Legfontosabb > Fürdő

A visszacsapó szeleppel ellátott fürdőszobákhoz és toalettekhez való szellőztetők

A fürdőszobákhoz és a WC-khez tartozó visszacsapó szeleppel rendelkező szellőzőventilátorok olyan készülékek, amelyek a természetes és a fürdőszobába és a WC-be szállítására szolgáló természetes szellőztető rendszer helyett felszereltek. Ez a telepítés szükséges a kondenzáció és a gőz és nedvesség felhalmozódása érdekében a fürdőszobában a zuhanyzás alatt és után. Ha nincs jó minőségű légcserélő rendszer, akkor a nedvesség felhalmozódik, nedvességgé változik, amely képes a padlóra és a falra telepedni, gombákká és baktériumokká válni, és rovarok megjelenését is kiváltja. A visszacsapó szelep által működtetett ventilátor egy fordított tolóerendszer miatt működik, nem teszi lehetővé a kellemetlen szagok behatolását, és hozzájárul a felesleges nedvesség eltávolításához az alagsorból.

A rendszer előnyei és hátrányai

A mosdó kipufogóventilátorának a következő előnyei vannak:

 • Telepíthető a kis és nagy méretű fürdőszoba fürdőszobájába.
 • Integrált a hagyományos csatornarendszerekkel.
 • A mennyezetre vagy a falra szerelhető, különböző modellek vannak.
 • Leggyakrabban tartós ABS műanyagból készült.
 • Üzem közben nincs zaj.
 • Vízálló. Mivel a készülék áramellátással van ellátva, ez az elem különösen fontos a vízcseppek belépése esetén, nincs rövidzárlat.
 • Egyes modellekhez tartozik plusz páratartalom, mozgásérzékelők és időzítők.
 • 12 voltos feszültségű motorral szerelve.

Ami a hiányosságokat illeti. Két ilyen - a készülék nagy költsége és a nagy nyomás nehezítése. Bár az első hátrány nem jelentős, mivel a készülékek a telepítés után hosszú ideig működnek. Érdemes befektetni egyszer a hosszú távú kényelem, a tisztaság a fürdőszoba és a fürdőszoba és a biztonságos levegőt a tüdőben.

A kipufogó ventilátorok típusai a fürdőszobákban és a WC-kben

A fürdőszobában vagy a fürdőszobában a legjobb megoldás egy visszacsapószelepes elszívóventilátor, amely megakadályozza a levegő, a por és a különböző rovarok belépését a helyiségbe, miközben kikapcsolja az áramellátást. Úgy néz ki, mint egy henger, amelyen a fűrészkerék fel van szerelve. A visszacsapó szelepek a nedvességet szívják be a helyiségből és teljesen megszáradják a helyiséget.

Van egy elszívó és elszívó ventilátor is egy visszacsapó szeleppel. Ideális a fürdőszobához és a WC-hez, mivel elosztja az eltávolított levegőt különböző irányokban.

Háromféle ilyen rajongó létezik:

 • Irányított (manuálisan vezérelhető, vagy villamos energiával működtethető).
 • Önzáró (rugó).
 • Passzív (kizárólag a közvetlen vagy visszirányú légáramlás hatására megváltoztathatja helyzetüket).

A telepítés típusa szerint a következő struktúrákat különböztetjük meg:

 • Falra szerelt (falra szerelve és kényszerített légáramlást biztosít).
 • Beépített (a falon lévő lyukba épített modern modellek, amelyek nem befolyásolják a fürdőszoba kialakítását, magas fokú védelmet nyújtanak a por és a nedvesség ellen).
 • Mennyezet (a fő szellőztető rendszerhez csatlakoztatva, por összegyűjtése).

Továbbá számos eszköz van a hatalom típusával kapcsolatban: azok, amelyek az akkumulátorokon futnak, és azok, amelyek a hálózaton dolgoznak.

A készülék működése és működési elve

A visszacsapó szeleppel felszerelt fürdőszobák és WC-k elszívóventilátorai műanyagból készülnek, és a következő elemekből állnak:

 • A kerek csatorna szegmense az eszköz teste.
 • Hajtások, amelyek a tengelyen forognak és az átmérő felett helyezkednek el.
 • A határoló kidudorodások, amelyek az egyik oldalán egy félkörben és a másik oldalon tetején helyezkednek el, szintén egy félkörben.
 • Torziós visszacsapó rugó - a rendszer eredeti állapotába való visszatérését jelenti, amikor az eszköz nem működik.

A szárny két állapotban lehet:

 • Zárt helyzetben (a szelep merőleges a csővezetékre, a légáramlás teljesen le van zárva).
 • Nyitva (a szárny párhuzamos a csővezetékkel, a légáramlás szabadon szállítható).

A működési elv jellemzői: az eszközön lévő határoló kidudorodások 90 fokos szögben biztosítják a szögét, csak nyitott és zárt helyzetben mozog. A ventilátor működtetése közben a rendszer a kések lezárásakor kinyílik, az út a visszatérő rugó hatása miatt blokkolódik.

A visszacsapó szeleppel rendelkező készülékek többszintes épületekben vannak felszerelve, ahol egy adott számú lakás egyidejűleg kipufogócsatornákat használ. A szelep védelmet nyújt a szellőzőrendszerből, valamint porból, törmelékből, rovarokból, pelyhekből és egyéb nem kívánt tárgyakból származó levegő behatolásáért.

Csendes fürdőszoba ventilátor ellenőrző szelep

A szellőztetés fontos tényező, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni a fürdőszobában. Sokan tévesen úgy vélik, hogy csak a kellemetlen szagok eltávolítására van szükség. Ezért gyakran előfordul, hogy a szellőzőnyílások a javítás során lezárásra kerülnek, és a levegő-illatosítóktól kellemetlen szagokat küszködnek.

Valójában a szellõzési funkciók sokkal szélesebbek. Biztosítania kell a levegő normál keringését a helyiségben, bizonyos szinten tartva a páratartalmat. Ez megakadályozza a páralecsapódást, a penészedést, a penészedést és a rovarokat a fürdőszobában.

Gyakran az emberek elutasítják a ventilátor a fürdőszobában, mert sok zaj keletkezik. Nem mindenki ismeri az alacsony zajú és csendes modellek létezését, amelyek nem zavarják a háztartás békéjét. Ezekről a hasznos és kényelmes eszközökről mesélünk a mai cikkből.

eszköz

Ebben a cikkben megismerjük a visszacsapó szeleppel felszerelt ventilátorokat. Ez egy kicsi és nagyon egyszerű mechanizmus, amely megakadályozza, hogy a levegő belépjen a szellőzőcsatornából a szobába. A szelepek általában műanyagból vagy rozsdamentes acélból készültek. Ezek három fő elemből állnak - a keret, a két redőny, a korlát és a pólus, amelyekhez a redőnyök kapcsolódnak.

A visszacsapó szelep mellett a következő elemek találhatók a csendes ventilátor kialakításában: a levegő beszívó rács, az aerodinamikus járókerék, a rezgéscsillapító betétek és a motor.

A működés elve

A visszacsapó szelep elve, függetlenül attól, hol van felszerelve - a szellőzőcsatornában vagy a csatornacsőben - ugyanaz lesz. Olyan kialakítású, hogy a levegő (vagy víz) mozgása csak egy irányban történhet. Ha ellenkező irányba mozog, akkor a levegő akadálytalanul lezárja a zárt szárnyakat.

A szárnyakat a levegő mozgása teszi lehetővé, amely viszont a ventilátor bekapcsolásakor történik. Így a levegő be van húzva, amíg a ventilátor kikapcsol. A kikapcsolás után a szárny bezáródik, és visszaszorítja a levegőt.

Mi teszi hallható a rajongó?

A fürdőszoba ventilátorának köszönhetően a design egyes jellemzői, amelyeket röviden ismertetünk.

