Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan válasszunk egy kényelmes ruhaszárítót a fürdőszobában?

Számos modern lakás nem rendelkezik erkéllyel, ahol le lehet ragasztani a ruhákat a szárításhoz. Nem túl ésszerű, hogy a nappaliban vagy a konyhában zavaros nedves ruhát viseljen, ezáltal romlik a megjelenésük, és növeli a páratartalmat a lakásban.

És ha nincs lehetőség az utcára mosni a mosodát, akkor jó alternatíva marad - egy fürdőszoba. Rendszerint minden fürdőszobában van szellőztetés, így a szárítási folyamat nem sokáig tart.

Csak egy alkalmas szárítónak kell választania, mert sokszínűségük igen nagy.

tartalom

A szárítók típusai ^

A modern szárítóberendezések sokasága annyira nagy, hogy a megfelelő modellt elsősorban a fürdőszoba méretei alapján választják ki. Hasznos lehet az ilyen típusú helyiségben használható minden szárítógép.

Kedves látogatók és látogatók!

Ha tudod, hogyan számolhatsz pénzt és rendszeresen vásárolhatsz dolgokat az interneten, azt javasoljuk, hogy olvasd el cikkünket arról, hogy hogyan lehet visszaszerezni a vételhez költött pénz egy részét az úgynevezett cashback-szolgáltatások használatával.

A legjobb 3 lehetőséget választottuk, az interneten vásárolt dolgok költségének akár 30-40% -át (ruhák, táskák, cipők, bármi) visszatérhetjük!

Olvassa el a "Top 3 cashback szolgáltatásunkat (pénzvisszafizetés) az online áruházakban lévő ruhák és kiegészítők vásárlásakor", és mentse el a pénzét, mert a megtakarított pénz a megszerzett pénz lényege.

Azt is javasoljuk, hogy olvassa el cikkünket a 3 legjobb online boltba vásárolni nyérc kabátok, ez lehet egy jó ötlet, hogy mentse, ha vásárol minőségének feláldozása nélkül a dolgok, különösen most, hogy itt az ideje, hogy eladó!

Padlószerkezet

Ez a lehetőség a legegyszerűbbnek tekinthető. Ezt akkor használják, ha a fürdőszoba méretei lehetővé teszik a lámpatest közvetlenül a padlóra történő felszerelését.

Eszköze szerint a padlómodell fém hajtogatásokból áll, amelyek között húr vagy rúd van.

Minden felhasznált anyag ellenáll a nedvességnek. Tervezés szerint a szárító vízszintes vagy függőleges lehet.

A második esetben a polcok vagy függőleges állványok típusának megfelelően készülnek, ami a padlón helyet takarít meg. Például a német modell "Leifheit Condor Tower 19081435" értéke 52 dollár.

Ha szükséges, a padlórács kibontakozik, és a szárítás befejezése után felhajlik és visszahúzódik a falhoz, vagy áthelyezhető egy másik helyiségbe. A padlós változat példája a "Stabilo 18M" kínai modell, amely 8-9 dolláros költséggel jár.

 • Nincs szükség telepítésre.
 • Kis súlya van.
 • Könnyen behajtható és visszahúzható használat után.
 • Bármelyik helyiségben használható.
 • Kis mennyiségű vászon, amely felakasztható.
 • Ha a fürdőszoba kicsi, akkor nem tudja használni a padló változata.
 • A készüléknek folyamatosan összecsukhatónak és összecsukhatónak kell lennie.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a Kärcher vasalórendszernek? A működés jellemzői.

A legelterjedtebb vezeték nélküli vasalók ára és jellemzői megtalálhatók ebben a cikkben.

Fürdőszárító

Ez egy hajtogatott fém vagy fém-műanyag szerkezet, amely keretből és rudakból áll. Közvetlenül a fürdőkádra van felszerelve, amely után mosogató van rá. Amikor a mosoda megszárad, a szárítót eltávolítják a fürdőből.

 • Kis helyet foglal el, így nagyon kis fürdőszobákban is használható.
 • Gyorsan fejleszti és telepíti.
 • A nedves ruhákból folyó víz nem esik a padlóra, hanem a fürdőbe jut.
 • Lehetetlen elhelyezni nagy mennyiségű vászon, valamint száraz lapok és más méretű kiegészítők.
 • A mosás szárítása közben a fürdőszobát nem lehet használni.

Fal modell

A falra szerelt lámpatestek különböző változatokban kaphatók:

 • Az ellenkező falra rögzítve. A lámpatestek között több kötél is használható ruhák ragasztására. Az ilyen eszközök eltávolíthatók az egyik oldalon.
 • Ugyanazon a falon rögzítve. Ezek azok a konzolok, amelyeknek több pontja van a falhoz. A falról körülbelül 30-50 cm-re nyúlnak ki, és köztük rudak vagy kötelek vannak. Például a német "Leifheit Telefix 70" modell 0,6 m-es léccel együtt 34 dollárba kerül. Egyes modellek teleszkópos kialakításúak lehetnek, és szükség szerint bővíthetők. Vannak konzolos modellek is, amelyek összehangolják a harmonika elvét.
 • Gyakorlatilag nincs hely.
 • Tökéletes bármilyen fürdőszoba kialakításához.
 • Könnyű ellenállni, általában 10 kg-ig. Különösen az egyik falra rögzített szerkezetekre vonatkozik.
 • Kis felhasználható terület.

Mennyezeti szárító

A mennyezetre rögzített szárítási eszközöket elsősorban magas mennyezetek jelenlétében használják. Ebben az esetben a ruhák általában nem láthatóak.

Szerkezetileg ezek a szárítók műanyag mennyezeti tartóból állnak, hengerek. A görgőket a rudak mozgatására használják. Az alkalmazott rudak száma 4-től 6-ig terjedhet. Az emelést és a leeresztést az egyik falon rögzített kötelekkel szabályozzák. Rúd anyaga - fém műanyag bevonattal vagy tartós műanyaggal.

A felső határ előnye:

 • Lehetséges, hogy nem észrevehető, ha nem használja.
 • Fenntartsa akár 20 kg súlyt.
 • A rudak leengedése megtörténhet, így kényelmesen dolgozhat velük.
 • Nehézségek merülhetnek fel álmennyezetre történő felszereléssel.
 • A függő túlméretezés kellemetlenséget okozhat a fürdés során.

Elektromos vagy akkumulátoros ^

A szárítási ruhák aránya jelentősen felgyorsítható a fűtési funkcióval rendelkező készülékek használatával. Ez lehet önálló állvány keresztléccel, dugaszolva egy elektromos aljzatba, vagy egy olyan tartozék, amely egy meleg akkumulátorról van felfüggesztve. Ilyen eszközök használatakor gondosan figyelni kell a fűtési hőmérsékletet, nehogy elrontsák a ruhaneműt.

Az elektromos szárítás különböző verziókban is megvásárolható. A jó minőségű "Luna AL" modell Kínában készült. Költsége körülbelül 55 dollár.

