Legfontosabb > Fürdő

Horgolt szőnyegek, feltöltik a kollekciót! Érdekes modellek, diagramok és leírások!

Kötött szőnyegek - csodálatosnak tűnik, de a termékek nagyon viccesek és vonzóak. Például a padlón lévő kötött termék önálló kiviteli alakja segít a probléma megoldásában a helyiség kialakításához megfelelő szőnyeg hiányában. Az ilyen kötött termékek előnyösen és kényelmesen megnézik a fürdőszobákat és a gyermekszobákat. Továbbá a padlószőnyeg megkötésének előnyei közé tartozik a régi dolgok megszabadulása - pólók, kötött ruhák és csak a haszontalan szövetek darabjai. A szakképzett kézben lévő függönyök gyorsan átalakulhatnak figurázott motívumok kényelmes szőnyegévé.

Ha kíváncsi a szőnyeg megkötésére, akkor tudnia kell, hogy egy sűrűbb szövetet kapunk horgolt horog használatával. Ha megtanulja, hogyan kell önállóan horgolt kötött szőnyegeket kínálni, akkor az egyes kezdőkorúak és tapasztalt kézművesek tökéletes utasításait kínálja. Tanulj, álmodj, megtestesíted!

A fonalról

Szükséges a szakemberek több ajánlását idézni a fonalat választani. Annak érdekében, hogy a termék hosszú ideig maradhasson, és megőrizze eredeti megjelenését, előnyben kell részesítenie a szintetikus fonalakat - ez a híres akril, de használhat szerves gyapotot is (bár nem melegszik).

Azt is meg kell tisztázni, hogy a szőnyegek horgolásához jobban használják a vastagabb szálakat - ez lehetővé teszi, hogy olyan vastagabb anyagot testesítsenek meg, amely nem alacsonyabb a szabványos gyapjútermékek hővédelmének szempontjából. Vastagabb szál esetén a 5-8. A vászon méretét könnyű meghatározni - ajánlatos a minta 10x10 cm-es négyzetével összekötni a kiválasztott fonalból, vasalattal vagy mossuk és megszárítjuk. A kész mintában mérje meg a kapott méretek és meghatározza a szükséges számú hurkot további kötés.

A kötéshez bármilyen szalvétarendszert használhat - a fantázia megnyilvánulása egy egyszerű modell kiváló formatervezését teszi lehetővé.

Starter modellek

Ha korábban a horgolásod egyszerű sálakra vagy cipőkre korlátozódott, azt javasoljuk, hogy egyszerűbb modellekkel kezdjen el hasznosabb dolgokat végrehajtani. Számos egyszerű horgolt szőnyeg van rajzokkal és leírásokkal.

Négyzet vagy téglalap

Kezdéshez ajánlott egy szőnyeg egyszerű formáját használni - négyzet vagy téglalap. Egyetlen ruhával, vagy motívumokkal összeillesztett kötési technikával köthetők össze, és meghatározzák a végeredményt és a tervezést. A szőnyegek és diagramok kiválasztása a következő megvalósításhoz:

1. Egyszerű téglalap alakú szőnyeg, egymással váltakozó színekkel horgolt horgolattal. Végül a szövet egyszerűen kötődik több nem horgolt oszlophoz, és a bundák ugyanolyan szálakból készülnek, mint amelyeket a kötéshez használtak.

A fonalak maradványai hasonló módon kapcsolódnak egymáshoz - itt mind melange, mind monofonos szálakat használnak. A pályák vonzónak tűnnek a folyosón - közvetlenül a bejáratnál, az otthoni és több "rusztikus" coziness létrejön.

2. Négyszög alakú horgolt szőnyegek különböző színű, egyszerű négyzetekből hozhatók létre, amelyeket egyszerűen csak egy tűvel kell varratolni. Ez is kiváló termékmodell a kezdőknek, amelyek a tapasztalt kézművesek is használhatják a működési kötés esetén.

3. Horgolt szőnyeg horgolt varratokkal. Az egyéniséget és a vonzerőt az átlós és "létradiagramos" színváltozás jelenti. Ezek a termékek tökéletesen illeszkednek a gyermekszobákba.

4. Szőnyeg motívumok a "nagymama tér" technikájában - ezek az egyszerű négyzetek a különböző színű szálak cseréjével és a fantasy megnyilvánulásával egyedülálló és tervezői dolgokká válnak. A bemutatott technikában horgolt szőnyegek készítéséhez a következő egy kötési séma.

A kezdők számára nagyszámú négyszögletes vagy négyzet alakú termékmodell van - csak a szobatervezésnek megfelelően kell kiválasztani a modellt.

Kerek szőnyegek

A kerek horgolt szőnyegek remekül néz ki a hálószobákban az ágyak közelében. A konyhában egy tervezőmodell is megtestesülhet - ez kényelmes a szoba tisztaságának megőrzése érdekében (rendszeresen mosogathatja a termékeket a félelmek és a romlásoktól való félelem nélkül). A kerek szőnyegeket kétféleképpen lehet felosztani: szilárd és nyitott.

A kerek formájú tömör szőnyegek egy egyszerűbb mintával rendelkező kör kötése, aminek következtében a vászon folyamatos és racionális a tervezett felhasználásához. Itt két alfaj is megkülönböztethető: kötés egyszerű horgolással a nakida-val vagy kúpok kötéssel. Kiderül két teljesen más lehetőség.

Az egyszerű vászonokat a nakida oszlopokkal az alábbi termékválasztékkal és ábrákkal mutatjuk be.

A kúpokkal ellátott szőnyegek jobban megfelelnek a gyermekszobákban és a nappaliban is, mert texturálták őket, és hosszabb ideig tartják a hőt. A következő rendszerek kiválasztása javasolt.

Most beszélnünk kell a nyílt szőnyegekről, amelyek inkább egy nyereséges design megoldásnak tűnnek. Könnyű megtestesíteni őket, ha korábban már összekapcsolták a nyitott szalvétákkal más hasonló termékeket. A kötött szőnyegekhez használja az alábbi sémákat.

Ovális szőnyegek

A horgolt ovális szőnyegek hosszúkás helyiségekbe, valamint nappali helyiségekbe vannak kötözve, ahol a rekreációs területen szükség van. A kötéshez a következő programválasztékot használhatja.

a T-shirt

A kötött pólók gyakran felhalmozódnak hatalmas mennyiségben - sajnálatos, hogy eldobják, de már nem alkalmasak további kopásra, jól vagy csak fáradtak. A raktári kötöttáru pólók, női tunikák és egyéb dolgok megszabadulása érdekében kötőszőnyeget használhat. Ehhez a régi dolgokat egyszerűen vékony csíkokra vágják és egy hosszú szálon kötik össze.

A kötésű szőnyegekhez horgolt pólók, a fentiek bármelyike ​​használható. Nagy mennyiségű háztartási anyag hiányában speciális kötőfonalakat vásárolhat. Néha a kézművesek egyszerűen megkapják a megfelelő színű kötött textíliát, és vékony csíkokra vágják - egy tervezési megoldás érdekes és nagyon gazdaságos változata érhető el.

A következőkben a pólókból készült tervezőszőnyegek válogatott, valamint részletes útmutatás arról, hogyan készítsünk hosszú szálat egy kis darabból.

