Legfontosabb > Dekoráció

Megértjük, hogyan válasszuk ki a fürdőt, és mely fürdőkád jobb: a fürdők típusai és egymás közötti összehasonlításuk

Van egy jobb módja annak, hogy pihenjen egy fárasztó nap után, mint egy kényelmes, gyönyörű, meleg fürdő? Ez az oka annak, hogy a legtöbb lakástulajdonos még a legkisebb fürdőszobában igyekszik ilyen hasznos eszközt elhelyezni. Szerencsére a modern fürdők nagyon változatosak: méretben, tervezésben, árban és sok más módon.

Amikor kitaláljuk, hogyan válasszunk fürdőt, először is el kell döntenie az anyagot, amelyről készült. Leggyakrabban a modern fürdők acélból, öntöttvasból vagy akrilból készülnek, valamint más modern anyagokból.

Milyen anyagból jobb fürdőt vásárolni?

Acél - olcsó és vidám

Az acélkádak gazdaságos megoldás, amelynek fő előnye alacsony ár. Szinte minden más paraméterben az acélkád elveszik más anyagokból származó modellekhez. Nem rendelkezik nagy szilárdsággal vagy tartóssággal. Az acélfürdő aljára eső vízáram jellemző és meglehetősen erős zajt eredményez.

A fém gyorsan felmelegszik, és gyorsan lehűl, miközben lehűtik a vizet a fürdőben. A megfelelő gondossággal az acél zománcfürdő kb. 15 évig tarthat. Az ilyen termékek ára általában 90-220 dollár.

Az acélmodellek azonban egy bizonyos szegmenst foglalnak el a vízvezeték-piacon. Ezek sokkal könnyebbek, mint az öntöttvas, ezért nem igényelnek nagy szállítási költségeket. Egy ilyen eszköz telepítése is nagyon egyszerű. Leggyakrabban a nyári házhoz vagy olcsó helyettesítési lehetőségként vásárolják meg, mielőtt egy kényelmesebb modellt telepítene.

Ha egy ilyen kád fenekén gumi szőnyeget helyez el, az idegen hangokat eloltja. A könnyű termék nem nagy ellenállóképességű, ezért ajánlatos egy acélfürdő behelyezése egy homok vagy habrétegre. Az ilyen termék nagyon alkalmas a felhasználásra, és minden joga van létezésre, különösen akkor, ha a vevő készen áll a hiányosságainak felszámolására.

Öntöttvas - hagyományos, megbízható, nehéz

A régi épület számos lakrészében öntöttvas kádak találhatók, amelyek hűségesen szolgálnak nem az első generációnak. Az öntöttvas fürdő fő előnye rendkívüli megbízhatóság. A hagyományos öntöttvas fürdő élettartama 50 év, de jó gonddal, sokkal hosszabb ideig használhatja az ilyen termékeket.

Az öntöttvas tökéletesen felhalmozza a hőt, így a víz egy ilyen fürdőben nem azonnal lehűl. Nem meglepő, hogy amikor eldönti, hogyan kell kiválasztani a megfelelő fürdőszoba konténer, sok lakás tulajdonosok inkább a hagyományos öntöttvas változata.

Az ilyen termékek költsége természetesen magasabb, mint az acél zománcozott vastagsága, és a kialakítás nem túl változatos. Ráadásul nem szabad megfeledkezni arról, hogy az öntöttvas fürdők nagyon nehézek. Ez kissé bonyolítja a szállításukat és a beszerelésüket. Nagyméretű öntöttvasfürdő beszerelésekor figyelembe kell venni a padlón és az alapon fellépő terhelés növekedését annak érdekében, hogy ezeket az adatokat az épület teljes teherbíró képességéhez igazítsák.

Úgy gondolják, hogy annál nehezebb az öntöttvas fürdő, annál magasabb a minősége. Vásárláskor fontos figyelmet fordítani a zománc állapotára: sima és egyenletesen kell alkalmazni. Egy másik módja annak, hogy biztosítsuk az öntöttvas fürdő kiváló minőségét, hogy vizet öntsünk bele. Ha a folyamat során az alj alá eső cseppek hangja egyenletesen és enyhén hangosan hangzik, akkor a fürdő megfelelően magas szinten van.

Az orosz piac magában foglalja a hazai gyártású öntöttvas fürdőket, valamint a Törökországból, Franciaországból, Spanyolországból és Olaszországból származó termékeket. A rendszeres öntöttvas fürdő átlagosan 250-350 dollárba kerülhet. Ha további funkciói vannak, például kényelmes fogantyúk vagy félautomata lefolyók, akkor az ár 500 dollárra emelkedhet.

Tükrözik az ár és a design élvezeteket, például krómozott vagy arany szerelvényeket, gyönyörű külső díszítőelemeket, sodrott lábakat stb. A luxustermékek ára több ezer dollárt érhet el.

Akril - maximális praktikusság és sokszínűség

Az akril legújabban szaniteráruk gyártására használják, de az ilyen fürdők előnyei nyilvánvalóak:

 • ezek könnyűek és ugyanakkor nagyon tartósak;
 • a fürdő szinte bármilyen formát és színt adhat;
 • az alacsony tömeg könnyíti meg az akril termékek szállítását és felszerelését;
 • Kiválaszthat egy olyan modellt, amely további funkciókkal (hidromasszázs, stb.);
 • tökéletesen melegen tart;
 • hosszú élettartamú;
 • Az akril felülete könnyen tisztítható.

Az akril fürdő kiválasztása azonban érdemes megfontolni az ilyen modellek hátrányait. Természetesen az akril nem olyan tartós anyag, mint az öntöttvas. Néha úgy érezheti, hogy a fürdő alja a hajlékban lévő személy súlya alatt hajlik. Nagy gonddal kell eljárni a fürdőszoba felújításakor.

Ha a termék felületén elég nehéz tárgy van, a fürdő egyszerűen megtörhet. Bár a kis karcolások az akril felületen még otthon is helyreállíthatók.

Az akrilfürdő átlagos élettartama körülbelül húsz év. A termékárak 250-600 dollár és még magasabbak. Ezek függenek a modell méretétől, alakjától és további jellemzőitől, valamint az anyag minőségétől. A jól ismert hirdetési szlogen megfogalmazásával elmondhatjuk: nem minden akril ugyanolyan tartós.

Az anyag minőségének értékeléséhez a következő lépéseket teheti:

 • Próbálja meg megvilágítani a termék oldalát rendszeres zseblámpával. Ha a fény nem jut be az akril vastagságába, akkor az anyag minősége megfelel az eladó által megadott szintnek.
 • Amennyire csak lehetséges, a kád alját nyomja. Nem szabad a jövőbeli tulajdonos súlya alá süllyedni.
 • Ellenőrizze az anyag vágását (ha van). Az akril és a műanyag keverékéből készült gyenge minőségű anyag többrétegű, de minőségi fürdő kivágásakor csak két réteg van: akril és gyanta.
 • Ügyeljen a modell kialakítására és konfigurálására. Számos törött vonal aligha jelzi a termék magas minőségét, mivel a jó akril nehéz összetett alakot adni.

Ha a termék durva felülettel rendelkezik, akkor jobb, ha elhagyja a vásárlást. Általában ilyen fürdők nagyon gyorsan veszítenek hőnek. Egy másik figyelmeztető jelzés éles, kellemetlen szag. Az eladók biztosíthatják, hogy idővel erodálódni fog, de nagyon gyakran ez nem történik meg. Gyakran csak a szag érezhetően erősödik, és hamarosan új fürdőszobát kell cserélni.

