Legfontosabb > Csapok

Csempe és mozaik a fürdőszobában: 26 fotó, mozaik elemekkel díszítve

A fürdőszoba belső kialakítása nehéz feladat, hiszen a magas páratartalom, a bőséges párolgás és a hirtelen hőmérsékletváltozás esetén a burkolófelületek tartós, vízálló anyagokat igényelnek. A mosogató a fürdőszobában segít a fal- és padlóburkolatok megbízhatóságának és tartósságának biztosításában, és elegáns belső teret hoz létre.

Mozaik a fürdőszobában: az árnyalatok

A mozaik remekül néz ki, mint a fő alapanyag, és más bevonatokkal együtt - nagy és közepes méretű csempék, vinil tapéta, festett felületek, szerkezeti vakolat. A hruscsov apró szobák díszítéséhez és a tágas szobákhoz egy tipikus panelházban a legelterjedtebb fürdőszobát lehet átalakítani. Példák a fürdőszobai belsőépítészeti kialakításra a mozaikban.

A mozaikcsempe egyik fontos előnye a domború vagy homorú formák burkolatának lehetősége: a kád és a mosogató külső oldala, valamint a kialakított fali rés.

A fürdőszoba mozaikjának megválasztása:

 • anyag, amelyből a csempe készül;
 • űrlapelemek;
 • színét.

Mozaik típusok

Mozaiklapok változatai a gyártási anyagon:

 • A kerámia praktikus anyag, az egyik legmegfizethetőbb mozaik. A színek és árnyalatok széles választékában jelenik meg, falpanelek, festmények, freskók díszítésére használható.
 • A polimerekből készült műanyag mozaik - egy költségvetési lehetőség - elég erős és alkalmas a magas páratartalmú helyiségekben lévő falak és padlók ellen. A csempe teljes és részleges falburkolathoz használható, tökéletesen a padlón. A fürdőszoba előtti műanyag elemek által elhelyezett dekoratív szőnyeg kevésbé traumatikus, mint egy csúszós csempeburkolat.
 • Üveg, amelyet szilícium-dioxid-homok előállítására használnak különböző szennyeződések hozzáadásával.
 • Az onyx csempe - vörösbarna, barna, mézes, fehér tónusú, különböző színű csíkokból álló réteges áttetsző ásvány. Természetes onyx mozaik drága, de választhat egy sokkal kedvezőbb utánzást. Szintén népszerűek az apró csempék obsidian (vulkanikus üveg), borostyán, lapis lazuli, jade és jáspis.
 • A travertin mozaikja, barnás, fehér, halványsárga, barna, krémszínű árnyalatú aranysárga fröcsköl.
 • Csempe az enyém, amelynek előállításához színes üvegdarabokat használnak.
 • Tükör, amelynek gyártása kis tükörtöredéket használt. Díszítés arany vagy ezüst bevonattal a csempe különleges fellebbezést nyújt.
 • Lágy műanyagból készült fém, amely tetején egy vékony fémlemez van rögzítve. Mozaik sárgaréz, bronz, dombornyomású acélhoz, díszes felületburkolatokhoz alkalmas tágas helyiségekben, minimális nedvességtartalmú területeken.
 • Gránitból, márványból, tufából készült padlóburkolat csempe, padlóburkolatokhoz.

Űrlapelemek

A belső tér díszítésére nagy jelentőségű a termék formája. A csempe lehet:

 • téglalap alakú;
 • négyzet alakú;
 • gyémánt alakú;
 • hatszög;
 • kerek;
 • szabálytalan formák (kövek, ferde téglalap, egyenetlen ovális).

Mozaik egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobát ajánlatos vizuálisan megnövelni. Ez segíteni fogja a csempék különböző módszereit. Vizuálisan bontsa ki a helyet:

 • a padlóról a mennyezetre szegélyezett falak fényes felületű négyzetes mozaikokkal;
 • a négyszögletes, gyémánt alakú, hatszögletű elemek használata a célba;
 • keskeny függőleges függőleges betétek a szabványos csempe háttérén;
 • mozaikos zuhanytálca;
 • egy színkombináció játék egy monokróm gamutban - a sötétebb elemek lefektetik az alsó felületet, a falak felső töredékeit könnyebbé teszi a csempe;
 • függőleges minták, virágok, festmények;
 • kontrasztos paletta használata;
 • fürdõszoba, kültéren bélelve négyzet vagy téglalap alakú csempékkel, harmóniában a padlóburkolattal.

Fontos! Egy kis fürdőszobában nem szabad különböző színekkel kísérletezni. Két vagy három világos szín elegendő. Kék, bézs, világoszöld, lila, tejszínes fehér árnyalatú, tejjel vagy gyöngyház szürkével kombinált kék színű kombinációja. A kontrasztos kivitelnél legfeljebb két színű elemet választhat ki, és szigorúan ragaszkodik egyetlen koncepcióhoz.

Tágas fürdőszoba design

A nagy fürdőszobák belsejének díszítésének lehetőségei szinte végtelenek.

 • A padlóról a mennyezetre helyezett monokromatikus mozaikra fektetett fal nagyon jól néz ki, amikor egy kontrasztos színű téglalap alakú vagy négyzet alakú csempe szomszédos és ellenkező oldalát tervezi. A malakit bézs és barna színű, málna - azúr, arany - fekete.
 • A fekete-fehér csempe mozaik, amely teljesen lefedi a falakat és a padlót, meglehetősen homályosnak tűnik, nem számít, milyen fényes lehet. A monokróm vagy kontrasztos mozaik kompozíciók élénkítik a belső térséget, és bevezetik a sokszínűség elemét.
 • A díszítés nem megemlékezhetetlen részleteit nagyméretű figurális kompozíciók alkotják, amelyek fényes mozaikokkal, csempézett válaszfalakkal és nagyszerű mintákkal vannak a padlón.
 • A mozaiklapok színe és szerkezete jelentős szerepet játszik abban, hogy a terület zónába kerüljön. A könnyűfényű bevonat jobban használható a funkcionális területeken - zuhanyzó, fürdőkád, tükör, törölközőmelegítő, WC. A sötét matta a kiegészítőkre, bútorokra, dekorációs elemekre fókuszál.

Dekoratív elemek a fürdőszoba belsejében

Az alábbi tippek segítenek a fürdőszobai dekoratív dizájn kialakításában mozaik segítségével:

 • Meglepő belsőépítészet - mozaik panel, festés vagy freskó az egész falon. Az ellenkező és a szomszédos oldalakat a fő kép különálló elemeivel kell díszíteni.

Fontos! A különféle tartalmú és színpalettával rendelkező szobák díszítése nem kívánatos.

 • A kép tereit a belsőépítészet általános elgondolásának megfelelően kell kiválasztani. Fürdőszoba nagy virágok jönnek fel a klasszikus stílus vagy lelkipásztori jelenetek pásztorlány és juhok Afrikában - szavanna legelésző zsiráfok, elefántok, antilopok, a Földközi-tenger - a tenger, sziklák, hajó a japán - Sakura ágak, bambusz cserjések, Fujiyama.

Nem szabad megpróbálnod önállóan létrehozni egy művészi kompozíciót különböző színű lapokból, jobb egy kész készletet venni egy panelhez egy építési piacon vagy egy online áruházban.

 • Ha a fürdőszoba belseje nagy levelekkel rendelkező, cserepes beltéri növényeket tartalmaz, akkor a fal fényes képének díszítése fölösleges lenne.

Amire szüksége van a kiváló minőségű tervezéshez

A mozaik csempékkel díszített belsőépítészet egy nehézkes és összetett folyamat, amely türelmet és koncentrációt igényel. Tapasztalat nélkül jobb, ha nem kockáztathatja a drága anyagokat és a kapcsolattartó szakembereket.

