Legfontosabb > Tervezés

Márványfürdő

A természetes és mesterséges márványból készült vízvezeték nem olyan régen kezdődött, de az ilyen termékek népszerűsége hihetetlenül magas.

Gyönyörű márványfürdő a belső térben

A megbízhatósággal és tartóssággal együtt a márványfürdők lenyűgöző díszítőelemekkel rendelkeznek, amelyek sokak számára döntő tényező a választás során. A belső teret a finom luxus, a könnyű arisztokrácia finom ízét hangsúlyozza.

Márványfürdő technológia

Fürdők természetes kőből

Természetes kőfürdő

Természetes márványfürdő előállításához egy nagy szilárd tömböt használt a kőből. Annak ellenére, hogy a márvány jól feldolgozható, ez a folyamat meglehetősen nehézkes, ezért a késztermék költsége nagyon magas. A tálat nem kézzel vágják, hanem speciális felszereléssel, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen formát adjon a terméknek. De az ilyen fürdők fő előnye a felületen egyedülálló mintázat, amely soha nem ismétlődik. A többszínű foltok és foltok természetes márványban olyan eredeti mintát hoznak létre, amely nagyon dekoratív megjelenést kölcsönöz a betűtípusnak.

Természetes márvány fürdők

Egy darab márvány, amely új fürdőszobává lesz

A készítményben lévő szennyeződések típusától és mennyiségétől függően a márvány lehet fehér, zöld, fekete, szürke, rózsaszín, ezüstkék és más színek és árnyalatok. Minél ritkább a szín, annál nagyobb a kő ára. A legritkább a kék márvány, amelyet a kék diopesz dominál. Az anyag a csiszolás és csiszolás után a leginkább dekoratív hatással bír. A kezelt felület nem veszi fel a vizet, tisztítja a szennyeződéseket, nagyon kellemes az érintés. A legtöbb márványfürdőben van egy védőbevonat, amely javítja a termék teljesítményét.

Stone márvány, tulajdonságai

Öntött márvány kádak

Az új technológiák alkalmazása lehetővé tette a termelési költségek csökkentését anélkül, hogy elvesztené az anyag dekoratív tulajdonságait, csökkentené a termékek súlyát és javítaná az egyedi tulajdonságait. A mesterséges márvány többféleképpen készül, amelyek közül a legnépszerűbb formázott. Ehhez a márványforgácsokat bizonyos arányban összekeverik akril vagy poliészter gyantával, színező pigmenteket adnak hozzá és speciális formákba öntik. Annak érdekében, hogy az anyag a természetes márvány mintáját adja, a pigmenteket szigorúan váltakozva adják hozzá, és különleges módon összekeverik, aminek következtében különálló zárványok és különböző árnyalatok maradnak. És a felület védelmére és dekoratívabb felhasználására használják a gelcoat - gélszerű pigmentált gyanta tömegét.

Zöld gélköpeny

Általában a fürdőzés folyamata így néz ki:

 • a mátrixformák belső felülete csiszolt és egy vékony, egységes réteg gélköpennyel van bevonva;
 • keverjük össze a márványgitákat gyantával, pigmentekkel és keményítővel;
 • amint a gelcoat megkeményedett, az elkészített keveréket öntik az öntőformába, és a vibropresszót csatlakoztatják. Egy bizonyos idő elteltével kész edényeket veszik ki a formákból.

A vibráció lehetővé teszi a felesleges levegő eltávolítását, növeli az anyag sűrűségét, és tartósabbá teszi a terméket. Általános szabályként az ilyen fürdők számára nem szükséges további kezelés, felületük ideálisan sima és fényes.

Készítsen öntött mészkőfürdőt

Az öntési eljárás lehetővé teszi különféle formák és méretű tálak készítését, így az öntött márvány fürdők széles választékkal rendelkeznek. A sarokmodellek önálló, falra, kerekekre és téglalap alakúak, aszimmetrikusak, kifejezett mintázatúak és teljesen fehérek. Sokan vannak felszerelve hidromasszázs fúvókákkal, kényelmes fejtámlákkal, ortopédiai eszközökkel a lábak és a hátra.

Öntött márványfürdő

A márványfürdő előnyei és hátrányai

Természetes márvány

Mint minden más anyaghoz hasonlóan, a márványnak is vannak előnyei és hátrányai. A már említett dekoráció mellett a pozitív tulajdonságok a következő jellemzőkkel bírnak:

 • A márvány ellenáll a hőmérséklet változásainak. A forrásban lévő vizet és a jeges vizet biztonságosan átöntheted egy ilyen fürdõbe, ennek következményei nem lesznek;
 • az anyagnak nagy a hőteljesítménye, és bár meglehetősen lassan felmelegszik, akkor képes hosszú ideig tartani a vízhőmérsékletet;
 • nagy tömegének köszönhetően a márványfürdő nagyon stabil és nem igényel támogatási keretet;
 • a természetes kő tökéletesen elnyeli a hangokat, ami azt jelenti, hogy a tál teljesen vízzel tele van;
 • Óvatosan, már évtizedek óta használják a márványt, és a kád használata során keletkező kisebb hibák önmagukban nem pótlólagosan javíthatók.

Természetes kőfürdők - a természet szépsége és nagysága

 • a masszív márványtálak túl nehézek, ezért nehezebb felszerelni őket, mint akril, acél, sőt öntöttvas fürdők. Továbbá, ha a padló nem elég erős, nem helyezhetünk el márvány fürdőt;
 • zsetonok és mikrotörzsek könnyen kialakíthatók a felületen, ami nem csak a megjelenést károsítja, hanem megnehezíti a tál tisztítását is. Idővel a fehér márvány sárga árnyalatot kap, nem esztétikus foltokkal burkolódik;
 • a magas költségek miatt csak nagyon gazdag emberek engedhetik meg maguknak a természetes márványfürdőt.

Mesterséges márvány

Fürdő öntött öntött öntött műanyagból

A különleges technológiáknak köszönhetően az öntött márvány nemcsak megőrzi a természetes kő pozitív tulajdonságait, hanem számos módon is felülmúlja.

 1. Az öntött fürdők felülete rendkívül ellenáll a kopásnak. Még hosszas használat után is a falak és az alsó részek simaak és fényesek maradnak, és a tálca könnyen elvisel nagy, tartós terhelést.
 2. A mázas öntvény gyorsabban felmelegszik, mint a természetes, és hosszabb ideig tartja a hőt, még akkor is, ha az öntött fürdő fala észrevehetően vékonyabb, mint egy kőtányé.
 3. A mesterséges márvány könnyebben fúrható technológiai lyukak alatt, így ezek a fürdők gyakran hidromasszázs berendezésekkel vannak felszerelve. Ugyanakkor tökéletesen csillapítják a vibrációt, ami növeli a vízkezelés kényelmét.
 4. A mesterséges anyagok szerkezete nagyon sűrű, és nem teszi lehetővé a piszok elfogyását a fürdő falaiba. A felületről készült plakk könnyen eltávolítható ruhával és szappanoldattal. Továbbá az öntött márványt nem befolyásolja a gombák, nem rozsda, nem rothad.

Három mítosz és tény az öntött márványfürdőről

Ezek a fürdők tökéletesen illeszkednek a belső térbe kővel vagy kerámiával, könnyű helyreállítani, ha szükséges, nem igényelnek speciális gondozási feltételeket. És ami a legfontosabb: teljesen egészségre késztetőek, mert a öntött márvány nem bocsát ki káros anyagokat, nem reagál a szappanoldatokkal és a kozmetikumokkal.

Márványfürdő és gránit talapzat

 • a márvány fürdők súlya nehezebb, mint az akril és az acélmodellek, ezért jelentős erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy saját maguk telepítsék őket;
 • színezékek hatására az anyag színes foltokba borulhat, amelyeket nehéz megszüntetni;
 • a felület tisztításakor nem javasolt a csiszolóanyagok használata;
 • a mesterséges márvány drága anyag, így az abból készült termékek nem olcsóak.