Melyik jobb választani? ^

A megfelelő modell kiválasztásához a fürdőszobában ajánlatos az alábbi irányelveket követni:

 • Vegye figyelembe a fürdőszoba méreteit. Ha a lakás és a fürdőszoba maga kis méretű, az előnyben részesített lehetőség lenne fal- vagy mennyezeti szárító, valamint kád. Nagyméretű fürdőszobával választhat bármilyen lehetőséget, beleértve a padlót is.
 • Továbbá sok a mosás ütemétől és mennyiségétől függ. Ha a mosnivaló ritkán van mosható, és apró adagokban, akkor a készüléknek kicsit szüksége lesz.
 • A telepítés bonyolultsága. A legegyszerűbb megoldás a padló vagy a kád vagy az akkumulátor tetején található kivitel. Nehéz telepíteni a tartóelemeket a falra. Ehhez komoly eszközre van szükség. És a legnagyobb nehézség a szerkezet kötődése a mennyezethez. A mester segítsége nélkül már nehéz megtenni.
 • Ismerje meg a szárítógép anyagának jellemzőit. Az alumínium készülékek alacsony költséggel és alacsony tömeggel rendelkeznek. Azonban az alumínium olyan törékeny fém, amely idővel hajlíthat vagy elszakadhat. Az acéltermékek megbízhatóbbak, de korróziónak vannak kitéve, ezért fontos, hogy védő bevonattal legyenek bevonva. A legjobb megoldás a rozsdamentes acél, amelynek erőssége, nedvességállósága és vonzó megjelenése van.
 • A szükséges hardver és kötőelemek jelenléte. A minőségi berendezések magukban foglalják a teljes készlet rendelkezésre állását a gyors telepítéshez, valamint a telepítési utasításokat.

Vegyek egy vasalót a függőleges vasaláshoz? Ismerje meg a termék előnyeit és hátrányait.

Ebben a cikkben olvashat véleményeket és véleményeket a kézzel otparivatel a ruhák.

Hol lehet száraz ruhát egy lakásban?

Sokat illeszkedik az összecsukható szárításhoz és mennyire kényelmes egyáltalán?

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Legjobb válasz

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Jó estét, kedves szakértők. Van egy kérdés az akkumulátor egy külön fürdőszoba tipikus Hruscsov. A javítás hamarosan megkezdődik, összekapcsolom a WC-ketrecet és a fürdőszobai ketrecet, de a fürdőszobában van egy akkumulátor, ami persze lehetséges.

Jó estét mindenkinek. Tényleg nagyon zavaros és rohanó vagyok az egyik szélsőségtől a másikig. Két lehetőségem van: 1. Egy hálószobás lakás, többé-kevésbé felújított (élhet) kvadratúra 50-52 méter, mint a második emeleten. 2. Nincs háromszobás javítás, még akkor sem.

Egy kis folyosóról, egy ajtó nélküli nappali kijáratnál, csak egy 1,20-as széles nyílással, az ajtók nem tudnak függőlegesen vagy csúszni az elrendezés miatt. A nappali ellenőrzőpont, játékok, időnként bizonyos dolgok rendeződnek bele. Kiderült, hogy kinyitod.

A zárt ajtókkal ellátott szobában nagyon gyorsan fojtogató, és a levegő az év bármely időszakában "elakad", az ablak megnyitása nem kijárat, az állomás mellett, mit tehetek?

Rózsaszínű (nagy rés a csempe között), hogyan kell most rögzíteni, mint lezárni A tengeri zöld csempe, a kád és a mosdó fehér, opcionálisan fehér műanyag sarok 3 * 3, fugázás, ?

Ruhaszárító a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő ruhaszárító egy funkcionális eszköz, amely segít elkerülni a kellemetlenségeket a dolgok mosása után. A termék gyakorlatias jellege a gyártás tervétől és anyagától függ. A különböző példányok előnyeiről és hátrányairól szóló információk, a népszerű modellek áttekintése hozzájárul a fürdőszobához illeszkedő ruhák megfelelő megválasztásához.

Ruhaszárító fajták

A szárítók széles választékát széles modellek jellemzik, amelyek között megtalálhatók a legegyszerűbb eszközök, amelyek két kereszttartót és technikailag fejlett elektromos mintát tartalmaznak a hőmérséklet beállításához. A formatervezési minták eltérnek a gyártási anyagtól, a beszerelési módtól, a vászon különböző térfogatára és tömegére tervezték. A fürdőszobában való egyszerű használat nagymértékben függ a szárító alakjától és méretétől.

A telepítés helye szerint a modellek négy kategóriába sorolhatók:

 • álló helyzetben;
 • felfüggesztve a mennyezetre;
 • falra szerelt;
 • a fürdő oldalán található.

A fürdőszobában lévő szárító kiválasztásakor a telepítési módszer döntő szerepet játszik.

Kültéri példányok

A vászon padlóterme tágas fürdőszobát választ. Leggyakrabban a padlós szárítógép hajtogatott keret formájában készül, amely fémrúddal vagy húrral van felszerelve. A kibontott állapotban a formatervezés meglehetősen nehézkes, de ezek a dimenziók lehetővé teszik a nagy mennyiségű mosnivaló lógását.

Összecsukva a modell rendkívül kompakt, vastagsága 10 cm, így könnyen illeszkedik a fal és a mosógép között. Legfeljebb 4 kg halott tömeggel a szárítón kb. 20 kg súlyú nedves ruhát viselhet.

Általában a termékpalettát vízszintes szerkezetek képviselik, de polcokra hasonlító többszintű termékek is vannak. A kényelmes mozgáshoz szükséges összecsukható vállfák gyakran kerekekkel vannak felszerelve.

A kültéri modellek előnyei:

 • tartósság;
 • egyszerű működés;
 • könnyű súly;
 • nagy mosási kapacitás;
 • nincs szükség további rögzítésre a fürdőszobában.

Az egyetlen hátránya a nehézkes tervezés, amely nem megy minden fürdőszobába, és nehéz lesz neki egy kis lakásban találni helyet.

Fal termékek

Sokkal praktikusabb a fürdőszoba falra szerelhető szárító, amely előállított 3 változatban:

 • A szikla. A szárító a fal egyik falán van rögzítve. A ruhák lógatásának folyamata során a rudak könnyedén lehullanak és visszatérnek az eredeti pozícióikba. Egy rendkívül kényelmes modell a gyapjúszálak szárításához, amelyek a rudak tetejére helyezhetők és egyenesített állapotban száríthatók.
 • Kötelet. A fürdőszobában használt minden szárítógép legegyszerűbb kialakítása. Egy speciális dob a sztring feszességének beállítására szolgál. A helyhez kötött telepítés bizonyos nehézségeket okoz. Ha a terméket alacsonyra állítja, akkor a mosdó zavarja a fürdőszobát. A dolgok magasságában történő rögzítéskor nehéz lesz felakasztani.
 • Konzol. A szárító a fal falára van felszerelve, összecsukva rendkívül kompakt. Ha a ruhákat akasztani szeretné, a formatervezést egy harmonika hasonlító mechanizmusával távolítják el. Ideális egy kis fürdőszobában, az egyetlen hátránya, hogy kis mennyiségű mosnivalót is igénybe vehet.

Függesztett mennyezeti szerkezetek

A fürdőszobában fel lehet szerelni egy mennyezeti szárítógépet, amely a tervezési jellemzőkkel hasonlít falimodellekre. A mennyezeti modellek kereszttartója magassága állítható, így a mosás nem okoz problémát. Minden sáv a többi elemtől függetlenül mozog. Általában a mennyezeti szárítók telepítése a fürdő fölött történik, hogy elkerüljék a padlón lévő nedves ruhák mosdóit.

Pozitív szempontok a mennyezeti szárító telepítése a fürdőszobában:

 • Az ágynemű súlyosan lemerül, és egy kis szabad helyet foglal el.
 • A kis méretű szárító esztétikai megjelenést biztosít.
 • Kényelmes működés.

