Legfontosabb > Fürdő

Ajtó szellőztetéssel a fürdőszobában

Friss levegő a szobán belül nem csak az emberek egészségének, hanem számos befejező anyag megőrzésének is. A legtöbb szobában az oxigénellátás problémáját egyszerűen levegőztetik. A fürdőszobában nincsenek ablakok, ezért magas színvonalú szellőzést kell szervezni - kényszerített és természetes.

A ventilátorok az első, a második, szellőző ajtók pedig segítenek. A már behelyezett szilárd ajtó javítása segít a fa és a fém ajtó szellőzőrácsokból, amelyek könnyen felszerelhetők a saját kezével. Az ajtó szellőztetésére számos lehetőség van - melyiket jobb választani?

Anyagok ajtók gyártásához

Mielőtt az első ajtót a fürdőszobába telepítené, meg kell értenie, hogy alkalmas-e a szellőzés megszervezésére - függetlenül attól, hogy levegőt biztosít-e önmagában, és ha nem, akkor lehet-e rácsot vagy szellőzőgyűrűt felszerelni. Ismerje meg a fürdőszoba ajtójának optimális méretét is.

A fürdőszoba ajtók gyártásához a következő anyagok állnak rendelkezésre:

 • Glass. A sötétzöld ajtók nagyok a nedves helyiségekben - ellenállnak a nedvességnek és a magas hőmérsékletnek, és jól néznek ki. Könnyen ellenállnak a nagyszámú fűtési és hűtési ciklusnak is, ami nagyon jellemző egy olyan fürdőszobában, amely folyamatosan forró gőzzel van töltve. Ha ilyen ajtóban nincsenek szellőzőnyílások, akkor nem engedik a levegő áthaladását.
 • Műanyag. A legolcsóbb lehetőség, az esztétikai tulajdonságok gyengébb társaik. Ugyancsak ellenáll minden agresszív hatásnak, mint az üveg. Bizonyos készségekkel lehetővé válik egy ilyen ajtó felszerelése szellőzőrácskal.
 • Fa tömb. Kíméli a nedvesség és a hőmérséklet csökkenését, de a legalkalmasabb az ajtó szellőzésének megszervezéséhez.
 • Famegmunkáló termékek - laminált, forgácslemez, MDF - különleges impregnálással végzett kezelés után, ellenáll a nedvességnek, és a legegyszerűbb a szellőzés telepítése. Mint a műanyag modellek is, ez a lehetőség nagyon olcsó.

Így a nedvesség előtt a legrosszabb stabilitás ellenére, a folyamatos levegőáramlás megszervezéséhez a fa opciók jobban megfelelnek - akkor a saját kezeivel akár a fürdőszobai ajtó szellőzőrácsai is átmennek.

A szellőzés megszervezésének módjai

A fürdőszobai szabványoknak megfelelően természetes szellőzést biztosít - mivel ez a résnek a padló közelében kell lennie. A gyakorlatban azonban ez a rés általában lezárással vagy tömítőanyaggal van lezárva, hogy elkerülje az árvíz szivárgását. Ezért a beépített szellőztetésű fürdőszobai ajtó elterjedt. A szervezetnek két lehetősége van. Csendes ventilátort is használhat egy visszacsapó szeleppel - többet tudhat meg a referencia előnyeiről.

Szellőzőrácsok

Ez a lehetőség az ajtó alján levágott ablak, amelyet műanyag, fa vagy fém rudak borítanak.

Az alábbiakban azért van, mert a hideg friss levegő a konvekció miatt leesik a padlóra.

Az ilyen rácsok számos előnnyel rendelkeznek:

 • különböző formatervezési minták;
 • fényelnyelés;
 • a függönyök megakadályozzák a folyamatos levegőáramlást - a helyiségben nem lesz hajlat, de az oxigén folyamatosan áramlik a fürdőszobába.

A rácsok a legkülönbözőbb méretűek lehetnek, különböző mennyiségekben: egy, minden ajtó szélességében, vagy egy kicsit sorban - mindez a tervező fantáziájától függ.

A saját kezével történő felszerelésnél fontos figyelembe venni egy ilyen pillanatot: a felső szellőzőrácsnak feltétlenül pontosan a padlóhoz kell igazodnia.

Vent ringek

Az ilyen furatok elrendezése a szellőztetéshez hasonló a rácsokhoz - az ajtó alsó részén van elhelyezve, rövid távolságra a padlótól. Valójában ezek egyszerű nyílások az ajtón, amelybe műanyag vagy fém gyűrűket helyeznek be, amelyek két funkciót látnak el:

 • az esztétika javítása;
 • védje meg a vágást a nedvességtől és a hőmérséklettől.

Az ilyen készülékek kialakítása egyszerű és kevésbé változatos, mint a rácsoké, de itt is van lehetőség.

Így nem egyszerű gyűrűket találsz, hanem zárt védő vagy zajelnyelő hálót, ami nemcsak megakadályozza, hogy belenézzen a szobába, hanem akadályt is képez a rovarok számára.

Hogyan válasszuk ki a szellőzést a fürdőszoba ajtajához

A legegyszerűbb megoldás a gyárilag levegőnyílásokkal ellátott ajtó kiválasztása. Probléma van ezzel a lehetőséggel: nehéz lehet olyan modellt találni, amely megfelel a meglévő belső térnek. De nem gondolhatsz az anyagra, és nem választhatsz kedvenc ajtót.

A második út az, hogy lyukakat csinálj a saját kezeddel. Ebben az esetben a fából készült modellek felé kell nézni, mivel nehéz otthoni üvegcsiszolásra van szükség, és speciális eszközre is szüksége van.

A műanyag egyszerűen veszélyes a vágásra - nagyon könnyű elrontani egy ilyen ajtót, anélkül, hogy ilyen készségekkel és tapasztalatokkal rendelkeznének.

Van egy harmadik lehetőség is. Ha nem sikerül a fürdőszobába szellőztetni a kész ajtót, és nincs ideje és vágya dolgozni a saját kezével, akkor a legegyszerűbb módja a friss levegő megszervezésének. Nevezetesen - az ajtót lefelé vágni, hogy rés legyen a padló között. Megfelelően körültekintően nem fogja elrontani az esztétikumát, a szellőzés nem lesz rosszabb, mint ha a tömbben különleges lyukak vannak.

DIY szellőzés

Miután eldöntötte, hogy a szellőztetés megszervezésére van lehetőség, a fából vagy műanyagból készült lyukak beszerzése nem igényel sok időt és erőfeszítést, és ennek eszköze csak a legegyszerűbb.

Szüksége lesz a következő felszerelésekre és anyagokra:

 • vonalzó és ceruza;
 • szinten;
 • fúró, kirakós vagy üvegvágó;
 • rács vagy szellőző gyűrűk az ajtóhoz;
 • szerelési ragasztó vagy csavarok a szellőztetési modelltől függően.

A telepítés a következő sorrendben történik:

 1. A rácsot vagy a gyűrűket akkor mérik, ha a méretüket a dokumentáció nem tartalmazza.
 2. Jelölés az ajtólapra. Természetesen egyszerűen egy fürtöt vagy egy gyűrűt csatolhat, és ceruzát köthet, de a pontosság ebben az esetben szenvedhet. Ne feledje, hogy mindkét oldalon egy pár millimétert kell hozzáadni a szellőzés méretéhez.
 3. Megfelelő szerszám segítségével furatokat fúrtunk vagy fűrészeltünk a vászonra.
 4. A darabokat alaposan csiszolópapírral csiszolják, majd bevonják a lakkokkal. Ez tovább védi az anyagot és javítja az ajtó megjelenését.
 5. A gyűrűket ragasztóanyaggal kenjük és behelyezzük a lyukakba; A rácsokat mindkét oldalon csavarral csavarták. Érdemes ellenőrizni a berendezés vízszintes tisztaságát.

