Legfontosabb > Tartozékok

Fürdő vagy kád - hogyan?

Fürdő vagy kád - hogyan?

Ez általában két különböző szó, egy közös gyökerrel. A fürdõ olyan edény, amelyben az emberek mossák, a fürdõszoba olyan helyiség, amelyben van egy hajó, amelyben az emberek mossák, vagyis egy fürdõszobába mosott fürdõszobát - egy fürdőszobát, csak a beszédtermi szót általában leengedi, Ez a szó, amikor beszélünk a nappali és étkező.

A fürdő egy kád. Ami általában a fürdőszobában áll. De a szó szoba, mi általában elhagyja és azt mondja, csak egy fürdőszoba. Ezért: "belépett a fürdőszobába, és beleesett a fürdőbe";

A fürdőkád kád, amelyben az emberek fröcskölnek.

A fürdőszoba a szoba nevéből származik, a fürdőszobából, ahonnan a szószoba eltűnt, amikor a fürdőszobák inkább a szekrényhez hasonlítottak.

A szobát, amelyben mosakodnak, mossák, fürdenek vagy zuhanyozzák, a "fürdőszoba" nevezik; vagy egyszerűen egy fürdőszoba. Általában a fürdőszobában különféle vízvezetékeket telepítenek, amelyek az arc, a fej, a kéz, a láb és a test mosásához szolgálnak: zuhanyzók, fürdőkádak, mosdók, mosdók.

A fürdő egy nagy vagy kis térfogatú különféle formájú tartály, amelyben vízkezeléseket (adalékokkal ellátott fürdő) veszünk és mosunk.

Általában otthon a fürdőt hab, tengeri só, gyógynövények, aromás olajok veszik. Az orvosi intézményekben a terápiás fürdőkkel terápiás tulajdonságokkal rendelkező anyagok hozzáadásával vesznek részt.

Ami a fürdő és a fürdő szóhasználatát illeti, a beszélőbeszédben semmi sem lesz szörnyű, ha fürdőt vagy fürdetést mondasz, vagy fordítva. De amikor különböző szövegeket írunk, emlékeznünk kell arra, hogy a fürdőszoba egy szoba, a kád tartály, és helyesen írja.

Bath - a szó, amit németről vettünk, azt jelenti (a már jelzett "fürdõhajókon" kívül), hogy a mosási folyamat vagy akár az egyéb helyeken való vízbefolyás (pl. Amikor a hagyományos "fürdõhajókról" beszélünk; - használja a "bathquot" szót.

Pontosan beszélni és írni - és "bathquot;" és "bathroomquot;" Csak azt kell tudni, mikor és hogyan kell ezt a szót használni. Tehát a "bathroomquot; kifejezetten, ha azt jelenti, a szoba, a szoba, ahol mosni. Kicsi lehet, zuhanyzóval kombinálva, narancssárga színben, Provence-ban, fa díszítéssel. De a "bathquot; magában a tartályban lehet hidromasszázs, ovális, téglalap alakú, kerek, szögletes, öntöttvas, akril, fehér - a fürdőszoba kialakításától és a képzeletedtől függően.

Ez a két szó felhasználható oly módon, hogy mindketten helyesek lesznek, az egész lényege, hogy mindegyikük eltérő szemantikai jelentéssel bír.

Ez a szó a fürdõ olyan közönséges fürdőszobát jelent, amelyben vastag habban fekszünk.

Így néz ki a BATH.

És a "BATHROOM" szó a fürdőszobát jelöli, vagyis ez így néz ki.

Ráadásul a fürdőszobában nem feltétlenül van kád, csak rendszeres zuhany, de ez nem veszíti el a nevét.

A hosszú szenvedésű orosz nyelv számos példát említ arra, hogy a hang és a jelentés szorosan használt szavakat helytelenül használják, zavarosak és nem közvetítik a szükséges jelentést. Ez nemcsak a külföldiek számára jelent problémát, hanem gyakran az oroszok között is.

Például a fürdőkád és a fürdő olyan közel vannak, hogy az emberek ritkán gondolkodnak arról, hogy mennyire rosszul használják őket. Végtére is, egy fürdõ olyan tárgy, amelyen közvetlenül mosakodik, ma akril, acél, öntöttvas és még fából készült termékek is. Míg a fürdőszoba olyan helyiség, ahol ez az objektum áll, és ahol egy személy végezhet higiéniai eljárásokat.

Ebben a konkrét esetben meg kell fontolnunk, hogy a kérdéses koncepció milyen. Ha egy szobáról beszélünk, amelyben mossuk magunkat, akkor ez persze fürdőszobát jelent, de ha közvetlenül ez a fürdőszoba tárgya, ahol mossuk magunkat, akkor fürdőt.

Ezek különböző szavak és fogalmak. Amikor azt mondják: "fürdő", maga a vályog jelenti azt a tartályt, amelyben mossa. Ha a "bathroomquot" szót használjuk, akkor egy szoba kérdése, azaz egy szoba. fürdőszoba, amely többek között egy fürdõ.

A fürdő egy tál víz számára, amelyben mosni.

és fürdõszoba vagyok egy különleges szoba, amelyben ez a tál áll.

helyesen beszél, és így és így, de alkalmazható a meghatározott esetekben

A Bath szó akkor használatos, amikor az emberek egy fürdőkádról beszélnek, amelyben mosnak, vagyis egészségügyi berendezést, és a Bath szó azt jelenti, hogy azt a szobát jelenti, ahol ugyanaz a fürdő áll, és ahol az ember nem veszi vagy mossa, azaz a fürdőszobát.

