Legfontosabb > Csapok

Bútor a fürdőszobába retro stílusban: a kiválasztás elve

Retrostil - a helyiségtervezés iránya, amely a múlt század 60-70-es éveiben volt releváns. A fürdőszobai bútorok retro stílusú választásakor emlékeznünk kell arra, hogy érdekes, változatos, de bonyolult. A szoba minden elemét hibátlanul kell kiválasztani. Még a kisebb pontatlanságok is könnyen megzavarhatják a design harmóniáját.

A retro stílusú fürdőszoba antik bútorokkal és vintage bútorokkal rendelkezik.

Retro stílusú funkciók

Különlegessége az antik bútorok és a vízvezeték. A következő anyagokat kell felhasználni:

A fürdőszobai retro stílusú dekorációhoz 60-70 év közötti bútorokat és vízvezetékeket használnak.

Retro légkör kialakításához használhat réz és réz szanitereket és tartozékokat.

Tipp A fürdőszoba belseje harmonikusnak tűnik, ha az összes egészségügyi tárgyat ugyanazon színsémában választják ki. Ilyen készletek, valamint bútorok és kiegészítők, amelyek ugyanabban a stílusban készültek, az épület hipermarketjében vásárolhatók meg.

Fürdőszobai dekoráció és retro szín

A padlót drága antik stílusú kerámia lapokkal végezték. Fekete-fehér halmozott, tökéletes formában mozog. És a fal dekorációhoz - barna-bézs.

Fekete-fehér fürdőszoba csempe retro stílusú

A falakat falpanelek, csempe vagy nedvességálló tapéta díszítheti. A mennyezet feszíthető, matt és szilárd. A fényes vászon ebben a szobában nevetségesnek tűnik. A kerület mentén dekoratív konvex rúd (öntés) vagy eresz.

A fürdőszobában lévő falak retro stílusban vízálló tapétával díszítettek

A virágos csempe tökéletes egy retro stílusú fürdőszobában

A retro stílusú fürdőszoba nyugtató árnyalatokat igényel. Fehér, oliva, szürke-zöld, rózsaszín, bézs és kávé, világosbarna színek elfogadhatóak. A sötét lila szín szintén harmonikusnak tűnik, de csak néhány változatban. Agresszív színek, kontrasztos árnyalatok nem megengedettek.

A retro stílusú fürdőszobában tapéta és fa panelek kombinálhatók.

Bútorok és kiegészítők

A retro stílusú fürdőszobai bútorok kézzel készülnek, de a modern szabványok. Ezután könnyen telepíthető és használható. Különösen kifejező, kissé durva belső. A mosdók alatt lévő paneleket fenyőből, tölgyből vagy mahagóniból kell készíteni. Ezek a szilárd sziklák tartósak, hosszúak, vonzó megjelenést biztosítanak.

A mosdó alatt lévő szekrény egy régi faragott szekrényből készülhet

Annak érdekében, hogy a fürdőszobában retroatmoszférát hozzon létre, használhatja az akkori bútorokat, például egy vintage szekrényt a fürdőszobai kiegészítők tárolására

Bútor a fürdőszobában retro stílusú kell választani tömörfa

A Retrotumbusnak márványpadlóval kell rendelkeznie. Ez a fényes kő nemcsak erősíti a szilárdságot, az erőt, a jólétet, hanem védelmet nyújt a károk ellen.

Kiegészíti a fürdőszoba márványpadlóját vintage retben

A bútorok masszívak, bézs-barna palettán és biztosan fából készültek. A magas páratartalom miatt azonban gyorsan felhasználhatatlanná válhat.

Fontos! Annak érdekében, hogy a fa ne romoljon, víztaszító bevonattal rendelkező modelleket kell vásárolnia. Kívánatos, hogy a faragott elemek jelen voltak. A bronz vagy kovácsolt stilizált stilizált bútorok fogják hangsúlyozni a kiválasztott stílust.

Minden tartozéknak ugyanabból a gyűjteményből kell származnia.

A nagy tükör tökéletesen kiegészíti a belső tér egy retro stílusú fürdőszobában.

A mosdó fölött lévő fürdőszobában egy nagy fakeretes tükörnek kell lennie, és lámpák vagy gyertyák formájában is lehet lógni egy lámpát, retrotematika képeket. A luxus és az egyszerűség kombinációja komfortot, kényelmet, nyugalom és pihenés érzetét hozza létre.

Töltse ki a fürdőszobát retro stílusú keretben

Kád és utólagos felszerelés kiválasztása

A szoba fő témája a fürdő. Minden belső téma alávetette magát. A legjobb lehetőség - antik fürdő. Hogy képes lesz hangsúlyozni az ókori szellemet. De ez az öröm drága, és egy ilyen fürdés problémás lesz a kommunikációhoz.

A klasszikus fürdő - hosszúkás vagy ovális, lekerekített élek, masszív lábakon áll. Bronzból, fából, fehér kerámiából vagy sárgaréz, aranyozott, bronz utánzatú bevonattal készíthető. Ha az épületen belül, vagy az ablak közelében áll, álljon. Célszerű választani egy modern fürdőt, de stilizált retro stílusú. A hidromasszázs vagy a pezsgőfürdő is működik, de ebben az esetben a legfontosabb az, hogy megfeleljen a szükséges vizuális effekteknek.

A fürdőszobában retro stílusban felveszik az antik ovális és mély lábfürdőt

A rézfürdõ kiválóan alkalmas a retro enteriőr kialakításához

Ahhoz, hogy tökéletesen összhangban legyen a kiválasztott stílusgal, helyesen kell megközelíteni a vízvezeték megválasztását. A fürdőszobának összhangban kell lennie. Szükséges az ovális formákhoz való ragaszkodás, de csak nem négyszögletes. A mosdó elegáns megjelenésű, ha egy szekrényre, talapzaton vagy egy kis asztalra hajlított lábakkal van ellátva. Gyakran fából, fémből vagy kerámiából készülnek.

