Legfontosabb > Tartozékok

Használhatok folyékony körmöket a fürdőszobában

Jelenleg sok kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy mi még jobb a műanyag panelek ragasztására a falra, amikor a fürdőszobában nincs keret. Ebben a cikkben, kis kísérletekkel, meg kell határozni, hogy a zárószerkezet minősége folyékony körmökkel válik-e ki. Mindegyik összetételüknek két típusa van: az első - szerves oldószereken alapul, a második pedig akril. Az előbbiek nagyon mérgezőek az általuk kibocsátott szagok tekintetében, míg az akrilak éppen ellenkezőleg környezetkímélőbbek, mivel a víz oldószerként szolgál. Ha összehasonlítjuk azt, hogy melyik opció jobban használható, akkor persze az első opció nyer. A szerves oldószereken alapul, mivel éppen az ilyen típusú folyékony szögek ragasztják fel az anyagokat olyan felületen, amely semmit sem felszív. Ezek olyan felületek, mint az üveg, a kerámia és hasonlók. Az akril alkalmasabb a porózus anyagok kötésére. Még egy fontosabb részlet - Az akril ragasztó nagyon fél a negatív hőmérsékletektől. De a szerves oldószereket tartalmazó folyékony szögek még negyvenes hőmérsékleten is ellenállnak. Mindenesetre mindkét faj mindegyikének egy jellemzője van - ez a bizonytalanságuk a nedvességhez. Innen és következtetés: nem ajánlott a folyékony köröm alkalmazása elsősorban nedves helyiségekben. Kísérletet fogunk végezni, amelyben ezt egyértelműen meg fogjuk fontolni. Ha gondolja lakásának biztonságát, figyelmet kell fordítania a tűzoltó ajtókra, itt az http://www.homedoors.ru/categories/protivopojarnyie-dveri.html az online áruházban óriási választékot kínál a tűzvédelmi ajtókról.

A kísérlethez olcsó szilikonra lesz szükség, ami körülbelül száz rubel, és a folyékony körmök nem a legolcsóbb szegmensek. Hozzá kell tenni, hogy jelenleg vannak úgynevezett nedvességálló folyékony szögek, amelyeket a fürdőszobában használnak. Például tükrök ragasztására. Ebben a kísérletben nem ellenáll a vízállóságnak, a teljesen más ragasztókkal ellátott folyékony szögek által biztosított szilárdságnak a rosszul felszívódó felületeken történő vizsgálatára. Ezek lehetnek festett falak olajfestékkel, valamint a kerámia burkolatok felületén. Az első kísérlet a fürdőszobában olajfestékes falakon történik. Két darab műanyag panel, egy darab a szilikon tömítőanyag ragasztása és a második folyadék körmök ragasztása után ellenőrizni fogják, hogy ki fog nyerni a falra erősítés erejét illetően.

Tehát a második nappal a falpanelek két kísérleti részének eltávolítására irányuló kísérlet után kiderült, hogy a szilikon a repedés ellenére ellenállt, és a folyékony szögek sokkal rosszabbul viselkedtek - a panel nagyon könnyen szétszakadt, az akrilalapon lévő folyékony szögek még csak egy nap sem voltak száradni.

A második kísérletben a ragasztás az erkélyen található kisméretű csempékre történik.

Miért, ebben az esetben a kísérlet folyékony körmökkel történik egy akril diszperzióban, és nem olyan szerves adalékanyagon alapuló ragasztóval, amely valószínűleg jobban alkalmas egy olyan hasonló felületre, amely semmit nem képes elnyelni, akkor minden nagyon egyszerű. Először is, ez a fajta folyékony köröm a legelterjedtebb napja az értékesítés számának és az emberi egészségre vonatkozó biztonság szempontjából. Másodszor, mindazok, akiket egy sorban rögzítenek, vagyis ezeket az anyagokat más célokra használják fel. A kísérletek célja annak feltárása, hogy ezeknek a ragasztóknak az ilyen felületeken történő alkalmazása soha nem vezet pozitív eredményhez.

Tehát nem egy nap alatt, hanem egy héten belül kísérletet tesznek arra, hogy levágják a műanyag paneleket. Az eredmény ugyanaz, mint az első kísérletben. Ezért nem ajánlott ilyen ragasztókompozíciót nedves környezetben, azaz a fürdőszobában használni.

12 legjobb folyékony köröm

Feature Rating

A helyiségek felújítása, az épületek befejeződése és a belső tér díszítése során gyakran szükséges a különböző anyagok rögzítése. A kerámia csempe, műanyag, forgácslap, tükör és még tégla beillesztése gyorsan és egyszerűen egy modern típusú ragasztó - folyékony köröm segítségével. A finomszemcsés töltőanyag tartalmának köszönhetően különböző anyagok részei rögzíthetők, és a készítményben lévő gumi felelős a nagyfokú plaszticitásért. Az ilyen ragasztó népszerűsége az építők körében gyorsan lendült, mert A folyékony körmök számos előnnyel rendelkeznek több anyaggal szemben:

 • gyors beállítás (több percről 24 órára);
 • különböző hőmérsékletekkel szembeni ellenállás;
 • egyszerű használat;
 • nincs szükség lyukakra a hagyományos körmök számára;
 • nedvességállóság;
 • gazdaságos fogyasztás;
 • kiterjedt hatókör;
 • képes ellenállni a nehéz terheknek;
 • elfogadható áron.

Összesen kétféle folyékony köröm van, amelyek összetételében különböznek egymástól.

 1. Neoprén, szerves oldószer felhasználásával. Van erős kémiai illata és nem biztonságos az emberek számára. Különbség a nedvességállóságban.
 2. Akril (víz alapú). Teljesen ártalmatlan, de nem ellenáll a magas páratartalomnak, és csak egyenetlen (porózus) felületekre alkalmas.

A folyékony szögeket a felhasználás céljától és a felhasználás terjedésétől függően univerzálisan, cserépre, betonra, műanyagra, tükrökre, habra, fémre stb. Osztják. Minden gyártó jelzi termékének célját a csomagoláson. Ez elsősorban a kompozíciótól függ. Természetesen, a folyékony körmök nagyszámú előnye ellenére, a piacon könnyen beszerelhetőek a nem megfelelő minőségű termékek. Ez olyan kellemetlen következményekhez vezethet, mint az anyag rossz kötése, az erő gyors romlása, a kellemetlen szag sokáig stb. A legjobb folyékony szögek rangsorolásánál csak olyan gyártók és termékek találhatók, amelyek pozitív visszajelzéssel rendelkeznek.

A legjobb, általános célú folyékony szögek

A mindennapi életben és kivitelezésben az univerzális folyékony körmök a legegyszerűbb módja a különböző anyagokhoz való csatlakozásnak. Ha van egy patron kezében, akkor merész tervezési döntéseket hozhat. A szakértők javasolják, hogy figyeljenek több kompozícióra.

3 STAYER BlackPRO UNIVERSAL

Folyékony körmök Németországból A STAYER BlackPRO UNIVERSAL széles körben alkalmazható. A termék magas színvonalát a hazai gyártók értékelték. Ezzel ajtó és ablak dobozok, kerámia csempe, fa elemek, tükrök és még sok más van felszerelve. A szakemberek megjegyzik a ragasztó kiváló ragasztását, azonnal megragadják és rögzítik a ragasztandó részeket. A folyékony szögek különböző hőmérsékleteken (-20 és +60 ° C) érzik magukat, így nem csak beltéren, hanem külső felületek felületén is alkalmazhatók. Itt ajánlatos a készítményt null feletti hőmérsékleten (+10 + 30 ° С) alkalmazni. A termék kifejlesztésekor a német vegyészek figyelembe vették a különböző országok szakembereinek tapasztalatait.

