Legfontosabb > Tartozékok

A ventilátorok modellek áttekintése a fürdőszobai páratartalom érzékelővel

A páratartalom növelésének elkerülése érdekében a szellőztetésnek a helyiségben normálisan kell működnie.

A természetes szellőztetés nem tökéletesen illeszkedik, ezért célszerű a "nedves" helyiségekben elhelyezni a kipufogó ventilátorokat. Annak érdekében, hogy ne kapcsolja be és ki őket önállóan, használhatja a páratartalom-érzékelővel rendelkező modelleket.

Mi a ventilátor a páratartalom érzékelővel: eszköz és működési elv

Kívülről ez a készülék egy közönséges csatorna axiális ventilátorának néz ki. Egy vagy több sebességgel lehet.

A tok kicsi (3 0-70 g, mérete körülbelül 6x4 cm), a fedélzeti páratartalom érzékelő. Két határérték van beállítva - felső és alsó.

A ventilátor automatikusan bekapcsol, ha a helyiségben a páratartalom eléri az érzékelő felső értékét. Amikor a nedves levegőt szellőztetéssel távolítják el, és a páratartalom a lehető legkisebbre csökken, a készülék automatikusan kikapcsol.

A különböző modellekre adott válaszküszöb különböző, 40-90% tartományban. Egyes készülékeknél ezek a mutatók nem módosíthatók - a gyárban vannak beállítva. Néhány esetben a páratartalom állítható: önállóan választhatja ki, hogy milyen sebességgel indul el a ventilátor, és amikor leáll. A mérési hiba + -3% lehet.

Az érzékelő többféle, a cselekvés elve szerint különbözik:

 1. Dielektromos: olyan kondenzátort használnak, amelyek között a lemezek dielektromos állandója a nedvesség koncentrációjától függ.
 2. Ellenállóképesség: Olyan anyagból készült érzékelőt használnak, amely megváltoztatja az ellenállást, mivel a nedvesség koncentrációja megváltozik (alumínium-oxid).
 3. Optikai: a páratartalmat a levegő átlátszósága határozza meg.
 4. Mechanikus: olyan anyagot használnak, amely hosszúságban változik a levegő nedvességtartalmának függvényében.
 5. Termisztor: egy összetettebb és pontosabb ellenállási változat.

Amikor elérte a beállított páratartalmat, az érzékelő a relére hat, amely lezárja a motor áramkörét, és a motorháztető be- vagy kikapcsol.

Milyen funkciókat lehet megjeleníteni a páratartalom érzékelő mellett?

Néhány modellnek további jellemzői is lehetnek:

 1. Fényérzékelő. A ventilátor be- és kikapcsolása akkor történik, amikor a fény be van kapcsolva és ki a helyiségben. A gyakorlatban ezt ritkán használják, mivel olcsóbb és könnyebb a készülék bekapcsolása és a fény bekapcsolása (a kapcsoló megnyomásával).
 2. Zárószelep Védi a hátramenet ellen: amikor a ventilátor ki van kapcsolva, a levegő nem tud belépni a helyiségbe a szellőzőkamrából (ez akkor történik, ha a bányát nem megfelelően tervezték, vagy ha a kipufogó túl szomszédos). A szelepeket általában szinte az összes modellre helyezzük, kivéve a legolcsóbbakat.
 3. Timer. Számos módban működik. Leggyakrabban így néz ki: a ventilátor bekapcsolja a helyiségben bekapcsolt fényt, és a fény kikapcsolása után néhány perc múlva kikapcsol. Ez azt jelenti, hogy egy személy elhagyja a szobát, kikapcsolja a fényt, és a ventilátor még 3-5 percig levegőt von be. A nedvességérzékelő ugyanakkor "biztosítja": elindítja a motorháztetőt, ha az eltelt idő után a szoba még mindig nedves.
 4. Mozgásérzékelő. A motorháztető akkor fut, ha mozgásban van a szobában (van egy személy).

A drága burkolatokban ezek az opciók kombinálhatók.

Hol telepíthető a ventilátor egy páratartalom-érzékelővel?

Az ilyen eszközöket ténylegesen olyan területekre helyezzük, ahol a nedvesség gyakran:

 1. Konyha (gőz a főzés, a szárítás dolgokat).
 2. Fürdőszoba.
 3. A pince.
 4. Uszoda.
 5. Bath.
 6. Tetőtér.

Az "otthoni" szobák mellett az ilyen ventilátorok más épületekben - a garázsban, a fészerben, a sertéshúsban / csirkeházban / pajta - telepíthetők.

Szükségem van egy érzékelőre: a használat előnyei

Nem, még "nedves" helyiségek esetén is az érzékelő választható. De ha ez a rajongó - az élet sokkal könnyebbé válik a tulajdonosok számára: nem kell, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fürdőszoba nem túl nedves.

Páratartalom-érzékelő és időzítő beállítása

Ha ezt nem követed, és a fürdőszobában gyakran nedves lesz - idővel (és nagyon gyorsan) lesz penész. Ez káros mind a személy, a befejező anyagok, és az épület, és általában kellemetlennek tűnik. A fürdőszobából sokáig eltávolíthatja a formát, és nem tény, hogy meg tudod csinálni.

Ezért, ha kupakot akar vásárolni a fürdőben - jobb, ha azonnal egy modellt használsz egy érzékelővel.

A ventilátorok áttekintése páratartalom-érzékelővel (funkciók és költségek)

Elvileg ez az eszköz egy egyszerű technika, egy feladattal, ezért nem érdemes meggondolni a választást.

Továbbá ne hajtson végre nagy teljesítményt - a legtöbb apartmanban a fürdőszoba kicsi, körülbelül 20-25 "kockával". Még akkor is, ha egy nagyméretű modellt választ, és többszörös extrakcióval 3-4 alkalommal - elegendő műszer 75-100 m³ / h kapacitással.

Azok számára, akik még mindig szeretnék megérteni a hatótávolságot - fontolóra veszi a kipufogó ventilátorokat több gyártóból.

Cata (+ videó)

A Cata kipufogó ventilátoroknál az E sorozat 3 modellje nedvességérzékelőkkel van felszerelve:

A fürdőszoba nedvességérzékelőjének intelligens ventilátorai: a működési elv, a kiválasztási kritériumok, a legjobb modellek áttekintése és költsége

A jelenlegi egészségügyi szabványok szerint a fürdőszoba természetes szellőzésének rendszeres rendszere a magas páratartalom negatív megnyilvánulásainak leküzdésére szolgál, de teljesítménye gyakran nem elegendő a következmények teljes kiküszöbölésére. Még egy jól megtervezett szellőztetőrendszer idővel csökkenti a teljesítményét, mivel folyamatosan mozgatja a levegőtömeget. A levegőáramokban lévő por, piszok és törmelék fokozatosan a szellőzőcsatornák és tengelyek belsejében helyezkednek el, csökkentve az áramlási területet, ami jelentősen csökkenti a rendszer egészének teljesítményét és hatékonyságát. A légcsatornák tisztítása a gyakorlatban nehéz, hiszen minden kommunikáció a tartószerkezeten belül van, és közvetlen hozzáférésük nagyon korlátozott. Ez különösen igaz a lakóépületekbe épített rendszerek esetében. Ezért a nedves levegő hatékonyabb eltávolítása a helyiségből, a szabványos szellőztető rendszert egy ventilátor egészíti ki.

Mi a rajongók egy fürdőszobai nedvességérzékelővel?

