Legfontosabb > Tartozékok

Csendes ventilátor a fürdőszobában: a választás jellemzői, visszacsapó szeleppel, csatornával, beépítési példákkal

A fürdőszoba különleges mikroklímával rendelkezik: itt a legnehezebb elérni a normál páratartalmat. A nedvességi gombák miatt egy penész fajta. A mikroorganizmusok nemcsak a szoba dekorációját rontják, hanem a lakosság légzőszervi betegségei is súlyos betegségeket okoznak. A fenti problémák elkerülése érdekében magas színvonalú szellőzést kell biztosítani. Az ideális megoldás egy csendes ventilátor beépítése a fürdőszobába.

Annak ellenőrzésére, hogy mennyire hatékony a szellőztetés, elegendő egy lámpaegyezést hozni a kipufogócsonkhoz. Ha kialszik, vagy a láng támol, minden rendben van. Ha nem - itt az ideje, hogy javítsa a légcserét a további eszközök miatt.

A legfontosabb kritériumok a ventilátor kiválasztásához

Számos paramétert kell vezetni, amikor egy ventilátort vásárol a fürdőszobában.

A túlzott nedvességre utaló jelek nyilvánvalóak: a tükrök és csempe kondenzációja, a törülközők és textíliák lassú szárítása, a falak és a bútorok díszítésére használt foltok. Bár szinte minden lakás és magánház egy kapucni, a hatalma gyakran nem elég, mert idővel a szellőző tengelyek eltömődnek és rosszul teljesítik a funkciókat.

A legjobb ventilátor kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy:

 • Méretek. A modell kiválasztása a nyílás átmérőjének megfelelően történik.
 • Teljesítmény. Ez a légköri térfogat (köbméterben), amelyet a készülék képes egy óra időtartamra (1 óra) pumpálni. A termelékenység kiszámítása a szoba térfogatának és a lakásban vagy házban élők számának alapján történik. A szükséges teljesítménytartalék 15%.
 • Zaj. Nincs olyan rajongó, amely teljesen csendesen működik, de vannak modellek alacsony zajszinttel. A választás során figyelembe kell venni, hogy a 35 decibel feletti hang általában vonzza a figyelmet és bosszantó.
 • Design. Az eszközparaméterek, például a méret, a telepítési mód, a teljesítmény a modellek tervezési jellemzőitől függenek, ezért fontos kiválasztani a megfelelő típusú ventilátort.
 • Elektromos biztonsági osztály. Nagyon jelentős szám, mert a ventilátornak magas páratartalmú helyiségben kell működnie. Szükséges kiválasztani az elektromos biztonsági osztályba tartozó modelleket, amelyek nem alacsonyabbak az IP45-nél. A készülék házát védeni kell a fröccsenéstől.
 • Zárószelep A ventilátor nemcsak hatékonyan távolítja el a levegőt a fürdőszobából, hanem megakadályozza, hogy kívülről bejusson - az utcáról, szomszédjairól, a szellőző tengelyről.
 • A gyártó hírneve. A technológia kiválasztásakor figyelni kell a márkát. Jobb, ha egy megbízható márkakereskedőnél túlfizetsz, mint egy kínai ideiglenes vásárlást, amelyet néhány hónapon belül cserélni kell.
 • További jellemzők. Számos modern eszköz időzítővel, páratartalommal vagy mozgásérzékelővel van felszerelve. Az ilyen modellek drágábbak, de lehetővé teszik a racionális villamosenergia-felhasználást, mert ha valóban szükség van egy kivonatra.

Olyan videót ajánlunk, amely részletesen leírja a ventilátor kiválasztását, a visszacsapószelepes modellek előnyeit és hátrányait:

A zaj és a teljesítmény összefüggenek?

Gyakran hallja azt a véleményt, hogy a csendes rajongók kevésbé hatékonyak, mint azok, akik több zajt tesznek. Ez nem igaz. A készülék működésének zajszintje attól függ, hogy az alkatrészek mely anyagból készülnek, valamint különleges zajszigetelő bevonat jelenlétében.

Zaj okozza a pengék forgását. A levegő a szellőztető csatornán keresztül történő mozgását hangok is kísérik. A csendes modellek kialakítása rezgéscsillapító elemeket biztosít. Csökkentik a zajszintet, ugyanakkor nem befolyásolják az eszközök teljesítményét.

Ha csendes ventilátort választasz a fürdőszobához egy visszacsapó szeleppel, egyszerre megoldja az összes problémát. A szoba kényelmes mikroklímát, porrészecskéket, nedvességet, szagokat nem fog a szellőztető tengelyből, és maga a készülék 30-33 dB zajot bocsát ki. Az emberi fül felveszi az ilyen hangok hangjait, de nem bosszantóak és nem vonzanak nagy figyelmet.

Kiváló választás a SolerPalau, Elicent, Maico vagy más jó hírnévvel rendelkező márkájú axiális vagy centrifugális modell. Ráadásul az eszköz helyes telepítése segít a zajszint csökkentésében. Minél sűrűbb a falhoz van kötve, annál kevésbé vibrál a működés során, ami azt jelenti, hogy a zümmögés majdnem hallható.

A készülékek típusai és tervei

A gyártók a fürdőszobában két fő ventilátor típust gyártanak - a felső és a légcsatorna. Válasszon, a szoba térfogatára összpontosítva. Egy kis fürdőszobához egy felső modell, amely illeszkedik a szellőzőnyílás előtt. És egy tágas szoba jobb, ha vásárol egy csatorna ventilátor, amely telepítve van a csatorna. Az ilyen típusú modellek még kevésbé zajt teszik, ha mélyen be vannak szerelve a csővezetékekbe.

A ventilátorra szerelt lámpatest nagyon könnyen telepíthető. Elegendő egyszerűen beilleszteni a szellőzőcsatorna kimenetébe, és csatlakoztatni az elektromos hálózathoz. A magánlakásoknak levegőcsatornákat kell felszerelniük, és az apartmanokban általában előzetesen rendelkezésre állnak, ezért az eszköz telepítése néhány percet vesz igénybe.

A csatorna ventilátor nehezebb telepíteni. A szellőzőcsatorna belsejében kell lennie, és csaknem egy legyen vele. Egy ilyen modellt nehezebb eltávolítani a tisztításhoz, és működés közben erősebb hangzást produkál, mivel a légcsatornák rezonálnak. A zaj csökkentése érdekében használjon zajcsillapítókat, speciális gumibetéteket, hangszigetelő anyagokat a végcsatornához.

A ventilátorok változóak a tervezés során, és minden típusnak saját tulajdonságai vannak.

Típus # 1 - Axiális modellek

Az axiális ventilátorokat axiálisnak is nevezik, mert amikor dolgoznak, a levegő a járókerék tengelye mentén mozog. Ezek a modellek népszerűek, gyakran felszerelhetők az ellátási és a kipufogógáz-szellőztető rendszerekben. Gazdaságosak és hosszú ideig megszakítás nélkül képesek dolgozni.

Az axiális modellek nagy hatékonysággal és jó teljesítményt nyújtanak, de a nyomás jellemzői sok esetben sok kívánnivalót hagynak maguk után. Axiális ventilátorok kialakítása egyszerű, ami megbízható és tartós. Ez a típusú készülék alkalmas fürdőszobai szellőztető rendszerekbe történő beszerelésre, azonban egyes típusok működés közben 30-50 dB zajszintet eredményezhetnek.

2. típus - radiális ventilátorok

Ezek olyan modellek, amelyek lapátkerék a spirálházban. A kések között a levegő sugárirányban mozog, összenyomódik, majd beleesik a házba, majd - az ürítő nyílásba.

A sugárirányú modellek egyoldalúak és kétoldalú szívóképesek lehetnek. A vállpengék előre-hátra hajlíthatók. Az első típusú modellek gazdaságosabbak: 20% -kal kevesebb energiát fogyasztanak.

3. típus - centrifugális szerkezetek

A csatorna centrifugális ventilátorok kényelmesek, könnyen kezelhetők és ideálisak kis fürdőszobákba (legfeljebb 15 négyzetméteres). Erõteljesek, de az elektromos motorok jó mûszaki jellemzõi viszonylag kis zajokat produkálnak.

Az eszközök kerek és téglalap alakúak. Általában a levegő bevezetése előtt vagy a merev vezeték közepén helyezkednek el. Mindkét lehetőség saját előnyei és hátrányai.