Azok a felhasználók, akik ugyanolyan sikert használtak a folyékony szegek PVC panelek és fa, kerámia és műanyag felhasználásával. Nincs különösebb panasz a ragasztóról.

2 Titebond Multi Purpose

A jól ismert amerikai gyártótól származó folyékony szögek jó műszaki jellemzőkkel bírnak. Univerzális felhasználásra szánt, beltéri használatra és kültéri dekorációra alkalmas ragasztó. A forgácslemez, az MDF, a fém, a csempe, a beton stb. Megbízható és gyors ragasztása mindössze 20-30 perc elég ahhoz, hogy nagyon tartós eredményt érjen el. A Titebond Multi Purpose világos bézs színű, optimális konzisztenciájú és éles szagú.

 • biztonságos az ember számára;
 • számos anyaghoz alkalmas;
 • fagyállóság;
 • nedvességálló;
 • gyorsan szárad;
 • megbízhatóan és szilárdan tartja az anyagokat.

Az építés olyan terület, amely mindig és mindenütt releváns. Az emberek eladják és megvásárolják az ingatlant, javítják a helyiségeket, és egyedülálló belsőépítészeti megoldásokat készítenek építőanyagokkal. Az egyik legnépszerűbb közülük folyékony köröm. De mi a különbség köztük és a szokásos építési ragasztó?

Folyékony körmök használata kerámia burkolólapokhoz

Folyékony körmöket vásárolhat bármely hardverraktárban, ma hihetetlen mennyiségű ragasztót talál a kerámia burkolólapok számára, de a folyékony körmök továbbra is a legnépszerűbbek, és a fürdőszobában használhatók.

Mi a folyékony szög a csempe számára?

A szegek előnye, hogy az anyag teljesen nem mérgező, ezért zárt kis helyiségben, például fürdőszobában használható, ha csempe behelyezése szükséges. A munkához kesztyűt, légzőkészüléket és szemüveget kell használni.

A folyékony körömnek köszönhetően könnyedén javíthatja a burkolólapokat

Nedvességálló ragasztó a folyékony körmökhöz:

 • Akril, amelynek alapja vizes emulzió;
 • Neoprén, szerves festék alapján.

A második típusú anyag előnye az erõssége, a gyors száradás és a kiváló tapadás még tökéletesen sima, sima és fényes kivitelben is. A hátránya a toxicitás. Működése közben szigorúan tilos a személyi védőfelszerelést elhanyagolni, nehogy a tüdő égetése megakadjon.

A porcelán kőzet ragasztásához a neoprén folyékony körmök használatát célszerű használni. A telepítés után szellőztetni kell a helyiséget.

Az anyag kiválasztásánál figyelni kell az olyan jellemzőkre, mint a termék sűrűsége, az adagoló mérete, a főkomponens, az áramlás, a költség.

A folyékony vízálló fürdőszobai köröm pozitív és negatív oldala

A folyékony szögeket mind műanyaghoz használják, mind pedig a csempeanyagok, pl. Cserép vagy kerámia granitburkolat, mozaik stb.

A folyékony szögek előnyei közül érdemes megemlíteni az alacsony árat és megbízhatóságot.

Érdemes megjegyezni, hogy a folyékony körmök iránti igény teljesen indokolt, mivel sok előnye van, hogy lehetetlen nem észrevenni:

 1. Vízálló. Ennek a minőségnek köszönhetően a termék olyan helyiségekben is használható, ahol túl magas a páratartalom, különösen a fürdőszobában.
 2. A legmagasabb kategória tartóssága. Miután a ragasztó teljesen száraz, a folyékony szögek szilárdak és szó szerint, mindörökké ragasztják az anyagot a falhoz.
 3. Tömszelencék, amelyek elérhetik a 80 kg / cm 2 -et. Pontosabban, folyékony köröm segítségével nagy méretű és messze kis súlyú lapokat lehet felszerelni.
 4. Kiválóan ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Különösen a csempe leszerelése a folyékony szögek száradása után nem lesz olyan egyszerű, amilyennek első pillantásra tűnhet. A polimer vegyületek sajátossága az, hogy nem rothadnak, még akkor sem, ha naponta víz és nedvesség hatásának vannak kitéve.
 5. Alkalmazás egyszerű. Ha folyékony körmöket használ a pisztoly alatt, akkor megvásárolhat egy olcsó extrudátumot, ami miatt nem nehéz eloszlatni a lapkát. Vannak folyékony körmök, amelyeket kézzel lehet a csempere felvinni. Rendszerint az ilyen csövek egy speciális adagolóval vannak ellátva, amelynek segítségével az anyag kimenete rögzítve van, és a csempe hátoldalán vékony vonalakat lehet készíteni.
 6. Teljes üzemkészség. A termék nem szükséges dagasztani vagy állni egy bizonyos ideig, mivel készen áll a használatra.
 7. A cement felhasználásával ellentétben a folyékony körmökkel való munka szó szerint nem hagy nyomot.

Sajnos ezen anyag negatív vonatkozásai is vannak, de ezek nem annyira jelentősek, és sokan még csak nem is figyeltek rájuk.

A folyékony szegek gyorsan megszáradnak, ezért az anyag extrudálásakor gyorsan kell elhelyezni a vászont a megfelelő helyen és rögzíteni. 10 perc múlva lehetetlen ezt megtenni.

A cucc nagyon drága. Ha ragasztja a csempéket a fürdőszobában, akkor nemcsak türelmet kell feltöltenie, hanem sok pénzt is. A folyékony szögek többszörösen drágábbak, mint a szokásos cementkompozíció.

A vízálló csempe ragasztó eltávolítása

Szinte minden szög vízálló. A nevük szerint már megérthetjük, hogy az anyag nagy szilárdsággal és keménységgel rendelkezik, ezért eltávolítja a tengelykapcsolót.

A folyékony köröm használatával könnyedén megszüntetheti a csempe és a mosogató közötti rést

Számos árnyalat van, miután tanulmányozta, hogy a folyékony köröm eltávolítása nagy nehézségek nélkül lehetséges:

 1. Ha a ragasztó már száraz, akkor egy speciális oldószeralapú tisztítószert használnak fel. Ezt a kívánt területen kell alkalmazni, és órákig hagyni.
 2. Használhatja a leggyakrabban használt kaparót, de sok időt és energiát igényel. A trükk az, hogy ha egy ecsettel ellátott csavarhúzóval felszerelt fúvókát használ, akkor nem pazarolhatja fizikai erejét, mivel ez váltja fel az elektromos kéziszerszámokat.
 3. Egy másik lehetőség a folyékony köröm eltávolítására. Olyan felület felmelegítése, amelyen ragasztó maradványai vannak. Ehhez használhatja a legáltalánosabb égőt. Amint a ragasztó 60 ° C-ra melegszik, folyadékká válik. Ebben az állapotban egyszerűen eltávolítható egy spatulával.

Fontos, hogy betartsák a biztonsági előírásokat, és ne használják az égőt gyúlékony és gyúlékony anyagok közelében.

Van egy speciális eszköz, amelyen keresztül eltávolíthatja a régi és edzett folyékony szöget is.

Célszerű átállni erre az opcióra abban az esetben, ha egyik korábbi módszer sem segített, mivel a vegyi anyagok használata zárt térben hátrányosan befolyásolhatja a mester egészségét.

Ragasztom a csempeit folyékony körmökre

A fenti követelményeknek megfelelően megállapítható, hogy folyékony körmök használata csempékhez nemcsak lehetséges, de szükséges.

Mielőtt ragasztaná a csempeit folyékony körmökkel, javasoljuk, hogy olvassa el a szakemberek ajánlásait, és nézze meg a képzési videót.

