Legfontosabb > Csapok

Hogyan válasszunk egy nagy fürdőt az anyaggal és az alakzattal

A fürdőszoba a szoba, ahonnan kezdődik az új nap minden ember, és a nagy fürdők, mint a figyelem középpontjába, hozzájárulnak a teljes koncepció a belső. Ezen a teremben alvásunkra is felkészítjük a testünket, ezért a fürdőszobának meg kell felelnie az esztétikai okokból, a kényelem és a funkcionalitás szintjének minden szükséges követelményének. A fürdő kiválasztásánál a tervezés mellett figyelembe kell venni az ergonómiát is. A normál betűtípusokat nem lehet a magas embereknek kényelmesnek találni, a közepes méretű emberek számára pedig a 190 cm hosszú fürdő nem teszi lehetővé, hogy a nyugalom hiánya miatt teljesen lazuljon.

Leggyakrabban rendes téglalap alakú tálak vannak felszerelve a lakásokban, amelyek hossza nem haladja meg a 170 cm-t, szélességük 70-75 cm, mélysége 50 cm, azonban ezek a specifikációk nem mindenki számára alkalmasak. A nagy fürdők méretei 180 cm hosszúságúak és 80 cm szélesek, és a vevő képzeletére korlátozódnak. Azok számára, akik kényelmesen pihenni kívánnak, az optimális hossznak 10-15 cm-rel kisebbnek kell lennie, mint egy személy magassága, és a szélességnek legalább 10 cm-rel nagyobbnak kell lennie a csípő mélységének felénél.

Különféle fürdők anyagonként

A gyártási anyagokban a leggyakoribbak a betűk, az akril, az öntöttvas és az acél, valamint az olyan luxusanyagok, mint a márvány és a gránit.

Akril fürdők

Az akril fürdők nagyon népszerűek a vásárlók körében. Az ilyen tálak versenyképes jellemzői a következők:

 • enyhíteni. A legtöbb esetben az akrilból készült tálca tömege nem haladja meg a 30-40 kg-ot;
 • hőkibocsátás Az akril nagyon meleg anyag, és egy öntöttvas edényhez képest az akril tál vizét 2-2,5-ször kisebb mértékben hűtik le;
 • különféle formák. Az akril a fürdő legelterjedtebb műanyaga. A nagy fürdők mérete semmilyen eszközzel nem korlátozódik, mivel a vákuumkamrában, fűtött állapotban bármilyen forma létrehozható;
 • zajelnyelés. A víz feltöltésekor nincs olyan zaj, amely az öntöttvasból vagy acélból készült fürdőkben van jelen;
 • helyreállítása. Az akrilból készült tálakat nagyon egyszerű frissíteni az akril használatával folyékony állapotban.

Vannak azonban adattermékek és hátrányok. A hőmérséklet, amelyen az akril megolvad, 160 Celsius fok, ezért amikor nagyon forró vízzel tölti fel, van esély arra, hogy a fürdő kissé deformálódjon. Az akril fürdők nagyon törékeny termékek, amelyek a tisztítószerekben jelen lévő rágcsálókkal károsodhatnak.

Nagy öntöttvas fürdők

Az öntöttvas fürdők a legtartósabbak és tartósabbak, szinte lehetetlen megszakítani őket. A tál leggyengébb része zománc, amely hajlamos a forgácsolásra és végül törölni. Ha kívánja, akkor új zománcot is behelyezhet. Az öntöttvas kád súlya nagy, átlagosan 140 kg, hossza 170 cm és szélessége 80 cm, ami megnehezíti a szállítási és átadási folyamatot lakáshoz vagy házhoz. A jól megtervezett edényt a zománc egyenletes eloszlása ​​és a gondos felületkezelés jellemzi. Jelenleg az öntöttvas fürdők különböző formákban és színekben találhatók meg, de drágábbak, mint az akrilalkatrészek.

Acél fürdők

Az acél tálak legértékesebb tulajdonságai alacsony ár és könnyű súly. Ezek az adatok sokszor kevesebbek, mint az öntöttvas betűk. A zománc bevonat gyakorlatilag nem tartalmaz pórust, ezért a szennyezés nem felhalmozódik a felületen. Ezenkívül az acéltartály felszerelését önállóan lehet kezelni. A hátrányok között a víz nagyon gyors hűtése és a töltés során magas zajszint következik be. Vékony falak esetén az ilyen termékek deformálódhatnak.

Különböző formák

A nagy fürdők a következő formákban vannak:

 • szög;
 • kerek;
 • ovális;
 • hexagonális;
 • fürdőkádak;
 • téglalap alakú.

Sarokfürdők

A sarokfürdőket az a tény jellemzi, hogy az egyik sarka egyenes, ami a szoba sarkához közel helyezkedik el. A modellek meglehetősen gyakoriak, ahol a széle a derékszöggel szemben lekerekített. A saroktálak felszerelése egy kicsit bonyolultabb, mint a téglalap alakú szerelés. A megbízható rögzítéshez és nagyobb stabilitás eléréséhez további keretet biztosít.

Kerek tál

A kerek tál nem lehet szűkös és kényelmetlen, és tökéletes nem csak a nagy emberek, hanem a szerelmesek a romantika, akik könnyen őrült össze. A kerek fürdõ nagyon tágas, ami biztosan örömet okoz a gyerekeknek. Ahol nem egy kerek tálban, akkor képesek lesznek ragyogni bővelkedni, szinte ugyanúgy, mint egy teljes körű medencében. A legtöbb modell figyelembe veszi a testszerkezet jellemzőit, ami növeli a kényelem szintjét. Azonban a legtöbb vásárló nagyra értékeli a kör alakú fürdőszobát, amely egy nagy fürdőszobának közepén helyezkedik el, ami drasztikusan megváltoztatja a belső teret. A design mínuszaiból ki lehet választani az árat, mivel ez még mindig elit vízvezeték és nem triviális technikai kérdések, amelyek a tál közepén történő felszereléskor merülnek fel.

Ovális és félig ovális fürdők

Az ovális vagy félig ovális tálak tökéletesen illeszkednek a belső terekhez, és sima és szokatlan átmenetek jellemzik őket. A klasszikus stílusú szobákban és a modern designban ugyanolyan hűvösek lesznek.

Hex Bowls

A hatszögletű betűkészletek vonzó alakjának köszönhetően a fürdőszobát különleges személyiségnek adják, sőt, szögletes fürdőként is kiválóak. A sarokbeállításnak köszönhetően ezek a tálak nagyon praktikusak és a modern belső térben jól néz ki.

Kádfürdő

Azok a fürdők, amelyek egyszerre két embert képesek elszállásolni, nagyon népszerűek mind az újoncok, mind a tapasztalt házastársak számára. Szélességben az ilyen termékek legalább 150 cm-t foglalnak el, így a telepítéshez szabad hely szükséges. A legnépszerűbbek a két akril fürdők. A súlyos méret ellenére ezek a modellek kevesebb helyet foglalnak el, mint a klasszikusok. Szintén a sarok fontok kényelmesebb illeszkedés. A vevők között nagy érdeklődés mutatkozik az aszimmetrikus fürdők formájában is, amelyek nyolc vagy trapéz alakúak. Egyes modellekben a fürdés egymással szemben áll.

Ha szeretné, kúrát rendelhet teljesen alakban, például szív formájában. Az ilyen termékek költsége azonban igen magas. A különféle formájú fürdők rendszeres használatához nem mindig kényelmesek, főleg a szállodai tulajdonosok rendelik, hogy "wow-effektust" idézzenek elő vendégeiktől.

Négyszögletes fürdők

Négyszögletes tálak a legkeresettebbek a piacon. A modern termékek különböző színekben és további funkciókban, például hidromasszázsban készülnek. Négyszögletes fürdõ - klasszikus, ami nem okoz csalódást.

Ajánlások nagy fürdők kiválasztására

Az adott modell előnyben részesítésének pénzügyi képességeit kell alapulnia, hiszen magában a fürdőben különféle bútorok és vízvezetékek is szükségesek.

Ezenkívül a gyártók mindenfajta kiegészítő funkcionalitást kínálnak: további karfák és fogantyúk, hidromasszázs, aromaterápia. A fürdőkádba beépített hidromasszázs a pihentető funkciói mellett hozzájárul az emberi test gyógyulásához oxigén telítődésével is. A hidromasszázs-fúvókák számos modellben megtalálhatók, azonban csak a pezsgőfürdőben lehet teljes körű akupresszúrát előállítani.

Figyelembe kell venni az ilyen műszaki jellemzőket, mint a töltött kád súlyát és a telepítési terület nagyságát. Gondolj előre, hogy hány embert fognak kialakítani. Most sok gyártó kínál fontokat tervezett két, és egyes modellek kényelmesen elhelyezésére 4-5 embert egyszerre.

