Legfontosabb > Tervezés

Faházak egy faházban: az elrendezés szabályai és a befejező funkciók

Faházak már nem ritkaság a külvárosi építkezésben. A természetes fa egyedi szerkezete és környezeti biztonsága miatt sokkal több előnye van, mint a téglából vagy betonból készült analógok. Könnyű lélegezni az ilyen házakban, melegben és otthonosan lenni benne még a legsúlyosabb fagyban is.

A pozitív tulajdonságok ellenére néhányan óvatosan járulnak hozzá a fa épületéhez. A főbb félelmek a faházban lévő fürdőszoba és az elrendezésének folyamata. Az izgalom meglehetősen ésszerű, mivel a szerves építőanyagok erősen elnyelik a nedvességet, és ez tele van bomlással. Ezek elkerülése segít a helyes megközelítésben a fürdőszoba tervezésében és befejezésében.

Hol és hogyan lehet a legjobban elhelyezni a fürdőszobát

Először is, a tervezési szakaszban meg kell találnunk az optimális helyet a fürdőszoba elrendezéséhez. Ajánlatos az első emeleten elhelyezni a hálószobát, öltözőt vagy két szobát.

Ha a lakóterület nagy, akkor a házban a kényelem érdekében különböző fürdőszobák lehetnek különböző szinten. Ebben az esetben a helyiségek egymással fel vannak szerelve. Ebben az esetben nagy jelentőséget tulajdonít a faházak padlójának terhelésének előzetes számításai.

Tekintettel arra, hogy a standard fürdő átlagos súlya körülbelül 100 kg. Tele van vízzel, kétszer annyi súlyú. Ráadásul a személyfürdő testtömege is. Emiatt a számított terhelés nem kevesebb, mint 460 kg / m2.

A tervezett terheléshez szükséges paraméterek megszerzése érdekében a következő intézkedéseket kell tenni:

 • lerakó gerendák lépéseinek csökkentése;
 • a nagy keresztmetszetű padlók használata;
 • a gerenda vastagságának növekedése 25% -kal.

A fürdőszoba padló jobb, hogy valamivel alacsonyabb, mint más helyiségekben. A tartalékmagasság megóvja a házat az elárasztástól az előre nem látható körülmények miatt a csövek áttöréséből vagy a berendezések meghibásodásából.

A tervezés során meg kell rajzolnia a vízvezeték-berendezések, felszállók, szerelvények, szelepek elrendezését.

A kommunikációs rendszer elrendezésének jellemzői

Ha megfelelő helyet választanak, itt az ideje, hogy átgondoljon minden olyan árnyalat, amely a szobához való kapcsolatot kísérte. Ajánlatos részletes tervet készíteni, ahol minden egyes elem helyét jelezni kell.

A vízellátás szervezésének részletei

A kondenzátum minden faszerkezet lelkes ellensége, gyakran nagy mennyiségben hideg vízzel. A fürdőszobában védje meg a fát a fém termékek helyett a műanyag csövek választásával.

A műanyagot az alacsonyabb hővezető képesség jellemzi, ami azt jelenti, hogy a kondenzátum mennyisége csökkenni fog és minimálisra csökken.

A telepítéssel kapcsolatos hasznos javaslatok segítenek megakadályozni a fa szerkezetek rothadásának kockázatát, nevezetesen:

 • a csövek érintkezése a falakkal;
 • hőszigetelés a speciális poliuretán habcsövekkel;
 • a csővezeték gumibilincsekkel való rögzítése;
 • a leeresztő szelep elrendezése, amely eltávolítja a padlón felgyülemlő vizet.

Ezen egyszerű szabályok tiszteletben tartása a fürdőszobában történő vízellátás megakadályozásával megakadályozza a faház tartószerkezeteinek idő előtti elpusztítását.

A szennyvíz alapvető követelményei

Különleges követelményeket támasztanak a faházak csatornázási rendszereire. Minden szivárgás veszélyes a fa számára, ezért feltétlenül gondosan ellenőrizni kell az összes csatlakozás szorosságát.

Az is lehetetlen megakadályozni, hogy a csövek megfagyjanak. Mivel a szellőztetés a természetes szellőztetéshez télen, a kockázat meglehetősen magas. Az ilyen jelenség megakadályozásának hatékony módja a csatornahálózat földön való eltemetése.

Az elektromos hálózat elrendezésének jellemzői a fürdőszobában

Ahhoz, hogy megfelelően vezesse a vezetékeket a fürdőszobában, meg kell jegyezned, hogy a magas páratartalom nem a legjobb módja a vezetékezésnek. Kedvezőtlen körülmények között a nyitott kontaktusok gyorsan oxidálódnak, és a vegyületek területén az ellenállás és a fűtési fok nő.

Ezt nem szabad viccelni, a kritikus hőmérséklet gyakran a tüzek okozója. A kábelezés megteremtése fontos az összes szabályozási követelménynek megfelelően, mivel megbízhatóan csatlakoztatja a kábeleket. A végek olyan vegyületeknél éltek, amelyeket előnyösen ónréteggel borítottak.

A bekötési rajz elkészítésekor ne felejtsük el, hogy a ház fából készült. És itt nagyobb figyelmet és a vezetők további védelmet igényelnek.

A legjobb megoldás az lenne, ha olyan fémcsöveket használnánk, amelyeket fektetni fognak. A réz vagy acél csövek használata biztonságosan rejtett telepítést tesz lehetővé a fürdőszobában.

Ne feledje, hogy az elektromos pontokat el kell távolítani a csapokról és a zuhanyfejről. A csatlakozót speciális védőburkolattal kell kiválasztani - IP44 nedvességállósággal.

A szellőzés megszervezése

A légcsere minden fürdőszobához fontos, és egy faházban különösen megfelelő szellőzőrendszert kell szervezni.

Fontos, hogy a levegő teljes áramlását biztosítsa a helyiségbe, és rés maradjon az ajtó alatt. Az ajtó alján egy speciális rácsot is elhelyezhet - gyönyörűnek tűnnek, és ellátják a levegőellátás fő funkcióját.

A kipufogó levegő felépítésének eltávolítása. A ház padlásra vagy a hamis mennyezet alatt fekszik, ha a fürdőszobában van.

Biztonsági okokból a szellőzőcsatornák tűzvédelmi csappantyúkkal, rugalmas, nem éghető anyagokkal és tűzzel szemben védett ventilátorral vannak felszerelve. A kipufogóventilátor teljesítménye a szoba területe alapján történik.

Hogyan készítsünk vízszigetelést?

Mielőtt elkezdené a megmunkálást, vízszigetelést kell készítenie - egy hatékony vízhatlan gátat a hely minden részében.

Főbb vízszigetelő anyagok

A vízszigetelésre szolgáló anyag kiválasztásakor célszerű összpontosítani a fürdőszobában használt felület típusát.

A falszerkezetnek a nedvesség káros hatásaitól való védelme érdekében használjon ilyen anyagokat:

 • Obmazochnye. Készíthetnek tartós vízálló bevonatot. Ezek masztixok és emulziók, amelyek három rétegben, hengerrel vagy kefével több napos időközönként kerülnek a felületre;
 • Beillesztve, tekercsekben vagy lapokban eladva, amelyek átfedéssel vannak ragasztva. A varratokat szintén tömítőanyaggal vagy vízálló gittal kezelik;
 • Impregnáló. Nem lakó helyiségek feldolgozására használják, mivel különböző kémiai adalékanyagok jelen vannak.

A víztaszítóságot különleges adalékok jelenléte biztosítja az emberek számára biztonságos anyagokban. Tehát a lemezes bitumen vagy polimer anyagok ragasztásához különleges, meleg vagy hideg masztix adalékanyagot kell készíteni

A vízszigetelés elvégzésének eljárása a fürdőszobában

A vízszigetelő anyagot csak a tisztított felületre kell alkalmazni, mélyen behatoló hatású alapozó kompozíciókkal kezelve. A padlót legtöbb esetben bitumenes szigeteléssel szigetelik, majd egy vízszigetelő fóliával ragasztják be, és egy megerősítő hálóval és egy lágyítóval erősített cement-homok esztrich fel van téve. Ez a technológia megbízható és viszonylag olcsó.