A munka során meg kell figyelni a biztonsági intézkedéseket - használj kesztyűt és védőszemüveget.

Ha nem biztos benne, hogy minden rendben meg tudod csinálni, jobb, ha a munkát szakembernek bízza.

Így a szellőzés a fürdőszobai ajtón nem szeszély, hanem szükségszerűség. Anélkül, hogy a fürdőszoba használata kényelmetlen lesz, és még inkább - ez egyszerűen veszélyes. Nincs értelme elkerülni a friss levegő állandó beáramlását ebben a teremben - nagyon könnyű választani a megfelelő lehetőséget, és egy rács vagy gyűrű a saját kezével történő felszereléséhez akár fél órát is igénybe vehet még egy tapasztalatlan személy számára is.

Szellőzőrácsok ajtókhoz

A szellőzés az optimális belső mikroklíma fenntartásának egyik módja. Számos eszközzel lehet javítani a levegő mozgását. Az összes használatos szellőzőrács, amely vezetőként van felszerelve.

Alapfogalmak

A helyiségben lévő levegő mozgása gyakran zárt ajtókra korlátozódik. A hőmérséklet és a nedvesség egyenletes eloszlása ​​nem lehetséges. A probléma egyik megoldása a szellőzőrácsok használata.

Az ajtók ilyen típusú szerkezete a légáramlás szellőztetésére szolgáló eszközöket jelenti. Ezek több szerkezeti elemből állnak:

 • Rács. Ez a rész egy erős keret formájában készül, amelyhez a szalagok bizonyos szögben helyezkednek el. Ez lehetővé teszi a levegő szabad mozgását.
 • Dekoratív burkolat. A termék egy kis design, amely megismétli az előző elem alakját. Szerelje be azt az ajtó másik oldalára, hogy elrejtse azt a helyet, ahol a lyukat vágták.

A túlfolyó rácsokat szinte minden ajtóra telepítheti, de gyakran csak néhány szobában találhatók:

 • Kitchen. Ez akkor fontos, ha a motorháztető folyamatosan működik. Leveszi a piszkos és forró levegőt, és egy friss áramlás lép be a helyiségbe, csak az ajtó lyukain keresztül.
 • Fürdőszoba és WC. Ilyen helyeken gyakran használjon szellőzőrendszereket. Ez különösen fontos a fürdőszobában, ahol nagy mennyiségű nedvességet gyűjtenek. A penészképződés megakadályozása érdekében alaposan és folyamatosan szárítsa meg a felületet.
 • Belső ajtók. Ez a megközelítés viszonylag ritka. Ezeket a struktúrákat olyan nagy irodákban használják, ahol kényelmes környezetet kell teremteni a munkavállalók számára. Ezek az ajtók nagy archívumokban vagy könyvtárakban láthatók, ahol optimális módot kell biztosítani a papír tárolására.

anyagok

A légi ajtórendszerek ma már szinte minden hardverraktárban megtalálhatók. Több alapanyagból készülnek:

 • Műanyag. A leggyakoribb termékek, mivel az anyag tökéletesen ellenáll a nedvességnek. A műanyag nem rothad, és nem reped, és élettartama szinte korlátlan.
 • Metal. Az anyag túlcsordulási rendszerei meglehetősen ritkák, mivel a termékek nagyon gyengén ellenállnak a víznek. A legjobb megoldás csak rozsdamentes acél rácsok.
 • Fa. Az ilyen típusú szerkezetek nagyon nehéz megtalálni a piacon, szinte minden ilyen modell megrendelésre készült. A fából készült eszközök tökéletesek a beltéri ajtókhoz, de ajánlott a fürdőszoba felszereléséhez.

Minden típusú rács védelme különleges védőfestékkel borítható.

méretek

Az ajtó szellőzőrendszerei gyakran a vászon alján vannak elhelyezve. Az ilyen elemek száma a legtöbb esetben legfeljebb kettő.

A szellőzőrácsok mérete viszonylag széles tartományban változik:

 • Szélesség - 10 és 60 cm között;
 • Magasság - 10-25 cm.

Ami a felhasználási környezetet illeti, a fürdőszoba kialakításának optimális méretei 60 cm szélesek.A beltéri ajtók belsejének beépítéséhez tervezik telepíteni azokat a rendszereket, amelyek kissé nagyobb paraméterekkel rendelkeznek.

A termékek vastagsága a legtöbb esetben szabványos és 35-40 mm között változik. Ha az ajtólap nem szabványos, akkor ezt figyelembe kell venni a hasonló struktúrák kiválasztásakor.

Ha egyedi méretű formatervezésre van szüksége, azt külön kell megrendelni, ami hatással lesz a költségére.

A szellőztetés utólagos módosításai az ajtókhoz közel azonosak a többi modellel. Az ilyen rácsokat csak a keret formájaként osztályozza. E paramétertől függően adja ki a következőket:

 • Szögletes. Ez a fajta eszköz a konyha vagy a fürdőszoba ajtójához van szerelve. Néhány modellt kiegészíthet a szúnyogháló, amely megakadályozza a legyek és más rovarok vándorlását.
 • Round. Az ilyen típusú rendszerek technikailag nem különböznek a négyszögletes társaiktól. A piacon apró átmérőjű termékek állnak rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik, hogy egy ajtóban 4-5 darabot szereljenek fel.

Kiválasztási kritériumok

A beépített rács nem mindig biztosít jó levegőáramlást. Az ilyen megoldások kiválasztásakor nem csak az anyagra, hanem a hasznos részterületre is figyelni kell. Ez a jellemző azt jelzi, hogy a rendszer mennyi levegőt tud kihagyni. Szakértők ajánlani egy ajtót alkalmazni a rács, amely az "élő" terület 30-40 négyzetméter. cm.

Ehhez egy 30 x 25 cm-es méretű grillező tökéletes, fontos megérteni, hogy az "élő" terület kb. 40% -kal alacsonyabb, mint ez a paraméter, a szerkezet pereménél.

felszerelés

Az ajtó szellőzőrácsának beépítési folyamata több egymást követő lépésre bontható:

 1. Meg kell szüntetni a megvásárolt termék pontos méreteit. Fontos megmérni az oldalt, amely belép a lyukba.
 2. Az ajtón válassza ki a helyet, ahol a termékek találhatók. Ne csatlakoztassa túl szorosan a készüléket a penge vége felé, mert egyszerűen megsérülhet. Ha eldöntötte, meg kell jelölnie a rácsok helyét. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ajtó nyílásának körülbelül 2 mm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a termék kerülete.
 3. Meg kell vágnia egy lyukat. Ehhez mindegyik sarokban kezdetben fúrt lyukat egy nagy fúróval. Ezután egy kirakós játék segítségével következetesen vágott egy lyukat. Ha az ajtók műanyagból vagy fémből készülnek, akkor speciális vágószerszámot kell használni.
 4. Befejezi a rácsok rögzítésének folyamatát. Kezdetben behelyezik a lyukakba, és próbálkoznak. Szükség esetén bővül. Az eszköz rögzítése ragasztóanyaggal vagy a gyártó által biztosított egyéb rendszerekkel történik. Számos formatervezést kis csavarok segítségével lehet rögzíteni, ezért ilyen célokra csak dekoratív kötőelemeket használnak.

Rács az ajtón - szükség van rá, és miért?

Annak érdekében, hogy a levegőt egy helyiségből a másikba mozgathassuk, használhatunk áramlási rácsokat. Ez egy egyszerű és olcsó alternatíva azok számára, akiknek nincs résük az ajtó alatt: ebben az esetben a helyiség normális szellőzése zavart okozhat.

Miért van szükség pontosan a rácsra, hogyan lehet és hogyan szerelték fel - lásd alább.

kinevezés

A süllyesztett rácsok a lyukba vannak szerelve, amelyet a belső ajtók levélében (kevésbé - az erkélyen vagy a válaszfalaknál) gyártanak. Céljuk, hogy biztosítsák a levegő mozgását a helyiségek között: a "hulladék" eltávolítása és helytakarékossá tétele.