A legmagasabb minőségi és hiba nélküli munkák befejezéséhez a technológiát be kell tartani:

 1. A felület készül. A zsír, a por, a piszok és a hasonló anyagok eltávolítása. Ha vannak olyan szabálytalanságok, amelyek szabad szemmel láthatóak, akkor mindenképpen meg kell szabadulnod tőle.
 2. Ezután a fürdőszobában lévő falak felülete mély behatolású és mindig fertőtlenítő hatású primerrel kezelendő, ami jelentősen javítja a ragasztó tulajdonságait.
 3. A ragasztót 4 cm-es csíkokra kell alkalmazni, egymással párhuzamosan, és nem a csempe, hanem a falon.
 4. A csempe a helyén van. A rögzítést gyorsan kell elvégezni, mivel a ragasztó szinte azonnal megszárad.
 5. A műanyag keresztezések beillesztése kötelező az egyes szintek és sorok egyenletességének megfigyelése érdekében.

Hogyan alkalmazzuk a folyékony körmöket kerámia burkolatokhoz (videó)

A következtetés csak egy lehet. Kezdetben érdemes megemlíteni, hogy a folyékony körmök - szó szerint ez az ideális megoldás a fürdőszoba csempe befejezéséhez. Ráadásul könnyű vele dolgozni. Az egyetlen negatív, ami a magas ár, számos előnnyel megakadályozható, az erőtől és a hosszú élettartam végétől. A folyékony körömválaszték nagyszerű, és megvásárolható a boltépítésben és a befejező anyagokban.

A folyadék körmök technikai jellemzői "Pillanatkép telepítése" PVC panelekhez

A "Moment Installation" márka az építőipar piacán egy teljes keverékcsalád, melynek során a kompozíciót bármikor kiválaszthatja. De egy tapasztalatlan ember számára, aki ilyen sokszínűséggel szembesült, nehéz a megfelelő választást tenni.

Minden termékcsalád különleges technikai jellemzőkkel rendelkezik, és különleges körülmények között dolgozik egy adott típusú anyaggal. A ragasztókeverék helytelen kiválasztása rossz ragasztási eredményeket vagy az anyag károsodását eredményezi. A kézikönyv a kompatibilis anyagok tipológiájával kapcsolatos információkat tartalmaz.

Összetétel - a ragasztó megfelelő választásának kritériuma

Ha a műszaki jellemzők azt mutatják, hogy a folyékony köröm összetétele a poliakrilát-víz diszperzió vagy a polivinil-acetát, akkor alkalmas PVC anyagok ragasztására.

A ragasztó képes ragaszkodni a ragasztandó anyaggal, és ezért használhatóságuk nem képes arra, hogy a keverékben alkalmazott oldószer típusától függ. Ezzel a kritériummal a telepítés pillanatát két nagy csoportra osztják:

 • Szintetikus gyanta alapú folyékony szögek. Ezeknek a keverékeknek a összetétele a szerves oldószerek, amelyeket az erős szag határoz meg. Ezek az anyagok feloldják a műanyagot, ezért nem használják PVC anyagok ragasztására, hab műanyag. Az ilyen keverékeket MP-nek nevezzük. Az ilyen ragasztókkal kapott vegyületek fő minősége nagy szilárdság és nedvességállóság. Az ilyen típusú folyékony szögek nagyon gyúlékonyak.
 • Folyékony szögek poliakrilát-víz diszperzió alapján, MB jelöléssel. Kémiailag ez a kompozíció semleges, ezért belső dekorációhoz használják. Ezzel PVC paneleket, bagetteket, alaplapokat szereltek fel.

A folyadék körmök választékának különböző tulajdonságai

Annak érdekében, hogy az élet könnyebbé váljon a vevő számára, és gyorsan tájékozódjon a megfelelő ragasztószer kiválasztásáról, a gyártó termékeit kategóriákba sorolta, jelezve a tulajdonságok összetételét és az általa célzott anyagok típusát:

 • Kerámia, fém tárgyak felszerelése. Minden MP márkát használnak - "Universal", "Extra Strength", "For Panels", "Instant Grasp". Belső térben használjon akril rögzítőszeget Express MB-50.
 • Tükrök felszerelése. A speciális pillanatragasztó MP-50 nem tartalmaz olyan vegyületeket, amelyek megsemmisíthetik az amalgámot. Ezzel a tükrök bármilyen típusú felületre - fa, beton, festék, fém - csatlakoznak. A megszilárdulás után megtartja a rugalmasságot, nem adja a tükör eltolását saját függőleges súlya alatt.
 • Munka magas páratartalmú körülmények között. A fürdőszobákban, fürdőszobákban, medencékben történő beépítéshez használjon nedvességálló Moment Az MB-40 márka telepítése. MF-80 poliuretán előpolimer alapú ragasztók, cianidokat nem tartalmazó, tömítő tulajdonságokkal rendelkező ragasztók.
Használata folyékony körmök a fürdőszobában
 • Belső befejező munkák. A styrofoam, a padlóburkolatok és a mennyezeti dekoratív frizek panelek ragasztásához a PVC ideális az "Express Decor" (MB-45) kialakításához. A fehér szín miatt a dekoráció ragasztott eleme az egyik a tervezéssel. A ragasztás nem észrevehető, mivel a ragasztás után a ragasztó minimális zsugorodást eredményez.
 • Nehéz panelek és nagyméretű szerkezetek szerelése. Ehhez használjon keveréket az emelt értékek elsődleges beállításával. Az akril folyadék körmökből ez a Superstrong Plus, amelynek elsődleges szilárdsága 100 kg / m 2. A gumiból - "Extra Strength", "For Panels" (MP-55, MP-35).

Az akril folyékony köröm általános jellemzői

A vízbázis az ilyen típusú keverékeket környezetbarát módon biztosítja az emberek számára.

Fehér poliakrilát alapú ragasztó

Az egyetlen figyelmeztetés veszélyt jelent a halakra nézve, így a fel nem használt akril ragasztó (nem polimerizált) maradékait nem szabad a szennyvízben elhelyezni.

A folyékony szalagok valamennyi vízi diszperziójára jellemző tulajdonságok jellemzőek:

 • Ne érezzen éles szagot.
 • Magas tapadási tulajdonságokkal rendelkeznek.
 • Segítségükkel nemcsak a felületek ragasztását hajtják végre, hanem a rések kitöltésével, a sík szabálytalanságainak összehangolásával.
 • Használható beltéri és kültéri használatra. Ellenáll a légköri nedvességnek.
 • Az utasítás lehetővé teszi a színezés diszpergált festékek általi szárítását követően.
 • Rövid ideig tartó elsődleges beállítás.
 • A ragasztott felületek helyzetének korrekciója a kompozíció alkalmazása után 15 percen belül.
 • Az akril rögzítőszegek kétféle színben készülnek: fehér vagy átlátszó. Az átlátszó ragasztó címkézésénél egy "p" nagybetűs (Transparent IMP-70) felirat található.
 • Ezek a ragasztók az elsőek a PVC termékek beszerelésének összetételében. Az akril folyadék körmök nem tartalmaznak agresszív reagenseket, és a felület porozitása felszívja a ragasztót, ami miatt a vegyület ereje megnövekszik.
 • Különböző anyagok, amelyek akril folyékony körmökkel vannak felszerelve, lehetővé teszik sokoldalúságukról.
 • Ha a szárítás utáni 15 mm-es zsugorodás hiányosságainak feltöltése elhanyagolható. Amikor ömlesztett üregeket töltenek be fából vagy vakolat betétekből.
 • Ne hagyja fagyni a meg nem szilárdított összetételt, és a munkahőmérséklet +5 + 35 ° C tartományba esik.
 • Magas kezdeti beállítási erő. Minden márkában ezt az értéket a megfelelő számjegy a címben jelzi.
 • A gyárilag zárt csomagolásban legfeljebb 18 hónapig tárolja a tulajdonságokat.
 • Tömszelencék pisztoly használatára tervezett csövekbe vannak csomagolva.