Az akril vízvezetékek élettartamának növelése érdekében gondosan kell kezelnie a felületét. Ne használjon háztartási tisztítószereket vagy oldószereket tisztítás céljából. A szokásos szappan és puha szivacs tisztításához. A tisztítás végén ajánlott törölni a fürdőt.

Az akril fürdőket mind Oroszországban, mind külföldön gyártják. A cseh "Ravak" ("Ravak") kiváló minőségű termékeket gyárt, az akril vastagsága 5-6 mm. Mivel a hordozó speciális üvegszálat használ. Általában ez egy ergonómikus fürdõ, amelyet a nagy fizikai igénybevétel ellenáll. Azonban nem minden modell rendelkezik tartozékokkal.

A lengyel "Cersanit" ("Сersanit") akril fürdőit a minőség és az ár optimális aránya különbözteti meg. Nagyon kényelmesek és eléggé tágasak. A vállalat összes terméke tanúsítvánnyal rendelkezik, a gyártó hét év garanciát vállal minden termékre. Az akril (4 mm) vastagsága azonban nem teszi lehetővé a hidromasszázs rendszer felszerelését.

A holland "Riho" gyártó ("Riho") kiváló minőségű Lucite akrilt használ, melynek vastagsága 6-8 mm. Ezek a termékek könnyűek és rendkívüli erejűek.

Az Aquanet akril kádak tartósan öt milliméteres akrilból készülnek Oroszországban. Majdnem minden modell külön karfával és más kényelmes elemekkel van felszerelve.

A lengyel Kolo ("Kolo") termékei modern dizájnnal és viszonylag alacsony árral rendelkeznek, de nem ajánlott hidromasszázs rendszer telepítését ilyen modellekre.

Az akril fürdők választékával kapcsolatos hasznos információkat az alábbi videó tartalmazza:

Öntött márvány és mennyiségi - magas technika

Érdemes megemlíteni a korszerűbb anyagok fürdőkre vonatkozó lehetőségeit. Ezek közé tartoznak az úgynevezett öntött márványból készült termékek. Valójában ezek a fürdőkészítmények márványforgácsból készülnek, poliésztergyantával kombinálva. A kompozíció olyan erősen kiderül, hogy a fürdőkádaknak nincs szükség kiegészítő keretre, mint akril termékekre.

Az öntött márvány különböző színekkel festhető, tökéletesen megtartja a hőt, felszívja a zajt és magas mechanikai terhelést hordoz. Azonban egy ilyen modell súlya nagyon sok, nem könnyű telepíteni, és persze, van egy fürdő öntött márvány nagyon drága.

Egy másik csúcstechnológiás újdonság a vízvezeték világában a kvári fürdő, a kvarc és az akril keveréke. Ez az anyag majdnem olyan nehéz, mint az öntöttvas, így ebben az esetben a keret nem lesz szükséges. A kvarc felülete rendkívül ellenáll a külső hatásoknak, nehéz megkarcolni vagy megszakítani.

Mit kell keresni egy adott fürdő modell kiválasztásakor?

Nincs egyértelmű válasz arra a kérdésre, hogy melyik fürdő jobb a fürdőszobában. Nagyon függ az erre a célra rendelkezésre bocsátott költségvetéstől. Először is, figyelmet kell fordítania egy adott fürdőszoba jellemzőire, méretére és konfigurálására. A tágas szobához egy nagy modellre van szükség, de egy kicsire gondosan számolni kell mindent.

Ha a fürdőszoba úgy néz ki, mint egy keskeny téglalap, akkor érdemes egy téglalap alakú fürdőt elhelyezni a szoba végén. Egy kis fürdőszobához egy kis sarokmodell és ergonomikus kontúrok ideális választás lehet.

A fürdő térfogatát és belső méreteit illetően javasoljuk, hogy tartsuk be a következő szabályt: egy személyet kényelmetlenül érző helyzetbe kell helyezni. A lábaknak a fürdő szélén kell állniuk, és a mélységnek olyannak kell lennie, hogy a víz lefedi a térdét. Csak ebben az esetben a fürdőszoba kényelmesen használható.

A szabványos fürdő hossza rendszerint 150-180 cm, szélessége 85, 80 vagy 70 cm, magassága 65 cm, feltételezve, hogy ha a fürdő falainak és a benne levő személynek a szélessége legalább öt centiméter széles, akkor elég kényelmes lesz.

A fürdő formája nemcsak kényelem, hanem design is. Napjainkban a legkülönbözőbb változatokból állnak elő: téglalap alakúak, szögletesek, oválisak, félkörök formájában stb. Úgy gondolják, hogy a négyszögletes modellek használata csökkenti a vízfogyasztást. A szabadban lévő fürdők általában látványosabbak a belső térben.

Előnyösen automatikus ürítés és túlfolyás jelenléte. Kényelmes tétel - speciális tollak, amelyek segítenek abban, hogy kijutni a fürdőből. Ha a ház idős emberrel vagy egy különleges igényű személyrel rendelkezik, akkor ez a részlet egyszerűen szükséges.

Az akril és öntött márvány modelljei olyan kellemes kiegészítéssel is felszerelhetők, mint a hidromasszázs - a levegővel összekevert, irányított vízsugarak rendszere. Természetesen az ilyen termékek költségei jelentősen magasabbak lesznek, de nagyon kellemesek lesznek az egészségre és még előnyösebbek is az egészségre.

A pezsgőfürdő kiválasztásánál figyelembe kell venni a következőket:

 • irányítási rendszer jellemzői;
 • a fúvókák száma;
 • szivattyú teljesítmény.

A fürdőszoba alján és falán speciális fúvókák vannak felszerelve, amelyek hat vagy több lehet. Vannak modellek a whirlpools, amelyek felszerelve több tucat fúvókák. A fúvókákból a vizet nyomás alatt kompresszorral és szivattyúval látja el. A víz átfolyik a fúvóka rendszeren.

A hidromasszázs folyamat vezérlése egy speciális távirányítóval.

A szivattyú teljesítményét a fürdő térfogatától függően kell kiválasztani. Minden 250 liter vízhez 1 kW teljesítményt kell figyelembe venni. Ezenkívül, ha nagy számú fúvókával rendelkező modell van kiválasztva, akkor erősebb szivattyúra van szüksége. Érdekes megoldás lehet két szivattyú használata egy hidromasszázs rendszerben.

Egyikük az alján levő fúvókákhoz vizet szolgáltat, a második pedig további masszírozó fúvókákra. Ez a design drágább, de sokkal kényelmesebb használni, mert lehetővé teszi, hogy mindegyik fúvókát egyszerre vagy csak egy részre kapcsolja. Ennek eredményeképpen enyhén csökkentheti az energiaköltségeket, valamint csökkentheti a berendezés kopását.

A kompresszor levegőt juttat a rendszerbe, ami javítja a masszázs minőségét. Bizonyos rendszerekben a tulajdonos maga szabályozhatja a fúvókákon belépő levegő mennyiségét. A pezsgőfürdőt pneumatikus rendszerrel vagy elektronikus vezérlőegységgel vezéreljük. Az utóbbi lehetőség drágább, de sokkal kényelmesebb, mivel egy forró kád tulajdonosa számára szélesebb körű beállításokat kínál.

Például a fúvókákat felváltva bekapcsolhatja, megváltoztathatja a vízsugarak hatásának intenzitását, stb.

Melyik fürdő jobb - akril vagy acél? Összehasonlító értékelés

Elmúltak azok a napok, amikor a fürdőszobákban ólomvas fürdőt uraltak. Nem volt alternatíva ehhez a termékhez, és az a személy, aki a fürdőszobájának javítására gondolt, csak "öntöttvas öntöttvasra" változtathat. Ma egyáltalán nem ilyen. Kiválaszthat egy pohár, fa, kő tálat és még sok más lehetőséget.

Azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy a legtöbb vevő érdekli, mi a jobb akril vagy acél fürdő. Mert ezek a termékek egyre népszerűbbek. Próbáljuk megválaszolni ezt a kérdést.

Mi a jó akril verzió?

Az akril fürdők polimetil-metakrilátból vagy egészségügyi akrilből készült vízvezeték szerelvények. Az anyag tulajdonságai szinte ideálisak az egészségügyi berendezések gyártásához.

Azonban az abból készült termékek nem mindig tartják ezeket a tulajdonságokat. Ez a fürdõanyag gyártására használt különbözõ gyártási módszereknek köszönhetõ.

Az akril vízvezeték két típusból áll:

 • Extrudálás. Ez egy puffasztott "torta" műanyag, amelynek felső rétege vékony akrilát lemez. Ez a gomb megnyomásával történik. Az ilyen kompozit anyagban az akril vastagsága mindössze 0,1-0,2 cm, és a molekuláris kötések gyengülnek. Ezért az extrudálási akrilát minden káros hatással jár, és gyorsan elveszti eredeti megjelenését és tulajdonságait. Ezenkívül tilos az európai országokban, mert veszélyes az egészségre. A legfontosabb előny az alacsony költség.
 • Cast. Az ilyen anyagot olvasztott akrilát öntött formává alakítja. Mivel nincs szennyeződés, és a molekuláris kötések erősek, az öntött vagy öntött akril teljesen megtartja valamennyi tulajdonságát, és minden irányban. Az anyag teljesen biztonságos az emberek számára, ezért ajánlott szaniter készülékek gyártásához. A költségek meglehetősen magasak.

A fürdők gyártásában a fenti anyagok bármelyikét használhatjuk. A technológiai folyamat mindkét esetben ugyanaz lesz. Az akrilátlemezt felmelegítjük és a penész alá helyezzük, ahonnan a kész fürdő kerül.

Lehűtés után a tálcát üvegszálas és poliészter gyantákkal erősíthetjük meg, ami további erőt biztosít. A megerősítés folyamán további beágyazott rétegek is használhatók.

Külsőleg lehetetlen megkülönböztetni az extrudálási akril fürdőjét egy öntött akrilátból készült tálatól. Ezért vásárláskor feltétlenül feltétlenül ismernie kell ezt a kérdést az eladónak, és gondoskodnia kell arról, hogy a szavai pontosak legyenek a felszerelési tanúsítványok megkeresésével. Ezenkívül a legjobb, ha olyan jól megalapozott gyártóüzemek termékeit választják ki, amelyek valószínûleg nem veszélyeztetik hírnevüket az őszintén gyenge minőségű áruk kiadásával.

Az akril készülékek számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek megkülönböztetik azt a többi anyagtól. Beszéljünk róluk részletesebben.

Fém keret

Az akriláttermékek nagyfokú hajlékonysággal különböztethetők meg, és a szobahőmérsékleten felhordott erőknek is hajlamosak. Így a speciális erősítő keret nélküli működés egyszerűen lehetetlen.

A kialakítás célja, hogy optimálisan terjessze a terhet az egész tálban, és megakadályozza a sagok és kinks kialakulását. A gondos gyártók speciális kereteket dolgoznak ki mindegyik modell számára.

Itt nem létezhet univerzális rendszer, így a keretnek az akril fürdővel kell együtt járnia.

Leggyakrabban ez a keret acél négyzet alakú profilozott csőből készül, amely korróziógátló festékkel van bevonva. A tényleges keret magában foglalja a saroktartókat a tálhoz, állítható lábakat és köztes merevítőket. A szakértők figyelmet fordítanak arra a tényre, hogy minél több támogatási pontot jelent a keret, annál kevésbé tartós a fürdő.

Ideális - csak a sarkokban támogat. A keret összeszerelhető és hegeszthető. Egyébként az utolsó lehetőség jelzi a vevőnek a tál alacsony szilárdságát. Kívánt esetben a keret egymástól függetlenül is elkészíthető.

Szokatlan design

Az akril fürdő készítésének technológiája bőséges lehetőséget kínál a tervezők számára. Az ilyen tál konfigurációja nagyon különböző lehet. Bizonyos korlátozások csak azért jelenhetnek meg, mert hatékony keretrendszert kell kifejleszteni, amely erősíti a terméket.

Az összes tálat általában ovális, téglalap alakú, szögletes és aszimmetrikus részekre osztják. Ezenkívül az öntés anyagának elkészítésénél színezékek hozzáadására is lehetőség van, ami lehetővé teszi különböző színű akril fürdők készítését.

Hosszú élettartam

Természetesen a termék tartóssága a minőségétől függ. Csak az öntött akrilfürdők hosszú ideig, körülbelül 20 évig tartanak. Továbbá, jó gondossággal és megfelelő működéssel ez az időszak jelentősen megnőtt.

Ezenkívül a kiváló minőségű akril tálak öntött anyagból is karbantarthatók.

Ez azt jelenti, hogy amikor zsetonok vagy repedések jelennek meg, könnyen megszabadulhatnak tőlük egy speciális helyreállító készlet segítségével. A hiba eltávolítása folyékony akrilát segítségével történik, majd a javított felület megmunkálása.

Az akril előnyei és hátrányai

Az acél és az akril fürdő kiválasztásánál fontos, hogy világosan megértsük az egyes lehetőségek előnyeit és hátrányait. Tekintsünk egy tál akrilátot, előnyei tekinthetők:

 • Alacsony tömeg. Az akrilfürdő átlagos súlya 15 és 45 kg között van, ez a termék méretétől és méretétől függ. Ez a tömeg nagymértékben megkönnyíti a tálca szállítását és felszerelését.
 • Magas hőszigetelés. Az akril egyike a "meleg" anyagoknak, nagyon kellemes tapintású és a hőmérsékletet jól tartja. A töltött fürdő hővesztesége félóránként körülbelül egy fok, ami nagyon jó mutatónak tekinthető.
 • Az anyag antibakteriális tulajdonságai. Az akril megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését, így a fürdőszoba kedvezőbb környezetének nedves környezetében a baktériumok és a mikrobák nem helyezkednek el a tálban.
 • Jó hangelnyelés. Az akril kád tökéletesen csendes.
 • Biztonság. Az akril felülete teljesen sima, miközben csúszásgátló hatása van. Az ilyen fürdőben való esés és sérülés nagyon nehéz.

Vizsgáljuk meg az akril tál hiányosságait. Ezek a következők:

 • Az anyag érzékenysége az agresszív készítmények és a magas hőmérséklet hatására. Mindenféle ragasztó, oldószer és lakk, beleértve a hajlakkot, elpusztíthat egy akril bevonatot. A tûz vagy forró tárgyak közvetlen kitettsége szintén elfogadhatatlan.
 • Az akril tisztítószerek biztonságos kiválasztásának szükségessége. A csiszolóanyagot bármilyen formában ki kell zárni, mivel karcolják a tál felületét. A kiváló minőségű akril higiénikus és nem szennyezi a szennyeződéseket. Enyhe tisztítószer elegendő lesz a tisztításhoz. Jobb, ha speciális készítményeket választunk.
 • A bevonat megsemmisítésének lehetősége erős ütés miatt. Az anyag szilárdsága ellenére veszélyes mechanikai sérülés lehet. Az akril különösen ellenjavallt a nehéz tárgyak esésében a tálban. Szinte mindig zsetont és repedést eredményeznek. Azonban a legtöbbet könnyű eltávolítani a helyreállító készlet használatával.

