Legfontosabb > Tartozékok

Gipsz a fürdőszobában és más nedves területeken

Ez a cikk megvitatja a különböző típusú vakolatok használatát a fürdőszobai felületek és más nedves területek befejezésére. Fő feladata, hogy megtaláljuk a megfelelő lehetőséget a nehéz körülmények között való használathoz.

Az aljzat kiegyenlítése és díszítése

Az építkezés újításai ellenére az új épületek lakóinak nem minden lakója lehet a falaknak is. És amikor a görbületük különösen a szúrtságot teszi a fürdőszobában, érdemes feláldozni néhány négyzetcentimétert, hogy tisztességes megjelenést adjon a szobának. Ezt különleges, nedvességálló gipszlemezek segítségével lehet megtenni, keretre szerelve vagy ragasztóval ragasztva. És jobb, ha követi a felület vakolásának útját - így hatékonyabban használhatja a fürdő már kis területét.

Általánosságban elmondható, hogy a vakolat nedves helyiségekben való felhasználása két globális problémát megoldhat:

 1. az utólagos befejező munkák alapjainak elkészítése. Ez lehet csempével vagy más darabos anyaggal, festéssel, dekoratív vakolattal stb. Szemben;
 2. így a vászonrétegű dekoratív kompozíciók segítségével elkészítették az alapot. És ha az első esetben a választás kicsi, akkor a tervezés szempontjából a lehetőségek száma gyakorlatilag kiszámíthatatlan. De többet erről később.

A falak (vagy mennyezetek) illesztését olyan habarcsokkal végezzük, amelyek olyan kötőanyagokra épülnek, mint a cement vagy a gipsz. Általában előnyösek a kész száraz keverékek, amelyek az összetevők ellenőrzött arányaival rendelkeznek, de ez nem akadályozza meg magának a megoldásnak a dagasztását. Az alábbiakban ismertetjük a gipsz vakolat alkalmazásának célszerűségét, de most javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a száraz keverékek hozzávetőleges árával.

(*) Az orosz rubel arányával és a száraz keverékek árának hirtelen változásával összefüggő érthetetlen helyzetet illetően a táblázat a becsült költségeket kizárólag a "drágább, olcsóbb" elven alapuló kompozíciók összehasonlítására mutatják.

A Ceresite és a Knauf vakolatok teljes skáláját nem említjük példaként. Megismerheted őket külön cikkekben. Ugyanez érvényes a dekoratív vakolatokra is. Valójában bármilyen velencei vakolatot használhat. Ne felejtsd el, hogy védőfelszerelést használjunk befejező rétegként. Például viasz a vakolat Optimist számára. 500-800 rubel áron. kg-ban, a csomagolás elegendő 10-15 négyzetméter felületkezelési területre. m.

Milyen megoldást kell használni a szintezéshez

Ez a kérdés kétértelmű - mindez az adott helyzeten múlik. Például a gipsz bevonatok nagyon félnek a magas páratartalmú üzemi körülmények között. A víz közvetlen hatása a halál számukra. Elhatározza, hogy elszigeteli az igazított síkot a külső környezettől. Ezt egy bevonat típusú vízszigetelő anyaggal lehet elvégezni. Úgy tűnik, hogy a probléma megoldódott. De ebben a helyzetben fennáll a veszély. Tegyük fel, hogy falakon és mennyezeteken vakolják a jelzőfényt, védik őket nedves levegőtől vízálló megoldásokkal, és ragasztják a csempeit. És egy idő után a szomszédok felett véletlenül elfelejtették kikapcsolni a csapot, vagy egy vödör vízzel a padlón, ami biztosan ideje hozzád. Ebben az esetben a nedvesség érintkezésbe kerül a vakolatból a védelem nélküli oldalon. Ez megduzzad és csökkenti a tapadást. A legrosszabb helyzetben a csempe leeshet a falakról.

De vannak olyan keverékek, amelyeket "nedvességálló gipszként" jelölnek. Ezek is gipszek, de összetételük miatt olyan felületet kapnak, amelyhez a nedves levegőnek való kitettség nem ijesztő.

Az alábbi videó azokat a helyzeteket tárgyalja, amelyekben a gipsz vakolat használható, és ha jobb a cementkészítmények alkalmazása a fürdőszobák befejezésére. Nos, általában megmutatják, milyen állapotban van a padló további cseréjére szolgáló alap módosítása.

Miért sokan használják a gipsz vakolat, amikor a falak falát a fürdőszobában kiegyenlítik? Mindent azzal magyaráz, hogy ez a kompozíció a legegyszerűbb. Valójában "magukért", ezek az emberek cementhabarccsal dolgoznak - ennél biztonságosabb.

És jó oknál fogva: a cement megoldás a leginkább sikeres megoldás egy fürdőszobának. Különböző a kőalapok, a vízállóság és a tartósság tekintetében. Az alábbiakban egy videót olvashat arról, hogy hogyan kell vakolni a fürdőszobában. Arról szól, hogy a későbbi ragasztási burkolólapok szintjét kiegyenlítsük. A videó bemutatja a beaconok telepítésének megközelítését és a ragasztóréteg használatát a cement alapú vakolat jobb tapadásához.

A legtöbb esetben meg lehet csinálni a szokásos M150 száraz vakolat keverékkel. Ezt sok gyártó gyártja, és képes arra, hogy megoldja a bázist a fürdőszobában és más nedves helyiségekben. Előnyök: alacsony költség, rendelkezésre állás, könnyű használat és a kész felület magas minősége. Hátrányok: nagy a fogyasztás (18-20 kg, 1 mm vastagságú, 10 mm vastagságú rétegvastagsággal), jelentős szünetet kell tartani a bevonat kívánt tulajdonságainak eléréséhez.

További ajánlások

Gyakran a világítótornyok gipszkartonhoz vannak rögzítve, a cementgyártás segítségével egy szintképző réteget képeznek. Beállítása után feltétlenül távolítsuk el a jelzőfényeket, és tisztítsuk meg a falat a gipszliszt nyomainak.
Ha első alkalommal rakja le a csempéket, de egy egyenetlen talapzattal foglalkozik, ne támaszkodjon arra, hogy ragasztóval állítsa be a síkot. Jobb munka a falon gipsz. Ideális esetben még a fal is sokkal könnyebb a furnér!
Kísérletezhet az oldattal, amelynek komponensei cement és folyékony üveg. Gyorsan megragadja, és ugyanolyan gyorsan erősödik, de lehetővé teszi, hogy egy nagyon jó minőségű vízálló bevonatot kapjon.
A kész vakolt felület vízállóságától függetlenül tovább kell kezelni egy mély penetrációs alapozóval vagy megfelelő vízszigetelő vegyületekkel, például ugyanazon Aquastop-nal stb.
Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a magas páratartalom nem csupán a célnak a pusztítás veszélyét hordozza, hanem a mikroorganizmusok, a penész stb. Ezért nem lesz szükség felesleges alkalmazni egy fungicid primert mind a nem vakolt szubsztrátumon, mind pedig azt követően, hogy a falakat egy habarccsal szintetizálták.