A felesleges vízzel diszpergált keverékek könnyen eltávolíthatók nedves ruhával történő kikeményedés előtt. Ez fontos a befejező munkák tisztaságában, hogy ne rontsák el a termék megjelenését.

A műgyanta alapú folyékony köröm általános jellemzői

Az ilyen típusú folyékony szögek beépítési munkákhoz vannak tervezve. Ártalmas illékony anyagokat tartalmaznak, így jó légáramlású helyiségekben dolgoznak velük.

Gumi folyadék körmök

A gumiragasztók a következő általános műszaki jellemzőkkel rendelkeznek:

 • Gyakran tömítőanyagként használják.
 • Ragasztja az anyagokat, paneleket és egyéb szerkezeteket bármilyen alapra: betonból, téglából, fémből, fából, üvegből, forgácslemezből, PVC-ből.
 • A vegyület nedvességálló, ellenáll a vízzel történő állandó érintkezésnek.
 • Jobb akrilátok ragasztott sima és nem abszorbens felület.
 • Az ízület rugalmassága miatt vibrációálló.
 • Az akrilfénytől eltérően a gumi folyadék körmök különleges ragasztási technológiával rendelkeznek. Miután a ragasztót felszínre helyezték, összekötik és azonnal elkülönítik az oldószer elpárologtatásának felgyorsításához és javítja a kezdeti beállítást. 5-10 perc várakozás után a felületet végül összekapcsolják és megnyomják.
 • Egyes fajok polisztirolhab telepítésére használják, de a készítő ritkán csinál. A felesleges keveréket oldószerrel eltávolítjuk, a szomszédos felületek festésének valószínűsége nagy.

A folyékony körmös rögzítőelemek jellemzői:

 • Az új betonfalakra történő szerelés előtt 1 hónapig tartják a nedvesség és a keményedés során felszabaduló egyéb anyagok nedvességének időzítését.
 • A PVC panelek festett felületre történő beszerelésekor csiszolni kell őket, és el kell távolítani a fényt.
 • A folyékony szögeket egyenes vonalak vagy kígyó formájú folyamatos görgőkön alkalmazzák, és a panel szélétől 2 cm-rel visszahúzódnak.
 • Gumiragasztó helymeghatározási idő - 15 perc. A panel ezen idő alatt telepítve van. A gyors elpárologtatást követõen (gumi ragasztóval) a panel helyreállításra kerül és mechanikus rögzítõket (záróelemeket, esztrichek) alkalmazva szorosan illeszkedik. A tartóelemeket 24 óra elteltével távolítják el.
Ragasztás a PVC panelre

A rögzítőszegek gyors és kényelmes alternatívát jelentenek az alkatrészek és szerkezetek mechanikus rögzítéséhez az építkezés során, és magas esztétika érhető el, mivel az elülső oldalán nincsenek rögzítőelemek. Liquid nails Moment - az egyik legnépszerűbb és minden más ilyen típusú anyag között.

Fürdőszobai köröm

Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

Larisa Antusheva
Melyik folyékony körmön rakja a paneleket a fürdőszobába, kérlek mondd meg nekem, miért ezek a folyékony körmök a jó minőségű PVA-t a cementhez és néhány nedvességállóságot? Ellenkező esetben a csempe nem lett volna ráhelyezve, jó folyású, vastag, és nem hígított, "víz") folyékony körmökön, de nem akril alapon!

Házépítés

A folyékony szögek egy olyan típusú ragasztószerkezet, amely homogén és különböző anyagokhoz csatlakozik, és képes viselni a meglehetősen nagy terhelést. Ez a termék az amerikai márkájú Liquid Nails névvel kapta meg (1968-ban a Macco által létrehozott folyékony körmökből).

A hazai piac nyílt térben a fejlesztés a kilencvenes évek közepén jelent meg, és azóta elengedhetetlen asszisztens a szakmai szférában. Találtak folyékony szöget és használják a mindennapi életben. Igaz, nem tudva, hogyan kell használni a folyékony köröm, akkor komolyan elrontani a kezelt felületet. Ezért feltétlenül vizsgálni kell, hogy mi az anyag, és milyen technológiával dolgozik vele. És a folyékony köröm tisztításával kapcsolatos információk nem feleslegesek, ha valami hirtelen téved.

Tartalomjegyzék

A folyékony köröm összetétele

A "keverék" alapja szintetikus gumi és különböző polimerek.

A "termék" klasszikus változatában a speciális agyag töltőanyagként működik - fokozott plaszticitással. A bányászat az Egyesült Államokban, Texas államban történik. Itt ténylegesen a folyékony köröm "helyi" gyártóinak legfontosabb termelési kapacitása koncentrálódik.

Számos fejlesztő a "csodagyűjtő" helyett kalcium-karbonátot használ (egyszerű szavakkal - a leggyakoribb krétával). Számos szakértő szerint ez messze nem a legjobb hatással van a termékek szilárdsági jellemzőire.

A folyékony köröm típusai

A folyékony köröm erőssége, tapadása és ellenállása külső tényezőkkel meghatározza elsősorban a kémiai összetételüket.

Ezen az alapon szokás különbséget tenni a szerves oldatok és a vízben oldódó ragasztók között.

A vízben oldódó termékek poliuretán, PVC vagy akril kopolimerek alapján készülnek. Jó tapadást mutat sok épületfelülethez, viszonylag magas környezeti teljesítmény jellemzi. A vízben oldódó vegyületek fő hátránya a fagyás-olvasztási ciklus intoleranciája. Alatta a bázis teljesen megsemmisült. A vásárlás előtt figyelmet kell fordítani az alkalmazási körre vonatkozó korlátozásokra:

 • a poliuretán alapú ragasztók rosszul kompatibilisek a teflonnal és a polietilénnel;
 • akril- és PVA-akrilát-készítmények kizárólag porózus felületeken hatásosak.

A szerves oldható szögek szintetikus gumi alapúak. Erõsebbek, gyorsabbak, mint a vízben oldódóak, megragadják, stabilitást mutatnak nulla alatt. Sajnos a szerves vegyületek nem hátrányok. Először is éles kellemetlen szag van. Másodszor, az alkalmazás / keményedés ideje alatt gyúlékony. Az ilyen típusú folyékony szögekkel való munkavégzés csak jól szellőző helyeken engedélyezett, távol az elektromos fűtőberendezésektől és a nyílt lángforrásoktól.

Miután látta a folyadék körmökről készült videót, biztosan meg fogod érteni, hogy mi az ami.

Mi vagyunk?

Leggyakrabban folyékony körmöket használnak fa, farostlemez, forgácslap, kerámia, fém, tégla szerkezetek, polisztirol, üveg ragasztására. Tökéletesen ötvözze azokat az anyagokat is, amelyek nem illeszkednek szorosan egymáshoz. Képes elviselni a 80 kg / cm2-ig terjedő terhelést.

Nedves és nedves faanyagból készült szerkezetek alkalmazása nem ajánlott folyékony köröm segítségével.

Ha szüksége van a nehéz tapéta ragasztására, például természetes bambuszból, folyékony körömből - a legjobb választás. És még a probléma felkészületlen felülete sem lesz: csak elég ahhoz, hogy eltávolítsa a peeling festéket vagy a kréta vakolatot, és folytathatja.

