Legfontosabb > Tervezés

Fürdőszoba horog mat: 4 egyszerű ötlet kezdőknek és ászoknak

Kötött készlet a fürdőszobában

A fürdőszobák padlózatának csempe kiváló anyag: tartós, gyönyörű, könnyen tisztítható. De milyen hideg! Nyugodtan moshatsz vagy mentálisan ülsz a "trónon", ha nem viselsz papucsot, akkor nem fog működni.

A probléma megoldására kétféleképpen lehet megoldani: a "meleg padló" felhelyezése vagy a csempe lefektetése szőnyegen. Mindkét módszer többé-kevésbé költséges, de van még egy - a fürdőszobába kötni egy szőnyeget a horogból... igen, bármiből! Ugyanakkor költenek valódi fillérekért, vagy akár ingyen. Ötleteket osztom meg.

Ötlet 1 - Shaggy

Rendkívül "fegyver nélküli" lehetőség. A horog itt lesz szükség, mint, mint egy segédeszköz.

 • Old pólók, pólók, törölközők és egyéb használaton kívüli textíliák kell csíkokra vágjuk 10-12 2-2,5 cm;
 • Rács egy cella 1x1 cm-es vagy annál. Ez lehet egy építőüveg háló vagy kerti műanyag. Az alak és méret - bármilyen, attól függően, hogy mi legyen szőnyeg.

Könnyebb megtenni egy ilyen koptató szőnyeget a saját kezével akár egy ötéves gyermeket is. Minden szövetdarabot a háló alá sodródnak, a végeket kihúzzák egy horoggal az elülső oldalon, és összekapcsolják egy szabályos csomóval. Itt van:

Az első a helyszínen

Tehát cellánként, a teljes rács kitöltött. Természetesen tanácsos előre megfontolni a képet a rendelkezésre álló színes javítások alapján. Ez mind a papíron, mind a ketrecben és egy számítógépes programmal végezhető el.

Még néhány sort kell kitöltenie.

Lehet kísérletezni a méret a háló, a hossza és szélessége a szalagokat, hogy a kívánt mat sűrűsége és a „fluffiness”.

Idea 2 - hagyományos

Azoknak, akik szeretik, és tudja, hogyan kell kötni, ismerik a fonalat, szokások és egyéb bölcsességek kézimunka, horgolt, a fürdőszobai szőnyegek és a WC lesz gyerekjáték. Az egyetlen különbség az azonos szalvétától a fonal vastagsága.

Melyik fonal választani

Nagyon röviden válaszolhat: bármi. Lehet gyapjú, pamut, len, szintetikus. Az egyetlen dolog, amit előre kell gondolni, arról szól, hogy hol és hogyan használják a szőnyeget.

Ha a fő célja, hogy szolgáljon a puha és meleg ágynemű emberi lábak jön ki a fürdő, célszerű választani egy szál, amely nem szívja magába a vizet, és gyorsan szárad. Ellenkező esetben, mielőtt a penész megjelenik.

Ami a fonal "stílusát" illeti:

 • Sima és egyszálú szálak;
 • Fonal szekcionált festés színnel a fonal mentén;

Ezekből a szálakból séma nélkül köthető - a minta színátmenetet hoz létre

 • Az úgynevezett "gyom";
 • Boucle - egyenetlen vastagságú hosszúságú menet;
 • Fonal pompomokkal stb.

Nagyon kényelmes a fonalak maradványainak használata. És teljesen más típusok lehetnek. Ha a rendelkezésre álló anyag alapján gondolkodik a tervezésről, akkor exkluzív dologról van szó.

A rendes fonalat több szálra kell feltekerni, a jövő szőnyegének kívánt vastagságától függően. Ha a termék ára sokkal kisebb, mint a minőséget és a megjelenést, akkor jobb, ha a szálakat választja, színük és összetételük megválasztásával.

Van még egy speciális, vastag kötött fonal eladó csak ilyen dolgokat.

Hogyan kötött

Kötésmintákat is lehet venni, például szalvéta vagy tapadóként. Egy szokatlan alakú fonalból egyszerűen egy körbe lehet kötni.

Ovális tricolor szőnyeg akrilfonalból

Az egyes szegmensek kötésének módja, amely ezt követően ugyanazon a horgolással vagy egyszerű varrással tűvel és cérnával van összekapcsolva, itt nagyon alkalmazható.

A színes négyzetek szőnyegének képe

Röviden, ugyanaz a szalvéta, amely csak nagyobb és vastagabb. De különleges hátlapot kell adni, hogy a szőnyeg ne csússzon a csempe fölé. A szőnyegosztályon értékesítik. Ön is varrhatja a terméket egy vékony gumi matracba, vagy alkalmazzon szilikon csíkokat a hátoldalra ragasztópisztoly segítségével.

Idea 3 - vízálló

Az ötlet nem az enyém, ráadásul nem nevezhető eredetinek, de megérdemli a figyelmet. És abban áll, hogy a színes szemetet vagy az élelmiszer táskákat használják fő anyagként. A hozzájuk kapcsolódó termékek egyáltalán nem félnek a víztől, ami a mi esetünkben nagyon értékes.

Ezek közül a "pólók" között más fürdőszobai kiegészítőket is összekapcsolhatunk - ez mosogatószerek szervezője, gyermekjáték háló, törölköző kosár.

Mi a teendő:

 • Hajtsa össze a csomagokat négyszer hosszúsággal, és vágja le az alsó ragasztóvarrást;

Gyorsabb lesz, ha egyszerre 2-3 csomagot veszel.

 • Jelölje meg a kapott csíkokat kb. 4 cm széles szegmensekbe, és vágja ki egy kést vagy ollót;

A négyzetek kinyitása után műanyag gyűrűket kap

 • Hosszú "menet" eléréséhez a gyűrűk összekapcsolódnak, amint az a következő képen látható;

Az egyértelműség érdekében különböző színű szalagokat vettek fel

Hát akkor kösse össze a szokásos fonalakból, és a hűtőszekrényben megcsinálja a mintapárnát a fürdőszobában. Ezt például használhatja:

Egy négyzet alakú

Miután összekapcsolt néhány ilyen részletet, felhúzza őket, és a kapott szövetet a kerület mentén köti össze.

Idea 4 - Kötél

Egy másik lehetőség a "bábuk" számára, akik nem szívesen értik meg a komplex rendszereket, valamint a minimalizmus és az ökológiai stílus kedvelői számára. Ennek megvalósításához szüksége van egy zsinegre, kötélre, vastag kenderre vagy nylon kötélre vagy valami hasonlóra. És egy vékony szál a pántáláshoz. Például fogselyem.

 • A kerek szőnyeg megkötéséhez először egy kis gyűrűt kell létrehozni a zsineg csúcsától, és szorosan kötni kell egy működő szálhoz.

Kötőgörgő hurkok nélkül

 • Ezután néhány öltést vékony szálon kötöttek.

A központi gyűrű és a folytatás a kötés

 • A zsineg a körgyűrű körül csavarodik, és a szokásos hurokhoz kötődik hozzá egy munkasorhoz.

A léghurok egyenlő hosszúságot hoz létre a rögzítési pontok között.

 • Ezért folytatni kell, amíg a szőnyeg nem lesz a megfelelő átmérőjű méret.

Második bekapcsolás

 • Ezután a zsineget az utolsó csatlakozási ponttól 10-15 cm-re vágják, és a munka folytatódik a léghurok nélkül.
 • Folyamatosan csavarja a kört a kerület mentén, szorosan kötődik hozzá, ami tétlen.