Az oszlopról "Tehát ne tegye". Ha egy régi fürdőszobát vakolunk, akkor egy festékréteget kell eltávolítanunk - teljesen, különben a gipsz "tekercsel" és leesik, a ragasztóval együtt. Ha önmagát keveredik a cement-homok keverékkel, akkor ne aggódj a cementhez. Lefedettségének hiánya miatt túl törékeny lehet.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában

Használhatja a kész megoldásokat. Fontos szerepe van egy védőréteg alkalmazásának, amely a nedves levegő akadályaként szolgál. És annak ellenére, hogy a telepítés "A fürdőszobában csak csempe!" Még mindig beágyazódik a tudatunkban, egyre többen találják a díszítő vakolat határtalan lehetőségeit.

Videók azok számára, akik kétségbe vonják a dekoratív vakolat használatának megvalósíthatóságát, amikor az ilyen helyiségek zuhanyzóval vagy fürdőszobával készülnek. Valójában ma olyan készítmények vannak, amelyek szinte ugyanolyan jó minőségűek, mint a vízálló tulajdonságaik. És ha figyelembe vesszük a vászon integritását és a nyitó tervezési lehetőségeket, akkor nem könnyű végleges döntést hozni az anyag megválasztásáról.

Hasznos lehet.

Visszatérve a penészfejlesztés témájához. Érdemes kiválasztani a legkevésbé hangsúlyos textúrákat. Például a kéregbogár semmi esetre sem alkalmas fürdőszobák befejezésére, mivel a dekoratív hatás azt jelenti, hogy jelen van a számos barázda bevonatában, amelyben a penész biztosan elkezd.
Azok a felületek, amelyek később ki lesznek téve a közvetlen vízfelszínnek, a legjobbak. A csempék és a dekoratív vakolat szimbiózisa meglehetősen szervesnek tűnik.

Végezetül

Ebben a cikkben megpróbáltuk kiemelni a fürdőszobák és más gipszkartonnyal ellátott vizes helyiségek dekorációjának lehetőségeit. Reméljük, hogy most megfelelő anyagi választást fog készíteni, és megadja lakásának a kívánt megjelenést.

Nedvességálló gipsz a fürdőszobában. A keverékek típusai és a kiválasztási javaslatok

Modern falburkoló anyagok, amelyek közül az egyik nedvességálló gipsz a fürdőszobában, lehetővé teszi, hogy ezt a technológiát a nedves helyiségekben, a hagyományos lehetőségekkel - csempe, festék, panelek mellett végezze. És ha betartod bizonyos technológiákat az ilyen típusú gipsz használatához, akkor ez méltó helyettesítő lehet a festészethez vagy a cseréphez, mivel az anyag teljesen eredeti, tartós és változatos.

Falkészítés

A nedvességálló dekoratív vakolat használatának a helyisége a falak előkészítése. A nedvességtől való ellenállással szembeni alapvető képesség csak attól függ, hogy milyen anyagokat használnak a falak kiegyenlítéséhez és a dekoráció alapjainak. Speciális cement alapú vízrepesztensek vagy gipszvakolatok, mint például a Rotband, erre alkalmasak.

Napjainkban még több modern anyag van, pl. A fürdőszobai egészségügyi vakolat. Ez egyfajta cement-homok keverék, amelyhez bizonyos összetevőket adnak hozzá, aminek köszönhetően számos egyéb előnye van a gipszválasztás előtt:

 • Nedvességszigetelő réteg létrehozása;
 • A helyiség mikroklímájának szabályozása, nedvszívó és felszabadító nedvesség;
 • Sűrűséggel szembeni ellenállás, amely a legtöbb építőanyagot elpusztítja, különösen nedves környezetben;
 • Crack ellenállás;
 • Ökológiai biztonság.

A fürdőszobák dekoratív vakolatának lehetőségei

Rengeteg dekoratív vakolat létezik, ezért nehéz besorolni egy bizonyos osztályozásra. Vegye figyelembe a főbb lehetőségeket és a nedves környezetben való használat lehetőségét.

A vakolatot alkotó anyagoktól függően különbséget tehet: ásványi, szilikátos, szilikon és akril. Annak érdekében, hogy a vízálló fürdőszobai bútorok hosszú időn át kellemesek legyenek a fürdőszobában, ki kell választani a megfelelő formát, és ezért fontos, hogy megismerjük mindegyikük jellemzőit.

Ásványi vakolat

Az ásványi dekoratív vakolat a cement és a mész összetételét tartalmazza. A textúrázáshoz is hozzátesszük a zúzott márványt. Minél nagyobbak a márvány darabok, annál mélyebb lesz a vakolt falfelület. Ez a fajta falfestmény vízálló gipszkarton a fürdőszobában, mivel vízálló alkatrészei vannak. Kívánatos gondoskodni egy ilyen finomságról - a szennyeződést egyszerűen le lehet mosni szokásos vízzel;

A vízálló dekoratív vakolat az ásványtípusú fürdőszobában jó vízáteresztő képességű. Ez kényelmes környezetet teremt a szobában, mivel a falak "lélegezhetnek". Továbbá, az ásványi felületet nem befolyásolja az idő, a kitartás az öregedés folyamatában csak nő. Szinte minden típusú ilyen típusú kivitel világos árnyalattal rendelkezik.

Az Ön információiért: Az ilyen típusú vakolat hátrányai az állandó rezgésekkel és alacsony rugalmassággal szembeni intolerancia. A fürdőszobában végzett munka kiválasztásakor figyelembe kell venni.

Polimer vakolat

Az akril (polimer) gipsz vízalapú keverék, amely készen áll a munkára. Összetételében szintetikus gyanta és hamutartalmú elemek, valamint üveg, zúzott márvány. Az ilyen típusú felület színskálája tetszés szerint választható, mivel alkalmas a színezésre.

Mielőtt használná ezt a fajta díszítést a fürdőszobában, vegye figyelembe az összes pozitív és negatív oldalt. Pozitív az az, hogy az akril vakolat nagyon ellenáll a víznek, másrészt szinte semmilyen gőzzel nem képes átjutni, mint bármely polimert, ezért jobb, ha nem használja rossz szellőzésű helyiségekben. A fürdőszobában lévő víztaszító akril vakolat akár ötven évig is eltarthat;

Szilikon vakolat

Az ilyen típusú vakolat összetétele szilikongyantát tartalmaz. Azok számára, akik örökre javításokat terveznek a fürdőszobában, az ilyen típusú fali díszítés a legalkalmasabb. A szilikon vakolat tartóssága több mint hatvan év.

A szilikon gipsz használatát a fürdőhelyek befejezésére a víz visszaszorítása és a szennyeződés könnyű tisztítása támogatja, ezen a falakon pedig nincs penész vagy gomba.

Fontos tudni: A fürdőszobában vízálló szilikon alapú vakolat kellően ellenáll az ultraibolya sugárzás hatásának. Ha a szoba nyitva áll a napos oldalra, akkor ez a típusú vakolat ideális megoldás.

Szilikát díszítő vakolat

Az ilyen típusú faldíszítés összetételének alapja a kálium üveg, amelyet folyadékként is használnak. A falak szilikát vakolattal vannak bevonva, kiváló repel víz, amely ellenáll a gomba és a penész terjedésének. Továbbá, ez a felület magas páraáteresztő képességgel rendelkezik.

A színek kiválasztása korlátlan: nedvességálló dekoratív vakolat a fürdőszobában szilikát alapján több mint 250 különböző árnyalattal rendelkezik. A hiányosságok e vakolat lehet jegyezni meglehetősen magas árat.