Japán hurkolt szőnyeg

A japán szőnyegek csak külsőleg néznek ki, de a horgolt technika gondos elemzése után kiderül, hogy ez egy szokásos kötés az üreges körökben, amelyek egy bizonyos sorrendben kapcsolódnak egymáshoz. Egyszerűbb lehetőség esetén elegendő egy 4 körű modell használatát, amelyet később "töltöttek" egy lapos nakida oszlopokkal.

Ön is igénybe vehet egy ilyen szőnyeg kötését - egy egyszerű kört kötött a közepén egy horgolt horog, majd egy lánc, üreges körök jellemző a japán motívum van varrott hozzá, kapcsolva pedig egy szabványos szövés. A lánc bekötése tűvel és cérnával végezhető el - csak a lánc hosszának folyamatosan próbálkozzon egy előre meghatározott kezdeti középső körön.

Tapasztalt kézművesek számára

A szakképzett kézművesek bonyolultabb mintákat és változatokat választhatnak a termék horgolásához, ahol a technikusok nagy része nehezebbé teszi a csomózó pólusokat. Azt is meg kell jegyezni, hogy kompatibilis a komplex minták - ananász kapcsolódik kúpok, és a kúpok a virág motívumok és így tovább. De még be kell mutatnia néhány modellt az önhúzó szőnyegeknek is.

Rug a szalvétákon "Grand"

Könnyedén készíthet szőnyegeket horgolt szalvétákból, és itt, ha szükséges, megnövelheti a jövő vászon méretét úgy, hogy bizonyos sorokból több sorból ötvözi vagy "összefonódik". Itt és az "Ananász Song" szalvéta a szakképzett kézműveseket a "Grand" nevű szőnyeg meglévő mintájára kötötte. Az új modell tökéletesen illeszkedik Provence, rokokó, barokk, klasszicizmus, luxusabb gótikus stílus vagy birodalom belső kialakításába. A kötésében nincs semmi bonyolult - a legfontosabb az, hogy a következő leírásokat alkalmazzuk:

Tárcsázzon 8 léghurokot, és csukja be a láncot. Ezután folytassa a kötés 1. mintát. Ha szükséges, növelheti az átmérőt az utolsó sorok megismétlésével.

Ezután megy a kötés 2 rendszerébe - itt is megnövelheti a szőnyeg méretét, és hozzáadhat egy harmadik szálat az ananászoknál.

A munka végén menjen a 3. sémához - ez lehetővé teszi, hogy simán és textíliával befejezze a szőnyeget.

A 4. alkalmazási sémában, amely léghurokból és picotból áll.

A bemutatott modell fehér színben történő önmegvalósításra ajánlott, de szükség esetén figyelembe kell venni a sáv színsémájára vonzóbb és alkalmasabb szálakat. A kész szőnyeget csak áztassa hűvös vízzel, és lefektetve az anyagon - azonnal a padlón lehet, amíg teljesen száraz.

Csomagolószőnyegek

A csomagokból készült szőnyegek ugyanolyan technikával kötöttek, mint a pólókból és a kötött anyagból. Itt is meg kell vágni a hosszú csíkokat a csomagokból, és használjon egy egyszerű horgolt szőnyeget a kötéshez. Nem ajánlott nyílászáró használata, mert a kötegelt fonalak ízületei a nyilvánosság számára hozzáférhetővé válhatnak.

Természetesen a csomagok szőnyegeit nem mindenütt használják - ezek az országban helyezhetők el, mert egy ilyen alkalmazás megszünteti a helyiség szennyeződésének és kerti tájának tisztításával kapcsolatos problémákat. De a szakképzett tűszőnyegek könnyen használhatják a kötegelt fonalakat, hogy egy szőnyeget kössenek a lakás folyosójában - ez kényelmes és elegáns. Az alábbiakban egy teljes videó a mester osztály kötés egy hasonló termék.

Gyermek változatok szőnyegek

A gyerekek a megfelelő helyiségekkel kedvelik a saját szobáikat - minden fényesnek és mesésnek kell lennie. Ezért a szülők feladata minden részletet figyelembe venni. Ha korábban nem gondoltál arra, hogy a gyermekszobában bútorokat vagy textileket vásároljon a megfelelő nyomatokkal, akkor ma már könnyedén kijavíthatja a helyzetet:

 • Először, gyerünk rajzot a gyermek szobájában.
 • Másodszor, cserélje ki a meglévő sötét takarót az ágyon egy fényes gyerek opcióval.
 • Harmadszor, kösd össze a szőnyeget! De nem egyszerű, de különleges - állatok formájában.

Gondolod, hogy az állati szőnyegek kötése kemény munka? Egyáltalán nem - csak körök, oválok, négyzetek, hatszögek, téglalapok és más, külön-külön összekapcsolt ábrák helyesen vannak összeállítva egyetlen kompozícióba.

Például egy egyszerű szőnyeget köthetsz medve alakjában:

 • Illessze a medve arca - egy egyszerű kört megfelelő méretű szürke árnyék;
 • a medve füle - 2 fehér és szürke színű félkör;
 • a medve orra egy fehér kör, és a háromszög fekete izzott (később varrva) faragott;
 • medve arca - 2 rózsaszín kör;
 • szempilla - 2 darab nadrág, ami később még a kijelölt helyeken is varródott.

Fürdőszobai szőnyegek

A horgolt fürdőszőnyeg kulcsfontosságú lehet az egész formatervezésben. Tehát egy szőnyeg a WC-ben, a fürdőszobában, a WC-ben lévő "ülés" és a "WC-papír" szervezője árnyalta a drága csempe vagy szuperfunkcionális fürdőszoba. Ráadásul az ilyen kötött fürdőszőnyegek és WC-szőnyegek remek ajándék a háziasszony számára. A legérdekesebbek közé tartoznak a fürdőszobába és toalettbe hurkolt kötött szőnyegek.

bálna

Kötött szőnyeg a fürdőszobában lehet bálna formájában, amely egyszerűen kötött:

A kötés körben kezdődik - ez a bálna teste.

Miután a megfelelő méretűre kötözöttek, elkezdenek lazítani a farkát, ahol a bordák egyszerűek és az ananászok kötődésének szokásos rendszerei.

Ezután elkezdheti kötni a kábelköteget a rajongó alakú kapcsolatok félsorából. Ez jobb, ha ezt megcsináljuk - ez megszünteti annak szükségességét, hogy folyamatosan megforduljon a már nagyméretű vászon.

Végén fin befejeződik - ez ugyanaz a standard ananász mintázat.

Befejezi a bálnát a kötődéssel és a szemmel való összekapcsolásával, valamint a vízimadár szájjal. Ön külön-külön készíthet bálna-ívet és spray-t - legyen puha és szép.

baglyok

Nagyon érdekes lehetőség - ez a kötött szőnyeg a fürdőszobában horgolt bagoly. Az ilyen termékek vonzóvá teszik a kézműveseket rendkívüli kialakításukkal, különösen akkor, ha egy egész készletet kötöttek, és egyszerűen megtestesültek. Itt meg kell felelni a következő sorrendnek:

Először is, válasszon egy megfelelőbb sémát a bagoly testének kötéséért - a test ananász formájában kötött, ahol egyszerű és standard sémákat használnak.

Ezután hajlítsa meg a kapott ananász szalagot a szőnyeg kívánt méretéhez vagy a készlet egyéb részeihez.

