Legfontosabb > Dekoráció

Art Deco fürdőszoba

2015. április 9-től

Art Deco stílus (Art Deco) - a fürdőszobák kialakításának jelenlegi trendje. Már száz éve a kezdete óta, de az Art Deco még mindig modern. Tökéletesen illeszkedik az új valóságokhoz. Végül is ez a stílus az úgynevezett high-tech elődje. Art Deco egyszerű, elegáns, minimalista színű. Mivel a modern stílusokhoz kapcsolódik, egyáltalán nincs szükség arra, hogy elegáns házban vagy lakásban minden szobát díszítsen. Az Art Deco koncepciójának megfelelően elkészített fürdőszobából nem kerülhetünk ki a közös helyről.

Az art deco stílus főbb jellemzői és megjelenése a fürdőszobában

1. Aláhajtott geometria. Szögviszonyok, szaggatottság, különböző geometriai formák használata - mindez az Art Deco esztétika alapja. A fürdőszobában ez megjelenik a cserép geometriájában, elrendezésében, kontrasztos élek és határok alkalmazásában, bútorok és dekorációk formájában.

2. Szimmetria. Az Art Deco-t a szimmetria törekvése különbözteti meg. Ez a tulajdonság az objektumok egyenletes és arányos helyzetben, a dekor párhuzamos elrendezésében, az elemek "tükrözésében" fejeződik ki.

3. Akromatikus monokróm. Az elsődleges színek feketeek, fehérek és különböző szürke árnyalatok. Ha más színeket vezet be, akkor csak "füstös" tonalitás. Nem lila, hanem füstös lila; nem kék, hanem szürkék, stb.

4. Kontraszt. Alternatív fekete-fehér, sötétszürke, világosszürke. A kontrasztos elemek a geometriai és a szimmetrikus belsőséget hangsúlyozzák.

5. Vintage motívumok. Ezeket anélkül is megteheti, de a könnyű retro elemek különleges báját adnak az art deco fürdőszobának. Mégis, a stílus történelmi, és nem feltétlenül hangsúlyozni kell.

Art deco stílus a fürdőszobában

Az Art Deco geometria jellemzője a burkolólapok kiválasztásában nyilvánul meg. Ritmusa és formája különleges jelentéssel bír. Tipikus a fürdőszobában ebben a stílusban a használata sertés csempe, valamint négyzetek, nyolcszögek, hatszögek, ötszög (azaz sokszögek). A cserép kiegészíti a kontrasztos határokat.

A fekete-fehér csempe kombinációja jellemző. A padlón gyakran egy kockarendszer-mintázatban van elhelyezve. A falakon - kombinálva a panelek vagy csíkok típusával.

Az Art Deco akromatikus, de ez nem jelenti azt, hogy csak fekete-fehéret használhat. Helyénvaló itt a csempe "kő" színek (márvány, gránit, onyx), nem csak szürke, hanem bézs tónusúak is.

A csempe gyakran kombinálható a színnel - ez nyilvánvalóan retro-komponens stílus. Az Art Deco fénykorában (a 20. század első felében) a csempe nem volt olyan könnyen megközelíthető, mint most. Rendszerint csak nedves zónák szembesültek vele, a többi helyszín pedig festett. Ma ez a befejezés visszaesik a divatba.

A festék nedvességálló, átlátszatlan vagy fényes. Előnyben részesítik a nemes füstös árnyalatokat.

Az új fürdőszobában szanitereket vásárolhat mind vintage, mind modern stílusban. Persze, a klasszikus mosogató a talapzaton, a fürdőkád a "lábak" és a retro csapok fog kinézni előnyösebb itt. A modern formatervezés azonban nem rosszabb. Mindez a tulajdonosok ízlésétől függ. Ugyanez vonatkozik a fürdőszobai bútorokra is.

Art Deco - "fényes" stílus. Minél fényesebb felületek, annál jobb. Mázolt és csiszolt csempe, tükrök, üveg, fémfelületek, lakkozott részletek - mindez nagyon vizuális luxust hoz létre, amely nélkül az Art Deco elképzelhetetlen.

Fekete-fehér képeket és fényképeket, fényes vázákat, krómozott kiegészítőket, kristálycsillárokat, díszítményekkel díszítenek.

Egyébként szokásos, hogy a tükör mindkét oldalán felfüggesztjük a fali lámpákat - a szimmetriára.

Art Deco fürdőszoba

Az Art Deco belső stílusa egyszerűen csak azok számára készült, akik szeretik örömüket és csodálkozni. Ennek a belső iránynak szinonimája a "luxus", az "elitizmus" és a "kizárólagosság". A Art Deco nem csak nappali és hálószobákat, hanem fürdőszobákat is. Ezt nehéz elhinni, de akár négy négyzetméter is lehet fényes szoba.

Art Deco stílusjegyek

A tervezők egy art deco létrehozásához inspirálták a kubizmust és a birodalmat. De ez messze van mindentől - hozzá egy kicsit az ókori Egyiptomból és az ókori Görögországból. E korszak díszei és motívumai is jelen vannak. Az art deco esetében szögletes és szigorú geometria különös - nem sima vonalak és ívelt formák. Zigzagok, háromszög alakú dísz, trapéz, fekete és könnyű csíkok váltakozása - mindez art deco-ban található. És mi lesz a fürdőszobája ebben a stílusban?

Art Deco fürdőszoba padló és falak

A fürdőszoba díszítéséhez kiválaszthatja a fényes, fekete, piros, bézs, bordó, kék, zöld, arany és ezüst kerámia burkolólapokat. A színpaletta változatos. Fontos, hogy minden hang nyugodt és elfojtott legyen. A falak és a padló a háttér, amely hangsúlyozni fogja az összes többi belső tér luxusját.

A falak egy színben készülhetnek. Képzeld el, mennyire monumentális a fekete fürdőszoba! És ha a monofonikus falak túlságosan unalmasak neked, afrikai vagy antik mintákkal lehet őket festeni, állati bőr vagy hüllő bőr alatt. A márványos falak aszimmetrikus mozaikja jól néz ki.

A padló ilyen fürdőszobában még ambiciózusabbnak kell lennie, mint a falaknak. Valódi márványlapot helyezhetsz rajta. Gránit a belsőépítészet nem ajánlott - ez a természetes kő nem taszítják, hanem felhalmozódik a sugárzás. A padló geometrikus mintázattal és aszimmetrikus alakzatokkal is díszíthető, amelyek ellentétesek a sima háttérrel.

Vízvezeték a fürdőszobában

Nincsenek szigorú korlátozások a vízvezeték megválasztására. Az art deco stílusban díszített fürdőszobában jobb, ha króm acélból készült csapokat szerelnek be. Az afrikai mintákkal és az elefántcsont falakkal ellátott szobában azonban tökéletesen illeszkednek a rézbe.