A vakolat típusai az alkalmazási technikában

A fentiek mindegyike lehetővé teszi a különféle tervezési ötletek megvalósítását különböző alkalmazási technikák segítségével:

 • "Liba bőr" vagy "bunda". Ezt a technológiát egy roncsolt újság vagy egy cellophánba csomagolt szivacs végzi, amely a nedves gipsz felületén megkönnyebbüléssel telik meg;
 • "Bark Beetle". Ez a díszítés egy konstrukciós úszó és gipsz segítségével valósul meg, nagy frakciókkal. A durva szemcsézettség olyan formákká válik, mint a gipsz függőleges vagy vízszintes osztályozásának folyamata úszóval;
 • A díszítő hornyokat szabványos vagy speciális spatulákkal kell ellátni a nedves felületre. Ily módon lehet követni a kő vagy a tégla fektetését;
 • A velencei technológia jelenleg a legnépszerűbb út a falak díszítésére. Ez a rétegek különböző színű keverékeinek alkalmazásával valósul meg, állandó fugázó és kaparó rétegekkel. Az eredmény egy kőzet vagy márvány utánzata.

következtetés

A javítás szférája folyamatosan fejlődik, és boldoggá teszi számunkra új lehetőségeket a szobák dekorációjának kreatív megközelítéséhez. Például, még mindig nemrég, a fürdőszobai díszítő vakolat tűnt meglehetősen egzotikus módon befejeződtek, és ma nagyon széles körben használják. Csak az ilyen típusú bevonatok főbb lehetőségeit mutattuk be. Reméljük, hogy ez az információ hasznos lesz számodra.

Vízálló gipsz a fürdőszobában

Nedvességálló gipsz: gipsz a fürdőszobába - választhat

Venetian - dekoratív nedvességálló gipsz, fürdőszobákhoz

A nehezen kezelhető helyiségek befejeződését nagyon óvatosan kell kezelni, elkerülve azoknak az anyagoknak a használatát, amelyek nem képesek ellenállni a nedvesség és a hőmérsékletváltozás agresszív hatásainak. Például egy fürdőszobában nem ajánlott gipszstop vagy tapéta használata - nem tartanak sokáig. A cement és a polimer nedvességállósága azonban rendkívül ellenálló az ilyen hatásokkal szemben. Róluk beszélni fognak.

Önterülő és díszítő vakolat

A nedvességálló gipszkeverékek összetételükben és céljukban különböznek egymástól:

 • Néhányat kizárólag a felületek kiegyenlítésére és a díszítő bevonat alkalmazásának előkészítésére tervezték. Például nedvességálló festék vagy csempe.

Illessze a falakat a fürdőszobába

 • És az utóbbiak maguk is dekoratív anyagok, amelyek nem igényelnek utólagos befejezést.

Figyeljen oda. A nedvességálló dekoratív vakolat a fürdőszobába vékony réteggel van felhordva, ezért egyenetlen falakkal az alapszintező vegyületek előkészítésére van szükség.

Természetesen a falakat nedvességálló gipszkartonokkal is ki lehet zárni (lásd: befejező álmennyezetek és falak gipszkarton: a mesterek tippjei). Teljesen megbirkózik ezzel a feladattal, bármilyen bevonattal rá lehet támaszkodni, és megbízhatóan fog szolgálni. De csak addig, amíg nem árasztja el a szomszédokat. Ez a valószínűség nem zárható ki, ha egy magas épületben él, ezért jobb megbízhatóbb anyagokat használni.

Szintező vegyületek

Igazítás - a felület eltávolítása egy síkban, különbségek, lyukak és dudorok nélkül. Az ehhez használt anyagot jól meg kell őrizni a falakon, és szilárd alapot kell biztosítani a dekoratív díszítéshez.

Mivel a levegő nedvességtartalma a fürdőszobában magas, a gipszt használja (lásd: Hogyan válasszuk ki a vakolatot a fürdőszobában) nedvességállóságát, amelynek fő kötőanyaga cement vagy polimer gyanták. Ezek készenléti vagy száraz keverékek, amelyek vízzel történő keveredést igényelnek, az összetevők arányát gondosan kiválasztják.

A gipsz vakolat azonban óvatosan kell használni, mivel csak akkor képes ellenállni az ilyen üzemi körülményeknek, ha a felületet csempével ragadja meg alapos fugázással, kizárva a nedvesség behatolását a bélés alatt.

Figyeljen oda. Vannak nedvességálló gipszkeverékek speciális adalékokkal, amelyek jobban ellenállnak a nedvességnek. De ne irányítsuk a vizet! Az utasítások rámutatnak arra, hogy nedves helyiségekben falak és mennyezetek vakolhatók.

Ha mégis úgy döntött, hogy gipsz vakolatot használ (lásd: Száraz vakolat keverék gipszkeverék: sajátosságok), mivel kényelmesebb a használata, és nem ad zsugorodást, a szakértők azt javasolják, hogy biztosítsák és védjék a bevont felületet vízszigetelő anyagokkal. Azonban az áradat felülről nem fogja megmenteni, mert a víz behatol a bevonatba és a nem védett oldalról.

A képen látható a vízszigetelő bevonat alkalmazása

Összehasonlítóan elemezzük a legnépszerűbb nedves helyiségekhez tervezett vakolatok árait. A költségek az időtől függően vagy a régiótól függően változnak, ezért azt javasoljuk, hogy egyszerűen útmutatásként vegye be az összehasonlítást. Ezt 25 kg-os zsákhoz adják.

A kész keverék meghatározott fogyasztását úgy tervezték, hogy 10 mm vastagságú rétegvastagságot hozzon létre.

Víztaszító vakolat Profit Hidrofób

Kompozíciók dekorációs befejeződéshez

Ha a fürdőszobában nedvességállónak kell lennie, akkor a kiválasztási kritériumok ugyanazok: a gipszalapú vegyületeket célszerű elkerülni cement és polimer keverékek alkalmazásával. Elvileg nincs semmi bonyolult: csak meg kell keresni a csomag nedvességállóságát.

 • Ez a jellemző például a STUC DECO és a STUC GRANITO polimer vakolatok, amelyek különböző textúrájúak lehetnek, az akril vakolat a "narancshéj" Dufa Kratzputz aussen hatásával. Ezek sokkal többet költenek, mint a szintetizáló keverékeket, de vékony rétegben kerülnek felhasználásra, így egy 20 kg-os csomag 10-30 négyzetméter felületre elegendő.

A STUC DECO díszítő bevonat a nedves zónában

 • A fürdőszobák befejeződéséhez a plakett dekoratív nedvességálló gipsz is használható. De kívánatos, hogy egy védő réteggel lefedje azt, amelyet gyakran speciális viaszoptimként használnak a vakolt felületekhez, és védő nedvességálló filmeket hoznak létre.

Tanács. Venetian vakolat - az egyik legnehezebb alkalmazni. Ezért, ha nincs tapasztalata, ne kockáztasd magadnak. Számos más dekoratív kompozíció sokkal könnyebben dolgozik.

Az ilyen kivitel jó, mert olyan zökkenőmentes varrat nélküli bevonatot hoz létre, amely erőssége és nedvességállósága szempontjából nem rosszabb a burkolólapon. Ezenkívül mindkét anyag tökéletesen össze van kapcsolva egymással, lehetővé téve egy érdekes és eredeti kialakítás létrehozását.

Szép csempe és gipsz

Az egyetlen korlátozás a felületi textúrára vonatkozik: nem feltétlenül kell kiemelkedőnek lennie. A mélyedésekben, a hornyokban és a hornyokban a víz biztosan felhalmozódni fog és a penész fog megjelenni. Ezen kívül, és mossa egy ilyen felület nagyon problémás.