Úr A Build ajánlja: az önkialakításhoz ne válaszd a kisebb elemeket ömlesztve, hanem a vászonokat a hordozón készítsd el. Könnyebb használni és gazdaságosabb.

Érdekes tervezési lehetőségek a következő videót mutatják.

Mozaik a fürdőszobában: design ötletek és design (100 fotó)

Nagyon nehéz kiválasztani a fürdőszoba befejező anyagait. Az ilyen típusú helyiségekben a belső térnek nemcsak gyönyörűnek kell lennie, hanem praktikusnak is.

A legtöbb esetben nem a legnagyobb területet osztják el a fürdőszobának, így a teljes légkör függ a csempe kialakításától. A tökéletes megoldás egy mozaik a fürdőszobában.

A mozaik dekoráció előnyei közé tartozik a csodálatos megjelenés és az egyszerű gondozás. Így bármilyen méretű szobát rendezhet.

anyagok

Még egy kis lakásban egy mozaik segítségével megtestesítheti a legmerészebb kreatív ötleteket. A fürdőszobák mindenféle díszítéssel, geometrikus mintázattal és festményekkel díszíthetőek.

Az ilyen kialakítás nem függ a divattól, így a szoba mindig modern megjelenést kölcsönöz.

A mozaikos anyagok közé tartoznak a legnépszerűbb kerámiák, természetes kő és üveg. Az első lehetőség a leggyakrabban a fürdőszoba befejezésére szolgál.

A kerámia mozaik jól illeszkedik a sima csempékhez, és az egyes elemek mintaként szolgálhatnak.

A köveket általában márványból, jáspisból, gránitból és más természetes kövekből készítik, amelyek polírozottak és a kívánt formát öltik.

Ha megnézzük egy mosogatós fürdőszoba fürdőszobájának fényképét, győződjünk meg arról, hogy az üvegmozaik a legeredetibb.

A színes megoldásoknak köszönhetően népszerű, fényes, átlátszó és matt. Az üveg hőkezelése nagyon tartós.

Ez a mozaik egy nagy díszítés a falak számára, nem fél a nedvességtől és a hőmérséklet változásoktól.

Annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül kielégítse a lakótársak tulajdonosait, komolyan fontolja meg a vízálló ragasztó választékát.

Nem szabad elfelejteni, hogy egy üvegmozaikban nincsenek apró pórusok, mint a kerámia, ezért nem ragadhatja meg a ragasztót. A falaknál a legjobb, ha olyan viszkózus ragasztót használunk, amely ragaszkodik a felülethez és a padlóhoz - rugalmas.

bélés

A fürdőszobának a befejeződése mozaik béléssel sokkal nehezebb, mint amilyennek tűnhet. A lakás tulajdonosai, akik nem ismerik a csempék technológiáját, jobb, ha kapcsolatba lépnek a szakértőkkel.

Mindenesetre a munka elvégzése előtt figyelembe kell venni a fontos pontokat:

 • A mozaik fából, fémből vagy betonból lehet fektetni, ami feltétlenül tökéletesen sima.
 • A habarcs elkészítése előtt egy napnak kell lennie. Jobb az epoxi habarcs választása.

Helyes mozaik telepítés

Amikor a felület teljesen elkészült, folytassa közvetlenül a telepítést. Ebben a szakaszban a mesternek szüksége lesz a ragasztó és a fésű spatula.

További információk itt:

Fontos megfontolni a fürdőszoba mozaikcsempe méretét: a spatula fogainak kétszer akkora legyen.

Kezdje a jelölést. Ezután tegyen egy kis ragasztót egy kis területre.

Amikor a mester meg van győződve arról, hogy a vonalak tökéletesen simaak, és a munkaterület már elegendő mennyiségű ragasztóval van elkenve, finoman benyomhatja a mozaik darabjait a falba.

Biztosítani kell, hogy a csempe elülső részéről ne maradjon ragasztó nyoma.

Mielőtt folytatná a többi lépést, meg kell várnia, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon. Ellenkező esetben az elemek oldalra mozoghatnak, és a kép elkényeztetett.

További információk itt:

Amikor a ragasztó száraz, elkezdheti a csempe ízületek csiszolását. Ezt megelőzően védőfóliát el kell távolítani a mozaikból.

Az előréteg nedves és törölve van. A habarcsot először vízszintesen alkalmazzák. Távolítsa el a felesleges a csempe segít szivacs.

Két hét után szabadon használhatja a fürdőszobát. Ne felejtsd el a jó szellőztetőrendszert és a speciális anyagokkal való varrásokat hat hónaponként. Ez segít megakadályozni a penészesetet és a penészgombást, és hosszú ideig tartja fenn a kiváló megjelenésű mozaikos képet.

tervezés

A mozaikos fürdőszobában kialakított modern kialakítás sok helyet biztosít a kreativitásnak. Például mozaikos az egész szoba vagy fényes ékezeteket.

Az utóbbi lehetőség különösen fontos, ha a belső teret javítás nélkül kívánja frissíteni.

További információk itt:

Egy igazi fénypont egy fényes fal. A színek kiválasztása szükséges, mivel a belső árnyalatok érvényesek. Mozaik lehet kötény a mosogató fölött.

Mozaikszőnyeg

A fürdőszoba kialakítása a legexkluzívabbnak tűnik egy csempézett szőnyeg jelenlétében, amely a dekoráció szerepét végzi.

Készíthet egy mozaikhatárt egy szövetszőnyegen belül. A lábmasszázs esetén kavicsos csempe közül választhat.

tusoló

Sok, helytakarékos hely, kád helyett egy zuhanykabin telepítése. Dekorációként használhatja a mozaik mozaikját a padlón. Még pohár is lehet. Minél szélesebb a mozaik darabjai közötti varrás, annál kevésbé csúszós a padló.

Öltözőasztal

A tágas fürdőszoba tulajdonosai számára kiváló formatervezési megoldás az öltözőasztal mozaikjának díszítése. Ez az opció jó a fényűző félig antik belső térben.

Hogyan válasszunk mozaikot?

Kiválasztásakor figyelembe kell venni a helyiség és a mozaik elemek méretét, mivel a vásárolt anyag mennyisége függ attól.

Azonban még mindig érdemes megvenni egy kicsit több mozaikot raktáron, mint amit kiszámított (kb. 10%).

A színséma kiválasztásakor meg kell jegyezni, hogy az élénk színek vizuálisan növelik a helyet. A fürdőszobában a legnépszerűbb mozaik árnyalatok fehérek és kékek. Az árnyalat gyönyörű.

Ez is fontos minőségű anyag. Az első osztály a legtartósabb. Könnyen meghatározható: a mozaikos csomagoláson pirossal jelöljük. A második osztály kék jelzéssel, a harmadik pedig zöld.

Az árnyékban lévõ háttámlával történõ rajzolás a tartósságot jelenti, és az izzó képe azt jelzi, hogy a burkolat ellenáll az agresszív környezetnek.

Mozaik a fürdőszobában - a dekorációs lehetőségek és a dekoráció lehetőségei

A fürdőszobában a modern befejező anyagok választéka sokszínűséget mutat. Ebben a cikkben egy olyan népszerű díszítésről beszélünk, mint egy mozaikról, és megismerhetjük a különböző méretű fürdőszobák és zuhanyzók beépítésének jellemzőit.

A mozaik dekoráció előnyei és hátrányai

A mozaik eredeti és hatékony megoldás a fürdőszobák befejezéséhez. Mint minden befejező anyaghoz, előnyei és hátrányai is vannak. Előnyök:

 • magas minőségű minőségi anyag;
 • ellenáll a hőmérsékletváltozásnak és a magas páratartalomnak;
 • a mozaikelemek festésénél egy speciálisan ellenálló festéket használnak, ami idővel nem piszkál;
 • a színek és formák széles választéka - mindenki választhat egy mozaikot saját ízlésének megfelelően;
 • a mozaik biztonságosan rögzíthető bármely felületre: gipsz, fa, fém;
 • alkalmazások sokfélesége - nem csak faldíszítéshez, hanem dekoratív vetítésekhez, résekhez és egyéb elemekhez is használható.