A fürdõ és a mosogató masszív és áramvonalas legyen. A falakon lévő díszítésekkel ellentétben nem lehet éles sarkok. Rossz és veszélyes.

Bútorok és kiegészítők

Ideális esetben egy fényűző és monumentális belsőben ugyanaz a bútor kell legyen. Ha nagy fürdőszobája van, akkor ott egy elefántcsontszekrényt helyezhet el. Ha nem, akkor korlátozhatja az üvegpolcokat. Ilyen belsőben kell lennie az üveg és a fém ragyogásának!

A belső részlet legfontosabb részlete egy négyzet vagy téglalap alakú tükör egy komplex kovácsolt keretben az egész falon. Gyakran a falakban régiségek vannak az antik vázák és az afrikai lemezek számára.

Egy ilyen fürdőszobában egy kis szökőkútnak kell lennie. Ez lehet egy modern installáció, vagy egy ősi szobor másolata. Persze ez csak egy nagy fürdőszobában lehetséges.

Az art deco belső terekben sok fény van! Ezért lehetnek a reflektorok, a lámpák a kád és a mosdó felett, valamint a mennyezet alatt egy nehéz kristály csillár. Természetesen az ilyen belsőséget fényes részletekkel kell díszíteni - összetett formájú vázák, felhőkarcolók fényképei, absztrakt figurák és más, különböző országokban és korszakokban lévő fényűző tárgyak.

Mielőtt egy art deco fürdőszobát terveznél, fontolja meg, hogy pihenhet-e, és lazítson egy ilyen szobában.

Világos színek, összetett geometria, minták és díszek, kontrasztos csíkok és terjedelmes bútorok - nem mindenki fog kényelmesen érezni egy ilyen belső térben. De ha továbbra is választani tudsz a művészeti dekódhoz, ne feledje, hogy a design nem menthető meg.

Stílusok a fürdőszobák belsejében

Belső fürdőszobák különböző stílusokban - mindezt az Ön kényelme érdekében! Fotó-áttekintésünk segít abban, hogy a javítás során eldöntse a fürdőszoba stílusát. A jelenlegi trendek és a legeredetibbek.

A stílus egyedülálló hangulatot és kényelmet biztosít a szoba számára, ha a legapróbb részletre gondolt. Ezért nagyon fontos a házban lévő fürdőszoba stílusa, mert ez a szoba a mindennapi gondoktól való kikapcsolódásra és pihenésre lett tervezve.

A fürdőszobai belső stílusok áttekintése

Számos stilisztikai orientáció van a fürdőszoba kialakításában, és mindegyik jó, ha azokat az elfogadott normák és elvek szerint hajtják végre. Vannak azonban olyan stílusok, amelyek a legelőnyösebbek a fürdőszobában - ezek modern stílus, klasszikus, Provence, angol stílus, keleti, retro, ország és mások. Mindegyik külön figyelmet és részletesebb figyelmet érdemel.

Fürdőszoba belső tér modern stílusban

A modern design stílus az egyik legkedveltebb design trend. A fürdőszoba belseje ebben a stílusban a nem feltűnő, de funkcionális és eredeti részletek jelenlétével jellemezhető.

A modern stílushoz hasonlóan a minimalizmus és a vonalak súlyossága is tulajdonítható.

A képen látható, hogy a legmodernebb fürdőszobák szigorú kivitelben készülnek, ami a maximális kényelmet jelenti. A színek gyakran fémes megoldásokat és klasszikus sötét és világos színeket tartalmaznak.

A bútorok általában téglalap alakúak, a látható elemek minimális mennyiségével.

Klasszikus stílus

A stílus egyike sem hasonlítható össze a klasszikusokkal, mivel különleges kegyelem, nagyszerűség és nagyság jellemzi. Ez külön díszítő elemekből áll: csillárok, kandeláberek, tükrök, keretek, stukkók és freskók. Ezt a stílust leginkább a nagy területű fürdőszobákban használják.

A klasszikus stílus a következő jellemzőkkel bír:

 • a bútorokat faragni kell, természetes nedvességálló anyagokból;
 • a márvány vagy más természetes kövek a munkalapok;
 • a vízvezetéknek szüretnek kell lennie, a réz vagy az arany színe egy kis ókorban;
 • a csillárokat és a csillárokat fémnek kell lenni;
 • a falak és a mennyezet stukkóval vagy freskókkal díszíthető.

A klasszikus stílusnak megfelelő színeknek nyugodtnak kell lenniük, és nem nyilvánvalóak (fehér, bézs, kávé, barna). A falak és a mennyezet színsémája átfedésben kell lenniük a bútorok színével, pontosabban nem szabad észrevenniük a határokat.

A klasszikus fürdőszobában nem szabad semmi különös, nincsenek készülékek (mosógépek, hajszárítók), és ha nem tudják nélkülözni őket, a beépített bútorok segítenek megoldani a problémát.

Provence stílusban

Ez a stílus egyfajta vidéki stílus, de szentelt egy adott helyen a földön - Provence, Franciaország déli részén. Ez a táj híres a tájáról és a virágzó síkságról, így ha ezt a stílust virágdíszítés nélkül újrateremtené, elengedhetetlen. Lehet, hogy jelen van a fürdőszobában függönyök, tapéta vagy csempe.

Az e stílusban rejlő színek finomak, pasztell árnyalatok, különböző rózsaszín, kék, zöld és lila árnyalatok jól néznek ki. Aláhúzni a stílus A Provence stílusú fürdőszoba élő növény, virág vagy fa..

A Provence stílusa nem tolerálja a prédikációt, ezért a bútorokat természetes fából, természetes meleg árnyalatokból kell öregíteni. A fonott rattan bútorok is jól néznek ki.

Angol stílusban

Az angol stílus még mindig arisztokrata. Szigorú formái és színei vannak. Nedvességálló csíkos tapéta, amely a szoba világos határokat ad a fal dekorációjának.

Az angol stílus megalkotásához különböző mintákkal, elsősorban a klasszikus stílusban használják a csempeit. A szivattyúnak kerek formájúnak kell lennie, és a fürdő lehet a díszítő lábakon, mint a régi időkben. A zuhanyzók és háztartási készülékek belső térben való jelenléte nem megengedett.

retro

A fürdőszobában a retro stílus meglehetősen nehéz, de különböző elemek segítenek. Például egy szokatlan tükör lehet az elmúlt évek különféle matricái, amelyek egy fából készült keretben vannak elhelyezve, mesterségesen öregedtek.

A kis tükrök és élénk színek segítenek hangsúlyozni ezt a stílust. A retro stílusú bútorok barna vagy bézs színűek lehetnek. A fürdőszobában puha puha lehet, puha ruhával borítva.