Hasznos tippek

Ne reméljük, hogy a gipsz-nedvességállóság a fürdőszobában megóvja Önt minden olyan problémától, amely a magas páratartalomhoz és a víz és a mosogatószerek közvetlen érintkezéséhez kapcsolódik a falakon. Erre csak akkor számíthat, ha a befejező technológiát szigorúan követte a munka során.

 • Mind az alappal, mind a már megszáradt vakolattal ellátott felületet vízszigetelő anyaggal kell kezelni (lásd Vízszigetelő alapozó nedves helyiségekhez) vagy egy mély penetrációs alapozót;
 • Nem lesz szükség a fungicid szerek kezelésére, amelyek megakadályozzák a gombás mikroorganizmusok, a penészképződés kialakulását és fejlődését;

Tanács. Ön azonnal keresni a boltokban primer gombaellenes adalékokkal.

 • Ha a vakolatot beaconok végzik. a gipszkartonra falra rögzített, majd a gipszkarton után a jelzőfények eltávolításakor alaposan meg kell tisztítani a gipsz falán lévő rögzítés helyét;

Gipsz falak a jelzőfényeknél

 • Ha saját kezű megoldást készít a gipszre, ne tartsa tisztán a cementet, szigorúan kövesse az adott márkához ajánlott arányokat. A folyékony üveg oldat hozzáadásával a bevonat tartósabbá és vízállóbbá válik;
 • Ha a falak a csempék alatt helyezkednek el, igyekezzenek a lehető legjobban elvégezni a munkát, nem remélve, hogy kisebb hibákat a csemperagasztó réteg vastagsága korrigálhat.

következtetés

A fürdőszobák díszítése során egyre inkább a hagyományos csempék adják a dekoratív vakolatot. De még a csempe alatt is meg kell szintelni az alapot, és ehhez csak nedvességálló gipszkeveréket használhat. Tudod, hogy milyen alapelveket kell választani. És hogyan történik az alkalmazás folyamata, megmondja a videó ebben a cikkben.

A Penza Építészeti és Építészeti Intézet építészmérnöki karán szerzett diplomát. Az elmúlt tíz év során Penza város nagy építőipari vállalatának vezető szakembere volt, amely többszintes lakóépületek építésével foglalkozik. A szakmunka teljes szakmai tapasztalata 18 év. Tanácsot ad a formatervezésről, a belső és külső dekorációs anyagok kiválasztásáról, a befejező munkák technikájáról.

Nedvességálló gipsz a fürdőszobában. A keverékek típusai és a kiválasztási javaslatok

Modern falburkoló anyagok, amelyek közül az egyik nedvességálló gipsz a fürdőszobában, lehetővé teszi, hogy ezt a technológiát a nedves helyiségekben, a hagyományos lehetőségekkel - csempe, festék, panelek mellett végezze. És ha betartod bizonyos technológiákat az ilyen típusú gipsz használatához, akkor ez méltó helyettesítő lehet a festészethez vagy a cseréphez, mivel az anyag teljesen eredeti, tartós és változatos.

Falkészítés

Felület előkészítése vakolat előtt

A nedvességálló dekoratív vakolat használatának a helyisége a falak előkészítése. A nedvességtől való ellenállással szembeni alapvető képesség csak attól függ, hogy milyen anyagokat használnak a falak kiegyenlítéséhez és a dekoráció alapjainak. Speciális cement alapú vízrepesztensek vagy gipszvakolatok, mint például a Rotband, erre alkalmasak.

Napjainkban még több modern anyag van, pl. A fürdőszobai egészségügyi vakolat. Ez egyfajta cement-homok keverék, amelyhez bizonyos összetevőket adnak hozzá, aminek köszönhetően számos egyéb előnye van a gipszválasztás előtt:

 • Nedvességszigetelő réteg létrehozása;
 • A helyiség mikroklímájának szabályozása, nedvszívó és felszabadító nedvesség;
 • Sűrűséggel szembeni ellenállás, amely a legtöbb építőanyagot elpusztítja, különösen nedves környezetben;
 • Crack ellenállás;
 • Ökológiai biztonság.

A fürdőszobák dekoratív vakolatának lehetőségei

Rengeteg dekoratív vakolat létezik, ezért nehéz besorolni egy bizonyos osztályozásra. Vegye figyelembe a főbb lehetőségeket és a nedves környezetben való használat lehetőségét.

A vakolatot alkotó anyagoktól függően különbséget tehet: ásványi, szilikátos, szilikon és akril. Annak érdekében, hogy a vízálló fürdőszobai bútorok hosszú időn át kellemesek legyenek a fürdőszobában, ki kell választani a megfelelő formát, és ezért fontos, hogy megismerjük mindegyikük jellemzőit.

Ásványi vakolat

Az ásványi vakolat mintái

Az ásványi dekoratív vakolat a cement és a mész összetételét tartalmazza. A textúrázáshoz is hozzátesszük a zúzott márványt. Minél nagyobbak a márvány darabok, annál mélyebb lesz a vakolt falfelület. Ez a fajta falfestmény vízálló gipszkarton a fürdőszobában, mivel vízálló alkatrészei vannak. Kívánatos gondoskodni egy ilyen finomságról - a szennyeződést egyszerűen le lehet mosni szokásos vízzel;

A vízálló dekoratív vakolat az ásványtípusú fürdőszobában jó vízáteresztő képességű. Ez kényelmes környezetet teremt a szobában, mivel a falak "lélegezhetnek". Továbbá, az ásványi felületet nem befolyásolja az idő, a kitartás az öregedés folyamatában csak nő. Szinte minden típusú ilyen típusú kivitel világos árnyalattal rendelkezik.

Az Ön információiért: Az ilyen típusú vakolat hátrányai az állandó rezgésekkel és alacsony rugalmassággal szembeni intolerancia. A fürdőszobában végzett munka kiválasztásakor figyelembe kell venni.

Polimer vakolat

Polimer vakolat mintái

Az akril (polimer) gipsz vízalapú keverék, amely készen áll a munkára. Összetételében szintetikus gyanta és hamutartalmú elemek, valamint üveg, zúzott márvány. Az ilyen típusú felület színskálája tetszés szerint választható, mivel alkalmas a színezésre.

Mielőtt használná ezt a fajta díszítést a fürdőszobában, vegye figyelembe az összes pozitív és negatív oldalt. Pozitív az az, hogy az akril vakolat nagyon ellenáll a víznek, másrészt szinte semmilyen gőzzel nem képes átjutni, mint bármely polimert, ezért jobb, ha nem használja rossz szellőzésű helyiségekben. A fürdőszobában lévő víztaszító akril vakolat akár ötven évig is eltarthat;

Szilikon vakolat

Szilikon fürdőszoba vakolat

Az ilyen típusú vakolat összetétele szilikongyantát tartalmaz. Azok számára, akik örökre javításokat terveznek a fürdőszobában, az ilyen típusú fali díszítés a legalkalmasabb. A szilikon vakolat tartóssága több mint hatvan év.

A szilikon gipsz használatát a fürdőhelyek befejezésére a víz visszaszorítása és a szennyeződés könnyű tisztítása támogatja, ezen a falakon pedig nincs penész vagy gomba.

Fontos tudni: A fürdőszobában vízálló szilikon alapú vakolat kellően ellenáll az ultraibolya sugárzás hatásának. Ha a szoba nyitva áll a napos oldalra, akkor ez a típusú vakolat ideális megoldás.