Végül a bagoly szeme csomózott - ezek két kör, amelyek az utolsó sorban csatlakoznak egymáshoz. Az egyesített szemek össze vannak kötve, ugyanakkor a baglyok füleit kötözik.

Minden részlet csatlakozik, és kiderül egy bagoly. Könnyen kötött köpeny egy bagoly fürdőszobájába köthető - a részletes mesterkurzus videó bizonyítja ezt feltétel nélkül.

Használhatsz egy kicsit más változatot a kötő bagolyok a WC és a fürdőszoba. Szintén teljes körű kötési tervet biztosít.

WC-szőnyeg, horgolt - 20 példa fotóval

A horgolt szőnyegek nem a múlt század. Ezt a dekor technikát még mindig használják. A fürdőszobában egy hangulatos belső tér létrehozása nem igényel nagy összegeket. A tervezési lehetőségek végtelenek, megmutatják képzelőerejüket, türelmüket - és sikerrel jár.

Növényminták

Háromdimenziós kép egy virág formájában a narancssárga tartományban.

A különböző színek kombinációja ugyanabban a stílusban.

Három elem a textilek finom árnyalatai lila-rózsaszín.

A stilizált virágok hasonlítanak a méhsejtekhez, és szokatlan designt alkotnak.

Képek a tulipánról, összekötve egy horoggal.

Narancs dísz és fényes határ a világos háttér.

Fehérkék WC-szőnyegek. Azok számára, akik tudják, hogyan kell horgolt, nem sok erőfeszítést, hogy csak elkezd kötés közül mat, és töltse ki a kivágás a WC-vel.

Egy sor kötött textíliák a WC díszítésére. Egyetértünk: a fehér szín nem túl praktikus, de mi a pokol nem viccel!

Díszítési lehetőségek különböző színben.

Sima design

Nagy, kötött korall tónusú.

A fehér nyílt mintázat elég hangulatot mutat.

Mintázat-zöld textil készlet a fürdőszoba díszítésére.

A fehér csipke szirmokra hasonlít.

Stilizált vágányok pasztell-ibolya hangszínben.

A bogarak gyűjteménye nagyon népszerű. A madarak kialakításakor nyitott vagy alvó szemmel készülnek, a színpaletták sokaságát alkalmazva.

Fürdőszoba horog mat: 4 egyszerű ötlet kezdőknek és ászoknak

Kötött készlet a fürdőszobában

A fürdőszobák padlózatának csempe kiváló anyag: tartós, gyönyörű, könnyen tisztítható. De milyen hideg! Nyugodtan moshatsz vagy mentálisan ülsz a "trónon", ha nem viselsz papucsot, akkor nem fog működni.

A probléma megoldására kétféleképpen lehet megoldani: a "meleg padló" felhelyezése vagy a csempe lefektetése szőnyegen. Mindkét módszer többé-kevésbé költséges, de van még egy - a fürdőszobába kötni egy szőnyeget a horogból... igen, bármiből! Ugyanakkor költenek valódi fillérekért, vagy akár ingyen. Ötleteket osztom meg.

Ötlet 1 - Shaggy

Rendkívül "fegyver nélküli" lehetőség. A horog itt lesz szükség, mint, mint egy segédeszköz.

 • Old pólók, pólók, törölközők és egyéb használaton kívüli textíliák kell csíkokra vágjuk 10-12 2-2,5 cm;
 • Rács egy cella 1x1 cm-es vagy annál. Ez lehet egy építőüveg háló vagy kerti műanyag. Az alak és méret - bármilyen, attól függően, hogy mi legyen szőnyeg.

Könnyebb megtenni egy ilyen koptató szőnyeget a saját kezével akár egy ötéves gyermeket is. Minden szövetdarabot a háló alá sodródnak, a végeket kihúzzák egy horoggal az elülső oldalon, és összekapcsolják egy szabályos csomóval. Itt van:

Az első a helyszínen

Tehát cellánként, a teljes rács kitöltött. Természetesen tanácsos előre megfontolni a képet a rendelkezésre álló színes javítások alapján. Ez mind a papíron, mind a ketrecben és egy számítógépes programmal végezhető el.

Még néhány sort kell kitöltenie.

Lehet kísérletezni a méret a háló, a hossza és szélessége a szalagokat, hogy a kívánt mat sűrűsége és a „fluffiness”.

Idea 2 - hagyományos

Azoknak, akik szeretik, és tudja, hogyan kell kötni, ismerik a fonalat, szokások és egyéb bölcsességek kézimunka, horgolt, a fürdőszobai szőnyegek és a WC lesz gyerekjáték. Az egyetlen különbség az azonos szalvétától a fonal vastagsága.

Melyik fonal választani

Nagyon röviden válaszolhat: bármi. Lehet gyapjú, pamut, len, szintetikus. Az egyetlen dolog, amit előre kell gondolni, arról szól, hogy hol és hogyan használják a szőnyeget.

Ha a fő célja, hogy szolgáljon a puha és meleg ágynemű emberi lábak jön ki a fürdő, célszerű választani egy szál, amely nem szívja magába a vizet, és gyorsan szárad. Ellenkező esetben, mielőtt a penész megjelenik.

Ami a fonal "stílusát" illeti:

 • Sima és egyszálú szálak;
 • Fonal szekcionált festés színnel a fonal mentén;

Ezekből a szálakból séma nélkül köthető - a minta színátmenetet hoz létre

 • Az úgynevezett "gyom";
 • Boucle - egyenetlen vastagságú hosszúságú menet;
 • Fonal pompomokkal stb.

Nagyon kényelmes a fonalak maradványainak használata. És teljesen más típusok lehetnek. Ha a rendelkezésre álló anyag alapján gondolkodik a tervezésről, akkor exkluzív dologról van szó.

A rendes fonalat több szálra kell feltekerni, a jövő szőnyegének kívánt vastagságától függően. Ha a termék ára sokkal kisebb, mint a minőséget és a megjelenést, akkor jobb, ha a szálakat választja, színük és összetételük megválasztásával.

Van még egy speciális, vastag kötött fonal eladó csak ilyen dolgokat.

Hogyan kötött

Kötésmintákat is lehet venni, például szalvéta vagy tapadóként. Egy szokatlan alakú fonalból egyszerűen egy körbe lehet kötni.

Ovális tricolor szőnyeg akrilfonalból

Az egyes szegmensek kötésének módja, amely ezt követően ugyanazon a horgolással vagy egyszerű varrással tűvel és cérnával van összekapcsolva, itt nagyon alkalmazható.

A színes négyzetek szőnyegének képe

Röviden, ugyanaz a szalvéta, amely csak nagyobb és vastagabb. De különleges hátlapot kell adni, hogy a szőnyeg ne csússzon a csempe fölé. A szőnyegosztályon értékesítik. Ön is varrhatja a terméket egy vékony gumi matracba, vagy alkalmazzon szilikon csíkokat a hátoldalra ragasztópisztoly segítségével.

Idea 3 - vízálló

Az ötlet nem az enyém, ráadásul nem nevezhető eredetinek, de megérdemli a figyelmet. És abban áll, hogy a színes szemetet vagy az élelmiszer táskákat használják fő anyagként. A hozzájuk kapcsolódó termékek egyáltalán nem félnek a víztől, ami a mi esetünkben nagyon értékes.

Ezek közül a "pólók" között más fürdőszobai kiegészítőket is összekapcsolhatunk - ez mosogatószerek szervezője, gyermekjáték háló, törölköző kosár.