A kompozíciót a tapéta hátoldalán alkalmazzák, majd a falra helyezzük és tenyérrel megérintjük. Ezután a tapétát eltávolítják, hogy ragasztsanak egy kicsit kiszáradt (legfeljebb 10 percig). Következő az anyag végleges telepítése. Abban az esetben, ha folyékony körmök szivárogtak a ruhák szélein vagy a bambusz között, akkor ne rohanjon azonnal eltávolítani őket. Ez sokkal könnyebb lesz, ha a bevonat megszárad.

A folyékony körmökön "installálhatja" és kerámia burkolólapokat. Az ilyen kapcsolat megbízhatóságának mértéke valamivel magasabb lesz, mint a hagyományos csempézett kompozíciók. De mivel a ragasztó folyékony körmök, az ár 2-5 USD per cső (standard - 310 milliliter), hogy a terméket nagy mennyiségben használják veszteséges. Segítségükkel optimalizálni kell az elhullott csempéket, hogy kicseréljék az egyes szerkezeti elemeket.

Amikor a nehéz tárgyakat ragasztja a függőleges síkokhoz, azokat fából készült tartószerkezetekkel kell rögzíteni mindaddig, amíg a ragasztósor teljesen meg nem gyógyul. Mennyi ideig tartanak a folyékony szögek? A típus és a márka típusától függően 12-24 óra.

A neoprén folyadék körmöket száraz, hűvös helyen kell tárolni, használatuk során ne hagyja figyelmen kívül a védőeszközöket - szemüveget, gumikesztyűt.

A választás finomságai

A folyékony körmök kinevezésére és fogyasztására vonatkozó összes ajánlás megtalálható a csomagban található utasításokban. De képzeld el, eljött az üzletbe, és tucatnyi fajta van. Mindent újra nem könnyű feladatnak tekinteni. Mi a teendő Különös tekintettel arra, hogy az értékesítési tanácsadók nem mindig illetékesek - nem pedig a kis üzletekben, hanem a nagy építési piacokon is. Természetesen előzetesen tanulmányozza a szükséges információkat.

Gyakran előfordul, hogy a vevők egy univerzális ragasztót vásárolnak neoprén alapon - "Moment Installation Extra Strength" (Henkel). Ez egy nagyon jó választás az olyan vastag burkolatok megtartására, mint az iparvágány, a természetes kő, a fa stb. De ha habanyagokat, például polisztirol ragasztására van szükség, ez a lehetőség nem működik. A legjobb folyadékszegek ebben az esetben - "Moment Installation superstrong" vízalapon (megjegyzés: a Teflon, a polipropilén és a polietilén ragasztása nem megfelelő!).

A Macco LN601 neoprén ragasztó kizárólag beltéri használatra készült. Mindazonáltal univerzális, mivel minden panel - rétegelt lemez, gipszkarton, fa, forgácslap, műanyag és fém díszlécek minőségi és megbízható módon ragasztva lesz a falhoz. Sajnos az LN601 nem alkalmas kerámia burkolólapok és szerelő tükrök csempézésére.

A többcélú neoprén bázis kiválóan tapad a téglákhoz, a betonhoz és a száraz vakolathoz. De nemcsak az épületfelületek alkalmasak neki, hanem műanyag, habos műanyag, fa, kerámia, fém, forgácslap és farostlemez esetében is ajánlott. A többcélú használatra nem alkalmas a vízi környezetben és a polisztirolban használt anyagoknak.

Emlékezz a mesterre

 • Kerámia burkolólapok esetében a gyorsan száradó, vízben oldódó vegyületek, mint a Solvent Free vagy a Titanium WB-50, optimálisak. Ellenállnak a nedvességnek és a kis rezgéseknek;
 • tükrök esetében jobb választani azokat a ragasztókat, amelyek nem tartalmaznak az amalgámot korrodáló anyagokat - a Zigger 93, LN-930 stb.
 • a fürdőszobában ajánlott olyan készítmények használata, amelyek ellenállnak a hosszan tartó nedvességnek, köztük a fürdőkád és a körömáram;
 • a burkolólemezek, díszlécek és alaplapok egyszerűen telepíthetők gyors készletű ragasztókkal - Tigger építő ragasztó, Oldószermentes;
 • Heavy Duty High Strength, LN 901, Zigger 99 nehéz építéshez.

Folyékony körmök: utasítás

Szóval, hogyan kell ragasztani a folyékony körmök helyesen?

 1. Zsírozza és tisztítsa meg a felületeket.
 2. Építési pisztoly használata esetén ragasztót ragasszon fel a felületre - pontokkal, hálóval vagy kígyóval.
 3. Nyomja össze szorosan az elemeket, adjon nekik megfelelő helyzetet és tartsa őket körülbelül két percig.
 4. Mielőtt mechanikai hatást gyakorolna a szerkezetre, várjon addig, amíg a ragasztókészítmény teljesen száraz (körülbelül egy nap).

Különleges fegyver

A folyékony körmökkel való munkavégzéshez gyakori a speciális mechanikus fegyver használata. Működése elve hasonló a fecskendő "működőképességének" elvéhez. A ragasztóval ellátott csövet egy speciális résbe helyezzük úgy, hogy egyrészt nyomásfelülettel, másrészt egy csúcsmal van ellátva.

A mechanizmustípus szerint megkülönböztetik a visszafordított és ellentétes mozgás nélküli pisztolyokat. Az első jó a háztartási használatra, a második pedig az ipari.

A folyékony köröm eltávolítása?

Tisztában van azzal, hogy hogyan lehet eltávolítani a folyékony szögeket minden otthoni kézműves számára. Az a tény, hogy ez a ragasztó nagy szilárdsággal rendelkezik, és gyakran nem olyan könnyű megadni.

Azonban még számos bizonyított módszer létezik a probléma kezelésére.

 1. Ha a készítményt nemrég alkalmazták, megpróbálhatja megmosni vízzel / oldószerrel és szivacsjal.
 2. Hogyan tisztítsuk meg a folyékony körmöket, ha kiszáradtak? Ebben az esetben különleges tisztítószereket kell használnia, amelyek mindig a vasalatok polcain vannak.
 3. Ha nem szeretne tisztítószereket és lehetőségeket használni, megengedhető, hogy kaparót használjon. Igaz, nagyon óvatosan kell eljárni annak érdekében, hogy ne sérüljön a szerkezet.

És végül, a folyékony köröm eltávolításához megpróbálhatja felmelegíteni őket. Amikor a tápközeg hőmérséklete 60 fokosra emelkedik, a ragasztó folyadék-viszkózus állapotba kerül, és könnyen eltávolítható a felületről.

Nedvességálló folyékony köröm a fürdőszobában

Hogyan kell használni a folyékony körmöket a legjobb eredmény érdekében?

A cikk foglalkozik a "folyékony köröm" (YG) használatával. Az ilyen anyagok összetételét és típusát írják le, amelyekre szükségük van.

A folyékony köröm építőpisztolyának kialakítása általánosan egyszerű, és hat fő elemből áll:

Gipszkarton falra helyezése: videó utasítás - hogyan kell saját kezét elhelyezni, telepítési technológiát, árat, fényképet.

A gipszkarton fektetése a falon: video utasítás - hogyan kell saját kezét elhelyezni, installációs technológiát, árat, fényképet Mint korábban, ma a háztartások többsége inkább saját javításokat szeretne elvégezni.

Rögzítse a lapokat egy speciális ragasztóval a gipszkartonokhoz. Ha a gitt nem készült, és a cseppek nem haladják meg a 0,5 cm-t, a ragasztót kis csigákkal kell felhúzni függőleges csíkok esetén. Az alkalmazási utasítások szerint az első lapokat nem azonnal nyomják a falra, mert a váratlan ütések nem teszik lehetővé a lapok megfelelő illesztését.

