Legfontosabb > Bútor

Akril bélés vagy fürdőkád, ami jobb

Egy új, sima és fényes fürdőt álmodtál? Nem szabad sóhajtania a drága javítások miatt, talán egy új zománcozás valószínűleg visszatér a régi nőhöz.

Valójában zománcozás egy vékony zománcréteg alkalmazása egy korábban elkészített fürdőfelületen. A zománcozás modern alternatívája az akrilbélés és az ömlesztett fürdő módszer. Ebben az új bevonat nem lesz hagyományos zománc, és ütésálló, hőálló, zárt, környezetbarát akril.

Annak érdekében, hogy kitaláljuk, melyik módszer jobb, meg kell fontolnunk mindegyikük technológiáját.

Akril bélés

Egy akril betét készítéséhez egy egészségügyi akril lap felmelegszik egy bizonyos hőmérsékletre, és egy speciális mátrixba fújja, amely meghatározza a bélés alakját. Valójában ez egy átlagos akril fürdő, csak a régi acél vagy öntöttvas kád szolgál majd keretként.

Mielőtt az akrilbélést a fürdőszobába telepítené, a felületet durva állapotban kell lennie, és meg kell szárítani. Ezután fontos pontosan mérni a lefolyó és a túlfolyó lyukak helyét, és fúrni őket a betétbe. Ezután a béléscsövet egy különleges ragasztó vagy hab fürdőbe helyezzük, és a teljes zsugorodáshoz és megerősítéshez szükséges idővel vízzel töltjük.

Tömeges fürdő

A fürdőkád öntési módszerrel történő helyreállítása különböző neveket tartalmaz: ömlesztett fürdő, folyékony akril, stakril. Ez a folyékony anyag nem ecsettel, hanem öntési módszerrel kerül alkalmazásra a fürdőfelületre, amely lehetővé teszi, hogy vastagabb réteget hozzon létre, amely alatt a régi fürdő minden hibája rejtve lesz.

A fürdő ömlesztett akril helyreállításához először tisztítani és zsírtalanítani kell a felületet. Ezután a fürdőanyag felső oldalától kezdve gyengéden öntjük az egész felületet. A folyó akril kitölt minden repedést és szabálytalanságot, és sima fényes felületet hoz létre.

Mi a jobb - fürdő vagy akril bélés? Válassza ki a fürdő helyreállításának módját

Mivel idővel minden vízvezetékberendezés bevonása lecsökken, előbb vagy utóbb felmerül a helyreállítás kérdése. A fürdők restaurálása olyan technológia, amellyel egy egészségügyi termék belsõ bevonata helyreállítható, amely elsõsorban háromféle módon történhet: akrilbélés bevezetésével, új zománcburkolat alkalmazásával ecsettel vagy töltelékkel, amelyet a közelmúltban alkalmaztak. Mit válasszon, zománcozást, ömlesztett fürdő vagy akril bélés módszerét?

A termék helyreállításának megfelelő módjának meghatározásához meg kell értened magadnak mindegyik legfontosabb előnyét és hátrányát, és csak a két (és a mi esetünkben a három) rossz közül választhatunk a legkisebbet.

A vízvezeték helyreállításának módjai

A mai napig három fő típus a helyreállító bevonatok egészségügyi berendezések:

 • az "ömlesztett fürdő" módszer (felújítás folyékony akril felhasználásával);
 • zománcozás;
 • akril bélés telepítése.

Természetesen a vízvezeték helyreállítását végző vállalkozások valamilyen módon, kizárólag a módszerüket emelik ki. És annak eldöntéséhez, hogy melyik lehetőség a legoptimálisabb: egy új fürdő vagy egy akrilbélés, akkor értékelje a termék helyreállításának eme előnyeit és hátrányait.

Visszaállítás akril béléssel

Ezt a módszert a legköltségesebbnek tekintik a fürdőkúra minden típusának. Jelentése az, hogy egy ilyen akril betét egyszerűen fel van szerelve a régi fürdőkádban. Korábban az egészségügyi termékek egyedi paraméterei szerint készült. De a nehézség abban rejlik, hogy ez a típusú helyreállítás nem ajánlott önállóan elvégezni, mert ha a bélés helytelenül van felszerelve, akkor ezt a bevonatot hosszú ideig nem kell használni.

Az akril bélés előnyei:

 • Ez a bélés teljes egészében megismétli a szaniteráruk konfigurációját, ezért nem keletkeznek üregek közöttük;
 • az akrilbélés nem gondoskodik az ellátásban, ezért nem feltétlenül kell kezelni néhány speciális mosószert;
 • az akril felülete nagyon sima és kellemes az érintésre;
 • az alacsony hővezetőképesség miatt a víz nem hűlni hosszú ideig;

Tipp: Mivel az akril gyengén viselkedik, a legjobb, ha acélfürdőbe telepítik. Végül is, ez a típusú vízvezeték, mint általában, vékony falak, és ezért a víz önteni a fürdőbe hűlni nagyon hamar. Az akril bélés telepítése megoldhatja a problémát.

Ennek a módszernek azonban jelentős hátrányai vannak, ezért el kell döntenie, melyik jobb: egy bélés vagy egy fürdő.

Hátrányok akril betétek:

 • drága módszer;
 • az akril betét behelyezésekor valószínűleg el kell távolítania a fürdőszobához illő csempét, és ez egy másik kiadási tétel;
 • az akril fél a koncentrált savaktól, így a kis felületnek egy ilyen anyagnak a fürdőfelületre való belépése végleg elrontja a bevonatot;
 • a bélés telepítése elkerülhetetlenül a vízvezeték hasznos térfogatának csökkenéséhez vezet.

Ha még nem végleges választást adtál a helyreállítás módjáról, érdemes megválaszolni a kérdést: akril betét vagy öntözőfürdő?

Módszer "ömlesztett fürdő"

Először meg kell értened, hogy milyen akril zománcozott fürdőszoba. Gyakran akril zománcot (folyékony akril) használnak az egészségügyi termékek helyreállításának töltési eljárásához. A minőségi jellemzőkben is meghaladja az epoxigyanta festéket, mivel könnyen felvihető a felületre. Ha végső soron úgy dönt, hogy a vízvezeték-felszerelést bulk módszerrel helyreállítja, akkor az a válasz, hogy milyen akril zománcfürdő lesz - a folyékony akril és a stakril.

Jellemzői szerint a stacril hasonló a folyékony akrilhoz, de a másodiktól eltérően már több mint tíz éve használják helyreállításra. A modern folyékony akril sokkal gyorsabban szárad, mint az üveg.

Megjegyzés: Sok ember úgy véli, hogy a folyékony akril és zománcozás helyreállítása ugyanaz. A "folyékony akril" akril fürdõk technológiája alapvetõen eltér a zománcozáshoz. A folyékony akril nem alkalmazható a vízvezeték felületére ecsettel vagy hengerrel, szó szerint a fürdőbe öntik.

A töltési módszer fő előnyei:

 • az ömlesztett bevonat hosszabb ideig tart, mint zománcozott;
 • Ez a módszer mindenfajta konfigurációjú fürdők és bármilyen anyag helyreállítására alkalmas;
 • ez a technológia nem csökkenti a hasznos vízmennyiséget;
 • a helyreállítás során nem szükséges levágni a díszítő csempe a vízvezeték szomszédságában, elegendő ahhoz, hogy maszkolószalaggal ragasszon úgy, hogy ne piszkos legyen;
 • A folyékony akril képes a termék felületét kis hibákkal felszínre állítani.