A szegélyezéshez elég egy teljes sor, de többet lehet tenni.

Egy ilyen szőnyeg magányosnak tűnik, ezért jobb, ha több kört vagy ovális egységet, köztük miniatűreket is kötnek, mint egy pohár és egy szappan doboz.

következtetés

Néhány további ötlet kémkedhet a videóban ebben a cikkben. És a megjegyzések hozzá - büszkélkedhet a késztermékek, vagy megvitassák érdekes lehetőségeket rendezése egy fürdőszoba más olvasók.

A hatszögletű horgolt motívum padlószőnyege. Photo. rendszerek

Jó napot, kedves tűvédők és minden blogolvasó!

Kötött kényelem, amelyet otthonunkban hozunk létre, természetesen nem csak a konyha, a csarnok és a hálószoba, hanem a fürdőszoba is. És ma szeretnék szépen díszített szőnyegeket ajánlani a fürdőszobában, vagy inkább szőnyegkészleteket.

A post-peresztrojka alkalommal, amikor kezdtek megjelenni az értékesítés szokatlan korábban ismeretlen az importált áruk, a figyelem felhívása szőnyegek készletek a fürdőszobában a különböző élénk színek. Én magam is vettem egyet.

De most néha kényelmet akar teremteni a saját kezével, és még jobban, ha megkötözhetsz. Ilyen vágyak keletkeznek a tűnőkhöz is - a blogom olvasói, és néhányan még arra kértek, hogy mondjam el neked a fürdőszobában kötött ötleteket.

Természetesen számos lehetőséget kínálok, kezdjük ezeket a szőnyegeket, hatszögletű motívumokkal horgolt.

Kötött szőnyegek a fürdőszobában virágokkal

Ezek a szőnyegek öt és hat hatszögletű motívumból állnak, a tetején kötött, kötött virágokkal.

Anyagként használhatod a közepes vastagságú fonalak és a megfelelő kampó maradványait, úgy gondolom, hogy a 3-as szám jól működik.

Mindegyik motívumot egy minta szerint kötöttük, és a fonal színét sorokban változtattuk.

Azt hiszem, a rendszer egyszerű és teljesen világos: minden sorban kötött a két oszlop, két sc és 2 milliárd között típus nagymama tér (azaz kötött oszlopok alatt a levegő hurok az előző sor).

Hat sarkban növeli a 2S2N, 2VP, 2S2N léghurokban lévő ívben kötött kötések számát.

Az utolsó sorban a levegő hurkok kötött pici.

Tipp: ha a fonalat egy másik színre cseréli, akkor ne a következő sor elején, hanem a jelenlegi sor végén, azaz amikor az utolsó összekötő hurkot kötjük.

Ilyen motívumok a szőnyegek a fürdőszobában kell kapcsolódni, mint 17! Hat a két azonos padlószőnyegre a padlón és a fedélen, és öt a szőnyegre.

A kész hatszögletű motívumokat két oldalról hajtogatják, egyik sarkából a másikba haladva, egymással párhuzamosan.

Így már horgoltuk a szőnyeget.

A fürdőszobában két kerek szőnyeg lesz, és egy szőnyeg, amelybe a szélsőséges motívumokat nem varrták.

Az egyes szőnyegek középpontjának dekorációjához egy virágot varrunk:

 • a gyűrű 8 VP I kötött 8-szor 3С2Н és 1ВП közöttük;
 • a 2. sorban: * 3VP és 1BN *;
 • 3. sor: 1С1Н, 5С2Н, 1СН az előző sor léghurokja alatt, 1СБН;
 • 4. sor: 4VP, 1СБН;
 • 5. sor: 2С1Н, 5С2Н, 2СН az előző sor léghurokjaira, 1СБН;
 • 6. sor: 4VP, 1BN;
 • 7. sor: 1С1Н, 9С2Н, 1СН a levegő hurkok az előző sorban, 1СБН.

Ezzel a kötőszőnyegek a fürdőszobában elkészültek.

Kamilla készlet szőnyegek a fürdőszobában

Ebben a szettben a szőnyegeket hatszögletű motívumokkal is horgolták, csak itt a középső egy százszorszép formájában készült. Sajnos nem találtam meg ezeknek a szőnyegeknek a rendszereit, megpróbálok rövid leírást készíteni.

A gyűrű 8 VP kötött 24 oszlop egyetlen yakida fonal zöld.

Függünk egy fehér színű szálat, és összekötjük a második sort összekötő oszlopokkal.

A harmadik sorban kötött pályán százszorszép: toborozni lánc 12 levegő hurok és megköt oszlopok, kezdve a 6. hurok az alábbiak szerint: 2 oszlop két nakida 4 oszlopon egy egyszeri SC, 1 bar nélküli SC, majd összekötő egy oszlop a hurok az előző sorok (körben).

Már korábban ismertettem, hogyan kell megkötni a motívumokat százszorszépekkel, megnézheted ott és hasonló mintát.

A következő sziromnak rövidebbnek kell lennie, 11 léghurokra, így csökkentve az oszlopok számát (2С2Н, 3С1Н, 1СБН). Ez azért szükséges, hogy a hatszög egyenes oldalát képezzék.

Tehát mindössze 12 szirmot kötözünk össze, hosszan váltakozva.

Ezután át a szirmok kötött lánc levegő hurkok fonal bézs, amely összeköti polustolbikom (összekötő hurok) minden szirom. Nem tudom pontosan megmondani a hurkok pontos számát, próbálj meg egyenes vonalat hozni a háromszirmos csoportok között, nem nyújtva, és nem túl laza.

Ezután folytassa a hatszögletű motívumot kötött horgolt oszlopokkal (3 sor).

Az ilyen motívumokat össze kell kapcsolni 23.

Hexagonal motívumok összekapcsolt hurkolt fonal fehér színű úgy, hogy mat 7 motívumok a padlón szőnyeg a 6 mélyedés motívumok, és a köpenyt 10 motívumok összegyűjti a borítón.

Annak érdekében, hogy a köpenyt az üresség motívumai között kialakított, ovális alakú szálakkal töltsük fel, töltsük be kétszeres horgokkal.

A kész szőnyegeket három sorban kötik össze, olyan mintával, mint a nagymamája, fehér fonalakkal (mint a fentiekben leírtak szerint). Az utolsó sor kötődik a bézs fonalat picot.

A fürdőszobában kötött szőnyegeken kívül a papírtartóhoz is köthető.

Ugyanabból a kisebb méretű kamilla motívumokat varrunk egymás között, és picosokkal kötjük össze őket. Csatlakoztassa a fűzőt és az ütközőt alul.

Még a fürdőszobában is köthető egyszerű, kerek vagy ovális szőnyeg poliészterkötéttel, valamint szokatlan szőnyegek láb vagy bagoly formájában.

Új komfortos ötletek várnak rád. Ne hagyja ki!

Szőnyegek, a hűtőszekrényben, a fürdőszobában és a WC-ben csinálják magukat: design, diagramok, leírás

Csak néhány évtizeddel ezelőtt, szinte minden háztartásban volt bizonyos alkalmazott készségek. Anélkül, hogy képes volna varrni, kötött és hímezni, lehetetlen volt szépen öltözni, vagy vigasztalni a házat. De a modern gazdagsággal a kézművesség csak kellemes hobbies lesz, de nem túlélési mód.

