Legfontosabb > Bútor

Mosogató mosogatóval együtt

A tipikus fejlesztések sok lakásában nehézségek merülnek fel a szabad helyiségben a fürdőszobában. Ilyen helyzetekben nagyon nehéz a mosógép felszerelése, és meg kell keresni egy megfelelő lehetőséget. Az egyik az írógép és a mosogató kombinációja.

A gép és a mosogató kombinációjának változatai a mosógép paramétereiben különböznek. A gép ilyen szettekben keskeny lehet, és szabványos magasságú, közepes szélességű, de kisebb magasságú. A gépek bármelyik változatának mosogatóját a technika szélességének figyelembevételével választják ki (a gép szélessége kisebb, mint a héja szélessége).

Különlegességek

 • A fő különbség a mosogatógéphez tartozik a cső elhelyezése, amelyen keresztül víz kerül a készülékbe, valamint a kifolyócsőbe. Általában hátulról, vagy ritkábban az oldalról vannak elhelyezve.
 • Minden olyan gépben, amely tetején a mosdó fel van szerelve, a vászon betöltése csak elülső. Leggyakrabban az ilyen eszközök kapacitása 3-4 kg vászon.
 • Funkciója szerint a mosogató alá szerelt gép nem különbözik az önálló modellektől.

A mosógépbe történő beépítéshez a "vízililiom" típusú mosogatót vásárolják. Az ilyen függő mosdók közötti különbségek a hátsó vízelvezető rendszer és a kisebb mélység (gyakran 18-20 cm). A "vízililiom" alakja négyszögletes, félkör alakú vagy négyzet alakú lehet. Kevésbé gyakori, nem szabványos formájú modellek. Néhány mosogatónak van egy kis asztallapja az oldalán.

A mosdó kiválasztása a fürdőszobában

Tartalom:

Mosdókagyló a fürdőszobában. Kiválasztási szabályok

A fürdőszoba dekorációja sok szempontból napi hangulatot teremt. Reggel energiával számolunk fel, megtisztítjuk és felkészülünk az erőteljes tevékenységre, esténként pihenünk, "mosogassuk le" a problémákat és aggodalmakat, felkészülve az ágyra. E kis szoba minden eleme esztétikai és funkcionális szempontból is fontos. Például, mi legyen a mosdó a fürdőszobában, hogy a vízkezelések még kényelmesebbé váljanak?

 1. Az arányosság. A szekrénybe épített, nagyméretű mosdó "enni" a kis fürdőszoba használatos területét, és a kompakt modell elveszik a tágas teremben, megzavarva a teljes együttest.

Tipp: Ha a fürdőszobai méretek megengedik, ajánlott két mosogatószert elhelyezni. Ezután a családnak nem lesz problémája a munka, a tanulmányok stb. Gyűjtése során.

 1. Stílus egysége. A mosdó kialakítása nem szabad ellentmondani a belső térnek.
 2. Ergonómia. Kényelmes lenne a mosogatóhoz menni? Mennyire könnyű gondoskodni róla? A csövek javíthatók-e? Lehetséges-e a padló alatti és körüli tisztítása problémamentesen? Hol tárolják a személyi higiéniai termékeket és háztartási vegyi anyagokat? Mindegyik kérdésre választ kell adni a megfelelő modell kiválasztásakor.
 3. Kényelem és biztonság. Ha a családban kisgyermekek vannak, az üveghámok potenciális veszélyt jelentenek. A felfüggesztett változatok szintén nem a legjobb megoldás, mivel a konzolos tartó nem a legmegbízhatóbb. Optimálisan alkalmas "tulipán" vagy modellek, amelyek beépítették a pultba, és anyagok - fajansz vagy mesterséges kő. Az alak jobb választani ovális vagy kerek csökkentése sérülések.

A mosdók típusai a fürdőszobában

A mosogatók kiválasztásakor fókuszáljon a telepítés módjára. Az a tény, hogy a vízvezeték egyszerűen csatolva van, elsősorban az ára és az önállóan teljesítő munka elvégzésének képessége.

Lógó mosogató

Az ilyen modelleket közvetlenül a falra szerelik, akár tüskével, akár záróelemekkel, ha a termék elég masszív. Egy másik lehetőség az, hogy a mosogatót lógó állvánnyal szereljük fel, amely nemcsak a nem vonzó kommunikáció elrejtését teszi lehetővé, hanem megbízható tárolást is biztosít további tárolóhelyekkel.

Figyelem: Mosdó megvásárlásakor ügyelni kell a keverő alatt lévő lyukra. Ha nincs, akkor egy rést kell csinálnia, hogy elrejtse a vízvezetékeket, és szereljen fel egy csapot a falra.

Felfüggesztett szerkezetek ideálisak a kis fürdőszobák számára, mivel az alatta lévő helyiség szabadon marad. Itt egy mosodai kosár, polcok vagy állvány felszerelhetők fürdő tartozékokkal.

A mosdókagylatok modern vagy retro belső térben jól néznek ki, de a klasszikusok vagy a country zene esetében kevésbé választják őket.

Minus modell - problémás installáció, amely nem képes mindenkire nézni. A fal csak tőke lehet, a válaszfalak valószínűleg nem képesek ellenállni a termék súlyának.

A mosdóban lévő mosdókban:

Mosogató "tulipán"

Az ilyen típusú mosdókagyló nagyon pontosan tükrözi tervezési jellemzőit. A tál egy külön állványra van felszerelve, amely maszkolja a szifont és a kommunikációs vezetékeket. Kívülről a héj valóban úgy néz ki, mint egy vékony lábú virág.

A "tulipán", amely az egészségügyi eszközök között klasszikus lett, számos előnnyel rendelkezik egyszerre:

 • a rögzítés egyszerűsége és megbízhatósága
 • látványos megjelenés
 • kompakt méret
 • megfizethető ár, összehasonlítva például számlákkal vagy beépített analógokkal

Tipp: a mosdó és a talapzat a legalkalmasabb egy klasszikus stílusú fürdőszoba. Ez harmonikusan illeszkedik a belső térbe. Ezen túlmenően, egy tágas szobában (és a klasszikusok csak a nagy területű szobákat használják) nincsenek problémák a dolgok tárolásával. Ami fontos, mert ilyen mosdóban nincs helye számukra.

A fürdőszobában a "tulipán" mosogató megjelenése a következő képeken látható:

Shell mosogató

Az egyik legnépszerűbb modell. Ez egy edény bármilyen alapon. Leggyakrabban egy gardrób, ritkábban - asztali lábbal vagy konzol.

A bowl-mosogató nagyon stílusosnak tűnik, ami megszerzi a fogyasztók iránti szeretetet. De a kereslet modell nem csak az eredeti design miatt van. Előnyei közül:

 • a sebesség és a könnyű telepítés
 • mindenféle méretű munkalapra
 • számos anyagot és dekorációs technikát használnak
 • különféle formák
 • kényelmes tömítés az ízületek, garantált védelmet szivárgás ellen

Fontos: az asztalra és az összekötő összeköttetésekkel ellátott kötéseket gondosan szigetelni kell, hogy elkerüljék a nedvességet és a vele járó gondokat.