Country zene

A vidéki stílus a rusztikus témák szerelmeseivel jött létre, így a fürdőszobának ebben a stílusban egyszerűnek, de hangulatosnak kell lennie. Az ilyen légkör kialakítása segít a rövid függönyökön az ablakokon, különböző mintákkal, tapéta virágos motívumokkal, valamint függönyök a fürdőszobában.

A bútorok nem lehetnek gyönyörűek, még a fonott is, amelyet zöld növények egészítenek ki. Egy ilyen stílusú fürdőszobának pihennie kell, így a fény nem tolakodó, és a fehér, hagyományos izzólámpák, amelyek melegvilágítást biztosítanak, alkalmasak.

Keleti stílus

A keleti stílus a fürdőszobában gazdag élénk színekkel, színes árnyalatokkal és gazdagsággal gazdag. A "keleti mesék" megtestesítése érdekében a falak díszítésében többszínű mozaikot használnak, amelyekben tükörelemek jelenhetnek meg.

A japán stílus feltételezi, hogy a vízvezeték csak arany színben jelenik meg, ami kissé feljebb helyezhető a normál helyzet fölé. Minden fürdőszobának csak fehérnek kell lennie.

A keleti stílusban kizárólag a burkolólapokból készült padlók, és nem minden modern anyagból (laminált, parketta, linóleum) kínálunk.

Nautikus stílus

Tengerészeti stílus a fürdőszobában nem hagyja, hogy elfelejtse a nyári vakációt, és a légkör és a pihenés. A modern 3D-s padozatok, amelyek utánozhatják a tengerpartot vagy a tenger hullámait, segítenek hangsúlyozni ezt a stílust. És egy feszített mennyezet segítségével újra létrehozhatja a napsütötte égboltot.

Különféle kagylók, mosogatók és kavicsok alkalmasak polcok, tükrök vagy fürdőszobai kiegészítők díszítésére. A valósághűbb hatás érdekében élő egzotikus növényeket, például pálmafákat használhat. Ami a vízvezetékeket illeti, a stílus és a szín ebben az esetben nem számít.

Art Deco

A fürdőszobában kialakított Art Deco stílus számos trendet és tendenciát ötvöz. Tehát tartalmazhat elemeket az indiai vagy egyiptomi kultúra, amelyet kiegészítenek a birodalom elemei. Ez a stílus fényes, ragyogó és luxus mindenben.

A fal díszítése színes mozaikos, színezett műanyagból készül, absztrakt képzel. A padlókat nagy fekete-fehér padlólapokkal díszítik, amelyek különböző grafikai mintákat hozhatnak létre.

A vízvezeték, amely megfelel az art deco stílusának, a legújabb technológiának kell lennie, ötvöznie kell az innovációkat, a kegyelmet és a luxusot. Téglalap alakúaknak, tiszta vonalaknak kell lenniük. Ennek a stílusnak a különlegessége a bidé, a WC vagy a mosdó oktaéderes alakja.

Egyébként a weboldalunkon érdekes cikket találunk arról, hogy hogyan használjuk az ívót, és miért általában szükség van rá. A szerző azt mondja, milyen kényelmes és ki lesz hasznos.

Az artdeko továbbá fényes, elkapható szerelvények jelenlétét feltételezi, amelyeket a bútorok homlokzatán kell elvégezni.

A legfontosabb dolog, amikor kiválasztják a stílust a fürdőszobában - a vágyaik megértése és a végeredmény. A stílus kánonaira való összpontosítás segít abban, hogy ne tévesszen meg a megfelelő díszítőelemek és ékezetek kiválasztásában a fürdőszobában.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

Art Deco Bath: A Himnusz a luxus és a színház

Annak ellenére, hogy az Art Deco már több mint 100 éve létezik, ma hihetetlenül népszerű, és gyakran nem csak a nappaliban, hálószobákban, hanem a fürdőszobákban is előfordul. Ez a stílus hiányzik a minimalizmus, az egyszerűség, a szabad terek, az aszketizmus árnyékától is. Ez a stílus a luxus, a "dal" a viharos, élénk művészet egy kis rampant színházi. Mindent a klasszikusok törvényei szerint építettek be, de a régimódi régiség nyomában nincs. Egy art deco fürdőszoba, mint bármelyik másik szoba, római, japán, görög, kínai motívumokkal rendelkezik, és úgy néz ki, mint a különböző művészeti tárgyak lelkes gyűjtője. A Art Deco-ban egy csomó dolgot a kubizmus, a helyes geometriai összekötő síkok ihletettek, így nem csak dekoráció, hanem műalkotás is. Nem csoda, hogy a "művészet" szó jelen van a címben.

Annak ellenére, hogy az Art Deco már több mint 100 éve létezik, ma hihetetlenül népszerű, és gyakran nem csak nappaliban, hálószobákban, hanem fürdőszobákban is előfordul

Art Deco Fürdőszoba tervezés: Canonical Features

Az art deco stílusban a teljes összetétel vizuálisan hiányzik. A tér felépítésének eredményeképpen több "kandallóra" oszlik, ahol különböző művészeti tárgyak koncentrálódnak, a szobát színházi sminkekké vagy magánmúzeum előszobájává változtatják. Annak ellenére, hogy a rendszer láthatóan hiányzik, a stílus többféle kanonikus jellemzővel vagy törvényekkel rendelkezik:

 • akcent geometria;
 • szimmetria mindent;
 • monokróm paletta;
 • kontrasztarány;
 • hangulat "a retro alatt."

Az art deco stílusban a teljes összetétel vizuálisan hiányzik.

Geometria - az art deco alapja. Szögek, síkok, téglalapok és négyzetek, egyenes vonalak - mindez a fürdőszobában bőségesen jelenjen meg. Segítségének végrehajtása e törvény lesz csempe, a kompozíció helye, a különböző panelek, tükör síkok, élek, küszöbök és így tovább. Ugyanez vonatkozik a bútorokra, amelyekben a sima kerekség tökéletesen kombinálható a derékszögekkel. A törvény 1. cikkéből következik 2 - teljes szimmetria mindenben, minden tárgy és dekorációs elem tükörbeállítása. Mindent arányosan kell elhelyezni, egyértelműen, egymással párhuzamosan, mintha minden sík tükrözné egymást a legapróbb részletekig.

Annak ellenére, hogy rengeteg különböző tétel, art deco monokróm. Fő palettája fekete-fehér, szürke foltokkal. Ha más színek is jelen vannak, akkor sápadtnak, szembeszökőnek, pasztellnek, egyértelműen unalmasnak kell lenniük. A színek megismétlik a kontraszt kijelzőn alapuló szimmetria-törvényt. A fekete színek szükségszerűen ellentétben állnak a fehér, sötét szürke fényviszonyokkal. A fennmaradó színek annyira fehérítettek, hogy nem érzékelik eredeti fényes természeteiket.