 • Először is, speciális rezgéscsillapító elemeket biztosítanak a motorberendezésben, amelyek elnyelik a rezgéseket, amelyek a fő zajforrás.
 • Másodszor, a gyártók gondosan mérlegelik a ventilátor megjelenését. A levegőbevezető rács különleges, egyszerűen alakítható. Ráadásul a rácsos anyag kiválasztása fontos szerepet játszik - a légellenállás attól függ.
 • Harmadszor, a zajmentes működést egy másik csapágycsalád rovására érik el. A zajelnyelő tulajdonságok mellett nagy megbízhatóságúak és nem igényelnek további karbantartást (különösen zsírkezelés).

A háztartási szellőzőberendezések gyártói három típusú ventilátort kínálnak, amelyek a fürdőszoba felszerelésére alkalmasak:

 • sugárirányú - nagy méretű, spirál alakú rácsokkal rendelkező modellek, amelyek ma már inkább ipari létesítményekben szeretnének felszerelni;
 • tengelyirányú - mindegyik eszközhöz ismerős, amelyek a forgó pengék segítségével állítják be a levegőt; ilyen ventilátorok képesek levegőellátást és kipufogót;
 • csatorna - a legcsendesebb az összes fajta, mivel nem a falra szerelik, hanem közvetlenül a szellőzőcsatornába; így a működtető ventilátor zaja egyszerűen nem ér el minket, mivel a készülék messze van.

A cselekvés elve

A néma ventilátorok különböző típusú visszacsapó szelepeket használhatnak. A működési elvtől függően háromféle ilyen eszköz létezik:

 • szabályozott típusú visszacsapó szelep - árammal vagy manuálisan bekapcsolt;
 • önzáró típusú visszacsapó szelep - a rugó feszítésével vagy lazításával működtetve;
 • passzív típusú visszacsapó szelep - a gravitáció hatása alatt működik, csak a légáramlás felé nyúlik vissza.

Modell áttekintés és árak

Felhívjuk a figyelmüket a csendes fürdőszoba ventilátorok legjobb modelljeinek felülvizsgálatára, amelyek visszacsapó szeleppel vannak ellátva:

modell

Teljesítmény W

Levegőcsere, m3 / óra

Zajszint, dB

Különlegességek

Átlagos ár, dörzsölje.

VENTS 100 Quay

Soler Palau SILENT-100 CZ DESIGN 3C

- színes cserélhető csíkok a testhez

Soler Palau SILENT-100 CMZ

- karbantartásmentes golyóscsapágyak

Soler Palau SILENT-100 CMZ DESIGN 3C

VENTILÁTÉK 100 kWh

VENTILÁTÉK 100 kVT TH

VENTES 100 KW TR

Soler Palau SILENT-100 CRZ DESIGN-3C

- színes cserélhető csíkok a testhez

VENTS 100 QUITE-STYLE

- szokatlan esettanulmány;

VENTILÁTÁK 100 kWh teljesítményű

- páratartalom érzékelő

Tippek a választáshoz

 • A fürdőszoba ventilátorának kiválasztásánál fontos szempontokat kell figyelembe venni, beleértve a teljesítményt, a levegőáramlást és a zajszintet. Csendes hívott eszközök, amelyek teljesítménye legfeljebb 26 dB.
 • A légcsatorna ventilátor frekvenciáját a helyiség területe határozza meg. További információ a szükséges légcserék számításáról a "Szellőzés egy faházban" c. Szellőzés a fürdőszobában.
 • A magas páratartalmú helyiségekben történő használathoz (amelyhez tartozik egy WC és egy fürdőszoba), akkor a vízálló modelleket kell választania.
 • Figyeljetek továbbá további funkciók elérhetőségére is. Tehát nagyon kényelmesek a ventilátorok, amelyek automatikus bekapcsolási időzítővel, mozgásérzékelővel (jelenlét) és páratartalom-érzékelővel vannak felszerelve.

telepítés

A ventillátor önálló felszerelése meglehetősen kivitelezhető feladat, még azok számára is, akiknek minimális javítási tapasztalatuk van. Csak gondosan olvassa el az utasításokat, tegye fel a szükséges eszközöket és a türelmet.

A legegyszerűbb a hagyományos, axiális típusú ventilátorok beszerelése - ezek a leggyakrabban használt fürdőszobák. A nyílások felett egy rögzítőelem-készlettel vannak felszerelve. Ebben az esetben a légbeszívó rács keresztmetszete megegyezik a szellőzőnyílás méretével.

Annak érdekében, hogy a ventillátort csatlakoztassa a hálózathoz, csatlakoztassa hozzá a kábelt a legközelebbi csatlakozódobozból (ha a ventilátort ebben a helyiségben először telepíti). Ne felejtsük el, hogy a vezetékeknek teljes mértékben védeniük kell a nedvességtől - a vezetékeket a speciális csatornákba rejtett hornyokba lehet fektetni, álmennyezet alatt vagy a gipszkarton falának falán.

A YouTube-csatorna következő videóján láthatja, hogyan kell önállóan telepíteni egy csendes ventilátort a fürdőszobában.

Ha a fürdőszobában egy ablak van, megpróbálhatsz néma rajongót magadhoz vinni. Házi készítésű ventilátor csatlakozik az ablakhoz. Fújhat és fújhat. Működés közben ilyen ventilátor szinte semmilyen hangot nem produkál.

WC-ventilátor ellenőrző szeleppel

A fürdőszobákhoz és a WC-khez az elszívó ventilátorokat választjuk

Van-e a fürdőszobában elszívó ventilátor? A kérdés megválaszolása meglehetősen egyszerű. Ha az építtetők a rakodási kommunikáció szakaszában már elrendezett kipufogókárpitot (a fal tetején nyíló nyílást) már nem melegítik, vagy nagy mennyiségű kémiai anyaggal mosakodik. De először nézd meg, hogyan működik a meglévő kapucni. Ez nagyon egyszerű: vágjon egy darab papírt és csatlakoztassa a záró rácshoz. Ha a rendszer megfelelően működik, akkor a kipufogórendszerbe kerülő levegőlemez vonzza a rudakat, és szorosan meg fog tartani. Ha ez nem történik meg, még mindig jobb, ha figyelembe vesszük a modern kipufogó ventilátorokat a fürdőszobákban és a WC-kben, és megvásárolhat egy modellt magának. Ellenkező esetben a jelenlegi helyzet számos kellemetlen kockázattal járhat.

Tehát, mint tudjátok, mindenki számára egy kis, tipikus fürdőszobát nagyon gyorsan fel kell tölteni a forró gőzzel, ha azt rendeltetésszerűen használják. Ha egyidejűleg nincs megfelelő légcsere a helyiségben, a nedvesség elkerülhetetlenül a mennyezetre és falra telepszik. Előbb vagy utóbb, ebben az esetben a fürdőszoba ezen részeit gombákkal és penészgomba borítja. Ez először a legmagasabb fokú nem higiénikus, másodszor pedig elrontja a belső teret, egyes esetekben szükség lesz a bevonatok megváltoztatására is.

Mit kell működtetni a kipufogó ventilátor?

Ne feledje, hogy a szennyezett levegő kimenetéhez a kipufogó ventilátorhoz tiszta levegőre van szükség. Annak biztosítása, hogy a fürdőszobába vagy a WC-hez állandó áramlást biztosítsunk, elég egyszerű - elegendő a helyiségben, a padló és a padló között vezető ajtó felszerelésének szakaszában, hogy 2-3 cm széles legyen. Ha valamilyen oknál fogva az ilyen "rés" megszervezése kellemetlen az Ön számára, akkor egy külön szelepet helyezhet el az ajtón, amely ugyanazt a célt szolgálja.