Mi a teendő:

 • Hajtsa össze a csomagokat négyszer hosszúsággal, és vágja le az alsó ragasztóvarrást;

Gyorsabb lesz, ha egyszerre 2-3 csomagot veszel.

 • Jelölje meg a kapott csíkokat kb. 4 cm széles szegmensekbe, és vágja ki egy kést vagy ollót;

A négyzetek kinyitása után műanyag gyűrűket kap

 • Hosszú "menet" eléréséhez a gyűrűk összekapcsolódnak, amint az a következő képen látható;

Az egyértelműség érdekében különböző színű szalagokat vettek fel

Hát akkor kösse össze a szokásos fonalakból, és a hűtőszekrényben megcsinálja a mintapárnát a fürdőszobában. Ezt például használhatja:

Egy négyzet alakú

Miután összekapcsolt néhány ilyen részletet, felhúzza őket, és a kapott szövetet a kerület mentén köti össze.

Idea 4 - Kötél

Egy másik lehetőség a "bábuk" számára, akik nem szívesen értik meg a komplex rendszereket, valamint a minimalizmus és az ökológiai stílus kedvelői számára. Ennek megvalósításához szüksége van egy zsinegre, kötélre, vastag kenderre vagy nylon kötélre vagy valami hasonlóra. És egy vékony szál a pántáláshoz. Például fogselyem.

 • A kerek szőnyeg megkötéséhez először egy kis gyűrűt kell létrehozni a zsineg csúcsától, és szorosan kötni kell egy működő szálhoz.

Kötőgörgő hurkok nélkül

 • Ezután néhány öltést vékony szálon kötöttek.

A központi gyűrű és a folytatás a kötés

 • A zsineg a körgyűrű körül csavarodik, és a szokásos hurokhoz kötődik hozzá egy munkasorhoz.

A léghurok egyenlő hosszúságot hoz létre a rögzítési pontok között.

 • Ezért folytatni kell, amíg a szőnyeg nem lesz a megfelelő átmérőjű méret.

Második bekapcsolás

 • Ezután a zsineget az utolsó csatlakozási ponttól 10-15 cm-re vágják, és a munka folytatódik a léghurok nélkül.
 • Folyamatosan csavarja a kört a kerület mentén, szorosan kötődik hozzá, ami tétlen.

A szegélyezéshez elég egy teljes sor, de többet lehet tenni.

Egy ilyen szőnyeg magányosnak tűnik, ezért jobb, ha több kört vagy ovális egységet, köztük miniatűreket is kötnek, mint egy pohár és egy szappan doboz.

következtetés

Néhány további ötlet kémkedhet a videóban ebben a cikkben. És a megjegyzések hozzá - büszkélkedhet a késztermékek, vagy megvitassák érdekes lehetőségeket rendezése egy fürdőszoba más olvasók.

Horgolt "Owl" szőnyegek, új kötési trend: diagramok és leírás

A vágy, hogy átalakítsa a szobák minden szobáját, azok számára, akik tudják, hogyan kell kötött, rendszeresen történik. Ha a hálószoba, a konyha, az óvoda már fel van szerelve kötött szőnyegekkel, akkor itt az ideje, hogy gondoskodjon a fürdőszobáról és a WC-ről. Ki mondta, hogy a mosdó és a fürdőszobai ruhákhoz bármi?

Az eredeti készlet szőnyeg-baglyok kombinált fürdőszoba

Owl népszerűség jelenség

"Bagolyok vannak körülöttünk", pontosan ezt akarom mondani, a mesterek kézzel készített termékeire tekintve. Gyermek kalapok és ujjatlan kesztyűk vannak, hímzett szalvétákon és ágytakarókon vannak. Sok ilyen szőnyeg van az interneten. És a színek olyan sokszínűek, hogy zavarodhat.

Owls körülöttünk: játékok, kalapok A körülöttünk álló bagolyok: játékok, kalapok

A természet lakójának jelensége, hogy könnyű kötni, és ő felismerhető, függetlenül a használt színektől. Itt mozoghatsz a képzeletből, senki nem állítja a színskála természetességét és pontosságát.

Mester a kötés alapjait

Annak érdekében, hogy egy szőnyeg, meg kell elsajátítani a minta "ananász". Ez egy jellegzetes kúp formájában jön létre, amely az owl kis teste lesz. Ehhez a mintához meg kell elsajátítani ezeket a típusokat:

 • Lég - ez a legegyszerűbb - ez a kötés alapja. Ha először kötött először, akkor így kötött: dobja a szálat a kampóra, csavarja meg és húzza át a munkakövet. A diagramok megnevezése: kör vagy pont, a ce leírásban.
Léghurok
 • Oszlop nélküli - jelölési kereszt - Art. b / n Az alábbiak szerint van csatlakoztatva: a horog egy léghurok láncolatába vagy az alsó sorba van beillesztve, amelyen keresztül megfogja a megmunkálandó szálat, amely a horogon marad. Ezután ismét a munkakövet felveszi a horgolt, és egyenesen áthúzza a 2-et. b / n 1 léghuroknak felel meg.
Oszlop nélkül
 • Dupla horgolt - Art. s / n - a kereszt éléhez közelebbi kötőjellel jelölt kereszt. Kötött módon a következő séma szerint: fogd meg a horogon lévő munkamenetet, lépj az alsó sorra, és nyújtsd rá. A hurok 3 hurkával, most megragad egy dolgozó szálat, kötözd össze ezeket a hurkot 2 lépésben. Emeléshez - 3 léghurok.
Dupla horgolt
 • Az oszlop két oszlopot jelöli, mint egy botot, amely két felfelé mutatott merőleges kötőjellel - Art. tól 2 / n. tegyél 2 hurkot a horogra egy működőképes, helyezze be az alsó sorba, húzza meg. Ezután megragadja a megmunkálandó szálat és három lépésben köti össze azokat a hurkot, amelyek a horogon vannak. Egyszer megkötözött 2 hurkot. A tárcsa felemelése 4 vp

Ezek a fő típusok, amelyek a legegyszerűbb "ananász" megmunkálásához szükségesek. Ha nehezebb megtenni, akkor ismernie kell az ilyen hurkot:

 • Magnificent oszlop - egy csomó. Egy ilyen bagoly nagyobb lesz. Könnyen köthető, 2, 3, 4 vagy akár egy hurkot kell kötni, annyit, mint a nakida hurkot. Csak hurok, kivéve az utolsó, ne kötött végig, és hagyja 1 a horogon. Ennek eredményeként, ha a kúp áll 4 állásból, akkor 5 huroknak kell lennie a horogon. Ezután egy lépésben össze vannak kötve és szorosan húzódnak, hogy a poszt ne feloldódjon.
A technika forrasztja a lágy sávot lépésenként

Figyelj! Ezeknek a hurkoknak a megkötésében nincs nehézség, az egyetlen dolog, ami szükséges, hogy a kötésminták használata előtt a vonatokat képezzék.

A szőnyegek esetében nem használnak komplex rendszereket - egyszerű estélyi bagoly készíthető.