A művészi tárgyak retro art funkcióit egy art deco fürdőszobában találják. Ez kötelező elkötelezettséget jelent annak a ténynek, hogy a stílusnak nagyrészt Görögország és Róma történetét tükröznie kell. Ha a szobor "rejtve" van a fürdőszoba egyik sarkában, és egy ló mellszobra van az asztalon, az lesz az.

Annak ellenére, hogy rengeteg különböző tétel, art deco monokróm. Fő palettája fekete-fehér, szürke foltokkal.

Az Art Deco fürdőszobája általában csempézett. A kedvenc trükk a fekete-fehér csempe sakk-elrendezése a padlón. A falakon gyakran találhatók háromszög alakú, hatszögletű, gyémánt alakú lapok, panelek. Ez a stílus a huszadik század húszas éveiből származik. Ezután a csempe ritkaság, hiány volt, így csak a központi területeket lehetett befejezni. És ma a csempe nagyon észrevehető, szimmetrikus elrendezése szembetűnő. Nagyon gyakran a csempe kissé ellentétes éle. Ezeket festék pasztell árnyalatokkal kombinálják. Néha fényes festett felületeket talál.

A falakon gyakran háromszög alakú, hatszögletű, gyémánt alakú lapok, panelek találhatók

Vízvezeték felvásárlásakor előnyben részesítheti a régi modelleket, és szuper modern, de néhány vintage elemet: vintage fogantyúkat, kovácsolt hajlított lábakat, olyan keverőt, amely 30 évig nem változik meg. A modernitás és a retro ötvözésének ugyanezen elve vonatkozik a bútorokra.

Tipp A legfrissebb fülhallgatót helyezzük el a szobában, de stílusos vintage kivitelben.

De a mesterséges dekorációnak a fürdõszobában rengetegnek kell lennie. Fényes felületek, tükrözött vászon, üveg, fém, lakkozott alkatrészek - mindaz, ami fényt tükrözhet. Ezért egy ilyen fürdőszobában gyakran óriási tükrök, tükröződő bútorok, mennyezetek és bőséges fémrészek vannak. Minél fényesebb, annál jobb. És túlzás, nem valószínű, hogy sikerül.

De milyen art deco kell a fürdőszobában bőségesen ragyog

Art Deco Fürdőszoba kiegészítők

Annak ellenére, hogy az art deco fürdőszoba egy lépcsős geometria kántálása, számos kecses ovális van a bútorok soraiban, sima cikcakk, négyszögek, négyzetek, körök, lépcsős átmenet kombinációi. A bútorokat egyszerűen fényvisszaverő tükör homlokzatok, fekete, fehér, piros színű üvegelemek, díszítés és félig antik részletek színkombinációi kötelezik. Nagyon gyakran ilyen fürdőszobákban vannak olyan tárgyak, amelyeket általában nem helyeztek el a helyiségben a vízkezeléshez, nevezetesen a karosszékek, a kárpitozott kárpitozott kanapék, a mintázott dombornyomás, az ívelt háttámlák és a lábak.

Minden elemnek monumentálisnak kell lennie. Különösen a fő szekrény

Minden elemnek monumentálisnak kell lennie. Különösen a fő szekrény. Sötét színűnek kell lennie, tükrözött homlokzat és számos különböző rekesz, fiók.

Figyelem! Ne feledkezzünk meg egy ilyen kötelező elemről, mint egy nagy tükörről és nyitott polcokról, amelyeket egyértelmű geometriai sorrendben kell elhelyezni.

A bútorok főbb anyagai:

 • acél, fém;
 • üveg, műanyag;
 • bőr, természetes fa;
 • alumínium, műanyag;
 • bambusz, elefántcsont, rattan.

A bútorok nagyon gyakran kovácsolt tárgyak. Ez lehet mind a határok, mind a lábak, fogantyúk, szállítmány dekoráció

Ha olyan kombinációkat találunk, mint a fém és a bambusz, akkor ez teljesen normális az art deco esetében. Ha vannak fafelületek, azokat faragásokkal kell díszíteni, amelyek emlékeztetnek a birodalmi stílusra, a keleti díszekre és növényi motívumokra. A bútorok nagyon gyakran kovácsolt tárgyak. Ez lehet mind a határok, mind a lábak, fogantyúk, díszítésre fektetve. Néha a kovácsolt tárgyakat króm helyettesítik. Ha art deco stílusú fürdőszobát hoz létre, gondosan tanulmányozza meg a javasolt fényképeket, és meg fogja érteni, hogy a bútorok, amelyekből készült acél csillámcsövek készültek, kevésbé elegánsnak tűnnek, mint a római klasszicista korszak foteljei. Ez az art deco paradoxon.

Ha art deco stílusú fürdőszobát hoz létre, gondosan tanulmányozza meg a javasolt fényképeket, és meg fogod érteni: a bútorok, amelyek esetei acélból készült csillámcsövekből készülnek, kevésbé elegánsnak tűnnek, mint a római klasszicista korszak foteljei

Ez a stílus egy igazi lázadás a tartozékok. Itt megtalálhatja gyakran:

 • porcelán, kerámia vázák (padló és asztal);
 • szobrok és szobrok;
 • bohém kristály;
 • gyertyatartó
 • hatalmas keretben készült festmények;
 • szökőkutak;
 • többszintű járdák, hasonlóan a kis jelenetekhez;
 • bársonyáruk, faliszőnyegek;
 • szőnyegek és párnák;
 • készlet művészeti tárgyak.

Tipp Ha art deco fürdőszobája van, akkor a falakra antik paneleket, mozaikokat, természetes kőfoltokat és stukkó díszléceket helyezhet el.

Az ilyen számos kiegészítő elem ellenére kaotikus, nevetséges, nem megfelelő díszítőelemek nem hasonlítanak. Mindig egy meglehetősen tiszta összetételű, elegáns és ízléses. És a számuk egyáltalán nem túlterheli a helyet, de éppen ellenkezőleg, kitölti, életben tartja.

Annak ellenére, hogy ilyen sokféle tartozék van, kaotikusan, nevetségesen, a nem megfelelő dísztárgyak nem néznek ki

Tervezési lehetőségek: az elméletektől a gyakorlatig

A fürdőszobában a falfelületek fényesek lehetnek, elefántcsont, leopárd, kígyó vagy etnikai nyomtatás. Itt mozaik vagy kerámia van. A nemnek másnak kell lennie a monumentalitásnak, az elegáns eredetiségnek. Márvány téglalap alakú csempe, bonyolult geometrikus mintázattal vagy pecsétlemez mintával - a művészet deko jogával.

A fürdőszobában a falfelületek fényesek lehetnek, elefántcsont, leopárd, kígyó vagy etnikai nyomtatás

De a mennyezet ilyen fürdőszobában nem szokásos. Világos geometriai csempe vagy bármilyen fényes felület ideális. Fel lehet festeni, és csatolni egy keret keretbe, amelyben a fal mintát ismételni fogják. A mennyezet közepén általában egy masszív csillár található, amely kovácsolt vagy acél elemekből készül. De itt is alkalmasak a polgári kispolgárságúak számára a kristályt nem szeretett kristályok.