Gondolj egy konkrét modell kiválasztására, arról, hogy pontosan mit kell egy ilyen rajongótól. Sokan meglehetősen magas követelményeket támasztanak az egység által előidézett zajszintre. Jelenleg vannak olyan lehetőségek a piacon, amelyek gyakorlatilag nem hangot adnak a munka számára. De vigyázz a teljesítményre is, tekintetbe véve a fürdőszoba és a WC-k elszívó ventilátorát. Ez a meghatározás magától értetődő, hogy a szabványos levegő mennyisége, amelyet a modell állandóan problémamentesen mozoghat. A teljesítmény mérésére szolgáló szabványos egységek óránként köbméterek.

Annak érdekében, hogy megtudja, mi legyen ez az érték az ideális elszívó ventilátor számára, próbálja meg kitalálni a saját fürdőszobájának vagy WC-jének pontos mennyiségét. Ahhoz, hogy ezt megtegye, tudjátok, csak meg kell szorozni a területet a mennyezet magasságával - és ez a két szám gyakran már ismert. Ezután egy nehezebb pillanat jön: ismernie kell a levegőcsere úgynevezett frekvenciatartalmát, vagyis azt az időtartamot, amikor egy órán belül friss levegőt cserél a helyiség levegője. Ehhez előfordulhat, hogy fel kell emelnie a releváns témához kapcsolódó szabályozási dokumentumokat. De általában azt mondhatjuk, hogy a fürdőszobában a csere gyakoriságának 5-8-szor óránként kell lennie. A következő lépés számodra a szoba térfogatának sokszorosítása a légcserék sokaságával. Ennek eredményeképpen megkapja a szükséges teljesítménymutatókat.

Fan-Hood: furcsa jellemzők és előírások

A mai napig számos modell a kipufogó ventilátorok. A fogyasztók különleges szeretete az időmérővel felszerelt lehetőségeket élvezheti. Ahogy megérted, egy ilyen rajongó még mindig elektromos eszköz, tehát határozottan nem érdemes, hogy egész nap dolgozhasson, különösen, ha a lakás nagy részében nincs senki. Az időzítő lehetővé teszi, hogy a készüléket csak meghatározott időtartamra kapcsolja - mondjuk fél órával azután, hogy valaki a fürdőszobát használja (a WC-ben ez a szám csak tizenöt perc). Egyes ilyen eszközöket be kell vonni, függetlenül attól, hogy önállóan hagyják őket. A többiek speciális érzékelőkkel rendelkeznek - nedvességérzékelőkkel. Ezek bekapcsolódnak, amikor a levegő negatív állapotba kerül, és kikapcsol, vagy egy meghatározott idő után, vagy egyszerűen az eredmény elérésekor.

Ha egy magas épületben lakik, ahol egy közös szellőztetőrendszer van kialakítva, több lakáshoz és padlóhoz tervezve, ajánlatos egy ventilátoros elszívót vásárolni egy "hátrameneti" szeleppel. Ez az elem nem teszi lehetővé a szellőzőcső levegőjének bejutását a helyiségbe, így megvédheti magát a kis törmelékektől, a kellemetlen szagoktól és így tovább. Például ha a szomszédok közül valaki szívesen dohányzik a szekrényében, akkor már nem érinti önt.

Ventilátor visszacsapó szeleppel: besorolás és működési elv

Légszellőztetést kell biztosítani bármely lakásban vagy magánházban, irodában, raktárban vagy ipari hangárban az emberek kényelmes tartózkodása érdekében. Az áramló levegő mennyisége, és ennek megfelelően a helyiségben való tartózkodás kényelme közvetlenül függ a beépített szellőztetőrendszertől.

Néha elég inaktív szellőzés, vagyis gravitáció esetén, amikor a konyha vagy a fürdő kellemes szaga vagy gőz felmelegszik, és a csatornákon keresztül a szellőzőrácson át fut. A friss levegő pedig olyan speciális légcsatornákon keresztül folyik, amelyek közelebb állnak a padlóhoz, vagy ajtó vagy ablak nélküli, nem hermetikus ízületek.

Előfeltételek a szellőztető rendszer felszereléséhez

A legtöbb esetben egy olyan lakásban, ahol a levegő egy közös csatornán átáramlik a tetőn, nincs elég vontatás ahhoz, hogy elfedje a főzésre szánt összes gőz és szagot, és télen az ilyen helyiségben zárt ablakokkal elakad. Ezután a kényszerített szellőztetés jön a mentésre, ami egy ventilátor, vagy kipufogó és csővezeték a szobából a külvilág felé.

Számos modellek vannak a kézi készülékekből, amelyek szükség esetén be kell kapcsolódniuk, az automata készülékekhez, amelyek reagálnak a hőmérsékletemelésre. Vannak olyanok, amelyek nem rendelkeznek ventilátorral, vagyis egyszerű csatorna.

A konyhai készülékek tervezésére és egyéb jellemzőire nem vonatkozunk, mivel ezek kapcsolódnak a konyhai berendezésekhez, bár a konyhában elszívó ventilátorok feladata.

Nem beszélünk légkondicionáló rendszerről, hiszen elsősorban az újrahasznosításra, azaz a helyiségben lévő levegő hűtésére szolgálnak, és nem friss helyiséggel helyettesítik, így a légkondicionálás önmagában nem elegendő.

A ventilátor integrációja az általános légcserélő rendszerben

Egy kapucnival nem képes az egész ház szellőzésére. Ezt a feladatot csővezetéki ventilátorok kezelik. Ezek közvetlenül a szellőzőnyílás csatornájába vagy a légcsatornákba vannak felszerelve, és az ablakokra is felszerelhetők, közvetlenül a helyiségből az utcára kiáramló levegőt.

A ventilátort olyan helyen kell felszerelni, amely optimálisan illeszkedik az akadálytalan levegőbevitelhez, hogy a friss levegő a lehető legnagyobb mértékben haladjon, megújítva a légkört a helyiségben, mielőtt elfogásra kerülne és az utcára kijutna.

A szellőzőcsatorna konyhában történő lezárása

Ha közvetlenül az ablak mellé helyezi, a ventilátor a friss levegőt kihagyja, és nem frissíti otthonában.

Van egy koncepció a ventilátor teljesítményéről, ez jellemzi a levegő köbméterben, hogy egy ventilátor képes mozogni.

A megszokott normák szerint a ventilátornak teljesen meg kell újulnia a levegő órákonként néhányszor:

 • Konyha: 10 15 alkalommal
 • WC: 6 10-szer
 • Fürdőszoba: 15-20 alkalommal.

Ennek alapján és a helyiség térfogatának kiszámításánál kiszámítjuk a megvásárolt ventilátor teljesítményét.

Milyen típusú eszközt válasszon?

A ventilátorok a következő típusúak: axiális és centrifugális. A legjobb megoldás a lakásba történő beépítéshez tengelyirányú ventilátor lesz.

A készülék háztartási ventilátorához hasonlít egy autó vagy kerékpárkamrában lévő mellbimbó, amikor be van kapcsolva, a szelep, amely rugózott szirm, nyitva van, és a levegő kijön, amint a ventilátor leállítja a levegőt, bezárja és megbízhatóan lezárja a csatornát a szellőző tengelyről a lakásba.

A kipufogóventilátor szolgálhat a lakóterület védelmére a külső agresszív környezetben: füst, por, rovarok, nedvesség.

Axiális ventilátor áramkör

Bizonyos esetekben érdemes reverzibilis ventilátort használni, ha a szellőzés nincs a közös tengelyen, hanem egy külön csatornarendszerben vagy közvetlenül a környezetbe. Előnyük az, hogy a légáramot ellenkező irányban forgatják, és szükség esetén friss levegőt juttatnak be a helyiségbe.

Ha egy külső ventilátor használata nem elfogadható, egy csatornaventilátort használnak, amely mélyen behelyezhető a szellőzőcsatornába. A készülék tervezési jellemzője a lapátok helyzete, amelyek közvetlenül a rotorba épülnek, ami lehetővé teszi a maximális illeszkedést, megbízhatóságot és tartósságot.