A fürdőszobai ventilátor egy technikailag egyszerű háztartási készülék, amelyet további vontatáshoz terveztek, a vízmolekulákkal telített levegőt a szokásos szellőztető rendszerbe irányítva, és ezáltal hozzájárulva a páratartalom csökkenéséhez. Az ilyen ventilátor olcsó, gazdaságos, könnyen telepíthető és könnyen kezelhető. De egy ilyen háztartási készülék gyakorlati hatékonyságát teljes mértékben befolyásolja működésének módja.

Mivel a fürdőszobát rendeltetésszerűen igen ritkán használják, irracionális, hogy a ventilátort állandóan a legmagasabb teljesítményszinttel hagyja el: az energiafogyasztás, a zaj és az intenzív kopás nyilvánvaló következményei egy ilyen döntésnek. Ideális esetben a ventilátor csak akkor működik, ha a körülmények ezt megkövetelik, azaz a fürdőszobában megnövekedett nedvességtartalommal. A ventilátor ciklikus működésének megszervezéséhez az automatizálással kapcsolatos kapcsolatrendszereket használják, amelyeket figyelembe fogunk venni.

Szüksége van egy nedvességérzékelőre?

A legegyszerűbb, azt mondhatom, primitív megoldás, hogy a ventilátort a fényforrással párhuzamosan csatlakoztassa. Első pillantásra logikus: az a személy belépett a fürdőszobába, bekapcsolta a fényt, használta azt a rendeltetésükre - a ventilátor jelenleg működik. De amikor az eljárások befejeződnek, és a lámpák kikapcsolnak, a ventilátor leáll, és a fürdőben lévő levegő nedvességgel telítődik.

Számos kifinomult technikai rendszer létezik, például fotocellák vagy mozgásérzékelők használatával, ám ezek tömegessége nagymértékben elhanyagolja a gyakorlati megvalósíthatóságot. Ezért van egy legalkalmasabb megoldás egy fürdőszobában elhelyezett elszívó ventilátor optimális működésének megszervezéséhez, egy speciális higrométer, mint vezérlőelem használata. Ez egy érzékelő, amely közvetlenül mérik a helyiség levegőjének aktuális páratartalmát, és parancsokat ad a ventilátor be- és kikapcsolására.

Hogyan működik: működési elv és eszköz

A páratartalom-érzékelővel rendelkező ventilátor az úgynevezett "intelligens" vagy intelligens eszközök kategóriájába tartozik, amelyek önállóan végzik a munkát, minimális felhasználói részvétellel. Szerkezetileg egy elektromos motor, amelynek járókereke és elektronikus áramköre szabályozza a készülék működését.

A páratartalom érzékelő által átvitt indikátorok fogadása és elemzése, az automatika a jelenlegi körülmények függvényében kapcsolja be és állítja le a ventilátort. A páratartalom küszöbértékeket néha manuálisan lehet beállítani, de gyakran rögzített páratartalom paramétereket építenek be a készülék memóriájába 70-80% -os szinten.

Az intelligens rajongók további funkciói

A már említett technikai töltelék mellett a páratartalom-érzékelővel ellátott ventilátorok számos modellje összetettebb eszközként alakult ki, kiegészítve további opciókkal, amelyek optimalizálják a készülék működését:

 • Időzítő - előre meghatározott időtartamra biztosítja a készülék működését, ha a "beágyazott" nedvességparaméterek gyakorlatilag nem elegendőek. Beépíthető óra is;
 • Védelem a víz ellen - figyelembe véve az eszköz működését a nagy nedvességtartalmú helyiségben, a fürdőszoba ventilátorának meg kell felelnie a szükséges nedvességtartalomnak;
 • Levegő üzemmód - az üzemi körülményektől függően a vezérlő áramkör kézi vagy automatikus be- / kikapcsolást tesz lehetővé a helyiség kisugárzására szolgáló kis teljesítmény mellett;
 • Visszacsapó szelep - megakadályozza a légtömegek mozgását a szellőző tengelyből a helyiségbe;
 • Távirányító

Vélemények az intelligens rajongóknak nedvességérzékelővel és időzítővel: az előnye és hátránya

Miután elemezte azokat a tényleges felhasználók által szolgáltatott információkat, akik a fürdőszobában ventilátorral felszereltek nedvességérzékelővel, meghatározzuk a készülék használatának legfontosabb előnyeit és hátrányait.

 • Magas hatásfok - a helyiségben a páratartalom pár perccel a ventilátor bekapcsolása után normalizálódik;
 • Elegáns megjelenés;
 • Hatékonyság - a készülék be van kapcsolva, amikor a tényleges szükség van, és az idő múlásával nem fogyaszt energiát;
 • A készülék teljesen automatikus működtetése;
 • Egyszerű telepítés - csak szerelje be a készüléket, a szellőzőnyílás vevőjét és áramtalanítsa
 • Nagy költségek az egyszerűbb analógokhoz képest;
 • Az automatizálás nem mindig működik megfelelően, nincs lineáris kapcsolat a beállítások és a tényleges válaszküszöb között;
 • Nem tájékoztató jellegű - a kijelzett kijelző hiánya a digitális páratartalom jelzésével;

Nehéz megmondani, hogy mi az oka az ilyen poláris véleményeknek: az alkatrészek minőségének változása, a termék helytelen összeszerelése vagy a gyártó által megadott zajmutatók közötti eltérés.

A gyártók és a népszerű modellek: a legjobb és az árak minősítése

A fürdőszobák háztartási ventilátorszegmensét számos eszköz jellemzi. Figyelembe kell venni azokat a speciális modelleket, amelyek a fogyasztó számára jól ismertté tették magukat, mivel megismerkedtek műszaki paramétereikkel, funkcionalitásukkal és árukkal:

Soler Palau SILENT-100 CHZ

VENTILÁTÉK 100 kVT TH

Electrolux EAFM-100TN

ERA ERA 4S HT

Blauberg Sileo 100 H

Blauberg okos

Mely gyártó és milyen típus közül választhat: TOP-3

Az eszköz minimálisan szükséges teljesítményének kiszámítása

A háztartási ventilátor kiválasztása a fürdőszobához a készülék kívánt teljesítményének meghatározásával kezdődik. Ez a mutató a technikai paraméterekben szerepel, és köbméter / óra, azaz mennyi levegőt mozog a ventilátor egységnyi idő alatt. A jelenlegi egészségügyi előírások szerint a levegő mennyiségét a fürdőszobában 6-8 alkalommal egy órán belül frissíteni kell. Azonban feltétlenül figyelembe kell venni, hogy a szabályozási dokumentáció szabályozza a minimális elfogadható mutatót. Ezért a szakemberek azt javasolják, hogy a gyakorlatban 1,3-1,5-ös szorzótényezõt alkalmazzanak, és a fürdő intenzív használatakor 1,5-1,75-re kell növelni.

Próbáljuk meg konkrét példával megállapítani a szükséges ventilátor kapacitást a 2 m hosszúságú, 1,6-as szélességű és 2,5 m-es mennyezeti magasságú fürdőszobához. A helyiség térfogatát a következő képlet adja meg:

Az egészségügyi mutató 1,4-es tényezővel való felvétele után:

(6-8) * 8 * 1,4 = (67-90)

Így azt találták, hogy egy 67-90 köbméter / óra kapacitású kipufogóventilátor alkalmas egy hasonló méretű helyiségre.

Mi mást fontolnunk meg, amikor kiválasztunk egy eszközt?