A telepítés bonyolultsága - a felfüggesztett modellek legfontosabb hátránya. Rögzítési erő kell különös figyelmet fordítani, hogy a design a fürdőszobában nem törött a súlya függő ruhát.

A legjobb hely a magas mennyezetű fürdőszoba.

Fürdőszobai felszerelés

A szárító egy feszes húrokból vagy vékony csövekből álló könnyű keretből áll. A formatervek szilárdak és összecsukhatóak. Egyes modellek szögben vannak a fürdőre, mások oldalra vannak rögzítve.

A műanyag klipek megakadályozzák a csúszást Alkalmazási terület - apró tárgyak szárítása, a termék törölköző, fehérnemű vagy zokni szárítására szolgál.

Plusz felvásárlások a fürdőszobában egy kis szárító:

 • alacsony súly;
 • tömörség;
 • egyszerű használat.

Két hátránya van: a szárítás során a fürdésre való alkalmatlanság és a terjedelmes tárgyak lógásának hiánya.

Elektromos modellek

Az elektromos modellek magas költsége nem akadályozza a fogyasztók keresletét. Az elektromos modellek megvásárlásának fő célja egy vastag pulóver, meleg kabát vagy egy kényelmes takaró rövid ápolása. Az elektromos szárítók közül sok megfelel a modell telepítésének. Vásárlás a fürdőszobában felfüggesztett, fal- vagy padlószerkezet - mindenkinek a szobafelvétel alapján dönt.

Az elektromos szárítógép egy jelentős része termosztáttal van felszerelve. A fejlett modellek lehetővé teszik a megfelelő szárítási mód kiválasztását, figyelembe véve a textília típusát. Az időzítő időtartama alatt a felelős. A készülék fő jellemzői:

 • gazdaságos energiafogyasztás;
 • nincs bekapcsolva a fürdőben;
 • Ajánlott: 15 kg-ig terjedő ruhák szárításához;
 • a működés nem nehéz;
 • a vászon egyenletesen és gyorsan szárad.
 • összecsukva, a design kompakt.

A fürdőszobában az elektromos szárítók beszerzésének korlátozása lehet a termék magas ára és a használat során felmerülő többletköltség.

Kiválasztási funkciók

Fontos kritérium a szárítógépet választani a fürdőszobában a gyártás anyaga. A tulajdonságok leírása ötletet ad az egyes termékek előnyeinek és hátrányainak:

 • Rozsdamentes acél. Vezető minőségi jellemzőkkel. A fürdőszobai szerkezet tartós, hosszú ideig tartja fenn eredeti megjelenését, képes ellenállni a jelentős terhelésnek, nem veszélyezteti a rongyos foltokat a vászonra, a plakett könnyen eltávolítható.
 • Alumínium. A porbevonat elleni védelem vonzónak tűnik, de gyakran használják a peelingeket. A szárítón lévő alumínium alumínium sötét jeleket vált ki a mosodában.
 • Műanyag. Alacsony költségű és esztétikus megjelenés - a fürdőben a szárítók fő előnyei. A rövid szolgálati idő jelentős hátrány. A műanyagszerkezeteket nem intenzív terhelésekre tervezték, és a túlméretezett személy súlya alatt gyorsan elhibáztak. Idővel a mûanyag szárító felülete sárga árnyalatot kap, a húrok sápadtak.
 • Fa. Előfordul, hogy a fürdőszobai szárítót rendszeresen rendezik. A hosszú szolgálatra érdemes gondoskodni a rendszeres kompetens távozásról. A megoldás előnyei - esztétikai megjelenés az eredeti forma miatt.

A gyártás során a fürdőszobai szárítók kiválasztásánál figyelembe kell venni a termék egyéb jellemzőit is. A szerkezet tartósságát az ízületek minősége és az egyes részek könnyű mozgása befolyásolja. Fémtermékek esetében ellenőrizni kell a bevonat sűrűségét, hogy elkerüljük a vászon sötét jelek megjelenését. Ha az alap ragyog, akkor jobb, ha talál egy másik lehetőséget. Ilyen esetben a festék gyorsan lehúzódik.

A húrok közötti optimális rés 7 és 10 cm között van, szorosabb elrendezéssel a vászon tovább szárad. A kereten lévő éles kitüremkedések hiánya, az érdesség és a hegesztési nyomok - a fürdőszobában lévő ruhaszárító megszerzésének másik feltétele.

Megfelelő példány vásárlásra:

 • a keret felülete sima;
 • minden elem egyenletesen színezett;
 • a csövek végeit dugókkal védik;
 • a ruhaneműszárító kiegészül egy adatlapmal, amely feltünteti az ágynemű megengedett súlyát, a szerkezet méretét és beállítását;

Ha falra szerelt vagy falra szerelt ruhaszárítót vásárol a fürdőszobában, ellenőrizze a szerelési utasításokat.

Népszerű modellek keresése

A legszélesebb választék egy kis része bemutatja a tervezést a saját fürdőszobájában.

Szárító Gimi Rotor-6. A költségvetési modell telepítése a falon csavarokkal vagy dugókkal történik. Az olasz gyártó terméke kis fürdőszobákhoz is alkalmas. A kipufogó kialakítása 6 csíkból álló vászonból áll, 10 kg súlyig. A kötelek hossza 3,6 m, kiszáradás után automatikusan elindul a kiindulási helyzet.

Nagyon népszerű "Liana" szárító, amely a mennyezetre van szerelve. Az egyszerű kialakítás 5 karakterláncot tartalmaz, amelyekhez külön beállítás lehetséges. A sávonkénti megengedett terhelés eléri a 2,5 kg-ot, a modellek hossza 1,3 és 2,0 m között van.

Összecsukható padlóburkolat A Siena a tágas fürdőszoba tulajdonosainak felel meg. A szárító 3 szárító zónát tartalmaz. Könnyű 2 kg és kapacitás - a modell legfontosabb előnyei. A nagy mennyiségű vászon felakasztásához 18 rúd áll rendelkezésre, amely akár 20 kg teljes terhelést is képes ellenállni. Méretek összeszerelt 55/112/180 cm A szárító gyorsan lehajlik, majd kompakt lesz, és minden alkalmas helyen tárolható.

Az elektromos modellek közül az Alcona SBF-A4-FX figyelmet érdemel. Függesztett mennyezetre horgony csavarokkal. Az elektronikus vezérlőegység, a fertőtlenítő UV lámpa jelenléte rendkívül működőképes. A minimális teljesítmény 120 watt. A bemutatott elektromos szárító 30 kg nedves ruhanemű súlyával ellenáll, a csövek teljes hossza 8,2 m.

A fürdőszobában a funkcionális ruhaszárító beszerzésére gondolva meghatározzák a megfelelő telepítési helyet. Ami számít, a gyártás anyaga, az összekötő elemek ereje, a színezés minősége. Gondolják át a szerkezet optimális dimenzióit és a szükséges terhelést, melynek ellen kell állnia.

Ruhaszárító a fürdőszobában - Kényelmes stílus minden helyre 76 képen

Ágyneműszárító a fürdőszobában, minden mosás után mosandó ruhát kell mosni.

Valaki a ruhák szárításának funkcióját használja a mosógépekben, valaki lefeszíti az akkumulátort.

A mai napig kereskedelmi forgalomban kapható formatervezési minták, amelyek lehetővé teszik a folyamat kényelmes és hatékony elvégzését.