Szilikát díszítő vakolat

Szilikát vakolat a fürdőszobában

Az ilyen típusú faldíszítés összetételének alapja a kálium üveg, amelyet folyadékként is használnak. A falak szilikát vakolattal vannak bevonva, kiváló repel víz, amely ellenáll a gomba és a penész terjedésének. Továbbá, ez a felület magas páraáteresztő képességgel rendelkezik.

A színek kiválasztása korlátlan: nedvességálló dekoratív vakolat a fürdőszobában szilikát alapján több mint 250 különböző árnyalattal rendelkezik. A hiányosságok e vakolat lehet jegyezni meglehetősen magas árat.

A vakolat típusai az alkalmazási technikában

A fentiek mindegyike lehetővé teszi a különféle tervezési ötletek megvalósítását különböző alkalmazási technikák segítségével:

 • "Liba bőr" vagy "bunda". Ezt a technológiát egy roncsolt újság vagy egy cellophánba csomagolt szivacs végzi, amely a nedves gipsz felületén megkönnyebbüléssel telik meg;
 • "Bark Beetle". Ez a díszítés egy konstrukciós úszó és gipsz segítségével valósul meg, nagy frakciókkal. A durva szemcsézettség olyan formákká válik, mint a gipsz függőleges vagy vízszintes osztályozásának folyamata úszóval;
 • A díszítő hornyokat szabványos vagy speciális spatulákkal kell ellátni a nedves felületre. Ily módon lehet követni a kő vagy a tégla fektetését;
 • A velencei technológia jelenleg a legnépszerűbb út a falak díszítésére. Ez a rétegek különböző színű keverékeinek alkalmazásával valósul meg, állandó fugázó és kaparó rétegekkel. Az eredmény egy kőzet vagy márvány utánzata.

következtetés

A javítás szférája folyamatosan fejlődik, és boldoggá teszi számunkra új lehetőségeket a szobák dekorációjának kreatív megközelítéséhez. Például, még mindig nemrég, a fürdőszobai díszítő vakolat tűnt meglehetősen egzotikus módon befejeződtek, és ma nagyon széles körben használják. Csak az ilyen típusú bevonatok főbb lehetőségeit mutattuk be. Reméljük, hogy ez az információ hasznos lesz számodra.

Gipsz a fürdőszobában: a nedves területeken végzett munka jellemzői

Dekoratív vakolat a fürdőszobában

Vakolási technológia

A fürdőszoba vakolását több lépcsőben végzik. Az automatizált vakolat falak, valamint a kézi munkákhoz bizonyos szabályok betartására van szükség.

Az első lépés a falak előkészítése, a régi szennyeződések és porok tisztítása.

A jövőben a gipsz vagy gipsz keveréke a Rotband jobban rögzített a felületen, rajta a fogakat a saját kezével vagy a homokfúvással.

A vakolat kezdõ rétege permetezéssel kerül alkalmazásra, és nem lehet túl vastag, legfeljebb 5 mm vastag. A kiegyenlítés nem szükséges.

Dekoratív vakolat fal dekoráció

Amikor a felületek szárazak, egy primerrel vannak bevonva, néha két rétegben, így mindegyik kiszárad.

Ezután folytathatja a vakolást. A vakolat tömegének kiválasztásakor figyeljen a funkciókra és a célra - a keveréknek nedvességállónak kell lennie.

Az alkalmazás technikája nagyon egyszerű. A kész készítmény egy részét, amelyet a szerkezetre szorított spatulával szorítanak, a fal fölé simított, majd a nedves bevonatot úszással dörzsöljük.

Ha textúrázott vakolatot szeretne használni, akkor az alkalmazott szint lesz a díszítőanyag alapja. A díszítő massza alkalmazása kreatív tevékenység, amelynek segítségével nem csak kaotikus mintákat hozhat létre a struktúrákon, hanem egész műalkotásokat is rajzolhat.

A sarok védelme a perforált horganyzott sarok használatával?

Ha a munka során meg kell védenie a kinyúló sarkokat, kapjon egy perforált horganyzott sarok, ami nem sok egyszerűsíti a vakolat folyamatát. A sarok segít a vonzó megjelenés, a jobb és tartós bevonat elérésében.

A befejező munkák perforált sora a következő típusokból állhat:

 • alumínium;
 • polivinil-klorid;
 • horganyzott.

A perforált horganyzott sarok lényegében erős keretet képez, amelyen finiselő keverékek alkalmazhatók. A jövőben megvédi a szöget a mechanikai sérülésektől.

Ha lyukacsos vagy horganyzott sarokba telepíti, ne túladjon egy gitttel. Ha túl sok a keverék alatt, akkor "lebeg", és nem lesz képes megfelelően kijavítani.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában

Dekoratív vakolat fürdőszoba falakhoz

Alapvetően a csempék használják felújítani a fürdőszobát, de a nem hagyományos minták egyre népszerűbbek. A fürdőszobában lévő díszítő vakolat a konténerrel vagy a szokásos színnel ellentétben segít egy eredeti és kifinomult megjelenés megteremtésében. Az ilyen nedvességálló felület nemcsak a szem számára kellemes, hanem sok évig is tart.

Most a piacon sok vakolat tömege van, kifejezetten dekoratív bevonatokhoz. Különösen népszerűek a keverékek, amelyek lehetővé teszik színes és dombornyomott felületek készítését.

A fürdőszobai díszítő vakolat segít elrejteni az alig észrevehető szabálytalanságokat vagy hibákat a falakon. Ehhez csak finom szemcsés keveréket kell vásárolnia.

Venetian vakolat a fürdőszobában

Gipszes fürdőszoba fali dekoráció

A velencei vakolat víztaszító tulajdonságainak köszönhetően nem csak a fürdőszobában, hanem a medencékben is dolgozik. Szerkezete olyan speciális alkotórészeket tartalmaz, amelyek védik a felületet a nedvességtől és füsttől való hosszabb ideig tartó expozíciótól.

Segítségével elérheti a természetes kő, márvány vagy gránit hatását, miközben a megoldás nemcsak a falakon, hanem a mennyezeten is alkalmazható.

Annak ellenére, hogy a befejező változat milyen előnyökkel jár, a legfontosabb, hogy speciális nedvességálló anyagokat használjunk. Ennek köszönhetően az ilyen anyagok védik a fürdőszobát a nedvességtől, és évek óta megőrzik eredeti megjelenését.

Azt is javasoljuk olvasni:

Hogyan lehet eltávolítani a régi vakolat a falakról? Mi a vakolat őrlése? A kivitelezés technikája Az egyedi interieurok a száraz vakolaton történő festésnek köszönhetően A falon térfogatos vakolat: jellemzők és alkalmazási technika A falak vakolásának vége: a befejező tulajdonságok és jellemzői

Vízálló gipsz a fürdőszobában

Speciális anyag nedvességtartalmú helyiségekhez - nedvességálló gipsz, kiváló megoldássá válik. Este a falak és mennyezet síkja, a nedvességálló gipsz belső munkához tökéletesen elrejti a különböző szabálytalanságokat, és ellenáll a nedvességnek.

Még a teljes vízfolyás is hosszú ideig nem képes megsérteni integritását. Ezenkívül a különböző típusú nedvességálló alkalmazások fontos általános előnyökkel rendelkeznek - "lélegzik", ami jó mikroklímát hoz létre. Ez a finomítóanyag különleges tulajdonságai miatt különféle összetevők és töltőanyagok befogadásával szerez be ilyen tulajdonságokat.