Fém mosogatók és csapok retro stílusban a szekrényen

A retro stílusú WC-csésze padlóra szerelhető, a tartály rövid vagy hosszú csőre szerelhető. Megengedett hozzáadott és felsővezeték. A fürdőkád és a mosdócsapok mindig csak kerek, csepegtetős vagy kereszt alakúak, kétszelepes vezérlőrendszerrel kell rendelkezniük, szokatlan és elegáns. A retrostil levehető mechanizmusa nem megfelelő. A fogantyúk nem lehetnek műanyagak - csak fém vagy kerámia.

San csomót retro stílusban

Fürdőszobai világítás

Annak érdekében, hogy a légkör békét és kényelmet biztosítson, a fény enyhén elfojtott vagy diffúz. Használhatja:

 • falburkolatok;
 • lámpák;
 • padló lámpák;
 • szüreti csillárok.

A retro stílusú fürdőszobában egy szüreti csillár található.

Meleg világítás a retro stílusú fürdőszobában

A szobatervezés a fürdőszobában rejtélyt ad. Annak érdekében, hogy a világítást intenzíven és vizuálisan bővítse a helyiségben, használhat néhány tükröt is. Meg kell díszíteni a megfelelő stílusban, különben lehet, hogy sérti az integritását. Szükség van az aljzatok és a kapcsolók elhelyezésére. Ezeket nemcsak a kényelem, hanem a biztonsági intézkedések figyelembevételével is meg kell találni.

Tipp Ha a világítóberendezés a tükörrel szemben helyezkedik el, akkor a tükörfelületen visszaverődő fény eloszlik a helyiségben. Ha a falakat kerámia burkolattal díszítik, akkor a fénysugarak áramlása jól tükröződik az üvegelemekből.

Retrodekor

Retro stílusú fürdőszoba kell tölteni kiegészítők különböző korszakokban. A fürdő körül jó elhelyezni egy kis asztalt vagy szekrényt, valamint egy kocsit vagy csak egy régi széket. Nemcsak díszítő funkciót, hanem gyakorlati feladatot is ellátnak. Ha sok polc van elhelyezve, akkor nem kívánatos egy gerincet elhelyezni. Jobb gondoskodni egy teljes hosszúságú tükörről, de mindig egy fa keretben.

A retro stílusú fürdőszobát tökéletesen kiegészítik az örökölt díszítőelemekkel, vagy vintage bútorokkal és kiegészítőkkel.

Rendkívüli, eredeti és merész díszítő elem lesz a polc helyett egy madárház. Kísérlet és fantázia üdvözlendő. A régi újságokból és magazinokból évjárat plakátokat, fekete-fehér fényképeket, illusztrációkat készíthet, ha a falak festettek, nem csempenek vagy tapétáztak.

A retro stílusú fürdőszoba falai kiegészítik a polc keretén lévő vintage fényképet

Fekete-fehér fotók a fürdőszobában retro stílusban

A fotóknak a kereten belül kell lenniük, jobb, ha azokat a polcokra helyezik. De a velük való túlterhelés nem kívánatos - zavarodást és zavart okozhat. A retro stílusú fürdőszobai bútorok és kiegészítők régi filmekben, magazinokban láthatók, a saját otthonának "képének" megjelenítéséhez. Ajánljuk az erre az irányba specializálódott tervezők szolgáltatásait.

A fő hangsúly a retro stílusban a bútorok formájára helyeződik. A gyártók számos vonalat mutatnak be a szüreti belső tárgyakból. Ezek közül könnyen készíthet kiváló kompozíciót. De kívánatos, hogy csak egy gyűjteményből vásároljon fürdőszobai bútorokat, hogy megőrizze a stílus harmóniáját és integritását.

Fürdőszoba retro stílusban. Kiválasztunk bútorokat, vízvezetékeket és kiegészítőket

A fürdőszobák díszítésének modern művészetében szinte minden stílust aktívan használnak. Megérdemelt helyet a retro stílusú fürdő, mivel az utóbbi években egyre népszerűbb az antikvárium. Azonban sok, akár professzionális tervező, néha összekeverik retro a vintage stílus, mivel nagyon hasonlóak egymáshoz. Annak érdekében, hogy megértsük, mi a különbség a két stílus között, szét kell szednünk főbb jellemzőiket, és meg kell nézzük a bemutatott fényképeket.

Retro funkciók

Sokan úgy vélik, hogy a retro fürdő ugyanaz a klasszikus stílus, amely bizonyos sajátosságokkal és logikus folytatásával jár. Valójában ez egy téves vélemény, mivel a retro iránya jóval a klasszikusok előtt jelent meg, habár első pillantásra sok közös vonása van. A stílus megkülönböztető jellemzői:

 • a bútorok 50-es vagy 70-es megjelenése;
 • kézzel készített kötött szőnyegek;
 • a retro fürdőszoba egy öntöttvas vagy acél fürdőszoba;
 • fa- vagy műanyag polcok rendelkezésre állása;
 • nincs zuhany rugalmas tömlővel;
 • fakeretes tükrök.

A szoba kialakításakor fontos megjegyezni, hogy a retro stílusú fürdőszoba nem fogad el olyan modern anyagokat, mint az akril. Azt is érdemes megfontolni, hogy ez a stílus nem terjeszt elő semmilyen követelményt a méret a tér és használható a szobák különböző területeken.

A stílust választva a régi fürdőszobában természetesen régi vagy mesterségesen idősebb belső elemek kellenek, de nem szabad sokszor visszaélni, mert a szoba múzeumként vagy antik edényekből áll. A tervezők egy olyan durva szőnyeg jelenlétét tartják fenn, amelyet természetes gyapjúból vagy fali lámpából kötöttek, jellegzetes felfújt lámpaernyőkkel, amelyek nélkül egyetlen retro fürdőszobát sem lehetett különleges stílusú trükköknek tekinteni.