A fürdőszobai art deco, és ez a fotók túlnyomó többségét illeti, csak egy különleges vízvezetékkel kell rendelkeznie

A fürdőszobai art deco, és ez a fotók túlnyomó többségét illeti, csak egy különleges vízvezetékkel kell rendelkeznie. Kényelem, a modernitás és a szüreti kombináció - tehát legyen. A fő, alap objektum egy nagyméretű akril vagy acél fürdõ, mely gyakran a központban helyezkedik el, kovácsolt, ívelt, hatalmas lábakkal retro stílusban. A mosogatónak meg kell egyeznie - nagy, masszív, látható, kovácsolt acél kivitelben. Az art deco oktális WC-je nem ritka, hanem inkább a szabály. És nem fog disszonáns, pusztító elemként működni.

Luxus art deco fürdőszobai belső tér: belső alapismeretek és design tippek

Annak ellenére, hogy az Art Deco már több mint 100 éve létezik, ma hihetetlenül népszerű, és gyakran nem csak a nappaliban, hálószobákban, hanem a fürdőszobákban is előfordul. Ez a stílus hiányzik a minimalizmus, az egyszerűség, a szabad terek, az aszketizmus árnyékától is. Ez a stílus a luxus, a "dal" a viharos, élénk művészet egy kis rampant színházi. Mindent a klasszikusok törvényei szerint építettek be, de a régimódi régiség nyomában nincs. Egy art deco fürdőszoba, mint bármelyik másik szoba, római, japán, görög, kínai motívumokkal rendelkezik, és úgy néz ki, mint a különböző művészeti tárgyak lelkes gyűjtője. A Art Deco-ban egy csomó dolgot a kubizmus, a helyes geometriai összekötő síkok ihletettek, így nem csak dekoráció, hanem műalkotás is. Nem csoda, hogy a "művészet" szó jelen van a címben.

Art Deco Fürdőszoba tervezés: Canonical Features

Az art deco stílusban a teljes összetétel vizuálisan hiányzik. A tér felépítésének eredményeképpen több "kandallóra" oszlik, ahol különböző művészeti tárgyak koncentrálódnak, a szobát színházi sminkekké vagy magánmúzeum előszobájává változtatják. Annak ellenére, hogy a rendszer láthatóan hiányzik, a stílus többféle kanonikus jellemzővel vagy törvényekkel rendelkezik:

 • akcent geometria;
 • szimmetria mindent;
 • monokróm paletta;
 • kontrasztarány;
 • hangulat "a retro alatt."

Geometria - az art deco alapja. Szögek, síkok, téglalapok és négyzetek, egyenes vonalak - mindez a fürdőszobában bőségesen jelenjen meg. Segítségének végrehajtása e törvény lesz csempe, a kompozíció helye, a különböző panelek, tükör síkok, élek, küszöbök és így tovább. Ugyanez vonatkozik a bútorokra, amelyekben a sima kerekség tökéletesen kombinálható a derékszögekkel.

A törvény 1. cikkéből következik 2 - teljes szimmetria mindenben, minden tárgy és dekorációs elem tükörbeállítása. Mindent arányosan kell elhelyezni, egyértelműen, egymással párhuzamosan, mintha minden sík tükrözné egymást a legapróbb részletekig.

Annak ellenére, hogy rengeteg különböző tétel, art deco monokróm. Fő palettája fekete-fehér, szürke foltokkal. Ha más színek is jelen vannak, akkor sápadtnak, szembeszökőnek, pasztellnek, egyértelműen unalmasnak kell lenniük. A színek megismétlik a kontraszt kijelzőn alapuló szimmetria-törvényt. A fekete színek szükségszerűen ellentétben állnak a fehér, sötét szürke fényviszonyokkal. A fennmaradó színek annyira fehérítettek, hogy nem érzékelik eredeti fényes természeteiket.

A művészi tárgyak retro art funkcióit egy art deco fürdőszobában találják. Ez kötelező elkötelezettséget jelent annak a ténynek, hogy a stílusnak nagyrészt Görögország és Róma történetét tükröznie kell. Ha a szobor "rejtve" van a fürdőszoba egyik sarkában, és egy ló mellszobra van az asztalon, az lesz az.

Az Art Deco fürdőszobája általában csempézett. A kedvenc trükk a fekete-fehér csempe sakk-elrendezése a padlón. A falakon gyakran találhatók háromszög alakú, hatszögletű, gyémánt alakú lapok, panelek. Ez a stílus a huszadik század húszas éveiből származik. Ezután a csempe ritkaság, hiány volt, így csak a központi területeket lehetett befejezni. És ma a csempe nagyon észrevehető, szimmetrikus elrendezése szembetűnő. Nagyon gyakran a csempe kissé ellentétes éle. Ezeket festék pasztell árnyalatokkal kombinálják. Néha fényes festett felületeket talál.

Vízvezeték felvásárlásakor előnyben részesítheti a régi modelleket, és szuper modern, de néhány vintage elemet: vintage fogantyúkat, kovácsolt hajlított lábakat, olyan keverőt, amely 30 évig nem változik meg. A modernitás és a retro ötvözésének ugyanezen elve vonatkozik a bútorokra.

Tipp A legfrissebb fülhallgatót helyezzük el a szobában, de stílusos vintage kivitelben.

De a mesterséges dekorációnak a fürdõszobában rengetegnek kell lennie. Fényes felületek, tükrözött vászon, üveg, fém, lakkozott alkatrészek - mindaz, ami fényt tükrözhet. Ezért egy ilyen fürdőszobában gyakran óriási tükrök, tükröződő bútorok, mennyezetek és bőséges fémrészek vannak. Minél fényesebb, annál jobb. És túlzás, nem valószínű, hogy sikerül.

Art Deco Fürdőszoba kiegészítők

Annak ellenére, hogy az art deco fürdőszoba egy lépcsős geometria kántálása, számos kecses ovális van a bútorok soraiban, sima cikcakk, négyszögek, négyzetek, körök, lépcsős átmenet kombinációi. A bútorokat egyszerűen fényvisszaverő tükör homlokzatok, fekete, fehér, piros színű üvegelemek, díszítés és félig antik részletek színkombinációi kötelezik. Nagyon gyakran ilyen fürdőszobákban vannak olyan tárgyak, amelyeket általában nem helyeztek el a helyiségben a vízkezeléshez, nevezetesen a karosszékek, a kárpitozott kárpitozott kanapék, a mintázott dombornyomás, az ívelt háttámlák és a lábak.

Minden elemnek monumentálisnak kell lennie. Különösen a fő szekrény. Sötét színűnek kell lennie, tükrözött homlokzat és számos különböző rekesz, fiók.