Vannak hátrányai is:

 • telepítési nehézség;
 • nem pedig az anya leginkább megfizethető árának köszönhetően;
 • magas beszerzési költség.

a mozaik tartós és ellenáll a hőmérséklet-változásoknak

mozaik helyezhető a padlóra és a falra

A csempe mozaik számos alakja és színe változik

Anyagok mozaikok gyártásához

A mozaik előállítására szolgáló anyagok széles választéka azt jelenti, hogy minden ízhez és pénztárcához választható. Beszéljünk a gyártás legnépszerűbb anyagairól.

Természetes kő

A legdrágább anyag a mozaik előállításához - természetes kő. Nehéz feldolgozni, ezért a természetes kőből készült építőanyagok nem olcsóak. De a legmagasabb minőség, megbízhatóság és tartósság. A kőből készült mozaikból kitöltött évtizedekig szolgál. Leggyakrabban a padló befejezésére használják, és a legnépszerűbb kövek gránit és márvány. Az olyan anyagok, mint a jázepár vagy az onyx, mozaikpanelek és díszítőelemek kialakítására használják.

faipari

Egy másik természetes anyag, de nem a legmagasabb minőség. Általában egy ilyen típusú mozaikot tömörfa, például bükk vagy cédrusból készítenek, majd speciális összetételű bevonattal látják el. Ez védi az elemeket a gomba és a hasadás. De ez a mozaik csak jól szellőző fürdőszobákban használható, általában ott, ahol nagy ablak van.

kerámia

A legnépszerűbb anyag az ár-érték arány miatt. Az ilyen típusú mozaikok színe és formája kielégíti a leglátogatottabb vevőt is. A kerámia lehet matt és fényes. A mattot gyakrabban használják a padlón, mivel meggátolja a csúszást. De nehezebb gondozni, mint a fényes lehetőség. A kerámia mozaik előnye, hogy jól illeszkedik a cseréphez.

üveg

Az üvegmozaik nem reagál a hőmérséklet- és páratartalom-ingadozásokra, könnyen tisztítható és stílusos. Az ilyen mozaik homokból és sparból készült. Először az anyagot megolvasztják, majd bélyegzik és lőttek. A gyártási technológia miatt az üvegmozaik kitart fújásokat.

fém

A mozaik fém nagyon érdekes. De sajnos ez a leginkább kiszámíthatatlan anyag, mert általában rozsdásodik és oxidálódik a fürdőszobában.

Fürdőszobai dekorációs lehetőségek

A mozaik stílusú fürdőszoba vagy zuhanyzó befejező lehetőségeit csak a képzelőereje korlátozza. Általában mozaik díszíteni:

 • falak vagy padlók;
 • a fal vagy a padló egy része, amely kiemelni kíván (falfestmény);
 • szegélyek, szegélyek és más térbeli elemek.

Fogjuk meg ezeket a lehetőségeket részletesebben.

A mozaikpadlók leggyakoribb felhasználási területei:

 • sakk-rendezési sorrend;
 • falfestmény a fürdőszoba padlóján, vagy a mosdó és a kád közelében.

A mozaik padlózat díszíti a fürdőszobát, és érdekes hangsúlyt helyez. Az ilyen lefedettség megbízható lesz és hosszú ideig tart. Általában a díszítéséhez a padlót mozaik választani üveg termék, úgy néz ki, fényes és érdekes. Jobb a sötét színek árnyalatainak kiválasztása, mivel a padló gyorsan elszennyeződik. A sötét mozaik nyomok nem olyan érezhetőek.

falak

A mozaik segítségével a legnépszerűbb falfelületek:

 • a falmozaik teljes kiépítése (például a falak kiválasztása, ahol a zuhany található);
 • keretes tükör vagy szekrény;
 • a fülkék és polcok kiemelése;
 • a minta panelje.

Ahhoz, hogy a mozaik a falon érdekessé váljon, a tervezők nemcsak az elemek mintázatával és színével, hanem textúrájával is játszanak. A mozaik elemek sima és durva, gyémánt alakú, négyzet alakú, kerek és sokoldalú lehet. Nagyon látványos díszítésű a partíció a fürdőszobában, a WC-vel kombinálva. Ez nem csak vizuálisan különbözteti meg a helyet, hanem esztétikát is ad.

Mozaik panel

A 18. században egy mozaikpanelt a vizuális művészet egyik formájának tekintettek. A császárok és királyok portréi és a város életéből származó jelenetek egy egész művészeti oldal. Ezek a hagyományok elérték a napjainkat, ezért egyre többen választanak egy panelt, amikor befejezi a fürdőszobát. A mozaikpanel ilyen változatai vannak:

 • a csempék utánzással történő felhasználása a leginkább költségvetési lehetőség, szorosabb vizsgálat, "mesterségessége" azonnal látható;
 • rajzolni a zsetonok képét saját kezével, vagy egy mester segítségével gondos és drága munka, de a leglátványosabb;
 • kész blokkok telepítése - egy közbenső opció az átlagos árkategóriából.

A mozaikpanelek mintái nagyon változatosak lehetnek. Nézzük a legnépszerűbbet.

virágok

Virágos minta - időtálló klasszikusok, amikor befejezi a fürdőszobát. Ez a szoba friss és világos jegyzetet kölcsönöz. A virágok bármilyen színben és bármilyen méretben készülhetnek, szinte tökéletes kivitel, amely bármilyen méretű fürdőszobához alkalmazható. A virágminták a levelek és a bimbók könyvei, amelyek eleganciájával kellemessék a szemet.

Nautikus téma

Talán a legnépszerűbb befejező lehetőség, mert minden kék árnyalat a fürdőszobában megfelelőnek tűnik. A héj és a hal formájú figurák harmonikusan illeszkednek a belső térbe. Amikor mozaikos paneleket játszik ebben a stílusban, olyan anyagokat használhat, mint a kicsi kövek. Az ilyen anyagok kombinációja a jelenlét hatását hozza létre. A türkizkék üveghullámok a padlón nagyon elegáns és érdekes módon helyezkednek el a felületre.

absztrakciók

Ha nem tudja eldönteni a befejezési témát, az ilyen minta végrehajtása a falon vagy a mennyezeten - ez az Ön választása. Ez a minta lehet monokróm és diszkrét, vagy világos és színes. Az absztrakció formájában történő rajzolás oka annak, hogy elgondolkodjon a képzeleted.

Egyedi elemek díszítése

Annak érdekében, hogy egy fürdőszobát kiemelhessenek, de pénzt takarítanak meg, sokan erre a módra használják a mozaikok díszítő rések és határok használatát. A mozaik, ellentétben a befejeződés alapvető hangjával, elterjeszti a fülkék és a polcok belső felületét, vagy keretezi azt a talapzót, ​​amelyen a kád fel van szerelve. Egy másik népszerű lehetőség, hogy a tükör kereteit mozaik elemekkel helyezzük el.

Kis terület díszítése

Természetesen, ha egy nagy fürdőszobával rendelkező házban lakik, könnyedén megtalálhatja a helyet egy panelhez, vagy más megoldást kínálhat a fal dekorációjához. Sajnos a legtöbben nem tudnak büszkélkedni a fürdőkádra vagy a zuhanyzásra. Azonban egy mozaik segítségével akár egy kis fürdőszobát is díszíthet (például Hruscsov stílusú szobájában), így nagyobbnak és elegánsnak tűnik.