Hogyan válasszon egy márvány fürdőt?

A fürdőszobának elegáns kialakítása márvány pohárral, tea bögre formájában

Méretek és telepítési típus

A fürdõméret a legfontosabb kiválasztási kritérium. Itt kell figyelembe venni a családtagok felépítését és növekedését a legkényelmesebb dimenziók megtalálása érdekében. A tál hossza általában a család legmagasabb magasságának függvénye: egy személynek könnyedén be kell illeszkednie a fürdőkádba fekvő helyzetben fekvő helyzetben, lábával egyenes, kényelmesen pihentető fejét az oldalán. A tál mélysége általában 50-60 cm, a mélyebb fürdő kellemetlen lesz a gyermekek számára, és kisebbek a felnőttek számára. Ugyanakkor, ha idős vagy fogyatékos emberek vannak a házban, akkor jobb, ha 50 cm mélységű tálat választunk.

A választás erősen függ a helyiségtől. Ha a hely kicsi, egyenes méretű modellek elfoglalják az összes helyet, és kényelmetlen lesz használni a fürdőszobát. A legjobb megoldás ebben az esetben sarok vagy leengedő fürdő lenne. Ugyanakkor az öntött márványból készült termékek jobban megfelelnek, mivel faluk vékonyabbak és a formai tartomány sokkal szélesebb. Természetes kőfürdők azonban jobban néznek ki a tágas szobákban, különösen kerek és ovális modellekben. A legtöbb márványfürdő kivehető, így sok helyet foglalnak el.

Hogyan válasszunk fürdő öntött márvány a stílus a belső

Minőségi jelek

A természetes kőfürdők vizuálisan különböznek a többiektől, ezért szinte lehetetlen keverni vagy hamisítani. Először is nagyon vastag falak (80-200 mm), súlya 500 kg-tól, jellegzetes textúra. Ezenkívül leggyakrabban megrendelésre készülnek, és a gyártók értékelik hírnevüket. És mégis, néha rossz minőségű természetes kőzetet használnak, amely a kizsákmányolás folyamán repedésekkel borítja vagy elkezd delaminálni. Nem szabad választanod a fürdőt, ha észreveszed a chipek formájában lévő hibákat, a felszínén leválaszthatóak, a porózus szerkezet pedig rossz minőségű. A tálat alaposan ki kell csiszolni, kellemes tapintásúnak kell lenni, anélkül, hogy éles szél lenne a szélén. Győződjön meg róla, hogy a kezét átengedi a fürdő falán: ha kőből nyoma van a tenyerében, akkor az anyag nem használható.

A cast fürdők egy kicsit bonyolultabbak. Gyakran a mesterséges márvány burkolatának köszönhetően különböző összetételű, de nem egy évig tartó termékeket árulnak el. Általánosságban a márkájú zsetonok helyett a gátlástalan gyártók kvarchomot használnak, ami csökkenti a termelési költségeket, de jelentősen befolyásolja az anyag erejét. Még porózusabbá válik, repedések és forgácsok könnyen kialakíthatók rajta, különösen technológiai lyukak fúrásakor.

Ellenőrizze a termék minőségét a vásárlás előtt.

Vannak, akik megmentik a színező pigmenteket. Ahelyett, hogy pigmentet adnának a tömegnek az öntés előtt, egyszerűen festéket alkalmaznak a késztermékre. Ennek eredményeképpen a legcsekélyebb károsodás következtében egy fehér alap jelenik meg a karcoláson, és sokkal nehezebb megszüntetni egy ilyen hibát. De ha a tál falai a teljes mélységben festettek, nem lesz nehéz helyreállítani a felületet, csak egy réteg gélréteget kell alkalmazni.

A rossz minőség másik oka az öntvénytechnika banális megsértése. Először is, hogy nem felel meg az összetevők arányának, valamint a töltő réteg vastagságának csökkenésében. Vizuálisan ezek a fürdők nem különböznek, kivéve egy kicsit kisebb súlyt, de csak nagyon rövid idő alatt szolgálnak. A vásárlás során elkövetett hibák elkerülése érdekében a terméket az alábbi kritériumok szerint kell kiválasztani:

 • az öntött öntött márvány minõségi edény falvastagsága 12-20 mm, védõréteg vastagsága legalább 1 mm;
 • az egész felület teljesen sima, csiszolás és durvaság nélkül, meleg érintésre, fényes;
 • színes modellek esetén a tálak egyenletesen színezettek, az alapalap nem ragyog;
 • a minta vonalak mentén a varratok teljes hiánya;
 • amikor a falakon lévő kézfejjel megérinti, a hangnak süketnek kell lennie, és a termék bármely részében azonosnak kell lennie.

A fürdőt az előírásoknak és a kiegészítő elemeknek megfelelő utasításoknak kell kísérniük. Ezenkívül a gyártó köteles garanciát vállalni termékeire (márványból készült öntöttvasból, a jótállási idő legalább 2 év, a jól ismert külföldi márkák esetében 5-10 év).

Mesterséges kőfürdő

Csak kiváló minőségű vízvezetékeket válasszon.

Marble Bath Gyártók

Mind a hazai, mind a külföldi gyártók képviselik az orosz vízvezeték-piacon. Az orosz fogyasztók legnagyobb fogyasztói bizalmát a következő márkák élvezik:

 • LLC Astra-Form. Ez a vállalat az elit szaniterek vezető gyártója a hazai piacon. A gyár mintegy 20 éve működik, termékei jól ismertek Oroszországban és külföldön. Az Astra-Form fürdőket magas funkcionalitás és hihetetlenül széles választék jellemzi;

MALTA - vörös színmodell öntött márványból

Márványos fürdő ESSE Sicilia

Kovácsoltvas fürdőkád

Bath Estet Lyon

 • Vispool (Lettország). Egy nagyon népszerű márka hosszú történelemmel. A gyártó olyan speciális technológiát alkalmaz, amellyel az anyag sűrűsége és rétegeinek egyenletessége maximális. Ezek a fürdők a mindennapi életben meglehetősen szerények, ellenállnak a nehéz terheknek, könnyen tisztíthatóak a szennyeződésektől. A termékek élettartama legalább 50 év, esztétikai megjelenés nélkül. A cég minden ízlésű fürdőt termel - a klasszikus egyenes modellektől a legexkluzívabbig;

Márványfürdő Vispool Gemma plus

Vispool Evento Accent fürdõ

Fürdő márvány MARMITE ROMANCE

A Marmite TIFFANY öntött öntött márvány fürdője

Márványfürdő RIHO. A fehér színmodell egy magánház belsejében

Márványfürdő RIHO

Marmorin Márványfürdő

Marmorin Amos Márványfürdő

Bath marmorin alice

Mindezek a vállalatok jó hírnévnek örvendenek, így szinte lehetetlen alacsony minőségű termékeket vásárolni tőlük. A termékeket kötelező tesztelésnek vetik alá, a gyártó garanciája minden modellre érvényes. Természetesen az ilyen fürdőket csak szaküzletekben lehet megvásárolni, különben fennáll a kockázata annak, hogy hamisítványt vásárolnak.

A márvány fürdőkád népszerű modelljeinek összehasonlító jellemzői

Capri, Astra-Form (Oroszország)

Bath Astra-Form Capri

Magnum, Astra-Form (Oroszország)

Bath Astra-Form Magnum

Greta, ESSE (Oroszország)

Málta, ESSE (Oroszország)

Delta Standard, Estet (Oroszország)

Marea, Vispool (Lettország)

Vispool Marea, sarokkád

Romantika, Marmite (Lengyelország)

Granada, Riho (Cseh Köztársaság)

Öntött-márvány fürdő RIHO Granada

Alice 1, Marmorin (Lengyelország)

Do-it-yourself márványfürdő telepítés

A márványfürdőt saját kezével telepítjük

A kádak telepítésében nincs alapvető különbség, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek. Azonban az egyéni árnyalatok még mindig érdemes tudni, hogy ön magának fogja csinálni a telepítést. A fő nehézség a márványfürdő telepítésében a súlya. Ha a tál természetes márványból készül, akkor szakembert kell felkérni a telepítésre, így garantálva a nehéz szerkezetek mozgatásával és összekapcsolásával kapcsolatos problémákat. Ha a fürdő öntött márványból készül, ami sokkal könnyebb, a szerelést egy asszisztenssel együtt lehet végezni.

