Legfontosabb > Tartozékok

A fürdőszobának felújítása a semmiből: mit keres

Néha az emberek megpróbálnak pénzt megtakarítani, és csak szelektíven kozmetikai befejezni a lakótérben. De ez az elv nem teljesen elfogadható a fürdőszobában vagy a fürdőszobában. Javasoljuk, hogy javítsa a fürdőszobát a semmiből, hogy elkerülje a komoly költségeket a jövőben. Ez a helyiség funkcionalitásának és az alapvető kommunikáció koncentrációjának köszönhető. Ez a javításról szól a semmiből, amelyet a cikkünkben tárgyalunk.

Mi a javítás a semmiből

Amikor a javításról beszélnek a semmiből, a munka minden fázisát magukban foglalják a fürdőszobában:

  1. csatorna- és vízvezetékek cseréje vagy csatlakoztatása hideg és forró ellátáshoz;
  2. a falakon és a plafonon elhelyezni az elektromos berendezéseket;
  3. fal dekoráció az alaptól a befejezésig;
  4. padlómunkát az esztrichről a befejező rétegre;
  5. mennyezeti burkolat;
  6. vízvezeték szerelése;
  7. csaptelepek és háztartási készülékek;
  8. szellőző rendszer;
  9. beltéri ajtók felszerelése;
  10. fürdőszobai bútorok beszerelése;
  11. töltőfelület tartozékokkal.

Fotó növekedés, kattintson!

Fontos! Függetlenül attól, hogy melyik szoba felújításra kerül (új lakás vagy másodlagos), a semmiből - ez azt jelenti, hogy minden a legapróbb részletekig frissül. Az ilyen javítások alapos megközelítést igényelnek a tervezési szakaszban, mivel a költségek teljesen eltérőek lehetnek teljesen azonos fürdőszobákban. Ebben az időszakban el kell dönteni a fürdőszoba kialakításáról és meg kell érteni, hogy milyen anyagokra és alkotórészekre lesz szükség a projekthez.

 • Az új lakásokban a fejlesztő csak a fürdőszobához csatlakozik, a mérnöki struktúrák kiküldését pedig a lakosok mérlegelésére bízzák.
 • A felújított apartmanok több mint öt éve a kommunikáció általában nem a legjobb állapotban van, ezért cserére van szükségük a meghibásodások elkerülése érdekében. Ha nem cseréljük le, a jövőben kár és költséges lesz a következmények kiküszöbölése. A modern felújítás a fürdőszobában a semmiből, a kommunikáció rejtett telepítése elfogadható, hogy ne rontsák a szoba esztétikus megjelenését. A régi csövekkel ez kockázatos. Gazdaságosabb a régi kommunikációt újakkal helyettesíteni anélkül, hogy megfeledkeznének a vízvezetékről.

A munkák sorrendje a helyreállításból a semmiből

Ha megmagyarázza a munka nagyságát a fürdőszobának a semmiből történő javításában, becslést kell készíteni. A tér és a rajzok részletes elemzése nélkül nehéz összeállítani a szükséges anyagok listáját. Ha távol áll a tervező nézeteitől, és nincs tapasztalata a befejező munkákról, akkor a fürdőszobának helyrehozását szakembereknek bízza. Hidd el nekem, ez a lehetőség olcsóbb lesz, mint az ügyetlenek mesterének átdolgozása.

A brigád kiválasztásakor keresse meg a különböző cégek árát, és válassza ki a költségvetés legjobb lehetőségeit. Tipikusan a szolgáltatások körébe tartozik a vízvezeték-szerelés, villanyszerelő. Amikor az önjavításnak meg kell hívnia őket víz, szennyvíz és áram csatlakoztatására.

Fontos! A fürdőszobában a javítás feltételei a helyiség állapotától függnek. Ha új padlóburkolat szükséges, a feltételek elég hosszúak ahhoz, hogy az oldat megszáradjon. Időre is szükség van a falak száradásához, ha az irányítást a jelzőtábla gipszével végezzük. De a felületek tökéletes síkságának elérése érdekében gyönyörű falakat, padlószintet nem kell szintetizálni.

Amikor a fürdőszobát a semmiből kijavítják, lehetőség nyílik az átépítésre:

 • kombinálják a WC-t és a fürdőszobát;
 • mozgassa az ajtót;
 • a szoba geometriáját egy funkcionálisabbra változtatjuk;
 • meleg padló építése;
 • fűtőelem hozzáadása;
 • cserélje ki a terjedelmes vízvezetéket egy kompakt verzióval, ha a hely kicsi.

Fontos! Az anyagok kiválasztását előzetesen meg kell tenni, mert sokan csak rendelésre hozták, és az időzítés hosszú lehet. A tervezői tippek elkerülhetik az ilyen elvárásokat társaikkal.

Ha a javítás a semmiből történik, a stílus választása a tulajdonos kívánsága és ízlése. Itt fontos kritérium a fürdőszoba mérete. Nem minden stílus alkalmas kis méretű szobákra, de tágasaknál sok ötlet létezik. Bármelyik stílushoz, mind a drága díszítés, mind a jó minőségű költségvetési anyagok kiválasztása lehetséges. És ez egy fontos kérdés, amikor el kell dönteni, hogy javításokat végezzen a semmiből a fürdőszobában.

Ha a fürdőszobában tőkeváltozásokkal nézel szembe, akkor türelmesnek kell lennie egy bizonyos ideig. A kifejezés a brigád vagy a házigazda munkájától és tapasztalatától függ.

Do-it-yourself fürdőszoba felújítás: a tervezéstől a befejezésig megyünk

Számos ok van a fürdőszoba javításának megkezdéséhez: a vízvezeték szerelvények megtörtek, a kád elvesztette eredeti csillogását, a régi csempe leesett és a penész a sarkokban kezdett.

Rendszerint az a törekvés, hogy megváltoztassunk valamit a belső térben, egy sor tervezési ötlet mentén húzódik, és ennek eredményeképpen a könnyű kozmetikai hatások globális tőkés átszervezéssé válnak. Próbáljuk meg rendezni mindent, és rendezni a javítási munkák árnyalatait.

Tervezést készítünk, és kiválaszthatjuk a stílust

Kétféleképpen hozhat létre tervezési projektet. Kapcsolatba léphet az irodával és megrendelheti a fürdőszoba kialakítását, amely a szoba méreteit és a divatos stílusok kiválasztását kínálja. A cég szakemberei számításokat készítenek, és figyelembe véve az Ön kívánságait, több lehetőséget választanak a belsőépítészet lehetséges kialakítására.

Készülj fel, hogy a tervezők képzeletének meg kell fizetnie, és ne feledje: minél híres a cég, annál drágább a kész projekt.

Azonban nincs garancia arra, hogy a javasolt opciók megfelelnek Önnek, lehet, hogy nem felel meg a színnek, a vízvezeték megválasztásának, a javításhoz használt anyagok árának vagy az ajánlott stílusnak.

A magazinokban, a könyvekben és a világhálón megjelenő információk bőségének köszönhetően önállóan megtervezheti a jövő fürdőszobájának rajzát, tanulmányozhatja a modern vízvezeték jellemzőit, és választhat az ízlésének megfelelő falburkolatot.

És ami a legfontosabb, akkor készíthet egy projektet a saját stílus-preferenciáid alapján. Hideg csúcstechnika, szigorú klasszikusok, fényűző art deco, kifinomult rokokó - minden ötletet először papírlapra, majd az életre tükröz.