Fugázó gipszlapok a tégla alatt: hogyan kell megválasztani, megvásárolni és használni.

Kiválasztása vakolat a vakolat csempe alatt a tégla, figyeljen nem csak a szín. Használja a számológépet a költség kiszámításához, és csökken a munkák teljes ára.

A vakolat ragasztásához gondosan olvassa el a csomagoláson található utasításokat. Kezdetben egy bizonyos mennyiségű vizet öntünk a tartályba, száraz keveréket öntünk bele egy vékony áramba és fokozatosan összekeverjük. Így elkerülhető a csomók megjelenése.
Keverés után a ragasztónak egy ideig állnia kell. A feloldódási idő a csomagoláson van feltüntetve. Az a felület, amelyen a tapadóoldatot alkalmazzák, tisztának és alapozva kell lennie. A csempe varratokat csiszolópapírral tisztítani kell.

Fugázó varratok csempe a fürdőszobában.

A közelmúltban új megjelenésű anyagok kezdtek megjelenni, amelyek a falak burkolására szánták az emelt szobákat.

Az epoxi habarcsot epoxigyantával hígított keményítőből készítik.

Gipsz a fürdőszobában.

A fürdőszoba magas nedvességtartalmú hely, ezért a szakértők csak a cserépet használják a befejezése előtt.

A hátrányok között megtalálható a kis színválaszték és a magas költségek. Sok országban ezt az anyagot nem használják magas PH-szintje miatt, ami meghaladja a megengedett 11 egységet.

GVLV - műszaki jellemzők és az anyag felhasználása.

GVLV - műszaki jellemzők és az anyag felhasználása A nedvességálló gipszrost lemezek környezetbarát légzőkészülék. Magas műszaki jellemzői teszik a területet.

A GVL Knauf minőségét megfelelőségi igazolások, higiéniai következtetések, tűzbiztonsági tanúsítvány, valamint GOST tanúsítja.

A cserép a gipszkartonra - a lefektetéshez, a technológiához és az anyagválasztáshoz.

Csempe a gipszkartonra - útmutatás a lefektetéshez, technológia és anyagválasztás Nehéz elképzelni egy fürdőszobát vagy WC-t csempe nélkül. De mi van, ha a helyiség átépül.

A cserép minőséget, tiszta mintát, látható hibát és sima felületet vesz fel. Valamit szemmel ellenőrizzük, de az egyenletességet az alábbiak szerint határozzuk meg. A csempe a csempere van helyezve, és a rés megtörtént. Minél kisebb annál jobb. A sarkok egyenesét ellenőrizzük úgy, hogy az oldalak egymáshoz kapcsolják egymáshoz a burkolólapokat. Ha a lapka görbe és nem megfelelő, akkor jobb, ha nem veszi.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket egy lakásban vagy házban a saját kezével?

A WC-k, fürdőszoba és konyha javításakor felmerül a kérdés, hogyan lehet elrejteni a csöveket. A lépésenkénti útmutató segít eltávolítani őket a falon vagy a dobozban.

Az így kapott jelzések mentén a tüskék-szegek vezető profilja a falra, a padlóra és a mennyezetre van szerelve. A laza bordákat össze kell szerelni az állványprofilokból, össze kell őket kötni az öncsavarral ellátott csavarokkal, és ellenőrizni kell őket a rögzített profilok tekintetében a párhuzamosság érdekében. Ha a szerkezet hossza több mint egy és fél méter (szélessége legfeljebb 25 cm), akkor a jumpereket kell felszerelni a merevség és a szilárdság érdekében a szerkezet. Minél nagyobb a szélesség, annál kisebb a hossz, további profilt kell használni. Az ugrók közötti távolság legfeljebb egy méter.

Gipszkarton burkolás a fürdőszobában: anyagok és technológia.

Gipszkarton - modern alapanyag, amely lehetővé teszi a falak és a mennyezet tökéletes síkságát. Egyikük.

Mielőtt a csempe ragasztása a gipszkartonba a fürdőszobában, a legjobb, ha a falakat fertőtlenítő adalékokkal rendelkező vegyületekkel előkészítenék, ami tovább megakadályozza a gomba és a penészképződést a csempefelület alatt. A legjobb, ha a talajt jó hírű gyártótól szerezte be, rendszerint ugyanazok a cégek készítik el, mint a gitt, csempe ragasztó.

Mit lehet ragasztani folyékony körmökkel?

A folyékony köröm nagyon nagy hatótávolságú. De a legjobb, ha összeszorítja a fa, farostlemez, forgácslap, tégla, polisztirol, fém, üveg, műanyag. Minden típusú anyag esetében van egy bizonyos típusú folyékony köröm. A ZHG segítségével akár egyenetlen felületeket is ragaszthat. A cső hátsó részén (csomagolás) folyékony körmök írják le ezt a típust. Még nedves környezetben is, a termék nem változtatja meg tulajdonságait, ezért folyékony körmök használhatók a fürdőszobában és a konyhában. Ez a nedvszívó nedvesség megkülönböztető tulajdonsága. Az összes folyékony köröm esetében azonos, száraz és zsírtalanított felület.

A folyékony szögek alapvetően univerzális ragasztók, saját tapasztalataimból megtanultam, hogy szinte mindenhol alkalmazható, még akkor is, ha nem kell két összetevőt összeolvasztanunk, még akkor is, ha más anyagokat használunk, hanem ahol csak valamire van szükségünk fedjük le például a repedést vagy a varratot.

Tehát, ahol sikeresen alkalmaztam őket:

 • A szék és asztal egyes részei ragasztására. Amikor elkezdtek ütni, szétszereltem, megtisztítottam a felületeket az ízületeken, folyékony körmökkel megkenhettem és összeszereltem őket. Száradás után a folyékony szögek ragasztókká alakultak.
 • Könnyű hab mennyezeti paneljei. A WC-ben szükség volt néhány darab ragasztására, csak helyezett folyékony szöget a mennyezetre, és csatlakozott hozzájuk a panelekhez, annyira megragadtak, hogy egyáltalán nem lett volna szakadva.
 • Műanyag falpanelek. Ugyanabban a mosdóban, a régi falra festett műanyagpanelek, valamint a mennyezetlapok, szorosan ragadtak.
 • Műanyag lábazat a szobában. Boldog a csodálatos tulajdonságokkal, hogy mindent ragadjon folyékony körmökkel, és a padlót is ragasztottam. De itt van egy mínusz, nem tudod eltávolítani őket, csak vágd ki.
 • Kép. A dachában egy falat kellett rajzolni, ebből a célból régi képek feküdtek, ragasztották őket farostlemezre, eddig két év telt el.
 • Párkány. Nem akartam elmenni a boltba, úgy döntöttem, hogy egy ideig a folyadékszegeket betemetem a betonpohárba, még mindig megéri, hogy ne szakítsa meg.
 • Tömítés az ágyhoz. Az ágy kezdett sikoltozni, megtalálta azt a helyet, ahol a két lap összekötése megtört, lábgá változott. Ott lenyomta a folyékony szöget, aztán eltűnt a sikoly.
 • Kerámia csempe. Szintén szükséges volt a laza kerámia csempe ragasztása folyékony körmökkel.
 • Kerti és asztalos műhely javítása. Találtam egy másik kitűnő tulajdonságát is - repedések kitöltésére és csak olyan szerszámok üregére, ahol a fém és a fa kapcsolatba került, ezért több ásót, aprítót, fejszét, kalapácsot és egyéb felszerelést javított.
 • Folyékony körmökkel töltött repedések az ország ablakaiban és ajtóiban, szárítás után, elég erős lett.