Ajánlások a munka megkezdése előtt

Először meg kell határoznia a fürdő helyét és gondosan fel kell készíteni a helyet. Ha a padló sok kívánnivalót hagy maga után, érdemes leszerelni, és új szintetizáló nyakkendőt készíteni.

A képen egy példát mutat ki egy egyenletes kötés a fürdőszobában

A falak, amelyekhez a fürdőkád oldalai csatlakoznak, gondosan ellenőrizni kell a hibák - repedések, hornyok, gombafertőzések esetén. A bevonat eltávolítása megszűnik, a cementhabarcsok eltávolítják a szabálytalanságokat, a penészből megrepedt területeket tisztítják és antiszeptikus kezeléssel kezelik. Ha ez nem történik meg a fürdőkád telepítése előtt, akkor nehéz lesz odaérni, és aligha leszel képes megszabadulni a gombafelülettől.

Fürdőszoba fal kezelés

A következő lépés vízszigetelés. A fürdőszobában a legalkalmasabb a bitumen alapú vagy akril alapú vízszigetelés. Könnyen alkalmazható, nagyon erős rugalmas filmet képez, ami nem teszi lehetővé a víz és a gőz áthaladását. Hengerrel vagy kefével két vagy három rétegben alkalmazzuk a maximális bevonat sűrűség eléréséhez.

Vízszigetelési területek

Vízszigetelő vízszigetelés alkalmazása

Ezután a padló csempével vagy más anyaggal néz szembe.

A padlózat burkolólapok és porcelán csempe burkolására vonatkozó eljárás

Ha mind a padló, mind a falak jó állapotban vannak, és nem kell cserélni a burkolatot, elegendő a felület por- és szennyeződésének tisztítása. Most elkezdheti telepíteni a fürdőt.

Fontos! Szifon ugyanakkor érdemes vásárolni káddal, így azonnal ellenőrizze, hogy a vastagsága a csésze, berendezések és a távolság a túlfolyó és lecsepegtetjük. Az univerzális modellek általában különböző vastagságú fürdőkhöz alkalmazhatók, de a lefolyó és a túlfolyó nyílás között legfeljebb 57 cm lehet.

1. lépés: Hozd a fürdőt, fordulj meg úgy, hogy a leeresztő nyílás a lehető legközelebb helyezkedjen el a csatorna-csőhöz, és helyezze a fürdőt az oldalára. Távolítsa el a védőcsomagolást.

2. lépés Ha a készlet tartalmaz lábakat, először rögzítse őket. Helyezze be a lábakat a tálca testén lévő szerelőfuratokba, és csavarokkal és különleges fém ékekkel rögzítse. Nem szükséges szorosan csavarni, előfordulhat, hogy módosítania kell a magasságot.

Fürdő lábak

Szerelési utasítások a Riho öntött márvány fürdők számára állítható láb nélkül

3. lépés: A fürdő kívülről a szifon aljzat alja, a behelyezett gumitömítéssel alul az aljzatba. A tálca belsejéből a felső rész fel van húzva, és mindkét elem szorosan rögzítve van egy csavarral. Nem lehet túlságosan csavarni, hogy ne szakadjon meg a műanyag.

Séma - példa a csatorna szerelvények szerelésére öntött márvány fürdőre

Lépés 4. Ezután helyezzük el a kisülő csövet a fürdőszobai oldal felső részében lévő túlfolyó lyukba. Külső oldalról egy flexibilis tömlő van csatlakoztatva a fúvókához, amelynek vége a szifonhoz csatlakozik. Az ízületekben a gumitömítések szükségszerűen be vannak építve, a megbízhatóság érdekében mindkét oldalon szilikon tömítőanyaggal bevonják őket.

5. lépés A hüvely be van helyezve a csatorna nyílásába, majd behelyezi a műanyag szifon adaptert a csavaranyákkal.

Fontos! A csatornahálózathoz való csatlakozáskor a hullámcsöveket csak végső megoldásként kell használni, amikor a lefolyó lyukhoz való hozzáférés nagyon nehéz. A hullámtörés gyorsabb, és nehezebb tisztítani, mint egy kemény cső.

Videó - A fürdő szifon felszerelése

6. lépés: Most nagyon óvatosan kell felhelyezni a fürdőt a lábára, és áthelyezni az előkészített helyre. Ellenőrizze a szifon felengedésének távolságát a lefolyó tetejéig - legalább 10 cm legyen, szükség esetén állítsa be a fürdő lábának magasságát. Győződjön meg róla, hogy vízszintesen ellenőrizze a helyét: a tálban az oldalsó veremház szintjén. A fürdők gyártásánál figyelembe kell venni a vízáramlás lejtését, így nincs szükség további lejtésre a tálhoz. A szifon csatlakoztatásához tömítést kell elhelyezni az aljzatra, helyezze be az adapter nyakába, és rögzítse egy műanyag anyával.

A szifon felszerelése a fürdőbe

7. lépés Miután a szifon csatlakozik a leeresztőcsőhöz, egy rugalmas túlfolyótömlő csatlakozik hozzá, a csatlakozókat szilikonnal tömítik. Ezután kapcsolja ki a vízellátást egy elzárócsappal, csatlakoztassa a kádat a csővezetékhez, szerelje be a keverőt.

Az összes csatlakozás szorosságának ellenőrzéséhez a fürdőt kb. Egyharmadával meg kell tölteni vízzel és néhány percet várni. Ezután alaposan ellenőrizze a csőkötéseket, különösen az alja alatt, tartsa kézben a csöveket. Ha szivárgás van, akkor ürítse ki a vizet, csavarja le a csatlakozó anyákat, törölje szárazra és szorítsa meg újra a tömítőanyagot. Szivárgás hiányában csak a csésze és a fal oldala közötti tömítést zárja le.

Ha a kád szabadon áll, lábak nélkül, a vízvezeték csöveket és a szennyvízcsövet a padló vastagságában kell elhelyezni. Ehhez először a padlón meg kell jelölni azokat a jelöléseket, amelyeken a betonban levő hornyokat betöltik. A strobe mélységének és szélességének kiszámításánál figyelembe kell venni nem csak a csövek átmérőjét, hanem a szigetelőréteg vastagságát is, valamint a leeresztés szögét (legalább 20 mm / méter). A vízvezeték csövek egy padlóra szerelt keverő állványhoz vannak csatlakoztatva, a fürdőkád mellett.

VISPOOL fürdőkád telepítési utasításai

Annak érdekében, hogy a szifont a leeresztő csőhöz csatlakoztassa, a fürdőt egy bárpultra helyezzük, különben nem tudunk megközelíteni a tál alját. A szerelvény-adapterekkel szivárgócsövet és kádcsatorna csatlakozik. A vízelvezető rendszer csatlakoztatása után eltávolítják az alátéteket. Ez a telepítési módszer meglehetősen bonyolult, sok időt és energiát igényel, és a legmegfelelőbb a fürdőszoba felújítása során.

Szifon telepítés

Egy alternatív megoldás egy pódium építése tégla- vagy habblokkok fürdéséhez. Ebben az esetben a csatorna elrendezés a dobogón található, ami nagyban megkönnyíti a munkát. De van egy fontos pont: a padlón lévő terhelés túl nagy lehet. Egy vidéki házban ezt a problémát nem nehéz megoldani, de ez a lehetőség aligha alkalmas egy városi lakásra.