Az egyetlen dolog, amely megfélemlítheti a fogyasztókat, a tál ára. Ez a legdrágább modell a modern piac vízvezetékében.

Tovább a fotó - példák a felső asztalra a mosdókagylókon:

Beágyazott modellek

A gyakorlatiasság és az ergonómia szempontjából első helyen állnak. Alkalmas bármilyen méretű helyiségekhez, és kényelmesen használhatja felnőttek és gyermekek számára is.

Háromféle mosogató található a pulton a fürdőszobában:

 1. A tálca oldalai az alap felszíne felett helyezkednek el, és lehajolnak rajta. Ez a típus a legáltalánosabb és kényelmesebb telepíteni.
 2. A tál az asztallap alatt van. A telepítés itt bizonyos szakmai készségeket igényel: meg kell győződnie arról, hogy a mosogató alatt lévő lyuk valamivel kisebb volt, mint annak mérete.
 3. Félépítésű modell, amikor a héj részlegesen kitüremkedik a tartó sík szélén. Ez a lehetőség a kis fürdőszobák számára optimális.

A mosdó alatti fürdőszoba tányérja számos funkciót lát el. Ez egy öltözőasztal és egy hely a személyes higiéniai termékek tárolására, valamint az alsó polcokra vagy éjjeliszekrényekre fröccsenő védelemre. És egy elegáns bútor, ami egyedülállóvá teszi fürdőszobánkat.

Meg kell jegyezni, hogy a beépített mosdókagylók kevésbé hajlamosak a repedésekre és a forgácsokra, ráadásul könnyen moshatók, mivel a külső felület zárt és szinte nem szennyezett.

Képek a mosdókról, a pultra a fürdőszobába:

Mosogató szekrénnyel a fürdőszobában

A modern értelmezésben ezek a modellek a híres "Moidodyr" legközelebbi hozzátartozói, a szemnek tetszenek, és lehetővé teszik a tér hatékony szervezését. A szegélykövek egyfelől maszkolják a backstage vízvezetékeket, másrészt - tágas raktárként szolgálnak, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a rendetlenségtől.

A nagyméretű helyiségekben a szekrény mérete lehetővé teszi a mosógép beépítését. Javasoljuk, hogy a kabinet a mosdókagyló alatt használják kis fürdőszobákban, különösen akkor, ha a fürdőkádat egy zuhanykabin helyettesíti.

Tipp: Kis helyek esetén jobb, ha egy medálot választasz, nem padlót. Az ilyen modell vizuálisan megnöveli a helyet, alkalmas a tisztításra, és kevésbé szenved a nedvességtől, mivel a levegőztetés nemcsak az oldalakon, hanem az alján is megtörténik.

A szögletes fajták előnyben részesítik a közvetleneket - kisebb területet foglalnak el.

Mik a szekrények a mosdó alatt a fürdőszobában. Kiválasztott fotók:

"Vízililiom"

A sima alj és a vízszintes lefolyó mosogatója kifejezetten a mosógép fölé telepíthető. Ez kiváló megoldás a kis fürdőszobák számára, bár a modellnek hátrányai vannak:

 • A szerkezet szifonja rendszeresen eldugul és tisztítandó.
 • Fennáll annak a veszélye, hogy a "mosó" elektronikus modulra öntik a vizet.
 • A háztartási készülékek "láthatóak", ami befolyásolja a szoba megjelenését.

És mégis a mosogató mosogatója elengedhetetlen, például a "Hruscsov" és más hasonló méretű fürdőszobákban.

Tanács: jobb egy kész készlet megvásárlása: egy mini-automata, amely mosdó és tál alatti felszerelésre lett tervezve - ma már számos vezető gyártó kínál ilyen "duettet".

Példák a "liliom párnákra" az alábbi fotón:

Sarok mosogató a fürdőszobában

Ez a modell még egy apró fürdőszobát is kényelmessé teszi, általában egy üres területet használva a két fal találkozásánál.

A sarok mosogatók:

Az első lehetőség a hosszú távú vízkezelések és a kikapcsolódás szerelmeseinek, nem pedig a zuhanyzók felismerésének. Ebben az esetben egy kompakt aszimmetrikus kád kerül mentésre, amelynek keskeny része a lógó sarokmosó. Ez a technika lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg, és növelje a helyiség ergonómiáját.

A beépített sarokmosó kiválasztása kis fürdőszobában további tárolást biztosítunk. Minél kevesebb helyet foglal el, a mosdó alatt lévő kabinet nagyon nagy méretűvé válik.

Érdekes példák a fotón:

Az anyagok összehasonlító elemzése

Mosdóink nagy terhelést szenvednek, mert a higiéniai eljárások mellett gyakran mosnak vagy játszanak (kisgyermekek esetében). A tálban véletlenül egy súlyos palackot dobhat kozmetikussal, vagy megüthet rajta, és kellemetlenül megfordul a fürdő szűk helyén.

Ezenkívül a mosogatót a víz befolyásolja, amelynek összetétele távol áll az ideális és agresszív háztartási vegyi anyagoktól, amelyek megsértik a felső bevonatot.

Ezért a termék anyagának:

 • tartós
 • tartós
 • ellenáll a mechanikai és kémiai hatásoknak
 • jó dekoratív jellemzőkkel

Tekintsük a legnépszerűbb lehetőségeket.

Egészségügyi fajansz

Kerámia - a legjobb választás a mosogatóhoz a fürdőszobában. A tervezési megoldások széles választéka, a nedvességgel és a mosószerekkel szembeni ellenállás, beleértve a csiszolóanyagokat, az egyszerű gondozást, itt csak egy kis lista az anyag előnyeiről.

A modern technológiának köszönhetően a földfestékek már nem tartják a hófehéritet, és a szivárvány minden színével játszanak. A fürdőszoba színes mosogatói különböznek a nagy expressivitásban és a különböző formatervezésben. A klasszikus és modern belső térben tökéletesen illeszkednek.

Kerámia termékek hátrányai:

 • nagy súly
 • a felső üvegezett réteg idővel repedve
 • alacsony ütésállóság, ami repedésekhez és forgácsokhoz vezet, amelyeket szinte lehetetlen megszüntetni.

A fotó - cserép mosogatók:

üveg

Üveg mosogató a fürdőszobában ma a népszerűség csúcsán. A megfelelő keményítéssel ez a látszólag törékeny anyag tartós és ellenáll a fürdőszobák különleges mikroklímájának.

A látványos dizájn az üveg további előnye. Átlátszó tálak a belső világosságot és a levegőt.