Az első esetben egy erősebb modellt kell vásárolnia, és a második esetben további anemosztátot kell telepíteni, hogy elkerülje a kondenzátum belépését a szellőzőrendszerbe. Az ilyen modelleket gyakran a mennyezet alá szerelik, és gipszkartonra álarják.

Vannak tetőventilátorok is, amelyek a házak tetőre vannak szerelve. Ezek általában erőteljes axiális vagy sugárirányú modellek, amelyek kiváló minőségű épületek szellőztetését biztosítják.

Milyen modellt választani a fürdőszobában?

Melyik márkát és modellt preferálni? Mindez a helyiségek tulajdonosainak személyes preferenciáitól és prioritásaitól függ. Alapvetően fontos lehet néhány árnyalat: teljesítmény, funkcionalitás, ár, zaj, tervezés. Javasolhatunk néhány modellt, amelyek mindegyike jó minőségű.

Ha a vevő egy megbízható modellt szeretne keresni további funkciókkal, akkor figyeljen a SolerPalau SILENT-100 CHZ-re. Ez egy drága öröm: a rajongó több mint 5000 rubelt költ, de a költségeket a tartósság és a könnyű használat miatt fizetik ki. A modell alkalmas egy kb. 4 négyzetméteres fürdőszobához, Időzítővel ellátva, késleltetett bekapcsolással, páratartalom-érzékelővel.

Az eszköz nagy teljesítményű, gazdaságosan fogyasztja a villamos energiát, rendkívül tartós, és működés közben nem okoz zajt (maximális szint - 26,5 dB). Megnövelt élettartam érhető el, mivel a golyóscsapágyak az elektromos motor kialakításában vannak.

A legjobb választani a VENTS 100 Quite-t egy rövid csővel az alacsony költségű csendes csőventilátorokból a kipufogóhoz. Maga a modell kissé több, mint 1600 rubel, de ugyanakkor nagyon megbízható, termelékeny és gazdaságos. Könnyen telepíthető, mert csőhossza csak 81 mm.

A zajszint 25 dB. A ventilátor biztonságos: túlmelegedés elleni védelemmel és magas páratartalommal rendelkezik. A vevők azonban a modell komoly hátrányát is észlelik - egy laza visszacsapó szelep. Ez problémát okozhat, ha az eszközt egy magasépítésű épületben választják ki.

A legnehezebb az, ha a tágas fürdőszobák tulajdonosai számára megfelelő ventilátort választanak. Jó megoldás az Electrolux EAF-150. A modell körülbelül 2100-2200 rubelt fog fizetni, de egy nagy teremben teljes elszívót biztosít Szivattyúk 320 köbméter. levegő 1 óra alatt Egy másik szép bónusz a gyártótól a könnyű telepítés: a készülék bárhol problémamentesen rögzíthető (falra, mennyezetre, csatornára).

A modell eredeti kialakítású, és a díszítő panel nem úgy tűnik, mint egy rajongó. Kívánt esetben a panel eltávolítható. A készülék könnyen telepíthető, működtethető és karbantartható, de nem tökéletes: működés közben kb. 35 dB zajszintet produkál.

Kínálunk egy videót, amely áttekintést nyújt az Electrolux EAF-150 modell jellemzőiről:

Ha a ventilátor kiválasztásakor a legfontosabb követelmény a csendes működés, akkor egy SolerPalau SILENT-100 CZ-t kell megvásárolnia. A készülék ára körülbelül 2000 rubel. A kezdeti maximális zajvédelem mellett a gyártó rezgéscsillapító elemeket is szolgáltatott.

A modell manuálisan bekapcsolódik. Megbízható, tartós, nedvességvédő rendszerrel van felszerelve. A hátrányban az ügyfelek kellemetlen ventilátor karbantartást igényelnek: nehezen tisztítható. Nincs nedvességérzékelő.

Sok vásárló kiváló színvonalú funkcionális modelleket keres, amelyek nem báli színekben készültek. A 2700 rubelhez megvásárolhatja az Electrolux EAFR 100-at. A gyártó 10 színben gyártja ezt a modellt.

A ventilátor jó kialakítású, nagy teljesítményű és elfogadható zajszint (30 dB). Az egyetlen hátrány - nem kényelmes tisztítani. Ezt azonban évente kétszer kell elvégezni.

Egy másik sikeres tervező modell a SolerPalau SILENT-100 DESIGN 3C. Költsége kissé alacsonyabb, mint az előző, és körülbelül 2000 rubel. A ventilátorok 5 különböző színben kaphatók, mindegyikhez csatolhatók cserélhető színű csíkok.

A műszaki dokumentációban a gyártó alacsony zajszintet jelez - 26 dB. Ez a jellemző azonban nagyban függ a készülék telepítésének minőségétől.

A kipufogó ventilátor felszerelésének jellemzői

A ventilátor beépítésénél biztosítani kell a légáramlás lehetőségét, mert a készülék felhívja, de nem helyettesíti. A levegő belépéséhez elegendő, hogy legalább 2 cm-es rést hagyjon az ajtó alatt, és a munka megkezdése előtt tisztítsa meg a szellőző csatornát.

Gyakran a csatorna átmérője nagyobb, mint a motorház átmérője. Ebben az esetben ugyanazt teheti meg, ha egy hullámot vagy egy kívánt csődarabot helyez el a kívánt átmérővel hab felhasználásával. A legjobb, ha a sűrű anyagból készült csövet előnyben részesítjük, mivel a hab expandálódik és deformálhatja a szerkezetet. Szárítás után az anyagot levágják.

Elektromos csatlakozási módszerek

A ventilátor hálózathoz való csatlakoztatásának számos lehetősége van:

 1. A házon lévő kapcsoló. Ez általában egy gomb vagy egy karaktersorozat a készülék testén.
 2. Közös kapcsoló lámpával. A ventilátor egyszerre kapcsol be / ki a világítóberendezéssel. Ennek előnyei és hátrányai is vannak. Egyrészről nem szükséges külön bekapcsolni, másrészt a fényszóró bekapcsolásakor nem feltétlenül szükséges a kapucni.
 3. Külön kapcsolót. Ha kétgombos kapcsolót telepít, akkor az egyik gomb bekapcsolhatja a fényt, a másik pedig a ventilátort. Ez kényelmes és lehetővé teszi, hogy racionálisan fogyasztanak villamos energiát.
 4. Automatikus bekapcsolás. A ventilátor akkor kapcsolható be, ha az érzékelők kioldódnak - mozgás vagy páratartalom, és kikapcsolnak - az időzítővel.

Csináld magad eszköz telepítését

Mindegyik modell saját szerkezeti jellemzőkkel rendelkezik, így a telepítés megkezdése előtt alaposan olvassa el az utasításokat, hogy ne károsítsa a készüléket a telepítés során.

Az általános eljárás minden rajongó számára megegyezik:

 • A ventilátor elülső burkolatát az utasításokban leírtak szerint eltávolítjuk.
 • A falon lévő helyeket, amelyekhez az eszköz tokja felborul, szilikon tömítőanyaggal vagy megbízható polimer ragasztóval kezelik.
 • A ventilátor a lyukba van szerelve, és a maximális belsejébe tolja. Tartsa a készüléket néhány percig, szorosan a falhoz szorítva, hogy a ragasztó bejusson. A csomagoláson pontosabb expozíciós idő jelenik meg ragasztókompozícióval.
 • Helyezzen be egy szúnyoghálót, majd rögzítse az elülső fedelet. Általában a készletben található csavarokra szerelik fel. A szakértők javasolják, hogy szigetelje a csatorna ventilátorokat a csatornákból. Ehhez illeszkedjen a hullámosított gumi, amely a készülék mindkét oldalára van fektetve.
 • Az utolsó szakasz a tápegységgel való kapcsolat. A készüléket leválasztott elektromos árammal hajtják végre. A vezetékek csatlakozóblokkokkal vannak összekötve.
 • A munka befejezésekor a villamosenergia bekapcsolódik, és a ventilátor ellenőrzése megtörtént. Ha minden rendben van, készen áll a használatra.

Olyan videót kínálunk, amely egyszerűen bemutat egy ventilátort a fürdőszobában:

A ventilátor beépítésével a motorházban általában nem jelent nehézséget. Ezt a munkát szinte mindenki tudja elvégezni, aki tudja, hogyan kell kezelni a hagyományos eszközöket. Egyes modellek azonban nagyon nehéz telepíteni, problémák vannak a kábelezéssel és a maszkolással is. Ezekben az esetekben a szakemberek segítsége nem lesz felesleges.