A fürdő telepítése egy téglára

Márványfürdő ellátás

Mint tudják, a márvány kovácsolható anyag, ezért védeni kell a karcolásoktól, a hatásoktól és az agresszív anyagok hatásaitól. Ha lehetséges, helyezze az összes tartozékot úgy, hogy ne essen a fürdőbe, ellenőrizze a polcok és a keverő szerelésének minőségét. Nem kívánatos az ilyen fürdőkádban az állatok fürdésére, mert az éles karmok biztosan hagynak nyomokat a tál falain. Minden használat után öblítse le a felületet tiszta vízzel és törölje le habszivaccsal vagy puha ruhával. És hetente egyszer ajánlott a fürdőt szappanoldattal mosni, de semmiképpen sem használhat csiszolóporokat.

Öntött márványfürdő ellátás

Hasonlóképpen vigyázzon a márvány fürdőkádra is. Nehéz megnehezíteni ezt az anyagot a mindennapi életben, de néha karcolások és zsetonok jelennek meg. A csiszolótermékek és savtartalmú vegyületek könnyen elpusztítják a vékony védőréteget, amely miatt a felület elhalványul, elszíneződik, elveszíti vonzerejét. Különleges folyadékok vannak márvány termékek tisztítására. Alkalmasak mind öntött, mind pedig természetes márványra, és bár költsége magasabb, mint a hagyományos mosószereké, az alkalmazás hatékonysága teljes mértékben igazolja az összes költséget.

Ha bármilyen hiba jelentkezik a fürdőszobában, helyes módon kell rögzíteni a megfelelő módszer kiválasztásával:

 • a kozmetikumokból vagy a hajfestékekből származó foltokat 20% hidrogén-peroxiddal vagy néhány csepp ammóniával eltávolítjuk. Vegyünk egy darab gyapotot, majd az oldatba mártottuk és 1-2 percig nyomjuk a helyszínre. Nem tarthatja sokáig, különben a piszkos hely helyett egy fehér jel jelenik meg;
 • zsíros kozmetikumok, masszázsolajok foltjai először meg kell szórni minden abszorbens porral (keményítő, kréta), és hagyja abszorbeálni. Amint piszkos, a por helyére egy újat cserélnek. Egy nappal később, minden vízzel és mosószerrel leöblített, vízzel lemosva, öblített, szárazra törölve;
 • a rossz minőségű keverők, fémszappanok és egyéb eszközök rozsdás foltjai nehezebbek eltávolítani, különösen, ha a foltokat nagyon megette. Ajánlatos speciális pasztát használni, amely a háztartási vegyszerek bármelyik tárolójában vásárolható meg. A pépet a foltra helyezzük, néhány percig hagyjuk (a gyártó utasításai szerint), majd tiszta vízzel öblítsük le és töröljük le a felületet. Pép hiányában oldószert, például acetont kell használni, de óvatosan kell használni.

A kisméretű forgácsok, karcolások és repedések kiküszöbölése érdekében különleges készletek vannak. Ezek közé tartoznak az epoxi, lakk és márvány lapkák. A keverék arányát a csomagoláson feltüntettük, és ott megadtuk a márványfelület helyreállításának pontos utasításait is.

Öntött márvány kádak

Korábban a kőfürdő nem volt sok ember számára elérhető, azonban az új anyagmárványos márvány találmányának köszönhetően mindenkinek volt lehetősége megvásárolni egy ilyen terméket. A vastag keverék összetételében poliészter olajok és kőzetcseppekből áll, és a kész kivitel közel azonos a természetes kőből készült mintákkal, sem megjelenés, sem érintkezés nélkül.

Fürdő öntött márványból kedvezően más lehetőségekkel, még természetes kőből is. Ezzel ellentétben a öntött öntött márványnak nincs érdesége és mikrotömbje a felületen, ami viszont a gomba növekedését, az anyag fokozatos megsemmisülését okozza, ami gondot okoz a gondozásban és a használat során. Ugyanakkor ez a mesterséges anyag tökéletesen utánozza a természetes kő, mint a malakit, márvány, palakő és más. Az anyagból készült termékek tökéletesen helyreállíthatók polírozással.

Öntött márványfürdő típusok

A márvány fürdőszobában elterjedt megoldás a bevételekkel rendelkező felhasználók körében. Ezért van szinte minden gyártó a vonalon ilyen modellek. Különböző típusok lehetnek:

 • lehetnek téglalap alakúak, oválisak, aszimmetrikusak, kerekek és más alakúak;
 • ugyanakkor felvehetők további funkciók, mint például aero masszázs, hidromasszázs és mások;
 • különböznek a külső kialakításban;
 • lehet lábakkal vagy anélkül.

Köszönhetően a széles választéknak, mindenki választhat olyan megoldást, amely harmonikusan megjelenik minden fürdőszobában, és képes lesz minden igényt kielégíteni a funkcionalitás szempontjából.

Végy öntött öntött márvány fürdőt a boltban "Vízvezetékház"

Vásárolni egy fürdő öntött márvány kínál online áruház "Plumbing House". Az összeszerelt katalógus számos, exkluzív, praktikus és tartós modellt kínál a legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb globális és hazai gyártók közül.

A márványból készült kád, melyet a legkedvezőbb áron vásárolhat boltunkban, nagyszerű lehetőség bármely fürdőszobában. Nagy hangelnyelő tulajdonságokkal, valamint kiváló kialakítással rendelkezik, ezek az opciók kombinálják a modern felhasználó számára szükséges összes szükséges tulajdonságot.

Mesterséges kőfürdő

Termék kód: 106452

Méretek (DSHG): 168x80x49

Termék kód: 186158

Méretek (dshg): 169,7x78,6x42,5

Termék kód: 106462

Méretek (dshg): 171x82x49

Termék kód: 186117

Méretek (dshg): 174x80x48

Termék kód: 106412

Méretek (dshg): 180x74x46

Termék kód: 106359

Méretek (dshg): 170x80x45

Termék kód: 106360

Méretek (dshg): 190x90x50

Termék kód: 199562

Méretek (DSHG): 168x80x49

Termék kód: 199655

Méretek (dshg): 169,7x78,6x42,5

Termék kód: 106406

Méretek (dshg): 160x98x45

Termék kód: 106370

Méretek (DS): 156x71

Termék kód: 106371

Méretek (dshg): 148,8x112x41

Termék kód: 106379

Méretek (dshg): 178,5x87x52,5

Termék kód: 106383

Méretek (dshg): 174,4x79,8x50,4

Termék kód: 106403

Méretek (dshg): 180,8x80x47,7

Termék kód: 106404

Méretek (dshg): 174,2x79,9x50,1

Termék kód: 106357

Méretek (dshg): 170x70x46,7

Termék kód: 199544

Méretek (dshg): 170x98x45

Termék kód: 186116

Méretek (dshg): 185x85x47,5

Termék kód: 199654

Méretek (dshg): 169,7x78,6x42,5

Termék kód: 106366

Méretek (dshg): 181x86,5x49,5

Termék kód: 106465

Méretek (dshg): 170x86x51

Termék kód: 106372

Méretek (dshg): 159,5x65x46

Termék kód: 184745

Méretek (dshg): 187x84x43

Az öntött márvány kádak viszonylag nemrég jelentek meg a vízvezeték-piacon, és eddig valami szokatlannak tűntek. Ennek ellenére sok előnye van a hagyományosaknál - öntöttvas, acél és akril.