A ventilátor teljesítménye a fürdőszobai páratartalom érzékelővel a legfontosabb, de az egyetlen kritérium. Ezért a megfelelő választáshoz a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 • Ellenőrizze, hogy a készülék rendelkezik-e páratartalom-érzékelővel. Egyes modellek külső forrás használatára vannak tervezve, és csak egy csatlakozóval rendelkeznek az érzékelő csatlakoztatásához;
 • Zajszint. Az ilyen típusú háztartási készülékek esetében az elfogadható zajszintnek 32-36 dB tartományban kell lennie. Amint az információ azt mutatja, beleértve a cikkben ismertetetteket is, nem minden gyártó eléggé óvatos ahhoz, hogy deklarálja ezt a paramétert. Ezért javasoljuk (természetesen, ha a vásárlás nem történik meg az interneten keresztül), hogy felkérje a kihelyezett alkalmazotót, hogy kapcsolja be a készüléket a hálózatban annak érdekében, hogy felmérje az általa okozott zajokat;
 • A golyóscsapágyak tervezésénél alkalmazott alkalmazás befolyásolja az árat, de csökkenti a zajszintet és jelentősen növeli a ventilátor élettartamát;
 • Van-e beállítható a működési küszöbérték a nedvességtartalom és a készülék időzítőjének beállított értékei alapján?
 • Tanúsítványok és biztonsági osztály, amely megfelel az eszköznek;
 • A legtöbb modult univerzális beszerelésre tervezték, de néhányat csak falra vagy mennyezetre szereltek.
 • A ventilátor szerelési helyének (a szellőző tengely helyének) elérhetetlenségétől függően lehet, hogy egy távirányítóval felszerelt modellt kell választania;

 • A beépített visszacsapó szelepnek meg kell akadályoznia, hogy a levegő ellentétes irányban mozogjon a szellőztetőrendszerből a helyiségbe, de a méltányosság érdekében megjegyezzük, hogy a sok eszközben használt szalag típusú szelep nem garantálja a szükséges tömítési szintet, és nagyon formálisan jelen van a kialakításban.
 • 3 legjobb modell

  Az értékesítési vezetők listáján a háztartási elszívó ventilátorok szegmensében, amely nedvességérzékelővel van felszerelve, különös figyelmet fordítunk a legjobb, a mi véleményünk szerint modellekre:

  1. Soler Palau SILENT-100 CHZ

  A spanyol gyártók - az alacsony zajszintű Silent rajongók - értékesítési sikere hírnevet szerzett a megbízhatóság, a szerénység és a megfelelő ár tekintetében.

 • VENTILÁTOK Nagyon TH-100

  Ez a modell a kedvező ár-teljesítmény arány, az ötéves gyártói garancia és a különböző színes megoldások miatt irigylésre méltó részét teszi ki a fogyasztói preferenciáknak a költségvetési szegmensben.

  A versenytársak analógjaival szemben kétszer jobb áron a modell egy olyan eszközként helyezkedik el, amely intelligensen szabályozza a páratartalmat egy szobában. Ezt egy nagy teljesítményű egyenáramú villanymotor biztosítja, amely több mint 50 000 órás erőforrással, három különböző időzítővel, két üzemmóddal rendelkezik, változó ventilátorsebességgel, többfunkciós kezelőpanellel távirányítóval és egy lenyűgöző lehetőséglistával.

 • A

  A kereskedési platformok nyomon követésének eredményei alapján a piacon kínált modelleket a következő csoportokba rendezhetjük:

  1100 - 2000 rubel - alacsony színvonalú modellek alacsony termelékenységgel a kis helyiségek számára, amelyek minimális funkciókészletekkel rendelkeznek;

  2200 - 3500 rubel - a készülékek legszélesebb csoportja kiegyensúlyozott jellemzőkkel, széles funkcionalitással és lenyűgöző erőforrással;

  3600 - 7000 - a világhírű gyártók elitcsoportja, mindenféle funkcióval felszerelt és innovatív műszaki megoldásokkal.

  • Blauberg Smart 5550 r.
  • Soler Palau SILENT-100 CHZ 5350 р.
  • VENTES 100 Kwight TN 2900 p.
  • Electrolux EAFM-100TH 3720 r.
  • ERA ERA 4S HT 1820 р.
  • Blauberg Sileo 100 H 2820 р.

  Hol vásárolhat egy ventilátort egy páratartalom érzékelővel a fürdőszobában

  Moszkvában:

  1. LLC "VseInstrumenty.ru"

  109451, Moszkva, Bratislavskaya utca, 16. épület, 1. épület, Pom 3, +7 (499) 681-23-57, [email protected]

 • LLC Castorama RUS

  115114, Moszkva, Derbenevskaya Embankment, 7, +7 495 777-2555, [email protected]

 • Hypermarket Kolimar.ru

  Moszkva, sz. Termelés, 6, +7 (495) 308-91-21, [email protected]

 • Szentpéterváron:

  1. LLC "MAXIDOM"

  St. Petersburg, Favorsky St., 12, 8 (812) 534-14-33, [email protected]

 • LLC "Engineer-climate"

  196084, St. Petersburg, ul. Smolenskaya, Kr.e. 33 Smolensky Business Center, iroda 204, +7 (812) 337-20-54, [email protected]

 • VENTS North-West LLC

  92019, St. Petersburg, ul. Sedova, 12
  BC T-4, iroda 406, (812) 327-32-47, [email protected]

 • A telepítés és a csatlakozás jellemzői

  A készülék látszólagos egyszerűségénél a ventilátor párhuzamos telepítése és csatlakoztatása páratartalom-érzékelővel a készülék működése és annak közvetlen meghibásodása következtében fokozódhat a zaj és a rezgés. Telepítéskor különös figyelmet kell fordítani a következő szempontokra:

  • A beszerelés előtt határozza meg a készülék beépítési módját (betét vagy a tengely belsejében), és amennyire lehetséges, tisztítsa meg a szellőzőcsatornát az itt felhalmozott törmelékből;
  • Határozza meg a csatorna átjárhatóságát mérkőzés vagy könnyebbé. A lángnyelv eltérítésének intenzitása egyértelműen megmutatja a vontatásnak a rendszerben való jelenlétét;
  • Amikor a készüléket egy elektromos aljzathoz csatlakoztatja, győződjön meg róla, hogy az összes csatlakozás megfelelően védett a nedvességtől.

  A nedvességérzékelővel és időzítővel ellátott ventilátor használata a legjobb megoldás a fürdőszobában a páratartalom normalizálására. Miután egy kis időt töltöttél az eszköz elsődleges beállítására egy adott helyiség nedvességtartalmára, teljesen automatizálhatja a légcsere folyamatát, és elkerülheti, hogy a helyiségben lévő magas páratartalom negatív hatást fejtsen ki. A megfelelő modell kiválasztásához elegendő megnézni néhány egyszerű feltételt ebben a cikkben.

  A legjobb ventilátorok nedvességérzékelővel a fürdőszobában - 2018-as értékelés

  A kipufogó ventilátor modelljének megválasztása páratartalom-érzékelővel meghatározó tényezők a működtetés során keletkező zajszint, a készülék megjelenése, valamint az energiafogyasztás és a költség. Minden kategóriában kiválaszthatja a legnépszerűbb modellt.

  Alacsony zajú rajongók

  A csendes modellek motorjaiban speciális rezgéscsillapító elemek állnak rendelkezésre. Felszívják azokat a rezgéseket, amelyek a fő zajforrás. Szintén fontos a rácsos anyag választása - a levegőellenállás attól függ - és a csapágyak speciális kialakítása. A zajcsillapítás mellett az ilyen csapágyakat nagy megbízhatóság jellemzi, és nem igényel kenést.