Annak ellenére, hogy egyes gyártók különböző alkalmazásokat rendelnek folyékony körmökhöz, még az árak is különbözőek (tükrök, vízvezetékek, panelek, és különösen szuper tartósak, rendkívül erősek):

Személy szerint én az egyetemeset használom, és különösen nem látom benne a mínuszokat.

Folyékony szögek Titebond (5221) fehér tuba nedvességálló 311 ml

Termék kód: 105899

Gyártó: Franklin International (Titebond)

Mértékegység: db

Elérhetőség: raktáron

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => Világos bézs [VALUE_XML_ID] => 09192bbb-1ac8-11e3-9222-001517b5e10d [VALUE_SORT] => 3600 [VALUE] => Világos bézs [PROPERTY_VALUE_ID] => 48.255.837 [VALUE_ENUM_ID] = > 360 [DESCRIPTION] => [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => Világos bézs) [RASKHOD] => Array ([ID] => 324 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => Fogyasztás [AKTÍV] => Y [RENDEZÉS] => 26.300 [CODE] => RASKHOD [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID] => d38fc7a3-791a- 11e3-bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] = > 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [TIPP] => [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => A hám átmérője 6 mm - 10 m [VALUE_XML_ID] => 8bcee39f-979d-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [VALUE_SORT] => 5000 [VALUE] => A hám átmérője 6 mm - 10 m [PROPERTY_VALUE_ID] => 48255838 [VALUE_ENUM_ID] => 2664 [DESCRIPTION] => [

VALUE] => 6 mm - 10 m átmérőjű kötélhez [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => A hám 6 mm átmérőjű - 10 m) [NAZNACHENIE] => Array ([ID] => 337 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => hozzárendelés [AKTÍV] => Y [ SORT] => 27.600 [CODE] => NAZNACHENIE [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID] = > 48e42cad-9539-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] => 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [TIPP] => [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => Bonding felületek [VALUE_XML_ID] => fc66f9b7-4995-11e4-b232-2c59e5476dc4 [VALUE_SORT] => 45,000 [VALUE] => Bonding felületek [PROPERTY_VALUE_ID] => 48.255.839 [VALUE_ENUM_ID] => 3144 [DESCRIPTION] => [

VALUE] => Felületi ragasztás [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => Bonding felületek) [SUKHOY_OSTATOK] => Array ([ID] => 338 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => Szilárdanyag [AKTÍV] => Y [RENDEZÉS] => 27700 [CODE] => SUKHOY_OSTATOK [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID] => 8bcee394-979d- 11e3-bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] = > 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [TIPP] => [

NAME] => Száraz maradék [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => 76% [DESCRIPTION] => [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => 75%) [TEMPERATURA_PRIMENENIYA] => Array ([ID] => 339 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => Üzemi hőmérséklet [AKTÍV] => Y [RENDEZÉS] => 27,800 [CODE] => TEMPERATURA_PRIMENENIYA [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID] => 8bcee39b-979d- 11e3-bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] = > 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [HINT] => [

NAME] => Alkalmazási hőmérséklet [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => -18 ° C és + 48 ° C-on [VALUE_XML_ID] => 8bcee39c-979d-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [VALUE_SORT] => 2900 [VALUE] => -18 ° C-tól + 48 ° C [PROPERTY_VALUE_ID] => 48255841 [VALUE_ENUM_ID] => 3593 [DESCRIPTION] => [

VALUE] => -18 ° C-tól + 48 ° C-ig [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => -18 ° C és + 48 ° C) [VES_1] => Array ([ID] => 374 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => Súly [AKTÍV] => Y [SORT] => 31300 [CODE] => VES_1 [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID ] => 435ac712-66fa-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] => 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [TIPP] => [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => 0,32 kg [VALUE_XML_ID] => bf0fc4f1-e716-11e3-a187-2c59e5476dc4 [VALUE_SORT] => 19,500 [VALUE] => 0,32 kg [PROPERTY_VAL-AILE_EFOR ] => 5720 [DESCRIPTION] => [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => 0,32 kg) [MOROZOSTOYKOST] => Array ([ID] => 422 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => Frost [AKTÍV] => Y [RENDEZÉS] => 37400 [CODE] => MOROZOSTOYKOST [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID] => d38fc796-791a -11e3-bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] => 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [TIPP] => [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => Stabil [VALUE_XMLApp;]; p; 0; p; 8; 8ece399-979d-11e3; ] => [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => Stabil) [PLOTNOST_1] => Array ([ID] => 425 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => Sűrűség [AKTÍV] => Y [RENDEZÉS] => 37700 [KÓD ] => PLOTNOST_1 [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID] => a1213363-8a39-11e3- bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] => 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [HINT] => [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => 1,2 kg / l [VALUE_XML_ID] => 8bcee3b0-979d-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [VALUE_SORT] => 2600 [VALUE] => 1,2 kg / l [PROPERTY_VALUE_ID] = > 48255845 [VALUE_ENUM_ID] => 7493 [DESCRIPTION] => [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => 1,2 kg / l) [TEMPERATURA_EKSPLUATATSII_1] => Array ([ID] => 510 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => Üzemi hőmérséklet [AKTÍV] => Y [RENDEZÉS ] => 50400 [CODE] => TEMPERATURA_EKSPLUATATSII_1 [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID] => d38fc7b8-791a-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] => 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [TIPP] => [

NAME] => üzemi hőmérséklet [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => a -29 ° C és + 65 ° C-on [VALUE_XML_ID] => 8bcee39a-979d-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [VALUE_SORT] => 2200 [VALUE] => a -29 ° C-tól + 65 ° C [PROPERTY_VALUE_ID] => 48255847 [VALUE_ENUM_ID] => 8560 [DESCRIPTION] => [

VALUE] => -29 ° С-tól + 65 ° С-ig [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => a -29 ° C és + 65 ° C) [SOSTAV_1] => Array ([ID] => 535 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => Összetétel [AKTÍV] => Y [SORT] => 54800 [CODE] => SOSTAV_1 [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID ] => 8bb53a23-897e-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] => 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [TIPP] => [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => szintetikus gumi, gyanta, szénhidrogének elegye [VALUE_XML_ID] => 4de4dd90-b973-11e3-a187-2c59e5476dc4 [VALUE_SORT] => 1100 [VALUE] => szintetikus gumi, gyanta, szénhidrogének elegye [PROPERTY_VALUE_ID ] => 48255848 [VALUE_ENUM_ID] => 8656 [DESCRIPTION] => [

VALUE] => szintetikus gumi, gyanta, szénhidrogén keverék [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => szintetikus gumi, gyanta, szénhidrogének elegye) [VOSPLAMENYAEMOST] => Array ([ID] => 546 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => Lobbanékonyság [AKTÍV] => Y [RENDEZÉS ] => 56400 [CODE] => VOSPLAMENYAEMOST [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID] => 02a77756-84c1-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] => 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [TIPP] => [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => Kevesebb, mint -18 ° C [VALUE_XML_ID] => 4de4ddb0-b973-11e3-a187-2c59e5476dc4 [VALUE_SORT] => 100 [VALUE] => Kevesebb, mint -18 ° C [PROPERTY_VALUE_ID] => 48.255.849 [VALUE_ENUM_ID] => 8789 [DESCRIPTION] => [

VALUE] => kevesebb mint -18 ° C [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => Kevesebb -18 ° C) [SROK_KHRANENIYA] => Array ([ID] => 607 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => Tárolási idő [AKTÍV] => Y [RENDEZÉS] => 70100 [CODE] => SROK_KHRANENIYA [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID] => d38fc7a6 -791a-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [ VERSION] => 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [TIPP] => [