Ez a szerelvény félig természetes anyagból készül - a kvarc-forgács speciális keveréke (amely a márvány alapja) és kötőgyanta, hasonló tulajdonságokkal és összetételűek az epoxidhoz.

előnyök

 • Abszolút vibrációs stabilitás. Ezeket a fürdőket teljesen monolitnak nevezik. Rezgésnek ellenállnak, és tökéletesen felszívják a hangokat - ez ellentétben áll az acéllemezzel, amely ütőhangszerként használható;
 • Abszolút mechanikai stabilitás. A márványból készült fürdők könnyen túlélhetik a fújásokat, nem karcolják meg, nem repednek fel, és semmilyen más módon nem sérülnek meg. Ennek eredményeképpen működési periódusa több évtizedet jelent;
 • Kiváló hőszigetelés. Az ilyen fürdőbe öntött víz hosszú ideig meleg marad. Ez nemcsak a higiéniai eljárások során növeli a kényelmet, hanem lehetővé teszi a mentést is. Végtére is, a forró víz áramlása jelentősen csökken;
 • Könnyű gondozás. A tisztítás során tisztítószerek nem szükségesek.

Mindez teszi egyedülállóvé a fürdőket. Valódi díszítés lesz minden lakásban.

hiányosságokat

A félig természetes márványból készült fürdők hátrányait azonban nem veszítik el. A fő hátrányok a következők:

 • Az öntött fürdők ára nagyon magas. Különösen az acélhoz és az akrilhoz képest;
 • Kis választék;
 • telepítés;
 • Alacsony ellenállás a festékkel szemben.

A modelltartománynak szinte az összes leggyakoribb mérete.

Emellett a közvetlen anyagi tulajdonságok megválasztása egyszerűsödik. Részben mesterséges márvány a legjobb minőségű. Az ilyen fürdők átlagos üzemideje meghaladja a több évtizedet.

Öntött márvány fürdőszoba, alapvető tulajdonságok és gondozási szabályok

A hidromasszázs fürdők mellett a márványból készült öntöttvas fürdők jelentős költsége ellenére egyre népszerűbbek. A termékek ilyen népszerűsége esztétikai és teljesítményjellemzőiknek köszönhető, amelyeknek nincsenek analógjai.

A fröccsöntött márványfürdők gyártásához használják a környezetbarát kompozit anyagot, amelyet márványgitár vagy kvarc, keményítő, akril gyanták és színezőanyagok képviselnek. Az anyag által termelt fürdők nagy szilárdságúak és évtizedek óta üzemelnek, eredeti megjelenésük megőrzése mellett. A teljes anyagmélység színének köszönhetően kizárják a termék színvesztését, és a sűrű felület miatt a piszkos betétek vagy rozsda mély behatolása korlátozott.

A mesterséges márványfürdő főbb jellemzői

Az öntött márványfürdők előállításához olyan alapanyagokat használtunk, amelyek megőrzik a természetes kő jellegzetességeit, de alacsony higroszkóposságuk van, ami megakadályozza a termék víz elnyelését. Az ilyen nyersanyagok ideálisak a fürdőszoba számára a kopásállóság, magas hőmérsékletek és magas antibakteriális tulajdonságok miatt. A márvány öntés alkalmas fúrásra, vágásra, faragásra, vágás és repedés nélkül. A márvány fürdőkádak főbb előnyei a következők:

 • Nagy erő. A mesterséges márvány fürdők nem rendelkeznek belső üregekkel és mikrotömbökkel. A rugalmas poliészter gyanták miatt, amelyek miatt a mesterséges márvány keverék részecskéi kötődnek, az anyag ellenállása három nagyságrenddel magasabb, mint a természetes. Nagyon összetett és pontterhelésnek ellenáll. Az erősség tekintetében a vegyes márványok fürdők nyolcszor nagyobbak, mint az akrilok.
 • Az eredeti forma hosszú távú megőrzésének képessége. Az öntött márvány előállítása során előnyben részesítik a fényálló pigmenteket, amelyek védik a terméket a kiégésből.
 • Biztonság. A mesterséges márványkeveréket a szigetelő tulajdonságok jellemzik, környezetkímélő, tűzálló, és megakadályozza az áram áthaladását.
 • Gyakorlatiasság. Az öntött öntöttvas fürdők közötti különbség a magas hővezetőképességük és a jelentős hőmérséklettartomány ellenállóképességének köszönhető. Az ilyen nyersanyagok termékeiben a víz nem hűl le 4 órára. Tapintható, inkább "meleg", mint a természetes kő. A mesterséges kompozitot az egyszerű gondosság, a foltokkal szembeni ellenállás, az agresszív média jellemzi. Ez a márvány keverék nem szívja el az olajat, és nem csapd el a szagokat.
 • Ökológiai tulajdonságok. A formált márvány nem a sugárzási háttér jelenlétében rejlik, amint azt az egészségügyi kritériumoknak való megfelelés bizonyítékai igazolják. Az abszolút sima, a mikrotömbök hiánya és a poliészter gyanták jelenléte miatt a fürdő antibakteriális védő tulajdonságokkal rendelkezik.

A márvány csipekből készült formázott termékek előnyeinek listája kiegészítheti azok rezgési képességét, ami jelentős tényező a forró kádak használatakor. Ez a minőség a polimer-beton jelentős előnye az akril erősen vibrálva. Ráadásul a termékek a leghatékonyabb zajelnyelésre figyelnek.

Meg kell jegyezni, hogy a préselt termékek teljes mélységben és különböző színekben vannak festve. A kompozit fürdők különböző formájúak, szimmetrikusak vagy nem szabványosak. Az ilyen termékeket egyenes vagy alakos oldalak és fejtámlák jelenléte jellemzi. A malachit, a jázepár és más anyagok mesterséges nyersanyagainak utánzását elősegítő modern technológiáknak köszönhetően egyedi öntött mészkőfürdőt lehet gyártani egy adott beltér számára.

Pozitív tulajdonságai ellenére a márványlapkákból készült termékeknek számos hátránya van:

 • Jelentős súly és bizonyos összeszerelési készségek szükségessége;
 • Zsírok és repedések esetleges előfordulása;
 • Viszonylag magas költségek;
 • A mosási folyamatot feltétlenül az öntõfürdő öblítésével kell befejezni, mivel a festék a termékbõl való lehetséges felszívódása következtében esztétikai folt jelenik meg.

Működési jellemzők és javítások a márvány fürdők számára

A fürdőszobában lévő bármihez hasonlóan a polimer betonfürdőnek is szüksége van a gondozásra. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen termék megvásárlásakor biztosítani kell a minőségét. A színvesztés és számos felszíni karcolás megjelenése, amelyek előfordulása nem gátolja meg a termék helyes és gondos működését, bizonyítja az alacsony minőségű hamisítványok megszerzését.

Kiváló minőségű kompozit termékek jelenlétében egyszerű és nem gondos gondoskodni róluk. Puha szivacs és szappan oldat elegendő a fürdő tisztításához. Figyelembe kell venni a bevonat polimer-érzékenységét a csiszolóanyagok hatásaival szemben. Ezért egy tisztítószer kiválasztásakor előnyben kell részesíteni egy speciális, biztonságos összetételt. Szintén ajánlott kizárni a kemény mosogatórongyok használatát.

A mesterséges márványból készült termék ragyogása érdekében puha autópolírozó vagy speciális pasztát használhat. A felületi polírozáshoz fúrófejet használhatunk.

Ha a művelet során zsetonok, repedések, karcolások keletkeznek, önállóan végezhetnek olyan javítási eljárásokat, amelyek nem igényelnek különleges képességeket. Ehhez a károsodást zsírtalanítják és acetonnal tiszta flanellel tisztítják. Szárítás után egy keményítővel kevert gelcoat réteget alkalmazunk. A készítmény megkeményedése után a terméket finom csiszolópapírral csiszolják, majd a termék sérült felületét csiszolják.

Nagy karcolások vagy jelentős forgácsolás jelenlétében tanácsos felvenni a kapcsolatot a szakemberekkel, hogy elkerülje a károsodást.