A készülék modelljétől és árától függően a felvétel automatikusan megnövelhető páratartalom vagy hőmérséklet mellett, vagy manuálisan. Egyes modellek világításjelzővel vannak felszerelve.

A visszacsapószeleppel rendelkező hosszú távú ventilátorok régóta szolgálják az ember javát, és az új anyagoknak köszönhetően pillanatnyilag kompakt, megbízható, csendes és gazdaságos eszközök, amelyek frissséget és kényelmet biztosítanak az életünknek.

Szerelje be a kipufogó ventilátort visszacsapó szeleppel

A szellőztető ventilátorok a helyiség szellőztetésére szolgálnak. A kipufogó ventilátorok fő előnye a nagy teljesítmény, alacsony energiafogyasztással és csendes működéssel kombinálva. Ez a ventilátor típusa, amely friss levegőt biztosít a szobájába. Végül is a légkondicionáló rendszerek nem mindig biztosítanak friss levegőt, mivel elsősorban az újrahasznosításra (más szóval a már a helyiségben lévő levegő kezelésére) kerül sor - és ez nem túl hasznos, és biztosan nem kap friss levegőt. Ebben az esetben a visszacsapó szelep elszívóventilátor a legmegfelelőbb opció, ez a ventilátor a legjobb módon megvédi a nem kívánt részecskéket a levegőben. Valójában a szellőztetés típusának rossz választása esetén ilyen gondok keletkezhetnek a fürdőszobában és a fürdőszobában gomba, penész és kellemetlen szagok, valamint a főzés vagy a dohányfüst illatai miatt. Hogyan lehet a szellőzést a konyhában lévő visszacsapó szeleppel felszerelni, lásd ezt a videót:

A visszacsapó szelep ventilátora jobban használható a szellőző tengelybe történő beszereléshez. Ezt a ventilátort az elszívó szellőztető rendszerekben is használják. A visszacsapó szelepen elhelyezett elszívóventilátor megakadályozza a szagok, például más apartmanok (pl. Az étel illatát, cigarettafüst stb.), Por, piszok, szösz, rovarok és a hideg levegő elleni védelmet a szezonban. A visszacsapó szelep valójában a ventilátor része, amely nem engedi meg a bánya levegőjét a szobába. A levegő csak a bányából érkezik, vissza - nem. Ezért, ha ventilátort választ egy visszacsapó szeleppel, csak friss és tiszta levegőt fog lélegezni. Teljesítménye és jóléte javulni fog!

A szelep maga lehet kerek és téglalap alakú. A leggyakoribb típus a "pillangó": két szirm van felerősítve egy olyan tengelyre, amely kettőt oszt a szelepszakasznak. Rugóterhelésűek, így a levegő csak egy irányban halad. Igaz, lehet, hogy a szirmok fagyosodása és zavarása. Alternatív megoldásként használhatja a külső inerciális rácsot is: kikapcsolja a redőnyöket.

Vegye figyelembe ezt a cikket, és amikor kiválasztja a szellőzést, egyszerűen nem mehet rosszul. Tiszta levegőt fogsz garantálni!

Csendes fürdőszoba ventilátor ellenőrző szelep

Mindenki olyan felszerelést ismer, mint a rajongók. Újabban, csak velük lehetett kényelmes körülmények között meleg helyiségekben. A modern világban, ahol szisztémás légkondicionálót telepítenek mindenütt, ezek az eszközök nem olyan népszerűek.

Ventilátor csendes típusú fürdőszobákhoz

A készülék tökéletes a szellőzés megszervezéséhez egy magánház vagy egy lakás fürdőszobájában. A jelenlegi termékkínálat nem okoz annyi zajt, ellentétben a korábbi verziókkal.

A jelenlegi fürdőszobai rajongók nagyon csendesek.

A magasépítésű épület szellőzésének elrendezésére, ahol a kipufogó tengelyeket használják, és több lakással együtt dolgoznak, a szakemberek ajánlják az ellenőrző szeleppel rendelkező szanitereket.

A szelep nem engedheti meg, hogy a levegő a szellőző rekesztől a szobába kerüljön. A készülék megbízható védelmet nyújt a por, a nyárfa és más apró szemét ellen az épületbe.

Emellett a csappantyúval ellátott fürdő ventilátorai nem engedik meg a szomszédok külsõ illatát a szellõzõ helyiségben. Lakosok többszintes épületek jól tudják, hogy ha a szomszédok dohányzik a saját fürdőszobákban, akkor a lakások felett a padló szaga a dohányfüst.

Szorosan kötődik a "visszacsapó szelep" és a "fordított tolóerő" fogalmai között. Amikor a kaput visszahelyezik az utcára, a téli időszakban, amikor lecsatlakoztatják, jelentős fordított tolóerő van. Valamit úgy kell alkalmazkodnunk, hogy ne engedjük a fagyos levegőt a helyiségbe. A visszacsapó szelep visszacsapó ventilátor más helyzetekben is nagyszerű. Gyakran az alagsori berendezésekben, a pékségekben, sőt a könyvosztályokban is. A túlzott nedvesség ilyen intézményekben való jelenléte kizárt, bár kialakul.

Ebben a helyzetben a leghatékonyabb és legkedvezőbb megoldás a visszacsapó szelep jelenléte a kipufogóventilátorban. Az egyiknek csak lyuknak kell lennie a szoba mennyezetében, és ki kell hoznia.

A visszacsapó szelep elve

A visszacsapó szelep mechanizmusa annyira egyszerű, hogy az üzemeltetés sajátos elvét nem vázolják fel bárhol. És hiába. A ventilátor-visszacsapó szelep funkciója a következő pontokat tartalmazza. A korlátozó kiemelkedések szinte 90 fokos szögben biztosítják a szárny mozgásának szögét, ami következtében a két meghatározott pozíció között nem mozog másképp. Amikor a ventilátor működik, a rendszer nyitva van, amikor a kések be vannak zárva, az átjárót visszahúzó rugó hatása gátolja.

A 125 mm-es visszacsapó szelep költsége nem kicsi, és néha 250 rubel. Amely természetesen drága a könnyű műanyag konstrukció számára.

A térfogatáram korlátozása egy tengely rovására következik be, amely nem feltétlenül a fúvóka közepén helyezkedik el. Néha az elem telepítése a hátsó oldal.

A visszacsapó szelep opciói és típusa

A boltokban lévő bizonyos tulajdonságok miatt kerek szelepek találhatók. A háztartási típus módosításai főként műanyagból készülnek, és a következő kialakításúak:

 • légcsatorna test kör alakú szegmens formájában;
 • szárnyak, amelyek a tengelyen fordulnak, ami kissé magasabb, mint az átmérő;
 • korlátozó kiálló részek félgyűrűvel alulról és felülről vannak elhelyezve;
 • amikor a ventillátor leáll, a torziós visszatérő rugó aktiválódik, ami biztosítja, hogy a rendszer visszatérjen kiindulási helyzetébe. Ez a tétel opcionális.

Így a kialakításnak megfelelően a levél két pozícióban helyezkedik el:

 1. Zárt formában. Ebben a helyzetben a szárny merőleges a fúvókára és megakadályozza a levegő mozgását.
 2. Nyitott helyzetben. Ebben a helyzetben a szárny párhuzamos a fúvókával, és gyakorlatilag nem zavarja a légáramlást.

A szelepek fajtái a cselekvés elve alapján

Legalább háromféle szelep van:

 1. Menedzselt típus (elektromos vagy kézi üzemmódban).
 2. Önzáró típus (rugóval).
 3. Passzív típus (pozíciójuk megváltoztatása az előremozdulás vagy a hátrameneti löket függvényében).