Ágynemű szárítók fajtái

A szárítók szerkezeti formában különböznek egymástól, és a felszínhez való csatlakoztatás módja.

A szárító a mennyezetre van szerelve, a formatervezés egy fémrúd, amelyet görgősmechanizmussal és kötél segítségével felfüggesztettek. A mennyezet alá szerelt.

Alternatív megoldásként lecsúsztathatja az összes sávot, lógni a ruhákon, és felemelni. Ez a formaterv mintegy 20 font nyers vászon ellenáll.

A mennyezetre szerelt szárító a magas szobákhoz, valamint a normál mennyezetű, kis szobákhoz is alkalmas.

Fali szárító:

Rúd - a szárítónak ez a kialakítása az egyik falra van szerelve, a cselekvés elve hasonló a szárítóhoz, a mennyezethez rögzítve. Jól használható a gyapjútermékek szárításához, valamint a deformáció elkerülése érdekében nem ajánlatos összecsukni.

Kötél - széles eloszlású. Jellemzője a kötél feszességének és a magasság szabályozásának hiánya. Az alacsony lógó ruhák nehezebbé teszik a fürdőszobát, és a kötelek túlzott elhelyezése arra kényszeríti Önt, hogy folyamatosan használjon egy széket.

Konzol - megfelelő használatra, a csatolót fizikai fúrórúd formájában kell benyomni. Ez a forma kis fürdőszobákhoz alkalmas. A vászon száradása után összehúzódik és szorosan illeszkedik a falhoz. Lehetővé teszi a felhasználható terület jelentős növelését.

Ideális kisebb tárgyak szárításához (törölközők, pólók, gyermekruhák), de nem alkalmas nagy tételek szárítására (ágynemű, takaró).

Padlóra szerelt szárító

A szárító a padlóra van szerelve. A kibontásnál nagy munkaterület van. Bármelyik helyiségben szabad helyet biztosíthat. Ez könnyedén összehajtogat és elszakad.

Bármely szűk helyiségben eltávolítható. A padlóra szerelt szárítók összecsukva kis helyet foglalnak el. Egy kis helyiségben egy ilyen szárítógép felveheti az összes szabad helyet.

Elektromos szárító

A korlátozott időtartamú emberek számára ideális az elektromos szárító. A pozitív oldal az a képesség, hogy gyorsan száraz ruhát viseljen, de nem alkalmas mindenféle szövetre.

Egyes textíliák egyszerűen deformálódnak a túlmelegedésből, és elvesztik esztétikai tulajdonságaikat. Az ilyen textíliák élettartama gyorsan csökken.

A dolgok szárítása az akkumulátoron

A szárítóruhák változatossága a hőmérséklet függvényében. További telepítésre nincs szükség. A vászon csak az akkumulátoron van.

A nagy elemek szárazak az akkumulátoron, de nehéz a kis dolgokra.

Az ilyen típusú szárításhoz gondosan kell kezelni a hőmérsékletet igénylő termékeket.

A fürdőben a dolgok szárítása

Ezzel a típusú szárítással kiválasztható a tervezés, amely könnyen telepíthető és eltávolítható.

A fürdő munkafelületét foglalja el, de felszabadítja a padlón lévő helyet. Ha ilyen szárítót helyez a fürdőszobába, akkor lehetetlen használni.

Hogyan határozható meg a ruhadarab kialakítása?

Természetesen a szárító kiválasztásakor el kell döntenie, hogy hol és hogyan kényelmesen száradhat meg.

Megfelelő a szárításuk a fürdőszobában, elegendő hely van a szárításhoz a nappaliban, vagy a szárítógép az erkélyre is áthelyezhető - mindez határozza meg a szárító tipikus kialakítását.

Ha kisebb mennyiségben szárazra szeretné tenni a dolgokat, akkor nem kell egy nagy padlószárítót választania.

Ha egy kis lakásban élsz, a konzolos vagy mennyezeti szárítók jobban megfelelnek, mivel nem fognak sok helyet összehajtogatni. A padlószárítók leginkább a tágas szobákban használhatók.

A szárítók kiválasztásánál ügyelni kell az építéshez felhasznált anyagokra.

Az állandó magas páratartalom miatt a fémszerkezetet rozsdamentes acél anyaggal kell kezelni. Választhat egy rozsdamentes acél szárítót. Egy ilyen szárító hosszú ideig szolgál majd, és nem fogja elveszteni megjelenését.

Minden szerelvény szárítót jól kell végrehajtani. A rögzítőelemek és a csuklópántok a szárítót a felületen vagy a kibontott állapotban kell tartani. A feszítő kötelek sima felületűek legyenek.

Egy adott szárítógép kiválasztásánál figyelembe kell venni a fürdő sajátosságait és a szabad hely jelenlétét. A megfelelően kiválasztott szárító díszíti a fürdőszobát.

Szárítás a fürdőszobában - több, mint egy egyszerű piaci felülvizsgálat

Szerencsére a mosógépek megjelenésének köszönhetően a ruhák automatikus mosása egyszerűvé vált, a mindennapi üzletet. De bár sok modern modellnek van szárítási funkciója, a tapasztalt háziasszonyok jobban szeretik a száraz dolgokat külön-külön, csak a könnyű spin funkció használatával. Végül is, a gép szárítása után nagyon nehéz vasat mosni. Ebben a felülvizsgálatban elmondom, mi a szárítás a fürdőszobai vászonra, és nem csak a fürdőszobára, és arról is beszélünk, hogy milyen kritériumokat választottak és telepítettek ezek a készülékek saját kezűleg.

Szilárd szárító egy nagy fürdőszobában.

Milyen mosószárítást kínál a modern piac

Természetesen a termék minden gyártója számára a legfontosabb szempont az egyszerű használat. De a modern lakásokban lévő fürdőszobák mérete egészen más lehet.

Mi az alkalmas új épületek szabad terv, gyakran egyszerűen nem illik a Hruscsov. Ezért speciális feltételek alapján kell választania.

Fali beállítások

A fürdőszobában a vászon falra történő szárítása méltán tekinthető az egyik legrégebbi és bevált területnek. Jelenleg a szárítók között két vezető modell különböztethető meg.

Az elsõ modell mûszaki szempontból összetettebbnek tekinthetõ. Az ilyen eszköz egy dob, beépített rugós mechanizmussal és reteszekkel.

A dobszárító munkahelyzetbe helyezését.

A fehérneműk itt vannak a kötélen. Ezeknek a köteleknek az egyik vége egy monolitikus tálcára van rögzítve, a másik pedig a dobhoz van kötve, a dobozban rejtve. Csendes állapotban, azaz amikor semmit sem kell szárítani, a doboz és a monolitikus rács egyszerűen lóg a falon.

Ahhoz, hogy az ilyen szárítógépet működőképes állapotba hozza, egy monolitikus sávot kell venni, és a kötelekkel együtt egy másik, az ellenkező falra rögzített zárójelre kell ráhúzni. Ekkor a dob megforgatja, felszabadítja a kötelet a kívánt hosszúságra.

Ha a rúd a konzolon van rögzítve, akkor a rugó mechanizmusa a kötelek stabil feszességét biztosítja, és így nem terhelik meg, a dobot különleges dugókkal kell rögzíteni, ezáltal stabil helyzetet biztosítva.