  SolerPalau Silent-100 CHZ

  A SolerPalau Silent-100 CHZ modell elektronikus higrosztáttal rendelkezik, amely 60% és 90% közötti relatív páratartalom mellett állítható be, valamint egy időzítőt, melynek késleltetési ideje 1 és 30 perc között állítható.
  A SILENT-100 modellt csak 26,5 dB alacsony zajszint jellemzi. A zaj hiánya mellett a ventilátor gazdaságos az áramfogyasztás szempontjából. A SolerPalau Silent-100 ventillátor teljesítményfelvétele 8 watt.

  A modelltartomány három méretből áll: SILENT-100, SILENT-200 és SILENT-300. Minden modell fel van szerelve egy visszacsapó szeleppel, amely megakadályozza a levegő belépését a helyiségbe, amikor a készülék ki van kapcsolva. A garancia 1 év.

  Fürdőszoba ventilátor páratartalmú érzékelővel

  A fürdőben nagyon magas páratartalom sok esetben a penész és rovarokat okozhat a szobában. Az ilyen probléma megoldása és a drága javítások elkerülése érdekében ventilátorra képes. És a legjobb megoldás egy ilyen eszköz számára, hogy légáramlást biztosítson a fürdőszobában egy ventilátor, amely páratartalom-érzékelővel rendelkezik.

  Különlegességek

  A fürdőszoba ventilátorát kézzel és automatikusan vezérelheti. Kézi vezérléssel a készülékben kapcsoló található. Ez segít pénzt megtakarítani, de képtelen megváltoztatni a motorháztető intenzitását és ellenőrizni a páratartalmat.

  Egy előnyösebb megoldás nevezhető ventilátornak, amelyben van egy időzítő. Ilyen eszközzel nem kell megvárnia a fürdő levegőztetésének végét, de ugyanolyan hátrányai vannak, mint a kézi vezérlés.

  A ventilátorban levő mozgásérzékelő jelenléte biztosítja, hogy a készülék be legyen kapcsolva, amikor valaki belép a fürdőszobába. A ventilátor ezen verziója azonban nem tudja megváltoztatni a munkáját, figyelembe véve a helyiségben lévő feltételeket. Tény, hogy a mozgásérzékelő egyszerűen kapcsolóhelyettesítő.

  A korábbi ellenőrzési módszerek valamennyi hiányossága mentes a ventilátoroktól, amelyben van egy hidrostat - egy páratartalom-érzékelő, amely elvégzi a levegő telítettség elemzését egy fürdőszobában, vízgőzzel. Ez a készülék csak a növekvő páratartalom mellett jelenik meg.

  A ventilátor egyéb jellemzői ezen érzékelővel:

  • A tervezés, amely könnyen felszerelhető mind a falra, mind a mennyezet szellőztető tengelyére.
  • Vízálló ventilátor anyagok, valamint minden elektromos alkatrész alapos szigetelése.
  • Visszacsapó szelep, amely megakadályozza a por és kellemetlen szagok bejutását a csatorna tengelyébe a fürdőszobába, amikor a ventilátor leáll.

  nyalánkság

  • A ventilátor működtetése érzékelővel teljesen automatizált.
  • A villamos energia gazdaságosabb lesz, mivel a ventilátor csak akkor kapcsol be, ha az érzékelő be van kapcsolva.

  ellenérvek

  Sok modell meglehetősen zajos munka.

  A működés elve

  A belső eszközhöz hasonlóan a ventilátor páratartalom-érzékelővel való működési elve majdnem megegyezik a hagyományos ventilátorok működésével. A motor bekapcsolásakor a pengék elkezdenek forgatni, ami a helyiség levegőjét irányítja.

  A fürdőszobai ventilátoros modellek alapvető jellemzője, hogy egy ilyen eszköz nem mozog a levegőben ebben a helyiségben, hanem úgy tervezték, hogy a kipufogó tengelybe jusson. A felfüggesztett nedvességcseppek levegővel kerülnek a csatornába, így a ventilátor megváltoztathatja a nedvességet a fürdőszobában.

  A fürdőszoba érzékelővel ellátott ventilátor:

  • Axial. Ez a ventilátor gyakrabban kerül a fürdőszobába.
  • Centrifugális. Ezt a típusú ventilátort általában a szellőzőcsatornák problémáira választják.

  További jellemzők

  Néhány ventilátor modellnél a páratartalom érzékelő és a visszacsapó szelep mellett van:

  • Timer. A készülék kikapcsolása után 2-30 percig programozhatja a készüléket.
  • Mozgásérzékelő. A személy mozgására válaszul egy ilyen ventilátor automatikusan elindul.
  • Folyamatos szellőztetés funkció. Ez biztosítja a hosszú távú ventilátor működését kis teljesítményű üzemmódban.
  • Háttérvilágítást.
  • Az áramellátó képesség.
  • Beépített óra.

  gyártók

  A mi piacon a leggyakoribb rajongók egy hidrostat ilyen cégek:

  • Soler Palau. Ez a spanyol márka olyan csendes zajú csendes ventilátoros modelleket kínál, amelyek bármilyen helyzetben felszerelhetők, és egy visszacsapó szeleppel is rendelkeznek. A készülékek rendkívül népszerűek hazánkban a szerénység, a megbízhatóság és az átlagos árkategória miatt.
  • Maico ECA zongora. Az ebből a márkából származó termékek stílusos design, alacsony fogyasztás és számos további lehetőség, de a magas költségek hátrányosan befolyásolják az ilyen rajongók népszerűségét.
  • Elicent Elegance. A márka termékei a költségvetéshez tartoznak. A páratartalom-érzékelő és a visszacsapó szelep mellett egy csapágyazott motor és egy mikroprocesszor is van ilyen ventilátorokban.

  Tippek a választáshoz

  A hidrosztatikus felépítésű ventilátor kitűnő munkát végez a funkcióival, ha ilyen eszközt választ.

  Az ilyen ventilátor kiválasztásánál fontos figyelembe venni:

  1. Mennyi energiát igényel? Ennek meghatározásához ismernie kell a fürdőszoba mennyiségét, amelyet 3-8 szoroz (ez a jelző a helyiség levegőjének változását jelenti). Ebben az esetben a legjobb választás egy erősebb modell lenne.
  2. Hol található a légcsatorna és hogyan ajánlott ventilátort telepíteni? Sok ventilátor működik mind a falra szerelt, mind pedig a plafonon elhelyezve, de a vásárláskor tisztázni kell, hol célszerű egy adott modell telepítése.
  3. Mi a kiválasztott ventilátor teljessége? A benne lévő hidrostat beépíthető (mind a helyiségben, mind a csatornában), vagy külön megvásárolható és csatlakoztatható.

  Telepítés és telepítés

  A ventilátor szerelésekor figyelembe kell venni a szellőző tengely jellemzőit, és meg kell határoznia, hogy lehetséges-e a ventilátor belsejében rögzíteni a cső belsejében, vagy jobb, ha a furat előtt van. Fontos a szerelés előtt ellenőrizni a csatorna átjárhatóságát is. Ehhez használhatja az égő meccset, amelyet a bánya lyukába vezetnek. A légcsatorna irányába eltolódott fény jó jelzést jelent.

  Ha elzáródást észlelt, azt önmagában vagy szakember segítségével el kell távolítani. És csak ezután halad a ventilátor telepítéséhez. Ezenkívül biztosítania kell a levegő áramlását a fürdőszobába, amelyet könnyen elérhet egy kis rés a szoba ajtaja alatt.