Megfelelő kampó kiválasztása

Kötés minták

A következő tipikus sémák használhatók szőnyeg készítéséhez:

 • Már említett "ananász".
A legegyszerűbb "ananász"
 • Körkörös horgolt horgolt.
Kötés egy körben
 • Kötés az oválison - ehhez a technikához szükség lesz, ha az owl nem lesz létrehozva az alap "ananász" -tal. Ez a technika egyszerűbb, de több időt és szöveget igényel. Ennek eredményeképpen a szőnyeg sűrűbb lesz és "nehezebb", azaz benyomást kelt.
Kötés az ovális sémán és a példa Kötés az ovális rendszer és a példa

Színegyeztetés

A jövő szőnyegének színválasztásakor nem korlátozhatja magát fantáziára, de még mindig szép kombinációt kínálunk:

 • Fehér-zöld gamma, sárga szemekkel és fekete csikkvel.
 • Fehér és rózsaszín színek.
 • Szürke és fekete-fehér.
 • Rózsaszín árnyalatok.
 • Fehér-barna - a legközelebb a természetes színekhez.
 • Fényes lila-rózsaszín.
 • Piros és fehér, piros és sárga.
 • Narancs árnyalatai.
A bagolyszőnyegek színkombinációja A bagolyszőnyegek színkombinációi A bagolyszőnyegek színkombinációi A bagolyszőnyegek színkombinációk A bagolyszőnyegek színkombinációi A bagolyszőnyegek színkombinációi A bagolyszőnyegek színkombinációi

Owl ovális talpon

Könnyebb megkötni ezt a szőnyeget, mert a rendszer a következőkből áll:

 • Ovális test.
Owl teste
 • Kerek szemek.
Szemmintázat
 • Paw és csőr - külön kötöttek és varrnak.

A kötés sorozata (a téma színe a saját belátása szerint választható):

 • Csatlakoztasson egy láncot 10-15 léghurokhoz + 3 emelő hurkot.
 • Kötözze össze az összes hurkot a lánc mentén.
 • Miután elérte a szélsőséget, egy kötött 5 hurkot, így kapunk kerekítést.
 • Továbbá kiderül, hogy átmegy egy lánc másik oldalára.
 • Ha eléri a szélét, akkor is 5 kötést kell kötnie a lánc 1 hurokjában.
 • Csatlakoztassa a sorokat.
Kész szőnyeg bagoly oval a bázisnál
 • Ezután három emelő hurka van - és ismét összekapcsoljuk a sorok hurokját a kerekítésig. Ez a kötés az egyes 5 és 2 evőkanál. s / n folytassa egy körben.
 • Tehát kösd össze a következő sorokat, csak minden további fordulóban, hogy először duplázzunk, majd 2, 3 stb. Után.

szemek

Kötött 2 kör művészet. s / n Ha méretük elérte a szükséges szintet, össze kell kapcsolnia. Ehhez kösse be az egyik sorban az utolsó sort a második rögzítésével, vagyis az út mentén.

Owl szemmel zárva

A szemeket meg kell kötni 1 mellett az általános, amely megy körbe, és az egyik és a második. A bagoly szeme lehet:

 • Nyílt. Itt fekete fonalra van szüksége - 2-3 sor, sárga a szélén, és több sor is.
 • Lezárva. Ebben az esetben a szőnyeg alszik, így a szemnek egyetlen színben kell lennie - lehetőleg fényes. A szemek varrják a szemhéjakat és leeresztett csillókat.
Owls nyitott szemmel Owls nyitott szemmel

Csőr és lábak

Kötött vagy hímzett a szőnyegen, ahogy kényelmesebb. A színe gyakran fekete, így kiemelkedik a testen és a szemeken.

Alternatív lehetőségek kötés szőnyeg "Owl" Alternatív lehetőségek kötés szőnyeg "Owl"

Owl ananász bázissal

Itt nehezebb, különösen a kezdők számára. Az első dolog, amit gyakorolni kell, az egyszerűen "ananász" összekapcsolása. A bázisnál a léghurok hálója szorul, ahogy lazít. Az egyszerű séma leírása:

 • Tárcsázzon 19 léghurok + 3 emelő hurkot.
 • 1- sor: a lánc egy hurokába kötött 2 evőkanál. C / N + 2 VP + 2 Art. s / n Ugrás 1 VP, a következő kötött 1 evőkanál. b / n Tárcsázza 1 VP-t, egy kötött művészeten keresztül. b / n, ezért ismételje meg a sor végét. Az utolsó hurok helyett ugyanazon hurokkötegeket kössük össze, mint az elején - 2 tbsp. C / N + 2 VP + 2 Art. s / n
 • 2 p.: Csatlakozó hurkok segítségével az első hurok áthelyezése 2 hüvelykre. Az előző sorból. Az emelkedés - 3 V. p., Majd 1 evőkanál. C / N + 2 VP + 2 Art. s / n A rács hasonló az előző sorhoz. Kötött 2 hálót, a harmadik helyen: 1 VP + 2 tbsp. C / N + 2 VP + 2 Art. s / n + 1 i.p és tovább a rács mentén, a vége ugyanaz, mint az elején.
 • 3: a kezdet, mint az előző. Ezután 5 c P, majd 2 c P a 10 sor c 2 / n, 5 c P és a sor vége hasonló.
 • 4 p.: Ugyanazon év kezdete + 5 V. p., Minden művészetben. 2 / n, kötött művészet. s / n, köztük 1 v.p. A vég hasonló.
 • 5 p.: A kezdet ugyanaz a művészetnél. s / n kötött 1/2 / n, vele 5 vpt

Az utána következő sorok analógia szerint illeszkednek, de mindegyiküknél a sejtek száma csökken, mint a diagramban. Meg kell kötni, amíg az "ananász" teljesen összefonódik. A csipke ugyanúgy illeszkedik az előző változathoz. Ezenkívül a szőnyeg peremén körvonalazható a képhez hasonlóan.

Eredeti fényes bagoly

következtetés

Szőnyeg bagoly a fürdőszoba horgolt, a séma és a leírás, nem nehéz kapcsolatot. Részletes leírásunk biztosan segít.

Horgolt szőnyegek a fürdőszobában: a kényelem a saját kezüket

A fürdőszobában horgolt szőnyegek elegánsak és eredetiek. A fürdőszobában horgolt, kézzel készített kötött szőnyegek nemcsak díszíthetik a szobát, hanem a dekor világos elemei is, de otthoni kényelmet is nyújthatnak a belső térben. A plusz egy ilyen termék eredete. Miután önállóan készített egy szőnyeget, pontosan garantálja az összes vendéget, hogy nincs második ilyen.

Kreativitás: hogyan kell egymáshoz kötni a szőnyeget

Régen a divatos nőknek le kellett vágniuk, varrniuk magukat, és magukra kötötték magukat, hogy gyönyörűek és eredetiek legyenek. Manapság a hímzés inkább hobbi, mint szükségszerűség. Azonban a saját kezűleg otthon készített termékek még mindig népszerűek.

A boltokban bemutatott padlószőnyegek változatosak. Azonban egy szokatlan tartozék a fürdőszoba számára saját maga készíthető. Ehhez fonalnak, horognak és fantáziának kell lennie.

A szőnyegek horgolásához szükséges összes anyagot egy boltban lehet vásárolni

A fürdőszőnyegek összekapcsolhatók:

 • Egy darab fonal. Alkalmas kezdők knitters számára.
 • Különböző motívumok. Egy ilyen termék létrehozásához több tapasztalt tűkötőnő lehet.
 • Polietilén. A modern mesterek képesek valamit megkötözni bárminek is, beleértve a többszínű szalagokat is.