Tehát a projekt megtervezése teljes és informatív volt, figyeljen a következő árnyalatokra:

 • részletes eljárás;
 • anyagok és eszközök listája;
 • hozzávetőleges becslés (figyelembe véve az új vízvezeték-beszerzést és a bútorokat);
 • különböző vázlatok különböző szögből;
 • kommunikációs rendszer - vízvezeték, szennyvíz, elektromos kábelek;
 • az összes sík pontos méretei és az egészségügyi berendezések tervezett méretei.

Különös figyelmet kell fordítani a kis terek tulajdonosaira, mivel a korlátozott tér kevésbé funkcionális. Ki kell választanunk egy kompakt fürdőt, el kell hagynunk a kényelmes padlószekrényeket és esetleg mosogató mosogatógépet, mivel a mosógépet gyakran helyezték el.

Fontolja meg a felfüggesztett tároló szekrények beszerelését a higiéniai termékek és kozmetikumok tárolásához, hatékonyan használja a fürdőszoba alatti helyet.

A kis szoba határainak vizuális kibővítéséhez válasszon fényes bélést, fényes paneleket a mennyezethez és nagy tükrökhöz. A vízvezeték és dekoráció világos pasztell színei tágasabbak és világosabbá teszik a fürdőszobát.

És néhány szó a legnépszerűbb stílusokról. A klasszikus stílust nemesi palota stílus jellemzi: könnyű, világos árnyalatok, rengeteg hely és világítás, finom bútorok és szaniterek, elegáns belső részletek használata - tükrök egy bagettban, gyertyatartók, elegáns aranyozott kesztyűk.

A high-tech különböző minimalizmussal és funkcionalitással rendelkezik, amelyet hideg hangok jellemeznek a tervezés és a világítás, a dekoráció hiánya, nagy mennyiségű üveg, műanyag és króm alkatrészek. A vízvezeték megfelel a magas technika követelményeinek, a bútorok egyszerűek és praktikusak.

A romantikus fürdő főbb jellemzői - kényelem és kényelem. A bútorok modernek vagy régimódiak, de szükségszerűen elegánsak, kézzel festett vagy festői díszek.

Egy puha hátsó szék, egy fonott kosár a padlón és egy pár dekoratív polc sem lesz felesleges.

Szükséges lépések a fürdőszoba javításához

Minden elvégzett munkát egymás után kell végrehajtani. A kényelem érdekében az összes műveletet végrehajtási sorrend szerint osztják el. És helyesen. A korábbi munkák legteljesebb megvalósításától függ a végeredmény minőségétől.

1. szakasz: Építőanyagok számítása és kiválasztása

Ha hozzávetőlegesen meghatározták az anyagok és a vízvezeték beszerzésének költségeit, és biztosak abban, hogy nincs értelme kiszámolni az egyes csempe vagy egyes ragasztócsomagok költségeit, akkor nagyon meglepődni fog a pontos szám ismerete. Rendszerint kétszer akkora, mint a tervezett kiadások.

Annak érdekében, hogy a csempék, panelek, kötőelemek, kábelek, habarcsok számát ne tévesszék meg, távolítsa el a helyiség méretét és adja meg az adatokat a projektbe. Ezután meghatározhatja a pontos összeget. A falburkolat kerámia burkolólapjának számozásához egy közelítő séma látható:

Ne felejtsük el, hogy a csempés és a burkolat lerakása közben megsérülhet, ezért add hozzá a teljes összeg 5%. Ugyanígy számolja meg a padlólapok, mennyezeti panelek és dekorációs elemek számát.

A vízvezeték-berendezések, a bútorok, a befejező anyagok árai megtalálhatók a kereskedelmi bázisok és áruházak helyén, de vegye figyelembe, hogy az Ön által választott termék nem mindig készleten van, ezért gondoskodjon arról, hogy előre megvásárolja.

2. szakasz: A régi réteg szétbontása

A fürdőszobában javításokat kell végrehajtani szakaszokban, vagyis a régi bevonatok - mennyezeti panelek, padlóburkolatok, falburkolatok vagy kerámiák lebontásával kezdődnek. Úgy tűnik, hogy könnyebb lebontani, mint felépíteni, de ez messze a helyzet.

Ha a kályhák kipróbálták volna a szívet, nehéz lenne a csempe lebontása a falakról, és még inkább a padlóról, tekintettel a modern ragasztó minőségére. A legjobb esetben kalapács és véső kell, de valószínűleg fúró vagy kalapácsfúró.

Két módon lehet szétszerelni: megtakarítás és vészhelyzet. Az első esetben óvatosan áztassa a habarcsot, kihúzza és óvatosan, kalapáccsal és vésővel, próbálja elkülöníteni az elemeket a falról. A második - egy ütést és sokkal gyorsabb, de zaj és por, rétegek, lerombolja a teljes befejezés.

Amint látja, mindkét módszernek hátrányai vannak, ezért a szakértők azt javasolják, hogy időt és erőfeszítést takarítsanak meg a javításokhoz a brigád (vagy egy mester) leállítása révén. Néhány óra múlva a fürdőszobája teljesen felszabadul a régi és a felújításra.

3. szakasz: A kommunikáció frissítése

Az otthoni kommunikáció alatt általában:

 • szennyvízrendszer;
 • vízellátás;
 • elektromos vezetékek;
 • szellőztetés.

A javítás során a szellőztető tengelyek nem érintkeznek, de néha megváltoztatják a kilépő rácsot, mivel meg kell felelniük a környező felületnek.

A legnehezebb dolog a régi lakások és házak tulajdonosai lesznek, amelyekben öntöttvas csövek vannak felszerelve. Teljesen le kell bontani őket, és a csatornák és a vízvezeték műanyag csövekből készül. Szükséges, hogy a bélés minden pontján a víz szivattyúzás - fürdő, mosdó, mosógép.

A PVC csövekkel való munkához speciális forrasztó berendezések szükségesek, amelyek bérelhetők.

A szabadon hagyott vízhez a csatornarendszereket a lehető legalacsonyabbra kell helyezni. Emiatt az alacsony süllyedő zuhanyozáshoz pódiumra van szükség - a lefolyó minimális dőlési szöge legalább 5 fok legyen.

Tekintse meg a csövek elfedésének módját is: falakat kell készíteni, vagy gipszkartonból készült dobozt kell készítenie. A csövek mellett villamosan vezetek a falakba, mielőtt minden elektromos készüléket, foglalatot és aljzatot elrendeznék.

4. lépés: A padló felmelegítése és vízszigetelése

A fürdőszobai padló javítása elgőzölögtető eszközzel kezdődik. Magassága a szigetelés módjától függ. Ha nincs további hőszigetelés, csak a csempe vastagságát kell figyelembe venni - 1-1,5 cm A "hőszigetelt padló" rendszer telepítésekor az esztrich hasonlít egy torta, amelynek középső rétege egy fűtőrendszer.

Ebben az esetben a teljes vastagsága az esztrich - legalább 3-4 cm.

 • az alapot (betonlemez) mélyen behatoló alapozóval dolgozzuk fel;
 • 60-80 cm-es intervallumot telepítsen a szinttel;
 • vízzel hígított homokcement vagy beton keverék;
 • töltsük be a padló aljzatai között a beaconokat, szintet;
 • végül eltávolítjuk a jelzőfényt, felülírjuk a szabálytalanságokat;
 • Fedje le a padlót egy filmmel, és várja meg, hogy "érjen".