By the way, mi más kiemelkedik akril fürdő, így a lehetőség mindenféle tartozékok vízkezeléshez. Különböző módosítások fúvókái lehetnek, amelyek még kényelmesebbé és élvezetesebbé teszik a vízkezelést.

Acélfürdő áttekintése

Az ilyen fürdő alapja acéllemez lesz. Egy bizonyos formájú forró prés alatt helyezkedik el, amely a készterméket összenyomja, és levágja a felesleges anyagot. Az eredményül kapott billet további feldolgozásra kerül, ahol egy rétegburkoló réteg kerül rá. Ez lehet egy speciális polimer vagy zománc. A rozsdamentes acélból készült tálak nem igényelnek további feldolgozást.

A fémvastagság olyan kulcsfontosságú jellemző, amely közvetlen hatással van az acélkád minőségére. 1,5 és 3,5 mm között változhat. A vékony fém általában nem támogatja a személy súlyát és a tálat kitöltő vizet, amely elkezd elcsavarodni és deformálódni. Ha egy vékony fémfürdőt egy zománc réteg borítja, akkor végül megrepedhet és elszakadhat. Így a legjobb megoldás egy 3 mm-nél nagyobb vastagságú fémből készült tál. Sajnos, vásárláskor lehetetlen meghatározni a fém minõségét szemmel.

A vízvezeték-berendezések súlyára kell összpontosítani, nem lehet túl kicsi, és gondosan tanulmányozza a gyártó műszaki dokumentációját.

Azok, akik egy zománcozott acélfürdőt választanak, tudniuk kell, hogy az elülső réteg nagyon vékony, és különbözik az öntöttvas edényektől. Az öntöttvas termékek gyártásánál átlagosan öt réteg zománc helyezkedik el, ami befolyásolja annak tulajdonságait. A bevonat porózus, elnyeli a szennyeződéseket és könnyedén elszakad, míg az acél fürdők vékony bélésén nincsenek pórusok.

Könnyen tisztítható és kevésbé hajlamos a repedésre és forgácsolásra. A modern technológiák lehetővé teszik a különböző színű festék zománcot, ami lehetővé teszi, hogy olyan terméket válasszon, amely ideálisan illeszkedik a belső térbe.

Az acélkádak bizonyos jellemzőkben különböznek egymástól. Nézzük részletesebben.

Hő- és zajszigetelés

A fémtermékek nagyon rosszul szívják fel a hangot, így a fürdő feltöltése igazi próbát tesz a tulajdonosa fülének. Sokan nem nagyon szeretik. Ráadásul az acél hőátadása nagyszerűvé vált, a fém nagyon gyorsan felmelegszik és gyorsan hűl, ami komolyan korlátozza a szerelmeseknek a meleg vízben való áztatásához szükséges időt. A gyártók tisztában vannak ezekkel a hibákkal a termékeikben, és próbálják kiegyenlíteni őket.

Majdnem minden ismert cég teljesíti termékeit szigetelőanyag lemezekkel, amelyek a tál alján vannak felszerelve. Ha nem, akkor rögtönzött eszközökkel járhat. A házi mesterek számos lehetőséget kínálnak: habarcs, polietilénhab, műszaki parafa.

Egyformán használják őket. A szigetelőt a fürdő hátoldalán kell felhúzni és biztonságosan rögzíteni. Ezután a tálat a helyére helyezzük, és a szigetelő anyaggal borított rút testet díszítő képernyővel borítjuk.

Erősítő keret

Az acél fürdők, főként a vékony fémekből készültek, hajlamosak lesüllyedni és deformálódni. A probléma elkerülése érdekében ajánlott fémtálat elhelyezni speciális keretre, hasonlóan a kerethez. Ez különösen igaz a nagy fürdőre. A rajzolás felszerelési lehetőségei sokak. Leggyakrabban tégla vagy hab.

Ez a lehetőség is népszerű: a fürdőtámaszok téglából készültek, és a tálban lévő összes hely habos. Kicsi árnyalat: a habfürdő befúvása előtt fel kell tölteni vízzel, különben a kompozíció kibővül és felemeli a tálat. Az utóbbi lehetőség nemcsak a fenntarthatóság problémáját, hanem a zaj és a hőszigetelés problémáját is megoldja.

Különböző formák

Az acéllemez meglehetősen műanyag és formázható, ezért lehetséges a legkülönfélébb konfigurációjú termékeket előállítani. A hagyományos sarok és négyszögletes modellek mellett különféle formájú acél fürdőkádak találhatók.

Az exkluzív modellek puha és kemény fejtámlával, speciális karfákkal és egyéb szokatlan elemekkel is felszerelhetők. Hagyja ki a különböző formájú acélból készült fürdőket, amelyek nem csak egy fürdős emberre, hanem kettőre is vonatkoznak.

Az acél változat előnyei és hátrányai

Az acélszerkezeteknek számos jelentős előnyük van:

 • Viszonylag könnyű. Ez attól függ, hogy mekkora a tál és a fém vastagsága, ahonnan a terméket gyártják. Nyilvánvaló, hogy a kiváló minőségű acélkád súlya hasonló az akril tömegéhez, azonban nagyobb lesz, mint a műanyag. Kis súlyuk miatt az acéltermékek vékony falú mennyezetű helyiségekbe is beépíthetők.
 • Alacsony költség. Az acéltartályok átlagos költsége alacsonyabb, mint az öntöttvas vagy a kiváló minőségű akrilé.
 • Gyors meleg felület. Az acél nagyon gyorsan felmelegszik. Mielőtt fürödni kezdne, az edényt meleg vízzel öblítse le egy zuhanyfejből, és felmeleged. Igaz, a fém is gyorsan hűl.
 • Higiéniai termékek. Egy vékony zománcréteget a minimális pórusszám jelenléte jellemez, így gyakorlatilag nem csapdába esik a szennyeződés. Ezenkívül nagyon könnyű mosni és tisztítani. Bármely eszköz alkalmas erre a célra, azonban jobb, ha nem használunk savakat és csiszolóanyagokat.
 • Hosszú élettartam, ami kb. 15-20 év.

Az acél fürdők minden hátránya már szerepel a fentiekben, de érdemes felidézni őket. Ez rossz hangszigetelés, gyors hőelvezetés és deformáció az emberi súly és a víz hatása alatt. Azonban ha kívánatos, mindezen hátrányok elég könnyen kiegyenlíthetők.

Mi a legjobb választani? megállapítások

Viták arról, hogy melyik fürdő lenne jobb, mint az acél vagy az akril, szinte soha nem csökken. Nem lehet pontosan megválaszolni ezt a kérdést, mert ezek a termékek alapvetően különbözőek, mindegyiknek saját megkülönböztető jegyei vannak.

Ugyanakkor meg kell érteni, hogy egy adott típusú egészségügyi felszerelés minden előnye, amelyet az értékesítési tanácsadók a szalonokban általában elcsábítanak, csak a kiváló minőségű anyagokból készült termékekben nyilvánulnak meg. Ellenkező esetben a hiányosságok listáján még néhány hátrány kerül hozzáadásra.

Az akril és az acél fürdőszoba közötti választásnál fontos, hogy megfelelően értékeljük a fürdőszoba minden elemét és pénzügyi lehetőségeit. Ezen az alapon, és választania kell a vízvezeték-felszerelést. Jobb, ha egy olcsó szegmens kiváló minőségű példányát választja, mint egy divat után üldözni, és egy drágább típusú olcsóbb modellt vásárolni, ami minden bizonnyal csalódni fog a minőségével és a rövid élettartammal.

A legjobb fürdő a fogyasztók szerint. Áttekintése fürdők különböző anyagokból

Mi jobb fürdőzésre? - a különböző fürdők előnyeiről és hátrányairól szóló cikkben már válaszoltunk erre a kérdésre.