Mindazonáltal a mai napig a szívünk legszebb és értékes dolgai kézzel készített dolgok. Ráadásul csak olyan dolgok tekinthetők igazán egyedinek. A nagy üzletekben bemutatott háztartási cikkek tömegtermékek, amelyek között nehéz találni egy érdekes, szokatlan dolgot. A tervezői dolgok meglehetősen drágák, és az átlagos vevő pénztárcáját is elérhetik. Itt tudjuk használni a horgolt, szálas, tűs és egyéb kézműves eszközök kezelési készségét az iskolai óraszolgálatok során. Végtére is, a törmelékanyagokból szokatlanul gyönyörű, és legfontosabb, eredeti dolgokat készíthet, amelyeket máshol nem talál.

Ebben a cikkben fogunk beszélni, hogyan készítsünk egy szokatlan fürdőszőnyeget, csak fonalat, horogot és egy kicsit saját képzelőerejét.

nyalánkság

 • Megtakarítást. Annak érdekében, hogy kötött egy fürdőkád közepes méretű, akkor nem kell több, mint két pelyhes fonal. Még ha a legdrágább fonalat is választja, a végén egy házi szőnyeg nem fog többet költeni, mint a megvásárolt.
 • Egyediségét. Ha már tapasztalt kötő vagy, akkor fürdőköpenyt köthetsz nélkül, és senki más nem talál ilyen terméket. De még pontosan a kötés mintáját követve, létrehozhat egy eredeti dolgot, mert meg kell választania az anyagot és a színtartományt.
 • Kellemes időtöltés. Sok tűköpeny kötés egyfajta anti-stressz terápia. Miután napi egy vagy két órát töltött horgolással és fonalral, pihenhet, gondolatait rendbe hozhatja, és elfelejtheti az elmúlt nap aggodalmát. Míg a kötés, néhány szeret zenét, hangoskönyveket vagy filmeket nézni.

ellenérvek

Időigényes Válasszon és vásároljon kész fürdőszőnyeget néhány perc alatt a boltban. Egy szőnyeg létrehozása saját kezével több mint egy órát vesz igénybe. Természetesen mindez a tűszőke tapasztalatától függ. Átlagosan két vagy három estén horgolhatsz szőnyegen.

Nehézségek az anyagválasztással. Nehéz megjósolni, hogy ez a fonal hogyan viselkedik állandó kapcsolatban a vízzel. Mivel egy szőnyeget nem egyszer használunk, az anyag megválasztását felelősségteljesen kell meghozni. A boltban konzultáljon az eladóval - segít kiválasztani egy olyan fonalat, amelyet jól tolerálnak a gyakori nedvesítés és a rendszeres mosás.

 • Szilárd fonal szőnyeg. Azok, akik most kezdik megismerni a horogot, a legjobb, ha elkezdenék ezt a lehetőséget. A legegyszerűbb módja a körkötés, melynek tervét bármelyik magazinban vagy egy speciális weboldalon találhatja meg. Körben a szőnyeg nagyon könnyű és gyorsan kötött, plusz mindig megállhat, ha a termék eléri a kívánt mérett.
 • A motívumhoz kapcsolódó szőnyeg. Ez a lehetőség felkéri a tapasztalt knitters, akik már elsajátította a különböző típusú horgolt. A néhány fonalból álló, különböző színű pelyhek közül megkötözhető egy motley, mintás szőnyeg. Több időt vesz igénybe, de az eredmény megéri.
 • Polietilén szőnyeg. A modern tollasok megtanulják, hogy a műanyag zacskókból különböző dolgokat kötöttek - zacskók, ékszerek és kiegészítők az otthoni használatra. Ehhez használjon különböző színű, csíkokra vágott és összekapcsolt zsákokat. Az ilyen anyagból kötött fürdőmedence nem csúszik és deformálódik, ha vízzel van kitéve.

Miért jobb a horgolás?

Természetesen kötött kötözőszőnyeg kötőtűvel vagy kötőgép használatával. Az utóbbi azonban egyáltalán nem, és a kötés meglehetősen nehéz feladat. Vannak olyan termékek, amelyek jobban kötöttek. Rendszerint ezek ruhák - sapkák, zoknik, ujjatlan kesztyűk, pulóverek. A kötéstechnika nehezebb, így nem mindenki tud mesterkedni más mintán, kivéve egy egyszerű gumiszalagot.

A horgolás sokkal gyorsabb és könnyebb. Egy kis gyakorlat, egy horog segítségével megismerheti, hogyan lehet összetett mintákat létrehozni. Ezenkívül a horgolás több "műanyag", hiszen ebben a technikában lehetőség nyílik arra, hogy bármilyen formát alakítson ki.

Anyagkiválasztás

Szóval, átnézted a magazinokat, vagy böngészgettem a szőttes weboldalakra, és kiválasztottam a szőnyeg megfelelő mintázatát.

Most meg kell határoznia a jövőbeli termék méretét, és ki kell számolni a szükséges számú fonalat. A kötési rendszer mellett általában azt jelzi, hogy hány gramm szálra lesz szükség.

Nem minden szál típus használható a fürdőszobában. Például a forró vízzel és a gőzzel való érintkezésből származó természetes gyapjú felkaphat. Válasszon olyan fonalat, amely nem fészkel, és nem "kúszik el" a mosásból. Ha bolyhos szőnyeget akarsz kötni, ellenőrizd, hogy vannak-e egyéni villi a fonalból, különben elterjednek az egész házban.

Tervezési ajánlások

A kötött szőnyeg jövőbeli megjelenése nem csak a választott mintáról és anyagról, hanem a fonal vastagságáról és a kampó méretéről is függ. A különböző vastagságú szálakkal megegyező mintázat különböző lesz, ezért ügyeljen arra, hogy kövesse a fonal kiválasztására vonatkozó ajánlásokat, amelyek a kötési mintához adódnak.

A vastag szálakkal és nagy horgokkal összekapcsolt nagy minták látványosak a monofonikus szőnyegeken, és a világos, finom szőnyegek számára jobb választani a szálakat és a szerszámokat vékonyabbá.

Nagyon fontos a színek kiválasztása. A szőnyegnek összhangban kell lennie a fürdőszoba belsejével. Ez duplázhatja a fürdőszoba alapszíneit, vagy éppen ellenkezőleg, egy kontrasztos elem, amely színes foltként működik.

Hogyan kötjük meg a saját kezünket?

rendszerek

A horgolt technika lehetővé teszi különböző formájú és méretű fürdőkádak készítését. A legegyszerűbbek a négyszögletes, kerek és ovális szőnyegek, amelyeket bárki köt össze, aki elsajátította a horgolás alapjait. A bonyolultabb formákhoz szükség van az alapminták ismeretére, amelyeket könnyen meg lehet tanulni. Kész kötésminták találhatók az egyik tanulás portálon a tűzés, a haszon ilyen a hálózatban van egy csomó. Régi magazinok kötési tervek, amelyek az anyukák és a nagymamák biztosan tartani, szintén hasznos lehet.

Horgolt szőnyegek a fürdőszobában: a kényelem a saját kezüket

A fürdőszobában horgolt szőnyegek elegánsak és eredetiek. A fürdőszobában horgolt, kézzel készített kötött szőnyegek nemcsak díszíthetik a szobát, hanem a dekor világos elemei is, de otthoni kényelmet is nyújthatnak a belső térben. A plusz egy ilyen termék eredete. Miután önállóan készített egy szőnyeget, pontosan garantálja az összes vendéget, hogy nincs második ilyen.