A falak vízszigeteléséhez használhatja az egyik lehetőséget:

 • Kezelje a felületet latex vagy akril vízszigeteléssel gipszkartonhoz;
 • Festse a falakat maszkkal, mielőtt a lapokat felhelyezné;
 • Hagyja befejezni a fa felületét, olajjal és lakk alapanyagokkal való áztatásával.

A mennyezet felületét szintén 2-3 rétegben bitumenes maszkolattal kell jól bevonni, majd antiszeptikus védőelemmel kell kezelni.

Fal-, padló- és mennyezetdekoráció

Miután a megbízható vízszigetelés készen áll és teljesen megszáradt, ez a befejező munkák fordulója. Az anyagok kiválasztásakor figyelembe kell venni a faházban található helyiség jellemzőit.

Mi a padló a fürdőszobában?

A padló befejeződésének alapja konkrét betonként szolgál a vízszigetelő réteg felett. Kisebb lejtőn kell, hogy legyen, aminek köszönhetően a padlóba vészhelyzeti lefolyót helyeznek el.

A leggyakrabban alkalmazott padlózat befejezéséhez:

 • laminált padló;
 • kőagyag / kerámia burkolólapok;
 • linóleum
 • fa nedvességálló fajta.

A bélés alsó és nem a legrosszabb változata - kerámia burkolólapok. A fapadló szépen és organikusan néz ki a fürdőszobában. Ha pénzt szeretne megtakarítani, a linóleummal megteheti.

A fából készült házak kemény burkolatának fektetése a padlón úszó rendszer szerint történik. Vagyis nem rögzítik mereven az alapra és az épület falai és az esztrich között a rácsozott csempe, például 1,5 - 2 cm-es résszel. A faszerkezetek lineáris mozgásait kompenzálni kell. Felülről a rést egy lábazattal zárják, amely kizárólag a falon van rögzítve.

A fal dekorációjának jellemzői

A falak befejezésénél figyelembe kell venni a természetes fa tulajdonságait. Nedvesség és hőmérséklet-sokkok hatására csökken és repedés.

Annak elkerülése érdekében, hogy a felület deformációja elkerülhető legyen, a későbbi kikészítéshez fel kell készíteni a dobozt és rögzítenie a hamis falat. Ez az építmény nedvességálló gipszkartonból vagy egy fémprofilból készült csúszó keretből áll, a szellőzőrés betartásával.

Ez a képzés lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen típusú befejezéseket végezzen. De ha fát használnak a burkoláshoz, nincs szükség hamis szerkezetek létrehozására.

Most a kereslet a következő befejező anyagok a falak a fürdőszobában:

 • Fa bélés. Ez őrölt és ezenkívül festékekkel és lakkokkal készültek. Jobb, ha egy vízálló kullancsból vagy vörösfenyőből készítik.
 • Csempe. Ez egy hatalmas választékban jelenik meg: sima és dombornyomott, egyszólamú, díszítéssel, nagy vagy mozaikos. Vízálló ragasztóval van felszerelve, és a varratokat poliuretán rugalmas tömítőanyaggal kezelik;
 • Falpanelek. Ezek lehetnek műanyag lemezek vagy akvapanelek. Alatta van telepítve a doboz a szellőzőréshez.

A befejeződő anyagok széles választéka lehetővé teszi a tervezői fantázia megvalósítását. Kombinálhat többféle anyagot, színes kompozíciókat, textúrákkal játszhat.

A mennyezet elrendezésének részleteit

A magánfaházakban található fürdőszobák mennyezetét általában fényes PVC panelekből és nedvességálló gipszkartonból álló felfüggesztett vagy feszítő szerkezetekkel díszítik.

A felfüggesztett mennyezetek számos előnnyel rendelkeznek. Ezek egy erős pajzs a nedves levegőből, könnyű álcázni az elektromos és szellőző rendszerek elemeit.

Ha a választás a gipszkartonra esett, akkor az alatta lévő profilt cinkkel kell kezelni, és további védelmet kell biztosítani a korrózió ellen. A mennyezet a gipszkarton hosszabb megtartotta az eredeti vonzerejét, akkor ragasztott üvegfal papír.

Vízvezeték kiválasztása és szerelése

Amikor a legnehezebb munka véget ér, a vízvezeték megválasztásának és megvásárlásának pillanatában jön. Ebben a kérdésben vegye figyelembe a szoba méretét, helyét, a családtagok számát.

A szoba stílusa is fontos. Mindegyik irányzatban - Art Deco, Provence vagy klasszikus - kiválaszthatja a megfelelő vízvezetékberendezést.

A piacon különböző fürdőmodellek vannak:

Az öntöttvas fürdő beszerzésének lehetősége jobb, ha azonnal leeshet. Elfogadhatatlan egy faház számára a lenyűgöző tömeg miatt. Több praktikus acéltermék, amely kis helyigényű.

Az eco stílusban díszített szobáknak szokatlan fafürdõt kell vásárolniuk. A legkülönfélébb konfigurációk különböző akril modellek. Közülük pontosan pontosan illeszkedik egy bizonyos belső térbe.

A kombinált fürdőszobában kívánatos a kád és a WC elválasztása gipszkartonból, fából, színezett, matt vagy tükörüvegből készült válaszfalakkal. Szintén a szobában kell feltételes zónák úszás, pihenés, egészségügyi terület.

A vízvezetékeket úgy kell felszerelni, hogy ott legyen szabad hely:

 • fürdő - 100 cm;
 • WC csésze - 60-70 cm;
 • éjjeliszekrény nyitott ajtókkal - 50 cm;
 • zuhanykabin - 90 cm;
 • mosogató - 70 cm.

Az egyes berendezések közötti távolságnak legalább 20 cm-nek kell lennie, ami lehetővé teszi minden eszköz problémamentes használatát, anélkül, hogy oldalra tapadna a másikhoz.

Válassza a vízvezeték kis helyiségek kell nagyon óvatos. A tér további szűkítése érdekében a mosdó, a mosdó és a fürdő sötét színeit nem lehet felszerelni. Az előnyös megoldás pasztell árnyalatok, átlátszó polcok, beépített bútorok bevezetése lenne.

Hasznos videó a témában

Videó a PVC panelek befejezéséről:

Hogyan készítsük el a padlót a befejezéshez: hatékony vízszigetelési módszerek:

Laying tiles a fürdőszobában - minden árnyalat a videó:

A fürdőszoba egy faházban csak első pillantásra nehéz és lehetetlen feladatnak tűnik. Sőt, bárki képes kezelni az összes finomságot. A legfontosabb, hogy figyelembe vegyék a természetes faanyag sajátosságait, és válasszon kiváló minőségű nedvességálló anyagokat a dekorációhoz.

Faház egy faházban: érdekes design megoldások

Természetes faházak építésénél különös figyelmet kell fordítani a magas páratartalmú helyiségek kialakítására és díszítésére. Az a tény, hogy olyan nedves környezet, amely negatívan befolyásolja a fa állapotát, megváltoztatja annak alakját és megakadályozza a penész megjelenését. Ennek elkerülése érdekében, és a faházban lévő fürdőszoba vonzónak tűnhet, bizonyos szabályokat követnie.

Jelenlegi trendek

Annak ellenére, hogy idővel egyre több különböző stílus van, a klasszikus és a retro még mindig népszerű. Ugyanez vonatkozik az öko stílusra is. A természettudomány és a környezettudatosság most már trendben van, mert sokan gondozzák az egészségüket, és csak a családjuk számára választják ki a legjobbakat.

Természetes fa díszítés nyertes.

Egy faházban akár egy fürdőszoba is ugyanabban a stílusban és ugyanazon anyagokból készülhet. A bárban vagy a rönkökben lévő fürdőszoba jól néz ki, és hosszú ideig nem deformálódik. Magas páratartalmú helyiséget úgy lehet díszíteni, hogy egy magánhídházban és egy olyan házban, amelyet nem használnak nagyon gyakran.