Igaz, nincs lényeg - a fogyasztók véleménye, akik személyesen "ismerik" a terméket.

Olvassa el véleményét a témáról: melyik fürdő jobb - alább.

A legellentmondásosabb akril fürdők

Ha az összes értékelést teljes egészében elemezzük, akkor a versenyben, amely "melyik fürdőt jobb választani", az akril nyer. A legtöbb felhasználó biztos: ezek a fürdők modernek és kényelmesebbek.

Azonban minden egyes öt jóváhagyó felülvizsgálat egy adott témában van egy ellentétes velük.

Ellentmondás # 1

"Az akrilfürdők hosszabb ideig tartják a vizet, és nem dörmögnek vízzel, mint acél.

És jobban szórakoznak. Különösen örülök a saroknak - annyi hely! A férjemmel együtt úszni tudok. Igen, és a kutya, ha úgy tetszik, "- írja a La Velata a miasskids.ru fórumon.

És Galyuka a domovenokk.ru-nál, éppen ellenkezőleg, panaszkodik: "Ez az akril gyengíti a meleget, mint az acél: az ötödik pont állandóan megfagy. Talán azért, mert nem különítettük el a fürdőt? Néhány a doboz körül a víz lassabban hűlhet... ".

A honlapunkon található "Akril fürdők: Előnyök és hátrányok" című cikk részletesen leírja az ezen anyagból készült fürdők hátrányait és érdemeit.

Ismerje meg az akril fürdők fő és legnépszerűbb márkáit is.

Véleményünk szerint minden észrevételt a test fagyasztott részeiről - túlzás. Még akkor is, ha a fürdő nem melegszik fel, vagy fém, semmi sem fagyhat be benne. Csak vegye be a víz fokozatait 5 melegebb, mint amit kezelhet. Miközben öntik, le fog nyúlni, és a fürdő felmelegszik. És nyugodtan csoboghat az egész perc 20.

Az a tény, hogy az akril fürdők tágabbak és mélyebbek, mint mások, igaz. Mindazonáltal nem mindenki megfelelő, mert több helyet foglal el.

2. ellentmondásos szám

Sokan azt mondják, hogy az akrilfürdő könnyen kezelhető. Mint például, tele "Cip" vagy egy speciális folyadék fürdő krém pár percig, törölgette egy ruhával - és a fürdő úgy ragyog, mint egy új.

Másoknak gondjai vannak az ellátással kapcsolatban: "Bevették a csúszásgátló bevonatot - pattanások az alján. Hányan nem három, nem mossák meg "- írja Natashamiass a miasskids.ru-ra. Valószínűleg rossz mosószert használ.

Tény kétség nélkül

Vannak panaszaik, hogy az akrilfürdő gyorsan karcolódott (és ez meglehetősen várt - az akril egy puha anyag). És ha egyenetlenül telepíti (vagy valami nehézséget okoz), akkor repedések jelennek meg.

Az utóbbi teljesen igaz. Ha az akrilfürdő nem vízszintes, akkor a víz és az "utasok" terhelése egyenetlenül oszlik el. Egyes területek túlterheltek, ezért a repedések. Tehát jobb, ha egy ilyen fürdő által meghatározott szakemberek.

Az öntöttvas annyira tiszteletben tartják?

Annak ellenére, hogy a piac régóta elnyerte az akril fürdőket, sokan "sóhajtanak" a vason. És egyesek még maguk is ilyenek. Végül is a fogyasztók szerint sok előnye van.

"Hosszú időn át gondolkodtunk arról, hogy milyen fürdőt kell beépíteni az öntöttvas helyett - a régi lett, ki kellett dobnunk. Kipróbált akril - csalódott. Öntöttvas, melegebb és biztonságosabb. És most kijut az akrilból és az érzésből, hogy át fog fordulni ", bevallja Svetlana a Colady.ru-ról.

Eléggé nyilvánvaló, hogy az akril nemesnek tűnik öntöttvas fürdő után. Tehát, ha hozzászoktok valami szilárd és nehéz anyaghoz, a műanyag nem az Ön számára.

Tekintse meg a műanyag kádak marketing felülvizsgálatát is. A műanyag fürdők innovatívak, sok vásárló érdekes lehet.

Helen_74 at miasskids.ru hozzáteszi, hogy az öntöttvas könnyen tisztítható. Valójában a zománc öntöttvas fürdő nem karcolt, mint akril. Lúgos és savas mosószerekkel azonban óvatosnak kell lenni - idővel vékony zománcot kapnak. A csiszolóanyagokat egyáltalán nem lehet használni.

Hátrányok, hogy a felhasználók megjegyezte: magas ár, nagy súly és korlátozott design. Természetesen léteznek eredeti formájú fürdők - amerikai és európai gyártók. Igaz, ismét nagyon drágák.

Az acél univerzális lehetőség!

Az acél fürdők az interneten gyakran szidtak, összehasonlítva az akril és az öntöttvas. Például Dmitry a Colady.ru-ról ír: "A rokonaiban van egy acélfürdő. Csörgő, dübörgő. És a víz gyorsan lehűl. Mosás közben többször felforrtam.

A kültéri habzás az acélkád melegebbé teszi.

A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy mindezeket a problémákat könnyű megoldani. Egy felhasználóval megpróbálta a forró vizet, ami elég egyszerű. Ez nem az, hogy tegye a potot a tűzbe.

Annak ellenére, hogy a fürdő lassabban hűlhetne, és nem sok zajt okozna, sokan kipirintják. Ezután zárja be az összes "szépség" gipszkarton dobozt. Hidd el nekem, az ilyen fürdők jellemzői nem rosszabbak, mint az öntöttvas! És az ár szebb.

Mi az öntöttvas fürdők jobb? Vélemények a vásárlók és a szakértők, lásd az anyag: "fürdők, amelyek a gyártók jobban megnyilvánultak a gyakorlatban?"

Elolvashatja az acél fürdőkről szóló cikkeket a http://remontspravka.com/bath-tube-shopping oldalon található témában

Melyik akril fürdő jobb? Keresse meg a választ oldalunkon

Összefoglalva: mi jobb fürdőzésre? A legolcsóbb megoldás az acél fürdőkád, melyeket úgy lehet készíteni, hogy ne csörögjenek és melegedjenek.

Megengedheti-e a drágább lehetőséget? Ezután vegye az akril vagy öntöttvas - bármit is szeret. De ne feledje: egy akril fürdő, még minőségi is, kevésbé fog tartani.

Ha gyermeke, háziállatai vannak, akkor jobb, ha vasat vagy acélt viszünk. Az akril ilyen "extrém" körülmények nem fognak állni - karcolódni fog.

5 legjobb öntöttvas fürdő

Az öntöttvas fürdők nem foglalják el az orosz piac legnagyobb részét. A 10.000 ajánlat a legnagyobb internetes aggregátor Yandex.Market öntöttvas fürdő, mintegy 400 (az összehasonlítás: akril fürdők - több mint 9000). Úgy tűnik számodra, hogy könnyen választhat öntöttvas fürdőt? Kitaláljuk. És az első kérdés

Öntöttvas fürdők, melyik cég jobb?

Úgy vélik, hogy öntöttvas vasalók jobb minőségű - az európai gyártók.

Európában egy öntöttvas fürdő prémium osztály. A legismertebb márka - Roca (Spanyolország). A cég körülbelül 100 éve működik. Most az aggodalom több mint 50 gyárat tartalmaz világszerte. A Roca fürdők magas felületi tartósságot mutatnak. Ezek a fürdők viszonylag olcsóak, miközben kiváló minőségűek. A választékban - több mint 30 modell. A legnépszerűbb modellek a Roca Continental, a Roca Malibu, a Roca Haiti. Természetesen vannak olyan elit modellek is, amelyek 40-100 ezer értéket érnek el. A Roca fürdőszobai készleteket is gyárt.