Ugyanakkor jelentősen hátrányt jelent az üvegedények - az ellátás bonyolultsága. A mészkő, a szivárgás és a folt azonnal elkapja a szemet, és eltávolítása nem könnyű, mivel a csiszolószemcsékkel és ecsetekkel rendelkező készítmények látható karcolásokat hagyhatnak a felületen.

A viszontbiztosítás üveg, még edzett, jobb, hogy megtagadja a kisgyermekes családok.

Fotók üveg tálak a belső tér:

fém

Kis esztétikus, zománcozott mosdókagylók elhalványultak a múltban, helyükre jó minőségű, rézből vagy rozsdamentes acélból készült termékek kerültek (lásd a fotót).

Fémhéjak - inkább ritkaság, mint közös jelenség, jóllehet tartósak, szépek és szerények a gondozásban.

A hátrányok közül: a tálban halk foltok vannak, és a víz hangos hangot ad, amikor érintkezésbe kerül a mosogatófelület felszínével.

Márvány a mesterséges kő ellen

Vannak olyan stílusok, amelyek luxus vagy egzotikus designt igényelnek. Ez egy klasszikus, Art Deco és Ethno. Ebben az esetben egy kerámia vagy üveg mosogató nem valószínű, hogy méltó választás.

De a mosdó természetes kő a fürdőszobában fog kinézni. Erős, enyhén porózus kőzeteket használnak rájuk általában: gránit, onyx vagy márvány. Az ilyen termékek magas költséggel rendelkeznek, amelyet teljes mértékben igazol a feldolgozás összetettsége és az anyag kizárólagossága.

A márvány a felsorolt ​​ásványok leginkább sérülékeny. Rendszeres tisztítást igényel, különben kellemetlen, nehéz eltávolítani plakk formákat a mosogatón. Zsetonok és repedések is állandó fenyegetést jelentenek a márvány fürdőszobai felszerelésre.

A mesterséges kő nem kevésbé gyönyörű, mint a természetes társaik, de megfizethető és a legjobb teljesítmény jellemzőkkel rendelkezik. A polimerek és a kőpor alapanyaga bármilyen stílusi trendhez alkalmazható, amit az általunk bemutatott fotók összehasonlításával könnyen meg lehet tekinteni:

faipari

Ezt az anyagot ritkán használják a mosogatók gyártásában. Az abból készült termékek az elithez tartoznak, és kézzel készültek speciális kezeléssel és impregnálva vízzel szemben repedező készítményekkel.

A fa különös gondot igényel - csak semleges tisztítószerekkel és puha szivaccsal kell tisztítani. A védő felső réteg sérülése esetén a mosdókagyló gyorsan feleslegessé válik a víz hatása alatt.

Figyelem: négy évenként helyre kell állítani a fa mosogatót, hogy meghosszabbítsa az életét.

Shell alakú

A modern mosdók lehetnek:

 • négyszögletes
 • ovális
 • kerek
 • szögletes
 • aszimmetrikus

A legrugalmasabb egy négyszögletes mosogató. Minden méretű és stílusos fürdőszobához alkalmas:

A fürdőszoba kerek mosogatója szokatlannak tűnik, emlékezetes képet hoz:

De talán a legtapasztaltabb mosdókagylók oválisak:

Shell szín

A héjnak nem kell fehérnek lennie. A színe bármilyen lehet, mindaddig, amíg összhangban van a fürdő teljes színes megoldásával. Nagyon szép majolika vagy kézzel festett üveg:

Fürdőszoba mosogató méretek

A mosdó méretei a helyiségtől és a különleges igényektől függően változnak. Nem feltétlenül egy tágas fürdőszobában van szüksége nagyméretű mosogatóra, két kisebb tálat is behelyezhet, ha például több ember is használhatja a fürdőszobát egy időben reggel.

A standard héj optimális szélessége 50-65 cm, a mélységnek közel azonosnak kell lennie. A készülék magassága általában 80-85 cm.

A héj maximális szélessége 90 cm. Dimenziójának növelése érdekében ajánlatos kettős modelleket használni.

Kreatív fürdőszoba mosogató. Fényképkiválasztás

Összefoglalva, a mosogatók érdekes tervezési lehetőségeit kínáljuk. Talán inspirálnak valakit, hogy valami hasonlóat hozzanak létre otthonukban.

Mosogató a fürdőszobában: típusok és tervezési ötletek

Ma szinte minden modern ember megpróbálja megteremteni lakását stílusos, kényelmes, kényelmes és praktikus módon. Sokan különös figyelmet fordítanak a fürdőszobába, mert gyakran - ez az első hely, ahol felébredünk, és a fürdőszoba belseje megváltoztathatja a hangulatot az egyik irányba. Ezért elengedhetetlen, hogy minden részlet, minden fürdőszoba belső rész kényelmes legyen, praktikus és esztétikailag szép.

A cikk egy ilyen kicsi, de nagyon szükséges dologról szól, mint egy mosogató, a fürdőszobai tervezés főbb típusairól és változatairól.

Különlegességek

Megfelelnie kell a fürdőszoba mosogatójára vonatkozó alapkövetelményeknek, például a "Hruscsov".

 • A stílus egységessége. A mosogatónak szervesnek kell lennie a fürdőszobai tervezés hátterében, és nem ellentmond a kiválasztott stílusnak.
 • Az arányosság. Ha a fürdőszoba kicsi, akkor egy nagyméretű, beépített szekrénnyel rendelkező mosdókagyló megválasztása esetén a helyiség értékes helyzete csökken. És fordítva, ha a négyzetméter megengedi, és a választás esett egy szerény és miniatűr mosogatóra, akkor a mosdó ilyen modellje egyszerűen elvész a fürdőszoba közös terében.
 • Biztonság és kényelem. A mosogatónak biztonságosnak kell lennie, különösen, ha kisgyerekek vannak a házban.
 • Gyakorlati és kényelmes. A mosogatóhoz további akadályok nélkül hozzáférhető megközelítést kell kialakítani. Lehetővé kell tenni a csövek könnyű elérését hirtelen lebomlás esetén. Minden higiéniai készlet, valamint háztartási vegyi anyagok tárolási rendszerét meg kell vizsgálni. Ha mindezen pontokat kiszámítja előre, akkor nem nehéz a kényelmes és kényelmes mosogató kiválasztása.

Az egyik legfontosabb kritérium, amellyel a mosdókagylókat választják, a telepítés módja. A mosogatógép ára attól függ, hogy milyen módon van csatlakoztatva és mennyire egyszerű telepíteni. És van-e lehetőség a berendezések önszerelésére.

A mosogatók fő típusai:

 • szuszpenzió;
 • „Tulipán”;
 • fuvarlevél;
 • beépített;
 • "Vízililiom";
 • mosdószekrény;
 • sarokban.

Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk az egyes fajokat.

felfüggesztés

A név alapján közvetlenül a falhoz csatlakozik zárójelekkel vagy dugókkal. A héj mellett néha a szekrény is fel van függesztve. Így a kabinet további biztosítást és támogatást nyújt, elrejti a kommunikációt, és olyan hely is, ahol például háztartási vegyi anyagokat és más dolgokat tárolhat.

Az ilyen kagylókhoz kiemelt mínuszok közül ez nem egyszerű telepítés, nem mindenki képes erre. Különös figyelmet kell fordítania rá, a mosogatót nagyon alaposan kell felszerelni. A burkolatok nehézek, ezért a falnak tőke és tartósnak kell lennie.

„Tulipán”

Az úgynevezett "Tulip" shellt a készülék megjelenésén alapulnak. A lábat a tál a virághoz hasonlít. A falhoz van erősítve, és ezenkívül egy talapzat is alátámasztja. Az ilyen lógó talp elrejti az összes meglévő csövet. Ez a design többnyire csak pozitív visszajelzést tartalmaz.

Egyszerű és megbízható szerelés, gyönyörű megjelenés, kis méret és megfizethető ár - ezek a legfontosabb előnyök, amelyek közül sokan ezt a különleges megjelenést választják.

fuvarlevél

Ez a mosdó gyönyörű megjelenésű, mert ez egy tál, amely a pulton vagy a szekrényen helyezkedik el. Gyakran megtalálható a modern hotelek, éttermek és egyéb közterek belsejében. A közelmúltban sokan választanak az ilyen létesítmények otthon is.

A gyönyörű megjelenés mellett a tál számos más előnye van:

 • könnyű telepítés;
 • a mosdó alá vagy a talapzat bármely méretű lehet;
 • különböző formák, típusok és anyagok;
 • magas színvonalú tömítés elleni védelem a szivárgás ellen.

Az egyetlen hátránya, amely miatt néhány ember nem hajlandó vásárolni egy tál-tál a magas költségek.

felszerelés

Ezek a modellek kényelmesen használhatók, praktikusak és könnyen illeszkedhetnek a különböző méretű és kialakítású fürdőszobákba.

Ezek a modellek három altípusra oszthatók.

 • A tálca oldalai a táblaterület felett helyezkednek el, felölelik rajta. A legegyszerűbb módja a csatolásnak.
 • A tálat a tabletta alá helyezzük. Az ilyen héj telepítéséhez bizonyos szakmai készségekre van szükség ahhoz, hogy ne sértsd meg a kompozíció integritását.
 • Félig beépített telepítési lehetőség. Ezzel a módszerrel a tálca részben felemelkedik a tartó sík felett.

A süllyesztett mosogatók kiválasztásánál egy multifunkcionális felületet is kap magának. Tabletop szolgálhat öltözőasztal és polcok tárolására kozmetikumok, fogkefék, szappan és egyéb dolgokat. És ez egy további padló védelmet nyújt a fröccsenő és a cseppek ellen.

Egy szekrényben

Ezek a mosogatók lehetővé teszik, hogy tökéletesen megszervezze a helyet, amely minden belső térre alkalmas. A gipszkarton elrejti a vízvezeték-szerelvények összes "báját", és végzi el a tárolás funkcióját, ezzel megszünteti a rendetlenséget és a zavarodottságot. A helytakarékosság érdekében néhányan a mosógép alá helyezik a szekrényt. A kövek mind padlón, mind felfüggesztve vannak.

"Vízililiom"

Egy ilyen tálat kifejezetten egy mosógéphez való használatra kitaláltunk. Az alsó és a vízszintes lefolyó is egyenletes. Alkalmas kis fürdőszobákhoz, ahol helytakarékosságra van szükség.

Az ilyen mosogatók mínuszaiból megállapítható, hogy a szifon gyakori eltömődése és a háztartási készülékek vízzel való bevitelének valószínűsége. Ennek ellenére nagy vásárlói igények vannak, mivel néha egyszerűen pótolhatatlanok.

szögletes

Ez a leginkább ergonomikus mosogató, hiszen a telepítéshez csak üres sarkot válasszon a fürdőszobában. Többféle formában is jönnek: felfüggesztett, beépített és talapzaton. A sarok beépített mosogatóhelyek további tárhelyet biztosítanak. Egy kis területet elfoglalva az ilyen szekrények lehetővé teszik, hogy nagy mennyiségű dolgot illeszkedjenek a sarok mélységének köszönhetően, ahol telepítve vannak.

Ez egy rövid leírás a mosogatók kivitelezésének különböző lehetőségeiről. De a gyakorlatban a vevő egyszerűen felhúzhatja a szemét a fürdőszobai mosogatók sokféle stílusából, kialakításából, formájából és formatervezéséből, amelyeket a gyártók kínálnak a piacon.

A cikk külön fejezetében a mosogatók főbb típusai mellett szeretném kiemelni a fürdőszobában lévő függő mosogatók másik továbbfejlesztett változatát. Ezt a típust a létesítmény egyedi kialakítása jellemzi, és különösen azok számára szól, akiknek ilyen problémája van, mint a fürdőszoba egy kis területe.

A fürdőszoba felett

A mai napig sok design megoldást találtak a bútorok tervezésére és elhelyezésére kis helyiségekben. Az egyik lelet a fürdőkádban lévő mosdóban lévő elhelyezés. Ez nagyon kényelmes, mivel lehetővé teszi, hogy mentse a szeretett négyzetméter, és néha ez lesz az egyetlen lehetőség elhelyezése vízvezeték.

A gyártók már kifejlesztettek egy speciális gőzfürdő vonalat és lemerülnek. Ebben az esetben a fürdõ nagyon pontosnak látszik, az egyik vége szûk. Ez úgy történik, hogy könnyen telepíthető a mosogató felett. Egy fürdőkád mosdóval egy időben vásárolhat vagy más mosdót is felvehet a fürdő alatt.

5 szabály a mosogató kiválasztására egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában bidét, zuhanyzó vagy jakuzzi nélkül lehet. De héj nélkül - nem.

Kis fürdőszoba - kis mosdó

Ha egy kompakt fürdőszobáról beszélünk, akkor fel kell áldoznia valamit. Leggyakrabban - a tál mérete 32 cm-re, a mosdó szélessége pedig a szokásosnál kisebb - körülbelül 30 cm.

Fontos: nem számít, mennyit szeretne helyet megtakarítani, ne válasszon túl miniatűr modelleket. Velük, még a legpontosabb kezeléssel sem kerülheti el a padlón a fröccsenést.

A nem szabványos formák a nagy tereken is nagyszerűek.

Kompakt fürdőszobákhoz a megszokott klasszikusok: téglalap alakú, félkör alakú, négyzet alakú mosdók. Ha nincs helye egyáltalán, nézd meg a sarokmodelleket.

Fontos: téglalap alakú és négyszögletes héjokat úgy kell elhelyezni, hogy szűk helyeken történő mozgás közben ne ütköznek a sarkukba.