Tekintettel a tömörségére, ez a modell nagyon népszerű. A jó gyártók ilyen szárítói képesek akár 12-15 kg nedves ruhák súlyát ellenállni. De ezeknek az eszközöknek 2 gyenge pontja van. Először is, ha folyamatosan "húzza" meg a köteleket, gyorsan elhasználódnak, bár ez nem olyan rossz, végül is helyettesítheti őket.

Rosszabb, a rugó mechanizmusa, a feszítő kötelek és a reteszelő klipek valójában állandó terhelés alatt vannak, és ha a gyártó alacsony minőségű műanyag rugókat szerel, akkor az ilyen szárítás nem tart sokáig. Amennyire én tudom, az olcsó modellek már a működés első évében szétesnek.

A második típusú fali szárítók az úgynevezett konzolos teleszkópos vagy egyszerűbb visszahúzható szárítás. Fém csíkokból és csövekből készülnek. Az első opcióval ellentétben a konzolos rögzítőelemek csak egy falhoz vannak rögzítve, és nincsenek rugók vagy bilincsek.

Behúzható konzol a fürdőszobában.

Véleményem szerint az egyetlen jelentős előnye, hogy ezek az eszközök büszkélkedhetnek, a tömörség, összehajtogatva, egy ilyen szárító biztosan nem zavarja Önt. Ugyanakkor a kialakítás teherbírása nem haladja meg az 5, legfeljebb 7 kg-ot. Leggyakrabban nem rendeltetésszerű célokra használják, hanem rendszeres törölközőtartóként.

Van egy másik, figuratív módon beszélő, a falra szerelt szárítógépek munkás-paraszti verziója. Ez kézzel készülhet, de egy kicsit később elmondom.

Liana, mint elismert vezetője a mennyezeti típusú szárítók között

A kis fürdőszobák tulajdonosai, valamint a magas mennyezetű apartmanok esetében a Liana közös név alatt található modell a fürdőszobában lévő ruhák szárítására a lehető legjobb megoldás. A szárító extravagáns neve számos kötelet és felfüggesztett görgőt kapott.

Liana a mennyezeten.

A "Liana" mennyezeti modell valóban nagyon kényelmes, nem hallottam, hogy bármelyik hostess visszaszorította ezt a készüléket. Itt az a pont, hogy a két vezetőpálya fémkerete a mennyezetre van szerelve. Hengerek lógnak ezen a kereten, amelyen keresztül a kötelek áthaladnak.

De a vászon nem lóg a kötélen, hanem fém csöveken. A fémcsövek emeléséhez és lecsökkentéséhez szükség van a görgőkre. Ráadásul kényelmesen egy konzol van a falhoz rögzítve, amelyre a kötelek végei ragaszkodnak. Számomra személy szerint ez a design sokkal inkább olyan mechanizmus, mint a vitorlák felkeltése a jachtokon.

Most ilyen modellek készülnek nem csak a mennyezeten, hanem a fal változata. Tevékenységük elve teljesen ugyanaz. A különbség csak a csapágyelemekben van. Amint valószínűleg már megértettétek, a mennyezeti szőlőt a mennyezetre rögzítik, és a fal változatban két oldalfal konzolt használnak.

Wall opció Liana.

Egyetlen név egy meglehetősen széles körben rejtőzik. A csövek hossza szőlőben 50 cm-től 2 méterig terjed. Az utasítás azt ígéri, hogy a szőlőt átlagosan 15-20 kg súlyra tervezték. De itt meg kell nézni a származási országot.

Mesteremberink, valamint a német tiszteletreméltó polgárok rendszerint minőségi termékeket gyártanak. És biztosíthatom Önöket, hogy a 20kg messze van a határtól.

De mint néhány (nem minden) kínai cég és a jelöletlen szárító, akkor függetlenül attól, hogy az alacsony ár, akkor költeni a pénzt hiába. A kötélzavarok összezavarodnak, a hengerek el fognak jönni, és a zárójelek hajlamosak lesznek.

Padló és hordozható szárító opciók

Az összes meglévő aljzat opcióinak felsorolása egy kis áttekintésben egyszerűen nem reális. Szinte mindenki látta az ilyen szárítót. A legelterjedtebb modell jelenleg hordozható összecsukható szárítás, amely hasonlít egy vasalódeszkához.

De rajta kívül volumetrikus formatervek kerekeken is, amelyek gyakran nem értik, de nagyon kényelmesek a lakás mozgatásához. Mint láttam, minden ilyen szárító fémből készült.

Többszintű padlószárító kerekeken.

Szeretem őket megbízhatóságukért. Nincsenek kötelek, hengerek vagy konzolok, minden nagyon egyszerű, a szokásos rács keresztirányú lécekkel. Ha ilyen szárítót rendesen használnak, akkor a gyerekek is megkapják.

Bicuspid fürdőszoba szárító.

Ami a hordozható modelleket illeti, a tartomány még szélesebb. A leghíresebb a szárító, amely két félből áll, melyeket hurkok formájában könyvel össze.

Különösen a fürdőszobában való használatra készült. Az ilyen szárítás szélén speciális megállók vannak. Csak ki kell nyitnia ezt a "könyvet", és be kell állítania a fürdőszoba széleit.

Valahogy, alkalmanként a feleségem egy úgynevezett szárítót vásárolt egy elemre, ami fűtőtesteket jelent. Két, hajlított hurokból áll, amelyek az akkumulátorhoz tapadnak, és öt keresztirányú csövet hegesztenek közöttük.

Sosem találkoztam egyszerűbb tervezéssel. A feleség azt használja, amikor különféle apró dolgokat töröl a saját keze nélkül. Először lefagyja a szárítógépet a fürdőkádra, és miután a mosoda kifogyott, gyorsan, olcsó és kényelmesen elküldi a radiátorhoz.

Aktív szárítók

A ház fűtési rendszeréből, vagy a forró víz kínálatából táplált, álló, fűtött törölközősávok aktív szárítóit hívom. Csakúgy, mint a villamos energiát üzemeltető egységek.

Nos, gyakorlatilag nincs mit mondani a helyhez kötött vizes törölközőtartókról, általában egyszer fel van szerelve, és ha nem kíméli a pénzt és vásároljon minőségi terméket, akkor ezt a szárítót használja az életre.

Ami az elektromos modelleket illeti, mind mozdulatlanok, mind hordozhatóak lehetnek. A helyhez kötött elektromos modellek csak a hűtőfolyadék típusától függenek.

A hordozható modellek kevésbé gyakoriak, de mégis megtalálhatja őket, ha akarod. A hasonló tervű elektromos szárítók ugyanabban az elvben működnek, mint egy olajfűtés. Ez azt jelenti, hogy egy speciális olajat pumpálnak a zárt burkolat belsejében és az üzemanyag-fűtőtest be van szerelve.

A szokásos fűtőberendezésektől csak a ház konfigurációjában különböznek, itt a kereszttartók kifejezetten a ruhák lógására és a magas páratartalom fokozott védelmére szolgálnak.

Álló elektromos törülközőtartó futó modellje.

A 220V-os elektromos hordozható modellek működnek, teljesítményüket úgy számítják ki, hogy a hőmérséklet ne haladja meg a 60ºС értéket, lehetetlen égni őket.

Ha egy fürdőszobai szárító elektromos modelljét vásárolja, függetlenül attól, hogy helyhez van-e csatlakoztatva vagy hordozható-e, először győződjön meg róla, hogy a konnektor földelő hurokkal van felszerelve. A fürdõszoba nedves, és nem kellene reménykednie az orosz "talán", a következmények több lehet, mint komoly.