Ötletek a magas és közepes költségvetéshez

Általában a mozaikok használata a fürdőszoba díszítésében drága javítási lehetőség. De ha elég pénzed van, engedheti meg magának:

 • a természetes kő befejeztével. Még a legmuvasabb fürdőszoba is ilyen típusú javításra fog kinézni gazdag és látványos;
 • bérel egy profi matematikát a számításokból, akik jó munkát végeznek és pontosan elhelyezik a mozaikot;
 • jöjjön ki a panel saját tervezési opciójához.

barna és sárga mozaik

stílusos mozaik ötlet

Költségvetési lehetőség

Ne hajlandó megjavítani mozaik használatával, ha szerény költségvetésed van. A modern anyagok sokféleségével minden tárcába mozaik dekorációt választhat. Íme néhány tipp, hogy pénzt takarítson meg:

 • ne hajtsák be teljesen a falakat és a padló mozaikot, mert minél több anyag kerül a munkába, annál drágább a javítás. Ezenkívül vizuálisan csökkentheti a már szerény helyet;
 • Ha falakat vagy padlókat díszít a panel segítségével, válassza ki a kis rajzokat vagy betéteket. Például mozaik segítségével keretet helyezhet el egy tükör körül. Ha a tükör az ajtóval szemben van, vizuálisan kiterjeszti a teret;
 • Előnyben részesíti a kerámia mozaikot - könnyen karbantartható, megbízható és olcsóbb. Ugyanakkor ez egy minőségi anyag, amely különböző formákat és színeket kelt;
 • kombinálj mozaikot más anyagokkal: a mozaikokkal kombinált kerámia csempe nagyon harmonikus és elegáns;
 • Ha nagyon szerény költségvetésed van, válaszd ki a mozaik utánzatot. A minőségi modelleket nagyon nehéz megkülönböztetni az eredetitől;
 • A javítás költségeinek csökkentésére a legegyszerűbb mód az, hogy magad csináld. Ezért tanuljátok meg a mozaikot. Hogyan csináljuk ezt?

mozaikos fürdő dekoráció

eredeti mozaik dekoráció

fürdőszoba mozaik dekoráció

Hogyan állíts ki egy mozaikot a saját kezével?

Úgy döntöttél, hogy maga hozza a mozaikot. Lássuk, hogyan történik a számítások folyamata.

Előkészítés

Kezdje az előkészítő szakaszt:

 • Mérje meg a falakat és a padlót, és rögzítse azokat. Becsülje meg a panel és a fülke méretét, ha a díszítés módját választja; / li>
 • kiválaszthatja a boltban lévő mozaik elemeket, hogy megfeleljenek méretének, színének és textúrájának. Kérjen tanácsot a szakembertől, hogy mennyi mozaikot igényel a fürdőszobának megfelelően. Ez a szolgáltatás rendszerint ingyenes a vásárlással;
 • Helyezzen be egy speciális ragasztót, attól függően, hogy milyen típusú felületre helyezi a mozaikot. Azt javasoljuk, hogy vegyen egy vízszigetelést, mivel a fürdőszoba nedves helyiség. Ne felejtsd el beszerezni az ízületek habarcsát;
 • vásároljunk néhány spatulas különböző szélességű, attól függően, hogy a méret a mozaik elemek. Ne felejtsd el a gumi spatulát a fugázáshoz.

mozaikos mozaikot a falon

mozaikos mozaikot a padlón

Fektetési technológia

Van egy bizonyos rend a munkában a mozaik felállításán.

Felületi igazítás

Mozaik - a szeszélyes díszítőelem, tökéletesen sík felületet igényel. Töltsük fel a padlót cementhabarcsmal és értékeljük egy szinttel. A falakat is alapozni kell, ezáltal a mozaik nemcsak lapos fekvést eredményezhet, hanem jó tapadást biztosít a felülethez.

jelölés

Jelölje meg azt a felületet, amelyen a mozaikot lefektetik. Ehhez rakjon ki mozaikot egy üres térben, mérje meg a falon lévő vezérlőpontokat.

cérna

A mozaikvágás nagyon gondos folyamat, amely megköveteli a kitartás kitartását és pontosságát. Helyezze el a képet papírra és vágja le az extra darabokat.

lefektetés

A sima falakat vagy padlókat ragacsos habarccsal kezelje, és folytassa a mozaik kiépítését. Legyen különösen körültekintõ az elsõ sorok készítésénél: ha rosszul fekszenek, az egész kép "megy". Nem kell azonnal ragasztót alkalmazni az egész felületre, kiszáradni és megnehezíteni a kirakást. Részben dolgozni. Ne nyomja túl erősen a mozaikot. Csak győződjön meg róla, hogy a kép lapos, nyomja be a ragasztó oldatba. A felesleges ragasztót törölje le a mozaik felületéről, nehogy eldobja a tojásanyagot.

Fugázó

Győződjön meg róla, hogy a mozaik erősen a ragasztóval ült, és száraz, megdörzsölheti a varratokat. Általában a mozaikelemeket védő réteggel borítják, ezért először az utasításoknak megfelelően kell eltávolítani, és csak ezután folynak. Gumi lapát segítségével végezze el az eljárást függőleges és vízszintes irányban. Fél óra elteltével távolítsa el a felesleges oldatot.

takarítás

A mozaikot nedves ruhával törölje át (speciális mosószert lehet hozzáadni). Ezt közvetlenül a fugázás után kell elvégezni, amíg a termék száraz. A mozaik készen áll!

Ebben a cikkben megvizsgáltunk különböző lehetőségeket egy mozaikos fürdőszoba díszítésére, és megtanultuk, hogyan készítsük el a saját kezünket.

Mozaik a fürdőszoba tervezésében (+50 fotó)

Gyönyörűen díszített felületek a falakon és más síkokban lévő panelek formájában, szervesen kombinálva mozaikkal és egy jól megválasztott keretgel.

Egy jól átgondolt tervezési megoldás lehetővé teszi, hogy egyetlen stílust hozzon létre, kiemelve a zónákat és a tereket. A mozaik használata a fürdőszobában mindig a koncepció szerint esztétikailag finomítható, a luxus pedig kivitelezhető.

Kellemes, hogy belépjen a helyiségbe, ahol a kerámia burkolatokkal való kikészítés kellemes az észleléshez, és ezért esténként segít a pihenésnek, és reggel a jó hangulatban élénkíteni és elkezdeni a napot.

Mozaik előnyök

Mozaik kiválasztása a fürdőszobában - nézze meg a pályázatok maximális számát. Ha a WC-t egy fürdőszobával kombinálják, akkor fontos a felszerelt zónák ergonómiai javítása. Itt, nem csak a WC-ben, zuhanyzóban vagy a fürdőkádhoz rendelt területen kell gondolkodnod, hogy mit és hol telepítsd, hanem számold ki a pontokat a hangszer megfelelő megvilágítására és díszítésére.

A kiválasztott színes és texturált dekorációnak átfednie kell a kerámia burkolólapokkal és a beépített vízvezeték elemekkel - fürdőszoba, zuhanyzó, mosdó, WC és bidé. A színárnyalatok vagy a kontrasztos megoldások egységén alapuló dizájn - mindegyik meghatározza a kényelem és a szerves atmoszféra kialakításának preferenciáit és vágyát a szobában.

Vedd fel ezt a szobatermelő anyagot. Ha a falak és a padló alapja képes a szokásos monokromatikus kerámiákra, akkor a fürdőszobában látványosabb kialakítás esetén kiválaszthatja a cserépmozaikot. A tervezők javasolják kerámia díszítésére vagy a természetes kő alapjaira, üvegből készült mozaikra.

A kis mozaikokkal díszített tér világosabb, vizuálisan bővíti a szobát.

Fürdő- és zuhanykabinok

A fürdőszoba zuhanyzóval történő kialakítása, mozaik és csempe kombinációjával - ez egy jó stilisztikai megoldás, amely az összes komponens egyetlen összetevőjébe illeszkedik, ami a szoba kényelmét és harmóniáját biztosítja.