Figyelem! Ne feledkezzünk meg egy ilyen kötelező elemről, mint egy nagy tükörről és nyitott polcokról, amelyeket egyértelmű geometriai sorrendben kell elhelyezni.

A bútorok főbb anyagai:

 • acél, fém;
 • üveg, műanyag;
 • bőr, természetes fa;
 • alumínium, műanyag;
 • bambusz, elefántcsont, rattan.

Ha olyan kombinációkat találunk, mint a fém és a bambusz, akkor ez teljesen normális az art deco esetében. Ha vannak fafelületek, azokat faragásokkal kell díszíteni, amelyek emlékeztetnek a birodalmi stílusra, a keleti díszekre és növényi motívumokra. A bútorok nagyon gyakran kovácsolt tárgyak. Ez lehet mind a határok, mind a lábak, fogantyúk, díszítésre fektetve. Néha a kovácsolt tárgyakat króm helyettesítik. Ha art deco stílusú fürdőszobát hoz létre, gondosan tanulmányozza meg a javasolt fényképeket, és meg fogja érteni, hogy a bútorok, amelyekből készült acél csillámcsövek készültek, kevésbé elegánsnak tűnnek, mint a római klasszicista korszak foteljei. Ez az art deco paradoxon.

Ez a stílus egy igazi lázadás a tartozékok. Itt megtalálhatja gyakran:

 • porcelán, kerámia vázák (padló és asztal);
 • szobrok és szobrok;
 • bohém kristály;
 • gyertyatartó
 • hatalmas keretben készült festmények;
 • szökőkutak;
 • többszintű járdák, hasonlóan a kis jelenetekhez;
 • bársonyáruk, faliszőnyegek;
 • szőnyegek és párnák;
 • készlet művészeti tárgyak.

Tipp Ha art deco fürdőszobája van, akkor a falakra antik paneleket, mozaikokat, természetes kőfoltokat és stukkó díszléceket helyezhet el.

Az ilyen számos kiegészítő elem ellenére kaotikus, nevetséges, nem megfelelő díszítőelemek nem hasonlítanak. Mindig egy meglehetősen tiszta összetételű, elegáns és ízléses. És a számuk egyáltalán nem túlterheli a helyet, de éppen ellenkezőleg, kitölti, életben tartja.

Tervezési lehetőségek: az elméletektől a gyakorlatig

A fürdőszobában a falfelületek fényesek lehetnek, elefántcsont, leopárd, kígyó vagy etnikai nyomtatás. Itt mozaik vagy kerámia van. A nemnek másnak kell lennie a monumentalitásnak, az elegáns eredetiségnek. Márvány téglalap alakú csempe, bonyolult geometrikus mintázattal vagy pecsétlemez mintával - a művészet deko jogával.

De a mennyezet ilyen fürdőszobában nem szokásos. Világos geometriai csempe vagy bármilyen fényes felület ideális. Fel lehet festeni, és csatolni egy keret keretbe, amelyben a fal mintát ismételni fogják. A mennyezet közepén általában egy masszív csillár található, amely kovácsolt vagy acél elemekből készül. De itt is alkalmasak a polgári kispolgárságúak számára a kristályt nem szeretett kristályok.

A fürdőszobai art deco, és ez a fotók túlnyomó többségét illeti, csak egy különleges vízvezetékkel kell rendelkeznie. Kényelem, a modernitás és a szüreti kombináció - tehát legyen. A fő, alap objektum egy nagyméretű akril vagy acél fürdõ, mely gyakran a központban helyezkedik el, kovácsolt, ívelt, hatalmas lábakkal retro stílusban. A mosogatónak meg kell egyeznie - nagy, masszív, látható, kovácsolt acél kivitelben. Az art deco oktális WC-je nem ritka, hanem inkább a szabály. És nem fog disszonáns, pusztító elemként működni.

Art Deco Fürdőszoba (38 fotó) - Keverés Birodalom, indiai exotikusok és egyiptomi művészet

A XX. Század kezdetének jazz modernista stílusát egy optimista art deco stílusban testesítették meg, amely elegánsan ötvözi a monumentalitást és a könnyedséget, a megalopolises és az afrikai egzotizmust.

Folyamatosan kísérő kényelem és tartósság teszi ünnepélyes, modern és otthonos szobákat. Az Art Deco fürdőszobában rengeteg acél, márvány és üveg található.

Szoba dekoráció

 • A falak előnyösen fényesek, elefántcsontszínűek etnikai fekete vagy barna csibékkel, leopárd mintákkal vagy kígyó bőr kerámiával a legalkalmasabb anyag. Ez lehet dombornyomott és ábrázolja az absztrakt, de ismétlődő mintákat.
  A színes műanyag a kerámia burkolólapok elfogadható költséghatékony cseréje. Márvány falak is látványosak. A mozaik aszimmetrikus, titokzatos, tökéletesen illik ehhez a stílushoz.

A fürdőszobát Art Deco stílusban díszítik

Art Deco fürdõ látványos kifutópályával

Fürdőszoba felszerelés

Art Deco vízvezeték

Természetesen az Art Deco fürdőszobát speciális szaniterárukkal kell felszerelni, és ennek fő követelménye a kényelem és a fejlődés korszerű újítása.

 • Egy masszív, áramvonalas, acélból vagy akrilból készült hajlított vonalakkal - a legjobb megoldás.
 • Hogy illeszkedjen a fürdőszobai mosogatóhoz kényelmes lekerekített sarkokkal.
 • A bidé vagy WC-tál oktaéderes alakja jelentős különbség a stílusban.
 • A csaptelepek, csaptelepek, zuhanycsövek ideális esetben rozsdamentes vagy krómozott acélok.

A keverők hatékonyan hangsúlyozzák a stílust

Fürdőszoba bútorok

Egy igazi Art Deco fürdőszoba feltételezi a monumentális bútorok jelenlétét, de elegáns az üveg és a fém rengetegsége miatt.

 • Csillogó acélpolcok - kifinomult fürdőszobai dekoráció
 • Egy jó szekrény, szélessége vagy magassága - ez a méret a szobában lehetővé teszi. De minimalizmus és luxus acél kivitel szükséges. A színe sötét vagy ugyanaz az elefántcsont: mindez a tulajdonos kívánságaitól függ.

Hatalmas tükrök elegáns króm keretben - a stílus egyik fontos mutatója

tartozékok

Néhány, de lenyűgöző kiegészítők jól árnyékolnak.

 • A szökőkút vagy annak utánzata a fürdőszoba belsejének exkluzív és feltűnő részlete.
 • Egy kis absztrakt szobor látványosnak tűnik egy ilyen fürdőszobában.
 • A felhőkarcoló fényes fotója frissíti a dekorációt.