De ahhoz, hogy megértsük, vajon érdemes-e akrillal lefedni a fürdőt, nem bántaná megismerni a technika hátrányait.

Az ömlesztett módszer hátrányai:

 • az akrilgőz nagyon egészségre káros, ezért a helyreállítás alatt, és amíg a bevonat teljesen száraz, jobb, ha nem kerül a helyiségbe;
 • az azonnali vízvezeték-helyreállítási folyamatot megelőzően el kell távolítania a szifont, ellenkező esetben eldugul;
 • ha a termék eredeti bevonata jelentős hibákkal jár, akkor észrevehetőek lesznek a helyreállítás után;
 • mivel az anyagot a felületre öntik, és nem alkalmazzák ecsettel, akkor az akril túlterhelése miatt ez egy további pénzügyi költség.

Azok számára, akik még mindig kétségbe vonják a helyreállítási módszer megválasztását, el kell döntenie: a fürdő akril vagy zománc bevonásával.

Zománc vízvezeték

A zománcozás biztonságosan a legrégebbi módja az egészségügyi termékek helyreállításának. Az eljárási technológia nagyon hasonlít az elemi felületfestésre. Ha jó zománcot kapott a festéshez, a felújított felület átlagosan öt-hat évig tart. A zománcozás előtt a régi vízvezeték bevonatot teljesen eltávolítják, és a felületet zsírtalanítják. Szükség esetén helyezzen két vagy több zománcréteget, amelyek közül az első a primer. Annak érdekében, hogy végül eldönthessük, hogy melyik helyreállítási módot választottad: fürdőt vagy zománcot, figyelembe kell vennie a módszer minden előnyét és hátrányait.

 • A vízvezeték-visszanyerés eme módja a leginkább költséghatékony;
 • nincs szükség a csempe vagy szifon eltávolítására (egyszerűen zárja le a leeresztő nyílást);
 • zománcozás alkalmas acél és öntöttvas fürdők visszaállítására;
 • zománc fél a mechanikai sérülésektől;
 • Az epoxi festékek az idő múlásával sárgulnak;
 • a bevonat legalább négy napig szárad.

megállapítások

A szaniter bevonatok helyreállítására vonatkozó összes bemutatott technológia előnye és sérülékenysége. De ha egy acélfürdő tulajdonosa vagy, az optimális helyreállítási módszer az akrilbélés telepítése, mivel nem teszi lehetővé a víz gyors lehűlését. Ugyanakkor nem ajánlott zománccal fedni, mert ez az anyag nem járul hozzá a hő megőrzéséhez. Az öntöttvasból készült termékek mindhárom helyreállítási módnak alávethetők, de az akril fürdő nem zománcozott.

A pénzügyi lehetőségek és az ízlési preferenciák alapján választhat a legjobb megoldás mellett a vízvezeték helyreállításához, mivel nem alkalmazható a belső bevonatkészítésre.

Liner vagy kád

Nemrég vettünk egy lakást egy régi házban, amelyet Sztálin épített, és természetesen nagy felújítást indított. Először csak a régi öntöttvas fürdőt akartam cserélni, de azt mondták nekünk, hogy jobb helyreállítani. Két szervezetre alkalmaztuk, mindegyikük saját helyreállítási módot kínál. Mondja meg, hogy melyik lehetőség közül választhat: akril bélés telepítését, vagy csak egy üveg pohár akril hozzáadását?

Sőt, a régi öntöttvas kád, amelyet a Sztálin házába építettek be, jó dolog, amelyet nem szabad elhagyni. A modern acélkádakkal ellentétben tökéletesen megőrzi a benne lévő víz hőjét. Ezenkívül a fürdõcsere folyamán a mellette levõ falak leggyakrabban sérültek. Vagyis a javítás nagyobb lehet, mint szeretné.

Tehát ön maga is arra a következtetésre jutott, hogy nem tudsz rohanni a fürdő cseréjével. De lehetetlen kihasználni azt a formát is, amellyel az előző tulajdonosoktól kapott. Helyreállítás - a helyes választás. Annak érdekében, hogy ezt a munkát saját magad nélkül végezd el, anélkül, hogy a megfelelő szintű minőséget megtartanád, valószínűleg nem lesz sikeres.

Azok a mesterek, akikhez fordultak, valószínűleg szakosodtak a helyreállítási munkák egy bizonyos területén, így mindegyikük dicsérte módját, mint az egyetlen helyes. Tekintsünk mindkét módszert objektíven, miután végső döntést hozunk.

Akril bélés telepítése

Képzelheti el az akril bélés telepítésének eljárását a fürdőkádban, figyelve ezt a videót:

Ezt a módszert nem lehet olcsónak nevezni. Maga a bélés, amelyet a régi öntöttvas fürdőkádba építenek be, drágán megteheti, ha a terméket egyedi méretek szerint kell készíteni. A helyzet egyszerűbb, ha a fürdő szabványos paraméterekkel rendelkezik, és a bélés nem rendelhető, hanem építőanyagboltban vásárolható meg. Továbbá a bélés telepítése jobban utasíthatja a szakembereket. Helytelen üzembe helyezése problémákat okoz a működés során, és ennek következtében korai helyettesítése.

 • egy megfelelően illesztett és szerelt bélés között és a fürdőszobában nem lesz üres;
 • a felújított fürdő élettartama legalább 15 év;
 • nincs szükség speciális tisztítószerekre a frissített fürdőszobában;
 • a bélés felülete kellemes tapintású;
 • A bélés alacsony hővezető képességgel rendelkezik, és jobban megtartja a víz melegét.

Az utóbbi minőség a bélés különösen segít a tulajdonosok acél fürdők, akik számára a probléma a gyors hűtés a legégetőbb.

 • Ez viszonylag drága módszer.
 • előfordulhat, hogy ideiglenesen el kell távolítania a lapkát a bélés telepítésekor;
 • Az akrilot védeni kell a sűrített savak agresszív hatásától;
 • A bélés csökkenti a fürdő belső térfogatát.

Tömeges helyreállítási módszer

Pontosan ez a helyreállítás módja a videó megismerése után kiderül:

Az ömlesztett módszer helyreállításához szürkés vagy folyékony akril használatával. Mindkét anyag széles körben használatos és rajongóik. A Stakril több mint tíz éve használatos a helyreállítási munkában. De a folyékony akril gyorsabban szárad. Ezeket és más anyagokat sem a görgővel, sem a kefével nem helyezzük el, azaz felöntjük a felületre.

 • ömlesztett bevonat jelentősen meghosszabbítja a fürdetés élettartamát;
 • az anyag, ahonnan a fürdő készült, valamint annak konfigurációja nem számít;
 • a vízvezeték hasznos mennyisége gyakorlatilag nem változik;
 • nem szükséges eltávolítani a fürdőszobával ellátott dekoratív burkolólapot: elegendő ahhoz, hogy maszkoló szalaggal lezárja a felületét, nehogy véletlenül elfedje;
 • A bevonóanyag teljesen elrejti a kádban jelentkező kisebb hibákat.

De ez a technológia is van néhány hátránnyal, hogy tudnia kell, hogy megalapozott döntést hozhasson.