A népszerű szárítók átlagos költségeinek táblázata

Hol száraz ruhát a lakásban. szépen

Ha nem akarod lefedni a fürdőszobába, és a szárítót a nappali közepére helyezni. Erkély - nem

Egy cikk azokról, akik irracionálisan szerveztek helyet. Vagy nincs elég pénz a felszerelés megvásárlásához (vagy most más prioritásokhoz, és nem a technológiához).

Miért kell száraz ruhát alkalmazni bármilyen kiigazítás esetén, ha a fénykép nagy fürdőszobákat mutat? miért bonyolítja az életet és napokig néz a száraz ruhákon?

Például nosztalgiával emlékszem, hogyan használtam mosógépet és szárítógépet. Az ágynemű tiszta, nem gyűrött (szinte vasalva).

Még akkor is, ha Hruscsovban él, és kevés hely van, kevés helyet igényel - csak egy mosógép szárító (vagy szárítógép egy mosógép fölött). És mindenképpen kényelmesebb, mint a ruhák szárítása az egész lakásban.

Egy személyes példa, két államban, kis kombinált fürdőszobával:

a) szervezett hely, ahol minden szükséges berendezés és tárolóhely van.

- A jobb oldali bejárattal szomszédos fal üres, törülközőkkel (a kifutópályához)

- Az ajtó másik oldalán: egy dobogó, amelyen 80 cm-es zuhanyfülke van, és egy állvánnyal mosógép + szárító. A dobogón van egy fiók (alátét alatt) a napi szennyezett ruhák számára.

- A fal bejáratánál a bal oldali falon: csövek, a dobozba varrva (a nyílásokban, a teszteléshez), a doboz előtt - a középső WC, a doboz és a zuhanyzó között - mosdó, lábazattal (

45 cm). A szekrényben van 2 fiók, és egy hely, ahol van egy kis szemeteszsák és egy ecsettel ellátott kagyló. A mosdó felett van egy kis lógó szekrény a higiéniai kellékekhez (mielőtt az öltözőbe akasztották a kosarakat és a stankanchiket.

- Fal ajtóval és törülközővel. E fal és a WC között elegendő hely van egy kis (5 literes) vödörhez a padlóhoz, amelyre egy padlót ragasztok, a padlótisztító palackot, egy mophorogot (lógni, nem esni, ha véletlenül megérinti) egy mop, szemetet egy ecsettel, két azonos alvó a toalettpapír (az egyik lecsatolom szép ruhát por :-))

- Lógó rés a bejárat felett. Minden ritkán használt és tartalék vegyszereket (tartalék por és szappan, sampon, moly stb. Vödör) mindvégig a bejárat felett lógó fülkében tartják, másik oldalról a falhoz, egy csövekkel ellátott dobozban. a vécé bejáratánál lévő szekrényt mennyezetként érzékelik, és nem veszi figyelembe magát (többszintű mennyezetről, az alsó ajtó fölött és kb. 0,5 m széles).

2) Sajnos, sajnos, van egy átmeneti megoldás - csak egy mosógép. 4 fő elszállásolására és hétvégék mosására - azonnal 1-2 padlós szárító a hallban. A szárítás felgyorsítása érdekében néha egy fűtőtestet kell fektetni mellé, és folyamatosan levegőztetni kell, hogy ne rendezzen szaunát otthon. És nincs erkély. Infuriates.

És a vendégek feszültek, akkor nem hívja őket a mosodai szolgáltatás.

Hogyan válasszunk egy falra szerelt ruhaszárítót?

Gyakorlatilag minden otthonban van egy mosógép, amely megkönnyíti és felgyorsítja a mosás folyamatát. De nem mindenki tudja, hogy a ruhaszárítók is nagy segítők. Végül is a mosandó ruhák gyorsabban száradnak, és az esztétikailag kellemesebbnek tűnnek, mint a hagyományos kötelek.

Típusú szárítók

Minden szárítónak különböző formája és típusa van, de van egy feladatuk: a lehető legkisebb helyet elhelyezni, amennyit csak lehet.

A szárítók egyik besorolása a tervek közötti különbség:

mozdulatlan

A legegyszerűbb design. A helyhez kötött szárító nem változtatja meg pozícióját, ezért elegendő telepíteni egyszer, majd mindig készen áll a használatra.

csúszó

A csúszó szárítók közül az úgynevezett harmonika a leggyakoribb. Egy falhoz van erősítve, és szükség esetén kibontakozik.

Más elvek szárítóit is használják. Mechanizmusuk két részből áll, amelyek a falon a szükséges távolságon vannak.

Ha szárítóra van szükség, a szalagkészletet, amelyet ruhák lógására szánnak, a fő részről a másikra húzódik a mérőszalag elvén. Használat után a feszített elemek visszaállíthatók az eredeti helyükre, ezáltal felesleges rudak rejtve a mennyezetről.

összecsukható

Ez is egy kényelmes konstrukció, amely lehetővé teszi a szárító eltávolítása nélkül. Hosszúságuk és szélességük alakulhat ki. Magától a szárítás formájától függ, mely széles körben jelenik meg.

Építőipari "lift"

Az ilyen típusú szárító drámai különbségek vannak az előzőeknél. A ruhák szárításához használt rudak vastagabbak, és belsejében olyan köteleket engednek át, amellyel a rudak magasságát beállíthatja.

Így a szárító a mennyezetről lóg, és amikor nedves ruhát kell lefedni, egyszerűen húzza meg a kötelet úgy, hogy az egyik rúd leereszkedjen.

Bármelyik pozíció ebben a mechanizmusban rögzített, így felakaszthatja a mosodát, majd ismét húzza meg a kötelet úgy, hogy a már megcsatolt ruhával ellátott sáv visszaálljon. Ez az eredeti szerkezet alkalmas a kis létszámú emberek számára, amelyek kellemetlenséget okoznak a mennyezet alá vékonyításhoz.

A ruhaneműszárítók a rögzítés és a beszerelés elvének megfelelően is osztályozhatók. Falak, mennyezetek és padlók.

Tekintsük a különbségeket és a sajátosságokat.

Falra szerelhető

A falra szerelt szárítók széles választéka áll rendelkezésre. Kicsiek, nagyok, csúszósak és feszültek lehetnek.

Mindegyiket biztonságosan kell a falhoz rögzíteni, így amikor a nedves ruhanemű terhelése megjelenik, a rögzítők nem lazulnak. Úgy ítélték meg, hogy sokkal kényelmesebb a falszárítás harmonikus formában. Kevés helyet foglalnak el és 10 kg-ig terjedő terhelésekhez tervezik.

A mennyezetre szerelhető

A falra szerelt, mennyezeti szárítók széles választékát kínálják eltávolítható és helyhez kötött változatok. Probléma nélkül kiválaszthat bármilyen alakú és méretű szárítót, a legfontosabb dolog biztonságosan rögzíteni a mennyezetre.

A padlóra történő felszereléshez

A padlószárítók a legjobb megoldás, de nem ajánlott őket kis lakások tulajdonosainak használni. Gyorsan és gyorsan telepíthetők, és tökéletesen összehajtogathatók. Összeszerelt állapotban a szárítók minimális helyet foglalnak el, és összecsukható állapotban akár 20-30 kg terhelést is képesek ellenállni.