Az ajtók gyártói gyakran olyan termékeket állítanak elő, amelyek nem nyújtanak rést (a vászon és a padló között). Ez a rés szellőzésre van szükség: a levegő áthalad rajta, még egy szorosan lezárt ajtónál is. Ha ez a rés hiányzik (vagy létezik, de van egy küszöbérték, amely átfedi egymást), akkor a levegő "zárolva" van a helyiségben, és ki kell nyitnia az ajtót a levegőztetéshez.

Így az ajtó rács biztosítja a megfelelő szellőzést a helyiségben, az ajtó bezárva (lehúzás nélkül). A helyiség ablakából (vagy tápszelepen vagy szerelvényen keresztül) belépő levegő kiléphet a folyosóra, és eltávolítható a szellőző tengelyen vagy a kipufogócsövön keresztül.

A levegő beáramlása és eltávolítása a lakásban

Összefoglalva: használni peretochki releváns ilyen helyiségek:

 • egy fürdőszoba (fürdőszoba, WC) - általában zárva tartják őket, és ha a párás levegő stagnál, akkor a penész belsejében fog kialakulni;
 • konyha - a konyhaszekrényen keresztül eltávolítja a "hulladék" levegőt, és utat enged a friss levegőnek, ezért szabad levegőáramlást kell biztosítani a levegőáramhoz;
 • minden olyan helyiségben, ahol a belső ajtó alatt nincs rés.

Az ilyen rácsok használata nem csak a lakóhelyiségekben, hanem más irodákban, szekrényekben, osztálytermekben is fontos, függetlenül azok céljától.

Eszköz és anyag

Konstruktív módon a termék két keretből áll: külső és belső. Belső keret - közvetlenül az ajtólapra (egy lyukba) illeszkedik az egyik oldalon. Ezen a területen lamellák vannak.

Átlós rács lamellájának eszköze és típusa

Átviteli modellekhez hajlított, V-alakú. Ez lehetővé teszi, hogy könnyedén áthaladjon a levegőn, de teljesen lefedi a nézetet.

A külső keret lényegében dekoratív. Az ajtólap másik oldalára van szerelve, amely fedezi a fűrészelt lyuk széleit.

Kevésbé gyakori egy másik kialakítás: amikor a termék egyszerűen két rácsból áll, amelyek mindegyikének van saját zsaluja. Az ajtólap mindkét oldalára egymással szemben helyezkednek el. Ez a lehetőség különösen fontos, ha a háló vastagsága gyakoribb 3,5-4 cm.

A rács anyaga leggyakrabban műanyag: olcsó és praktikus (nem rozsdásodik, nem fél a nedvességtől, könnyen tisztítható). Kevésbé az ajtórácsok a következőkből készülnek:

fém: az ilyen termékek drágábbak, mint a műanyag, jobb, ha nem használják a fürdőszobákhoz (kivéve, ha nem rozsdamentes acél);

 • fa: ezeket a termékeket gyakorlatilag nem a boltokban találják meg, általában rendelésre készülnek (még drágábbak és óvatosak, a fürdőszobák esetében pedig jobb, ha nem használják).
 • A fémrácsok nedvességtől való védelme érdekében porfestéket alkalmaznak rájuk. Ez lehetővé teszi a fürdőszoba ajtóba helyezéséhez, de ha a festék sérült - akkor a terméknek meg kell színeznie vagy kicserélnie.

  Az ajtó rács külső és belső kerete

  Egyes modellek hangtompítóval vannak felszerelve (például a Doorvent szeleppel). A dolog akkor hasznos, ha a hangot kipukálni akarja (bejutni a szobába, vagy ki, nem számít).

  Alak és méret

  Az ajtó rácsok alakja leggyakrabban négyszögletes. Kevésbé gyakori, négyzet vagy kör.

  A fő jellemző a méret. Leggyakrabban az ajtólapnak a következő méretei vannak:

  • 70 vagy 80 cm - belső ajtókhoz;
  • 60 cm - a fürdőszoba, a mosókonyha;
  • Vastagság: 35-40 cm.

  Ennek alapján a gyártók kisebb átmérőjű (legfeljebb 60 cm) átviteli rácsokat készítenek. 25 és 50 mm vastagságú ajtókba szerelhetők.

  Túlfolyó rács eszköz

  A mérettartomány megközelítőleg a következő:

  • szélesség - 100-600 mm;
  • magasság - 100 és 250 mm között.

  A nagyobb rácsokat rendszerint nem találják a boltokban, szükség esetén megrendelésre van szükség.

  A minimálistól a maximális méretig növekszik az 50 mm-es növekmények (azaz 100x100, 150x100, 200x100, 200x150, 300x200, 500x250 és így tovább). Egyes gyártók esetében a pályán 25 mm lehet (ritkán fordul elő).

  A leggyakoribb lehetőségek a következők:

  Mennyi levegő hiányzik: a szekcionált területről

  A rácsok másik jellemzője a keresztmetszeti terület. Ez attól függ, hogy mennyi levegő haladjon át a regrindingen.

  Összehasonlításképpen: az ajtó rés területe körülbelül 120 cm2 (egy 80 cm széles, 15 mm-es résszel rendelkező szövet). Normálisan működő elszívó szellőztetés mellett, normál 10 Pa nyomásesés mellett, körülbelül 100-110 "kocka" levegő halad át egy ilyen résen egy óra alatt. Ez több mint elég ahhoz, hogy eltávolítsa az összes "hulladék" levegőt a helyiségből az ajtó szorosan lezárva (1 felnőtt óránként körülbelül 30 "kockára van szüksége).

  Megjegyzés: A szellőzőrácsoknál figyelembe kell venni az élő szakasz területét (az F sínjelzésű jellemzőkben), azaz a "tiszta" levegőjárat területére. Ez a szám mindig kevesebb, mint 30-40% -kal, mint a rács teljes területe - a lamellák miatt.

  Ideális esetben az ajtó rács élő részének területe (vagy több rács, amely egy ajtólapon áll) összesen több mint 30-40 cm2. Ez a terület rácsmérete körülbelül 300x250 vagy 350x200. Ez elég ahhoz, hogy biztosítsa a normális kilépést a szobából, amelyben 1 személy tartózkodik.

  Körülbelül egy táblázatot adunk a területek (teljes - F, és az élő szakasz - F sín) különböző méretű rácsokra:

  Ha a helyiséget nem mindig zárják le, akkor nem kell különös figyelmet fordítania a keresztmetszet területének kiszámítására. A "kipufogó" levegőt az ajtó kinyitásakor eltávolítják a helyiségből.

  Azt is vegye figyelembe, hogy több levegő nem fog menekülni a grillen keresztül, mint amennyire. Például, ha friss levegő jut be egy helyiségbe, egy óránként átlagosan 35 "kockát" meghaladó adagolószelepen keresztül, egyszerűen haszontalan, hogy túl nagy rácsokat helyezzen el.

  A gyártók és az árak

  Itt találhatók azok a transzferrácsok gyártói, amelyek termékei megtalálhatók a FÁK-országok piacán:

  1. Arktos (AP sorozat). Termékárak:

  Systemair (NOVA sorozat). Termékárak:

 • Lissant (RP sorozat).
 • Redvent AP (analóg Arktos).
 • Vannak más gyártók termékei is. Az ajtó rácsok átlagos költsége ugyanolyan, mint az Arktos AP árának táblázatában.

  Hol telepítve van?

  Szerelt túlfolyó rács közvetlenül az ajtólapra. Leggyakrabban - az alsó részében: a szén-dioxid (amit kilélegezzünk) nehezebb a levegőnél. Ennek eredményeképpen a "hulladék" levegő felfelé felhalmozódik, ahonnan el kell távolítani.