Biztonságos bejárat és kilépés szükséges. További lépések nagy modellekhez kapcsolódnak. Bizonyos modellekben beépített zuhanyt biztosítanak, azonban a szabad helyek jelenlétében jobb, ha a zuhanyt külön kell elhelyezni a fürdőtől. A fürdéskor bizonyos mértékű kényelmet biztosít a csúszásgátló alja.

A nagy fürdőkben a kerámia burkolatok kombinációja más típusú bevonatokkal jól néz ki. Például fa vagy fém panelek. Különböző meleg színekkel a szoba nem kapcsolódik a kórházhoz, és a természetes bőrlapok lakkozott bútorokkal vannak kombinálva.

A fürdő belsejének hangsúlyozásához használhatja a pódiumot, ahol elhelyezheti a csatornahálózatokat, vagy különféle háztartási cikkeket tárolhat.

Még nagy teret is biztosítva, ne terhelje túl a helyiség belsejét mindenféle szekrénnyel. Hagyjon több helyet a könnyedség és a szabadság érzésére.

Nagy fürdő - az abszolút kényelemért

Kik közülünk nem álmodik egy nagy és mély fürdőről, és ha korábban túl drága volt, most a gyártók széles skálájú modellt kínálnak különböző árkategóriákhoz.

Előnyök és hátrányok

A nagy fürdő előnyei annak tulajdoníthatóak, hogy ha egy kemény munkanap után szeretne hazudni a habban, sokszor kellemesebb és kényelmesebb, mint egy standard méretű fürdőben.

Ezenkívül a nagy fürdőkád választékának köszönhetően bármilyen formát kiválaszthat, ami díszíti a szobát. Például a pódiumon a szoba közepén helyezhető el, és ezáltal hangsúlyt helyez. A szépség mellett nagyon kényelmes, hiszen a fürdőhöz való hozzáférés bármelyik oldalról nyitva áll.

Mivel egyes modellek kiegészítõ tulajdonságokkal rendelkeznek, például az aromaterápia vagy a hidromasszázs használatával, gondoskodhat a szervezetrõl és javíthatja egészségét otthonuk nélkül.

A fürdőt jacuzziknak hívják. Gyakran a házon kívül vannak telepítve. A sarokkád és egyéb formák mérete megtalálható a mi másik cikkünkben.

A hátrányok magukban foglalják az ilyen fürdő költségeit, hiszen az ár többszöröse lesz, mint a kis méretű szabványos változat. Továbbá, hogy minden alkalommal kitöltse, akkor nagy mennyiségű vízre van szüksége, ami szintén pénzt költ, így ez a lehetőség nem alkalmas azok számára, akik kedvelik a mentést.

Először is, a megfelelő fürdő modell kiválasztásakor el kell dönteni, hogy a helyiség melyik részén kíván telepíteni. Ennek alapján válasszon a sarokbeállítás közül, amely alkalmasabb korlátozott méretű elhelyezésre, önálló kádra, amely tökéletesen illeszkedik minden belső térbe, vagy kiválaszthat egy exkluzív modellt, amely szokatlan alakú és paraméterekkel rendelkezik.

Tudjon meg többet a sarokmodellekről, amit az aszimmetrikus fürdőkről szóló cikkünkben olvashat.

Ha a nagy fürdő előtt ritkaság lenne, és nem mindenki engedheti meg magának, akkor a nagyméretű modellek sokasága egyszerűen elképesztő. Téglalap alakú vagy kör alakú fürdők, ovális, hatszögletű, szögletes vagy klasszikus változatok, sőt poligonális - általában szinte minden lehetőség közül, amit el tud képzelni.

A hidromasszázs modell már régóta nem luxus, és szükségessé vált. Olvasson többet a típusokról és a kiválasztási kritériumokról a hidromasszázs fürdőkről szóló cikkünkben.

Kétért

A nagy fürdőkádak széles választékának körében érdemes kiemelni azokat a modelleket, amelyeket két, a párok, nászutasok vagy házastársak számára hosszú ideig házasok számára készítettek.

A formátumú fürdők sok helyet foglalnak el, és telepítésük csak egy nagy helyiségben vagy a medence melletti dedikált területen lehetséges.

Az egyik legnépszerűbb alternatíva kettőnek tekinthető akril sarok típusú fürdőszoba, mivel ez a lehetőség sokkal kevesebb helyet foglal el, mint egy hagyományos elrendezésű modell. Ezenkívül a szokatlan alakú párok számára a fürdők igénylik például egy nyolcas vagy akár egy szív formájában.

A fürdő két részre oszlik, melyek mindegyike egy személy számára készült.

Méret kiválasztása

A fürdő kiválasztásakor az egyik legfontosabb paraméter, amelyre figyelni kell, a méret. Fontos azonban emlékezni arra, hogy a belső térfogat általában a külső dimenzióktól eltér. Leggyakrabban a fürdők oválisak, mivel ez csökkenti a víz teljesen vízbe merítéséhez szükséges mennyiséget.

Természetesen a helyiség méretétől függően kell választania, nem szabad nagy fürdőt kapnia, ha szobád mérete valamivel több, mint 3 vagy 4 négyzetméter. Egy nagy helyiségben a választék nagyon széles, a hossza 150-től kezdődik és elérheti a 300 cm-es hosszúságot, de ebben az esetben már mini-pool.

A normál méretű fürdőszobák esetében célszerű olyan modelleket választani, amelyek lehetővé teszik a felnőttek számára, hogy teljes magasságukra nyúljanak. Ők gyakoribbak a paramétereikben, de nem fognak sok helyet foglalni.

De a magánházakban vagy nyaralókban, ahol a fürdőszoba hatalmas méreteket ér el, nyílt telepítésű modelleket használhat, amelyek magukban foglalják az öntöttvas vagy akril önálló méretű modelleket, valamint a márványt vagy akár az üvegeket.

Márvány modellek szokatlan és elegáns. Róluk részletesebben írtunk a márványfürdőről szóló cikkben.

Referenciaként: a világ legnagyobb fürdőszobája a szilárd gránit modellje, amely Oroszországban található. Formája 7 m átmérőjű, a magassága kb. 2 m. A mélység 1,5 m.

Ha lehetséges egy külön területet elosztani a medencéhez, akkor a legmegfelelőbb, hogy több ember számára egy nagy fürdőt hozzanak létre, amely kiegészítésképpen hidromasszázs funkcióval is ellátható.

Nagy fürdő

Ki nem álmodik egy nagy és tágas betűtípussal, amelyben kényelmesen végezhet vízkezeléseket. A modern gyártók kínálják a legnagyobb fürdőket különböző modellek, konfigurációk és színek. Ez a típusú vízvezeték lehet a leginkább bármilyen tárgy a fürdőszobában.

De mielőtt vásárolna egy terméket, előre döntenie kell a modell megfelelő méretéről, formájáról és formájáról. Ezt fogják megvitatni.

Típusú tágas vízvezeték

Kezdetben érdemes eldönteni, hogy pontosan hol lesz a készülék a szobában. Végtére is, egy nagy fürdő nem veszi túl sok hasznos területet a fürdőszobában. Ha tágas fürdőszoba van, de van benne sok kiegészítő berendezés, a termék szögletes változata egy ilyen helyzetben tökéletesen megfelel.

Korábban nagy fürdők voltak ritkák, de most már a betűkészletek sorát nem lehet meglepni. Most már ilyen méretű méretű modelleket vásárolhat:

 • kerek;
 • hexagonális;
 • aszimmetrikus;
 • ovális;
 • téglalap alakú;
 • téren.

Betűtípus kettőhöz

Egy nagy fürdőszoba két állványra egyedül a nagyméretű vízvezeték kategóriában. Ezt két ember egyszerre használja. Az ilyen termékek tökéletesek a szerelmes párok, valamint az újoncok és a házastársak számára.

A fotó az ilyen típusú berendezések különböző verzióit mutatja. Előnyei:

 • tágasság;
 • egyszerű használat;
 • stabilitás;
 • a hidromasszázs rendszerek felszerelésének lehetősége.

De ugyanakkor vannak hátrányai az ilyen eszközöknek:

 • A formatervezés nagy területet igényel, így csak nagyméretű fürdőszobákban lehet telepíteni.
 • A berendezések sokkal nagyobbak, mint a szabványos méretek.

Az Ön információiért: A kettős vízvezeték szögben és / vagy két részre osztható. Jelentős igény van a szív alakú vagy a nyolc formában. Ezek a modellek rendkívül szokatlanok, ezért a szoba belsejében lévő betűtípus nagyon vonzónak tűnik.

Előnyök és hátrányok

A nagyméretű vízvezetéknek számos előnye van a kompaktabb modellekhez képest:

 • különböző formák és méretek;
 • a vízkezelés kényelmesen vízszintes helyzetben való elvégzésének képessége;
 • a tágas fürdőszoba közepén telepített nagyméretű betűtípus eredeti hangsúlyt kap a szobatervezésben;
 • hozzáférést biztosít a termékhez minden oldalról.