 • az akril gyorsan gyorsan szárad, mert aktívan elpárolog, de ezek a párolgások veszélyesek az emberi egészségre: jobb, ha nem mennek be a fürdőszobába a munka során, és amíg teljesen száraz;
 • a munka elvégzése előtt a szifont el kell távolítani, különben ki kell dobni;
 • az öntési eljárás több anyagot igényel, mint a zománcozás folyamata ecsettel.

Ezenkívül az ilyen helyreállítás nemcsak nem csökkenti a bevonatban jelentős hibákat, hanem észrevehetővé teszi őket.

Összegezve elmondhatjuk, hogy mindkét módszer alkalmas öntöttvas fürdőre. Ha a fürdő acél, akkor a bélés módszer előnyös lenne. Meg kell választani az Önnek legmegfelelőbb helyreállítási módszert, a fentiekben ismertetett előnyök és hátrányok alapján.

Akril bélés és kád - egyszerű módja a fürdőszobájának frissítésére

Fürdés a fürdőszobában - a pihenés rituáléja.

Gyakorlati európaiak gyakran inkább a kompakt zuhanyzókat kedvelik a kádakhoz, és megpróbálnak időt és helyet megtakarítani.

Az olyan orosz emberek számára, akik régen régen régen régen és tradícióban élnek, a fürdő a belső egészség és a családi higiénia központja.

A tisztaságról azonban nem lehet beszélni, amikor a fürdő ugyanolyan korú, mint a század, túlélte a forradalmat, a háborút, a szocializmust és a szerkezetátalakítást! Sárga foltok, zsetonok, virágzás, ismeretlen eredetű foltok fürdeni egy luxus tárgyból egy régi vályúba.

A retro-fürdőnek két fontos előnye van: mélység és vastag öntöttvas falak.

A régi fürdőszoba szétszerelése, keskeny kapukkal és elkerülhetetlen javításokkal együtt jelentős anyagi befektetéseket igényelt a tulajdonosoktól. Ezek a tényezők tették a tudósokat a retro fürdő helyreállításának különböző lehetőségeire.

Tartós (több mint 20 éves), biztonságos és ellenálló a külső hatások bevonására - akril bélés a fürdőben.

Bath-to-bath technológia - akril bélés

A fürdéstechnikai fürdő a múlt század 70-es években született Ausztriában. Az elmúlt 40 év során ez a módszer az európai országokban eltöltött idő próbáját tette teljessé, ahol nem csak a fürdők, hanem a különböző akril kiegészítők is divatossá váltak.

Oroszországban a technológia felfedezője a Polisant-Moszkva, az első, aki a Polyflex fürdőbe bevezette a betétek technológiáját, és elkezdte termelését az ISKomp cégnél. A Polisant cég termékei rendkívüli biztonságát garantálja, köszönhetően az orvosi akrilgyártásnak. Ennek a módszernek a népszerűsége hozzájárult az elterjedéséhez és az új feldolgozóipari vállalkozások megjelenéséhez. Moszkva, Szentpétervár, Izhevszk, Shlisselburg (Leningrádi régió), Cherepovets - ez egy hiányos lista azokról a városokról, ahol Polysant nyitotta meg fiókjait.

Ennek a népszerűségnek a hátlapja a gátlástalan gyártók megjelenése volt, akiknek a nyereség növelése érdekében a termelésben olcsóbb és nem megfelelő műszaki akril volt.

A technológiát a bélések gyártásának sérülése is jelenti a fürdők valódi modelljei alapján, a professzionális penészminták helyett. Az ilyen előgyártmány magas költségeit a maximális dimenziós pontosság magyarázza, amely biztosítja a bélés teljes illeszkedését az alaphoz.

A mai napig akril bélés - a legmodernebb és legrugalmasabb módja a fürdőszoba helyreállításához.

A gyári gyártás, valamint a polimer (6 mm) megfelelő vastagsága miatt sűrű, sima, csúszásmentes bevonat van elrejtve, elrejtve forgácsot, sötétedést és karcolásokat.

Az öntöttvas alap növeli a bélés szilárdsági tulajdonságait: a tervezés nem fél a sokkokat és a károkat. Az orvosi akril nagyon higiénikus anyag, szennyeződéstől mentes tulajdonságokkal és a szín és a simaság fenntartása a garancia teljes időtartama alatt.

Kontamináció esetén a bevonat tisztítószerek használata nélkül könnyen tisztítható, de ellenáll a háztartási vegyi anyagoknak is.

Az akril bélés kellemes az érintésre, jó hangelnyeléssel és az öntöttvas fürdő összes előnyével rendelkezik. Az ilyen termékek jótállási ideje 20 év, és a fürdőkád kiváló minőségű akrilbéléssel valóban hosszú ideig tart. Ezt megerősítik az európai fürdõhelyreállító cégek, amelyek statisztikai adatokat gyűjtenek és hozzáférést biztosítanak.

Az akril bélés használatának legfőbb komoly korlátozása az alapfürdő kialakítása.

A technológia magában foglalja a szabványos és legnépszerűbb fürdőmodellekből készült különleges minták gyártását. Például a "Polissant" növénynek körülbelül 14 különböző méretű és alakú mintája van. Néhány külföldi termelés, valamint a nem szabványos orosz modellek nem teszik lehetővé az előforma megfelelő analógjának kiválasztását.

A második korlátozás a bélés speciális telepítése.

Mivel a bevonat közvetlenül a fürdőre van felszerelve, a vas- vagy acélalap minden oldalához hozzáférést kell biztosítani. A csempék kényszerített lebontása gyakran megrémíti az ügyfeleket, és a gátlástalan versenytársak élvonalába kerül.

Valójában csak 2 cm-es csempe leszerelése a fürdő oldaláról. Leggyakrabban a bélés telepítése után a legtöbb vásárló úgy dönt, hogy lebontja az összes régi csempét, amely ellentétben van az ideális fürdőfelülettel és teljes körű felújítást végez a fürdőszobában.

Ha további munkák elvégzése nem kívánatos, használhat különféle formájú és méretű speciális befejező lábazatokat. Segítségükkel további vízszigetelést szervezhet a fürdő és a fal oldala között.

A bevonat eltávolítására, a duzzadásra és a repedések megjelenésére vonatkozó követelések nem a technológiai jellemzők, hanem a bélés rossz minőségű és nem szakszerű felszerelése. Ezeket a problémákat leggyakrabban a rossz minőségű szerelés és a vízszigetelő hab használata okozza, valamint a telepítési technológiai bélésnek való megfelelést.

Miért jobb a sarokban a mosogató, mint a klasszikus téglalap vagy kerek?

Corner, csak most a turista osztályú konyha - cikkünkben - http://flaterra.ru/kuhnya/mebel-k/uglovye-ehkonom-klassa.html

A bélés felszerelése a fürdőbe

A munka első szakasza - a mérések eltávolítása és az esetleges további munka előzetes kiszámítása. Egy helyszíni szakértő pontosan meghatározza az akrilbélés modelljét és méretét, megvizsgálja a csövek állapotát, a keverők beépítési jellemzőit, a gázvíz-fűtőtesteket, a csempézett padló eltávolítását a fürdő oldalán, valamint a túlfolyó berendezés állapotát.