Ha a WC nem van a helyiségben, és nincs szükség a toalett zónára a WC-ben, ez helyet takarít meg. Válasszon egy üvegmozaikot - a fürdőszoba belsejében a falak megbízható és esztétikus védelme lesz.

Az üvegmozaik előnyei:

 • a színes bevonat nem fél a víztől;
 • a tartósság mellett megnövekszik a befejező anyag megnövekedett szilárdsága;
 • tökéletes bevonat, védelmet nyújt a baktériumok ellen;
 • Biztos védelmet nyújt a tevékenyen kiaknázott felületek mechanikai károsodása ellen.

Mozaik alak kiválasztása

A fürdőszoba mozaikjának kiválasztása után nézze meg az épülettárolók állványaiban található mintákat, így teljes képet kap arról, hogy a szoba végső kialakításának hogyan fog kinézni. A díszítést több kék és kék árnyalat képviseli, szervesen kombinálva a kép színével. A fotokerámia témája nagyon különböző lehet. Fontos, hogy a négyzet alakú üvegmozaik kiválasztásakor válasszon gyakorlati méretet. Válassza ki az 1x1, 2x2 vagy 5x5 cm méretű négyzeteket - ez nagyon kényelmes a falazáshoz.

A gyártók négyzet alakú és négyszögletes alakú mozaikot gyártanak, gyémánt alakúak és oválisak.

Ha a fürdőszobát nem kombinálják, akkor a mozaik mozaikjának kialakítását javasoljuk zónákra osztani, paneleket választani. A mozaikos fürdőszobát színes hullámokkal lehet elrendezni. A mozaik hálás anyag, és tetszőleges alakú, kerek, ovális felületű csempével lehet bevonni, ami praktikus olyan helyiségben, ahol a falakat nem abszolút síkosság jellemzi.

Az eredeti kialakítás a mozaik burkolattal ellátott fürdőszobához kapcsolódik. A befejező osztályok, alaplapok, beépített polcok hozzáteszik az ember által készített cseppek csillogó szobáihoz és a fényes színmélységhez.

A mozaikos fürdőszoba gondosan kidolgozott kialakításánál használja a falakat polcok és ergonomikus zónák létrehozásához.

A színek tónusszáma monokromatikus csempe és felfüggesztett fényes mennyezet, ami a legjobb. Finom mozaik a fürdőszoba belsejében jobb, hogy fel a falra, a padlóra és a lépcsőn. Az ajánlott kialakítás látványos, hasonló színválasztékkal néz ki dióda vagy neon világítás telepítésekor.

A helyiségben, ahova vissza szeretne menni. A fürdőszobában, ahol a felületek dekorációja egymás között visszhangzik, és a mosdóban lévő mozaik zökkenőmentesen bejut a fürdőszobába, a színpalettával visszhangozva a padlóval és a mennyezettel.

Nem szükséges eldönteni, hogyan kell elhelyezni egy színes mozaikot a fürdőszobában a falakon vagy a padlón lévő töredékeken. A befejezéshez használjon kupon egyszerű motívumokat - olyan díszítést, amely hasonlít a kívülről vegyes textíliára, amely tökéletesen harmóniában megjelenik egy színes szaniterekkel. Ha nem akar egy komplex panelet elhelyezni a mosogatóban egy mozaikból, egyszerű stílusban juthat hozzá. Ugyanezt tegye a WC-ben is, megfelelő színt választva.

Nem mindig a fürdőszoba mozaik tervezéséhez szükséges! Elfogadható a szobatervezéshez használt csempe, és mozaikokat használnak a sarkok, a padlólapok és a szegélyek kikészítéséhez. Javasoljuk, hogy a panelet a padlóra vagy a falra szerelje fel, tematikus képek és képek kiválasztásával.

Mozaik dekoráció

A falak díszítéséhez egy zománc mozaikot használnak - a fürdőszobában lévő csempe matt felületű, világos és világos színű, belülről megkülönböztetve. A létrehozott terv előnyös, ha kiválasztja a panelt az általános háttérben. A zuhanyzó, a pódium, a toalett felületen található bármilyen csempe a színes és a megfelelő színskálák használatához segít. Annak érdekében, hogy a mozaik az eredeti fürdőszobai panelben nézzen ki, használja a fő színt a padló díszítésére.

A mosogatóval ellátott fürdőszoba belsejében, a WC-ben lehet díszíteni paneleket. Ha ez nem egy elit kialakítás, akkor korlátozza a dekorációs helyeket.

A fürdőszoba kedvező kialakítása, ahol a fő anyag mozaik, valamint texturált csempe, arányosan használható.

Ha a pénzügyek lehetővé teszik, akkor a panel az egész helyiség számára a legjobb befejező anyag. Mivel érdekel, hogy hogyan kell egy színes mozaikot elhelyezni a fürdőszobában, előkészítse a felületet, és ideálisan sík síkot hoz létre. Annak érdekében, hogy a formatervezés homogén hangzást tanúsítson, a csempe elrendezését - a modulok feltüntetésével - meg kell határozni, és meg kell határozni, hogy mi ragasztódik be.

Kiválasztási funkciók

A befejező burkolat megvásárlásakor ajánlott egy soros modulok megrendelését, majd a fürdőszobában levő mozaik dekor nem fog hangban eltérni.

A kompakt vízvezeték helyiségekben javasoljuk a modulok ragasztását, az alatta elhelyezkedő sötétebb árnyalatoktól és könnyebb töredékekig a mennyezetig.

Alkalmazza a ragasztót kis területeken, és a díszítés díszesebb lesz, és tartsa jól. Ellenkező esetben a ragasztó réteg gyorsan megszárad, és nem rögzíti az alkatrészeket. A panelekkel való kivitel újra ragasztani kell. Cserép esetén ez rossz - a fürdőszoba belsejében lévő mozaik simán illeszkedik a technológia megszakítása nélkül. Az alapanyag jó tapadása növeli a tartó tartósságát és szilárdságát.

Mozaik a fürdőszobában - funkcionális szépség

Bármely lakástulajdonos tudja, hogy a fürdőszobában végzett javítások során nehéz döntéseket kell hoznia. És a legfontosabb közülük - milyen anyagot kell a felületet furnérálni? A fürdőszoba folyamatosan magas páratartalmat és hőmérsékletváltozást tapasztal. A vízkezelő helyiség számos felülete mechanikai igénybevételnek van kitéve. Lakóházmodellekben a fürdőszobák gyakran WC-vel vannak összekötve. Általánosságban a fürdőszobában különösen fontos a tisztaság és a rend fenntartása. Ez azt jelenti, hogy a befejező anyagnak ellenállónak kell lennie a vegyi tisztítószerek hatásaival szemben és könnyen tisztítható. A fürdőszoba befejező anyagára vonatkozó összes szükséges kritérium megfelel a mozaikcserépnek.

Között nyilvánvaló előnyei a következők:

 • szilárdság;
 • megbízhatóság;
 • tartósság;
 • nedvességállóság;
 • nincs reakció a hőmérséklet csökkenésére;
 • különböző színek és árnyalatok;
 • széles anyagválaszték;
 • az egyenetlen felületek, összetett formák, az ívelt és homorú síkok, rések kialakítása;
 • színtartóság elhalványul;
 • a rajzok, dísztárgyak és még művészeti alkotások készítésének képessége;
 • minden olyan felülethez - betonhoz, vakolathoz, fához vagy fémhez - tapad.

Egyszóval a cserépmozaik az arzenáljában az egész listát mutatja a kerámia burkolólapokra jellemző előnyök listájára (ez a kedvenc anyag a hazánk számára), és számos olyan előnye van, amely csak ezekben a díszítésekben rejlik. És csak a kérdés gyakorlati, funkcionális oldaláról beszélünk. Azonban az esztétikai élvezet szempontjából, amelyet a fürdőszobájában egy művészi mozaikpanel szemléltetésével lehet megszerezni, ez a befejező anyag nem egyenlő.