A belföldi tervben a leggyakrabban használt kipufogó ventilátor a fürdőszobában önzáró visszacsapó szeleppel.

A mechanizmus megnyitásakor a ventillátor energiát fogyaszt, ennek következtében csökken a rendszer hatékonysága. Mindezek után, amint a pengék ütközője be van kapcsolva, a rugó hatása miatt a visszacsapó szelep bezáródik. Ez a körülmény hibátlan lezárást garantál. A szomszédok kellemetlen szaga azonban nem érkezik be a lakásba.

Meg kell értenie, hogy a mechanizmus növeli a ventilátor zajának mértékét. Az egyes motorok teljesítménye erőteljesebb, növekvő ellenállással.

És néhány információ más típusú szelepekről. A villamos energia által vezérelt szelepek mechanizmusa kiváló megoldás, ha egy nagy épület teljes automatizálása szükséges. Ezzel a mechanizmussal lehetőség van a szelep szögletes állapotának jelzésére és távoli gyár- vagy raktározási területek megfigyelésére. Ez a lehetőség a legmegfelelőbb a nedvesség, a mustiness vagy a penész szintjének ellenőrzésére. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a csapadék behatolását, a helyiség hideg volt, ami szükségképpen hozzájárulna a kondenzátum kialakulásához.

Olyan helyiségekben, ahol a gravitációs terhelés alapjául szolgál, egy harmadik típusú passzív típusú visszacsapó szelepet lehet használni. A gravitációs tulajdonságok hozzájárulnak a szelepek csapódásához. Ezek a konstrukciók konyhai helyiséghez is alkalmasak, de nem olyan népszerűek.

Ezt a készüléket a mindennapi életben használják.

Tehát az RSK ventilátorok ipari átalakítása a Shuft-tól két rugós betéttel van ellátva, amelyek helyzete az átmérő tengelyen van.

Mindegyik levél félkör alakú, közös lapos élével. Egy rugó segítségével a rendszer visszatér a zárt pozícióba, amikor a ventilátor ki van kapcsolva. Nyitott formában mindkét szelep közvetlenül a középen helyezkedik el, ugyanabban a párhuzamban a csatorna tengelyével. A gyártók weboldalain nincsenek méretek, azonban az eszköz meglehetősen nehézkesnek tűnik. A horganyzott vas előállításához használt anyag.

A szelíd csatorna szelepek legszokatlanabb megjelenése, amelyek kapuk az acélcsőbe épülnek. Ipari helyiségekben alkalmazzák a csapadék és a hideg megelőzésére.

Tulip szalag szelep egyébként inerciális rács. Legtöbbjük valami hasonlót talált a konyhában.

A visszacsapó szeleppel rendelkező kipufogóventilátor keresztmetszetű és téglalap alakú. Egy jól ismert faj a pillangó kerek szelep. A megjelenésükben két szirmnak tűnnek, a tengelyeken, amelyeken a szelepszakasz fel van osztva. A szirmok miatt a levegő csak egy irányban mozoghat. A szirmok zárva vannak, amikor a légáramlás az ellenkező irányban mozog.

Ellenőrizze a szelep szerkezetét

Egy téglalap alakú keret, amelyen a pengék vízszintes irányban helyezkednek el. Kihúzódnak a levegőből a ventilátorba, és amikor a levegőellátást megállítják, saját súlyuk hatására lefedik magukat. Ennek eredményeképpen ezek a csapok szelepek gravitációs szelepek. Egy ilyen ventilátor működik a konyhában és a fürdőszobában is, de sok energiával kell rendelkeznie.

A megfelelő modell kiválasztása

A ventilátor modell kiválasztásánál előnyben kell részesíteni a jól ismert gyártókat. Különösen érdemes megmutatni érdeklődését a ventilátoroktól a ventilátoroktól.

Ez a módosítás a következő funkciókat biztosítja:

 1. A csendes fürdőszoba ventilátorokat kisebb helyiségekre tervezték.
 2. A modellek felszerelése szabványos csőmérettel lehetséges.
 3. Kiválaszthat egy eszközt falra vagy mennyezetre történő felszerelésre.
 4. A szerkezet teste ABS műanyagból készült, melyet nagy szilárdság jellemez.
 5. A ventilátorok alacsony zajszinttel rendelkeznek.
 6. Lehetőség van mozgás- és páratartalom-indikátorok, valamint időzítő felszerelésére.

A VENTS védjegy alatt fürdőszoba visszacsapó szelepet gyártanak.

A készülékek kényelmes kapcsolókkal vannak ellátva a kábelen.

A ventilátorok kisfeszültségű motorokkal (kb. 12 V) vannak felszerelve, amelyeknek köszönhetően biztonságosan használhatók magas páratartalmú épületekben.

Néhány speciális tulajdonság a szereléskor

Minden fürdőszobának szellőzőnyílása van, a ventilátor felszerelése előtt különös figyelmet kell fordítani az állapotára. Ha a szellőzőnyílás le van zárva, akkor a berendezés nem működik megfelelően. Nem szükséges jelentősen csökkenteni a nyílás keresztmetszetének átmérőjét. A kipufogó ventilátorokat a tűzhely fölé is szerelik. A főzés során a párologtatást eltávolítják a helyiségből.

A folyamat során a visszacsapó szelep megakadályozza a levegő visszatérését a szellőzőrendszerbe. Miután kikapcsolta az utcai kipufogó levegőt, nem eshet a szobába.

Különösen télen. A visszacsapó levegő mozgása visszacsapószeleppel lehetetlen, és ezenkívül megbízható védelmet nyújt a por, a pelyhek és a rovarok behatolásával szemben. Gyakran a sokemeletes épületek apartmanaiban szagok vannak a szomszédok alatt. Ezt a tényt könnyen megmagyarázhatja függőlegesen elrendezett közös szellőztetés. Ha nem telepít egy csendes fürdőszoba ventilátort egy visszacsapó szeleppel a fürdőszobában, időről időre szagokat szagolhat a fürdőszobában.

Házi szelepszellőztetővel a kültéri szagok behatolása elkerülhető mind a be-, mind a kikapcsolt állapotban. Az ilyen rajongók megvásárlását az épület részlegében vagy az interneten is megteheti. A legkülönbözőbb fajták közül választhat magának megfelelő ventilátort. A kényszerített levegőcsere-eljárás segítségével a magas páratartalom problémája meglehetősen gyorsan megoldódik. Ha a fürdőszobai ventilátorokkal felszerelt indikátorokkal felszerelteket telepít, ne aggódjon az energiatakarékosság miatt, mivel az eszköz csak akkor működik, ha szükséges.

Ventilálja a WC-ben - mondja, nem nedves!

A mosdóventilátor napjainkban kényelmes elem, hiszen a szobája optimális páratartalmat és kellemetlen szagokat távolít el. De ahhoz, hogy a rendszer hatékonyan működhessen, először az optimális paraméterekkel rendelkező eszközöket kell választania, másodszor, helyesen kell telepítenie. Ezekről a szempontokról fogok megvitatni ebben a felülvizsgálatban.

A fotón: az elosztóhálózatban igen sokféle ventilátor lehetőség van.

A kiválasztás és a telepítés jellemzői

Meg fogjuk érteni, hogyan válasszunk kiváló minőségű és megbízható terméket, és hogyan csatlakoztassuk azt a maximális üzembiztonság és a működési hatékonyság érdekében. Mindegyik tényező nagyon fontos, ezért alaposan olvassa el ezt a fejezetet.

Mit kell keresni a vásárláskor?

Ha mindent elvégezel magad, akkor a berendezés tervezési jellemzőivel kell foglalkoznia a legjobb megoldás kiválasztása érdekében. Nem tanácsom az eladók tanácsára támaszkodni a következő okokból: gyakran ismereteik a raktár választékára korlátozódnak, gyakran megpróbálják eladni a felesleges árukat, vagy ésszerűtlenül drágák.