Az orosz nyelv iskolai tanfolyamából tudjuk, hogy a szófürdőt használják, akkor amikor arról beszélnek, hogy mennyire képes mosni. De a fürdőszoba szó jelentése a mosdóhelyiség (fürdőszoba). Úgy gondolom, most már világos, hogyan kell ezeket a szavakat használni.

Az a tény, hogy a BATH és a BATHROOM szavak egy gyökéres szavak, de eltérő jelentéssel bírnak.

Általában a fürdőszoba a fürdőszoba, ahol maga a fürdő található, valamint a WC, mosdó és.d.

A fürdõ egy fürdõtartály (vagy mézes eljárások).

Ezek a szavak teljesen eltérőek a jelentésben. quot; És "quot; Bathquot; A fürdõ egy egészségügyi termék, amelyben mossa, és a "quot; Vannayaquot; Ez egy szoba, ahol kád, zuhanyzó és WC található. De csak ezeket a szavakat kell használni, attól függően, hogy milyen helyzetben és mit akarsz mondani. Fogsz fürödni vagy menni a fürdőszobába.

Fürdő vagy kád - hogyan?

Hogyan kell mondani: fürdőkád vagy fürdőkád?

Milyen esetekben használják a fürdő szót, és milyen fürdőszobában?

A Bath szó akkor használatos, amikor az emberek egy fürdőkádról beszélnek, amelyben mossa, vagyis egészségügyi tárgyat, és a Bath szó azt jelenti, hogy azt a szobát jelenti, ahol ugyanaz a fürdő áll, és ahol egy személy elveszi vagy megmoszi, vagyis a fürdőszobát.

A szoba, amelyben mossa, mossa, fürödte vagy zuhanyozta, "fürdőszobának" nevezhető, vagy egyszerűen egy fürdőszobának. Általában a fürdőszobában különféle vízvezetékeket telepítenek, amelyek az arc, a fej, a kéz, a láb és a test mosásához szolgálnak: zuhanyzók, fürdőkádak, mosdók, mosdók.

A fürdő egy nagy vagy kis térfogatú különféle formájú tartály, amelyben vízkezeléseket (adalékokkal ellátott fürdő) veszünk és mosunk.

Általában otthon a fürdőt hab, tengeri só, gyógynövények, aromás olajok veszik. Az orvosi intézményekben a terápiás fürdőkkel terápiás tulajdonságokkal rendelkező anyagok hozzáadásával vesznek részt.

Ami a fürdő és a fürdő szóhasználatát illeti, a beszélőbeszédben semmi sem lesz szörnyű, ha fürdőt vagy fürdetést mondasz, vagy fordítva. De amikor különböző szövegeket írunk, emlékeznünk kell arra, hogy a fürdőszoba egy szoba, a kád tartály, és helyesen írja.

Fürdesse a fürdőben vagy a fürdőben - hogyan?

Beszélünk és írunk oroszul helyesen.

Válaszol Esenia Pavlotsky, a Novoszibirszki Állami Pedagógiai Egyetem Filológiai, tömegmédia és pszichológia intézetének nyelvész-morfológusának szakértője.

Először nézzük meg, van-e különbség a fürdő és a fürdő szavak között. Igen, van különbség, és ezeknek a szavaknak a használata is más lesz.

A fürdõs szavakat nyelvi anyagoknak nevezik - a latin anyagból "fõnév". Az anyagintenziválás vagy szubsztantivizáció az átmenet a beszéd más részeihez tartozó főnevek (melléknevek, igék, résztvevők, számok) kategóriájára vezethető vissza, mivel meggyőzték a szubjektum közvetlen feltüntetésének képességét. A fürdőszoba "egykori" melléknév, mint egy erdész, egy étkező, fagylalt. Olyan szavak, amelyek a minőségből egy objektumba fordultak. A fürdőszoba egy fürdőszoba. A szószobát eltávolítjuk, melléknevünk "elnyeli" a főnevet, elkezdi feladatait hiányában végrehajtani.

De a fürdő egy egyszerű főnév, amely a kapacitást jelzi. Mindkét szó használata attól függ, hogy milyen jelentéssel bírunk.

Fürdőszoba polc - a fürdőszobában falra helyezzük;

Zuhanyozik a fürdőszobában - a fürdőszobában van és zuhanyozik;

Fürdés a fürdőben - a tartályban végzi a műveletet (az objektumra fókuszál, a higiéniai eljárás típusáról);

Fürdés a fürdőszobában - nincs itt és előad egy másik szobában (hangsúly a helyre: hol van? - a fürdőszobában, mit csinál? - fürdés);

Üljön egy meleg fürdőszobába - legyen egy meleg szobában;

Üljön egy meleg fürdőbe (például sóval vagy habgal) - meleg vízzel ellátott tartályban legyen.

Tehát helyes a két szó használatához, de meg kell felelnie a jelentésbe foglalt jelentésnek.