  Csatlakoztassa a ventilátorházat, hogy segítsen a tüskék vagy speciális ragasztó. Telepítés után a ventilátor egy hagyományos aljzaton, egy kapcsolón, egy csatlakozódobozon vagy egy lámpán keresztül csatlakozik a hálózathoz, majd rá van szerelve egy külső rács.

  A ventilátor mennyezetre szerelésének részleteiről a következő videó olvasható.

  Németországból elszívó ventilátor

  ÚJ MARLEY - SÚLYOS VENTILÁTÓK ▶▶

  A lakásokban és a magánházakban szellőzőcsatornák vannak, amelyek eltakarják a használt levegőt a konyhából vagy a fürdőszobából. Gyakran előfordul, hogy a lakások szellőző csatornái nem elégségesek a levegő kipufogójával. Ennek eredményeképpen nedves, stagnáló levegő, mosolhatatlan illat van a konyhában, még a nyitott ablakokkal is.

  A legtöbb esetben az elszívó ventilátorokat használják ilyen problémák megoldására. A MARLEY-RUS széles skáláját kínálja axiális elszívó ventilátorok Németországból:

  • ventilátor visszacsapó szeleppel;
  • ventilátor mechanikus visszacsapó szeleppel;
  • ventilátor elektromos visszacsapó szeleppel - ventillátor ventilátorral;
  • ventilátor mozgásérzékelővel;
  • ventilátor mozgásérzékelővel és időzítővel;
  • ventilátor időzítővel;
  • ventilátor páratartalom-érzékelővel;
  • ventilátor páratartalom-érzékelővel és időzítővel;
  • ventilátor a konyhában;
  • ventilátor a fürdőszobában;
  • ventilátor hosszú csatornákhoz;
  • néma ventilátor

  A weboldalunkon bemutatott összes elszívó ventilátor használható fürdőszobákhoz, konyhákhoz és egyéb kis helyiségekhez.

  Lehet, hogy ilyen probléma merült fel: a szomszédok szaga a szellőztetésből származik - cigarettafüst, sült hal, csirke... Az úgynevezett visszavezetés - többszintes épületek csapása. A visszacsapószeleppel rendelkező szellőzőventilátorok segítenek megoldani ezt a problémát.

  Kipufogó ventilátor MEROX W 125 V

  Axiális ventilátor elektromos visszacsapó szeleppel (zsalu)

  • Axiális ventilátor a csapágyakon;
  • A beágyazás átmérője 118 mm;
  • Elektromos lengéscsillapító szelep;
  • Zajszint - 42 dB (A) 1 m távolságban;
  • Termelékenység: 150 m³ / h;
  • Teljesítményfelvétel: 17 W;
  • IP 24 védettség;
  • Nagy ütésálló ABS műanyag
  • Dupla védőszigetelés

  Kipufogó ventilátor MEROX W 125 VN

  Axiál ventilátor elektromos visszacsapó szeleppel (zsaluréteg) és időzítővel.

  • Axiális ventilátor a csapágyakon;
  • A beágyazás átmérője 118 mm;
  • Elektromos lengéscsillapító szelep;
  • Az alvó késleltetés időzítője 2 és 20 perc között állítható;
  • Zajszint - 42 dB (A) 1 m távolságban;
  • Termelékenység: 150 m³ / h;
  • Teljesítményfelvétel: 17 V;
  • IP 24 védettség;
  • Nagy ütésálló ABS műanyag
  • Dupla védőszigetelés

  Tűrtábla egy időzítővel ellátott modellhez

  W 125 V

  W 125 VN

  Kipufogó ventilátor MEROX W 100 BN

  Axiál ventilátor mozgásérzékelővel és időzítővel.

  Sok esetben, ha a kipufogóventilátor ki van kapcsolva, a légcsatornát nem szabad elzárni egy visszacsapó szeleppel, de természetes elszívást biztosít. A ventilátor, ebben az esetben egy kiegészítő szellőztető eszköz, amely javítja a levegő kifolyását a helyiségből a felhasználó kérésére. Az ilyen helyzetekben jó megoldás a MEROX W 100 BN elszívó ventilátor, amely mozgásérzékelővel és leállítási késleltetéssel rendelkezik.

  A tökéletes ventilátor a fürdőszobában. A kipufogó ventilátort beépített relével aktiválják, amikor valaki bejut a szobába, és 20 percig tovább dolgozik a helyiségben való elmozdulás után. Az időzítő 2 és 20 perc között állítható. A mozgásérzékelő érzékenysége szintén végtelenül állítható. A kényszerített szellőztetés kikapcsolása után a szellőzőcsatornát nem blokkolja egy visszacsapó szelep, és a szellőztetés folytatódik természetes kiváltással.

  • Axiális ventilátor a csapágyakon;
  • Az IR mozgásérzékelő beállítható tartománya - akár 5 méter;
  • Az elalváskapcsoló 2 és 20 perc között állítható;
  • Beágyazási átmérő - 98mm;
  • A zajszint 40 dB (A) 1 m távolságból;
  • Termelékenység: 90 m3 / h,
  • Teljesítményfelvétel: 13 W;
  • Ellenőrző lámpa;
  • IP 22 védelmi kategória;
  • Nagy ütésálló ABS műanyag;
  • Dupla védőszigetelés.
  • A hangerő / hang / energiafogyasztás optimális aránya.
  • Extra elszívó ventilátor védelem

  A ventilátor kikapcsolt időzítője és mozgásérzékelő területe

  Elektromos csatlakozás W 100 BN

  Radial elszívó ventilátor MEROX L 100 A

  Centrifugális ventilátor visszacsapó szeleppel.

  • Ventilátoros radiális számla a csapágyakon;
  • Csővezeték hossza max. 15 m;
  • Beágyazási átmérő: 98 mm;
  • Automatikus visszacsapó szelep;
  • Maximális nyomás: 90 Pa;
  • Termelékenység: 80 m³ / h;
  • Zajszint: 41 dB (A), 1 m távolságtól;
  • Teljesítményfelvétel: 25 W;
  • IP 24 védettség;
  • Dupla védőszigetelés.

  A fürdőszoba ventilátoraként ajánlott.

  Ventilátor radiális kipufogó MEROX L 100 U

  Centrifugális ventilátor visszacsapó szeleppel.

  • Csővezeték hossza max. 15 m;
  • A zsírszűrő különösen akkor hasznos, ha a konyhában van felszerelve.
  • Automatikus visszacsapó szelep;
  • Maximális nyomás: 90 Pa;
  • Termelékenység: 80 m³ / h;
  • Zajszint: 41 dB (A), 1 m távolságtól;
  • Teljesítményfelvétel: 25 W;
  • IP 25 védettség;
  • Dupla védőszigetelés.

  Elektromos csatlakozás
  L 100 A, L 100 U

  Kipufogó ventilátor MARLEY MT 125 V

  Axiál ventilátor elektromos visszacsapó szeleppel (zsalu).

  • Axiális ventilátor a csapágyakon;
  • Beágyazási átmérő - 115mm;
  • Elektromos visszacsapó szelep - lamellás;
  • Zajszint: 48 dB (A) 1 m távolságból;
  • Termelékenység: 190 m³ / h;
  • Teljesítményfelvétel: 27 W;
  • IP 24 védettség;
  • Nagy ütésálló ABS műanyag;
  • Dupla védőszigetelés - ventilátor a fürdőszobában.

  Kipufogó ventilátor MARLEY MT 125 VN2

  Axiál ventilátor elektromos visszacsapó szeleppel (zsaluréteg) és időzítővel.

  • Axiális ventilátor a csapágyakon;
  • Az elalváskapcsoló 2-től 25 percig állítható;
  • Beágyazási átmérő - 115mm;
  • Elektromos visszacsapó szelep - lamellás;
  • Zajszint: 48 dB (A) 1 m távolságból;
  • Termelékenység: 190 m³ / h;
  • Teljesítményfelvétel: 27 W;
  • IP 24 védettség;
  • Nagy ütésálló ABS műanyag;
  • Dupla védőszigetelés - ventilátor a fürdőszobában.

  Csendes ventilátor MARLEY SMART SV-100

  Egyedülálló ajánlat az orosz piacon!

  SMART ventilátor - folyamatosan működik, kivéve a hátrameneti vontatást.
  Az energiafogyasztás csak 1,1 W.!

  A csendes szellőzést intelligens páratartalom-érzékelő és időzítő szabályozza, amely automatikusan ellenőrzi és fenntartja az egészséges beltéri klímát. A szabadalmaztatott ventilátor-járókerék kialakításának köszönhetően a pengék rugalmas összetett élei kiváló hangszigetelést biztosítanak. Ezenkívül a rezgések kiküszöbölése érdekében a motorcsapágyak elasztikus hüvelyekkel vannak rögzítve a házhoz.

  Az SV-100 ventilátor teljesítményét mikroprocesszor szabályozza, a szobahőmérséklet 18-78 köbméter / óra tartományban változik. A lapátok egyedülálló geometriájának köszönhetően a SMART ventilátor 6 méter hosszú levegőcsatornákat képes mozgatni (ellentétben a hagyományos felületi ventilátorokkal, amelyek akár 1,5 méteres csatornákon is dolgoznak).

  Gyakran kérdezik minket, hogy miért nem kínál Marley párásító szenzort?

  A német mérnökök politikája ebben a kérdésben meglehetősen egyszerű: a páratartalom-érzékelővel rendelkező ventilátor bekapcsol, ha a páratartalom elér egy bizonyos értéket, és kikapcsol, amikor leereszkedik. Vagyis ez az eszköz, amely be vagy ki van kapcsolva. Nyilvánvaló, hogy a felkészülés vagy a zuhanyzás pillanatában a páratartalom fokozódik. Ezt a tényt nem szükséges megerősíteni érzékelővel. A fürdőszobának való távozáskor egy időzítővel ellátott ventilátor elegendő a páratartalom normalizálására. A normál páratartalom érzékelő nem működik.

  A Marley mérnökei intelligens processzort fejlesztettek ki az SV-100 ventilátor számára, amely állandó kipufogást biztosít, és nem csak a helyiség nedvességtartalmától függően állítja be a szellőztetési teljesítményt, hanem a nedvességváltozási sebesség függvényében is kiválasztja az optimális működési módot.

  Axiál kipufogó ventilátor visszacsapó szeleppel, nedvességérzékelő D100 időzítővel

  2 240,00 p.

  • Gyártó: Era
  • Tétel kód: ERA 4C HT

  ERA 4C HT, Axiál kipufogóventilátor visszacsapó szeleppel, nedvességérzékelő D100 időzítővel
  Az ERA sorozat ventilátorai szaniter berendezések, zuhanyzók, konyhák és egyéb bentlakásos helyiségek folyamatos vagy időszakos elszívására szolgálnak.
  Szellőző tengelyek vagy csővezetékek csatlakoztatásához.

  • Modern design és esztétikai megjelenés.
  • A motort sima csapágyakra szerelik fel, és nem igényel további karbantartást.
  • A motor túlmelegedés elleni védelemmel van felszerelve.
  • A rögzítés helyére a csavarok segítségével történik.
  • Az ERA4 és az ERA5 modellek elülső panelje a ventilátor működésének fényjelzésével van felszerelve.
  • Az ERA4 és az ERA5 modellek esetében az OK sorozatú szelep egy rugós mechanizmussal felszerelhető a visszirányú tolóerő ellen (az OK sorozatú visszacsapó szelep külön megvásárolható).
  • Az ERA4 és ERA5 modellek széles választékát kínálják.

  fizetés

  Figyeljünk a figyelmünkre! Az áruk küldése a megrendelés napján történik, ha megrendelését a teljes előtörlesztés időpontja előtt 13:00 óráig vagy a következő napon tenné.

  A kiválasztott termék visszafizethető az Ön számára megfelelő módon:

  • Amikor pickup termékek az irodából.

  • A futár vagy a szállítmányozó cég által küldött áru átvételekor.

  Banki átutalással (jogi személyenként):

  • Rendeléskor adja meg a nem készpénzes fizetés szükségességét - és számlát állítunk ki Önnek, melyet Ön bármikor megfizethet.

  Kártya vagy elektronikus fizetési rendszer használata:

  • Online vásárlás esetén a megvásárolt árukat Visa vagy MasterCard kártyával fizetheti, vagy elektronikus fizetési rendszert használhat.

  Válassza ki a kívánt termékeket, és fizesse meg őket a legmegfelelőbb módon!

  Bármilyen kérdése esetén felveheti a kapcsolatot telefonon: +7 (495) 409-21-27

  kézbesítés

  Amikor bármilyen terméket vásárol a cégünkben. Megrendelését Moszkvában megrendelheti.
  Ehhez meg kell adnia a megfelelő mezőket megrendeléskor.
  Szállítási költség - 500 rubel.
  A szállítmány költsége terjedelmes rakomány (ha szüksége van egy külön autó "Gazelle") - 1500 rubel.
  Ha 30 000 rubel mennyiséget rendelünk, a szállítás ingyenes!
  Ha megegyezel a kényelmes szállítási határidővel, vezetőnk felveszi Önnel a kapcsolatot.

  Az átvétel a cég raktárából lehetséges:

  • Volokolamskoe shosse, ház 103, "Bevásárlóközpont Gvozd" 2. emelet pav. B-5
  • TC "Petrovsky" Novorizhskog autópálya kilencedik kilométer. D-33 pavilon.

  Adjon meg egy kényelmes időt arra, hogy az árut szállítsa, akkor megrendelhet. Ha bármilyen kérdése van, a vezetõink szívesen válaszolnak telefonon:

  Ventilációs kor AURA 4C MRH D100 páratartalom-érzékelővel, időzítővel és visszacsapó szeleppel

  Ventilátor típusa - Szállítmány
  Átmérő - 100 mm
  Termelékenység - 90m3 / h
  Teljesítmény - 8.4W
  Zajszint - 25 dB
  Feature - Időzítő, páratartalom érzékelő
  Szín - fehér
  Ellenőrizze a szelepet - igen
  Gyártó - Era
  Származási ország - Oroszország

  Ellenőrizze a szelepet: Igen

  Funkciók: páratartalom érzékelő, időzítő

  Származási hely: Oroszország

  Zajkategória: 1-25 dB

  Zajszint: 25 dB

  Levegőfogyasztás: 1-100 cu. m / h

  Teljesítmény: 90 cu. m / h

  Feszültség, V: 220

  • leírás
  • jellemzői

  AURA 4C MRH D100 ventilátor páratartalom-érzékelővel, multi-opcióval a Fusion Logic 1.1 szabályzóval, késleltetési időzítővel és visszacsapó szeleppel (kipufogó, felület, axiális)

  A csatorna átmérője (mm) 100

  Tápegység (V) 230

  Termelékenység (m3 / óra) 90

  Teljesítményfelvétel (W) 8.4

  Zajszint (dB) 25

  A Fusion Logic 1.1 többmódú vezérlővel rendelkezik, amely a szellőztetett helyiségben a módok, a ventilátor és a páratartalom szintjéért felelős.

  Az új modell burkolata és járókerete kiváló minőségű ABS-műanyagból készült, UV-ellenállással szemben.
  A járókerék aerodinamikai alakja nagy teljesítményt és alacsony zajszintet biztosít a ventilátor számára.
  Az elektronikai alkatrészek ólommentes technológiából készülnek.
  Rövidített karima - lehetővé teszi ventillátor beszerelését a szellőző tengelybe vagy Ø100, 125 mm-es csatla- koztatás a légcsatornához.
  A "C" indexekkel ellátott modellek egy duplafalú, rugós ABS visszacsapó szeleppel vannak felszerelve, hogy megakadályozzák a szellőzővezeték visszahúzását.
  A meghosszabbított élettartamú (akár 40 000 munkaóra), a túlmelegedés elleni védelem és a 8 W-os fogyasztás csökkentett teljesítményű modern golyóscsapágyú motorok a teljes élettartam alatt hatékony és gazdaságos működést tesznek lehetővé.
  A ventilátorházhoz rögzített motor úgy van kialakítva, hogy további betétek nélkül megakadályozza a rezgések és zajok átvitelét a házból.
  Az esetet további gumibetétekkel látták el, amelyek magas szintű védelmet nyújtanak a ventilátor elektronikus alkatrészei számára a vízből.

  Ventilátor VENTS 100 KW (QUIET) TH csendes a páratartalom érzékelővel, az időzítővel és a visszacsapó szeleppel

  A szellőztető és légkondicionáló berendezések gyártóinak egy másik innovatív fejlesztése a Csendes ventilátor (axiális típus). Technikai jellemzői lehetővé teszik a leginkább kényelmes mikroklímát a különféle páratartalmú egészségügyi helyiségekben.

  Mi a jó csendes levegő

  Ha olcsó, de megbízható szellőzőrendszerre van szüksége egy fürdőszobához vagy WC-hez, a szakértők javasolják, hogy vásároljon egy csendes ventilátort Vents Quiet. A sorozat minden modelljét egy nagyméretű munkaeszköz különbözteti meg, amely különféle automatikus vezérlőkészülékekkel van felszerelve. Ugyanakkor a gyártó termékei mindenképpen költségkímélőek, mint más cégek ezen osztályának rajongói.

  • Szellőzőnyílások 100 Csendes - az elhelyezett ventillátor, amely szabványos háztartási szellőztető csatornákba történő beépítésre szolgál.
  • A Vents Quite fő előnye a működés során keletkező zaj alacsony szintje. A ventilátor hangja még egy kis szobában sem bosszant.
  • A járókerék speciális alakja (átlós irányú késekkel) nagy teljesítményt nyújt. Normál körülmények között (a szellőzőcsatorna műszaki állapota) eléri a 95 cu. m / h, ez elég ahhoz, hogy optimális mikroklímát biztosítson olyan helyiségekben is, ahol a páratartalom jelentősen megnövekedett.
  • A ventilátor védelmi osztály IP 45, amely biztosítja a biztonságot a közvetlen sugárzásnak való kitettségtől. És megakadályozza az idegen tárgyak bejutását a mechanizmusba.
  • A Vent Vent Ventes Quiet 100 gazdaságos elektromos motorral van felszerelve, a design pedig megbízható golyóscsapágyak, gyári kenés, amely 30 ezer óra teljesítményt nyújt, miközben további karbantartás nem szükséges.

  Automatizált modellek

  Érdemes megemlíteni az ellenőrzési rendszert. A legnépszerűbb a Vents Quiet (ventilátor nedvességérzékelővel). Ez biztosítja a készülék működését a helyiségben a legoptimálisabb mikroklíma paraméterek biztosítására. A rendszer lehetővé teszi a kívánt nedvességtartalom beállítását a helyiségben, működésének jellemzői alapján.

  Műszaki adatok

  • Üzemi feszültség - 230 V
  • Teljesítményfelvétel - 7,5 watt.
  • A szellőzőcsatorna keresztmetszete - 100 mm.
  • A generált zaj szintje 25 dB.
  • Teljesítmény - 95 cu. m / h

  Ha érdekel a ventilátor Vents Quite, akkor elég egyszerű megvásárolni. Most hívja a 495 669 31 03-as számot, vagy hagyja kérését a webhelyen. Minden gyártó számára a gyártó 5 éves garanciát vállal.

  Hogyan válasszunk ventilátort a fürdőszobának egy nedvességérzékelővel?

  A fürdőszoba talán a legproblémásabb szoba a házban. Nem megfelelő ellátás esetén ez a kellemetlen szagok fő oka. Javítása, mind a jelenlegi, mind a tőke, sok pénzt és egy magánjellegű jelenség.

  A legrosszabb az, hogy egy elhanyagolt fürdő kellemetlen megbetegedéseket és a paraziták (csótányok, faélesek, bolhák stb.) Elterjedését okozhatja.

  És bármennyire is tiszták le a szobát, az egész munka hamuhoz jut, ha van egy probléma - a páratartalom, melynek megoldása ésszerű megkezdése azonnal a fürdőszoba javításával.

  Ráadásul a megszüntetése nem igényel bonyolult és költséges intézkedéseket, elég ahhoz, hogy elegendő légáramlást biztosítsunk ebben a teremben. Helyezzen egy speciális ventilátort a fürdőszobába.

  A funkciók

  Szerkezetükben és működési elvükben ezek az eszközök nem különböznek a hagyományos ventilátoroktól: az elektromos motor a forgórészt lapátokkal pörgeti, ezáltal biztosítja a levegő mozgását.

  A fő különbség közöttük az, hogy nem kényszerítik a levegőt a helyiségben keringtetni, hanem a csatornába vezetett nedvességcseppekkei, a nedvesség cseppjeivel együtt a fürdőben.

  Természetesen a kialakítás feltételezi a légcsatorna tengelyekbe (mind a mennyezetre, mind a falra) történő felszerelésének lehetőségét, és a felhasznált anyagok vízállóak és a ventilátor elektromos alkatrészei nedvességtől elválaszthatók.

  A fürdőszoba ventilátorok funkcionalitásának köszönhetően a visszacsapó szelep kialakításában jelen van, amely megakadályozza a kellemetlen szagokat, porokat és kis felfüggesztést a csatornából a szobába, amikor a ventilátor leáll.

  Eszközkezelés

  A ventilátor vezérlése manuális és automatikus.

  A kézi vezérlés magában foglalja a ventilátor kapcsolójának beállítását (az egyik a kipufogó és a világítás, vagy egy különálló). Ennek a lehetőségnek az előnyei talán megtakaríthatók a szellőző berendezések vásárlásakor.

  De végül a telepítés után a motorháztetőnek jelentős hátrányai lesznek:

  • a ventilátor intenzitásának beállítása hiánya;
  • az elfogyasztott energia megfizetésének indokolatlan költségei;
  • a levegő páratartalom szabályozásának hiánya a hardveren keresztül.

  Némileg jobb megoldás egy ventilátor egy időzítővel. De előnye csak abban a tényben rejlik, hogy nem kell várni, amíg a készülék szellőztetni fogja a fürdőszobát, ami fontos az időhiány miatt, de a kézi vezérlésű szellőztetőkben rejlő hátrányok az ilyen vezérlőmodulra is vonatkoznak.