Nincs elég hely - válasszon felfüggesztési modellt

A falra szerelt felfüggesztett (konzolos) modellek optimálisak egy kis fürdőszobában. Vagy a mosogatógép felett elhelyezett különleges mosogató típusok. És ezek és mások nem igényelnek sok helyet, nem igényelnek bútorokat vagy támogatást.

Fontos: a mosógép felett elhelyezett mosogató egy speciális "lapos" vízelvezetővel rendelkezik. Úgy gondolják, hogy a szokásosnál gyakrabban elakadhat. Ezenkívül érdemes felmérni, hogy a mosógépet kis helyiségben kell felszerelni. Talán jobb, ha a konyhába helyezzük.

Kerámia és fém - optimális anyagok

A természetes vagy mesterséges kőből készült héjnak jelentős hátránya van. Nem lehet a falhoz rögzíteni - asztalra van szükség, amiért nincs hely egy kis fürdőszobában. Ugyanezen okból el kell hagynia az üvegmodelleket.

De a fajansz vagy rozsdamentes acélból készült mosogatópálca gyártása, felfüggesztése, szögletes, sőt edények formájában, amelyek alatt a mosógépet beépítették.

Fontos: a kerámiák gondozása sokkal könnyebb. Ezenkívül különböző színekkel rendelkezik, összhangban a belső terekkel.

Az utolsó érintés a megfelelő keverő.

A keverőnek két lehetősége van:

 • egy hosszú kifolyó univerzális keverő, amely mind a mosdót, mind a fürdőkádat tartalmazza. Ez jó, mert helyet takarít meg (lehet egy keskenyebb mosogatót vásárolni a lyuk nélkül a keverő számára);
 • két külön keverő. Ezt az opciót modernnek és esztétikusnak tartják. A fürdőszobában és mosogatóban lévő csatornák hossza eltérő lehet.

Fontos: ha kisgyermeke van otthon, akkor válasszon egy hosszú kútcsapot. Ez megkönnyíti a higiéniát.

Szakértői vélemény

Megkérdeztük a tervező Irina Krivtsova, és melyik mosogató lenne ő választani?

Ha nincs elég hely, a mosógép gyakran a mosogató közelében helyezkedik el, és egyetlen fedőlappal fedje le. Emiatt a mosogató magassága magasabb, mint a standard.

Azt javaslom, hogy a mosogatót behelyezzük a pultba. Olyan gyártót kereshet, aki rendelkezik a legszélesebb és legmélyebb héjjal. De ne felejtsük el, hogy mindez a fürdőszoba méretétől függ.

Kétágyas fürdőszoba mosogató

A Moszkvában és Jekatyerinburgban található Dushevoi.Ru online áruház könnyű lesz. Bútor alkatrészek könnyen felveheti a méret a kamat. Dupla mosdókagylókkal ellátott szekrény - ez egy újdonság, amely tetszeni fog

Kényelmes és eredményes együttműködést kínálunk:

 • Fizetés kényelmes eszközökkel: hitelkártyák, internetes fizetés, banki átutalás, készpénz
 • mindig jótállási kártyával
 • Kétszemélyes mosdók, a fürdőszoba egy szekrényében, kedvező áron 22190 rubeltól 232500 rubelig
 • A termékek széles skálája a kategóriában: 55 különböző modell

Az árak és megrendelések kiderítése A Yekaterinburgban, Tyumenben, Permben, Chelyabinskben, Szentpéterváron lévő fürdőszobai kádakhoz választhatja ki a kívánt helyet a jobb oldalon, és lépjen kapcsolatba velünk telefonon.

Mosogató a fürdőszobában - 105 kép gyakorlati ötletekből és új termékekből

Mosogató a fürdőszobában - alapvető jellemző. Szinte lehetetlen elképzelni ezt a szobát mosdó nélkül.

Nézzük meg, mit kell figyelni, amikor kiválasztja ezt az elemet vízvezeték és fontolja meg a népszerű lehetőségeket.

Melyik méret közül választhat?

A megoldás a felületen van. Egy kis fürdőszobához egy kis mosogatót kell elhelyezni. Kényelmes lesz ilyen mosdó, mert nem sok helyet foglal el.

Egy nagyméretű yardáért egy kis mosogató nem lenne helyénvaló. Nem illeszkedik sem stílushoz, sem mérethez.

A mosdót a helyiségnek megfelelően kell felszerelni. Néhány tervezési megoldás kettős mosogató telepítésére szolgál. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a távolságnak legalább egy méteresnek kell lennie.

Ajánlások a mosogatók kiválasztásakor:

 • Ragaszkodjon ugyanolyan stílushoz minden vízvezetékhez;
 • Válasszon olyan modelleket, amelyek a víz túlcsordulásából egy lyukkal rendelkeznek;
 • Ügyeljen arra, hogy a mosogatóban lévő lyukak száma a keverő telepítésétől függ;
 • Ellenőrizze az elemet zsetonokra, repedésekre és egyéb károkra;
 • Mérje meg előre a méreteket;

A konzol mosogatói

A mosdók a fürdőszobában nem ritkák. A konzolos modellek a legegyszerűbb, ugyanakkor népszerű modellek.

előnyei:

 • A mosdókagyló telepítése nem sok időt vesz igénybe.
 • Gyakorlati és egyszerű használat;
 • Alkalmas kisebb helyiségekhez;
 • Helytakarékos. A konzolokkal való rögzítés lehetővé teszi a helytakarékos és elhelyezést: egy kosár ruhával, további polcok beszerelése.

hátrányai:

 • Látható kommunikációs csövek, amelyek megzavarják az esztétikai megjelenést.

Bútor mosdókagylók

Függönyök a mosdó alatt a fürdőszobában - egy klasszikus változat, amely megtalálható minden 3 apartmanban. Ez egy darabból álló kialakítású, és további polcokra és fiókokra is lehet szüksége.

A telepítés percek alatt történik, csak csatlakoztatni kell a mosogatót a kommunikációhoz.

Fej és beágyazott opciók

Stílusos és elegáns opció - szállítmány mosdó, minden formatervhez alkalmas.

Jellemzők:

 • Formák sokfélesége;
 • Nincs lyuk a keverőhöz;
 • Felszerelt felső szekrények vagy munkalapok.

Figyelmeztetés. A felső szintek csak nedvességtől védett tárgyakra telepíthetők a termék gyors károsodásának elkerülése érdekében.

A beépített mosdó a fürdőszobában kis helyiségekben használható.

előnyei:

 • Nem sok helyet foglal el;
 • Illeszkedik a munkalapba;
 • Stílusos és modern design;
 • Egyszerűség és megbízhatóság. Könnyű szerelés és merev rögzítés zárójelekkel.
 • A süllyesztett kialakításnak köszönhetően védve van.
 • Tartósság és tartósság.