Néma fürdőszobai rajongók

A fürdőszoba nedvességtartalmának optimális elérése meglehetősen nehéz. A túlzott nedvesség okozhat gomba és penész. A jövőben a mikroorganizmusok nemcsak a helyiség befejeződését képesek elrontani, hanem az emberi légzőszervek súlyos betegségeit is. Az ilyen problémák elkerülése érdekében sok szakértő javasolja ventilátor telepítését. A legoptimálisabb opciók a csendes ventilátorok a fürdőszobának.

A csendes ventilátorok zajszintje nem haladhatja meg a 35 dB-t.

Fő jellemzője, hogy a munka során gyakorlatilag nem bocsátanak ki túlzott zajszintet. Ebben az esetben az eszközök jól működnek.

Miért van szükségünk szellőzésre a fürdőszobában?

Sokan egyszerűen alábecsülik a fürdőszobai rajongók lehetőségeit, és bízhatnak a ház építése során épített természetes szellőztető csatornákon. Ennek eredményeképpen a helyiségben folyamatosan növekvő nedvesség jelenik meg, ami a penész- és gombaképződést okozza. Ha a régi szellőztetés teljesítménye egyszerűen nem elegendő, akkor tisztítsa meg a szellőző tengelyt vagy egyszerűen telepítse a fürdőszoba ventilátort csendes szeleppel.

Kiválasztási kritériumok

Ha egy adott rajongót vásárol, akkor több fontos tényezőre kell összpontosítania.

A túlzott ventilátor-zaj fáradtságot és irritációt okozhat.

A fürdőszobában a legkiválóbb csendes ventilátor megtalálása érdekében figyelembe kell venni a következő szempontokat:

 1. Méretek. A modellnek ideálisnak kell lennie a szellőztetéshez.
 2. Teljesítmény. A szám kiszámításához meg kell számolnod a köbméternyi helyet.
 3. Zajszám. Jelenleg nincsenek olyan modellek, amelyek zaj nélkül zajlanak. A választás során ne feledje, hogy a zajszint nem haladhatja meg a 35 decibelet.
 4. Design. A méretek, a beépítési mód és a teljesítmény a háztartási készülék kialakításától függ.
 5. Az elektromos biztonság jelenléte. A fürdőszoba csendes elszívóventilátora olyan készülék, amely magas páratartalmú környezetben működik. Ezért az elektromos biztonsági osztályának legalább IP 45-nek kell lennie.
 6. Zárószelep Annak érdekében, hogy a kellemetlen szag ne lépjen be újra a helyiségbe, egy visszacsapó szelepnek jelen kell lennie az eszközön.
 7. A gyártó hírneve. Nem számít, milyen háztartási eszközöket kíván választani. A gyártó jó hírneve a termék minőségén is megjeleníthető.
 8. További funkciók elérhetősége. Sok modern modell fel van szerelve további funkciókkal. Az ilyen modellek költsége sokkal drágább, de lehetővé teszik az eszköz ésszerűbb használatát.

Ha többet szeretne megtudni a kipufogógáz-ventilátor kiválasztásának árnyalatáról, olvassa el az alábbi videót.

A zaj befolyásolja a teljesítményt

Most van egy véleménye, hogy a csendes rajongók hatástalanok. Ez a szabály azonban nem igaz. A ventilátor zajszintje attól függ, hogy milyen anyagokat készítettek, és egy különleges zajszigetelő bevonatot. A kések mozgatásakor zaj keletkezik. A levegő a szellőzőcsatornán keresztül történő mozgását túlzott zaj is kísérheti. A csendes ventilátorok különleges rezgéscsillapító elemeket biztosítanak. Csökkentik a zajszintet, és ez nem befolyásolja a teljesítményt. Ha érdekel, akkor olvassa el a zuhany független telepítését.

Csendes ventilátor tervezése

Ha csendes ventilátort választ egy visszacsapó szeleppel, akkor gyorsan megszabadulhat a megnövekedett zaj problémájából. Az ilyen készülékek 30-33 dB zajszintet tesznek ki. Az emberi fül semmilyen módon nem reagál ilyen zajra.

A szakértők azt mondják, hogy egy remek választás egy néma csendes fürdőszoba ventilátor. Ez a ventilátor modell jó hírnevet élvez és hosszú ideig tart.

Szintén népszerű a SolerPalau, Elicent vagy Maico axiális vagy centrifugális modellje. Szerelés közben a ventilátort szorosan rögzíteni kell a falhoz. Ez megakadályozza a további rezgéseket.

Milyen modellt választani a fürdőszobában

A ventilátor gyártójának választása a legtöbb esetben a tulajdonos személyes preferenciáitól és prioritásaitól függ. Ha a vevő olyan minőségi modellt keres, amely további jellemzőkkel rendelkezik, akkor figyeljen a SolerPalau SILENT-100 CHZ ventilátorra. Azonban meglehetősen drága, mivel a rajongó körülbelül 5000 rubel. A modell tökéletes egy 4 négyzetméteres fürdőszobához. m.

SolerPalau SILENT-100 CHZ

A készülék nagy teljesítményt és gazdaságosan fogyasztja a villamos energiát. A maximális zajszint a működés közben 26,5 dB. A design golyóscsapágyakat használ, amelyek növelik az élettartamot.

Az alacsony költségű modelleknél a ventilátor VENTS 100 elég a rövidített csővel. A modell ára 1600 rubel. A telepítés nem okoz problémát, mivel a cső hossza 81 mm.

VENTS 100 Quay

A modell zajszintje mindössze 25 dB. A ventilátor teljesen biztonságosnak tekinthető, mivel védelmet nyújt a magas páratartalom és túlmelegedés ellen. Az egyetlen hátránya ennek a modellnek egy laza visszacsapó szelep.

A legnehezebb az, ha egy ventilátort talál a tágas fürdőszobákban. Jó megoldás lehet az Electrolux EAF-150 modell. Költsége mintegy 2100-2200 rubel.

A gyártó azt állítja, hogy ez a modell akár 320 köbméter levegő óránként is képes pumpálni. Egy másik szép bónusz az egyszerű telepítés. A modell zajszintje nem haladja meg a 35 dB-t.

Ha a modell kiválasztásakor csak csendes működésre koncentrál, akkor vásárolhat egy SolerPalau SILENT 100 CZ modellt. A készülék ára körülbelül 2000 rubel. A gyártó ezenkívül maximális zajvédelmet biztosít a rezgéscsillapító elemek számára. A modell beillesztése kézzel történik.

SolerPalau SILENT 100 CZ

Ez megbízható és tartós. A hátrányos helyzetben a vásárlók kényelmesen tartják a ventilátort.

Ma sok vásárló olyan kiváló minőségű funkcionális modelleket keres, amelyek különböző színekben készülnek. Az egyik ilyen modell az Electrolux EAFR 100 ventilátor. A vállalat 10 színváltozatban veszi kezdetét.

Electrolux EAFR 100

A ventilátor előnye jó dizájn és elfogadható zajszint, ami 30 dB.

A csendes ventilátor másik sikeres modellje a SolerPalau SILENT-100 DESIGN 3C. Költsége mintegy 2000 rubel. Jelenleg a ventilátorok 5 különböző színben kaphatók, és az egyes készülékek mellett a gyártó cserélhető színcsíkokat kínál.

SolerPalau SILENT-100 DESIGN 3C

A műszaki dokumentációban a gyártó jelzi a zajszintet - 26 dB. Ez a jellemző azonban a telepítés minőségétől függ. Ha érdekes, olvassa el a gőzfejlesztők legjobb modelljeit.

Csendes ventilátor telepítése

A ventilátor felszerelése egyszerű folyamat. Azonban az elektromos szerelés és kivitelezés területén némi ismeretekre van szükség. A telepítés sorrendje a kiválasztott modelltől függ:

 1. A felsővezetékeket a falon vagy mennyezeten lévő légcsatorna nyílása előtt kell felszerelni.
 2. Csendes csendes ventilátor kiválasztásakor testét "meg kell fulladni" a csatorna belsejében. A mély ventilátor telepítésével sokkal kevesebb zaj keletkezik.

A telepítés befejezése után villanyáramot kell a ventilátorhoz adni. Nyitott vezetékek használata a fürdőszobában tilos. Ezért a vezetéknek a ventilátorhoz való elhelyezéséhez speciális csatorna kell.