Természetesen nincs előnye hátrányok nélkül. A mozaik segítségével a felületi kikészítés legfőbb hátránya maga az anyag maga a nagy költsége, és a telepítés munkája. De ha sok éven át befogadja a fürdőszoba munkájának költségvetését, amely ez a befejező anyag hűségesen, színváltozás nélkül, fakulás vagy peeling nélkül, akkor gazdasági szempontból egy mozaikjavítás jövedelmező beruházás.

Jelenleg a következő anyagokból készült mozaik széles körben elérhető:

 1. A természetes kőből készült mozaik burkolólapokat leggyakrabban padlóburkolatokhoz használják, elsősorban az erős és tartósságú, a nedvességgel szembeni ellenállás és a mechanikai igénybevétel miatt. A legszélesebb körben használt kövek, mint a márvány, gránit, onyx és jáspis. Természetesen egy ilyen mozaik költsége meglehetősen magas lesz;
 2. a kerámia mozaik az egyik leggyakoribb és legköltséghatékonyabb megoldás, amelynek legfontosabb előnye a színpaletta gazdagságának nevezhető, amely képes bármilyen árnyalatot biztosítani a műalkotások számára;
 3. az üveg, mint a mozaik burkolólapok előállításának anyaga, nedvességgel és vegyszerekkel szemben ellenálló anyagként jelenik meg, amelyből az egyszerű gondozás kategóriájává válik;
 4. A legritkább, de látszólag hihetetlenül vonzó fémmozaik. Ritkán használják a fürdőszobákat, mivel alacsony a nedvesség behatolása. De használható a tágas szobák dekorációjával a legalacsonyabb páratartalmú szektorokban.

Vegye figyelembe a fürdőszobák és a WC-k egyedi tervezési projektjeit, hogyan kell alkalmazni egy mozaikot bizonyos felületek bélésére, hangsúlyozva az ékezeteket, díszíteni kell a vízvezetékeket és a bútorokat, komplex geometriai alakzatokat.

Rajzok, dísztárgyak, festmények

A mozaikok egyik jellegzetes tulajdonsága a szokásos kerámia burkolólapok alkotásának képessége a rajzok, a művészi képek és az eredeti dísztárgyak készítése a színpaletták széles skáláján. Nem sokkal régen a mozaik az egyik legfontosabb művészeti típus volt, ennek az anyagnak a tartóssága miatt sok mestermű maradt a mai napig. Építeni a fürdőszobában a képzőművészetek hasonlósága - nagyon nagy léptékű. Azonban a falak kinyomtatásával előre elkészített tömbök segítségével, vagy olyan szakember felvételére, aki a képet választja az Ön ízlésére, olyan megvalósítható feladat, amely tökéletesen illeszkedik egy modern belső térbe.

A fényes virágos mintázat, amely a legtöbb függőleges felületet foglalja el egy fürdőszobában, az a módja annak, hogy a szoba felismerés nélkül alakuljon át. Ez a belső tér nemcsak egyedi, hanem személyre szabott, tükrözi saját preferenciáit és ízlését.

Virágos motívumok találhatók a fürdőszobák belső terében, amelyek mozaikokkal díszítettek gyakrabban, mint más lehetőségek. Ennek oka a minták vonalának simasága, a természethez való közelség, az energia és a frissesség. Még egy kis rajz, mint akcentus, a fürdőszoba belsejét teljesen más szintre tudja hozni.

Az eredeti, de homályos, nem motley minta, amely egy mozaik segítségével készült, segít a falburkolat egyedi kialakításában, miközben a béke és a nyugalom nyugodt hangulatát megtartja, amelyet a fürdőszobának ennyire szükséges.

A mozaiklapok segítségével egy minta, akkor felhívni a hangsúlyt fal. Ennek eredményeképpen megkapja az eredeti zuhanyzást, anélkül, hogy tönkretenné a javítás költségeit.

Egy másik tervezési lehetőség akcentussal díszített mozaik használatával. A munkaterület megbízhatóan védett a nedvességtől, és ugyanakkor eredetileg keretben van. Az ilyen hátterű háttérvilágítással rendelkező tükör még fényesebbé válik.

Anélkül, hogy nautikus téma lenne a fürdőszobában, mozaikos kivitelben sehol. A kicsi kavicsok ugyanabban a szobában lévő mozaik és kőbevonat kombinációja hihetetlenül drámai felületet eredményez. Az ilyen egyedülálló belső tér felejthetetlen.

Egy másik lehetőség a tengeri téma használata, amikor egy mozaikból álló képet választ a fürdőszobában. A világos bézs háttéren a kis kép különösen előnyös.

Napjainkban késztermékeket gyártanak egy széles mozdulattal, egy mozaik díszítéssel, amely a rejtvények elvén alapul, és díszes mintákkal díszítenek. Egy ilyen diszkrét, de elegáns dísz díszíti a fürdőszobát. A semleges fénypaletták szerelmeseinek egy ilyen mozaik a fürdő falai között ízlése szerint.

Hangsúlyt helyezünk

Ha egy kis fürdőszobát vagy fürdőszobát javítanak, akkor mozaiklapokat szeretnénk használni különböző felületek díszítésében, lehetőség van díszíteni ezzel a drága anyaggal, csak egy fal (vagy annak része) - akcentussal. Ebben az esetben kifejezetten praktikus belső kialakítású, kis javítási költséggel.

A fürdőszobában vagy a fürdőszobában az akcentusfal kialakításának legáltalánosabb lehetősége a mosogató munkaterület feletti felületekre néz. Ez egy praktikus módja annak, hogy megkönnyítse Önt, hogy gondoskodjon a leginkább nedvességre érzékeny felületekre, és ne csak arra.

A fürdőszoba fölötti falra néző, fényes mozaikos, gyöngyházfényű csillámmal díszítheti beltét a legmagasabb szintű színhez. Az eredeti, ellentétes színes megoldás az egész terem tervezési koncepcióját meghatározza, és a figyelem középpontjába kerül.

Az ékezetek elhelyezésének másik gyakori tervezési technikája a mosogatóval szemben lévő fal fényes kialakítása tükörrel és az azonos színű elem ismétlése a munkaterületen.

Az aszimmetrikus, padlós mennyezetű szobákban fekvő fürdőszobák felé nézve a mozaikcsempék nagyon időt és energiát eredményezhetnek. Figyelembe véve, hogy mennyi kerámia csempe kell vágni a ferdeség kialakításához, egy mozaik jelenléte gazdaságilag indokolt.

Ez egy ritka tervezési megoldás, de a padló a fürdőszobából válhat akcentussal felszínre fényes mozaik. A praktikus és funkcionális választás a szoba kialakításának alapja.

Nehéz geometria

A mozaik burkolólapok egyik legjelentősebb előnye, hogy bármilyen formájú és görbületi síkra néznek. Ebben az esetben nemcsak a falak, a padlók, hanem a fürdőhelyek, a mosogatók, a különféle fülkék és mélyedések felületének befejeződéséről beszélhetünk.

A vonalak és alakzatok simasága a fürdőkád belsejét a fluiditás és a könnyedség érzésének köszönheti. A kis szobák esetében ez különösen fontos, és az átlagos apartmanok legtöbb fürdőszobája is ilyen.

A fürdők és a lekerekített felületek felé nézve lehetséges bármilyen más, a magas páratartalomnak ellenálló anyaggal is? A mozaik burkolatnak köszönhetően hasonló bélés végezhető összetettebb síkokon.