  Figyelmet kell fordítani arra, hogy a helyiségben milyen a levegő áramlási pontja. Ha az ajtóval szemben helyezkedik el (ablak vagy szelep a falon az ablaknyílás mellett), akkor a reflow nem csak az alján helyezhető el.

  Ha a beáramlási pont közel van a túlfolyó rácshoz (egy szomszédos falon), akkor az újrahúzást az ajtólap alján kell elhelyezni. Ez úgy történik, hogy a friss levegőt nem távolítják el közvetlenül a helyiségből (és ez akkor következik be, ha az újratöltés és a beáramlás túl közel van).

  Szerszámlista

  Az önálló telepítéshez a következők szükségesek:

  Fúrjon egy kis fúró átmérővel.

  Csavarhúzó / csavarhúzó - ha a rács a csavarokra van rögzítve.

  Ragasztó - ha a rács ragasztva van az ajtólapra.

  Az ajtó rács felszerelése az ajtószelep példáján (videó):

  A hagyományos átviteli hálózatok felszerelése ugyanúgy történik, azzal a különbséggel, hogy nincs szükség hangtompító telepítésére.

  Telepítési szabályok

  1. A helyet választja a rács elhelyezése.
  2. Meg kell mérni a belső keret pontos méretét, amelyet be kell illeszteni az ajtólapra.
  3. A vászon a jövőbeli lyuk alakját jelzi teljes méretben.
  4. A jelölés bármelyik sarkában (ha ez egy kör, akkor a kör bármely pontján) lyuk fúrással történik.
  5. A lyukfűrésszel a furat többi részét levágták. Vágjon egy darabot - el tudja dobni.
  6. Szükség esetén a lyuk szélei egy fájlhoz igazodnak
  7. A belső keretet (lamellákkal) a lyukba helyezzük és az előírt módon rögzítjük (csavarok / ragasztó).
  8. A vászon másik oldalán van a külső keret.

  Szellőzőrács az ajtókhoz - a választás és a telepítés módja

  A magas páratartalom, sőt a gőz is problémát jelent, nem csak a fürdőszobák felületén és lakberendezésében. Nem minden személy érzi magát kényelmesen ilyen körülmények között, és egyesek számára annyira elviselhetetlen, hogy fürödni kell, nyitva kell tartania az ajtót. És aztán több órán át nyitva kell tartani, hogy a helyiség kiszivárgathasson - a lakásban nincsenek ablakok, szemben a sok magánházzal.

  A legjobb megoldás ebben az esetben az ajtók szellőzőrácsaként tekinthető. Mit csinálnak, és hogyan készítsék el a telepítést saját kezükben - erről a cikkből megtudjuk.

  Szellőzés: hogyan oldja meg a problémát

  A fent leírt problémát gyakran súlyosbítja az a tény, hogy a fürdőhöz vezető ajtót a háló és a küszöb közötti rés nélkül telepítik, ami ebben az esetben kell. Bár egyetért azzal, hogy ez nem túl esztétikus.

  Ma azonban ez a probléma egyszerűen megoldódott - telepítenie kell az ajtót egy már beépített szellőző rácskal vagy beágyazni. És hidd el nekem: a szellőzőrácsos ajtók nem a legkevésbé robbanják a belső térbe - de éppen ellenkezőleg, díszítik.

  Az ajtók rácsozási lehetőségei

  Tehát a jó levegőáramlás problémájának megoldásához szellőzőrácsra van szüksége az ajtóhoz.

  Vegye figyelembe, hogy milyen lehetőségek:

  1. Süllyesztett rács;
  1. Különböző kis kerek lyukak;
  1. Fém kovácsoltvas rács az ajtón. De ez természetesen nem a fürdőszoba megoldása. A magánházakban a bejárati ajtón helyezkednek el, amint a képen látható, és a sokemeletes épületekben gyakran láthatók az ajtó előtt álló előcsarnokban.

  A lakás belsejében csak beágyazott opciókat tett közzé, amelyek a kiadványunk témájává váltak:

  • A piacon sokféle szellőztető rács létezik - a különböző változatok, konfiguráció és ár lehetővé teszi, hogy kiválassza, amire szüksége van minden ajtólapra.
  • Ezek alumíniumból, acélból, műanyagból, fából és származékaiból készülnek.
  • A legolcsóbb, természetesen műanyag - általában a fürdőszoba ajtajára kerülnek, mivel ez az anyag nem fél a vízből és a gőzből.
  • A fémajtók ideálisak a bejárati ajtókhoz, de ehhez integrált szúnyoghálóval kell rendelkezniük. Ráadásul a rács általában fémből készült, így a rágcsálók nem károsíthatják.
  • Opcionálisan kombinál egy kis műanyag hálót egy fémmel, nagyobb cellákkal.
  • A fából készült rácsokat jobban be kell helyezni a belső ajtókba, amelyek csak egy bizonyos varázst adnak nekik.

  A megjegyzéshez: Ha nem kovácsolt - az ajtón lévő rácsok, amelyek mérete megfelel a nyílás méreteinek, valamint a vászon alján található kis szellőzőnyílások vagy ablakok, nem adnak lehetőséget arra, hogy a helyiségben lássa a személyt.

  Gyakorlatilag nem engedik át a fényt, így a szellőzőrácsok telepítése nem okoz semmilyen kellemetlenséget. Formában lehet kerek vagy négyzetes, de a leggyakoribb lehetőség a négyszögletes termékek. A szín nagyon különböző lehet, amit az alábbi képen látunk.

  Melyek azok a tervezési funkciók, amelyeket a cikk használatával tovább írunk le.

  A termék telepítése

  A téglalap alakú rács felszerelési utasításai meglehetősen egyszerűek.

  A termék két részből áll:

  1. A fő, amelynek végeinek kerületén Y alakú lamella van, ami miatt az ablakban van;
  2. A válasz, sima végekkel, amely bepattan a fő keretbe.

  A kerek rácsok ugyanolyan szerkezetűek, mint a négyszögletesek, de nagyon kicsiek lehetnek, és ezért több darabból álló sorban helyezkednek el. Ha átmérőjük meghaladja a 10 cm-t, akkor a termékek nem a középen, hanem a vászon oldalán helyezkednek el - és nem feltétlenül az aljától felülről lehetséges.

  A jegyzethez: By the way, ugyanazokat a rácsokat lehet beépíteni az ajtók vászonszekrények, hogy a tartalmát a lehetőséget a levegőztetés.

  Rögzítse a vászon keretét

  A ceruza és a vonalzó mellett a vászon alatti rácsos ablak kivágásának folyamata csak egy szerszámot igényel - egy kirakós játék.

  • Nos, ha van egy elektromos lehetőség, de szélsőséges esetekben a szokásos. Ki rendelkezik ilyen eszközzel, tudja, hogyan kell használni.
  • Előfordulhat, hogy egy másik fúrógépre vagy egy koronára van szüksége, amellyel kis kerek lyukakat készíthet.
  • Mielőtt elkezdené a munkát, pontosan meg kell mérnie a főkeret méretét, és néhány milliméterre kell átvinni a szövetre.
  • Ha ez egy téglalap, akkor lyukak vannak a sarkában egy fúróval, amelybe egy fűrészlapot helyeznek be a fűrészelés megkezdéséhez.
  • Amikor a lyuk kész, meg kell próbálni a rács fő részét, és ha szoros, akkor illessze be egy fájlba. Helyezze be a vázlatot a kész ablakba, majd állítsa be a rács számláló részét.

  következtetés

  Talán az elemek rögzítése ragasztóanyagon történik - ezt már a gyártó is szabályozza. Aztán, mielőtt a rácsot az ajtóra helyezi, mindkét részét zsírtalanítani kell. Ezután fel kell ragasztani a ragasztót, és miután várakoztok a megszabott időre, helyezze a pultot a helyére.