Az újszülött tűszőnyegeknél a legegyszerűbb mód a horgolás. Nem annyira bonyolult a technika, és nem olyan fáradságos, mint a beszéd módszere. A horgolt módszer kiválasztásával gyorsan és egyszerűen bármilyen alakú szőnyeget készíthet.

Kötött horgolt szőnyeg: a fő szakaszok

Az első lépés az anyagválasztás. Nagyon fontos, hogy ne tévedj ebben a stádiumban, mert nem minden fajta szál használható a fürdőszobában. Például a melegvíz és a gőz természetes gyapjúval való érintkezése nem megengedett.

A fonalat nem szabad elönteni, adni a mosáshoz. Ha egy bolyhos szőnyeg ötletét látja, először ellenőrizze, hogy van-e benne valami villi. Ellenkező esetben a lábuk az egész lakásban terjedhet.

A termék típusa számos tényezőtől függ:

A nagyszerű mintázat gyönyörű a sima szőnyegen. Ha nyitott szőnyegeket tervez, akkor válasszon egy szálat és egy vékonyabb kampót. A leírás és a diagramok megtalálhatók a régi magazinokban és az interneten.

A szőnyeg horgolását megelőzően célszerű egy master-osztályú képzési videót nézni.

Miután eldöntött egy anyagot, meg kell csatlakoztatni egy kis vizsgálati mintát. Először is meg lehet határozni a horgok méretét, és szükség esetén csökkenteni vagy növelni a hurkok számát. Másodszor, a mintát meg lehet mosni és megnézni, hogy a szőnyeg mosás után hogyan fog kinézni. Ha nem terjed ki, nem veszíti el vonzerejét, akkor itt az ideje, hogy a fő munkához jusson.

Az első szakaszban szerezze be a szükséges számú léghurok számát. Aztán mindent megtesz a választott kötési mintának megfelelően.

Ne légy ideges, ha valami nem működik. Az első alkalommal nem kapott telek bátran feloldódott és fel van kötve. Ne feledje, a kötés nem siet. Még a legtapasztaltabb férfiak is néha korrigálják a munkát. Ezért érdemes pihentetni és örömet szerezni magának a folyamatnak.

Hogyan kösse össze a bagolyszőnyeget a toaletthoroghoz: diagram és leírás

Kötött baglyok vált népszerűvé. Nem lehet meglepni senki, akinek fényes gyerek kalapja van a madár alakjában. A jelenlegi mesterek úgy döntöttek, hogy díszítik a fürdőszobát, így az owl, vagy inkább a kötött szőnyegek találják helyüket.

Alapvetően vegyen egy olyan mintát, amely az összes "needlewomen" nevű "ananász" -nak nevezhető. Egy egész kötött családi lakhat a fürdőszobában: egy bagoly alakú szőnyeg kerül a WC-re (ez lesz a köpeny), a másik két bagoly - a padlón. A bagoly testének gyártásához 18 léghurok és 3 emelő hurkot kell tárcsázni. Az ábrán kétféle fonal színben különbözik.

A selyemszőnyeg javítja a wc esztétikai tulajdonságait

Mindegyik owl szem külön illeszkedik. Tárcsázzon 6 léghurokat, és csatlakoztassa egy gyűrűt. Ezután kösd össze, amint azt a rendszer mutatja. A bagoly szemei ​​össze vannak kötve, majd a munka a fején kezdődik. Csíkos fekete fonalat kötött. Először nyerjen 4 hurkot. Meg kell kötni 7 dupla horgolt a negyedik hurok a horog.

A következő szakasz - lábak. A szál a testhez van kötve, a négyszeres oszlopok nélkül össze van kötözve, és két domború, domború oszlop nélkül két sorba kötött a testbe.

Kész szőnyeg meleg vízben öblítve. A terméket csak vízszintes helyzetben szárítjuk. Tehát a fonal szőrös, és a hurkok kiegyenesednek. Így egyes hiányosságok nem lesznek ilyen feltűnőek.

Az eredeti fürdőszoba szőnyeg készen áll! Továbbá, egy kötött bagoly is egy nagy ügyben egy ciszterna.

Fürdőszobai szőnyegek: szintetikus anyagokból készült lehetőségek

Ha csúszásmentes fürdőszőnyegről beszélünk, persze, a kötött opciók nem fognak működni.

Ha a nem természetes anyagokból készült szőnyegeket választja, akkor illeszkedjen a következő modellekhez:

A szintetikus fürdőszobai szőnyegek széles választékát különbözteti meg a szín, a forma és a méret.

Az akril szőnyegek azért népszerűek, mert gyorsan száradnak, antibakteriális impregnálással és olcsóak. A szőnyeg hátsó része gumi vagy szilikon, így a tartozék nem csúszik a padlón vagy a fürdőszoba alján. A polipropilénből készült szőnyegek számos hasonló tulajdonsággal rendelkeznek az akrilnal, de a keresletük nem olyan magas, mert nehézségekbe ütközik az anyag díszítése.

Ha a padlóburkolatot csempével borítják, akkor jobb, ha nem találunk akril és polipropilén szőnyegeket a burkolat számára. Ezek a típusú szőnyegek jobban megfelelnek a csúszásnak, mint mások.

Mielőtt megvásárolna egy akril szőnyeget - húzza le kézzel a bolyhokat. A rossz minőségű termék nyomokat hagy maga után. Egy ilyen szőnyeg elönti és gyorsan elveszíti vonzó megjelenését.

A mikroszálas olyan anyag, amely határozottan a háziasszony mindennapi életébe tartozik, mert minden házi szivacs és rongy készült benne. Nagyon tartós, nehezen deformálódik. A mínuszokból bizonytalan a hőmérséklet hatása.

A mikroszálas fürdőszőnyeg kiválasztása során bizonyos működési szabályokat kell követni. Egy ilyen szőnyeget nem szárítanak az akkumulátoron, és nem hagyják a nap közvetlen sugarai alatt. Nem ajánlott mikroszálas szőnyeg használata fűtött padlóval ellátott szobában.

Hogyan kötjük fel egy horgolt fürdő matét (videó)

A fürdőszobai szőnyegek száma számtalan: világos, eredeti, szintetikus vagy természetes anyagokból készült. Milyen szőnyeg érdemes a szobát? Mindez a helyiség tulajdonosának preferenciáitól és a termék működési feltételeitől függ.

Horgolt padlószőnyegek

Mindenki szereti, ha a lakás tiszta, kényelmes bútorokkal, eredeti belsővel, festményekkel a falakon függ, egyedi tárgyakat helyeznek a polcokra. Röviden, a lakás szép, szép, de valami nincs rendben. Nincs elég komfortérzet. Még az elhanyagolható csekélyek is, a részleteket, talán az Ön által készítettek, kellemes, kényelmes légkört teremt. Most a saját kezével díszítik széles körben. Sokan díszítik az otthon tetszését, kiegészítve számos érdekes részletet.

Különösen népszerű a szalvéták, párnák, takarók és még sok más. De a legérdekesebb a horgolás szőnyegek a nappaliban, a folyosón, a fürdőszobában. Tökéletesen illeszkednek az általános környezetbe. A tűszőttek számára a kötött szőnyegek nemcsak kedvelt tevékenység, hanem egy egyedülálló dolog létrehozása is, amelyek összekapcsolódnak, és jelentősen megtakaríthatják a családi költségvetést. De nem csak ez pozitív dolog - a régi kopott ruhákat jól használhatjuk, hogy szőnyegeket készítsünk.