A bélés átadása után a mester gondosan beállítja egy speciális fürdőmodellt. A bélés telepítéséhez nincs szükség a zománc bevonat eltávolítására a régi fürdőből. A következő lépés a csövek előkészítése és a lefolyó-túlfolyó lyukak kiszámítása.

Minden előkészítő tevékenység után speciális keményítő ragasztót vagy habot viszünk fel a fürdőbe.

Rendkívül fontos az ajánlott márkájú anyagok használata a telepítéshez, és szigorúan kövesse az ilyen kompozíciók alkalmazására vonatkozó szabályokat. A szabványos építési ragasztó nem biztosítja a kívánt tömítőfelületet, és a szokásos építési hab a tágulással a bélés tönkremeneteléhez vezethet.

Összefoglalva, az elkészített bélés rögzítése a fürdőszobában történik a leeresztő-túlfolyó berendezés felszerelésével. Szükség esetén a falhoz rögzítenek speciális lezáró szegélyléceket és díszléceket, valamint a fürdő homlokzatán lévő védőhüvelyeket.

Az akril bélés telepítése után a fürdőt 6 órán keresztül hideg vízzel tölti. A késztermék egy nap után használható.

Akril bélés a fürdőszobában (videó)

Ha megfelelően van felszerelve, az akrilbélés fürdője jóval jobb teljesítményt nyújt az olcsó akril fürdők és a zománc által helyreállított társaik számára, ami lehetővé teszi, hogy ezt a technológiát jó ár és minőség kombinációvá tegyék.

Van még egy módja annak, hogy helyreállítsák a fürdõfelületet - folyékony akril vagy zománc felületét.

A fürdő helyreállításának ömlesztett módszerei - zománc és folyékony akril

Az elmúlt évek tömör vas és acél fürdõje - minõségi minõség, idõtesztelt. A megfelelő helyreállítással ezek a termékek versenyezhetnek a modern analógokkal. Jelenleg háromféleképpen állíthatók helyre egy öntöttvas vagy acél fürdő: zománc, folyékony akril és akril bélés.

Zománc bevonat

Az első módszer még a múlt század 80-as években is megjelent, és epoxigyantával és ammóniakeményítőn alapuló speciális zománcot tartalmaz. Ez a legolcsóbb megoldás a helyreállításhoz. A legnépszerűbb készítmények: Epoxin 51, Svetlana, Fantasia (Oroszország), Reaflex 50 (Finnország) és Chemolak (Szlovénia), amelyek még az élelmiszerfelületek zománcozására is alkalmasak.

Az epoxi zománcozás eljárása a fürdőfelület gondos előkészítését foglalja magában. A zománc felső rétegének eltávolítása után a mélydarabokat és repedéseket automata gitttel lezárják. Ezután a fürdőt meleg vízzel felmelegítik (a zománc szárításának felgyorsítása érdekében) és zsírtalanító alapozóval borítják. A keményedés elkerülése érdekében a készítményt gyorsan össze kell gyúrni és a kefével ecsettel ellátni.

Ez a technológia különleges képességet igényel, mintha helytelenül alkalmaznák, hiányosak, buborékok, elmosódások és szabálytalanságok jelennek meg. A bevonat átlagos élettartama 7-9 év.

Akrill bevonat

A kilencvenes években a finn gyártók első ízben akril alapú zománcokat javasolták a fürdőhelyek helyreállításához. 1996-ban az Ecolor cég létrehozta a Stacril akril-epoxi készítményt, és 2009-ben megjelent egy azonos nevű Plastol nevű folyékony akril, amelynek teljesen akril alapja van, ami egyszerűbb és kvalitatívabb alkalmazást biztosít.

A fürdő előállítása folyékony akril alkalmazásához hasonló a zománcozási eljáráshoz: tisztítás, gittelés, zsírtalanítás (alapozó). Csak az összetétel alkalmazásának módja különbözik. Folyékony akril van a fürdő vízszintes oldalára öntve; lefolyik, lefedi az oldalfelületeket; majd egy spatulával egyenletesen eloszlatva az alján.

Ez a technológia lehetővé teszi, hogy az alján egy vastagabb bevonatréteget hozzon létre, amely a leginkább sérülékeny a külső sérülésektől, a fürdőszoba részeiig. Az önterülő vegyület sima és egyenletes bevonatot hoz létre. Az anyag élettartama - 15-20 év.

Amikor a fürdő zománcozott vagy epoxi zománccal vagy folyékony akril bevonattal történik, nem kell szétszerelni a kádat, és el kell távolítani a környező csempe réteget, vagy olyan munkát és munkát kell szervezni, amely hosszú ideig fürödhet. Mind az első, mind a második helyreállítási módszer meglehetősen nehézkes.

A fürdőkádat zajt és nagy mennyiségű por kíséri. A kompozícióknak meglehetősen erős és tartós szaguk van, valamint hosszú szárítási idő (kb. 2 nap). A folyékony akril bizonyos előnyei ellenére (jobb sűrűség, rejtőképesség és tapadás) a standard epoxigyantával összehasonlítva a kompozíciók kiváló minőségű alkalmazása nagyfokú szakmai és speciális készségeket igényel.

Az akril zománc meglehetősen vékony bevonatréteget ad, amely érzékeny a kémiai és a külső károsodásra. Ez magyarázza a viszonylag rövid garanciaidőt. Az ömlesztett akril kevésbé porózus, sűrűbb és tartósabb réteget eredményez, amely lehetővé teszi a fürdetés üzemeltetését 15-20 évig.

Tömeges akril fürdő (videó)

Szeretne többet megtudni a fürdő visszanyeréséről folyékony akril felhasználásával? Erre a cikkre írunk.

A fürdőszobai függönyökről szóló cikkünkben egyszerű és elegáns módon találjuk meg a fürdőszobát a fröccsenéstől.

Mi a jobb akril bélés vagy öntözőfürdő?

Az akrilbélés ára mindössze 10-15% -kal magasabb, mint az ömlesztett akril vagy zománcozott fürdő visszaállításának költsége. Azonban a helyreállítási módszerekkel vékony réteg akril kerül alkalmazásra a fürdő zománcozásával, ami nem mindig teszi lehetővé mély zsetonok és repedések elrejtését.

Az ömlesztett akril és zománc kevésbé ellenáll a külső mechanikai és kémiai hatásoknak, ami a jótállási időszak csökkenéséhez vezet.

Ellentétben a zománc és az akril helyreállításának összetett, többnapos eljárásával, amely magasan képzett személyzetet igényel, és kellemetlen szaggal, zajjal és porral jár, a bélés telepítése jelentős előnyökkel jár. Azonban a telepítés minden egyszerűségéhez számos nagyon fontos feltétel létezik, amelyek be nem tartása a bélés torzulásához vezet, a bázis és a betét közötti nedvesség felhalmozódása, a lefolyócsúszda felületének duzzanata és a fürdő élettartamának lerövidítése.

Előnyös, ha egy akrilbélés beépítését a fürdőszobába szakembereknek bízzák. Az akrilbélés átlagos beszerzési ára kb. 4-6 ezer rubel. a további munkától függően. Az inzertetelepítés önmagában csak egyharmadával csökkenti ezt az összeget, ami növeli a többletköltségek kockázatát a nem megfelelő telepítés következményei miatt.