Anyagkiválasztás

Sokféle munkalap van a mosdó alatt a fürdőszobában. A vízvezeték tulajdonságai a kiválasztott anyagtól függenek:

Üveg mosogatók alkalmasak a high-tech stílusban. Készítsük el őket az edzett üvegből, ezért különböznek a tartósságtól. És a stílusuk egyedi stílusos megjelenést kölcsönöz a belső térnek.

Az acél mosdókagylók tartós megoldást jelentenek. Nagyszerű kiegészítés lesz minden fürdőszobában. Jelentős hátrány: nem tisztítható a csiszolópor - tönkreteszi a felületet.

Porcelán mosogatók - népszerű választás, mert olcsó ár és kiváló formatervezés.

Corner mosogató a fürdőszoba fajansz nagyon ergonómikus. Lehetővé teszik, hogy ne csak helytakarékosak, hanem funkcionálisan is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő keverőt?

A mosdócsapot a fürdőszobában megfelelően ki kell választani, különben a víz egyszerűen lecsaphat különböző irányokba és kényelmetlenséget okozhat a tulajdonosok számára.

Ajánlások a kiválasztáshoz:

 • Döntse el a mosogató pontos célját: mossa meg kezét, macskát stb. A keverő magassága attól függ;
 • Válasszon egy keverőt a mosogató alakjának és méretének megfelelően (széles, keskeny, mély, lapos).

A keverő magassága és hossza e paraméterektől függ.

Vezérelve tanácsunkat, biztonságosan elmehet a boltba.

Az alábbiakban egy galéria a fénykép mosdók a fürdőszoba, ahol előre kiválasztani a megfelelő design.

Mosdó nélküli fürdőszoba: hogyan lehet a helyet ergonómikusabbá tenni (26 fotó)

Mosogató nélküli fürdőszoba - még ez is nehéz lehet, de egy kis helyiségben, ahol egy személy alig tud fordulni, ez a megoldás olyan ésszerű és hatékony lehet, mint:

 • a mosogató megragadja azt a helyet, amely felhasználható más, hasznosabb használati tárgyak alatt;
 • a mosdó nem annyira pótolhatatlan, mint a fürdőkád vagy a WC, mossa meg a kezét, borotválassza, fogmosás más helyeken, ahol van víz.

Azonban annak érdekében, hogy egy ilyen belső tér természetes és gyönyörű legyen, bölcsen kell megközelítenie. Nem elég csak eltávolítani a mosogatót, és remélni, hogy ez önmagában elegendő lesz. Egy kis fürdőszoba munkaerőt igényel - nehéz lehet tágas és kényelmes hangulatot teremteni benne.

Hogyan töltse ki a helyet?

A fürdőszoba egyik ház legzsúfolt helyisége, mivel tartalmaz vízvezetéket és minden háztartási cikket, amire a tulajdonosok szükségessé válhatnak, valamint egy mosógépet. És ha egy tágas szobában sok dolog tűnhet fel természetesnek, egy kis szobában ez megakadályozza az eldugulást és a rendetlenséget. Gondolkodva arra, hogyan kell díszíteni a mosdó nélküli fürdőszobát, akkor:

Gondolj egy fürdőre

Annak érdekében, hogy helyet takarítsanak meg, az alábbi típusú fürdők használhatók:

 • Rövidebb - hossza kisebb, mint egy hagyományos fürdő, és az átlagos magasságú felnőttnek nem lesz képes lefeküdni benne, de kinyújtva is kevesebb helyet foglal el.
 • Ülő - hossza alig másfél méter, és az átlagos magasságú felnőtt csak egy különleges magasságra ülhet, de ez elég ahhoz, hogy még bizonyos komforttal is megtisztítsa.
 • Zuhanykabin - a modellek a legváltozatosabbak, a legolcsóbbtól a legdrágábbig, és számos további funkcióval vannak ellátva, de mindegyikük megosztja a közös előnyt - egy kis lábnyom. Ha nincsenek rajongók a házban, hogy hosszú habszivacsokat vegyenek igénybe, akkor a zuhanyzó nagyszerű megoldás. A tükör ajtóval ellátott opció lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a szobát.

Gondolj a WC-re

A helytakarékosság érdekében nem szabványos WC-t lehet használni:

 • Kompakt - speciálisan kevesebbet készítenek, mint a többiek, és ugyanolyan célokra kényelmetlenné teheti őket.
 • Sarok - úgy lett kialakítva, hogy ne egy falhoz illeszkedjen, hanem kettőhöz, ami sok helyet takaríthat meg.

Gondolj a szükséges további elemekre. Minden fürdőszobában, a nagyközönség szerint, legyen egy mosógép, ott kell egy szekrény, tükrökkel kell rendelkeznie. Mindezek kevés helyet foglaltak és illeszkedtek, további erőfeszítéseket tehet.

 • A gép. A mosógépet a ház másik részébe lehet áthelyezni - ha például a konyha több helyet foglal el, mint a fürdőszobában -, vagy megvásárolhatja a legkompaktabb modellt. A függőleges keskeny autók jól néznek ki és hosszú ideig szolgálnak, miközben a helyet időnként kevésbé használják, mint más lehetőségeket.
 • Locker. Anélkül, hogy a szekrény a fürdőszobában elég lenne - valahol fogak, fogkrémek, samponok és zuhanytálcák kell elhelyezni. Egy kis fürdőszobában egy ilyen szekrényt csatolni kell - aztán fel lehet helyezni a mosógép fölé - vagy szögletesre, majd egy sarokba nyomható. Használhatsz egy szerény könyvespolcot is, amely a fürdőszoba feletti sarokban található - ez az opció olyan aszketikusoknak alkalmas, akiknek még mindig nincs sok helyük.
 • A tükör. Fényvisszaverő felület - az egyik legjobb módja a szoba vizuális terjeszkedésének. A kis fürdőszoba belseje csak a jelenlétének előnyeit élvezheti - és például egy mosógépre is felakaszthatja.
 • Az ajtó. Rendszerint az ajtó kinyílik a fürdőszobába, de a térvesztés csökkentése érdekében cserélhető japán verzióval helyettesítheti azt, amely oldalra néz, és egyáltalán nem foglal el értékes helyet.

A mosdó hiánya lehetővé teszi, hogy helyet biztosítsunk egy mosógéphez, egy gyönyörű szőnyeghez, egy tágasság érzéséhez, amely valójában nem a szobában van, és az ezzel járó kellemetlenség könnyen leküzdhető.

Hogyan készítsünk helyet?

A töltés mellett a fürdőszoba kialakítása is fontos - a szoba kialakítása attól függ, hogy a falak, a padló és a mennyezet hogyan tervezték, nem kevesebb, mint egy mosogató hiánya. A fő eszköz, amit használni tudsz, színes. Ezzel még a legkisebb fürdőszoba is tágas és világos.

Általános hang

Annak érdekében, hogy a szoba tágas és szabad legyen, a legjobb a világos színek használata. Vizuálisan kibővítik a szobát, elosztják a falakat. Fehér, hűvös árnyalatú bármilyen világos színű, finom pasztell nagyon jól illik.