A kötött szőnyeg tökéletesen illeszkedik a lakás belsejébe

Horgolt szőnyeganyagok

Egy eredeti modell létrehozása:

 • régi ruhák
 • T-shirt,
 • blúzok,
 • harisnya,
 • egyéb felesleges dolgokat
 • műanyag zacskók,
 • szemeteszsákok (elsősorban fürdőkádakhoz és fürdőkhöz használhatók),
 • Megvásárolhatja a boltban a szokásos fonalat.

Tab. Menetválasztás

Természetesen jobb a szintetikus szálak kiválasztása, például akril - a termék hosszú ideig tart és megtartja az eredeti megjelenést.

A kötött szőnyegek előállításához a vastagabb szálak jobban megfelelnek, ami azt jelenti, hogy a szőnyeg jól melegedik, és a tulajdonságok alapján a szőnyegpadló nem lesz a boltból. A vastagabb szálaknál az 5-ös és az újabb horgok szükségesek.

Twisted és fonott kötél

A fentiek mellett használjon csavart kötél (kötél) vagy fonott kötél (kábel).

Hogyan készítsek felesleges dolgokat kötőfonalakkal?

Mindenkinek van olyan ruhája, ami kifogyott a divatból, ő viselte, és most nem viselheted őket, de sajnálatos, hogy eldobd őket. Ha egy szakképzett kézműves vagy, akkor fonalat készítsen róla, és köti össze a szőnyeget. Itt nincs nehézség. Vessünk valamit, és szalagokra vágjuk, belépünk egy labdába. Szükség van egy körre vágni, nem felnézve, így kevesebb csomó van.

Szemétszemét vagy műanyag zacskó készítéséhez szalagokat is készítenek, amelyek szélessége: 1,5 cm - szemetes, 3 cm - műanyag. Vágja le a csomagot nem át, hanem együtt, majd csatlakoztassa.

Kötés szálak lehet venni a régi ruhákat

Starter modellek

Ha csak ezt a képességet tanulja és úgy döntött, hogy egy szőnyeget vagy egy sávot készít, kezdjen egyszerű modellekkel. Kezdéshez válassza ki a legegyszerűbb űrlapot - négyszög vagy négyzet. Jobb kapcsolódni az RLS-hez, a színek lehetnek monofonikusak vagy különböző színekben. A munka végén a kész vásznat az RLS szélén rögzítik, tetszés szerint díszítik. Ugyanez a modell köthető fonalmaradványokkal. Érdekes lesz megnézni a folyosón. A szőnyegek teljes vászonból készülnek, és külön kapcsolódott motívumokból állnak össze. Elemek monokróm és többszínűek.

A dupla horgok egyedülálló szőnyegeket hoznak létre az óvodában. A kép többszínű színű lépcsőkből készül. Az óvodát díszíti az egyedülálló vászon, amelyet a "nagymama tér" technikájából készítettek. A stílus színes négyzetek. Minden rendben vannak, ahogy a fantázia mondja, az eredmény kiváló szerzői alkotás lesz.

Nem akarsz négyszögletes szőnyeget, próbálj meg kereket vagy oválisakat készíteni. A kanapé vagy az ágy közelében vannak, és adott esetben a konyhában. A saját kézzel kötött konyharuhák kényelmesek, gyakran mossa meg, és ne féljen, hogy a színek elhalványodnak. Az ilyen modellek általában fonák és szilárdak. Az első szép megjelenés. Ha korábban törlőkendővel rendelkezett, akkor ne csináljon ilyen dolgot. A második sűrű és kopásálló. Az ovális alkalmasabb a hosszúkás helyiségekben vagy a nappaliban.

Egy másik szokatlan lehetőség - a szőnyegek műanyagból vagy szemétzsákokból vannak csatlakoztatva. De az egy kötésnek szilárdnak kell lennie (kettős horgolással vagy egy horgolással - annál egyszerűbb, annál jobb), jobb, ha nem használsz nyílást. Mindenütt használják őket, gyakran a folyosón, a fürdőszobában, az országban. Mivel a zsákok szőnyege könnyen tisztítható, nem lesz nehéz tisztítani.

Tapasztalt kézművesek számára

Azok, akik régóta foglalkoznak a kézimunkával és tapasztalattal rendelkeznek, könnyedén létrehozhatják az elegáns modelleket a bonyolult tervek kiválasztásával. Vannak nehézségek a vyvyazyvaniya oszlopok, megbirkózni velük törekvő mester nem lesz képes. Az üzletemberek tudják, hogy olyan összetett minták, mint az ananászok és a kúpok, a virágos motívumok a pom-pomsokkal stb. Könnyen kombinálhatók. A szalvéták segítségével hozzon létre egy egyedi szőnyeget, és méretét megnövelheti a minta kombinálásával,. A szövet tökéletesen illeszkedik a belső térbe.

Az óvodában szüksége van egy szőnyegre, amely harmóniában és a helyzetnek megfelelő. A szoba elrendezésével a felnőttek kötelesek figyelembe venni a gyermek kívánságait. A gyerekek szeretik a szobájukat színesnek, mint egy mesét. Ha már lefüggesztette a függönyöket, megvásárolt egy világos takarót, de nem talált megfelelő szőnyeget, akkor a tűszőke anyái képesek lesznek kötni, de nem egyszerűek, de szokatlanok, például valamilyen állat formájában. Nem annyira nehéz, elég geometriai alakzatok - négyzetek, körök, téglalapok, oválisok, ötszögek, rombuszok és más alakzatok - helyes összekapcsolása.

Horgolt szőnyegek - elegáns, divatos, népszerű, látványos. Mindenki, aki eljött hozzátok, örömmel fog örülni az eredeti dolognak, mert nem mindenki a lakásban olyan csodával rendelkezik a padlón. Biztosan meg akarsz rendelni, ami a jövőben jó részmunkaidős foglalkoztatássá válhat.

Horgolt szőnyegek - elegáns, divatos, népszerű, hatékony

Fürdőszobai szőnyegek

Ma bármelyik hardverraktárban láthatja a fürdőszoba és a fürdőszoba különféle tartozékait. Természetesen szépek, de a minőség sok kívánnivalót hagy maga után. Rengeteg dolgot akarok vásárolni, de a magas ár miatt ez nem mindig lehetséges. Például, szőnyegek a fürdőszobában, WC-ben, kabin a WC-ben - nem lehet megvásárolni őket, és megkötözni a saját kezét. Ezt nem nehéz megtenni. Ezeket a tárgyakat barátainak és ismerőseinek egy háziasszony vagy egy családi ünnephez adhatja.

Fontos, hogy az anyag illeszkedjen a körülményekhez, ahol a dolog lesz. Nedvességállónak, könnyen tisztíthatónak, kívánatos, hogy a termék alakja változatlan maradjon. Mielőtt elkezdené, helyesen kell kiválasztania a szálat. Jobb, ha vásárolni egy kevert fonalat durva textúra. Praktikus, nedvességálló, nem gyakran deformálódik gyakran. Fontos figyelembe venni az anyag vastagságát - a vászon mintázata, amely vastag vagy vékony szálakkal van összekötve, másképp néz ki.