Vízszerelés retro stílusban

Ebben a stílusban a legfontosabb szerepet a vízvezeték szereli, hiszen a kivitelezés változata különálló tulajdonságokat vezet be. Minden elem, a csapteleptől a fürdőszobáig, fémből kell készülnie, mivel a fürdőszobában lévő retro nem fogad el modern anyagokat. A stílus fénypontjának tekintett fürdőszobának szabványosnak kell lennie a lekerekített formák és a kötelező lábak kényelmes jelenlétében. A tálat a padlóba való beágyazása szigorúan tilos.

A retro fürdőszobai design egy kerámia mosdó jelenlétét feltételezi a tál szokásos formájá- ban. Az ilyen termékek könnyen illeszkednek a masszív bútorokhoz, vagy díszes tartókra lehet lógni. Még akkor is, ha a retro stílusú fürdőszobai modern vízvezeték-opciókat használnak, azokat kissé kopott fém vagy öntöttvas kellékekkel kell ellátni annak érdekében, hogy maximalizálják a megfelelő irányt.

Fontos szempont a zuhanyzó, amely a kialakítás követelményeinek megfelelően nem rendelkezik rugalmas tömlővel, és beépül a falba.

Bútorok és kiegészítők

Eddig nem ütköztek az időtartam alatt felmerülő viták, amelyekhez ezt a stílust meg lehet tulajdonítani, és a belsejében használt kiegészítők típusait. A retro fürdőszobai bútorokat gyakran bírálják, és a vintage korszak kategóriájába tartoznak. Ugyanakkor szinte minden világszínvonalú tervező hajlamos arra gondolni, hogy a kis dekorációs elemek átmenetiek és mindkét esetben alkalmazhatók. Egy dolog világos, a retro stílusú fürdőszoba belseje kényes öregedéssel járó elemekkel rendelkezik, ami a stílus legfontosabb.

Például egy nagyméretű tükörrel kell ellátni egy fából készült keretet, amelynek nyoma van az évelő karcolásoknak és a repedésnek. A világítótestek matt üvegárnyalatúak, amelyek nem adnak fényt és hangsúlyozzák a megfelelően díszített fürdőszobai bútorokat. A mennyezeti csillár lógható kis láncokra, és a fülkében és a polcokon ritka kerámia vagy fajanszkúpok állnak.

Ha a terem kialakítása nem nyújtja a kívánt stílust az ellentmondásos elemek használatával kapcsolatban, akkor a legjobb megoldás a retro irányának hangsúlyozása a patinás fürdőszobai bútor. A patina hatása szüreti stílusban nem használatos.

Vintage stílus

A vintage stílus eltér a modern anyagok retro harmonikus használatától a szoba díszítésében és díszítésében. Sokan úgy vélik, hogy a fürdőszobában a szüreti stílus logikus folytatása a retro stílus, csak a modern motívumok. Nehéz beszélni ennek a nyilatkozatnak a helyességéről, hiszen a témával kapcsolatos vita sok éven át folyik.

Jellemzők vintage stílusban

Ennek az iránynak a fő jellemzői:

 • a régi és modern elemek egyidejű használata;
 • az egyszerűség és a luxushiányok teljes hiánya;
 • a szüreti fürdőkádnak enyhe zavargást kell keltenie;
 • virágos minták jelenléte a háttérképen, bútorbevonatokon vagy függönyön;
 • nem világos és kihívásokkal teli színek a designban.

Ritkán a vintage stílusú fürdőszoba azonnal megkülönböztető alakú. Általában sok időt és pénzt igényel a belső tér megkülönböztető elemeinek összegyűjtésére, mivel mindent már nem lehet megvenni vagy saját maga készíthet.

Stílus tippek

A tapasztalt tervezők azt javasolják, hogy ne használják ugyanolyan stílusú bútorokat és hasonló elemeket, mint az antik fürdő a szüret évében, nem régiségi múzeum. A stílus eltér a retro teljes cselekvés szabadságától, és a régi elemekkel együtt sikeresen ötvözheti a modern elemeket.

Az előző irányhoz hasonlóan a szürkészítésű fürdőszobának van egy fa padlója kopott és kopott nézettel. Javasoljuk, hogy a mennyezetet és a falakat könnyű színekben festse hagyományos vízalapú festékkel. A mennyezet díszítéséhez ideális a szokásos meszelés, durva textúrával, ami általában az ecsetből marad.

Annak ellenére, hogy mesterségesen létrehozott típusú rendetlenség és rendetlenség, a vintage stílusú fürdőszoba tökéletes tisztaságot.

A befejező anyagok és a belső tér

A tematikus belső tér kialakításának fő hangsúlyát a befejező anyagokra kell helyezni. Tipikusan a falak egy monokróm bevonattal vannak ellátva, és melegágyszínűek festettek. Ebben az esetben egy régi fürdőszobában egy nedvességálló tapéta lehet, és egy virágos téma egy nagy mintával rendelkezik.

Fontos megjegyezni, hogy a különféle típusú fali díszítés évszázados stílusban nem alkalmazható.

A fali díszítéstől függően a félig antik fürdőszobát vintage stílusban választják ki. Ha a falak virágos mintás tapétaborítással rendelkeznek, akkor a legegyszerűbb bútorokat használják fehér színnel festették az öregítés utánzatával. Ha a falaknak nincs tapéta, és monokróm festékkel festették, akkor a belső tér sötét fából készült, díszítéssel díszített elemekkel. Nem rossz illeszkedik fürdőszobabútor retro stílusban.