A befejező anyagok kiválasztása

A fürdőszobában történő befejeződéshez különböző anyagokat használnak. Mi egyesíti őket, hogy képesek megvédeni a fa mindenféle deformáció és megjelenése penész rajta. Csak ebből fakadóan a szoba évek óta rendezett és vonzó megjelenésű.

falak

A falak felületének díszítésére a fürdőszobában olyan anyagokat használnak, mint pl. Csempe, üvegmozaik vagy kerámia alkatrészek és egyéb anyagok, amelyek általában magas páratartalomra reagálnak. Az anyagokat is egyszerűen tisztítani kell hagyományos módon.

Bizonyos esetekben fa paneleket használnak a fürdőszoba befejezéséhez. Rendszerint olyan fajtákból készülnek, mint a vörösfenyő. Vannak más fafajok is, amelyek ellenállnak a nedvességnek. Szerencsére nem kevés. A minőségi fa panelek másik előnye, hogy idővel nem sötétednek.

Van egy hátránya a fa díszítés. Először is érdemes megemlíteni, hogy ez az anyag rosszul reagál sok tisztítószerre. Ezért a mosogató mellé további védőlapokat kell telepíteni.

Egy másik népszerű lehetőség a csempeburkolat. A csapágyazással vagy a burkolattal ellentétben ez egy elhúzódó folyamat. Az a tény, hogy először elő kell készíteni a falat. A csempe lefektetése előtt gipszkartonra kell fektetni a falat, mivel a cserép nem tapad a fa felületén. Szóval, vigyázni kell a bélés jelenlétére. Érdemes megjegyezni, hogy a falaknak további vízszigetelésre van szükségük.

A gipszkarton maga is kiváló befejező anyag lehet. Azonban, hogy ne áztassa, akkor kell kiválasztani a speciálisan kezelt gipszkarton, amely csak a befejező szobák nagy páratartalmú. A lapokat nem a falon kell rögzíteni, hanem a fa lécek felerősített ládájára.

Ez védi a fát a deformációtól, és garantálja a megbízhatóságot.

mennyezet

Annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat a fürdőszobában, nemcsak a falak koptatása, hanem a padló és a mennyezet megfelelő díszítése is szükséges. A belső mennyezetburkolat különböző módon hajtható végre. A legelterjedtebbek egy feszített mennyezet felszerelése. A felfüggesztett szerkezet megfelel a fürdőszobák befejező anyagaira vonatkozó összes követelménynek.

Jól felszívják az idegen zajokat, ellenállnak a nedvességnek és a tűznek. Ez a kialakítás lehetővé teszi az összes kommunikáció, szellőzőrács és kábelezés egyszerű elrejtését. Ennek eredményeképpen a szoba elegánsnak tűnik, és az összes nem vonzó részlet rejtve van.

Ezenkívül, mint a naplóházban, az üvegfalban és a mennyezet beépítésénél használt összes anyag, szintén teljesen biztonságos az egészség.

Népszerű stílusok böngészése

A modern fürdőszoba bármely létező stílusban díszíthető. Ezért mindenki kiválaszthatja az irányt, amit szeret.

klasszikus

Az egyik legjobb és időben tesztelt lehetőség egy klasszikus stílusú fürdőszoba. Egy ilyen szobában nincs fényes dekoráció - minden olyan egyszerű és diszkrét, amennyire csak lehetséges. Ha a szoba alapja fa, akkor ez az opció az egyik legjobb.

Modern irányok

Sokan szeretnek lépést tartani az idővel. Ezért olyan területek, mint a high-tech, a minimalizmus, a loft és mások népszerűek. A modern szaniterárukkal töltött és világos színekben elkészített fürdőszoba elegáns megoldás, amely mindenki számára vonzó lesz, aki aktívan követi a trendi trendeket a design világban.

Számos érdekes projekt létezik, amelyek lehetővé teszik a modern vízvezetékek és a hagyományos fadarabok kombinációját. Bizonyos esetekben még a csövek és a vezetékek is dekoratív elemek.

Rusztikus stílus

Egy vidéki házban vagy az országban helyénvaló díszíteni egy szobát a falusi stílus egyikében. A legelterjedtebbek hosszú ideig olyan stílusok, mint a Provence és az ország. Egyrészt nagyon sok közösségük van, másrészt nagyon eltérőek.

A vidéki stílusú szoba egyszerűbb, kiegészítve sötét polcokkal, nehéz lámpákkal és más hasonló részletekkel. De a Provence stílusa éppen ellenkezőleg, elragadja a könnyedségét és a vonzó részleteket.

Ez színes függöny, fényes törölköző vagy könnyűfából készült polc.

Ezen stílusok mellett, amelyek a legnépszerűbbek, vannak mások is. Figyelheti őket is arra, hogy gyönyörűvé tegyék a fürdőszobát egy faházban.

Színtartomány

A fürdőszoba különböző színekben díszíthető. Hagyományosan ez a szoba választja a világos színeket. Segítenek lazítani és megnyugodni egy kemény munkanap után. A könnyűfalakat és a mennyezetet is könnyen tisztíthatja, így nem aggódhat, hogy a könnyű anyagok piszkosak és rendetlenek lesznek.

Különböző hideg árnyalatok továbbra is népszerűek: lila, kék, zöld. Frissességgel társítjuk őket, ezért logikusan használjuk őket a fürdőszoba befejeztével.

De a szakemberek a sötét hangok ellenére tanácsot adnak, bár a kis sötét faanyagok nagyon jól néz ki. A legfontosabb dolog - ne tégy túlzásba velük, különben a szoba egyre komorabb lesz, és kevésbé vizuálisan fog megjelenni.

világítás

Mivel a fürdőszobában állandóan magas a páratartalom, és fennáll annak a veszélye, hogy a víz a világítótestek felületére esik, meg kell keresni a legbiztonságosabb lehetőségeket.

A mennyezeti csillárt ritkán használják a fürdőszoba kialakításában. Túl sok helyet foglal el, ezért csak akkor kell telepíteni, ha valóban sok szabad hely van.

Fali lámpák - ez a legjobb lehetőség egy ilyen helyiségre. Jobb, ha olyan lámpák modelleket választanak, amelyekben az izzók zárva vannak. Tehát a nedvesség nem fog bejutni a lámpába.

Figyelheti az olyan érdekes megoldásokat is, mint a diódák vagy a spotlámpák. Kis helyet foglalnak el, és bárhol telepíthetők is. Például a tükör közelében vagy a fürdőszoba felett.

Belső feltöltés

A fürdőszoba feltöltése a méretétől és elrendezésétől függ. Ezért minden lakástulajdonosnak önállóan el kell döntenie, hogy mit telepít ebben a helyiségben, és mi jobb a konyhába vagy egy külön WC-hez vinni.

A szoba egyik központi tárgya a fürdő. Ez lehet egy nagyon kompakt modell, egy pezsgőfürdő, vagy zuhanyzós fürdő. A tálak különbözőek a formájukban, anyagukban és súlyukban is. Például az akril termékek nagyon könnyűek, és az öntöttvas modellek mérlegelhetnek, mint egy átlagember.

Az is fontos, hogy a mosdó a szobában legyen.

Rendszerint a mosogató kb. 70 cm magasságban van a padlóról. Ebben az esetben a legkényelmesebb használni. Lehetőség van arra, hogy minden falon mosdó legyen. A legjobb megoldás - a mosdó helye a sarokban, a zuhanyzó és a WC között.

Mint a modern apartmanokban, a vidéki házakban gyakran a fürdőszobát kombinálják. Ebben az esetben a WC alatt van egy hely. A szabályoknak megfelelően legalább 70 centiméternyi szabad hely legyen előtte.

Ha hely maradt, akkor a fürdőszobában egy szekrény vagy fiókos szekrény helyezhető el a törülközők, ruhák és egyéb szükséges részletek tárolására. A kisgyermekek szülõi a fürdõszobában kényelmesen mindenféle asztalokat, edényeket és polcokat tartalmazhatnak a baba dolgokkal.

A helyiséget tükörrel is fel lehet szerelni. Olyan kompakt lehet, amely a mosogató felett helyezkedik el, és hatalmas, egész magasságig. Egyébként szem előtt kell tartani, hogy minél nagyobb a tükör, annál jövedelmesebb lesz a szoba, mert vizuálisan megnöveli a kis fürdőszobát.