A padló hőszigeteléséhez szigeteléssel. A modern ásványgyapot nem alkalmas, mivel magas higroszkópikus tulajdonsággal rendelkezik, amely nem szükséges a fürdőszobában. Azonban néha használják, gondosan szigetelve a nedvességtől. Tökéletesen ellenáll a víz hab (polisztirol hab).

Általában beton alapon az esztrichelőszerkezet előtt helyezkednek el, megerősítve a megerősítő hálót. Hasonló funkciókat hajtanak végre rugalmas és rugalmas penoplex.

Egy kényelmesebb lehetőség a "meleg padló" rendszer. Több előadása van, itt vannak a legfontosabbak:

 • víz - rugalmas műanyag vagy fém csövek, központi fűtéssel (kazán);
 • film - infravörös kialakítás kábelezéssel és termosztáttal;
 • elektromos - elektromos áramról működő fűtőelemekből összeállítva.

Bármelyik ilyen rendszer javítja a mikroklímát a fürdőszobában, miközben alacsony költségű és könnyen illeszkedik.

5. színpad: A falak modern anyagokból való díszítése

Hagyományosan a fürdőszobában csempéket használnak - kerámia csempe sült agyagból, de gyakran olcsóbbá teszik a folyamatot, ha a falakat műanyag panelekkel vagy festett vakolattal borítják. Mielőtt elvégezné a saját javításait a fürdőszobában, fontolja meg ezeknek a lehetőségeknek az előnyeit és hátrányait.

Mindig divatos kerámia

A különböző csempék lehetővé teszik, hogy bármilyen lehetőséget válasszon - a költségkeretről az exkluzívra.

Az épület szupermarketekben monokotturu, bikotturu, mozaik, monopórózis és majolika a belső munkákhoz, valamint a tartós gránit, amely egyaránt alkalmas a fürdőszoba befejezésére, valamint az épület lépcsőinek vagy homlokzatának felmérésére.

A csempe ára a gyártótól függ. A legmagasabb minőségű és ennek megfelelően drága csempe az olasz márkák terméke: Gardenia Orchidea, Fondovalle, Roberto Cavalli, Rex Ceramiche, Vitrex.

Az olaszok nem rosszabbak, hacsak nem spanyol gyártók. Olcsóbb csempe készül Lengyelországban, Oroszországban, Fehéroroszországban, Litvániában.

A csempe behelyezése előtt szükséges a falak vakolását, hogy azok tökéletesen simaak legyenek, majd előkészítsék őket, és fedje őket vízszigetelő maszkkal. Az alábbiak szabványosak:

 • a csempe ragasztására a korábban alkalmazott jelölés szerint;
 • távolítsa el a felesleges ragasztót a varratokból;
 • töltse fel az ízületeket habarccsal.

Együtt a szokásos klasszikus és aktívan használja zökkenőmentes csempe. A varrat nélküli gyűjtemény minden elemének nincs élei a szélein, ezért a falburkolat vizuálisan monolitikusnak tűnik.

Praktikus és olcsó műanyag

A csempe demokratikus alternatívája plasztikus panelek, amelyek kifejezetten a magas páratartalmú helyiségekhez készültek.

A hagyományos fehér termékek mellett sokféle színválaszték létezik: monokromatikus és "a kő alatt", geometriai formákkal és virágkompozíciókkal, fényes díszítéssel és fém bevonattal.

A műanyag panelek segítségével csak egy este nyírhatja a falakat. Ha a falak tökéletesen simaak, akkor a paneleket folyékony körmökkel vagy tűzőkapoccsal rögzítik, de a profilra történő felszerelés lehetősége a leginkább elfogadható. Először telepítse a profilkeretet (láda), és már csatolva van a panelhez, felváltva "megszerezte" azokat.

Talán a sarkokban a termék lesz a vágás, így vesz 1-2 db többet. A panelek mellett meg kell vásárolni egy vezetőprofilt, egy műanyag sarkot a rések és kötőelemek (öncsapos csavarok) maszkolásához.

Dekoratív vakolat

A modern művészeti (díszítő) vakolat tökéletesen elviseli a nedves levegőt, a mosószerek és a vegyi anyagok hatásait, ezért alkalmas falak díszítésére a fürdőszobában.

A fő feltétele a megfelelő alkalmazásnak - tökéletesen sima falak. A kiegyenlítéshez ne használjunk hagyományos habarcsot, szükség van a vízszigetelő tulajdonságok tisztítására.

A velencei nagy igény - sima gipsz, széles színárnyalatokkal és fényes kivitelben. Nem veszi fel a nedvességet és sokáig megőrzi eredeti megjelenését. Ellenkezhet a szerkezeti vakolattal, amelynek textúrája megtartja a vízcseppeket.

Egy ideig tökéletesnek fog tűnni, de a csapvízben lévő mész vagy vas szennyeződése előbb-utóbb elborítja a falburkolat esztétikáját.

6. szakasz: Mennyezet

A mennyezet kialakítása nagyban függ a falak díszítésétől és a teljes stílus koncepciójától. Az egyszerű vakolatot egyre kevésbé használják, mivel korlátozza a világítás lehetőségeit, és éppen ellenkezőleg, a felfüggesztett struktúrák nagyon népszerűek, és a következő típusokra oszthatók:

A műanyag panelekből álló mennyezeteket azok választják ki, akik meg akarják menteni őket. A lécek és a profil, amelyre fel vannak szerelve, olcsóak, és a mennyezet behelyezése a legkevesebb időt vesz igénybe. Az alacsony költség ellenére egyes panelek nagyon vonzónak tűnnek - tükrökkel vagy színes felületekkel rendelkeznek, arany vagy ezüst bevonatú díszítéssel.

A panelek alakja is különbözik: a keskeny és széles léceken kívül téglalap alakú és négyzetes műanyag modulokat is használnak.

A gipszkartonból készült felfüggesztett szerkezetek lehetővé teszik a többszintű mennyezet kialakítását és a lámpák elhelyezését. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a szintek jóak, ahol sok hely áll rendelkezésre, és nem valószínű, hogy erősen csökken a mennyezetfelület.

A magas páratartalmú helyiségekben történő munkavégzéshez különleges, nedvességálló gipszkarton-gipszeket szabadít fel, amelynek felülete zölden festett.

A feszítőszerkezetekhez használt rugalmas vinilfólia szintén alkalmas a fürdőszoba mennyezetének befejezésére. És bár a bevonat felszerelése 7-10 cm-re lopott, a fényesség vizuálisan felemeli a mennyezeteket.

Sajnálatos módon a kondenzátum nyomai jól láthatóak, míg a homályos felület elrejti a szárított nedvességet, és jól illeszkedik a cseréphez és a műanyaghoz.

Végső intézkedések

Amikor befejeződött a munkálatok befejezése, felszerelhet egy fürdőszobát, bútorokat és csatlakoztatható berendezéseket. Mint láthatja, az önjavítás nehéz feladat, amely bizonyos készségeket igényel, de mégis érdekes és informatív!

A befejezett javított fürdő kitöltésével a következő videón olvashat:

Hogyan kezdjük el a javításokat a fürdőszobában - az illetékes szerviz javítások

A fürdőszoba egyike a lakosztály speciális szobáinak, és a javítást különös figyelmet kell fordítani. Végtére is, ez itt nagy mennyiségben és gyakran öntsön vizet, ebben a szobában vannak nagy különbségek a hőmérséklet és a páratartalom. A befejező munkák megfelelő és racionális szervezéséhez tisztában kell lenni azzal, hogy hol kezdheti a javításokat a fürdőszobában, és gondolja át a javítások sorrendjét.