Hogyan: fürödni vagy fürödni? - Magán angol oktató Moszkvában

A régóta szenvedő orosz nyelvben számos példát talál arra, hogy a szavak és a hang közeli szavak miként keverednek össze, és valójában helytelenül használják őket. Tehát a "fürdőkád" és a "fürdőszoba" szavak olyan közel vannak, hogy ritkán gondoljuk, hogy "fürödni" kell a "fürdőszobába" menni. Elmondhatjuk a másik irányba, anélkül, hogy gondolnánk arra, hogy az első esetben egy öntöttvas (általában) objektumról beszélünk, és a másodikban egy olyan helyiségről, ahol ez a tárgy áll. Nem ilyen hiba esetről beszélek, mint a "fizetés a viteldíj" kifejezésre, bár csak a "viteldíjat" fizetheti, azaz előterjesztés nélkül, és a viteldíjat csak "fizetni" lehet.

Angolul hasonló párok (valamint triók, kvartettek stb.) Is bőségesek. Ezért mozgassuk át ezt az aknamezőt, óvatosan, lassan, a beérkezés után semlegesítsük a "bányákat".

Vegye ki a gyakran használt ige "engedélyezze". Ennek a jelentésnek angol nyelven történő közvetítéséhez legalább három ige van: "engedélyezni", "engedni" és "engedni". Az első kettő közötti különbség az, hogy az "engedélyezés" gyakoribb a hivatalos beszédben. Emellett az "it" névvel rendelkező passzív kifejezésekben nem használhatja az "engedélyezett" űrlapot - csak "megengedett":

Itt tilos füstölni (itt tilos tönkretenni az egészséget füstöléssel)

Ráadásul egyszerűen passzív formák, természetesen, mindkét igében lehetségesek, ami nem áll fenn a "hagyni" igével. Például nem mondhatod: "Nem volt szabad dohányozni", de könnyedén - "nem engedhettem meg, hogy füstöljek". A kivétel ebben az esetben az, amikor a passzív formát egy vagy több ürügy kíséri, például olyan mondatokban, mint "Nem engedtem be" - nem engedtem (vagy megengedtem). És ilyen esetekben lehetetlen használni az igét "engedélyezni".

Hogy mondod "szinte" angolul? Ez így van, akár "szinte", akár "közel". És mikor?

Nos, először is, az amerikai angol nyelven, a "szinte" mellékmondat ritka.

Másodszor, úgy vélik, hogy a "közel" egy kicsit "messzebb" távol a meghatározott céltól, mint a "szinte". Mondja, ha azt mondja, hogy "majdnem 10" (közel 10 óra), a forrás megérti, hogy tíz percről percre jön. Ha ugyanabban a mondatban "szinte" használsz, azt jelenti, hogy tíz óra 10-15 percet fog elérni.

Harmadszor ezért, ha úgy döntesz, hogy erősíted a "majdnem" jelentését avverbekkel, például "nagyon" a "szinte készen állok" esetében, akkor csak azt mondhatod, hogy "nagyon kész vagyok", mert "szinte" lényegében "nagyon közel" lesz.

Negyedszer, ha nem az időről beszélünk, de mondjuk a "szinte, de nem teljesen" jelentését, akkor a "majdnem" kifejezést egyáltalán nem használják. Meg kell mondanunk: "Ő majdnem hős" (szinte hős).

Szintén "szinte" nem használható, ha valamit megtagad a nyilatkozat. Nem mondhatom, hogy "szinte soha nem vagyok otthon" (szinte soha nem megyek haza)

Egyszóval, ha kétségek merülnek fel, vagy ha Amerikában találsz magad, akkor a "majdnem" -ről szólva jobb, ha szerényen elfelejted.

Most tekintse meg a melléknevet "magányosnak". A szótárak azt mondják, hogy "egyedül" mondhatod, vagy pedig "magányosnak" mondhatod. Légy óvatos! A "egyedül" melléknév valójában "magányos, mert nincs körülötte", míg a "magányos" magányos és ezért szomorú. Az utóbbi esetben az amerikaiak továbbra is használhatják a "magányos" szót.

Nem szereti magányosnak lenni (nem szeret egyedül lenni, különben magányosnak érzi magát)

Bizonyára el kellett gondolkodnod, hogy mikor és hol használd a mellékmondatot is "egyébként" (mellesleg, sok társnemestünk is "is" olvassa el, ami helytelen, mert angolul "a" -t kell olvasnod "o" -ként), és amikor „túl”. Mindkettő "is". Ráadásul ugyanaz az érték a kevésbé népszerű "is" segítségével fejezhető ki. És nagyon ritkán hallani, hogy az "orosz" a "vagy" melléknevet használja a helyre. Kitaláljuk.

Az első három fordító az állítás helyén különbözik. Ha "is" van az ige (predikátum), akkor feltételezzük, hogy "én is ismerem őt" (én is tudom), akkor "túl" és "is" mindig a végére kerül - "Én is ismerem őt ”.

A megrendelések és a kérések, valamint a rövid válaszok "szintén" gyakorlatilag nem használatosak.

Vigyél engem a holdra is (vigyél magammal a holdra)

Én is (és én is)

A "mindkét" kifejezésre emlékeznünk kell, ha valamit megtagadunk a nyilatkozatban. És azt is fel kell tenni a végén:

Nem ismerem ezt a fickót sem (nem is tudom ezt a fickót sem)

Igaz, ha a kijelentés két részből áll, és az állítás az elsőben hangzik, a második pedig a negatív, akkor elég elfogadható a "túl" és a "is" használata:

Sokat beszél, de nem tesz minket többet hallgatni.