Ha egy csendes ventilátort szeretne venni a fürdőszobában, akkor menjen a szaküzletbe. A modellek széles skálája nagyon széles, így a megfelelő választás néha nagyon nehéz. Jobb, ha szakemberekhez fordulnak, akik megmondják Önnek, hogy melyik modell felel meg legjobban.

Néma kipufogó ventilátorok - 2018-as besorolás

40/30 decibel - ezt a háttérzajszintet az egészségügyi folyamatok, például a ventilátorok, a klímaberendezések, a légcserélők, az egészségügyi előírások határozzák meg. Az első érték a nappali, a második az éjszakai idő. A legjobb érték 20 decibel (a lombozat ilyen hangerővel rohant). A mai csendes ventilátor modellekben a zaj alakja 21-26 decibel.

Mi teszi a csendes rajongó designját a megszokottól?

A csendes modellek motorjaiban speciális rezgéscsillapító elemek állnak rendelkezésre. Felszívják azokat a rezgéseket, amelyek a fő zajforrás. Fontos továbbá a rács és a ventilátor járókerék speciális kialakítása - ez segít az aerodinamikai zaj csökkentésében. A csúszó csapágyak helyett csökkentett zajú ventilátorok esetén általában gördülőcsapágyak vannak felszerelve. A zajcsillapítás mellett az ilyen csapágyakat nagy megbízhatóság jellemzi, és nem igényel kenést.

A legjobb csendes fürdőszoba rajongók

5 rajongói modellt választottunk, amelyek véleményünk szerint nagyobb figyelmet érdemelnek.

10 legjobb fürdőszobai rajongó

A növekvő páratartalom és a gyakori hőmérséklet-változások olyan tényezők, amelyek befolyásolják a koporsók megjelenését, a penész és a mikrobiális reprodukciót. Mindez akkor fordulhat elő, ha nem biztosítja a helyiség szellőzésének szükséges szintjét és minőségét.

Annak érdekében, hogy megkönnyítse a ventilátor kiválasztását a fürdőszobában, a TOP-legjobb modelleket biztosítjuk. A minősítés elkészítésekor figyelmet fordítottunk a fontos jellemzőkre: teljesítmény, zajszint, funkcionalitás, típus és formatervezés. És az ügyfél-véleményekre és szakértői tanácsokra is támaszkodott.

Silent-100 CHZ

A népszerű spanyol gyártó modellje megnyitja a minősítést. A ventillátor szenzoros rendszerrel van felszerelve és képes önállóan eldönteni, hogy mikor kell a fürdőszobája levegőztetni. Olyan módon tervezték, hogy hűségesen szolgáljon sokáig. Ez hozzájárul a csapágyak és a csendes blokkok jelenlétéhez, csökkentve a vibráció átvitelét a házhoz.

A modell nagyon alacsony zajszinttel rendelkezik, csak 27 dB. Ezért az eszköz telepítése nem okoz némi kellemetlenséget az idegen hangok jelenlétével kapcsolatban. Az eszköz egyedi kialakítása nem teszi lehetővé a szennyezett levegőt a szobába. A legnépszerűbb modell az árkategóriájában.

 • Intelligens eszköz;
 • időzítő és páratartalom érzékelő elérhetősége;
 • a munka tartóssága;
 • alacsony zajszint;
 • könnyű telepítés és működtetés;
 • kiváló teljesítmény;
 • többfunkciós;
 • a villamos energia gazdaságos fogyasztása;
 • bizonyított építési minőség;
 • stílusos design.
 • az elülső panel nincs felszerelve;
 • nehezen tisztítható;
 • meglehetősen drága.

Elicent E-Style 100 PRO

Gazdaságos és produktív modell. A cég híres minimalista kialakításáról és optimális funkciókról. Ez a készülék pontosan úgy lett kialakítva, mint egy modell a fürdőszobában. Tartalmaz egy permetvédő rendszer, amely javítja a termék tartósságát és hatékonyságát. A könnyű karbantartást egy eltávolítható előlap biztosítja, amely nem engedi, hogy a készülék gyorsan piszkos legyen.

A ventilátor úgy van kialakítva, hogy a lehető legkisebb energiafogyasztással képes a lehető legnagyobb hatékonyságot biztosítani a munka - a nedves levegő erős kiáramlása révén.

 • teljesítmény;
 • energiatakarékosság;
 • védő előlap;
 • tartós és megbízható ügy;
 • szép megjelenés;
 • jó minőségű visszacsapó szelep;
 • csendes működés;
 • szerény áron.
 • gondos telepítést igényel, a torzítások sok zajot kelthetnek.

Szellőztetés 100 Csendes

Egy másik meglehetősen olcsó és kiváló minőségű kipufogó ventilátor a fürdőszobában. Telepíthető a szellőző tengely vagy csatorna helyére. Ez hozzájárul a speciálisan tervezett rövidített csőhöz. Alacsony zajszint - 25 dB, szinte hallhatatlanul munka közben.

Szellőztetők A Kveyt sokáig szolgál - legalább 40 000 órát. Hosszú élettartamot biztosítanak a motor speciális csapágyai és a túlmelegedés elleni védelem.

 • gazdaságos energiafogyasztás;
 • alacsony zajszint;
 • kiváló teljesítmény;
 • nedvességvédelmi rendszer;
 • különleges "hosszú játék" csapágyak;
 • megbízhatóság;
 • a járókerék aerodinamikai kialakítása;
 • hosszú élettartam;
 • demokratikus érték.
 • a visszacsapó szelep nem túl szoros.

Electrolux EAF-150

Továbbra is a TOP nagy teljesítményű modell a svéd gyártótól. A készülék nagy teljesítménye 25 watt. Hatékonyan működik még egy nagyon nedves helyiségben is. Hatékonyan kezeli akár 320 cu. m / h

A vízálló ház biztosítja a készülék hosszú és produktív működését. Vevők is tetszenek a termék megjelenésének. Választhat az elülső panel több színe közül. Kiválaszthatja a belső tér színét.

 • teljesítmény;
 • nagy teljesítmény;
 • stílusos design;
 • több szín az előlapon;
 • megbízhatóság;
 • nagy területeken dolgozhat.
 • enyhén hangosabbak, mint más modellek;
 • nincs időzítő.

Cata CB-100 Plus

Ha még nem döntöttél, melyik ventilátor jobb a fürdőszobában, akkor figyeljen erre a modellre. Egy kis, de erős ventilátor gyorsan létrehozza a kívánt mikroklímát a szobában. Fel van szerelve kiváló minőségű túlmelegedés elleni védelemmel, ami azt jelenti, hogy elég hosszú lesz.

A kialakítás miatt a különböző hosszúságú csatornákhoz csatlakoztatható. Ennek teljesítménye kicsit változik. A csatlakozás külön kapcsoló, vagy egy közös hálózat segítségével történik a világítási rendszerrel.

 • kompakt méret;
 • kiváló teljesítmény;
 • túlmelegedés elleni védelem;
 • különböző telepítési módszerek;
 • egyszerű telepítés;
 • elfogadható költség.

ERA AURA 5

Költségvetési modell. Egyszerűen magyarázható - a hazai termelés. A készülék műszaki jellemzői nem nevezhetők kiemelkedőnek. Mindazonáltal optimálisak a legtöbb tipikus fürdőszobában: az elektromos eszköz 10 W, és egy óra alatt képes 180 köbméteres feldolgozásra. m / h Ezek a jellemzők lehetővé teszik a helyiség optimális páratartalmának fenntartását.

Egyszerű, de robusztus kialakítás. Beépített túlmelegedés elleni védelem. A ventilátor könnyű, kompakt és elfogadható jelekkel rendelkezik a "zajt". A készülék zajszintje 30 dB, ami nagyon jó a nagy teljesítmény mellett.

 • elfogadható költség;
 • a munka minősége;
 • tartós anyagból készült anyag;
 • sok pozitív visszacsatolás;
 • modern motor elegendő teljesítmény;
 • a munka megbízhatósága;
 • átlagos zajszám;
 • Hosszú garanciaidő.

Mm-100 motorok

A felülvizsgálat legcsendesebb rajongója. Munkája nem csak hatékony lesz, de nem bántja a lakókat túlzott zajjal, amelynek maximális sebessége mindössze 24 dB. Bulgária gyártója, jóllehet nem nagyon ismert, már régóta jól ismert a piacon.