Kreativitás: hogyan kell egymáshoz kötni a szőnyeget

Régen a divatos nőknek le kellett vágniuk, varrniuk magukat, és magukra kötötték magukat, hogy gyönyörűek és eredetiek legyenek. Manapság a hímzés inkább hobbi, mint szükségszerűség. Azonban a saját kezűleg otthon készített termékek még mindig népszerűek.

A boltokban bemutatott padlószőnyegek változatosak. Azonban egy szokatlan tartozék a fürdőszoba számára saját maga készíthető. Ehhez fonalnak, horognak és fantáziának kell lennie.

A szőnyegek horgolásához szükséges összes anyagot egy boltban lehet vásárolni

A fürdőszőnyegek összekapcsolhatók:

 • Egy darab fonal. Alkalmas kezdők knitters számára.
 • Különböző motívumok. Egy ilyen termék létrehozásához több tapasztalt tűkötőnő lehet.
 • Polietilén. A modern mesterek képesek valamit megkötözni bárminek is, beleértve a többszínű szalagokat is.

Az újszülött tűszőnyegeknél a legegyszerűbb mód a horgolás. Nem annyira bonyolult a technika, és nem olyan fáradságos, mint a beszéd módszere. A horgolt módszer kiválasztásával gyorsan és egyszerűen bármilyen alakú szőnyeget készíthet.

Kötött horgolt szőnyeg: a fő szakaszok

Az első lépés az anyagválasztás. Nagyon fontos, hogy ne tévedj ebben a stádiumban, mert nem minden fajta szál használható a fürdőszobában. Például a melegvíz és a gőz természetes gyapjúval való érintkezése nem megengedett.

A fonalat nem szabad elönteni, adni a mosáshoz. Ha egy bolyhos szőnyeg ötletét látja, először ellenőrizze, hogy van-e benne valami villi. Ellenkező esetben a lábuk az egész lakásban terjedhet.

A termék típusa számos tényezőtől függ:

A nagyszerű mintázat gyönyörű a sima szőnyegen. Ha nyitott szőnyegeket tervez, akkor válasszon egy szálat és egy vékonyabb kampót. A leírás és a diagramok megtalálhatók a régi magazinokban és az interneten.

A szőnyeg horgolását megelőzően célszerű egy master-osztályú képzési videót nézni.

Miután eldöntött egy anyagot, meg kell csatlakoztatni egy kis vizsgálati mintát. Először is meg lehet határozni a horgok méretét, és szükség esetén csökkenteni vagy növelni a hurkok számát. Másodszor, a mintát meg lehet mosni és megnézni, hogy a szőnyeg mosás után hogyan fog kinézni. Ha nem terjed ki, nem veszíti el vonzerejét, akkor itt az ideje, hogy a fő munkához jusson.

Az első szakaszban szerezze be a szükséges számú léghurok számát. Aztán mindent megtesz a választott kötési mintának megfelelően.

Ne légy ideges, ha valami nem működik. Az első alkalommal nem kapott telek bátran feloldódott és fel van kötve. Ne feledje, a kötés nem siet. Még a legtapasztaltabb férfiak is néha korrigálják a munkát. Ezért érdemes pihentetni és örömet szerezni magának a folyamatnak.

Hogyan kösse össze a bagolyszőnyeget a toaletthoroghoz: diagram és leírás

Kötött baglyok vált népszerűvé. Nem lehet meglepni senki, akinek fényes gyerek kalapja van a madár alakjában. A jelenlegi mesterek úgy döntöttek, hogy díszítik a fürdőszobát, így az owl, vagy inkább a kötött szőnyegek találják helyüket.

Alapvetően vegyen egy olyan mintát, amely az összes "needlewomen" nevű "ananász" -nak nevezhető. Egy egész kötött családi lakhat a fürdőszobában: egy bagoly alakú szőnyeg kerül a WC-re (ez lesz a köpeny), a másik két bagoly - a padlón. A bagoly testének gyártásához 18 léghurok és 3 emelő hurkot kell tárcsázni. Az ábrán kétféle fonal színben különbözik.

A selyemszőnyeg javítja a wc esztétikai tulajdonságait

Mindegyik owl szem külön illeszkedik. Tárcsázzon 6 léghurokat, és csatlakoztassa egy gyűrűt. Ezután kösd össze, amint azt a rendszer mutatja. A bagoly szemei ​​össze vannak kötve, majd a munka a fején kezdődik. Csíkos fekete fonalat kötött. Először nyerjen 4 hurkot. Meg kell kötni 7 dupla horgolt a negyedik hurok a horog.

A következő szakasz - lábak. A szál a testhez van kötve, a négyszeres oszlopok nélkül össze van kötözve, és két domború, domború oszlop nélkül két sorba kötött a testbe.

Kész szőnyeg meleg vízben öblítve. A terméket csak vízszintes helyzetben szárítjuk. Tehát a fonal szőrös, és a hurkok kiegyenesednek. Így egyes hiányosságok nem lesznek ilyen feltűnőek.

Az eredeti fürdőszoba szőnyeg készen áll! Továbbá, egy kötött bagoly is egy nagy ügyben egy ciszterna.

Fürdőszobai szőnyegek: szintetikus anyagokból készült lehetőségek

Ha csúszásmentes fürdőszőnyegről beszélünk, persze, a kötött opciók nem fognak működni.

Ha a nem természetes anyagokból készült szőnyegeket választja, akkor illeszkedjen a következő modellekhez:

A szintetikus fürdőszobai szőnyegek széles választékát különbözteti meg a szín, a forma és a méret.

Az akril szőnyegek azért népszerűek, mert gyorsan száradnak, antibakteriális impregnálással és olcsóak. A szőnyeg hátsó része gumi vagy szilikon, így a tartozék nem csúszik a padlón vagy a fürdőszoba alján. A polipropilénből készült szőnyegek számos hasonló tulajdonsággal rendelkeznek az akrilnal, de a keresletük nem olyan magas, mert nehézségekbe ütközik az anyag díszítése.

Ha a padlóburkolatot csempével borítják, akkor jobb, ha nem találunk akril és polipropilén szőnyegeket a burkolat számára. Ezek a típusú szőnyegek jobban megfelelnek a csúszásnak, mint mások.

Mielőtt megvásárolna egy akril szőnyeget - húzza le kézzel a bolyhokat. A rossz minőségű termék nyomokat hagy maga után. Egy ilyen szőnyeg elönti és gyorsan elveszíti vonzó megjelenését.

A mikroszálas olyan anyag, amely határozottan a háziasszony mindennapi életébe tartozik, mert minden házi szivacs és rongy készült benne. Nagyon tartós, nehezen deformálódik. A mínuszokból bizonytalan a hőmérséklet hatása.

A mikroszálas fürdőszőnyeg kiválasztása során bizonyos működési szabályokat kell követni. Egy ilyen szőnyeget nem szárítanak az akkumulátoron, és nem hagyják a nap közvetlen sugarai alatt. Nem ajánlott mikroszálas szőnyeg használata fűtött padlóval ellátott szobában.

Hogyan kötjük fel egy horgolt fürdő matét (videó)

A fürdőszobai szőnyegek száma számtalan: világos, eredeti, szintetikus vagy természetes anyagokból készült. Milyen szőnyeg érdemes a szobát? Mindez a helyiség tulajdonosának preferenciáitól és a termék működési feltételeitől függ.