Más gyártók öntöttvas fürdők, amelyek termékei érdemes a figyelmet:

 • JacobDelafon (Franciaország) - az üzem a 19. század vége óta működik, 1926 óta öntöttvas vasalást gyárt. Jacob Delafon az egészségügyi tervezés területén vezető szerepet tölti be, a választékban mind az alacsony árú opciók 17-20 ezer, mind a tervezői elit további jellemzőkkel, amelyek kb. 250 000 p.-t tesznek ki;
 • A Novial (Spanyolország) 1967 óta gyárt öntöttvas kádakat. A gyártási technológia folyamatosan javul. A korróziógátló vegyülettel és zománccal való bevonás után a fürdőt infravörös kemencében égetik. Ezért a zománc bevonatot nagy szilárdságú és sima felület jellemzi. A választék a legegyszerűbb modelleket is magában foglalja (például a Novial Susan 100 cm-es, körülbelül 10 000 f.), És a luxus osztályú öntöttvas kádak hidro és aero masszázzsal, pneumatikus vezérléssel (Novial Susan Delux, 180 cm, 59 000 p.).

A fürdők minősége szinte tökéletes.

A hazai gyártók közül meg kell jegyezni a Kirov öntöttvas termékeket és a Novokuznetsk-i üzemet.

Az OAO Kirovsky Zavod az egyik legrégebbi orosz vállalkozás. 1745-ben alapította Elizabeth Petrovna császárné dekrétuma. Most a gyárnak modern német vonala van az öntöttvas gyártásához, és a termék minősége megfelel az európai szabványoknak. A garantált fürdő élet 25 év. A Kirov erőmű öntöttvas fürdőit különleges zománc borítja - ezüstionokat tartalmaz, amelyek kedvezően befolyásolják a vizet és fertőtlenítik a fürdő felületét. A zománc összetételét szabadalom védi. Most a boltokban 9 modell van a Kirov öntöttvas kádjaiban, beleértve a "Baby" -ot is - mindössze 120 cm hosszú.

OJSC "Plant Universal" a Novokuznetsk "fiatalabb" - alakult 1961-ben. Több mint fél évszázad a piacon - egy ilyen vállalkozás megbízható. 2005 óta az üzem japán gyártási technológiát vákuumformázással vezett be. A Novokuznetsk üzem termékeit nagy precizitású öntvények (és ezáltal a fürdő geometriájának minősége) különböztetik meg. A zománc szintén saját termeléssel rendelkezik, 3 rétegben, a tartósság és tartósság jellemzi. A "Plant Universal" választékban több modell, a legnépszerűbb sorozat - a Nostalgie.

Ne felejtse el, hogy bármelyik vállalat hibás másolatot kaphat. Különösen sértő a házasság megszerzése, ha drága öntöttvas fürdőt vásárolt. Ezért javasoljuk, hogy alaposan ellenőrizze a fürdőt a szállítás időpontjában - minden oldalról - és csak alapos ellenőrzés után írja alá az áruk fogadására vonatkozó dokumentumokat.

Hogyan válasszunk ki egy jó öntöttvas fürdőt?

 1. Az öntöttvas fürdők elsősorban típusonként különböznek. A leggyakoribb számunkra a beépített fürdők számára - magától értetődik, hogy a fürdő a fal mellett helyezkedik el, és a fürdő külső falai díszítő képernyő mögé kerülnek. A második fajta fürdő - egyedülálló. Ezek a fürdők szép külső felülettel és dekoratív lábakkal rendelkeznek. A legjobb az egészben, nagyszerűen néz ki a nagy fürdőszobákban. De ha a méretek lehetővé teszik, akkor egy kis helyiségben a fürdõ jól fog kinézni, a képernyõre nincs szükség. Az öntöttvas nem szabványos formájú fürdők nagyon ritkák. Az öntöttvas fürdők színe, túlnyomórészt fehér.
 2. Fontos paraméter a lefolyó helye. Ha a kádat jelentős javítás nélkül kívánja cserélni, akkor győződjön meg róla, hogy feltárja a kommunikáció helyét. Az új fürdőben lévő lefolyó helyének meg kell egyeznie a fürdőszobai szennyvízvezeték helyével. Ha nagyjavítás van folyamatban, akkor kiválaszthatja a fürdőt. De akkor meg kell határozni a vízvezeték-kommunikációt, figyelembe véve a fürdő jellemzőit.
 3. A fürdő lábának magassága - gyakran nem változtatható meg. A fürdő méretének olyannak kell lennie, hogy könnyen behelyezhető a helyére. Ha valamit a nehéz fürdő alján helyezünk el, ahogy azt a fórumok tanácsolják, nem érdemes.
 4. Fürdő méretei. A standard tál mérete 120-180 cm hosszú és 70-80 cm széles. Ne feledje, hogy a fürdőnek nemcsak új helyre kell illeszkednie. Végtére is, azt is át kell vinni az ajtón. De a falvastagság nem minõségi mutató. A modern fürdők vékonyabb falakkal készültek, mint amilyeneket húsz évvel ezelőtt használtak, de ez nem károsítja az erőt.
 5. Minőségi lefedettség. Már megnézzük ezt a mutatót a boltban. A felületnek sima és egyenletesnek kell lennie, egyenetlen, egyenletes színű. Enyhe hullámosság lehetséges. A repedések, a felszínen lévő zsetonok, a zománc áramlik, az egyenetlen szín hibát jelez. A külsõ falaknak is legyenek simaak, hibák, zátonyok és mélyedések mentesek.
 6. További részletek - jelenlétük opcionális, de kényelmesebbé teszik a fürdőt. Itt csúszásgátló bevonatot, fejtámlát, fogantyút helyezünk. Van öntöttvas fürdők hidromasszázs és egyéb funkciók, de ritkán találhatók a boltokban (gyakrabban vesznek akril ilyen funkcióval).

A minősítés tartalmazza az orosz vásárlók körében az öntöttvas fürdő legnépszerűbb modelljeit.

Kiváló minőségű akril fürdők

Az akrilfürdők széles skálája ma már szélesebb, mint valaha, és a piac egyszerűen zsúfolt az importált és a hazai termékekkel. A minden ízléshez és pénztárcához készült modellek minden vízvezeték-tárolóban megtalálhatók, ígéretes kényelmet és tartós működést biztosítanak. De valójában csak a termékek egy része felel meg a deklarált jellemzőknek, a többiek nem felelnek meg a meghatározott élettartam felének. Annak érdekében, hogy ne tévesszen a választás, tudnia kell, mi jellemzi a minőségi fürdők és a gyártók megbízhatóak.

Kiváló minőségű akril fürdők

Milyen előnyei vannak az akril fürdőknek?

A fürdők gyártásához használt különböző anyagok, de az akril már a legnagyobb elismerést a fogyasztók. Az akril fürdőknek sok előnye van:

 • könnyűek, ami nagymértékben leegyszerűsíti a tálca szállítását és felszerelését;
 • az alacsony hővezetőképessége miatt a fürdő hosszú ideig tartja a vízhőmérsékletet;
 • Az akril egy nagyon műanyag és könnyen feldolgozható anyag, amely lehetővé teszi, hogy a termékeket a legelterjedtebb formában adja meg;
 • a fürdők könnyen tisztíthatók, könnyen tisztíthatóak minden szennyeződéstől;

Az akril fürdő nagyon ellenáll a korróziónak, de sérülékeny a karcolásokra.