Az ilyen berendezéseket nem hátrálták számos hátrány:

 • a vízvezeték szerelésének képtelensége kis terekben;
 • a termékek magas költsége;
 • nagyon magas vízfogyasztás;
 • a nagy vízmennyiség miatt a víz túl hosszú.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méreteket?

A vízvezeték egyik fő paramétere a méret. A termék paramétereinek értékelése során mindig emlékezni kell arra, hogy a külső és a belső térfogat mindig nagyon különbözik egymástól. Ebben az esetben ne felejtsd el ezt a koncepciót, mivel a telepítés mérete. Ezzel a paraméterrel becsülheti meg a modell méreteit, és nézze meg, hogy a fürdőszobába illeszkedik-e, vagy sem.

Összehasonlításképpen, a szabványos betűméret körülbelül 150 × 70 cm, míg a nagy betűméretek megközelítőleg a következő paraméterekkel rendelkeznek: 200 × 90. De most már vannak akril modellek is nagyobbak. A fürdő maximális hossza eléri a 3 métert. Az ilyen termékek biztonságosan nevezhetők medencéknek és nem betűtípusoknak.

Ez érdekes: a legnagyobb szilárd gránit fürdő mérete elképesztő. Magassága 2 m, a legmélyebb fürdő a világon - 1, 5 m. Ez a termék lekerekített alakú, amelynek átmérője 7 m. Természetesen egy ilyen modell a lakásban nem lehet pontosan telepíteni, hanem kívülről a magánszektorban akkor helyezze a helyére a medence.

A termékválasztás elvei

Mielőtt vásárolna egy betűtípust, egyértelműen meg kell határoznia a méretét:

 • A betűméretnek pontosan meg kell felelnie a belső térben tárolt területnek. Ha egy túl hosszú és mély betűtípus nem illeszkedik a fürdőszobába, akkor nem kell beszélni a használatának kényelméről;
 • Ha azt szeretné, hogy a helyiség a fürdőszobában ne tűnjön túlságosan zavarosnak, inkább a sarokmodellt részesíti előnyben. Ha éppen ellenkezőleg, a betűtípust "figyelem középpontjává" szeretné tenni, forduljon körbe és ovális termékekbe;
 • A kis fürdőszobák tulajdonosai is nagy kádat engedhetnek meg maguknak. Ebben az esetben egy nagyon mély, magas oldalú fürdő jó választás lehet;
 • Annak érdekében, hogy egy személy kényelmesen lehessen ülni a betűtípussal, kívánatos, hogy annak hossza megfeleljen a fogyasztó növekedésének és a test szélességének - testének volumenének;
 • Az elfogadható vízvezeték mélysége 60 cm, ilyen betűkkel biztonságosan benyúlik a fejébe. Ebben az esetben nem lesz különösebb probléma a modell oldalán lévő lépések során.

Telepítési jellemzők

következtetés

Mielőtt kiválasztaná a nagy vízvezetéket, mindig értékeljen néhány paramétert:

 • az ilyen berendezések felszerelésének valódi szükségessége;
 • a betűtípus könnyű használata a fürdőszobában;
 • a nagy modellek hatékonyságának hiánya;
 • a nagyméretű eszközök telepítésének árnyalatai.

Ha még mindig úgy döntesz, hogy hatalmas betűtípust kapsz, akkor a legfontosabb az, hogy örömet okoz Önnek és szeretteinek.

Nagy fürdő

A nagyméretű fürdőszobák bőséges tulajdonosai bármilyen méretű fürdőt tudnak magukkal vinni, beleértve egy nagyon nagy fürdőszobát.

A nagyméretű fürdőkádok a raktárakban szerepelnek, ahol számos különböző modell, anyag és berendezés található.

A legnépszerűbbek az öntöttvas, acél és akril fürdők. Mindegyik rendkívül megbízható és tartós, mivel nagy mennyiségben szükségszerűen nagyobb terhelést jelentenek, így a gyártók különös figyelmet fordítanak az anyagok és a szerelvények minőségére.

Egy nagy, vízzel töltött kád nagy tömeggel rendelkezik, ezért a modell kiválasztása előtt meg kell vizsgálnia, hogy a meglévő padló ellenáll-e. A terület kiszámítását nagyon óvatosan kell elvégezni, mivel a fürdőszobán kívül egyéb vízvezeték-felszerelést és a szükséges bútorokat is kell elhelyezni a szobában.

Meg kell jegyezni, hogy a nagy fürdők számára a további lehetőségek megválasztása különösen nagy. Kívánságra választhat hidromasszázs, aero masszázzsal és krómterápiával felszerelt fürdőt.

A nagy fürdők számára kínált formák gazdagsága egyszerűen elképesztő: a hagyományos négyszögletes, négyzet alakú, kerek, ovális, praktikus szögletes, sokszögű, végül fürdők, amelyek komplex, szinte skulptural alakúak.

Ha a szoba lehetővé teszi, akkor egy nagy fürdőt lehet elhelyezni a fürdő közepén egy lépcsőn álló kis dobogóra. Ez a belső megoldás különösen érdekes és fényűző. Továbbá, ebben az esetben a szabad hozzáférés minden oldalról nyitva áll a fürdõhöz, ami nagyon kényelmes. A legjobb, ha egy fürdetés közepén egy négyzet alakú szobában.

Ha úgy dönt, hogy egy nagy fürdőt vásárol, gondoskodnia kell a megfelelő kiegészítőkről. Egy ilyen fürdetéséhez speciális keverőre van szüksége, amely gyors vízzel való töltést biztosít (lehetőleg nagy vízáramot biztosító kaszkádvizet), egy matracot, amely csökkenti az alsó végtagok csúszását, a fejtámlákat és a korlátokat, így a fürdő működése nagyon kényelmes és teljesen biztonságos. Ha mindezeket a részleteket ugyanabban a stílusban veszi át, akkor nagyon nemes szettet kap.

Nem lenne felesleges emlékeztetni arra, hogy egy nagy fürdő jelenléte magában foglalja a biztonsági szabályok szigorú betartásának szükségességét, különösen ha kisgyermekek és fogyatékkal élők vannak a házban. Ebben az esetben szinte kötelező a speciális ülőhelyek, korlátok, gyermekülések úszáshoz, létrák a fürdőbe való belépéshez és kilépéshez.

A megfelelően felszerelt fürdő biztosan kivételes kényelmet és egészségügyi előnyöket biztosít.

Hogyan válasszunk egy nagy fürdőt az anyaggal és az alakzattal

A fürdőszoba a szoba, ahonnan kezdődik az új nap minden ember, és a nagy fürdők, mint a figyelem középpontjába, hozzájárulnak a teljes koncepció a belső. Ezen a teremben alvásunkra is felkészítjük a testünket, ezért a fürdőszobának meg kell felelnie az esztétikai okokból, a kényelem és a funkcionalitás szintjének minden szükséges követelményének. A fürdő kiválasztásánál a tervezés mellett figyelembe kell venni az ergonómiát is. A normál betűtípusokat nem lehet a magas embereknek kényelmesnek találni, a közepes méretű emberek számára pedig a 190 cm hosszú fürdő nem teszi lehetővé, hogy a nyugalom hiánya miatt teljesen lazuljon.

Leggyakrabban rendes téglalap alakú tálak vannak felszerelve a lakásokban, amelyek hossza nem haladja meg a 170 cm-t, szélességük 70-75 cm, mélysége 50 cm, azonban ezek a specifikációk nem mindenki számára alkalmasak. A nagy fürdők méretei 180 cm hosszúságúak és 80 cm szélesek, és a vevő képzeletére korlátozódnak. Azok számára, akik kényelmesen pihenni kívánnak, az optimális hossznak 10-15 cm-rel kisebbnek kell lennie, mint egy személy magassága, és a szélességnek legalább 10 cm-rel nagyobbnak kell lennie a csípő mélységének felénél.

Különféle fürdők anyagonként

A gyártási anyagokban a leggyakoribbak a betűk, az akril, az öntöttvas és az acél, valamint az olyan luxusanyagok, mint a márvány és a gránit.

Akril fürdők

Az akril fürdők nagyon népszerűek a vásárlók körében. Az ilyen tálak versenyképes jellemzői a következők:

 • enyhíteni. A legtöbb esetben az akrilból készült tálca tömege nem haladja meg a 30-40 kg-ot;
 • hőkibocsátás Az akril nagyon meleg anyag, és egy öntöttvas edényhez képest az akril tál vizét 2-2,5-ször kisebb mértékben hűtik le;
 • különféle formák. Az akril a fürdő legelterjedtebb műanyaga. A nagy fürdők mérete semmilyen eszközzel nem korlátozódik, mivel a vákuumkamrában, fűtött állapotban bármilyen forma létrehozható;
 • zajelnyelés. A víz feltöltésekor nincs olyan zaj, amely az öntöttvasból vagy acélból készült fürdőkben van jelen;
 • helyreállítása. Az akrilból készült tálakat nagyon egyszerű frissíteni az akril használatával folyékony állapotban.