Horgolt padlószőnyegek a fürdőszobában: hogyan kell megkötni a saját kezét, süteményeket a WC-ben, megkötözni egy baglyot és egy fényképet a polipropilénről

A fürdőszobában horgolt szőnyegek elegánsak és eredetiek. A fürdőszobában horgolt, kézzel készített kötött szőnyegek nemcsak díszíthetik a szobát, hanem a dekor világos elemei is, de otthoni kényelmet is nyújthatnak a belső térben. A plusz egy ilyen termék eredete. Miután önállóan készített egy szőnyeget, pontosan garantálja az összes vendéget, hogy nincs második ilyen.

Tartalom:

Kreativitás: hogyan kell egymáshoz kötni a szőnyeget

Régen a divatos nőknek le kellett vágniuk, varrniuk magukat, és magukra kötötték magukat, hogy gyönyörűek és eredetiek legyenek. Manapság a hímzés inkább hobbi, mint szükségszerűség. Azonban a saját kezűleg otthon készített termékek még mindig népszerűek.

A boltokban bemutatott padlószőnyegek változatosak. Azonban egy szokatlan tartozék a fürdőszoba számára saját maga készíthető. Ehhez fonalnak, horognak és fantáziának kell lennie.

A fürdőszőnyegek összekapcsolhatók:

 • Egy darab fonal. Alkalmas kezdők knitters számára.
 • Különböző motívumok. Egy ilyen termék létrehozásához több tapasztalt tűkötőnő lehet.
 • Polietilén. A modern mesterek képesek valamit megkötözni bárminek is, beleértve a többszínű szalagokat is.

Az újszülött tűszőnyegeknél a legegyszerűbb mód a horgolás. Nem annyira bonyolult a technika, és nem olyan fáradságos, mint a beszéd módszere. A horgolt módszer kiválasztásával gyorsan és egyszerűen bármilyen alakú szőnyeget készíthet.

Kötött horgolt szőnyeg: a fő szakaszok

Az első lépés az anyagválasztás. Nagyon fontos, hogy ne tévedj ebben a stádiumban, mert nem minden fajta szál használható a fürdőszobában. Például a melegvíz és a gőz természetes gyapjúval való érintkezése nem megengedett.

A fonalat nem szabad elönteni, adni a mosáshoz. Ha egy bolyhos szőnyeg ötletét látja, először ellenőrizze, hogy van-e benne valami villi. Ellenkező esetben a lábuk az egész lakásban terjedhet.

A termék típusa számos tényezőtől függ:

A nagyszerű mintázat gyönyörű a sima szőnyegen. Ha nyitott szőnyegeket tervez, akkor válasszon egy szálat és egy vékonyabb kampót. A leírás és a diagramok megtalálhatók a régi magazinokban és az interneten.

Miután eldöntött egy anyagot, meg kell csatlakoztatni egy kis vizsgálati mintát. Először is meg lehet határozni a horgok méretét, és szükség esetén csökkenteni vagy növelni a hurkok számát. Másodszor, a mintát meg lehet mosni és megnézni, hogy a szőnyeg mosás után hogyan fog kinézni. Ha nem terjed ki, nem veszíti el vonzerejét, akkor itt az ideje, hogy a fő munkához jusson.

Az első szakaszban szerezze be a szükséges számú léghurok számát. Aztán mindent megtesz a választott kötési mintának megfelelően.

Ne légy ideges, ha valami nem működik. Az első alkalommal nem kapott telek bátran feloldódott és fel van kötve. Ne feledje, a kötés nem siet. Még a legtapasztaltabb férfiak is néha korrigálják a munkát. Ezért érdemes pihentetni és örömet szerezni magának a folyamatnak.

Hogyan kösse össze a bagolyszőnyeget a toaletthoroghoz: diagram és leírás

Kötött baglyok vált népszerűvé. Nem lehet meglepni senki, akinek fényes gyerek kalapja van a madár alakjában. A jelenlegi mesterek úgy döntöttek, hogy díszítik a fürdőszobát, így az owl, vagy inkább a kötött szőnyegek találják helyüket.

Alapvetően vegyen egy olyan mintát, amely az összes "needlewomen" nevű "ananász" -nak nevezhető. Egy egész kötött családi lakhat a fürdőszobában: egy bagoly alakú szőnyeg kerül a WC-re (ez lesz a köpeny), a másik két bagoly - a padlón. A bagoly testének gyártásához 18 léghurok és 3 emelő hurkot kell tárcsázni. Az ábrán kétféle fonal színben különbözik.

Mindegyik owl szem külön illeszkedik. Tárcsázzon 6 léghurokat, és csatlakoztassa egy gyűrűt. Ezután kösd össze, amint azt a rendszer mutatja. A bagoly szemei ​​össze vannak kötve, majd a munka a fején kezdődik. Csíkos fekete fonalat kötött. Először nyerjen 4 hurkot. Meg kell kötni 7 dupla horgolt a negyedik hurok a horog.

A következő szakasz - lábak. A szál a testhez van kötve, a négyszeres oszlopok nélkül össze van kötözve, és két domború, domború oszlop nélkül két sorba kötött a testbe.

Kész szőnyeg meleg vízben öblítve. A terméket csak vízszintes helyzetben szárítjuk. Tehát a fonal szőrös, és a hurkok kiegyenesednek. Így egyes hiányosságok nem lesznek ilyen feltűnőek.

Az eredeti fürdőszoba szőnyeg készen áll! Továbbá, egy kötött bagoly is egy nagy ügyben egy ciszterna.

Fürdőszobai szőnyegek: szintetikus anyagokból készült lehetőségek

Ha csúszásmentes fürdőszőnyegről beszélünk, persze, a kötött opciók nem fognak működni.

Ha a nem természetes anyagokból készült szőnyegeket választja, akkor illeszkedjen a következő modellekhez:

Az akril szőnyegek azért népszerűek, mert gyorsan száradnak, antibakteriális impregnálással és olcsóak. A szőnyeg hátsó része gumi vagy szilikon, így a tartozék nem csúszik a padlón vagy a fürdőszoba alján. A polipropilénből készült szőnyegek számos hasonló tulajdonsággal rendelkeznek az akrilnal, de a keresletük nem olyan magas, mert nehézségekbe ütközik az anyag díszítése.

Ha a padlóburkolatot csempével borítják, akkor jobb, ha nem találunk akril és polipropilén szőnyegeket a burkolat számára. Ezek a típusú szőnyegek jobban megfelelnek a csúszásnak, mint mások.

Mielőtt megvásárolna egy akril szőnyeget - húzza le kézzel a bolyhokat. A rossz minőségű termék nyomokat hagy maga után. Egy ilyen szőnyeg elönti és gyorsan elveszíti vonzó megjelenését.

A mikroszálas olyan anyag, amely határozottan a háziasszony mindennapi életébe tartozik, mert minden házi szivacs és rongy készült benne. Nagyon tartós, nehezen deformálódik. A mínuszokból bizonytalan a hőmérséklet hatása.

A mikroszálas fürdőszőnyeg kiválasztása során bizonyos működési szabályokat kell követni. Egy ilyen szőnyeget nem szárítanak az akkumulátoron, és nem hagyják a nap közvetlen sugarai alatt. Nem ajánlott mikroszálas szőnyeg használata fűtött padlóval ellátott szobában.

Hogyan kötjük fel egy horgolt fürdő matét (videó)

A fürdőszobai szőnyegek száma számtalan: világos, eredeti, szintetikus vagy természetes anyagokból készült. Milyen szőnyeg érdemes a szobát? Mindez a helyiség tulajdonosának preferenciáitól és a termék működési feltételeitől függ.