A fogkeféket, a fésűket, a krémeket nem kell szem előtt tartani, csak két vagy három fényes üvegpalack állhat a nyitott polcon.

világítás

A fürdőszoba lámpája ebben a stílusban

Ez döntő löket az Art Deco létrehozásában, a fénynek nagyon soknak kell lennie a metropolisz fényeihez.

 • A fényes, de a szoba megfelelője, a csillogó csillár a fémben díszíti a mennyezetet.
 • A geometriai formájú falak csak fantasztikus fényességet érnek el az anyagok és textúráknak köszönhetően.
 • A díszítés tükrözi az ősi civilizációkkal való kapcsolatot.

Figyelj! A trópusi növények geometrikus formáihoz, piramisaihoz, trópusi növényekhez tartozó díszek, mitológiai lények nagyon - ez a stílus fő különbsége.

Az Art Deco stílus minden fürdőszobája a szellem felemelkedéséhez és az optimizmus és a hit sikere érdekében. És maga a stílus tökéletesen testesíti meg az amerikai álmát egy jobb jövőről.

Art-deco vízvezeték

A huszadik század 30-as években Nyugat-Európában és Amerikában megjelent a most népszerű Art Deco stílus (vagy a francia stílus, az Art Deco), és tükrözi a jazz korszakában rejlő rendkívüli kreatív felemelkedést. Az Art Deco belső terek kontrasztos színek, összetett geometriai formák, kontúr, absztrakció és eklektika. Ez a stílus nem a kényelem megteremtésére törekszik, hanem arra törekszik, hogy észrevehető legyen.

Az Art Deco a fürdőszoba belsejében olyan anyagokat használ, mint az üveg, acél, alumínium, kerámia, természetes fa és természetes bőr (ez utóbbi különösen lenyűgöző módon kombinálható a Bianchini Deco bútorgyűjteményében Capponi, a Milldue-i Four Seasons, a Gruppo Treesse Milo fürdő kollekciójában a bőrt csodálatosan ötvözik az üveggel, valamint a padlók mosogatói és a szabadon álló George Falper fürdőkkel - kerámiával és acéllemezzel). A belső tárgyak felülete általában fényes vagy lakkozott, ez nem csak a bútorok homlokzatára vonatkozik, hanem a fürdőkádakra is (pl. Akadémia, Rivoli, Lutetia az Oasis, Hilton és a Milldue-i Four Seasons).

Az Art Deco fürdőszobája fényűző és látványos. A színes alap fehér és fekete, gyakran vörös, kék vagy sárga színnel kombinálva (különösen élénk példa a Teuco Accademia Decori fürdőkád, itt a trapéz alakú, kontrasztos színek és a stílus jellegzetes csíkok). Világos és sötét színek art deco kontrasztban arany, ezüst / krómokkal (fényes példák az antik Georgian kiegészítők és a DevonDevon jubileumai, a Globo Charme mosdók, az Eurolegno Glamour bútorok és az Antonio Lupi Il Bagno, a Milldue és a Rivoli Majestic fürdőkád Oasis). Gyakran a falakon fekete-fehér festmények mutatják be a világhírű városokat. Érdekes megoldás a fürdőszobában a Cinier design radiátorok (különösen a Manhattan, a Paris My Love modelljei), amelyek nemcsak a fűtési funkciót látják el, hanem a dekoráció stílusos elemét is.

A világítás széles körben használt lámpák és csillárok üvegből és fémből, gyakran geometriai formákból, például az Oasis Vichy kollekciójából, a DevonDevon időből, a Vela az Ebanből. Hasonló formák jellemzők a keverőkre (Eleganza from Gessi, Profil Lalique a THG-től). Az art deco fürdőkben különféle állati és madárfajok használata nagyon népszerű (a THG-től származó Lalique keverők gyűjteménye, az Excelsior Swan a DevonDevon-tól).

Így az Art Deco stílus nagyon változatos, két vagy három kifejezéssel való leírása aligha lehetséges. Az art deco azonban a tengeralattjárók bohém luxusjához kapcsolódik, mint például a Titanic és a hollywoodi filmek a 30-as évek milliói számára. Ez a stílus a gyönyörű élet igazi ismerőseire összpontosul, gyönyörű és kifinomult ízekkel.

Art Deco belső terek

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • .
 • 27
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
Minden oldal

Május Home LLC, 2011 ?? 2018
Minden jog fenntartva, 12+

Az anyagok felhasználása myhome.ru a webhely engedélye nélkül tilos. Szerzői jogvédelem alatt.

MyHome Bejelentkezés

Még nem tag? Csatlakozz most!

Hozzon létre profilt - nyisson több lehetőséget

Vagy regisztráljon e-mailben

Art Deco és barokk fürdőszoba. Javaslatok a világításról és a bútorok kiválasztásáról

Az Art Deco eredetileg a huszadik század elején jelent meg Franciaországban, és egyike volt a barokk stílusnak, amelyben a modern és a minimalista elemek voltak. De idővel a belsőépítészek egyedi jellegzetességekkel finomították, és a belső művészet önálló területévé alakították. Az Art Deco fürdőszobája olyan nem szabványos megoldásokat tartalmaz, amelyek harmonikusan ötvözik teljesen különböző és látszólag összeegyeztethetetlen irányú elemeket, amelyeket láthatunk, amikor a cikken lévő képet nézzük.

Regisztráció szabályai

Az art deco fürdőszobát csak tágas szobákban használják, hiszen maga a stílus magában foglalja a luxus design kialakítását, és a kis szobák nem alkalmasak erre a célra. A stílus főbb követelményei:

 • visszatartott színek a csendes hangoktól;
 • texturált és fényes felületkezelő anyagok használata;
 • a sötét és könnyű elemek kontrasztja;
 • nagy mennyiségű természetes vagy mesterséges fény;
 • álmennyezetek;
 • nagy tükrök.

A modern értelemben ez a stílus, egy art deco fürdő szükségszerűen van egy stretch fényes mennyezet és kerámia csempe, fényes felületet, mint egy padlóburkolat.

A stílus megőrzésének fontos pontja a világos és sötét elemek váltakozása. Ugyanez a szabály vonatkozik a sima és texturált felületű anyagokra is. Nagyon kívánatos, hogy nagy ablaknyílásokat biztosítson a napfény maximális megvilágításához. A helyiség és a belső elemek kialakításánál szigorú egyenes vonalat kell váltani, sima átmenetekkel és kerekítéssel. A költségvetéstől függően az art deco fürdőszobai bútorok olcsóak lehetnek, pl. A vízvezeték szerelvények, de a krómozott részek tökéletes tisztaságát és fényességét meg kell tartani.

Építőanyagok és vízvezeték

A hagyományos formatervezésben a belsőépítészek kerámia burkolatot használnak fehér vagy fekete padlóburkolatokhoz. Bizonyos esetekben sikeresen ötvözhet más csempe árnyalatát, vagy használhatja a nyomtatott geometriai alakzatokat vagy díszeket. A falak befejeztével más színű etnikai díszek formájában is használhatjuk az osztószalagot.