Az akril fürdők számos előnnyel rendelkeznek

Természetesen ezek az előnyök csak olyan kiváló minőségű termékekkel rendelkeznek, amelyek teljes mértékben megfelelnek a technológiának.

Mi határozza meg a fürdők minőségét?

Az akril fürdő minősége közvetlenül függ a gyártás módjától és az anyag vastagságától. Ezek a kritériumok rendkívül fontosak a modell kiválasztásakor. A fürdők - extrudálás és öntés - két különböző technológiát alkalmaznak.

Akrilfürdő építése

Az öntési eljárás lehetővé teszi egy tál méretének, vastagságának és konfigurációjának a gyártását. A késztermék ellenáll a lúgoknak és savaknak, valamint a mechanikai károsodásoknak. Egy másik előnye az ideálisan sima, sűrű felület, pórusok és tubercles nélkül. Egy ilyen felületen nem felhalmozódik a szennyezés, nem hagy nyomot festékek, nem alakul ki penész. A hátrányok magukba foglalják a termelés bonyolultsága miatt felmerülő magas költségeket, valamint az üregek egyenetlen vastagságát az egész terület felett.

Akrilkád termelés

Az extrudált akril fürdők gyártása során többrétegű termékek fröccsöntését alkalmazzák, az ABS műanyagot bázisként használva. Ez a technológia nagyobb termelékenységgel jár, ami hozzájárul az olcsóbb termékekhez. Ezek csak kismértékben rosszabbak az öntvényeknél az ütésállóság, valamint a karcállóság és keménység szempontjából, de az erősítő réteghez való tapadása magasabb. Eltérések a tasak névleges vastagságától a teljes terület felett, legfeljebb 5%, ami nagyon kicsi a fröccsöntési modellekhez képest.

Mindkét gyártási módszert széles körben használják külföldi és orosz vállalatok, és a technológia betartása mellett az előállított termékek nagyon jó minőségűek. Sajnos sok kézműves cég kovácsolt és öntött fürdőkből és extrudált akrilból készült, ezért különös figyelmet kell fordítani az anyag vastagságára és a megerősítő rétegre.

Videó - Akril fürdők gyártása BAS

Minél vastagabb az akril lap, annál megbízhatóbb és tartósabb a termék. Az öntött akril esetében az optimális vastagsága 4-6 mm, bár a piacon megjelenő modelleknél a gyártótól függően 2-8 mm között változik. A gyakorlati tapasztalatok szerint 2-3 mm vastag akril rétegű fürdők átlagosan 4 évig szolgálnak, 4-5 mm-es réteggel kb. 7 év, 6 mm-től 10-ig terjedő réteggel.

Ha fürödni fogsz, végy egy zseblámpát veled. Szegény fürdõt láthatunk

Fontos, hogy az akril teljes vastagsága a fürdő teljes hosszában ugyanaz legyen.

Az extrudált fürdők esetében az akril permetezés vastagsága 0,7-1 mm legyen, míg az olcsó fakévenként csak 0,2-0,3 mm. Egy ilyen fürdetés néhány év erejéig tart, akkor újból meg kell vásárolnia. A megerősítő réteg vastagsága minőségi modelleknél általában 4-5 mm, és a keret alsó és rögzítési pontjait tovább erősíti a forgácslap.

A minõségi fürdõk nem sárgulnak és nem repednek idõvel

Videó - Akril kádak gyártása Aquatek

Top fürdők értékelés

1. Ravak (Cseh Köztársaság)

A cseh fürdőt megfizethető áron különböztetik meg a legmagasabb minőségű gyártással. A termelést kizárólag öntési módszerrel alkalmazzák, de két különböző technológiát használnak. A PMMA (akrilát) fürdők hagyományos módon készülnek, és üvegszállal megerősítettek, ami a szükséges szilárdságot biztosítja a késztermékeknek, de nem sok hatást gyakorol a termékek költségére.

Akrilkád Ravak Rosa

A cég által kifejlesztett PU Plus technológia a poliuretán vakolat megerősítése, amelyet kívülről három rétegben alkalmaznak. Az ilyen megerősítés nemcsak keményebb és erősebb, hanem növeli a hő kapacitását is. Az ezzel a technológiával készült modellek ideálisak a hidromasszázs rendszerek telepítéséhez. A hátrányok közé tartozik a súlyuk (20% -kal nehezebb a hagyományos fürdőknél) és magasabb árat.

A Ravak fürdők nagyon kényelmes formákkal és vonzó megjelenéssel rendelkeznek. A termékcsalád minden típusát tartalmazza az építkezés és a méret alapján - a kompakt ülésfürdőtől a legtágabb XXL kategóriáig. Az alkatrészeket a vevő kérésére választják ki: lehet a krómterápia, a víz alatti világítás, a fertőtlenítő rendszer és egyéb funkciók. A fürdőre vonatkozó garanciaidő 10 év, a hidromasszázs rendszerhez - 2 év, kiegészítő felszerelések garanciája - 2-55 évig, típusától függően.

2. RIHO (Cseh Köztársaság, Hollandia)

A RIHO nagyon jó hírnevet szerzett Európában, és Oroszországban a termékei nagyon keresettek. A fürdők kiváló minőségű angol gyártású akrilból készülnek. A 6 mm-es vastagságú lemezeket legfeljebb 300 literes, 8 mm-es lapok gyártására használják - a nagy fürdők számára. A poliésztergyanta üvegszál erősítő rétegként szolgál, a tartályok alja további megerősítést nyer.

NEO 150 × 150 félköríves sarok akril fürdő (RIHO)

A RIHO kádak egyszerű kialakításúak és nagyon kényelmes ergonomikus alakúak. Minden modellnek csúszásmentes felülete van, így biztonságosan használhatók. A kis méretű kádak jól formájukat tartják, és fém keret nélkül is használhatók, ami nagyban leegyszerűsíti a szerelést. A hidromasszázsos modellek a fürdő használatát követően a rendszer leeresztésére szolgáló eszközöket tartalmaznak. A jótállás időtartama 10 év a fürdők számára és 2 év a hidromasszázs rendszerek számára.

Akril kád LYRA RIHO

3. Roca (Spanyolország)

A márkájú akril fürdők a minőség és tartósság három vezetője közé tartoznak. Fröccsöntéssel és extrudálással készülnek, és a nyersanyagok kiváló minőségű francia akril. Az akril lapok vastagsága 4-5 mm, ami valamivel kisebb, mint a cseh gyártóké, de háromrétegű megerősítéssel kombinálva a késztermékek nagyon megbízhatóak és tartósak. Minden modellt előregyártott fém keret és egy félautomata túlfolyó rendszer egészít ki.

Roca spanyol akril fürdõ

A sorozat több különböző sorozatból áll, amelyek különböznek a formatervezési és felszerelési modellekben. A sarokfülkék falra szerelhetők, szabadon állóak, kompaktek és nagyok, a gazdaságtól a prémiumig. 10 év garanciát vállal a fürdőköntvényeken, 8 év kombinált termékeken, 2 év komponenseken.

Akrilkád Roca Sureste-N

4. Kolpa San (Szlovénia)

A Kolpa San márka akril fürdõinek legszélesebb skálája és optimális minõség-ár aránya. A termelésben folyamatosan bevezetik a technológiai újításokat, amelyek révén a termékek még nagyobb megbízhatóságot érnek el. Az extrudált akril fürdők egyedülálló részleges fűtési technológiával készülnek, amely biztosítja a maximális anyagegyenletességet a tálca egész területén. Az alsó rész erősítéséhez speciálisan kialakított lapot forgatnak az akrilhez, ami kiküszöböli a légzáró kialakulását.