NAME] => Élettartam [

[VALUE_SORT] => 24 [[VALUE] => 24 [VALUE] => 24 hónap [VALUE_XML_ID] => 21249fae-b320-11e3-a187-2c59e5476dc4 [VALUE_SORT] => 100 [VALUE] => 24 hónap [PROPERTY_VALUE_ID] => 304, 58, 58, [DESCRIPTION] => [

VALUE] => 24 hónap [

DESCRIPTION] => [DISPLAY_VALUE] => 24 hónap) [OSNOVA] => Array ([ID] => 855 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => Alap [ACTIVE] CODE] => OSNOVA [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID] => 8bcee390-979d-11e3 -bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] => 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [HINT] => [

[VALUE_ENG] => [VALUE_ENG] => Szintetikus gumi [VALUE_XAAAAAA] => 8bcee391-979d-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [VALUE_SORT] => 900 [VALUE] => Szintetikus gumi [PROPTHENT_AFF] => [DESCRIPTION] => [

VALUE] => szintetikus gumi [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => Szintetikus gumi) [SOSTOYANIE] => Array ([ID] => 856 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => állapot [AKTÍV] => Y [RENDEZÉS] => 117.100 [ CODE] => SOSTOYANIE [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID] => 8bcee392-979d-11e3 -bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] => 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [HINT] => [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => hermetizáló közepes viszkozitású (150 Pas) [VALUE_XML_ID] => 8bcee393-979d-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [VALUE_SORT] => 200 [VALUE] => hermetizáló közepes viszkozitású (150 Pa. c) [PROPERTY_VALUE_ID] => 48255852 [VALUE_ENUM_ID] => 10578 [DESCRIPTION] => [

VALUE] => Közepes viszkozitású maszk (150 Pa.s) [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => hermetizáló közepes viszkozitású (150 Pas)) [RABOCHEE_VREMYA] => Array ([ID] => 858 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => munkaidő [AKTÍV] => Y [SORT] => 117 300 [CODE] => RABOCHEE_VREMYA [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID ] => 8bcee39d-979d-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] => 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [HINT] => [

NAME] => Munkaidő [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => A hám átmérője 9,5 mm - 45 perc [VALUE_XML_ID] => 8bcee39e-979d-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [VALUE_SORT] => 300 [VALUE] => A hám átmérője 9,5 mm - 45 perc [PROPERTY_VALUE_ID] => 48255853 [VALUE_ENUM_ID] => 10582 [LEÍRÁS] => [

VALUE] => 9,5 mm - 45 perc átmérőjű fonákhoz [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => A hám 9,5 mm átmérőjű - 45 m) [OPISANIE_POKRYTIYA] => Array ([ID] => 860 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => bevonattal Leírás [AKTÍV] = > Y [RENDEZÉS] => 117 600 [CODE] => OPISANIE_POKRYTIYA [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [ XML_ID] => 48276fe3-947b-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED ] => N [VERSION] => 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [HINT] => [

NAME] => Lefedettség Leírás [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => Magas kezdeti beállítási erő; ütésálló; rugalmas és vízálló [VALUE_XML_ID] => 4db35ae0-cdec-11e4-b2e9-2c59e5476dc4 [VALUE_SORT] => 2100 [VALUE] => A nagy kezdeti szilárdsága a beállítást; ütésálló; rugalmas és vízálló [PROPERTY_VALUE_ID] => 48255854 [VALUE_ENUM_ID] => 10607 [DESCRIPTION] => [

VALUE] => Magas kezdeti beállítási teljesítmény; ütésálló; rugalmas és vízálló [

LEÍRÁS] => [DISPLAY_VALUE] => Magas kezdeti beállítási teljesítmény; ütésálló; rugalmas és vízálló) [KONSISTENTSIYA] => Array ([ID] => 865 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => Állag [AKTÍV] => Y [RENDEZÉS] => 118.300 [CODE] => KONSISTENTSIYA [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID] => 6dae9c93-9d17-11e3-bce7-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] = > [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] => 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS ] => [HINT] => [

[VALUE_SALV]] => [VALUE_VAL] => Átlagos viszkozitás maszkja [VALUE_XML_IT] => 4de4ddae-b973-11e3-a187-2c59e5476dc4 [VALUE_SORT] => 400 [VALUE] => Átlátszó viszkozitás maszk [PROPERTY_VAL- FIFTHAL] > 10637 [DESCRIPTION] => [

VALUE] => Közepes viszkozitású maszk [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => hermetizáló közepes viszkozitású) [MASSOVAYA_DOLYA_LATEKSA_PO_SUKHOMU_OSTATKU] => Array ([ID] => 880 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => tömeghányad latex száraz maradék [AKTÍV] => Y [ SORT] => 120.700 [CODE] => MASSOVAYA_DOLYA_LATEKSA_PO_SUKHOMU_OSTATKU [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID] = > b76d6eb2-b8a2-11e3-a187-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] => 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [HINT] => [

NAME] => A latex szárazanyag tömegfrakciója [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => 76% [DESCRIPTION] => [

Leírás] => [DISPLAY_VALUE] => 75%) [VREMYA_NANESENIYA] => Array ([ID] => 886 [IBLOCK_ID] => 2 [NAME] => alkalmazás ideje [AKTÍV] => Y [RENDEZÉS] => 121300 [CODE] => VREMYA_NANESENIYA [DEFAULT_VALUE] => [PROPERTY_TYPE] => L [ROW_COUNT] => 1 [COL_COUNT] => 30 [LIST_TYPE] => L [Multiple] => N [XML_ID] => 21249fa0-b320- 11e3-a187-2c59e5476dc4 [FILE_TYPE] => [MULTIPLE_CNT] => 5 [LINK_IBLOCK_ID] => 0 [WITH_DESCRIPTION] => N [KERESHETŐ] => N [szűrhető] => N [IS_REQUIRED] => N [VERSION] = > 1 [USER_TYPE] => [USER_TYPE_SETTINGS] => [HINT] => [

NAME] => Alkalmazási idő [

DEFAULT_VALUE] => [VALUE_ENUM] => 20-30 perc ] => 10707 [DESCRIPTION] => [

VALUE] => 20-30 perc [

LEÍRÁS] => [DISPLAY_VALUE] => 20-30 perc))

Ragasztó professzionális Titebond Tub Surround (fehér tuba) - erős oldószer alapján fejlesztették ki, azonban nem oldja fel a habosított és kemény műanyagokat. Különösen a PVC, az akril és más műanyagok ragasztására használják, amelyek egymáson és számos építőanyagon, például fa, száraz vakolat, fém, forgácslap, farostlemez, stb. Ragasztására szolgálnak. A ragasztó megfelel az ASTM C557 és ANSI A136.1 (USA) és az Orosz Föderáció Egészségügyi és Járványügyi Felügyeleti Állami Bizottsága által hitelesített.

 1. Rugalmas marad;
 2. Fokozott vízállóság;
 3. Gyorsan és erőteljesen lefoglalták.

Vásárolja Folyékony szögek Titebond (5221) fehér tuba mosható 311ml kedvező feltételekkel tudsz online áruház építési és burkolóanyagok „EkonomStroy”.

Megrendeléshez kattintson a termékre, és küldje el a "kosárba". Ezután megrendelnie kell a Titebond (5221) fehér tuba nedvességálló 311 ml-es folyékony szögek vásárlásának megrendelését, jelezve az adatait. Saját flottánk segítségével a lehető legrövidebb időn belül szállítjuk az árukat egy adott címre.

Megmagyarázhatja a szükséges termékek árait, és kérheti a Ekonomstroy bolt tanácsadóit a +7 (495) 565-41-65 telefonszámon.