Mi a jobb - akril bélés, ömlesztett akril vagy festés

A fürdőszoba javítását sokan úgy tekintik, mint a lakások felújításának legnehezebb szakaszai. Itt és az elektromos és vízvezeték-szerelési munkák, a vízszigetelés, a burkolólemezek és természetesen a főelem - a fürdő telepítése. És mivel a maximális munkaerő a fürdőszobai javításra fordított, nem meglepő, hogy az idő múlásával történő megváltoztatásának vagy visszaváltásának szüksége sok negatív érzést okoz. Különösen a fürdő cseréjével kapcsolatban, ami szinte mindig további problémákat okoz a fal- és padlólapok, az új vízvezetékek és hasonlók szétszerelésében. Szerencsére a modern építési technológiák lehetővé teszik ezt a kellemetlen folyamatot, és helyreállítják a régi sárgított fürdőt, sőt, "új életet lélegeznek bele".

Három fő módja van a fürdő helyreállítására: festés, restaurálás tömeges akril használatával és installálás a fürdő akril bélésébe. Többet is megtudunk ezekről a módszerekről ebben a cikkben.

Akril bélés vagy mosófürdő

 • Tömeges akril vagy akril bélés
 • A technika előnyei és hátrányai

Nehéz választás mindenkinek

Mielőtt bárki, akivel szembenézni kell a fürdő kijavításának szükségességével, elkerülhetetlenül van egy nagyon nehéz és fontos választás. A javítás módjáról van szó. És leggyakrabban az alternatíva így néz ki: ömlesztett fürdő vagy akril bélés a fürdőben.

Mint általában, mindegyiknek erős támogatói és kritikusai vannak, előnyei és hátrányai, amelyet alaposan mérlegelni kell a döntés meghozatala előtt. Beszélni fogunk róluk a mai cikkünkben.

  Mi az akril bélés?

  Az akril bevonat egy vékony falú akrilfürdő, amelyet egy régi öntöttvas vagy fémfürdő tálba helyezett. Vizuálisan és funkcionálisan ez a megoldás megkülönböztethetetlen az új akril fürdőtől, minden előnyével, ugyanakkor a nehéz kádat nem kell szétszerelni és ki kell venni - a bélés alapjaként több mint egy évig tart.

  Mi az ömlesztett fürdő?

  Az ömlesztett fürdő (más néven "akril bevonat", "nagy akril", "stacryl" stb.) Egy olyan fürdőfelület emblémázására szolgáló technológia, amely felületének tökéletlenségeit maszkolja. Ezt a bevonatot közvetlenül a fémre visszük fel, amelyet előzőleg a régi zománcból tisztítottak.

  Ömlesztett fürdő vagy akril bélés: az előnyök és hátrányok

  Számos kiválasztási kritérium létezik, és ahhoz, hogy a fürdő vagy akril bélés egyetlen helyes és súlyozott választékát készítsük el, mindkét opció összehasonlító leírását egy táblázat formájában készítettük el.


 • kritérium
 • Tömeges fürdő
 • Akril bélés
 • Fő hirdetési előny
 • Ugyanaz az anyag, mint az akril fürdők felszíne, csak folyadék.
 • Ugyanaz az anyag, mint az akril fürdők gyártásában.
 • Mi tényleg?
 • Epoxi festék. A "folyékony akril" kereskedelmi névvel ellentétben önmagában nem tartalmaz akrilt.
 • Tehát van: ABC műanyag alapja, akrilbevonattal (polimetil-akrilát vagy PMMA) bevonva.
 • További promóciós előnyök
 • Nincs szükség további munkára.
 • Szükséges a leeresztés és a túlfolyás lebontása.
 • Mi tényleg?
 • Szükséges a leeresztés és a túlfolyás megszüntetése, amely a csatornacsövek részleges vagy teljes cseréjét igényelheti, ha a csövek tervezett cseréjét a szabványos feltételektől való eltérésekkel végezték.
 • Szükséges a leeresztés és a túlfolyás megszüntetése, amely a csatornacsövek részleges vagy teljes cseréjét igényelheti, ha a csövek tervezett cseréjét a szabványos feltételektől való eltérésekkel végezték. A falak díszítését a kerület mentén el kell távolítani abban az esetben, ha a befejezést korábban a tervdokumentáció megsértésével végezték.
 • Promóciós idővonal
 • Használható 24 óra múlva.
 • Használható 5-7 órán belül.
 • Mi tényleg?
 • Figyelembe véve a készítmény szárításához szükséges időt - 4-7 nap.
 • Jobb várni 24 órát.
 • Környezetbarát (mind a fürdőkád javításának módszerei higiéniás tanúsítással rendelkeznek, de különbség van)
 • A szárítási idő alatt, legalább 3-7 napig, de legfeljebb egy hónapig, a "folyékony akril" ugyanazokat az anyagokat bocsátja ki, mint az epoxi festék, fenolok és formaldehidek. A kiválasztás felülete jelentős.
 • 24 órán át ugyanazokat az anyagokat szabadítja fel, mint a tömítőanyagok és a poliuretán hab. A kiválasztás felülete kisebb - a második fürdőtest be van zárva.
 • Promóciós élet
 • 5-10 év.
 • 10-20 év.
 • Mi tényleg?
 • Az "ömlesztett fürdő" / "folyékony akril" tényleges élettartama - egy hónapról három évre - az előadóművész képesítésétől és gondos használatától függ. Általában ez nem felel meg az akril fürdők használati módjának és élettartamának.
 • Az akril bélés tényleges élettartama egy hónap és húsz év között, attól függően, hogy az előadó megfelelő képesítéssel rendelkezik-e és gondosan használják-e. Általában megfelel az akril fürdők használatának.
 • Az eredmény függősége az előadó képesítésétől - a garancia igénylésének lehetősége
 • Nagyon magas. Az epoxi festék ragasztásához tökéletesen száraz felületre van szükség. A fürdőfelület 1-3 napos szárításával érhető el. A gyakorlatban ez nem megy a magas bérköltségek miatt. A javított fürdő felületének minősége teljes mértékben a mester készségeitől függ.
 • Low. A javított felület minősége garantált, mivel az akril betét az akril fürdővel azonos anyagból készül. Az installálók hosszú edzésen mennek keresztül, de vannak hibák. Minden telepítési problémát a működés első hónapjában azonosítanak.
 • A minőségi jótállási szolgáltatás megszerzésének valószínűsége
 • Low. A fürdőfestési szolgáltatásokat - a folyékony akril bevonatokkal - magán mesterek és információs közvetítők biztosítják, akik a magán mesterek kapcsolatait átadják az ügyfeleknek. A magánmester számára általában könnyebb megígérni, hogy holnap 3-7 alkalommal fog jönni, nem pedig garanciális csere elvégzésére. Mert ezen időszak után a legtöbb ember pihen, és elfogadja a sorsukat. A gyártási hiba nagy valószínűsége miatt nem vesznek részt olyan szervezetek, amelyek értékelik hírnevüket, festékfürdőket és az úgynevezett önterülő fürdőt.
 • Magas, ha nem bonyolódsz magán mester vagy információközvetítővel.
 • Felületi tartósság
 • Alacsonyabb, mint az akril fürdők.
 • Megfelel az akril fürdők tartósságának.
 • anyagok
 • Epoxi festék. A "folyékony akril" kereskedelmi névvel ellentétben valójában nem tartalmaz akril, mint ilyen.
 • ABC műanyag alap, akril bevonattal (polimetil-akrilát vagy PMMA)
 • A javítási feltételek
 • Figyelembe véve a készítmény szárításához szükséges időt - 4-7 nap.
 • Jobb várni 24 órát.
 • Nem szabványos méretű fürdők javítása
 • igen
 • nincs
 • Promóciós ár (a hirdetési árak alacsonyabb küszöbértékét nem szabad figyelembe venni, mert ez a pénz nem elegendő még a minőségi anyagok megvásárlására, nem beszélve a fizetések fizetéséről a telepítőknek)
 • 5000-6000 rubel.
 • 3600-5500 rubel.
 • Mennyibe kerül a fürdőkád javítása?
 • 6000 + a szifon (1500-2000) rubel helyettesítésének költsége magánmesterektől. A fürdő folyadék akril javításának teljes költsége körülbelül 7,500-8,000 rubel lesz.
 • 4500 + a szifon cseréjének költsége + a fürdő és a fal összefolyásának költsége, ha a múltban a befejezést a projektdokumentációtól való eltérésekkel végezték. A fürdő akrilbéléssel történő javításának összköltsége körülbelül 7500-8000 rubel lesz.