Ez a lista a legnehezebb dolgokról, amelyek szerint helyet kell találni a fürdőszobában. De mellettük mindenki meg tudja hozni valamit a sajátjából, vagy valahogy díszítheti a teret.

Mi mást kell fontolóra venni?

Nagyon fontos, hogy megfelelően előkészítse a fürdőszobát egy faházban, mielőtt díszítik és díszítik.

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba ellenálljon bármilyen terhelésnek, megfelelően fejlesztenie kell projektjét. Fontos meghatározni, hogy mely berendezések kerülnek telepítésre. Már említettük, hogy van egy nehezebb és könnyebb vízvezeték. Minél nehezebbek a fürdők, a WC-tálak és más termékek, annál erősebb a padló megerősítése. Azt is meg kell számolnod, hogy hányan tartózkodnak, akik aktívan használják ezt a szobát.

A fürdőhely javítása előtt számolni kell azt is, hogy mennyi szabad hely marad el a burkolat és mennyezet behelyezése során. Például fa panelek beszerelésével vagy a gipszkarton falakkal kapcsolatos tervezésekor azt kell gondolni, hogy a szoba legalább néhány centiméterrel csökken a teljes kerület mentén. Ha a szoba további melegedése megtörtént, akkor néhány millimétert kell levonni a teljes területről.

Ezenkívül gondoskodni kell a helyiség szellőzéséről és páraáramáról.

Ez úgy történik, hogy a szoba normális légkört tartson fenn, és képes legyen védeni a fát a nedvesség negatív hatásaitól.

Önnek egy ilyen pillanatot is figyelembe kell vennie, mint a szükséges felszerelés elhelyezése és kapcsolata. Először is a legmesszebb vízvezetékeket rendezik. Kezdetben egy hely a fürdő alatt. Ha szükséges, alatta további pódiumot is készíthet, amelyen emelkedni fog. Ha zuhanyzóval ellátott fürdőt telepít, a legjobb a sarokba helyezni.

Fontos, hogy a zuhanykabin mellett legalább 70 centiméter szabad hely legyen, annál jobb. Tehát kényelmesebb a fürdőszoba használata.

A fürdőszoba elrendezése nem ér véget. Ezenkívül meg kell fontolnia a csőrendszer helyét és telepíteni a keverőket. Gyakran a kommunikációs rendszer a fal vagy padlóburkolat alatt van elrejtve. A csövek díszítésére is használható.

Egyes esetekben a konnektor és a fürdőszoba költenek. Ez úgy történik, hogy biztonságosan használhatja a mosógépet és más eszközöket. A kimenetet földelni kell, de önmagában nem szabad megtenni, jobb feladatot adni a szakembereknek.

Fontos megjegyezni, hogy ha minden előkészületben helyesen történik, akkor a szoba tovább tart, és nem kell visszaküldeni a javításhoz.

Tervezési ötletek

Nem sok ötlet van egy kis lakásban, hogy hol helyezze el a fürdőszobát. De egy magánház esetében sokkal több hely van a fantázia számára.

A házban az első emelet gyakran a nappali helyiségekre vonatkozik, a második pedig a nappali és a fürdőszoba mellé van rendezve.

Jó választás a fürdőszoba tetőtérben történő elrendezése. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a padlás padozat nem a legmegfelelőbb, és nem használható a teljes hálószobákhoz, ha van egy hely. De a fürdő alatt lehet.

Ha lehetséges, akkor jobb, ha egy külön helyiséget rendezünk a fürdőszobában. Tehát szabadabb hely lesz, és nem kell folyamatosan megbotlani a polcokon dolgokkal.

Egy ilyen lehetőség kombinált fürdőszoba, sokkal gyakoribb. Egyesek számára ez a megoldás sokkal kényelmesebbnek tűnik, de valakinek, éppen ellenkezőleg, nem tetszik. Annak érdekében, hogy ezt a helyet egyszerre több ember is használhassa, elegendő csak megosztani a helyiséget, vagy lefüggeszteni a függönyt.

Egy ablak a fürdőszobában egy teljesen extra részlet. De ha csak úgy történik, hogy létezik, és az utcára is kijön, akkor jobb, ha kiegészítik a szobát olyan mennyezetekkel, amelyek megvédik azokat, akik a kegyetlen szemekből fürödnek.

A fából készült elemek bármilyen kényelmes elrendezéssel rendelkeznek.

Tehát csak a megfelelő opciót kell választania, és valóra válnia.

Kiváló példák

A fürdőszoba kialakítása önmagában kitalálható. De könnyebb megkapni a kész ötleteket.

Az első példa egy padlásterem. Annak ellenére, hogy az alacsony mennyezetek, kiderül, hogy kényelmes használni. A szoba falai és mennyezete teljesen fa, a padló és a fürdő pedig csempézett. Díszítse be a szobát olyan dekoratív elemekkel, mint a polcok kozmetikumokkal, friss virágokkal és törölközőkkel. A szoba hangulatos és pihentető.

A második lehetőség az eredeti fürdő élénk színekben. A fehér betű harmonizál a falfalakkal és a mennyezettel. Kiegészíti a belső tér egy kézzel készített válaszfalakkal. Ez a design nagyon jó, mert a szoba tágabbnak tűnik, annak ellenére, hogy önmagában kicsi.

A faházban lévő fürdőszoba mind az első, mind a második emeleten helyezhető el. Kipróbálhatja magát a szoba kialakításával. A legfontosabb dolog az, hogy kiváló minőségű anyagokat válasszanak, és ne csak a biztonságukra. Ezután a helyiség hosszú ideig is javulhat javítás nélkül.

Fürdőszoba egy faházban

A faházban lévő fürdőszoba elrendezése különleges megközelítést igényel. A ház jövőbeli tulajdonosának és az építésznek az épület egészének tervezési fázisában meg kell határozni, hogy pontosan hol található a fürdőszoba a házban.

Ezt a szükségességet egyszerre több körülmény okozza. Először is, a házban lévő fürdőszobát a naplóból, ellentétben a legtöbb egyéb funkcionális helyiséggel, már nem lehet "átrendezni", mivel a vízzel és az emberi testtömeggel telített vízvezeték-berendezések nagy terhelése megerősített fapadlók beszerelését igényli.

Másodszor, maga az anyag - még akkor is, ha a MariMagnath HOUSE szakemberei által a projektek megvalósításában használt tűlevelű fát - arról beszélünk, hogy a faházban lévő fürdőszobai vízszigetelést megfelelő szinten kell elvégezni. Nos, és harmadszor, érdemes megérteni, hogy a szükséges kommunikáció bélése a tartószerkezetek faszerkezetének megfelelő károsodásával a lehető legkisebb legyen.

Szeretne egy faházat?

Kérdezd meg a kérdésedet

Ez a cikk azzal foglalkozik, hogy hogyan lehet befejezni a fürdőszobát egy faházban a fentiekhez képest.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát egy faházban: az előkészítő rész sajátosságait

A rönkökből vagy más fából készült házakból álló fürdőszobában a fapadlók kiválasztása különleges megközelítést jelent.

A más helyiségek padlójától eltérően a padlóburkolatok nem lesz statikus, de dinamikus terhelésnek kitett (víz + emberi súly).

Ezért log-ház tervezésénél és építésénél a következő intézkedéseket kell tenni:

 • A gerendák keresztmetszete növekszik;
 • A sugár lépése csökken;
 • A padlóburkolatok legalább 20 cm-rel leeresztve a helyiség magasságának megőrzésére, figyelembe véve a beton alapot és a mennyezet- és fürdőszoba padlózat befejezését.

Fürdőszobai padló egy faházban

A padló a fürdőszoba egy faház szinte bármi lehet - egy termotree, nedvességálló linóleum vagy laminált bármilyen textúra és szín. Azonban leggyakrabban a log házban lévő fürdőszobát csempével vagy porcelán kővel végzik.

Nagyon népszerű a "meleg padló" telepítési lehetőség is. De ezek a beállítások szükségessé teszik a rögzített bázis jelenlétét, melyet a parketták nem tekinthetők meg. Ez az oka annak, hogy a fából készült házban lévő padló a hasonló bevonatok vagy technológiák előnyben részesítése esetén konkrét esztrich kivitelezését követeli meg.