Az anyag előnyei.

Ez a fajta alkalmazás olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a fürdőszobák és más nedves területek befejeződéséhez képest más típusú gipszkeverékekkel nem versenyeznek:

 • nedvességálló gipsz a fürdőszobában "Knauf", a másik pedig nem veszi fel a nedvességet, de lehetővé teszi a gőzt; a falakkal díszített falak "lélegezhetnek", ami kedvezően befolyásolja az emberi jólétet, csökkentve a szív- és érrendszeri és allergiás betegségek kialakulásának kockázatát;
 • nem él gomba, nem formál mold; ez egyúttal pozitív pillanat és a szükséges minőségi felhasználás magas páratartalmú környezetben;
 • tükrök és fényes bevonatok, ahol az alkalmazott vízálló gipsz a fürdőszobába, gyakorlatilag nem ködösítenek;
 • ez a bevonat apró szabálytalanságokat maszkol a falakon és a mennyezeten;
 • ez a vakolat díszítő felületként működhet - megfelelő keverékek segítségével könnyű és texturált bevonatokat készíthet;
 • a kész bevonat színe bármilyen lehet; ez lehetővé teszi, hogy a falakat vagy a mennyezetet ne festsék festékkel - bizonyos típusú keverékek használata esetén;
 • a gazdaságos megoldás-fogyasztás jelentős megtakarítást eredményez;
 • a keverék jól tapad a megmunkálandó felületre, ami erős és tartós réteget képez;
 • nedvességálló megoldások nem igényelnek speciális előkészítést beton, gipszkarton, MDF lapok felületének alkalmazására; a cellás betonra történő felhordásnál előzetesen elő kell készíteni a falat;
 • nagyon könnyen karbantartható;
 • könnyen alkalmazható és gyorsan szárad, csökkentve a befejezési időt;
 • nem zsugorodik, vagy feltörődik az idő múlásával;
 • a kész szárazbevonat idővel nem képez sávcsíkot: a magas szulfid stabilitás nem teszi lehetővé a sók lerakódását a kész felületen.

Hatékony megoldás.

A nedvességálló gipszkarton a "Knauf" fürdőszobához a felület további felkészítéséhez szükséges. Kerámia burkolólapok és egyéb anyagok ragaszthatók hozzá. Fedezheti a tetején egy réteg dekoratív vakolat. Jelenleg nagyon sok ilyen kompozíció létezik.
A vakolat felületek nedvességálló keverékeinek fontos tulajdonsága a nagy plaszticitás. Ez lehetővé teszi, hogy nagyon sima sarkai vele. Az ilyen anyag által képzett bevonat nagyon sima. Kívánt esetben az alkalmazás után szinte azonnal festhető.

Szerkezeti jellemzők.

A vakolat nedvességálló, amelyet más néven "fertőtlenítésnek" neveznek, különböző összetevők alapján készül:

 1. az ásványi keverék jó víztaszító tulajdonságokkal rendelkező töltőanyagokkal készül; cement és mész alapú; a nedvességálló gipszkarton egyszerűen vízzel mosható szivaccsal és csiszolóanyaggal;
 2. Az akril vízálló gipsz a fürdőszobában akril alapon készül - ez a polimer kiváló kötőanyagként szolgál, és jól ellenáll a nedvességnek; különböző töltőanyagokat adnak a keverékhez - hamu, márványdarabok, zúzott üveg; színezékek hozzáadhatók; ilyen bevonat nem az ultraibolya sugár káros hatásainak hatálya alá tartozik;
 3. szilikon vakolat szilikonnal készül, ami nagyon jó plaszticitást biztosít az oldatnak; dolgozni vele nagyon kényelmes;
 4. a szilikát folyékony típusú - kálium üvegből készül; nagyon jól ellenáll a víznek.

Alkalmazási technika.

Egy általános alkalmazási módszer, amelyben először kialakítják a nedvességálló gipszalap alaprétegét. Porózus szerkezete segít a nedvesség felszívásában a kész falból vagy mennyezetből. Ebben a rétegben a szulfát efflorescence késik, és a víz átmegy a következőbe - és elpárolog.

Ugyanakkor a második réteg, teljesen kiszáradva, áthatolhatatlanná válik a kívülről eső víz számára. Ez valójában egy vízzáró tulajdonságú film.

A nedvességálló dekoratív vakolat a fürdőszobába a tisztító réteg tetején helyezhető el. Lehet, hogy van egy kész texturált vagy fényes felület. A speciális polimer adalékanyagok összetétele növeli a nedvességgel és hőmérsékletváltozással szembeni ellenállást.

Alkalmazási technológia.


A falakon vagy a mennyezeten nedvességálló cementgasztót vagy más fajtát alkalmaznak számos technikában:

 • a felületet előzetesen megtisztítják a megőrzött céltól; lehet, hogy régi vakolat, tapéta, festék, bitumen, lakk, cserép és így tovább; az előző bevonatok maradványai nem megengedettek, különben a keverék nem tapad a falhoz vagy mennyezethez;
 • Fontos, hogy eltávolítsák az összes látható szennyeződést sófoltok és zsírfoltok formájában; erre a célra speciális formulákat alkalmaznak;
 • ha a munkát egy téglafalon végzik, akkor a varratok közötti réseket tisztítani és elmélyíteni kell; a maradék habarcs tégla habarcs jelenléte megakadályozza a habarcs jó tapadását a felületre;
 • a betonfalon kis fémvastagságú kis betétek készülnek - ez javítja a habarcs tapadását a felületre;
 • jobb előkészített fal vagy mennyezet alapozva; Ha az alapot nagy porozitás jellemzi, ajánlatos kétszer vagy akár háromszor elvégezni a primert. A láncindító alkalmazásának időtartama nem lehet kevesebb, mint fél óra. A készítmény legalább tíz órával az utolsó bevonás után megszárad. Pontosabb dátumokat kell feltüntetni a primer keverék csomagolásán, gondosan el kell olvasni.

Kész és száraz.

A nedvességálló dekoratív vakolat önállóan vagy készen áll.
A használatra kész megoldások előnyei:

 1. összetételükben környezetbarát összetevőket tartalmaznak, amelyek kiküszöbölik az emberi egészségre gyakorolt ​​káros hatásokat;
 2. a műanyag összetétel könnyen alkalmazható, még egy kezdő is megbirkózik ezzel a feladattal; ehhez nem szükséges néhány speciális eszköz - meglehetősen hétköznapi jó minőségű spatulák;
 3. a bevonat nagyon tartós, szilárdsága átlagon felüli; a vakolt felületen repedések nem jelennek meg; A kész keverékhez egy térhálósító komponenst is lehet adni, ez javítja a jövőben kapott felület minőségét, és jobban ellenáll a mechanikai igénybevételnek;
 4. A szakértők szerint egy ilyen nedvességálló bevonat használható beltérben magas páratartalom mellett, valamint az épület homlokzatán végzett munkák befejezésénél.

A száraz keverékből az oldatot hagyományos módon állítjuk elő. A száraz készítményt vízzel hígítjuk és keverés közben jól összekeverjük. Olyan keveréket kell készítenie, mint a tejföl.

Több szakaszban.

Ezután az oldatot permetezzük a felületre, amelyet először kissé nedvesítenek. Hagyja megszáradni.