A fürdőszobában válasszon nedvességálló anyagot.

A legmegfelelőbb és a költségvetési lehetőség - a szemét vagy műanyag zacskók gyártásához. 2-2,5 cm-es szalagokra vágják, golyóba tekerve. A színezés bármit is szeretne, vagy színeket kombinál. A csomag készterméke kellemes tapintású, könnyen tisztítható, nem változik meg.

A színsémát össze kell vonni az általános helyzetgel, minden az ízétől függ, emlékezzen arra, hogy a nyugtató árnyalatok szőnyegén a vizes foltok kevésbé feltűnőek. Ha vannak gyerekek a házban, akkor díszítsenek különböző alkalmazásokkal, vagy kösse le a szőnyeget egy állat alakjában. A legfontosabb dolog az, hogy a kézzel készített dolgok soha nem fognak elmenni a divatból.

A szőnyeget össze kell kötni a szoba belsejével

Tekercs szőnyeg (55 cm):

Szőnyeg alkalmas zsinór, kötött szálak gyártásához. A termék vastagsága és mérete az anyagvastagságtól függ. Fontos megjegyezni, hogy a nyílt szőnyegeket nem szilárd alapra ragasztják. Ez nem nehéz kezdőknek, ha tudják, mi a kettős horgolás és a léghurok. A munkához 2 golyó fonalat kell készíteni, 15-ös kampót, ollót, tűvel ellátott szálakat.

Összegyűjtünk egy VP-t, és bezárjuk őket a gyűrűbe, 11 CCH-t. Minden hurok második sorában 2 CCN-t kötöttünk. A következő esetben minden második hurokban kötöttünk COS-t. A negyedik lesz openwork - 1 SSN, 2 VP, majd kihagyja az egyik hurkot, és a következőben kötöttünk CLO-t. Az ötödik egy CLN, de minden 4 hurokban 2 SNS-t készítünk.

A következő sort a fonal különböző színével kezdjük, mindegyik 5 hurokban 2 CCH-t kötöttünk. 7 sor - nyitott, negyedik helyen végzett. A 8. kötés horgolt. Megváltoztatjuk a fonalat, 9 és 10 sort - SSN. 11. - nyitott. Ezután ismételje meg a 12. sort - például az 5, 13 - mint a 6, 14 - mint a 7, és így tovább a 17. sorig. A 18. helyen minden negyedik oszlopban kötött 2 CCN-t. Félköríves hullámokkal fejezhetjük be - 1 VP-t kötöttünk, két oszlopot kihagyva, a harmadik pedig 6 CCH-t. 2 oszlop után egy féloszlopot kötöttünk.

Ezt a szőnyeget nem nehéz létrehozni, ha tudsz néhány trükköt.

Kerek horgolt szőnyegek vagy "nagyi szőnyeg"

Sokan emlékeznek arra, hogy a hosszú téli estéken a nagymama sokszínű szőnyeget készített. Mennyire volt kényelmes egy házban, ahol sétányok és kerek tárgyak kerültek a padlóra. Ne bonyolítsd őket. Csak a szalagokra, a nyakkendőre és a szélre kell szeletelni egy labdát. Még mindig szükség van egy kampószámra. 10. Kötött matrac. Összegyűjtünk néhány VP-t, bezárjuk a gyűrűt. Az első sorban kötött 6 sc. A későbbiekben - felemeljük az oszlopok számát.

A kiegészítéseknek köszönhetően nem lesz konvex, nem hullámos, hanem egy lapos kötött szőnyeg. Ha a gyártási folyamat során kisebb hibák fordultak elő, csíkot vágtunk és vasaljuk. Olyan könnyű és egyszerű néhány este számára, hogy egy gyönyörű modellt hozol létre, alkalmas padlóra, székre, székre vagy székre.

Egy ilyen szőnyeg megkötése nem nehéz

Horgolt kerek szőnyeg a japán stílusú padlón kezdőknek

Az ilyen kötött szőnyegeket könnyű gyártani, és az eredmény tetszeni fog. A munkához illeszkedjen a közepes vastagságú és a 6-7. A színeknek világosnak kell lenniük, de mindez az ízléstől függ. Először egy kört csinálunk - 6 VP típust írunk, összekötünk, majd 7 oszlopot kötöttünk két nikkel, mindegyik 3 VP-vel kezdődik. A következő sor - 5 befejezetlen oszlop, 2 réteggel és köztük - 3 VP. 3 és 4 sor - 2 oszlop 4 befejezetlen oszlopból 2 réteggel. 5. - VP láncolata kiegészíti és az előző sorhoz csatlakozik egy féloszlop.

A következő szakaszban - a szabad méretű gyűrűket készítjük. Meg kell adni a VP-t és csatlakozni egy féloszlophoz - a gyűrű kerülete a lánc hosszától függ. Miután meg kell kötni egy oszlopot, 2 réczel. Ezután a második gyűrű - tárcsázza a láncot a VP-ből, áthalad az első gyűrűn, és egy féloszlopon keresztül kapcsolja össze. A következő gyűrűk ugyanazok az eljárásoknak felelnek meg. Ez utóbbi kapcsolódik az előzőhöz és a kezdetihez. A végső szakasz - varrni a kész gyűrűket a körhöz.

Ezek a szőnyegek könnyen elkészíthetők, és szépen kiegészítik a szoba belsejét.

Kötött ötszögletes szőnyegrendszer

A horgolt szőnyegek különböző formájúak lehetnek. Például egy ötszögletes vászon a séma szerint. Lágy kötőfonal lesz. Egy körrel dolgozunk. 5 VP-t, 1 soros kötést írunk: 3 VP, 2 CCH az első hurokban, 2 VP, 3 CCH, 2 VP. Körben öt sorból állunk, a második pedig az elsőhöz kötődik, csak 3 SSN után 1 VP-t kötött. Ezután - a séma szerint, és a csillag szöge külön-külön végződik. A rendszer könnyen megtalálható az interneten.

A szőnyegek teljesen különböző formák lehetnek.

Szőnyeg a folyosón egy sétány formájában

A folyosón minden ház egy út. Ha valaki számára drága lenne vásárolni egy boltban, akkor könnyen megteheti magának a régi dolgokból. Nagymamáink ezt tették. Mindent elment dolgozni - ingek, szoknyák, lepedők, egyéb dolgok a textilektől. A mi időnkben is minden felesleges, kopott ruhát visznek a házban, 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk, összekötjük a végeit és felszállunk. Horgot kap, annál vastagabb, annál jobb.

Először is, felveszi a szükséges hosszúságú léghurok láncolatát - ez a jövő szőnyegének szélessége. Aztán végezzük a SC-t, elérjük a végét, megkötözzük a VP-t, és kibontjuk, majd a következő sorot kötöttük. Így elérjük a kívánt méretet. Számos lehetőség van - egyedi elemeket, például négyzeteket vagy más geometriai alakzatokat hoznak létre, és összekapcsolódnak vagy nyomot készítenek.

Ezt az utat a folyosón vagy más helyiségekben lehet elhelyezni.

Azok, akik kezdik elsajátítani a kézimunka alapjait, oly módon szeretnék díszíteni a házat, hogy eredeti és egyedi modelleket alkossanak. A barátok és ismerősök, akik azért jöttek, hogy meglátogassanak és látják az ilyen szépségeket, mindenképpen szeretnék ugyanazokat a dolgokat otthon.