A ventilátor jellemzője, hogy nagyon magas hőmérsékleten, akár 100 fokig működik. Telepíthető a gőzkabinban, a termálfürdőben és az úszómedencékben, az otthoni szaunákban és más magas hőmérsékletű és páratartalmú területeken.

 • nagyon csendes;
 • magas hőmérsékleten dolgozhat;
 • könnyű telepítés;
 • kompakt méretű;
 • szép megjelenés;
 • kiváló minőségű összeszerelés.
 • nem túl nagy teljesítmény, csak 60 köbméter óránként.

Maico ECA 100 iPro

Ez a készülék első pillantásra, általában egy kicsit olyan, mint egy rajongó. Az elülső panelen nincsenek rácsok, a ventilátorlapátok szintén nem láthatók. Első pillantásra ez csak egy kis, szembetűnő, lapos és sima felület, amely nem vonzza a figyelmet. Kezdetben az előlap fehér, de ha úgy kívánja, könnyedén átdolgozhatja bármilyen színben, könnyen eltávolítható.

A készülék kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik. Robbanásbiztosítást és programozható elektronikát biztosít. A kiváló minőségű csapágyak jelentősen növelik az élettartamot. Minden erényével, ez a rajongó "eszik" a hálózaton csak 6-8 watt.

 • kiváló teljesítmény;
 • legendás német minõség;
 • stílusos design;
 • a színes megoldás egyszerű megváltoztatásának képessége;
 • észrevétlen a belső térben;
 • alacsony fogyasztás;
 • jól átgondolt védelmi rendszer;
 • könnyű telepítés;
 • csendes munka;
 • megbízhatóság;
 • Hosszú garanciaidő.

Blauberg Quatro 100

A rajongó továbbra is felülvizsgálja, ami a "fejlett" modellek kategóriájába tartozik. Fel van szerelve egy időzítő és páratartalom érzékelő, alacsony energiafogyasztás, kettős szigetelési rendszerrel. A motor olyan járókerékkel rendelkezik, amely csökkentett zajszintet biztosít.

A készülék felszerelése lehet mind mennyezet, mind pedig fal. A visszacsapó szelep megakadályozza, hogy a kipufogó levegő belépjen a helyiségbe. Ezenkívül kizárja a hideg levegő visszafordítását a szellőztető csatornából. Egyébként, az előző modellhez hasonlóan, ez a ventilátor egy "siket" elülső panelrel is rendelkezik, amely bőséges lehetőséget nyújt a formatervezéshez.

 • jó hatalom;
 • csendes munka;
 • szoros visszacsapó szelep;
 • változó rögzítési rendszer;
 • számos lehetőség az előlapon;
 • energiahatékonyság;
 • munkahelyi biztonság;
 • Európai gyülekezés.

Standard 4ETF

A felülvizsgálatot egy nagyon érdekes modell végzi, automatikus munkamódszerrel. Ez elég termelékeny eszköz. Egy óra alatt 100 köbméter levegőbe kerül. A fényre érzékeny épület fénysorompójának köszönhetően. Érdekes módon az eszköz kétféleképpen működik: "fürdőszoba" és "WC". A kívánt kiválaszthatáshoz egyszerűen telepítse újra az időzítő fedélzetén lévő jumpert.

A "fürdőszobai" üzemmód azt jelenti, hogy az eszköz automatikusan bekapcsolódik, mihelyt a helyiségben lévő fény kialszik. A második mód, éppen ellenkezőleg, bekapcsolja a ventilátort, amint valaki belép a fürdőszobába, és bekapcsolja a fényt. A készülék automatikusan kikapcsolja az időzítő által beállított időt. Ez azt jelenti, hogy be kell állítania a szükséges beállításokat, ha soha nem kell aggódnia, hogy be- vagy kikapcsolja az eszközt.

 • automatikus vezérlés fényérzékeny elem segítségével;
 • többfunkciós;
 • jó teljesítmény;
 • egy időzítő;
 • két munka sebesség;
 • szép megjelenés;
 • nagy érték.
 • a telepítéshez szakértői segítségre van szükség.

következtetés

A megfelelő elszívóventilátor kiválasztásához számos paramétert figyelembe kell venni: a fürdőszoba mérete, a lakó lakóinak száma, a nyitott vagy zárt zuhany jelenléte és mások.

Reméljük, hogy a TOP-10 legjobb fürdőszobai rajongóink segítenek abban, hogy a megfelelő választás és mindig kellemes hangulat legyen otthonában. Jó vásárlás!

A legcsendesebb ventilátor a fürdőszobában

..Hogyan lehet a legcsendesebb ventilátor (dB)? Telepítés szükséges a fürdőszobában.

Szerkesztette Vladimir57 08.08.2016

A Silag rajongók Blagovestben mutatták meg, ezek a hangok a legcsendesebbek, van valami hasonlatuk. Később fogok ilyen magamra lenni, de eddig nem jutottam el a kezem.
Nézd meg az oldalukat.

Remont_Forever írta:
Silent rajongók mutattak be Blagovestben

Vettem kettőt Blagovest-ben Lublinban, a Silent 1000 modellt (vagy 100-at, nem emlékszem pontosan). Az eladó is dicsérte őket, azt állította, hogy ők az egyetlenek a csapágy. Nagyon csendes volt, így vettem egy fürdőszobát és WC-t. Nem tudom, milyen lesz az erőforrás, de könnyen tisztítják, úgy tűnik számomra.

alexkit írta:
Az eladó is dicsérte őket, azt állította, hogy ők az egyetlenek a csapágy.

Ó, én ezt a menedzsert csinálom.

A 100 csatornás SYSTEMAIR KV100M modell áramlási sebessége 195 m3 / h, a hangnyomásszint 3 méteres távolságon 34 dB, összehasonlítva a jó beltéri klímaberendezés szintje 34 dB, nagyon csendes.

Csendes, majdnem hallható. A bolt 26dB-t mond.

Vladdy írta:
Csendes, majdnem hallható. A bolt 26dB-t mond.

Lomaster ezt írta:
A SYSTEMAIR KV100M modell 100 csatornánként 195 m3 / h, a hangnyomásszint 3 méteres távolságon 34 dB.

Ez nem az a téma, amit a csatorna rajongójának jeleztek.
Ez a Silavent csak a beépített időzítő és a páratartalom érzékelő (az időtartam -25 perc, a páratartalom -50%) beállításával összehasonlítva a zajjal összehasonlítva (legalább a katalógusban).

Legjobb fürdőszoba rajongók: fotók, műszaki adatok, árak, vélemények

Ma megnézzük a legjobb fürdőszobai rajongókat, fotókat, specifikációkat, áraikat, valamint az ügyfelek véleményét.

Soler Palau SILENT-100 CZ

 • felületi ventilátor
 • tengelyirányú
 • teljesítmény 8 W
 • folyamatok 95 cu. m / h
 • nem enged szennyezett levegőt a helyiségbe

1876-tól dörzsölje. akár 4330 rubel.

Soler Vélemények Palau SILENT-100 CZ

hiányosságokat

Nem mondanám, hogy zajos. Érzékenyen énekel.

méltóság

hiányosságokat

megjegyzés

Telepítve egy évvel ezelőtt a fürdőszobában. Jól rajzolódik, a páratartalom azonnal kevesebb lesz. Eddig nem volt probléma a munkával. De amikor eljön az ideje, hogy tisztítsák meg a szemetet, azt hiszem, problémák lesznek.

méltóság

Csendes. Produktív. Megbízható.

hiányosságokat

megjegyzés

Csaknem 4 évvel ezelőtt tette ezt a modellt a fürdőszoba, a WC és a konyha. 3 rajongó teljesen kipufogó, közel 300 köbméter / óra. Csendesen dolgozik. A melegben kapcsolja be az órát a kényszerített kipufogóhoz. Évente egyszer csinálom, hogy - kapcsolja ki, vegye le, tisztítsa meg, kenje meg, tegye vissza, dugja be. Legfeljebb 10 percet vesz igénybe. Miután THAT a ventilátor újdonságként működik.

méltóság

nagyon csendes, telepített egy közös szomszédos csomópont, nedvesség nagyon gyorsan húz.

hiányosságokat

megjegyzés

Kiváló modell, bár a pénz növekedésével emelkedett az ár.
azt javaslom

méltóság

olcsó, csendes, könnyen csatlakoztatható

hiányosságokat

ár, talán olcsóbban szeretnék vásárolni

megjegyzés

Miután elvégeztem a javítást, az ilyen rajongókat a WC-ben és a fürdőszobában helyezem el. A fürdőben 5 évig, majdnem éjjel-nappal dolgozott, mert ott állandóan szárazak a dolgok és a ventilátor nem kapcsol ki. Nagyon elégedett a készülékkel. Mivel nem rendelkezem tapasztalattal az elektromos készülékekkel, magam is képesek voltak eltávolítani a régieket és új rajongókat felállítani a helyükre.