Határozza meg a javítás típusát

Javítás a fürdőszobában lehet:

Nem tervezett. A spontán javítás szükségessége felmerülhet, ha előre nem látható helyzet merül fel (csővezeték áttörés vagy a szomszédok elárasztják Önt). Ha úgy dönt, hogy lecseréli a fürdőt, ez hirtelen javításhoz vezethet (csatornacsövek cseréje, egyéb vízvezeték szerelése, a csempe frissítése stb.);

Ütemezett javítások. A tervezett javítás bonyolultsága és anyagköltsége lehet tőke vagy kozmetikai. Természetesen a redecoration olcsóbb, de lehetséges, hogy ilyen munkát csak a gomba és a jó vízvezeték és vízvezeték hiányában végezzen. Ez a javítás magában foglalja a fal- és mennyezetburkolatok cseréjét, a padló és csaptelepek frissítését. A komolyabb javítás, még ha nem is teljes tőke, alapos előkészítést és komoly megközelítést igényel.

Javítási tervet készítünk, és meghatározzuk a jövőbeli tervezést

A saját kezével a fürdőszobában végzett javítások, és azon tűnődve, hogy hol kezdjék el, először is el kell döntenie a szoba jövőbeli kialakításáról. Képzelje el, hogyan szeretné látni a fürdőszobát, és eldönteni a színt. A szoba hagyományos színei pasztell színek vagy két szín kombinációja (például kék és kék, vagy barack és bézs).

Ezután el kell döntenie, hogy milyen anyagokat használnak a befejezéshez. A fürdőszoba díszítésére gyakran használják:

 • Mozaik;
 • Porcelán kőagyag;
 • mozaik;
 • Műanyag panelek.

Óvatosan ellenőrizze a vízvezetékeket, és szükség esetén döntse el az elavult vízvezeték szerelvények cseréjét.

Mérőszalag segítségével határozza meg a helyiség magasságát, szélességét és hosszát. Határozza meg, hol helyezkednek el a vízvezeték szerelvények, mert a javítás után nem valószínű, hogy sikerül valamit megváltoztatni.

Videó: Modern design és fürdőszoba tervezés

Új vízvezeték - és finiser - anyagok kiválasztása és megvásárlása

Miután úgy döntött, hogy önállóan végez javításokat a fürdőszobában, sok tulajdonos gondolja meg, hogy pontosan mit kezdjen megjavítani a fürdőszobát, és menjen új vízvezeték szerelvényekhez és befejező anyagokhoz. Természetesen ez a javítási szakasz nagyon fontos, de ez csak akkor következik be, ha teljesen eldöntötte a tervezést, az új vízvezeték típusát és a szükséges befejező anyagok mennyiségét.

Az egészségügyi eszközök vásárlása előtt ellenőrizze méreteit és ellenőrizze, hogy megfelelnek-e a fürdőszobának.

Jobb, ha befejező anyagokat és szerszámokat vásárolsz egy üzletben, ahol nagykereskedelem esetén jó árengedményt is kapsz. Vásároljon mindent, amire szüksége van, egyszerre teljes egészében, akkor ne pazarolja el az időt, és ne keresse fel a hiányzó anyagot.

Régi befejező anyagok és vízvezetékek szétszerelése

Ezután előkészítse a helyiséget közvetlenül a javításhoz. Jobb lesz a mosogató és a kád felszámolása a javítás idején, még akkor is, ha nem kívánja megváltoztatni őket.
Ezután eltávolítania kell a régi csempézett padlót, tisztítsa meg a mennyezetet, a falakat és a padlót. Ha a fürdőszobában lévő falakat festékkel festették, akkor teljesen eltávolítani kell. Végül is a ragasztókeverékek vagy a régi bevonat új festékrétege nem marad.


Szereljük le a régi csempéket. Fotó - tamabau.de

Csövek, huzalozás és egyéb kommunikáció elhelyezése

A régi bevonat eltávolítása után elkezdheti kicserélni a csöveket. A régi házakban érdemes változni a közvetlenül a fürdőszobában található csövek mellett, valamint a főkorláton (kombinált fürdőszoba esetén); és egyes esetekben még a vízcsövek között is. Mivel a régi csövek szivároghatnak, ami tele van új, nem tervezett javításokkal és új költségekkel.

A javítás e szakaszában cserélni kell és bekötni. Határozza meg, hol állnak az elektromos készülékek, és csatlakoztassa a szükséges számú aljzatot, cserélje ki a vezetéket és a kapcsolót.

Ne felejtse el gondoskodni a szellőztetés javításáról és felszereléséről, nagyon fontos a fürdéshez. A legjobb, ha a szellőzés kényszerül. Ma a piacon számos lehetőség van a ventilátor szellőztetésének megszervezésére.

A falak, a mennyezet és a padló kiegyenlítése

Ezeknek a munkáknak a mértéke és jellege függ a felületek állapotától. Ha a falak nem nagyon simaak, akkor gipszt kell szintetizálnia. Megfelelően egyenletes falak és mennyezetek esetén nincs szükség nagy rétegű anyag felhasználására, és egyes esetekben csövezéssel is lehetséges. Ha a felületet nagyon nagyra kell helyezni, akkor a javítás késhet.


A falak síkba helyezése. Fotó - www.filippo.nl

Felületi anyagok

Most elkezdheti befejezni a falakat és a mennyezetet: festeni, csempézni, burkolni kiválasztott keverékekkel stb.

Kiváló lehetőség lenne a mennyezet burkolására emulziós festékkel: a mennyezet nagyon szépnek tűnik, a nedvesség nem halmozódik fel rá, és bármilyen árnyékot felvehet. Egy praktikusabb alternatíva lenne a műanyag panelek vagy álmennyezetek beépítése.

Ha a képernyőn zárt kádat szerel be, akkor a padlót nem lehet csempével lefektetni, hogy megmentsék az anyagot.

Egészségügyi berendezések telepítése

Az összes befejező munkálat befejezése után vízvezeték szerelvényeket szerelnek fel annak érdekében, hogy ne károsítsák az új (régi) vízvezetékeket a javítási folyamat során, és biztosítsák a befejezetlen helyiségek felületének akadálytalan hozzáférését.


Telepítési mosogató. Fotó - contentfreelance.com

Tartozékok és bejárati ajtók felszerelése

A végső fázisban a javítás a fürdőszobában van elhelyezve bútorok és kiegészítők (horgok, tükrök, lámpák, stb). Most is az ajtót kicserélik. Az ajtó cseréje, mielőtt ez nem szükséges: könnyű megsérülést okozhat a vízvezeték javítása, elhelyezése és szerelése.

Most már tudod, hogy hol kezdjem a javításokat a fürdőszobában, és milyen sorrendben kell elvégeznem a munkát. Ezért könnyű megbirkózni ezzel a nehéz feladatsal, és a frissített fürdőszoba örömmel fogja élvezni fényességét és kifogástalan megjelenését.

Do-it-yourself fürdőszoba javítás

Ön a saját fürdőszobájának javítására gondol? Ez nem meglepő, hiszen a teljes javítási folyamat végrehajtása függetlenül sokkal olcsóbb lesz. Átlagosan az esetleges díjak összege az összes szükséges anyag felétől származik.

Természetesen nem szabad azt gondolnunk, hogy minden egyszerû lesz: számolni kell minden lehetséges költséget, a tudás rendelkezésre állását és kellõen magas készségeket, ha nem javítások elvégzésében, akkor legalább a kezelési eszközökben. Ha nincs a fenti, akkor jobb lenne felvenni a kapcsolatot a szakemberekkel. Gondold és mérlegelje alaposan a döntését. Olvassa el ezt a cikket egy saját kézzel készített fürdőszobai javítással egy fényképen, majd végül eldönti döntését. Ebben részletesen foglalkozunk a cselekvések előállításával időrendi sorrendben, jelezve az anyagokat és a szükséges anyagok költségeinek hozzávetőleges költségét.