Bath gelcoat alkalmazás

A gelcoat egy olyan lakk, amely a formázott márvány fürdőjének felületi réteget fedezi. A réteg vastagsága legfeljebb 1 mm. A gelcoatnak köszönhetően nő a fürdő fizikai-mechanikai tulajdonságai, az ultraibolya és a nedvességállóság. A lakk termékvédő tulajdonságokat nyújt, kompozit termékeket biztosít a mechanikai külső károsodásokkal szemben. A gelcoat miatt a fürdő egy sima, integrált felületet kap, amely ellenáll a szennyeződésnek.

A bevonat típusa határozza meg a fürdő díszítőképességét. A monokróm felületet színes gélköpennyel, átlátszó textúrával és valódi márvány, gránit színével kapják. A gélköpeny használatával önálló öntött mészkőfürdőt készíthetnek mintázattal, rajzokkal és feliratokkal.

A kompozit fürdők jó megoldást jelentenek azok számára, akik a kényelmet és a kényelmet kedvelik. Ilyen termékeknél könnyen fel lehet venni bútorokat és vízvezetékeket. Az öntőfürdők szilárd megjelenésűek és képesek tulajdonosa "státusát" hangsúlyozni. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy a nem megfelelő technológiák által előállított alacsony minőségű termékek jelen vannak a piacon. A fürdő beszerzését bevált üzletekbe kell elvégezni, és a jó hírű gyártóknak előnyben kell részesíteni.

5 tipp a választott fürdő öntött márvány: az előnyöket, hátrányok, gyártók

Nyilvánvaló, hogy az olyan időkben, amikor csak két fajta fürdő - acél vagy öntöttvas - állt a fogyasztók rendelkezésére, régen megfeledkeztek. Az akril fürdõk gyorsan elért népszerûsége váltotta fel. Valóban ez egy nagyszerű alternatíva sok előnnyel, de az előrehaladás nem áll meg. És viszonylag közelmúltban, egy érdekesebb képet kaptunk a termékről - egy öntött márvány fürdőről. Az egyik név a megbízhatóság és a tartósság gondolatait sugallja. De nézzük meg, hogy ez valóban. Ma adunk néhány hasznos tippet az öntött-márvány fürdők kiválasztására, a legfontosabb előnyeikre és hátrányaikra, valamint a bevált gyártók kijelölésére.

1. Miből készült márványfürdő?

A gyártástechnológia ismerete és a megfelelő összetétel, amelyet a gyártóknak tiszteletben kell tartaniuk, segítenek egy nagyon jó minőségű termék kiválasztásában. Tehát alapul véve a természetes márványmorzsát. A termékeket olyan díszítőelemek vagy egyéb termékek előállítása során, amelyek a természetes csomós kődarabok hibásak vagy hulladékai révén őrlődnek. A feldolgozás után a baba nagyon finom szemcsés, liszthez hasonlító szerkezettel rendelkezik.

A kompozíció lezárásához speciális kötőanyagokat kell adni és alaposan össze kell keverni. A gyantákat általában erre a célra használják. Ezenkívül az összetevők arányát a morzsák 80% -ánál és a gyanták 20% -ánál kell tartani. A normától való eltérés ± 2% körüli megengedett, ami fájdalom nélkül befolyásolhatja a késztermék jellemzőit, de nem több. A márvány jelentős csökkenése a készítményben a teljesítmény tulajdonságainak romlásához vezet.

Most vegye figyelembe a gátlástalan gyártók által alkalmazott módszert, ezáltal megtévesztve az ügyfeleket. Ebben az esetben a természetes újrahasznosított kő nem alap, hanem kvarc homok. Ez olyan anyag, amely kis részecskékből áll, amelyek belső üregekkel rendelkeznek. És, mint ismeretes, annál porózusabb az anyag, annál kevésbé az ereje. Problémák merülhetnek fel a jövőben, például a lyukak vágása során a vízelvezetés, a túlfolyás vagy a hidromasszázs rendszer átszúrása során. Csiszolt és apró repedések keletkezhetnek, amelyek végül elterjednek a termék teljes felületén.
Most a gyártási technológiára. 5 fő szakaszból áll:

 • Formakészítés vagy zsaluzat. Az űrlap minősége a termék sík szakaszainak dimenziós pontosságától és egyenességétől függ. A zsaluzat jellemzői szintén befolyásolják a falvastagság egységességét. Ezért a tisztességes gyártók nagyon drága és pontos formákat használnak az öntéshez, ami ennek megfelelően növeli a fürdő költségeit. Mindkettő a szokásos zsaluzat és az egyéni, a tál egy bizonyos alakja alatt. Nagyon fontos lépés az alkalmazás a falakon egy speciális keverék - gelcoat formájában. Ez egy polimer kompozíció, amely a fürdőfelület védőrétegeként szolgál, fényesé teszi és növeli a kopásállóságot. Használata azért kötelező, mert a márvány felülete nagyon porózus. Ha ezt a pillanatot kimaradták, a fürdõfelület gyorsan felszívja a szennyezõdéseket, és színezõvé válik. Ezenkívül nem lesz olyan sima és vonzó.
 • A második lépés a keverék előállítása, amelyet fent leírtunk. Nem említettük, hogy a festék hozzáadásra került, hogy megkapja a kívánt árnyalatot. Ebben a szakaszban esély van rá, hogy becsapják. A jóhiszemű gyártók közvetlenül hozzáadják a festéket a keverékhez, és összeszerelik az összetevőket. Ebben az esetben a késztermék azonos vastagságú lesz. És még a lefolyók lyukai is színes falakkal rendelkeznek. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a fürdő javítását a jövőben. Elképzelhető, hogy gondatlanul kis karcolások vagy apró darabok jelenhetnek meg, de ugyanolyan színűek lesznek, mint az egész felület, és nem lesznek nyilvánvalóak. És hogy megszüntesse őket, csak a megfelelő árnyalatjavító készletet kell megvásárolnia, és saját maga használhatja. Azok a gyártók, akik megpróbálják csökkenteni a gyártási folyamat költségeit, és alacsonyabb áron árulják árukat, vonzóbbá teszik a színt. A színes bevonatot csak a felületen alkalmazzák, és a legjobb esetben egy gélköpeny réteggel védik. Ebben a tekintetben, amikor kialakul a chipek vagy mély karcolások egy színes felületen, akkor lesz egy megkülönböztető fény színe és nagyon észrevehető.
 • Az előkészítő munkák után a kész keveréket a zsaluzatba öntjük. Ez a folyamat bizonyos fokú hőmérséklet és páratartalom fenntartását igényli. A normál hőmérséklet 18-23 ° C között van. Ennek a feltételnek való megfelelés az egyik legfontosabb pont, ellenkező esetben a készítmény szabályozhatatlan deformációja bekövetkezhet. A gyárban az öntés speciális vibrációs táblákon történik. A rezgés bizonyos szintje egyenletesen elosztja a keveréket, megakadályozza az üregek kialakulását és a szükséges sűrűségi paraméterekkel a szükséges zsugorodás elérését.
 • Ugyanezen a hőmérsékleten a készítmény további szárítása és kristályosítása megtörténik.
 • A végleges kikeményedés után a zsaluzatot eltávolítják, és a fürdő felületét kisebb módosítások követik, nevezetesen az öntési hibák eltávolítását, polírozást és polírozást. Ezután a készterméket egy bizonyos ideig sörözni lehet, hogy meg lehessen szerezni a szükséges szilárdsági mutatókat.

Egy ilyen folyamat után, első pillantásra egyszerűen, a márvány fürdők megszerzik kifinomult és tökéletes megjelenésüket.