Electrolux EAF-150

 • felületi ventilátor
 • tengelyirányú
 • teljesítmény 25 W
 • folyamatok 320 cu. m / h
 • vízálló ház

1900-tól dörzsölje. akár 3130 rubel.

Az Electrolux EAF-150 vélemények

méltóság

hiányosságokat

megjegyzés

A fürdőszobában jól működik. A nappaliban túl zajos......

méltóság

hiányosságokat

kis hangot ad, de 100-ra működik

megjegyzés

Azt javaslom... egy szép pattogás jelent meg a lábakon

Soler Palau SILENT-100 CHZ

 • felületi ventilátor
 • tengelyirányú
 • teljesítmény 8 W
 • folyamatok 95 cu. m / h
 • nem enged szennyezett levegőt a helyiségbe

tól 4990 dörzsölje. akár 9933 dörzsölje.

Soler Vélemények Palau SILENT-100 CHZ

méltóság

hiányosságokat

megjegyzés

Nagyon elégedett a ventilátorral, tedd a fürdőszobába. Nagyon gyorsan eltávolítja a nedvességet. A tükörnek nincs ideje verejtékezni. A kapcsolat egyszerű. Most azt hiszem, a WC-ben, hogy tegye, mert a fürdőszobából kifújja a WC-t (központi szellőzés eltömődött).

méltóság

Jól néz ki, csendes, jól reagál az emelkedő páratartalomra.

hiányosságokat

A nedvességérzékelő és az időzítő nem informatív szabályozói. Soha nem tudja, mennyire megváltozott a beállítás. Hosszú időre be kell állítania a kívánt szintet.

megjegyzés

Csatlakoztatta a Silent-100 CRZ-t. CHZ - a fürdőszobához, CRZ - a WC-hez. Elégedett. Jó rajongók.

Soler Palau SILENT-100 DESIGN 3C

 • felületi ventilátor
 • tengelyirányú
 • teljesítmény 8 W
 • folyamatok 80 cu. m / h
 • nem enged szennyezett levegőt a helyiségbe

2173-tól dörzsölje. akár 4835 rubel.

Soler Vélemények Palau SILENT-100 DESIGN 3C

méltóság

Megjelenés, csendes

hiányosságokat

megjegyzés

Nem tudom, ki van ott sok zajért. Mindkét fürdőszobában megszokott szellőzéssel állunk. Ha nem kapcsolja be a vizet, akkor persze hallja, hogy működik, de csak ez. Nem buzgál, nem ordított. Azt mondanám, zörgött. Műanyag csőbe van szerelve, ha fontos.
Nagyon aranyos, különböző színekben választhatod a fal színét.
Egy kis fürdőszobát másfél percig szárad.

méltóság

Gyönyörű, stílusos és nagyon csendes eszköz! A minőség mindenek felett dicséret!

hiányosságokat

megjegyzés

Az ár-érték optimális.

méltóság

hiányosságokat

Vásárláskor ügyeljen arra, hogy figyeljen a ventilátor működési nyomására (a teljes SILENT DESIGN sorozatra vonatkozik, dekoratív burkolattal), és megfeleljen az Ön igényeinek! Ez a modell csak (!) 18 Pa nyomást eredményezett, míg a közönséges modellek 40-et és többet tartalmaznak! Ha a szellőztetés nem működik jól, vagy a csőben sok cső vagy nagyon hosszú cső van, ez a modell nem fog tökéletesen illeszkedni - egyszerűen nem fog megbirkózni.

megjegyzés

Vásárláskor kizárólag az ár / minőség / megjelenés kritériumai alapján választottam, figyelmen kívül hagyva az alacsony teljesítményt, de hiába. Van egy problémám a szellőzéssel a lakásban (ahelyett, hogy rajzolna levegőt, visszahúzódna rajta). Annak ellenére, hogy a szellőztetés nem erős, a ventilátor alig nyitja meg a visszacsapó szelepet. Általában működési állapotban van. Most egy szégyen, amit senki nem ajánlott egyszerre, és a falon lévő helyeket kifejezetten a modell dimenziói foglalta össze. Meg kell vásárolnunk egy másik modellt, és feltalálhatunk valamit.

méltóság

Gyönyörű, tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába.

hiányosságokat

Zaj. 28dB van írva a dobozon, valójában 48-as értéket ad, megakadályozza a víz hangját a csapból.

megjegyzés

A telepítés az utasításoknak megfelelően történt, ezért a zaj nem egyértelmű. Valószínűleg vásárláskor érdemes ellenőrizni a zajokat.

méltóság

Építsen minőségi, csendes motort.

hiányosságokat

Ár. Amikor a levegő áthalad egy ventilátoron, különös hangok jelennek meg különböző távolságokon, mivel nagy légáramlás halad át rajta. A deklarált 26 dB-t nagymértékben alábecsülik! Ha a szellőztető csatornában kevés a levegő ellenállása, a ventilátor hangja megnőhet.

megjegyzés

Ennek eredményeképpen túl zajtalan, idegesítő. Megoldotta a zajt okozó problémát, elválasztotta a ventilátort a fali tartóról, elhúzta a szellőzőcsatornába, csend lett, és a légtelenítő csatornából kilépő levegő megszűnt. Az eredmény egy törött kialakítás.

méltóság

Nagy rajongó! Gyönyörű, néma, megbízható (élettartam 30 000 óra, személyes élmény 4 év), alacsony energiafogyasztás Spanyolországban. Nincs vibráció, nincs idegen zaj, csak a meghajtott levegő áramlása hallható.

hiányosságokat

megjegyzés

A ventilátor nyomása az útlevéllel 50 Pa, a zajszint 100 m3 / óra teljesítményre és ezen a nyomáson minimális (26,5 dB), ugyanakkor a motor teljesítményfelvétele mindössze 8 W (!). Összehasonlításképpen az Elevtrolux EAFM 100 ventilátor ugyanolyan teljesítmény mellett 15 W-ot fogyaszt, zajszintje 30 dB, és a nyomás 15 Pa.

VENTS 125 M

 • felületi ventilátor
 • tengelyirányú
 • teljesítmény 16 W
 • folyamatok 185 cu. m / h
 • vízálló ház

1380-tól dörzsölje. akár 1559 rubel

VENTS 125 M. Vélemények

méltóság

hiányosságokat

Volt egy kicsit több, mint két év múlva... és egyszer hallgattam, rájöttem, hogy a ventilátor most csendesen dolgozik! Mint egy villanykörtét, felszállok, látom, hogy a propeller és a mechanizmus egy része repül a szellőztető tengelybe (és talán a mennybe), és a maradványok is buzz és spin! és kiderül, hogy ez az ukrán repülőgép 5 évig garantált! bár őszintén szólva nem hiszem el, hogy visszaadják a pénzt nekem, vagy kicserélik, amíg nem kapom meg a garanciát, a garázsban van, majd elmondom, hogy véget ért.

megjegyzés

Több mint 6 éve használok egy rajongót egy másik cégtől, és minden rendben van.

méltóság

hiányosságokat

bekapcsolásakor kopog

megjegyzés

Csak telepítettem, nem tudom használni - rettenetesen kopog. Úgy tűnik, most szétesik (

CATA E-100 GTH

 • felületi ventilátor
 • tengelyirányú
 • teljesítmény 8 W
 • folyamat 100 cu. m / h
 • nem enged szennyezett levegőt a helyiségbe

6500 dörzsöléstől. akár 6850 rubel.