Természetesen nem szabad kizárni a modern háztartási készülékek használatát, így a jelenléte maximálisan elrejthető függönyökkel vagy szekrényekkel ellátott fülkékben. A fürdőszobai bútorok kiválasztása után a retro stílus szinte mindig elegánsan illeszkedik a szüret év belsejébe, ha kiegészül a régi takarókkal vagy kötött köpennyel.

A fentiek alapján azt a következtetést vonhatjuk le, hogy mindkét stílus különbözik a helyiség és a tárgyak befejezésének lehetőségeiben, de a vintage stílus több lehetőséget kínál a legmerészebb tervezési ötletek megvalósítására. Fő előnye, hogy a vintage stílus könnyen átalakítható Retro fürdőszoba bútorok, egy teljesen más tervezési irányba.

Retro stílusú fürdő (39 fotó): divat trend

A régiségek divatja a modern szobák belsejében örök és ellenállhatatlan.

A retro fürdő nem csak a tulajdonos finom ízét és pénzügyi jólétét hangsúlyozza, hanem egyfajta stabilitást, az élet sérthetetlenségét is, egy ilyen patriarchális általános tervezéssel.

Retro stílusú fürdő funkciók

 • Nemes réz. Előnyök: a sárgaréz (cink és réz ötvözet) luxus fürdő nagyon tartós, szép, megbízható és nagyon drága.
  Ezért egyes gyártók retro-fürdőt "a sárgaréz alatt" készítenek - festeni az öntöttvas modell zománcozott külső részét. Hátrányok: magas ár.

Kézzel készített antik rézfürdő

Akril Akril Retro Fürdőkád - stílus tökéletesség - stílus tökéletesség

Öntöttvas fürdő - az évszázadok során bizonyított megbízhatóság

Az antik fürdők általában nem felelnek meg a modern szennyvíz- és vízellátási rendszereknek, és modernizálni kell őket.

alak

A retro stílusú fürdőszobát ovális alakú, sima, hajlított vonallal kell ellátni. A fürdők gyönyörű lábakra, támasztékokra, hüvelykre vagy a saját alapjukra (csak öntöttvas, réz vagy sárgaréz) rögzítettek és kézi festéssel díszítettek.

A fürdőszobán kívül:

 • A mosogató anyagának és stílusának szigorúan meg kell felelnie a fürdőnek. Bár egy csodálatos fajansz vagy nem kevésbé drága márvány is mellesleg, ha ügyesen választja szelepeket rá.
 • A keverők, a zuhanycsövek, a szabályozógombok természetesen ugyanabból a fémből kell készülniük. A retro stílus bronzból, bronzból, aranyból akrilból áll, ami a fürdő belsejét a múlt korszakának különleges eleganciájává teszi.
 • A tartozékok "intelligens", modern (szerkentyű, hidromasszázs fúvókák, egyéb szükséges elektronika) kétségtelenül a szokásos kényelmet biztosítják, és a miniatűr méretük miatt nem zavarják a stílus harmóniáját.

Retro stílusú fürdő gyártók

Eleganza (Elegansa)

A német gyártó tervfilozófiája az egyszerűség és a természetes formák megteremtésén alapul. Az öntöttvas Eleganza fürdők retro-stílusú gyűjteménye ennek a megközelítésnek a lényege. A legfontosabb ötlet folyó, folyó vonalak, amelyeket a természetből kölcsönöztek. A cég elegáns szegéllyel, sárgaréz lábbal vagy pihentető fürdőket kínál.

Az elegáns retro stílusú szabadonálló kád - Sabine Matt sima ovális alakzatokkal és tökéletes zománcozással rendelkezik.

Kohler (Kohler)

A 19. században alapított vállalat termékei az anyagok minősége, a minimalista luxus egyszerűsége és a formák kifinomult eleganciája.

A gyűjteményeket a 20. század eleji kubista művészek masszív formájú kádak modelljei mutatják be, a retro-design a viktoriánus korszak szellemében, vagy elegáns és lakonikus készülékek, amelyek tökéletesen illeszkednek a fürdő minden formájába.

A retro stílusú fürdőszoba Kohler fürdőszobája, hiszen a céggyűjteményben olyan elemek találhatók, amelyek bármely stíluselmélethez illeszkednek.

Birodalmi fürdőszobák

Az Imperial Basrum szivacsgyűjteményeket a brit gyártók a régi rajzok szerint gyártják. Nemcsak antik megjelenésűek, és szakszerűen stilizálták retro, de gyakran teljesen újraformázzák az edwardi és a viktoriánus korszak fürdőjét.

A fürdő ez a stílus az Imperial fürdőszobákból egyediséget, eleganciát és luxust kínál, miközben tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába.

Viktoriánus retro fürdőszoba: könnyen felismerhető formájú tisztaság, puha luxus minden részletében a belső

A Retro egy "élénk", folyamatosan fejlődő és javító stílus, amely meglepő minket új és változatos megoldásokkal.

Kis fürdőszoba retro stílusú (2. rész)

Jó napot! A fürdőszoba majdnem kész. Még mindig befejezni a kis dolgokat - egy ovális tükör a mosogató felett, a tükör fölött levő lámpa, ugyanolyan stílusban készült kiegészítők és törülközők, az Ikea szekrény a palack tárolására szolgáló alátét fölött.
De általában már értékelheti az eredményt. Ismétlem, mindent megtettek magukon: Én, az apám és a férjem.

Elkezdtük a fürdőkád varrása és a szőnyeg kialakítása. Apa megfogalmazza, segítek.

Amikor a padlók készen vannak, továbbhaladhat a falakhoz.

Aztán elkezdek dörzsölni. Fehér fugázó ceresit. 5 napos munkát végzett 6 órán keresztül. Fáradt aaazztstski!