Szemben az ovális fürdőszobával és az azonos alakú talapzattal a fürdőhöz? Semmi sem könnyebb, ha mozaikot választ, mint befejező anyagot. Az eredeti és érdekes fürdőszoba design egyedülálló és el nem bírálható.

A geometria és a görbület szempontjából összetett, szokatlan fürdőszobai felületek csak mozaiklapok segítségével lehetségesek. A szoba lenyűgöző méretarányának köszönhetően a mozaik sötét árnyalatai nem korlátozzák a helyet, hanem drámaelemet, a pihenéshez és a pihenéshez való orientális zenét.

Az ilyen különféle színes és texturális megoldások, különböző méretű csempék, amelyek nem minden szobából állnak. A komplex kerek felület díszítésében nem mozaik nélkül, a fürdőszoba harmonikus képe került.

A kis tárgyak elbűvölő hatása

Néha egy egyedi és érdekes fürdőszobai belső tér létrehozásához elegendő egy fényes, ragyogó vagy színes mozaik használata csak a felület egy kis területére - a tükör vagy a süllyedés helyének szegélyezése, a terem körüli kötény kiemelése, vagy a vízvezeték szerelvények és kiegészítők díszítése.

A vécé-területet a vízkezelő szegmensből egy tükörmozaikkal elválasztó kis rack felé nézve nagyon látványosnak tűnik. A függőleges rudak vizuálisan növelik a helyiség magasságát.

A mozaikokkal díszített kis szalag vizuálisan elhomályosítja a tér határait, és bevezeti a színes sokféleséget a fürdőszobába.

Egy másik példa egy hasonló kialakítású zuhanyra, de egy tükör mozaikkal, vertikális zsetonelrendezéssel.

A mosogató munkaterületének feletti, a fényes, fényes mozaikokkal szegélyezett felülete egy kis szegmense nemcsak színes változatot hozott a fürdőszoba semleges palettájába, hanem újjáélesztette a belső teret.

A mozaikcsempék használatával, amelyeknek az egyéni chipjei pontosan azokon a színekben vannak festve, amelyek a szobafelület fő díszítésében vannak jelen, lehetővé tette a fürdőszoba kiegyensúlyozott, kényelmes ábrázolását.

Teljes mozaik burkolólapok

A modern formatervezési projektek közül sok fürdőszoba van, ahol a szoba szinte minden felülete mozaikos. Az ilyen javítások drágák lehetnek, de a megjelenésük tartóssága és invarianciája az Ön számára.

Még egy kis fürdőszoba mozaikos kivitelben is átalakul. Ezt a fajta mintát pixelnek hívják - ez az eredeti módja egy színes megoldás több árnyalatának integrálásához.

A mono-mozaik, amellyel minden felület, rés, polc és horony bélelt, képes létrehozni egy eredeti képet a szobájából a vízzel kapcsolatos eljárásokra. Attól függően, hogy milyen méretűek lesznek a zsetonok (mozaikelemek), függetlenül attól, hogy közöttük lesüllyednek-e és milyen hangon, a fürdőszoba vagy a fürdőszoba megjelenése függ.

A mozaik csempe világos árnyalatai vizuálisan kibővítik a fürdőszoba helyiségét, ami gyakran szükséges. Ezenkívül a nyugodt, semleges paletta a pihenéshez és nyugalomhoz igazodik, amelyet a háztartásoknak kemény nap után kell dolgozniuk fürdés vagy zuhanyozás közben.

A mozaiklapok világító palettája közül különösen szeretném kiemelni a márvány felületet. Még a kis márványmozaik zárványai is belterjeszkednek a luxus tisztasági atmoszférájába, mely tele van a tisztasággal, sőt a haszonelvű terem sterilitásával.

A fekete-fehér mozaik kontrasztos kombinációja ugyanazon a helyiségben hihetetlen hatással jár. Különösen, ha a szokásos elrendezés a világos színek a falak a fürdőszoba, és sötét - a padlón, látjuk az ellenkező színes séma.

A mozaik mozaikjának sötét árnyalata, mint a gyöngyház csillogása, mint teljes felületi burkolat, drámát adhat minden fürdőszobának. A mozaik felület fényessége miatt az ujjlenyomatok és a vízcseppek nyomai nem lesznek láthatóak sötét zsetonokon, és a fürdőszobát nagyon gyakran nem lehet tisztítani.

Különösen népszerűek a világos kék, azúrkék és a kék árnyalatok. Nem meglepő, hogy a vízkezelési helyiségben az óceán kékjét vagy a víz mennyei visszaverődésének fényerejét szeretnénk tükrözni, sikeresen integrálva a szobába.

Nagyméretű, monokróm mozaiklapkák a hófehér habarcs háttérén hihetetlen geometriát és szigorúságot kölcsönöznek a fürdőszobába.

Mosóhely a fürdőszobában - luxus és egyéni kivitelezés

A mozaik egy ősi művészeti forma; egy azonos vagy különböző méretű és szerkezetű részecskékből álló kép. Napjainkban egyre inkább találkozhatunk magánházzal vagy lakással, melynek belseje mozaikszerkezettel díszített. Az ilyen típusú bevonat használata különösen fontos a fürdőszobában végzett javításokhoz.

Jellemzők és típusok

A mozaik különböző anyagokból készül. Leggyakrabban kerámia, üveg, természetes kő, mesterséges gránit, fém, enyém és velencei üveg. Azonban olyan anyagot talál, amelyben parafafa és gyöngyök használatosak.

Amikor meg kívánja javítani a fürdőszobát, olyan anyagot kell választania, amely megfelel a magas páratartalmú helyiségben való használatra. Ezen anyag terjedelme is igen széles. Burkoló falakhoz, a padló befejezéséhez, fülkékhez és beépített polcokhoz, egyedi felületek kialakításához, kötények létrehozásához a mosogatók köré.

A mosogató használata a fürdőszobában nemcsak a szobát díszíti, hanem a lehetséges hiányosságok elrejtését is, ugyanabban az építészeti stílusban végzett munkának köszönhetően. A kivitelezés nagyon egyszerű, a folyamat hasonló a kerámia burkolólapok használatához, ami a legjobb befejező anyagként ismert.

Mozaik padló

Mint mondtuk, a mozaikot nemcsak a falak díszítőelemeként használják, hanem egy megbízható, és egyben vonzó padlóburkolatot is létrehoznak, amely fokozott kopásállóságot, beleértve a nedvesség hatásait is. Nagyszerű lehetőség - üvegmozaik. Megbízható, világos és elegáns kivitelű.

De ez csak egy magánházra vagy lakásra vonatkozik. Ez annak köszönhető, hogy egy olyan nyilvános helyen, ahol nagy permeabilitás figyelhető meg, a bevonat nagyobb terhelést fog tapasztalni, ezért célszerű kerámiából vagy kőből készült mozaikot használni. Szeretném megjegyezni, hogy a design nem csak a textúra, hanem az anyag színétől is függ. Nem túl fényes árnyalatok alkalmasak a padlóra, mivel a padló gyorsan szennyezett, ezért célszerűbb a sötét színek elemeinek kiválasztása a befejezéshez.

Fal dekorációs lehetőségek

Számos mód van arra, hogy bármilyen helyiséget rendezzen. A kiegészítő válaszfal építésétől kezdve a kiegészítők használatával zárul.

A maximális hatás elérése érdekében kipróbálhatja a színeket, a textúrát stb. Például egy zuhanykabin, fürdőszoba vagy más zóna vizuális megkülönböztetéséhez többféle színű mozaik padlóruhát használnak. Emellett ugyanazt a mintát duplázza fel a mennyezeten. A színkontraszt módszerének és a különböző textúrák kombinációjának a megkülönböztetésére.