Vannak azonban adattermékek és hátrányok. A hőmérséklet, amelyen az akril megolvad, 160 Celsius fok, ezért amikor nagyon forró vízzel tölti fel, van esély arra, hogy a fürdő kissé deformálódjon. Az akril fürdők nagyon törékeny termékek, amelyek a tisztítószerekben jelen lévő rágcsálókkal károsodhatnak.

Nagy öntöttvas fürdők

Az öntöttvas fürdők a legtartósabbak és tartósabbak, szinte lehetetlen megszakítani őket. A tál leggyengébb része zománc, amely hajlamos a forgácsolásra és végül törölni. Ha kívánja, akkor új zománcot is behelyezhet. Az öntöttvas kád súlya nagy, átlagosan 140 kg, hossza 170 cm és szélessége 80 cm, ami megnehezíti a szállítási és átadási folyamatot lakáshoz vagy házhoz. A jól megtervezett edényt a zománc egyenletes eloszlása ​​és a gondos felületkezelés jellemzi. Jelenleg az öntöttvas fürdők különböző formákban és színekben találhatók meg, de drágábbak, mint az akrilalkatrészek.

Acél fürdők

Az acél tálak legértékesebb tulajdonságai alacsony ár és könnyű súly. Ezek az adatok sokszor kevesebbek, mint az öntöttvas betűk. A zománc bevonat gyakorlatilag nem tartalmaz pórust, ezért a szennyezés nem felhalmozódik a felületen. Ezenkívül az acéltartály felszerelését önállóan lehet kezelni. A hátrányok között a víz nagyon gyors hűtése és a töltés során magas zajszint következik be. Vékony falak esetén az ilyen termékek deformálódhatnak.

Különböző formák

A nagy fürdők a következő formákban vannak:

 • szög;
 • kerek;
 • ovális;
 • hexagonális;
 • fürdőkádak;
 • téglalap alakú.

Sarokfürdők

A sarokfürdőket az a tény jellemzi, hogy az egyik sarka egyenes, ami a szoba sarkához közel helyezkedik el. A modellek meglehetősen gyakoriak, ahol a széle a derékszöggel szemben lekerekített. A saroktálak felszerelése egy kicsit bonyolultabb, mint a téglalap alakú szerelés. A megbízható rögzítéshez és nagyobb stabilitás eléréséhez további keretet biztosít.

Kerek tál

A kerek tál nem lehet szűkös és kényelmetlen, és tökéletes nem csak a nagy emberek, hanem a szerelmesek a romantika, akik könnyen őrült össze. A kerek fürdõ nagyon tágas, ami biztosan örömet okoz a gyerekeknek. Ahol nem egy kerek tálban, akkor képesek lesznek ragyogni bővelkedni, szinte ugyanúgy, mint egy teljes körű medencében. A legtöbb modell figyelembe veszi a testszerkezet jellemzőit, ami növeli a kényelem szintjét. Azonban a legtöbb vásárló nagyra értékeli a kör alakú fürdőszobát, amely egy nagy fürdőszobának közepén helyezkedik el, ami drasztikusan megváltoztatja a belső teret. A design mínuszaiból ki lehet választani az árat, mivel ez még mindig elit vízvezeték és nem triviális technikai kérdések, amelyek a tál közepén történő felszereléskor merülnek fel.

Ovális és félig ovális fürdők

Az ovális vagy félig ovális tálak tökéletesen illeszkednek a belső terekhez, és sima és szokatlan átmenetek jellemzik őket. A klasszikus stílusú szobákban és a modern designban ugyanolyan hűvösek lesznek.

Hex Bowls

A hatszögletű betűkészletek vonzó alakjának köszönhetően a fürdőszobát különleges személyiségnek adják, sőt, szögletes fürdőként is kiválóak. A sarokbeállításnak köszönhetően ezek a tálak nagyon praktikusak és a modern belső térben jól néz ki.

Kádfürdő

Azok a fürdők, amelyek egyszerre két embert képesek elszállásolni, nagyon népszerűek mind az újoncok, mind a tapasztalt házastársak számára. Szélességben az ilyen termékek legalább 150 cm-t foglalnak el, így a telepítéshez szabad hely szükséges. A legnépszerűbbek a két akril fürdők. A súlyos méret ellenére ezek a modellek kevesebb helyet foglalnak el, mint a klasszikusok. Szintén a sarok fontok kényelmesebb illeszkedés. A vevők között nagy érdeklődés mutatkozik az aszimmetrikus fürdők formájában is, amelyek nyolc vagy trapéz alakúak. Egyes modellekben a fürdés egymással szemben áll.

Ha szeretné, kúrát rendelhet teljesen alakban, például szív formájában. Az ilyen termékek költsége azonban igen magas. A különféle formájú fürdők rendszeres használatához nem mindig kényelmesek, főleg a szállodai tulajdonosok rendelik, hogy "wow-effektust" idézzenek elő vendégeiktől.

Négyszögletes fürdők

Négyszögletes tálak a legkeresettebbek a piacon. A modern termékek különböző színekben és további funkciókban, például hidromasszázsban készülnek. Négyszögletes fürdõ - klasszikus, ami nem okoz csalódást.

Ajánlások nagy fürdők kiválasztására

Az adott modell előnyben részesítésének pénzügyi képességeit kell alapulnia, hiszen magában a fürdőben különféle bútorok és vízvezetékek is szükségesek.

Ezenkívül a gyártók mindenfajta kiegészítő funkcionalitást kínálnak: további karfák és fogantyúk, hidromasszázs, aromaterápia. A fürdőkádba beépített hidromasszázs a pihentető funkciói mellett hozzájárul az emberi test gyógyulásához oxigén telítődésével is. A hidromasszázs-fúvókák számos modellben megtalálhatók, azonban csak a pezsgőfürdőben lehet teljes körű akupresszúrát előállítani.

Figyelembe kell venni az ilyen műszaki jellemzőket, mint a töltött kád súlyát és a telepítési terület nagyságát. Gondolj előre, hogy hány embert fognak kialakítani. Most sok gyártó kínál fontokat tervezett két, és egyes modellek kényelmesen elhelyezésére 4-5 embert egyszerre.

Biztonságos bejárat és kilépés szükséges. További lépések nagy modellekhez kapcsolódnak. Bizonyos modellekben beépített zuhanyt biztosítanak, azonban a szabad helyek jelenlétében jobb, ha a zuhanyt külön kell elhelyezni a fürdőtől. A fürdéskor bizonyos mértékű kényelmet biztosít a csúszásgátló alja.

A nagy fürdőkben a kerámia burkolatok kombinációja más típusú bevonatokkal jól néz ki. Például fa vagy fém panelek. Különböző meleg színekkel a szoba nem kapcsolódik a kórházhoz, és a természetes bőrlapok lakkozott bútorokkal vannak kombinálva.

A fürdő belsejének hangsúlyozásához használhatja a pódiumot, ahol elhelyezheti a csatornahálózatokat, vagy különféle háztartási cikkeket tárolhat.

Még nagy teret is biztosítva, ne terhelje túl a helyiség belsejét mindenféle szekrénnyel. Hagyjon több helyet a könnyedség és a szabadság érzésére.

Nagy fürdő (41 fotó): beépítési funkciók

Ebben a cikkben nagy fürdőszobának egy példát mutatunk be egy nagy fürdőszobának: a helyes méret kiválasztás, a fürdőkád szoba méretének és a nagy fürdőkhöz kapcsolódó egyéb finomságoknak a kiválasztása.

A fürdőkád leginkább tájékoztató jellegzetessége, hogy elősegíti a kezdeti benyomást, és meghatározza, hogy illik-e a fürdőszobába, vagy sem.

Példa egy nagy fürdőre

Fontos megjegyezni, hogy a belső tér mérete általában eltér a külső dimenzióktól, és van olyan dolog is, mint a szerelési méretek, amellyel megmérhetjük, hogy egy fürdőkád mennyire illeszkedik a fürdőszobába. Ezt a különbséget kompenzálják olyan szerkezeti elemek, mint a kettős falak, oldalak, elülső díszítőelemek és a modern fürdők alapvető jellemzői.

Válassza ki a fürdõ méretét

Példa egy nem szabványos fürdőre

Jelenleg az apartmanok a legismertebb klasszikus téglalap alakú kádak. Az ilyen fürdők hossza általában 150-170 cm, mélysége - 45-50 cm, szélessége 70-75 cm.

Az ilyen fürdők közepes magasságú emberek számára alkalmasak, és a nagy súllyal rendelkező sertés-vasfürdők fő hátránya ellenére azok alacsony költsége meglehetősen vonzó lehet azok számára, akik alacsony jövedelemszintűek.

Súlyosabb anyagi jólét esetén az embernek szélesebb választéka van, amely lehetővé teszi, hogy figyeljen a nagy fürdőkre - akril, acél, kerek vagy négyzetes, sokszögű és szögletes, vagyis különböző formájú és formájú fürdők.