2. Előnyök és hátrányok

Bármely terméknek számos pozitív és negatív pontja van, amit tudnia kell. Végül is ezek a tényezők meghatározóak a kiválasztás során. Kezdjük az öntött márványfürdők vitathatatlan előnyeivel:

 • A fürdő felületén, a gyártás minden szakaszának betartása mellett, nagyon nagy szilárdságú és ellenáll a mechanikai igénybevételnek. A minőségi fürdők hosszú ideig tökéletesen sík és sértetlen felületet tartanak fenn.
 • A polimer-ásványi bázis nagyfokú kopás.
 • A felületnek a rezgések feloldására való képessége vonzza a hidromasszázs szerelmeseit. Az akrillal ellentétben, amely meglehetősen érzékenyen közvetíti a rezgéseket a masszázs készlet működése közben, a márvány teljesen mozdulatlanul marad. Így teljes mértékben az örömre koncentrálhatsz, nem pedig a falak remegésén.
 • Az akusztikus termékeknél kissé, de az akusztikus termékekkel szembeni zajcsillapítás akkor is fennmarad, ha a víz nagy magasságból esik. Ez akkor lesz fontos, ha a "trópusi eső" sorozatú zuhanyrendszereket használja.
 • A legtöbb kompozit anyaghoz hasonlóan az öntött márvány nagy hőszigeteléssel is rendelkezik. Ez jelentősen növeli a víz hűtési idejét.
 • A fürdőfelület kellemes tapintású és nem hideg a hővezetőképesség alacsony szintje miatt, ami a művelet nagyon kellemes.
 • Maga az anyag tulajdonságai megakadályozzák a baktériumok kialakulását és növekedését.
 • Az anyag szerkezeti sértetlensége lehetővé teszi számottevõ kis falvastagságú terhelések ellenállását.
 • A öntött márvány dielektrikum.
 • A márványtermékek ellenállnak számos vegyi anyagnak.
 • A különböző színpaletták sokkal nagyobbak, mint az akrilé.
 • A természetes kő bármilyen fajtájának lehetséges utánzása. Ez az opció szinte megkülönböztethetetlen az eredeti anyagból származó termékektől.
 • A karcolások vagy forgácsok károsodása esetén a felszínt könnyű javítani anélkül, hogy szét kell szedni.

Az érdemeik magukért beszélnek, és igazolják az ilyen fürdők költségeit. Most vessünk egy pillantást a hiányosságokra, amelyek sokkal kisebbek:

 • Egyesek azzal érvelnek, hogy a felületkezelés sokkal bonyolultabb, mivel nem használják a súroló tisztítószereket. Ez ellentmondásos kérdés. Végtére is, még akkor is, ha dörzsölje az acélkád zománcát a szivacs kemény oldalával, sőt az ömlesztett oldószerek használatával, akkor végül elveszíti a csillogását és kis karcolásokkal borítja. Különféle anyagokból álló fürdőkád különféle termékekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a felület tisztaságát és integritását. A védőbevonat jelenléte miatt a fürdõfelület nagyon sima, ami megakadályozza a szennyezõdés felhalmozódását. Arra lehet következtetni, hogy a komplex ellátás csak a gyengén készült termékek beszerzésének köszönhető.
 • Az öntött márvány felülete nem tolerálja a vízzel való tartós érintkezést. Nem magának a vízügyi eljárásnak az elfogadása, hanem azt jelenti, hogy mi történik. Ha a fürdőkád még kis előfeszítéssel is felszerelhető, ez megnehezíti a kifolyást a tálból. Még a kis vízfoltok is nyomokat hagyhatnak sárga foltok formájában. Inkább a beszállított víz nem megfelelő minősége, mint maga az anyag. Végtére is ugyanez történik minden felületen, de egy másik idő után.
 • A márványfürdők félnek a súlyos tárgyak ütésétől. Amikor leesik, egy meglehetősen nagy darab elszakadhat. Ez a probléma megoldható, de nagy kiadásokat jelent.
 • És a legjelentősebb hátránya a minőségi termék magas költsége, amelyet csak a természetes kőből készült termékek túllépnek.

Miután alaposan elemeztük a hiányosságokat, meg lehet jegyezni, hogy csak az utolsó két pont a valódi hátrány. A maradékot nem megfelelő gondozás vagy helytelen telepítés és üzemeltetés okozza, ezért ha úgy dönt, hogy megvásárolja, akkor egy igazán megbízható és tartós kádat kap, amely tökéletesen kiegészíti a szoba belsejét fényűző megjelenésével.

3. Tippek a forma és a méret kiválasztásához

A fürdő az egész szoba figyelmének középpontjában helyezkedik el, amely kulcsfontosságú eleme, amely mindkettő egy adott stílus jellegzetességeit hangsúlyozza, és helytelen formában vagy színben elrontja a helyzetet. A fürdőkád formájú alakú öntött műgyanta alakja sokkal szélesebb, mint a természetes. Bárki képes választani magának a szükséges opciót. Az űrlap közvetlenül a telepítési módtól függ:

Az első esetben a csésze lehet igazi műalkotás, különösen ha rendelésre készült. Ez a fajta termék egy tál, amely a falaktól távol helyezkedik el. Bizonyos esetekben vannak olyan speciális lábak, amelyek lehetnek a legváltozatosabb alakúak és különleges eleganciát adnak. Arcai lehetnek egyenesek és kerekítéssel rendelkeznek. A szélek lehetnek aszimmetrikusak, a tenger hullámaihoz hasonlítva. Maga a sziluett lehet ovális, trapéz alakú, mandula alakú, kerek, poliedron vagy aszimmetrikus formában. Ezek a modellek nagyon szokatlanok. Megfelelőek a tágas fürdőszobában. Általában a tisztességes helyet foglalják el a szoba közepén. Hatékonyan kiegészítik a nem szabványos betűkészletet, különösen a burkolt kis emelvényt és a magas emelőkosarat. A telepítési hely hátránya:

 • A lefolyó lyukak közötti kommunikáció nehezen hozzáférhető, ami láthatatlan marad.
 • Nem csak a belső, hanem a külső felületet is érdekelnie kell.
 • Nagy mennyiségű tárhely használata.

A falra szerelhető telepítési mód kompaktságának köszönhetően kis fürdőszobába helyezi. A tál alakja megkülönbözteti az alábbi lehetőségeket:

 • téglalap alakú;
 • aszimmetrikus;
 • Negyedik kör;
 • Corner.

Mindegyik modell hidromasszázs rendszerrel felszerelhető. A tál egy bizonyos alakjának és méretének megválasztása attól függ, hogy melyik helyiség és milyen személyes preferenciák vannak.
Ami a színes megoldást illeti, két lehetőséget tekintik a legegyszerűbbnek:

 • Ha a fürdőszobának megkülönböztető színe van, és a szoba fénypontja. Ebben az esetben a termék nem szabványos színét több kisebb részletességgel kell támogatni. Például egy borszínű tálat kiegészíthetünk ugyanolyan színű nagy gyertyákkal és egy nagy törülközővel. Vagy egy hasonló, hasonló árnyalatú kis szőnyeg és fal polc. A felület nem feltétlenül szilárd. Ez utánozni tudja a természetes kő vagy más anyagok színét. Ebben az esetben a tálnak ellentétes színűnek kell lennie a falak vagy a padló színeihez képest. Ezután elérheti a kívánt hatást, és minden figyelmet csak az elegáns fürdőre szegez.
 • A második lehetőség a leginkább hagyományos - amikor a tál színe megegyezik a fürdő teljes színével. Ez a belső tér harmonikus és holisztikus. A fürdőszoba pedig szerves részét képezi. Általában a lehető legközelebb állnak a falak színéhez. De a padló néhány sötétebb lehet.

A tál tökéletesen kiválasztott alakja és színe segít létrehozni egy egyedülálló belső tér, amely nem igényel további díszítést. Végtére is a márványfürdők kifogástalan megjelenése már a szoba fő dekorációja.