Ömlesztett / folyékony akril, akril bélés vagy új fürdő?

Nem könnyebb, csak cserélni a fürdőt? Becsüljük. Ha a fürdőszoba falát a tervdokumentációtól való eltéréssel díszítik, akkor a dekoráció egy részét el kell távolítani, majd helyre kell állítani, akárcsak akril bélés telepítésével.

Ha a csatornacsatornák szabálytalanul változnak, akkor el kell távolítania és vissza kell szerelnie a lefolyócsúcsot, mint a bélés telepítésekor és a fürdő kifestésénél. A fürdő telepítésének költsége magasabb - körülbelül 5.000 rubel. A kiváló minőségű öntöttvas fürdő ára 12 000 rubel.

Mennyibe kerül egy akril fürdő a telepítéssel?

6000 + 5500 (telepítés) + 1500 (a szifon cseréje, ha a csövek a művelet során nem változtak időben) + 2000-4000 (a fürdő és a fal összefolyásának befejezése, a komplexitás függvényében).

Összesen 15000-19000 rubel.

Mennyibe kerül egy öntöttvas fürdő beépítéssel?

Az öntöttvas fürdő cseréje 12000 + 5500 (telepítés) + 1500 (szifoncsere, ha a csöveket üzemeléskor rossz idő alatt megváltoztatták) + 2000-4000 (a fürdő és a fal összefolyásának befejezése, a komplexitás függvényében).

Összesen: 19000-23000 rubel.

 • A fürdő cseréjének költsége jelentősen megnőhet, ha a csere előtt a fürdőszobában csempével díszített képernyőt szereltek fel. Ebben az esetben további 5-7000 rubel kerül hozzá a fürdő cseréjéhez. Akrilbélés vagy festékfürdők telepítéséhez nincs szükség a kád alatt levő szétszerelésre, ezt mentheti.

  Ahogy láthatja, a folyékony / folyékony akril, akril bélés vagy új fürdő kiválasztása nem csak a javítás minőségét, hanem a költségvetést is, amelyet készen áll rá. Természetesen az új fürdő jelentősen drágább.

  Tömeges akril vagy akril bélés: összefoglaló

  Végül, ha összefoglalja a két technológia előnyeit és hátrányait, akkor a legtöbb esetben egy tömb akril vagy akril bélést választhat a fürdőben, egyetlen kritérium alapján - a javítás költségei alapján. Az ömlesztett fürdő lehetővé teszi, hogy mentse az anyagokat, és ne érintse meg a fürdő elemeit (csempe a széleken, a képernyőn stb.). Ehhez mérgező füstöket kell fizetni, a vízzel kapcsolatos eljárások teljes visszautasítását egy hétig és az új bevonat nagyon tetszőleges élettartamát.

  Az akril burkolat a fürdőszobában, figyelembe véve az összes vízvezeték- és díszítő munkát, némileg drágább, de ugyanakkor érzékelhetően biztonságosabb és tartósabb. Ezenkívül másnap használhatja a fürdőszobát, ami azt jelenti, hogy a javítás minimális gyakorlati kényelmetlenséget okoz.

  Felhívjuk figyelmét, hogy az ömlesztett fürdő és az akril bélés rövid összehasonlító elemzése tulajdonképpen a technológia összes kereskedelmi nevét érinti. Mindez akkor is releváns, ha például akrilbevonatot vagy stacryl / liquid acryl-t választ, különféle nevekkel.

  Milyen fürdőjavítási technológiát használunk?

  Több mint 15 éve munkánk során kipróbáltuk a különböző technikákat a fürdők javítására, beleértve az akril bélést és a töltőfürdőket. Semmi esetre sem nyújtunk Önnek egy vagy másik lehetőséget, mindegyikük előnyeit és hátrányait a bíróságon hagyva, de a tapasztalataink szerint ez határozta meg a választást az akrilbélések javára. És ez a fajta fürdőjavítás, amit ma kínálunk ügyfeleinknek.

  Vagy talán jobb a fürdő megváltoztatása? Tudjon meg többet arról, mennyibe kerül, milyen előnyei és hátrányai vannak az egyes megoldásoknak, és kiszámítja a javítás / csere költségét az adott esetben: Változás vagy javítás? Öntöttvas, acél vagy akril kád? Három módszer a fürdő kijavítására Miért költik a kád javítását vagy cseréjét? Miért mi?

  A víztelenítő akril béléscsere költségeinek megrendelésekor

 • legfeljebb

  Mi a megbízhatóbb bélés a fürdőben vagy az ömlesztett akrilban (cm)?

  Nem tudok választani - beilleszteni vagy ömlesztve. Otthon van egy kutya, amelyet mosogatok a fürdőszobában, attól tartok, hirtelen megkarcolom. Így - mekkora biztonságú a mechanikai sérülés, és olyan meleg zuhanyozni akarok, amely jobban ellenáll a magas hőmérsékletnek? Hálás lennék, ha válaszolnék a fürdő helyreállítására, valamint a szakterületen dolgozó szakemberekre.

  Minden ellenáll a magas hőmérsékletnek, de ha van kutyája, akkor semmilyen esetben sem tehet akrilbélést.

  Először is: porózus szerkezete van és szörnyen elnyeli a szennyeződéseket. Még a rendes por. Ahhoz, hogy fehéren tartsa, még anélkül, hogy a fürdőt rendeltetési célra használná, naponta mosni kell, és mosás után, különösen a kutya, és különösen a séta után, szó szerint mindenféle eszközzel át kell mosni.

  Másodszor: Az akril bélés általában nem szorosan érintkezik a kád aljával, és ha ilyen fürdőben állsz, akkor ugyanaz az érzés, ha csak egy medencét helyezsz a fürdőbe, és felkelsz. Ez elég törékeny.

  Harmadszor: a kutya megkarcolja az egész bélést. És akkor ezek a repedések még aktívan pattog a piszok. Ennek eredményeképpen nagyon gyorsan elveszíti a tompás megjelenést.

  Ezért azt tanácsolom Önnek, hogy öntsön (és pontosan nagy, és nem zománc bevonat), mert A zománcot nagyon vékony réteggel kell bevinni, és szó szerint egy év elteltével megszilárdul és sárga. Az ömlesztett akril lefektet egy vastag réteget, különösen a fürdő alján.