Szeretne többet megtudni a javításról? A cselekvés sorrendjét elemezzük

A fürdőszoba javításának végrehajtásához saját kezűleg a következőkre lesz szüksége:

 • Válasszon a vízmennyiséget, amely mennyiségét és nómenklatúráját határozza meg;
 • Készítsen fürdőszobai dizájnt, és válassza ki a kívánt színt:
 • Számítsa ki és vásárolja meg a szükséges alapanyagokat;
 • Készítse elő a helyiséget, ahol a javítást elvégezni fogják;
 • Értékelje a fürdőszoba padlójának aktuális állapotát. Meghatározni a javításhoz és vásárláshoz használt anyagok módját;
 • Javítsd meg a padlót. Ez a tétel a következőket tartalmazza:
 • a vízszigetelés - vagyis a padló vízállóságát.
 • az esztrich helyett az esztrich alatt a padló szintjének kialakítására és a padlózat szokásos felszerelésére létrehozott réteg növekszik.
 • padló szigetelés;
 • A csővezeték elhelyezése;
 • Munka elektromos vezetékekkel;
 • A mennyezet és falak vakolását;
 • Melegítés és fejfedés.
 • Falak falazása, fugázás és sarokszigetelés;
 • Padlóburkolat;
 • A szellőzőrendszer felszerelése.
 • A választott vízvezeték beszerelése.

A saját kezű fürdőszobában történő javításra fordított idő 2 hét, a fürdőszoba és a WC cseréje esetén számít. A padlóburkolatok cseréje legalább 2 hónapot vesz igénybe. Menjünk közvetlenül a megadott terv pontjai közé:

Vízelválasztás

Nehéz beszélni konkrét tippekről, mert minden a márkától és a gyártótól függ. Csak megemlítjük, hogy javítás közben meg kell gondolnod, mi a teendő a régi fürdőszobával. Ha ez ép, akkor az alábbiakban, a helyiségek előkészítésének kérdését figyelembe véve, meg kell adni a javítás módjait.

A projekt szakaszában

Ez a szakasz közvetlenül kapcsolódik a vízvezeték megválasztásához, mivel ez hatással lesz a javítás bonyolultságára és költségére. Tehát a falak csempeburkolatának jellemzője a mosdóforma formájától függ. Minden részletet lehetetlen megadni, ez egy külön cikk témája. Ne feledje, hogy házak építésénél a fürdők egyenlő mértékben ugyanazzal az anyaggal készülnek ugyanabból a szállítóból, vagyis a javítás költsége eléri a lakás költségeinek 1/5-ét. Egy hétköznapi házban nincs értelme a falba épített keverőre gondolni, mivel ez a lehetőség építés alatt áll, és a fal megtörése nem megoldás.

Ne használjon normál ipari fát és sima acél alkatrészeket. Az ilyen anyagok nedvességet szívnak fel, vagy hajlamosak a korrózióra, ezért a magas páratartalmú helyeken való alkalmazásuk nem igazolja magát. Ugyanezen okokból a fürdőszobai aljzatok és kapcsolók telepítése életveszélyes. Természetesen léteznek olyan módok, amelyekkel meg tudjuk őket adni, válaszolva számos formai követelményre, de itt nem fogjuk őket figyelembe venni. Ha a lakásban kevés hely van, vegye fontolóra egy zuhanykabin telepítését. Ez segít felszabadítani egy olyan helyet, ahol valami szükségeset lehet telepíteni. Tükrözze és válassza ki a kívánt dizájnt.

becslés

Nincs értelme magyarázni, miért szükséges a javításhoz szükséges berendezések felmérése. Ne feledje, hogy a saját fürdőszoba javító anyagának kiválasztásakor rosszabb az alacsonyabb ár. Számos olyan paraméter létezik, amelyek elengedhetetlenek, de amelyeket nehéz megérteni a speciális ismeretek nélkül. Ezek a nedvesség felszívódási, hőtágulási és porozitási együtthatói. Mivel a fürdőszobában nagy a hőmérséklet és a magas páratartalom, amely hatással van mind az anyagok erejére, mind az otthoni egészségügyi és higiéniai helyzetre, rossz az alacsony költség elve.

Valamely paramétert, amelyet valószínűleg nem talál az anyag leírásában, ezért olyan anyagokat kell kiválasztania, amelyeket közvetlenül a fürdőszobában használnak. A kültéri építéshez használt anyagok is megfelelőek lehetnek, mivel a számunkra érdekes feltételek hasonlóak.

A hozzávetőleges árakról és a kiválasztási kritériumokról:

 • A csempe ára egyenként 40-60 rubel lesz, a gyártási országtól függően. A belföldi és az európai gyártók átlagos minõségû minõsége nem különbözik egymástól, ám az európai formatervezési minták általában a legjobbak. A padlók és falak burkolólapjának helyzete ugyanaz, az egyetlen különbség a méretben van. A porcelán burkolólapok ára több, 50 rubelenként, de ajánlott a padlóburkoláshoz használni. A hagyományos kerámia burkolattól eltérően csúszásmentes felülete és nagyobb szilárdsága van. Tekintettel a fürdők viszonylag magas beavatkozására az orvosi statisztikákban, ez fontos körülmény. A boltban kell figyelni a feltétellel a felület a csempe. A sérülés jelenléte szennyeződést okozhat. Annak érdekében, hogy az Ön által választott csempe integritását biztosíthassa, az arcodra támaszkodva nézzen rá a fényforrás mentén. Egy másik tényező a képarány. Ha a csempe különböző méretű, és ez teljesen lehetséges, akkor a telepítés során a felület visszataszítónak tűnhet, és ha még nincs telepítve, akkor az eladónak vissza kell töltenie az árut. Ellenőrizze, hogy néhány pár, és csatolja egymást élek, és nézd meg. A méretbeli különbség nem haladhatja meg a millimétert. Ezután próbálja meg a széleket, legyenek simák.
 • Csemperagasztó Tekintettel arra, hogy a csempe behelyezése egyedül történik - a legjobb választás egy lassan száradó ragasztó, fél napról napra. Ez korrigálja az összes lehetséges hibát, és megadja a lehetőséget, hogy a saját örömét szolgálja. A spatulát kifejezetten a ragasztóhoz kell kiválasztani, az ilyen információ megtalálható a csomagoláson. Ha valamilyen oknál fogva a csomagolás nem tartalmaz információt a fogak pályájáról és mélységéről, és a ragasztó maga is ajánlott, akkor válasszon egy kis 3-6 milliméter mélységet. Nagy fogakkal ellátott spatula használata minden bizonnyal a csempék alatt lévő üreget eredményez.
 • A csempeburkolás mintái. A legjobb, ha műanyag keresztezést készítenek, mert könnyebb dolgozni velük.
 • Burkolat a cseréphez. Nem szükséges megszerelni, mert egy 5-6 mm átmérőjű kábel lehet alkalmas a fugázásra.
 • Steklomagnezitovy lap 250 rubelből 1 laphoz.
 • Rétegelt lemez 300 rubelből.
 • Ömlesztett padló. A fürdőszobában előnyös két komponenst használni, ez egy kezdeti viszkózus likőr, majd folyadékká válik a kiegyenlítéshez. A hozzávetőleges ár 220 rubel 10 liter, ugyanaz a hatása a felmelegedés - 640 rubel / négyzetméter.
 • Teak vagy vörösfenyő padló. Ha úgy dönt, hogy fa, nem csempézett padló. Ez többe kerül, de kellemesebbnek tűnik a megjelenés és az érzés szempontjából. Ár 500 rubel / négyzetméter.
 • Csövek. A legjobb megoldás a polipropilén csövek: hidegvíz (PPN), 24 rubel / négyzetméter, forró (PPR), 35 rubel. A választás annak a ténynek köszönhető, hogy az acélcsövekkel történő munka nehéz, a fém-műanyag az idők folyamán is hajlamos áramlani, míg a polipropilén hegeszthető és rejtve lehet falon. A csatorna csövek 45 rubelből indulnak. Ezt a kategóriát is hozzárendeljük. A tömör műanyag szerelvények a legelőnyösebbek, mivel ezáltal elkerülhető a szivárgás. A fémre való áttérés akkor értelmes, ha csöveket csatlakoztat a kazánhoz. A szelepeknek gömbölyűeknek kell lenniük, és forraszthatóak a műanyaghoz. A szerelvények és szerelvények költsége a csövek ára 60% -a lesz. A vásárláskor mérje meg a cső külső átmérőjét. Csövekkel való munkavégzéshez gyémánt fúrókra van szükség, méretbeli eltérések esetén többet kell vásárolnia, és ezek a fúrók meglehetősen drágák.
 • PVA emulzió - 240 rubelből egy 5 literes csomagoláshoz.
 • Vízvezeték. Mindez attól függ, hogy választott-e, csak ne habozzon minőséget - a vízvezeték hosszú és jóhiszeműen szolgáljon. Figyelembe véve az opciók törölköző melegebb, ajánlatos egy rozsdamentes acél törölközőmelegítő. Más lehetőségek vagy rossz minőségűek vagy túl magasak. A csaptelep kiválasztásánál fontolja meg a vásárlást egy infravörös érzékelővel, amely automatikusan bekapcsolja a vizet, ha kezét előre beállított hőmérsékleten tartja. Valószínűleg találkoztál a repülőtereken. A keverő természetesen nem a legolcsóbb, de feleslegessé teheti a víz költségeinek felét, és a fűtési energiát 40-45% -os százalékban.