Fontos megjegyezni, hogy a klasszikus art deco stílus kialakításakor a fürdőszoba kizárja a zuhanytálca jelenlétét, de ez inkább ajánlás, nem pedig a szabály.

Az esetek túlnyomó többségében a fürdőszoba be van építve a padlóba, burkolva csempével és egy a falakkal és a padlóval. Ha a fürdőszobát egy fürdőszobával kombinálják, akkor minden vízvezeték elemet ugyanabban a stílusban kell elkészíteni.

Világítás és kiegészítők

Minden art deco stílusú fürdőnek olyan telítettnek kell lennie, amennyire csak lehetséges, ebből a célból nagy csillárokkal vagy fali lámpákkal. A beépített lámpák formájában lévő spotlámpák alig használatosak, kivéve a beépített világítással rendelkező kétszintes mennyezeteket. A fény terjedésének maximalizálása és a szoba térfogatának vizuális növelése érdekében az Art Deco a fürdőszoba belsejében nagyméretű tükröket biztosít szigorú geometriai alakzatok és szegély nélkül.

Kiegészítőként figurák, porcelán és fajansz, vagy akár kis szökőkút is használható. A fő dolog, hogy ezek a tartozékok hangsúlyozzák a luxus és a gazdagság a belső.

Barokk fürdőszoba

A barokk stílusú formatervezést helyesen lehet a legszebbnek tekinteni, és fő feladata a jólét és a jólét bemutatása. Az irányzat az ókori Rómában, a 16. század elején jelent meg, és gyorsan népszerűvé vált olyan országokban, mint Spanyolország, Lengyelország, Németország és Oroszország. A barokk stílusban kialakított fürdőszobai design csak a 19. század végéig népszerűsödött, mivel eredetileg csak nappali és hálószobák számára készült. Ma ez a stílus kisebb változásokon ment keresztül, és népszerű a paloták luxus szerelmeseinek.

A stílus megkülönböztető jellemzői

A stílus fő jellegzetessége tekinthető ünnepélyességének, méretének és nagyságának. A barokk jellegzetességei:

 • ívelt, behajlított belső vonalak;
 • a stukkó és a szobrok jelenléte;
 • virágdísz;
 • ívek;
 • oszlopban.

Díszítő dísztárgyak készítéséhez a barokk fürdőszobát koszorúkkal, girlandokkal és szőlőültetvényekkel díszítik, melyeknek mászó szárai vannak.

Anyagok és dekoráció

Anyagok dekorációs elemek és belső részek kivitelezéséhez:

 • nemesfémek;
 • márvány;
 • elefántcsont
 • drága tűlevelűek.

A falak nagy mennyiségű stukkó-vakolatot, faragott fából készült díszeket vagy nehéz, kézzel készített faliszőnyegeket díszítenek, sok élénk színnel. Előfeltétele egy olyan kép vagy tükör jelenléte, melyet drága fa fából festett, aranyozott borítással láttak el. Az ablaknyílások díszítéséhez a tervezők nagyméretű függönyöket, rojtokkal és akasztókkal vannak ellátva.

bútor

A megfelelően kialakított barokk stílusú fürdőszoba szükségszerűen nagy mennyiségű bútorral rendelkezik, sima, kecses vonalakkal és lakkozott felületekkel. A bútorokat tartós és drága fából kell készíteni, faragott kézzel készített dísztárgyakkal és kis számú kovácsolt szerelvénnyel. Annak érdekében, hogy a fürdőszobában használt bútorok ne legyenek nedvesség hatásának kitéve, különleges fertőtlenítő impregnálásokkal és színtelen lakkal borítják. A textíliákból csak drága textíliák, például szatén, bársony vagy brokát használtak.

világítás

Annak érdekében, hogy a barokk fürdő teljes mértékben megfeleljen a stílus követelményeinek, világos megvilágításra és nagyméretű tükrökre van szükség ahhoz, hogy vizuálisan nagyíthassák a szobát és eloszthassák a fényt. A legtöbb más típusú kialakítással ellentétben a barcelonai nyitott lámpa lámpák várják, hiszen a káprázatos játék csak fokozza a stílushatást. Javasoljuk, hogy mennyezeti csillárokat használjon kristály díszítéssel. A falak általában gyertyák formájában készülnek.

Mindkét stílust sikeresen össze lehet kapcsolni egymással, az art deco befejező anyagaival és a barokk díszítő elemekkel, vagy fordítva.

Art Deco fürdőszobák - Belsőépítészet Fotók

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 6

Art Deco Fürdőszoba - foto 9

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 9

Art Deco fürdőszoba - fénykép 8

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 5

Art Deco fürdőszoba - fénykép 4

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 6

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 5

Art Deco stílusú fürdő design - fénykép 5

Art-deco fürdőszoba javítása - fénykép 3

Art Deco Fürdőszoba - fénykép 3

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 3

Art Deco Fürdőszoba - fénykép 4

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 7

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 8

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 3

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 9

Art Deco Fürdőszoba - fénykép 5

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 4

Art Deco fürdőszoba - fénykép 1

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 10

Art Deco fürdőszoba belső tér - fénykép 3

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 2

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 7

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 4

Art Deco fürdőszoba - fénykép 2

Art Deco Fürdőszoba - fénykép 4

Art-deco fürdőszoba javítása - fénykép 6

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 5

Art Deco Fürdőszoba - foto 7

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 4

Art Deco Fürdőszoba - fénykép 6

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 7

Art Deco Fürdőszoba - foto 7

Art Deco stílusú fürdőszoba design - fénykép 6

Art Deco fürdőszoba design - fénykép 11

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 7

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 12

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 6

Art-deco fürdőszoba felújítása - fénykép 5

Art Deco fürdőszoba design - fénykép 10

Art Deco stílusú fürdőszoba design - fénykép 7

Art Deco fürdőszoba - fénykép 5

Art Deco fürdőszoba design - fénykép 7

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 11

Art Deco fürdőszoba - fénykép 8

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 8

Art Deco fürdőszoba design - fénykép 9

Az Art Deco fürdőszobák igazi luxus. Csak exkluzív anyagok, csak luxusszivattyúk és bútorok, valódi arany és ezüst, féldrágakövek és értékes fa a díszítésben. Egy ilyen fürdőben kézzel festett, francia függöny, márvány, antik vázák, acél, öntött keretek tükrökhöz.... Ugyanakkor egy art deco fürdőszobát tömören, ha nem aszketikus formában lehet megfogalmazni. De ez csak első pillantásra, mert az art deco aszkézise is gyönyörű. Az Art Deco-nak nincsenek bizonyos kánonjai, az egyetlen követelmény az, hogy mindegyik elemnek ugyanolyan elitnek, szilárdnak, kifinomultnak és kifinomultnak kell lennie.