Az első nedvességálló gipszréteg vastagsága legfeljebb öt milliméter; szintezés nélkül szárazon marad. Ha a mész- és gipszréteg keverékét elérheti hét milliméter.

A keverék második rétege permetezési módszer. Miután igazodik. A megoldást úgy terjessze ki, hogy egyenletes réteg alakuljon ki. Ebben az esetben a spatulát a fal vagy a mennyezet felületére 15 és 20 fok között kell tartani.

Míg a keverék még nem keményedett, készítsen habarcsot. Speciális rendsort használunk, amelyet kör alakban, az óramutató járásával ellentétes irányba mozgatunk. A művelet során az eszközt rendszeresen a felületre nyomják, majd enyhén mozgatják.

A bevonat száradása körülbelül öt napig tart. A nedvességálló kivitel nemcsak a tapasztalt szakemberek számára, hanem az amatőrök számára is elérhető. Miután tanulmányozta a szabályokat, bármely személy képes lesz ilyen munkát elvégezni a lakásában vagy házában.

Befejező.

A nedvességálló kompozíció egyidejűleg tisztító szintező és befejező bevonatként is szolgálhat. A műanyag szerkezete lehetővé teszi a sima felület kialakítását. A falak és a mennyezet tökéletesen egyenletes. És ez egy másik fontos előny.

Miután az oldat teljesen száraz volt, ragaszthatja vagy festheti hozzá. Lehetőség van egy további díszítő réteg alkalmazására is, ami a felületet textúrázza. Ez egy keskeny alakú spatulával történik, amelynek hossza legfeljebb tizenkét centiméter. Tehetsz rajzot.

A nedvességálló bevonat megfelelő alapot biztosít arra, hogy egy másik típusú texturált vakolatot - a helyiség megfelelő páratartalmát alkalmazzanak rajta. Az ilyen keverék részét képező töltőanyagok (fafestékek, pamutszálak, apró kavicsok, őrölt ásványok stb.) Lehetővé teszik különböző típusú felületek létrehozását - selymet, fémet és kőzetet utánozzanak.

Lehetőség van egy velencei vakolat befejező réteget létrehozni - magas nedvességálló tulajdonságokkal. A kész "velencei" viasz vagy lakk bevonása a technológia szerint növeli a nedvességgel szembeni ellenállást.

A nedvességtől védett velencei vakolat egy kis simítóval vagy spatulával van ellátva.

Miután megvásárolt egy ilyen kész keveréket egy tizenöt-húsz kilogrammos csomagban, létrehozhat egy eredeti fürdőszobai designt.

Fogyasztás és ár.

Egy húsz kilogrammos csomag Weber Vetonit TT (25 kg) nedvességálló gipszcsomag ára Oroszországban körülbelül ötszáz rubel. Négyzetméterenként a költség ötvenöt ötszáz rubel. A keverék fogyasztása 12-58 kg / m2, ha a rétegvastagság legfeljebb tíz milliméter.

Vásároljon a boltban vagy rendeljen nedvességálló gipsz lehet a különböző súlyok csomagolásában, különböző árak per m2.

Vakolás a fürdőszobában: az anyag- és technológiai munkák kiválasztása

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy javításokat végezzen a fürdőszobában, a falak vakolásához. Erre a célra alkalmas nedvességálló készítmények. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogyan védjük a falakat és a mennyezeteket nedves helyiségekben, ami a gipsz alkalmasabb erre.

Vannak vízálló és hidrofób tapaszok. A vízálló a nagy páratartalomnak való kitettséget.

A víztaszító tulajdonságú vegyületek vízálló film felületén keletkeznek, amely elnyeli a nedvességet.

Egy másik típusú gipszkeverék a fürdőszobába - fertőtlenítés (szárítás). Ezeket a vegyületeket úgy tervezték, hogy olyan felületeket fejtsenek ki, amelyek hajlamosak az efflorescence, penész és penész megjelenésére.

Nedvességálló gipsz

A nedvességálló és hidrofób gipszkeverékek típusai:

Szintezés - a fal síkjának javítása, a dombok simítása, kis szabálytalanságok. Vízálló szintező vakolatok cement alapon készülnek.

Fontos! Gipsz a fürdőszobában nem ajánlott. A gipsz nem tolerálja a vízzel való érintkezést, és az adalékok nem védik a nedvességtől való közvetlen érintkezést. Használhatja a gipszkeveréket a fürdőszobában, ha a falak további kezelését vízzáró vagy burkolólapokkal történik.

Dekoratív. Ezt a típusú vakolatot egy nagyon vékony rétegű nedves helyiségben kell alkalmazni, ezért alatta legalább két alapréteget kell alkalmazni. Az akril- és szilikátalapú vegyületek nagy nedvességállóságot mutatnak.

Több márkájú szintetizáló vakolat a fürdőszobában:

 1. Víztaszító vakolat Profit Hidrofób - a falakon és a mennyezeten kívülre és az épület belsejébe igazításra tervezték, különösen a folyamatosan magas páratartalmú helyiségek (fürdők, zuhanyzók, medencék stb.) Befejeződésére ajánlott és gyakran homlokzati töredékek nedvesítésére.
 2. Száraz cement vízszigetelő keverék nedves helyiségek falának és mennyezetének kiegyenlítésére CONSOLIT 540. A hidratált mész és a speciális adalékanyagok komplexe, amelyek részét képezik, megoldást kínálnak nagy vízvisszatartó képességgel.
 3. WEBER VETONIT TT 40 - cement-homok kompozíció kézi és mechanikus alkalmazáshoz.
 4. Vakolatok Knauf: Grünband, Unterputz, Zkelputz (csak dekoratív alapként).
 5. Brand Grounds: Startwell PC21 homlokzat, Slimwell PC23 vékonyrétegű, Flyvell PC24 / 1 ML cementes könnyű, jól PC20 vakolat festék (az első réteghez).

Ezek a vakolatok alkalmasak a festéshez vagy cseréphez való durva kikészítéshez. Hogyan és hogyan lehet a falakat a csempe alá igazítani?

Nedvességálló dekoratív vakolat keverékek:

 1. Ceretes: CT35 (kéregbogár), CT174 kavics szilikát szilikon, akril keverékek (CT 60, 63, 64), Decor plus hidrofób (víztaszító).
 2. Knauf Diamant.
 3. Találatok: Exterwell bunda, modellezett (az eredeti textúra létrehozásához), színezett (színes).

Nedvességálló vakolatok előnyei:

 • páraáteresztő képesség - a vakolt felületek "lélegzik", nem alkotnak kondenzátumot;
 • kedvezőtlen feltételeket teremt a penészgombák, gombák, baktériumok kifejlesztéséhez;
 • egyetemesség - a fürdőszoba falainak összehangolása, díszítése, fertőtlenítése;
 • a vakolt felületek egyszerű kezelése;
 • alacsony befejezési költség;
 • nagy színválaszték, textúrák;
 • a nehéz előkészítés előtt nem szükséges;
 • nincs efflorescence képződik.

Sanitizing készítmények nedves helyiségekhez

A gipszkeverékek tisztítására használják:

 • a nedves falak helyreállítása régi épületekben, ahol a szokásos megoldások alkalmatlanok;
 • nedves területeken a felületek nedvesítése;
 • megakadályozzák a kiáradás, penésztelepek, gombák megjelenését.