Az árak hozzávetőlegesek és a jelenlegi piaci értéken alapulnak. Mindazonáltal, valahogyan navigálhat ilyen áron, és figyelembe veszi a területet, hogy kiszámítsa a fürdőszoba javítását saját kezével. Minden, amit közvetlenül a nem kívánt munka során sorolunk fel, a bemutatott opciók közül néhány alternatív, a választásukat részletesebben az alábbiakban ismertetjük.

Ismét megismételjük: az anyag kiválasztásakor nem szükséges az olcsóság irányítása, használatuk csak a munka komplikációjához vezethet. Anyag megvásárlásakor vegye figyelembe a lehetséges hibákat és hibákat a számításokban: szinte mindig szükség van néhány készletre. Tehát csempe esetén a többlet mennyiségének 3-5% -a javasolt. A végrehajtása javítása egy kis fürdőszoba fog egy kicsit - 5-7%. Más anyagokra 35-40% -ot kell hozzáadni.

Most menjünk dolgozni.

Fürdőszoba előkészítés

Tehát, amint már említettük: mindenekelőtt a kérdés a régi fürdőszobában van. Az öntöttvas fürdő egy akril vagy epoxi vegyület segítségével továbbfejleszthető. Az új öntöttvas fürdő telepítése nem jelent semmilyen előnyt a minőség és az élettartam szempontjából, és bontása és egy új fürdő felszerelése meglehetősen nehézkes. Ónfürdők esetén csiszolt zománc vagy más súlyos károsodás hiányában akril bélést használhat. Abban az esetben, ha az ón fürdő rossz állapotban van, ne habozzon, és válasszon egy újat. A fürdőszoba frissítéséhez nincs szükség speciális képességekre. Az akril és az epoxid közötti különbség az ár és a munkásság, az utóbbi olcsóbb, de némileg nehezebb vele dolgozni. Lehetetlenné válik a betét készítése - a gyárban történik, ahol megrendelést kell rendelni, a telepítés technológiája a következő:

 • alaposan tisztítsa meg és zsírtalanítsa a fürdőt;
 • helyezze be a béléscsövet és ellenőrizze, hogy a kifolyónyílások megfelelően párosák-e;
 • Ellenőrizze és ragassza a ragasztót a fürdő belsejébe.

A módszer meglehetősen drága, de még mindig olcsóbb, mint egy új fürdő.

Kapcsolja ki a vizet. Húzza le a hideg víz bevezetését az öblítőtartályról. Ha nem akarod elköltözni a javítás időtartamára, akkor átmeneti csővezetéken keresztül érdemes vízhez jutni a konyhába. Még a szokásos tömlő használata is le fog jönni, a legfontosabb dolog nem elfelejteni kikapcsolni a vizet a távollét vagy az éjszaka miatt. A minőség, ahogyan megérted ezt a rendszert, messze nem ideális. De egyébként víz nélkül kell tennie kb. 10 napig, ami még rosszabb.

Folytassa, hogy szétszerelje mindent a fürdőszobában. Csak a falak maradjanak. Ebben a szakaszban ne érintse meg a szennyvízcsatornát, állítsa le a fűtött törülközőtartó fűtését csavaros dugókkal. Ezután húzza ki a tápegységet a fürdőszobából.

Most elkezdheti tisztítani a fürdőszobai felületeket. A munkának ez a része törmelékhez és porhoz, szemüveges munkához, légzésvédőhöz, és ha nem akarja tisztítani az egész lakást utána, az ajtó zárva van, vagy a nyíláson lévő film.

A munka a mennyezetről indul. A régi csempékhez egy kalapácsgépet használjon egy vésővel betonon. Ha cementhabarcsot használnak feljavítani, akkor teljesen eltávolítania kell. Legyen óvatos, ha a padlóval dolgozik! Ha a régi esztrich jó állapotban van, akkor a cementszubsztrátum tisztításakor a lyukasztás károsíthatja azt, és ez felesleges baj az Ön számára. Ha van oka a régi esztrich megtakarításának, akkor használja a csiszolót egy gyémánt csészével. A munkát óvatosan végzik el, és csökkentik a padló felújításának költségeit.

A gipsz és a régi festék felső rétege 80-100 mm-es kerek fém kefével. A régi házaknál a vakolat gyakran törékeny, ezt a talajtól el kell távolítani, legyen az tégla vagy beton. Erős ahhoz, hogy az ablaktörlő és a szintmérés segítségével egy fúróhoz illeszkedjen. Gipszkötéskor a fürdőszobában elhelyezett vezetékeknél szükség van egy vésővel ellátott kalapácsgépre. A vezetékek tiszták. Csak abban az esetben kopogtassa a falakat, és megpróbálta fúrni őket: a brezsnyev-korszak számos házában szigeteltek a gipszrostlemezeket. Találnék valami ilyesmit, le kell szedned őket. A munka hozzáadódik, de cseréje szükséges. Legyen óvatos, ha a mennyezeten dolgozik, az eset összeomlik. Vigyázz a biztonsági másolatokra.