Kezdetben megígértem neked, hogy hasonló szavakkal "kvartettekkel" találkozunk. Ebben a minőségben a "mert, mert" - "mert", "as", "as" és "for" szavak fordítását kínálom. Mindegyik ténylegesen bemutatja az eset okait, de különböző módon használják őket.

Tegyük fel, hogy "az" és "azóta" használják, vagy amikor az ok már világos, vagy ha ez nem olyan fontos a kijelentés fő elgondolásához képest. Az utóbbi körülmény miatt gyakran fel vannak tüntetve a kifejezés elejére:

Ahogy ismersz engem, meg kell ölnöm (ha ismersz engem, neked kell dobnom, fontos, hogy "eljött az utolsó óra")

Ugyanez mondható el a "mert" kifejezéssel:

Mivel ismersz engem, meg kell ölnöm (meg foglak ölni, mert ismersz engem, itt fontos, hogy "nem tudnám, halkan éltem")

Ha még fontosabb számunkra, hogy hangsúlyozzuk az okot, akkor a mondat végén feltüntetjük ezt a részét:

Meg kell ölnöm.

Nem tehetünk ugyanazt a "mint" vagy a "mivel".

Ha új információkat kell beírnunk, akkor valószínűleg a "for" használatát fogjuk igénybe venni. Ebben az esetben úgy fog szólni, mintha először gondolnánk az okra, és csak azt majd kifejeznénk. Ezért a "for" állítások nem állhatnak a mondatok elején. Példánk esetében a gyilkos, mint a Krylov mese, a szürke farkas, olyan ürügyet keres, amellyel befejezi az áldozatot:

Meg kell ölnöm... mert ismersz engem

És mi van velük a "mossa a fürdőszobában", megkérdezed. És igazad van, mert létezik a különbség a "fürdő" és a "fürdés" igék között.

Először is, a "fürdőzés" igét nem használják az amerikai angol nyelven. A "fürdés" ige azt jelenti, hogy mind "mosni", mind "mosni".

Az én sorom, hogy fürödjem a kisfiút.

Még egészen hivatalos formában hangzik angolul. Általában a britek (és az amerikaiak) azt mondják: "fürödni".

Ennek megfelelően egy amerikai azt mondja, hogy "fürdeni" helyett "fürdeni".

Az én alkalom, hogy fürödjem a fiunkat

Mind az Ó-ban, mind az Újvilágban a "mossa" kifejezést "fürödni" használják:

Le kell fürödnünk a sebeket (meg kell mosnod a sebeket).

A britek megkülönböztetik azt a tényt, hogy "fürdésre" használják "úszni az örömért" (azaz "úszásunk"):

Fürdünk a tóban (menjünk a tóba úszni)

Igaz, valószínűleg az angol nagyapja mondja, mert most már alig beszélnek, inkább: például:

Úszás a tóban (úszás a tóban)

Azt hiszem, most már elég. De a szavak témája, amelyben könnyű összekeverni a kezdetetlenséget, nem merül ki.

Mondja meg, hogy van így: a fürdőben vagy a fürdőszobában... (megyek

Megválaszolva: 19

A fürdőszobában káddal felszerelt szoba található.

Fürdőszoba - szoba.
Bath - valójában a víz betöltésére.

Ie a "fürdőszoba" önálló, önálló szóhasználatként használható?

Még akkor is szükség van - amikor a szoba azt jelenti. "Elmentem a kádba" egy érvényes beszélgetési forma, ami azt jelenti, hogy fürödni szándékozik. "Elmentem a fürdőszobába" azt jelenti, hogy csak menj a fürdőszobába, nem számít miért. Kezeket, például mossa.
A törölköző a fürdőszobában lóg, de nem a fürdőben. És így tovább.

Menj a fürdőszobába, fürödni. Mi a helyes - fürdő vagy kád?

Ha felmerül a kérdés, milyen szót kell használni - fürdőkád vagy fürdőkád, emlékezzetek arra, hogy mit jelentenek. Ezután minden azonnal helyére kerül, és nem lesz többé zavartság.

fürdő

A fürdõ egy tank a test mosásához. Különböző méretben készül. A kisméretű fürdőt fürdőnek nevezik (például egy baba fürdőt vagy egy kézfürdőt). A fürdőben való fürdésről azt mondják: "fürödni". Ez hasonló a "vegye be a gyógyszert" kifejezést, mivel ilyen orvosi célt szolgál. Bizonyos betegségek esetén az orvos bizonyos eljárásokat ír elő, beleértve a fürdőket. Ebben az esetben a szó jelentése megváltozik, és ez azt jelenti, hogy a test egy részét víz alatt találjuk meg, vagy egy személy teljes bemerülését. Például a tengeri fürdők csak úsznak a tengerben. Lábfürdő, mustárral - kiváló remegés a megfázáshoz. De nem feltétlenül szükséges, hogy az egész fürdőt, elegendő medencét öntsék.