  De van egy mínusz a töltőfürdőben: az akrilen a "zsíros" réteg, amelyet egy férfi és egy kutya testéből mosnak, jól megőrzi és a szennyeződés jól illeszkedik hozzá. Ezért a kutya mosása után nemcsak a fürdést kell mosni, hanem mosogatószeres mosogatószerekkel is mosni, és nem csak másnak, hanem hatékonyan lemosni a zsírt. És mégis, meg kell vásárolnod egy szőnyeget és rá kell tenned egy kutyát, hogy a kutya ne karcolja meg a fürdőt. Bár az alsó réteg nagyon vastag lesz, de a rendszeres karcolás miatt mégis használhatatlanná válik. Ha követed ezeket a kis trükköket, a fürdőed sokáig örülni fog neked)

  Liner vagy töltőfürdő: a technológiai és technikai jellemzők összehasonlítása

  Az új fürdő telepítésének kérdése nem lett volna nehéz, ha nem sok problémát vetne fel vele. Végtére is, nem csak egy új termékre és annak szállítására fordítanak, hanem egy régi vízvezeték-termék bontásáról és egy újabb telepítéséről.

  Ezért egyes felhasználók számára a régi fürdő helyreállítása a legkedvezőbb árú megoldás. Továbbra is csak azt kell meghatároznia, hogy a bélést vagy a töltőfürdőt a frissítéshez használják-e.

  Minden a "fürdő" módszerrel történő helyreállításról szól,

  Az ömlesztett akrilfürdő a legalkalmasabb módja annak, hogy gyorsan és sérülés nélkül frissítse a régi fürdőt.

  De még ez a modern technológia hátrányai is vannak. Mi a módszer előnyei és hátrányai?

  Érvek az akril javára

  Az acryl egy viszonylag új anyag, amelyet először a múlt század 90-es években használt a finn gyártóknak köszönhetően. Használata lehetővé teszi egy tökéletesen sima felület létrehozását, nagyon sima, pórusok és csíkok nélkül. A pozitív tulajdonságok, amelyek megkülönböztetik az akril helyét a helyreállítástól (pl. Epoxi zománcból), az alábbiak:

  • tartós, 15 éves teljesítményig tart;
  • a kompetensen kivitelezett munkák feltételei mellett a festék lefedi a felszínt, minden repedést és érdességet kitöltve teljesen egyenletes réteget teremt;
  • Még egy nem-professzionális alkalmazható folyékony akril is, bár a bosszantó hibák elkerülése érdekében ismernie kell az árnyalatokat;
  • a zománchoz képest, amely legfeljebb 7 napig szárít, az akril szárítása körülbelül 3 napig tart;
  • az ömlesztett fürdő módszere öntöttvasból, acélból, műanyagból, bármilyen méretben és konfigurációban használható.

  Az ömlesztett akril jó tapadást mutat. Ez a tulajdonság különösen fontos, ha a ház jó minőségű fürdő, de elveszítette a megjelenését.

  A töltőfürdő hátrányai

  A fürdő akril bevonásával kellemetlenség lehet. Például a füst és a por által feltöltött fürdőház polírozása és az egyes mesterek feldolgozásához felhasznált oldószer erős szaga van. Ezért a munka idején jobb, ha olyan gyermekeket és családtagokat küldünk, akik hajlamosak allergiás reakcióra a barátokkal vagy rokonokkal szemben.

  A helyreállítás elvégzéséhez nagyon óvatosnak kell lenned. Bár az akril használata egyszerűbb, mint a zománc, de a tapasztalt mestereknek néha bajuk van: az oldal melletti csempe piszkos lehet, és a fürdő felületén egyenetlen lehet.

  Egy másik probléma, ami akkor jelentkezhet, amikor a fürdőt akrilokkal kezelik, az alkalmazás előtt rossz minőségű felületkezelés. Ennek eredményeképpen két homogén vagy eltérő anyag kötése rosszul megy végbe, és a bevonat kezd duzzadni, sárga színűvé válik, repedéseket, zsebeket képez.

  A sérült rétegek alatt víz jut, ami rontja a fürdőszobai egészségügyi állapotot, mert ilyen távoli helyeken baktériumok és gombák fejlődnek.

  Helyreállítás folyadék akrilnal

  A kád felújítását folyékony akrilnal még egy nem szakember is elvégezheti. Ugyanúgy, mint bármely más munkához, titkai és árnyalatai nem nélkülözhetők, ami segít elkerülni a bosszantó hibákat.

  Alapvető előkészítő munka

  Szellőzést kell biztosítani a por és az erős szag elterjedésének megakadályozására. A munkához szerszámokra lesz szükség, így jobb előkészíteni:

  • komponensek folyékony akril előállításához;
  • vízálló 1 csiszolópapír;
  • csavarhúzó, fogó, fogó;
  • fúró vagy csiszológép, hajszárító;
  • kesztyű és légzőkészülék;
  • gitt kést, gitt.

  Önmagában a folyékony akril kevéssé szaga, de a felület tisztítására és zsírtalanítására szolgáló eszközök képesek agresszív illékony anyagokat kibocsátani. Ezért jobb, ha megvédi magát és légzőkészüléket használ a munkavégzés során.

  Az akril alkalmazására való felkészülés magában foglalja a helyiség alapos tisztítását. Minden tárgyat ki kell venni a fürdőszobából, mossa azokat a felületeket, ahonnan valami a fürdőbe önthet. A króm csapok és zuhanyfejek védelme érdekében a káros füstök hatásait eltávolítják és kivonják a helyiségből. A mosógépet óvatosan celofánnal csomagolják.

  A fürdő tisztítása és a fény kiürítése

  Új bevonat alkalmazása előtt fel kell készíteni a felületet. Tisztítja a "Pemolyuks" vagy más aktív detergens segítségével. Használhat oxálsavat, ha légzésvédővel rendelkezik. A szuszpenzió elkészítésével dörzsölte a falakat, és 15 percig hagyja, majd mossa le, töltse fel a fürdőt vízzel. 20 perc múlva lemegy.

  Az öntöttvas fürdő felső rétegen alkalmazzunk egy darálót és speciális szilícium-karbid lemezeket. Használhat egy elektromos fúrógépet is, melyet egy kötözőkefével használnak. Az akrilfürdőben a falakat sima és egyenletes matt felületre tisztítják. Ha a kád ón, akkor távolítsa el a rozsdásodat, és próbáljon meg nem törölni az anyagot.

  A csiszoló megmunkáláshoz az 1. számú csiszolópapírt kell használni. A durva szemcsés anyag olyan mikrotömböket készíthet, amelyekbe a festék nehezen behatolható, és lerakódásgátlót képeznek.

  A csiszolóanyag feldolgozása az akril tapadásának és tapadásának javítása érdekében történik. A mély repedésekkel és forgácsokkal rendelkező területeket festés előtt helyezzük el.

  A felületi előkészítés minőségét zseblámpával vezérelheti - egy régi, fényes bevonattal nem szabad káprázni. Kiemelve őket, ellenőrizze az összes centimétert centiméterrel. Megtarthatja a köröm felületét - nem szabad csúsztatni és el kell érnie.