Fürdőszoba padló

Tisztítás befejeződött, régi csempe eltávolítva. Ideje a padlók tisztításához. A nedves tisztítás után megkezdheti az elhelyezett esztrich vizsgálatát. Legalább egy repedés jelenléte miatt szükségessé válik annak helyettesítése, ami a fürdőszoba padlójának nagyjavítását jelenti. Természetesen, ha a sérülés kicsi, akkor ez elkerülhető az önterülő padló rétegével. De többet erről később. Először is vegye fontolóra a régi esztrich eltávolítását, és folytassa a padló vízszigetelését.

A padló vízszigeteléséhez kevés lehetőség van: ez az aquaizol vagy poliészter egyenértékű. A szokásos fürdőszobai film nem alkalmazható, a nedvesség valahogy szivárog ki, és az aquaizol bármilyen hőmérsékleten tartja a vizet. A szigetelést a falon legalább 25 cm-re kell elhelyezni a tömeg alapján. 4000 négyzetméternyi víz a mennyezet maximális szilárdsága. A sarkokban lévő hajtásoknak nem szabad vágniuk. A vízszigetelő rétegek ragasztása ragasztással vagy hegesztéssel történik ipari szárító segítségével. Mielőtt elvégezné ezt a hegesztési gyakorlatot, nem könnyű.

A szigetelés befejezése után folytassa az új esztrich felszerelését. Az esetleges költségek felmérésekor a szükséges anyagot már megnevezték. Ez egy üveg magnezit lemez. Erőssége lehetővé teszi, hogy azonnal helyezze el a megerősítő hálót és tegye beaconokat. Nincs alternatív, habos műanyag és habszivacs túl törékeny, és az expandált agyag elnyeli a vizet. Ez egy rendkívül hosszú szakasz, az új esztrichnek 40 nappal kell állnia, mielőtt tovább dolgozhat. Az esztrichhez speciális követelmények vannak a cementhabarcs esetében:

 • cement márka a 400-as évektől; a homok legyen kvarc;
 • a homok és a cement egymáshoz viszonyítva 4: 1 arányban van;
 • a vízmennyiségnek egyenlőnek kell lennie a cement térfogatával;
 • Adjunk vizet a PVA emulzióhoz 1/10 térfogat víz mennyiségben.

Az esztrich kialakulását 4-5 cm vastagságú markerek végzik el. A járólapok padlóburkolata sík alapfelületet igényel.

csövek

A csővezeték cseréjéhez fordulunk. Kezdje a szennyvízcsövekkel, ugyanúgy, mint a tömítéseken a tömítőanyaggal, elég gyors lesz, egy nap elegendő. A hegesztési csatlakozásokat nem a csatornákon végzik. Ezután a vízvezetékek forrasztása nyugodtan megy végbe.

Hogyan kell elhelyezni őket? Nem kell nyílt formában megcsinálni, nagyon kevés ember hozhat esztétikai élvezetet; hogy megsértse, és ő maga nem engedi meg a strobe-et. Mindazonáltal van megoldás: a csöveket a padlóval párhuzamosan lehet futtatni, majd rájuk horganyozhatók. Ezután szilikon segítségével ragasztja fel a burkolólap burkolatát a fürdőszoba jövőképéhez.

A meredekséget szilikonnal ragasztják, a padlóra és a mennyezetre, és elvégezhetők a munka befejezése után. Szükség esetén a szilikont lehúzhatjuk egy szerelő késsel. Egy szabványos fürdőszoba elrendezéssel a lejtő hossza körülbelül egy méter. A strobák még mindig elengedhetetlenek, de ez csak függőlegesen szerelt csövek esetén: a csaptelep a fürdőszobában, ha van egy a fürdőszobában, a csaptelep a mosdóban, és még egy pár lehet, ha a kazán a fürdőszobában van. A hornyokban a csöveket ki kell cserélni, ez további védelmet nyújt a ködképződéstől és a hőveszteségtől. A polipropilén csövek felszerelése nagyon egyszerű, a legfontosabb előny az, hogy az utolsó kapcsolat hegesztésének végétől számított harminc perc után a csővezeték rendszerét használhatja. e

Ne felejtse el, hogy a csikorgatás nem megengedett. Használjon szerelvényeket és csatlakozókat a csatlakozáshoz.

Az ízületek hegesztéséhez szükség van: egy készülék polipropilén csövek hegesztésére; fúvókák használt csövekhez; csővágó; rázógép, faskochnitel. A fém-műanyag jól használható törölközőmelegítők számára. Rugalmasságának köszönhetően az alsó szerelvények a lejtő alatt lesznek elrejtve, és a felsőbbek helyzete nem változik.

Elektromos vezetékek

Ezt kettős szigeteléssel ellátott huzalon kell meghúzni. A legáltalánosabban használt műanyag, az ár alacsony, azonban ha megtervezte a kábelcserét az egész házban, használjon fémeket, a kábelezést árnyékolják.

Vakolási munka

Mielőtt elkezdené a vakolást, az építőszalaggal ragassza fel a vízszintes vízszigetelést a falra, ezért nem vághatja le, ahogy már említettük. A fürdőszoba egy szűk hely, ezért azt javasoljuk, hogy ne használjon golyóstollat, hanem egy gumi labdát a gipsz felhordására. Alkalmazhatók alabástrom, gipsz vagy keményedő anyagok bármilyen munkájához. Könnyebb lesz így dolgozni.

Maga a vakolat a jelzőtáblákon hiba nélkül történjen, a következő falburkolathoz sík felület szükséges. Legjobb a beaconprofilok használata, amelyek könnyen beszerezhetők bármely hardverraktárban. Maga a jelzőfények maguk nem érdemlik, csak időt pazarol, és aligha érhetsz sík felületet. A vakolat sorrendje normális, a padlóra a mennyezetről. Alkalmazzon két réteget - a fürdőszobában a páratartalom és a hőmérséklet változásai miatt ez a forma a legerősebb.

Melegítés és mennyezetburkolat

A mennyezet hőszigetelése nem feltétlenül felel meg a hőmérsékleti rendszernek, hanem a jövőbeli problémák kiküszöbölése érdekében, amelyek minden bizonnyal felmerülnek, ha a kondenzátum nem áll le. A legjobb megoldás az üvegmágneses lap használata, szemben a padlóval, az MSU mennyezeti felületéhez ragasztva szilikon vagy ragasztó. A munka idején használd a léceket tartószerkezetekként, valahol 1-2 méter méterről. Ne távolítsa el őket a ragasztó szárítása előtt.

Miután befejeztük a felmelegedést, fordulunk a fényezéshez, bár ez a fényvisszaverő funkcionális értéket hordoz, mint a kondenzátum. Egy jó lehetőség egy olyan anyag, mint pl. Műanyag bélés vagy laminált. Ne aggódj az anyag megbízhatóságától. A nedvességnek ellenálló ragasztó, még akkor is, ha leereszkedik a mennyezet részében, nem okoz összeomlást, mivel a lapok összekapcsolódnak, és egyetlen integrált szerkezetet alkotnak. Miután befejeztük a munkát a mennyezeten, folytatjuk a falak bélését. A burkolólapok a laminált anyagot támogatják.

Az anyag elkészítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. az anyag PVA emulzió belsejének kezelése;
 2. a berendezést szerelő ragasztóval vagy építőszilikonnal végezzük;
 3. a nyelv gerincét, azt jelenti, hogy a kidudorodások, amelyek miatt a lapok csatlakoztatva vannak, és ezen kapcsolat egy nagyon egyszerű módja is, vékony réteg ragasztót alkalmaznak, a cseppjeit azonnal el kell távolítani.