  Sok modell nem ragasztót, hanem mechanikus rögzítést biztosít. Ebben az esetben a rács rögzítéséhez csak a csavar négy sarkát kell csavarozni.

  Természetes szellőzés: Hogyan kell megszervezni az áramlást

  Az energia áramlása a lakásban figyelmen kívül hagyható, de a levegőben - semmilyen esetben sem

  Hírek partnereinkről

  Nos, teljesen helyes megjegyzés. A szellőztetési küszöböket semmilyen módon nem kapcsolják össze. És az a tény, hogy a modern otthonokban nem, így nagy kár a tulajdonosok számára. Én magam fogtam a fürdőszobában az árvizet a küszöbön háromszor. És ha nem így van

  így a következmények szinte katasztrofálisak lennének. A lakás fafaros parketta (1972). Menj alá vízzel - még mindig a lakásban szaga romlik vagy rothadt.

  Vadim köszönjük ezeket a kirándulásokat. Nagyon hasznos információ. És ismételje meg az előző "ozeay" -t. Vadim, hogyan kell kapcsolatba lépni veled, ésszerű tanácsokkal kell rendelkeznünk a természetes szellőzés javítására. Köszönöm!

  Szellőzőrács a fürdőszobába vezető ajtó számára

  A modern otthonok csúcstechnológiájú építőanyagok felhasználásával készülnek. Ennek eredményeképpen a lakás zárt helyiségből áll, ablakokkal és ajtókkal, amelyek kialakítását úgy tervezték, hogy csökkentse a zaj, a por és a piszok áthatolását.

  Levegőnyílások az ajtókban

  Az ajtó lakásának szellőztetésére különleges nyílások vannak, amelyek gyakran rácsosak. Néha a levegő egy kis résen keresztül áramlik, amely az ajtó és a padló között marad.

  Az ajtók nyílásait bizonyos szabályok szerint kell elhelyezni:

  1. Száraz helyiségekben kell lennie - hálószoba, nappali, iroda.
  2. A kipufogó lyukak a magas páratartalmú helyiségekben készülnek - a WC-ben, a fürdőszobában és a konyhában.

  Fürdőszobaajtó szellőztetéssel

  A fürdőszobában szellőzőnyílásokra van szükség, mert ebben a szobában a levegő páratartalma mindig megnő. Számos lehetőség van:

  1. Szellõztetõ gyûrûk - bezárják az ajtó alján fúrt átmenõ lyukakat, tiszták és gyönyörûek. A gyártás során fa, fém, műanyag. A legegyszerűbb gyűrűk a szellőzőnyílások, és semmi más. De vásárolhat gyűrűket védő hálóval vagy zajelnyelő tulajdonságokkal. Az utóbbiakat gyakran a hálószobában helyezik el.
  2. Szellőzőrácsok - az ajtó alján szerelve, és érdekes kialakítású lehet. Legfőbb előnyük, hogy a levegő nem megy keresztül közvetlenül, ami azt jelenti, hogy a lakásban nincs rajzolás.
  3. Az ajtó aláfutását olyan módon végezzük, hogy a záráskor kis rés maradjon. A kivágást speciális peremvéggel lezárják.

  Beltéri ajtók szellőző rácskal

  A szellőző rácskal ellátott ajtók kész és kényelmes megoldást kínálnak, amelyet olyan helyiségekben használnak, mint:

  • A fürdőszobákban;
  • WC;
  • zuhanyok;
  • Változó helyiségek;
  • Termelési létesítmények;
  • Laboratórium.

  A vízszintes szellőzőrácsok a helyiségek közötti szabad levegőáramlásra szolgálnak. Ezek bármilyen alakúak, méretűek és színűek lehetnek, különböző magasságoknál.

  Tűzvédelmi ajtók szellőző rácskal

  Ezek a termékek tűzvédelem és megfelelő szellőzést biztosítanak zárt térben. A tűzszellőztetés lehetővé teszi az embereknek a tűzvész biztonságos evakuálását és a veszélyes égéstermékek mérgezésének elkerülését.

  A szellőzőrácsos tűzjelző ajtókat olyan helyen szerelik fel, ahol a légszellőztetés és a tűzbiztonsági követelmények betartása fontos. Ezek az objektumok a következők:

  • Vállalatok és szervezetek;
  • Gyermekgondozási létesítmények;
  • Orvosi létesítmények;
  • Értékpapír-adattárak;
  • Könyvtár alapok.

  Az ajtó szellőzőrácsjai két funkcióval rendelkeznek:

  1. Légi csere a szobában.
  2. Tűz esetén a levegő belépésének megszüntetése.

  Az ajtók funkcionalitása sikeresen ötvözi a formatervezést: a termék szervesen kiegészíti a helyiség bármely belsejét.

  Szellőztető rácskal ellátott szőnyegajtók

  A szellőztető rácskal ellátott vízvezeték ajtó egy légteres válaszfal, kiegészítve egy légáteresztő keretrel. Az utóbbi két csíkból áll, amelyek közül az egyik a függönyöket tartalmazza. Ezek a következők:

  • A szomszédos helyiségek közötti levegő újraelosztása, ezáltal kiváló szellőzést biztosít.
  • A vizuális akadályzatok kizárják a felülvizsgálatot.
  • Megőrzi az ajtó vonzó megjelenését. A rács ugyanabban a kialakításban készül, mint a termék egésze.

  A szellőzőrács vizesajtója a következő anyagokból készülhet:

  • Tömör bükk, tölgy fűrészáru. Az ajtó légáteresztő képessége biztosítja a hosszú működést. A nedvesség hatása alatt álló fa nem dagad, és nem rothad.
  • MDF és tűlevelű fák kombinációja.
  • Glass.
  • Műanyag, stb.

  Nyilvánvaló, hogy a szellőztetett ajtók fontos elemek minden lakásban. Maguk maguk fogják megőrizni az ajtók vonzerejét és tulajdonságait, és kedvező mikroklímát hozhatnak létre a szobákban.

  Szellőzőrácsok

  Szeretne vásárolni szellőztető grillek termelői áron?

  A "Ventoshop.ru" cég a gyártó szellőzőrácsok gyártójának hivatalos viszonteladója, és készen áll arra, hogy a lehető legalacsonyabb árakat kínálja a piacon. Az áruk ára kedvezően hasonlítható össze a versenytársakkal, mert közvetítők nélkül dolgozunk közvetlenül a gyártótól.

  A szellőzőrácsok olyan szellőzőrendszerekként használatos eszközök, amelyek végső és látható elemek, és amelyeket a levegő elosztására és a rendszerek egészének védelmére tervezték. A fém szellőzőrácsok vázból és alátétekből (lécekből) készülnek, és a következő megjelenésűek lehetnek:

  • állítható szellőzőrácsok;
  • reteszelő szeleppel rendelkező rácsok;
  • szellőzőrács rögzített vakokkal;
  • kipufogó / tápláló rács;
  • szellőzőrács a lábazathoz és a szellőzőnyílásokhoz.
  • műanyagból;
  • PVC;
  • műanyagból;
  • egy fa;
  • fémből;

  A szellőzőrács a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  Műanyag szellőzőrácsok (PVC), előnyei és hátrányai:

  Annak a ténynek köszönhetően, hogy a műanyag szellőzőrácsokat a bélyegzés módszerével gyártják, számos hátrányuk van:

  • Lehetetlen lehet egy speciális nem szabványos nyitás;
  • Nem környezetbarát;
  • Nem tűzálló;
  • Nem lehet nagy méretben elkészíteni;
  • Gyorsan sikertelen.

  Azonban ezeknek is vannak előnyei: a műanyag rácsok általában viszonylag könnyűek és könnyen felszerelhetők, és egyaránt jövedelmezőbb megoldást jelentenek az ár tekintetében.