Kolpa San Acrylic Bath Gloriana

Mindegyik modell rendelkezik egy tartószerkezettel és egy leeresztő-túlfolyó rendszerrel, az elülső panelt és a kiegészítő berendezést a vevő kérésére választják ki. A fürdőre vonatkozó garanciaidő 10 év, a túlfolyó rendszer 1 év, a hidromasszázs berendezés 3 év.

Kolpa-San Amadis akril fürdő

5. Triton (Oroszország)

A márka termékei hosszú ideje jelen vannak a piacon, így a fogyasztók már értékelték minőségét. A fürdők 5 mm vastagságú extrudált akrilból készülnek. Mivel az erősítő réteg üvegszálas poliészter gyantákkal készült. A fürdők az USA-tól származó berendezésekre vonatkozó európai technológiák szerint készülnek, ami azt jelenti, hogy teljes mértékben megfelelnek az összes nemzetközi szabványnak.

Minden modell fel van szerelve horganyzott acélból készült, előre gyártott, horganyzott bevonattal. A vevők kérésére a kádakat külső vagy integrált keverők, vezérlőpanelek, félautomata túlfolyó rendszer, poliuretán fejtámlák egészítik ki. A komponensek 2 év garanciális időtartamúak, fürdők - 10 év.

Akrilfülke Triton Victoria

6. 1Marka (Oroszország)

Gyakorlati kényelmes fürdők megfizethető áron. Minden termék 4-6 mm vastagságú akril fröccsöntéssel készül. A modellek ergonómikus alakúak, jobb acélkeretük van polimer bevonattal és horganyzott szegecsekkel. Egy megbízható és egyszerű rugós mechanizmust fejlesztettek ki az oldalsó eltávolítható panelekhez, melynek köszönhetően a telepítést nagyon gyorsan végezzük. A tálca oldalát kompozit anyagból készült habarccsal megerősítik, és a falmodellekben további rögzítők találhatók.

Akrilkád 1Marka Modern

A cég akril fürdők széles választékát kínálja minden ízlés és költségvetés számára. További funkciók közé tartozik a turbó üzemmód a hidromasszázs, a sugárirány beállítása, a szárazindítás elleni védelem, a krómterápia és egyebek számára. A jótállási idő mindegyik modell esetében 10 év, a hidromasszázs rendszerek esetében - 2 év.

7. Radomir (Oroszország)

A Radomir cég az elsők között indította el az akril fürdők gyártását Oroszországban, és már sikerült kiemelkedő hírnevet szerzett termékeinek minőségében. A fürdők kizárólag fröccsöntéssel készülnek, az akril réteg vastagsága 5-7 mm. Különlegessége a modellek sokoldalúsága: az alapvető változat a standard funkcióval könnyedén prémium modellkává válhat kiegészítő felszerelések telepítésével: aero masszázsrendszerrel, kromoterápiás lámpákkal, eredeti kontúrvilágítással és így tovább.

Népszerű akrilfürdők

Hogyan válasszunk fürdőt: hasznos ajánlások

Ahhoz, hogy kényelmes és minőségi fürdőt érhessen el, nagyon óvatosan kell megközelíteni a választást, figyelembe véve az összes részletet. Ami számít, nem csak annak mérete, felszerelése és ára, hanem a telepítés módja, a gyártó, a megjelenés és egyéb jellemzők is. Tekintsük őket részletesebben.

1. lépés: Határozza meg a méretet. A fürdő legkedvezőbb magassága 65-70 cm, a tál mélysége 50-60 cm A szélesség megválasztásakor figyelembe kell venni a legnagyobb családtag arcszínét: 80 cm az átlagos személy testméretéhez és 80 cm a nagyobbhoz. A hossza nem csak a legmagasabb személy magasságától függ, hanem a fürdés - ülő, félig ülő, lefekvés módjáról is. Ennek megfelelően a hossza 120-180 cm között változhat.

Az akril fürdők méretei a termék útlevélében jelennek meg.

2. lépés: Határozza meg az űrlapot. Itt nagyon sok a szoba méretétől függ: egy nagy fürdőszobában minden modellt be lehet szerelni, beleértve egy különet is, a sarok pedig alkalmasabb egy kis méretűre. Javasoljuk, hogy készítsen egy fürdőszobai tervet, és jelölje meg a helyét a vízvezeték és a bútorok. Győződjön meg róla, hogy a helyszínen a fürdőkádon végzett méréseket végezze el, fontolja meg, melyik oldalon kell jobb kapcsolatot teremteni. Ha aszimmetrikus modellt szeretne vásárolni, előzetesen határozza meg a tájékozódást - balra vagy jobbra.

Különböző formájú akril fürdők. tetemek rendszer

3. lépés Válasszon egy gyártót. Nagyon jó minőségű fürdő vásárlásához olyan jól ismert, bevált márkákat válasszon, amelyek termékei már évek óta forgalomban voltak. Természetesen mindenkinek pénzt akartak megtakarítani, és a világ termékeinek fürdõje meglehetõsen drága, de egy olcsó hamisítvány megvásárlásával készen áll arra, hogy egy-két év múlva megváltoztassa. Ennek eredményeképpen az ilyen vásárlás többször is drágább lesz, mint egy hitelesített, jó minőségű modell. Válasszon nagy üzleteket vagy szaküzleteket, ahol minden termék rendelkezik a megfelelő dokumentációval.

Óvatosan ellenőrizze a fürdőt minden oldalról és alulról.

4. lépés: Ellenőrizze a fürdő minőségét. Óvatosan ellenőrizze az oldalrészeket: egy tál öntött akril két rétegből áll, az extrudált három vagy több rétegből áll. Az injekciós tálat jobbnak tartják, de még mindig a gyártás minőségétől függ. Ha vékony réteg akril (legfeljebb 2 mm) látsz, ne vegye be ezt a fürdőt - ez nem tart sokáig.

Figyeljen a színre: a minőségi fürdő hófehér, fényes ragyogás, tökéletesen sima felület. De a különböző foltok, csomók, érdesség vagy koponyák hamisítanak. Ügyeljen arra, hogy a tál aljával nyomja meg a kezét - ha az anyag észrevehetően illeszkedik, a fürdő rossz minőségű. Ne vásároljon olyan modellt, amely erős kémiai szaggal vagy áttetszővé válik.

Ellenőrizze az akril fürdő minőségét

5. lépés Tartozékok. A legtöbb fürdő egy fém keretben van. Meg kell vizsgálni és ellenőrizni kell a minőséget. A hegesztett szerkezetnek tisztának kell lennie, az ízületeket tisztítani és csiszolni. Ugyanez vonatkozik a moduláris keretre - jól furatolt lyukak, lapos menet, minden elem arányos. A fémnek korrózióálló bevonattal, horganyzott kötőelemekkel kell rendelkeznie.

Keret keret Cersanit Santana 140

Fontos! A minőségi fürdő elég erős, ezért elég saroktartó. Ha a keretnek van további állványa, akkor azt jelenti, hogy a tál szilárdsága alacsony. Vagyis minél több támogatást, annál rosszabb a fürdő minősége.

Ha a készlet tartalmaz korlátokat, karfákat, csatorna-túlfolyó rendszert, azokat szintén ellenőrizni kell. Ha maga a fürdő kiváló minőségű, akkor a komponenseknek azonosnak kell lenniük - azonos stílusban, látható hibák nélkül.

Kupak vásárlása esetén az eladó köteles minőségi tanúsítványt bemutatni a kiválasztott modellre és jótállási jegyet kiadni. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a jótállási kártyák külön-külön kerülnek kiadásra, és a kád és a hidromasszázs készülékek tekintetében eltérnek egymástól.