De az esztrich meg kell előznie a vízszigetelés a fürdőszoba egy faház. Hangsúlyozzuk, nem vízszigetelő a padló, hanem a padló, ugyanakkor, mint a falak, hogy egy szilárd vízálló "vályú". A házban lévő fürdőszobát védik a nedvesség káros hatásaitól oklerochnoy (tetőfedő anyag, tetőfedő, izoplast, ecoflex és mások) vagy bevonat (bitumen, bitumen polimer, akril vagy polimer cement) vízszigeteléssel.

A fadobozban vagy a padlófűtésben lévő fürdőszoba csempe be van építve, ha a durva falburkolat befejeződik.

Fali dekoráció a fürdőszobában egy faházban

Már említettük a faházban lévő fürdőszobai vízszigetelés sajátosságait.

Most érdemes néhány szót szólni az erre a célra használt anyagokról és technikai megoldásokról.

A faházban lévő fürdőszoba egy csempe, gipszkarton vagy PVC panel falak készítéséhez különösen alapos vízszigetelést igényel.

Ebből a célból ugyanazt a termékkategóriát alkalmazzák (vízálló membránok vagy burkolat vízszigetelés), mint a padlóra, de ezeket több rétegben alkalmazzák.

Az ízületek és sarkok hengerelt anyagait átfedéssel kell felszerelni a különösen problémás helyek megbízható védelmére.

Az ilyen módon kialakított faházban a falak díszítése a fürdőszobában hatékony szellőzést igényel.

Ellenkező esetben az üvegház hatása miatt a falak nem védhetők a penész és a nedvességtől.

Szellőztetés a fürdőszobában egy faházban

Annak megakadályozása érdekében, hogy a faházban lévő falak nedvesek legyenek, célszerű szellőztetni a szellőztetést.

Ebből a célból a felfüggesztett mennyezet alatt két légcsatornát kell elhelyezni - a levegő beáramlására és kiáramlására.

A ventilátorral és dekoratív rácskal ellátott kérdéseket ajánljuk a fürdőszoba ellenkező falaira.

Ha a rönkház fürdőszobájában lévő falak gipszkarton vagy gipszkarton burkolva lesznek, akkor a burkolat jelenléte miatt a felmerült légtérben a levegőt akkor is mozgatni fogja, amikor a fürdőszobát kényelmesen szellőztetik.

A mennyezet a fürdőszobában egy faházban

A fából készült ház fürdőszobájában lévő mennyezet a legtöbb esetben felfüggesztésre kerül, függetlenül a befejező bevonat anyagától.

Ez a megoldás lehetővé teszi az elektromos rendszer szellőztetésére és kommunikációjára szolgáló légcsatornák beépítését ezen a funkcionális helyiségben.

A nedvességálló gipszkarton, PVC panelek vagy nedvességálló bevonattal kezelt fadarabok optimálisan alkalmasak a béléshez.

Ha a legmagasabb szintű faházban szeretné befejezni a fürdőszobát, és működésének következő éveiben (valamint a faház bármely más helyiségeiben) nem okoz semmilyen problémát, akkor minden befejező és építési munkát bízni a cég tapasztalt szakembereivel. MariMagnat”.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát egy faházban?

Egy új faépület megvásárlása általában számos problémával és aggálygal jár. Mindazonáltal, ha egy fürdőszobát helyeznek el a házának projektjében - úgy vélik, hogy az összes probléma oroszlánrésze már megoldódott. A faházban lévő fürdőszoba az építkezés legnehezebb része, a lakótelepek egyike sem igényel annyi figyelmet és munkát. Minden szó szerint szó szerint: a fürdőszoba és a zuhanyzó elhelyezkedése, a szoba mérete, a vízhez való közelség, a jó szellőzés. A csatornarendszer kialakításán és a szellőztetésen kívül gondosan mérlegelni kell a vízszigetelő készüléket és a helyiség további befejezésének problémáját.

A fő szakaszában a konstrukció a fürdőszoba saját kezével

A zuhanyzó elhelyezése fontos szerepet játszik: először vízforráshoz kell hozzáférni, másrészt pedig csatlakoznia kell a csatornahálózathoz, vagy legrosszabb esetben a szennyvíziszaphoz vagy a szennyvíztisztító telephez.

A faházban lévő fürdőszoba (függetlenül attól, hogy: profilos rúd vagy rönkök vagy kézzel aprítva) több lépcsőben rendeződik:

 • A szennyvízcsatorna-rendszer elrendezése a legfontosabb, először is foglalkozni kell;
 • a következő lépés egy szellőztető eszköz;
 • továbbá vízszigetelést végzünk és minden szükséges vízvezetéket telepítünk;
 • a végső szakasz - befejező munka.

Csatornahálózat egy faházban

Fürdőszobás faház: hely és méret

Nem számít, mennyit szeretnél a kreativitásod részét képezni egy fürdőszobában, jobb lenne, ha nem túllépnéd az elhelyezkedés szakmai szabályait:

Ha a fürdőszoba egyik fala külső, könnyebb szellőztetni

 • a fürdőszoba egyik falának külsőnek kell lennie, ez nagyban megkönnyíti a szellőzést;
 • ha a ház több emeletes, akkor is lehetőség van több fürdőszoba felszerelésére, egymás felett;
 • optimális elhelyezkedés - a hálószobához vagy öltözőhöz közel;
 • nem megfelelő hely a fürdőszobában - a recepció és a főzés közelében;
 • ha helyet kíván megtakarítani - gondoljon arra, hogy a fő vagy további fürdőszobát a lépcső alatt készítse el.

Ami a méretét, a fürdőszobát és a hátsó szobákat nem szabad a ház területének 20-25% -ánál nagyobb mértékben foglalni. Mindenesetre, ha a tulajdonos egy hatalmas fürdőszobát szeretne - senki sem fogja megtiltani neki, akkor csak az alapos vízszigetelés miatt kell aggódnia.

A magánházban lévő fürdőszobák építésének szabályai

A jövőben működő fürdőszoba funkcionalitása és tartóssága attól függ, hogy minden telepítési szabály betartja-e a helyét.

Az építő előtt álló fő probléma a faház zsugorodása. Ha egy tégla vagy vasbeton ház nem okoz ilyen problémákat, akkor a fa anyaga anyagi okok miatt szezonális változásoknak van kitéve.

Használjon műanyag vagy műanyag csöveket a víz elvezetéséhez.

Ezért ezt a tényt figyelembe kell venni a kommunikációs hálózatok kiépítésénél, szabad tér tartalékolásánál vagy csillapító eszközök használatánál.

Legjobban fém-műanyag vagy műanyag csöveket kell használni a víz eltávolítására, mivel nem deformálódnak, és a mutált falak, falak és válaszfalak hatása alá kerülnek. A csővezeték rögzítéséhez gumibetétes bilincseket kell használni.

A faházban lévő fürdőszoba kialakítása a legkedvezőbb a csúszóvázrendszer - egy önellátó tartószerkezet, amely a ház falaira nézve autonóm, ezért nem zsugorodik.

A csúszó keret egy fémprofil, amely a falhoz van rögzítve.

A telepítés fő követelménye - a profil mozgékonyságának biztosítása. Ehhez a falban egy fúró segítségével hosszúkás, ovális lyukak vannak kialakítva, úgyhogy a csavarok a beléptetéskor ne érintkezzenek a falburkolattal. A csavarokat lazán húzzák meg, hogy ne zavarják az egész szerkezet mobilitását.

Fedezés, mennyezet és padló szerelése a fürdőszobában

A profil telepítése után folytathatja a gipszkarton vakolatát. Először elő kell készíteni az alapot: a meglévő U-alakú profilok szegecseléseihez ugyanazt kell csatolni, módosítva őket úgy, hogy kényelmes legyen a gipszkarton lapok ragasztása.

Gipszkarton csavarokkal rögzítve a falhoz

A gipszkarton csavarokkal rögzíthető. Előzetesen meg kell határozni a vezetékek elhelyezését és a gipszkarton lapok telepítéséhez szükséges lyukakat a vezetékek számára. A gipszkartonra egy csempe helyezhető.

A fürdőszobában lévő mennyezet jobban felfüggeszthető: így kényelmesen elfedheti az összes szellőző elemet.

A fürdőszoba padlózatának vízszigetelése egy faházban

A padló különböző módon van elrendezve: az alap típusától függően. Ha az alapozás konkrét - a padló ugyanaz, mint a kőházban. Ha az alap fa rönkök, akkor először vastagabb vízálló rétegelt lemez van elhelyezve, majd hidrolízissel megerősített vakolat, megerősített esztrich és végül csempe.

Ezen kívül a faházban lévő fürdőszoba gondos vízszigetelést igényel. Ha az alapok lehetővé teszik, akkor egy polimer padlót lehet elhelyezni, ha a költségvetés korlátozott, vízkezelő keveréket használhat a saját kezével vagy vízálló padlóburkolattal.

A faházban levő fürdőszoba előkészítését alaposan végre kell hajtani: a vízszigetelő réteg és a fedőburkolat közvetlenül felhelyezése előtt szintetizálni, tisztítani, fertőtleníteni kell, és be kell tömíteni a repedéseket a padlóba.

Szellőztető készülék a fürdőszobában

A faházak könnyen nedvesek és rendkívül fogékonyak a penészre. A kellemetlen következmények elkerülése érdekében érdemes gondoskodni a helyiség megfelelő szellőzéséről.

Ha a fürdőszoba legalább egyikének külső része külső, akkor maga a szoba szellőztetett. A további szellőzéshez drága, tűzálló berendezések szükségesek.

Szellőztető készülék a fürdőszobában

Jobb, ha a szellőzést szakemberre bízza, mert a hibásság a rendszer további gyulladását okozhatja. Amellett, hogy az összes felhasznált anyagnak nem éghetőnek kell lennie, az egész szerkezetnek nem szabad érintkezésbe kerülnie a fával, hanem inkább speciális tartókra kell felszerelni. A rendszerhez tűzvédelmi csappantyúkat és megbízható védelmet kell nyújtani a nedvesség ellen.

Vízellátás a fürdőszoba egy faházban

A munka utolsó szakasza - vízellátás. Az áramlás beállítása előtt minden rendszert be kell építeni és alaposan ellenőrizni kell, a csatornából kiindulva, és a szellőzőrendszerrel végződnek. A csővezetékek vízfagyasztásának elkerülése érdekében minden vízelvezető hálózatot szigetelni kell, és a padló alapját párazáró fóliával kell ellátni.

A faház vízellátása

Így a saját kezűleg működő fürdőszoba felszerelése és előkészítése sok energiát igényel, építőanyagokat és speciális berendezéseket (legalább egy szellőztető rendszert kell használni). Nem lehet elakadni az esztétikai oldalról: jobb, ha kevesebbet költenek a gyönyörű felületre, de gondosan mérlegeljék a vízszigetelést és szellőztessék a szobát, nem beszélve a legfontosabb dologról - a szennyvíz szivárgásáról.

A fürdőszoba egy faházban

A faházban lévő fürdő különös figyelmet igényel, mivel ezt a szobát magas páratartalom, állandó hőmérséklet-változás és különleges mikroklímak jellemzik. Mint tudják, ezek a tényezők negatívan befolyásolják a fa állapotát, aminek következtében az anyag fokozatosan deformálódik és rothad, sötétedik, elveszíti színét, kezdeti megjelenését és fizikai tulajdonságait.

Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy megfelelően végezzen munkát a fürdőszoba dekorációján és elrendezésén. Nézzük meg, hogyan kell felszerelni ezt a szobát.

A fürdőkád fából készült házának befejezése

A fürdőszoba egy faházba történő beépítése magában foglalja a kiváló minőségű gőz és vízszigetelés, a szellőztetés, falburkolás, mennyezet és padló szerelését. Néhányan úgy döntenek, hogy a célpontot "nulla alatt" hagyják, és szeretnék megőrizni a napló vagy bár természetes szövését és színét. Ebben az esetben fontos, hogy a fát jó minőségű fertőtlenítőszerekkel dolgozzák fel, és a jövőben rendszeresen védekezzenek.

De ha úgy döntenél, hogy a fürdőszobát lehúzza, a fát gondosan kell kezelni olyan védőszerekkel is, amelyek megakadályozzák a rothadás, a gombák előfordulását és terjedését, a repedések és a rovarok negatív hatását.

Sokan érdekelnek, hogyan kell díszíteni a fürdőszobát egy faházban. A leggyakoribb lehetőségek a csempe és fa bélés. Az első módszer minden fürdőszobához, zuhanyhoz vagy fürdőszobához jellemző. A bélés tökéletes a fa házak számára is, mivel megőrzi az anyag természetességét és környezetbarát jellegét, nem sértheti a szoba különleges hangulatát.

A bélés és a burkolat esztétikailag kellemes és könnyen telepíthető, így a problémamentes telepítés önállóan elvégezhető. A csempék és a fa hatásos kombinációját látja. Emellett mozaikot is használhat. De először is fontos a vízszigetelés a szoba.

Fürdőszobai vízszigetelés

A vízszigetelést megelőzően csapvízcsöveket kell behelyezni, és vízvezetékeket kell elhelyezni. A padlóburkolat bitumenes bevonattal van bevonva. A beszerelés során vegye figyelembe, hogy a fürdőszobában lévő padlónak 10 cm-rel kisebbnek kell lennie a többi helyiséghez viszonyítva.

A falak, a padló és a mennyezet burkolata megbízható vízálló anyag. Ne használjon vízszigetelő műanyag burkolatot, mert fokozatosan lehúzódik, és elkezdi átadni a nedvességet! A munkához jobb a vízszigetelés vízszigetelése. Ez az anyag a saját kezével könnyedén kinyújtja a felületet, de 3-5 mm-rel emeli a padlót.

Először fel kell készíteni az alapot, tisztítva a fát a régi bevonat porából és törmelékéből. Szárítjuk a falakat, a padlót és a mennyezetet, majd a falakat primerrel borítjuk. Lásd itt a részleteket, hogyan kell a falakkal dolgozni egy faházban, rönkből vagy fűrészből.

Az előkészítő munka után nedvességálló lapokat ragasztanak és egy napra elhagyják. Az anyagok átfedik egymást, és az ízületeket ragasztószalaggal ragasztják. A következő napon befejezheti a fürdőszobát! Könnyebb bevonattal ellátott vízálló bevonat. Ez az anyag egy fából készült felületet takar, amely előretölti a hengereket és a kefét.

De telepítés után meg kell várni, amíg a falak, a padló és a mennyezet teljesen száraz. Néhány napig tart. Csak akkor kezdheti meg a szobát. Nézzük meg az egyes lehetőségeket, és keressük meg a legjobb módja a fából készült ház fürdőszobájának kinyitása a saját kezünkkel.

Mennyezet és fal dekoráció

A fürdőszobában a mennyezet a falak folytatása lehet, így ugyanazt az anyagot gyakran használják mindkettő befejezésére. Bélés - egy hagyományos vagy egy log vagy log ház lehúzásához szükséges anyag. A keskeny és tiszta lécek könnyen felszerelhetők és illeszkednek. Esztétikailag kellemesnek és vonzónak tűnnek, és a felületet védő nedvességálló vegyületekkel kezelik.

Szükség esetén a bélés igazítsa a mennyezeteket és a falakat. Harmonikusan illeszkedik a belső térbe, és hangsúlyozza a szoba esztétikáját. Ezenkívül a termékek bármilyen színben festhetők, így a kívánt árnyalat, fényesség vagy fényesség érhető el. A fürdő szép és eredeti!

A falburkolat felszerelése előtt legalább 0,5 m távolságban kell elhelyezni a rácsok palástját. A láda biztosítja a szellőzést. Ezen túlmenően, ha szükséges, a szigetelés a rúd között helyezkedik el. Csatlakoztatva a ládákhoz.

A mennyezethez válassza az átlós módszert, mivel elegánsnak és eredetinek tűnik. Azok, akik fürdővel vagy szaunával készítik a bélést, tudják, hogy jobb, ha függőlegesen helyezkednek el a falon. Így a víz nem halmozódik fel a táblák között, de lefolyik. Ezenkívül a függőleges hely vizuálisan növeli a szoba magasságát.

Ha díszítésre szánt csempeit választja, ne feledje, hogy az anyagot nem lehet közvetlenül a fához ragasztani! Először is győződjön meg róla, hogy vízszigetelő anyagokat rak fel. Csempézheti az egész szobát, vagy csak egy részét, amely a csempe és a fa között kombinálható. Ezenkívül mozaikot is létrehozhat. Ma a piac a termékek széles skáláját képviseli, formájuk, megkönnyebbülésük, mintázatuk és színük tekintetében.

Padlóburkolat

A padlólap praktikus és megbízható anyag, amely nem veszi fel a nedvességet, és tökéletes a padlózat befejezéséhez. Válasszon durva felületű termékeket a biztonság érdekében, és ne véletlenül csúszhat. A széles választék segítségével kiválaszthatja a burkolólapokat, amelyek szimulálják a fát vagy a természetes kőzetet. Az ilyen termékek természetes anyagoktól való megkülönböztetése csak a felületet érinti.

Kiválaszthat egy természetes, környezetbarát anyagot fából, pl. Nedvességálló rétegelt lemez. Az ilyen termékeket azonban rendszeresen védőszerekkel kell kezelni. Nem ajánlott linóleumot választani a fürdőszoba befejezéséért, mivel a magas páratartalom miatt az anyag idővel lehúzódik. Ezenkívül a linóleum traumatikus és csúszásgátló.

A fürdőszoba befejezése - egy időigényes folyamat, amelyet helyesen kell végrehajtani. Fontos kiválasztani a megfelelő alapanyagokat, feldolgozni a fafelületeket és fedezni, szerelni és csatlakoztatni a vízvezetékeket, szellőztetni és szennyvíztisztító rendszereket kialakítani. A "MariSrub" mesterek mindenféle munkát hatékonyan, megbízhatóan és hatékonyan végeznek el!

A "kulcsrakész" faházak építését egyedi és standard kivitelezésben végezzük. Mi minőségi és megbízható díszítjük a belső tereket és a fürdőszobákat, a víz és a hőszigetelést, a vezetést és a közművek összekapcsolását. Megfizethető árakat kínálunk, és garantáljuk a munka teljesítményét időben!

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát egy faházban a saját kezünkkel

A mai napig a házak rönkök vagy fűrészáruk, nagyon népszerűek. Szép és kényelmesnek tűnnek. A házak díszítése és elrendezése nem okoz nehézségeket, de gondosan mérlegelni kell a nedves helyiségek kialakítását. A faházban lévő fürdőszobai javítás folyamán meg kell felelni a különleges elveknek, amelyek kizárják a deformációt és a fa sérülését.

A faházban lévő fürdőszoba javításának jellemzői

A fürdőhely elhelyezkedését az épület tervezési szakaszában kell biztosítani. A szoba tervezésénél feltétlenül figyelembe kell venni annak jellemzőit:

 1. Magas páratartalom. A helyiség felületét védeni kell a nedvességtől, ami különösen fontos egy faház esetében.
 2. A hőmérséklet csökken. A falak deformálódását okozhatja. Ennek elkerülése érdekében fel kell melegíteni a jövő fürdőszobájának falát.
 3. Lehetséges, hogy vizet öntött a padlóra. A padlószintet 1-2 cm-rel alacsonyabbra kell tenni, mint a szomszédos helyiségekben. Erre azért van szükség, hogy a fürdőben elszivárgott víz ne árassza el más helyiségeket.
 4. Súlycsőszerelés. Így a vízzel töltött fürdőszoba óriási súlyú, ezért ha a tulajdonosok a második emeleten helyet foglalnak a helyiségben, akkor szilárd mennyezetet kell létrehoznia. Ehhez a vastagabb gerendákat vagy szabványos méretű gerendákat választják, de kisebb intervallummal vannak felszerelve.

A szakemberek javasolják, hogy egy nehéz és nagy fürdőt helyezzenek el az első emeleten. Annyira könnyebb megerősíteni a padlót. A második emeleten könnyű és kompakt zuhanyozható.

A faházban lévő zuhanykabin jobb elhelyezése a legfelső emeleten.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát egy faházban a saját kezünkkel? Ez minimális építési készségeket igényel. Minden munkát le kell bontani olyan lépésekre, amelyeket egymás után kell végrehajtani.

A nehéz vízvezeték jobb az alsó szinten

vízszigetelés

A fa egy környezetbarát anyag, fél a nedvességtől és befolyása alatt képes deformálódni. Tehát a vízszigetelés a faépület fürdőszobai folyamatának legfontosabb része. Az épület fa keretének maximális védelme érdekében a vízszigetelést két rétegben kell rögzíteni vagy alkalmazni.

A faházban lévő fürdőszobában lévő padlószerkezet a víz behatolás elleni védelemmel kezdődik. A fürdőszobai vízszigetelés megakadályozza a nedvesség terjedését más helyiségekbe. Kezdetben a padlót cementhabarcs vagy bitumen maszk. Az aljzat kiválasztása a mennyezet teherbírásától függ. Ha a szerkezet nem elég erősítve van, akkor nem képes elviselni a cementhabarcsot, a padlóburkolatot és a vízvezetéket. Ebben a helyzetben jobb, ha nem kockáztat, és használjon bitumen masztixot.

Jobb, ha kerámia burkolólapokat használnak a padló padlójára.

Az anyag teljes száradása után vízszigetelő réteget helyeznek el, általában egy tekercselt anyagot. A modern vízszigetelő filmek tartósak és tartósak. Csökkentik a hőveszteséget télen, lehetővé teszik a levegő áthaladását és ugyanakkor teljesen gőz és nedvességtartalmat. A tekercsfólia felett egy padlóburkolat van elhelyezve. A videofelvételekkel a saját kezű faházban lévő fürdőszobák építése látható.

Amellett, hogy a népszerű vízszigetelő film, a szigetelés a víz a padlóról a fürdőszoba egy faház használata:

 1. Öntött szigetelés. Az anyagot folyékony állapotúra olvasztják, majd az egész padlót öntik. Ez az opció puha védelmet biztosít, nem alkalmas nagy terhelésű helyiségekben.
 2. Festék. Ez egyszerű és gazdaságos módja a padlók védelmének. A festék nem enged meg nedvességet, de rendszeresen frissíteni kell.
 3. Impregnálás. Növeli a faanyag tartósságát és nedvességállóságát.
 4. Bevonóanyagok. A vízszigetelő keverékek fő összetevője - bitumen. A bevonóelegyeket rétegekben alkalmazzuk, egy bizonyos időtartam van fenntartva minden egyes megközelítés között.

Figyelem! A vízszigetelés vízszigetelése előtt győződjön meg arról, hogy a fa táblák teljesen szárazak. Ha a fa nedves, akkor belülről romlik.

Obmazochnaya vízszigetelő zuhany

Sokan nem tudják eldönteni, hogyan védhetik meg a fát a fürdőszobában egy faházban. A legjobb megoldás az anyagok kombinációja. A padló sík részeihez használhatunk tekercsfilmeket és nehezen elérhető festékeket.

Tipp Ahhoz, hogy megóvja a helyiséget az elárasztástól, a padlózat padlójának lejtősnek kell lennie, és a legalacsonyabb pontnál telepítenie kell egy lefolyót - egy tölcsért, hogy a vizet a csatornába engedje.

Fürdőszoba padlócsatorna a csempe padlóban fürdőszoba

falak

Hogyan fektetjük a falakat a fürdőszobában egy faházban, hogy megvédjük őket a nedvességtől? A függőleges felületek vízszigeteléséhez az alábbi lehetőségek közül választhat:

 1. Fólia polietilén fóliával. Könnyen kezelhető a saját kezével. A tulajdonosnak csak meg kell vágnia a megfelelő mennyiségű filmet, és csatolja a falhoz egy építőipari tűzőgépet. Ugyanakkor gondoskodni kell egy jó minőségű szellőzőrendszer kialakításáról.
 2. Kezelés víztaszító oldattal. Ez egy fa felületen történik. Lehetővé teszi a falak eredeti megjelenését.
 3. Műanyag panelek szerelése. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a falak nedvességtől való védelmére. A fő hátrány nem egyedi tervezés.

Víztaszító fa falak feldolgozása a fürdőszobában

Padlóburkolat

A faházban lévő fürdőszobához legalkalmasabb padlóburkolatok:

 1. Kerámia csempe. Ez a legnépszerűbb anyag a fürdőszobák díszítésében. A csempe praktikus. Tartós és a fény nem igényel különös gondosságot. A kerámia burkolólapok hátrányai: a csempe megszakítása a szállítás során, a kész bevonat hideg felülete. Az utolsó hátránya a meleg padlók rendszerének telepítésével megszűnik.
 2. Porcelán csempe. A tulajdonságai szerint a csempe. A porcelán cserépet a minta nagyobb szilárdsága, fagyállósága és kopásállósága különbözteti meg. A padló a fürdőszoba egy faház alatt a csempe kell szintetni.
 3. Linóleum. Ez gazdaságos és praktikus lehetőség. Hogyan készítsük a padlót a fürdőszobában egy faházban, így a linóleum alatt nem keletkezik penész vagy gomba? Ehhez meg kell szintetizálnia a padlófelületet, ragasztóval ragasztani a linóleumot és minden rést fel kell ragasztani tömítőanyaggal.
 4. Ragasztópohár. Környezetbarát, durva az érintőanyag. Nem fél a hőmérséklet és a magas páratartalom változásától. Több rétegű bevonattal borítja, így teljesen légmentesen zárja. Hátrányok telepítése parafa padló: magas ár, nehéz telepítés.
 5. Laminált padló. Külsőleg a rétegelt lemez bármilyen típusú fát utánozhat. A csúcsminőségű modellek nem félnek a nedvességtől és a megfelelő gondossággal szolgálhatnak sok évig. A padlózat befejeződése a fürdőszobában laminált faházban divatos a fotón.
 6. Fa táblák. Csak a természetes fa lehetővé teszi, hogy megőrizze a leírhatatlan légkör a melegség és a kényelem jellegzetes falusi ház. A fürdőszobai padlók esetében ajánlott a kullancs vagy vörösfenyő táblák használata. Egy másik praktikus megoldás a termoenergia. Ezt az anyagot vákuumtérben gőzzel kezelik, amely után ellenáll a penésznek és a penésznek. A lemezek közötti kötéseket tömítőanyaggal kell kezelni.

A fa padlóburkoláshoz nem szükséges az esztrich. Az erdő alatt csak a vízszigetelést. Az alábbiakban láthatja a padlót a fürdőszobában esztrich nélküli faházban.

Mennyezeti javítás

A faházban lévő fürdőszobának a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • Zajelnyelés;
 • Nedvességállóság;
 • biztonság;
 • Tűzállóság

A legjobb lehetőség a fürdőszoba mennyezetének befejezésére egy faházban, saját kezükben, csuklós szerkezet lesz. Ez lehetővé teszi, hogy elrejtse az összes kommunikációt, felszerelje a szükséges számú szellőzőrácsot, építsen a lámpákba, hozzon létre egy szokatlan design.

Saját csuklós szerkezet létrehozásához a következőket kell tennie:

 1. Szereljen be műanyag profilokat;
 2. Csatlakoztassa a mennyezetet a kerethez;
 3. Ragaszkodjon az üvegfalhoz.

Az üvegszál természetes alapanyagokból készül. Biztonságban vannak az egészségre, nem félnek a nedvességtől és az agresszív vegyi anyagoktól.

Fal dekoráció

Hogyan lehet díszíteni a falakat a fürdőszobában egy faházban? A fal dekorációja nagymértékben függ a választott lakberendezéstől. Ha a tulajdonosok el akarták hagyni a fából készült függőleges felületeket, akkor festékkel vagy lakkal lehet a falra felhordani.

Ha a tulajdonosok nem fogják elhagyni a fából készült falakat, a nedvességálló gipszkarton felszerelését megteheti. Ez összehangolja a falak felületét. A befejezéshez alkalmazható:

 1. Kerámia csempe. Nagy színekkel és formákkal rendelkezik. Ez az anyag nem érzékeny a baktériumok megsokszorozására, környezetbarát, tartós és könnyen tisztítható a szennyeződéstől. A képen látható a fürdőszoba burkolat egy faház csempe.
 2. Dekoratív vakolat. Olcsó, könnyű alkalmazni a saját kezüket. A fürdőszobában ajánlatos egy külső vakolatnak szánt vakolat kiválasztása.
 3. Festék. Lehetővé teszi a befejeződés mentését és egy szokatlan szín felvételét. Több különböző szín kombinálásával egyedülálló designt hozhat létre.

A magas páratartalom, a hirtelen hőmérsékletváltozás a falak falán lévő formák vagy gomba kialakulásához vezethet. Ennek elkerülése érdekében szereljen be egy kényszerített szellőzőrendszert.

Fürdőszobai elrendezés

Amikor egy fürdőszobát rendeznek egy faházban, figyelembe kell vennie a helyiség méretét, a házban élő és rendszeresen pihentetett embereket, a szükséges felszerelést.

fürdő

Fontos eleme a fürdőszobának. A fürdőszoba kiválasztásának egyik fő kritériuma a tömeg. A legkönnyebb modellek akrilból készülnek. Súlyuk körülbelül 30 kg. Az öntöttvas fürdők nehezebbek, de erősek és tartósak.

Az országházban látványos fürdőkád lesz a valódi fa. Támogatja a fizikai és érzelmi relaxációt, de rendszeres használattal gyorsan elveszíti vonzó megjelenését. A fából készült fürdőt jól áztassa egy különleges folyadékkal, amely megóvja a nedvességet és a baktériumokat, és több rétegű lakkot takar.

Általában a fürdőt úgy helyezzük el, hogy egyik oldalán a falhoz illeszkedjen. Ha a hely lehetővé teszi, a fürdőt a szoba közepén kell elhelyezni, és a padló alá kell tartani. A fürdőszoba előtt 80-100 cm szabad helyet kell hagynia, hogy kényelmesen kiléphessen a betűtípusból. Javasoljuk, hogy a fürdőből körülbelül 60 cm-re helyezzenek el ruhaszárnyakat és fűtött törülközőtartókat. Az alábbiakban bemutatjuk a faházban lévő fürdőszobák sikeres javításának fényképét.

Egyéb vízvezeték

Amellett, hogy a fürdő a fürdőszobában van telepítve:

 1. Mosdó. Alapfelszereltség szerint a padlóról 70-80 cm magasra szerelhető. A telepítés során figyelembe kell venni minden családtag növekedését.
 2. Zuhanyzó. A szoba bármely falán található. A legkompaktabb megoldás a zuhanyzó kabin tolóajtókkal való felszerelése a szoba sarkában.
 3. WC-tál Telepítve van, ha a fürdőszobát WC-vel kombinálják. A WC előtt legalább 70 cm szabad helyet hagyjon.

Ha a fürdőszoba nagy, akkor ezenkívül egy bidét, egy mosógépet és más berendezéseket is elhelyezhet. Az alábbiakban látható az ország tágas fürdőszobájának fotói faházban.

lakberendezés

Ha a fürdőszobában van egy kis terület, akkor csak a vízvezetékhez illeszkedik. A tágas fürdőszobában különböző bútorok közül választhat:

 • Ruhásszekrény vagy fiókos szekrény törölközőkhöz és ágyneműkhöz;
 • Kosár koszos ruhákhoz;
 • Székek és lépcsők a gyermekek számára, hogy elérhessék a mosogatót;
 • Polcok higiéniai termékekhez.

Minden fürdőszobának szükséges eleme lehet tükör. Díszíti a szobát, vizuálisan megnöveli méretét, és lehetővé teszi a fésülést, a smink alkalmazását.

A faházban lévő fürdőszobát saját kezével lehet díszíteni és felszerelni. A szakértői ajánlásoknak való megfelelés számos probléma előfordulásának kiküszöbölését eredményezi: a gomba kialakulása, a szomszédos helyiségek áradása és mások. Kiváló minőségű és gyönyörű anyagok kiválasztása érdekében olyan vonzó designt hozhat létre, amely évek óta örömet okoz a faház tulajdonosainak.