  Szellőzőrács rendelésre

  A "Ventoshop.ru" cég szellőzőrácsokat kínál, bármely nem szabványos méretre, az objektumra való felszerelés lehetőségével.

  Rácsok az ajtón

  Nem található keresési feltétel.

   • négyszögletes
   • kerek
   • hengeres
   • sarok
   • háromszögű
   • szokás

   Nem található keresési feltétel.

    • fém
    • alumínium
    • acél
    • műanyag
    • Rozsdamentes acél
    • bronz
    • sárgaréz
    • sárgaréz

    Nem található keresési feltétel.

     • Louvered
     • Egy sor
     • Esővédővel
     • Gyorszárú lécekkel
     • Kétsoros
     • Légáramlásszeleppel
     • Állítható vakok

     Nem található keresési feltétel.

     Az ajtózáró rácsok szükségessége

     Ha a lakásban nincs normális légcsere, a bérlők jóléte sok kívánnivalót hagy maga után. Az egyik szobából a másikba történő levegőt általában egy ajtózáró rács biztosítja. Ez a legjobb megoldás, ha a belső ajtó jól illeszkedik a padlófelülethez.

     Az ajtó rács kijelölése

     A nyílászárók nyílászárónyílásában lévő nyílások (ajtó) rácsok vannak felszerelve, így a levegő szabadon mozoghat a szobák között. Ez lehetővé teszi, hogy ne tartsuk nyitva az ajtót. Ennek eredményeképpen az ablakon belépő levegő behatol a folyosóra és tovább a szellőzőnyílásba. Az ilyen termékeket ilyen helyiségekbe kell telepíteni:

     • Fürdőszoba és WC, stagnáló, párás levegővel lehet penész.
     • Kitchen. Szellőztetés szükséges a légfedélhez való hozzáféréshez.
     • Más helyiségekben, ha nincs rés az ajtó alatt.

     Az ilyen termékek felhasználhatók a helyiségekben bármilyen célra, nem csak lakóhelyre.

     Anyag és alak

     Általában téglalap alakú termékeket gyártanak, de vannak ajtózáró rácsok kerekek és négyszögletesek. A modell két keretet tartalmaz. A belső, amelyre a léceket elhelyezik, az ajtólapra van szerelve. A lamellák alakja V alakú, lehetővé téve a levegő áthaladását, de a láthatóságot zárva. A külső keret díszítő funkcióval rendelkezik, az ajtó hátulján van elhelyezve.

     A folyadékáramlási rácsok többnyire műanyagból készültek, nagyon praktikusak és olcsóak. A fém ajtózáró rácsot is előállítják, de jobb, ha nem a fürdőszobába telepíti, ha a fém nem rozsdamentes acél. Gyakran a nedvesség elleni védelem érdekében a légrácsok porszórt bevonattal vannak ellátva. A "VTV-Engineering" produkciós cégnél bármilyen rácsmodell megtalálható.

     Szellőzőrács a fürdőszobában

     Javaslatok a kényelmes szellőzésre a fürdőszobában

     Gyakran a fürdőszobákban apartmanok van a magas páratartalom, gomba és a penész, különböző szagok vannak. Ezek a jelenségek az inaktív kipufogásnak köszönhetők, különösen a magas épületek felső szintjén. Két lehetőség van: a természetes szellőztetés vagy a kényelmes szellőzés kialakítása a fürdőszobában. Mindkét lehetőségnek joga van az élethez, ezért részletesebben meg kell fontolnia őket.

     a készülék szellőzésének változata a mennyezet felett

     A természetes kipufogógáz munkájának feltételei

     Először meg kell győződnie arról, hogy a kipufogócső nem működik. Sokféle módon ellenőrizhető a szellőzés a fürdőszobában, de a kényelem kedvéért ezt javasoljuk a rendszer további beállítása esetén:

     • Távolítsa el a dekoratív rácsot a kipufogó tengely nyílásától.
     • Vágjon le egy tetrád lapról 2 db 2-3 cm széles és 15 cm hosszú papírcsíkot.
     • Ragassza fel a csíkokat a nyílás felett lévő falra úgy, hogy végeik lefagyjanak 10 cm-re.

     Most a legkisebb levegőmozgás a csíkok végeit csípheti, és természetes felhúzás jelenlétében a felemelőbe befelé húzódik. Ha ez nem következik be azonnal a ragasztás után, a szellőzés a fürdőszobában biztosan nem működik. Következő lépés - próbálja meg kinyitni a bejárati ajtót a fürdőszobába. A csíkok nem visszahúzódnak a bányában? A lakás nem kap friss levegőt. Ha látni szeretné, érdemes egy kicsit megnyitni az ablakot. Az emelkedésben a vontatás azonnal megjelenik, mivel lesz egy levegő keverék áramlása, amely kihúzható.

     A szellőzést úgy is ellenőrizheti, hogy egy papírdarabot helyez el a fürdőszobába.

     A természetes kipufogógáz működésének fő feltétele a friss levegő jelenléte a lakásba.

     Ha az ismertetett manipulációk eredményeképpen a fürdőszobai mennyezet szellőzése még mindig nem húzódik meg, akkor valószínűleg a függőleges emelő hulladékkal vagy pókhálóval van eltömve. A legrosszabb esetben a bányát blokkolhatja a törmelék, akkor fel kell keresnie a kapcsolatot az érintett szolgáltatással.

     A fürdőszobában való beáramlás hiányában fordított vontatás gyakran előfordul, ami ugyanazon papírcsíkok megfigyelésével is megmutatkozik egy ideig. A trükk az, hogy a konyhában lévő kipufogó emelőnek nagyobb keresztmetszete van, mint a fürdőszobában, így erősebb a nyújtóerő. Nincs sehol a levegő, kivéve a bányát a fürdőszobában, így a konyha felszállója felborítja a vontatást. Az eredmény - a fürdőszoba szaga a szellőzés és az alacsony hőmérséklet. Szükséges az áramlás megszervezése, különben a probléma megoldatlan.

     Kényszerített szellőztető készülék

     Nem szabad megfeledkezni arról, hogy anélkül, hogy friss levegőt szállítana a házba, még egy mechanikus meghajtású motorháztető sem működik megfelelően. a szellőzőcsatorna szellőzőnyílásába beépített kipufogó ventilátor hozza létre. Ezért az alábbi tevékenységek egyikét ajánljuk:

     1. Helyezze a szívószelepet az ablakkeretbe.
     2. Szereljen be egy tápszelepet a radiátor fölé az utca levegőellátásához.
     3. Helyezzen szellőzőrendszert minden szobában, hogy a friss levegőt kényszerítse.

     A beömlőszelep felépítése az akkumulátor felett

     A folyosóról a fürdőszobába az ajtószárny alatti szabad tömegáramlás általában 2,5-3 cm széles, de egy ilyen nagy rés az ajtó alatt nem mindig néz ki jól, a szellőzés a fürdőszobában sokkal esztétikusabbnak tűnhet. Ehhez elegendő egy műanyag grillsütőt vásárolni, amely levegőt biztosít a belső tér színéhez, és az ajtólap alsó részébe rögzíti, miután kivágta a kívánt méretű nyílást.