Gyártási anyagok

A modern gyártók három anyagot használnak a szárítókhoz:

Elektronikus szárítók

A szokásos helyhez kötött szárítóknál a mosógép a levegő hőmérséklete miatt szárazon szárít, és az elektronikus szárítókhoz sokkal gyorsabban megy. Az ilyen szárítók kötelékeit 50-60 ° C hőmérsékletre hevítik, ami lehetővé teszi a szárítási folyamat gyorsítását, ugyanakkor kizárja az égési sérülést.

Álló, elektromos szárítóként:

 1. Mennyezet. Hosszúsága általában 1-2 méter, akár 35 kg vászon is elhelyezhető.
 2. Falra szerelhető. Hosszúsága körülbelül 1 méter, képes ellenállni a teher 15 kg-ig.
 3. Emeleten. Kényelmes lehetőség a mozgás lehetősége miatt, valamint a formák, méretek és színek széles választékának köszönhetően.

Az elektronikus szárítók főbb hátrányai: az energiafogyasztás és az adapterek használata, ha a közelben nincs elosztó.

A falra szerelt csúszó szárítók előnyei és hátrányai

Mint minden termék esetében, a falra szerelt ruhaszárítónak pozitív és negatív jellemzői vannak:

előnyei:

 1. Helytakarékos. A szárítók gyártói próbálják a lehető legkisebb méretűvé tenni őket. A kifinomult kialakítás és az állandóan feszített kötelek hiánya egyáltalán nem zavarja a fürdőzést és más tevékenységeket.
 2. Variety. A falra szerelhető csúszós szárítók széles választéka áll rendelkezésre. A legkisebb, a fűtött törölközőtartóhoz hasonlítható, és a legnagyobb, amely 25 kg vászon ellenáll.
 3. Megbízhatóságát. A gyártók olyan anyagokat használnak, amelyek segítenek a szárítónak évek óta szolgálni, hogy a tulajdonosokat ne zavarják a kötelek cseréje vagy új ruhaszárító beszerzése.
 4. Sokoldalú helyszín. A fali ruhák szárítói nemcsak a fürdőben, hanem az erkélyen is megtalálhatók. A konstrukció lehetővé teszi, hogy a kötéleket kényelmes magasságra helyezzük, hogy felakasszuk és levesszük a ruhát, nem okoz kellemetlenséget a tulajdonosok számára.

hátrányai:

 1. Megbízhatóság rögzítés. A falon lévő rögzítések nagy terhelésnek vannak kitéve a nedves ruhanemű súlyának köszönhetően, ezért a szárító telepítésekor biztonságosan hozzá kell kötni a felülethez.

Ezért biztonságosan kell rögzíteni, és csak a fő falakat kell használni. A gipszkarton ilyen célra nem alkalmas. Általában egy szárítóval és egy csavarral van ellátva, amellyel a falhoz rögzítik. Szükség van lyukak készítésére és csavarozásra ugyanazon csavarok segítségével.

Szállás a fürdőszobában

Hely kiválasztása a fürdőszobában, ügyeljen arra, hogy a csúszó szárítók:

 1. Rögzítse a fej szintjén. Ellenkező esetben lógni a fehérnemű kell használni a széklet vagy a lépcsőházi.
 2. Ne rögzítse a gipszkarton falain. A fali szárítóknak ellenállniuk kell a nehéz terheknek, ezért csak betonra vagy téglafalra lehetnek lógva.

Hogyan válasszuk ki a ruhaszárítót?

A szárító kiválasztásakor figyelembe kell venni a következő tényezőket:

 1. Az első dolog eldönteni, hol lesz. Ezen az alapon világossá válik, melyik típusot választja: fal, mennyezet vagy padló. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a padlón elhelyezett szárítók sok helyet foglalnak el, ezért teljesen szűk folyosókkal és kis szobákkal rendelkező apartmanok teljesen alkalmatlanok.
 2. Figyelnie kell az anyagot, amelyről a szárítást végezzük. A rozsdamentes acél lehetővé teszi a szárító számára, hogy ne romoljon a nedvességgel való folyamatos érintkezés miatt.
 3. És még fontosabb tényező a szárított vászon mennyisége. A padlószárítót például kis mennyiségben tervezték, de másrészt a szárítás sebessége jóval magasabb, mint a fal- és mennyezeti szárítóké.

Összefoglalni minden olyan jellemzőt, amelyet figyelni kell a választáskor:

 • az építés típusa;
 • a melléklet típusa;
 • termék anyag;
 • mérete;
 • a megfelelő ágynemű mennyisége;
 • a megfelelő ruhanemű súlya;
 • a rudak helyének beállítása;

Top modellek és gyártók

A szárítógépek legsikeresebb modelljeit a következő gyártók mutatják be:

Fali mosógép

Az a kérdés, hogy "hol mosodja meg a ruhát?" Már nem annyira akut, mert a technológia fejlődésével számos kényelmes megoldást találtak erre a problémára. A közelmúltban az egyetlen alkalmas hely a ruhák szárítására egy városi lakóházban volt egy erkély vagy egy mennyezet alatt feszített húrok, és ma kompakt és funkcionális szárítók telepíthetők a lakás minden sarkában.

A szárítógép legmegfelelőbb helye a fürdőszobában van. Először is, ott idegen ruhákat nem fognak észrevenni. Másodszor, a fürdőszobában rendszerint szellőztető rendszer van telepítve, amely segít gyorsan megszabadulni a felesleges nedvességtől. Még akkor is, ha a fürdőszobája nagyon kicsi, még mindig van szabad hely a felszereléshez, mivel a kis méretű helyiségek kereskedelmi forgalomban kaphatók.

A kis fürdőszobák tulajdonosainak meg kell vizsgálniuk a falra szerelhető szárítót. A falhoz vannak csatlakoztatva, így rengeteg helyre nincs szükségük, és az összeszerelt falra szerelt szárítók szinte láthatatlanok. Ez a cikk a falra szerelt ruhanemű-szárítók jelenlegi típusaira, az elhelyezésükre és telepítésükre jellemző.

Típusok, előnyeik és hátrányaik

összecsukható

Az összecsukható szerkezet a fürdőszoba fölé húzódó kötelek modern módosítása, amelyen anyáink és nagymamák ruhái szárításra kerültek. Két műanyag panelből áll, amelyek között húzódó kötelek vannak. A panelek az ellenkező falra vannak szerelve (leggyakrabban - a mennyezet alatt). Ha nincs szükség a szárítóra, az egyik rész eltávolításra kerül a falról és a másikhoz rögzítve. A kötelek automatikusan visszahúzódnak a panelbe. A modelltől függően 4-6 sor kötél van.

Előnyök:

 • olcsó;
 • kis fürdőszoba és kombinált fürdőszoba felszerelésének lehetősége;
 • könnyű kezelhetőség.

hátránya:

 • az összenyomható szárító maximális terhelhetősége 7 kg;
 • olyan költségvetési modellek esetében, amelyek nem rendelkeznek meghúzási mechanizmussal, a kötelek a vászon súlya alá süllyedhetnek;
 • rossz minőségű műanyag repedés után néhány szárító;
 • ha a szárító nagyon magas, akkor rendkívül kényelmetlen lesz a ruhát felakasztani rajta;
 • Ha a szárítón lévő ágyneműt feltölti a betűkön, akkor szárítás közben nem lesz képes vízkezelésre.

Hogyan lehet szárítani a dolgokat a fürdőszobában?