Miután létrejött egy mozaik csempe partíció a kombinált fürdőszoba, nem csak a vizuális szétválasztása a wc-területen, hanem javítja az esztétika a szobában. Különös módon lehet osztani a helyet, hogy díszítsen egy falat színes mozaik mintával, a másik pedig tükrözött paneleket használjon. Ez a zónázás különösen fontos a kis területű szobák esetében.

Annak érdekében, hogy vizuálisan külön zónákat hozzon létre egy kis helyiségben, egy mozaik segítségével díszíthet egy tükörrel a bejárattal szemben. Ugyanakkor a tükör egyik oldalán lévő fal fényes árnyalatú, másrészt sötétebb.

Az egész helyiség befejeződése ezzel az anyaggal meglehetősen drága, ezért ezt az anyagot gyakran másokkal kombinálják. A tervezők a mozaikok használatát javasolják panelek készítéséhez vagy a szélek díszítéséhez.

Mivel a mozaik kis méretű, ez az anyag alkalmas görbe felületek kezelésére.

A mozaik kiválasztásának titkai

Íme néhány olyan követelmény, amely a mozaik minőségi jellemzőire vonatkozik, és lefedi azokat:

 • A mozaikból készült anyagnak nedvességállónak kell lennie. A legjobb megoldás - üveg és kő. Alkalmas kerámiamozaik is.
 • A padló mozaikját úgy választjuk meg, hogy teljesen biztonságosnak és éles éleinek kell lennie.
 • A fürdőszobai dekorációhoz használt színséma jobb, ha élénk színekben választhat: őszibarack, kék és mások. Nem szükséges fényes, agresszív színeket választani, például piros, fekete. Gyorsan unatkozni kezdhetnek, és irritációt és kellemetlenséget okozhatnak. Ezek a színek azonban kifejezni és fényes természetűek lehetnek.
 • Kiválasztva a cselekmény a mozaik, figyeljen a méret a szoba. Ha a szoba kicsi, akkor a képek nem lehetnek nagyok. A szakértők azt javasolják, hogy válasszon egy fürdőszobát virág-, tengeri témákhoz, dekoratív rajzokhoz.

Mozaik előnyök

A mozaiknak számos tagadhatatlan előnye van:

 • A minták pompája nem hagy el közömbösséget, és egy ilyen dekorációval rendelkező szoba drága és bemutatható lesz.
 • A mozaik burkolólapoknak köszönhetően a szoba minden részletét díszítheti: szegélyek, rések, stb. A kis méretű töredékek egyszerűen hajlított szerkezetekre vannak szerelve, szemben a hagyományos dekorációs panelekkel.
 • Ez az anyag kiválóan használható magas páratartalmú helyiségekben.
 • A mozaik kivitel nem veszíti el hosszú ideig az eredeti megjelenését, ezért nem kell sokáig elvégeznie az új javításokat. Így az anyag megvásárlásának és beszerelésének költsége a hosszú élettartam miatt teljes mértékben kifizetésre kerül.

Nézzen meg egy videót arról, hogyan néz ki a mozaik a fürdőszobában.

DIY DIY

Mielőtt a falakat mozaikos elemekkel illesztené, javasoljuk, hogy a padlóra rakja őket. Ezt követően mérik az elemeket, és a megfelelő jelölést a falra helyezzük. A felszerelést tökéletesen sík felületen, például az esztrichen végezzük. A ragasztás során mind a falon, mind a ragasztandó elemen kell alkalmazni. A ragasztó a spatulával van elszórva, melynek fogai vannak, mert túl vastag rétege egyszerűen nem képes megtartani a csempe és a mozaik lecsúszhat. A ragasztót az anyag sajátosságai alapján választjuk ki.

A mozaik bevonat fémfogóval vagy építő késsel történő vágásához. Lehetőség van a mozaik külső felületén levő védőburkolat eltávolítására csak akkor, ha a ragasztó jól szárad. A varratokat csak néhány nappal a fektetés után lehet törölni, ellenkező esetben fennáll a veszélye annak, hogy áthelyezi a cserépet.

Mozaik díszítő lehetőségek - mosogatók, zuhanytálcák, munkalapok, tükrök

A mozaik nemcsak a befejeződéshez, hanem az egyes elemek vagy zónák kiemeléséhez is használható a szobában:

 • Üres képernyő telepítése a fürdőszobába, díszítheti mozaik segítségével. A befejezés lehet egyszólamú vagy mintázott.
 • A fürdőben vagy mosogatóban készített mozaikból készült kötényes lenyűgöző.
 • A tükör mozaikja egy nagy dekoráció lesz az egész teremnek.
 • A befejező polcok, boltívek, dobozok és fülkék megtakaríthatják a kerámia burkolatokat. A beépített polcok egyszerűen mozaikos modulokkal vannak bélelve, az alap rugalmassága és a chipek mérete miatt.
 • A mozaik ablaknyitása nemcsak a szobát díszíti, hanem a lejtők védelmét is a magas páratartalomtól. Az ablak akkor is nagyobb lesz, ha a perem széles.

Mozaik panelek

Ma a mozaikpanel az egyik legszokatlanabb és legszebb díszítésnek számít. Olyan egyszerű lehet, mint egy egyszerű geometriai mintázat, vagy művészi szempontból meglehetősen bonyolult. A panel előnyei: tartósság és kopásállóság. A vízzel való érintkezés és a rendszeres hőmérsékleti cseppek ellenére hosszú ideig megőrzi minőségét és esztétikáját.

A panelek fektetésére számos módszer létezik: felosztási módszer és mátrix. Az első esetben különböző méretű kis darabokat használnak. Költsége magasabb, de ennek a technológiának a használata lehetővé teszi bármely műalkotás ábrázolását. Amikor a mátrix módszer a lefektetés használt négyzet csempe azonos méretű. Ez a módszer lehetővé teszi az egyszerű minták összegyűjtését.

A mozaik és csempe kombinációja

A mozaik és cserép kombinációja nagyon látványos és eredeti. A kicsi részletek sokaságot nyújtanak, és a monokromatikus csempe megkönnyíti a tervezést.

Világos mozaik használata esetén jobb egy monokromatikus fénycsempe előnyben részesítését. A mozaik mintázata eredeti lehet és különböző stílusok motívumaiból készülhet. Olyan látványos megoldásnak tűnik, amelyben a mozaik, mint egy élõ, jön a csempe.

Mint minden más bevonat, a mozaiknak is kell gondoskodnia. Annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban megjelenjen a megjelenésével, ajánlott betartani a következő szabályokat:

 • Nem lehet a felületét olyan anyagokkal törölni, amelyek foszforsavat, viaszt és olajkeveréket tartalmaznak;
 • Súrolószereket nem használnak;
 • A szennyeződés eltávolítása a felszínről kis mennyiségű savakkal kell használni a készítményt vagy a szappanos vizet;
 • Ha olajos foltok jelennek meg a felületen, zsíroldó szert kell használni.

DIY mozaik

A fürdőszobai mozaikok díszítése meglehetősen drága öröm, és nem mindenki engedheti meg magának. De van kiút! A törött kerámia burkolatból önmagát készítheti. Ez lehetővé teszi, hogy a szoba díszítse és jelentősen megmentse. Ez a mozaik szigorúan a vázlat szerint van elrendezve. Először tisztán el kell képzelni, milyen eredményt szeretne kapni. Ezután helyezze a papírt, majd vegyen fel egy megfelelő csempe. Annak érdekében, hogy elkerüljük a felesleges töredékeket a csempék vágása közben, meg kell vésni egy ruhával, és meg kell törni egy kalapáccsal. Kerámia burkolólapok mozaikjai időközönként.

Az elemek rögzítéséhez használja a csemperagasztót. A hordozót vékony rétegen alkalmazzák. A töredékek közötti réseket oldattal kezeljük, amikor a ragasztó jól szárad. Ezt követően a habarcsot gumi spatulával lehet felhordani. A kapott varratokat simítóvakolattal kezeljük.