Először is, fogok beszélni az építési típusokról, csak ketten vannak:

 • Axiális ventilátorok - a legelterjedtebb termékek a mi időnkben, a házon belül a csapágyak egy működő egység, amely miatt a forgás a pengék eltávolítja a levegőt a helyiségből. A fő plusz alacsony ár, a legfőbb hátrány a teljesítmény csökkenése az ellenállás arányában, vagyis ha magas emelkedés alsó szintjén él, akkor a tényleges hatékonyság nem lesz több, mint a bejelentett 10% -a;

Eszköz kiváló minőségű axiális ventilátor

 • A centrifugális változatok a kialakításban különböznek egymástól, a szokásos csavar helyett a levegőt egy pengével ellátott kerék segítségével távolítják el. A tényleges teljesítmény 2-3-szor alacsonyabb, mint az első típusé, de az ellenállással szembeni teljesítményveszteség minimális. Egy ilyen ventilátor a tizenkétemeletes épület első emeletén is hatásos lesz, tehát ha lakásra van szüksége, azt javasoljuk, hogy figyelj erre a termékcsoportra.

Centrifugális rajongók - produktívabb megoldás

A WC-ben végzett javítási munkák során a ventilátor felállításának kérdését a legmegfelelőbb megoldani, hiszen később a munka bonyolulttá válik, mivel a felület nem romlik. Fontos, hogy eldöntsük, melyik telepítési lehetőség kényelmesebb az Ön esetében: két megoldás létezik:

 • A ventilátoron jól ismert megoldás. Ebben a mechanikus rész rejtve van a szellőztető tengelyben, a külső pedig dekoratív rácskal kívül helyezkedik el. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a telepítési folyamat meglehetősen egyszerű, és egy kis időt vesz igénybe, és a mínusz az, hogy a munkafolyamatban minden esetben zaj hallható, drága modelleknél kevesebb, olcsó - több;
 • Csatorna rajongó - véleményem szerint ésszerűbb megoldás. Bár némileg nehezebb megfogalmazni, de helyének köszönhetően sokkal kevesebb zajt tesz. Ráadásul ezek a lehetőségek nagyobb teljesítményt nyújtanak, és maguk is megbízhatóbbak és tartósabbak (ezt a következtetést tettem személyes észrevételekből).

Centrifugális csatorna ventilátor - erőteljes és csendes lehetőség

Ha lakásban lakik, első kézből tudja, hogy az alsóbb szintekből származó szagok a közös szellőzőcsatornán át juthatnak be a szobájába. Ennek elkerülése érdekében javaslom, hogy vegyen egy ventilátort egy csavarkulccsal a WC vagy a fürdő számára.

Fő jellemzője a következő: ha a rendszer nem működik, akkor az üreg bejárata vékony függönyökkel van lezárva, és bekapcsoláskor a levegő áramlik vissza, és szabadon jut a szellőzőcsatornába.

Ez az egyszerű elem kiküszöböli a szagok bejutását a szobában.

Ha eldöntötte a tervezés típusát, akkor megkeresheti a kívánt lehetőséget. A legfontosabb dolog - ne tévedj, amikor kiválasztunk és veszünk egy minőségi és megbízható lehetőséget. Megmondom, milyen tényezőkre kell figyelnie, hogy megtalálja a legjobb megoldást:

A ventilátor felszerelhető hüvelyekre vagy csapágyakra. A második lehetőség sokkal előnyösebb, sokkal megbízhatóbb és tartósabb.

Ezeknek az ajánlásoknak a használata megóvja attól a kérdéstől, hogy hogyan válasszon ventilátort a fürdõszobában és a WC-ben, tudnia kell, hogy szükséges-e a szükséges kialakítás és a szellõzõ tengely átmérõje.

A méretek eltérőek lehetnek, mivel a bányák átmérője a házakban és a lakásokban eltérhet

A nagy gyártók áttekintése

A piacon lévő termékek tekintetében a vevőknek problémái lehetnek a hatalmas termékválaszték miatt. Beszélni fogok azokról a lehetőségekről, amelyek a pozitív oldalon bizonyultak, és méltán népszerűek a vásárlók körében.

A Vents márkanévvel indulok, amely meglehetősen széles körű módosításokat kínál, a fő termékcsoportok a következők:

 • Az axiális ventilátorok különböző formatervezési mintákban és nagyon jó technikai mutatókban különböznek egymástól, mint az ár, a márkától függően, a termék ára 650-2800 rubel. Különösen figyelemre méltóak a csendes modellek, amelyek költsége 1600-2000 rubel;

"Csendes szellőzőnyílások" modell - alacsony zajszint és energiatakarékos, mindössze 7,5 W teljesítményű, 97 köbméter kapacitással

 • A centrifugális csővezeték-változatok alkalmasak a magas emelkedésű padlók alsó szintjére és olyan helyekre, ahol a szellőzőrendszerben lévő ellenállás magas. A termék ára a teljesítménytől függően 2-900-5000 rubel lehet.

Centrifugális opciók - erősebb ventilátorok

A Domovent termékeit a demokratikus ár és a jó teljesítmény jellemzi, az összes terméket két csoportra osztanám:

 • Az axiális ventilátorok viszonylag vonzóak, míg a modelltől függően a költségek 650 és 1000 rubel között mozognak. A minőség megfelel minden szabványnak, így bármilyen típusú épületben használható;
 • A gyártó csatorna rajongói 380 és 650 rubel között fognak fizetni. Ez az egyik legköltséghatékonyabb megoldás, ugyanakkor a tervezési teljesítmény még magasabb lesz, mint az axiális modellek, mivel a rendszer a szellőző tengelyen helyezkedik el.

A csatorna ventilátorok kompakt méretűek és nagy teljesítményűek.

A lengyel "Equation" vállalat elegáns kivitelű és alacsony zajszintű ventilátorokat kínál. A termékek megjelenése megfelel a legmagasabb követelményeknek, a költség 1000 és 3000 rubel közötti.

A rozsdamentes acéllemezes ventilátor 2000 dollárba kerül.

A spanyol márka "SATA" magas színvonalú és megbízható berendezést kínál, amely vonzó megjelenést és jó teljesítményt nyújt. Az axiális módosítások 1600-ról 7000-re kerülnek, és a csatornamódosítások átlagosan 4-7 ezer rubelre kerülnek.

Az európai gyártók nagy figyelmet fordítanak a tervezésre.

Egy másik spanyol márka, amely hazánkban nagyon népszerű: "Silent", a vállalat termékei a legmagasabb minőségűek és megbízhatóságúak, de az ár sokkal magasabb, mint a szokásos lehetőségek. Tehát a felső modellek 2-7 ezer dollárba kerülnek, és a csatorna módosításai 6 és 50 ezer között lesznek.

A "Silent Barcelona Design" modell több mint egy ólomüveg ablak, mint egy rajongó

A Ballu cég nagyon jó minőségű és megbízható, de ugyanakkor olcsó rajongókat tesz lehetővé. A költségek átlagosan 1200 és 2600 rubel közöttiek. Én magamtól szeretném megjegyezni, hogy ez az opció az ár-minőség tényezők arányának egyik legjobbja.

A "Ballu" jó megoldás minden fürdőszobában.

Egy másik cég, ami lehetetlen megemlíteni - "Electrolux". Ez a svéd gyártó számos kiváló minőségű háztartási készüléket gyárt, beleértve a rajongókat is. Költségük a márka és a teljesítmény függvényében 1600-8000 rubel.