Szervezőhorog a fürdőszobában. Mester osztály

A Horgolt Szervező egy elegáns megoldás kis tárgyak tárolására. Tatsiana mester, a "Björn Lilla" blog szerzője azt javasolja, hogy egy ilyen kényelmes rendezőt csatlakoztasson a fürdőszobához. Ezt a dizájnt tetszőleges horoghoz, vagy akár a fogantyú fogantyújához rögzítheti, tökéletesen megtartja. Szeretne összekötni egy ilyen dolgot?

Tatsiana egy lépésről lépésre előkészített mesterkurzust készített a szervező horgolására, így lehetősége nyílik megismételni tapasztalatait. Ugyanakkor az ötlet szerzője nagyon részletes fényképekkel ábrázolta a leckét, így nem is kell fordításra. Ha azonban meg szeretné rajzolni egy előrendszert, vagy csak a specifikumokat, akkor használja a kötési feltételek szókincsét a mesterkurzus szöveges összetevőjének igazításához. Tehát kövesse az alábbi linket a Lilla Björn bloghoz a részletekért:

Cikk vita

Értékelheti a cikket, megoszthatja véleményét, valamint feliratkozhat a cikkhez fűzött megjegyzésekre.

Fürdőszobai készlet (horgolt)

Nos, nagyon tetszett ez a készlet. És hagyja, hogy a rendszer nem oroszul, de a knitters mindent meg fog érteni
Méret: 70x53 cm
Szükséged lesz: 510 g Diamante Colorido fonal, a kampó száma 3.5

Forrás

Kapcsolódó anyagok

Comments

Anyám - milyen szép. Itt Isten nem adott nekem ezt a képességet. A legnagyobb, amivel tudok kötni egy sálat.

 • Jelentkezzen be vagy regisztráljon a hozzászólások közzétételéhez.

WORKSHOP © 2012-2017. Minden jog fenntartva.

Figyelem! Minden munkát (fájl) információt szolgáltatnak. A felhasznált anyagok további felhasználása a végfelhasználókkal szemben fennáll. Az oldal készítői nem vállalnak felelősséget a látogatók tevékenységéért, miután letöltötték a webhelyen lévő anyagokat a számítógépére.

Típusú kötött szőnyegek a fürdőszobában egy horog, a kötés minták

Ma van egy széles választéka a kiegészítők számára a WC és a fürdőszoba. Ilyen dolgok lehetnek praktikusak a gyors felhasználás, romlás vagy sokat költeni. Gazdaságos megoldás lenne a szőnyeg önálló kötése, és nem vásárolni.

Előnyök és hátrányok

Kötött szőnyegek - egy nagyszerű lehetőség, amely a dekor elemeként szolgál majd, és fedezi a helyiség hideg, kemény padlóját. Ezek a kiegészítők a gyermekek szobájában vagy fürdőszobájában stílusosak és otthonosak a padlón. Emellett az előnye, hogy megszabadulhat a már használt dolgoktól. Régi függönyök, pólók, kötött ruhák göndör és kényelmes szőnyegek, amelyek könnyű kötni.

Mesterekkel, horoggal

Vegye figyelembe a kötött szőnyeg előnyeit:

 • Egyediségét. Az anyag, az árnyalatok és a kötésminta kiválasztásával egyedülálló dolgot hozol létre.
 • Megtakarítást. Annak érdekében, hogy a pálya közepes méretű, két szálfonalra van szüksége.
 • Kedvenc hobbi. Számos idős ember olyan időt tölt, hogy pihenjen, hallgasson zenét, hangoskönyveket vagy filmeket.

A hátrányok a következők:

 • Eltöltött idő. A boltban ez a fajta termék percben vásárolható meg. De a döntés remekmű elkészítéséhez több mint egy órát vesz igénybe. Még a tapasztalt tűvédők is 2-3 órát töltenek.
 • Nehézségek a fonal kiválasztásában. Nehéz megjósolni, hogy ez a vagy az anyag hogyan viselkedik gyakori vízzel való érintkezéskor. A termék hosszabb élettartamára az anyagot szkeptikusan kell megválasztani. Miután megkapta a konzultációt, megtudhatja, melyik lehetőség az Ön számára. A fonalnak rendszeresen mosni és magas páratartalmúnak kell lennie.

Milyen típusúak léteznek?

Egy darabból álló szőnyeg. A kezdők számára ez a lehetőség a legalkalmasabb, mivel ez a könnyű kezelési mód. A módszer egyszerű: a sebesség és a kényelem biztosítja, hogy bármilyen méretű marad.

Motívum kötött szőnyegek. Ez a lehetőség alkalmas már tapasztalt tűszőke, aki tudja, hogyan kötött különböző típusú mintákat. Kiderül, hogy motley és mintás kötött termék. Több időt vesz igénybe a kiadások, de az eredmény nem fog csalódást okozni.

Filet háló használatával. A szőnyegtáblák alapja. A műsor szokatlan használata a művek végén kérni fogja.

Vigyen fel ruhadarabot és nagy horogot. Ez egy praktikus, természetes, jó minőségű anyag. Ez a lehetőség tartósnak tekinthető. A kötél helyett a zsineg, a jutakötél használata megengedett.

Alternatívaként a régi fonal helyett egy régi takarót kell használni. Nem szükséges kivágni a terméket - új "életet" kaphat.

Műanyag zacskókból álló pályák. Furcsa, mert hangzik, de a rongyok ezen az anyagon megtanultak egy csomó tartozékot és dekorációt kötni egy lakáshoz. Jobban néz ki, ha más hangok vannak. A csomagokat csíkokra vágják és össze vannak kötve. Ebből az anyagból a termék nem csúszik, és nem alakul ki a víz expozíciójától.

Az egyszerű szőnyegek modelljei

Figyelj! A kezdők egyszerű formákat illesztenek - négyzet vagy téglalap.

Vannak ilyen termékmodellek:

 • Ezt az opciót egy ruhával vagy egy motívum együttesével lehet megkötni, ami lehetővé teszi a design meghatározását.
 • A négyszögletes szőnyeg váltakozó árnyalatú oszlopokkal kötött. Végül a termék több horgonnal van kötve, a kefék a kötéshez használt szálakból készülnek. Ebben a kiviteli alakban a melange fonalakat egyetlen színben használják. A téglalap alakú szőnyeget több színű négyzetekből kötötték, amelyeket egy tűvel varrnak. A tapasztalatlan mesterek így használják.
 • Egy horgolt kötött. Vonzó és egyéni, átlós és "létraszerű" sorrend, melynek színe megváltozik.
 • Technológia "Nagymama tér". Egyszerű négyzetek a különböző színű szálak cseréjével egyedülállóak lehetnek a szőnyegen.