A helyszínen már van egy cikk, a "Hogyan száraz dolgokat az erkélyen?", De itt meg fogjuk vitatni, hogyan lehet nedves ruhát szárítani a fürdőszobában.

Szeretném megjegyezni, hogy ez az opció elfogadható azok számára, akik valamilyen okból nincsenek lehetőségeik arra, hogy az erkélyen vagy a loggián lévő ruhaneműket szárítsák. Bármi is mondható, még mindig jobb az állandó szellőzés miatt: a mosoda kellemes szagot kap, jobb, mint bármelyik klímaberendezés után, nincs nedves a lakásban, és a kötelek nem lógnak föl.

Először ellenőrizze, hogy van-e egy jó kapucna, ha nincs ott, akkor vissza kell állítania. Máskülönben hamarosan a nedvesség szaga "leülepedik" a fürdőszobában, és a penész a falakon regisztrálódik. Igen, és ennek alsóneműje szenved.

Ruhaszárító a fürdőszobában - szükséges attribútum

A legtöbb háziasszony mosott ruhát szárítják a fürdőszobában, valamint az erkélyen.

De az erkély nem lehet a lakásban, így a legjobb megoldás egy ruhaszárító a fürdőszobában.

Az ágynemű-szárítók ilyen típusúak:

 • mennyezet;
 • álló helyzetben;
 • inerciális (fal);
 • konzol;
 • elektromos.
 • maximális terhelés;
 • egyszerű használat;
 • elfogadható méretek.

A szárítók jellemzői és jellemzői

Mennyezeti szárítók.
A mennyezeti szárító a fürdőszobában más, mint hogy képes ellenállni a nehéz terheknek - körülbelül 21 kilogramm nedves ruhát.
Az ilyen szárító meglehetősen kényelmesen működik:

 • nem szükséges eljutni azokhoz a csövekhez, amelyeken a ruhákat fel kell függeszteni, a kívánt magasságba esnek;
 • a szárítót a legmagasabb mennyezetre húzzák, ahol a szárítandó ruhanemű nem zavarja meg;
 • minden cső és egymástól függetlenül esik és emelkedik.

Fontos: a mosógép sokkal gyorsabban szárad le a csöveken, mint a kötélen, mert a ruhanemű felületei nem érintkeznek.

Az ilyen szárítók felszerelhetők:

 • a mennyezeten a fürdőszobában;
 • a falon.
 1. Padlószárítók.
  A fürdőszoba padlóján lévő szárítógép nem igényel különleges felszerelést, nem kell fúrni a falakat, és nem kell telepíteni.
  Az ilyen szárítógép megvásárlása után azonnal használhatja ruhadarabok szárítására.

A padlószárítók nem csak a fürdőszoba padlóján helyezhetők el, hanem a loggián vagy az erkélyen, valamint az udvaron is.

Az anyagtól függően a következő szárítók állnak rendelkezésre:

 • fémből, zománcfestékkel borítva;
 • polírozott alumínium;
 • rozsdamentes acélból.

Szárítás, amely a fürdőre van felszerelve

 1. Inerciális szárítók.
  A tehetetlenségi dobos szárító a fürdőszobában kompakt, olcsó és kényelmes egy ruhadarabot működtetni.
  A inerciális szárító használata:
 • egy erős kötél (négy, öt, hat vonal a megvásárolt modelltől függően) egy kis tokba helyezett rugós dobra van feltekercselve;
 • a szárítószekrény egy falon rögzül;
 • horgok vannak a másik falhoz rögzítve;
 • a ruhák ragasztása érdekében húzza meg a sínt kötelekkel és rögzítse a horgokat;
 • miután a ruhanemű megszáradt, a sínt eltávolítják, és a köteleket automatikusan behúzzák a dobba.

Így a fürdőszobában nincsenek leereszkedő kötelek és terjedelmes szerkezetek.

 1. Konzolos szárítók.
  A fürdőszobában egy konzolos szárító egyfajta fém harmonika. Csak a fürdőszoba egyik falára van felszerelve, és a legfeljebb fél méterig terjed.
  Ezek a szárítók kényelmesek kis fürdőkben, ezek 0,6 és 1,2 méter közöttiek.

Tipp: a konzolos szárítót a fürdőszobában és szárítógépként rögzíthetjük, és a törülközők tartójaként. A fűtőtest felett pedig a törülközők mindig kiszáradnak.

Egy ilyen szárítón akár tíz kilogramm nedves mosnivalót is le lehet kötni.

 1. Villamos szárítók.
  Az elektromos fürdőszoba szárító kényelmes, mert nem igényel kapcsolatot egy központi vízellátással.
  Csak egy 220 V-os csatlakozót kell telepíteni a fürdőszobában, amely védve lesz a vízsugarakkal és a fröccsenő vízzel.

A szárítógép olyan fűtőelemekkel van felszerelve, amelyek hagyományos izzólámpával rendelkeznek.

Az ilyen elektromos fűtőelemet ásványi vagy növényi olajjal töltötték be, más olyan keverékek is használhatók, amelyeknek magas hővezető képessége van.

Ez lehetővé teszi a szárító felületének egyenletesen felmelegedését. Vannak olyan modellek, ahol a fűtőkábel be van építve.

Az elektromos ruhaszárító előnyei:

 • a fürdőszobában bárhová telepíthető, függetlenül a hőtől és a víztől;
 • a készülék megfelelő időben történő bekapcsolására való képesség;
 • az eszköz érinthetõ, mivel a felület maximális hõmérséklete + 60 ° C.

Tipp: Ha a fürdőszoba rossz szellőzéssel és nedvességgel rendelkezik, akkor az elektromos szárító is használható, akárcsak a fűtőberendezés.

Néhány elektromos szárító modell önállóan telepíthető és csatlakoztatható, szakértők nélkül. Csak minimális technikai ismeretek szükségesek, és a használati utasítás egyértelműen irányítható.

Ha nem szabad megfeledkezni a magas páratartalmú helyiség biztonságáról, akkor ezt az eszközt jól rögzíteni kell a falra és csatlakoztatni kell az elektromos hálózathoz.

A szárítók telepítése

Hogyan kell megfelelően elhelyezni a fürdőszobai szárítóban, megtalálható a "Liana" mennyezeti szárító telepítésének példáján. Horganyzott fémtartókból áll, melyek kiváló minőségű és tartós anyagokból készülnek.

Ha ilyen szárítót használ, nincs szükség ruhákra, és a vasalás sokkal könnyebbé válik.

A szárítógép beépítése a fürdőszobába a következő:

 1. A konzolokat a mennyezethez csavarokkal rögzítik, olyan távolságra, amely egyenlő a rudak hosszával.
 2. Az építményben rögzített konzol a padlóról 1,2 - 1,5 méteres magasságú csavarokkal rögzíthető a falhoz.
 3. A zsinórok görgőkön keresztül húzódnak, majd egy speciális sapkán (1) átvezetik két vezetéket, hogy rögzítsék a rúd felső pozícióját, majd egy másik kupakot (2) rögzítve az alsó helyzetbe.
 4. Használat előtt törölje le a szárító rudakat nedves szivaccsal.

A mennyezeti szárító szerelése

A fürdőszobai szárító minden házban szükséges és szükséges. Az ilyen eszközök sokfélesége a mai piacon a vevő bizonyos zavart okozhat. Ezért, mielőtt bevásárolna, egyértelműen meg kell határoznia, hogy milyen kéréseknek kell ezt a dolgot teljesítenie.