Az ilyen fürdők méretei is változhatnak, három méter hosszúak lehetnek, ami azt eredményezi, hogy a fürdőt minél hamarabb mini-medencének nevezik.

A fürdőkád kiválasztásánál - függetlenül attól, hogy milyen fürdőt vásárol - nagy, felnőtt, nagy vagy standard, vagy bármilyen más fürdőkád, először is figyelembe kell venni a helyiség méretét, amelyben települ:

 • Nyilvánvaló, hogy nagy akril fürdő (vagy acél, öntöttvas) kell elhelyezni egy nagy fürdőszobában, és egy kis egy korlátozott helyiségű fürdőszobában.
  Az is fontos, hogy miként lehet felszerelni: akár egy nagy fürdő esetén is, a fürdőt akár a falhoz, akár a sarokba lehet felszerelni, így a szoba közepén szabad és a szoba közepén hagyva a kompozíció központi elemét képezve, pl.
  Kicsi fürdő esetén meglehetősen magas oldalak készülnek, amelyek növelik a térfogatát és kényelmét a fürdőben tartózkodó személy számára.
 • A fürdő kényelmét olyan paraméterek befolyásolják, mint a hossza és szélessége. Egy fürdésre tervezett fürdő esetében kívánatos, hogy a fürdő hossza megegyezzen annak növekedésével, és a test szélességével. Annak érdekében, hogy egy személy ne érezze magát kényelmetlenül a fürdőben, ha a fal és a fal között merülnek fel, legalább 5-6 centiméternyi helyet kell hagyni.
 • Az acél, öntöttvas vagy akril fürdõknek nagy mélysége legyen kb. 50-60 cm-re, így akár félig hajlított térdekkel is teljes vízbe merülhet. Ez a mélység azt is biztosítja, hogy kényelmesen haladjon az oldalra, még egy idős ember számára is.

Érdekes: a külföldi gyártók is kínálnak egy álló sarokkád, amelyhez légmentes ajtó tartozik.

Belépve a fürdőbe, a személy becsukja az ajtót, és a fürdőt vízzel kitölti a szükséges szintre. Hazánkban az ilyen fürdők széles körben elterjedtek, elsősorban a magas költségek miatt.

A fürdő optimális hosszúsága 10-15 cm-rel kisebb, mint egy személy magassága, és az optimális szélesség olyan érték, amely 10-15 cm-rel magasabb, mint a csípőjének féltengelye.

Emlékeztetni kell arra is, hogy mind a felnőttek, mind a babakádok egy időben növelik az elfogyasztott vízmennyiséget: a fürdő térfogatának növekedése a működtetés során a költségek növekedéséhez vezet. Figyelembe véve a felsorolt ​​körülményeket, pontosan kiválaszthatja a megfelelő méretű fürdőt.

Nagy fürdőméretek

Az acél, az öntöttvas vagy az akril nagy fürdők nélkülözhetetlen tulajdonsága egy nagy fürdőszobának. A vízvezeték-elemek kialakításának számos lehetősége áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik a fürdő különböző helyszíneken történő felszerelését.

A következő fürdőtípusok megkülönböztethetők:

 • téglalap alakú;
 • Nagy sarokfürdők;
 • Nagy kerek kádak;
 • hex;
 • ovális;
 • különleges;
 • Klasszikus nagy fürdő.

Nem csoda, hogy a nagy fürdőszobák boldog tulajdonosai, javításokat végeznek, úgy döntenek, hogy egy nagy fürdőt telepítenek. Logikus, hogy másoknál gyakrabban, akril nagy fürdőt szerzettek a meglehetősen magas emberek, akik állandó kényelmetlenséget éreznek a 150-170 cm hosszú, standard fürdőkben, amelyek nem engedik teljesen lazítani, teljesen vízbe merülve.

Nagyméretű fürdők nem ritkák a modern vízvezeték-tartományban. A standard 120, 150 vagy 170 cm hosszú fürdők mellett a 180, 190, 200 cm-es és még nagyobb fürdők szintén kereskedelmi forgalomban kaphatók.

A fürdő szélességének és hosszának megválasztásához először is figyelembe kell venni tulajdonosának fiziológiáját és szokásait, valamint magának a fürdőszobának a lehetséges korlátozásait. Ezenkívül a kis létszámú személy kényelmetlenül érezheti magát egy 180-190 cm hosszú fürdőben, mivel nincs megállás, ami lehetetlenné teszi a pihenést. A fürdő kiválasztása során értékelni kell ergonómiáját, és csak akkor - a tervezést.

A nagy fürdőkapacitás általában növeli a csúszásgátló alját, ami nem csak a biztonság szintjének növelését teszi lehetővé, hanem egy kemény nap után is könnyebb pihenni.

Nagy fürdő választása

Nagyméretű fürdő

Jelenleg mind a nagyméretű öntöttvas fürdők, mind az acél vagy akril fürdők számos üzletben kerülnek értékesítésre, és ha nem állnak rendelkezésre a közelben, akkor a szállítást megrendelheti egy katalógusból kiválasztott modell kiválasztásával vagy egy online áruház szolgáltatásával.

De mielőtt kiválasztaná egy adott modellt, alaposan fontolja meg a különböző árnyalatokat, hogy elkerülje a különböző problémák megoldását a tervezett javítás folyamatában:

 • Először is meg kell határozni a fürdő paramétereit, például méretét, alakját és anyagát, és el kell dönteni, hogy a fürdőkád melyik helyet foglalja el a fürdőszobában.
  Például egy nagy baba fürdő vagy felnőtt meglehetősen lenyűgözőnek tűnik, ha a szoba közepén van elhelyezve, így bármely oldalról megközelíthető.
  Ugyanakkor az ilyen fürdők köré egy kis pódiumot építhetünk lépcsővel vagy dekoratív válaszfallal, amely a fürdő alját egy vagy több oldalra fedi le.
  Az ilyen árnyalatok előre megfontolása lehetővé teszi, hogy elkerülje a problémát a fürdő telepítésének folyamata és a design kiválasztása során;
 • Mindkét nagy akril fürdők és fémek a piacon különböző formák és alakzatok széles választékát képviselik, kezdve a klasszikus ovális vagy hosszúkás, díszítő lábakra szerelve, végigsimított díszes akril kádakkal, különböző vetítésekkel, polcokkal és hornyokkal, valamint dupla fürdővel szív alakú vagy szakadt, sokszögű, kerek stb.
  Egy adott forma kiválasztása teljes mértékben az Ön preferenciáitól és a fürdőszoba teljes belső kialakításától függ.

Fontos: lakást választani a fürdõszobában, kérdezze meg az építõt, hogy megállapítsa, hogy a padló képes-e a víz súlyát egy teljes fürdőben elviselni, ami elérheti a 300-400 kg-ot, és figyelembe veszi a fürdõ súlyát, különösen az öntöttvas, valamint a dobogó súlyát.

Az ilyen dolgokat előre kell kiszámítani a súlyos problémák elkerülése érdekében.

Példa egy nagy fürdőre

 • Nagyméretű fürdő megrendelésénél vagy vásárlásánál különféle tartozékokat kell előirányozni, például keverőt, a fürdő vízzel való töltését, a fenék alatti csúszást csökkentő betétet, valamint különböző kézidarabokat, fejtámlát stb. Annak érdekében, hogy ezeknek a részeknek a legvonzóbb megjelenését biztosítsa, kívánatos, hogy egyetlen színben és stílusban válasszák őket, a legjobb a vásárlás a fürdőszobával együtt.

Hasznos: egy nagy fürdő feltöltésének felgyorsítása érdekében kaszkádos keverőt vásárolhat, amely nem kör alakú sugár formájában szolgáltat vizet, hanem széles áramlású formában.

Nagy mennyiségű fürdőkád töltésének felgyorsítása érdekében nagy kapacitású keverőkészülékkel vannak ellátva, és számos modell esetében kaszkád töltést alkalmaznak, amely a funkcionálisan kívül esztétikai célt is szolgál.

Az ilyen töltés nagyon kényelmes a komfort hőmérséklet folyamatos ellenőrzéséhez fürdéskor.

A felsorolt ​​klasszikus és standard fürdőkből visszavonulva választhat még egy eredeti fürdőt is - például több embernek (kettő vagy többnek), a fogyatékkal élők számára kialakított fürdőknek és egy jacuzzinak, amelyet részletesebben meg lehet tekinteni.

Pezsgőfürdő

A pezsgőfürdőben (jacuzzi) beépített hidromasszázs nemcsak hozzájárul a pihenéshez és a relaxációhoz, hanem erős gyógyító hatással is jár az emberi test telítettségének köszönhetően oxigénnel. A hidromasszázs fúvókák szinte minden fürdőkádra telepíthetők, de a pezsgőfürdőben anatómiailag elhelyezkedő fúvókák találhatók, amelyek hatása akupresszúrához hasonlít.

Az ilyen fürdők egy vagy több ember számára kialakíthatók, alakjuk lehet ovális, kerek, négyzet vagy téglalap alakú. Az ilyen fürdő választása azt jelenti, hogy az ifjúság és az egészség sok évig tart.

Tippek a nagy fürdő kiválasztásához

A nagy fürdő kiválasztásához segítséget nyújt néhány fontos tipp:

 1. Mindenekelőtt a költségvetést kell kezelnünk, mivel a nagy fürdők nemcsak egyszerűek lehetnek, de számos fejlett lehetőséggel is rendelkeznek, mint például aroma és krómterápia, hidromasszázs stb.
  Válassza ki a méretet és a modellt a pénzügyi lehetőségekre alapozva. Ezenkívül meg kell fontolnunk, hogy a fürdőkádon kívül különféle vízvezetékeket és bútorokat kell telepíteni a fürdőszobában.
 2. Szükséges a nagyméretű fürdőkád telepítéséhez szükséges terület nagyságának helyes becslése, figyelembe véve, hogy mi kerül itt telepítésre a fürdő mellett - kiderül, hogy a terület túl kicsi, és jobb, ha kisebb, szélesebb szélességű és mélyebb fürdőt választanak.
  Ezen kívül, figyeljen a fürdőszoba alakjára:
  • A nagyméretű fürdőszobákban az elrendezés nem a legeredményesebb, ezért nagy mennyiségű szabad helyiséggel kívánatos egy szabadon álló kádat elhelyezni, körülbelül a szoba közepén, így szabadon hozzáférhet a mosogatóhoz, a WC-hez és a bútorokhoz;
  • Gyakran a legjobb megoldás egy nagy kerek vagy ovális fürdő telepítése. A kerek fürdő körül szabadon mozoghat, és az ovális lehetővé teszi, hogy jobban megszervezze a helyet;
  • Az aszimmetrikus vagy szögletes fürdő is érdekes lehet, így optimálisabban rendezheti a helyet, mint egy téglalap alakú vagy négyzet alakú 11111.
 1. Előzetesen meg kell fontolnia, hogy hány ember fog használni a fürdőszobát. Újabban az összes fürdőket csak egy ember számára tervezték, de most olyan fürdőket kínál, amelyek lehetővé teszik két ember számára, hogy teljesen vízbe merüljenek, és számos modell 4-6 fő befogadására alkalmas.
 2. A legjobb megoldás, ha elegendő szabad hely áll rendelkezésre, a kád és a zuhany külön telepítése, de néha szükségessé válik ezeknek a funkcióknak egy eszközbe történő egyesítése.
 3. Figyelembe kell venni a fürdő bejáratának és kilépésének biztonságát is, különösen mivel a nagy fürdő magassága nagyobb lehet, mint a standard modellek magassága. Ezért gyakran szükséges a küszöb és a padlócsaptelep felszerelése.
 4. Szükséges továbbá figyelembe venni a fürdő saját súlyát is, amely függ a fürdő méretétől és az anyagtól, ahonnan készült, valamint a vizet (általában 300-350 l). A fürdés előtt meg kell tisztázni, hogy a padlók ellenállnak-e a fürdő súlyának.


Összefoglalva elmondhatjuk, hogy az akril, öntöttvas és acél fürdők gyártói a standard fürdők mellett nagy fürdőket is kínálnak, jelentősen bővítve ügyfeleik számára a választék széles választékát. Függetlenül attól, hogy melyik fürdőbe van beépítve a fürdőszoba - normál vagy nagy - a legfontosabb az, hogy megfelel minden igénynek és maximális kényelmet biztosít.

Standard fürdők: az egészségügyi termékek méretei és konfigurációja

A fő tárgy a fürdőszobában kényelmes fürdő, amely nemcsak a szoba meglévő méreteihez illeszkedik, hanem biztosítja a fürdőkészülékek kényelmes alkalmazását is. A tipikus méretű fürdőszobákban általában standard fürdőkészülékeket szerelnek: a termékek méretét és alakját széles körben mutatják be, ami az építési piacon leginkább az egészségügyi felszerelést követeli meg. A szabványméretek termékeiről részletesen ismertetjük a cikket.

A fürdőszobának kényelmesnek kell lennie minden utas számára, valamint be kell illesztenie a fürdőszobát.

Milyen méretű fürdőkádak vannak a fürdőszobában?

Az egészségügyi termékek szabványos méretei a típusától függenek. Ebben az esetben a kád kompakt, közepes vagy nagy lehet. A termék optimális mélysége 50-65 cm, ami lehetővé teszi, hogy a felnőtt kényelmesen lehessen a fejét a vízfelszín felett tartani a fürdés során, miközben a test teljesen leesik benne.

A termék szabványos hosszúsága, magassága és szélessége lehetővé teszi, hogy meghatározza a megfelelő tervezési paramétereket egy adott fürdőszobai elrendezéshez.

A termék méretétől függően három betűtípus létezik.

A kompakt termékek a következő méretekkel rendelkeznek:

 • 1,2 x 0,7 m - kényelmes téglalap alakú fürdőkád, ahol a vízkezelések kényelmesek lehetnek ülő helyzetben;
 • 1,3 x 0,7 m szabványos kis méretű termék, ami gyakran megrendelhető.

Az ilyen kis méretű fürdőkádak a kis fürdőszobák számára egyszerűen telepíthetők, ne zavarják a kis helyiség belső terét, lehetővé tegyék a terület ésszerű használatát, és lehetővé tegyék más bútorok és kiegészítők gondozását is. Az ilyen eszközök vízfogyasztása jóval kisebb, mint a nagyobb modelleké. Az egyetlen hátrány az, hogy nem feküdhet le a fürdőszobában. Az ilyen modelleket gyakran zuhanyozzák.

A legoptimálisabb méret a fürdõ, amelyben biztonságosan átveheti a fekvő pozíciót

A közepes méretű fürdők közé tartoznak a méretek:

 • 140-70 cm - a nem szabványos elrendezésű szobákhoz tervezve;
 • 150-70 cm - praktikus és kényelmes modell, amelyet leggyakrabban tipikus fürdőszobákba szerelnek;
 • 150 - 60 cm - fürdő, melyet átlagosan épített emberek számára terveztek.

A közepes méretű termékek lehetővé teszik a fürdőkámaszokat. Ezek a minták sokkal kisebb helyet foglalnak el, mint a nagy fürdők. A kis kapacitású edény lehetővé teszi az elfogyasztott víz fogyasztását. A termékek költsége gyakorlatilag nem különbözik a nagy modellek árától.

Közepes méretű betűtípus

A nagyméretű eszközök a szaniter berendezések mérete:

 • 1,7х0,7 - ideálisan illeszkedik a tágas helyiségbe;
 • 1,85х0,8 m - egy mini-medence, amelynek telepítése nagy területet foglal magában.

A nagy fürdőkben kényelmesen ülhet vízszintesen. A vízügyi eljárások egyszerre két embert is el tudnak venni. Azonban a nagy méret miatt a termék csak tágas fürdőszobákban telepíthető. A tartály kitöltése nagy mennyiségű vizet igényel. És ez a folyamat sokáig tart.

A standard fürdőszoba magassága, függetlenül a készülék méretétől, 0,55-0,65 m.

A nagy fürdő kiválasztásakor érdemes megfontolni, hogy a víz jelentős időt vesz igénybe.

A fürdők méretei. Az acéltermékekre vonatkozó szabvány

A legnagyobb költségvetési lehetőség az acél fürdők. Ezek meglehetősen könnyű szerkezetek, amelyek tömege nem haladja meg a 30 kg-ot, ami biztosítja a készülék szállítását és felszerelését. A termék könnyedsége 3 mm vastag falvastagságnak köszönhető. Ennek az értéknek köszönhetően a kialakítás könnyen működésképtelenné válik.

A szabványos acélfürdő hossza 1,45-1,75 m, a termék szélessége 0,7-0,8 m, a szerkezet magassága 0,5-0,8 m, a gyártók a következő méretű acél fürdőket gyártanak: 1, 0h0,7; 1,2 x0,7; 1,4h0,71; 1,5h0,71; 1,6h0,71; 1,7 x 0,71 m

Az acélfürdő az egyik legkedvezőbb és praktikus lehetőség. A belső felületet különleges zománc borítja, amely meghosszabbítja az életét. A standard fürdő térfogata a készülék méretétől függően 90-195 liter között van. Az acélszerkezetek azonban jelentős hátránnyal rendelkeznek. A termék gyengén visszatartja a hőt, ami hozzájárul a víz gyors hűtéséhez. A fürdőt rossz hangszigetelés jellemzi. Az eszköz oldalán nem kívánatos az összes súlyt leengedni. Ez a termék deformálódásához vezethet. Az acél fürdők kis szélességűek, ami kényelmetlenséget okozhat egy nagy kötegelővel.

A modern acélkád lehetséges paraméterei igen változatosak ahhoz, hogy a vízkezelések során szórakoztassanak.