Kerek alomformák:

 • Tömör szőnyeg kör alakú. Ebben a kötésben egy egyszerű körmintával a vásznon szilárdnak kell lennie. Itt két altípus van - kúpok vagy klasszikus oszlopok kötése egy horgonattal vagy anélkül. Melegen tartják.
 • Áttört. Vonzó megjelenés. Kevesebb hőt tartanak, különböznek az anyagtól, ahonnan készültek.
 • Ovális alakú. A tartozékot kiterjesztett helyiségekben használják.
Ovális szőnyeg gyártási rendszer
 1. Kötött dolgokból. A felesleges dolgokat keskeny csíkokra vágják, és egy szálhoz kapcsolódnak. Ezzel az anyaggal kötni egy szőnyeget, a kötés különböző változatait használhatja. Nem szükséges régi dolgokat használni, különböző árnyalatú kötött textíliákat vásárolhatsz, vékony csíkokra vághatod őket, és anyagként használhatod őket.
 2. Japán szőnyegek. Gyönyörű, összetett megjelenésű. De ugyanakkor a kötés őket egyszerű, mint amilyennek látszik. Ha megszünteti a kötési technikát, kiderül, hogy ez csak kötődő körök, amelyek külön sorrendben vannak összekapcsolva. Egy könnyű opciót négy kör alakú modellnek tekintünk, melyet a köpenyes oszlopok anyagával töltünk meg. Az ilyen opció még mindig kötött a következőképpen: középen egy kört kötött, majd egy láncot, amelyben japán motívum üreges körök vannak varrva, amelyek kapcsolódnak egymáshoz. Láncszál tűvel tűvel.
Japán horgolt kötött szőnyeg

A szakképzett kézművesek kifinomult technológiákat használnak, például: oszlopok, különböző minták - ananász, kúpokkal összekötve, virágokkal stb. A vászon nagyításával egyes sorok és minták kombinálhatók. Ezek a hurkolt szőnyegek hangsúlyozzák a különböző stílusok kialakítását.

Eredeti fürdőszőnyegek

A fürdőszobai kiegészítők közül az ilyen szőnyeg kulcsfontosságú design tárgy lehet. Így a készlet, amely magában foglalja az ágyneműt, a toalettre kötött munkaruhát, a "rendező" a toalettpapír alá kerül, nyereségesebb lesz, mint egy új csempe vagy többfunkciós fürdő. A szív és a kezek kiváló ajándéka szívesen fogadja barátait vagy szeretteit, házi készítésű termék vagy akár készlet formájában.

A szőnyegekhez horgolt, a legjobb anyag természetes fonal. Ha a szintetikus anyagból készült szőnyeget kötött, a szőnyeg csúszik a padlóburkolat felett. Ezért ne tegyen szőnyeget a csomagolásban a fürdőszobában - veszélyes.

Kötött készlet a WC-ben

Hogyan kötjük le a szőnyeget? Az eredeti változat a kötés - bálna. A fürdőszoba jól néz ki. Nem olyan nehéz megcsípni magát:

 • Kezdje a bálna fő részével, a testtel. Egy körbe fogjuk kötni.
 • Miután a kör olyan méretűvé válik, amire szükséged van, meg kell kötni a farkát. A szegélyek hagyományos mintákat kötöttek ananászokat.
 • Ezután kapcsolja össze a kábelköteget fél alakú, rajongó alakú jelentésekkel. Ha ezt megteszed a farok megkötése előtt, akkor a jövőben nem lesz szükség nagyméretű vászonfordításra.
 • A munka végén a szokásos módszer szerint a peremet kötötték. Külön vyvyazyvayut szem és száj.
 • Az utolsó lépés az lesz, hogy rögzítsük a szemet és a szájjal. Ha megmutatja képzeletét, akkor a bálnát a nyakra pillangó díszítheti, és a vizet fröcskölheti.
Fürdő Mat - Bálna

Nem kevésbé érdekes lehet egy bagoly alakú kötött szőnyeg. A szokatlan megjelenést kiváltja, különösen ha megkötöz egy készletet. A zsákkötés sorrendje:

 • A kötött törzs megkezdéséhez. Élvezze a hagyományos rendszert.
 • A következő lépés az aljzat megfelelő méretére pattintható.
 • A végén - hogy a szemét a kis madár. Csatlakoztasson két kört és csatlakozzon az utolsó sorban. A szemeket meg kell kötni, és ugyanakkor kötni kell a fülét a terméken.
 • Végül kombinálni kell a kapott részeket. Ez az egyszerű módja annak, hogy az omniscient bird.
Owl szőnyeg

Ha nincs vágya, vagy nincs elég ideje a saját kötött termék elkészítéséhez, akkor egyszerűen vásárolhat egy almot. Sok szín, anyag, textúrák képekkel vannak a piacon. Ha a tároló padlójához tartozékot választasz, ügyeljen néhány részletre: vastagság, ágynemű alakja, színes megoldások. A gyerekek számára szórakoztató alkalmazást is vásárolhat. Ha a kötött tartozék egyszólamú, akkor nagyobb mintázattal fog kinézni.

Kötött szőnyegek a program szerint ananász

Ha van vágya arra, hogy a design ötleteket a fürdőszobád belsejébe fordítsa, akkor nem olyan nehéz. Érdemes megpróbálni és megbizonyosodni róla. Talán ez lesz a kedvenc dolog. Ellenkező esetben, ha a gondolat még mindig nem hagy elegáns fürdőszobát, ezt a vágyat el tudja látni, ha az alomot választja és megvásárolja, vagy a boltban van. A választás a tiéd. Ne félj álmaid megvalósításában.

Milyen szőnyegeket lehet horgolt a fürdőszoba

A kézzel készített kötözőszőnyegek egy istenszerûek azok számára, akik nem dobálnak el semmit, mint például a kézmûveseket, és felesleges dolgokat találnak. A kézzel készített munkák valódi belső díszek, és mindig a tulajdonosok büszkeségének forrását jelentik.

A kötés szőnyegének akcióterve

A pályák gyártásának rendje meglehetősen egyszerű:

 • előzetes szakasz - a kiválasztott forma kiválasztása, a megfelelő minőségű anyag. Meghatározza a termék típusát (kötött, varrt, fonott), kötési sémát;
 • a fő rész - a ruhát elkészítik;
 • az utolsó lépés a szőnyeg hátlapja.

Annak érdekében, hogy a megfelelő anyagválasztékot kiszámítsa, kiszámítsa a szükséges mennyiséget, kívánatos egy kis minta társítása, amely szintén lemosható - a "tisztaság a kísérlethez".

A szőnyeg anyaga: kiválasztási szabályok és tippek

Feltételesen a fürdőszobában vannak zónák: száraz (külön WC-ként, vécécsészében egy csatlakoztatott helyiségben, függeszték vagy szekrény mellett) és nedves (a mosdókagyló közelében). Az előkészítési szakaszban meg kell határozni, hogy pontosan melyik zónát kívánja megőrizni.

A magas páratartalmú helyeken fel kell venni a szőnyegeket:

 • könnyű, mivel rendszeresen gondoskodik a dolgokról, és a nehéz termékeket nehéz kézzel mosni és lemosni, és veszélyes a mosógépbe való betöltéshez;
  könnyen tisztítható - gyors száradás és nem festés;
 • mesterséges vagy szintetikus szálakból kötött műanyag zacskók, amelyek nem esnek rothadásnak vagy a magas páratartalom gyors romlásának;
 • lényeges plusz - a papírdarabok féldarabjai "nedvesen" tapadnak a padlólapra, és nem csúsznak el;
  nem felszívja vagy áthatolja a vizet, mivel kellemetlen nedves, csúszós bevonattal állni, még egy rövid ideig is.

A száraz zónában helyezhető padló:

 • tömör szerkezet szilárd felületen;
 • Kötött gyapjúból, kötélből, kötött szalagokból;
 • szalmaszál.

A fürdőszobának minden borítója szükségszerűen csúszásmentes. Ebből a célból egy gumilapot ragaszthat a termék hátoldalán (száraz padlószőnyegekhez) vagy szilikon szalagokhoz / tapadókorongokhoz (a szőnyegekhez a zuhanycsomag közelében).

A vidéki stílusú fürdőszoba lehetőséget kínál arra, hogy díszítse a padlót különféle kötött szőnyegekkel. Olvassa el ezt a stílust a kiadványunkban.