CATA E-100 GTH Vélemények

méltóság

hiányosságokat

drága nem megbízható

megjegyzés

1. Nem kell rohanni lyukak fúrásához a cserépben. Az üvegburkolat zárt állapotú szélei nem egyeznek meg az alap széleivel. Ennek eredményeképpen, pontosan telepített bázissal rendelkezünk egy süllyesztett burkolattal. de láthatjátok csak őt.
2. Ne mondj nyugodtnak.
3. Két hónapos normál működés után folyamatosan dolgoztam mind a világítás, mind a világítás kikapcsolásával. A torziós szabályozók és az egykarra történő kattintás nem segít. Gyűrű a nap 24 órájában.
Talán érdemes egy megfizethetőbb verziót venni a páratartalom érzékelő nélkül? Csak egy időzítővel? Ez biztosan nem ad tanácsot bárkinek! Válás egy gyönyörű, könnyen eltávolítható (ívelt) sapkára

méltóság

Gyönyörű, kék fények

hiányosságokat

Mint már említettük, az elülső panel elmozdulása az esethez képest körülbelül 2 fok. Nagyon érzékeny az interferenciára az SL vezérlő vonalon, beavatkozva az interferenciával, és nem akart kikapcsolni, úgy döntött, hogy a normál zárt relét semlegesre telepíti az SL vonalon keresztül, mikor 220-at alkalmaz a relé tekercselésére, az SL-t a fázishoz alkalmazzák, és minden úgy működik, mint egy óra. a doboz.

megjegyzés

Pozitív módon, kivéve a kábelezés rossz minőségét és a rossz árnyékolást (bűnös vagyok, a kábelezés során az acélhegesztés során megmentettem), ennek eredményeképpen újra kellett kitalálnom a kereket. És eldobta a visszacsapó szelepet, ő zörgött, a hang sokkal kellemesebb lett.

Válasszon egy ventilátort a fürdőszobában lévő elszívó számára: mit kell tenni, meg kell határoznia a készülék méretét és a piacon lévő legjobb modelleket

A lakótelepeknek a sokemeletes épületekben gyakran van egy olyan problémája, mint a mosdó a fürdőszobában. Ez a helyzet kedvezőtlen nemcsak a személy számára, hanem minden olyan anyag számára is, amellyel szemben a szobában van. A probléma megoldható egy egyszerű eszköz telepítésével.

A kipufogó ventilátor a fürdőszobában - egy olcsó eszköz, amely a légcserét kezdeményezi. Ezeknek az eszközöknek számos modellje létezik, amelyek közül egy megtalálható, amelynek műszaki leírása és kialakítása teljes mértékben megfelel a hely mikroklímájának követelményeinek.

Annyira fontos a kipufogó ventilátor a fürdőszobában?

A lakóépület projektje természetes szellőzést biztosít. E célból az épületek építését szellőzőcsatornák végzik, amelyek az elsőtől az utolsó emeletig külön vonalon haladnak keresztül, és a tetőn kívül vannak vezetve.

Ez a légcserés azonban gyakran nem elegendő. És a magas nedvességtartalmú helyiségekben felhalmozódik. Ez megakadályozza a penész és a gomba fejlődését az összes negatív következménnyel: a befejező anyagok megsemmisítésével, a gombaspirák telítettségével.

Kipufogóeszköz beszerelése nem feltétlenül szükséges. Ha a fürdőszobában van egy szellőzőnyílás és a nedves levegő gyorsan elhagyja a szobát, nincs gond. A ventilátor telepítése nem szükséges. Több esetben is szükség van.

 1. Ha a lakás egy olyan régióban található, ahol forró éghajlati viszonyok és főként szélcsendes időjárási viszonyok vannak. Ilyen körülmények között a természetes szellőzés nem hatékony.
 2. Hibás vontatás a szellőzőcsatorna szakasz helytelen kiszámítása vagy eltömődés / összeomlás miatt.
 3. A Windows és az ajtók tömítetten és megbízhatóan levágják a lakás belsejét a külső levegőből.
 4. Megnövekedett páratartalom a lakóhely szerinti régióban.
 5. A ház egy magas talajvízszintű telken épült, vagy egy nagy tározó közelében található, amelynek következtében a nedves levegő belép a lakásba.

A legtöbb esetben a kényszerített szellőzőberendezésre azért van szükség, mert a fejlesztő nem tudja a természetet.

Számítsa ki a készülék megfelelő átmérőjét

Tudja meg, milyen eszközre van szükség a kiváló minőségű légcsere érdekében. Ehhez következetesen több számítást kell végrehajtania.

 1. Határozza meg, mennyi levegő van egy adott helyiségben. Ehhez mérje vagy megtudja más módon a hely geometriai paramétereit: hosszúság, szélesség, magasság. Szorozzuk meg mindazokat az adatokat, és szerezzük be a kötetet. Ha a munka nem egész szám, keresse fel.
 2. Ezután emlékezzen arra, hogy az SNiP szerint a fürdőszobákban és fürdőszobákban lévő levegőt 6-8 alkalommal óránként teljesen frissíteni kell. Ha nem több, mint három ember használja az épületet, elegendő egy 6-szoros csere. Ha 4 vagy több bérlő él a lakásban, 8-szoros légcserét igényel.
 3. Szorozzuk meg az 1. igénypont szerinti légmennyiséget a csere kívánt gyakoriságával. Szerezd meg a kipufogó eszköz kívánt teljesítményének megfelelő számot. A többemeletes épületekben átlagosan 95-100 m 3 / h kapacitású berendezések szükségesek.

Szellőztető elem kiválasztásának kritériumai

A teljesítmény mellett a kipufogórendszereknek más, ugyanolyan fontos technikai specifikációi is vannak, amelyeket figyelembe kell vennie a kiválasztás során.

 1. Zajszint. Működés közben minden kipufogó eszköz a pengék és a motor által létrehozott zajokat bocsátja ki. Ahhoz, hogy kényelmesen érezze magát, amikor a ventilátor működik, az általa előállított zajszintnek 35-40 dB-nek kell lennie. A másik irányba megy: csendes ventilátor telepítése a kipufogógázban a fürdőszobában. Ezek az eszközök drágábbak, de komfortot nyújtanak.

 • Biztonság. Ventilátor - olyan eszköz, amely a hálózaton működik. A magas páratartalmú helyiségekben ez megteremti a rövidzárlat veszélyét. A kis fürdőszobában végzett vízkezelés során a fröccsenés bejuthat a külső panelbe és a benne lévő lyukakon keresztül a készülék motorjába.

  Ez tele van vészhelyzetekkel. A kockázat minimalizálása érdekében az eszköz kiválasztásakor figyeljen a biztonsági osztályra. Legalább IP44-nek kell lennie. Hasonló követelmény a fürdőszobában elhelyezett elosztókhoz és kapcsolókhoz.

  A modern kipufogóeszközök a lehető leghasznosabbak lehetnek a tulajdonosuk számára. Az eszközök funkcionalitását további opciók bővítik.

  • Teljesítményszabályozó. Az áramszabályozó jelenléte lehetővé teszi, hogy a helyiségnek megfelelően állítsa be a levegőt. Ezenkívül csökkenti az energiafogyasztást.
  • Légnedvesség érzékelő. Az ilyen érzékelőkkel rendelkező eszközök automatikusan bekapcsolódhatnak, ha a tulajdonos által meghatározott küszöbértéket elérik. Így a légcsere folyamata teljesen automatizált lesz.

  Az eszközök kategóriájának megnevezésével megértheti, hol lehet telepíteni. A falra szerelt eszközöknek csak egy hátrányuk van: a falfelület hátterében állnak. A mennyezet be van építve a gipszkartonba és a feszített mennyezetbe, stílusos kivitelben. Süllyesztett kényelmes, mert az első műszerfal a fal síkjában található.

  A fürdőszobai rajongók legjobb modelljei

  A kipufogócsövek használatának gyakorlata feltárta azokat a legsikeresebb modelleket, amelyek nagyszámú pozitív visszajelzéssel rendelkeznek a fogyasztók részéről. A kiválasztás során hivatkozhat erre a listára, és alapja alapján elkészíti az eszközre vonatkozó követelmények listáját.

  A spanyol SolerPalau kipufogó berendezés megbízhatónak és tartósnak bizonyult. Ez nem olcsó eszköz, de képes egy bizonyos üzemmód szerint ellenőrizni a páratartalom és a munka mértékét. Ebből a célból van egy légnedvesség-érzékelő és egy időzítő. És ezek nem minden előnyök.

  A ventilátor előlapján nincsenek szokásos rácsok. A levegőt az oldalsó réseken keresztül vonják be. Beépítés után a központi rész a késekkel elegáns burkolattal záródik. Ez nemcsak megakadályozza a fröccsenések bejutását a testbe, hanem javítja a helyiség esztétikáját is. Az átlagos ára 6230 rubel.