Az iskolás gyerekeknek van egy kérdésük, amikor mondatokat készítenek ezzel a szóval. Gyerekek írják be a keresősávba: "Végy fürödni vagy fürödni? Milyen helyes? Hogy helyesen használjuk ezt a szót, kitaláljuk, hogy megváltoztatjuk az ügyét. A kreatívban így hangzik: (mi?) Fürdőszoba. És van zavartság, mert a fürdőszoba a szoba, ahol a kád fel van szerelve. A "fürdőszoba" szó a genitív, dative, instrumentális és a prepozicionális lesz "fürdőszoba", és a vádló - "fürdőszoba". Például:

 • elégedetlen a régi fürdőszobával, de elégedett volt a fürdőszobában végzett javítással;
 • az országban nincs fürdőszoba, de van egy kád a kertben.

fürdőszoba

A régészek mintegy 5000 éves fürdőszobát találtak. A középkorban nem szokott gondozni a testetekre. De a tizenkilencedik század közepéig a fürdőszobák újra beléptek az ember lakhelyébe. A "fürdőszoba" szó rövidítése a "fürdőszoba" kifejezésnek.

Ezt a szót ugyanúgy használják, mint a más helyiségekre utaló szavak. Például:

 • Csak javításokat végezzen a fürdőszobában (könyvtár, nappali), a lakás többi része jól néz ki.
 • A vidéki ház projektjében nincs fürdőszoba (étkező, óvoda), de szaunát biztosítanak.
 • Az új lakás nagy fürdőszobával rendelkezik, de a fürdő még nincs telepítve.

Milyen gyakran kérdezzük meg a gyermeket: "Már elmentél a fürdõszobába?", Ami azt jelenti, hogy napi testét gondozza. De ha rossz a fürdő vagy a fürdő fogalma, akkor furcsa helyzetet kap.

 • Menj a fürdőszobába - világos, miért. Mossa le ott egy kádban; áztassa, mossa és öblítse le a ruhákat. Ha a fürdőszobát kombinálják, úgy is hívják a fürdőszobát, rövidítve a fürdőszobát.
 • Menj a fürdőbe - lehet egy macska, de nem ember. Emberben ez egy WC.

Kapcsolódó videók

Közös kifejezések

Fürdő vagy kád - hogyan? Elég, hogy emlékezzen néhány közös kifejezésre ezekkel a szavakkal, hogy kiderítsék.

 • Megyek a fürdőszobába, és visszajövök.
 • Fürödni.
 • Nem jöhet, én a fürdőszobában vagyok.
 • A fürdő szivárog.
 • Javítás a fürdőszobában.

Attól függően, hogy mit értünk - a helyiségben vagy tárgyban, az ezzel a szóval alkotott mondat jelentése megváltozik.

Hogyan kell varázsolni: fürdő vagy kád. példák

Ha egy fürdőről beszélünk, ami a fürdőszobában van, nem elég tudni ezeknek a szavaknak a definícióit. Annak érdekében, hogy ne tévedjünk, megpróbáljuk tisztázni a mondatot. És nézd meg, hogy megváltozott-e a jelentés. Tehát fürdő vagy kád? Hogyan kell írni, beszélni?

1. Mivel a fürdőszoba a fürdő rövidített neve, hozzáadhatja a "szoba" szót. Ez megmutatja, hogy használja-e a "fürdőszoba" szót:

 • A házban mindenkinek van egy fürdőszobája (szoba).
 • Ivanov vásárolt egy új fürdőt.

Az első esetben a fenti jelentés nem változott, ezért írunk "fürdőszobát". A második esetben helyettesítjük a "szoba" szót - és kiderül, hogy Ivanov vásárolt egy másik fürdőszobát. Hülyeség. Így írunk "fürdőt".

2. Lehet hívni a fürdő "víztartály". Ha a jelentés nem változik, akkor "fürdőt" írunk:

 • A szekrényt a fürdőszobában lévő elsősegélykészlet segítségével helyeztük el.
 • Ivanov vásárolt egy új fürdőt (víztartály).

Az első esetben, ha szinonimát cserélünk, a jelentés elvész. És a második - mentett.

Hogyan kell emlékezni?

Van egy egyszerű módja annak, hogy emlékezzen arra, hogyan kell megfelelően beszélni: fürdő vagy kád. A jelentés mindig változik, ha összekevered ezeket a szavakat:

Az első esetben az illető az ablúzió tartályában van. Ennek egyetlen oka a fürdőnek a rendeltetésszerű használatára való alkalmazása. A második esetben a személy a fürdőszobában van. Sok oka van arra, hogy miért tehet valamit ott. És az ablúzió csak egy ilyen. Lehet például mosogatni a mosást. Vagy kitelepítve a fürdőkádból. Vagy javítsd meg a szifont.

A javaslatban foglalt jelentés szerint a helyzet egyértelművé válik. Például egy öltözött személy nem fürödhet. Természetesen vannak olyan kivételek, mint Hippolyta a "Enjoy Your Bath" filmből, amely egy kabát alatt zuhanni kezdett. De érdekel a szó szokásos és gyakori használata. Valószínűleg arról a tényről beszélünk, hogy a személy a fürdőszobában van. Röviden, a fürdőszobában.

Ezzel szemben, amikor azt mondják, hogy "fürdik", ez vízkezelést jelent az egészségügyi berendezések használatával. Vigyél egy fürdõt a szerelõtõl, aki javítottam, és aláírta az átvételi igazolást.

Ha egy barátjához mentünk, és sikoltozik valahol a lakás mélyén:

 • Már öltözött, a fürdőszobában festettem.

Nyilvánvaló, hogy a mosdó felett egy tükört használ a fürdőszobában, hogy felépítse a szempillákat. És ha csak egy szót cserél ki, kiderül, hogy festékkel teli fürdőbe merült. És öltözött. Ideje hívni az orvosokat - minden rendben van az egészségével?