Az Electrolux cég termékei nem igényelnek különleges előadást.

telepítés

Most nézzük meg, hogyan kell a ventilátort a WC-ben telepíteni, a munka nem nehéz, azonban a telepítési utasításokat nagyon óvatosan kell követni, mert a munka elektromos berendezésekkel kapcsolatos. Először el kell döntenie a kapcsolat típusáról, a következő lehetőségek közül választhat:

 • Ha a design időzítőt tartalmaz, akkor a rendszer az alábbiak szerint csatlakozik. Az időzítő áramellátása a lámpatestből történik, így a rendszer be van kapcsolva egy bizonyos idő elteltével vagy egyidejűleg a fény bekapcsolásával. Ez a lehetőség kényelmesen használható, de néha ki kell kapcsolnia a ventilátort, és be kell kapcsolnia, ami nehéz egy automatikus rendszerrel;

Úgy néz ki, mint egy kapcsolat diagram - minden nagyon egyszerű és egyszerű

 • Ugyanazt a rendszert hozhatja létre, de észreveheti a kapcsoló bekapcsolását. A készüléket a WC-ben kell elhelyezni a személy számára. Az ilyen megoldás kényelmes, mivel be tud kapcsolni és ki lehet kapcsolni a rendszert, de ha nem érinti a kapcsolót, az beavatkozás nélkül fog működni;
 • A legegyszerűbb, de a legmegbízhatóbb megoldás a készülék be- és kikapcsolása. Ismét a vezetést közvetlenül a WC-ből kell végrehajtani, ami fontos a befejező munkálatok előkészítése és a kapcsoló felszerelése előre;

Egyszerűen nincs egyszerű kapcsolódási lehetőség.

 • A fenti berendezés jobb áttekintése egy olyan kialakítás, amelyben van egy időrelé. Vagyis a felvétel manuálisan történik, és egy bizonyos idő elteltével automatikusan leáll. Ez nagyon kényelmes, mert a gyakorlat szerint sokan elfelejtik kikapcsolni a ventilátort, és csaknem napokig dolgozhatnak;

A leállítási késleltetés önállóan megvalósítható, elegendő a relét a fenti séma szerint csatlakoztatni

Vannak más lehetőségek is, de nincs értelme leírni őket külön-külön, mert ugyanolyan módon kapcsolódnak egymáshoz, csak a design tartalmaz további elemeket: páratartalom-érzékelő, hőmérséklet-érzékelő, mozgásérzékelő. A WC-ben ajánlatos az utolsó lehetőség kivételével használni, az elsőek alapvetően haszontalanok.

A "do-it-yourself" telepítés több alapvető lépést tartalmaz:

 • Először is ki kell kapcsolnod a hálózatot. Egyszerűen kikapcsolja az egész rendszert vagy annak egy részét, amely a WC-nek felel. Ne felejtsd el ellenőrizni, hogy a villamos energia nincs-e csatlakoztatva, de ha kevered valamit, az eredmény nem lesz a legkellemesebb;
 • Ezután gondoskodnia kell a munkaterület megvilágításáról. Az idő nagy részében nincs ablak a WC-ben, és ha kikapcsolja a fényt, alig lehet dolgozni lámpa nélkül. Sokan elfelejtik ezt a szempontot, és ennek következtében sötétben kell dolgozniuk, vagy gyorsan keresniük kell egy zseblámpát a szomszédjaikból vagy saját raktárukból;
 • Mielőtt a kipufogó ventilátort telepítené, meg kell adnia a tápegységet. Az ideális megoldás az összekötődobozból áll, ahol minőségi kapcsolatot hozhat létre, és a kábelt a szellőzőcsatornához vezetheti. Ha a kivitelezés befejeződött, akkor egyszerűen nincs más módja a villanykörtéhez való csatlakoztatáshoz, akkor a lámpából táplálnia kell, a vezetéket leggyakrabban a mennyezetre kell helyezni (ha vakolat van, kábelcsatornát kell telepítenie);

Minden csatlakozás a betéteken keresztül történik, a csavarás és az elektromos szalag nem megengedett.

 • Ha a rendszer működésbe lép, amikor a fény be van kapcsolva, akkor áramkört kell vezetni egy villanykörte által, a részletes diagram felül van;
 • Ha a telepítést a bányában végezzük el, fontos, hogy a szerkezet minél szorosabb és biztonságosabb legyen. Ha nem akarja végrehajtani ezt az időigényes folyamatot, akkor a legjobb megoldás a csővezeték kihúzása, egy rajongó beillesztése, és a levegő bevezetése a végére kerül;

A csatorna-ventilátor felszerelésének egyik változatát a rendszer később lezárja egy mennyezetburkolat

 • Ha végrehajtott egy változatot egy kapcsolóval, akkor ne felejtsd el tölteni rá a vezetéket. Bár ebben az esetben azt javasolnám, hogy kapcsolatot hajtson végre egy kábellel, lánc lóg a fedőlapon, húzza, amely bekapcsolja a rendszert. Ez a design sokkal könnyebben csatlakoztatható, mert csak csatlakoztatja a ventilátort a hálózathoz, és nem kell megtartania a kábelt egy kapcsoló vagy egy villanykörte által;

A kábel hosszú lehet, így bárki bekapcsolhatja a rendszert

Hagyjon vezetéket, hogy szükség esetén húzza ki a ventilátort az ellenőrzés és a karbantartás érdekében a kapcsolat károsítása nélkül.

 • Miután csatlakoztatta a dizájnt az egyik módon, ellenőriznie kell a rendszer teljesítményét. Ehhez kapcsolja be a villamosenergia-ellátást, és rajongó él, ha minden úgy működik, ahogy kell, akkor a munka folytatódhat. Ha az építmény egyáltalán nem működik, vagy nem működik megfelelően, akkor keresést végeznek a probléma miatt, akkor lehet, hogy rossz kapcsolat vagy rossz kapcsolat bármilyen kapcsolaton;
 • Ami a rögzítőelemet illeti, akkor lehet két lehetőség. Ha a test egy darabból áll, akkor a keret hátulján folyékony körmöket alkalmaznak, majd a szerkezetet helyezzük és szorosan nyomjuk. Ha van egy rögzítő keret az építésben, amelyben a ventilátor beakad a helyére, akkor először be kell ragasztani, majd csak helyezze a főegységet.

A folyékony szögek jól illeszkednek a ventilátorhoz

következtetés

Mindig próbálja meg kiválasztani a legjobb megoldást - zajmentes a visszacsapó szeleppel és időzítővel. Nem szabad megmentenie a minőséget és a kényelmet, jobb egy megbízhatóbb választék megvásárlása. Természetesen a helyes telepítés nem kevésbé fontos, ezért nézze meg a videót ebben a cikkben, jól mutatja a folyamatot, ha nem ért meg valamit - kérdéseket tegyen fel a megjegyzésekben.

Ventilátor a fürdőszobában: kiválasztás, szerelés és csatlakozás

A lakásban vagy házban lévő fürdőszoba mindig "nedves hely". Még akkor is, ha nem rakod a pocsolyákat a padlóra. Meleg és hideg víz, gőz, nedves törülközők - mindent elpárolog a nedvesség. A fürdőszobában forró, és kiderül az üvegházhatás.

A felesleges nedvesség és a hő ideális esetben "be kell" menni a szellőztetésbe, de tudjuk, hogy a városi lakásokban való hatékonysága messze nem normális. És mind a régi alap, és az új épületek. Ennek az az oka, hogy a szellőztetés mindenütt természetes, azaz további kipufogás nélkül.

Amerikában a sokemeletes épületek hatalmas rajongók, és hazánkban a levegőt a gravitáció távolítja el a nyomás és a hőmérséklet különbsége miatt. Ennek következtében mérsékelten, ha nem is alig van, ha a házak régiek és a csatornák eldugulnak.

És a "nedves hely", a fürdőszoba, lassan megszerzi a haszontalan növény- és állatvilágot gomba, penész, sőt faggyú formájában. Hogy megszabaduljon egy ilyen szomszédságtól, vagy előre leállíthassa, el kell helyeznie a kipufogó ventilátort a fürdőszobában. Meg fogja húzni az összes nedvességet, hogy hova kell lennie, és a kis segélyű telepesek által nyújtott támadás örömmel el fogja menni.