     Rács a fürdőszobában a kipufogó teljesítmény javítása érdekében

     Ha a beáramlás rendben van, akkor gondolkodhat a kipufogó szellőztetésről. Általában a lakástulajdonosok eltávolítják a rácsot a bánya nyílásából, és helyezzük el egy ventilátort, amely a fürdőszobában levő fénykapcsolóval egyidejűleg bekapcsol. Itt fekszik a fogás: a ventilátor csak bizonyos órákban működik, és az idő múlásával készenléti állapotban van. Ugyanakkor a járókerékkel a nyílás nyitószakaszának kétharmadát fedezi, ami azt jelenti, hogy az elszívó többnyire nem működik. A probléma megoldására kétféleképpen lehet megoldani:

     1. A ventilátort egy műanyag panelre kell helyezni, beépített rácskal, az utóbbit a nyílásba kell beépíteni. Ezután a kiegészítő térfogatáram miatt a fürdőszoba szellőzése természetesen működni fog, amíg a ventilátor ki van kapcsolva.
     2. A nyílás méretei nem mindig engedik meg, hogy a panel a rácson legyen felszerelve. Ezután a ventilátor nem csavarozhat a falhoz közel, és kis résszélességet készíthet 10 mm-rel. Ezt úgy érik el, hogy a bélés a csavarok azonos vastagságú.

     a fürdőszoba szellőztető ventilátorának eszköze

     A WC-szobából kivonat kivonása

     Számos apartmanban a fürdőszoba és a WC közötti szellőztetés transzferrács segítségével történik. Ezzel a levegő keverék a WC-szobából a fürdőszobába jut, és csak akkor jut be az enyémbe. A gazdaságosság szempontjából helyes döntés, de nem túl kellemes az apartmanokban lakók számára. A szagok eltávolítása érdekében a meglévő transzferrácsból vízszintes csőszakaszot kell elhelyezni közvetlenül a szellőzőréteghez. A hatás akkor lesz még jobb, ha egy speciális csatorna ventilátor kerül telepítésre ezen a területen, kapcsolva a világítás kapcsoló a WC-szobában.

     A fürdőszobában és a WC-n belüli kapucnival diagramja

     Mielőtt szellőztetné a fürdőszobát a WC-ből, válassza ki a csővezeték típusát (lehet rugalmas, műanyag vagy acél), válassza ki a ventilátor és a rácsok átmérőjének megfelelően. Általában ez az átmérő 100 mm. Szintén használt műanyagból készült téglalap alakú csatornák. Nagyobb esztétikailag kellemesnek látszanak, és kevesebb helyet foglalnak el, ugyanakkor a por felhalmozódik a csővezeték felső síkjára.

     A szellőzővezetéknek a falon át történő áthaladását gondosan lezárni kell poliuretán habarccsal. Annak érdekében, hogy a fürdőszoba szellőzése ne legyen látható, a légcsatornát nedvességálló gipszkarton béleli, amelyre csempe vagy más befejező anyag ragasztható.

     Példa egy karton dobozra

     Mivel a szellőztető csatorna használható doboz gipszkarton, összeszerelve egy fa keret és csempézett.

     Az elszívó szellőztetés beépítése az egészségügyi helyiségekbe, ne felejtse el a WC-bejárati ajtót. Biztosítania kell a levegő áramlását ugyanúgy, mint az ajtólapot a fürdőszobában. Ezért ebben az ajtóban szükség van egy díszítő rácsra az áramláshoz.

     következtetés

     A konyha és a konyha szaniter termékei a leginkább szennyezett légterek. Nem engedhetjük meg a stagnálásnak, és még inkább a lakás lakóövezetébe esnek. Ez kézzelfogható kényelmetlenséget okoz, és károsítja a lakók egészségét. Ezen okok miatt nem is érdemes megemlíteni azt a kérdést, hogy szükség van-e a szellőzésre a fürdőszobában, fenntartja az egészségügyi és higiénikus életkörülményeket.

     Javasoljuk:

     Szellőztetés a fürdőszobai ajtón és más módok a nedves levegő eltávolítására a helyiségből

     A fürdőszoba olyan hely, ahol a nedves levegő szinte mindig jelen van. És teljesen nem biztonságos. Nem találja ki a kiutat, a nedvesség a falakon, a mennyezeten, a belső tételeken telepedik le, és az emberre veszélyes penész és gomba kialakulásának egyik oka. A megfelelő szellőztetés segít a túlzott páratartalom leküzdésében. Különféle szellőzőberendezések vannak. Ne gondold, hogy a rendszer szükségszerűen összetett és többkomponensű. Bizonyos esetekben még a szokásos szellőzés a fürdőszobai ajtón is segít a helyzet javításában. Tekintsük a legkönnyebb módszert a nedves levegő nedvesítésére a fürdőszobából.

     tartalom

     A kényszerített szellőztetés megszervezése csak akkor indokolt, ha a fürdő területe több mint 15 négyzetméter. A rendszer szükséges eleme egy centrifugális csatornaventilátor, amely a szellőző tengelyre van szerelve. Az ilyen eszközök szinte hallgatólagosan működnek és könnyen telepíthetők. Ezt akár otthoni mester is megvalósíthatja. Korábban természetesen olvassa el figyelmesen az utasításokat.

     A légcsatorna ventilátor a szellőző tengely belsejében van elhelyezve

     A beszerelés előtt győződjön meg arról, hogy a szellőzővezeték tiszta és működőképes. A ventilátort a csatorna bizonyos mélységében szigorúan függőleges helyzetben kell rögzíteni. Miután ez megtörtént, elkezdheti csatlakoztatni a készüléket a tápegységhez. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ezt a műveletet csak a lakás kiszorítása után hajtják végre. A ventilátorhoz egy tápkábelt kell elhelyezni. A legalkalmasabb helyre szerelt kapcsoló. Ezután ellenőrizze, hogy minden rendben van - a készülék üzemkész.

     A kisebb fürdőszobákban a nedves levegő eltávolítása sokkal könnyebb. Ehhez elegendő telepíteni egy rendszeres számla-rajongót. A legfontosabb dolog az, hogy pontosan meghatározzák a készülék szükséges teljesítményét, különben minden erőfeszítés haszontalan lehet. A hozzáértő számításokhoz a szakértők a következő képlet használatát javasolják: a helyiséget 6-an kell megszorozni, ha a helyiséget rendszeresen háromnál kevesebb ember használja, vagy 8-ot használ, abban az esetben, ha a házban több mint 3 bérlő van. A kapott érték a berendezés szükséges teljesítménye lesz.

     A készülék telepítése kikapcsolt állapotban történik. Kezdje el a munkát az alap doboz rögzítésével. Ezután kb. 0,2 mm átmérőjű, két magos kábelt használva csatlakoztassa a kapcsokat a hálózathoz. Ezután telepítheti a készülék házát. Általában speciális pattintókkal van felszerelve, így további rögzítők nem szükségesek. A munka végén a telepített berendezés ellenőrzését végezzük. A rajongóknak különböző kialakításúak különbözőek, de a leírtak szerint vannak kialakítva.

     Ventilátorral - praktikus megoldás kis fürdőszobákhoz

     A szellőzőnyílásokkal ellátott ajtó egy fürdőszobai szellőztető rendszer részévé válhat, vagy csak a nedves levegő eltávolításának eszközeként működhet. Leggyakrabban lyukak vannak az ajtólap alján. A díszítéshez különleges gyűrűket használnak. Az elemek fából, fémből vagy műanyagból készülhetnek. Az anyag kiválasztása az ajtó megjelenésétől függ. Az alkatrészek felszerelése a következő:

     • A jelölés megtörtént. A gyűrűt arra a helyre alkalmazzák, ahol felszerelik, és ceruzával vagy jelölővel van körvonalazva. Figyelembe kell venni, hogy általában három szellőző gyűrűt helyeznek el egy ajtólapra.
     • Lyukak készülnek. A fúró segítségével három nyílás van fúrva a gépen.
     • A lyukak megmunkáltak. A belsejüknek simanak kell lenniük, anélkül, hogy apró szabálytalanságok lennének. A falak csiszolása csiszolópapírral történik. A munka végén a vízszintes felületre felhordják a lakkot. Segít az ajtónak, hogy elkerülje a deformációt, és részletesen esztétikai megjelenést adjon.

     A fürdőszoba szellőztetésű ajtók

     • Szellőzőgyűrűk vannak felszerelve. Egy csavarhúzót általában használnak a folyamat megkönnyítésére.