Nos, végre elkezdtük festeni a falak festékszerkezetét a csempe és a mennyezet fölé, további csiszolással és festéssel dulux vízálló festékkel. Ez az eset 1,5 - 2 hétig volt (gyorsítás nélkül).

A Hooray festékkefék elkészültek, siettem, hogy levágjak a gyűlölt filmről! :)

Online áruház vízvezeték vanna-retro.ru (Moscow)

Kádok, bútorok, WC-tálak, keverők, zuhanyzók, kiegészítők retro és modern stílusban

Keres hol vásárol luxus vízvezeték és bútorok díszítésére a fürdőszoba? Értékelje a presztízs, az elegancia és az optimális érték kombinációját? A mi online áruházunk, a vanna-retro.ru, a kiegészítők és a prémium bútorok teljesen megváltoztatják a fürdőszoba tervezésének ötletét bármilyen stílusban.

Fürdők - a klasszikustól a pompásig

A klasszikus fürdő és retro kiegészítők luxus és kényelem, hagyományok tiszteletben tartása és a belső tér dekorációjának lehetősége nem triviális módon. A belsőépítészet stílusa folyamatosan változik, de a jó ízlés, az esztétika és a fürdőszobában luxus tárgyak díszítésének vágya megmarad.
A professzionális európai gyártók által létrehozott klasszikus vagy retro lábfürdő az optimális megoldás a szobák díszítésére bármilyen stílusban. A korlátolt klasszikusok, a pompás barokk vagy a vintage modern új funkciókat kínálnak a funkcionális tartozékokkal:
• Fürdesse a híres olasz és spanyol gyárakból készült öntöttvas lábát;
• klasszikus fürdők, amelyek tökéletesen illeszkednek a normál lakások kis szobájába;
• Különböző formájú, kompakt és teljes fürdőkád, melyeket elegánsan kiegészítenek a katalógusunkban helyesen kiválasztott retro szerelvények - fűtött törülközőtartók, keverők, funkcionális és dekoratív elemek.

Milyen csapot vásárolni - bronz, arany vagy modern stílusban?

Csaptelepek - a fürdő kötelező elemei. A daru minőségétől függ a használati élettartam és a könnyű telepítés, valamint a stílus, amelyben a retro mixereket (klasszikus, modern) választják, befolyásolja a teljes belső együttest harmóniáját.
Mi a fürdőszobában bármilyen csaptelepet kínálunk stílusuk, formájuk és anyaguk szerint: antik bronz, matt vagy fényes, aranyozott vagy krómozott fém, sárgaréz és a legkeresettebb vízvezeték szerelvények más változatai a híres európai gyártókból. Egy kompakt szoba vagy egy masszív fürdőszoba egy magánházban, a belsõ térben elnyomott színekben vagy színes riot színek és textúrák egy design megoldás? A katalógusunkban bemutatott klasszikus és retro bronz keverők kiegészítik a jól átgondolt design szépségét és tiszteletét, eredeti kompozíciót készítenek csempével, bútorokkal, mosdókagylóval, WC-vel és bidével.

Milyen stílusú választani WC-t: retro vagy klasszikus

A katalógusunk oldalain bemutatott kiterjedt szaniteráruk legfontosabb képviselője egy retro WC: klasszikus stílusú vagy helytakarékos kompakt. A jól ismert európai gyártók fürdőszobájához és fürdőszobájához az erő, a higiénia, az esztétika és a finom stílus kombinálja. Ez lehetővé teszi retro és klasszikus toalettek választását bármilyen méretű helyiséghez - egy kompakt fürdőszobából egy kastély luxus fürdőszobájába.
A WC kiválasztásakor fontos, hogy minden apró dolgot megfontoljon. A különböző választási lehetőségek lehetővé teszik, hogy különböző magasságokból és mélységekből álló egészségügyi szerelvényeket vásároljunk, a csatorna minden lehetőségével és a tartály helyével. A termékválasztékunk egyik legfontosabb előnye a stílus-döntések sokfélesége. Több száz modellek közül választhat retro stílusú WC-t vagy klasszikus, bármilyen alakú és méretű változatot, amely harmonikusan illeszkedik a fürdőszobába vagy a fürdőszobába.

Értékelje a fürdőszoba kényelmét, melegségét és tiszteletét? Kínálunk eredeti, teljesen biztonságos és szokatlan a megoldás törölköző melegítők (bronz, arany, fém krómozott).

A szoba kialakításakor a ház tervezőjének vagy tulajdonosának figyelembe kell vennie az összes készülék biztonságát, kényelmét, gazdaságosságát és esztétikai vonzerejét. Mindezek a választási szempontok kombinálják a bronz (víz) fűtött törülközőtartót, valamint az arany bevonattal ellátott funkcionális eszközöket.
A stílusos törölközőmelegítők (arany) és a bronzmodellek tartósan népszerűek. A készülék ebben a dizájnban minden helyiség díszítésére készült. A katalógusban szereplő aranyszínű, törülközőtartó harmonikusan illeszkedik a belső térbe egy klasszikus vagy viktoriánus stílusban, a modern díszítés csúcspontjává válik, kiegészítve a megfelelően kiválasztott bútorok szépségét és eleganciáját.

Olasz fürdőszobai bútorok - klasszikus stílusos belső kialakításhoz

A modern fürdőszoba elveszíti funkcionalitását, vonzerejét és luxusját bútor nélkül. Vanity egységek és kompakt konyhák, hagyományos vagy sarokszekrények, polcok és bútorok üveg / tükörpanellel - a bútorok egyetlen belső egységet alkotnak, így a szoba kényelmes és vonzó.
Olaszország joggal a bútorok világának trendrendezője. Ezért különféle stílusú, színes és méretű bútorokat kínálunk.
A klasszikus fürdőszobai (olasz) stílusos és mindig naprakész bútorok egy klasszikus, modern, viktoriánus stílusú szobát díszítenek. A katalógusban különböző méretű és formájú helyiségek, bármilyen dekorációs lehetőséggel, eredeti szerelvénnyel, és ma már nem számítanak, mindig megfizethető áron.