Hogyan válasszon ventilátort a fürdőszoba és a WC számára

Úgy tűnik, minden egyszerű, úgy döntöttünk, hogy rajongóra van szükségünk, menni a boltba és vásárolni. De gyorsan, csak a macskák fognak születni. Az üzlet nagyszerű meglepetést vár egy halom fajtól és modellektől. Ahol néhány tucat, és ahol pár száz fog beírni. És akkor "felakasztja" a kérdést: "Milyen rajongó tenni a fürdőszobába?".

Ez nem meglepő. Különböző típusok, hatalom, modellek, telepítési módszerek, jellemzők - az ördög lábát megtörik a technika fejlődésének ezen a sokfélesége a szellőztetés területén. Eladók és azok, akik nehézségek nélkül értesülnek, ha hatalmas.

Ezért összeállítottunk egy "útmutató a fürdőszobai rajongóknak". A feladat megkönnyítése és a megfelelő felszerelés gyors beszerzése. Először nézzük meg a fürdőszobai rajongók általános jellemzőit.

1. Axiális, centrifugális - mit jelent

Ez egy ventilátor típusa vagy típusa. A berendezés tervezéséről és munkájáról szól.

Az axiális ventilátor lapátkerék a házban. Megfordítja a járókerékmotort, amelyen a rotoron fel van szerelve. A lapátok az elhelyezés síkjához képest ferde befelé hajlamosak, levegőben jól húzódnak és egyenes tengelyen mozognak. Ezért ezt a típust axial ventillátornak nevezik. Jó teljesítményt, közepes zajszintet különböznek, leggyakrabban a fürdőszobába történő beszereléshez szükségesek.

A centrifugális ventilátor más. A levegő szívja a turbint a pengékkel. A burkolat belsejében az áramlás spirálba csavarodik, és a centrifugális erő miatt további gyorsulást kap. A patak nem egyenes tengelyen, hanem 90 fokos szögben jön egy speciális eszközhöz - egy csiga. A centrifugális ventilátort radiálisnak is nevezik.

A kisebb termelékenységben eltér az axiális, de "áramlást vezet" a különböző erő hatására. A zajszint alacsony vagy közepes, a rotorlapátok kanyarának irányától függően. Az első kanyarral kicsit kevésbé zajos, hátul - erősebb, de energiát takarít meg.

2. Felvétel vagy csatorna

A szellőztető berendezés lehet kültéri és beltéri felszerelés. A külsõ típusú szerelés a falon vagy mennyezeten levõ rögzítõelem a tengelyen vagy a csõrendszerben levõ légtelenítõ nyílás kijáratánál. A légcsatorna ventilátor egy integrált berendezés, amely a szellőzőcsatorna (csatorna) belsejében van elhelyezve. A szellőzőcsatornák fém vagy műanyagból készülnek. A fürdőszobában gyakrabban használnak műanyag csőrendszert, például a Vents céget.

Gyakran a szellőző tengely kijárata a WC-ben található. A fürdőszobából való kipufogóhoz a légcsatornát légtelenítő rácskal kell ellátni. A szellőző tömlő a bánya ablakához húzódik. Csővezeték-ventilátor, kiegészítő rács beépítve a WC-ben. A burkolat egyszerre veszi a levegőt az egész fürdőszobából, és a ház szellőző tengelyére irányítja. A kültéri és csővezeték-ventilátorok mind axiálisan, mind centrifugálva készülnek.

3. A ventilátor kiválasztása a fürdőszobában

A teljesítményszint vagy a ventilátor teljesítménye az egyik fő jellemző. Tény, hogy a saját kapucnivalja és válassza, párosítva a design (axiális / centrifugális). Teljesítmény "azt mondja:" hány köbméter levegő egy ventilátor szivattyú egy óra alatt - 100, 200, 300.

A megfelelő teljesítmény kiválasztásához a fürdő térfogatát kell kiszámítani és 8-szorosra kell szorozni. "Nyolc": az egészségügyi követelmény a szoba levegőjének egy órára történő változtatásának gyakoriságával. Egyszerűen fogalmazva, a ventilátornak szivattyúznia kell nyolc fürdőszobájának hangerejét. Aztán lesz tisztaság, szépség és nem penész.

Hogyan számoljuk ki a kötetet? Nagyon egyszerű - a helyiség hosszát, a szélességet, a mennyezet magasságát, a szaporodást és a kívánt számot kapjuk. Ezt nyolcszor megszorozzák, és a lehető legkisebb hatalommal rendelkezünk.

Egy példa! A városi szabványos fürdőszobában, 1,7x1,5x2,5m méretű, 8-as árfolyam mellett, a teljesítmény 51 köbméter óránként szükséges. Axiális ventilátorok 80 kockás kapacitással készülnek. Ez a motorháztető képes lesz a feladat megoldására, még akkor is, ha van. A centrifugális modell általában "hajt" 42-100 köbméter óránként.

4. Ventilátor kiválasztása a fürdőszobában zajszint mellett

Nyilvánvaló, hogy a burkolatok zajosak, de nem nagyon. Ha teljesen nyugodt akar lenni, vegyen axial modellt a Silent vonalból. Tervezésükben a motort a csendes blokkokra szerelik fel, amelyek a zaj és a rezgés "elfojtják". A "csendes" közül választhat egy olyan modellt, amelynek zajszintje akár 22 dB.

A centrifugális motorok hangosabbak, mert a turbina nyomást gyakorol a levegőre. De mérsékelten, akár egy számítógép hűvösebbek is. Nem akadályozza meg, hogy filmeket nézzen, zenét hallgasson vagy játsszon. Tehát a rajongó lesz a hátteret, ha be van kapcsolva a fürdőszobában.

Figyelem! A zaj másodlagos jellemző. A legfontosabb dolog az, hogy az elszívó a megfelelő levegőmennyiséget "üldözi" egy jó mikroklímához és illeszkedik a szellőztetéshez.

5. Melyik ventilátor a fürdőszobában vagy a WC-ben jobb - a további funkciók áttekintése

A modern technológia sokat tehet, és a rajongók felszabadulnak számos további funkcióval. A lista tartalmazza:

 • További érzékelők. Nedvességet mérnek vagy reagálnak a mozgásra.
 • Off időzítő Be van állítva a késleltetési idő, legalább 2 perc - maximum 30.
 • Világításjelző. A ventilátor futása közben világít.
 • Vezeték kapcsoló. A motorháztetőt a megfelelő időben bekapcsolhatja és kikapcsolhatja. Például zuhanyozás vagy fürdés közben. Ez azt jelenti, hogy amikor a fény a fürdőszobában megtörténik, a ventilátor nem indul el automatikusan.
 • Automata vakok. A csatorna ventilátor kikapcsolása után zárják le a szellőzőrácsot.
 • Zárószelep Fő feladata, hogy megakadályozza az idegen szagok bejutását a szellőző tengelyből.

Ügyfeleink szerint a leggyakrabban nedvességérzékelővel és időzítővel ellátott modelleket alkalmaznak. Egy visszacsapó szelep, amely megakadályozza a levegő áramlását a tengelyből vagy csatorna a ventilátorba, már a tervezés részévé vált. Nagyon ritkán, külön megvásárolható, és további lehetőségnek tekinthető.

6. Nedvességvédelem

A fürdőszobai ventilátorok 4-5 órán belül megnövelt nedvességvédelmet kapnak, a porvédelem pedig nulla és 3-4 lehet. Az útlevél felszerelése IP X4, 34, 44, 45 jelzést ad.

A jellemzőkkel, amiket kitaláltunk, most beszéljünk a tartományról.

Ventilátorok a fürdőszobában és WC-vel a 220pro.ru katalógusban

Üzletünkben népszerű háztartási ventilátorok ismert és népszerű márkái: