Legfontosabb > Tartozékok

Tégla DIY fürdõ - falazat, vízszigetelés és burkolat

A modern építési piac tele van zománcozott öntöttvasból, acélból, akrilból és még egzotikusabb anyagokból készült szaniter szerelvényekből. Úgy tűnik, hogy nem nehéz megtalálni a megfelelő modellt a fajta között.

Azonban a valóságban nehezebb megfogalmazni, mivel a fürdőkészítmények szabvány méretűek, a tipikus lakások méretének megfelelően. A mosogatószerek megrendelésre történő tárolása gyakran túl drága, és a készterméknek sokáig várnia kell, ami lassítja a javítási folyamatot. Abban az esetben, ha a szokványos fürdők nem illeszkednek, a tégla fürdő ideális választás lesz, különösen azért, hogy a keze könnyebb legyen, mint amilyennek látszik.

Tervezés és érdemek

A téglából készült fürdőkád egy nagyszerű lehetőség egy mosodai tartályhoz, amelyet saját kezűleg ki lehet rakni, ha a standard modellek nem felelnek meg a lakástulajdonosoknak a méretük, alakjuk vagy megjelenésük tekintetében. Ez szilikát tégla és nedvességálló betonból készült, majd egy befejező anyaggal szembesül.

Leggyakrabban téglából készült betűt helyeznek a fürdőszoba két ellentétes falához a szabad tér mentéséhez. A saját kezű, egyedi méretekkel ellátott, elkészített fürdőkád részévé válik a helyiségnek, egyfajta medencének. Ez a technológia a következő előnyökkel jár:

 • Egyéni megközelítés. A téglából készült fürdő bármilyen méretű lehet, így tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba belsejébe, így a lehető leghatékonyabban használhatja a szabad helyet.
 • Megfizethető ár. Ha a saját kezével készíti a betűtípust, akkor a késztermék költsége csak az anyagok költségeiből áll: tégla, beton, vízszigetelés, burkolat. A fürdőzés ezen lehetősége olcsóbb, mint a nem szabványos méretű gyártótól a gyártótól.
 • Alacsony hővezető képesség. A téglafolt az anyag alacsony hővezetőképessége miatt hosszabb ideig tart hőt a higiéniai eljárások során.
 • Érdekes design. A standard anyagokból készült mosóedényekektől eltérően a téglafürdők szilárdabbak és esztétikusabbak, ők szervesen illeszkednek az antik stílusban, rusztikus stílusba és minimalizmusba.

Figyelj! Ha úgy dönt, hogy téglafürdőt készít a saját kezével, válassza a négyszögletes modelleket, amelyeknek nincsenek lekerekített részei, mivel kevesebb falazatra van szükségük.

Brick laying

Az első lépés a saját kezű fürdőzéssel tégla. A munka során használjon szokásos szilikát téglát vagy piros kerámiát. A lefektetést egy sorban végezzük vízzel, vízzel kevert nedvességálló, 1: 4 arányú betonok segítségével.

Mivel a fürdőben megnövekedett páratartalom van, egy tapasztalt szakember javasolja olyan fertőtlenítő adalékok használatát, amelyek nem engedik meg a gomba vagy a penész kialakulását. Ahhoz, hogy a falak a betűtípus tégla, szüksége lesz egy simítóval, egy építő keverő, keverő tartályok, keverés és a szint. Ez a művelet a következő sorrendben történik:

 1. A fürdőszoba padlója törmeléket töröl, eltávolítja a régi díszítő bevonatot a beton alapra és szintre.
 2. Csatlakoztatják a szifont a csatornahálózatba, cserélik ki a csöveket, mivel a munka befejezése után lehetetlen közel kerülni hozzájuk.
 3. Hajtsuk meg a kívánt méret és magasság betűtípusának oldalát. A falazat korrektségét folyamatosan ellenőrzi az épület szintje.

Fontos! Mielőtt a falak a fürdőszoba, meg kell nedves a téglát vízzel. Ez a művelet megakadályozza, hogy a víz kivonódjon a cement habarcsból és a szerkezeti szilárdság csökkenéséből. A nap folyamán az áztatás ajánlott.

vízszigetelés

Annak érdekében, hogy a higiéniai eljárások során a víz ne szivárogjon át a beton alján egy téglából, a szerkezet vízálló. Ehhez a kőfal falán és a kád alján egy összetételű cement-homok keverékkel vakolják. Ugyanakkor fel kell állítani a tartályokat a lejtő lefolyásának irányába történő mosására, biztosítva a víz vízelvezetését a csatornába. A téglafürdő alja vízszigetelése a saját kezével, a következő anyagokkal teheti meg:

 • Üvegezés vízszigetelés. Tetőfedő anyag és membrán vízszigetelés - a legegyszerűbb módszer egy téglafürdő aljának védelmére a szivárgásoktól. Ezeket az anyagokat csíkokra vágják, majd egymásra halmozódnak, és a betű oldalára hívják őket.

Tapasztalt kézművesek azt javasolják, hogy a vízszigetelés tetején egy szigetelő hőszigetelő anyagot képezzen, amely hosszú ideig tartja a vízhőmérsékletet. Ezután hajtsa végre a töltőanyagot.

bélés

A tégla fürdő esztétikus megjelenéséhez szükséges, hogy díszítő anyaggal nyírja. A bélés, amelyen a betű minőségétől, megjelenésétől és kényelmétől függ, háromféle tulajdonsággal kell rendelkeznie: nedvességállóság, ütésállóság, tartósság. A befejezéshez használhatja:

 • Mosaic. A kerámia mozaik kiváló anyag a téglafestékkel szemben. Nem veszi fel a vizet, kis méretű, lehetővé teszi komplex alakú fürdők bekötését. Ha azonban a saját kezedben dolgozol, akkor jobb, ha elhagyod ezt az ötletet, mivel a befejezés sok időt vesz igénybe.

Egyes mesterek használják a mosott tégla tartály bélésének kombinált módját, amelyet akkor lehet alkalmazni, ha saját kezével dolgozik. A külső felület kerámia burkolólapokkal vagy mozaikokkal történő befejezése, majd a tál belső felületének folyékony akrilnal történő öntése.

HOGYAN KÉSZÜLNI A BATHTUB BATHÁT AZ IGÉNYES KÉZKÉNT: MASTER CLASS

Miért van szüksége téglafürdőre? Bármelyikben, még egy nagyon kicsi raktárban is, nem is beszélve a szupermarketről, elég egyszerű vásárolni egy szabványos méretű fürdőkonténert. De ez az, ahogy egy személy rendeződik - minél több választás, annál hosszabb ideig valami olyat keres, amely nem olyan, mint mindenki más, egyedülálló. Hogyan készítsünk egy téglagyártást a saját kezünkkel, lépésről-lépésre vonatkozó utasításokat, fényképeket és videókat - mindezt kínáljuk ebben az anyagban.

Előkészítő munka

A téglából készült fürdő gyártásával és építésével kapcsolatban ezekre az eszközökre van szükség:

A munka megkezdése előtt számítsa ki a szükséges mennyiség pontos mennyiségét.
Az első szakaszban el kell távolítani a régi fürdőt (ha van ilyen) és a padlóburkolatot az alapra (padlólapok). A munka elég időigényes. Különösen, ha ezt a helyet egészen a közelmúltig egy teljes vasúttal elfoglalták, akkor nemcsak a rendelkezésre álló épületeket és befejező anyagokat kell eltávolítani, hanem a csatornákat és a régi csatornarendszereket is.

Figyelem! Minden kommunikációt ki kell dolgozni és meg kell valósítani a téglaépítés megkezdése előtt, különben ez később nem lehetséges.

A fürdők falainak felépítése előtt telepítse a szükséges kommunikációs és csatornarendszereket. A lefolyó karbantartásának megkönnyítése érdekében a normál fürdőhöz szokásos pántok helyett egy zuhanycsapot szereljen be.

Készítsen egy helyet a fürdő felépítéséhez
Fontos pillanatban ebben a szakaszban a helyiség mérésének elvégzése, a szerkezet kialakítása és a szükséges épület (befejező) anyagok kiszámítása.

Lépésenkénti fürdőépítési utasítás

A következő lépés a fürdő falainak felépítése. A téglák helyett gyakran használják a levegőbeton blokkokat. A kőműves habarcs az M400 minőségű cementből és vízből 3: 1 arányban készül. A téglákat, amelyeket munkához használnak, egy nap alatt áztatják a közönséges vízben, így a fektetés után nem veszi fel a felesleges vizet a megoldásból. A fektetés általában egy tégla.

Javasoljuk, hogy a varratok ne legyenek nagyon vékonyak (optimálisan - 8-12 mm), hogy erősítsék a csapágyfalakat. A felesleges habarcsot azonnal és óvatosan távolítsa el a varratokból, hogy a finomítóanyag egyenletesen legyen lefektetve. A befejezett munka több napig szárad ki.

A fürdő falainak felépítése
Annak megakadályozása érdekében, hogy a víz a fürdő padlóján befejezze a vizet, mielőtt a vízbe folyna, vízzárja a következő anyagokkal:

 • tetőfedő;
 • speciális polietilén fólia;
 • fémlemez.

Fektesse le a szerkezet alját egy törmelékréteggel vagy egy expandált agyaggal, majd öntsön betonhabarcsot és hagyja szárazon egy hétig.

Fontos! A fürdő alja kialakításakor győződjön meg róla, hogy a lejtés a leeresztő nyílás irányában van.
A végső befejezése előtt a fürdő külső és belső falát óvatosan kell vakolni és felszínre kell helyezni a burkolóanyagot.

Finishing és bath bélés

És az utolsó szakasz az utolsó befejezése. A téglából készült fürdőt tetszés szerint díszítheti (ellentétben a standard fehér modellel). A kikészítés lehet elölről vagy cserépről. A medencék mozaik csempe tökéletesen néz ki.

tégla fürdő bélés

Téglafürdő mozaikra néző
A bélés a fürdő belsejéből kezdődik: először a padló, majd a belső és külső falak. Ragasztóanyagként cementoldatot vagy speciális csempeporokat használnak. A szárítás után néhány napig csak a varratok törlése marad. Az új fürdőt 3-4 napon belül használhatja.

Milyen előnyei vannak a téglafürdőnek?

 1. Eredetiség és nem szabványos forma.
 2. A lehetőség a gyönyörű és alkalmas a design dekorációs felület a betűtípus.
 3. Kényelem a használatra - a do-it-yourself kád kissé mélyebb lehet, mint a szabványos modell.
 4. Hosszú távú használat (minden technikai kérdés figyelembevételével).
 5. Jelentős pénzügyi megtakarítások.

A szép téglák nagyon elegánsak.
Vannak hátrányai - ha fel akarjuk szüntetni a szerkezetet, sok munka lesz.

DIY tégla fürdő

Szeretne otthont adni egy eredeti fürdőszobával? Ezután győződjön meg róla, hogy megismerkedjen a tégla szerkezetének kialakításával! Személyesen téglafürdőt alakíthat ki és gyönyörűen csempézhet, vagy téglaalapot készíthet, és egy ismerős anyagból telepíthet egy terméket rá.

DIY tégla fürdő

Tartalom lépésről lépésre:

Tégla falazási kézikönyv

Mielőtt elkezdené a munkát, készítse elő a szükséges felszereléseket.

Téglaépítő készlet

 1. Simítóval.
 2. Fancy.
 3. Szint.
 4. Shvabrovka.

Az első lépés. Távolítsa el a fedelet a padlóról csupasz alapra. Nagyon sok időt és erőfeszítést kell eltöltenie ezzel a munkával kapcsolatban, ezért kérjük, legyen türelemmel előre, és legyen nagyon óvatos.

A második lépés. Szerelje össze a leeresztő egységeket és csatlakoztassa az összes kapcsolódó elemet a csatornába.

Csatorna összeszerelése a fürdőben

A harmadik szakasz. Folytassa a falakat. Falazáshoz használjon 1 rész homok, 3 rész cement minőségű M400 habarcsot és vízzel.

Folytassa a falak elhelyezéséhez

Ajánlatos egy téglát áztatni a vízben körülbelül egy nappal a lefektetés előtt. Ez a kezelés után nem veszi a nedvességet a falazó habarcsból, így a kész szerkezet szilárdsága jelentősen megnő.

Helyezze el a kívánt méretű és alakú falakat. A felesleges oldat azonnal megsemmisül.

Negyedik szakasz. Miután a falazás megszáradt, ragassza a tetőfedő anyagot a szerkezet falain. Ez egy megbízható vízszigetelő anyag, melynek köszönhetően a megbízhatóság jelentősen megnő és a fürdő teljesítménye javulni fog. Átfedéses tetőfedő anyag ragasztólapjai.

Ötödik szakasz. A kád belső és külső falát ugyanazzal a megoldással vakolja be, mint amit a téglákhoz használt.

A hatodik szakasz. Töltsük be a téglafürdõ alját és a lapot a salakfeltöltõvel. Óvatosan tompítsa vissza, és tegyen egy cement betétet a tetejére. Az esztrichnek a lefolyóhoz képest enyhe lejtéssel kell történnie. Sima habarcs, kényelmes hosszúságú fa léccel.

Töltsük be a téglafürdõ alját és a lapot a salakfeltöltõvel

Befejező fürdő

A tervezés befejezése a saját belátása szerint történik. A legnépszerűbb opció - kerámia burkolólapok. A legfontosabb dolog az, hogy a bevonat ellenáll a nedvességnek, és jól illeszkedik a fürdő teljes belsejéhez.

A kádat saját kezével csempézheti

A legkedvezőbb a burkolólapok behelyezése. Először bontsa a padlót, majd haladjon a falakhoz. A csempe mind a már ismert már meglévő cement-homok habarcsra, mind pedig különleges ragasztóra helyezhető. A bélés megkezdése előtt ajánlatos a tégla felületét PVA-ragasztó és finom homok félfolyékony keverékével kezelni. Ennek a kezelésnek köszönhetően a csempe tapadása a fürdő falaihoz a lehető legerősebb lesz.

Az előlapokat egy ideig vízzel áztassa. A befejezés után folytassa a padló és a fürdőszoba falai, ha ezt tervezi.

Használhatja a fürdőt, miután a cement-homok habarcs vagy csempe ragasztó teljesen száraz. Az oldat több napig szárad. Ragasztó esetén adja meg a pontos időt az eszközhöz tartozó utasításokban.

Ha hagyományosabb anyagok fürdőjévé kívánja előnyben részesíteni, de szeretnél valami eredetiséget és változatot hozni a szoba belsejében, akkor megbízható téglaalapot kell készíteni, és telepítenie kell a kiválasztott anyagból készült terméket.

Hogyan helyezhetek el egy acélfürdőt?

Hogyan helyezhetek el egy acélfürdőt?

Az acélszerkezeteknek viszonylag kis tömegük van, ami lehetővé teszi, hogy a különböző teljesítményű lábakba telepítsék őket. Azonban a víz és a tömeg befolyása alatt az ilyen lábak lazulnak. Az idő előtti leállás megelőzése érdekében az acélfürdőt egy téglaalapra telepítheti.

Minden munka arra a tényre derül, hogy létrehoz egy pár stabil tartót, és máris telepíti az acélfürdőt rájuk. Emelje fel a tartókat a tartály szélén. Helyezze el őket téglából, és a fürdőkád a lehető legbiztonságosabb és legbiztonságosabb módon telepíthető. A szerkezet helyzetének igazításához speciális csavarokat kell használni.

A fürdő telepítése a téglákon

Van egy másik érdekes lehetőség egy acéltartály felszerelésére egy téglaalapra. Ennek megfelelően a kád úgy tűnik, hogy összeomlik a fal térben. Ebben az esetben a kád élei nem téglából készült stabil hordozókra helyezkednek el, hanem néhány centiméter vastag rétegű speciális ragasztóval rendelkező kerámia burkolatokon alapulnak.

Ez a módszer csak olyan esetekben alkalmazható, amikor a vásárolt fürdő hossza egyenlő vagy kissé eltér a fürdő hosszától. Minden munkát lecsökken arra a tényre, hogy 2-3 sornyi cserépet állít be, várjon, amíg teljesen feldugja a felületet, majd telepíti a fürdőt.

Először a fürdőt a lábakra helyezzük, majd egy tégla párnát helyezünk az alja alá. Javasoljuk, hogy a habot egy ilyen párnára tegye. Ez növeli a szerkezet merevségét. Amíg a hab nincs beállítva, engedje le a tartályt a bélésre és töltse fel vízzel, hogy megakadályozza a habképződés következtében kialakuló deformációkat.

Javasoljuk, hogy habot fújjon az ilyen párnára.

Az árnyalatok az öntöttvas fürdő telepítéséhez

A sertés-vas termékek sokkal nagyobbak, mint az acéllemezek. Ez lehetővé teszi, hogy csökkentse a szükséges számú tartót a fürdő befogadásához. Az öntöttvas merevebb anyag, ezért a mólók vagy a szélső oszlopok elrendezését el lehet hagyni.

Azonban egy tégla párna a fürdő alja alatt kell lennie. Ilyen támogatás nélkül a termék élettartama jelentősen csökken.

A szóban forgó anyag fürdésének telepítésekor mindent meg kell tenni, hogy a szerkezet ne lazuljon és általában a lehető legbiztonságosabb módon álljon. A téglaszerkezetek kényelmes üregek formájában készülnek. Ilyen alapon az öntöttvas tartály olyan kényelmesen és stabilan fekszik, amennyire csak lehetséges.

Az árnyalatok az öntöttvas fürdő telepítéséhez

Ha kívánja, ugyanazokat a támaszokat készítheti, mint az acél fürdőszoba esetében. Ennek az egyetlen hátránynak az az oka, hogy az öntöttvas terméknek sokkal nagyobb súlya van az acél analóghoz képest, ezért a téglaoszlopok elrendezésének folyamata során felmerülnek olyan nehézségek, amelyek az előadóművész gondosabb és körültekintőbb megközelítését igénylik.

Az akrilfürdõk téglára való felszerelésének szabályai

Akrilfürdők, bár a legkevesebb súlyt tartják a vizsgált struktúrák között, de az ilyen szerkezetek téglatámasztására vonatkozó követelmények nem egyszerűsödnek. Függetlenül attól, hogy milyen anyagot használtak fel a tartály gyártására, még mindig tapasztalható terhelés a víz és az emberi tömeg hatása alatt.

Az akrilfürdõk téglára való felszerelésének szabályai

A munkamódszerek ugyanazok maradnak: a téglák sík támaszát a tartály alja alá szerelik, és a termék szélei alatt támasztékot építenek. A főbb pontoknál a támasztékok hasonlóan vannak fémkeretek beszereléséhez. Az ilyen keretek hagyományosan korszerű akrilból készült kádakkal vannak kiegészítve.

Van egy második lehetőség egy tartály felszerelésére egy téglaalapra - integrált telepítés. Ennek a módszernek megfelelően a támasznak egy mólónak kell lennie, a tartály peremén körültekintően zárva. Valójában egy ilyen mólón és fekvő fürdő.

A tartály alján, mint a korábban figyelembe vett helyzetekben, egy lapos tégla párna ülepszik. Kívánt esetben a körkörös támasz körül homokkitöltés is végezhető. Azonban bizonyos kellemetlenségek kialakulásához vezet - a leeresztő szifonhoz csak egy speciális eszköz segítségével juthatunk el, amely szinte soha nem jelen van az otthoni kézműves arzenáljában.

Így személyesen elhelyezhet egy teljes tégla fürdőt, gyönyörű burkolatokkal bélelve, vagy egyszerűen előkészítheti az alapot, és összeszerelheti a fürdőt egy hagyományosabb anyagból rá. Mindenesetre megbízható, tartós és esztétikailag vonzó designt kap.

A téglafürdő építéséhez nem feltétlenül van még a legkisebb tapasztalat a kőműves munkában. Sok pénz és idő is nem szükséges. Csak kövesse az utasításokat és ajánlásokat, és mindent megtud.

Olvassa el a cikket is, hogyan készítsünk egy képernyőt a kád alatt a saját kezünkkel.

Hogyan készítsünk egy fürdőt a téglából és a csempékből csináljuk magunkat

szakaszok

Tartalom:

Van egy vidéki ház nagy fürdőszobával? Vannak olyan nagy emberek a családjában, akik kényelmetlenek a standard fürdőben? Szeretné a fürdőszobát igazán egyedivé tenni? Ezekben az esetekben érdemes megfontolni az eredeti betűtípus létrehozását. A tál termelését rendelheti meg vagy teheti meg. Egy részletes tanulmány segítségével biztosan megbizonyosodik róla, hogy ezek az opciók majdnem azonosak az anyagi költségekkel, de ha úgy döntesz, hogy csinálod magad, akkor álmodozhatod a fürdőszobádat. Az egyik leggyakoribb megoldás egy tégla és csempefürdő.

A házi készítés előnyei és hátrányai

A vásárolt mintákkal összehasonlítva az önellátó fürdő számos előnnyel jár.

Először is, egy ilyen fürdõ ideálisan megfelel az Ön igényeinek, hiszen kezdetben a háztartás méretének figyelembe vételével készül. A tálat mélyebben és hosszabb ideig teheti. Különösen ez a döntés vonzó a ház tulajdonosai számára, mert a fürdő mélyebbre és hosszabbra tehető, ezáltal egy kis otthoni medencéhez hasonlóan.

Másodszor, lehetőséged lesz pénzt megtakarítani. A fürdőszobát díszítő szakemberek felkérésekor kénytelen lesz fizetni munkájáért, míg a tégla- és kerámia burkolólapok önálló gyártása esetén csak anyagokat kell beszereznie.

Harmadszor, a szilárd téglaépítés sokkal tartósabb, mint az acél vagy a polimer tál, így sok éven át úszni fog.

Mielőtt kádcserét készítene otthonában, ki kell értékelnie néhány hátrányát:

 • a tisztítás kellemetlensége. Ha a fürdőkád téglalap alakú, akkor több időre lesz szüksége a sarkok megtisztítására, mivel a hajlított felületek tisztítása könnyebb, mint a sarkok elérése;
 • bizonytalanság. A kerámia csempézett sarokszerkezetek nem biztonságosak a gyermekek számára. Ha családja gyerekekkel rendelkezik, akkor gondold át, hogyan védheti meg őket a lehetséges sérülésekről;
 • a javítás során szükséges leszerelésre. Ha valamikor meg akarja változtatni a fürdőt, akkor le kell szednie az egész szerkezetet, és ez az esemény nagyon időigényes.

Azonban ezeknek a hátrányoknak köszönhetően a saját maga által létrehozott téglából és csempebõl készült fürdőkád csodálatos, kényelmes és látványos design, amely később kedvence és büszkesége lesz.

Tehát hol kezded?

Felkészülés a téglafürdő létrehozására

A téglafürdő építése a fürdőszoba előkészítésével kezdődik. El kell távolítanod a szobából a bútorokat és a régi vízvezetékeket, tisztítsd meg a padlót és a falakat, elérd a főemlékeket, és szabadulj meg a korábban telepített vízvezeték- és szennyvízvezetékektől. Telepítse az új csöveket és telepítsen új szennyvízcsatlakozót, helyezze a szifont a megfelelő helyre. Ezt követően adja meg a következő anyagokat a munkahelyre.

A falaknak megfelelő falak kialakításához, de ne felejtsük el kiszámolni, mielőtt vásárolnánk, mennyi anyag van szüksége. A számítások során vegye figyelembe, hogy a tégla vastagságának kevesebb, mint fele szerencsétlen döntés. Mivel a szerkezetnek ellenállnia kell a víz nyomásának, túl vékony falak esetén további megerősítésre és megerősítésre lehet szükség. Ennek eredményeképpen a falak még mindig vastagabbak lesznek, és további munkát és pénzt költenek az anyag megvásárlására.

A téglákat tartó cementhabarcsnak elég erősnek kell lennie, mivel a tál vízzel állandó érintkezésben lesz. Megfelelő mennyiségben vásároljon cementet, figyelembe véve azt a tényt, hogy a varratnak 8-12 mm vastagnak kell lennie; ez a vastagság lehetõvé teszi, hogy a munkálatokat üzem közben állítsa be.

Döntsd el, melyik vízszigetelő megoldás megfelelő az Ön számára. Ez lehet a tetőfedő anyag elhelyezése a bitumen utólagos feldolgozásával vagy speciális méretű polietilén fólia felhasználásával. Az egyszerű geometriájú fürdők számára a rozsdamentes acéllemezből készült hegesztett keret kényelmes lehet.

Döntse el, milyen csempeméretet használ majd a tál díszítéséhez és megvásárlásához, miután korábban kiszámította a mennyiséget, a betűtípustól függően.

téglafal

Indítsa el a padlóról szóló téglákat, majd formálja a falakat. Mielőtt minden téglát telepítene, először vízbe öntse. Ez az egyszerű eljárás azért szükséges, hogy a tégla nedvességgel legyen telítve, és nem dehidrálja a cement habarcsot. Ha száraz téglák falát hozza létre, akkor az anyag elkezdi kihúzni a cementből a vizet. Ennek eredményeképpen a falak törékennyé válnak, és nagyon rövid időre tartanak Önnek.

A folyamat során ellenőrizze a falak síkságát. Ezt könnyű elvégezni - időről időre ellenőrizni kell a falazat vízszintes helyzetét az épület szintjén, és annak érdekében, hogy megbizonyosodjon róla, hogy függőleges, használjon vízvezetéket.

A falak kialakításakor ne vegyen túl nagy mennyiségű habarcsot. Ha úgy találja, hogy a megoldás kijön a varratokból, akkor azonnal távolítsa el, mert a megszilárdulás után sokkal nehezebb eltávolítani.

Miután befejezte a téglák lefektetését, és gondoskodik róla, hogy a szerkezet mérete és falai egyenletesek legyenek, hagyja a jövő tálat száradni. Általában több napig tart, amíg az anyagok megszabadulnak a nedvességtől és erősítenek.

Téglablokkok vízszigetelése

Miután megszáradt egy tégla alapján, vegyen részt egy vízszigeteléssel. Ez a szakasz alapvetően fontos, mert a fürdőt rendszeresen vízzel tölti meg, ezért a legkisebb esélyt is el kell kerülni a szivárgásra. A legjobb megoldás egy rozsdamentes acéllemez dobozának megrendelése vagy hegesztése, ami a legbiztonságosabb víz elleni védelem. Ha ez nem lehetséges, akkor használjon tetőfeltétet vagy polietilénfóliát.

Ha ruberoid fürdővel vízzáró vízszigetelést végez, átfedés közben, győződjön meg róla, hogy a falakon végződik. Miután alaposan feldolgoztuk az összes ízületet bitumenes maszkkal és megszáradtuk.

Ha megállt a filmen, akkor óvatosan helyezze az anyagot, és ragasztja meg a csíkok csomópontját egy különleges ragasztóval, nagy nedvességállósággal.

Felkészülés a befejezésre

Amikor a vízszigetelés befejeződött, helyezze a kibővített agyagot vagy a zúzott kőzetet egy nem vastag rétegben lévő tálba, helyezzen el egy alaposan fém hálót az alján és a falakon, ahol először lyukat készít a csatorna számára, és töltse be a betont. Ne felejtsük el, hogy a lefolyó irányában kis előfeszítésre van szükség a víz aktívabb kiáramlása érdekében, és megakadályozza a betonban való stagnálását.

A beton esztricheinek szárítása után az alj és a falak vakolják kívül és belül, és hagyják el a fürdőt az utolsó szárításhoz, mielőtt a lapkát felhelyeznék.

Fürdőszobai díszítés

A csempe maximális tapadása érdekében a bevonás előtt minden felületet egy alapozóval kell bevonni, majd folytatni kell a szerelést, lehetőleg nagy nedvességállósággal rendelkező csempe ragasztóval. Szintén alkalmas csempe megfelelő cement. A tervezéstől függően 10 x 10 cm-es csempe és mozaik-opciók is használhatók. Ez utóbbiak gyakorlatiasabbnak tekinthetők, mivel lehetővé teszik a csempék számának minimalizálását. A csempeburkolatoknál alulról felfelé haladjon, azaz először kezelje az alját, majd lépjen be a belső falakba és díszítse a külső falakat a végső szakaszban. Ha a csempe van a helyén, dörzsölje az ízületeket egy vízálló epoxi habarccsal, amely megakadályozza a víz bejutását az ízületekbe és a csempe alá; távolítsa el a fugázó maradványokat tiszta ruhával.

Ha befejezte, ne rohanjon az új betűtípus használatához. Hagyja a fürdőt néhány napra úgy, hogy az összes rész kiszáradjon és meggyógyuljon, majd csak töltse meg a tálat vízzel és csodálja meg a munkájának csodálatos eredményét.

Rólunk

Az online áruház komplektant.ru az orosz márka Domani-Spa egészségügyi berendezése.

Különböző alakú és méretű zuhanykabinok, csaptelepek és akril kádak - weboldalunkon megtalálja mindent, amire szüksége van a fürdőszobájának javításához vagy újbóli felszereléséhez.

Szállítás és fizetés

Fizethet készpénzben, kézbesítéskor hitelkártyával, hitelkártyával a honlapon, készpénzben a raktárból történő átvételkor, jogi személyek számláján.

A szállítás, a kirakodás és az emelés a tarifák szerint történik. A szállítás a rendelés visszaigazolásától számított 24 órán belül megtörténik. Az árubeszerzésre irányuló kérelmek 9-16 óráig, a szállítási határidőig - a megrendelés napján 20.00 óráig, vagy a következő napon 9.00 és 20.00 óra közötti időszakban fogadhatók el.

Hogyan készítsünk téglákat a saját kezünkkel: lépésről lépésre, fényképek, videó

Miért van szüksége téglafürdőre? Bármelyikben, még egy nagyon kicsi raktárban is, nem is beszélve a szupermarketről, elég egyszerű vásárolni egy szabványos méretű fürdőkonténert. De ez az, ahogy egy személy rendeződik - minél több választás, annál hosszabb ideig valami olyat keres, amely nem olyan, mint mindenki más, egyedülálló. Hogyan készítsünk egy téglagyártást a saját kezünkkel, lépésről-lépésre vonatkozó utasításokat, fényképeket és videókat - mindezt kínáljuk ebben az anyagban.

Előkészítő munka

A téglából készült fürdő gyártásával és építésével kapcsolatban ezekre az eszközökre van szükség:

 • szinten;
 • injektáló;
 • shvabrovka;
 • négyzet alakú;
 • kanál;
 • spatula.

Az első szakaszban el kell távolítani a régi fürdőt (ha van ilyen) és a padlóburkolatot az alapra (padlólapok). A munka elég időigényes. Különösen, ha ezt a helyet egészen a közelmúltig egy teljes vasúttal elfoglalták, akkor nemcsak a rendelkezésre álló épületeket és befejező anyagokat kell eltávolítani, hanem a csatornákat és a régi csatornarendszereket is.

Figyelem! Minden kommunikációt ki kell dolgozni és meg kell valósítani a téglaépítés megkezdése előtt, különben ez később nem lehetséges.

A fürdők falainak felépítése előtt telepítse a szükséges kommunikációs és csatornarendszereket. A lefolyó karbantartásának megkönnyítése érdekében a normál fürdőhöz szokásos pántok helyett egy zuhanycsapot szereljen be.

Fontos pillanatban ebben a szakaszban a helyiség mérésének elvégzése, a szerkezet kialakítása és a szükséges épület (befejező) anyagok kiszámítása.

Lépésenkénti fürdőépítési utasítás

A következő lépés a fürdő falainak felépítése. A téglák helyett gyakran használják a levegőbeton blokkokat. A kőműves habarcs az M400 minőségű cementből és vízből 3: 1 arányban készül. A téglákat, amelyeket munkához használnak, egy nap alatt áztatják a közönséges vízben, így a fektetés után nem veszi fel a felesleges vizet a megoldásból. A fektetés általában egy tégla.

Javasoljuk, hogy a varratok ne legyenek nagyon vékonyak (optimálisan - 8-12 mm), hogy erősítsék a csapágyfalakat. A felesleges habarcsot azonnal és óvatosan távolítsa el a varratokból, hogy a finomítóanyag egyenletesen legyen lefektetve. A befejezett munka több napig szárad ki.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a víz a fürdő padlóján befejezze a vizet, mielőtt a vízbe folyna, vízzárja a következő anyagokkal:

 • tetőfedő;
 • speciális polietilén fólia;
 • fémlemez.

Fektesse le a szerkezet alját egy törmelékréteggel vagy egy expandált agyaggal, majd öntsön betonhabarcsot és hagyja szárazon egy hétig.

A végső befejezése előtt a fürdő külső és belső falát óvatosan kell vakolni és felszínre kell helyezni a burkolóanyagot.

Finishing és bath bélés

És az utolsó szakasz az utolsó befejezése. A téglából készült fürdőt tetszés szerint díszítheti (ellentétben a standard fehér modellel). A kikészítés lehet elölről vagy cserépről. A medencék mozaik csempe tökéletesen néz ki.

A bélés a fürdő belsejéből kezdődik: először a padló, majd a belső és külső falak. Ragasztóanyagként cementoldatot vagy speciális csempeporokat használnak. A szárítás után néhány napig csak a varratok törlése marad. Az új fürdőt 3-4 napon belül használhatja.

Milyen előnyei vannak a téglafürdőnek?

 1. Eredetiség és nem szabványos forma.
 2. A lehetőség a gyönyörű és alkalmas a design dekorációs felület a betűtípus.
 3. Kényelem a használatra - a do-it-yourself kád kissé mélyebb lehet, mint a szabványos modell.
 4. Hosszú távú használat (minden technikai kérdés figyelembevételével).
 5. Jelentős pénzügyi megtakarítások.

Vannak hátrányai - ha fel akarjuk szüntetni a szerkezetet, sok munka lesz.

A fürdőtégla és a csempe megcsinálja önmagát

Ahhoz, hogy valamit hozzon létre a saját kezeddel, még a nehéz is, nem mindig igényel magas képzettséget. Ez például házi készítésű fürdőre vonatkozik. Első pillantásra csak úgy tűnik, hogy egy ilyen konstrukció szuper összetett, valójában minden kissé más.

Az ilyen döntés - a saját kezű fürdőzéssel - leggyakrabban fordul elő, ahol a termékek szabványméretei nem illeszkednek a helyiség jelenlegi méretéhez. Természetesen van lehetőség a minta megrendelésére, de egy ilyen szolgáltatás nagyon drága lesz, és nagyon hosszú ideig várhat egy nem szabványos modellt. Ilyen pillanatban a helyes döntés marad - fürödni magad.

előnyök

A megoldás első és legfontosabb előnye, hogy olyan kialakítást kaphat, amely tökéletesen illeszkedik a feltételekhez és követelményekhez. Ebben az esetben az eljárás gazdaságos. Ennek eredményeként a fürdő minden formáját és méretét megkaphatja, míg kifelé vonzó és kényelmes.

hiányosságokat

A saját kezű fürdőzéssel kapcsolatos döntés hátrányai közül kiemelheti az eljárás bonyolultságát. Először is pszichológiai hiba, nem valódi. Végtére is, valójában az eljárás nem igényel sok időt és erőfeszítést.

edzés

Először meg kell szabadulnia a régi bevonatoktól, ha vannak ilyenek. Ennek eredményeképpen a padlólapra kell jutnia. Ez időigényes folyamat, de nélküle nem tudod kezelni.

Ha egy fürdőt korábban telepítettek, azt is el kell távolítani. Ha ez egy acél vagy akril termék, akkor egy ember erőfeszítései alapvetően elegendők, ha az öntöttvas fürdő szétszerelését feltételezik, akkor nem lehet segítők nélkül, mert az ilyen design súlya sokkal magasabb, mint más anyagokból készült minták.

A fürdő lebontásakor érdemes eltávolítani a régi csöveket, amelyeket újakkal kell helyettesíteni. Ez a feltétel kötelező, különben a működés során kellemetlen meglepetéseket okozhatnak szivárgások formájában.

Fali telepítés

A fürdő falai a képen látható hagyományos téglák, valamint a hagyományos cement-homok habarcs segítségével építhetők. Általában 1-4-szeres arányban keveredik. A készítményben meg kell adni a vizet, amíg meg nem kapja a tejföl konzisztenciáját. A kiváló minőségű keveréshez érdemes fúrógépet használni keverőfúvókával.

A téglákat vízzel meg kell nedvesíteni a tojás előtt. Ilyen előzetes eljárásra van szükség, hogy az anyag ne vegyen be vizet az oldatból, hanem előtte folyadékkal telítődjön. Ellenkező esetben a stílus rossz minőségű lesz és rövid életű lesz. Ilyen módon nedvesítést javasolunk. Egy tartályban, például egy vödörben meg kell vizet húzni, amelybe minden téglát meg kell mártani, mielőtt letenni.

A varrat optimális szélessége 8-12 mm. Nem ajánlott kevesebbet csinálni, mert a falak kijavításának lehetősége elvész, amikor szükség van.

A fektetést egy téglával lehet elvégezni, különösen szilikát esetén, az M150 jelzést. A varrásokon átengedő felesleges habarcsot azonnal el kell távolítani. Egyébként a megszilárdulása után az eltávolítás rendkívül nehéz lesz. A vízszintes szerkezetet ellenőrizni kell a szintet, a függőlegességet - a függőleges vonalat.

Lehetőség van a lélek által megkövetelt szerkezet kialakítására és az elhelyezés lehetőségére. A legfontosabb dolog az, hogy figyelembe vesszük, hogy ez a fürdő hosszú ideig és megbízhatóan szolgált.

Felépítés után a megoldásnak meg kell szilárdulnia. Ez több napig is eltarthat.

vízszigetelés

A fürdéshez szükséges víz megőrzéséhez ajánlott a vízszigetelést befejezni. Számos lehetőség van arra, hogyan lehet ezt megvalósítani. A legnehezebb és legbiztonságosabb a fém doboz elrendezése. Ez hegesztett, rozsdamentes acélt használ.

Egyszerűsített változat - tetőfedő anyag elhelyezése. Ehhez átfedés szükséges, a falak rögzítése. Ezután érdemes önteni a bevonatot bitumen maszkírozással.

Alkalmas vízszigeteléshez és polietilén fólia különleges célokra. A varratok lezárását erre a célra készített ragasztóval végezzük.

Az alján kavicsot kell önteni, majd beton esztrichet kell készíteni. Nem szabad elfelejtenünk a lejtő irányát a lefolyó irányában, amelyre a szintet használjuk. A nyakkendőt a szabály határozza meg, amint a képen látható.

Következő vakolat fal falazatban. Ideális felületet kell elérnie, majd időt ad a száradás megszüntetésére. Csak ezután tudjuk folytatni a következő lépést.

dekoráció

Itt lehet több lehetőség, de a legáltalánosabb és praktikusabb ma a csempeburkolat. Először a padló, majd a belső falak. Lerakásra ugyanazt a cement-homok habarcsot használhatja, vagy speciális ragasztót használhat. A csempe nedvesítése opcionális.

A fürdő felhelyezése után további felületek lefektetésére is szükség van, ha erre szükség van.

Néhány napon belül lehetőség lesz a kapott építmény használatára.

Saját tervezés lehetséges

Megvizsgáltuk a tégla saját kezű fürdőjének elkészítésével kapcsolatos utasításokat, csempeburkolattal. Ezenkívül megtekintheti a témával kapcsolatos videót is, amely pontosan megmutatja az i-et. Ennek eredményeképpen az exkluzív fürdő boldog tulajdonosává válik, pénzt takarít meg és erkölcsi elégedettséget kap az eljárásból és az eredményből.

Téglából készült vagy garantáltan elárasztja a szomszédokat

Hibrid fürdő és zuhanytálca

Sok évvel ezelőtt, amikor a készsõ zuhanyok ritkaság volt, egy ilyen téglafürdõt készítettünk a saját kezünkkel. Lehetőség van arra, hogy mossuk le ültetni vagy zuhanyozni. Két éve szolgált, aztán az alatta lévő padló elsüllyedt, megsérült a csatorna.

Amire át kellett mennünk, és mennyi pénzt kellett költeni a javításokra, amikor tavasszal kiderült, hogy a lefolyók nem voltak septikus tartályban, hanem a terasz alatt, jobb, ha nem emlékeznek. Csak egy gondolat melegedett fel: jó, hogy saját házunk van, és nem egy lakás egy magas épületben!

Mi a teendő, hogy bajba kerülj

A helyzetünkben két tényező katasztrofális következményekhez vezetett:

 • Nem igazoltuk az alapítvány megbízhatóságát. Mint kiderült, a beton padlót a fürdőszobában töltött egy réteg törmelék, csak öntött a földre. A vízét elmosódották, és ülepítés történt.
 • Teljesen figyelmen kívül hagytuk a vízszigetelési utasításokat. Remélve, minőségi falazat és epoxi habarcs a csempe ízületekhez, félelmetesen biztosítva magunkat, hogy "ha csak az egerek érintettek", időt és pénzt takarítottak meg ebben a szakaszban.

Már tudja az eredményt. De előbb vagy utóbb más okok is vezethetnek: a lefolyócső elégtelen lejtése, a csatornacsatornához való csatlakozás meredek szöge, üreges vagy szilikátos tégla a falazatokhoz, a falvastagság hiánya stb.

Általánosságban elmondható, hogy bármilyen vízvezeték-szerelési munkát a technológia szigorú betartásával kell végrehajtani, hacsak nem célja a szomszédok elárasztása, vagy a nem tervezett drága javítások futtatása. Például az akril fürdők csak egy fém keretbe telepíthetők, mivel vékony és rugalmas falak vannak. És ha vannak olyan emberek a családban, akiknek nagy a súlyuk, javasoljuk, hogy egy fürdőt építsenek a téglákon.

A modern nyelven beszélve "mindent" követni kell, és voila: a kívánt problémákat az Ön számára nyújtja.

Tippek a lakáshajósok számára

Tehát, ha úgy döntesz, hogy teljesen elrontja a szomszédaival való kapcsolatokat alulról, és elszívja az extra pénzt, akkor ez segít önnek a saját kezével téglából és csempeböl készült fürdőből, melyet az alábbi technológiával készítenek.

Leeresztő eszköz

Ez az első dolog, amit a régi fürdő vagy zuhanyozás lebontása és a padlóburkolat eltávolítása után meg kell tennie. Nem szükséges a padló repedéseinek lezárása, majd a következő szárítással egyenlőre nyúlni: minél több hiba van az alapon, annál nagyobb a szürke hajszomszéd szomszédok hozzáadásának valószínűsége.

A fotó - az ideális forrásadatok a szabotázs

A cselekvési terv a következő:

 • A szifon és a zuhanylépcső közötti választás elsőként megáll: olcsóbb és kevésbé megbízható, mint a létra. Betonba öntve elveszítheti a javítási és karbantartási képességét, ami a vészhelyzeti eset legkorábbi megkezdéséhez szükséges. Míg a létra nagyobb erőt és könnyű használatot tesz lehetővé.
 • Annak érdekében, hogy a jövőben ne tisztítsa meg az eltömődött vezetéket vezeték nélkül, fusson úgy, hogy a csatorna egyenes szögben lezuhant. Ne próbálja növelni 135-150 fokosra: a kábel ilyen forgása meglehetősen nyugodtan fut, nem pihent a csatlakozásokon, és nem pusztítja el őket.
 • Kiváló módja annak, hogy pihentető vizet és eldugulást érjen el a leeresztő csőben, 3% -nál kisebb magasságú (3 cm-es magasságkülönbség).

Teljesen felesleges képet arról, hogyan kell helyesen telepíteni egy lefolyót vagy szifont a szennyvízcsatorna vonatkozásában

A legfontosabb dolog: ne próbáljon dugódugót csatlakoztatni a munka megkezdése előtt. Hagyja, hogy a téglafoltok esnek, a rongálás és más törmelék esik. Ez csak neked.

Alap vízszigetelés

Felejtsd el. Vagy ne gondolkozz. Végül nem vagy hivatásos építő, de csak amatőr lehet. Ezenkívül, ha az akrilfürdő felhelyezése vagy téglaépítés megkezdése előtt a padló és a falak vízszigetelését 10-15 cm-es magasságig bitumennel vagy folyadéküveggel végzi, nem valószínű, hogy a szomszédok tudni fogják, hogy szivárog.

Padlóburkolat padlóburkolattal

És ha tisztán követi az utasításokat, és ezt az eljárást 2-3-szor végzi el minden réteg szárításával, szinte nincs esélye ennek.

Eszköz betűtípus

A téglalap gyorsabban összeomlik, ha:

 • Üreges vagy szilikát téglák, mint fő anyag, és semmilyen esetben nem aerátizált betonblokk vagy szilárd kerámia használata;

Kiváló választás azok számára, akik meglepetést szeretnek.

 • Építsünk egy falat negyed negyedben - ebben az esetben remélhetjük, hogy nem fognak ellenállni a víz nyomásának. Különösen, ha a térfogata sokkal magasabb, mint a standard fürdő térfogata;
 • A tégla a fõzött esetre, mint megoldás. Például használjon az M400 alá tartozó cement márkákat, amelyek ára jelentős megtakarítást tesz lehetővé, és a homokot tetszőleges arányban zavarja, figyelmen kívül hagyva az ajánlott 1: 3 arányt.

A következő lépés egy beton esztrich telepítése. Sok túlságosan felelősségteljes állampolgár a lefolyó felé hajlik, és figyelembe veszi a csempe vastagságát, amely az aljára emelkedik.

Ezenkívül folyékony poharat adnak az esztrich-oldatnak és a falburkolatok vakolatának, hogy növeljék a víztaszító tulajdonságait! De nekünk nincs rá szükségünk, szóval nem bánhat. És egyáltalán nem kell várni néhány napot a beton készítésére, mielőtt a kész tálat vízszigetelné.

Bíráld meg magadnak, mennyi baj van:

 • Először választania kell egy vízszigetelő anyagot, amelyet leggyakrabban a Linokroma tekercsszigetelő típus használ, melynek vágása, vágása és átfedése két rétegben kell, hogy megmaradjon, majd újra vakoljon;
 • Vagy vegyél egy különleges drága vízszigetelést úszómedencékhez. Igaz, jó alternatívája van folyékony üveg vagy folyékony gumi formájában, 2-3 rétegben felületkezelésre vakolás módszerrel, de úgy teszünk, mintha semmit sem tudnánk róla. Ezenkívül ezek az anyagok egy tökéletesen zökkenőmentes és vízhatlan réteget alkotnak a víz számára, és nem adnak neki esélyt arra, hogy kedves szomszédait kedveskedjék gyönyörű, a plafonon levő válásokkal.

A szilárdság és rugalmasság a folyékony gumi nem tud beszélni

Dekoratív burkolat

Csempe vagy mozaik - a legáltalánosabb megoldás a befejeződéshez, függetlenül attól, hogy a lábak helyett a fürdőt a téglákon helyezzük el, egy díszítő képernyővel, vagy egy teljesen tégla betűtípussal.

Mozaik medencefalak

Nem fogunk eltérni a hagyományoktól, különösen akkor, ha itt tökéletesen összecsaphatsz.

 • Ennek első módja az, hogy ugyanazt a falazóhabarcsot használják a speciális víztaszító csemperagasztó helyett;
 • A második - ne dörzsölje a varratokat, vagy alkalmazzon normál, nem hidrofób fugákat.

Győződjön meg róla, ha mindkét módszert egyszerre használja, hamarosan a csempe elkezd repülni, és ott nem lesz messze a fal repedései előtt. Még akkor is, ha vízszigetelte őket. Különösen folyékony üveg, amely sérülésekor törékennyé válik és külső védelem nélkül nem "működik".

Acélfürdő telepítése téglákra tégla képernyővel

Hasonló hatás érhető el még egy úton is, elegendő az esztrich alapos kiszáradását hengeres szigeteléssel elhanyagolni, majd a csempe ragasztása előtt feltölteni. És ha az új fürdőt azonnal elkezdi, miután a munka befejeződött, anélkül, hogy várakozna a ragasztó szárazra és fugázására, az eredmény garantált.

következtetés

Remélem, hogy humorérzékkel rendelkező emberek rájöttek, hogy ha lakásukban vagy házukban téglafürdőt akarnak építeni, ami kedvenc helyük lesz a kikapcsolódásnak, és nem okoz problémát számukra vagy szomszédjaik számára, mindent pontosan ellenkezőleg kell tennie, mint amit tanácsoltam. Azok számára, akik nem kedvelik ezeket a rejtvényeket megoldani, azt javaslom, hogy nézze meg a videót ebben a cikkben, és beszélje meg, mit olvasnak és látnak a megjegyzésekben.

Csináld magad

A szaniter felszerelések modern gyártói széles választékot kínálnak a fogyasztóknak a tervezésben és a funkcionalitásban, valamint a termelési anyagokban. De ezek a termékek nem tekinthetők exkluzívnak, csak a saját kezükben létrehozott fürdők léteznek egyetlen példányban. Nem lehet önállóan fémfürdőt készíteni, de lehetőség van polimer anyagokból készült szerkezetek előállítására. Nagyon nehéz polietilén fürdőszobát készíteni, nagyon sok időt vesz igénybe és különleges technológiai folyamatokat ismer. A fent említett nehézségek miatt ezek a fürdők nagyon ritkán készülnek önmagukban. Sokkal könnyebb beton vagy tégla fürdőzés, majd kerámia burkolatok bélelése. Ez a két lehetőség részletesen tárgyalja a cikkben.

Csináld magad

Betonfürdő

Ez a konstrukció bonyolultabb, mint a téglaépítés, de ehhez képest számos előnye van.

 1. Nagy erő. A szilárdság a beton fürdők található ugyanazon a szinten öntöttvas. Az építõ tükör maga is nagy erõfeszítéseket tesz lehetõvé, csak a fürdõ befejező dekoratív bevonata károsodhat.

Betonfürdő: stílusos design

Betonfürdő

Ez a fürdő nagyon hosszú ideig tart.

A betonfürdõk hátrányai is vannak.

 1. Az első a zsaluzat készítésének nehézsége. Ha van egy vágy, hogy létrehozzunk egy gyönyörű fürdőt, különböző sima lehajlásokkal és átmenetekkel, akkor a zsaluzat gyártási és beszerelési folyamata a legnehezebb szakasznak számít.
 2. A második nagyon sok a súlya. A fürdő tömegének figyelembe kell vennie a padló csapágyazású mutatóit.
 3. A harmadik a vízelvezető rendszerekhez való hozzáférés kizárása. Minden csövet és szifont teljesen betonba öntöttek, vészhelyzet esetén nagy nehézségek szüntetik meg őket. A csővezetékek és a mérnöki rendszerek telepítésekor ezt a funkciót szem előtt kell tartani, és minden intézkedést meg kell tenni a megbízható működés biztosítása érdekében. Csak a legtartósabb szifont és csővezetékanyagokat választják ki, a telepítést szigorúan a hatályos előírásoknak és a gyártók ajánlásainak megfelelően végzik.

Csővezeték elosztása az apartmanban a fürdő telepítéséhez

Hogy van egy fürdő a betonból?

1. lépés: Határozza meg a fürdő méretét és beállítását.

Ne feledje, hogy egy köbméter beton súlya több mint egy tonna, győződjön meg arról, hogy a mennyezet erőssége. Egy másik figyelmeztetés - győződjön meg róla, hogy felülvizsgálja a meglévő vízelvezetést. Tisztítsa meg a régi csatornarendszereket, vagy cserélje ki őket újakra, ellenőrizze a gumitömítések állapotát. Ezek a kommunikációk a beton kád felhelyezése után nem érhetők el javításra. Ha minden rendben történik, akkor a csatornahálózat több évtizedig is szolgálhat.

Gyakorlati tanácsok. A betonfürdõket csak a gyári alaplemezeken szabad elvégezni. Soha ne próbálj ilyen tárgyat fagerendákra építeni.

2. lépés: Készítse el a fürdő kontúrját a lemezen, húzza meg a külső és belső falak helyzetét. Kívánatos, hogy a két felület az oldalsó belső válaszfalakra támaszkodjon, ez csak akkor végezhető el, ha a válaszfalak tégla vagy habbetonból készülnek.

Bath áramkör, amely az utcai pavilonban lesz

Ha a kád kívül lesz, készítsen egy alapot. A talajszintet fel kell tölteni és megtörni a homokkal

Javasoljuk a szigetelést a jövőben a hőveszteség csökkentése érdekében.

3. lépés: Fúrjon lyukakat a lemezhez függőleges megerősítéshez. A vasaló átmérője kb. 6-8 mm, a rudak közötti távolság 20-30 cm, az armatúrát 1-2 mm-es vezetékkel kell összekötni, és ezáltal erősítőszalagot kell létrehozni.

A rudak összekötését vezetékes kötéssel végzik

Telepített cső technológiai lyukakhoz

Sarok csatlakozás

Fontos. Óvatosan fúrjon lyukakat a beton padlólapokba. Ha a fúró megérinti a fém sávot, majd egy lyukat készít más helyre, akkor szigorúan tilos a vasbeton lemezek erősítőszalagjának károsodása.

4. lépés: Folytassa a zsaluzat gyártását. Ez a legnehezebb szakasz, a zsaluzat ívelt profillal rendelkezik. A függőleges állványokhoz használjon kb. 30 × 30 mm-es rudakat, lapos rész 20 mm vastag vagy vízálló rétegelt lemezből készülhet.

Ehhez a sorozathoz szükséges ívelt pajzsok szükségesek.

 1. Készítsünk két 25 mm vastag, 25-30 cm széles szélezett táblát, a táblák egyedi szélessége függ a fürdő kontúr tényleges hajlítási sugarától. A lemez minimális szélessége legalább három centiméter legyen.
 2. Óvatosan rajzoljon egy komplex fürdő profil profilját egy táblára. Javasoljuk, hogy először készítsen rajzot vastag papírra, ellenőrizze annak helyességét, szükség esetén javítsa ki, majd csak sablonként használja fel a táblára.
 3. Elektromos kirakós játékkal vágja le a táblát a vonal mentén.
 4. Helyezze el a második táblára, mutassa be a kontúrt, és vágja le a felesleget.
 5. Rögzítse a lapokat a végei mentén két léccel, a magasságnak meg kell egyeznie a fürdő magasságával. Ha a kialakítás instabil, akkor helyezze át a pajzs hátoldalán található diagonális támaszokat.
 6. A táblák profiloldalához kb. 30 cm-es távolságban húzza át a 20 × 30 mm-es léceket.
 7. Rögzítse a vékony rétegelt lemez lapjait a kis szegekkel vagy fa csavarokkal ellátott kapákra. A nedvesség megakadályozása érdekében a lapok felületét többször növényi olajjal, lenmagolajjal vagy gépi olajjal kell áztatni. A rétegelt lemez vastagsága legfeljebb 2 mm, könnyen hajlítható.

Gyakorlati tanácsok. Minél kisebb a görbületi sugár, annál gyakoribb a függőleges hidak elhelyezése.

Ne rohanjon a zsaluzatlapok gyártásához, ellenőrizze a méretek többszörösét, fontolja meg a teendőid lehetséges következményeit.

5. lépés Helyezze vissza a zsalut. A betonfürdő minimális vastagsága 7 cm legyen, a görbület sugara mentén a vastagság 15 cm-re emelkedhet.

Gyakorlati tanácsok. Nem kell nagyon vastag fürdőt készíteni. Először is, a szerkezet súlya jelentősen megnő. Másodszor, sok meleg vizet vesz igénybe a fürdő felmelegítése. Annak ellenére, hogy annál nehezebb a fürdő, annál hosszabb ideig melegíti a vizet.

A zsaluzat beszerelésekor használjon ferde támaszt. Folyamatosan ellenőrizni kell a szerkezet stabilitását, ha van valamilyen zavaró, majd telepítsen további támaszt a problémás területekre. Amikor a zsaluzat teljesen rögzített, folytathatja a beton öntését.

A védőburkolat beépítése belülről

A képen négyszögletes tálra szerelt zsalu látható

A pajzsok fedélzeten rögzítve vannak

A kültéri pajzsok továbbá rögzítve vannak a kellékekhez.

Mi a vízálló beton

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdőkád belső felületét kerámia burkolólapokkal bélelik, nem ajánlott a hagyományos védőcsövek használatát - mindez jelentősen csökkenti a csemperagasztó ragasztási együtthatóját a fürdő felületére. És a csempe olyan hosszú ideig tartó közvetlen érintkezésben áll a vízzel és magas hőmérsékleten. A viszonylag nagy méretű ingadozások miatt a csempe rögzítési szilárdsága tovább csökken, és a fürdőszobát gyakran kell javítani. Következtetés - a vízszigetelő anyagok használata nem kivitelezhető. A szakemberek azt javasolják, hogy a fürdőt speciális betonokkal öntse be. Annak érdekében, hogy ne váljék tévedés a kiválasztás során, ismerkedjen meg saját jellemzőivel és jellemzőivel.

Az adalékok számát és módját a gyártók jelzik, szigorúan kövessük az utasításokat.

Hogyan készítsünk hidraulikus betont?

Hogyan készíts kézzel kézzel

A beton előállítható betonkeverővel vagy kézzel. A keverék elkészítésének számos módja van, a legegyszerűbbnek mondjuk. A fürdő nem igényel nagy mennyiségű anyagot, az egész folyamat csak néhány órát vesz igénybe. A keveréshez egy 60 × 80 cm-es, 30 cm-es oldalsó magasságú vödröt kell előkészíteni, három vödör homokkal és annyi rongálattal, elegendő térfogattal a zsalu ritmikus töltéséhez. Készítsen saját kapacitást fémlemezből vagy gyárat vásároljon a hardverraktárakban. Beton készülhet közvetlenül a fürdőszobában, ami felgyorsítja a folyamatot. Az anyag elkészítéséhez külön keverőgép szükséges. Középen van vágva, ami megkönnyíti a keverést és javítja a keverék homogenitását.

 1. Helyezzen egy vödör cementet a vályúba.
 2. Öntsön körülbelül másfél vödör vizet. Nincs szükség pontos mérésre, további víz hozzáadásával.

Keverjük addig, amíg a tömeg sima.