Használatuk előnye, hogy a helyiséget mechanikus ütközés nélkül szárítják, mivel a belső nedvesség folyamatosan húzódik. A felújító vakolat felülete porózus, azaz nagyobb a szokásosnál. Emiatt a nedvesség 10-szer gyorsabban párolog. A víz elpárologtatása során keletkező sók a bevonat pórusaiban maradnak, nem nyúlnak ki a felületen.

Több márkájú fertőtlenítő vakolat a fürdőszobában:

 • Ceretes hidrofil CR 61 és hidrofób CR 62.
 • Baumit SanovaPutz S.
 • Hőszigetelés ThermoUM és ThermoUM Xtra.
 • Hőszigetelés ThermoSAN a nagyon nedves és sós felületekhez.

Hogyan igazítsuk a falakat a fürdőszobába

Cement vakolat

A legjobb megoldás a falak falhoz történő hegesztéséhez - cement alapú vakolat keverékek. Tartós vízálló bevonatot hoznak létre. De hátrányuk a száradási idő, mint a gipsz.

Annak érdekében, hogy időt takarítson meg, ne hígítsa fel a felesleges szennyeződéseket, és ne zavarja az összetételét a kezdő mesterek arra ösztönzik, hogy vásároljanak kész száraz keveréket.

De ha úgy döntesz, hogy maga készítse el a megoldást, akkor erre szüksége van: Portland cement M400 vagy M500, finom szemcsézett homok és lágyító.

Az anyagokat a következő arányokban keverjük össze:

 • M400: homok - arány 1: 4;
 • M500: homok - arány 1: 5.

A lágyítót hozzáadjuk a keverék rugalmasságának növeléséhez, a vakolat megkönnyítéséhez, az oldat tapadásának növeléséhez és a repedés csökkentéséhez. Mennyisége a koncentrációtól függ, a gyártó utasításait kell megnézni. A lágyítót egy folyékony mosószerrel lehet helyettesíteni, hozzáadva a vízhez, mielőtt a gipszet 0,5-1 tömeg% mennyiségben hozzáadják a kapott cementhez.

Gipsz: lehet-e használni a nedvességtől való védelem módját?

A gipsz alapú gipszkeverékek nem ajánlottak a fürdőszoba, a WC és más, magas páratartalmú helyiségek felületének kiegyenlítésére. De néha ugyanazok a játékosok választják ezt az opciót - a beállítási idő gyorsabb, mint a cement-homoké, ez könnyebb alkalmazni.

Védje a gipsz vakolatból a nedvességet 2-3 réteg mély penetrációs alapozó segítségével. Víztaszító filmet hoz létre a felületen.

Az ilyen vízszigetelés további előnyökkel jár:

 • növeli az anyagok és bevonatok tapadási szilárdságát;
 • a porozitás csökkenése;
 • megelőzve a gomba vagy a penész fejlődését.

A gipszvakolat nedvességtől való védelme érdekében fontos a későbbi kikészítés. A legjobb megoldás egy csempe, de a latex alapú vízemulziós készítményekkel is lehet festeni, például Tex, Dulux, Dali stb.

gipszkarton

Egy másik módja annak, hogy a falakat a fürdőszobában egyenletesebbé tegye, nedvességálló gipszkartonnal (zöld lapokkal) kell befejezni. A fémprofillal van rögzítve vagy ragasztással speciális ragasztóval ragasztva. Az első módszer hátránya - a helyiség méretét minden falhoz képest 10 cm-rel csökkenti, de ha a görbület jelentős, akkor ez az egyetlen lehetséges megoldás.

A keret két típusú profilból van felszerelve - rack és vezető. A falhoz dugóval rögzítik annak érdekében, hogy növeljék erejüket, további felfüggesztéseket telepítenek. GKL egy profilhoz rögzíti az önfúró csavarokat, az ízületek ragasztja a szalagot - serpyankoy. Kalapácsok és rögzítőszalag gitt.

A falragasztó alatt előszerelt. Ragasztást alkalmaznak a lemezre és felviszik az előkészített felületre. Ellenőrizze a buborék szintjét, és ha szükséges, a szintet.

A gipszkartonozás egyszerűbb, mint a falak vakolása, de jó vízszigetelésre van szüksége. A csempeburkolat alatt ez a módszer alkalmas.

Vakolási falak falai

A falak vakolását megelőzően eltávolítják a régi bevonatot és a felületet megkenik. Ezután javasolt nedves szivaccsal törölni a felületet, és szappanoldattal lemosni az erős piszkot.

Mindenképpen mérje meg a sík szintjét vagy a lyukakat.

A vakolás előtt alapozóra van szükség. Mint már említettük, ez biztosítja a célnak megfelelő tartósságot, nedvességállóságot és védelmet a penésztől. Ecsettel, hengerrel vagy szórással két rétegben előkezelve.

A vakolat keveréket három rétegben alkalmazzák. Minden további megoldás folyékonyabbá válik. eljárás:

 1. A falra való felszállás előtt fémtündéreket szerelnek fel, amelyek a megoldás kis részeiben a felülethez csatlakoznak.
 2. A fal első rétege alatt javasoljuk, hogy vízzel permetezze a permetet.
 3. Dobjon egy habarcsot spatulával vagy egy festékvödörzel, alulról kiindulva. Ezután illessze be az útmutatókhoz rögzített szabályt, emelje fel és kissé mozogjon oldalról oldalra.
 4. A tömörítő falak továbbá meg vannak erősítve hálóval, amelyet az első gipszréteg rögzít.
 5. Az oldat teljes száradása után újra meg kell vakolni.
 6. Ahhoz, hogy jobb fogást kapjunk a befejező réteggel egy friss másodpercre, a hornyok fogazott simítóval készülnek.
 7. Az utolsó réteg dekoratív keverékből vagy dörzsölve készült, ha festésre készült.

Dekoratív vakolat a fürdőszobában

Többféle módon vakolható egy fürdőszoba:

 1. Venetian vakolat. Ez a bevonat egy sima fényes felületet hoz létre, amely utánozza a természetes márványt vagy más kőzetet. Ezt több rétegű, különböző árnyalatú anyag átfedésével végzik. Végül egy réteg átlátszó viaszt. Fényt biztosít, véd a nedvességtől.
 2. A színes viaszt a vakolat fölé helyezzük. A szintetikus viasz tompaságot, természetes fényt biztosít. Az arany vagy ezüst színű viaszok fém hatásúak.
 3. Burkolható lakkozással (azúrkék). Ez a másik lehetőség a vakolt felület nedvességállóságának javítására. Az üvegezésre szolgáló lakk lényegében átlátszó vízbázisú festék. Több különböző árnyalat egyesítésével és átfedéssel történő alkalmazásával szokatlan hatást érhet el.
 4. Tégla utánzat. Egy egyszerű spatula a nedves vakolaton nyomja a hornyokat, ismételve a tégla alakját.

A fürdőszoba befejezéséhez nem javasolt a dermesztő vakolat megkönnyebbüléssel. Nedvességcseppek felhalmozódnak a hornyokban. Még akkor is, ha nedvességálló keveréket alkalmaz, kevesebbet, mint sima textúrát használ.

A nedvességálló gipsz használata a fürdőszobában alacsony áron biztosít megbízható, vizuálisan vonzó bevonatot. A nedves falak és mennyezetek leeresztéséhez választhatja a fertőtlenítő keverékeket. A vakolat nem igényel komplex szerszámokat és sok tapasztalatot a befejezés során, így mindenki saját kezűleg javíthatja a javításokat.