Nagyra értékeljük a vágyat, hogy a fürdőszobát és a fürdőszobát egyedileg tervezzék meg minimális kiadásokkal. Ezért kínálunk Önnek előnyös megoldásokat - a legszélesebb skálát, a legjobb árakat és a választott fürdő, bútorok, zuhanyzókabin, csaptelep, WC-csésze, törölközőmelegítő vagy tartozék eredetiségének garantálását.

Retro stílusú fürdőszoba, 25 fotó

Az emberek gyakran vágynak a régi időkre. Úgy tűnik, hogy az élet könnyebb volt. Ha az elmúlt napok némelyike ​​iránt a könnyű nosztalgia varázsát kívánja bevinni a környezõ világba, add meg retroáramnak a fürdõszobáját. Ez nem igényel nagy pénzbeli vagy időbeli költségeket. A kézi kézügyességgel és leleményességgel egyszerűen díszítheti álmai retro fürdőszobáját.

A retro stílusú fürdőszobákban modern elemek kombinálják a nosztalgikus jegyzeteket.

Hogyan érhető el egy retro hatás a fürdőszobában? A mindennapi életben "régimódi" címkével ellátott tárgyak tökéletesek a vállalkozásunk számára. By the way, a klasszikus design retro bútor számos előnye van. Különösen az ilyen bútorok még egy kis fürdőszobát is adnak egy árnyalat nagyságának, és tökéletesen ötvözik a modern kiegészítőkkel. A fehér szekrények, amelyek a retro stílusra jellemzőek, nagyon frissek és tágasak.

Retro az "A" -tól a "Z" -ig

Beszéljünk arról, hogy milyen bútorok jellemzőek a retro stílusnak. Először is ezek a masszív szekrények és kiegészítők fából, fémből és kerámiából származnak, gyakran kopott felületen, zsetonnal és vékony réteggel. Kifinomultan ívelt csapok (aranyos példányok a http://www.robins.com.ua/aksessuary-dlya-vannoy/prednaznachenie-dlya-vannoy-komnaty címen találhatók), vagy a fürdőszoba és asztal lábai lágyságot kölcsönöznek a retro fürdőszobába.

A megfelelő textil hozzá fog adni az utolsó akkort.

A finom tapéta és a filigrán virágmintákkal ellátott textíliák, a legkisebb paradicsomi madarak, a nyílt hímzés a retro stílus szerves részét képezik. Szerelem élénk színek? Kiváló! A természetes árnyalatokon kívül retro jellegűek a retro színek: kék, kék, piros, zöld, fukszia díszíti az új fürdőszobát.

Gyönyörű fény játék

Fontos szerepet játszik és világít. A retro stílusú fürdőszobában elegendő fény kell legyen a napi higiénia számára, de még mindig elfojtott, a pihenéshez tuning. Az egyenletes megvilágításhoz használjon mennyezeti lámpákat és gerendákat a tükör mellett. Nagyméretű fürdőszobákhoz klasszikus mennyezeti csillárok üveg "fülbevalókkal" is alkalmasak.

Bármilyen stílus retro stílusú lesz.

A retro stílus kombinálható a korszerűbb trendekkel, mivel a retro kiegészítők még nagyobb báját és egyéniséget adnak. Ezért még egy modern stílusú fürdőszoba is felszerelhető retro szappanos doboz, horgok és polc, amely tájékoztatja az egész szobát az elbűvölő napok bájos varázsa. Napjainkban vannak fürdőszoba készletei, amelyek ugyanabban a stílusban készültek.

Fürdőszoba belső tér retro stílusban

Ha a fürdőszoba javítására gondol, akkor a retro stílus érdekes és eredeti lehet. Egyedi megjelenést ad a fürdőszobának. A Retro ötvözi az egyszerűséget és a luxust, kényelmet és nyugalmat teremt. Emellett az ókorban díszített fürdőszoba a tulajdonosának finom ízlésének és tiszteletének szimbólumává válik.

Azonban, amikor tervezi a fürdőszoba retro stílusú, akkor találkoznak bizonyos nehézségeket. És a legfontosabb, hogy a fürdőszobának minden elemét tökéletesen ki kell választani, mivel még a kisebb pontatlanságok is elpusztíthatják a valódi design harmóniáját. Gondoljunk bele a retro fürdőszoba alapelvei közé.

Melyik fürdőt választani?

A fürdő a szoba legnagyobb és központi tárgya, amely minden más belső tételt tart. Az ókori szellem megtestesülése ideális lehetőség egy antik fürdő. De az öröm meglehetősen drága, és még a kommunikációhoz való csatlakozás is problémákat okozhat. Ezért ajánlatos egy modern, modern stílusú káddal megállítani a választást. Ugyanakkor fel lehet szerelni egy jacuzzival vagy hidromasszázs funkcióval, de kifelé fog megfelelni a stílus minden követelményének.

Klasszikus, retro fürdő - lekerekített élekkel, nehéz lábakra szerelve. Általában festett fehér vagy különleges bevonattal rendelkezik, amely bronz, réz vagy aranyozás utánoz. A legmegfelelőbb fürdő a szoba közepén vagy az ablak közelében néz ki, ha igen.

Retro vízvezeték

A fürdőszobai szaniterek megvásárlását nem kevésbé kell komolyan venni ahhoz, hogy teljes mértékben megfeleljen a stílusnak.

A mosogató, a WC és a bidének összhangban kell lennie a fürdőszobával. A mosdó elegánsan néz ki egy talapzaton, egy talapzaton vagy egy kis asztalon, hajlított lábakkal. A háztartási héjak leggyakrabban fémből vagy kerámiából készülnek.