Jó tanács! A felesleges hangok kiküszöbölése érdekében speciális zajcsillapító készülékeket használhat.

Népszerű acéltermékek

Az egyik legnépszerűbb acélkád a Kaldewei From Plus kiváló minõségû 1,5 x 0,7 m méretû német modellje. A speciálisan kifejlesztett technológia zománcozott acél alapozásának köszönhetõen a termék nagy mechanikai szilárdsággal, kopásállósággal és tartóssággal rendelkezik. A fürdõ mélysége 0,41 m, így kényelmesen fürödhet a fürdőbe. A készülék képes ellenállni a 90 kg-os súlynak. A kádat a lábakra szerelik fel, amelyek a mellékeltek. A termék viszonylag olcsó a német gyártó számára, ami 7 ezer rubel.

Egy másik költségvetési modell a portugál gyártó. Ez a fürdő egy BLB Universal HG B70H, amelynek mérete 1,7 m 0,7 m és a mélység 0,39 m. A fürdőt három falra kell építeni. A termék világos, téglalap alakú fenékkel rendelkezik, amely lehetővé teszi a víz teljesen lemorzsolódását és a lehető legegyszerűbb fekvéshez.

Az acél fürdők között minden vevő találja meg az alakját és méretét, és ergonomikusan illeszkedik a fürdőszobába.

Fontos! A fürdő kialakítását három falon kell támogatni, amely stabilitást biztosít.

A fürdő belső felületét lefedő minőségi zománc csendes víztartalmat biztosít, ugyanakkor az alsó rész nagyon csúszós. A termék ára 7,8 ezer rubel.

A hazai modellek közül kiválaszthatja az Antika bath 170-et. A termék mérete 1,7 m, 0,7 m, mélysége - 0,4 m. A fürdő csúszásgátló felülete van. A falvastagság 1,8 mm, a vízvezeték-szerelő nem különbözik erősségétől. A termék ára 8,3 ezer rubel.

Több praktikus és kopásálló a 1,6 m hosszú, 0,7 m-es dunai fürdő, mely vonzó megjelenést és hófehér belső felületet tartalmaz. Az üveges bevonatnak köszönhetően a felület ellenáll a karcolásoknak és a mechanikai sérülésnek. A termék ára 12,3 ezer rubel.

Öntöttvas fürdőméretek

Az öntöttvas fürdőkád méretei és árai, a fényképek jól reprodukálják a különböző modelleket, függenek az egyik csoporthoz tartozó terméktől. Attól függően, hogy minden fürdők feltételesen négy kategóriába sorolhatók. Az első csoport kis méretű, kis helyiségekbe épített termékeket tartalmaz. A fürdõ szélessége 0,7 m, a hossza 1,0 és 1,2 m lehet.

Minden méretű öntöttvas fürdők nagy igénybevételnek örvendenek, mert rendkívüli megbízhatósággal rendelkeznek.

A következő típusú termékek közé tartozik az öntöttvas fürdők 130 cm és 75 cm közöttiek. Az európai szabványok szerint készült termékek magukban foglalják az öntöttvas fürdőket 1,4x0,7; 1,5 x 0,7 m. Az ilyen termékek magassága 0,53 és 0,62 m között lehet. Ezek a fürdők általában nem szabványos méretű fürdőszobákban vannak felszerelve. A nagyméretű öntöttvas kádak mérete 1,7 x 0,75 és 1,8 x 0,85 m. A termékek magassága a lábak hosszának figyelembe vétele nélkül 0,44 m. Ezek a fürdők nagy helyiségekben találhatók.

Jó tanács! A nagyméretű öntöttvas fürdőket nem szabad többszintes épületekbe telepíteni, mivel a padlón jelentős terhelés következett be a termék nagy tömegének köszönhetően.

Az öntöttvas termékek nagyon népszerűek a nagy teljesítmény és a megfizethető költségek miatt. Az öntöttvas fürdő térfogata a termék méretétől függően 95-182 liter.

Nagyméretű öntöttvas fürdő beszerzése során a súlyát az épület padlójának teherbírásával kell korrelálni.

Az öntöttvas fürdő mérete és ára

Nagyon népszerű az öntöttvas Roca Malibu kád, amelynek mérete 1,7x0,75 m, és a mélysége 0,42 cm. A modell egy szabványos fürdőszobához készült. A fürdő kényelmes és biztonságos a gyermekek és az idősek számára, mivel az alján csúszásmentes bevonat található, és kényelmes fogantyúval van ellátva. A termék ára 18 ezer rubel.

Az ezüst "Prada" modellt a jó működési és műszaki jellemzők jellemzik. A termék mérete 1,7x0,75 m, a mélység 0,42 cm, a belső bevonat ezüstionokból áll, ami antibakteriális hatást biztosít a bevonatnak. Tartós, tartós és megbízható is. A csomag tartalmaz lábakat, fogantyúkat és fejtámlát. A termék ára 17 ezer rubel.

Az orosz "Universal" üzemű RF 1500 modell "Sibiryachka" jól bevált. És egy 1,5 x 0,75 m méretű vasöntvény ára, ami 12,8 ezer rubel, a költségvetési termékek kategóriájába tartozik. A "fekvő" osztály modellje tökéletesen illeszkedik egy kis helyig. Azonban kis mérete ellenére a termék mélysége 0,42 m, ami kényelmet és kényelmet biztosít a fürdő eljárások bevezetése során. Titán zománc van a termék belső felületén, ami a fürdõerõt és a tartósságot nyújtja, és meghosszabbítja az élettartamot 20 évre.

Az orosz gyártók fürdõinek magas színvonala és viszonylag alacsony ára van, az egyetlen negatív - kevésbé fajták és formák képviselik.

Egy másik érdekes modell a Novial Susan kompakt tál. Az olasz gyártó terméke nagy szilárdsággal és kopásállósággal rendelkezik, mivel a belső felületet titánium üvegtisztító zománc borítja. Az 1,0 x 0,7 méteres ülőfürdő ára körülbelül 13,7 ezer rubel.

Akril fürdők

A víztestek akrilból készültek viszonylag az utóbbi időben az építési piacon. Azonban a konfigurációk és méretek sokfélesége miatt az akril fürdők vezető szerepet töltenek be a népszerű vízvezeték-berendezések rangsorában, annak ellenére, hogy a termék magas a vas- és acélfelületekhez képest. A termékeket nagy teljesítmény és technikai jellemzőkkel jellemzik, ilyenek például az erő, a tartósság, a hőállóság és a higiénia.

Az akrilfürdő standard szélessége 0,9-1,35 m, hosszúsága 1,4-1,9 m, a lábak hosszát figyelembe véve magassága 0,4-0,65 m. A szabványos mélység ellenére a terméket nagy függőleges a fürdőfalak dőlésszögét, ami jelentősen megnöveli a termék térfogatát, és ezáltal befolyásolja a fürdőkészülékek kényelmét. A gyártók azonban más dimenziókat is gyártanak. Az egyik legnépszerűbb az 160 cm-es, 70 cm-es, 0,65 m magas, téglalap alakú akrilfürdő, amely tökéletesen illik a standard lakások fürdőszobájába.

Az akril kádak az erőt és a hő megtartására képes képességet kombinálják, miközben nagyon könnyűek.

A legkisebb fürdõk mérete 1,2 x 0,7 m, mely kis helyiségekben van felszerelve. A legnagyobb termék, amely két ember kényelmes elhelyezésére alkalmas, 1,9x1,2 m méretű.

Az akril termékeket számos különböző formájú és méretű fürdők képviselik, a kompakt termékektől kezdve a szokatlan formájú mini medencékig. A szabványos méretű termékek ára 7-150 ezer rubel.

Kapcsolódó cikk:

Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba méretét. Népszerű fürdők és modellek. Árpolitika.

Standard fürdők: méret és szokatlan formájú termékek

Napjainkban a korszerű fogyasztók kérésére összpontosító egészségügyi eszközök gyártói különböző formájú fürdőszobákat és konfigurációkat gyártanak, ami teljes mértékben meghatározza a lakberendezés kényelmét és esztétikáját. A legnépszerűbb termékek kör alakú és sarokmodellek.

A kerek kád mérete 1,4-2,1 m átmérőjű lehet. Az ilyen termék akrilból készül. A gyártók egyéni méretre megrendelhetik a fürdőt, ami többször is megnövelhető. Ennek eredményeképpen nem lehet normál betűtípust és teljes poolot létrehozni. Ez különösen igaz a vidéki házakra.

A nem szabványos méretű termékek, a szokatlan konfigurációk vagy az egyedi gyártású termékek költségesek lehetnek.

A sarokmodell lehetővé teszi a szabad terület mentését a működési paraméterek csökkentése nélkül, ami különösen fontos a kis fürdőszobák számára. A sarokfürdők alapméretei a következők: mélység - 0,5-0,7 m, falhossza - 1,45 x 1,8 m, magasság a lábakkal - 0,64-0,8 m, térfogat - 300-400 l.