Miután megértette ezeknek a szavaknak a jelentését, könnyebben használhatja őket. Idővel könnyebben meghatározható a helyesírás - fürdés vagy fürdés -, de időközben a szinonimák helyettesítését vagy a közös kifejezések memorizálását segítik.

Hogyan válasszunk fürdőt

Rendszerint a fürdő hosszú ideje szolgálja a tulajdonosokat. Igen, és jó és jó minőségű, ez - elég drága. Ezért a választását nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni, így később nem kell megbánnia a vásárlást.

A legfontosabb szempont, melyet érdemes elsősorban felvenni, a fürdőanyag. Formája, kiegészítő elemei, kialakítása - mindezt csak a termék anyagának kiválasztása után kell figyelembe venni.

A mai napig a legnépszerűbb a gyártók és az ügyfelek: akril, acél, öntöttvas és quarian. Vannak fából készült, kőfürdők is, de meglehetősen drágák, ritkák és gyakran rövid életűek, ezért nem kell fókuszálni.

Akrilkád

Az akril nagyon tartós és megbízható anyagnak számít, így az akrilból készült fürdők nagy igényeket támasztanak és népszerűek. Ez az anyag jó, mert garantálja a jó hangszigetelést. Nagy ellenállóképességűek a kémiai anyagokkal szemben, ráadásul az akril fürdők könnyen tisztíthatók egyszerű meleg vízzel. Ez az anyag azért is jó, mert garantálja a termék külső károsodás elleni védelmét: karcolások, forgácsok, repedések stb. A fürdők vízje nagyon lassan, átlagosan - minden félóránként.

Az akrilfürdők viszonylag kis tömegük - 15-25 kg, ami egyszerűsíti az ilyen modellek beszerelését. Idővel ezek a termékek nem veszítik el a fehérségüket, nem homályosodnak meg. Ezen kívül az egészségügyi akril jó antibakteriális védelmet nyújt. Az akril fürdők meglehetősen könnyű helyreállítani, sokkal könnyebb, mint a fürdők más anyagokból.

Öntöttvas fürdő

Az ilyen fürdő fő előnye a tartósság és a megbízhatóság. A mínusz az, hogy az öntöttvas termékek nagyon nagy súlyúak. Átlagosan az ilyen fürdők súlya körülbelül 120-130 kg. Ezért nem könnyű telepíteni. De egy ilyen súly biztosítja a termék stabilitását, ami azt jelenti, hogy a fürdőszobában lévő csempe könnyen hozzá lehet ragadni, anélkül, hogy féltett volna, hogy a fal és a fürdőszoba között rés alakuljon ki az idő múlásával.

A zománcburkolat miatt az öntöttvas fürdőt fehérje és fényessége különbözteti meg. Mindazonáltal nagyon óvatos kezelést igényel, hiszen bármilyen, akár kismértékű károsodás helyreállítása is problémás lehet.

Acélfürdő

Ezek a fürdők viszonylag olcsó áron különböznek, és nyilvánvalóan nem rosszabbak, mint az akril vagy az öntöttvas. A súly még egy plusz az acéltermékeknél. Az ilyen fürdők nagyon könnyűek, átlagosan 30-40 kg-osak. Ez minden nehézség nélkül lehetővé teszi, hogy helyről-helyre szállítsák. Az ilyen fürdőket nagy szilárdságú és tartósság jellemzi. Az acél segítségével különböző alakú termékek készíthetők. Lehetőség van fürdők vásárlására, nemcsak szabványosan megnyújtott, hanem kör alakúak és négyzetek is.

Azonban nincs teljesen tökéletes anyag, és az acél hátrányai is vannak. A víz ilyen fürdõben nagyon gyorsan lehûlõdik, literenként egy fokkal öt-tíz percenként. És ha ilyen fürdet vesznek éjszaka, az összegyűjtő vízből csengetés jól ébresztheti a szomszédokat - annyira hangos.

Kőfürdő

A legtartósabb és legtartósabb fürdőszobák mennyisége. Jellemzőinek köszönhetően az akrilhez hasonló - ugyanolyan megbízható, jó hangszigeteléssel, nagy ellenállóképességgel a kémiai tisztítószerekkel szemben. Tömegben kissé nehezebb, mint az akril, de sokkal könnyebb, mint az öntöttvas. Legfőbb hátránya a kerekség hiánya, hiszen a quarian nagyon kemény és rugalmatlan anyag.

Mennyire helyesen: fürödni vagy fürdőben fürödni?

2016. november 15. 11:56

A Jekatyerinburgi város közigazgatása a "Jekatyerinburg helyesen beszél" projekt keretében foglalkozik a "fürdőszoba" szó megfelelő használatának kérdésével.

Az "orosz nyelv" információs portál specialistái megjegyzik, hogy ugyanazt a szót gyakran főnévként és melléknévként is használják: "fürdőszoba" (főnév) és "fürdőszoba" (melléknév).

A filológusok rámutatnak arra, hogy a "fürdés" igével összefüggésben helyes a "fürdő" főnév használata.

Így helyes: egy polc egy fürdőszobához, zuhanyozni egy fürdőszobában, fürödni fürdőkádban (meleg vízben tartályban); de: üljön egy meleg fürdőszobában (vagyis egy meleg szobában, káddal).