  Felületi zsírtalanítás a festés előtt

  A fürdőből porszívóval kell összegyűjteni a port, és alaposan zsírtalanítani kell a savas alapanyagokkal (pl. "Sanox" és "Adrilan") készült termékekkel. Alkalmazzuk őket egy új ecsettel vagy háztartási szivacsral, próbálva megmenteni egyetlen helyet sem. Ammóniát használnak a lefolyó és a túlfolyás körül.

  A zsírtalanítás nagyon fontos a sikeres munkavégzéshez, mert a maradék zsír a felülethez nem tapad. Idővel ezeken a helyeken kezdődik az akril réteg hámlása.

  A savas anyaggal lefedett fürdőt körülbelül másfél óráig kell állni, majd vízzel tölti fel. Ezután a fürdő felületének nagyon forrónak kell lennie. Ha ez nem következik be, add hozzá egy másik fél üveg anyagot a vízhez. Amikor a fürdőben lévő víz lehűl, leeresztik. Annak érdekében, hogy a kezét ne agresszív megoldássá ne nedvesítse, a parafát egy lánc vagy egy kötött horgászzsinór segítségével húzza ki.

  Vannak speciális eszközök a felület zsírtalanítására, amelyet a folyékony akrilgyártók gyártanak. Használatuk egyszerűbb és nem igényel sok időt és energiát.

  A zsírtalanítás minőségét egy vízáramlással ellenőrizheti, amely egyenletes rétegben áramlik, és nem cseppben gyűjthető össze. A tisztaságot oldószeres ruhával lehet ellenőrizni - ha alaposan megdörzsölte a felületet, akkor tiszta marad, ami azt jelenti, hogy a tisztítás sikeres volt.

  Most el kell távolítanod a lefolyót és a túlcsordulást, és el kell végezned az alatta rejtett területek feldolgozását. Ha nem lehet eltávolítani őket, a túlcsordulás maszkoló szalaggal van burkolva - ez megvédi a festéket a belsejéből. A műanyag csésze a leeresztőhálóra ragasztva, egészségügyi tömítőanyag segítségével.

  Alkatrészek előkészítése alkalmazásra

  Az ömlesztett akril kiválasztása kívánatos az elv szerint: minél drágább, annál jobb. A frissített kádat legalább 15 évig kell működtetni, így nem szabad kipróbálni - a rossz minőségű anyagok meg tudják szüntetni az összes töltött erőfeszítést. A legismertebb márkák közül az "EcoVannu", a "YarLi" és a legnépszerűbb a Stacril és a Plastall.

  A festett fürdőnek a vízcseppekből való védelme érdekében, amely kondenzátum formájában összegyűjthető, a csapot műanyag zacskóval csomagolják. A padlózat burkolólapja festéktől védett, cellofánnal vagy újsággal terjesztve a fürdő peremén.

  Az oldalfal közelében lévő fal maszkoló szalaggal van lezárva. A folyékony akril kényelmes munkavégzése érdekében szükséges, hogy a helyiség hőmérséklete 24-26 ° C legyen. Ezt megelőzően az anyagokat be kell vezetni a helyiségbe, és legalább 24 órán keresztül meg kell őrizni, hogy hőmérsékletük megegyezzen a környezeti hőmérsékletével.

  A munkadarab elkészítése a következő: egy keményítőt öntünk a vödörbe az alapanyaggal és körülbelül 10-12 percig fagott spatulával keverve. Ebben az esetben nem megfelelő a fúvókák, például a keverő alkalmazása. Külön figyelmet kell fordítani a tartály falaira és aljára. Mielőtt az alapot keverjük, távolítsuk el a lapokból a spatulával, és engedjük lefolyni. Nagyon pontosan be kell tartani a gyártó által meghatározott arányokat.

  Annak érdekében, hogy a festék jól kevert legyen, vízfürdőben szobahőmérsékletre állítható, de nem túlmelegítve, mivel a túl meleg akril folyadékká válhat. Ez túlságosan vékony festékréteg képződéséhez, a bevonat területek sárgulásához és hámozásához vezet. A keveréket fedővel lefedjük, és aktiváljuk a keményítő tulajdonságait 15 percig.

  Hogyan alkalmazzunk akrilt a fürdőbe?

  Mielőtt a folyadék akrilát a fürdő leeresztése alatt felvetné kb. Fél liter kapacitást - ez feleslegessé teszi a festéket. Az anyagot ismét öt percig keverjük. Alkalmazásnál használjon tiszta, fél literes műanyag poharat.

  Tegye a keveréket a fürdő oldalára, a legtávolabbi saroktól kezdve. A lassan leeresztő festék lefedi az egész felületet, és alulról gyűjti össze, ahol akár 5 milliméter réteg is lehet. Az akril egyenletes eloszlása ​​fémspatulával. A cikcak mozgások alját töltik.

  A rajz vége felé a szerkezet kiegyenlített. Az eredmény felméréséhez vigye el egy zseblámpát, és ellenőrizze, hogy a teljes felület egyenletesen festett-e. Ha üregeket találunk, akkor egy spatulával a festéket alulról húzzuk le, és egy nem szakadt területre vezetünk. A munka végén a spatulával eltávolítanak nem fagyott akrilcseppeket a fürdő oldaláról.

  48 óra elteltével távolíthatja el a filmet, és telepítheti a szifont és a túlfolyást. A végső száradás egy további 48 órán belül megy végbe. Ugyanakkor lehetőség nyílik a fürdő használatára.

  Akril bélés: a specifikáció és a telepítés

  Az akril bélés 4-6 mm vastag fürdő lábak és leeresztő lyukak nélkül. A régi felett helyezkedik el, és speciális rögzítőhab segítségével rögzíthető. A bélés telepítésekor a régi fürdõ szolgál támogatóként, ezért konfigurációjának teljesen azonosnak kell lennie. A legkisebb eltérés problémákat okoz a működés során.

  Előnyei és hátrányai a telepítés

  Ennek a módszernek a fő előnyei a következők:

  • a frissített termék élettartama körülbelül 15 év;
  • nem kell megszabadulni a régi fürdőtől;
  • a bélés fényes felülete nem szennyezi a piszkot és a baktériumokat;
  • Az akril réteg kopásálló.

  Azonban a "legfontosabb" érvek egyike a szilárd öntöttvas alap megőrzésének vágya, mivel az ilyen fürdők gyakorlatilag sosem szabadulnak fel vagy szabadulnak fel, de nem olcsóak.

  Abban az esetben, ha a régi fürdőt a falba süllyesztett oldallal szerelték fel, akkor a falba vágnia kell egy hornyot, vagy ha csempeburkolatot kell elhelyezni, akkor távolítsa el a csempefödröt vagy a szomszédos csempék sorát. Természetesen vissza kell állítanod a szoba régi szép megjelenését. Ezeknek a munkáknak a elvégzésével a fürdőkád helyreállítása kevésbé jövedelmező, mint a fürdőkád töltésének módja, különösen akkor, ha bérelsz a mestereket, és nem mindent magadnak.

  Gyakran előfordul, hogy a varázsló mesterei korrigálják a bélés és a fürdő paramétereinek eltérését a hab használatával, üregekkel töltve. Ez rossz tömítést eredményez, ami a felső réteg hámlását eredményezi, repedés kialakulását.

  Az akril bélés legjelentősebb hátrányai nem megfelelő telepítésnek tulajdoníthatók, de nem az anyagnak vagy a terméknek. A problémák oka lehet az alacsony minőségű tömítőanyag alkalmazása is.