A szilikon esetében az asztali ecet alkalmas oldószeres ragasztóra. Felhívjuk figyelmét, hogy az utolsó két laminált lapot össze kell szerelni, összehajtogatni kell őket egy házzal és egy lapka segítségével, és mindaddig nyomva kell tartani a kötést, amíg kattan. Ne felejtsd el a kellékeket a ragasztó keményedése előtt.

A sarkokat szilikonnal kell lezárni, hogy elkerülhető legyen a nedvesség behatolása a mennyezet alá. Amikor lyukakat készítenek a huzalozásra, ne tegyék őket a laminált lapok találkozásánál. Azt hiszem, érted, miért. Amikor befejeztük a fejfedőt, szorítsuk be a lyukat, vagy töltsük fel szilikonnal.

Természetesen vannak más lehetőségek is. A sztreccs mennyezetek független gyártása azonban gyakran indokolatlan, és itt nem fogjuk leírni a módszereit. Ha ezt meg akarja csinálni, olvassa el a kiválasztási kritériumokat. Rack mennyezet is lehetséges - ez egy nagyon általános lehetőség, de a termelés külön cikk tárgyát képezi.

Falburkolat

A falburkoláshoz általában csempéket használnak. A porcelán cserép ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, de többet költ, a padlólap burkolatának megválasztása során a fent említett előnyök nem számítanak a falaknak. A műanyag táblákkal ellátott falburkolatok elterjedése, meglehetősen olcsó és megfelel a higiéniai szabályoknak, de ebben a cikkben nem gondoljuk, hogy ilyen anyaggal dolgozunk.

A falak burkolásakor figyelembe kell venni a vágó varratokat. Ehhez használja a kereszteket, a ragasztókon lévő lapok között, és azonnal távolítsa el a fent leírtak szerint. A ragasztót hosszanti simító löketekkel alkalmazzák, átlagos csempe mérete 30-30 cm - 0,25-0,35 négyzetméter. Az üregek jelenléte elfogadhatatlan a csempe alatt, ezért ragasztót kell alkalmazni oly módon, hogy a rozsda párhuzamos egymással, és nem túl mély. Minden egyes csempét, amelyet Önnek kell elhelyeznie, az előző csemperől a szabad szélig gumi kalapáccsal kell megérinteni. Azon csempékre, amelyek a csővezetékek következtetéseire esnek, a lyukakat egy gyémánt koronával elő kell fúrni. Amikor a ragasztó megkötődik, zárja be a sarkokat szilikonnal. A módszer egyszerű - egy vékony polietilén fóliát helyeznek a szilikonra, majd egy darab elektromos kábelt alkalmaznak.

Nyomja le, majd távolítsa el a szilikon csepegéseit ecettel. Lágy, homorú felület legyen. Opcionálisan a sarokvarrat dekoratív béléssel boríthatjuk ugyanazon szilikon kárára. A síkon a varratok vágása speciális összetételű, ami olcsóbb, mint a szilikon. A keresztet eltávolítjuk, a megmaradt varratot megtöltjük és egy kábellel nyomjuk le - ebben az eljárásban a film opcionális - a szivárgásokat eltávolítjuk. Ne vágja le a varratokat ujjával - a szemen látható szabálytalanságok jelennek meg a varraton belül, ahol a szennyeződés általában felhalmozódik. A falak és a padlók burkolásának technológiája önmagában nem különbözik egymástól, a padló egy kis jellemzőjét a következő részben tárgyaljuk.

Vegyük figyelembe, hogy dekoratív kupakkal ellátott keverőt használ, akkor a koronának nagyobb átmérőjűnek kell lennie, mint a cső. Ellenkező esetben meg kell halnia a lyukak helyén, ami ékszeres munkát igényel.

Padlóburkolat

A padlóhoz két lehetőség van a burkolólapok számára - korábban megmagyarázta, miért jobb a porcelán, mint a cserép vagy a padlóburkolat.

Fa padló esetében az eljárás drágább, de az eredmény kellemesebb. A táblákat hornyolni kell, a szerelési eljárás hasonló lesz a mennyezethez, de 2-2,5 cm távolságot hagy a falról. Ez a hely duzzadó táblákhoz készült. Ne hagyjon üregeket, töltse be a rácsokat habos poliuretánnal, mielőtt a lábazatot felszerelné. A PVA emulzióval és a folyékony akril lakkal borított fa padló hosszú ideig tart.

A burkolólapokat illetően az ajtót le kell fektetni, úgyhogy a vágott csempe a lépcső alatt vagy a fürdőszobában legyen, ahol nem láthatók. A vágott lemezek utolsó sorát azután helyezzük el, miután a ragasztó más lemezek alatt megrepedt, nehogy a már elvégzett munkát leütje. Az egyetlen különbség a falon való fektetéstől a varratok hiánya - a csempe egymáshoz illeszkedik.

szellőzés

Először is ellenőrizze a dobozt, amelyet a javítás előkészítéséhez készített. Gyakran a tisztítás és a festés után alkalmasak további felhasználásra. Csak állítsd vissza. Jobb lesz, ha még egy flapper szelepet is telepít, hogy elkerülje a téli hideg levegő áramlását. Javasoljuk ventilátor beépítését a szellőztető rendszerhez, ez biztosítja a levegő jobb levegőztetését a lakásban, és megakadályozza a gomba megjelenését a falakon.

épületgépészeti

Nincs alapvető jellemző. Gyakran előfordul, hogy az új termékekhez utasításokat talál a műveletek sorrendjéről a telepítéshez. Tevékenységetek közé tartozik a fürdőszoba felszerelése (nem teheti meg magad, asszisztens nélkül) vagy egy zuhanykabin, valamint egy mosogató. Akkor menjen a csaptelepek, majd a pult a vízbe. Ha kívánja, csatlakoztathatja a fürdőszobába egy vízmelegítőt.

Megemlítjük az elektromos készülékeket:

A fürdőszobában megengedett a helyhez kötött elektromos készülékek, mint pl. A kipufogóventilátor felszerelése, a vezetéknek három magnak kell lennie, védővezetővel és hermetikus csatlakozódugóval kell ellátnia a házba, valamint egy mennyezeti lámpát, amely vízálló szerkezetet igényel. A mosógéppel külön beszélgetés foglalkozik, mivel nem vonatkozik az állóeszközökre.

Bontották a szükséges lépéseket a javítás a fürdőszoba a saját kezűleg. Nézze meg a videót, ahol lépésről lépésre ismertetik a fürdőszoba javításának eljárását. Nem említettük a fürdőszobákat a WC-vel kombinálva a munka számos jellemzője miatt, és körülbelül kétszer annyi munkaigényes, mint két külön helyiség javításánál, külön kell beszélnünk e témáról. Amint láthatja, hogy az eljárás időigényes, és ha nem vagy biztos benne a készségek, akkor a legjobb, ha nem fogadja el.

Ez az időigényes és meglehetősen hosszú eljárás bízható szakemberekkel. Pontosan tudják, hogyan kell csinálni. De még mindig ismernie kell a fürdőszoba felújításának minden aspektusát, hogy nagyobb esélye legyen a teljes javítási folyamat sikeres és komplikáció nélküli elvégzésére.

Legalább megismerkedve ezzel a cikkel, képes lesz ellenőrizni az előadók munkáját, akikről úgy döntött, hogy a javításokat a fürdőszobába bízza. Másrészről, a sikeres bizalom esetén, menjen előre! A javítási költségek jelentősen csökkennek. A saját kezű fürdőszobának sikeresebb javítása érdekében javasoljuk, hogy nézze meg a videót az eljáráshoz.