A festészet kombinációja

Nem elegendő egyetlen világos árnyalat kiválasztása - a megfelelő hatás eléréséhez más színekkel is ügyesen kell ötvöznie. A fő lehetőségek:

 • Sötét padló, könnyűfalak, könnyű mennyezet. Ha a szoba négyszögletes, ez a kombináció segít abban, hogy magasabb legyen. hosszúkás, magasságban és szabad térben.
 • Sötét padló, világos falak, sötét mennyezet. Ha a szoba kicsi, de ugyanakkor elnyújtott magasságban, akkor ez a kombináció kiváló megoldás lehet - lehetővé teszi, hogy vizuálisan hozza a padlót a mennyezetig, és tolja el a falakat.
 • Sötét padló, világos mennyezet, világos három fal és egy sötét. Ha a szoba hosszú és alacsony, ez a kombináció vizuálisan több négyzet alakú lesz, és ugyanakkor vonzza a figyelmet mindazokra, amelyek a távoli falon helyezkednek el.
 • Teljesen világos szoba. A padló és a falak fénycsempeinek mosása gyakran meg kell, hogy legyen, de fényt elárasztott tér érzetét keltik.

Színkombináció

Ha a szoba több mint egy színt kombinál, a kérdést alaposan meg kell közelíteni. A legjobb az egészben - a kompatibilitási táblára összpontosítva, amellyel eldöntheti, hogy melyik opció alkalmas. Klasszikusak:

 • Azonos színű árnyalatok. Az egyik könnyebb, a másik pedig sötétebb - és ennek következtében nem lehet disszonancia.
 • Kontraszt. A fekete és a fehér mindig tökéletesen kombinálva van - a kontraszt mindig kockázatos, de a megfelelő választásnak remekül néz ki.
 • Díszítéssel. Az egyik szín a fő, a második pedig árnyékoló akcentus.

A szín mellett a belső részletek is számítanak, ami vizuálisan bővíthető.

tükrök

Minél tükröződik, annál több tér jelenik meg benne. A legfontosabb dolog - ne vigyük túlzásba, és ne kapcsoljuk be a fürdőszobát egy bálterembe.

A helyesen elhelyezett izzók teljesen más képet adhatnak a helyiségnek. Ne használja a fényt a szoba szélein - korlátozza és kicsivé teszi. jobb:

 • egy nagy forrás, hogy a sarkokban vannak olyan árnyékok, amelyek eltakarják a tér apróságát;
 • diffundált fény a mennyezeten keresztül, így a szoba világít, de nem túl erős.

Ne használjon ciklikus mintákat a belső térben - rajzoló virágok, kagylók vagy lepkék, sima vonalakkal összeszerelve, könyörtelen tisztasággal megmutatja, milyen kicsi a szoba. Ne használjon túl fényes fényforrásokat. Ne zavarja el a szobát dolgokkal.

Fényforrás, tükrök, mosogató hiánya - ennek eredményeképpen a szoba mindig tágasnak és vonzónak tűnik, még akkor is, ha nagyon kicsi.

Kis fürdőszoba kialakítása: a vízvezeték, a bútorok és a kiegészítők választéka

A kis fürdőszoba kialakítása attól függ, hogy a tárgyak sikeresen elrendezik-e a konyhában. Először is, mivel a szoba területe még kisebb, másrészt a fő "működő" moduljai csak kültéri teljesítményt nyújtanak. Így a belső tér első feladata az elrendezés.

Mi van a fürdőszobában?

 • Fürdő - fürdőkapacitás, amely a legnagyobb területet foglalja el, de szerencsére számos formája van, ami megkönnyíti a feladatot. A fürdőszobát ki lehet cserélni egy zuhanyzóval, ha a szoba mérete nem teszi lehetővé a betűs ülő vagy fekvő változatának telepítését.
 • Mosogató - szekrénnyel, konzolos vagy oszlopos vagy anélkül, stb. Különböző méretekkel és szerelési módokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a legkisebb méretű helyiség választását. Az extrém esetekben mosogató nélküli mosogató csaptelepek telepítésével végezhető el. A fotó - egy változata a layout a fürdőszoba és mosogató.
 • WC-tál - ha a fürdőszobát kombinálják, ez a tétel a fürdőszobában van. Adhatsz egy betűtípust a fülke javára, de a WC nélkülözhetetlen.
 • Mosógép - a fürdőszobában, a konyhában vagy a folyosón található. Ha az utolsó két lehetőség kizárásra kerül, akkor a fürdőszobában elfoglalt helyét össze kell egyeztetni azzal, hogy elkerülhetetlen gonosz. A vízmelegítő egy nagy tárgy, amely befolyásolja a fürdőszoba kialakítását, de nem nehéz tervezni.
 • Polcok, állványok, éjjeliszekrény a mosogató alá esnek a fürdőszobában, amennyire csak lehetséges. A tételek növelik a használhatóságot, de nem kötelezőek.


A fürdőszoba kialakítása határozza meg e tárgyak viszonylagos helyzetét. A színpalettát és a formatervezést úgy választotta ki, hogy sikerült elhelyezni őket.

A szoba elhelyezése: fürdőszoba vagy kabin

A 3 négyzetméteres kis fürdőszobák hagyományos kialakítása így néz ki: maga a fürdőszoba a bejárattal szemben helyezkedik el, a jobb oldalon van egy mosogató a közelben, a bal oldalon pedig WC vagy mosógép van. Még mindig csak vas mosogatójú éjjeliszekrényt kell hozzáadni a mosogató alá, és a Szovjetunió termelésének klasszikus belseje készen áll. A képen látható a minta.

Az ilyen kialakítás a központi szimmetria elvét hajtja végre, éppen ellenkezőleg: a szoba középpontja szabad marad, míg a helyiség többi részét nagy, nem támogatható tárgyak foglalják el. Nincsenek trükkök a formatervezésen, így nem szűnik meg ezt a szomorú képet - ez egyensúlyban van.

Ahhoz, hogy a fürdőszoba kialakítása ergonómiásabb és vonzóbb legyen, elsősorban a fürdőszobára kell figyelni.

 • Az űrlap egy klasszikus lábú konténer, és most már nagyon könnyen használják, mert jól néz ki a klasszikus, barokk, retro vagy loft stílusban. Azonban a helyét csak egy nagy fürdőszobában. Az a tény, hogy minél összetettebb a tárgy alakja, annál nagyobb a tárgy.
 • A pódiumra varrva ugyanaz a fürdőszoba vizuálisan kevésbé tűnik, hiszen a repülőgépeket a fal részeként érzékelik, nem pedig a területet elfoglaló objektumnak.
 • Ezenkívül lehetővé teszi további tárolórendszerek megszervezését és elrejtését a látványtól.