Kívánatos, hogy a keverő kör alakú és kétszelepes vezérlőrendszer legyen. Fémcsapok a csúcstechnológiájú, de retro nem.

Retro színben

Amikor egy színes megoldást választasz a fürdőszobának, akkor mind a saját preferenciáidat, mind pedig a meglévő tervrajzokat kell vezetni.

Például a fényes agresszív színek és kontrasztok elfogadhatatlanok ebben a stílusban. A férfi számára meleg, puha színeket ad szürke vagy sárga színárnyalat hozzáadásával: bézs, kávé, szürke-zöld, vörösesbarna.

világítás

A hátsó fürdőszobában lévő fényt el kell diffundálni és elfojtani annak érdekében, hogy a belső tér a kényelem és a béke legyen. Ideális választás - felfüggesztett mennyezetek, lámpák, szüreti csillárok és padlólámpák. Látványos lesz zónás világítás, így a szobába rejtély.

A fürdőszobában könnyedén játszhatsz tükrökkel, amelyek a helyiséget jobban megvilágítják és vizuálisan növelik a helyet. De érdemes megjegyezni, hogy a tükört úgy kell megtervezni, hogy bizonyos módon ne sérüljön a stílus integritása.

Szóval, most már ismeri a retro stílusú fürdőszobai finomságokat, de a legérdekesebb még nem jön. Végtére is, a saját otthonának belső kialakítása lenyűgöző folyamat, amely lehetővé teszi, hogy úgy érzed magad, mint egy művész, egy történész és egy tervező. A legfontosabb, hogy ez a munka minden nap örömet és harmóniát nyújt.

Fürdőszoba design retro stílusban

Fürdőszoba design retro stílusban - a következő történetünk témája. A nagy és kicsi, autentikus szüreti vagy minőségi, stilizált, de mindig fényűző, retro stílusú fürdőszobák örökre megszállták a szívünket.

Sokan gyakran összetévesztik a régi francia stílusú fürdőszobákat, amelyeket korábban ismertettünk, a retro stílusú fürdőszobák kialakításával - például láb- vagy márványpadló miatt. Azonban a retro stílusú saját jellegzetességei, egy borsó, melynek köszönhetően könnyen megkülönböztethető bármely más irányból.

Először is, a természetes és sötét árnyalatok fáradalma. Leggyakrabban ez látható a bútorok - szekrények és szekrények lehet fenyő, hárs és más fajok. Gyakran használt fa panelek falburkolat.

Másrészről, a retro stílusú fapadlót meglehetősen nehéz kielégíteni (hacsak nem drága parketta). Leggyakrabban önterülő padló, vagy idősebb kerámia csempe vagy polírozott fényes pala.

A fürdőszoba díszítésében retro stílusú metrólapok gyakran használt tégla minden szín és méret. Ne felejtsd el a szekrények és a porcelán zuhanyfogantyúk porcelán fogantyúit - és a retro stílusú fürdőszobában tökéletes formatervezést kapsz.

A tényleges retro fürdő - a divat mindig visszatér!

A divat annyira szeszélyes, állandó, hogy az ésszerű emberek már régóta nem próbálnak lépést tartani vele, inkább inkább a múltból származó, gyönyörű, jó minőségű, jó minőségű tárgyakat vesznek körül. Ezért a retro stílusú fürdő még mindig releváns, a modern design népszerű tendenciája.

A klasszikus belső tér az antik témákban sokat mond a tulajdonosáról, mindenekelőtt a finom ízlés, a magas státuszú, stabil pénzügyi helyzet jele, mert sok ilyen dolog van. Ebben a cikkben megpróbáljuk megmondani, milyen retro stílusú, és hogyan kell megverni egy kis területen egy fürdőszoba egy modern lakás.

Mi a retro stílus?

Nehéz megmagyarázni, hogy a retro stílus egy-két mondatban van-e, mert nagyon széles olvasata, változatossága van. E meghatározás szerint mindazok, amelyek divatosak voltak több mint 20-30 évvel ezelőtt. Vagyis azt mondhatjuk, hogy a szovjet belső terek már visszahúzódnak, de a legtöbb esetben a tervezők a múlt század 50-70-es évekbeli kötött divatját játssza játékosságával, eleganciájával és egy bizonyos naivitásával. A retro belső tereket gyakran összekeverik a klasszikusokkal, de lényegesen különböznek a kevésbé szigorú szimmetriával és súlyossággal.

Retro téma hasonlít a nosztalgia a régi időkben, romantikusabb, érzelmi és gyönyörű, hiányzik a buja súlyosság, túlzott felvonulás, benne a klasszikus stílusban. E korszak bútorai már megszerezzék a modernizmus és a konstruktivizmus jellemzőit, ezért eredetinek és frissnek tűnik, de kényelem nélkül. A retro design alapítói mostantól visszahívást hoztak létre.

Érdekes, hogy most a tervezőknek óriási lehetőségük van a retro stílusú életre, hiszen ötvözhetik elegáns, kifinomult formáit a modern szállodai anyagok praktikusságával és tartósságával.

Stílus jellemzői

A modern, befejező anyagok és technológiák segítségével a retro stílusú belső tér kialakítása a fürdőszobában egyszerű, egyszerűen csak körvonalazni kell azt a korszakot, amelyet a projektben "megőrzni" szeretne. Ennek a kialakításnak az az előnye, hogy nagyon egyedi és változatos, így bármilyen méretű és geometriai fürdőszobához alkalmazható.