Melyik fürdőt választani, így nem bánod meg

Ez a részletes útmutató a különböző fürdők előnyeinek és hátrányainak bemutatásával segít elhagyni az eladók követeléseit és a megfelelő választást.

Mielőtt fürdőt vásárolna, több döntést kell hoznia:

 1. Határozza meg a méretet.
 2. Válasszon anyagot.
 3. Megérteni, hogy szükség van-e további funkciókra.

De mindent rendben.

A fürdő mérete

Sokan álmodnak egy luxus sarokkádról két személy részére, jacuzzival és beépített rádióval. De a terület egy tipikus fürdőszoba csak 3-6 négyzetméter. És ők, mint általában, még egy mosdót, mosót és szekrényt kell elhelyezni a kozmetikumok számára. Ezért a fürdő álmait össze kell hangolni a szoba kapacitásával, ahol a fürdő lesz.

Ennek során vegye figyelembe az alábbi paramétereket:

 1. A fedélzeten lévő magasság. Az optimális magasság 65-70 cm, de ha gyermekek vannak a családban, az idősek vagy a fogyatékkal élők számára, érdemes megfontolni egy alacsonyabb fürdőt vagy nagyon kis lábakat.
 2. A tál mélysége. Ez a távolság az oldalról vagy túlfolyás az aljára. Az optimális mélység 50-60 cm, itt fontos, hogy a víz teljesen lefedi a fürdőben fekvő személyt.
 3. A fürdő hossza és szélessége. A fürdőszobák mérete és a családtagok egyéni jellemzői alapján választják ki őket. A 160-180 cm magasságú ember számára, aki nem hajlamos túlsúlyosnak, az optimális tál 70-80 cm széles és 150-180 cm hosszú.
Standard fürdőméretek

A méretre vonatkozó bizonyos korlátozások szintén előírják azokat az anyagokat, amelyekből a fürdőkészülék készül. A vasöntvények általában 150 vagy 170 cm hosszúak és 70 cm szélesek, a 100-120 cm-es kis autóhosszúság gyakran acélból készül, a szögletes vagy aszimmetrikus fürdő csak akril.

A fürdők típusai

Az anyagfürdői szerint vas, acél, akril, kvarchomok és kerámiák vannak osztva. Ebben a cikkben az első háromról beszélünk, mivel ezek a legnépszerűbbek.

Öntöttvas fürdő: az előnyök és hátrányok

Az öntöttvas kád egy kis ötvözetből készült vasból készült, zománcozott kád.

Ez egy klasszikus a vízvezeték világában. Az öntöttvas hosszú ideig hőt takar és jól hangot ad. A fürdõket korábban Hruscsov házakba helyezték, így sokan tudják gyermekkorukból: egy öntöttvas fürdő évszázadok óta.

Kétségtelen a tartósság és a megbízhatóság.

Öntöttvas fürdő 20 évig vagy annál többet szolgál majd Önnek.

 1. A zománc, amely nem kopott pár év alatt, és évtizedekig szolgált, nagyon jó minőségűnek kell lennie. A legjobb gyártók az öntöttvas fürdők Roca (Spanyolország), Jacob Delafon (Franciaország), Oxame (Franciaország), Kirovsky Plant (Oroszország) és az egyetemes üzem (Oroszország). A kiváló minőségű öntöttvas fürdő ára körülbelül 20 ezer rubel és így tovább.
 2. Az öntöttvas fürdõk legfeljebb 150 kg súlyúak lehetnek, ami nagy nehézségeket okoz a szállítás és a szerelés során.

Így az öntöttvas modelleknek a következő előnyei és hátrányai vannak.

Acélfürdő: az előnyök és hátrányok

Az acél fürdők rozsdamentes vagy szerkezeti acélból készültek. Zománc bevonattal rendelkeznek. A rozsdamentes acél fürdők rosszul képviseltetik magukat a piacon, mivel néha drágábbak, mint az öntöttvas. De a fő jellemzője az acélfürdő - költségvetés.

Egy másik plusz a konfigurációk sokfélesége. Az acél nagyon könnyű és műanyag. Könnyedén megtalálhatja az acél fürdőt karfákkal, fejtámlákkal és más szép görbékkel. De legyen óvatos: minél összetettebb az alak, annál vékonyabb a fém.

Az acél vastagsága - a fürdők Achilles-sarka. A víz és az emberi test súlya alatt egy vékony falú acélcsésze elcsavarodhat és deformálódhat, és a zománc megtörhet. Az acélkád optimális vastagsága 3 mm.

Az acélfürdő átlagos élettartama 15 év.

Feltéve, hogy jobban elismert gyártókat szeretne: Kaldewei (Németország), Roca (Spanyolország), Bette (Németország), BLB (Portugália) vagy Estap (Szlovákia). Az orosz gyártók között keresletet igényelnek a Upper Iset Metallurgiai Üzem és a Lipetsk Csőgyár termékei.

De még a kiváló minőségű acél és a jó zománc sem fog megszabadulni olyan hátrányoktól, mint a magas hőveszteség és a zaj. Az acélkádban lévő víz nagyon gyorsan hűl, és amikor felöntik, a zaj az egész lakásban zajlik.

Az utolsó probléma úgy oldható meg, hogy a tál fenék- és külső falát ragasztják penofollal vagy gumival, vagy habbal kezeljük. De ez, ahogy érted, tamburral táncol.

A száraz maradékban az acél fürdőknek a következő előnyei és hátrányai vannak.