És még néhány ötlet a fürdőszőnyegre ebben a cikkben.

Különböző ötletek

Határozottan a kézzel készített szőnyegek mindig egyedülállóak és különleges kényelmet fognak teremteni a fürdőszobában. Annak érdekében, hogy a dolog helyben legyen, és díszítse a szobát, meg kell választani a helyes lehetőséget. Az ötletek kémkedhetnek az interneten, és a szőnyeg színe ajánlott a szoba hangjának vagy a fényes kontrasztos árnyalat kiválasztásának. Elegáns dolog lehet a belső elem fő eleme.

Termelési lehetőségek

Sokféle módon lehet a vécstátot készíteni: kötött / horgolt, szövött makram, szövés. Néhány technikát a nagymamák továbbították, és néhányan a modern tűsornak találtak rá.

Egy nagyon szokatlan és kreatív módja annak, hogy a padló egy kerékre legyen. Ebben az esetben a szálat a szimmetrikus szektorok szerinti szálakkal kell fonni (a szegmensek száma a gyűrű átmérőjétől függ, és egyenként, de nem kevesebb, mint 8 darab). A díszítő vászon az alap szalagjainak összekapcsolásával jön létre, és a szálak metszéspontjából indul - a karika középpontja. További fellépés - spirálmozgás és az alapítvány létrehozása. Amikor a kör teljes területe meg van töltve, a karimán levő szálak levágásra kerülnek, és a szalag szélső sorszáma rögzítve van.

A legegyszerűbb módja annak, hogy olyan szőnyeget készítsünk, amely nem igényel speciális eszközöket és készségeket, hogy vászonhorganyzott (műanyag zsákokból, fonalból, kötélből, zsinórból, kötött sávokból).

Népszerű és gyakori szőnyegformák: kerek, négyzet vagy téglalap alakú.

Bármely mintát használhat a kötéshez. Jobb használni a népszerű minták a szalvéták. Ha a kötés élménye nem nagy, akkor egyszerű díszítés ajánlott. Ha a mintában hiba történik, akkor a padlóburkolatnak ezt a kis területét jobbra kell újítani, hogy ne rontsák el a teljes megjelenést.

Kötött kerek szőnyeg

Annak érdekében, hogy a szőnyegből szövetet kösse össze, előzetesen fel kell készíteni az anyagot: egy kötött textíliát (felesleges dolgokat lehet használni) ugyanazon csíkokra vágják, amelyek egy bizonyos szélességűek. A szalagok mérete függ a horog számától. Minél szélesebb a szalag, annál nagyobb a horognak. A csíkok csomócsomókkal vannak összekötve, és feltekercseltek.

Használhatja azt a lehetőséget, hogy szőnyeget készítsen kötött kötött szalagokból. Ennek a szőnyegnek az az előnye, hogy a csomó nem alakul ki a fonalon, a vászon könnyű, puha, csak mosható és gyorsan szárad.

 1. Az azonos szélességű, de legalább 2 cm-es csíkokat golyókra vágják és hengerelik.
 2. A szalag végén egy gyűrű alakul ki.
 3. A gyűrűt horgolt horgolt horgolt egyetlen menet. És minél szélesebb a gyűrű, annál több oszlop (nem kevesebb, mint 10).
 4. A sorok körben kötöttek. A munka csak a szálat használja, és a szalagok szépen egymásra rakódnak a sor mentén, és egyetlen horgonnal vannak összekötve.
 5. Annak érdekében, hogy sík terméket alakítson ki kör formájában, nem pedig egy tálban, az egyes körsorok lépéseit nem szimmetrikusan, hanem kis egyenletes eltolódásokkal készítik el.

Célszerű a termék sima felületre történő rendszeres időközönként történő elhelyezését annak érdekében, hogy szabályozhassuk a növelések szükségességét - többé-kevésbé.

Ovális polietilén szőnyeg

A csomagok régi és újak is használhatók. Kívánatos, hogy a zsákok ugyanolyan sűrűségűek legyenek.

Az előzetes szakasz - a fonal létrehozása. Ehhez a csomagok egymásra vannak kötve, az alját eltávolítják. A szalagokat a zsákok hosszára vágják. A fonalat szalaggyűrűk láncolatában kapjuk meg: minden további szalagot átmegy az előzően, kis kör alakul ki, amelyen keresztül a szalag másik vége áthalad.

 1. Meghatározta a méret a mat a csomag - a hossza és szélessége.
 2. Egy láncot kötöttek a léghurokból (a méretet a késztermék hosszának és szélességének különbségével számolják).
 3. A lánc egyik oldalán az oszlopok kötődnek (horgolt vagy anélkül). Ha kettős horgolt mintát használ, akkor a tasakból készült termék kicsi lesz, és laza szerkezetű lesz.
 4. A lánc végén egy hurok köt össze több oszlopot, hogy félkör alakuljon ki. A vászon ezen részében a tálat nem szabad megengedni, ezért a terméket rendszeresen egy síkra kell helyezni a folyamat irányítására.
 5. Fogjon egy sort a lánc másik oldalán.
 6. A jövő padlóburkolatának másik oldalán egy félkör alakul ki, a fent leírt követelményeknek megfelelően.

A csomagok szőnyegének további sorai a 3-6. Pontban vannak kötve.

Menetes szőnyeg, körből összeállított

Néha a belső térben a rossz formájú pályák nagyon megfelelőnek tűnnek. Ezt a kötött szőrt több részből is készíthetjük - különböző méretű vagy színű körökben. A pasztellszínek (szürke, fehér, homok, kék) kötelékekből készült termék nagyon színes.

 1. Horgolt körök különböző átmérőjű vagy árnyalatú. Ahhoz, hogy az alkatrészek szilárdak és sűrűek legyenek, egy egyszerű mintát használnak a kötéshez - oszlopok nélkül egyetlen horgolás nélkül.
 2. A padlóelemek tetszőleges sorrendbe vannak összeillesztve, és a kívánt alak alakul ki.
 3. A rossz oldal csúszásgátló bevonatot vagy egyedi szilikon csíkokat tartalmaz.

Jobb, ha anyagot használunk a vászon- vagy jutakötélhez vagy a zsineghez.

Ajánlások a termékek ápolására

A saját készítésű nyomatok könnyen karbantarthatók. Ahhoz, hogy a kötött szőnyegek tiszták maradjanak, a WC nem igényel különleges tisztítószereket vagy speciális mosási módszereket.

 • a műanyag tasakokat meleg szappanos vízzel mossák, majd folyó vízben leöblítik;
 • Kívánatos több szőnyeget kötni, hogy azok a termékek szárítása vagy mosása közben megváltoztathatók legyenek;
 • vízkezelés után a kötött szőnyegeket meg kell szárítani, mivel idővel a vászon "virágzik", vagy kellemetlen szagot fog megjelenni.

Napjainkban a piac olyan sok terméket kínál, hogy néha elfáradt a választás, és szánalom lesz arra is, hogy olyan dolgokat dobjon ki, amelyeket már nem használnak, hanem jól megőrzöttek. A hímzés mindig is összefüggésbe került a fantázia, az "arany kézzel". Az utilitarista kreativitás a "második élet" a felesleges vagy elavult dolgokhoz. És természetesen a legfontosabb érv az, hogy a kézzel készített és a mester egyéniségét és ízlését tükröző dolgokat mindig értékelik.

Ha eltölteni egy kis időt, akkor tényleg készítsen kötőfonalat több csomó nélkül.