Méretek - a legkényelmesebb egy fekvő fürdőszoba. A család legmagasabb tagjának - 170 cm-nél nagyobb - félig fekvő, rendkívül kényelmetlen lesz. A sitz fürdő hatékonysága feltételes. Ez az opció alkalmas az idősek számára, különösen akkor, ha egy különleges ajtóval ellátott modellről van szó, amely alkalmas a terhes nők számára. Minden más esetben, rendkívül kicsi területen, ésszerű, hogy cserélje ki a fürdőszobát egy zuhanytálca.

 • A legjobb megoldás a rövid fal mentén történő elhelyezése: így a szoba egy része vizuálisan elvágódik, változó arányokkal, de nem csökkenti a perspektívát. A kép ezt a lehetőséget kínálja.
 • A hosszú fal mellett a fürdő csak a tér egy részét foglalja el, így a szoba sokszögű. És a fennmaradó hely általában nem elég ahhoz, hogy mosógépet építsen. Ezt a területet egy dobogóval ellátott fürdőszobával együtt varrhatjuk és tároló rendszerként is használhatjuk. Ebben az esetben a kapott "alagút" effektusnak el kell fogadnia.

A kellemetlen benyomást kompenzálhatja úgy, hogy egy, előnyösebben áttetsző, a doboz és a dobogó másik része között helyezkedik el.

A kis fürdőszobában egy könnycsepp alakú sarokmodell jelenik meg azokban az esetekben, amikor nincs más lehetőség, és a leereszkedő fürdő kérdése alapvető. Ebben az esetben a héjat a keskeny rész fölé helyezzük, amely egy összetett kép látszatát képezi, amint a képen látható.

A fürdőhely helyett a teljes falon lévő zuhanycsarnok sokkal nagyobb hasznosítható terület. Sokkal kényelmesebb a mosni benne, mint egy kompakt betűtípussal. A sarokpárna elhelyezkedését más vízvezeték-berendezések elhelyezése határozza meg.

Fürdőszoba elrendezés: mosogató elrendezés

Amire döntően kerülni kell, a mosdó helyzete, különösen a munkaasztal és a talapzaton, közel a fürdőszobához. Minden más megoldás jobb, mint ez a lehetőség:

 • Mozgassa a mosogatót egy másik falhoz, még az ajtó közelében is.
 • Telepítés a WC-tálhoz, majd mosogató.
 • A partíció telepítése átlátszatlan, a fürdőszoba és a mosogató között.

A mosdó méreteit a fürdőszoba mérete határozza meg: minél kisebb a terület, annál szerényebb a mosdó mérete. Formája a lehető legegyszerűbb: bármilyen díszítőelemek összetörik a figyelmet és vizuálisan megnövelik a tárgyat.

 • Egy kis fürdőszobában előnyös a konzolos mosogatási lehetőségek, mivel a felfüggesztett szerkezetek mindig könnyebbek. Az oszlopok is teljesen megengedettek: ha műanyag vízvezetéket helyeznek el, akkor a csöveket és a szifont el kell rejteni, és a talapzat alkalmas erre. A fotókonzol mosogatóban.
 • A szegélykövek, ha valóban, előnyösek a nyitott polcokon és felfüggesztve is. A megfontolások megegyeznek: a lábakkal nem rendelkező falszerkezetek nem zavarják a szobát.

Fürdőszoba elrendezés: WC és mosógép

Ha a fürdőszoba közös, akkor a "tánc" a WC-ből származik.

 • Az ajtó elé helyezése nem a legjobb megoldás. A WC-ben egyszerűen nincs más út, a fürdőszobában alternatívát kereshet.
 • A fürdőszoba közelében elfogadható megoldás, különösen akkor, ha a betűt egy üvegnyílás védi. Ugyanez vonatkozik a zuhanytálcára is.
 • Szemben a héjjal - kívánatos az objektumok központjainak eltolódása egymáshoz képest: ebben az esetben sokkal kényelmesebb a mozgás.

A mosógép méreteit - ha a fürdőszobában is megtalálják - a család igényei és a terület nagysága közötti kompromisszum határozza meg. Az elhelyezés opciói általában kettő: vagy varrni a szekrénybe a mosogató alatt lévő hely mellett, vagy a sarokban elhelyezni. Ha mind a négy tételt egy kis helyiségbe kell helyezni, az egyetlen módja annak, hogy a fürdőt egy zuhanyzóval cseréljék ki. A képen látható egy ilyen szoba kialakítása.

További tételek és tételek

A fürdőszoba fő felszerelése - nyitott polcok és állványok. A fal kivitelezése minden esetben előnyös a kültéri használatra.

 • A polcok alatt leggyakrabban a tükör melletti helyet, vagy a betűtípust meghaladó szöget helyezzük el. A lehetőségek megválasztásánál érdemes megemlíteni, hogy a függőlegesek kötelezőek egy kis helyiségben, és a keskeny és mély polcok vagy polcok ilyen függőlegesek. Ez egy jó lehetőség, ha a keskeny polcok egyfajta keretet alkotnak a tükör körül, ugyanakkor a terület elválasztása a fürdőszobából, és sok tárhely létrehozása.
 • Egy sor polc egészen a tetejére vizuálisan felemeli a mennyezetet.
 • A fürdőszoba fölötti polcok is kívánatosak, hogy függőlegesen helyezkedjenek el, és ne sarokba foglalva: A szöghelyzet vizuálisan torzítja az arányokat, kizárva az erőfeszítéseket.


Úgy gondolják, hogy egy kis helyiségben olyan elemek, mint a partíciók, a mesterséges fülkék stb., Elfogadhatatlanok, mivel már kis helyet foglalnak el. Valójában ez egyáltalán nem így van: a képernyő helyes elhelyezése a helyet alkotja, kis fürdőszobában több mint megfelelő.

 • Ha egy hosszúkás helyiségben egy rövid falú, egy mosdókagylóval és egy WC-vel ellátott fürdőszoba is ugyanabban a sorban helyezkedik el, akkor a kis mélységű vékony részek közötti elhelyezés egy háromszekciós tér látszatát képezi, amely már nem tűnik kicsinek. A kép ezt a lehetőséget kínálja.
 • A polcok és válaszfalak kombinációja lépcsők formájában nem oszlik el, hanem a helyiséget alkotja és tároló rendszerként szolgál.
 • A fürdőszoba fölött mesterségesen kialakított fülke, különösen a világítással, a font területére fókuszál, és ennek eredményeképpen az egész szoba jobban tűnik, mint amilyen.


A fürdőszoba tervezését össze kell hangolni az egész lakás belsejével, bár lehetővé teszi a stílus erősítését vagy gyengítését. Például, ha a lakás techno stílusú, akkor a fürdőszobában a high-tech vagy az öko-stílus megengedett. Ha az alapja barokk, akkor itt az antik stílus lehetséges. Az elemek elhelyezése azonban továbbra is a fő belső tér.