Akrilkád: az előnyök és hátrányok

Az akril fürdők polimetil-metakrilátból (PMMA) és polimetil-metakrilátból készülnek akrilnitril butadién-sztirol (ABS / PMMA). Egyszerűen fogalmazva, 100% akrilból és műanyagból készült, felső akril réteggel.

A tiszta akril kádok megbízhatóak, tartósak, hosszú ideig melegen tartanak. Az árcédula megfelelő. Az ABS / PMMA fürdők könnyebben hozzáférhetőek, és sokáig boldoggá teszik gazdáikat. Feltéve, hogy az akril réteg vastagsága legalább 6 mm.

Az akrilfürdő átlagos élettartama 10 év.

Különböző formákra, méretekre és színekre hat. Emellett hidromasszázs és egyéb kiegészítő funkciók elsősorban akril fürdőkben találhatók.

Az akril fürdők legjobb gyártói: Ravak (Cseh Köztársaság), Cersanit (Lengyelország), Riho (Hollandia), PoolSpa (Spanyolország). Az orosz márkák közül a kereslet a BAS, az 1Marka, a "Triton".

Az akrilfürdő fürdésénél, egyfelől szerényen. A tisztaság megőrzése érdekében egyszerűen öblítheti meleg vízzel. Másrészt az akril fürdők nem kezelhetők lúgos és dörzsölő detergensekkel. Jobb speciális akril készítmények alkalmazása.

Így az akril fürdők alábbi előnyei és hátrányai különböztethetők meg.

Hidromasszázs és egyéb fejlett funkciók

Miután eldöntötte a fürdő méretét és anyagát, fontolja meg, szükség van-e hidro- vagy aero-masszázsra, krómterápiára, fertőtlenítő rendszerre és vízszint-érzékelőre. Végül is ezeknek a lehetőségeknek a jelenléte nem csupán a fürdő megnövekedett költségét eredményezi, hanem a víz és a villamos energia többletköltségeit, valamint a telepítés és a karbantartás során felmerülő nehézségeket.

 1. A hidromasszázs javítja az izomtónust és a vér mikrocirkulációját. A vízsugarakat egy speciális szivattyúval befecskendezik, és a fúvókákon keresztül a falakon és a betű alján a testet masszírozza. Általában a 6 és 8 fúvókák hidromasszázsos fürdőjében. De a prémium modellben több tucat is lehet.
 2. Az Aero masszázs ellazul. A működési elv ugyanaz, csak az elektromos szivattyú nem vizet, hanem oxigént szolgáltat.
 3. A krómterápia növeli a szervezet általános hangszínét, kedvező hatással van a vérerek munkájára. A lámpák lámpái a fürdő falaiba ágyazódnak speciális fényvisszaverőkön, amelyek minden oldalról vízben fekvő személy testét megvilágítják.
 4. Az autodinfeszítés egyszerűsíti a fürdő gondozását. Az egyik gomb megnyomásával a fertőtlenítő készülék kerül kiszállításra, majd automatikusan lemosódik.
 5. A vízszint-érzékelő szabályozza, hogy a fürdő mennyire fel van töltve vízzel. Általában a hidro- és aero masszázs mellett megy.

Olvassa el a készülék pezsgőfürdőjét - ebben a videóban.

következtetés

Válassza ki a fürdőt sokkal könnyebb, ha megfelelően határozza meg a méretet és ismeri az anyagok jellemzőit.

Ha megbízhatósága van és készen áll arra, hogy lemondjon az elegáns designról és a kiegészítő tulajdonságokról, vegyen egy jó öntöttvas fürdőt. Ha korlátozott a költségvetés, vagy szükség van egy fürdőre, például, hogy adjon, akkor vegyen egy acél. Ha álmodsz, amikor munkából érkezelsz, hidromasszázzol a fürdőbe, válaszd az akril modellek közül.

Fürödni vagy fürödni

Pihenjen egy kemény munka vagy bútor után.

Az Abrikot megmondja, hogyan töltheti el munkaidőt, pihenjen és áztassa egy nagy fürdőben. Az Abris cat egy online katalógus, melynek termékei fürdők, valamint fürdők, lakberendezési és irodai bútorok, valamint még sok más az Ön kényelméért. A tisztességes fürdőszobai bútorok, aquaton fürdőszoba bútorok, gorenje fürdőszobai bútorok, aquanet fürdőszobai bútorok, valamint az akril kádak tömör választéka: riho akril kádak, akril kádak készülnek az Ön számára.

Samponok - távol a fürdőszobától!

. Egyszer megvettem egy drót kosarat, ami elég nagy ahhoz, hogy illeszkedjen mindenféle szappanokhoz, samponokhoz és még a krémekhez, amelyeket a családtagok használnak. Öröm, hogy megvásárolja ezt a praktikus eszközt, nem sokáig tartott. Először kiszáradtam minden alkalommal, amikor zuhanyoztam, de hamarosan minden egyes drótot törölgetettem, és egy háromnapos, majd ötnaponta, majd ritkábban, csak addig kezdtem megtenni. vigyázzon rá. Egyszer észrevettem, hogy a sampon üveg rozsdás és vékony az aljából. Miután alaposabban megvizsgálta a kosarat, láttam, hogy olyan szennyezett a szennyeződéstől, hogy undorító volt rá. Szinte könnyekben tisztítottam a kosarat, és hamarosan eldobtam.