     Megjegyzés: az ajtóba szerelt gyűrűk több fajta. A legegyszerűbb, eladásra kínált részek mellett védő rovarok és hangelnyelő elemek is megtalálhatók, amelyek olyan különleges anyaggal vannak bevonva, amely nem hagyja a hangot.

     Az egyik megoldás az ajtó szellőzőrácsának kialakításához

     A levegőnyílások nemcsak gyűrűk formájában, hanem különleges rács formájában is megvalósíthatók. A kialakításnak van némi előnye a gyűrűkkel szemben: ezeknek az eszközöknek a megtervezése sokkal érdekesebb, ráadásul a levegő áthalad a rácson egy hajlított út mentén, ezért a teríték a teremben nem tartható fenn. A rács felszerelését a gyűrűk beszerelésével azonos módon végezzük. Kicsi árnyalat: a telepítés befejezése után a szerkezetnek szigorúan függőleges helyzetben kell lennie, és nem szabad megcsúszni.

     A fürdőszobában végzett szellőzés nem luxus, hanem szükségszerűség. A rendszert különböző módon felszerelheti. A legegyszerűbb és megfizethetőbbek a fentiek. Az utasításoknak való megfelelés és a helyes telepítés függvényében a nedves levegő kiáramlásának rendszere zökkenőmentesen működik. Ha nincs tapasztalata ilyen munkákról, vagy nincs vágy ezekre, az építőipari szakemberek a minőségi felszerelést felszerelik.

     Jó cikk? Mondja el barátainak:

     Ajánlások a készülék szellőzésére a fürdőszobában

     • Szellőzési lehetőségek
     • A rajongók telepítésének módjai
     • A szellőzőcsatornák típusai
      • A dobozok vagy hullámlemezek beszereléséhez szükség lehet ilyen szerszámokra:

     Kevés gondolkodás a szobák szellőzéséről, különösen a fürdőszobákról. A fürdőszobában szellőztetés szükséges ilyen jelek jelenlétében:

     • tükrök és üveg a fürdőszobában nagyon ködös;
     • a fürdőszobai falak lecsapódnak;
     • egy égő gyertya vagy gyújtó, amelyet a szellőzőnyílásba hoznak, nem fakul vagy süllyed.

     Azokban az esetekben, amikor a szellőző tengely nem a fürdőszobában van, egy ventilátor csatlakoztatásával a légcsatorna a hullámosságból kell tartani.

     Szellőzési lehetőségek

     A fürdőszobák szellőztetése számos módon javítható:

     1. A fürdőszoba ajtó, hogy egy kis rés, körülbelül 1-2 cm, ez a távolság elég a kis szobák. Így lesz levegőcsere, és a bútorok és a tükrök a fürdőszobában nem fog romlani, és sokáig tart. De ez a lehetőség nem megfelelő, ha a fűtési terv később megváltozott # 8211; meleg padlót készítenek, vagy nemrégiben javításokat végeznek, és az ajtólapot nem lesz túl esztétikus, és a szellőztetés a fürdőszobában ismét megtörik.
     2. A második esetben fúrja le az ajtólapot az alján és készítsen szellőzőnyílást # 8211; 3-4 db. Beilleszthető díszítőlemezek a lyukakba, több változatban is kaphatók: ezüst, arany vagy műanyag rácsok formájában. Különböző belső térre alkalmas.
     3. A fürdőszoba szellőztetése csővezeték vagy fal ventilátorok segítségével lehetséges. Ezek különböznek a megjelenés, a teljesítmény és a telepítés módjától.

     Vissza a tartalomjegyzékhez

     A rajongók telepítésének módjai

     Mivel a jó szellőzés a fürdőszoba számára szolgálhat csatorna vagy fal ventilátor.

     Ház szellőztetési rendszer.

     A falventilátor felszerelése a fürdőszoba jó minőségű szellőztetésére szolgál.

     Ha a kipufogócsatorna közvetlenül a fürdőszobába vagy a fürdőbe illeszkedik, akkor rendszeres ventilátor lesz. A teljesítmény a szoba térfogatának megfelelően van kiválasztva, a megjelenés és a szín megfelel a helyiség minden követelményének és tervezési megoldásának.

     Szellőzőrácsok telepítése.

     Ha a szellőzés a fürdőszobában nem túl jó, és a fürdőszobában intenzív légcsere van, a fal pedig a fürdőszobával szomszédos, akkor elegendő lesz csak a szellőzőrácsok felszerelése a fürdőszoba és a fürdőszoba oldalán.

     Csatorna ventilátor felszerelése a fürdőszobában és a fürdőszobában.

     Ha a szellőző tengely nem található a fürdőszobában, hanem több helyiségben található, akkor egy ventilátort közvetlenül a csőbe kell szerelni, és a csatornát csatornákkal vagy fém rugalmas hullámmal kell ellátni.

     Minden típusú ventilátor csatlakoztatva van a hálózathoz. Leggyakrabban a bekapcsológombhoz van csatlakoztatva, és a kapcsoló kikapcsolt állapotában # 8211; szellőztetés megszűnik. Néha ezek a ventilátorok egy külön kapcsolót csatlakoztatnak, és ezenkívül időzítőkkel, relékkel vagy leállási késleltetéssel is ellátják.

     A készülék ventilátorának ábrája a fürdőszoba szellőzéséhez.

     A fürdőszobában a kényelmesebb szellőztetés drágább típusai olyan érzékelőkkel vannak ellátva, amelyek reagálnak a fürdőszobában tartózkodó személyre vagy a nedvességtartalom szabályozására szolgáló higrométerek, valamint más divatos és drága eszközök.

     Minden ventillátornak rendelkeznie kell egy visszacsapó szeleppel, amely megakadályozza, hogy a levegő a szellőzőcsatornába kerüljön vissza a lakásba.

     Különösen figyelemre méltó a gázfűtőtest elhelyezése a fürdőszobában, mivel a fürdőszobák szellőztetésének biztonságosnak kell lennie. Ebben az esetben szakértőt kell szakembertől kérnie, különben fennáll annak a veszélye, hogy a kipufogógázt szívják. És bejuthatnak a ház vagy lakás szellőzőrendszerébe.

     Vissza a tartalomjegyzékhez

     A szellőzőcsatornák típusai

     Lehetőség van arra, hogy bármilyen helyiségben levegő szellőztetést hozzanak, mindez a felszerelés távolságától és összetettségétől függ.

     1. A műanyag doboz hosszabb távra alkalmas, kevésbé ellenáll a múló levegőnek, könnyű összeszerelni és könnyen összeszerelhető.
     2. A fürdőszobának egy csatorna kis és bonyolult összekapcsolásával fémes hullámosságot használnak. Több típusból készül: puha és kemény.

     Leggyakrabban ezek a dobozok egy dekoratív gipszkarton mennyezet vagy műanyag mögött vannak elrejtve.

     Vissza a tartalomjegyzékhez

     A dobozok vagy hullámlemezek beszereléséhez szükség lehet ilyen szerszámokra:

     • egy fúró vagy erős csavarhúzó, amely elvégezheti a fúró funkcióit;
     • a rögzítő bilincsek külön-külön kerülnek kiválasztásra a doboz megvásárlásának méreteihez képest;
     • a 8211-es fogyóeszközök is szükségesek; csavarokkal ellátott csavarokkal, különböző típusú falakhoz különböző tűk vannak.

     Megfelelően elrendezett szellőzés a fürdőszobák számára a helyiség védelme érdekében:

     • kondenzáció a csempe, üveg, tükrök;
     • a penész megjelenése, amely nagyon káros az emberi egészségre;
     • rothadó fa bútorok és fém korrózió;
     • a szag és a szagok reprodukálása a szobában.

     A fürdőszobák szellőzése nemcsak a kényelem fenntartásához szükséges, hanem az emberi test védelmére is a gombás és penészes formációk reprodukciójával szemben. Nagyon károsak az emberi test normális működésére.