4. Az ellátási szabályok és a megfelelő működés.

Mint minden más termékhez, a öntött mészkő fürdéséhez gondos gondosságot és megfelelő gondosságot igényel. És mint tudja, a legjobb gondozás a megelőzés. A vonzó megjelenés megőrzése és a nemkívánatos foltok kialakulása elkerülése érdekében néhány egyszerű szabályt kell követni:

 • Használjon olyan tisztítószereket, amelyeket kifejezetten erre az anyagra terveztek. A tisztításhoz kemény abrazív anyagokat kell elfelejtenünk. Költsége meglehetősen magas, de a használatuk hatása enyhíti ezt a hátrányt;
 • Minden fürdést követően tanácsos lemosni a felületet tiszta vízzel és puha ruhával törölni;
 • A felületet közvetlenül a fürdőzés után nem kell tisztítószerrel tisztítani, hetente egyszer vagy kétszer elegendő a használat gyakoriságától függően;
 • Győződjön meg arról, hogy a víz teljesen leeresztette a tésztát. Még a kis víznyílások a lefolyó körül sárga foltok. A korai szakaszokban kis mennyiségben kiszerelhetők a hidrogén-peroxid segítségével;
 • Időszerűen szüntesse meg a csapok szivárgását annak érdekében, hogy elkerülje a víz hosszú távú expozícióját ugyanazon a helyen. Ez festést és foltosodást is okozhat;
 • Ha ilyen drága terméket vásárol, győződjön meg róla, hogy gondoskodik a régi vízellátás cseréjéről. A rozsda-részecskék, vagy még rosszabb, rozsdásodott víz is látható jeleket hagyhat. És a rozsda elleni küzdelem a márványból készült termékeknél nagyon nehéz;
 • Penész vagy penész esetében ammóniát használjunk fel ezek felszámolására;
 • Ha tartós festékfesték keletkezik, megpróbálhatja eltávolítani oldószerrel. Azonban lehetetlen hosszú ideig hagyni a felületen, különben fehér, sáros spot keletkezik. Jobb, ha a szennyezett területet egy oldószerrel nedvesített pamut alátéten óvatosan törölni kell;
 • Ha színes tárgyak mosása után vízbe öntik a vizet, azonnal öblítse le a felületét tiszta vízzel, hogy elkerülje a festék felszívódását és a színezett foltok képződését;
 • A márványfelület gyakorlatilag nem fásul, de ha mégis megtörténik, egy különleges lengyel segít visszatérni az eredeti megjelenéshez.

Most a kis karcolás vagy a forgács. A minőségi termékek felületén gyakorlatilag nem keletkeznek, ha nincs fújás. Ha a fürdőkád felületét gyorsan leöblítik és apró karcolásokkal ellátott hálóval borítják, ez azt jelzi, hogy a gyártási folyamat nem megfelelő, vagy a gyártó védelmet nyújt a védőbevonat minőségénél. A megszüntetés segít újratisztításnak. A kisebb javítások speciális készletei segítenek a kis chips kiszerelésében. Ha a chip nagysága vagy a karcolás mélysége nagy, akkor jobb, ha szakértők segítségével.

5. A legjobb gyártók a fogyasztók szerint

És a legfontosabb kérdés az, hogy melyik gyártó bízik, és hogy ne töltsön hihetetlen mennyiséget hiába. Végtére is egyszerűen megtéveszthető, ezt részletesen megismertük a gyártási folyamat leírásában. A kérdésre adott válasz nagyon egyszerű - nem szabad kísérteni a termék őszintén alacsony árát, és jobb, ha előnyben részesítjük azokat a jól ismert gyártókat, akik már hosszú ideje piacra kerültek. Számos fogyasztói felülvizsgálat elemzése után néhány hazai gyártót ki tudunk mutatni, amelyek a pozitív oldalon bizonyultak:

 • LLC Estet, Kostroma. A cég fő előnye a természetes, háztartási márvány felhasználása kiváló minőségű alapanyagok gyártásához. Már ebben a szakaszban egyértelmű, hogy a termékek teljesítményjellemzői csúcsminőségűek lesznek. A szerkezet nagy sűrűsége nagyon hosszú élettartamot biztosít. Érdemes megjegyezni, hogy az oldal- és végvédő panelek természetes márványból is készülnek. A késztermékek árai, amelyek körülbelül 25% -kal alacsonyabbak a piaci átlagnál, szintén örülnek. Ez a hazai eredetű nyersanyagok felhasználásának köszönhető. A kellemes bónusz gyors lesz, ami nem haladja meg a megrendelés napjától számított 2 napot. Csak egy mínusz egy korlátozott modelltartomány, amely azonban magában foglalja a tálak leggyakoribb formáit.
 • Ltd. esszé, Tyumen (fürdő ESSE). Ez a hazai gyártó kiváló minőségű természetes kőgyártáshoz is használ. A cég nemcsak fürdők, hanem zuhanytálcák széles választékát is büszkélkedhet. Az árak ésszerűek, a piac alattiak. Az ügyfél egyedi megrendelésével történő gyártás a nem szabványos méretek teljesítésével lehetséges. A hátrány hosszú gyártási idő - 10-től 14 napig, és a megrendelés szerinti termékek szállítása.

Az európai gyártók megkülönböztethetik az első három képviselőt:

 • SPN, Lettország - olyan vállalat, amely csak természetes márványt használ a termelésben. A termékek széles választéka felkéri a legszelektívebb vevőt. Sok modell mindig rendelkezésre áll a cég moszkvai raktárában. Érdemes megjegyezni, hogy ez egyike azoknak a kevés cégeknek, amelyek színes modelleket állítanak elő, valamint modellek, amelyek utánozzák a természetes kő felületét. Egyetlen példányban korlátozott számú exkluzív modell létezik. A cég öntött onyx fürdőket is gyárt. A hátrány az, hogy a műanyagot anyagként használják az oldal- és a véglapok gyártásához.
 • A Vispool, Lettország - mint minden korábbi vállalat, természetes anyagokat használ. A legtöbb fürdő a modern dizájn önálló modellje. A modellcsalád nagy része megismétli a hazai cég Essay, Tyumen termékeit. A hátrányok magukba foglalják a legmagasabb költségeket az összes orosz piacon képviselt gyártókhoz képest. A termékek felülete csak a kő - természetes gránit egyik változatát utánozza. Az áru szállítása a megrendelés alapján történik, és a megrendeléstől számított 2-3 hét.
 • Belux Ltd, Fehéroroszország, Zhodino. Ez a vállalat kiváló minőségű pozíció, amely valódi márvány lapkákból készül, minden kötelező gyártási lépéssel összhangban. A modellcsalád meglehetősen változatos és érdekes. Az árak a pozíciók meglehetősen ésszerűek, mondhatni alacsony. A hátrányt hosszú szállítási időnek nevezhetjük - kb. 2 hét. És minden pozíciót csak a megrendelés alatt teszünk.

Érdemes megemlíteni néhány olyan gyártót is, akik alapanyagként kvarc-homot használnak, termékeiket pedig márványnak nevezik:

 • Marmite, Lengyelország - a cég termékei moszkvai raktárban találhatók. A modellt megkülönböztető európai formatervezés jellemzi. És még a kvarc-homok használatának ellenére is nagyon magas árak vannak.
 • LLC Az Astra-Form belföldi gyártó, amely a nem megfelelő anyagok felhasználásával igyekszik minél olcsóbban gyártani termékeit. Homok használatakor lehetetlen elérni a szükséges sűrűséget a szerkezet, légcsatornák alakulnak ki, ami befolyásolja az erősség és a tartósság. A cég modellje nagyon nagy, és Moszkvában is elérhető.

Bevezettük Önt a legfontosabb jellemzőkre, amelyek befolyásolják a termék minőségét, javaslatot tettek a karbantartásra és az üzemeltetésre vonatkozóan, és számos bevált gyártót hoztak be, amelyek termékei megfelelnek a szükséges feltételeknek. Most a választása biztosan sikeres lesz. Egy dolog biztos - a formázott márványból készült fürdők méltányolják azokat a személyeket, akik kényelmet és gyakorlatiasságot használnak.