  Sokkal inkább érdeklődik a ventilátor egy mozgásérzékelővel. Ez akkor működik, ha egy személy (mozgó tárgy) van a fürdőszobában. De nem tudja ellenőrizni a ventilátor működését a helyiség körülményeitől függően. Az érzékelő csak egy kapcsoló.

  Az ilyen ventilátor működésének automatikus vezérlése egy nedvességérzékelő készüléket - egy hidrostatot, amely a helyiség levegőjének vízgőzzel történő telítettségét elemzi, és amely alapján a kipufogógáz intenzitását állítja be.

  Ugyanakkor a ventilátor működtetése a lehető legjobban kihasználja a motorháztető teljesítményjellemzőit, a következő előnyökkel jár:

  • az eszköz csak magas páratartalom esetén működik;
  • a ventilátor által fogyasztott villamos energia teljes mértékben a levegő nedvességtartalmától függ.

  Hogyan válasszunk és telepítsünk egy kipufogó ventilátort a fürdőszobában?

  Olvassa el ezt a cikket a csendes fürdőszoba ventilátorok jellemzőiről egy visszacsapó szelepről.

  Hogyan válasszunk?

  A hidrosztatikus fürdőszobai ventilátorok sokoldalú eszközök, amelyek tökéletesen megbirkóznak a funkciójukkal, ha megfelelően választják. A kiválasztás során a következőket kell figyelembe venni:

  • Ventilátor teljesítmény.
  • A csatorna térbeli elhelyezkedése.
  • A ventilátor telepítésének elsődleges módja.
  • A készülék teljessége.

  A modern fürdőszobai rajongók általában minden térbeli helyzetben képesek dolgozni. De a modell kiválasztásánál még jobban tisztázni kell a mennyezetre vagy a falra szerelhető képességüket a cső tengelyének helyétől függően.

  Nagyobb figyelmet kell fordítani a telepítési módszerre. Az aknák jellemzőitől függően a ventilátor a csatorna nyílása előtt, vagy elegendő hosszúságú és vízszintes elrendezéssel rögzíthető.

  A teljesség kedvéért a fürdőszobai rajongók beépített hidrosztáttal rendelkezhetnek. De gyakran a páratartalom érzékelőt külön lehet megvásárolni és csatlakoztatni minden ventilátorhoz.

  A kivehető hidrosztatikus helyiségek lehetnek helyiségek, vagyis maguk a helyiségbe vannak behelyezve, és a levegő páratartalmának értékeit közvetlenül a fürdőszobában vagy a csatornában leválaszthatják, a nedvesség mérésére szolgáló szondával.

  Kiválasztásakor egy egyszerű képlet segítségével kell irányítani: a helyiség (azaz a hosszúság, a szélesség és a magasság terméke) 3-tól 8-ig terjedő számmal kell megszorozni (a levegő sokaságának mutatója).

  A hidrosztatikusok rajongói márkája

  A fogyasztók többsége a fürdőszobai ventilátor kiválasztására vonatkozik, megfelelő figyelem nélkül. Csak a teljesítményével, kedvező árával és elérhetőségével elégedettek. De a vezetők, akik megérdemlik hírnevüket a tisztességes termékekre, a szellőzőberendezések gyártói közé tartoznak.

  SolerPalauserie Silent

  Alacsony zajú ventilátorok páratartalom-érzékelőkkel és minden térbeli helyzetbe való beépítésre. Van egy visszacsapó szelep és az egész készülék megbízható és szerény.

  A spanyol cég termékei a legelterjedtebbek hazánkban, és átlagosan 2500-tól 6500 rubelig kaphatók.

  Maico eca zongora

  A vállalat rajongói nem élvezik irigylésre méltó népszerűségüket. Bár a vállalat a szellőzőberendezések piaca zászlóshajója, de a magas ár nem vonzza a szokásos fogyasztókat.

  Így a fan MAICO ECA zongora H (DN100) körülbelül 12 000 rubel. Valószínűleg sokat jelent az ajánlott minőség, a tervezésben (páratartalom és mozgásérzékelők, visszacsapó szelep stb.) Tartozó funkciók, alacsony fogyasztás és stílusos kialakítás.

  Elicent Elegance

  Budget rajongók, analógok már ismerik ezt a cikket SolerPalau. Az árak gyakorlatilag megegyeznek (például az ELICENT E-STYLE 100 PRO MHY SMART BB körülbelül 3.800 rubelt tartalmaz).

  A leírásban, a sorban, beépített páratartalom-érzékelővel és visszacsapó szeleppel jelezve a mikroprocesszor és a motor jelenlétét a golyóscsapágyon...

  Azok a profik, akik a ventilátorban egy adott vevőt megoldani, általában fő funkciója - a fürdőszobában lévő páratartalom szabályozása - az eszköz megrázza.

  A falak falra helyezése a csempe alatt: lépésenkénti utasítások és hasznos ajánlások.

  Mit tegyek, ha egy cső eldugul a fürdőszobában? Olvassa el ezt a cikket.

  Hogyan kell telepíteni?

  A ventilátor telepítése egy csináld magad feladat. A szükséges eszközökről, anyagokról és kiegészítőkről:

  • nyílt lángforrás (könnyebb, illeszkedik);
  • huzalhossz (kemény huzal) 2-3 m hosszú;
  • szilikon vagy polimer ragasztó;
  • három mag kábel;
  • Csavarhúzóval.

  Mielőtt a ventilátort a fürdőszobába telepítené, ellenőriznie kell a csatorna állapotát. Ehhez elegendő egy világos mérkőzést vagy egy öngyújtót hozni a tengely lyukához. Ha a láng eltér a tengely felé, a csatorna tiszta, és elkezdheti a ventilátor felszerelését.

  Ha a csatorna eltömődött vagy a szellőztetés gyenge (a láng egyenletesen ég), szükséges lépéseket tenni a tisztításhoz. Talán a csomó kicsi és önmagában is eltávolítható. Ebben az esetben érdemes megpróbálni egy hajlított véggel rendelkező drótot, hogy a bányából egy lehetséges pépet húzzon ki.

  Sajnálatos módon azonban előfordul, hogy a légcsatorna falazott, vagy kanyargós rendszerrel rendelkezik, és a szakemberek segítsége nélkül lehet tisztítani.

  Miután kiküszöbölte a csatornával kapcsolatos problémákat, közvetlenül a ventilátor telepítéséhez vezethet. Ehhez el kell távolítani az elülső burkolatot, egy tömítő réteget kell alkalmazni a ventilátor érintkezőhelyére a falhoz, és szorosan a falhoz kell nyomni, amíg a ragasztóalap meg nem ragad. Ezt követően a fedelet lecsavarják a helyére.

  A rendszerhez tartozó ventilátor utolsó lépése a nedvességérzékelőhöz csatlakozik (ha nincs beépítve), akkor a készülék az utasításoknak megfelelően csatlakozik a hálózathoz. Fontos, hogy gondoskodjon a földelésről, valamint zárja le a kábelt egy speciális védődobozban vagy a fürdőszoba burkolata alatt.

  Általában egy ventillátor felszerelése a fürdőszobában egy hidrosztatummal olyan apróság, amely nem igényel nagy pénzügyi kiadásokat, és önmagában is megvalósítható. Mindazonáltal, minden rutin és észrevétlen, ez a csekély az alapja a meggyőződés és a kényelem a házban.

  Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.