben lehetséges. Ebben az esetben tanácsos az áruval kapcsolatos tanúsítványt és garanciát kérni az eladótól. A gondos gyártóknak be kell tölteniük a terméket velük.

  A fürdőszobában több padlóburkolat csatlakoztatásának változata

  Bizonyos esetekben szükség lehet a csempe és a vízálló lamellák kombinálására a fürdőszoba padlóburkolatában. A csempe és laminált csomópont vonzó megjelenésű, általában egy speciális küszöbértéket használ, vagy felállítja a pódiumot ezek bármelyik anyagával.

  A cserép és a laminátum gyakran egy anyával csatlakozik

  A 10 mm-es magasságkülönbség maszkolása megkönnyíti a küszöb használatát. Ezek a termékek fából készült szálakból, polimerekből és fémekből készülhetnek.

  A fürdőszobák számára legmegfelelőbbek az alumínium küszöbök. A felületük meglehetősen dekoratív, ugyanakkor a fa termékekhez képest nagyon ellenálló a vízzel szemben. Ezen kívül nagyon tartósak, ellentétben a műanyag modellekkel.

  Ezért az ilyen porok sokkal hosszabb ideig maradnak, mint más anyagokból származó társaik.

  Ami a megjelenést illeti, a textúrák utánzása és a termékek gazdag színpalettája segít kiválasztani az Önnek megfelelő lehetőséget.

  Ha a padlót több szinten kell elvégezni, erre a célra speciális pódium épül fel, amely különféle struktúrájú és tulajdonságú anyagokat képez. Néha egy ilyen ötlet megvalósulása az életben sokkal látványosabbnak tűnik, mint a sima bevonat, és a szaniter technikára épül.

  Nagyon hatékony a csempe és csempe csomópontjában a podiumok

  A fürdőszobák sajátosak, ezért belső kialakításukhoz jó minőségű anyagok kiválasztása ajánlott. A fürdőszobai laminált padlón való elhelyezés ma nem tűnik nevetségesnek és abszurdnak. A vízálló lamellák jelenlegi választéka segít kiválasztani a fürdőszobájához legjobban megfelelő típust és modellt.

  Ma a nedvességálló laminátumot egyre inkább használják a fürdőszoba padlójának befejezéséhez.

  A vízálló laminált bevonatokat nagy szilárdságú és tartósság jellemzi.

  A nedvességálló laminátum nagyon tartós, de a víz felületén állandó ütődéssel deformálódhat

  A nedvességálló modellek nem teljesen alkalmasak a fürdőszobákra, mivel nem tolerálják a vizet a felületükbe.

  A műanyag laminált panelek a fürdőszobák számára a legjobb megoldássá váltak.

  Laminált panel elrendezés

  A műanyag lécek nem félnek a víztől, és a nagy szilárdság jellemzi

  Általában a csomagoláson lévő gyártók jelzik a laminált bevonatok összes jellemzőjét.

  Szokatlan alakú és méretű rétegelt laminálás

  A cserép és a laminátum gyakran egy anyával csatlakozik

  Nagyon hatékony a csempe és csempe csomópontjában a podiumok

  Ajánlatos alumínium párkányokat vásárolni a csempe és laminált varrat összekötésére

  A fürdőszobai padló laminált részleges befejeződése csak a szobát díszíti