A retro stílus jellegzetességei:

 • Vintage bútorok vagy utánzatok. Az ilyen belső tér kötelező tulajdonsága az 50-70-es évek természetes fából készült bútorzata, világos kárpitozással.
 • Retro vízvezeték. A fürdőszobai belsőterek megkülönböztető jellemzői ebben az esztétikában az ovális réz vagy réz lábak a lábakon, zuhany nélküli, flexibilis tömlővel.
 • Régimódi négyzetes csempe. Az 1950-es években a kerámia burkolólapok többnyire négyzet alakúak és apróak voltak, így aranyosak és rendezettek voltak.
 • Tükrök és festmények fa keretben. A festmények és a tükrök egyszerű fából készült keretben való megjelenése a fürdő belsejét egy igazi helyiség kényelméért teszi lehetővé.
 • A rengeteg textil. A textíliák függönyök, szőnyegek, bútorzárók gyártására aktívan használják a fürdőszobát retro stílusban, és egyszerűnek kell lennie. Leggyakrabban használt vászon, pamut, nyomtatott minta.
 • Mennyezeti mennyezeti csillár. Ez egyaránt fényforrás és dekor elem.

Vegyük úgy, hogy egy retro stílusú fürdőszoba elsőre úgy néz ki, mint egy hangulatos nappali, ahol csak a falak és más felületek vízzel való érintkezése történik. Rengeteg díszítéssel díszített, világos textíliák és aktív kiegészítők. Egy jó lépés, hogy díszítse a szobát ebben a stílusban lesz a használata az igazi régiségeket a történelem, hogy azonnal, hogy a belső hiteles és hiteles.

A stílus erénye

A fürdőszoba díszítésére retro témát választva a tervezők egyszerre két problémát megoldanak: a helyiség racionálisabb szabad helyhasználatát, valamint otthonos, kényelmes és funkcionális fürdőszobát alkotnak. Ez egy nagyon jó megoldás a modern lakások számára, amelyek nem büszkélkedhetnek nagy méretű és helyes geometriával. Ennek a stílusnak az előnyei:

 1. Sokoldalúságát. Ez a stílus bármilyen méretű és geometriai fürdőszobához alkalmazható, így szinte minden alapállapotban megvalósítható.
 2. Szigorúság hiánya. A retro stílus nem rendelkezik szigorú kanonokkal, ezért kicsit eklektikus és rendezetlen, így egyszerűbb megtestesíteni, mint a klasszikus.
 3. Antik bútorok használata. A belső stílus kialakítása retro stílusban kellemes alkalom arra, hogy valóban antik tárgyakat találjunk, helyreállítsuk és életre keltsük őket.
 4. Komfort és kényelem. Valószínűleg nehéz megtalálni cozier, barátságosabb és kényelmes belső, mint a retro. Lehetővé teszik, hogy a helyiséget tetszés szerint adják.

Ne feledje, hogy a fürdőszobai stílus egy haszonelvű helyiség, amelyben a funkcionalitás fontos, ezért a bútorok és a fürdőszobai berendezések kiválasztásánál egy retro belső térben először figyelmet kell fordítani arra, hogyan érintkezhetnek a magas páratartalom, a hőmérséklet változások, gomba.

Végrehajtási módszerek

A retro stílus nem a szigorú szimmetria, a minimalizmus és a rövidség kedvelőinek készült, hanem a coziness, homeliness, comfort. Nagyon egyszerű életre kelteni, ha több eredeti hiteles bútort találsz, mesterséges időközönként szanitereket válassz, és használd a régimódi kerámia burkolólapokat. Van néhány egyszerű trükk, hogy egy retro belsejét:

 • A falnak azokat a részeit, amelyek érintkezésbe kerülnek a vízzel, kis négyzet alakú, egycserépes csempével, festse a felület többi részét, illessze be tapéta fölé, vagy klinker falazattal utánozza.
 • Helyezzen egy ovális, egyszerű fürdőszobát lábakkal, amelyek a szoba központi akcentussá válnak. Kiegészítheti egy nagy zuhanyzóval, álló, öntöződoboz réz, sárgaréz vagy fekete festékkel festve.

Ne feledje, hogy a kész belső tészta a megfelelő textíliákat, aranyos kiegészítőket ad hozzá a régi fürdőszobához. Ezért lefedheti a függönyöket, kárpitokat székek, szalvéták vagy törölközők ugyanazon az anyagon, összepárosítva az egész képet.

Retro stílusú fürdőszoba részletesen

Sokat függ a fürdő kényelmétől - a háztartás jólététől, a megfelelő pihenéstől és kikapcsolódástól, valamint a hangulattól. A fürdőszobában kapjuk a reggeli energiát, és a nap végén, elkényezve az esti boldogságot, a nap folyamán felhalmozódott a testben felhalmozódott összes negatív energiát.

A fürdőszoba stílusa nagyban függ az egész ház általános helyzetétől, valamint a tulajdonos temperamentumától. Retro stílusú választja magabiztos emberek, akik a régiségeket látnak egy elemet az egyedülálló szépség. A retro-stílus tisztaságának hangsúlyozásához egy régi régi vasöntvényes fürdőt telepíthet a régi csapokkal, ez lesz a fő hely, amikor díszítik ezt a szobát. Ebben az esetben ajánlatos egy fürdőszobát elhelyezni a szoba közepén, mivel a figyelmet kell összpontosítania.

A fürdőszobához szüreti stílus hozzáadásához elegendő néhány díszítő elemet elhelyezni egy kis ókorban. Ehhez az ideális öreg edényekhez, réz szappanos edényekhez és egyéb dobozokhoz és ládákhoz. Ha a hely lehetővé teszi, akkor bútorokat retro elemekkel (szék, karosszék, öltözőasztal) is fel lehet szerelni, vagy egy régi tükörrel díszítik a falat. A fürdőszobában még nem teljesen közönséges dolgok is alkalmasak egy kíséret létrehozására.

A fürdőszoba kialakításakor fontos figyelembe venni a fény, a szín és az anyagok kombinációját a tulajdonosok belső belsejének és temperamentumának megfelelően.