  Modell specifikációk:

  • termelékenység - 95 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 8 W;
  • zajszint - 27 dB;
  • beépítési átmérő: -100 mm.
 • VENTS 100 Quay

  Az egyik legnépszerűbb modell. A népszerűség oka nem csak az alacsony ár, hanem az eszköz funkcionalitása és kialakítása is. Ennek egyik előnye egy megbízható, 40 000 órás folyamatos üzemre tervezett csapágyazású motor. A rövidített csőnek köszönhetően ez a modell kényelmes szűk szellőztető csatornákba történő beépítésre alkalmas. Védelem a túlmelegedés ellen. Az átlagár 1300 rubel.

  • termelékenység - 97 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 7,5 watt;
  • zajszint - 25 dB;
  • beépítési átmérő: -100 mm.

  Electrolux Premium EAF-150

  A modell érdekes a látványos dizájn és a teljesítmény minősége szempontjából. Tágas fürdőszobákhoz alkalmas. Ezt az eszközt nem lehet csendesnek nevezni, de a mutatók a normál tartományon belül vannak. Ezért a kipufogó berendezés működése nem okoz kényelmetlenséget. A gyártó három lehetőséget kínál az elülső panel számára, a fröccsenés ellen védett kivitelben. Az esetnek van egy működőképessége és a készülék leállítása. Az átlagos ára 2200 rubel.

  • termelékenység - 320 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 9,5 W;
  • zajszint - 35 dB;
  • beépítési átmérő -150 mm.
 • radiális

  A sugárirányú ventilátorok gazdaságosak és hatékonyak. Az ilyen típusú készülék számos elemet tartalmaz:

  • motor;
  • tárcsa lapátokkal;
  • hub;
  • spirális burkolat.

  A működés elve a következő:

  • levegő jut be a bemenetbe;
  • a kerékkel a pengékkel meghúzva, spirálházban forgatva;
  • a szellőzőcsatorna centrifugális erő hatására mozog.

  A legelőnyösebb ventilátorok lapátokkal, amelyek a kifolyó irányában hajlottak. Az ilyen eszközök hatékonyabban működnek és 20% -kal kevesebb villamos energiát fogyasztanak. A teljesítményt javítja az a tény, hogy a burkolat mindkét oldaláról levegőt vonnak be. Ez lehetővé teszi a légtömegek áramlási sebességének növelését. Az ilyen típusú készülékek megkülönböztető jellemzői a kompakt méret és az alacsony zajszint.

  • ELICENT E-STYLE 100 PRO

  Elegáns és megbízható beépített ventilátor. Annak elkerülése érdekében, hogy a szellőztető csatornából származó szagok és por belépjenek a fürdőszobába, egy visszacsapó szeleppel van felszerelve. Az esetnek működési és kikapcsolási jelzője van. Gyártó - spanyol ELICENT cég. Az átlagár 1390 rubel.

  • termelékenység - 95 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 14 W;
  • zajszint - 32 dB;
  • beépítési átmérő -98 mm.
 • Mm-100 motorok

  A kipufogó berendezés mennyezeti modellje, ultrathin. Megváltozik stílusos kivitelben, az ellennyomás szeleppel kiegészül. Az alacsony zajszintet zárt típusú radiális golyóscsapágy biztosítja. Az átlagos ára 2100 rubel.

  • termelékenység - 60 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 6 W;
  • zajszint - 25 dB;
  • szerelési átmérő - 100 mm.

  centrifugális

  Ezek radiális rajongók alfajai, mivel a centrifugális erők hatására működnek. Az ilyen típusú kipufogóeszközök különböző típusai a következő paraméterekben eltérhetnek:

  • a légáramlás mozgásának iránya (egyirányú és kétirányú szívás);
  • a beömlő és a kimeneti nyomás;
  • a kerék forgásirányában a késekkel (jobbra és balra).

  A centrifugális készülékek két részből állnak: egy burkolat és egy turbina egy cochlea. Összetett konstrukciójuknak köszönhetően akár 10 cm vastag is lehet, ez a ventilátor a magas és közepes árkategóriába tartozik.

  Fel lehet szerelni függőleges vagy vízszintes felületeken. Egyfázisú, kétfokozatú motorral felszerelt, túlterhelésvédelemmel rendelkezik. A járókerék kettős burkolattal van felszerelve. Van egy beépített visszacsapó szelep. A telepítéskor válassza ki azt a sebességet, amelyen a motorház működni fog. A kapcsoláshoz kétgombos kapcsoló szükséges. Az átlagár 7780 rubel.

  • termelékenység - 50/110 m 3 / h;
  • energiafogyasztás - 12/24 W;
  • zajszint - 30/41 dB;
  • szerelési átmérő - 100 mm.

  Vort Quadro Micro 100

  Vízszintes vagy függőleges helyzetbe szerelve. Visszacsapó szeleppel és 2-fokozatú motorral szerelve. Az elülső panel mögött egy szűrő eltávolítható és tisztítható. A test nagy szilárdságú műanyagból készül. A csomag tartalmaz szűrőt és kötőelem-készletet. Az átlagár 5570 rubel.

  • termelékenység - 65/900 m 3 / h;
  • áramfogyasztás - 20/28 W;
  • zajszint - 32/39 dB;
  • szerelési átmérő - 100 mm.
 • Tető rajongók

  A tetőventilátorok közvetlenül a tetőre vannak felszerelve, a szellőzőcsatorna kimenetén. Ezeknek az eszközöknek az alapelve a tervezéstől függ. Ebben a tekintetben kétféle tetőventilátor létezik: axiális vagy centrifugális. Az első esetben a bejövő levegő a központi tengely mentén mozog, a másodikban a burkolatba kerül a beömlő és a kimenet közötti nyomáskülönbség miatt.

  A tetőventilátor több elemből áll:

  • szellőzőcsatornák;
  • elektromos motor;
  • olyan eszközök, amelyek csökkentik a rezgést.

  Úgy tervezték, hogy a légcsatorna rendszeréből kivezető levegő legyen. A testet egy réteg időjárásálló epoxi festék borítja, a járókerék rácsos védett. A szellőzőcsatornába szerelhető és 4 csavarral rögzítve. Egyfázisú motorral és indító kondenzátorral szerelve. A levegőt vonzza és vízszintes síkban szétoszlik. Ezenkívül megvásárolhat egy áramszabályozót is. Az átlagár 13 ezer rubel.

  A test külső részét korróziógátló festék borítja, a járókerékhez való hozzáférést egy grillező blokkolja. A készülék háromfázisú motorral van felszerelve. A rakodólemez egy olyan lemez, amelyben lyukak vannak a csavarok felszereléséhez. Továbbá vásárolt megerősített szerelőkeretet és áramszabályozót. Az átlagár 30 ezer rubel.

  A régi ventilátor eltávolítása

  A fürdőszobában lévő szellőzőcsatornába szerelt összes kipufogó berendezés gyorsan eltávolítható és felszerelhető. A régi ventilátor szétszereléséhez hajtsa végre néhány egyszerű lépést.

  1. Kapcsolja ki a fürdőszobában a villamos energiát.
  2. A készülék előlapja csavarokkal, folyékony körmökkel vagy szilikonokkal lehet a falhoz rögzíteni. Az első lépés a panel eltávolítása a felületről bármilyen kényelmesen. Ha csavar, csavarhúzóval csavarja ki őket. Ha ragasztót vagy szilikont vágnak éles vékony késsel a perem körül.

 • Távolítsa el a szigetelést, és húzza ki a kábeleket a műszerhuzalokból.
 • Vegye ki a ventilátorházat a szerelőcsőből.
 • Ha a szellőzőcsatorna egy másik készüléket szerel be, akkor a telepítőcsövet újra kell cserélni vagy kicserélni.

  Új eszköz telepítése

  A kipufogórendszerek sok modellje felszerelési csővel van ellátva, amely be van helyezve a készülék fúvókájába. Ha nincs ilyen cső, használjon műanyag csöveket. Tevékenységek sorrendje:

  • egy csövet helyeznek be a szellőzőnyílásba, és a tér és a csatorna falai közötti helyet felerősítő hab vagy gipszhabarcs töltik fel;
  • helyezze be a készüléket a csőbe;
  • igazítsa függőlegesen és vízszintesen, ellenőrizze a cső helyességét a szellőzőcsatornában;
  • rögzítse a készüléket a falhoz a választott módon: csavarokra, ragasztóra vagy szilikonra.

  Nincs semmi nehéz önállóan kiszámítani a fürdőszobához szükséges elektromos teljesítményt és kiválasztani a legmegfelelőbb eszközt. A javasolt utasítások alapján ugyanolyan egyszerűen telepíthető.