A modern hidromasszázs termékek egyre népszerűbbek. Háromszög alakú, téglalap alakú, trapéz alakú, aszimmetrikus alakú lehet. A nagyméretű változatok ellenére szabványos eszközparaméterek vannak. A hidromasszázs négyzet alakú termékek 1,65-1,8 m szélesek, 0,75-0,8 m szélességűek. A szendvics termékek mérete 1,2-1,5 m, 0,7-0,8 m. A szögletes oldalak hossza A modellek 1,3x1,3-tól 1,9x1,9 m-ig terjednek, magassága 0,6-0,75 m.

Kis méretű fürdők fajtái

Amikor a fürdőszobában szembesülsz a szabad tér hiányával, de vágyakozásra van szükség a vízkezelések teljes körű kielégítésére, ebben az esetben a megfelelő megoldás a kis fürdők vásárlása. A kis fürdők ára a termék alakjától, anyagától és a gyártótól függ.

Problémák egy kis hosszúságú mosó tartályban előfordulhatnak magas termetű embereknél.

A kompakt modelleket általában a következő típusokra osztják: szögletes, rövidített téglalap alakú, kicsi, kádas vagy kádas kádak, szokatlan formájú termékek. A fürdő választása a tulajdonos preferenciáitól és a szoba elrendezésének jellemzőitől függ.

Szögletes szimmetrikus, kis trapéz alakú vagy szegmens formájú, valamint összetett alakú aszimmetrikus modellek nagy népszerűségnek örvendenek. Az első lehetőség a miniatűr fürdőszobában történő telepítésre alkalmas. Az aszimmetrikus fürdőket hosszúkás vagy L alakú helyiségekben kell elhelyezni.

A kis fürdők öntöttvas, acél vagy akril. A legtartósabb, tartós, jó hőszigeteléssel és alacsony zajjal rendelkező öntöttvas kád. Az akril termékek belső rétege helyreállítható, ami meghosszabbítja a fürdő élettartamát. És az acél modell megfizethetőbb.

Az 1,0 x 0,7 m nagyságú ülőmedencék ára 7-22 ezer rubel lesz. A közepes méretű 1,5x1,5 m-es medencék 18-20 ezer rubelre kerülnek. Az aszimmetrikus, magas minőségű modell 1,4x0,9 m méretű, átlagosan 25-30 ezer rubel lesz. Vásároljon fürdőt kis méretben 1,2x1,2; 1,35 x1,35 m, 12,3 ezer rubelből indulva.

A fürdőnek nem szabad a tér több mint 1/3-át elszállnia - a betűméret kiválasztásakor ez a paraméter döntő

A kis fürdők beágyazhatók és szabadon állhatnak. Az első lehetőség lehetőséget nyújt arra, hogy hasznos dolgokat rejtsen el a vízvezeték alatt. A második lehetőség szokatlan kialakítású lehet, ami egyedülállóvá teszi a szobát.

Jó tanács! A nem szabványos vagy hosszúkás alakú tálca egy lógó mosogatóval kombinálható, amely nem csak centrifugálási centimétereket takarít meg, hanem kiküszöböli a második leeresztés szükségességét is.

A kicsi fürdőkádak, amelyek mérete nem haladja meg az 1,5 métert, kis méretű szobákban különböző módon vehetők igénybe. Ha a helyiség téglalap alakú, akkor jobb, ha egy rövid falra fürdeni, amelynek hossza legalább 1,5 m. Ez a terv segít a terem kibővítésében, vizuálisan négyzetesen. Egy hosszú fürdő átlósan helyezhető el, és mosogatógépet a mosogató alá helyeznek.

A fürdőszoba alakja és mérete fontos szerepet játszik a fürdőszoba belsejében

Kis konyhás fürdő

Az egészségügyi termékek szokatlan formái között meg lehet különböztetni a fürdőt, amely egy kádhoz hasonlít. A termék általában öntöttvasból vagy acélból készül, rézzel díszítve. A fa, a bambusz és a sima textíliák harmónikusan kombinálhatók egy ilyen fürdőszobával, mint egy befejező anyaggal. A kis fürdőkád mérete 1,04-1,3 m között van. A tartály legfőbb előnye, hogy nagy mennyiségű víz jelen van az egész emberi testben. Egy ilyen kádban lehetnek terápiás eljárások. A terméket 12,3 ezer rubelből lehet megvásárolni.

Egy másik érdekes modell egy cipő formájú kád, amely egy kényelmes székre hasonlít. A fürdő egyik végének nagyobb mélysége van, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen elférjenek, és magas falra támaszkodjanak. Kisméretű mérete ellenére, ilyen fürdőkád nagy helyet tölt be, ami kevéssé praktikus a kis méretű fürdőszobákban. A gyártók ennek az űrlapnak az 1.2. 1,32; 1,67; 1,7 és 1,9 m. Ez tökéletesen illik a szobának a viktoriánus stílusába. Egy ilyen modell 25 ezer rubelből vásárolható meg.

Ha a szobának ívelt alakja van, akkor hajót építhet be lejtős falakkal. A modellt egy mély kétoldalú termék képviseli, amelynek közepén szabadon álló daruk vannak. Ez a design csak fürdést tesz lehetővé. Kényelmesen zuhanyozni itt nem fog működni. A termék ára 15 ezer rubelből indul.

A gyártók különféle formájú mini-fürdőt kínálnak, amelyek máris különleges kialakításúak, és egy adott beltér számára készültek.

Nagy fürdő

Ma az építőipari piacon széles modellek láthatók. A standard méretű termékeket dina 1,2 jellemzi; 1,5 és 1,7 m. Ugyanakkor vannak olyan fürdők, amelyek mérete 1,8; 1,9 és 2 m. A termék méretét a személy magassága alapján választják ki. A termék szélességének megválasztása a test testétől függ. A termékek szabványszélessége 0,7-0,85 m, de vannak más lehetőségek, amelyek szélessége 0,9-1,1 m.

A nagyméretű fürdők lehetnek kerekek, szögletesek, hatszögletűek, oválisak, téglalap alakúak és kettőre vannak tervezve. A ma népszerűek a sarokmodellek, amelyeknek a lekerekített oldala a derékszöggel ellentétes. Az ilyen szerkezet felépítése egy további erős keret létrehozását teszi szükségessé a nagyobb rögzítéshez, és stabilitást biztosít egy nagyméretű termékhez. A 1,5x1,5 és 1,65x1,65 m méretű termékek árai 35-55 ezer rubel tartományban vannak. a gyártás anyagától és a termék gyártótól függően.

A nagy, kerek, ovális vagy félig ovális alakú kád nagy mennyiségű, amely nemcsak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is kedveskedik. Ezek a modellek helyettesíthetik a teljes medencét. A termékek átmérője 1,7-2,2 m. Az ilyen nagy méretű szerkezet felépítése jelentős mennyiségű szabad területet igényel. A sima vonalaknak és a szokatlan átmeneteknek köszönhetően a fürdők könnyen illeszkednek a klasszikus és modern belső kialakításba.

A modern gyártók nemcsak a hagyományos formákat kínálják a vízvezetékeket, hanem nagyméretű, szögletes betűkészleteket is

Jó tanács! A nagy kerek fürdõszobának a szoba közepén történõ felszerelése képes átalakítani a belsõ helyiséget, és ezzel egyedivé teszi.

A kerek fürdők átlagos költsége 28-140 ezer rubel. Az ovális alakú, 1,7-2,0 m hosszúságú és 0,7-0,85 m szélességű ár 30-150 ezer rubel tartományba esik.

A hatszöglető, amely szögletes modellként van felszerelve, különleges személyiséget adhat a fürdőszobának. A termék falszélessége 1,2-1,5 m, az ilyen fürdő ára 30-120 ezer rubel.

A két fürdők lehetnek szögletesek, téglalap alakúak, trapéz alakúak vagy aszimmetrikusak. Általában az ilyen modellek akrilból készülnek. Az ilyen termékek szélességének legalább 1,5 m-nek kell lennie, hogy egyszerre két ember kényelmét hozzon létre. A szögletes alakok sokkal kényelmesebbek. És aszimmetrikusak is képesek egymás ellen hatni a fürdésre. Az ilyen fürdők ára 35-130 ezer rubel. Ma bármilyen formájú terméket rendelhetünk. Azonban a költsége legalább 200 ezer rubel lesz.

A fürdőfürdő kényelmes kezelése nagy fürdőben általában megnő a csúszásgátló aljának köszönhetően, amely nem csak a biztonság szintjének növelését teszi lehetővé, hanem egy kemény nap után is kikapcsolódik

A gyártók széles választékot gyártanak a szabványos méretű egészségügyi termékekből, amelyek ideális esetben a tipikus méretű fürdőszobákba illeszkednek. A termék méretének és alakjának helyes megválasztása nem csak a szoba egyéniségének biztosítását szolgálja, hanem kényelmes időtöltést is biztosít a fürdés közben.